Greve Kommunes bemærkninger til vandrådsudveksling fra organisationerne vedr. opgave 1

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Greve Kommunes bemærkninger til vandrådsudveksling fra organisationerne vedr. opgave 1"

Transkript

1 Greve Kommunes bemærkninger til vandrådsudveksling fra organisationerne vedr. opgave 1 Vandrådsudveksling vedr. vandområde i beliggende i Greve Kommune: MST vurdering:

2 Greve Kommunes bemærkninger: Greve Kommune har noteret sig, at vandområdet benævnt ros_2.4_00940 opfylder de vedtagne afgrænsningskriterier for at være omfattet af vandområdeplanen ( ) for Vandområdedistrikt II Sjælland. Greve Kommune kan i den forbindelse bemærke, at der ikke er fundet fejl i Miljøstyrelsens udpegningsgrundlag. Endvidere er Greve Kommune ikke i besiddelse af data eller undersøgelser vedrørende de enkelte kriterier, som giver anledning til en anderledes afgrænsning af vandområdet. Endelig kan Greve Kommune bemærke, at vandrådsudvekslingen ikke indeholder konkrete oplysninger eller henviser til data, som medfører anderledes afgrænsning af vandområdet. Det forhold at slyngningsgraden kun lige akkurat opfylder afskæringsværdien for slyngningsgrad er uden betydning, eftersom slyngningsgraden ikke alene er afgørende for om vandområdet skal medtages eller udgå af vandområdeplanen. Greve Kommune kan, som det fremgår af vandrådsudvekslingen, bemærke, at vandløbet (Olsbækken, Nedre del) ikke er rørlagt det sidste stykke mod Køge Bugt, men at der 397 meter fra udløbet findes en rørlagt strækning på 90 meter. Denne rørlægning fremgår af gældende vandløbsregulativ.

3 Faxe Kommunes bemærkninger til Køge Bugt Vandråds kommentarer til vandområder samt Miljøstyrelsens udpegning af vandområder, der skal tages ud af vandområdeplanerne. Der er kommet kommentarer til 2 vandområder i for Køge Bugt oplandet i Faxe Kommune. Dele af begge vandområder danner grænse til Køge Kommune. Miljøstyrelsen har udpeget et enkelt vandområde til udtagelse af vandområdeplanerne. o4381 Vedskølle Å (delvist grænsevandløb til Køge Kommune) Kommentar:

4 Faxe Kommunes bemærkninger: Vedskølle Å opfylder kriterier for både fald, slyngningsgrad og Dansk Fysisk Indeks. For at vandområdet tages ud af vandplanen skal det påvises at alle tre kriterier ikke er opfyldte. Kommentaren indeholder ikke data eller informationer, som kan påvise dette og dermed tilsidesætte ovenstående kriterier. o4341_y Kanderød Bæk (grænsevandløb til Køge Kommune) Kommentarer: Faxe Kommunes bemærkninger: Kanderød Bæk opfylder kriteriet for slyngningsgrad. For at vandområdet tages ud af vandplanen skal det påvises at kriteriet ikke er opfyldt, hvilket kommentarerne ikke gør. Ros_2.4_10480 Tilløb til Egedebækken Vandområdet er udpeget som stærkt modificeret og opfylder derfor ikke kriteriet for et naturligt vandløb. Miljøstyrelsen har derfor lagt op til at vandområdet tages ud af planerne. Vandløbet er rørlagt og 288 meter langt. Der ligger ikke vandområder opstrøms strækningen. Faxe Kommune har ingen kommentarer til Miljøstyrelsens vurdering.

5 Kommentarer fra Køge Kommune på Vandrådsudveksling fra organisationerne vedr. opgave august 2017 Der er indkommet kommentarer til ovenstående 5 strækninger I-V beliggende i Køge Kommune fra organisationerne. Køge Kommune har følgende kommentarer: Vandområdenr: ros_2.4_05200 (III på kortet ovenfor) Ellebæk Syd, Marksvinget Vandområdenr: o4745 (I på kortet ovenfor) Skensved Å ovenfor Åbakkevej Vandområdenr: o4636 (II på kortet ovenfor) Ejby Møllebæk nedenfor Valore Mose til Ejby Skov Vandområdenr: o4381 (IV på kortet ovenfor) Vedskølle Å v Ulstrup ned til tilløb af Holmebæk Vandområdenr: o4341 (V på kortet ovenfor) Kanderød Bæk v Ulstrup til Sonnerup og til Vallø Storskov Udenfor vandområderne (VI på kortet ovenfor) Vindegårdsvandløbet ml Bjæverskov og Vemmedrup

6 Om Vandområdenr: ros_2.4_05200 (III på kortet ovenfor) Ellebæk Syd, Marksvinget. Denne strækning var i første udsending i GiSmaterialet, af Miljøstyrelsen, pillet ud af Vandområdplanen på baggrund af de fastsatte kriterier. Strækningen er pt. udpeget af Miljøstyrelsen som værende med i Vandområdeplanen og ingen har ønsket den udtaget. Kommunen er enig med DN i, at det ikke giver mening at pille korte åbne vandløbsstrækninger ud af vandområdeplanen, da vi arbejder med målopfyldelse af længere samlede vandløbsstrækninger netop for også kortere stykker har betydning som buffer og passage strækning mellem strækningerne opstrøms og nedstrøms, der er miljømålsatte. Derfor giver det ikke mening at fjerne miljømålet på kortere stræk og den mulighed for beskyttelse, det giver for det samlede vandløbssystem. Vandområdenr: o4745 (I på kortet ovenfor) Skensved Å ovenfor Åbakkevej Strækningen opfylder mindst 1 afgrænsningskriterie og kommentaren indeholder ikke data som viser andet I øvrigt er der en fejl i oplandet til spidsen af Skensved Å - der er forskel på hovedvandopland og kystvandopland - styrelsen har sandsynligvis regnet på kystvandoplandet og derved fået et opland mindre end 10. I virkeligheden er vandoplandet til spidsen af Skensved Å over 10 km 2 og behøver derfor ikke opfylde afgrænsningskriterier for at have en miljømålsætning i vandområdeplanen. Vandområdenr: o4636 (II på kortet ovenfor) Ejby Møllebæk nedenfor Valore Mose til Ejby Skov Strækningen opfylder mindst 1 afgrænsningskriterie og kommentaren indeholder ikke data som viser andet Vandområdenr: o4381 (IV på kortet ovenfor) Vedskølle Å v Ulstrup ned til tilløb af Holmebæk Strækningen opfylder mindst 1 afgrænsningskriterie og kommentaren indeholder ikke data som viser andet Vandområdenr: o4341 (V på kortet ovenfor) Kanderød Bæk v Ulstrup til Sonnerup og til Vallø Storskov Strækningen opfylder mindst 1 afgrænsningskriterie og kommentaren indeholder ikke data som viser andet Udenfor vandområderne (VI på kortet ovenfor) Vindegårdsvandløbet ml Bjæverskov og Vemmedrup Strækningen er ikke med i Vandområdeplanen. Vandoplandet er 2,7 km2 og altså under de 10 km2, som automatisk gør at vandløbet er med i Vandområdeplanen. Vandløbet har et gennemsnitligt fald på 3,0 promille. Vejledningens side 11 siger om spørgsmålet om muligheden for optagelse af vandløb: Vandrådene har som supplement til faktatjek af de opdaterede kriterier mulighed for at indsende yderligere oplysninger om konkrete vandløb, hvor der er begrundelse for, at de enten skal medtages eller udgå af den tekniske afgrænsning, eller hvor de vurderer, at der er behov for at afgive supplerende oplysninger omkring baggrunden for, at et vandområde ønskes analyseret med henblik på udpegning som kunstigt eller stærkt modificeret. En sådan begrundet vurdering bør som udgangspunkt have et enigt vandråd bag sig.

7

8 SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ NOTAT Emne: Vandrådets kommentarer til Opgave 1 Til: Vandrådsmøde den 10. august 2017 Dato: 10. august 2017 Sagsbeh.: tg/rådgiver Sagsnr.: G Indkomne kommentarer Der er indkommet 5 kommentarer vedr. vandløbene i Solrød Kommune. De vedrører alle Ejrebækken og kan ses nedenfor: Vandområdenr.: ros_2.4_03420 Bør udtages idet at hele strækningen er rørlagt. Vandområdenr.: ros_2.4_03400 Skal ses i forlængelse af bemærkning til ros_2.4_02740 Vandløbet bør ses i en større sammenhæng trods det store lokale promille fald og bør udtages grundet det ren opdyrkede opland samt at den sidste del af strækningen er rørlagt fra før motorvejen. Vandområdenr.: ros_2.4_03360 Bør udtages idet at strækningen er rørlagt i et tæt bebygget område. Vandområdenr.: ros_2.4_02760 Skal ses i forlængelse af udtalelse vedr. ros_2.4_02740 og ros_2.4_ Bækken er i et ren opdyrket opland, og den ender i en rørlagt strækning fra før motorvejen og videre ud Vandområdenr.: ros_2.4_02740 Jeg mener vi bør overveje om dette vandløb bør tages ud. Det ligger med et ren opdyrket opland og det meget lille promillefald gør det i forvejen problematisk at aflede vand. Ydermere ender vandløbet som en rørlagt strækning fra før krydsningen med køgebugt motorvejen og resten af vejen ud til vandet 2 Ejrebækken Ejrebækken indgår ifølge Miljøgis for vandrådsarbejdet ( i vandområdeplanen, idet slyngningsgraden og faldforholdene opfylder de faglige kriterier for et vandløb med et opland under 10 km2, hvilket Ejrebækken har. Ifølge MiljøGIS består vandløbet af 8 delstrækninger (se afsnit 5), hvoraf de 5 er rørlagte, mens de 3 er åbne. Data for strækningerne fremgår af skemaet nedenfor, hvor der både er noteret oplysninger hentet i MiljøGIS og nye beregnede data, baseret på regulativet for Ejrebækken, samt Solrød Kommunes oplysninger om vandløbets forløb (GIS-fil): \\allkfs01\data\sag\228\462\minutes\2 møde i Vandråd - Opgave 1\Kommentarer til Køge Bugt Vandråds bemærkninger i Web- GIS\NOTAT gennemgang af bemærkninger fra vandrådet, opgave 1 Solrød.docx

9 GIS Som det fremgår af tabellen er hovedparten (> 50 %) af vandløbet åbent, både i oplysningerne fra MiljøGIS og i de nye beregnede data. De beregnede slyngningsgrader er beregnet ud fra luftfotos, hvor den reelle vandløbslængde er målt op pr. strækning (åbne) og derefter divideret med længden af en fugleflugtslinje for samme strækning. Faldet på strækningerne er beregnet ud fra koter angivet i det gældende vandløbsregulativ for Ejrebækken. 3 Svar på kommentarer Da de tre åbne strækninger alle opfylder mindst ét af kriterierne for at indgå i vandområdeplanerne og da de samtidig udgør hovedparten af Ejrebækkens samlede vandløbslængde bør de fortsat indgå i vandområdeplanerne. Mellemliggende rørlagte strækninger tages ikke ud af vandområdeplanerne, da de forbinder de øvrige strækninger. De indkomne kommentarer indeholder ikke nye data eller oplysninger, der ændrer på ovenstående vurdering. 4 Øvrige kommentarer Der er ikke overensstemmelse mellem Ejrebækkens forløb i vandområdeplanerne og regulativets/solrød kommunes GIS-filer. Som det fremgår af kortet nedenfor gælder dette den nedre strækning inden udløb i Solrød Bæk (strækningerne og 03440). Regulativets forløb svarer til det der er angivet i kortmaterialet (stiplet linje på skærmkort vist nedenfor) på MiljøGIS en og det må således antages at dette er det korrekte forløb. Dette har dog ingen betydning for hvorvidt strækningerne skal være omfattet af vandområdeplanerne. 2

10 5 Kortbilag Nedenfor ses kort med strækningsnr. for Ejrebækken. 3

11 4

12

NOTAT. Vildmoseløbet ligger på kommunegrænsen til Greve Kommune og behandles af Greve Kommune

NOTAT. Vildmoseløbet ligger på kommunegrænsen til Greve Kommune og behandles af Greve Kommune SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ NOTAT Emne: Vandrådets kommentarer til Opgave 1 Til: Vandrådsmøde den 10. august 2017 Dato: 10. august 2017 Sagsbeh.: tg/rådgiver Sagsnr.: 06.02.00-G01-5-17 Opgave 1 Hvilke

Læs mere

Bilag 1 Afgrænsning og kvalificering af vandløb i vandområdeplanerne

Bilag 1 Afgrænsning og kvalificering af vandløb i vandområdeplanerne Bilag 1 Afgrænsning og kvalificering af vandløb i vandområdeplanerne 2015-2021 I forbindelse med Landbrugspakken fra slutningen af 2015, vedtog regeringen bl.a. at udpegningen af vandløb i vandområdeplanerne

Læs mere

På den baggrund har jeg indsendt forslag til at udtage en række vandløb Køge Bugt fra vandplanen.

På den baggrund har jeg indsendt forslag til at udtage en række vandløb Køge Bugt fra vandplanen. Solrød Kommune Sekretariat for Vandråd for Køge Bugt Sorø, den 24. august 2017 Til vandrådet og sekretariatet i oplandet til Køge bugt. Som vandrådsrepræsentant for landboforeningen Gefion i oplandet til

Læs mere

Solrød Kommune Sekretariatsbistand Vandråd - Køge Bugt - Solrød Kommune 3. møde i Køge Bugt Vandråd

Solrød Kommune Sekretariatsbistand Vandråd - Køge Bugt - Solrød Kommune 3. møde i Køge Bugt Vandråd 7. september 2017 Beslutningsreferat Solrød Kommune Sekretariatsbistand Vandråd - Køge Bugt - Solrød Kommune 3. møde i Køge Bugt Vandråd Projekt nr.: 228462 Dokument nr.: 1224883139 Version 2 Mødetid/-sted:

Læs mere

Emne Spørgsmål Svar 2.1. Afgrænsning af vandområder. Hvordan er vandområdernes afgrænsning vist i itværktøjet?

Emne Spørgsmål Svar 2.1. Afgrænsning af vandområder. Hvordan er vandområdernes afgrænsning vist i itværktøjet? Emne Spørgsmål Svar 2.1. Afgrænsning af Hvordan er nes afgrænsning vist i itværktøjet? De, der er medtaget i den tekniske afgrænsning, er, der ud fra Miljøstyrelsens viden opfylder de fastsatte kriterier.

Læs mere

KØGE BUGT Vandråd 2017

KØGE BUGT Vandråd 2017 KØGE BUGT Vandråd 2017 24. August 2017 SOLRØD KOMMUNE OG NIRAS Velkomst Velkomst, v/ Solrød Kommune og NIRAS 2 Dagsorden 1. Velkomst, v/ NIRAS og Solrød Kommune. 2. Godkendelse af dagsorden. 3. Godkendelse

Læs mere

1 Fælles udtalelser fra Køge Bugt Vandråd

1 Fælles udtalelser fra Køge Bugt Vandråd 5. oktober 2017 Notat Solrød Kommune Sekretariatsbistand Vandråd - Køge Bugt - Solrød Kommune Bilag 2 Fælles udtalelser fra Køge Bugt Vandråd Projekt nr.: 228462 Dokument nr.: 1225439018 Version 4 Revision

Læs mere

Solrød Kommune Sekretariatsbistand Vandråd - Køge Bugt - Solrød Kommune

Solrød Kommune Sekretariatsbistand Vandråd - Køge Bugt - Solrød Kommune 5. oktober 2017 Notat Solrød Kommune Sekretariatsbistand Vandråd - Køge Bugt - Solrød Kommune Bilag 3 - Udtalelser fra medlemmer af Køge Bugt Vandråd, som der ikke er enighed om i Køge Bugt Vandråd. Projekt

Læs mere

Besigtigelse af Magle Å og Bregnetved Å vurdering i forhold til vandrådsarbejdet og kriterier for vandområdet

Besigtigelse af Magle Å og Bregnetved Å vurdering i forhold til vandrådsarbejdet og kriterier for vandområdet NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 H www.lejre.dk Anne-Marie Kristensen Natur & Miljø D 4646 4952 E ankr@lejre.dk Dato: 14. juli 2017 J.nr.: 17/8874 Besigtigelse af

Læs mere

Vandområdeplaner Vandløbene i Ballerup

Vandområdeplaner Vandløbene i Ballerup Vandområdeplaner 20152021 Vandløbene i Ballerup Ballerup Kommune har 12 vandløb 10 med regulativ og 2 uden regulativ, der er omfattet af vandområdeplanerne 20162021. Der blev i foråret 2017 igangsat et

Læs mere

Status for Miljø- og Fødevareministeriets behandling af indmeldinger fra kommune og vandråd i 2017

Status for Miljø- og Fødevareministeriets behandling af indmeldinger fra kommune og vandråd i 2017 Status for Miljø- og Fødevareministeriets behandling af indmeldinger fra kommune og vandråd i 2017 16. januar 2019 Kontorchef Peter Kaarup Opgaverne: Bekendtgørelse om vandråd af 2. marts 2017 Med udgangspunkt

Læs mere

VELKOMMEN TIL 2. MØDE I VANDRÅDET

VELKOMMEN TIL 2. MØDE I VANDRÅDET VELKOMMEN TIL 2. MØDE I VANDRÅDET 30. Maj 2017 2.VANDRÅDSMØDE Tirsdag den 30. maj, kl. 17.00 20.30 Odense Slot, Nørregade 36-38, 5000 Odense C. Mødelokalet Rosen i slottes hovedbygning. DAGSORDEN: 1. Godkendelse

Læs mere

Godkendelse af forslag til afgrænsning af vandløb, samt udpegning af kunstige og stærkt modificerede vandområder

Godkendelse af forslag til afgrænsning af vandløb, samt udpegning af kunstige og stærkt modificerede vandområder Punkt 9. Godkendelse af forslag til afgrænsning af vandløb, samt udpegning af kunstige og stærkt modificerede vandområder 2017-031316 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at Miljø- og Energiudvalget

Læs mere

KØGE BUGT Vandråd 2017

KØGE BUGT Vandråd 2017 KØGE BUGT Vandråd 2017 14. September 2017 SOLRØD KOMMUNE OG NIRAS Velkomst Velkomst, v/ Solrød Kommune og NIRAS 2 Dagsorden 1. Velkomst, v/ NIRAS og Solrød Kommune. 2. Godkendelse af dagsorden. 3. Drøftelse

Læs mere

KØGE BUGT Vandråd 2017

KØGE BUGT Vandråd 2017 KØGE BUGT Vandråd 2017 10. August 2017 SOLRØD KOMMUNE OG NIRAS Velkomst Velkomst, v/ Solrød Kommune og NIRAS 2 Dagsorden Velkomst, v/ Solrød Kommune og NIRAS. Godkendelse af dagsorden. Kort evaluering

Læs mere

Vandrådsarbejdet, forudsætninger og værktøjer

Vandrådsarbejdet, forudsætninger og værktøjer Vandrådsarbejdet, forudsætninger og værktøjer Nyborg 26. April 2017 Kontorchef Peter Kaarup Nedsættelse af vandråd: Bekendtgørelse om vandråd af 2. marts 2017 Der kan oprettes lokale vandråd til at rådgive

Læs mere

Solrød Kommune Sekretariatsbistand Vandråd - Køge Bugt - Solrød Kommune 2. møde i Køge Bugt Vandråd

Solrød Kommune Sekretariatsbistand Vandråd - Køge Bugt - Solrød Kommune 2. møde i Køge Bugt Vandråd 10. august 2017 Beslutningsreferat Solrød Kommune Sekretariatsbistand Vandråd - Køge Bugt - Solrød Kommune 2. møde i Køge Bugt Vandråd Projekt nr.: 228462 Dokument nr.: 1224723213 Version 4 Mødetid/-sted:

Læs mere

Dagsorden. Køge Bugt Vandråd /05/ Maj 2017

Dagsorden. Køge Bugt Vandråd /05/ Maj 2017 Køge Bugt Vandråd 2017 24. Maj 2017 SOLRØD KOMMUNE OG NIRAS Dagsorden Velkomst, v/ NIRAS og Solrød Kommune. Kort præsentationsrunde. Hvert medlem i Vandrådet præsenterer, hvad organisationen/foreningen

Læs mere

Lokalt høringsnotat. Forslag til vandplan for hovedvandopland 2.4 Køge Bugt. Resumé og kommentering af høringssvar af lokal karakter.

Lokalt høringsnotat. Forslag til vandplan for hovedvandopland 2.4 Køge Bugt. Resumé og kommentering af høringssvar af lokal karakter. Lokalt høringsnotat Forslag til vandplan for hovedvandopland 2.4 Køge Bugt Resumé og kommentering af høringssvar af lokal karakter Oktober 2014 Titel: Lokalt høringsnotat Forslag til vandplan for hovedvandopland

Læs mere

2. Vandrådsmøde. 16. august 2017

2. Vandrådsmøde. 16. august 2017 2. Vandrådsmøde 16. august 2017 Dagsorden 17. august 2017 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra mødet d. 2. maj 2017. 3. Opfølgning på Vandrådet 2014 4. Vandrådet diskuterer vandløbsforekomster,

Læs mere

Solrød Kommune Sekretariatsbistand Vandråd - Køge Bugt - Solrød Kommune 4. møde i Køge Bugt Vandråd

Solrød Kommune Sekretariatsbistand Vandråd - Køge Bugt - Solrød Kommune 4. møde i Køge Bugt Vandråd 21. september 2017 Beslutningsreferat Solrød Kommune Sekretariatsbistand Vandråd - Køge Bugt - Solrød Kommune 4. møde i Køge Bugt Vandråd Projekt nr.: 228462 Dokument nr.: 1225300658 Version 1 Mødetid/-sted:

Læs mere

VELKOMMEN TIL. 6. Vandrådsmøde i. I Hovedvandopland Odense Fjord. 19. September 2017 på Odense Slot

VELKOMMEN TIL. 6. Vandrådsmøde i. I Hovedvandopland Odense Fjord. 19. September 2017 på Odense Slot VELKOMMEN TIL 6. Vandrådsmøde i I Hovedvandopland Odense Fjord 19. September 2017 på Odense Slot DAGSORDEN: 1. Godkendelse af referat fra sidste møde og dagsorden. (5 min.) 2. Bemærkninger til brevet fra

Læs mere

Referat fra det andet møde i Vandrådet for Østersøen d. 28. august 2017.

Referat fra det andet møde i Vandrådet for Østersøen d. 28. august 2017. Til medlemmer, suppleanter m.fl. af Vandrådet for Østersøen Sagsnr.: 16/23735 Dok.nr.: 123805/17 Afdeling for Byg Land og Miljø Sagsbehandler Paul Debois 55 36 24 12 pde@vordingborg.dk 29-08-2017 Referat

Læs mere

Udkast til indsatser i Vandplan 2. Foreslået af Ringsted Kommune

Udkast til indsatser i Vandplan 2. Foreslået af Ringsted Kommune Udkast til indsatser i Vandplan 2. Foreslået af Ringsted Kommune Udarbejdet af Ringsted Kommune, 25. juni 2014 Sammensætning af Lokal arbejdsgruppe Ringsted Kommune har afholdt 2 møder, én besigtigelsestur

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og Landbrug Grøndalsvej 1C, 8260 Viby J Se udsendelsesliste side 6 Høring af projekt til regulering af Fiskbæk på matrikel nr. 4ae, Malling by, Malling Hermed sendes projekt til regulering af

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ. Referat 3. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 15. juni 2017

TEKNIK OG MILJØ. Referat 3. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 15. juni 2017 TEKNIK OG MILJØ Referat 3. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 15. juni 2017 Mødeleder: Jens-Bernhard Knudsen, Karsten Filsø. Referent: Daniel Lindvig. Natur og Grønne Områder Enghavevej 10

Læs mere

Kvalificering af udpegning af stærkt modificerede og kunstige vandløb - rammer og forudsætninger for opgaven

Kvalificering af udpegning af stærkt modificerede og kunstige vandløb - rammer og forudsætninger for opgaven Kvalificering af udpegning af stærkt modificerede og kunstige vandløb - rammer og forudsætninger for opgaven 13. september 2017 Kontorchef Peter Kaarup Opgave 2: Kvalificering af udpegning af vandløb som

Læs mere

I statens vandområdeplaner er Danmark opdelt i 23 hovedvandoplande. Der er oprettet vandråd i alle 23 hovedvandoplande.

I statens vandområdeplaner er Danmark opdelt i 23 hovedvandoplande. Der er oprettet vandråd i alle 23 hovedvandoplande. NOTAT Orientering om arbejdet i vandrådet for hovedvandopland Djursland 2017 Baggrund Med aftalen om fødevare- og landbrugspakken i december 2015 blev regeringen og aftaleparterne enige om, at det, ud

Læs mere

PIXIBOG FOR VANDRÅD 2017 OPGAVE 1 (SMÅ VANDLØB) 1. udgave 2017

PIXIBOG FOR VANDRÅD 2017 OPGAVE 1 (SMÅ VANDLØB) 1. udgave 2017 PIXIBOG FOR VANDRÅD 2017 OPGAVE 1 (SMÅ VANDLØB) 1. udgave 2017 Indhold Opgave 1 (små vandløb) i vandrådene... 2 Opgaven for Landbruget... 2 Hvilke konsekvenser har det, om et vandløb kommer i vandområdeplaner

Læs mere

Velkommen til 1. Vandrådsmøde Ringkøbing Fjord

Velkommen til 1. Vandrådsmøde Ringkøbing Fjord Velkommen til 1. Vandrådsmøde Ringkøbing Fjord Dagsorden 1. Velkomst og præsentation v. Ole Kamp 2. Introduktion til vandrådsarbejdet v. Lene Moth a. Vandrådets opgaver b. Baggrund og kriterier c. GIS

Læs mere

Refleksioner over vandrådsarbejdet - Ringkøbing Fjord

Refleksioner over vandrådsarbejdet - Ringkøbing Fjord Refleksioner over vandrådsarbejdet - Ringkøbing Fjord Lene Moth Sekretariatskommune Ringkøbing Fjord oplandet Fælles projektmedarbejder Ringkøbing-Skjern kommune og vestjysk Vandråd Ringkøbing Fjord Nedsat

Læs mere

Vandløbene, Vandrammedirektivet, Fødevare- og Landbrugspakken

Vandløbene, Vandrammedirektivet, Fødevare- og Landbrugspakken Vandløbene, Vandrammedirektivet, Fødevare- og Landbrugspakken IDA 14. marts 2016 Peter Kaarup Hvad indeholder Fødevare og Landbrugspakken vedr. vandplanlægning og vandløb? 1. At der skal ske en revurdering

Læs mere

Til de politiske udvalg i kommunerne i oplandet for Køge Bugt. Sorø den 20. september 2017

Til de politiske udvalg i kommunerne i oplandet for Køge Bugt. Sorø den 20. september 2017 Til de politiske udvalg i kommunerne i oplandet for Køge Bugt Sorø den 20. september 2017 Evaluering og eftersendelsen af mindretalsudtalelser i forbindelse med arbejdet i Vandrådet for oplandet til Køge

Læs mere

Bilag 2: Vandråd Nissum Fjords indstillinger til udpegning af vandløb i Holstebro Kommune

Bilag 2: Vandråd Nissum Fjords indstillinger til udpegning af vandløb i Holstebro Kommune Bilag 2: Vandråd Nissum Fjords indstillinger til udpegning af vandløb i Holstebro Kommune Opgave 1) Vurdere om de vandområder, der indgår i Miljø- og Fødevareministeriets forslag til ny afgrænsning af

Læs mere

Rapport for hovedvandoplandet: 2.4 Køge Bugt

Rapport for hovedvandoplandet: 2.4 Køge Bugt Side 1 af 5 Forslag til indsatsprogram 2015-2021 Rapport for hovedvandoplandet: 2.4 Køge Bugt 02-07-2014 Samlet økonomisk opgørelse af valgte virkemidler for hele hovedvandopland 2.4 Køge Bugt : 2.4 Genslyngning

Læs mere

På vegne af Jørn Petersen, Jelshøjvej 15, 6600 Vejen indgives høringssvar til Maltbæk Bæk i Vejen Kommunes Vandhandleplan 2009-2015.

På vegne af Jørn Petersen, Jelshøjvej 15, 6600 Vejen indgives høringssvar til Maltbæk Bæk i Vejen Kommunes Vandhandleplan 2009-2015. Vejen kommune JYSK MARK OG MILJØ Center: Esbjerg e-mail: ah1@jlbr.dk Direkte tlf: 76602193 Mobil: Esbjerg, den 9. juni 2015 Høringssvar til Vandhandleplan 2009-2015 for Vejen Kommune På vegne af Jørn Petersen,

Læs mere

Kvalificering af udpegning af stærkt modificerede og kunstige vandløb - rammer og forudsætninger for opgaven

Kvalificering af udpegning af stærkt modificerede og kunstige vandløb - rammer og forudsætninger for opgaven Kvalificering af udpegning af stærkt modificerede og kunstige vandløb - rammer og forudsætninger for opgaven 25.august 2017 Kontorchef Peter Kaarup Opgave 2: Kvalificering af udpegning af vandløb som stærkt

Læs mere

Bilag 1. Vandløbsnavn Vandområde nr. / id Længde af vandområde. Bemærkning. Højsgård Bæk o1040 1,49 Miljømål udgår.

Bilag 1. Vandløbsnavn Vandområde nr. / id Længde af vandområde. Bemærkning. Højsgård Bæk o1040 1,49 Miljømål udgår. Bilag 1 Limfjorden Opgave 1) Vurdere om de vandområder, der indgår i Miljø- og Fødevareministeriets forslag til ny afgrænsning af vandløb i vandområdeplanerne lever op til de opdaterede faglige kriterier

Læs mere

Det er helt afgørende, at alle benytter høringen til at komme med supplerende indspil og argumenter for, hvorfor et vandløb skal ud af vandplanerne.

Det er helt afgørende, at alle benytter høringen til at komme med supplerende indspil og argumenter for, hvorfor et vandløb skal ud af vandplanerne. Lav høringssvar og få dine små vandløb ud af vandplanerne NU Det er helt afgørende, at alle benytter høringen til at komme med supplerende indspil og argumenter for, hvorfor et vandløb skal ud af vandplanerne.

Læs mere

Sekretariat Jens Lauritzen, Formand for Limfjordsrådet Jens Chr. Golding, Næstformand for Limfjordsrådet

Sekretariat Jens Lauritzen, Formand for Limfjordsrådet Jens Chr. Golding, Næstformand for Limfjordsrådet Referat Forum Vandrådsmøde Vandrådsarbejdet 2017 Tid 17. maj 2017 Introduktion til it-værktøj 17.00 18.00 Ordinært møde 18.00 21.00 Sted Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby, Mødelokale 157 og 158 Sekretariat:

Læs mere

Status for kommuner og vandråds opgaver om vandløb

Status for kommuner og vandråds opgaver om vandløb Status for kommuner og vandråds opgaver om vandløb Blåt Fremdriftsforum 29. marts 2017 Kontorchef Peter Kaarup Opgaverne: Bekendtgørelse om vandråd af 2. marts 2017 Med udgangspunkt i bl.a. aftalen om

Læs mere

Redegørelse Nedklassificering af vandløb

Redegørelse Nedklassificering af vandløb Redegørelse Nedklassificering af vandløb Rekvirent Faaborg-Midtfyn Kommune Natur og Landskab Rådgiver 2015-06-01 Skanderborgvej 190 8260 Viby J Danmark Tlf.: +45 88 19 10 00 Fax: +45 88 19 10 01 CVR nr.

Læs mere

Status og proces for arbejdet med vandløb, jf. Fødevare- og landbrugspakken. Peter Kaarup Herning den 18. januar2017

Status og proces for arbejdet med vandløb, jf. Fødevare- og landbrugspakken. Peter Kaarup Herning den 18. januar2017 Status og proces for arbejdet med vandløb, jf. Fødevare- og landbrugspakken Peter Kaarup Herning den 18. januar2017 Aftalen om en Fødevare- og landbrugspakke (FLP) FLP-aftale indgået mellem V-LA-K-DF den

Læs mere

ANALYSE AF VANDLØB OG VIRKEMIDLER CASEVANDLØB REJSBY Å

ANALYSE AF VANDLØB OG VIRKEMIDLER CASEVANDLØB REJSBY Å ANALYSE AF VANDLØB OG VIRKEMIDLER CASEVANDLØB REJSBY Å Dato: 26. juni 2018 Udarbejdet af: Esben Astrup Kristensen og Jane Rosenstand Poulsen Kvalitetssikring: Kasper A. Rasmussen Modtager: Landbrug & Fødevarer

Læs mere

Udpegning af små vandløb i vandplanerne er sendt i høring - hurtig guide i at afgive høringssvar

Udpegning af små vandløb i vandplanerne er sendt i høring - hurtig guide i at afgive høringssvar Udpegning af små vandløb i vandplanerne er sendt i høring - hurtig guide i at afgive høringssvar Som opfølgning på vandrådenes arbejde er der nu sendt udkast til reviderede bekendtgørelser i høring frem

Læs mere

Forslag til indsatsprogram for vandløb 2. planperiode TEKNIK OG MILJØ Natur og Miljø Aarhus Kommune

Forslag til indsatsprogram for vandløb 2. planperiode TEKNIK OG MILJØ Natur og Miljø Aarhus Kommune Forslag til indsatsprogram for vandløb 2. planperiode 2015-2021 Aarhus Kommune har udarbejdet forslag til indsatsprogram for de fysiske forhold i vandløbene. Det er sket under inddragelse af vandrådene

Læs mere

2) udvælge vandløb, der efterfølgende skal analyseres yderligere for at vurdere, om de kan udpeges som kunstige eller stærkt modificerede.

2) udvælge vandløb, der efterfølgende skal analyseres yderligere for at vurdere, om de kan udpeges som kunstige eller stærkt modificerede. TEKNIK OG MILJØ Referat 1. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødeleder: Jens-Bernhard Knudsen Afbud: Karsten Filsø Referent: Daniel Lindvig Natur og Grønne Områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.:

Læs mere

Svingelbjerg Bæk Slutrapport marts 2017

Svingelbjerg Bæk Slutrapport marts 2017 Svingelbjerg Bæk Slutrapport marts 201 1 Indhold Slutrapport... 1 1. Indledning... 2 2. Udførelsen... 3. Effekter... 12 Forventede effekter... 12 Reelle effekter... 12 Yderligere forventede effekter...

Læs mere

Kriterie krav > Kriterie krav Type 2 og 3 (Alternativt) 1. Bilag Grå t= Bilag upload kontrolleret i WebGis. Okker > 0,5

Kriterie krav > Kriterie krav Type 2 og 3 (Alternativt) 1. Bilag Grå t= Bilag upload kontrolleret i WebGis. Okker > 0,5 2.1 Opgave 1 Forkortelser: VAVP = Vestsjællands amts vandløbsplan. VP2 Område nr. Grå t= Enighed afgivet i WebGis Fuglemoseløbet ros_2.1_05260 0,725 Fuglemoseløbet_rør Saltbækgrøften o5205 1,195 Saltbækgrøften

Læs mere

Klik for at redigere titeltypografi i masteren

Klik for at redigere titeltypografi i masteren Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 L 34 Bilag 5 Offentligt Uddybning af høringssvar til L 34 og udkast til bekendtgørelse titeltypografi i Foretræde Miljø- og Fødevareudvalget 9. November 2016 11-11-2016

Læs mere

Lokalt høringsnotat. Forslag til vandplan for hovedvandopland 3.1 Bornholm. Resumé og kommentering af høringssvar af lokal karakter.

Lokalt høringsnotat. Forslag til vandplan for hovedvandopland 3.1 Bornholm. Resumé og kommentering af høringssvar af lokal karakter. Lokalt høringsnotat Forslag til vandplan for hovedvandopland 3.1 Bornholm Resumé og kommentering af høringssvar af lokal karakter Oktober 2014 Titel: Lokalt høringsnotat Forslag til vandplan for hovedvandopland

Læs mere

VELKOMMEN TIL 1. MØDE I VANDRÅDET

VELKOMMEN TIL 1. MØDE I VANDRÅDET VELKOMMEN TIL 1. MØDE I VANDRÅDET v. Anker Boye Næstformand i By- og Kulturudvalget Odense Kommune 18. Maj 2017 DAGSORDEN: 1. Præsentation af vandrådsmedlemmer og kommuner (25 min.) Vandrådets medlemmer

Læs mere

Dialogmøde mellem Teknik- og Miljøudvalget og Sønderjyske Vandløb. 23. januar 2018

Dialogmøde mellem Teknik- og Miljøudvalget og Sønderjyske Vandløb. 23. januar 2018 Dialogmøde mellem Teknik- og Miljøudvalget og Sønderjyske Vandløb 23. januar 2018 Dagsorden 1. Velkomst og præsentation (15 min.) 2. Om Sønderjyske Vandløb v/sønderjyske Vandløb (15 min.) 3. Vandløbsvedligeholdelsen

Læs mere

ANALYSE AF VANDLØB OG VIRKEMIDLER CASEVANDLØB TUDE Å

ANALYSE AF VANDLØB OG VIRKEMIDLER CASEVANDLØB TUDE Å ANALYSE AF VANDLØB OG VIRKEMIDLER CASEVANDLØB TUDE Å Dato: 26. juni 2018 Udarbejdet af: Esben Astrup Kristensen og Jane Rosenstand Poulsen Kvalitetssikring: Kasper A. Rasmussen Modtager: Landbrug & Fødevarer

Læs mere

Forvaltning af Statens Vandrådspakke 1 og 2 (VP2) i HVO opgave 1, 2 og 3.

Forvaltning af Statens Vandrådspakke 1 og 2 (VP2) i HVO opgave 1, 2 og 3. Næstved Kommune (Sekretariatskommune for HVO 2.5) Rådmandshaven 20 4700 Næstved vandloeb@naestved.dk Sendt elektronisk Høng d. 25. oktober 2017 VEDRØRENDE Næstved Kommune Vandråd Forvaltning af Statens

Læs mere

Vejledning til MiljøGIS for Vandområdeplanerne samt supplerende bemærkninger vedr. Kommunale projekter for Vandløbsrestaurering. Vers. 2.

Vejledning til MiljøGIS for Vandområdeplanerne samt supplerende bemærkninger vedr. Kommunale projekter for Vandløbsrestaurering. Vers. 2. Vejledning til MiljøGIS for Vandområdeplanerne 2015-2021 samt supplerende bemærkninger vedr. Kommunale projekter for Vandløbsrestaurering. Vers. 2. Formålet med denne vejledning er at er at give en introduktion

Læs mere

Bilag 1 Projektforslag spærring nr. RIB Spærringsfjernelse i Ralm Bæk

Bilag 1 Projektforslag spærring nr. RIB Spærringsfjernelse i Ralm Bæk Bilag 1 Projektforslag spærring nr. RIB-00913 Spærringsfjernelse i Ralm Bæk Fjernelse af spærring RIB-00913 Formål Omlægning af den spærrende rørbro skal sikre fiskepassage til de opstrøms dele af Ralm

Læs mere

Vejledning til kommuner og vandråd. Om arbejdet med kvalificering af afgrænsning og udpegning af vandløb i vandområdeplaner

Vejledning til kommuner og vandråd. Om arbejdet med kvalificering af afgrænsning og udpegning af vandløb i vandområdeplaner Vejledning til kommuner og vandråd Om arbejdet med kvalificering af afgrænsning og udpegning af vandløb i vandområdeplaner 2015-2021 April 2017 Opdateret juni 2017 Udgiver: Miljøstyrelsen Redaktion: Vandplanlægning

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget L 34 Bilag 4 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget L 34 Bilag 4 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 L 34 Bilag 4 Offentligt Miljø- og Fødevareministeriet Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning. Haraldsgade 53 2100 København Ø (Sendt elektronisk svana@svana.dk) Vingsted,

Læs mere

VANDRÅDSARBEJDE OG SENESTE NYT OM VANDLØBSADMINISTRATION. Miljø og Natur

VANDRÅDSARBEJDE OG SENESTE NYT OM VANDLØBSADMINISTRATION. Miljø og Natur VANDRÅDSARBEJDE OG SENESTE NYT OM VANDLØBSADMINISTRATION Vandråd 2017 OPGAVER 1. Afgrænsning af vandløb i vandområdeplanerne med et opland under 10 km 2. 2. Udpegning af vandområder til analyse mhp. at

Læs mere

Afgørelse om nedklassificering af Blå Å, hvor du er bredejer. Kolding kommune har udarbejdet en plan for omklassificering af vandløb i kommunen.

Afgørelse om nedklassificering af Blå Å, hvor du er bredejer. Kolding kommune har udarbejdet en plan for omklassificering af vandløb i kommunen. By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 79 79 79 79 Telefax 79 79 13 70 EAN 5798005310051 E-mail byogudvikling@kolding.dk www.kolding.dk Afgørelse om nedklassificering af Blå Å, hvor

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del Bilag 170 Offentligt. Kriterier for vandløb omfattet af vandplanlægningen

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del Bilag 170 Offentligt. Kriterier for vandløb omfattet af vandplanlægningen Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del Bilag 170 Offentligt Kriterier for vandløb omfattet af vandplanlægningen Aftalen om en Fødevare- og landbrugspakke (FLP) FLP-aftale indgået mellem V-LA-K-DF

Læs mere

Rapport for hovedvandoplandet: 2.3 Øresund

Rapport for hovedvandoplandet: 2.3 Øresund Side 1 af 5 Forslag til indsatsprogram 2015-2021 Rapport for hovedvandoplandet: 2.3 Øresund Samlet økonomisk opgørelse af valgte virkemidler for hele hovedvandopland 2.3 Øresund : 2.4 Genslyngning 1,677

Læs mere

Høringsnotat. Juni 2016

Høringsnotat. Juni 2016 Høringsnotat Udkast til vandområdeplaner for Danmarks fire vandområdedistrikter Resumé og kommentering af høringssvar vedrørende specifikke forhold for vandområdeplanen for Sjælland Juni 2016 Titel: Høringsnotat.

Læs mere

Klikvejledning vandplaner Juni 2013

Klikvejledning vandplaner Juni 2013 Klikvejledning vandplaner Juni 2013 Når du skal undersøge konkrete stedsspecifikke elementer i vandplanforslagene (fx en indsats eller forkert miljømål i et specifikt vandløb), skal du gå ind på Miljøministeriets

Læs mere

Nyt fra SVANA Vandplaner. Orientering om det samlede indsatsprogram på landsplan og fordelingen på de enkelte kommuner. Evt.: Vandrådsarbejdet

Nyt fra SVANA Vandplaner. Orientering om det samlede indsatsprogram på landsplan og fordelingen på de enkelte kommuner. Evt.: Vandrådsarbejdet Nyt fra SVANA Vandplaner Orientering om det samlede indsatsprogram på landsplan og fordelingen på de enkelte kommuner Evt.: Vandrådsarbejdet 2016-17 Skarrildhus d. 1. nov. 2016 Heine Glüsing Bemærk! For

Læs mere

Vissenbjerg, den

Vissenbjerg, den Vissenbjerg, den 13.10.2017 Udtalelse til Vandrådet for Odense Fjord På vegne af Lars Iversen, repræsentant for Centrovice i vandrådet for Odense Fjord og Henrik Kildegaard, repræsentant for Landbrug og

Læs mere

Vandområdeplaner

Vandområdeplaner Indhold Vandområdeplaner 2015-2021...2 1. Forholdet mellem vandområdeplan 2015-2021, EU og dansk lovgivning...2 2. Vandløbenes tilstand...2 3. Nedsættelse af vandråd, sammensætning og mandat...3 4. Udkommet

Læs mere

Energinet.dk. Att.: Lars Ewald Krigers Flak - Tilladelse til at krydse vandløb med kabel 13 steder i Køge Kommune

Energinet.dk. Att.: Lars Ewald Krigers Flak - Tilladelse til at krydse vandløb med kabel 13 steder i Køge Kommune Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Energinet.dk Att.: Lars Ewald [xlew@energinet.dk] Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen Krigers Flak - Tilladelse til at krydse

Læs mere

Vandplanprojekt Røde Møllebæk o8036 Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune

Vandplanprojekt Røde Møllebæk o8036 Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Forundersøgelse VP2 Vandplanprojekt Røde Møllebæk o8036 Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Indsats Projektet omfatter vandløbsforekomst o8036, der er 8,106

Læs mere

Vedskølle Å mellem Vedskøllevej og Egøjevej. Høring af restaureringsprojekt jf. Vandløbsloven

Vedskølle Å mellem Vedskøllevej og Egøjevej. Høring af restaureringsprojekt jf. Vandløbsloven Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen Vedskølle Å mellem Vedskøllevej og Egøjevej. Høring af restaureringsprojekt jf. Vandløbsloven

Læs mere

TEKNISK FORUNDERSØGELSESRAPPORT ELLING Å, PROJEKT 1.

TEKNISK FORUNDERSØGELSESRAPPORT ELLING Å, PROJEKT 1. TEKNISK FORUNDERSØGELSESRAPPORT ELLING Å, PROJEKT 1. Dato: 29. januar 2014 Sagsnummer: 13/14267 Forfatter: Allan Dalmark Jensen Emne: Forundersøgelse for Elling Å 1 Knivholt Bæks indløb i rørlægning. Indhold

Læs mere

Omklassificering af vandløb, gennemgang af vandløbsstrækninger

Omklassificering af vandløb, gennemgang af vandløbsstrækninger Bilag 2 Omklassificering af vandløb, gennemgang af vandløbsstrækninger Den øverste del af Lille Bæk, 1.052 meter Vandløbsstrækningen foreslås nedklassificeret fra offentligt til privat vandløb. Hele vandløbsstrækningen

Læs mere

Bekendtgørelse om indsatsprogrammer

Bekendtgørelse om indsatsprogrammer Miljøudvalget 2014-15 (1. samling) MIU Alm.del - Bilag 98 Offentligt NOTAT Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-4200-00035 Ref. maric/bho/spe Den 17. december 2014 Udkast til Bekendtgørelse om indsatsprogrammer

Læs mere

Procesnotat. Afgrænsning af vandområder og udpegning af kandidater til kunstige og stærkt modificerede vandområder i Limfjordsoplandet.

Procesnotat. Afgrænsning af vandområder og udpegning af kandidater til kunstige og stærkt modificerede vandområder i Limfjordsoplandet. Sekretariat: Aalborg Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Tlf. 9931 2000 Fax 9931 2009 www.limfjordsraadet.dk limfjordsraadet@aalborg.dk Dato: 13. november 2017 J.

Læs mere

2. vandrådsmøde i hovedvandoplandet. Det. Sydfynske Øhav FOTO. Den 30. april 2014 Svendborg Rådhus. Udarbejdet af biolog Terkel Broe Christensen

2. vandrådsmøde i hovedvandoplandet. Det. Sydfynske Øhav FOTO. Den 30. april 2014 Svendborg Rådhus. Udarbejdet af biolog Terkel Broe Christensen 2. vandrådsmøde i hovedvandoplandet Det FOTO Sydfynske Øhav Den 30. april 2014 Svendborg Rådhus Udarbejdet af biolog Terkel Broe Christensen Dagsorden for 2. vandrådsmøde i DSØ 1. Velkomst og opsamling

Læs mere

Vandområdeplanerne (2. generations vandplaner) Høringsfrist 23. juni 2015 kl. 12

Vandområdeplanerne (2. generations vandplaner) Høringsfrist 23. juni 2015 kl. 12 Vandområdeplanerne 2015-2021 (2. generations vandplaner) Høringsfrist 23. juni 2015 kl. 12 Foreløbig vejledning til høringssvar. Afgiv høringssvar Det har en effekt at afgive høringssvar, det har de tidligere

Læs mere

NOTAT. Byggemodning ved Golfparken. Vurdering af opstuvningsforholdene. Frederikshavn Kommune. Golfparken A/S. Henrik Brødsgaard, COWI A059835

NOTAT. Byggemodning ved Golfparken. Vurdering af opstuvningsforholdene. Frederikshavn Kommune. Golfparken A/S. Henrik Brødsgaard, COWI A059835 NOTAT TITEL Byggemodning ved Golfparken. Vurdering af opstuvningsforholdene i Lerbækken. DATO 27. marts 2015 TIL Frederikshavn Kommune KOPI Golfparken A/S FRA Henrik Brødsgaard, COWI PROJEKTNR A059835

Læs mere

Femte møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Femte møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Femte møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Onsdag den 11. oktober 2017 kl. 15:00 21:30 Søndermølle, Vinkelvej 40, 8800 e: Organisation Danmarks Naturfredningsforening Danmarks Sportsfiskerforbund

Læs mere

Rørlægning af Gammelmosestreget mellem København-Ringstedbanen og Køge Bugt motorvejen (banen og motorvejen) til etablering af overkørsel.

Rørlægning af Gammelmosestreget mellem København-Ringstedbanen og Køge Bugt motorvejen (banen og motorvejen) til etablering af overkørsel. TEKNIK OG MILJØ Solrød Center 1 2680 Solrød Strand Telefon +4556182000 www.solrod.dk Banedanmark Den nye bane København-Ringsted Ringager 4B 2605 Brøndby Att.: Roar Juul Borgen Tilladelse til etablering

Læs mere

ANBEFALINGER TIL ARBEJDET MED OPGAVE 2. Flemming Gertz Centrovice 13. sep. 2017

ANBEFALINGER TIL ARBEJDET MED OPGAVE 2. Flemming Gertz Centrovice 13. sep. 2017 ANBEFALINGER TIL ARBEJDET MED OPGAVE 2 Flemming Gertz Centrovice 13. sep. 2017 UDFORDRING - Sikre realisme i vandområdeplaner - I første omgang statens problem at betale for opnå miljømål (restaureringer

Læs mere

Basisanalyse for Vandområdeplaner 2015-2021

Basisanalyse for Vandområdeplaner 2015-2021 Møde i Blåt Fremdriftsforum den 27. februar 2014 Basisanalyse for Vandområdeplaner 2015-2021 Kontorchef Harley Bundgaard Madsen, Naturstyrelsen 1. Baggrund 2. Formål 3. Foreløbige miljømål og kvalitetselementer

Læs mere

Kommunerapport for: Københavns Kommune - uanset tilhørsforhold til hovedvandoplande.

Kommunerapport for: Københavns Kommune - uanset tilhørsforhold til hovedvandoplande. Side 1 af 2 Forslag til indsatsprogram 2015-2021 Kommunerapport for: Københavns Kommune - uanset tilhørsforhold til hovedvandoplande. Økonomisk opgørelse for valgte virkemidler (vandområde eller spærringsnr.):

Læs mere

Bilag 1. Redegørelse for vandløbsregulativ for. Stenstrup-Lumsåsløbet

Bilag 1. Redegørelse for vandløbsregulativ for. Stenstrup-Lumsåsløbet Bilag 1 Redegørelse for vandløbsregulativ for Stenstrup-Lumsåsløbet Odsherred Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Planmateriale...3 2.1 Vandplan... 3 2.2 Anden regionplanlægning m.m.... 3

Læs mere

stationer opylder B4 målsætning. 0,37 0,37 0,45 0,45 0,

stationer opylder B4 målsætning. 0,37 0,37 0,45 0,45 0, vandområde navn Kode Længde (km) Miljøtilstand Miljømål Rørlagt Fysisk indeks Kommune nr. Kommune Navn Kommentar Fysisk indeks (DFI) År for DFI Fisk (EQR for ørredvandløb) Fisk (ørredyngel/100m2) År for

Læs mere

SKREVET AF HEIDI KJÆR GENNEMGANG AF SPILDEVANDSPLAN. Vurdering er sket på baggrund af følgende punkter:

SKREVET AF HEIDI KJÆR GENNEMGANG AF SPILDEVANDSPLAN. Vurdering er sket på baggrund af følgende punkter: NOTAT 29. MARTS 2017 JOURNALNUMMER -06.00.05-G01-1-16 SKREVET AF HEIDI KJÆR GENNEMGANG AF SPILDEVANDSPLAN KB har på mødet den 24. november 2016 truffet en beslutning om at lade NFK se nærmere på spildevandsplanens

Læs mere

VOS og Vandrådsmøde Ringkøbing Fjord. Tirsdag d. 5. august 2014

VOS og Vandrådsmøde Ringkøbing Fjord. Tirsdag d. 5. august 2014 VOS og Vandrådsmøde Ringkøbing Fjord Tirsdag d. 5. august 2014 Dagsorden 1. Velkomst v. Ole Kamp 2. Baggrund for arbejdet med vandløbsindsatser i 2. generation vandplaner. 3. Vandrådets arbejde og anbefalinger

Læs mere

Dronning Ingrid hallerne, Jeppe Åkjærsvej 27, 9640 Farsø

Dronning Ingrid hallerne, Jeppe Åkjærsvej 27, 9640 Farsø Referat Forum Vandrådsmøde Vandrådsarbejdet 2017 Tid 8. september 2017, kl. 8.00 15.00 Sted Dronning Ingrid hallerne, Jeppe Åkjærsvej 27, 9640 Farsø Sekretariat: Aalborg Kommune Miljø- og Energiforvaltningen

Læs mere

Sekretariat Jens Lauritzen, Formand for Limfjordsrådet Jens Chr. Golding, Næstformand for Limfjordsrådet

Sekretariat Jens Lauritzen, Formand for Limfjordsrådet Jens Chr. Golding, Næstformand for Limfjordsrådet Referat Forum Vandrådsmøde Vandrådsarbejdet 2017 Tid 10. august 2017, kl. 18.00 21.00 Sted Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby, Mødelokale 157 og 158 Sekretariat: Aalborg Kommune Miljø- og Energiforvaltningen

Læs mere

REGULATIV. Rejsby Åsystem

REGULATIV. Rejsby Åsystem OKTOBER 1997 11 REGULATIV FOR Rejsby Åsystem I RIBE KOMMUNE Hovedopland 3900 omfattende Tilløb til Vadehavet Afstrømningsområde 3908 3909 RIBE KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING Bøgeallé 2, 6760 Ribe, tlf. 79

Læs mere

Afgørelse om nedklassificering af en stor del af vandløbet - Fælleshovedledningen i Bygum

Afgørelse om nedklassificering af en stor del af vandløbet - Fælleshovedledningen i Bygum Dato: 20. juni 2019 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 06.02.02-P24-6-18 Afgørelse om nedklassificering af en stor del af vandløbet - Fælleshovedledningen i Bygum Per

Læs mere

Sagen er behandlet i et forpligtende samarbejde mellem Ærø Kommune og Svendborg Kommune efter Lov om forpligtende kommunale samarbejder.

Sagen er behandlet i et forpligtende samarbejde mellem Ærø Kommune og Svendborg Kommune efter Lov om forpligtende kommunale samarbejder. Bent Juul Sørensen Dunkærgyde 13 5970 Ærøskøbing Miljø, Erhverv og Teknik Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 natur@svendborg.dk www.svendborg.dk Screening efter miljøvurderingsloven

Læs mere

Miljøcenter Roskilde. Den 10. marts Høringssvar vandplaner - vandløb

Miljøcenter Roskilde. Den 10. marts Høringssvar vandplaner - vandløb Miljøcenter Roskilde Den 10. marts 2010 Høringssvar vandplaner - vandløb Odsherred Kommune har rettelser til forløbet af nogle af vandløbene samt placeringen og længden af rørlagte strækninger. Disse rettelser

Læs mere

Bilag 1 Notat om vandområdeplan

Bilag 1 Notat om vandområdeplan NOTAT Sagsbehandler: Paul Debois Oprettet: 14-07-2016 Bilag 1 Notat om vandområdeplan 2015-2021 Sagsnr.: 14/29354 Dokumentnr.: 102059/16 Notatets formål: At give Teknik og Miljøudvalget en orientering

Læs mere

Enig i kommunens indstilling: svar nr

Enig i kommunens indstilling: svar nr Bemærkninger til kriterier for afgrænsningen af vandløb i hovedopland 1.2 Limfjorden L&F = Landbrug og Fødevarer; BL = Bæredygtigt Landbrug; VS = Viborg Sportsfiskerforbund, DV= Danske vandløb Stedfæstelse/basisoplysninger

Læs mere

Tilladelse til regulering af ca. 130 meter af Tronkær bæk beliggende på matrikel 3 r, Asferg by, Asferg

Tilladelse til regulering af ca. 130 meter af Tronkær bæk beliggende på matrikel 3 r, Asferg by, Asferg Kristian Dohn Balgårdsvej 37 Gassum 8981 Spentrup 4 ugers Høring frem til den 20-06-2017??- 06-2017/ 06.02.03-K08-3-16 Tilladelse til regulering af ca. 130 meter af Tronkær bæk beliggende på matrikel 3

Læs mere

Køge Å - Tilladelse til krydsning v Skovhusvænge til BaneDanmark

Køge Å - Tilladelse til krydsning v Skovhusvænge til BaneDanmark Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen 7. april 2017 2015-003249-7 Køge Å - Tilladelse til krydsning v Skovhusvænge til BaneDanmark

Læs mere

Overvågning af vandløb, nyt om vandområdeplanerne. Vandområdeplaner. Peter Kaarup Naturstyrelsen

Overvågning af vandløb, nyt om vandområdeplanerne. Vandområdeplaner. Peter Kaarup Naturstyrelsen Overvågning af vandløb, nyt om vandområdeplanerne Vandområdeplaner Peter Kaarup Naturstyrelsen - Indhold - Staten står for den nationale overvågning af vandløbene. - Der fokuseres på hvilke vandløb, der

Læs mere

UDTALELSE FRA NORDFYNS VANDLØBSLAUG VEDR. UDPEGNING OG KARAKTERISERING AF VANDLØB VED VANDRÅDSARBEJDET 2017.

UDTALELSE FRA NORDFYNS VANDLØBSLAUG VEDR. UDPEGNING OG KARAKTERISERING AF VANDLØB VED VANDRÅDSARBEJDET 2017. UDTALELSE FRA NORDFYNS VANDLØBSLAUG VEDR. UDPEGNING OG KARAKTERISERING AF VANDLØB VED VANDRÅDSARBEJDET 2017. TIL INDARBEJDELSE I SKEMAER VEDR. UDPEGNING OG KARAKTERISERING AF VANDLØB, SAMT TIL FREMSENDELSE

Læs mere

GIS-vejledning til MiljøGIS for Vandområdeplanerne samt guide til fremsøgning af den korrekte strækning ved VP1-overlap

GIS-vejledning til MiljøGIS for Vandområdeplanerne samt guide til fremsøgning af den korrekte strækning ved VP1-overlap GIS-vejledning til MiljøGIS for Vandområdeplanerne 2015-2021 samt guide til fremsøgning af den korrekte strækning ved VP1-overlap Vers. Februar 2017 Formålet med denne GIS-vejledning er at give en introduktion

Læs mere