Ungdomskriminalitet regeringens udspil

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ungdomskriminalitet regeringens udspil"

Transkript

1 Indlæg i Kriminalistforeningen den 8. februar 2018 af Helle Lokdam, formand for den rets- og kriminalpolitiske tænketank Forsete samt forsvarsadvokat Ungdomskriminalitet regeringens udspil Indledning: På vej længe: 4 borgerlige partilederes artikel i Berlingske i september forud for sidste valg - om at nedsætte den kriminelle lavalder til 12 år og om at indføre en ungdomsdomstol. Efter valget: Søren Pind, Justitsminister ville bruge et år på at få viden frem, work shops Efterår 2016, inden der var kommet et udspil: ministerskifte, Søren Pape Poulsen blev justitsminister Lars Løkkes åbningstale i oktober 2017: omtaler forestående udspil om ungdomskriminalitet Regeringens udspil: Udsendt i oktober 2017 Starter med at slå fast: Glædeligt at ungdomskriminaliteten for de årige, de seneste 10 år har været faldende, antallet af sigtede og mistænkte er mere end halveret. 1% af en ungdomsårgang begår 44% af alle årgangens straffelovsovertrædelser. Regeringen vil overfor den såkaldte hårde kerne gribe ind tidligere og konsekvent allerede 1. gang de begår kriminalitet. De unge (12 17 årige) opdeles i tre kategorier: unge i fødekæden, unge i risikozonen og den tidlige forebyggende indsats. Fsva. den tidlige forebyggende indsats handler det om at styrke den generelle forebyggende indsats over for alle børn og unge. Dette tænkes gennemført ved at styrke SSP-samarbejdet mv. (uddannelse i kriminalitetsforebyggelse, effektiv udveksling af personoplysninger og forebyggelsesenheder i alle politikredse). Det lyder meget fornuftigt. Jeg vil ikke komme nærmere ind på dette. Fsva. unge i risikozonen drejer det sig om unge i alderen år, mistænkt for at have begået mindre alvorlig kriminalitet. Det anslås at være ca unge. Initiativerne overfor denne gruppe handler om mulighed for at give ungepålæg, som f.eks. samfundsnyttigt arbejde, at politiet skal håndhæve ungepålægget, og at der kan overvejes forældrepålæg. Jeg vil heller ikke komme med bemærkninger til disse forslag.

2 Endelig er der unge i fødekæden. Det drejer sig om ca. 700 unge i alderen år (så vidt jeg ved kun 100 i alderen år), som har begået eller er mistænkt for at have begået personfarlig eller anden alvorlig kriminalitet og som samtidig har en række risikofaktorer (f.eks. tidligere begået kriminalitet, opvokset i et kriminelt miljø, misbrugsproblemer). Initiativerne overfor disse unge består i: - Ungelavalder Ungdomskriminalitetsnævn Straksreaktion og forbedringsforløb Forpligtende ansvar for kommunerne Forpligtende afgørelser for de unge Ungekriminalforsorg Styrket mulighed for magtanvendelse på institutioner Ungelavalder på 12 år indføres. Det vil sige, at unge ned til 12 år der MISTÆNKES for at have begået grov kriminalitet skal for et ungdomskriminalitetsnævn. Det fremhæves i forslaget, at børn ikke skal i fængsel, men at der skal tilrettelægges en skræddersyet indsats for den enkelte, som skal bringe den unge ud af kriminalitet. Ungdomskriminalitetsnævn skal oprettes i hver politikreds og behandle sager om unge mellem år, som vurderes at være i fødekæden til den hårde kerne af kriminelle. Nævnet ledes af en dommer og har desuden en fra politiet og en fra kommunen som deltagere. Nævnet skal kunne inddrage fagfolk og andre ressourcepersoner, med henblik på at skræddersy de tiltag der skal sættes i værk overfor den unge. Nævnet skal arbejde med meget korte frister. For børnene (12-14 år) skal politiet henvise sagen til nævnet senest 10 dage efter mistanken om kriminalitet, og nævnet skal behandle sagen senest 4 uger senere. For unge år, skal sagen henvises til nævnet umiddelbart efter dom og behandles senest 14 dage efter endelig dom. Ved domstolene skal sagerne behandles efter en særlig fast-track procedure. Straksreaktioner og forbedringsforløb er de muligheder nævnet kan iværksætte. Straksreaktionerne kan være opdragende og genoprettende, f.eks. rense efter hærværk, vaske brandbiler, gøre rent eller rydde op på offentlige arealer Formålet er at markere konsekvens. Forbedringsforløbene kan være af op til 2 års varighed og for de årige i helt særlige tilfælde op til 4 år. De skal være skræddersyede for det enkelte barn. De kan indeholde forældreinddragelse, konfliktråd, og kan også indeholde institutionsanbringelse. Forpligtende ansvar for kommunerne. Ungdomskriminalitetsnævnets afgørelse skal være bindende for kommunerne. Det vil sige, at kommunerne har pligt til at iværksætte og gennemføre nævnets beslutninger. Forpligtende afgørelser overfor de unge. Nævnets afgørelser er bindende for den unge. Hvis bestemmelserne ikke overholdes, genoptages sagen og skærpede tiltag kan fastsættes. For de årige, der har fået en betinget dom med vilkår om at efterleve Ungdomskriminalitetsnævnets afgørelse, kan det betyde, at frihedsstraf udløses.

3 Ungekriminalforsorg. En ny institution under Kriminalforsorgen skal oprettes, som sammen med kommunerne skal sørge for at de unge overholder forpligtelserne. Der skal tilknyttes en tilsynsførende til den unge. Magtanvendelse på institutionerne styrkes, med øget adgang til kameraovervågninger, døralarmer, visitationer og begrænsninger i brugen af mobiltelefoner. Forsete finder, at regeringens udspil indeholder flere problemer og betænkeligheder: Først skal det dog nævnes, at en øget indsats overfor truede og sårbare børn kan være en rigtig god ide. Det er vigtigt, når det drejer sig om børn, at der tages udgangspunkt i, at indsatsen skal være helhedsorienteret: dvs. tager udgangspunkt i barnets samlede situation og behov og ud fra det lave en pakke af tiltag, som støtter barnet i forhold til alle dets problemer: forældre, skole, fritid mv. Forsete ser 3 hovedproblemer: 1: Manglende retssikkerhed for barnet - I forslaget tages udgangspunkt i at barnet mistænkes for grov kriminalitet. Man er efter min opfattelse inde i straffeprocessens område, når der tages udgangspunkt i/lægges vægt på en konkret kriminel handling ordvalget i forslaget støtter også, at det er det, der menes: indsats mod ungdomskriminalitet, ungdomskriminalitetsnævn, ungekrimialforsorg - nødvendigt at de straffeprocessuelle retssikkerhedsgarantier efterleves: forsvarer, prøvelse ved en domstol osv Vi er inde i EMK artikel 6 og Børnekonventionens område - EMD: Blokhin mod Rusland: støtter synspunktet: det drejede sig om en 12 årig som havde afpresset en 9-årig man lagde vægt på, at anbringelsen af drengen var en direkte konsekvens af den kriminalitet, som myndighederne påstod, at drengen havde begået. EMD lagde endvidere vægt på, at selv om der ikke formelt i national ret var tale om en straffesag, indeholdt sanktionen klare elementer af både at skulle tjene til afskrækkelse og straf, og anbringelsen fulgte ikke et uddannelses formål. Altså: Der lægges vægt på, hvad der faktisk foregår og ikke de ord, der anvendes og dermed er man inde i det straffeprocessuelle område og retssikkerhedsgarantierne træder i kraft med ret til legal assistance mv - forslagene krydser det sociale område med det strafferetlige: - lov om social service 58 handler om mulighed for at anbringe unge uden samtykke, når der på en række parametre, så som svære sociale vanskeligheder: misbrug og kriminel adfærd nævnes blandt andet. Vigtigt; at der her nævnes kriminel adfærd. Det er noget andet at tage udgangspunkt i en grov kriminel handling på et mistanke grundlag

4 - endelig er det påfaldende at 14-årige vil blive behandlet dårligere end 15-årige, 2. Ungdomskriminalitetsnævn og Ungekriminalforsorg 2 nye dyre institutioner - Ungdomskriminalitetsnævnet skal bestå af en dommer, en fra politiet og en fra kommunen. Det er politiet, der skal visitere sagerne til nævnet: en underlig sammenblanding af funktioner. - Forsete foreslår, at der i stedet strammes op i forhold til de eksisterende børne- og ungeudvalg og indføres et kommunalt udvalg, som består af de fagpersoner, der er omkring barnet og med mulighed for at trække eksterne kompetencer ind efter behov der kan hentes inspiration fra Norge fra den såkaldte norske model med konferencecirkler, der drøfter den unges situation og lægger handleplaner. - god ide, at udvalget tillægges kompetence til at træffe beslutninger, som kommunen derefter har pligt til at gennemføre - god ide, at udvalget skal følge op på handleplanerne - vanskeligt at se, hvorfor et ungdomskriminalitetsnævn skulle være hurtigere end et kommunalt udvalg. Alle kan være enige om, at en hurtig sagsbehandling er vigtig ikke mindst, når det gælder børn og unge forudsat naturligvis, at der foregår en forsvarlig sagsbehandling - Ungekriminalforsorg: en sær hybrid at lægge ind over kommunernes sagsbehandling ikke gode erfaringer med samarbejdet mellem kommunerne og kriminalforsorgen i forbindelse med projektet god løsladelse 3. Magtanvendelsen på institutionerne styrkes: - de øgede restriktioner, der nævnes: øget kameraovervågning, dør alarmer, visitationer, begrænsninger i brug af mobiltelefoner: ligner et fængsel, selv om man vælger at kalde det noget andet - i forslaget nævnes at børn ikke skal i fængsel: rigtig godt, men så nytter det ikke at indrette institutionerne, som fængsler og så bare kalde dem noget andet - i den forbindelse påfaldende, at det er den mest restriktive af de nuværende surrogatinstitutioner, Grenen, der er brugt som forbillede for forslagene Jo mere restriktive foranstaltninger, som opleves som straf, jo mere bliver barnet/den unge skubbet i retning af at rykke ind i en kriminel løbebane - det er en modsat konsekvens af intentionen med forslaget!

5

Alle handlinger har konsekvenser

Alle handlinger har konsekvenser OKTOBER 2017 Alle handlinger har konsekvenser Justitsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Tlf. +45 72 26 84 00 En reform af indsatsen mod ungdomskriminalitet 3 Indhold Forord 5 Ungdomskriminalitet

Læs mere

Bemærkninger til udkast til forslag til lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet

Bemærkninger til udkast til forslag til lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet Bemærkninger til udkast til forslag til lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet Ifølge udkastet til forslag til lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet skal der oprettes et Ungdomskriminalitetsnævn,

Læs mere

Alle handlinger har konsekvenser

Alle handlinger har konsekvenser Retsudvalget 2017-18 REU Alm.del Bilag 41 Offentligt OKTOBER 2017 Alle handlinger har konsekvenser En reform af indsatsen mod ungdomskriminalitet EN REFORM AF INDSATSEN MOD UNGDOMSKRIMINALITET 3 Indhold

Læs mere

Q & A Ungdomskriminalitetsreformen/Lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet

Q & A Ungdomskriminalitetsreformen/Lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet Q & A Ungdomskriminalitetsreformen/Lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet Ungdomskriminalitetsnævnet SPØRGAMÅL Hvad er nævnets rolle? Hvor er nævnet forankret organisatorisk? Hvem sidder i nævnet? SVAR

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Høringssvar over udkast til forslag til lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet. København, Dato 25. oktober 2018

HØRINGSNOTAT. Høringssvar over udkast til forslag til lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet. København, Dato 25. oktober 2018 HØRINGSNOTAT København, Dato 25. oktober 2018 Høringssvar over udkast til forslag til lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet. Ved brev af 3. september 2018 har Justitsministeriet fremsendt ovennævnte

Læs mere

Aftale mellem Regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti

Aftale mellem Regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti 29. juni 2018 Aftale mellem Regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti Aftale om en reform af indsatsen mod ungdomskriminalitet Alle handlinger

Læs mere

Ud af kriminalitet og tilbage i trivsel

Ud af kriminalitet og tilbage i trivsel Ud af kriminalitet og tilbage i trivsel - Håndbog til behandling af sager omfattet af lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet 0/77 Indhold Forord 3 1. Indledning intentioner, baggrund og indhold 6 2.

Læs mere

REFORM AF INDSATSEN MOD UNGDOMS- KRIMINALITET DE RETSSIKKERHEDSMÆSSIGE ASPEKTER - HVAD SIGER MENNESKERETTEN? MONITORERINGSCHEF CHRISTOFFER BADSE

REFORM AF INDSATSEN MOD UNGDOMS- KRIMINALITET DE RETSSIKKERHEDSMÆSSIGE ASPEKTER - HVAD SIGER MENNESKERETTEN? MONITORERINGSCHEF CHRISTOFFER BADSE REFORM AF INDSATSEN MOD UNGDOMS- KRIMINALITET DE RETSSIKKERHEDSMÆSSIGE ASPEKTER - HVAD SIGER MENNESKERETTEN? MONITORERINGSCHEF CHRISTOFFER BADSE BØRNE- KONVENTIONEN - GENERELLE PRINCIPPER 1) ikke-diskrimination;

Læs mere

Høringssvar vedr. forslag til lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet

Høringssvar vedr. forslag til lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet Børns Vilkår Trekronergade 126 F DK 2500 Valby M +45 3555 5559 @ bv@bornsvilkar.dk www.bornsvilkar.dk 1. oktober 2018 Høringssvar vedr. forslag til lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet Børns Vilkår

Læs mere

Nedsættelse af den kriminelle lavalder ad bagvejen?

Nedsættelse af den kriminelle lavalder ad bagvejen? UNGELAVALDER OG UNGDOMSKRIMINALITETSNÆVN Nedsættelse af den kriminelle lavalder ad bagvejen? Formelt set indebærer regeringens udspil om ungelavalder og ungdomskriminalitetsnævn ikke en nedsættelse af

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service, lov om voksenansvar for anbragte børn og unge, lov om socialtilsyn og lov om røgfri miljøer

Forslag. Lov om ændring af lov om social service, lov om voksenansvar for anbragte børn og unge, lov om socialtilsyn og lov om røgfri miljøer Til lovforslag nr. L 85 Folketinget 2018-19 Efter afstemningen i Folketinget ved 2. behandling den 11. december 2018 Forslag til Lov om ændring af lov om social service, lov om voksenansvar for anbragte

Læs mere

FORSETE. 1. Indledning. Justitsministeriet : Børne og Socialministeriet:

FORSETE. 1. Indledning. Justitsministeriet :  Børne og Socialministeriet: 1 FORSETE Rets- og kriminalpolitisk tænketank helle@lokdam.dk bodil.philip@gmail.com 1. oktober 2018 Justitsministeriet : email Lforebyggelseskontoret@jm.dk Børne og Socialministeriet: e-mail STH@sm.dk

Læs mere

UDKAST. Forslag. til Lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet. Kapitel 1 Lovens formål og anvendelsesområde

UDKAST. Forslag. til Lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet. Kapitel 1 Lovens formål og anvendelsesområde Dato: 3. september 2018 Kontor: Forebyggelseskontoret Sagsbeh: TEV/MSH Sagsnr.: 2017-186-0017 Dok.: 845774 UDKAST Forslag til Lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet Kapitel 1 Lovens formål og anvendelsesområde

Læs mere

Det Kriminalpræventive Råds input til reform af indsatsen mod ungdomskriminalitet

Det Kriminalpræventive Råds input til reform af indsatsen mod ungdomskriminalitet Februar 2018 Det Kriminalpræventive Råds input til reform af indsatsen mod ungdomskriminalitet Selvom ungdomskriminaliteten er faldende, støtter DKR regeringens ønske om at gøre indsatsen mod ungdomskriminalitet

Læs mere

Beslutningsforslag nr. B 137 Folketinget

Beslutningsforslag nr. B 137 Folketinget Beslutningsforslag nr. B 137 Folketinget 2016-17 Fremsat den 31. marts 2017 af Peter Kofod Poulsen (DF), Tilde Bork (DF), Kristian Thulesen Dahl (DF), Susanne Eilersen (DF), Søren Espersen (DF), Dennis

Læs mere

SSP-Samrådet takker for muligheden for at kommentere og afgive høringssvar på ovennævnte lovforslag.

SSP-Samrådet takker for muligheden for at kommentere og afgive høringssvar på ovennævnte lovforslag. Til Justitsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K SSP-Samrådet Høring over udkast til lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet SSP-Samrådet takker for muligheden for at kommentere og afgive høringssvar

Læs mere

Lov om ændring af lov om social service, lov om voksenansvar for anbragte børn og unge, lov om socialtilsyn og lov om røgfri miljøer

Lov om ændring af lov om social service, lov om voksenansvar for anbragte børn og unge, lov om socialtilsyn og lov om røgfri miljøer LOV nr 1720 af 27/12/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 20. maj 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2018-731-0038 Senere ændringer til forskriften LBK nr 178 af 26/02/2019

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service, lov om voksenansvar for anbragte børn og unge, lov om socialtilsyn og lov om røgfri miljøer

Forslag. Lov om ændring af lov om social service, lov om voksenansvar for anbragte børn og unge, lov om socialtilsyn og lov om røgfri miljøer Til lovforslag nr. L 85 Folketinget 2018-19 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 18. december 2018 Forslag til Lov om ændring af lov om social service, lov om voksenansvar for anbragte børn og

Læs mere

KL tager forbehold for de økonomiske konsekvenser af lovforslaget i henhold til DUT-princippet.

KL tager forbehold for de økonomiske konsekvenser af lovforslaget i henhold til DUT-princippet. Indenrigs- og Socialministeriet Holmens Kanal 22 1060 København Att: Ellinor Colmorten Vedrørende forslag til Lov om ændring af lov om social service lov ( styrkelse af indsatsen over for kriminalitetstruede

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service, lov om voksenansvar for anbragte børn og unge og lov om socialtilsyn

Forslag. Lov om ændring af lov om social service, lov om voksenansvar for anbragte børn og unge og lov om socialtilsyn Lovforslag nr. L 85 Folketinget 2018-19 Fremsat den 26. oktober 2018 af justitsministeren (Søren Pape Poulsen) Forslag til Lov om ændring af lov om social service, lov om voksenansvar for anbragte børn

Læs mere

Videregivelse af oplysninger mellem myndigheder

Videregivelse af oplysninger mellem myndigheder Videregivelse af oplysninger mellem myndigheder Forvaltningslovens 27 og 32 Retsplejelovens 115 Persondatalovens 6, 7 og 8 Ny databeskyttelsesforordning 25/5-18 Retshåndhævelseslov (i kraft 30/4-17) 1,

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service, lov om voksenansvar for anbragte børn og unge og lov om socialtilsyn

Forslag. Lov om ændring af lov om social service, lov om voksenansvar for anbragte børn og unge og lov om socialtilsyn Lovforslag nr. L 0 Folketinget 2018/2019 Fremsat den 24. oktober 2018 Forslag til Lov om ændring af lov om social service, lov om voksenansvar for anbragte børn og unge og lov om socialtilsyn (Styrket

Læs mere

Forslag. Lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet

Forslag. Lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet Lovforslag nr. L 84 Folketinget 2018-19 Fremsat den 26. oktober 2018 af justitsministeren (Søren Pape Poulsen) Forslag til Lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet Kapitel 1 Lovens formål og anvendelsesområde

Læs mere

Socialforvaltningen har givet input til spørgsmål 1-3 og har besvaret spørgsmål 4 selvstændigt.

Socialforvaltningen har givet input til spørgsmål 1-3 og har besvaret spørgsmål 4 selvstændigt. KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen Til Badar Shah, MB E-mail: Badar_Shah@kk.dk Kære Badar Shah 25. februar 2019 Sagsnr. 2019-0046943 Dokumentnr. 2019-0046943-1

Læs mere

En ungdom uden kriminalitet

En ungdom uden kriminalitet jm.dk sm.dk En ungdom uden kriminalitet Tydelig konsekvens, flere i uddannelse og arbejde April 2015 Regeringen En ungdom uden kriminalitet Tydelig konsekvens, flere i uddannelse og arbejde 22. april 2015

Læs mere

K O M M E N T E R E T O V E R S I G T over høringssvar om forslag til lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet

K O M M E N T E R E T O V E R S I G T over høringssvar om forslag til lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet Retsudvalget 2018-19 L 84 Bilag 1 Offentligt Dato: Kontor: Forebyggelseskontoret Sagsbeh: Marie Jørgensen Sagsnr.: 2017-186-0017 Dok.: 886921 K O M M E N T E R E T O V E R S I G T over høringssvar om forslag

Læs mere

Forslag. Lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet

Forslag. Lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet Til lovforslag nr. L 84 Folketinget 2018-19 Efter afstemningen i Folketinget ved 2. behandling den 11. december 2018 Forslag til Lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet Kapitel 1 Lovens formål og anvendelsesområde

Læs mere

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Svar på Spørgsmål 127 Offentligt Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Kontor: Politikontoret Sagsnr.: 2005-150-0080 Dok.: MCH40275 Besvarelse af spørgsmål

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 144 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 144 Offentligt Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 144 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Kontor: Strafferetskontoret Sagsbeh: Rasmus Nexø Jensen Sagsnr.: 2014-0035-0248 Dok.: 1307903

Læs mere

KL, KL's bemærkninger til forslag til lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet. Justitsministeriet Holmens Kanal København K

KL, KL's bemærkninger til forslag til lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet. Justitsministeriet Holmens Kanal København K , Justitsministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K Sendt pr. mail til Lforebyggelseskontoret@jm.dk. 's bemærkninger til forslag til lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet Justitsministeriet har den

Læs mere

Lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet

Lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet LOV nr 1705 af 27/12/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 5. april 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2017-186-0017 Senere ændringer til forskriften Ingen Lov om bekæmpelse

Læs mere

Helsingør Kommune, Center for Børn, Unge og Familier, SSP-organisationen, Rønnebær Allé Helsingør -

Helsingør Kommune, Center for Børn, Unge og Familier, SSP-organisationen, Rønnebær Allé Helsingør   - SSP+ Med udbygningen af SSP-området, det såkaldte SSP+, opnår Helsingør Kommune en mere direkte og bedre indsats for stop af uhensigtsmæssig adfærd og udvikling af kriminalitet blandt unge over 18 år,

Læs mere

Plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet

Plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet Plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet Godkendt af Børne- og skoleudvalg og Lokalråd 2011 Plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet Som en del af den sammenhængende

Læs mere

Styrkelse af indsatsen overfor kriminalitetstruede børn og unge

Styrkelse af indsatsen overfor kriminalitetstruede børn og unge Styrkelse af indsatsen overfor kriminalitetstruede børn og unge Politisk målsætning I Esbjerg Kommune ydes der en konsekvent, hurtig og målrettet indsats overfor Kriminalitetstruede unge og unge lovovertrædere.

Læs mere

Fag: IIS d. 09/ Holdnummer: 08S. UCL Pædagoguddannelsen i Jelling D. 09/04-10 Holdnummer: 08S Eksamensnummer: 4879.

Fag: IIS d. 09/ Holdnummer: 08S. UCL Pædagoguddannelsen i Jelling D. 09/04-10 Holdnummer: 08S Eksamensnummer: 4879. UCL Pædagoguddannelsen i Jelling D. 09/04-10 Holdnummer: 08S Eksamensnummer: 4879 Side 1 af 13 Anslag:15.868 m. mellemrum Indhold Problemformulering... 3 Indledning... 3 Kriminelle under og over 15 år...

Læs mere

Mere konsekvens, opfølgning og omsorg en markant styrket indsats mod ungdomskriminalitet

Mere konsekvens, opfølgning og omsorg en markant styrket indsats mod ungdomskriminalitet Oktober 2009, Regeringen Mere konsekvens, opfølgning og omsorg en markant styrket indsats mod ungdomskriminalitet 1. Indledning Regeringen ønsker at bekæmpe ungdomskriminalitet mere aktivt både for at

Læs mere

R E T S P O L I T I S K F O R E N I N G ÅBENT BREV TIL FOLKETINGSPARTIERNES RETSORDFØRERE

R E T S P O L I T I S K F O R E N I N G ÅBENT BREV TIL FOLKETINGSPARTIERNES RETSORDFØRERE R E T S P O L I T I S K F O R E N I N G ÅBENT BREV TIL FOLKETINGSPARTIERNES RETSORDFØRERE København, den 7. august 2018 I slutningen af juni indgik regeringen en aftale med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti

Læs mere

Radikal Ungdom mener:

Radikal Ungdom mener: Straf Indledning Hvorfor straffer vi? Det er vigtigt at overveje, når man vil finde sin egen holdning til strafferet. Radikal Ungdom går ind for straffe, der nytter. Der skal tages hensyn til ofrene -

Læs mere

Indledning. Vi skal altid være på ofrenes side.

Indledning. Vi skal altid være på ofrenes side. RETFÆRDIGHED FOR OFRE Indledning Vi har pligt til at tage ordentlig hånd om de borgere, der har været offer for en forbrydelse. Vi skal sikre, at de får genoprettelse, genoprejsning, og de oplever at få

Læs mere

KOMMISSORIUM. 3. Tirsdagsmødets formand (SSPK lederen) har ansvaret for at følge op på respektive analyser, navnelister mv.

KOMMISSORIUM. 3. Tirsdagsmødets formand (SSPK lederen) har ansvaret for at følge op på respektive analyser, navnelister mv. KOMMISSORIUM Tirsdagsmøder i det kriminalitetsforebyggende samarbejde U18 Formål: 1. Tirsdagsmøderne har til formål at opkvalificere kommunens indsats over for unge, som har begået kriminalitet eller er

Læs mere

Bekendtgørelse om forretningsorden for Ungdomskriminalitetsnævnet

Bekendtgørelse om forretningsorden for Ungdomskriminalitetsnævnet BEK nr 32 af 09/01/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 22. februar 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2018-10-0330 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om

Læs mere

Kriminalpræventiv handleplan 2011-2014

Kriminalpræventiv handleplan 2011-2014 Kriminalpræventiv handleplan 2011-2014 Bornholms regionskommune 2011 1 Forord...3 Indledning...3 Visionen for arbejdet...3 Bornholm i tal...4 Lovgivning...5 Aktører i det kriminalpræventive arbejde...9

Læs mere

UDKAST TIL. Bekendtgørelse om forretningsorden for Ungdomskriminalitetsnævnet

UDKAST TIL. Bekendtgørelse om forretningsorden for Ungdomskriminalitetsnævnet Dato: 12. december 2018 Kontor: Forebyggelseskontoret Sagsbeh: Lisbeth Funck Hansen Sagsnr.: 2018-10-0330 Dok.: 904535 UDKAST TIL Bekendtgørelse om forretningsorden for Ungdomskriminalitetsnævnet I medfør

Læs mere

Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 225 Offentligt. Rigsadvokaten Frederiksholms Kanal København K

Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 225 Offentligt. Rigsadvokaten Frederiksholms Kanal København K Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 225 Offentligt Rigsadvokaten Frederiksholms Kanal 16 1220 København K Lovafdelingen Dato: Kontor: Strafferetskontoret Sagsbeh: Carsten Madsen Sagsnr.: 2006-730-0435

Læs mere

Orienteringsskrivelse om ændring af lov om social service (Styrkelse af indsatsen over for kriminalitetstruede børn og unge)

Orienteringsskrivelse om ændring af lov om social service (Styrkelse af indsatsen over for kriminalitetstruede børn og unge) Til samtlige kommuner og regioner m.fl. Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail sm@sm.dk Orienteringsskrivelse om ændring af lov om social service (Styrkelse

Læs mere

Skabelon for standard for sagsbehandling

Skabelon for standard for sagsbehandling Skabelon for standard for sagsbehandling Standard for sagsbehandling vedrørende: Inddragelse af forældremyndighedsindehaver og barnet eller den unge Politisk målsætning for: Inddragelse af forældremyndighedsindehaver

Læs mere

Kommunernes indsats på området for unge kriminelle

Kommunernes indsats på området for unge kriminelle Ankestyrelsens undersøgelse af Kommunernes indsats på området for unge kriminelle Maj 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1 Forord 1 2 Sammenfatning og konklusion 2 2.1 Karakteristisk af barnet eller den unge

Læs mere

Forord. Advokater er uundværlige for vores retssikkerhed. Deres virke udgør en del af selve kernen af vores retssystem.

Forord. Advokater er uundværlige for vores retssikkerhed. Deres virke udgør en del af selve kernen af vores retssystem. Forord Advokater er uundværlige for vores retssikkerhed. Deres virke udgør en del af selve kernen af vores retssystem. Derfor følger der også med hvervet som advokat et stort ansvar. Det har vi som samfund

Læs mere

Informationsmøde om Netværkssamråd. Oktober 2014

Informationsmøde om Netværkssamråd. Oktober 2014 Informationsmøde om Netværkssamråd Oktober 2014 Program Kl. 10.00 Velkomst Kl. 10.10 Den nye lovgivning om netværkssamråd baggrund og intentioner. Kl. 10.40 Socialstyrelsens rådgivning i forbindelse med

Læs mere

Forord. Ét overgreb mod et barn er ét for meget derfor ændrer vi nu reglerne, så vi bedre kan gribe ind i tide. Justitsminister Søren Pape Poulsen

Forord. Ét overgreb mod et barn er ét for meget derfor ændrer vi nu reglerne, så vi bedre kan gribe ind i tide. Justitsminister Søren Pape Poulsen Forord Seksuelle overgreb mod børn er en af de mest grusomme og modbydelige forbrydelser. En forbrydelse, som kan påvirke offeret resten af livet. Når det forfærdelige sker, at et barn bliver udsat for

Læs mere

Unge vores fælles fremtid BUPL s ungeudspil 2018

Unge vores fælles fremtid BUPL s ungeudspil 2018 Unge vores fælles fremtid BUPL s ungeudspil 2018 »Da vi begyndte som rollemodeller for fire år siden, diskuterede vi, om vi skulle forsøge at hjælpe de drenge, der allerede var havnet i kriminalitet. Men

Læs mere

Lov om ændring af lov om social service

Lov om ændring af lov om social service Fremsat den {FREMSAT} af social- og integrationsministeren (Karen Hækkerup) UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om social service (Afskaffelse af elektronisk overvågning af børn og unge og skærpelse

Læs mere

KIL. Børne- og socialministeriet Holmens Kanal København K. Sendt pr. mail til STHIsm.dk med kopi til p-boernsm.dk

KIL. Børne- og socialministeriet Holmens Kanal København K. Sendt pr. mail til STHIsm.dk med kopi til p-boernsm.dk KIL Børne- og socialministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K Sendt pr. mail til STHIsm.dk med kopi til p-boernsm.dk KL's bemærkninger til høring om forslag til lov om ændring af lov om social service,

Læs mere

KOMMUNERNES OG KRIMINALFORSORGENS OPGAVER VED AFGØRELSE AF STRAFFESAGER MOD UNGE

KOMMUNERNES OG KRIMINALFORSORGENS OPGAVER VED AFGØRELSE AF STRAFFESAGER MOD UNGE Vejledning fra Ungesamrådet i Nordjylland ANKLAGEMYNDIGHEDEN December 2011 (ajourført jan. 2013) KOMMUNERNES OG KRIMINALFORSORGENS OPGAVER VED AFGØRELSE AF STRAFFESAGER MOD UNGE I. Hvilken afgørelse kan

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om at sænke den kriminelle lavalder

Forslag til folketingsbeslutning om at sænke den kriminelle lavalder 2008/1 BSF 78 (Gældende) Udskriftsdato: 12. juni 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 19. december 2008 af Marlene Harpsøe (DF), Rene Christensen (DF), Kim Christiansen (DF), Kristian

Læs mere

Ankestyrelsens undersøgelse af kommunernes indsats på området for unge kriminelle

Ankestyrelsens undersøgelse af kommunernes indsats på området for unge kriminelle Punkt 7. Ankestyrelsens undersøgelse af kommunernes indsats på området for unge kriminelle maj 2012. 2012-24166. Familie og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Familie- og Socialudvalgets orientering

Læs mere

DKRs input til reform af indsats mod ungdomskriminalitet

DKRs input til reform af indsats mod ungdomskriminalitet DKRs input til reform af indsats mod ungdomskriminalitet I sit regeringsgrundlag Sammen for Fremtiden fra juni 2015, beskriver regeringen sin målsætning for bekæmpelse af ungdomskriminalitet sådan: 1.

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 133 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 133 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 133 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [KUN DET TALTE ORD GÆLDER 5. april 2017 17/02708-6 ama-dep Samråd i ERU den 7. april

Læs mere

Sammenhængende strategi for forebyggelse af ungdomskriminalitet

Sammenhængende strategi for forebyggelse af ungdomskriminalitet Sammenhængende strategi for forebyggelse af ungdomskriminalitet Forord Den sammenhængende strategi for forebyggelse af ungdomskriminalitet skal ses som en del af kommunens sammenhængende børne- og ungepolitikpolitik.

Læs mere

Sagsnr A Dato: Plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet

Sagsnr A Dato: Plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet Sagsnr. 27.24.00-A00-2-17 Dato: 28.09.2018 Plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet Horsens Kommune 2018 1. Indledning Som en del af en sammenhængende børne- og ungepolitik har Horsens

Læs mere

Tryghed kræver handling Sådan vil Socialdemokraterne i Aarhus mindske kriminaliteten blandt unge yderligere

Tryghed kræver handling Sådan vil Socialdemokraterne i Aarhus mindske kriminaliteten blandt unge yderligere Tryghed kræver handling Sådan vil Socialdemokraterne i Aarhus mindske kriminaliteten blandt unge yderligere Aarhus er grundlæggende en tryg by at bo og færdes i, fordi vi har tillid til hinanden og passer

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service

Forslag. Lov om ændring af lov om social service Lovforslag nr. L 50 Folketinget 2011-12 Fremsat den 14. december 2011 af social- og integrationsministeren (Karen Hækkerup) Forslag til Lov om ændring af lov om social service (Afskaffelse af elektronisk

Læs mere

Høringssvar i forbindelse med ændring af lov om socialservice i forhold til kriminalitetstruede børn og unge

Høringssvar i forbindelse med ændring af lov om socialservice i forhold til kriminalitetstruede børn og unge Social- og Indenrigsministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K Att: Ellinor Colmorten og Dan Holmgreen Dato: 20/1-10 /hado Høringssvar i forbindelse med ændring af lov om socialservice i forhold til

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 589 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 589 Offentligt Retsudvalget 2016-17 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 589 Offentligt me«, Information den 11. marts, kalder justitsministerens udtalelser for amatøragtigt og er citeret for at sige:»det er ikke værdigt

Læs mere

BØRNERÅDETS SYN PÅ LOVFORSLAGET OM

BØRNERÅDETS SYN PÅ LOVFORSLAGET OM Indenrigs- og Socialministeriet Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K 22. januar 2010 Vedrørende j.nr. 2009-7683 BØRNERÅDETS SYN PÅ LOVFORSLAGET OM UNGDOMSKRIMINALITET Høringssvar til forslag

Læs mere

UDKAST TIL TALE til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål AT-AW (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg Torsdag den 24. maj 2012 kl. 14.

UDKAST TIL TALE til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål AT-AW (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg Torsdag den 24. maj 2012 kl. 14. Retsudvalget 2011-12 REU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 804 Offentligt Dato: 21. maj 2012 Kontor: Strafferetskontoret Sagsbeh: Esben Haugland Sagsnr.: 2012-0035-0073 Dok.: 371880 UDKAST TIL TALE

Læs mere

Børnevenlig retspleje

Børnevenlig retspleje Børnevenlig retspleje Børns menneskerettigheder i retsplejen Marianne Nørregaard Børnevenlig retspleje. Børns menneskerettigheder i retsplejen Marianne Nørregaard 1. udgave/1. oplag Karnov Group Denmark

Læs mere

Langvarige sigtelser. Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen

Langvarige sigtelser. Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Langvarige sigtelser Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: påtale og påtaleundladelse;legalitetssikring OG INDBERETNING; Offentlig Tilgængelig: Ja Dato: 17.9.2015 Status: Gældende Udskrevet: 22.10.2017

Læs mere

Handleplan til forebyggelse og bekæmpelse af ungdomskriminalitet i Assens Kommune

Handleplan til forebyggelse og bekæmpelse af ungdomskriminalitet i Assens Kommune Handleplan til forebyggelse og bekæmpelse af ungdomskriminalitet i Assens Kommune Lovgivning: Forpligtigelsen til at etablerer kriminalpræventivt samarbejde mellem Skole, Sociale myndigheder og Politi,

Læs mere

MIDT- OG VESTSJÆLLANDS

MIDT- OG VESTSJÆLLANDS MIDT- OG VESTSJÆLLANDS 22. maj 2007 + bilag LOKALPOLITIET POLITIINSPEKTØREN Kornerups Vænge 12 4000 Roskilde Telefon: 4635 1448 Indvalg: 4632 1551 Lokal: 3006 Mobiltlf.: 2510 7625 E-mail: HGM001@politi.dk

Læs mere

Notat. Kommissionen vedrørende ungdomskriminalitet har afgivet sin betænkning. Dato: 22. september 2009/jru

Notat. Kommissionen vedrørende ungdomskriminalitet har afgivet sin betænkning. Dato: 22. september 2009/jru Notat Dato: 22. september 2009/jru Kommissionen vedrørende ungdomskriminalitet har afgivet sin betænkning Justitsministeriet nedsatte i slutningen af 2007 en kommission, der fik til opgave at foretage

Læs mere

Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 204 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 3. december 2018.

Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 204 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 3. december 2018. Retsudvalget 2018-19 REU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 204 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K DK Danmark Dato: 21. december 2018 Kontor: Strafferetskontoret Sagsbeh:

Læs mere

115 møderne, YOT og Ungesamråd v/ Gitte Krogh Centerchef for Familiecentret

115 møderne, YOT og Ungesamråd v/ Gitte Krogh Centerchef for Familiecentret 115 møderne, YOT og Ungesamråd v/ Gitte Krogh Centerchef for Familiecentret 115 møderne Socialdistriktsbaserede møder, hvor der udveksles oplysninger om kriminalitetstruede unge mellem politi og kommune

Læs mere

Ringsted kommune. SSP årsrapport 2010. Indholdsfortegnelse

Ringsted kommune. SSP årsrapport 2010. Indholdsfortegnelse Ringsted kommune SSP årsrapport 200 Indholdsfortegnelse Side Indledning med hovedtendenser Side 4 Ungdomskriminaliteten i tal Side 4 Sigtede 0-7 årige i Ringsted kommune Side 5 Sigtede 5-7 årige i Ringsted

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven og lov om erstatning fra staten til ofre for forbrydelser

Forslag. Lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven og lov om erstatning fra staten til ofre for forbrydelser Lovforslag nr. L 164 Folketinget 2009-10 Fremsat den 17. marts 2010 af justitsministeren (Lars Barfoed) Forslag til Lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven og lov om erstatning fra staten til ofre

Læs mere

Sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet i Norddjurs Kommune

Sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet i Norddjurs Kommune Sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet i Norddjurs Kommune 2012 Formål Den sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet skal medvirke til at forebygge kriminalitet i Norddjurs Kommune.

Læs mere

Planen for indsatsen imod ungdomskriminalitet

Planen for indsatsen imod ungdomskriminalitet Planen for indsatsen imod ungdomskriminalitet Mariagerfjord Kommune skal i henhold til lov 166 om ændring af Lov om Social Service og Lov om Rettens Pleje (Styrkelse af indsatsen over for kriminalitetstruede

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om etablering af en ungdomsdomstol for unge mellem 12 og 17 år

Forslag til folketingsbeslutning om etablering af en ungdomsdomstol for unge mellem 12 og 17 år Beslutningsforslag nr. B 19 Folketinget 2014-15 Fremsat den 5. november 2014 af Karsten Lauritzen (V), Peter Skaarup (DF), Simon Emil Ammitzbøll (LA) og Tom Benhke (KF) Forslag til folketingsbeslutning

Læs mere

Høring over udkast til forslag til lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet fra Justitsministeriet

Høring over udkast til forslag til lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet fra Justitsministeriet Børne- og Socialministeriet Justitsministeriet Holmens Kanal 22 Slotsholmsgade 10 1060 København K 1216 København K. Til Sendt pr. e-mail til: Lforebyggelseskontoret@jm.dk. STHI@sm.dk cc: p-boern@sm.dk

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service

Forslag. Lov om ændring af lov om social service Lovforslag nr. L 169 Folketinget 2013-14 Fremsat den 26. marts 2014 af ministeren for børn, ligestilling, integration og sociale forhold (Manu Sareen) Forslag til Lov om ændring af lov om social service

Læs mere

Skabelon for standard for sagsbehandling

Skabelon for standard for sagsbehandling Skabelon for standard for sagsbehandling Standard for sagsbehandling vedrørende: afdækning af de særlige forhold og indsatser i forhold til unge, der er fyldt 15 år. Politisk målsætning for: afdækning

Læs mere

YOT Team i Århus V -forebyggelse af kriminalitet i socialt udsatte boligområder. Århus Kommune Socialcenter Vest Socialforvaltningen

YOT Team i Århus V -forebyggelse af kriminalitet i socialt udsatte boligområder. Århus Kommune Socialcenter Vest Socialforvaltningen YOT Team i Århus V -forebyggelse af kriminalitet i socialt udsatte boligområder Århus Kommune Socialcenter Vest Socialforvaltningen Ungeindsatsen Socialcenter Vest YOT Team YOT Inddragelse af de unge og

Læs mere

Justitsministeriet Slotsholmsgade København K Danmark Att:

Justitsministeriet Slotsholmsgade København K Danmark Att: Justitsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Danmark Att: forebyggelseskontoret@jm.dk og Børne- og Socialministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K Danmark Att.: Stine Hildebrandt, STHI@sm.dk

Læs mere

Referat af møde i Kredsrådet. Mandag den 3. december 2018 kl i Vordingborg Kommune

Referat af møde i Kredsrådet. Mandag den 3. december 2018 kl i Vordingborg Kommune 12. december 2018 LEDELSESSEKRETARIATET Sagsbehandler: Ditte Obel Skriver Referat af møde i Kredsrådet Mandag den 3. december 2018 kl. 10.00 i Vordingborg Kommune Til stede var: Borgmester Ole Vive Borgmester

Læs mere

Udmøntningen af de politimæssige initiativer i regeringens plan til bekæmpelse af kriminalitet i ghettoer

Udmøntningen af de politimæssige initiativer i regeringens plan til bekæmpelse af kriminalitet i ghettoer POLITIAFDELINGEN januar 2011 Polititorvet 14 1780 København V Telefon: 3314 8888 Telefax: 3343 0006 E-mail: Web: rpcha@politi.dk www.politi.dk Udmøntningen af de politimæssige initiativer i regeringens

Læs mere

Mission og vision 2. Om kriminalforsorgen 2. Strategiske pejlemærker 3. Mål for Gyldighedsperiode, opfølgning og påtegning 9

Mission og vision 2. Om kriminalforsorgen 2. Strategiske pejlemærker 3. Mål for Gyldighedsperiode, opfølgning og påtegning 9 Indhold Mission og vision 2 Om kriminalforsorgen 2 Strategiske pejlemærker 3 Én sammenhængende koncern 3 Styrket sikkerhed og tryghed for de ansatte 3 Modernisering og fremtidssikring af afsoningssteder

Læs mere

Svendborg Kommunes plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet, jf. servicelovens 19, stk. 3. 26. juli 2011

Svendborg Kommunes plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet, jf. servicelovens 19, stk. 3. 26. juli 2011 Svendborg Kommune Børn og Unge Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 20 62 72 Svendborg Kommunes plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet, jf. servicelovens 19, stk.

Læs mere

Overordnet strategi for en styrket indsats over for jalousidrab og andre alvorlige samlivsrelaterede forbrydelser

Overordnet strategi for en styrket indsats over for jalousidrab og andre alvorlige samlivsrelaterede forbrydelser 23. august 2007 Nationalt Forebyggelsescenter Anker Heegaards Gade 3 1780 København V Telefon: 3314 8888 Telefax: 3343 00047 E-mail: Web: rpchi@politi.dk www.politi.dk Overordnet strategi for en styrket

Læs mere

Der er behov for sammenhængende forebyggelse

Der er behov for sammenhængende forebyggelse December 2010 HEN Fremtidens kriminalitetsforebyggende arbejde: Der er behov for sammenhængende forebyggelse Resume Der er behov for at udvikle det forebyggende arbejde i forhold til kriminalitet blandt

Læs mere

Hurtigere vej fra forbrydelse til fængsel. 8 initiativer til at få straffesager hurtigere igennem retssystemet

Hurtigere vej fra forbrydelse til fængsel. 8 initiativer til at få straffesager hurtigere igennem retssystemet Hurtigere vej fra forbrydelse til fængsel 8 initiativer til at få straffesager hurtigere igennem retssystemet 14. januar 2018 Indhold Forord 2 Straffesagskæden 3 erne 4 Sigtede må ikke vælge en forsvarer,

Læs mere

Ungdomskriminalitet. Hvad ved vi, hvad tror vi, hvad gør vi? Landsforeningen af Ungdomsskoleledere, april 2010

Ungdomskriminalitet. Hvad ved vi, hvad tror vi, hvad gør vi? Landsforeningen af Ungdomsskoleledere, april 2010 Ungdomskriminalitet Hvad ved vi, hvad tror vi, hvad gør vi? Landsforeningen af Ungdomsskoleledere, april 2010 Lars Holmberg Lektor, ph.d. Det Juridiske Fakultet, KU Den registrerede ungdomskriminalitet

Læs mere

Planen for indsatsen imod ungdomskriminalitet et tillæg til den sammenhængende børnepolitik

Planen for indsatsen imod ungdomskriminalitet et tillæg til den sammenhængende børnepolitik Planen for indsatsen imod ungdomskriminalitet et tillæg til den sammenhængende børnepolitik Indledning Kommunerne skal i henhold til lov 166 om ændring af lov om social service og lov om rettens pleje

Læs mere

Udviklingen i antallet af sigtelser og unikke sigtede unge i

Udviklingen i antallet af sigtelser og unikke sigtede unge i Udviklingen i antallet af sigtelser og unikke sigtede unge i 2016-2018 Den kriminalpræventive sektion Københavns Politi Februar 2019 Indhold Forord... 3 Samlet antal sigtelser i Københavns Politikreds:

Læs mere

Børnehus Syd. Samarbejdsaftale mellem Odense Kommune og Assens Kommune omkring Børnehus Syd

Børnehus Syd. Samarbejdsaftale mellem Odense Kommune og Assens Kommune omkring Børnehus Syd Børnehus Syd Samarbejdsaftale mellem Odense Kommune og Assens Kommune omkring Børnehus Syd Formål Det overordnede formål med børnehusene er at bidrage til at sikre en koordineret og skånsom tværfaglig

Læs mere

Kvalitetsstandard for fast kontaktperson for barnet, den unge eller hele familien. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015

Kvalitetsstandard for fast kontaktperson for barnet, den unge eller hele familien. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 2 Kvalitetsstandard for fast kontaktperson for barnet, den unge eller hele familien Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 1 Formålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet ord for serviceniveau.

Læs mere

Mission og vision 2. Om kriminalforsorgen 2. Strategiske pejlemærker 3. Mål for Gyldighedsperiode, opfølgning og påtegning 8

Mission og vision 2. Om kriminalforsorgen 2. Strategiske pejlemærker 3. Mål for Gyldighedsperiode, opfølgning og påtegning 8 Indhold Mission og vision 2 Om kriminalforsorgen 2 Strategiske pejlemærker 3 Én stærk og fælles koncern 3 Styrket sikkerhed og tryghed for de ansatte 3 Modernisering og fremtidssikring af afsoningssteder

Læs mere

Lov om ændring af retsplejeloven og lov om fuldbyrdelse af straf m.v.

Lov om ændring af retsplejeloven og lov om fuldbyrdelse af straf m.v. LOV nr 1540 af 18/12/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 10. april 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2018-4000-0098 Senere ændringer til forskriften Ingen Lov om ændring

Læs mere

Sammenfatning af kommissionens forslag

Sammenfatning af kommissionens forslag Sammenfatning af kommissionens forslag Nedenfor gengives i oversigtsform kommissionens generelle anbefalinger og konkrete forslag. Afsnit Anbefaling Forslag 2.2.1.1 Præcisering af kommunernes ansvar for

Læs mere

Udslusning af kriminelle unge fra sikrede afdelinger

Udslusning af kriminelle unge fra sikrede afdelinger Ankestyrelsens undersøgelse af Udslusning af kriminelle unge fra sikrede afdelinger Sammenfatning af hovedresultater December 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Udslusning af kriminelle unge fra sikrede afdelinger

Læs mere