Handlingsplan for Danmarks Domstole 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Handlingsplan for Danmarks Domstole 2012"

Transkript

1 Den 10. februar 2012 Handlingsplan for Danmarks Domstole 2012 Danmarks Domstole har til opgave at udøve dømmende myndighed og løse hertil knyttede opgaver, herunder skifteret, fogedret, tinglysning og administration. Domstolsstyrelsen har til opgave at administrere og udvikle Danmarks Domstole. Danmarks Domstole ønsker at være en højt respekteret og tillidsskabende organisation, der løser sine opgaver med højeste kvalitet, service og effektivitet. Strategien beskriver, hvilke indsatsområder styrelsen fokuserer på i 2012 og årene fremover. Den beskriver således de overordnede mål for styrelsens indsats, samt hvad styrelsen konkret vil gøre for at realisere disse. Strategien bliver opdateret en gang om året. I tilknytning til den overordnede strategi udarbejder den enkelte ret hvert år en handlingsplan, der nærmere beskriver, hvad retten konkret vil gøre for at bidrage til domstolenes fælles mål. Domstolsstyrelsens bestyrelse udvælger i den forbindelse en række fokusområder, som de enkelte retter skal inddrage i arbejdet med deres handlingsplaner. De udvalgte fokusområder for 2012 fremgår af bilag 1. Opfølgning på strategien og handlingsplanerne sker løbende og i forbindelse med udarbejdelsen af Domstolsstyrelsens årsberetning, retternes embedsregnskaber og fastlæggelsen af det kommende års strategi og handlingsplan. Indsatser i 2012 I 2011 var den primære opgave at nedbringe sagsbehandlingstiderne, at videreudvikle den digitale tinglysning, samt at fortsætte arbejdet med at modernisere domstolenes sagsbehandlingssystemer og infrastruktur. Derudover var domstolenes åbenhed, kommunikation og omdømme et nyt og særligt indsatsområde i 2011.

2 Side 2/8 De overordnede eksterne mål for indsatsen i 2012 er Eksterne mål 1. Videreudvikle digitale domstole - fortsat modernisering af domstolenes sagsbehandlingssystemer og øge mulighederne for digital kommunikation Resultatmål 2012: Digital afsendelse og modtagelse er integreret i domstolenes sagsbehandlingssystemer. 2. Danmarks Domstoles værdier og mål gennemføre en dialog (internt og med eksterne interessenter) om domstolenes værdier og mål, der kan være med til at sætte retningen for udviklingen af Danmarks Domstole frem til 2018 Resultatmål 2012: Mål og værdier er vedtaget og formidlet internt og eksternt. 3. Videreudvikle kvalitet, service og effektivitet ved Danmarks Domstole Særlige resultatmål 2012: Nedbringe sagsbehandlingstiderne på alle sagsområder i overensstemmelse med de fastsatte målsætninger Nedbringe det gennemsnitlige sygefravær med mindst en dag i forhold til 2010 I det følgende beskrives de tre overordnede eksterne mål og de konkrete indsatser, som styrelsen vil igangsætte i Videreudvikle digitale domstole Danmarks Domstole ønsker at leve op til det omgivende samfunds forventninger med hensyn til digital sagsbehandling og at udnytte de teknologiske muligheder fuldt ud. Det betyder, at vi ikke bare i 2012, men også i de følgende år, må fokusere på den fortsatte udvikling af digitale løsninger. Der indgår en række forskellige elementer i en vellykket digitaliseringsproces, og det er vigtigt, at vi ikke blot fokuserer på den tekniske side af itudviklingen. Organisering, intern og ekstern kommunikation, uddannelse og forandringsledelse er ligeledes forudsætninger for en vellykket implementering af digitale løsninger. Domstolsstyrelsen vil løbende understøtte retterne i en vellykket implementering af de nye systemer. Styrelsen vil også fortsat have fokus på samarbejdet med eksterne parter om etablering af digitale arbejdsgange.

3 Side 3/8 For at fortsætte udviklingen af digitale løsninger vil styrelsen i 2012: Afslutte udviklingen af første del af de Juridiske Fagsystemer (JFS fase 1), der blandt andet indebærer en styrkelse af mulighederne for at afsende og modtage digitale dokumenter og data i sagsbehandlingssystemerne. Sætte organiseringen af arbejdet i retterne og optimering af arbejdsgange i fokus i forbindelse med den organisatoriske implementering af nye systemer. Iværksætte initiativer, der skal sikre, at også retternes samarbejdspartnere er parate til at kommunikere digitalt med Danmarks Domstole. Sikre at det nødvendige regelgrundlag for at kunne gennemføre digitaliseringen internt og i forhold til omverdenen er til stede. Påbegynde implementering af et nationalt videokonferencesystem i justitssektoren 1 Udbyde og udvikle en domsdatabase 1. Påbegynde anden fase af de Juridiske Fagsystemer (JFS fase 2), hvori indgår en fremtidig sagsportal, betalingsløsning til elektronisk indbetaling af retsafgifter samt en løsning for ledelsesinformation, der samler sagsstatistik og produktivitetsdata, til ledelsen ved de enkelte retter 1. Påbegynde en gradvis implementering af et samlet ledelsesinformationssystem for domstolene (under forudsætning af at de fornødne bevillinger er til stede) Sikre en intern og ekstern kommunikation om JFS, som skaber opmærksomhed og forståelse for projektet, og således understøtter implementeringen. 2. Danmarks Domstoles værdier og mål I 2001 formulerede Danmarks Domstole en fælles strategi, vision og værdier. I takt med udviklingen af domstolene er der opstået et behov for at opdatere det organisatoriske grundlag og drøfte, hvor vi skal hen, når vi kigger ud i fremtiden. Styrelsen har derfor i 2011 iværksat udviklingsprojektet Danmarks Domstole - værdier og mål, der skal bidrage til at fastlægge de overordnede målsætninger for Danmarks Domstole i de kommende år. Projektet skal lægge op til en diskussion af indholdet af Danmarks Domstoles værdier og mål, som er beskrevet i Målsætning for Danmarks Domstole fra Diskussionen skal tage afsæt i de overordnede mål med det daglige arbejde ved domstolene og de udfordringer, som domstolene står overfor. Projektet skal munde ud i et oplæg til værdier og mål, der kan være med til at sætte retningen for udviklingen af Danmarks Domstole frem til Som led i projektet er der nedsat en idégruppe bestående af ansatte fra retterne, der har som overordnet opgave at forberede og tilrettelægge aktiviteterne i projektet, samt en styregruppe for projektet. Herudover er der et sekretariat i Domstolsstyrelsen. 1 Etablering af videokonferenceløsninger i alle retter, etablering og drift af en domsdatabase samt påbegyndelse af JFS fase 2 forudsætter, at der tilføres domstolene særlige bevillinger til disse formål.

4 Side 4/8 Der gennemføres en intern kommunikationsindsats, som skal medvirke til at skabe kendskab til, forståelse for og accept af værdierne. Indsatsen følger projektet og sikrer en løbende profilering i organisationen. Projektets hovedaktiviteter er følgende: Et større, landsdækkende seminar ( Domstolenes dag ) med deltagelse af repræsentanter fra alle retter og fra styrelsen afholdes i januar Temadage ved alle retter og i styrelsen i foråret Regionale seminarer i foråret 2012 som fælles opfølgning på temadagene. Udgivelse af en ny publikation, der indeholder Danmarks Domstoles værdier og mål for årene fremover samt planer for formidlingen heraf såvel eksternt som internt. Initiativer der efterfølgende sikrer, at værdier og mål er kendte og indgår i arbejdet i hele organisationen. Fastlæggelse af konkrete handlingsplaner for de kommende år. 3. Videreudvikle kvalitet, service og effektivitet ved Danmarks Domstole I 2012 vil styrelsen fokusere på en løbende forbedring af domstolenes drift og resultater. Styrelsen vil blandt andet fortsætte arbejdet med at understøtte retterne i at nedbringe sagsbehandlingstiderne, nedbringe sygefraværet samt styrke retternes kvalitetsarbejde samt kommunikation og omdømme. Arbejdet med løbende at forbedre domstolenes drift og resultater sker både i forbindelse med varetagelsen af styrelsens opgaver med driften af domstolene og i en række projekter. Arbejdet sker med afsæt i Domhuset, der fokuserer både på de indsatser, der skal til, for at Danmarks Domstole kan nå sine mål (det vi gør), men også på resultaterne (det vi opnår).

5 Side 5/8 Nedenfor er anført de væsentligste indsatser med hensyn til videreudviklingen af kvalitet, service og effektivitet i Sagsbehandlingstider Som led i de løbende driftsopgaver vil Domstolsstyrelsen kvartalsvist analysere sagsbeholdning og sagsbehandlingstider ved retterne. Styrelsen vil indgå i dialog med de retter, hvor der er særlig belastning. Ledelse Domhuset fremhæver betydningen af flere former for ledelse: Den strategiske ledelse af den overordnede udvikling, den daglige driftsledelse af sagsbehandlingen, den løbende personaleledelse og den faglige ledelse. I 2011 har styrelsen blandt andet udviklet en række nye tilbud om ledelsesudvikling og synliggjort betydningen af den faglige ledelse, som udøves af dommere og andre erfarne medarbejdere, samt gennemført en ledelsesevaluering. For at fortsætte det systematiske og strategiske arbejde med ledelse ved Danmarks Domstole vil styrelsen i 2012: Følge op på ledelsesevalueringen i Fortsætte implementeringen og den løbende udvikling og justering af de nye ledelsesudviklingstiltag, der er iværksat, herunder forløb for førledere, nye ledere og erfarne ledere, samt individuel ledelsesudvikling, f.eks. for dommere der overvejer at gå præsidentvejen. Strategi og planlægning Det er vigtigt, at der er klarhed over, hvor Danmarks Domstole skal hen, og at vi når de mål, som vi sætter os. Derfor er en klar strategi, der tager afsæt i brugernes og andre interessenters behov, med til at sikre, at vi til stadighed forbedrer vores kvalitet, service og effektivitet. Den primære indsats på dette område i 2012 er projektet Danmarks Domstole værdier og mål, der er beskrevet ovenfor i afsnit 2. Desuden vil styrelsen: Anvende HR-nøgletal i det strategiske arbejde. God ressourceudnyttelse Der skal fokuseres på effektiviseringer for, at Danmarks Domstole fortsat kan løse opgaverne inden for de ressourcemæssige rammer de kommende år.

6 Side 6/8 I finanslovsaftalen for 2012 indgik, at der skal iværksættes et analysearbejde af mulighederne for reformer på foged-området (lønindeholdelse), skifteområdet (eventuel reorganisering) samt retsplejeforenklinger og effektiviseringer af retsplejen. Spørgsmålet om lønindeholdelse behandles for tiden i Retsplejerådet. Styrelsen vil i 2012 indgå i det nævnte analysearbejde. For at skabe øget effektivitet vil vi i 2012 fortsat arbejde på at nedbringe sygefraværet. Det er på sigt målet, at sygefraværet skal nedbringes til minimum statens gennemsnit (der i 2010 var 8,8 dage). For 2012 er det målet at nedbringe sygefraværet med mindst en dag i forhold til I den forbindelse vil vi fortsætte arbejdet med løbende at analysere årsagerne til sygefraværet. Styrelsen vil desuden følge retternes sygefravær tæt samt udvikle og implementere relevante politikker og koncepter, der kan være med til at understøtte retternes arbejde med den gode sygefraværshåndtering. Styrelsen vil i den forbindelse blandt andet: Kommunikere detaljeret og systematisk om udviklingen i sygefraværet til retternes ledelse. Udvikle skabelon for lokal sygefraværsstatistik, så retterne systematisk kan følge udviklingen i det lokale sygefravær. Målrette en særlig indsats mod gruppen af unge medarbejdere, hvis sygefravær ligger højt. Indsatsen omfatter blandt andet kommunikation i rekrutteringsforløbet og på elevseminarer samt kommunikation med de elev- og uddannelsesansvarlige ved retterne. Rådgive retterne i forbindelse med deres lokale initiativer til nedbringelse af sygefraværet. Styrelsen vil endvidere: Følge op på anbefalingerne i budgetanalysen fra Deloitte. Afholde kurser inden for effektiv ressourceplanlægning. Faglige områder I Domhusets kerne findes 4 faglige søjler, der er centrale i indsatsen for at fremme den faglige og brugeroplevede kvalitet. I 2012 vil styrelsen: Fortsat afholde en række faglige kurser og Domstolsakademiet, ligesom styrelsen for første gang vil afholde et to-dages seminar med en række forskellige emner for det ikke-juridiske personale (Videnshop). Styrke den brugeroplevede kvalitet gennem kurser i kommunikation både personligt, telefonisk og skriftligt.

7 Side 7/8 Driftsledelse, organisering og effektive arbejdsprocesser Tilrettelæggelsen af arbejdsprocesser er en af nøglerne til at kombinere faglig kvalitet, god service og effektivitet. I 2012 vil styrelsen fortsat benytte domstolenes bedste praksis konsulenter til at udvikle løsninger og koncepter for effektive arbejdsprocesser på alle sagsområder. Desuden vil styrelsen fortsat løbende arbejde på at forenkle hverdagen i retterne gennem regelændringer, teknologisk modernisering og bedre samarbejde med øvrige aktører i retsvæsenet. Det er også vigtigt, at retterne organiserer sig på den mest hensigtsmæssige måde. Derudover vil styrelsen: Gennemføre administrative servicebesøg ved retterne for at understøtte en effektiv, hensigtsmæssig og korrekt administration på løn-, personale- og kasseområdet. På baggrund af besøgene etableres en idébank på styrelsens intranet. Optimere arbejdsgange i forbindelse med implementering af nye it-løsninger. Arbejde for en justering af reglerne om småsager. Følge op på styrelsens brugerundersøgelse fra Udviklende arbejdspladser Udviklende og motiverende arbejdspladser er et helt centralt indsatsområde i arbejdet med at skabe høj kvalitet, god service og effektivitet. De tiltag af ledelsesmæssig og kompetenceudviklingsmæssig karakter, der er nævnt ovenfor, bidrager til at skabe udviklende arbejdspladser. I 2012 vil styrelsen: Indlede en revision af grunduddannelsen for kontorpersonalet og retssekretæruddannelsen. Samarbejdsrelationer Gode samarbejdsrelationer og effektive samarbejdsflader er med til at sikre, at vi kan levere en god service, kvalitet og effektivitet. Domstolsstyrelsen samarbejder løbende med eksterne samarbejdspartnere og interessenter, herunder ikke mindst Rigspolitiet, Anklagemyndigheden, Kriminalforsorgen og advokatbranchen. I 2011 har der været særligt fokus på, at styrke samarbejdet med tinglysningens interessenter, og arbejdet hermed fortsætter. Styrelsen indgår også i internationale samarbejdsrelationer, hvor det er relevant og ressourcemæssigt muligt. I 2012 har vi således værtsskabet for generalforsamlingen i European Judical Training Network (EJTN). I 2012 vil styrelsen desuden: Deltage i tværgående it-projekter på Justitsministeriets område. Medvirke til koordineret kommunikation og information om nye digitale arbejdsgange i relation til domstolenes samarbejdspartnere og brugere. Fortsat samarbejde med andre organisationer om kompetenceudvikling, erfaringsudveksling samt medarbejderudveksling på tværs af organisationerne.

8 Side 8/8 Kommunikation og omdømme Danmarks Domstole ønsker at styrke befolkningens kendskab til og interesse for domstolene samt fastholde tilliden til domstolene. Samtidig ønsker vi at fastholde domstolenes omdømme i befolkningen. I 2011 var domstolenes åbenhed, kommunikation og omdømme således et nyt og særligt indsatsområde. Styrelsen iværksatte arbejdet med en kommunikationsstrategi og handlingsplan, der sætter fokus på presse og oplysning. Dette arbejde fortsætter i I 2012 vil der særligt være fokus på at: Øge befolkningens viden om domstolene, herunder færdigudvikle undervisningsmateriale rettet mod folkeskoler. Fastholde presseindsatsen ved blandt andet at sikre, at retterne i højere grad publicerer pressemeddelelser og domsresumeer på hjemmesiden og har fokus på at opbygge og vedligeholde relationer til lokale medier. Intensivere arbejdet med pressehistorier om domstolene i form af temaer og profilerede historier om arbejdet og menneskene ved domstolene.

1 Strategi for Danmarks Domstole 2011. 2 Indsatser 2011

1 Strategi for Danmarks Domstole 2011. 2 Indsatser 2011 1 Strategi for Danmarks Domstole 2011 Danmarks Domstole har til opgave at udøve dømmende myndighed og løse hertil knyttede opgaver, herunder skifteret, fogedret, tinglysning og administration. Domstolsstyrelsen

Læs mere

Strategi for Danmarks Domstole 2010. Indsatser 2010

Strategi for Danmarks Domstole 2010. Indsatser 2010 Strategi for Danmarks Domstole 2010 Danmarks Domstole har til opgave at udøve dømmende myndighed og løse hertil knyttede opgaver, herunder skifteret, fogedret, tinglysning og administration. Domstolsstyrelsen

Læs mere

Retten i Esbjerg skal bidrage til at virkeliggøre Danmarks Domstoles vision:

Retten i Esbjerg skal bidrage til at virkeliggøre Danmarks Domstoles vision: Handlingsplan for Retten i Esbjerg 2010 Indledning: Retten i Esbjergs opgave, vision og værdier. Retten i Esbjerg udøver som en del af Danmarks Domstole dømmende myndighed og løser hertil knyttede opgaver

Læs mere

Handlingsplan for Danmarks Domstole 2013 December 2012

Handlingsplan for Danmarks Domstole 2013 December 2012 Handlingsplan for Danmarks Domstole 2013 December 2012 1. Nye mål og værdier for Danmarks Domstole Danmarks Domstole har i 2012 arbejdet med udviklingsprojektet Danmark Domstole værdier og mål. Som led

Læs mere

Handlingsplan for Retten i Esbjerg 2013

Handlingsplan for Retten i Esbjerg 2013 Handlingsplan for Retten i Esbjerg 2013 Retten i Esbjerg udøver som en del af Danmarks Domstole dømmende myndighed og løser hertil knyttede opgaver herunder skifteret, fogedret og administration. Retten

Læs mere

Implementering af vejledning om behandling af civile sager Digitalisering og it-understøttelse, herunder bl.a.:

Implementering af vejledning om behandling af civile sager Digitalisering og it-understøttelse, herunder bl.a.: Handlingsplan 2013 Domstolsstyrelsens bestyrelse har i Handlingsplan for Danmarks Domstole 2013 beskrevet domstolenes opgave, vision, værdier samt mål og indsatsområder for 2013-2018. Handlingsplanen findes

Læs mere

ÅRSBERETNING 2016 bemærkninger til årsnøgletal Retten i Esbjerg

ÅRSBERETNING 2016 bemærkninger til årsnøgletal Retten i Esbjerg ÅRSBERETNING 2016 bemærkninger til årsnøgletal Retten i Esbjerg - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen Maj 2017 Strategi og planlægning God ressourceudnyttelse Fogedret Strafferet

Læs mere

Handlingsplan for Vestre Landsret 2011.

Handlingsplan for Vestre Landsret 2011. Handlingsplan for Vestre Landsret. Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som landsretten vil iværksætte og/eller følge op på i. Den internt ansvarlige for den enkelte

Læs mere

HANDLINGSPLAN 2016 RETTEN I NÆSTVED

HANDLINGSPLAN 2016 RETTEN I NÆSTVED Fokusområde Forandring Indsats HANDLINGSPLAN 2016 RETTEN I NÆSTVED Resultatmål Procesmål Bidrag til fokusområder i handlingsplanen for Danmarks Domstole Fokusområde Indsats Procesmål Resultatmål 1. Digitaliseringen

Læs mere

ÅRSBERETNING 2012 bemærkninger til årsnøgletal. Retten i Esbjerg. - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen

ÅRSBERETNING 2012 bemærkninger til årsnøgletal. Retten i Esbjerg. - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen ÅRSBERETNING 2012 bemærkninger til årsnøgletal Retten i Esbjerg - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2013 2 1. Indledning kort præsentation af retten Retten i Esbjerg udøver

Læs mere

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi Social-, Børne- og Integrationsministeriet Kommunikationsstrategi 2 KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Social-, Børne- og Integrationsministeriet arbejder for at skabe reelle fremskridt for den enkelte borger. Det

Læs mere

ÅRSBERETNING 2014 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Holstebro

ÅRSBERETNING 2014 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Holstebro ÅRSBERETNING 2014 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Holstebro - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2015 2 1. Indledning kort præsentation af retten Retten i Holstebro

Læs mere

ÅRSBERETNING 2017 Retten i Hjørring

ÅRSBERETNING 2017 Retten i Hjørring ÅRSBERETNING 2017 Retten i Hjørring - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2018 2 1. Indledning kort præsentation af retten Retten i Hjørring dækker et geografisk område, der

Læs mere

ÅRSBERETNING 2014 Bemærkninger til årsnøgletal Retten i Esbjerg

ÅRSBERETNING 2014 Bemærkninger til årsnøgletal Retten i Esbjerg ÅRSBERETNING 2014 Bemærkninger til årsnøgletal Retten i Esbjerg - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2015 Strategi og planlægning God ressourceudnyttelse Fogedret Strafferet

Læs mere

STRATEGI FOR DANMARKS DOMSTOLE

STRATEGI FOR DANMARKS DOMSTOLE STRATEGI FOR DANMARKS DOMSTOLE 2019-2022 INDHOLD Domstolenes rolle og opgaver 3 Strategiens baggrund 4 Den strategiske ramme 6 Værdier 8 De fire overordnede mål 9 De strategiske temaers indhold 12 2 DOMSTOLENES

Læs mere

ÅRSBERETNING 2017 bemærkninger til årsnøgletal Retten i Esbjerg. - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen

ÅRSBERETNING 2017 bemærkninger til årsnøgletal Retten i Esbjerg. - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen ÅRSBERETNING 2017 bemærkninger til årsnøgletal Retten i Esbjerg - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2018 Retten i Esbjerg udøver dømmende myndighed og løser hertil knyttede

Læs mere

ÅRSBERETNING 2011. Retten i Hjørring. - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen

ÅRSBERETNING 2011. Retten i Hjørring. - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen ÅRSBERETNING 2011 Retten i Hjørring - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2012 1. Indledning kort præsentation af retten 2 Retten i Hjørring blev etableret den 1. januar 2007

Læs mere

Kompetenceudviklingspolitik for Danmarks Domstole

Kompetenceudviklingspolitik for Danmarks Domstole Domstolsstyrelsen Uddannelses- og udviklingssektionen Kompetenceudviklingspolitik for Danmarks Domstole Overordnet vision Danmarks Domstole er en højt respekteret og tillidsskabende organisation, der løser

Læs mere

ÅRSBERETNING 2011 (bemærkninger til årsnøgletal) Glostrup. - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen

ÅRSBERETNING 2011 (bemærkninger til årsnøgletal) Glostrup. - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen ÅRSBERETNING 2011 (bemærkninger til årsnøgletal) Glostrup - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2012 2 1. Indledning kort præsentation af retten Retten i Glostrup er kommet

Læs mere

ÅRSBERETNING Retten i Hjørring

ÅRSBERETNING Retten i Hjørring ÅRSBERETNING 2016 Retten i Hjørring Bemærkninger til årsnøgletal - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2017 2 1. Indledning kort præsentation af retten Retten i Hjørring dækker

Læs mere

Handlingsplan for Vestre Landsret 2013 ekstern udgave

Handlingsplan for Vestre Landsret 2013 ekstern udgave Vestre Landsret Præsidenten Handlingsplan for Vestre Landsret 2013 ekstern udgave Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som landsretten vil iværksætte og/eller følge

Læs mere

Sø- og Handelsretten har derfor som sin vision, at retten skal være ERHVERVSLIVETS FORETRUKNE DOMSTOL.

Sø- og Handelsretten har derfor som sin vision, at retten skal være ERHVERVSLIVETS FORETRUKNE DOMSTOL. Handlingsplan 2012 1. Sø- og Handelsrettens visioner 1.1. Retsafdelingen Sø- og Handelsrettens retsafdelings saglige kompetence fremgår af retsplejelovens 225. Af bestemmelsen fremgår også, at næsten alle

Læs mere

HANDLINGSPLAN 2014 RETTEN I HOLSTEBRO

HANDLINGSPLAN 2014 RETTEN I HOLSTEBRO HANDLINGSPLAN 2014 RETTEN I HOLSTEBRO Handlingsplan for Retten i Holstebro 2014 Danmarks Domstole har for 2013-2018 fastlagt fire overordnede mål: Korte sagsbehandlingstider Mere ensartethed i opgaveløsningen

Læs mere

ÅRSBERETNING 2013 bemærkninger til årsnøgletal Retten i Esbjerg

ÅRSBERETNING 2013 bemærkninger til årsnøgletal Retten i Esbjerg ÅRSBERETNING 2013 bemærkninger til årsnøgletal Retten i Esbjerg - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2014 Strategi og planlægning God ressourceudnyttelse Fogedret Strafferet

Læs mere

HANDLINGSPLAN 2017 RETTEN I ESBJERG

HANDLINGSPLAN 2017 RETTEN I ESBJERG HANDLINGSPLAN 2017 RETTEN I ESBJERG Bidrag til fokusområder i handlingsplanen for Danmarks Domstole Fokusområde Indsats Procesmål Resultatmål 1.Digitalisering af Danmarks Domstole (2014-2017) Forberede

Læs mere

ÅRSBERETNING 2016 Retten i Sønderborg. - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen

ÅRSBERETNING 2016 Retten i Sønderborg. - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen ÅRSBERETNING 2016 Retten i Sønderborg - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2017 Strategi og planlægning God ressourceudnyttelse Fogedret Strafferet Civilret Skifteret Udviklende

Læs mere

Østre Landsret Præsidenten. Handlingsplan for Østre Landsret 2017

Østre Landsret Præsidenten. Handlingsplan for Østre Landsret 2017 Østre Landsret Præsidenten Den 17/3-2017 J.nr. 42A-ØL-1-16 Handlingsplan for Østre Landsret 2017 Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som Østre Landsret vil iværksætte

Læs mere

VI ARBEJDER FOR RETFÆRDIGHED

VI ARBEJDER FOR RETFÆRDIGHED VI ARBEJDER FOR RETFÆRDIGHED Objektivitet, kvalitet og effektivitet Anklagemyndighedens virksomhedsstrategi 2017 SYV FOKUSPUNKTER FOR ANKLAGEMYNDIGHEDEN I de seneste år har vi i anklagemyndigheden gennemført

Læs mere

VI ARBEJDER FOR RETFÆRDIGHED

VI ARBEJDER FOR RETFÆRDIGHED VI ARBEJDER FOR RETFÆRDIGHED Objektivitet, kvalitet og effektivitet Anklagemyndighedens virksomhedsstrategi 2018 SYV FOKUSPUNKTER FOR ANKLAGEMYNDIGHEDEN I de seneste år har vi i anklagemyndigheden gennemført

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2008-2012. Professionshøjskolen UCC

Kommunikationsstrategi 2008-2012. Professionshøjskolen UCC Kommunikationsstrategi 2008-2012 Professionshøjskolen UCC Indledning Kommunikationsstrategien beskriver, hvordan vi kommunikerer ud fra hvilke principper og med hvilke mål. Kommunikationsstrategien er

Læs mere

ÅRSBERETNING 2015 Retten i Hjørring

ÅRSBERETNING 2015 Retten i Hjørring ÅRSBERETNING 2015 Retten i Hjørring - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2016 2 1. Indledning kort præsentation af retten Retten i Hjørring dækker et geografisk områder, der

Læs mere

ÅRSBERETNING 2013 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Sønderborg

ÅRSBERETNING 2013 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Sønderborg ÅRSBERETNING 2013 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Sønderborg - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2014 2 1. Indledning kort præsentation af retten Retten i Sønderborg

Læs mere

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( )

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( ) Område: Psykiatrien i Region Syddanmark Afdeling: Telepsykiatrisk center Dato: 30. september 2014 Strategi for Telepsykiatrisk Center (2014-2015) 1. Etablering af Telepsykiatrisk Center Telepsykiatri og

Læs mere

Østre Landsret Præsidenten. Handlingsplan for Østre Landsret 2014

Østre Landsret Præsidenten. Handlingsplan for Østre Landsret 2014 Østre Landsret Præsidenten Den 18/2-2014 J.nr. 42A-ØL-1-13 Handlingsplan for Østre Landsret 2014 Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som Østre Landsret vil iværksætte

Læs mere

HANDLINGSPLAN 2018 RETTEN I HOLSTEBRO

HANDLINGSPLAN 2018 RETTEN I HOLSTEBRO HANDLINGSPLAN 2018 RETTEN I HOLSTEBRO Danmarks Domstole har frem til 2018 fastlagt fire overordnede mål, som er omdrejningspunktet ved fastlæggelsen af de 1-3-årige fokusområder, tilhørende indsatsområder

Læs mere

ÅRSBERETNING 2013 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Holstebro

ÅRSBERETNING 2013 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Holstebro ÅRSBERETNING 2013 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Holstebro - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2014 2 1. Indledning kort præsentation af retten Retten i Holstebro

Læs mere

ÅRSBERETNING 2014 (bemærkninger til årsnøgletal) [Retten i Sønderborg]

ÅRSBERETNING 2014 (bemærkninger til årsnøgletal) [Retten i Sønderborg] ÅRSBERETNING 2014 (bemærkninger til årsnøgletal) [Retten i Sønderborg] - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2015 2 1. Indledning kort præsentation af retten Retten i Sønderborg

Læs mere

Handlingsplan for Vestre Landsret 2014 ekstern udgave

Handlingsplan for Vestre Landsret 2014 ekstern udgave Vestre Landsret Præsidenten J.nr. 21A-VL-22-13 Den 17/02-2014 Handlingsplan for Vestre Landsret 2014 ekstern udgave Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som landsretten

Læs mere

HANDLINGSPLAN 2018 RETTEN I ESBJERG

HANDLINGSPLAN 2018 RETTEN I ESBJERG HANDLINGSPLAN 2018 RETTEN I ESBJERG Bidrag til fokusområder i handlingsplanen for Danmarks Domstole- aktiviteter retten vil igangsætte og gennemføre for at bidrage til at realisere domstolenes overordnede

Læs mere

ÅRSBERETNING 2012 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Holstebro

ÅRSBERETNING 2012 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Holstebro ÅRSBERETNING 2012 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Holstebro - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen Maj 2013 2 1. Indledning kort præsentation af retten Retten i Holstebro

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016)

Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016) Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016) Dette dokument definerer de generelle rammer i relation til roller og ansvar for de forskellige ledelsesniveauer og ledelsesfora.

Læs mere

Indledning. Derfor er Ankestyrelsens ambition for den kommende femårige periode:

Indledning. Derfor er Ankestyrelsens ambition for den kommende femårige periode: 2 Indledning Ankestyrelsen har de seneste fem år gennemgået en transformation, som startede med reformen af klagestrukturen på social- og beskæftigelsesområdet i 2013, der gjorde Ankestyrelsen til klagemyndighed

Læs mere

Domstolsstyrelsens bestyrelse har efter drøftelse på Domstolenes Ledelsesforum fastlagt seks særlige fokusområder inden for de overordnede mål:

Domstolsstyrelsens bestyrelse har efter drøftelse på Domstolenes Ledelsesforum fastlagt seks særlige fokusområder inden for de overordnede mål: HANDLINGSPLAN 2015 Danmarks Domstole har for 2013-2016 fastlagt fire overordnede/strategiske mål: Korte sagsbehandlingstider Mere ensartethed i opgaveløsningen Tidssvarende kommunikation Fortsat være en

Læs mere

ET FÆLLES UDGANGSPUNKT FOR KOMMUNIKATION

ET FÆLLES UDGANGSPUNKT FOR KOMMUNIKATION GOD KOMMUNIKATION KØBENHAVNS KOMMUNE 3 GOD KOMMUNIKATION ET FÆLLES UDGANGSPUNKT FOR KOMMUNIKATION Kommunikation er en nødvendig del af arbejdet for alle, der arbejder i Københavns Kommune uanset om du

Læs mere

HANDLINGSPLAN 2017 RETTEN I HOLSTEBRO

HANDLINGSPLAN 2017 RETTEN I HOLSTEBRO HANDLINGSPLAN 2017 RETTEN I HOLSTEBRO Danmarks Domstole har frem til 2018 fastlagt fire overordnede/strategiske mål: Korte sagsbehandlingstider Mere ensartethed i opgaveløsningen Tidssvarende kommunikation

Læs mere

HANDLINGSPLAN 2017 RETTEN I HORSENS

HANDLINGSPLAN 2017 RETTEN I HORSENS HANDLINGSPLAN 2017 RETTEN I HORSENS Bidrag til fokusområder i handlingsplanen for Danmarks Domstole Fokusområde Indsats Procesmål Resultatmål 1. Digitalisering af Danmarks Domstole (2014-2017) FOFÆ: Optimering

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur NOTAT HR-stab Arbejdet med en mere klar og tydelig ledelse er med dette oplæg påbegyndt. Oplægget definerer de generelle rammer i relation

Læs mere

HANDLINGSPLAN 2016 RETTEN I ESBJERG

HANDLINGSPLAN 2016 RETTEN I ESBJERG HANDLINGSPLAN 2016 RETTEN I ESBJERG Bidrag til fokusområder i handlingsplanen for Danmarks Domstole Fokusområde Indsats Procesmål Resultatmål 1. Digitaliseringen af de civile sager, JFS Implementering

Læs mere

GENOPSLAG Ankechef til området for børnehandicap (Social 1)

GENOPSLAG Ankechef til området for børnehandicap (Social 1) GENOPSLAG Ankechef til området for børnehandicap (Social 1) November 2018 Stillingsprofil Praktiske oplysninger Referenceforhold og tjenestested Ankechefen for Social 1 refererer til vicedirektøren med

Læs mere

Udviklingsplan Overordnede mål, indsats- og fokusområder

Udviklingsplan Overordnede mål, indsats- og fokusområder GENTOFTE KOMMUNE SOCIAL & HANDICAP DRIFT Udviklingsplan 2018 - Overordnede mål, indsats- og fokusområder Udviklingsplanen er det fælles styringsredskab i Social & Handicap Drift. Det rummer: 1. De tværgående

Læs mere

Brug af digitale medier

Brug af digitale medier Brug af digitale medier Tønder Kommune bruger i vid udstrækning digitale medier både i den interne og den eksterne kommunikation. I de kommende år vil digitale medier få endnu større betydning både eksternt

Læs mere

ÅRSBERETNING 2017 (bemærkninger til årsnøgletal) [Retten i Sønderborg] - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen

ÅRSBERETNING 2017 (bemærkninger til årsnøgletal) [Retten i Sønderborg] - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen ÅRSBERETNING 2017 (bemærkninger til årsnøgletal) [Retten i Sønderborg] - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen Marts 2018 2 1. Indledning kort præsentation af retten Retten i Sønderborg

Læs mere

Handlingsplan for Danmarks Domstole 2014

Handlingsplan for Danmarks Domstole 2014 December 2013 Handlingsplan for Danmarks Domstole 2014 1. Fokusområder og indsatsområder i 2014 På baggrund af drøftelser i Ledelsesforum i september og november og efterfølgende beslutning i Domstolsstyrelsens

Læs mere

Gladsaxe en kommunikerende kommune

Gladsaxe en kommunikerende kommune Økonomiudvalget 18.01.2011 Punkt 14, bilag 1 Gladsaxe en kommunikerende kommune Kommunikationsstrategi for Gladsaxe Kommune 11.01.2011 Baggrund Gladsaxe Kommune ønsker en fælles kommunikationsstrategi,

Læs mere

ÅRSBERETNING 2011 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Århus

ÅRSBERETNING 2011 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Århus ÅRSBERETNING 2011 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Århus - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2012 2 1. Indledning kort præsentation af retten Der skete i perioden

Læs mere

Direktionens årsplan 2013

Direktionens årsplan 2013 SOLRØD KOMMUNE DIREKTIONEN Direktionens årsplan 2013 Årsplan for udvikling af organisationen 1. Indledning og formål Direktionen udarbejder årligt en årsplan, hvori der sættes retning for organisationen

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2

LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2 LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2 Ledelsesgrundlaget er lavet med udgangspunkt i Leadership-Pipeline modellen. 2 Politisk betjening - Lede opad

Læs mere

Kommissorium for Udvalget om varetagelse af skiftesagsbehandlingen

Kommissorium for Udvalget om varetagelse af skiftesagsbehandlingen Kommissorium for Udvalget om varetagelse af skiftesagsbehandlingen Dato: 7. september 2012 Kontor: Procesretskontoret Sagsbeh: Charlotte Christiansen Sagsnr.: 2012-4008-0002 Dok.: 555260 1. Domstolenes

Læs mere

Handlingsplan for Retten i Holbæk 2010. Endelig verison

Handlingsplan for Retten i Holbæk 2010. Endelig verison Handlingsplan for Retten i Holbæk 2010 Endelig verison 1 Udgangspunktet for Retten i Holbæk er Danmarks Domstoles generelle opgaver, visioner og værdier, der er sålydende: Opgaver Danmarks Domstole udøver

Læs mere

ØKONOMI OG ADMINISTRATION 2015-2016 SUBSTRATEGI

ØKONOMI OG ADMINISTRATION 2015-2016 SUBSTRATEGI ØKONOMI OG ADMINISTRATION 2015-2016 SUBSTRATEGI MOTIVEREDE O G E FFEKT IV E MEDARBEJDERE, GO D ØK ONOMI STYRI NG O G INTRO EN EFFEKTIV OG ATTRAKTIV ARBEJDSPLADS MISSION ˮEnkle og effektive administrative

Læs mere

HANDLINGSPLAN 2019 RETTEN I HOLSTEBRO

HANDLINGSPLAN 2019 RETTEN I HOLSTEBRO HANDLINGSPLAN 2019 RETTEN I HOLSTEBRO Denne handlingsplan beskriver, hvilke fokusområder og indsatsområder Retten i Holstebro nærmere vil sætte i gang i 2019. Retten i Holstebro har herudover fokus på

Læs mere

Strategi- og handlingsplan for Domstolsstyrelsen 2009

Strategi- og handlingsplan for Domstolsstyrelsen 2009 Strategi- og handlingsplan for Domstolsstyrelsen 2009 1. Indledning Dette dokument indeholder Domstolsstyrelsens strategi for de kommende fire år og styrelsens handlingsplan for 2009. Strategi- og handlingsplanen

Læs mere

ÅRSBERETNING Retten i Roskilde. - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen

ÅRSBERETNING Retten i Roskilde. - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen ÅRSBERETNING 2011 Retten i Roskilde - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2012 2 1. Indledning Retten i Roskilde er fortsat placeret i fire forskellige bygninger i Roskilde.

Læs mere

Handlingsplan for Østre Landsret 2015

Handlingsplan for Østre Landsret 2015 Den 17/02-2015 J.nr. 42A-ØL-1-15 Handlingsplan for Østre Landsret 2015 Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som Østre Landsret vil iværksætte i løbet af 2015. Handlingsplanen

Læs mere

Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen

Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen 2016-2020 VISION PERSPEKTIVER OVERORDNEDE MÅL ORGANISERING ROLLER OG ANSVAR INDSATSER BAGGRUND I Hjørring Kommune vil vi

Læs mere

TRYGHED OG KOMPETENCEUDVIKLING

TRYGHED OG KOMPETENCEUDVIKLING BILAG TIL FORHANDLINGSPROTOKOL 1 TRYGHED OG KOMPETENCEUDVIKLING Parternes fælles arbejde med kompetenceudvikling i staten Den økonomiske krise og behovet for løbende opgavemæssige og organisatoriske forandrings-

Læs mere

ÅRSBERETNING 2011 Retten i Esbjerg

ÅRSBERETNING 2011 Retten i Esbjerg ÅRSBERETNING 2011 Retten i Esbjerg - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2012 Strategi og planlægning God ressourceudnyttelse Fogedret Strafferet Civilret Skifteret Udviklende

Læs mere

Bilag 1. Status på Handleplan for børnehandicapområdet. Juni 2013

Bilag 1. Status på Handleplan for børnehandicapområdet. Juni 2013 Dato: 3.6-2013 Bilag 1. Status på. Juni 2013 Handleplanen består af to delplaner: (11 tiltag) Handleplan 2: Styrkelse af arbejdsmiljøet (4 tiltag) Side 1 af 8 1 Etablering af forældreråd For at sikre en

Læs mere

Et fælles kvalitetssystem er under implementering i VIA - VIAs kvalitetsmodel. Formålet med den fælles kvalitetsmodel er:

Et fælles kvalitetssystem er under implementering i VIA - VIAs kvalitetsmodel. Formålet med den fælles kvalitetsmodel er: 1. Kvalitetsmodellens formål Et fælles kvalitetssystem er under implementering i VIA - VIAs kvalitetsmodel. Formålet med den fælles kvalitetsmodel er: at sikre implementering af et kvalitetssystem i alle

Læs mere

Oplæg til etablering af ny koncernenhed i Region Sjælland Produktion, Forskning og Innovation

Oplæg til etablering af ny koncernenhed i Region Sjælland Produktion, Forskning og Innovation FORSLAG TIL DRØFTELSE I MED-HOVEDUDVALGET Dato: 5. november 2013 Brevid: 2190067 Oplæg til etablering af ny koncernenhed i Region Sjælland Produktion, Forskning og Innovation Indledning og baggrund I januar

Læs mere

Politik for Elektronisk Sags- og dokumenthåndtering Godkendt af Styregruppen for edoc

Politik for Elektronisk Sags- og dokumenthåndtering Godkendt af Styregruppen for edoc Politik for Elektronisk Sags- og dokumenthåndtering Godkendt af Styregruppen for edoc Politik for Elektronisk Sags- og Dokumenthåndtering i Region Nordjylland (ESDH) Lovgivning/aftalegrundlag Politikken

Læs mere

Strategi for læring, uddannelse og kompetenceudvikling på Aarhus Universitetshospital

Strategi for læring, uddannelse og kompetenceudvikling på Aarhus Universitetshospital Strategi for læring, uddannelse og kompetenceudvikling på Aarhus Universitetshospital Indledning Aarhus Universitetshospital skal i fremtiden tilhøre eliten blandt universitetshospitaler i Europa indenfor

Læs mere

Koncernfælles retningslinjer for kompetenceudvikling

Koncernfælles retningslinjer for kompetenceudvikling 15. december 2015 Koncernfælles retningslinjer for kompetenceudvikling Indledning Kompetente medarbejdere er en forudsætning for en god og effektiv opgaveløsning. Strategisk og systematisk kompetenceudvikling

Læs mere

PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016

PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016 PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016 Indhold 1 INDLEDNING 3 2 STRATEGIGRUNDLAGET OG HANDLINGSPLAN 5 3 VISION 6 4 PEJLEMÆRKER OG PRINCIPPER 8 4.1 TEKNOLOGI 8 4.1.1 Principper 8 4.2 KOMMUNIKATION 9 4.2.1

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

Strategiplan Administration og Service

Strategiplan Administration og Service Strategiplan 2019-2022 Administration og Service Udgiver: Miljø- og Energiforvaltningen Administration og Service Udgivelse: 31.05.2018 Sagsnr.: 2018-012993 Dok.nr.: 2018-012993-9 Tekst: Strategiplanlægning

Læs mere

Kommunikationsstrategi for Regionernes Fælles Indkøb

Kommunikationsstrategi for Regionernes Fælles Indkøb Kommunikationsstrategi for Regionernes Fælles Indkøb Indhold 3 Formål 5 Ansvarsfordeling og samarbejdsflader 6 Interessenter 8 Mål for kommunikationen 10 Kanaler 11 Handlingsplan og evaluering Kommunikationsstrategi

Læs mere

ÅRSBERETNING 2017 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Holstebro. - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen

ÅRSBERETNING 2017 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Holstebro. - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen ÅRSBERETNING (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Holstebro - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2018 2 1. Indledning kort præsentation af retten Retten i Holstebro er

Læs mere

Profil for institutionsleder af FGU-Nordsjælland med hovedsæde i Frederiksværk

Profil for institutionsleder af FGU-Nordsjælland med hovedsæde i Frederiksværk Profil for institutionsleder af FGU-Nordsjælland med hovedsæde i Frederiksværk Opgaven På trods af bestræbelser fra mange engagerede professionelle har næsten 50.000 unge under 25 år ikke en ungdomsuddannelse

Læs mere

Domstolsstyrelsens handlingsplan for 2003.

Domstolsstyrelsens handlingsplan for 2003. 1 Domstolsstyrelsens handlingsplan for 2003. Ydelser Vores sagsbehandling, afgørelser og andre ydelser er af højeste faglige kvalitet. Sagsbehandlingen skal være grundig, og der afsættes fornøden tid til

Læs mere

Forbedringspolitik. Strategi

Forbedringspolitik. Strategi Forbedringspolitik Strategi 1 2 Indhold Forord... 3 Formål... 5 Vi vil forandre for at forbedre... 6 Forbedringer tager udgangspunkt i patientforløb og resultatet for patienten... 7 Medarbejder og brugerinvolvering...

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik Kommunikationspolitik for Langeland Kommune Januar 2017 Baggrund Som offentlig arbejdsplads er vi forpligtet til at forholde os til, hvordan vi kommunikerer, når det gælder den service, vi yder, og den

Læs mere

Strategisk ledelse i HTK

Strategisk ledelse i HTK Strategisk ledelse i HTK 10 1 Indledning I denne folder kan du læse, hvordan god ledelse understøttes i Høje-Taastrup Kommune, hvorfor god ledelse er vigtig og hvilke formelle fora, der understøtter en

Læs mere

ODSHERRED KOMMUNE Direktionen 23. marts 2010 EFFEKTIVISERINGSSTRATEGI FOR ODSHERRED KOMMUNE FOR Side 1

ODSHERRED KOMMUNE Direktionen 23. marts 2010 EFFEKTIVISERINGSSTRATEGI FOR ODSHERRED KOMMUNE FOR Side 1 EFFEKTIVISERINGSSTRATEGI FOR FOR 2010-2013 Side 1 EFFEKTIVISERINGSSTRATEGI FOR FOR 2010-2013 Indledning og formål Nulvækst i den offentlige økonomi, stadig større forventninger til den kommunale service

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede for Moderniseringsstyrelsen 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2016 5 Policylignende kerneopgaver 5 Mål for intern administration 6 Gyldighedsperiode

Læs mere

Modul 12. Gennemgående case. Arpil 2014 Lektor Grethe E. Nielsen. Ergoterapeutuddannelsen. University College Lillebælt 1

Modul 12. Gennemgående case. Arpil 2014 Lektor Grethe E. Nielsen. Ergoterapeutuddannelsen. University College Lillebælt 1 Modul 12 Ledelsesopgaven Ergoterapeutiske ydelser den samfundsmæssige ramme Placering og organisering af ergoterapeutiske ydelser og arbejdsopgaver Muliggørelse udviklingstankegang i CMCE (evt.) Gennemgående

Læs mere

ÅRSBERETNING 2015 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Sønderborg

ÅRSBERETNING 2015 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Sønderborg ÅRSBERETNING 2015 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Sønderborg - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen Marts 2016 Strategi og planlægning God ressourceudnyttelse Fogedret Strafferet

Læs mere

Ledelses- og Styringsgrundlag Region Midtjylland.

Ledelses- og Styringsgrundlag Region Midtjylland. Ledelses- og Styringsgrundlag Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Ledelses- og Styringsgrundlag Opdateret via proces i 2012-2013 hvor blandt andre koncernledelsen og MEDsystemet har været inddraget

Læs mere

ÅRSBERETNING Retten i Hillerød - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen

ÅRSBERETNING Retten i Hillerød - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen ÅRSBERETNING Retten i Hillerød - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2015 2 Indhold 1. Indledning kort præsentation af retten... 3 2. Beretning... 3 3. Resultater i... 4 Resultat

Læs mere

Velfærd gennem digitalisering

Velfærd gennem digitalisering Velfærd gennem digitalisering Sorø Kommunes Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering 2011 2016 1. Indledning Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering er udarbejdet i 2011 over en periode

Læs mere

Udviklingsplan for KomUdbud I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder.

Udviklingsplan for KomUdbud I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder. Udviklingsplan for KomUdbud 2016-2019 I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder. Udviklingsplanen skal opfattes som en ramme, der beskriver, hvordan visionen for KomUdbud

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016

LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016 LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016 Ledelsesgrundlaget er lavet med udgangspunkt i Leadership-Pipeline modellen. Ledelsesgrundlaget viser ledelsesfunktionerne i Guldborgsund

Læs mere

Geodatastyrelsens strategi

Geodatastyrelsens strategi Geodatastyrelsens strategi 2013 2016 Geodatastyrelsens strategi 2013 2016 Geodatastyrelsen er en del af Miljøministeriet og har som myndighed ansvaret for infrastruktur for geografisk information, opmåling,

Læs mere

Kodeks for godt bestyrelsesarbejde - med fokus på arbejdet på det strategiske niveau

Kodeks for godt bestyrelsesarbejde - med fokus på arbejdet på det strategiske niveau Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Kodeks for godt bestyrelsesarbejde - med fokus på arbejdet på

Læs mere

HANDLINGSPLAN 2019 RETTEN I VIBORG

HANDLINGSPLAN 2019 RETTEN I VIBORG HANDLINGSPLAN 2019 RETTEN I VIBORG Bidrag til implementering af ændrede regler om behandling af de familieretlige sager og lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet. Område Indsats Procesmål Resultatmål

Læs mere

Stillings- og profilbeskrivelse (januar 2017)

Stillings- og profilbeskrivelse (januar 2017) Stillings- og profilbeskrivelse (januar 2017) Stillingsbetegnelse Erhvervschef Organisatorisk placering Danske Fysioterapeuters sekretariat Afdelingen Erhverv med reference til direktøren Arbejdssted Danske

Læs mere

STRATEGI FOR TILLIDSREPRÆSENTANTOMRÅDET DANSK SYGEPLEJERÅD KREDS HOVEDSTADEN

STRATEGI FOR TILLIDSREPRÆSENTANTOMRÅDET DANSK SYGEPLEJERÅD KREDS HOVEDSTADEN STRATEGI FOR TILLIDSREPRÆSENTANTOMRÅDET DANSK SYGEPLEJERÅD KREDS HOVEDSTADEN 2013-15 INDHOLD FORORD 3 Konkrete handleplaner 3 REKRUTTERING OG VALG 4 INTRODUKTION AF NYVALGTE 4 VILKÅR 5 KOMPETENCEUDVIKLING

Læs mere

Mål- og resultatplan. for anklagemyndigheden

Mål- og resultatplan. for anklagemyndigheden 20 17 Mål- og resultatplan for anklagemyndigheden Indhold Mission og vision 2 Om anklagemyndigheden 2 Strategiske pejlemærker og mål for 2017 3 Én samlet koncern 4 Kvalitet i straffesagsbehandlingen 4

Læs mere

Den dobbelte ambition. Direktionens strategiplan

Den dobbelte ambition. Direktionens strategiplan Den dobbelte ambition Direktionens strategiplan 2016-2018 Godkendt af Byrådet den 27. januar 2016 Direktionens strategiplan 2016-2018 Direktionens strategiplan tager udgangspunktet i Byrådets Vision, Udviklingsstrategien,

Læs mere

HANDLINGSPLAN 2018 VESTRE LANDSRET

HANDLINGSPLAN 2018 VESTRE LANDSRET HANDLINGSPLAN 2018 VESTRE LANDSRET Bidrag til fokusområder i handlingsplanen for Danmarks Domstole Fokusområde Indsats Procesmål Resultatmål 1. Digital behandling af civile sager 2.0 (2018-2019) Brugen

Læs mere