Hvem kan være med: Alle over 6 år må deltage, dog kan der max være 9 deltagere pr. instruktør.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvem kan være med: Alle over 6 år må deltage, dog kan der max være 9 deltagere pr. instruktør."

Transkript

1 Træklatring Vi klatrer i træer på sikker vis. Det betyder at man har udstyr på. Hvis man er over 10 år, vil man kunne prøve selv at sætte udstyr op, og dermed lærer hvordan udstyret virker, og hvordan man sætter det op på forsvarlig vis. Dette er aktiviteten for dig der kan lide at komme op i træerne, og måske udfordre dig selv med at klatre højt, og sikkert højere end du før har prøvet Alle over 6 år må deltage, dog kan der max være 9 deltagere pr. instruktør. Aktiviteten tager som udgangspunkt en hel aktivitetsperiode, min 2½ timer. Træklatring kan være lidt hårdt ved tøjet, så tænk over det. I tilfælde af regnvejr, vil aktiviteten blive aflyst. Grenene bliver glatte, og udstyret bliver ødelagt af våde omgivelser. Revideret den 11/4-2018

2 Byg en stenovn Vær med til at lave en stenovn fra bunden. En god stenovn er perfekt til pizza, brød og alle mulige retter som kan tilberedes i et ildfast fad. En stenovn vil kunne stå på Ovstrup Spejdercenter mange år frem over, og give mange spejdere mulighed for at tilberede deres mad på bedste vis. Det er fedt at lave projekter sammen, at lære et håndværk at kende, at overvinde udfordringer, og til sidst nyde og beundre det værk man har skabt sammen. Det er meningen med at bygge en stenovn. Alle seniorspejdere og rovere må deltage. Aktiviteten tager mindst 48 timer, det er dog ikke konstant arbejde. Det meste af tiden vil gå med at de forskellige processer skal tørre og hærde. Vi tænker det som et projekt man går til og fra hele ugen, men det er meningen at stenovnen bliver færdig og afprøvet sidst på lejren. Alle materialer bliver stillet til rådighed. Lokationen til stenovnen er forudbestemt. De der kaster sig over projektet, skal være indstillet på at være med hele vejen. Revideret den 2/5-2018

3 Naturvejleder-tur Tag med naturvejlederen på tur og lær naturen bedre at kende. Det er dejligt at gå en tur i skoven og se på alt det man kan finde der, men når man har naturvejlederen med, kan det blive en endnu større oplevelse. Du kan stille alle de spørgsmål som du normalt ikke kan få svar på, så længe de har noget at gøre med det I finder på jeres vej. Naturvejlederen ved rigtig meget om planter, fugle og insekter både på land og til vands. Alle uanset alder må deltage, men der er grænser for hvor mange Naturvejlederen kan have med på tur af gangen. Ca. 20 deltagere pr. tur er optimalt. En tur med naturvejlederen tager ca. 2 timer. Tag godt fortøj på, og ellers tøj efter vejret. Lange bukser er dog som regel en fordel når man går tværs igennem skov og krat. Revideret den 2/5-2018

4 Orienteringsløb I skoven ved Ovstrup Spejdercenter at placeret en masse faste O-løbsposter, så der er mange muligheder. Hvis du melder dig til denne aktivitet, tilrettelægger vi et løb som passer til dig og dem, du skal på orienteringsløb med. Du får et kort med de valgte poster, og så er det bare aftsted. Alle fra 6 år må deltage. Der er så godt som ingen begrænsning på antallet af deltagere på denne aktivitet. Aktivitetens varighed kommer an på hvor hurtige deltagerne er. Der kan laves orienteringsløb i alle længder. Tag godt fortøj på, og ellers tøj efter vejret. Lange bukser og ærmer er dog som regel en fordel når man går eller løber tværs igennem skov og krat. Revideret den 11/4-2018

5 Riffelskydning Kan du håndtere en riffel? Du har her muligheden for at lære lidt om at omgås en riffel og se dine færdigheder som finskytte på en 50 m bane hos Tingsted Skytteklub. Alle over 10 år må deltage, der skal være en leder med hver gruppe. Aktiviteten tager som udgangspunkt 1 time på skydebanen. I skal selv sørge for transport til skydebanen. Aktiviteten er åben og til For at få lov til at skyde skal man medbringe billede id. Har man ikke andet accepteres sygesikringsbevis. Det kræves ifølge bandepakken. Der er ca. 3,5 km til skydebanen fra lejren.

6 Golf Du har sikkert prøvet at spille minigolf. Måske har i selv lavet en bane. Men har du prøvet at spille rigtig golf? Det er ikke så nemt. Vi har lavet en aftale med Falster Golfklup om at i kan komme og prøve deres bane.men vi har sørget for at der er en træner og skal øve jer båd i at slå ud og putte. Tilsidst kan i prøve kræfter med en par 3 bane. Alle over 12 år kan deltage. Der er instruktør, men de skal være ledsaget af en leder. Der er maks. 30 pr. hold. Der er en times instruktion. Og så skal de gå i hold af maks. 4 på par 3 banen. I skal selv sørge for transport til Falster Golfklub på Virketvej 44. Det er ca. 6 km.

7 Sejllads I har mulighed for at komme med søspejderne ud at sejle fra Sortsø havn. I skal hjælpe til med at rigge båden til og bådføreren har brug for nogen til at hjælpe med at trimme sejlene. Du skal være fyldt 10 år og kunne svømme mindst 200 m. for at måtte være deltage. Aktiviteten tager som udgangspunkt en aktivitetsperiode, min 2½ timer. Det er en fordel at medbringe praktisk tøj og det kan ikke udelukkes at nogen bliver lidt våde. I tilfælde af dårligt vejr (Meget eller lidt vind) bliver aktiviteten aflyst. Deltagerne skal selv sørge for transport til Sortsø havn. Det er 14 km. Fra spejdercenteret.

8 Shelterbyg Ovstrup Spejdercenter ønsker sig meget nogle shelters. Nordeafonden har givet et tilskud til et byggesæt. Så vil du over lejren være med til at lege med lego for spejdere, så er shelterbyg lige noget for dig. Vi tænker at shelteren skal hedde Vibo 1 og fungere som et vartegn for Vipporetten når lejren er slut Alle over 15 år må deltage. Vi vil udpege et par byggeledere. Ifølge leverandøren skulle shelteren kunne samles på en dag. Så det regner vi med. Men det kan godt være at der bliver brug for at gå og nusse med at gøre den færdig i ledige stunder. Det er et samarbejdsprojekt, hvor i skal bruge hinandens stærke sider og udvikle hinanden for at skabe et fælles resultat, som alle kan være stolte af.

9 Torkildstrup Stubmølle Vi skal sætte sejl på møllen og se om vi kan få den til at dreje rundt. Det kræver at man klatrer op i vingerne. Inde i møllen kan i se hvordan det store møllehjul drejer rundt og måske kan i hejse sække op og ned med spillet. I skal udforske møllen og finde ud af hvad de forskellige indretninger har været brugt til. Det vil også være muligt at male mel, dog ikke på møllen med på en sten og en håndmølle. Møllen er opført før 1655 og blev ombygget Den var i brug indtil På Torkilstrup Stupmølle kan du mærke historiens vingesus, sådan helt bogstaveligt. Alle over 10 år må deltage, dog kan der max være 12 deltagere pr. hold. Aktiviteten tager som udgangspunkt en hel aktivitetsperiode, ca. 2 timer. Husk transporttid frem og tilbage. I skal selv transportere jer fra spejdercenteret til møllen der ligger 6,5 km væk af små veje. Der er ikke toilet ved møllen. Aktiviteten kan blive aflyst ved meget dårligt vejr.

10 Ildbor Inden tændstikker og lighteren blev opfundet måtte vi lave ild på andre måder, f.eks. med ildbor. At lave ild på en hurtig og nem måde, med dette redskab kan du tænde op i bål uden brug af tændstikker og lighter. Og det er mere effektivt ind du tror. Når vi har lavet ildboret, afprøver de færdige ildbor og tænder bål Alle der har et knivbevis, 6 deltagere pr. instruktør. Aktiviteten tager som udgangspunkt en hel aktivitetsperiode, min 2½ timer. Det er en god idé at have en pose eller anden opbevaring af af ildboret, posen skal du selv skaffe da den ikke er en del af aktiviteten. Posen må ikke være af plastik da det skaber kondens og ødelægger ildboret.

11 Naturlegeplads Til fremtidens brugere og gæster på Ovstrup Spejdercenter har vi brug for en naturlegeplads. En lang række fysiske og spændene aktiviteter hvor børn og voksne kan få brændt noget energi af, og blive udfordret på motorik og styrke og mod. Alle der er klar på at bruge større værktøj, dog minimum 15 år. Aktiviteten går over alle aktivitetsperioderne med instruktør. Ud over dette går aktiviteten over hele lejren og man går fra og til efterhånden som man har tid og lyst. Brug af stort værktøj f.eks. motorsav kræver at man bruger sikkerhedsudstyr. Dette vil blive sat til rådighed (i begrænsede størrelser). Motorværktøj bruges kun i aktivitetsperioderne.

12 Redekasser til rovfugle På Ovstrup Spejdercenter glæder vi os over naturen omkring os. Rovfuglene er vigtige for naturen og derfor vil vi gerne have sat redekasser op omkring på centret. Vi har mange rovfugle på Falster, af dem kan f.eks. nævnes Tårnfalke og Natugler. Vi skal bygge kasser til flere slags rovfugle, dette er blot eksempler. Alle over 15 år. Aktiviteten tager som udgangspunkt en hel aktivitetsperiode, min 2½ timer. Da der skal bruges el-værktøj, er det en fordel at være fortrolige med den slags, men der vil også være opgaver ikke kræver det.

13 Smykkeværksted Der er ingen tvivl om at mennesker har gået med smykker næsten siden vi begyndte at gå på to ben. Vi ser mest de flotte vikingesmykker på museerne af guld og sølv, men inden vi lærte at forarbejde disse smukke metaller, blev smykker lavet af mange andre materialer. Her kan du lave armbånd, halssmykker mv. af knytte- og lædersnor. Alle kan være med da der er flere sværhedsgrader, 8 deltagere pr. instruktør. Aktiviteten tager som udgangspunkt en hel aktivitetsperiode, min 2½ timer. Der skal være en leder med der kan bistå instruktøren med hjælp til udførelsen af smykkerne.

14 Spis dit ukrudt Elsker du at lave mad og udfordrer dine evner inde for madlavning eller vil du bare gerne prøve noget anderledes med mad. Så kom og Lær om skovens og markens urter, lav sjove nemme retter af dem, suppe, brød, m.m. Alle aldre kan være med, dog kan der max være 30 deltagere pr. instruktør. Aktiviteten tager som udgangspunkt en hel aktivitetsperiode, min 2½ timer. Man skal være frisk på at smager på retterne og det er vilde planter fra naturen.

15 Landmåler Elsker du at lege med kort og kompas, så kom og leg i et par timer med L34 landmåleren Bo. Følg hans instruktioner, brug jeres kompas og gps og prøv afstandsmåleren. Til sidst har I skabt et billede der kun kan ses fra dronen. Alle fra 10 år må deltage, dog kan der max være 12 deltagere pr. instruktør. Aktiviteten tager som udgangspunkt en hel aktivitetsperiode, min 2½ timer. Medbring så vidt muligt jeres eget kompas og gps.

16 Snitteværksted Kan du godt lide at snitte ting og bruge spejderdolken, så kom at prøv og snit en kop eller ske. Alle over 8 år må deltage, dog kan der max være 20 deltagere pr. instruktør. Aktiviteten tager som udgangspunkt en hel aktivitetsperiode, min 2½ timer. Du skal bruge en kniv og pas på fingrene og følg de regler vi normalt bruger når vi arbejder med kniv.

17 Kæmpe Settlers Prøv kæfter med det kendte brætspil. De yngre kender det måske som, pc-spil, hvor det gælder om at samle, handle og få magt. Det er nemlig Settlers i menneskestørrelse. Hvis det er noget for dig, så kom og spil med os andre. Alle over 10 år må deltage, dog kan der max være 20 deltagere pr. instruktør. Aktiviteten tager omkring 3½ t Vær opmærksom på at et spil godt kan tage længere tid end de enkelte aktivitetsperioder egentligt er beregnet til.

18 Trommeværksted Vil du være med til at lave musik? Der skal spilles latinamerikanske rytmer på forskellige perkussion-instrumenter. Kom og bliv glad i låget, bliv en del af en dejlig stor energifyldt helhed af lyd og rytmer. Alle fra 6 år og op må deltage, dog kan der max være 20 deltagere pr. instruktør. Aktiviteten tager omkring 2 timer. Det kræver koncentration og tålmodighed når flere skal spille sammen, det bliver man nødt til at indstille sig på i denne aktivitet.

19 Skovhuggerfemkamp Oppe i de nordamerikanske skove bor der bjørne og skovhuggere. Det er sikkert sjovest at være bjørn, men kan du også klare dig som skovhugger? Find et par venner at dyste imod, eller lav et hold og dyst mod et andet hold i discipliner som pælekast, øksekast, balancegang, savning og klatring. Alle over 6 år kan prøve at blive skovhugger. I skal være mindst to på et hold og det er holdets resultat der tæller. Deltagere under 10 år skal være ledsaget af en leder. Aktiviteten tager op til to timer alt efter hvor engageret man er i de forskellige aktiviteter og hvor meget man orker. Afholdes på centeret.

20 Bueskydning og Øksekast Hvad var indianere uden bue og pil? Prøv kræfter med et af de ældste våben og se om du kan ramme målet. Men indianere brugte også tomahavker, og det er ikke nemt at kaste en økse og få den til at sidde i en skive. Al begyndelse er svær, men øvelse gør mester. Alle over 9 år må deltage i bueskydning og øksekast kræver. Fra år skal der være en leder til børnegruppen. Aktiviteten tager som udgangspunkt en hel aktivitetsperiode, på 2-3 timer alt efter deltagernes engagement. Der vil forekomme ventetid hvor man er tilskuer til sine venner.

21 Westernhygge Du skal prøve kræfter med noget af den underholdning der hører til i det vilde vest. Først og fremmest skal i lærer og øve jer i linedance. Det ser nemt ud men du kan hurtigt tabe pusten til den livlige countrywestern musik. Når du trænger til en pause er det muligt at kaste med lasso og fange en tyrekalv eller kaste med hestesko. Alle over 6 år må deltage. Der er instruktør men børn under 12 år skal være ledsaget af en leder. Aktiviteten tager op til to timer alt efter hvor engageret man er i de forskellige aktiviteter. Der kan evt. suppleres med sjipning og limbo. Afholdes på centeret.

Forslag til aktiviteter for børn i indskolingen Aktiviteterne, der er beskrevet nedenfor er målrettet mod børn i 0.-3. klasse.

Forslag til aktiviteter for børn i indskolingen Aktiviteterne, der er beskrevet nedenfor er målrettet mod børn i 0.-3. klasse. Forslag til aktiviteter for børn i indskolingen Aktiviteterne, der er beskrevet nedenfor er målrettet mod børn i 0.-3. klasse. Ud med kunsten landart for børn (hele året) Fag: Billedkunst, dansk og natur/teknik

Læs mere

Nyhedsbrev fra SFO august 2013

Nyhedsbrev fra SFO august 2013 Nyhedsbrev fra SFO august 2013 Kære forældre Velkommen til et nyt spændende år i SFO og en særlig velkomst til de nye på 0. årgang. Husk at skrive navn i jeres barns tøj og fodtøj. Det gør det letter at

Læs mere

Nyhedsbrev august 2014 Nyt nyt nyt 3D-billeder Ansigtsmaling Ny legeplads på sporteren

Nyhedsbrev august 2014 Nyt nyt nyt 3D-billeder Ansigtsmaling Ny legeplads på sporteren Nyhedsbrev august 2014 Kære forældre Velkommen til et nyt skoleår, og særlig velkommen til den nye 0. årgang. Der er sket lidt ændringer i SFO. Alle dage undtagen torsdag har pædagoger og pædagogmedhjælpere

Læs mere

Begynd eller afrund jeres samtale med dette kort

Begynd eller afrund jeres samtale med dette kort Begynd eller afrund jeres samtale med dette kort Kommer børn nok ud? Synes du, at det er vigtigt, at børn får oplevelser med og i naturen? Hvorfor eller hvorfor ikke? Kommer dit barn nok ud og får de rigtige

Læs mere

De kender til bål og brænde, de ved hvordan man skal opføre sig i nærheden af et bål og kender også basis til båloptænding.

De kender til bål og brænde, de ved hvordan man skal opføre sig i nærheden af et bål og kender også basis til båloptænding. Smutter: Bålmagere Formål Bålmager for grønsmutter fokuserer på kogebålet. Grønsmutterne skal lære at lave mad over et bål. Et godt kogebål er et bål med små flammer med meget varme. Der skal være mulighed

Læs mere

KOM UD OG LÆR! - om sjov motion og hårdt arbejde. Forløb 29 IDRÆT 2-6 klasse

KOM UD OG LÆR! - om sjov motion og hårdt arbejde. Forløb 29 IDRÆT 2-6 klasse KOM UD OG LÆR! - om sjov motion og hårdt arbejde Forløb 29 IDRÆT 2-6 klasse Engang var børn ikke inde. Kun hvis de skulle i skole eller spise eller sove. Det gælder så ikke længere - for PC, ipad og mobil

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for Jels Skoles Fritidsordning

Mål- og indholdsbeskrivelse for Jels Skoles Fritidsordning - og indholdsbeskrivelse for Jels Skoles Fritidsordning Revideret august 2016 Indledning Den pædagogiske virksomhed i Jels SFO er en bred vifte af situationer, hvor vi med afsæt i den anerkendende tænkning

Læs mere

Halm. Huse ved Vadehavet - Forundringskort Halm

Halm. Huse ved Vadehavet - Forundringskort Halm Halm Halm blev brugt til at blande i lerklining, både i vikingetiden og i bindingsværkshuse omkring 1634. Halmstrå kan let knække. Flere halmstrå sammen er stærkere end ét strå. Halm Halmstrå er hule,

Læs mere

Guide: Sådan tænder du et bål

Guide: Sådan tænder du et bål Guide: Sådan tænder du et bål Af: Henrik Vang Christensen, indehaver af www.børninaturen.dk Hvad bruger du som tænd kilde til at få gang i bålet? Hvor lang tid går der, inden du kan lave snobrød? Hvad

Læs mere

Bilag 1: Introduktion i brug af dolk

Bilag 1: Introduktion i brug af dolk Bilag 1: Introduktion i brug af dolk Det er vigtigt, at pigerne lærer at håndtere og respektere dolken. Derfor disse regler: n er et redskab ikke legetøj. Snit altid væk fra dig selv. Brug aldrig dolk,

Læs mere

SOMMERSKOLEN. Uge 26 + 27. Et tilbud til børn fra børnehaveklasse til og med 6. klasse

SOMMERSKOLEN. Uge 26 + 27. Et tilbud til børn fra børnehaveklasse til og med 6. klasse SOMMERSKOLEN 2011 Uge 26 + 27 Et tilbud til børn fra børnehaveklasse til og med 6. klasse INFORMATION SOMMERSKOLEN 2011 PERIODE Sommerskolen er i ugerne 26 og 27 HVEM KAN DELTAGE Børn i 0. - 6. klasse

Læs mere

TIL EN DAG PÅ HISTORISK VÆRKSTED

TIL EN DAG PÅ HISTORISK VÆRKSTED TIL EN DAG PÅ HISTORISK VÆRKSTED ØSTERVANGSKOLEN HADSTEN AUGUST - okt ober 2007 indholdsfortegnelse RESERVATION....................... Side 4 ARBEJDSMÅDER..................... Side 5 ARBEJDSOPGAVER Sten

Læs mere

Læreplaner Børnehuset Regnbuen

Læreplaner Børnehuset Regnbuen Læring i Børnehuset Regnbuen. Læreplaner Børnehuset Regnbuen Læring er: Læring er når børn tilegner sig ny viden, nye kompetencer og erfaringer. Læring er når barnet øver sig i noget det har brug for,

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Udgivet af KFUM-Spejderne i Danmark, december 2008 Rysensteensgade 3, 1, 1564 København V Tlf: Design og illustration: malenehald.

Udgivet af KFUM-Spejderne i Danmark, december 2008 Rysensteensgade 3, 1, 1564 København V Tlf: Design og illustration: malenehald. Udgivet af KFUM-Spejderne i Danmark, december 2008 Rysensteensgade 3, 1, 1564 København V Tlf: 70102666 Design og illustration: malenehald.dk Se mere på spejdernet.dk KFUM-Spejderne ønsker dig og din familie

Læs mere

Når du sammen med din klasse skal besøge biblioteket til FORSK- NINGENS DØGN, så skal I arbejde med emnet LYD.

Når du sammen med din klasse skal besøge biblioteket til FORSK- NINGENS DØGN, så skal I arbejde med emnet LYD. K AN LYD TÆL L E S? Tæt på lyd Når du sammen med din klasse skal besøge biblioteket til FORSK- NINGENS DØGN, så skal I arbejde med emnet LYD. I skal undersøge, hvordan lyd bevæger sig, hvad vi bruger lyde

Læs mere

Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år)

Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år) Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år) De pædagogiske processer skal lede henimod, at barnet ved slutningen af vuggestuen med lyst har tilegnet sig færdigheder og viden, som sætter

Læs mere

5.3 Will you follow? din by. Check-in. Introduktion til denne Ud-aften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer

5.3 Will you follow? din by. Check-in. Introduktion til denne Ud-aften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer 53 Will you follow? - Udaften / TEEN EQUIP / Side 1 af 5 53 Will you follow? Introduktion til denne Ud-aften I aften skal vi hænge flødeboller op i træerne og sige tak for, at vi har en dejlig by - og

Læs mere

i de nordiske lande Frihed, naturoplevelser og spænding! Berndt Sundsten & Jan Jäger FØRSTE BOG OM Friluftsliv

i de nordiske lande Frihed, naturoplevelser og spænding! Berndt Sundsten & Jan Jäger FØRSTE BOG OM Friluftsliv Friluftsliv har altid fristet os mennesker. Vi kan tage på spændende ture overalt langt væk eller lige rundt om hjørnet. Vi kan tage på tur i flere uger, eller vi kan tage på tur en dag eller nogle timer.

Læs mere

Et tilbud til børn i 0. til 2. klasse (Nuværende klassetrin)

Et tilbud til børn i 0. til 2. klasse (Nuværende klassetrin) Et tilbud til børn i 0. til 2. klasse (Nuværende klassetrin) Et tilbud til børn i 3. til 6. klasse (Nuværende klassetrin) INFORMATION SOMMERSKOLEN uge 26 26.juni - 30. juni 2017 PERIODE Sommerskolen er

Læs mere

For at gøre det lettere for alle har vi lavet følgende symboler i kataloget, så I nemt kan se hvilke grene aktiviteterne henvender sig til.

For at gøre det lettere for alle har vi lavet følgende symboler i kataloget, så I nemt kan se hvilke grene aktiviteterne henvender sig til. Aktivitetskatalog Hvem er aktiviteterne for? For at gøre det lettere for alle har vi lavet følgende symboler i kataloget, så I nemt kan se hvilke grene aktiviteterne henvender sig til. Familiespejd & Mikro

Læs mere

Udover aktiviteterne i dette katalog vil det være. muligt, udenfor aktivitets perioderne, at udfordre andre i Kæmpe Ludo og Twister, booke en

Udover aktiviteterne i dette katalog vil det være. muligt, udenfor aktivitets perioderne, at udfordre andre i Kæmpe Ludo og Twister, booke en Gren/Patrulje: Nr. Aktivitet Gren Prioritet 1 Tinstøbning 2 Bacon 3 Fra korn til brød 4 Fiskeaktiviteter 5 Frisk fisk til frokost 6 Stratego 7 Indianer 8 Bro-mærke 9 Slibe knive og økser 10 Viking 11 Svedhytte

Læs mere

Et tilbud til børn fra og med NUVÆRENDE 0. klasse til og med NUVÆRENDE 6. klasse

Et tilbud til børn fra og med NUVÆRENDE 0. klasse til og med NUVÆRENDE 6. klasse Et tilbud til børn fra og med NUVÆRENDE 0. klasse til og med NUVÆRENDE 6. klasse Uge 27 + 28 2013 Sommerskolen er et samarbejde mellem Forældreforeningen for Sommerskolen og Middelfart Ungdomsskole INFORMATION

Læs mere

Danmarks mest LEGENDARISKE Adventurespejdløb

Danmarks mest LEGENDARISKE Adventurespejdløb 2018 2 Danmarks mest LEGENDARISKE Adventurespejdløb SPEJDER Apokalypseløbet er den ultimative udfordring for dig og din patrulje eller sjak. Det er her I kan afprøve grænserne for jeres samarbejdsevner,

Læs mere

NATURCENTER 2018/2019

NATURCENTER 2018/2019 NATURCENTER 2018/2019 Aktivitetsoversigt til skoler og instituitioner TEAMBUILDING Kategorien Teambuilding gennem friluftsliv er en palet af muligheder for at styrke det sociale mellem elever/voksne samtidig

Læs mere

Rollespil i juletiden. et par ideer fra Rollespilsakademiet

Rollespil i juletiden. et par ideer fra Rollespilsakademiet Rollespil i juletiden et par ideer fra Rollespilsakademiet En flyer til jer Nu er det snart jul og derfor har vi lavet et par små, hurtige juletilbud til jer derude. På de næste sider følger et par korte

Læs mere

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen.

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen. Steensgaard rundt Mød vores lokale guide Regnormen Steno der har boet på Steensgaard hele sit liv, og som vil tage dig og dine voksne med på en spændende rejse fra hans jord til vores bord. Derfor er hele

Læs mere

Klatretøser. Ledervejledning. Formål. Indledning

Klatretøser. Ledervejledning. Formål. Indledning Årstid: Forår, Sommer Forløbets varighed: 4 trin (beregn evt. flere trin eller trin af længere tids varighed) + en weekend eller mere Ledervejledning Formål Dette mærke har primært til formål at udfordre

Læs mere

Glasslibning / maling

Glasslibning / maling Nyhedsbrev fra SFO januar 2013 Kære forældre Godt nytår! Så starter vi op med nye aktiviteter. Der vil dog stadig være tilbagevendende aktiviteter, som børnene er glade for, og vi som personale synes skal

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Aktiviteter på DL2015

Aktiviteter på DL2015 Aktiviteter på DL2015 Hej ledere, assistenter og spejdere Alle aktiviteterne til lejren er nu fastlagte, og det er tiden til at I skal vælge, hvilke aktiviteter jeres spejdere skal på. Herunder finder

Læs mere

Et tilbud til børn i 0. til 2. klasse (Nuværende klassetrin)

Et tilbud til børn i 0. til 2. klasse (Nuværende klassetrin) Et tilbud til børn i 0. til 2. klasse (Nuværende klassetrin) Et tilbud til børn i 3. til 6. klasse (Nuværende klassetrin) INFORMATION SOMMERSKOLEN uge 26 26.juni - 30. juni 2017 PERIODE Sommerskolen er

Læs mere

Skriv de rigtige ord under billederne. Der er flere ord under hvert billede. Nogle af ordene kan passe flere steder.

Skriv de rigtige ord under billederne. Der er flere ord under hvert billede. Nogle af ordene kan passe flere steder. Sundhedsdansk At have det godt Her kan du lære danske ord, som beskriver, hvordan du selv og andre har det. Du kan også få viden om, hvad du kan gøre for, at du og andre får det godt. NYE ORD Hvordan har

Læs mere

At have det godt. Sundhedsdansk. Sundhedsdansk At have det godt. ORDLISTE Hvad betyder ordet? NYE ORD Hvordan har de det?

At have det godt. Sundhedsdansk. Sundhedsdansk At have det godt. ORDLISTE Hvad betyder ordet? NYE ORD Hvordan har de det? ORDLISTE Hvad betyder ordet? Ordet på dansk Oversæt til eget sprog - forklar Sundhedsdansk At have det godt Her kan du lære danske ord, som beskriver, hvordan du selv og andre har det. Du kan også få viden

Læs mere

Aftalen med Kolding Kommune

Aftalen med Kolding Kommune Aftalen med Kolding Kommune Kolding Kommunes strategi for sjov motion: Som en del af Kolding Kommunes strategi for sjov motion, har udvalgte klasser mulighed for at besøge Funky Monkey Park. Hvem: Gælder

Læs mere

Spejder: Vildmarkspiger

Spejder: Vildmarkspiger Spejder: Vildmarkspiger Formål Formålet er, at give spejderne en indføring i de helt basale principper for overlevelse i naturen. Spejderne skal udfordre deres kreative og tekniske evne til at se og skaffe,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Friluftsliv og naturforståelse

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Friluftsliv og naturforståelse Roskilde Ungdomsskole Fælles mål og læseplan for valgfaget Friluftsliv og naturforståelse November 2014 Fælles mål Vision Hensigten med valgfaget Friluftsliv og naturforståelse er, at eleverne gennem undervisning

Læs mere

Mandag 16.30-17.30 Hal 2 Instruktører: Ann Louise og Claus (start uge 36)

Mandag 16.30-17.30 Hal 2 Instruktører: Ann Louise og Claus (start uge 36) Piger 3-5. Klasse: Elsker du at vende på hovedet? Har du lyst til at stå på hænder, slå flik-flak, lave saltoer og en masse vejrmøller? Så er dette holdet for dig. Holdet er for friske piger, som har lyst

Læs mere

Forældre og børn sommer 2011

Forældre og børn sommer 2011 Forældre og børn sommer 2011 1. Hvilken aktivitet har du deltaget i? Djursland-lejr 23,5% 8 Falster-lejr 38,2% 13 Dagtur med Agape 28. maj 0,0% 0 Dagtur med Agape 29. maj 0,0% 0 Døgntur med Agape primo

Læs mere

Bowlingtur for 3. klasserne

Bowlingtur for 3. klasserne Nyhedsbrev SFO april 2014 Kære forældre Vi har nu ansat 2 pædagogmedhjælpere Lasse og Michael. De har nu været her i 2 uger og er ved at have lært en del navne på jeres børn. Michael er 20 år, har et sabbatår

Læs mere

20. Udgave. Spejder side 1á4

20. Udgave. Spejder side 1á4 20. Udgave 2014 Spejder side 1á4 5. november 1999 Kære Dagbog - det hele er ad helvede til. De har lige sagt i Sveriges Radio at både Tyskland og Sverige nu har lukket grænserne fil Danmark for at sygdommen

Læs mere

2012 Forlaget Atelier, Søborg Oversat af Henrik Reinvaldt ISBN Alle rettigheder forbeholdt

2012 Forlaget Atelier, Søborg  Oversat af Henrik Reinvaldt ISBN Alle rettigheder forbeholdt 2010 Berndt Sundsten och Jan Jäger samt B. Wahlströms Bokförlag, Forma Books AB 2012 Forlaget Atelier, Søborg www.atelier.dk Oversat af Henrik Reinvaldt ISBN 978-87-7857-894-5 Alle rettigheder forbeholdt

Læs mere

Min familie består af min kæreste Jens-Peter og vores 2 dejlige piger Sarah (2008) og Johanne (2011).

Min familie består af min kæreste Jens-Peter og vores 2 dejlige piger Sarah (2008) og Johanne (2011). Musikdagplejer Louise Østergaard Nielsen Klintevej 60 6000 Kolding Åbningstider: Mandag Torsdag: 6.30-16.15 Fredag: 6.30 15.30 Fakta om mig og min familie Jeg er født i 1983. Jeg har arbejdet som dagplejer

Læs mere

Grønne spirers konkurrence. Dagplejen Beder/Malling

Grønne spirers konkurrence. Dagplejen Beder/Malling Grønne spirers konkurrence Dagplejen Beder/Malling Kære Grønne spirer I dagplejen Beder/Malling kan vi i sandhed sige, at vi er vildt begejstrede for udelivet. Vi voksnes glæde ved naturen smitter automatisk

Læs mere

5 Camp Outdoor FDF Friluftscenter Sletten. 31. august -2. september Camp Outdoor. Med naturen i fokus

5 Camp Outdoor FDF Friluftscenter Sletten. 31. august -2. september Camp Outdoor. Med naturen i fokus 5 Camp Outdoor FDF Friluftscenter Sletten 31. august -2. september 2018 Camp Outdoor Med naturen i fokus 5 Camp Outdoor FDF Friluftscenter Sletten 31. august - 2. september 2018 Camp Outdoor Camp Outdoor

Læs mere

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2019

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2019 Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2019 Velkommen til årets sommerprogram hos Idræt og kultur. Programmet er blevet til ved et fællesmøde i idræt og kulturtilbuddet, hvor der kom mange idéer på banen.

Læs mere

Nyhedsbrev april-maj 2016 Til alle medlemmer og forældre.

Nyhedsbrev april-maj 2016 Til alle medlemmer og forældre. Nyhedsbrev april-maj 2016 Til alle medlemmer og forældre. Velkommen til de nye børn og forældre! Mandag d. 2. maj starter 81 nye medlemmer i Klub Viadukten. Stort Velkommen til jer alle sammen. Vi glæder

Læs mere

I vælger selv om I vil bruge kano, waders eller begge dele i jeres jagt.

I vælger selv om I vil bruge kano, waders eller begge dele i jeres jagt. Andejagt på søen På søen skal I fange ænder. Nogle af ænderne hviler på et ord som I skal sætte sammen til en sætning. en er på tid tiden begynder når I forlader nøglebaren. Jo hurtigere I er, jo flere

Læs mere

Pædagogiske tiltag for 2. og 3. klasserne

Pædagogiske tiltag for 2. og 3. klasserne Pædagogiske tiltag for 2. og 3. klasserne Når børnene går i 2. og 3. klasse, skal der ske noget mere i SFO en, der kan give dem ekstra udfordringer. Dette gør en eftermiddag i SFO mere spændene, attraktiv

Læs mere

Lidt om bål. Bålregler

Lidt om bål. Bålregler Natur/teknik Lidt om bål Side 1 Lidt om bål Bål er varme. Bål er mad. Bål er lys og gløder. Lige fra urgamle tider har ilden været en vigtig del af menneskets liv. Det at kunne lave ild gav varme og magt.

Læs mere

Udelivsinstitutionen Terslev Børnehus

Udelivsinstitutionen Terslev Børnehus Udelivsinstitutionen Terslev Børnehus Alsidig personlig udvikling Liam maler et efterårstræ med hænderne Det er i samspil med omgivelserne, at børn udvikler deres personlighed. Børn spejler sig i andre

Læs mere

Juni 2013. Nyt fra de forskellige teams:

Juni 2013. Nyt fra de forskellige teams: Nyt fra de forskellige teams: Juni 2013 Team 00. klasse: Om mandagen og torsdagen har børnene lavet førskole-opgaver, hvor deres kommende børnehaveklasselærere har deltaget. Mange af børnene har været

Læs mere

www.outdoorsports.dk Grønne møder med røde kinder 15 sjove og inspirerende aktiviteter skræddersyet til jer

www.outdoorsports.dk Grønne møder med røde kinder 15 sjove og inspirerende aktiviteter skræddersyet til jer Grønne møder med røde kinder 15 sjove og inspirerende aktiviteter skræddersyet til jer Grønne møder med røde kinder Grønne møder med røde kinder er 15 sjove og inspirerende aktiviteter, der er skræddersyet

Læs mere

GOLF FAKTA GODT AT VIDE OM AKTIVITETEN. Du går meget, når du er til golf, og det er god træning for både krop og koncentration.

GOLF FAKTA GODT AT VIDE OM AKTIVITETEN. Du går meget, når du er til golf, og det er god træning for både krop og koncentration. GOLF GOLF Golf er en udendørs sport, hvor du spiller med et sæt golfkøller og en golfbold på en bane, der har huller markeret med et lille flag. Det gælder om at slå bolden i hul ved at bruge så få slag

Læs mere

Naturpatruljen. en afdeling i Børnehuset Rytterkilden. se under Daginstitution Langmark og Rytterkildens børnehave

Naturpatruljen. en afdeling i Børnehuset Rytterkilden.  se under Daginstitution Langmark og Rytterkildens børnehave Naturpatruljen en afdeling i Børnehuset Rytterkilden http://horsens.inst.dk se under Daginstitution Langmark og Rytterkildens børnehave Velkommen til Naturpatruljen Naturpatruljen er Børnehuset Rytterkildens

Læs mere

Bilag 6. Transskribering af Fokusgruppeinterview 2

Bilag 6. Transskribering af Fokusgruppeinterview 2 Bilag 6. Transskribering af Fokusgruppeinterview 2 Først kunne jeg godt tænke mig at få af vide hvor gamle i er? 1: 11 år 2: 12 år 3: 11 år Så vil jeg starte med at spørge om I er med til at lave mad derhjemme?

Læs mere

SFO Bakkeskolen. 1 S ide

SFO Bakkeskolen. 1 S ide 1 S ide Nyt fra SFO Bakkeskolen Personale: Vi siger tak for tiden her til Katrine og Christina, som har været studerende. Vi ønsker Katrine og Christina stor fornøjelse med udfordringerne fremover. Samtidig

Læs mere

Aktivitetskatalog Efterår 2015. SifXHof. Holmstrupgård

Aktivitetskatalog Efterår 2015. SifXHof. Holmstrupgård Aktivitetskatalog Efterår 2015 SifXHof Holmstrupgård Indhold 1 I det følgende kan du læse om de aktivitetstilbud, som SifXHof har til dig i løbet af efteråret 2015. Hvis du er interesseret i at deltage

Læs mere

UGEBREV. uge Ugebrevet udkommer normalt hver weekend. Deadline for indlæg er fredage kl. 20 på

UGEBREV. uge Ugebrevet udkommer normalt hver weekend. Deadline for indlæg er fredage kl. 20 på UGEBREV uge 26 2019 Ugebrevet udkommer normalt hver weekend. Deadline for indlæg er fredage kl. 20 på syddjursfriskolenyhedsbrev@hotmail.com KALENDER: Uge 26: Lejrtur for hele skolen 28/6 kl. 11-12: Afhentning

Læs mere

C. la Cours Skole. Jyllandsgade 24. 8900 Randers C. Tlf. 86 42 90 23 Sommeren er på vej. - 1 -

C. la Cours Skole. Jyllandsgade 24. 8900 Randers C. Tlf. 86 42 90 23 Sommeren er på vej. - 1 - la Cour Posten Nr. 2/2014 Juni 2014 C. la Cours Skole. Jyllandsgade 24. 8900 Randers C. Tlf. 86 42 90 23 Sommeren er på vej. Inden længe synger vi feriesangen under flagstangen, og så spredes vi for alle

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

Nyhedsbrev Spor 4. Hverdag i Spor4

Nyhedsbrev Spor 4. Hverdag i Spor4 Nyhedsbrev Spor 4 Så kom tiden, hvor skoleårets sidste nyhedsbrev kom ud. Igennem året i Spor4 har vi delt oplevelser og lært hinanden endnu bedre at kende. Dette nyhedsbrev giver et lille indblik i vores

Læs mere

Idéer og inspiration. Mangler du en idé? Vi har samlet en række aktiviteter fra tidligere værter ved gårdbesøg.

Idéer og inspiration. Mangler du en idé? Vi har samlet en række aktiviteter fra tidligere værter ved gårdbesøg. økologisk Idéer og inspiration Mangler du en idé? Vi har samlet en række aktiviteter fra tidligere værter ved gårdbesøg. Tanken er, at I som værter kan gøre brug af hinandens erfaringer med aktiviteter

Læs mere

Udfordringen og vejledning hertil

Udfordringen og vejledning hertil Årstid: Hele året, men det anbefales, at mærket tages i de mørkere måneder Lokation: I en skov Forløbets varighed: 4 trin + en overnatning Udfordringen og vejledning hertil Kære ledere. I skal nu i gang

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

Tillykke med din nye kanin

Tillykke med din nye kanin Tillykke med din nye kanin Afkomsattest Født: Køn: Farve: Race: Opdrættet hos Opdrætters navn Højre øre Venstre øre Registreret Solgt d. Købers navn: Fuldmagt Garanti Far Farfar Farfars far Farfars mor

Læs mere

Udfordringsmærket På farten niveau 2 tager ligesom niveau 1 udgangspunkt i de tre elementer jord, luft og vand.

Udfordringsmærket På farten niveau 2 tager ligesom niveau 1 udgangspunkt i de tre elementer jord, luft og vand. Årstid: Primært sommer og forår Lokation: Hvor det er muligt Forløbets varighed: 4 trin + en dag PA FARTEN! Trin for trin Kan du lide fart og adrenalinsus, så vil du blive udfordret på begge dele i denne

Læs mere

5turs-kortet. Til foreninger i ishøj. Find en spændende fritidsinteresse med 5turs-kortet. Ishøj Kommune 1

5turs-kortet. Til foreninger i ishøj. Find en spændende fritidsinteresse med 5turs-kortet. Ishøj Kommune 1 5turs-kortet Til foreninger i ishøj Find en spændende fritidsinteresse med 5turs-kortet Ishøj Kommune 1 5turs-kortet Find en spændende fritidsinteresse med 5turs-kortet Hvis du er mellem syv og tolv år,

Læs mere

Kom op slå dit barn i en rekord

Kom op slå dit barn i en rekord Fredagsnyt d. 18. maj 2018 Kom op slå dit barn i en rekord Sikke en overskrift det kunne have været, hvis ikke den sidste lille tilføjelse var på. Men selvfølgelig er det en glad invitation til en sjov

Læs mere

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Profilfag Mellemtrin valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Vonsild Skole - En skole i balance og bevægelse Det er tid til at vælge profilfag:-) Profilfag er små fordybelsesområder på ca. 10 uger,

Læs mere

Seniorspejder: Skovtrolde

Seniorspejder: Skovtrolde Seniorspejder: Skovtrolde Formål Formålet med dette mærke er at sende spejderne i skoven. De skal se skoven, føle skoven, leve i skoven og være skoven. Spejderne befinder sig i skoven under hele forløbet,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Fatkaoplysninger... 3 Indsatsområder Primære sanser.5 Få pulsen op...9. Science

Indholdsfortegnelse. Fatkaoplysninger... 3 Indsatsområder Primære sanser.5 Få pulsen op...9. Science 1 Indholdsfortegnelse Fatkaoplysninger... 3 Indsatsområder 2013... 4 Primære sanser.5 Få pulsen op...9 Sprog Science 2 Fatkaoplysninger Institutionens navn Tovværkets Børnegård Adresse Grådybet 75, 6700

Læs mere

Sommer Juni, Juli, August

Sommer Juni, Juli, August Sommer 2018 - Juni, Juli, August Tur ud til Bondemand Jens - Grønne Spirer Så er vi taget på en tur ud til Bondemand Jens, denne gang er vi alle sammen gået der ud i det dejlige sommervejr, glade børn

Læs mere

PARIS ADRESSER TLF.NR. PRAKTISKE OPLYSNINGER UGE 29 - TUR TIL PARIS - ÅR 2010. Til juli 2010 tager juniorklubben til byernes by, Paris

PARIS ADRESSER TLF.NR. PRAKTISKE OPLYSNINGER UGE 29 - TUR TIL PARIS - ÅR 2010. Til juli 2010 tager juniorklubben til byernes by, Paris ADRESSER TLF.NR. PRAKTISKE OPLYSNINGER UGE 29 - TUR TIL PARIS - ÅR 2010 Velkommen til Feriesjov I år tilbyder HalsnÊs Juniorklub Feriesjov for 3.-7. klasse. Der vil være åbent i ugerne 27-31 fra kl. 8-16,

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2015 Vinterferie. Så er vi nået til uge 7 og skolen holder vinterferie og dermed holder SFO åbent hele dagen. Det har vi annonceret i de sidste par udgaver af Nyhedsbrevet. Vi skal bl.a. i BioHuset og se Min

Læs mere

P-FAG. Valghæfte 2012-2013. Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig

P-FAG. Valghæfte 2012-2013. Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig P-FAG Valghæfte 2012-2013 Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig Brorsonskolen p-fag 2012/2013 Kære elever og forældre. Brorsonskolen tilbyder alle elever i 6. og

Læs mere

Aktiviteter på gården

Aktiviteter på gården IDÉER OG INSPIRATION TIL Aktiviteter på gården Vi har samlet en række aktiviteter fra tidligere værter ved gårdbesøg. Tanken er, at I som værter kan gøre brug af hinandens erfaringer med aktiviteter på

Læs mere

Naturprojekt for rød stue.

Naturprojekt for rød stue. Naturprojekt for rød stue. Tema: Natur og naturfænomener Mål: - At børnene (3-4 årige) lærer naturen at kende ved brug af alle sanser og oplever naturen som en kilde til leg, oplevelser, udforskning og

Læs mere

Hobbyer SPORT. Børn rører sig for det meste mere end voksne. Både fordi de generelt er mere aktive, men også fordi

Hobbyer SPORT. Børn rører sig for det meste mere end voksne. Både fordi de generelt er mere aktive, men også fordi Min fritid 78 Det er forskelligt, hvad man bruger sin fritid til. Nogle slapper af ude i naturen, mens andre elsker at sidde indendørs og hygge sig med en hobby. Prøv forskellige aktiviteter for at se,

Læs mere

Et tilbud til børn fra og med NUVÆRENDE 0. klasse til og med NUVÆRENDE 6. klasse

Et tilbud til børn fra og med NUVÆRENDE 0. klasse til og med NUVÆRENDE 6. klasse Et tilbud til børn fra og med NUVÆRENDE 0. klasse til og med NUVÆRENDE 6. klasse INFORMATION SOMMERSKOLEN 2014 PERIODE Sommerskolen er i ugerne 27 og 28 HVEM KAN DELTAGE Børn i nuværende 0. - 6. klasse

Læs mere

Mangler du en idé? IDÉER OG INSPIRATION

Mangler du en idé? IDÉER OG INSPIRATION IDÉER OG INSPIRATION Mangler du en idé? Vi har samlet en række aktiviteter fra tidligere værter ved gårdbesøg. Tanken er, at I som værter kan gøre brug af hinandens erfaringer med aktiviteter på gårdene.

Læs mere

NATUR OG NATURFÆNOMENER.

NATUR OG NATURFÆNOMENER. NATUR OG NATURFÆNOMENER. Et af udendørspædagogikkens centrale mål er at opdrage til varsomhed overfor naturen, at udvikle ansvar overfor alt levende og give børnene direkte og personlige førstehåndsoplevelser

Læs mere

Intro. Plan. Evaluering. Dagplejebarnet i naturen. Inspiration. Dokumentation og tegn på læring. Forløb med læringsmål.

Intro. Plan. Evaluering. Dagplejebarnet i naturen. Inspiration. Dokumentation og tegn på læring. Forløb med læringsmål. Intro Inspiration Dagplejebarnet i naturen Plan Forløb med læringsmål Dokumentation og tegn på læring Evaluering Egen evaluering Fælles reflektion Udeliv Baggrund for projektet I dagplejen har vi arbejdet

Læs mere

Guldsmeden en motorikinstitution

Guldsmeden en motorikinstitution Guldsmeden en motorikinstitution Hvad er det Guldsmeden gør anderledes end andre vuggestuer og børnehaver? Guldsmedens børnehave- og vuggestue-børn bliver udfordret motorisk hver dag. Vi laver motorikbaner,

Læs mere

Kiss er født d. 25. december 2015, en lille jule-prinsesse, og en smuk en af slagsen!

Kiss er født d. 25. december 2015, en lille jule-prinsesse, og en smuk en af slagsen! Gjerulff a Bonus for blitzen aka er født d. 25. december 2015, en lille jule-prinsesse, og en smuk en af slagsen! Brun tricolor mootled, lige som sin mor, men alligevel helt anden farve! Hun har en lækker

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 7 Maj/Juni 2012

Nyhedsbrev nr. 7 Maj/Juni 2012 Nyhedsbrev nr. 7 Maj/Juni 2012 Tilbageblik! Så kom spejlvæggen nu er der lækkerhed i hele lokalet. Det ser godt ud. Vi har også fået sat solfilm op, så lokalet ikke varmes så meget op, før vi går i gang.

Læs mere

Ordsprog og talemåder

Ordsprog og talemåder Ordsprog og talemåder Navn: Klasse: Hvad er forskellen? Når vi taler eller skriver, bruger vi nogle gange andre vendinger og sætninger til at forklare, hvad vi egentlig mener. Disse kaldes ordsprog eller

Læs mere

Skoleparathed. Den Integrerede Institution Den Flyvende Kuffert Nyrnberggade København S Tlf

Skoleparathed. Den Integrerede Institution Den Flyvende Kuffert Nyrnberggade København S Tlf Skoleparathed Den Integrerede Institution Den Flyvende Kuffert Nyrnberggade 33 2300 København S Tlf. 32 57 17 06 www.den-flyvende-kuffert.dk SKOLEMODENHED- SKOLEPARATHED Hvad skal et 5-6 årigt barn kunne?

Læs mere

Vi tilbyder at opbevare lommepengene (anbefales). Hvis dette ønskes, bedes lommepengene afleveret i en kuvert med navn og beløb anført gerne mønter.

Vi tilbyder at opbevare lommepengene (anbefales). Hvis dette ønskes, bedes lommepengene afleveret i en kuvert med navn og beløb anført gerne mønter. Sommerlejr 1 7. juli 2012 Kråruplund Krårupvej 31, 4990 Sakskøbing. Mødetid ved Bassebjerg søndag den 1. juli kl. 9.45 Hjemkomst til Bassebjerg lørdag den 7. juli ca. kl. 15.30 Evt. kontakt mobilnumre:

Læs mere

Seniorspejder: Klatretøser

Seniorspejder: Klatretøser Seniorspejder: Klatretøser Formål Dette mærke har til formål at give en patrulje et grundigt indblik i forskellige klatrediscipliner. Forudsætninger for seniorspejderne Dette mærke er til den klatresyge

Læs mere

ELEV MED HEST LOVSANG SAMMENSPIL STØTTEDANSK

ELEV MED HEST LOVSANG SAMMENSPIL STØTTEDANSK Helårs valgfag ELEV MED HEST På LME har vi indledt et samarbejde med Ellum Rideklub, så du mulighed for at passe din hest, mens du går på efterskole. Rideklubben ligger kun 3 km fra efterskolen, her kan

Læs mere

SFO Bakkeskolen. 1 S ide

SFO Bakkeskolen. 1 S ide 1 S ide Nyt fra SFO Bakkeskolen SFO Bakkeskolen Personale: Vi får 2 nye medarbejdere: Velkommen til PAU-uddannet Tony Dyreby og pædagog Line Johanne Schmidt, som skal være med i Miniklub fra 1.april. Miniklub

Læs mere

MANGLER DU EN IDÉ? IDEER & INSPIRATION

MANGLER DU EN IDÉ? IDEER & INSPIRATION MANGLER DU EN IDÉ? IDEER & INSPIRATION Vi har samlet en række aktiviteter fra tidligere værter ved gårdbesøg. Tanken er, at I som værter kan gøre brug af hinandens erfaringer med aktiviteter på gårdene.

Læs mere

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord?

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord? 1 LÆSEFIDUSENS ORDSKOV Som supplement til elevhæftet Læsefidusens Ordskov er her en række oplæg. Det er en del af idegrundlaget, at oplæg til nye ordtræer præsenteres gennem en lille fortælling. Her er

Læs mere

Lad klassen opleve. Hvolris Jernalderlandsby. En anden tid - et andet tempo

Lad klassen opleve. Hvolris Jernalderlandsby. En anden tid - et andet tempo Lad klassen opleve Hvolris Jernalderlandsby En anden tid - et andet tempo Hvolris Jernalderlandsby En anden tid - et andet tempo I 1960`erne fandt og udgravede man de første arkæologiske spor efter vores

Læs mere

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2016

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2016 Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2016 2016 bød på mange forandringer og nye måder at gøre tingene på Det har været et lærerigt, men også et slidsomt år på Ulvsborg. Vi indledte året med en hel masse nyt

Læs mere

Valghold 2015/16 Hammerum Friskole

Valghold 2015/16 Hammerum Friskole Valghold 2015/16 Hammerum Friskole Teaterleg & drama Vi skal lave teater. Ud fra kendte eventyr skal I bruge fantasien til at skrive eventyr om til jeres egne teaterstykker, som I skal opføre for andre

Læs mere

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen!

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen! DROP IN Der er 3 baner til rådighed, og jeg forestiller mig, at hvis der kun er 2 Drop-in-tovholdere, så er der en bane, hvor der gives instruktion til øvelser + emne (fx serv og så evt. have udskrevet

Læs mere

Gammelgårdens Økologiske, Natur og Stordagpleje Velkommen til Anne og Frank`s natur og økologiske stordagpleje.

Gammelgårdens Økologiske, Natur og Stordagpleje Velkommen til Anne og Frank`s natur og økologiske stordagpleje. Velkommen til Anne og Frank`s natur og økologiske stordagpleje. Vi bor i Stårup lige uden for Nykøbing på en gård i landlige omgivelser. Hovedtemaet hos os er Naturen og dyrene, som har vores store interesse,

Læs mere