Beboermøde 25. september 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beboermøde 25. september 2014"

Transkript

1 Beboermøde 25. september 2014 Til stede: Lizette , Ramesh 9.1.2, Peter , Nina 7.4.2, Nicoline , Zenia 7.2.3, Julie , Tina , Troels 7.2.4, Majken 7.2.4, Malene 5.3.3, Sussi 3.3.3, Liva 9.1.1, Julie , Ken 5.3.1, Randi og Kasper , Jannick 7.1.4, Nicklas 9.4.2, Anni , Mia 3.2.4, Cecilie , Sofie 3.6.1, Dunya 5 2.2, Wasi Dagsorden: 1. Valg af dirigent: formand Nicoline valgt. 2. Valg af referent: Nina valgt. 3. Formalia: frist for indkaldelse og udsendelse af dagsorden er overholdt ingen indsigelser. 4. Bestyrelsens beretning v. formanden (se desuden bagsiden) (ved Nicoline): I år har vi fået nye vaskemaskiner, som selv doserer vaskemiddel, samt fået malet væggene i vaskekældrene. Bestyrelsen har siden sidste beboermøde i september 2013 arbejdet for at forbedre kommunikationen mellem bestyrelse og inspektøren, UBS og DUAB, hvilket vi mener er lykkedes. Desuden har vi arbejdet for bedre internetforbindelse og bl.a. fået udskiftet internet-switches samt for nyligt fået tilbud om opgradering af internetforbindelsen. Yderligere er der blevet renset faldstammer i alle lejligheder, dog mangler dette stadig i enkelte lejligheder. Der er sendt besked ud til de beboere, som er berørt af dette, og det forventes derfor, at de sidste faldstammer bliver renset snarest. To beboere oplyser i den forbindelse, at de ikke har fået besked om, hvornår dette kommer til at foregå. De to beboere opfordres til at kontakte inspektøren, og Lizette vil gøre det samme. Der er kommet nye cykelstativer foran facaden. Der er blevet sat hegn rundt om haven inklusive lås på lågen ind til haven og opsætning af Hunde forbudt -skilte. En beboer oplyser, at låsen på havelågen dog pt. er i stykker. Den udendørs kældergang på kollegiets bagside er blevet renoveret. 5. Behandling af budget for 2014 (ved Lizette): Ingen huslejestigning i Dette skyldes, at der har været et fonds-bidrag til lånet for renoveringen af kollegiet. Det betyder samtidig, at vi muligvis vil få et nedslag i huslejen i Der kommer i 2015 en stigning i antennebidraget på 14 kr./måned (stigningen var i 2014 på 11 kr./måned). Der er sat et stort beløb af til vand, hvilket sandsynligvis blandt andet skyldes problemer med toiletter og vandhaner, der løber. Beboerne opfordres til straks at kontakte inspektøren, hvis de oplever sådanne problemer i deres lejlighed.

2 kr. sat af til nyt asfalt i baggården. Dette projekt starter i foråret kr. sat af til maling af opgangene. Der vil blive malet én opgang per år med start i Kollegiet har generelt en god økonomi med et overskud. Betyrelsen foreslår, at overskuddet fx kan bruges til maling af endnu en opgang per år eller udskiftning af låse-cylinderne på opgangenes hoveddøre. Desuden ønsker bestyrelsen nye borde-bænke-sæt til haven. Der afsættes årligt 5000 kr. om året til tiltag på kollegiet, der kan komme beboerne til gode. Bestyrelsen har i år brugt 1500 kr. af dette beløb på spil til hyggerummet i opgang 7. Forslag fra beboere til hvad de resterende 3500 kr. skal bruges på: - Musikanlæg og bordfodboldbord i hyggerymmet: bestyrelsen meddeler dog, at dette desværre ikke muligt pga. den støj, det vil give - Supplement til optimering af sikkerheden på kollegiet - Supplement til festudvalget: festudvalget oplyser dog, at de i forvejen har mange penge på kontoen - Julefrokost for alle beboere - Grøntkasser i haven som beboerne kan benytte sig af Budgettet er godkendt. 6. Opdatering om renovering af vaskerier (ved Nicoline): De gamle vaskemaskiner og tørretumblere er erstattet af hhv. 6 og 2 nye. Vaskemaskinerne doserer selv vaskemiddel, og det understreges over for beboerne, at de derfor ikke skal dosere egen sæbe i maskinerne. Dette er både af hensyn til miljø og vaskemaskinernes holdbarhed. Prisen for vask er den samme som med de gamle maskiner. 7. Internet (ved Peter): Internetswitches er blevet udskiftet, hvilket forhåbentligt har givet mere stabil internetforbindelse. Pt. 200/200 Mbit-forbindelse. Dog har nogle beboere stadig problemer med langsom internetforbindelse. Bestyrelsen har fået tilbud om at opgradere til en 500/500 Mbit-forbindelse til 17 kr. ekstra per måned per lejlighed. 8. Afstemning - Hvorvidt der bør opgraderes til 500Mbit/500Mbit internet forbindelse: Fordeling af stemmer: JA (til at opgradere til 500/500 Mbit): 36 NEJ (til at opgradere til 500/500 Mbit): 8

3 Derfor er forslaget om opgradering til 500/500 Mbit-forbindelse vedtaget. Nicoline tager kontakt til Bolig:net for at få dette fuldført. 9. Opdatering af Hjemmesiden (ved Peter): Hjemmesiden er oppe at køre igen efter at have været nede i lang tid efter et hackerangreb. Hjemmesiden er ud over at være blevet opdateret og fornyet blevet gjort mere sikker mod hackerangreb. Hjemmesiden indeholder information om kollegiets faciliteter og aktiviteter, bestyrelsens arbejde og kontaktinformationer. Beboerne opfordres til at benytte siden, så den igen kan komme til at fungere som en vigtig portal for kollegiets beboere. 10. Hærværk (ved Nicoline): (punktet tages sammen med punkt 11) Der har de seneste måneder været episoder af hærværk på kollegiet: Opslagstavlen i opgang 9 er forsøgt brændt, postkasser i flere opgange er brudt op og ridset i, TV fra hyggerummet er blevet stjålet, der har været indbrud i festlokalet. Disse ting er indberettet til UBS, og TV-tyveriet er meldt til politiet, som dog ikke har løst sagen. En beboer spørger til, hvad der gøres ved problemerne med hærværk og sikkerhed. Nicoline forklarer, at politiet ved mistanke om kriminalitet skal kontaktes og også gerne UBS. Ved andre klager over andre beboere gælder, at hvis en beboer ønsker at klage skal vedkommende først rette henvendelse til personen, vedkommende vil klage over. Hvis beboeren ikke retter sig efter indsigelsen, kan der sendes en officiel klage til bestyrelsen, som vil vurdere, om den opfylder kravene for en officiel klage. I så fald vil bestyrelsen sende klagen videre til UBS. Ved 3. officielle klage vil beboeren blive opsagt. Hvis en beboer føler sig direkte utryg og derfor ikke ønsker at tage kontakt til beboeren, vedkommende vil klage over, opfordres man til at sende en anonym besked (fx en seddel). Mht. sikkerheden på kollegiet, har der tilsyneladende været snak om kommunalt anviste beboere. Bestyrelsen oplyser, at kommunen har krav på at kunne anvise unge borgere til hver 4. lejlighed, der bliver ledig og begyndte at benytte sig af dette tilbud for to år siden. Kommunen benytter sig dog ikke af tilbuddet hver gang en lejlighed, de har krav på, bliver ledig. Bestyrelsen siger, at denne foranstaltning dog ikke nødvendigvis er skyld i de førnævnte tilfælde af hærværk o.l. der har været på kollegiet. Der er en skærpet overvågning af området omkring kollegiet, da der er mistanke om handel med narkotika i området på Lauritz Sørensens Vej. Dette foregår ikke nødvendigvis på selve kollegiet, men beboerne skal være opmærksomme på, at det kan være grunden til, at der er øget overvågning af området af politi osv.

4 Nogle beboere spørger hvorfor der ikke opsættes kameraovervågning på kollegiet. Nicoline svarer, at dette er en omfattende foranstaltning, men muligt hvis beboerne ønsker det. Afstemning om dette kræver et ekstra beboermøde. Beboere som er interesserede i kameraovervågning opfordres til at tage initiativ til fx at samle et udvalg af beboere som kan fremsætte forslag om det. En beboer foreslår at indsætte en ekstra lås på lejlighedsdørene i opgangene. Bestyrelsen er ikke klar over, hvorvidt beboere selv må sætte en sådan på deres dør. Flere beboere nævner, at de selv har sat en ekstra lås på deres dør, og en af dem siger, at vedkommende kunne få udgifterne dækket af dennes vedligeholdelseskonto. Hvorvidt der bør sættes ekstra lås på alle lejlighedsdøre sættes på dagsordenen til næste bestyrelsesmøde. 11. Diskussion om sikkerheden på kollegiet hvilke tiltag kan forbedre situationen: se punkt Festudvalget (ved Ramesh): festudvalget står for fester og andre sociale arrangementer. Det kan være svært at få folk til at deltage, men festudvalget forsøger at få større tilslutning til arrangementerne. Der er pt. 5 medlemmer af festudvalget, som meget gerne vil have flere. Der er i år åbnet et hyggerum i kælderen i opgang 7, hvor der blandt andet er arrangeret flere filmaftener, som dog ikke har kunnet afholdes efter TV et i rummet blev stjålet. Filmaftenerne forventes at blive genoptaget, når festudvalget får anskaffet et nyt TV. I rummet forefindes også masser af nye spil til fri afbenyttelse i rummet. Festudvalget har planer om spilaftener og julehyggedag i løbet af efteråret/vinteren i år. Næste fest i festlokalet er Halloween den 25. oktober. Der er 10-kroners bar og præmie for bedste udklædning. Velkomstkomitéen (er ikke en del af festudvalget) står for at byde nye beboere velkommen, men der er pt. ikke så megen aktivitet og så mange med i udvalget. Beboere opfordres til at tilslutte sig gruppen, hvis de lyster, da det er en god måde for nye beboere at blive introduceret til kollegiet på. 13. Valg af 3 bestyrelsesmedlemmer for en periode af 2 år: Tina , Cecilie , Sofie Valg af 3 bestyrelsesmedlemmer for en periode af 1 år: Jannick 7.1.4, Peter , Mia Valg af 2 suppleanter for en periode af et år: Troels 7.3.4, Ramesh Eventuelt:

5 En beboer siger, at døren til cykelkælderen i opgang 11 er meget tung, og vedkommende foreslår derfor en løsning som for eksempel en dørholder, så det er lettere at komme ind og ud med sin cykel. Forslaget skrives på næste bestyrelsesmødes dagsorden. En beboer spørger, om de blå døre i lejligheden må males hvide. En anden beboer oplyser, at dette er tilladt ifølge inspektøren. Den enkelte beboer opfordres dog til at selv at kontakte inspektøren ved sådanne spørgsmål. En beboer spørger til vinduespudsning af lejlighederne og spørger, om dette kan indgå som en del af huslejen. Dette kan tages op af den nye bestyrelse. En anden beboer oplyser, at denne personligt har haft en vinduespudser ude og fået et tilbud om vinduespudsning til 250 kr. per lejlighed per gang, hvis mindst 5 beboere tilslutter sig.

Beboermøde på Lauritz

Beboermøde på Lauritz Frederiksberg, den 2. oktober 2012 Beboermøde på Lauritz Der indkaldes til ordinært beboermøde tirsdag den 26. september 2012 kl. 19.30 i festlokalet på 6. sal i opgang 5 og 9. Alle beboere forventes at

Læs mere

Referat fra afdelingsmøde onsdag d. 7/9-2011

Referat fra afdelingsmøde onsdag d. 7/9-2011 Referat fra afdelingsmøde onsdag d. 7/9-2011 Antal fremmødte beboere: 23 1. Valg af dirigent: Nina Frederiksen, Sekretariatsleder Søbo 2. Stemmeudvalg: Karsten Bjerre Gerlevsen, inspektørassistent Søbo

Læs mere

Referat af ordinært beboermøde Torsdag den 20. september 2018 klokken 18.30

Referat af ordinært beboermøde Torsdag den 20. september 2018 klokken 18.30 Referat af ordinært beboermøde Torsdag den 20. september 2018 klokken 18.30 Deltagere Katerina (333), Mia (504), Malene og Lukas (533), Peter (1114), Anne (1333), Anne Cathrine (1344), Nhung (1303), Frederikke

Læs mere

På den midlertidige konto (Annes): her står der pt. 700,00 kr. (fremtidige. Officielle festlokaleudlejningskonto (kasserens): omkring 7.000,00 kr.

På den midlertidige konto (Annes): her står der pt. 700,00 kr. (fremtidige. Officielle festlokaleudlejningskonto (kasserens): omkring 7.000,00 kr. Referat af bestyrelsesmøde Tirsdag den 26/4 2016 kl. 18.00 Sted: Café A og efterfølgende festlokalet Deltagere: Tina, Jannick, Anne Cathrine, Troels, Sofie, Peter, Anne 1. Valg af ordstyrer - Jannick 2.

Læs mere

Foreningen af kollegianer på Damager kollegiet. Bestyrelsesmøde. Dato: 28.04.2015 Tidspunkt: 20.00-22.00 Mødested: Fællesrummet

Foreningen af kollegianer på Damager kollegiet. Bestyrelsesmøde. Dato: 28.04.2015 Tidspunkt: 20.00-22.00 Mødested: Fællesrummet Referat Bestyrelsesmøde Dato: 28.04.2015 Tidspunkt: 20.00-22.00 Mødested: Fællesrummet Møde indkaldt af Mødetype Mads Hauberg Ordinært bestyrelsesmøde Arrangør Referent Cæcilie Overby Sander Tidtager Deltagere

Læs mere

HØJSTRUPPARKEN en del af Vallensbæk Boligselskab

HØJSTRUPPARKEN en del af Vallensbæk Boligselskab Referat af ordinært afdelingsmøde/budgetmøde (beboermøde) 24. august 2017, kl. 18:30 1. Velkomst, og valg af dirigent. Lejemål fremmødt:35, dvs. i alt 70 stemmer Velkomst v/formand Lone Christiansen. Som

Læs mere

REFERAT FOR BEBOERMØDE SØNDAG D. 22. APRIL 2018

REFERAT FOR BEBOERMØDE SØNDAG D. 22. APRIL 2018 REFERAT FOR BEBOERMØDE SØNDAG D. 22. APRIL 2018 Beboermødet finder sted i Fællesrummet søndag d. 22. april 2018 kl. 19.00. Det er her, at du, som beboer på Dania Kollegiet, har mulighed for at høre hvad

Læs mere

AAB Silkeborg Afdeling 37

AAB Silkeborg Afdeling 37 AAB Silkeborg Afdeling 37 Referat af ordinært afdelingsmøde afholdt 28. august 2018 kl. 16.00 Deltagere: Antal beboere: Organisationsbestyrelse: Teknisk afdeling: Administration: 6 beboere Hans Ole Zacho

Læs mere

Sådan fungerer afdelingsmødet

Sådan fungerer afdelingsmødet Kære afdelingsbestyrelse DUAB-retningslinie nr. 12 til afdelingsbestyrelserne: Sådan fungerer afdelingsmødet Hellerup 20.05.2008 DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 30. september 2013 kl. 18:45 i bestyrelseslokalet afdeling 117, mødenummer 9. Dagsorden.

Bestyrelsesmøde den 30. september 2013 kl. 18:45 i bestyrelseslokalet afdeling 117, mødenummer 9. Dagsorden. Til stede: Susanne, Jette, Najha, Jytte, Anna. Afbud: 1. Godkendelse af referat af bestyrelsesmøde den 2.september 2013. Godkendt. 2. Godkendelse af bestyrelsens referat årsgennemgang den 24. september

Læs mere

ÅBENT BESTYRELSESMØDE - REFERAT FOR AFD. 75 I BK-AARHUS

ÅBENT BESTYRELSESMØDE - REFERAT FOR AFD. 75 I BK-AARHUS ÅBENT BESTYRELSESMØDE - REFERAT FOR AFD. 75 I BK-AARHUS Dato: 26. maj 2014 kl. 19.00 Sted: Fælleslokalet Til stede: Rikke, Rune, Sofie, Kauri, Sigrid og 3 beboere Information: Bilag 1, beslutningsnotat

Læs mere

Referat af den ordinære generalforsamling den 24 april 2008.

Referat af den ordinære generalforsamling den 24 april 2008. Side 1 af 5 Referat af den ordinære generalforsamling den 24 april 2008. Den ordinære generalforsamling startede kl. 18.00 hvor Ejerforeningen var vært med pølser og en øl/vand. Til generalforsamlingen

Læs mere

Boligselskabet Brøndbyparken afd. 3. Lørdag d. 11.10.03. Beslutningsreferat af: Referat nr. 12. BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 07.10.03 kl. 18.30 23.

Boligselskabet Brøndbyparken afd. 3. Lørdag d. 11.10.03. Beslutningsreferat af: Referat nr. 12. BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 07.10.03 kl. 18.30 23. DIRIGENT: ERIK AD. 1 Fremmødte / Fraværende: Forretningsfører Esbern Ott, Varmemester Per Nielsen, Freddy, David, Torben, Pia, Gert, Erik, Aase. Afbud, Roberto. AD. 2 Godkendelse af referat nr. 11. Godkendt,

Læs mere

Ejerforeningen Vesterbrohus

Ejerforeningen Vesterbrohus Ejerforeningen Vesterbrohus Vesterbro 39 og Kirkegårdsgade 2, 9000 Aalborg Referat fra generalforsamling den 8. maj 2014 1. Optælling af stemmer, inkl. skriftlige 2. Valg af dirigent og referent 3. Bestyrelsens

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde Tirsdag den 17. januar 2017 kl

Referat af bestyrelsesmøde Tirsdag den 17. januar 2017 kl Referat af bestyrelsesmøde Tirsdag den 17. januar 2017 kl. 18.00 Sted: Festlokalet på Lauritz Kollegiet (6. sal, opgang 5-9) Deltagere: Jannick, Malene, Katerina, Sofie, Troels, Anne 1. Valg af ordstyrer

Læs mere

Referat Afdelingsmøde afdeling 22

Referat Afdelingsmøde afdeling 22 Referat Afdelingsmøde afdeling 22 Vedrørende: Afdelingsmøde i afdeling 22 Sted: Gildesalen, Hældagervej 75 Dato: Den 28. januar 2015, kl. 19.00 Deltagere: Dagsorden: Referent: Pkt. 1: 47 beboere + bestyrelsen

Læs mere

Referat af ordinært afdelingsmøde Onsdag d 13. maj 2015

Referat af ordinært afdelingsmøde Onsdag d 13. maj 2015 Referat af ordinært afdelingsmøde Onsdag d 13. maj 2015 Fungerende formand Lars Hansen bød velkommen og konstaterede at vi var 60 husstande til stede. Dette tal steg senere til 62. Dagsordens pkt. 1: Valg

Læs mere

Afdeling 12 - Katrineholmsalle

Afdeling 12 - Katrineholmsalle Afdeling 12 - Katrineholmsalle Afdelingsmøde Torsdag d. 10/9 2015 kl. 19.00 i fælleshuset. Tilstede: Stine K. Sørensen Formand Per Lykke-Øster Næstformand og kasserer Karina Jensen - sekretær (mødesekretær)

Læs mere

Ordinært budgetmøde, Glostrup Vestergård III den 25. januar 2011, kl på administrationskontoret, Sportsvej 10

Ordinært budgetmøde, Glostrup Vestergård III den 25. januar 2011, kl på administrationskontoret, Sportsvej 10 Ordinært budgetmøde, Glostrup Vestergård III den 25. januar 2011, kl. 19.00 på administrationskontoret, Sportsvej 10 Til stede: 23 beboere samt repræsentanter fra bestyrelsen Fra administrationen: Michael

Læs mere

Foreningen af kollegianer på Damager kollegiet. Bestyrelsesmøde. Forening for kollegianer på Damager Kollegiet

Foreningen af kollegianer på Damager kollegiet. Bestyrelsesmøde. Forening for kollegianer på Damager Kollegiet Bestyrelsesmøde REFERAT 17-07-12 20:00 22:00 FÆLLESRUMMET MØDE INDKALDT AF MØDETYPE ARRANGØR REFERENT Casper Hansen Bestyrelsesmøde Forening for kollegianer på Damager Kollegiet Anne Johnson TIDTAGER -

Læs mere

AAB Silkeborg Afdeling 20

AAB Silkeborg Afdeling 20 AAB Silkeborg Afdeling 20 Referat af ordinært afdelingsmøde afholdt den 10. september 2018 Deltagere: Antal beboere: Organisationsbestyrelse: Driftskontor: Administration: Tage Johansen Claus Hansen (teamleder

Læs mere

Referat ekstraordinært Beboermøde

Referat ekstraordinært Beboermøde Referat ekstraordinært Beboermøde 19.05.2016 1. Valg af dirigent: Niels Kristian er valgt. 2. Valg af referent: Aleksandra er valgt. 3. Godkendelse af dagsorden: Godkendt med ændringer. 4. Godkendelse

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling

Referat af ordinær generalforsamling E/F / A/B Ålholmhus Ejd.nr.: 585 Dato: 19. November 2010 Referat af ordinær generalforsamling År 2010 dato 10. November 2010, kl. 19.30, A/B Ålholmhus, afholdtes ordinær generalforsamling i Ålholm Kirke,

Læs mere

MØLLEPARKEN 1. Beboermappe. Side 1 Er du i tvivl om noget i Mølleparken 1, så kontakt afdelingsbestyrelsen

MØLLEPARKEN 1. Beboermappe. Side 1 Er du i tvivl om noget i Mølleparken 1, så kontakt afdelingsbestyrelsen Beboermappe Side 1 VELKOMMEN I MØLLEPARKEN 1 Denne mappe er ment som en information om de forhold, der er gældende her i MØLLEPARKEN 1. MØLLEPARKEN 1 består af 9 rækkehuse med 98 ens lejemål, hvor hverandet

Læs mere

AABENRAA ALMENE BOLIGSELSKAB

AABENRAA ALMENE BOLIGSELSKAB AABENRAA ALMENE BOLIGSELSKAB Kallemosen 16 6200 Aabenraa Tlf. 74 64 36 00 Fax 74 64 36 32 Til beboere i afdeling 1 Kirkevej Tinglev Cvr-nr 14 79 86 17 Sydbank A/S Kto. 7910-1751331 30. marts 2012 Referat

Læs mere

Referat af general forsamling afholdt 21. Maj 2013 kl. 19.00 Afdeling III

Referat af general forsamling afholdt 21. Maj 2013 kl. 19.00 Afdeling III Referat af general forsamling afholdt 21. Maj 2013 kl. 19.00 Afdeling III Antal lejemål: 43 lejemål Antal beboere: 49 beboere Fremmødte fra bestyrelsen: Hedvig Repstock, Solveig Nielsen, Finn Harder, Henning

Læs mere

Generalforsamling d. 27/11-13

Generalforsamling d. 27/11-13 Generalforsamling d. 27/11-13 Punkt 1 Valg af dirigent: Christina Frost Generalforsamlingen er lovligt indkaldt og forsamlingen er beslutningsdygtige. Ingen kommet med forslag eller andet de ønsker taget

Læs mere

Referat af: Referat nr. 5. BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 04.04.06 kl. 18.30 21.30.

Referat af: Referat nr. 5. BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 04.04.06 kl. 18.30 21.30. DIRIGENT: DAVID AD. 1. Fremmødte / Fraværende. Ejendomsinspektør Per Nielsen, Varmemester Claus Kæstel, Freddy, David, Pia H., Karin, Pia K., Mads, Sussie, Knud, Aase. AD. 2 Godkendelse af referat nr.

Læs mere

Referat fra Christiansbjerg Kollegiets beboermøde 30/4 2013

Referat fra Christiansbjerg Kollegiets beboermøde 30/4 2013 Antal fremmødte: 13 eksl. bestyrelsens 3 medlemmer Valg af dirigent og referent Dirigent: Christina Referent: Camilla Budget gennemgang + godkendelse Bestyrelsen har hos kollegiekontoret godkendt budgettet

Læs mere

Referat: Beboermøde d. 17. september 2015 DELTAGERE:

Referat: Beboermøde d. 17. september 2015 DELTAGERE: Referat: Beboermøde d. 17. september 2015 DELTAGERE: - Oliver Christian Laursen (ejendomsadministrator) - Pieter Secuur (ejendomsfunktionær) - Lone Mortensen (regnskabsmedarbejder) - 7 deltagere fra kollegiet

Læs mere

AAB Silkeborg Afdeling 10

AAB Silkeborg Afdeling 10 AAB Silkeborg Afdeling 10 Referat af ordinært afdelingsmøde afholdt den 29/8 2018 kl. 19.00 Deltagere: Antal beboere: 13 Organisationsbestyrelse: Driftskontor: Administration: Joan Nielsen Allan Oldenburg

Læs mere

Rådsmøde den 31/3 2009 kl. 19.00 i Centerbygningen

Rådsmøde den 31/3 2009 kl. 19.00 i Centerbygningen Rådsmøde den 31/3 2009 kl. 19.00 i Centerbygningen Rådsmedlemmer til stede: Louise Grann Anderson (LGA) 19D Bettina Jørgensen () 20F Kasper Østergaard Linde (KØL) 8A Solvej Hansen (SH) 15F Cecilie Vej-Hansen

Læs mere

Velkommen til Sofiegade/Amagergade

Velkommen til Sofiegade/Amagergade Velkommen til Sofiegade/Amagergade Velkommen til Sofiegade/Amagergade Velkommen til Sofiegade/Amagergade Med denne lille folder vil vi gerne byde dig/jer velkommen i ejendommen Sofiegade 21-23 / Amagergade

Læs mere

1. Godkend Budget Bestyrelses Assistent UBS Jan Hansen 2. TV - Ny lovgivining træder i kraft 01/ Dilan Aksoy & Hjalte Jørgensen

1. Godkend Budget Bestyrelses Assistent UBS Jan Hansen 2. TV - Ny lovgivining træder i kraft 01/ Dilan Aksoy & Hjalte Jørgensen AMK-DAGSORDEN Dato: 27/09/2017 Lokale: Kirsten G. Klokken: 18:00 Mødeform: Beboermøde Formand: Dilan Aksoy Valg af Dirigent: Johan Jakobsen Næstformand: Benjamin Olsen Valg af Referent: Simon Holmstrup

Læs mere

Referat fra ordinært afdelingsmøde Brøndbyparken afd. 4, Solkær og Nykær torsdag den 19-11-2009.

Referat fra ordinært afdelingsmøde Brøndbyparken afd. 4, Solkær og Nykær torsdag den 19-11-2009. Referat fra ordinært afdelingsmøde Brøndbyparken afd. 4, Solkær og Nykær torsdag den 19-11-2009. Ved mødet start kl. 19.00 var 60 husstande mødt frem. 1. Valg af dirigent, referent og stemmetællere. Formanden

Læs mere

REFERAT FRA BEBOERMØDE ONSDAG DEN 17. APRIL 2013

REFERAT FRA BEBOERMØDE ONSDAG DEN 17. APRIL 2013 REFERAT FRA BEBOERMØDE ONSDAG DEN 17. APRIL 2013 1. Formalia I. Valg af dirigent: Ole er valgt til dirigent. Valg af referent: Nikolaj fra Bestyrelsen er valgt til referent. Godkendelse af mødets rettidighed:

Læs mere

KOLLEGIERNE I UNIVERSITETSPARKEN KOLLEGIANERRÅDET

KOLLEGIERNE I UNIVERSITETSPARKEN KOLLEGIANERRÅDET Valgmandsforsamling, 15. september 2015 1) Valg af dirigent Kollegianerrådet indstiller Christian Vrist Holm, 7, st. Vrist er valgt. Valgmandsforsamlingen er rettidigt indkaldt og budgettet i rette tid.

Læs mere

Meddelelser fra administrationen v / Esbern Ott og varmemesteren v / Mehmet B.

Meddelelser fra administrationen v / Esbern Ott og varmemesteren v / Mehmet B. Det Sociale Boligselskab Brøndbyparken afd. 3. Brøndbyøster d. 10.03.2015. Referat af: Referat nr. 6.1 BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 03.03.15 kl. 18.30 21.45 Marts DIRIGENT: MAIBRITT GÛNTHER AD. 1 Fremmødte

Læs mere

Generalforsamling. EF Ungarnsgade m.fl. 29. April 2015

Generalforsamling. EF Ungarnsgade m.fl. 29. April 2015 Generalforsamling EF Ungarnsgade 35-41 m.fl. 29. April 2015 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent Dagsorden 3. Formandens beretning om det forløbne år 4. Regnskab 2014, revisors påtegning, samt driftsbudget

Læs mere

Referat af Ordinær Generalforsamling år 2012. Ejerforeningen Marstalsgade 42

Referat af Ordinær Generalforsamling år 2012. Ejerforeningen Marstalsgade 42 9. april 2012 Referat af Ordinær Generalforsamling år 2012 Ejerforeningen Marstalsgade 42 Sted: Marstalsgade 42, 2100 København Ø - hos Pia Rothe i nr. 2.tv. Dato: Den 29. marts 2012 fra kl. 19:30 Deltagere:

Læs mere

Grundejerforeningen Fjordager og Fjordbakken. Søndag den 18. november 2012 kl. 14,30 på Færgekroen

Grundejerforeningen Fjordager og Fjordbakken. Søndag den 18. november 2012 kl. 14,30 på Færgekroen MØDEREFERAT Emne: Afholdt Deltagere: Dagsorden Ordinær generalforsamling Søndag den 18. november 2012 kl. 14,30 på Færgekroen 30 personer til kaffebord, heraf 5 bestyrelsesmedlemmer og 2 børn 1. Valg af

Læs mere

Afdelingsmøde - Afdeling 1. mandag d. 30. april 2018

Afdelingsmøde - Afdeling 1. mandag d. 30. april 2018 Afdelingsmøde - Afdeling 1 mandag d. 30. april 2018 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden 3. Valg af referent fra afdelingsbestyrelsen 4. Valg af Stemmeudvalg 5. Fremlæggelse

Læs mere

VELKOMMEN TIL MIDTBYEN

VELKOMMEN TIL MIDTBYEN VELKOMMEN TIL MIDTBYEN Med dette hæfte vil vi gerne give en kort beskrivelse af vores afdeling, dens muligheder og husorden. Hæftet er opdelt i tre afsnit: - DINE MULIGHEDER I MIDTBYEN - AFDELINGSBESTYRELSEN

Læs mere

Referat. Afdeling 13 & 30 Afdelingsmøde 4/9 2012

Referat. Afdeling 13 & 30 Afdelingsmøde 4/9 2012 Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent 2. Godkendelse af forretningsorden 3. Fremlæggelse af afdelingsbestyrelsens beretning 4. Godkendelse af afdelingens budget 2013 samt forelæggelse af afdelingens

Læs mere

Referat beboermøde 2015 Beboerrepræsentation Lyngby Søpark Onsdag den 18. marts 2015, kl. 18.30

Referat beboermøde 2015 Beboerrepræsentation Lyngby Søpark Onsdag den 18. marts 2015, kl. 18.30 Referat beboermøde 2015 Beboerrepræsentation Lyngby Søpark Onsdag den 18. marts 2015, kl. 18.30 Tilstede: til beboermødet var der repræsenteret 12 stemmeberettigede lejemål Referent: Charlotte Siig Niclasen

Læs mere

Referat af ordinært beboermøde Tirsdag den 20. september 2016 klokken 18.00

Referat af ordinært beboermøde Tirsdag den 20. september 2016 klokken 18.00 Referat af ordinært beboermøde Tirsdag den 20. september 2016 klokken 18.00 Deltagere Anne (1333), Jannick (714), Anne Cathrine (1344), Troels (734), Peter (1114), Sofie (361), Tanja og Magnus (343), Lasse

Læs mere

Andelsboligforeningen Gammel Kongevej 162 A-D

Andelsboligforeningen Gammel Kongevej 162 A-D Andelsboligforeningen Gammel Kongevej 162 A-D Dagsorden og referat af bestyrelsesmøder Dato: Dagsorden Bestyrelsesmøde d. 25.03.2015 Deltagere ved mødet: Jakob Modigh, Jørn Christensen, Einar Estrup, Helle

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET

FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET 1 Introduktion Denne forretningsorden fastlægger reglerne for arbejdet på afdelingsmødet på Birkerød Kollegiet. Forretningsordenen er underordnet DUAB s vedtægter og

Læs mere

AAB Silkeborg Afdeling 25

AAB Silkeborg Afdeling 25 AAB Silkeborg Afdeling 25 Referat af ordinært afdelingsmøde afholdt den 8. september 2016 Deltagere: Antal beboere: 70 Organisationsbestyrelse: Driftskontor: Grethe Hviid Anders Nielsen Jf. Administration:

Læs mere

Andelsboligforeningen Tustrup

Andelsboligforeningen Tustrup Andelsboligforeningen Tustrup Katrinedalsvej 48, Tustrupvej 4 og 2 A-B, 2720 Vanløse Ordinær generalforsamling den 26. november 2014 kl. 17.00 Den 26. november 2014, kl. 17.00 afholdtes ordinær generalforsamling

Læs mere

AAB Silkeborg Afdeling 7

AAB Silkeborg Afdeling 7 AAB Silkeborg Afdeling 7 Referat af ordinært afdelingsmøde afholdt den 12 september 2016 Deltagere: Organisationsbestyrelse: Driftskontor: Administration: Teddy Pedersen Poul Rosenkvist Flemming Jensen

Læs mere

Dagsorden. 7. Valg til afdelingsbestyrelsen. 8. Valg af suppleanter til afdelingsbestyrelsen. 9. Eventuelt. 45 husstande var repræsenteret kl. 19:00.

Dagsorden. 7. Valg til afdelingsbestyrelsen. 8. Valg af suppleanter til afdelingsbestyrelsen. 9. Eventuelt. 45 husstande var repræsenteret kl. 19:00. År 2009, den 23. september kl. 19:00, afholdtes ordinært afdelingsmøde i Boligselskabet af 1961 i Greve (BS61), afdeling Grønlykkeparken. Mødet afholdtes i beboerlokalerne, Grønlykkeparken 25, 2670 Greve,

Læs mere

Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne

Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne Sådan fungerer beboermødet I denne retningslinje vil vi beskrive, hvordan beboermødet (også kaldet afdelingsmødet i DUAB regi) fungerer og hvilket ansvar

Læs mere

Husorden for Kollegiet på Lauritz Sørensens Vej

Husorden for Kollegiet på Lauritz Sørensens Vej Frederiksberg, den 1. juli 2009 Husorden for Kollegiet på Lauritz Sørensens Vej 1 Beboerne må under deres udfoldelser i afdelingen respektere de rammer, som hensynet til de øvrige beboeres trivsel og til

Læs mere

Referat Afdelingsmøde afdeling 15

Referat Afdelingsmøde afdeling 15 Referat Afdelingsmøde afdeling 15 Vedrørende: Afdelingsmøde i afdeling 15 Sted: Festsalen, Treschowsgade 2 Dato: Den 29. januar 2014, kl. 19.00 Deltagere: Dagsorden: Referent: Pkt. 1: 31 beboere fordelt

Læs mere

Hvem bestemmer hvad i DUAB?

Hvem bestemmer hvad i DUAB? Kære afdelingsbestyrelse DUAB-retningslinie nr. 7 til afdelingsbestyrelserne: Hvem bestemmer hvad i DUAB? Hellerup 28.02.2008 DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen i Bananen d. 20. marts 2018

Referat fra generalforsamlingen i Bananen d. 20. marts 2018 Beboerforeningen Bananen C. F. Richs Vej 103 A-L 2000 Frederiksberg Referat fra generalforsamlingen i Bananen d. 20. marts 2018 Valg af dirigent. Bestyrelsen foreslog Jørgen Danielsen valgt. Beboerrepræsentationens

Læs mere

Til boligtagerne Den 14. maj 2014 Afdeling 9 - Eghøj. Referat af ordinært afdelingsmøde 23. april 2014 i beboerhuset.

Til boligtagerne Den 14. maj 2014 Afdeling 9 - Eghøj. Referat af ordinært afdelingsmøde 23. april 2014 i beboerhuset. Til boligtagerne Den 14. maj 2014 Afdeling 9 - Eghøj Referat af ordinært afdelingsmøde 23. april 2014 i beboerhuset. Dagsorden: 0. Velkomst Afdelingsbestyrelsesformand Torben Sandgreen bød velkommen til

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i H/F Dahlia den 2. maj 2007

Referat fra ordinær generalforsamling i H/F Dahlia den 2. maj 2007 Referat fra ordinær generalforsamling i H/F Dahlia den 2. maj 2007 Der afholdtes ordinær generalforsamling på Avedøre Bibliotek med følgende dagsorden: Ad 1. Valg af dirigent. 1. Valg af dirigent 2. Beretning

Læs mere

Afdelingsmøde i afdeling 7 Onsdag den 02.05.2012 På Motel La Tour

Afdelingsmøde i afdeling 7 Onsdag den 02.05.2012 På Motel La Tour Afdelingsmøde i afdeling 7 Onsdag den 02.05.2012 På Motel La Tour DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent og referent. 2. Godkendelse af forretningsorden. 3. Fremlæggelse af afdelingsbestyrelsens beretning. 4.

Læs mere

Referat af generalforsamling 2015

Referat af generalforsamling 2015 Tidspunkt: 24.03.2015 Sted: Odinsvej 1A, 2. sal. Referat af generalforsamling 2015 Til Ejerkredsen Odinsvej 1, 1A & 1B 8230 Åbyhøj Tilstedeværende: 1A st. Maria 1A 1. sal Bodil & Keld 1A 2.sal Dieter &

Læs mere

Referat af beboermøde i Vivaboligs afdeling 18 & 25 Tirsdag den 21. april 2015

Referat af beboermøde i Vivaboligs afdeling 18 & 25 Tirsdag den 21. april 2015 Referat af beboermøde i Vivaboligs afdeling 18 & 25 Tirsdag den 21. april 2015 1. Velkomst: Afdelings formand Inge Haüser bød velkommen til alle fremmødte beboere, teamleder Henrik Foght Hansen, ejendomsfunktionær

Læs mere

Fælleshuset i Byagerparken

Fælleshuset i Byagerparken Til Boligtagerne i Byagerparken. Den 2. maj 2012 Referat: Afdelingsmøde afholdt tirsdag den 24. april 2012 kl. 19.00 i Fælleshuset i Byagerparken 1. Velkomst samt valg af dirigent, stemmetællere og referent.

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde 01-juni-2017

Referat fra bestyrelsesmøde 01-juni-2017 Referat fra bestyrelsesmøde 01-juni-2017 Deltagere: Peter Vilain, Lotte Corvinius, Hanne Heilmann, Svend Larsen, Martin Hartvich, Christian Roed, Kirsten Kragh, Stefan Sørensen Fraværende: Ingen 1. Godkendelse

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling H/F Dahlia Onsdag den 2. maj 2011 kl. 19.00 på Risbjerggaard

Referat fra ordinær generalforsamling H/F Dahlia Onsdag den 2. maj 2011 kl. 19.00 på Risbjerggaard Referat fra ordinær generalforsamling H/F Dahlia Onsdag den 2. maj 2011 kl. 19.00 på Risbjerggaard 1. Valg af dirigent Anne, Have 89 blev valgt og konstaterede at generalforsamlingen var rettidig indkaldt.

Læs mere

Beslutningsreferat af afdelingsmødet i Utterslevhuse tirsdag den 16.november 2010. Kl. 19 00 i fælleshuset. Til stede:

Beslutningsreferat af afdelingsmødet i Utterslevhuse tirsdag den 16.november 2010. Kl. 19 00 i fælleshuset. Til stede: Beslutningsreferat af afdelingsmødet i Utterslevhuse tirsdag den 16.november 2010. Kl. 19 00 i fælleshuset. Til stede: Med stemmeret: Beboere repræsenterede boliger, herunder bestyrelsen. Uden Stemmeret:

Læs mere

Ordinært afdelingsmøde

Ordinært afdelingsmøde Ordinært afdelingsmøde Praksis gode ideer - eksempler På det årlige ordinære afdelingsmøde (beboermøde) vedtager beboerne budgettet og dermed huslejen for det kommende år. Gennemførelse af afdelingens

Læs mere

AAB Silkeborg Afdeling 22

AAB Silkeborg Afdeling 22 AAB Silkeborg Afdeling 22 Referat af ordinært afdelingsmøde afholdt den 17. august 2017 Deltagere: Antal beboere: Organisationsbestyrelse: Driftskontor: Administration: 20 fra starten 2 forlod mødet inden

Læs mere

Ejerforeningen Arnbjerg Allé

Ejerforeningen Arnbjerg Allé Ejerforeningen Arnbjerg Allé Bestyrelsesmøde onsdag den 24. juni 2009 Deltagere: Hans Kostow (formand), Anni Øgaard (kasserer), Gitte Morsund (sekretær), Afbud fra: Ketty Klein (suppleant) Sted: Hos Anni

Læs mere

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00.

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. GENERALFORSAMLINGEN BLEV AFHOLDT I KLUBHUSET Punkt 1 Punkt 2 Valg af dirigent og evt. stemmetællere. Michael Johansson blev valgt som

Læs mere

Referat fra beboermødet tirsdag den 9. september 2014

Referat fra beboermødet tirsdag den 9. september 2014 ALMENBO AFDELING 14 Referat fra beboermødet tirsdag den 9. september 2014 Benny bød velkommen 1. Valg af dirigent og referent Flemming blev valgt til dirigent. Hanne referat 2. Godkendelse af forretningsorden

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Christianshøj Kollegiet afdeling 25

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Christianshøj Kollegiet afdeling 25 Udskrift af forhandlingsprotokollen for Christianshøj Kollegiet afdeling 25 Afdelingsbestyrelsesmøde nr. 15 den 25. marts 2015 kl. 10.15 på Kollegiekontoret. Til stede: Fraværende: Rasmus Møl Andersen

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Mindegade Kollegiet afdeling 17

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Mindegade Kollegiet afdeling 17 Udskrift af forhandlingsprotokollen for Mindegade Kollegiet afdeling 17 Afdelingsbestyrelsesmøde nr. 42 den 27. marts 2015 kl. 12.00 på Kollegiekontoret. Til stede: Fraværende: Bjarne Lassen Lene Weyergang

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i A/B Irmingersgade

Referat fra ordinær generalforsamling i A/B Irmingersgade Referat fra ordinær generalforsamling i A/B Irmingersgade 9-11-13 Andelsboligforeningen afholdt ordinær generalforsamling tirsdag 18. april 2017, kl. 18:00 på loftet i ejendommen. På generalforsamlingen

Læs mere

Ordinært afdelingsmøde. Mandag den 30. januar 2017 kl I Fælleshuset, Vesterby Torv 3, 2. sal

Ordinært afdelingsmøde. Mandag den 30. januar 2017 kl I Fælleshuset, Vesterby Torv 3, 2. sal Til beboerne Side 1 af 7 2720 RHS 2720 / Lejer 01-01-2015 00:00 01-01-2015 00:00 Referat af Ordinært afdelingsmøde Mandag kl. 19.00 I Fælleshuset, Vesterby Torv 3, 2. sal På mødet deltog beboere fra 43

Læs mere

B: Punkter til Viceværten: Som besluttet på sidste møde er Martin vicevært med til hvert andet møde. Vi starter med de sager, der vedr.

B: Punkter til Viceværten: Som besluttet på sidste møde er Martin vicevært med til hvert andet møde. Vi starter med de sager, der vedr. Dagsorden for bestyrelsesmøde i A/B Ågade 136 m.fl. Møde: Dirigent: Enver Referent: Enver Til stede: Inge, Rudolf, Enver, Maria. Afbud: Sara. A: Formelt 1. Nye punkter til dagsordenen. 2. Godkendelse og

Læs mere

Dagsorden. Overvej at stille op til en bestyrelses eller suppleant post.

Dagsorden. Overvej at stille op til en bestyrelses eller suppleant post. Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Ejerforeningen Infanterivej 14-32, Randers NØ Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling i Ejerforeningen Infanterivej 14-32. Generalforsamlingen vil

Læs mere

Varmemester Claus Kæstel, Freddy R., Mads G., Sussie T., Knud P., Svend Erik B., Aase B. S.

Varmemester Claus Kæstel, Freddy R., Mads G., Sussie T., Knud P., Svend Erik B., Aase B. S. DIRIGENT: MADS AD. 1 Fremmødte / Fraværende. Varmemester Claus Kæstel, Freddy R., Mads G., Sussie T., Knud P., Svend Erik B., Aase B. S. AD. 2. Godkendelse af referat nr. 4. Godkendt, ingen bemærkninger.

Læs mere

Postfunktionærernes Andels Boligforening

Postfunktionærernes Andels Boligforening Referat af ordinært afdelingsmøde Tirsdag den 24. september 2013. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent og stemmetællere 3. Fremlæggelse af afdelingsbestyrelsens beretning 4. Fremlæggelse

Læs mere

Beboermøde i AB Amagerbro Tirsdag den 20. maj 2014, kl. 19.00.

Beboermøde i AB Amagerbro Tirsdag den 20. maj 2014, kl. 19.00. Beboermøde i AB Amagerbro Tirsdag den 20. maj 2014, kl. 19.00. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formanden byder velkommen 3. Gennemgang af tilstandsrapport/vedligeholdelsesplan v/ firmaet A4 4. Økonomi

Læs mere

AB-møde den 1. oktober 2013

AB-møde den 1. oktober 2013 AB-møde den 1. oktober 2013 Tilstedeværende af AB-medlemer: Leif, Yasser, Mohammed, Mirsa, Hassan, Sabir og Ibrahim Afbud: Pia Mortensen Møde med Allan Søstrøm Fortalte kort om udviklingen i afd. 6 (Tryghed,

Læs mere

Referat fra Generalforsamling Poul Buåsvej 30-36 den 8. april 2013

Referat fra Generalforsamling Poul Buåsvej 30-36 den 8. april 2013 Referat fra Generalforsamling Poul Buåsvej 30-36 den 8. april 2013 Der var fremmødt mødt 10 ejere inklusive bestyrelsen til generalforsamlingen. Pkt. 1 Valg af Dirigent og referent: Jens Andersen valgt

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i A/B Vigerslev Have

Referat fra ordinær generalforsamling i A/B Vigerslev Have Referat fra ordinær generalforsamling i A/B Vigerslev Have År 2015, den 21. april, kl. 19.00, blev der afholdt ordinær generalforsamling i A/B Vigerslev Have på adressen Vigerslevvej 180 - på plejehjemmet

Læs mere

Afdelingsmøde afd. 6 Bøgeparken, den 27. april Fra administrationen deltog Torben Leen (TOL), og Nadja Strojeck (NS) ref.

Afdelingsmøde afd. 6 Bøgeparken, den 27. april Fra administrationen deltog Torben Leen (TOL), og Nadja Strojeck (NS) ref. Afdelingsmøde afd. 6 Bøgeparken, den 27. april 2017 Deltagere: 13 beboere fra 11 husstande. Fra boligforeningens organisationsbestyrelse deltog: Formand Hans Chr. Nielsen (HCN) Kjeld Nielsen Fra administrationen

Læs mere

Referat af afdelingsmødet Tirsdag d. 27. november 2007 kl.19.00 i fælleslokalerne Strandgade 63.

Referat af afdelingsmødet Tirsdag d. 27. november 2007 kl.19.00 i fælleslokalerne Strandgade 63. Afdelingsbestyrelsen Afdeling 218-0 Referat af afdelingsmødet Tirsdag d. 27. november 2007 kl.19.00 i fælleslokalerne Strandgade 63. Formanden bød velkommen til de tilstedeværende beboere. Der var mødt

Læs mere

Beboerrepræsentationsmøde, referat/dagsorden

Beboerrepræsentationsmøde, referat/dagsorden Beboerrepræsentationsmøde, referat/dagsorden Møde foregår: Festlokalet Møde den torsdag den 30. oktober 2008 Møde start: kl. 19.37 Møde slut: kl. 21.15 Tilstede er: Linda, Betty, Ellen og Jonas Afbud:

Læs mere

Ejerforeningen Bakkebo Nord

Ejerforeningen Bakkebo Nord Ejerforeningen Bakkebo Nord Beretning 2008 Ordinær generalforsamling i Ejerforeningen Bakkebo Nord tirsdag d. 10. marts 2009 på Lundgårdskolen. Bestyrelsens beretning Hermed følger bestyrelsens beretning

Læs mere

Boligforeningen for Hospitalssygeplejersker i København Administrator: Almenbo a.m.b.a.

Boligforeningen for Hospitalssygeplejersker i København Administrator: Almenbo a.m.b.a. Boligforeningen for Hospitalssygeplejersker i København Administrator: Almenbo a.m.b.a. Referat af beboermødet 8. oktober 2013 tirsdag den 24. september 2013 kl. 17.00 i Bispebjerghjemmets Café, Tagensvej

Læs mere

Ad 2. Valg af dirigent og referent Anders Christensen vælges til dirigent og Tina Madsen vælges som referent.

Ad 2. Valg af dirigent og referent Anders Christensen vælges til dirigent og Tina Madsen vælges som referent. Dagsorden: 1. Optælling af stemmer, inkl. skriftlige 2. Valg af dirigent og referent 3. Bestyrelsens årsberegning v. Formanden 4. Forelæggelse og godkendelse af årsregnskab 2014 v. administrator Spar Nord

Læs mere

Referat fra afdelingsbestyrelsesmøde

Referat fra afdelingsbestyrelsesmøde Referat fra afdelingsbestyrelsesmøde Afdeling 1-1014 Martins Gård Mødedato: 4.februar 2013 kl. 17.00 18.45 Til stede: Else Marie Petersen, Willy Døj, Connie Andersen, Myrna Rønning, Verner E. Rasmussen,

Læs mere

Postfunktionærernes Andels Boligforening

Postfunktionærernes Andels Boligforening 8. oktober 2010 Referat fra ordinært årsmøde mandag den 27. september 2010. Velkomst Otto Wois bød velkommen til afdelingens ordinære årsmøde, specielt til: Formand for PAB Preben Bansemer, næstformand

Læs mere

ORDINÆR GENERALFORSAMLING i Ejerlejlighedsforeningen Godthåbsvej 2/Falkoner Allé 57-61

ORDINÆR GENERALFORSAMLING i Ejerlejlighedsforeningen Godthåbsvej 2/Falkoner Allé 57-61 Vort j.nr. 81/320 Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING i Ejerlejlighedsforeningen Godthåbsvej 2/Falkoner Allé 57-61 Mandag den 26. november 2007 kl. 17,00 afholdt ejerforening ordinær generalforsamling

Læs mere

Bilag 1 til retningslinje nr. 2: Eksempel på en forretningsorden

Bilag 1 til retningslinje nr. 2: Eksempel på en forretningsorden Bilag 1 til retningslinje nr. 2: Eksempel på en forretningsorden Forretningsorden for bestyrelsen i (AFDELINGENS NAVN) Indledning Denne forretningsorden fastlægger reglerne for arbejdet i bestyrelsen som

Læs mere

Referat Afdelingsmøde afdeling 16

Referat Afdelingsmøde afdeling 16 Referat Afdelingsmøde afdeling 16 Vedrørende: Afdelingsmøde i afdeling 16 Sted: Mødelokale 2, Treschowsgade 2 Dato: Den 29. januar 2013, kl. 19.00 Deltagere: Dagsorden: Referent: Pkt. 1: 18 beboere Kurt

Læs mere

ANDELSBOLIGFORENINGEN STRANDLODSGÅRDEN. Referat af ordinær generalforsamling tirsdag den 23. marts 2010

ANDELSBOLIGFORENINGEN STRANDLODSGÅRDEN. Referat af ordinær generalforsamling tirsdag den 23. marts 2010 Referat af ordinær generalforsamling tirsdag den 23. marts 2010 Der var mødt 23 andelshavere inkl. formand, næstformand, sekretær og menigt bestyrelsesmedlem samt advokat Susanne Mendoza fra Andelsbo.

Læs mere

Referat Afdelingsmøde afdeling 32

Referat Afdelingsmøde afdeling 32 Referat Afdelingsmøde afdeling 32 Vedrørende: Afdelingsmøde i afdeling 32 Sted: Nyboesgade 1A, Kælderen, 7100 Vejle Dato: Den 21. januar 2015, kl. 19.00 Deltagere: Dagsorden: Referent: Pkt. 1: 19 beboere

Læs mere

Det blev besluttet, at det ikke er nødvendigt at udskifte samtlige låse nu. Følgende låsearbejde bestilles:

Det blev besluttet, at det ikke er nødvendigt at udskifte samtlige låse nu. Følgende låsearbejde bestilles: Referat af bestyrelsesmøde tirsdag d. 13. oktober 2009 kl. 19.00 Afbud: Camilla og Hedvig 1) Godkendelse af dagsorden Godkendt enkelte tilføjelser blev ført ind under eksisterende punkter. 2) Godkendelse

Læs mere

Dagsorden. Fællesmøde d. 19.12.2013, kl. 19:00 i fællessalen, center 4, 1. sal. 1) Valg af ordstyrer PTX. 2) Valg af referent KLM

Dagsorden. Fællesmøde d. 19.12.2013, kl. 19:00 i fællessalen, center 4, 1. sal. 1) Valg af ordstyrer PTX. 2) Valg af referent KLM Fællesmøde d. 19.12.2013, kl. 19:00 i fællessalen, center 4, 1. sal. Dagsorden 1) Valg af ordstyrer PTX 2) Valg af referent KLM 3) Valg af to stemmetællere Katja og Katrine er valgt 4) Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Jean Thierry (formand) bød de fremmødte velkommen og foreslog Ib Sørensen som dirigent.

Jean Thierry (formand) bød de fremmødte velkommen og foreslog Ib Sørensen som dirigent. Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i afd. 1-22 Bispeparken Dato 9. februar 2015 klokken18.00 Sted Bispeparken beboerhus, Bispeparken 17B, København NV Deltagere Fra afdelingen: 39 lejemål repræsenteret.

Læs mere

REFERAT FRA BEBOERMØDE TIRSDAG DEN 13.

REFERAT FRA BEBOERMØDE TIRSDAG DEN 13. REFERAT FRA BEBOERMØDE TIRSDAG DEN 13. NOVEMBER 2012 1. Formalia. I. Valg af dirigent: Ole er valgt til dirigent. I Valg af referent: Nikolaj fra Bestyrelsen er valgt til referent. Godkendelse af mødets

Læs mere