Beslutningssag: Dækningsområder samt institutions- og skoleplaceringer for FGU

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beslutningssag: Dækningsområder samt institutions- og skoleplaceringer for FGU"

Transkript

1 Beslutningssag: Dækningsområder samt institutions- og skoleplaceringer for FGU SAG adr Baggrund Regeringen og en bred kreds af Folketingets partier indgik i efteråret 2017 "Aftale om bedre veje til uddannelse og job". Aftalen indeholder bl.a. I) En ny uddannelsespolitisk målsætning om, at alle 25-årige skal have gennemført en ungdomsuddannelse, være i uddannelse eller beskæftigelse, II) Krav om en sammenhængende ungeindsats i kommunerne og III) Etablering af en ny institutionsstruktur for de forberedende uddannelser (FGU). I forlængelse af aftalen fik de fem KKR i brev af 12. januar 2018 fra Undervisningsministeriet formelt opgaven med at indstille geografiske dækningsområder og placering af FGU-institutioner/skoler for det kommende udbud af forberedende grunduddannelse. Ministeriet har angivet kl.12 den 1. juni 2018 som frist for KKR's tilbagemelding på den lokale proces. KKR Sjælland drøftede sagen på møde den 19. marts 2018 og bad kommunerne i dækningsområderne om en endelig indmelding den 9. maj Indstilling Det indstilles, at KKR Sjælland: Godkender de foreslåede dækningsområder samt institutions- og skoleplaceringer, således som de er aftalt blandt de involverede kommuner og fremsendt fra de 5 dækningsområder og Beslutter at udeståendet i forhold til placering af institution i dækningsområdet i Nordvestsjælland videresendes til beslutning af ministeren Beslutter at udeståendet i forhold til placering af institution i dækningsområdet Lolland/Guldborgsund videresendes til ministeren, såfremt det ikke er afklaret mellem de to kommuner på politisk niveau inden den 29. maj 2018 Indsender de fem skabeloner med bilag som KKR Sjællands tilbagemelding til Undervisningsministeriet senest den 1. juni 2018 kl. 12. Sagsfremstilling KKR har fået opgaven med at indstille placeringen af FGU-institutioner og tilhørende skoler efter en lokal proces. I lovforslaget fremgår det, at placeringen skal sikre en balance mellem nærhed og faglig stabilitet. Det fremgår endvidere, at den nye institutionsstruktur skal bestå af i omegnen 90 FGUskoler, der hører under ca. 30 selvejende FGU-institutioner. Hver institution får et geografisk dækningsområde, der dækker et antal kommuner. Følgende kriterier skal lægges til grund for placeringen af FGU-institutioner og tilhørende skoler: Antallet af unge (elevgrundlag), eksisterende institutioner/ bygninger og lokale transportmuligheder.

2 Lokal proces for institutionsdannelse I KKR Sjælland er valgt en decentral model for etabling af dækningsområder og for institutions- og skoleplaceringer. Den administrative koordinering er blevet varetaget af KKR Sjællands administrative uddannelsesgruppe v. kommunaldirektør Per Røner, Stevns, kommunaldirektør Rie Perry, Næstved, kommunaldirektør Rasmus Bjerregaard, Holbæk, direktør Gitte Løvgren, Ringsted og direktør Helle Linnet, Vordingborg. Gruppen har i forløbet opstillet og indsamlet en række opmærksomhedspunkter samt status fra kommunerne. Herudover har der for relevante skoler og kommunernes administrationer været afholdt møde den 28. februar 2018, hvor formålet var at indgå i dialog med uddannelsesinstitutionerne. Undervisningsministeriet, opmanden og en repræsentant for hver af de tre skoleformer (produktionsskoler, VUC o g erhvervsskoler) deltog med oplæg og indspil. Der viste sig tidligt i forløbet en struktur med fem dækningsområder (som KKR blev orienteret om den 19. marts 2018). De fem dækningsområder er blevet bedt om at indsende en endelig indmelding den 9. maj 2018 i forhold til etablering af dækningsområder. Ved indmeldingen er kommunerne blevet bedt om at anvende Undervisningsministeriets skabelon, og det er blevet understreget, at det er de lokale kommunesamarbejder i dækningsområderne, der har ansvaret for at inddrage de relevante skoler og institutioner i den lokale drøftelse. I de vedlagte tilbagemeldingsskabeloner findes beskrivelser heraf, ligesom det beskrives, hvilke hovedhensyn, der har været afsættet samt overvejelser i forhold til transportforholdene for målgruppe m.v. Det er uddannelsesgruppens vurdering, at de indsendte indstillinger fra dækningsområderne viser, at kommunerne engageret har påtaget sig den stillede opgave, og at man i dækningsområderne har samarbejdet godt om at finde gode og tænksomme løsninger, og at kommunerne i KKR Sjælland dermed er nået rigtig langt i forhold til at løse den stillede opgave../. UVM har forudsat, at den ny institutionsstruktur skal bestå af i omegnen af 30 institutioner og at en institution har en størrelse på ca. 470 elever. UVM's målgruppetal er på landsplan elever og i sjællandsregionens kommuner 2394 elever, svarende til lige godt 5 institutioner. Set i det perspektiv vurderes forslaget om 5 dækningsområder i Sjællandsregionen forholdsmæssigt at ligge "inden for skiven". Se evt. vedlagte Sjællandskort med dækningsområder.

3 Dækningsområder, målgruppevurdering samt skole- og institutionsplaceringer i region Sjælland:./... Odsherred, Kalundborg, Holbæk. Målgruppen vurderes af de 3 kommuner til 554.(Ministeriets målgruppevurdering er 494) 3 skoler (én i hver kommune) Det angives i tilbagemeldingen fra dækningsområdet, at "placering af hovedsæde afgøres centralt. Holbæk og Odsherred indstiller placering i Holbæk Kommune (på kort sigt placering i Svinninge og på længere sigt placering i Holbæk). Kalundborg indstiller placering i Kalundborg Kommune (Produktionsskolen i Svebølle)". Der lægges således op til, at opmanden inddrages i forhold hertil. Opmanden har tilkendegivet, at det er ministeren, der på baggrund af indstilling fra KKR træffer beslutning om institutionens placering. Såfremt der ikke udarbejdes en indstilling fra KKR om institutionens placering i det pågældende dækningsområde, vil opmanden udarbejde en indstilling til ministeren../. Lejre, Roskilde, Greve, Høje-Tåstrup og Solrød Målgruppen vurderes med UVM's tal til skoler og 1 afdelingsmatrikel (Solrød) - heraf 1 skole i Høje Taastrup. Moderinstitution placeres i Høje-Taastrup Kommune Der lægges således op til en tværregional løsning, hvor dækningsområdet går på tværs af regionsgrænser/kkr. Baggrunden herfor angives i bilag 8: "De fem kommuner udgør et geografisk område, der hører naturligt sammen, og hvor der i forvejen er stor interaktion både på undervisningsområdet og på en række andre områder. De uddannelsessøgende færdes allerede i dag på tværs af kommunegrænserne, hvilket også skal ses i lyset af de infrastrukturelle forbindelser med bus og tog." "Samarbejdskommunerne har valgt at betegne Solrød produktionsskole som en matrikel under produktionsskolen i Greve. Samarbejdskommunerne forestiller sig endvidere, at Solrød produktionsskole vil være ideel til en gruppe unge, som har behov for at være i et mindre og mere trygt skolemiljø fx unge med en diagnose eller særlige behov"../. Køge, Stevns, Ringsted, Faxe og Sorø. I forhold til målgruppen tager man afsæt i UVM's vurdering af målgruppen, denne er skoler lokaliseret i 4 af kommunerne. Køge, Stevns, Ringsted og Faxe FGU Køge angives som (moder)institution../. Slagelse, Næstved, Vordingborg. Målgruppen vurderes med UVM's tal til 642.

4 4 skoler lokaliseret i alle 3 kommuner med 2 skoler i Slagelse Kommune. Moderinstitution placeres i Slagelse Kommune (Korsør)../. Guldborgsund - Lolland. Målgruppen vurderes med de 2 kommuners tal til 473 elever. Undervisningsministeriet vurderer målgruppen til skoler med hver 2 lokationer "For at opnå rentabilitet i institutionen ønskes der i grundtanken oprettet 2 skoler, som hver især består af flere lokationer. For så vidt angår de to lokationer Eggertsvej og Toreby GL. skole tænkes det som et sammenhængende læringsmiljø dvs. én skole. Der skal etableres en infrastruktur, der understøtter denne tænkning. Dvs. at målet om tre spor og alle fire niveauer skal løses på de to matrikler samlet Det samme gælder de to lokationer i Maribo og Nakskov, der tilsammen skal tænkes som et sammenhængende læringsmiljø, der tilsammen udbyder alle tre spor på de fire niveauer. Her understøtter nærheden til jernbanen elevernes mobilitet mellem de to lokationer." Der henvise til lovforslagets 4 stk. 2 sidste sætning, (undtagelsesbestemmelse i forhold til yderområder). Det er endnu ikke afklaret politisk mellem de to kommuner, hvor (moder) institutionen ønskes placeret. Dette forventes afklaret mellem de to kommuner på politisk niveau inden den 29. maj Lovgivningsprocessen mulig ændring i forhold til nedsættelse af bestyrelser Ministeren har fremsat et ændringsforslag, der blandt andet indebærer, at de foreslåede midlertidige bestyrelser erstattes af en ny bestemmelse om udpegning af de nye institutioners første bestyrelser og disses opgaver og funktion. Bestyrelserne nedsættes jf. ændringsforslaget allerede med virkning fra 1. september 2018 eller snarest derefter, og bliver således IKKE midlertidige bestyrelser. Undervisningsministeriet har tilkendegivet, at man snarest vil udarbejde en "procesmanual" i forhold til nedsættelsen af de blivende bestyrelserne og disses første arbejdsopgaver../. Økonomien i forhold til kommunerne forhandles pt. med ministeriet. Der pågår således fortsat forhandlinger om FGU aftalens konsekvenser for kommunernes økonomi. Der forventes en afklaring ifm. indgåelse af Økonomiaftalen mellem regeringen og KL. Der er som bilag vedlagt en beskrivelse af finansieringen af FGU institutionerne jf. lovforslagets bemærkninger. Beslutning KKR Sjælland tiltrådte indstillingen.

5

K K R M I D T J Y L L A N D

K K R M I D T J Y L L A N D D AG SORDEN 2018 K K R M I D T J Y L L A N D Dato: 17-05-2018 14:00 Sted: Gl. Skovridergaard Marienlundsvej 36 8600 Silkeborg Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati.

Læs mere

UDKAST. Udkast til aftale om samarbejde vedrørende Forberedende Grund Uddannelse (FGU) mellem Greve, Høje-Taastrup, Lejre, Roskilde og Solrød kommuner

UDKAST. Udkast til aftale om samarbejde vedrørende Forberedende Grund Uddannelse (FGU) mellem Greve, Høje-Taastrup, Lejre, Roskilde og Solrød kommuner UDKAST Social-, Job- og Sundhedssekretariatet Sagsnr. 303027 Brevid. 2771364 Ref. STPE Dir. tlf. 46 31 77 14 Steentp@roskilde.dk Udkast til aftale om samarbejde vedrørende Forberedende Grund Uddannelse

Læs mere

Arbejdstitlen til den fælles FGU-institution er: Forberedende Grunduddannelse Sydøstjylland.

Arbejdstitlen til den fælles FGU-institution er: Forberedende Grunduddannelse Sydøstjylland. Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse Skabelonen skal ses i forlængelse af Undervisningsministeriets udsendte brev

Læs mere

Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse

Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse Skabelonen skal ses i forlængelse af Undervisningsministeriets udsendte brev

Læs mere

Emne Besvarelse Bemærkninger/ Vedhæftede dokumenter 1. Dækningsområdet og institutions- og skoleplaceringer

Emne Besvarelse Bemærkninger/ Vedhæftede dokumenter 1. Dækningsområdet og institutions- og skoleplaceringer 4. maj 2018 Indstilling fra Faxe, Køge, Ringsted, Sorø og Stevns kommuner Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse Skabelonen

Læs mere

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 2018-2021 Referat 15. maj 2018 kl. 07:00 Udvalgsværelse 1 - Ekstraordinært møde Indkaldelse Søren P. Rasmussen Karsten Lomholt Henrik Bang Ib Carlsen Kasper Langberg

Læs mere

FGU-reformen. Etablering af de nye fgu-institutioner. Marts 2018

FGU-reformen. Etablering af de nye fgu-institutioner. Marts 2018 FGU-reformen Etablering af de nye fgu-institutioner Marts 2018 Baggrund 28.06.2015 Regeringsgrundlag: Sammen for fremtiden 4. marts 2016 28. februar 2017 Ekspertgruppen om bedre veje til en ungdomsuddannelse

Læs mere

Forberedende grunduddannelse FGU-reformen. - En del af en sammenhængende kommunal ungeindsats

Forberedende grunduddannelse FGU-reformen. - En del af en sammenhængende kommunal ungeindsats Forberedende grunduddannelse FGU-reformen - En del af en sammenhængende kommunal ungeindsats Dagsorden Baggrund FGUs struktur, formål og målgruppe Kommunens økonomiske ansvar Oprettelse af bestyrelse Oprettelse

Læs mere

Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse (MODEL 1)

Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse (MODEL 1) Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse (MODEL 1) Skabelonen skal ses i forlængelse af Undervisningsministeriets udsendte

Læs mere

Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse

Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse Skabelonen skal ses i forlængelse af Undervisningsministeriets udsendte brev

Læs mere

På hvilken/hvilke adresse/adresser foreslås institutionen og institutionens skoler placeret?

På hvilken/hvilke adresse/adresser foreslås institutionen og institutionens skoler placeret? Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse Skabelonen skal ses i forlængelse af Undervisningsministeriets udsendte brev

Læs mere

Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse

Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse Skabelonen skal ses i forlængelse af Undervisningsministeriets udsendte brev

Læs mere

Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse

Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse Skabelonen skal ses i forlængelse af Undervisningsministeriets udsendte brev

Læs mere

Notat vedr. forslag om FGU-samarbejde mellem Norddjurs, Syddjurs, Favrskov og Randers kommuner.

Notat vedr. forslag om FGU-samarbejde mellem Norddjurs, Syddjurs, Favrskov og Randers kommuner. Fælleskommunal sagsfremstilling til politisk behandling: Notat vedr. forslag om FGU-samarbejde mellem Norddjurs, Syddjurs, Favrskov og Randers kommuner. Udarbejdet af: Asbjørn Friis Jensen, Michael Engelsbæk,

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job

Aftale om bedre veje til uddannelse og job Aftale om bedre veje til uddannelse og job Samarbejdsmøde om FGU og ungeindsatsen for de 17 kommuner, KKR Sjælland D. 15. december 2017 kl. 9-11, Næstved Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk

Læs mere

Referat af den første FGU-bestyrelses 2. ordinære møde

Referat af den første FGU-bestyrelses 2. ordinære møde Køge 11.01.2019 Referat af den første FGU-bestyrelses 2. ordinære møde FGU-institutionen i Køge, Faxe, Ringsted, Sorø og Stevns Kommuner Fredag den 21. december kl. 08:00 10:00 Ringsted Rådhus, Sct. Bendtsgade

Læs mere

Udpegning, sammensætning og betjening af FGU-bestyrelser

Udpegning, sammensætning og betjening af FGU-bestyrelser Udpegning, sammensætning og betjening af FGU-bestyrelser KL har i forbindelse med udpegning, sammensætning og betjening af bestyrelserne for de nye FGU-institutioner bedt Undervisningsministeriet uddybe

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr :30

Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr :30 Dagsorden for Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr. 6 15.05.2018 16:30 Gladsaxe Rådhus, mødelokale 2608 (tlf. 3957 5240) Medlemmer Tilforordnede Claus Wachmann Martin Samsing Katrine Skov Jakob Skovgaard

Læs mere

Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse

Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse Københavns, Frederiksberg, Tårnby og Dragør Kommuner 9. Maj 2018 1. Dækningsområdet

Læs mere

Erhvervsgymnasialt studiemiljø

Erhvervsgymnasialt studiemiljø HF ansøgninger vurderingsskema Delgeografi Odsherred (Odsherred og Holbæk) HF & VUC & HF EUC Nordvestsjælland - Der ønskes oprettet et spor og to på sigt. - Der er kapacitet til tre spor. Eksisterende

Læs mere

Placeringsstatistik 18 årige

Placeringsstatistik 18 årige Ungdommens Uddannelsesvejledning Region Sjælland UU Lolland Falster UUV Køge Bugt UU Nordvest- Sjælland UU Vestsjælland UU Sjælland Syd Placeringsstatistik 18 årige 1 Placeringsstatistik for 18 årige i

Læs mere

Figur- og tabelsamling vedr. Udviklingen for hver kommune i Region Sjælland

Figur- og tabelsamling vedr. Udviklingen for hver kommune i Region Sjælland Region Sjælland Koncern Økonomi, Analyse og afregning 20. januar 2013 Kommunal Medfinansiering (KMF) i løbende priser. Figur- og tabelsamling vedr. Udviklingen for hver kommune i Region Sjælland 2007-2012

Læs mere

Udviklings - og kontorchef i Storstrøms amt fra på uddannelses - og arbejdsmarkedsområdet

Udviklings - og kontorchef i Storstrøms amt fra på uddannelses - og arbejdsmarkedsområdet Indspil fra opmanden Lidt om mig selv med relevans for opmandsfunktionen: Udviklings - og kontorchef i Storstrøms amt fra 1985-1998 på uddannelses - og arbejdsmarkedsområdet Børne- og uddannelsesdirektør

Læs mere

Høring om SOSU Sjællands fremtidige udbudsstruktur

Høring om SOSU Sjællands fremtidige udbudsstruktur Høring om SOSU Sjællands fremtidige udbudsstruktur SOSU Sjællands forventninger til placering af hovedudbudssteder i år 215 SOSU Sjælland 1 blev etableret som en ny selvejende erhvervsskole 1. januar 21.

Læs mere

Notat om etablering af FGU-skole i Hedensted Kommune

Notat om etablering af FGU-skole i Hedensted Kommune Hedensted Notatark Sagsnr. 15.20.00-A00-1-18 Sagsbehandler Per Lunding Pia Hermanstad 21.1.2018 Notat om etablering af FGU-skole i Hedensted Kommune Den Forberedende Grunduddannelse FGU er en ny uddannelse,

Læs mere

Notat om placering af FGU institutioner og skoler i Nordkommunerne i KKR Hovedstaden

Notat om placering af FGU institutioner og skoler i Nordkommunerne i KKR Hovedstaden 12. april 2018 Notat om placering af FGU institutioner og skoler i Nordkommunerne i KKR Hovedstaden Baggrund Regeringen og en bred kreds af Folketingets partier indgik i efteråret 2017 Aftale om bedre

Læs mere

Sådan påvirker regeringens boligudspil husejerne i Region Sjælland

Sådan påvirker regeringens boligudspil husejerne i Region Sjælland Sådan påvirker regeringens boligudspil husejerne i Region Sjælland Regeringens boligudspil vil have betydning for den bolig, boligejerne i Danmark skal betale. I denne oversigt præsenteres effekterne af

Læs mere

Samlet vurdering af ansøgninger om at udbyde toårig hf i Region Sjælland

Samlet vurdering af ansøgninger om at udbyde toårig hf i Region Sjælland Samlet vurdering af ansøgninger om at udbyde toårig hf i Region Sjælland Hf er en almen studieforberedende uddannelse. I den nye gymnasiereform er der lagt op til, at hf skal være moderne og mere praksisorienteret

Læs mere

FGU EN VEJ TIL SOSU-SKOLERNE. Hvad betyder den nye Forberedende Grunduddannelse (FGU) FOR SOSUskolerne? Skal vi tænke anderledes?

FGU EN VEJ TIL SOSU-SKOLERNE. Hvad betyder den nye Forberedende Grunduddannelse (FGU) FOR SOSUskolerne? Skal vi tænke anderledes? FGU EN VEJ TIL SOSU-SKOLERNE Hvad betyder den nye Forberedende Grunduddannelse (FGU) FOR SOSUskolerne? Skal vi tænke anderledes? v/ FGU-opmand Per B. Christensen Unge og uddannelse hvad er på spil hvad

Læs mere

Elevgrundlag for FGU fordelt på kommuner

Elevgrundlag for FGU fordelt på kommuner UVM, januar 2017 Elevgrundlag for FGU fordelt på kommuner Der findes ikke en eksakt opgørelse over fordelingen af målgruppen for FGU, herunder de samlede udgifter til de eksisterende forberedende tilbud

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Onsdag den 23. maj 2018 Mødetidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 211, Mødelokale Winnie Sørensen, Heidi Ladegaard,

Læs mere

Data om den regionale uddannelsespulje, 6 ugers jobrettet uddannelse og puljen til uddannelsesløft i kommunerne i RAR- Sjællands område

Data om den regionale uddannelsespulje, 6 ugers jobrettet uddannelse og puljen til uddannelsesløft i kommunerne i RAR- Sjællands område Baggrundsmateriale til dialog om strategier og mål for brugen af Den regionale uddannelsespulje Det regionale arbejdsmarkedsråd 1. maj 2017 Data om den regionale uddannelsespulje, 6 ugers jobrettet uddannelse

Læs mere

Indstilling. Etablering af FGU i Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 13.

Indstilling. Etablering af FGU i Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 13. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 13. april 2018 Etablering af FGU i Aarhus Kommune 1. Resume Med den politiske aftale om Bedre veje til uddannelse

Læs mere

Transportafstandens betydning for placering af FGU-skoler

Transportafstandens betydning for placering af FGU-skoler Undervisningsministeriet, januar 2017 Transportafstandens betydning for placering af FGU-skoler I dette notat gennemgås en række faktorer, som skal tages i betragtning i forbindelse med kommunernes forslag

Læs mere

Kommunerne Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring og Læsø indgår i dækningsområdet

Kommunerne Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring og Læsø indgår i dækningsområdet Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse Samlet besvarelse for FGU Vendsyssel Skabelonen skal ses i forlængelse af Undervisningsministeriets

Læs mere

Forberedende Grunduddannelse (FGU) Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 15. maj 2018

Forberedende Grunduddannelse (FGU) Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 15. maj 2018 Forberedende Grunduddannelse (FGU) Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 15. maj 2018 Etablering af lokal FGU-institution FGU erstatter en række af de nuværende forberedende tilbud, som bliver integreret

Læs mere

Model 2A: Halsnæs, Hillerød, Frederikssund, Allerød, Egedal, Furesø, Rudersdal, Gribskov

Model 2A: Halsnæs, Hillerød, Frederikssund, Allerød, Egedal, Furesø, Rudersdal, Gribskov Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse Skabelonen skal ses i forlængelse af Undervisningsministeriets udsendte brev

Læs mere

Rettidighed for alle kontant- og starthjælpsmodtagere

Rettidighed for alle kontant- og starthjælpsmodtagere for alle kontant- og starthjælpsmodtagere (kontant- og starthjælpsmodtagere) Jobsamtaler november 2009 Hovedstaden og Sjælland Kontant- og starthjælpsmodtagere Første aktiveringstilbud Gentagende tilbud

Læs mere

til dækningsområde, og hvor mange skoler foreslås oprettet inden for Det foreslås, at der oprettes én institution og tre skoler (én i hver kommune).

til dækningsområde, og hvor mange skoler foreslås oprettet inden for Det foreslås, at der oprettes én institution og tre skoler (én i hver kommune). Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse Skabelonen skal ses i forlængelse af Undervisningsministeriets udsendte brev

Læs mere

Referat af ekstraordinært bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland

Referat af ekstraordinært bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland Referat af ekstraordinært bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 20. juni 2012 kl. 16-18 Adresse: FOA, Fuglebakken 2, Himmelev, 4000 Roskilde Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne

Læs mere

Til KL (KKR), DI/DA, LO, DEG-B og L, Uddannelsesforbundet. Om udpegning af medlemmer til FGU-institutionernes første bestyrelser

Til KL (KKR), DI/DA, LO, DEG-B og L, Uddannelsesforbundet. Om udpegning af medlemmer til FGU-institutionernes første bestyrelser Til KL (KKR), DI/DA, LO, DEG-B og L, Uddannelsesforbundet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR-nr.:

Læs mere

Særligt dyre anbringelser i region sjælland 2011

Særligt dyre anbringelser i region sjælland 2011 Roskilde den 23. maj 2012 Særligt dyre anbringelser i region sjælland 2011 Udarbejdet af arbejdsgruppe bestående af: Dorte Olsen, Kalundborg kommune Leif Stockholm, Region Sjælland Pia Winther, Roskilde

Læs mere

Nedenfor følger en kort gennemgang af de to elementer i aftalen.

Nedenfor følger en kort gennemgang af de to elementer i aftalen. Dagsordenpunkt Placering af en institution til Forberedende Grunduddannelse i Beslutning Baggrund Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre indgik 13.10.2017

Læs mere

K K R M I D T J Y L L A N D

K K R M I D T J Y L L A N D REFERAT 2018 K K R M I D T J Y L L A N D Dato: 17-05-2018 14:00 Sted: Gl. Skovridergaard, Marienlundsvej 36, 8600 Silkeborg Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL

Læs mere

Loven fastlægger en ny fordelingsmodel for fælleskommunale linjer i Movias område.

Loven fastlægger en ny fordelingsmodel for fælleskommunale linjer i Movias område. Notat Til: Kommuner i Region Sjællands område og Region Sjælland Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler TOR Direkte +45 36 13 16 40 Fax - TOR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 27. juni

Læs mere

Den kommunale ungeindsats og FGU. 16. April 2018 Børne- og Skoleudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Den kommunale ungeindsats og FGU. 16. April 2018 Børne- og Skoleudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Den kommunale ungeindsats og FGU 16. April 2018 Børne- og Skoleudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Aftale om Bedre veje til uddannelse og job og lovgivning Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017 Aftale om bedre veje til uddannelse og job Politisk aftale oktober 2017 Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk målsætning En sammenhængende kommunal ungeindsats En ny Forberedende Grunduddannelse

Læs mere

Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse

Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse Københavns, Frederiksberg, Tårnby og Dragør Kommuner 24. Maj 2018 Dækningsområdet

Læs mere

Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse (MODEL 2)

Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse (MODEL 2) Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse (MODEL 2) Skabelonen skal ses i forlængelse af Undervisningsministeriets udsendte

Læs mere

Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen om trafikbestilling 2016 til efterretning.

Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen om trafikbestilling 2016 til efterretning. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 25. juni 2015 Torsten Rasmussen 15 Orientering om trafikbestilling 2016 Indstilling: Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen

Læs mere

Referat Centerrådet for UU Sydfyn's møde Mandag den Kl. 16:00 Udvalgsværelse 4

Referat Centerrådet for UU Sydfyn's møde Mandag den Kl. 16:00 Udvalgsværelse 4 Referat Centerrådet for UU Sydfyn's møde Mandag den 25-06-2018 Kl. 16:00 Udvalgsværelse 4 Deltagere: Henrik Nielsen, Pia Dam, Jan Ole Jakobsen, Minna Henriksen Afbud: Tonny Gjersen, Carl Jørgen Heide Indholdsfortegnelse

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Onsdag den 23. maj 2018 Mødetidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 211, Mødelokale Dorthe Hecht, Ingelise Andersen, Jan R. Jakobsen,

Læs mere

Det strategiske net i Region Sjælland justeres og udvikles efter princippet om busforbindelse til alle tog i de store knudepunkter.

Det strategiske net i Region Sjælland justeres og udvikles efter princippet om busforbindelse til alle tog i de store knudepunkter. Notat Til: Kommuner i Region Sjælland og Region Sjælland Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler SHA Direkte +45 36 13 17 75 Fax - SHA@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 4. juli 2017 Trafikbestilling

Læs mere

UDDANNELSE TIL ALLE UNGE

UDDANNELSE TIL ALLE UNGE KL UDDANNELSESKONFERENCE NOVEMBER 2016 Holbæk Kommune En stærk medspiller Agenda Om baggrunden - Holbæk i Fællesskab Om organisationen - En stærk medspiller Om kerneopgaven Om at have en politisk uddannelsesdagsorden

Læs mere

Udfordringer på beskæftigelsesområdet - KKR Sjælland d. 7. november 2012 V. Regionsdirektør Preben Rasmussen Høj, prh@ams.dk

Udfordringer på beskæftigelsesområdet - KKR Sjælland d. 7. november 2012 V. Regionsdirektør Preben Rasmussen Høj, prh@ams.dk Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Udfordringer på beskæftigelsesområdet - KKR Sjælland d. 7. november 2012 V. Regionsdirektør Preben Rasmussen Høj, prh@ams.dk Dagsorden 1. Beskæftigelsesområdet

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017 Aftale om bedre veje til uddannelse og job Politisk aftale oktober 2017 Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk målsætning En sammenhængende kommunal ungeindsats En ny Forberedende Grunduddannelse

Læs mere

Udskrift fra beslutningsprotokol for Økonomiudvalget Mødet den 13. december 2017

Udskrift fra beslutningsprotokol for Økonomiudvalget Mødet den 13. december 2017 Udskrift fra beslutningsprotokol for Økonomiudvalget Mødet den 13. december 2017 15.08.00-A00-1-17 312. Orientering om den nye Forberedende Grunduddannelse og stillingtagen til den kommende proces Resumé

Læs mere

Indholdsfortegnelse - Bilag Indholdsfortegnelse - Bilag Beslutningssag: Dækningsområder samt institutions- og skoleplaceringer for FGU...

Indholdsfortegnelse - Bilag Indholdsfortegnelse - Bilag Beslutningssag: Dækningsområder samt institutions- og skoleplaceringer for FGU... Indholdsfortegnelse - Bilag Indholdsfortegnelse - Bilag...1 2.1 Beslutningssag: Dækningsområder samt institutions- og skoleplaceringer for FGU...2 Bilag 1: FGU KKR 23. maj...2 Bilag 2: Endelig- FGU - dækningsområde

Læs mere

Klyngesamarbejdet på voksenspecialundervisningsområdet Februar Årsrapport 2015

Klyngesamarbejdet på voksenspecialundervisningsområdet Februar Årsrapport 2015 Klyngesamarbejdet på voksenspecialundervisningsområdet Februar 2016 Årsrapport 2015 Udvikling, efterspørgsel og kapacitet i region Sjælland på voksenspecialundervisningsområde Resumé Klyngerne på voksenspecialundervisningsområdet

Læs mere

K K R S J Æ L L A N D

K K R S J Æ L L A N D REFERAT 2011 K K R S J Æ L L A N D Dato: 24. august 2011 Tidspunkt: 09:30 Sted: Scandic Ringsted, Nørretorv 57, Ringsted KL s mission Varetage demokratisk styrede kommuners fælles interesser og være center

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017 Aftale om bedre veje til uddannelse og job Politisk aftale oktober 2017 Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk målsætning En sammenhængende kommunal ungeindsats En ny Forberedende Grunduddannelse

Læs mere

Rekordlav andel af de unge går den faglærte vej

Rekordlav andel af de unge går den faglærte vej Rekordlav andel af de unge går den faglærte vej De seneste tal fra Undervisningsministeriet viser, at ca. 84 procent af de unge forventes at have gennemført mindst en ungdomsuddannelse 8 år efter 9. klasse.

Læs mere

Fremskrivningen er udarbejdet med bistand fra UNI-C og Undervisningsministeriet

Fremskrivningen er udarbejdet med bistand fra UNI-C og Undervisningsministeriet Elevfremskrivning for STX i Region Sjælland Herunder præsenterer Region Sjælland en elevprognose for årene 2012-2016 fordelt på hver af de 17 kommuner i regionen. Fremskrivningen er udarbejdet med bistand

Læs mere

Hver femte virksomhed vil ikke anbefale kommunerne i Region Sjælland

Hver femte virksomhed vil ikke anbefale kommunerne i Region Sjælland September 2013 Hver femte virksomhed vil ikke anbefale kommunerne i Region Sjælland Hver femte virksomhed i Region Sjælland vil ikke anbefale kommunen som et sted at etablere sig til andre virksomheder.

Læs mere

FGU. Dagsorden FGU-bestyrelsen Holstebro, Lemvig, Skive og Struer. 2. Opfølgning på beslutninger fra sidste bestyrelsesmøde

FGU. Dagsorden FGU-bestyrelsen Holstebro, Lemvig, Skive og Struer. 2. Opfølgning på beslutninger fra sidste bestyrelsesmøde Dagsorden -bestyrelsen Holstebro, Lemvig, Skive og Struer Dato: 04.02.19 Tid: 17:30-20:00 Sted: Produktionsskolen Marienlyst Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden + underskrivelse af referat fra bestyrelsesmøde

Læs mere

REFORM AF DE FORBEREDENDE TILBUD

REFORM AF DE FORBEREDENDE TILBUD REFORM AF DE FORBEREDENDE TILBUD Regeringens udspil Tro på dig selv det gør vi. Den 16. maj 2017 Kronologi Aktuelle uddannelsesreformer sætter forberedende tilbud under pres Regeringsgrundlaget Ekspertgruppen

Læs mere

Analyser af det specialiserede socialområde i RS17-kommunerne

Analyser af det specialiserede socialområde i RS17-kommunerne Politikermøde Rammeaftale Sjælland 29. april 2016 Analyser af det specialiserede socialområde i RS17-kommunerne Camilla T. Dalsgaard 2 Seks delanalyser - fire rapporter 1. Voksenområdet: Udgifter, brugere

Læs mere

KKR september 2014 Status og takster. 9. September

KKR september 2014 Status og takster. 9. September KKR september 2014 Status og takster 9. September Vi er i gang De 1. tilsynsbesøg blev gennemført 14. januar Tilsynsbesøg vedrørende alle røde sager gennemført Igangsat driftstilsyn, uanmeldte tilsyn og

Læs mere

Velkommen til INFORMATIONSMØDER OM FGU. Tillidsrepræsentanter

Velkommen til INFORMATIONSMØDER OM FGU. Tillidsrepræsentanter Velkommen til INFORMATIONSMØDER OM FGU Tillidsrepræsentanter Program: Den officielle tidslinje for FGU-implementering De vigtigste temaer for vores indsats for de næste måneder Institutionsdannelsen Overgang

Læs mere

Velkommen til stormøde!

Velkommen til stormøde! Velkommen til stormøde! DAGENS PROGRAM Gennemgang af aftalen Oplæg til drøftelse (særlige opmærksomhedspunkter) FROKOST Drøftelse Herfra (PSF s plan & input hertil samt skolernes opgaver) Dengang og nu

Læs mere

Velkommen til stormøde!

Velkommen til stormøde! Velkommen til stormøde! DAGENS PROGRAM Gennemgang af aftalen Oplæg til drøftelse (særlige opmærksomhedspunkter) FROKOST Drøftelse Herfra (PSF s plan & input hertil samt skolernes opgaver) Dengang og nu

Læs mere

Godkendelse af indstilling til fremtidig organisering af FGU

Godkendelse af indstilling til fremtidig organisering af FGU Punkt 2. Godkendelse af indstilling til fremtidig organisering af FGU 2017-064087 Skoleforvaltningen og Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget, Beskæftigelsesudvalget og Familie-

Læs mere

Udviklingen i unge ydelsesmodtagere

Udviklingen i unge ydelsesmodtagere Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Dato 17. august 2009 J.nr.: Udviklingen i unge ydelsesmodtagere Konklusion Udviklingen i antallet af unge ydelsesmodtagere under 30 år i Østdanmark fra juni

Læs mere

VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE

VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE 1. kvartal 2015 VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE 1. kvartal 2015 87 23 VI udvikler I denne vækst- og beskæftigelsesredegørelse sammenfattes oplysninger om de

Læs mere

Manglende rettidighed i indsatsen målretning eller volumen?

Manglende rettidighed i indsatsen målretning eller volumen? Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Dato: 10. september 2010 Manglende rettidighed i indsatsen målretning eller volumen? Der sættes i notatet fokus på, om manglende rettidighed i de enkelte jobcentre

Læs mere

I foråret 2017 fusionerede ZBC, Selandia og SOSU Sjælland til en fælles skole ZBC. Fusionen betyder, at ZBC i dag er Danmarks største fødevareskole.

I foråret 2017 fusionerede ZBC, Selandia og SOSU Sjælland til en fælles skole ZBC. Fusionen betyder, at ZBC i dag er Danmarks største fødevareskole. Notat om ZBCs ansøgning om GF 1 Fødevarer, jordbrug og oplevelser, samt GF 2 uddannelser på Campus Køge I foråret 2017 fusionerede ZBC, Selandia og SOSU Sjælland til en fælles skole ZBC. Fusionen betyder,

Læs mere

Udvalgsmøde d. 11. december 2017: På vej mod Sammenhængende kommunal ungeindsats og Forberedende Grunduddannelse (FGU) i Aalborg Kommune

Udvalgsmøde d. 11. december 2017: På vej mod Sammenhængende kommunal ungeindsats og Forberedende Grunduddannelse (FGU) i Aalborg Kommune Udvalgsmøde d. 11. december 2017: På vej mod Sammenhængende kommunal ungeindsats og Forberedende Grunduddannelse (FGU) i Aalborg Kommune Baggrunden Nye uddannelsespolitiske målsætninger mere ambitiøse:

Læs mere

Sygeforsikringen "danmark" LOKALVEDTÆGTER. Lokalafdeling Sjælland/Lolland-Falster

Sygeforsikringen danmark LOKALVEDTÆGTER. Lokalafdeling Sjælland/Lolland-Falster Sygeforsikringen "danmark" LOKALVEDTÆGTER Lokalafdeling Sjælland/Lolland-Falster Lokalvedtægter for Sygeforsikringen "danmark"s lokalafdeling Sjælland/Lolland-Falster 1. Sygeforsikringen "danmark"s lokalafdeling

Læs mere

Institution: Foreslås placeret i Hobro i Mariagerfjord Kommune.

Institution: Foreslås placeret i Hobro i Mariagerfjord Kommune. Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse Skabelonen skal ses i forlængelse af Undervisningsministeriets udsendte brev

Læs mere

Uddybende tal til Region Sjælland

Uddybende tal til Region Sjælland Uddybende tal til Region Sjælland 27.10.2017 Unge fra Køge Bugt, der ikke kommer videre på ordinær uddannelse Et bredere udbud af grundforløb i Campus Køge vil give flere muligheder for de unge, der ikke

Læs mere

Ved brev af 30. marts 2014 til Kommunernes Landsforening og kommunekontaktrådene udmeldte Udlændingestyrelsen landstallet for 2015 til 4.000 personer.

Ved brev af 30. marts 2014 til Kommunernes Landsforening og kommunekontaktrådene udmeldte Udlændingestyrelsen landstallet for 2015 til 4.000 personer. 4. Asylkontor Kommunernes Landsforening og Kommunekontaktrådene Dato: 29. september 2014 Sagsnummer: 14/027760 Sagsbehandler: drkj Center for Asyl og Økonomi Kommunekvoter for 2015 Ved brev af 30. marts

Læs mere

Orientering om status på FGU processen

Orientering om status på FGU processen Punkt 10. Orientering om status på FGU processen 2017-052123 Skoleforvaltningen fremsender til s orientering, efter anmodning fra Lisbeth Lauritsen, en status på processen på etablering af en forberedende

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del supplerende svar på spørgsmål 69 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del supplerende svar på spørgsmål 69 Offentligt Finansudvalget 2015-16 FIU Alm.del supplerende svar på spørgsmål 69 Offentligt Folketingets Finansudvalg Sagsnr. 2015-8636 Doknr. 307860 Dato 28-01-2016 Folketingets Finansudvalg har d. 10.11.2015 stillet

Læs mere

Sygeforsikringen "danmark" LOKALVEDTÆGTER. Lokalafdeling Sjælland/Lolland-Falster

Sygeforsikringen danmark LOKALVEDTÆGTER. Lokalafdeling Sjælland/Lolland-Falster Sygeforsikringen "danmark" LOKALVEDTÆGTER Lokalafdeling Sjælland/Lolland-Falster Lokalvedtægter for Sygeforsikringen "danmark"s lokalafdeling Sjælland/Lolland-Falster 1. Sygeforsikringen "danmark"s lokalafdeling

Læs mere

Status på arbejdet med reformen af de forberedende tilbud. FGU Kommunal Ungeindsats Indstilling til KKR

Status på arbejdet med reformen af de forberedende tilbud. FGU Kommunal Ungeindsats Indstilling til KKR Status på arbejdet med reformen af de forberedende tilbud FGU Kommunal Ungeindsats Indstilling til KKR Oplæg Et hurtigt Brush-up på hovedelementerne og processen Nedslag fra drøftelser i arbejdsgruppe,

Læs mere

Reform af ungeindsatsen og de forberedende tilbud muligheder for implementering i Køge Kommune

Reform af ungeindsatsen og de forberedende tilbud muligheder for implementering i Køge Kommune NOTAT Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat Reform af ungeindsatsen og de forberedende tilbud muligheder for implementering i Køge Kommune Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

K K R S J Æ L L A N D

K K R S J Æ L L A N D REFERAT 2009 K K R S J Æ L L A N D Dato: 18-08-2009 Tidspunkt: 09:30 Sted: Vordingborg Kommune, Valdemarsgade 43, Vordingborg KL s mission Varetage demokratisk styrede kommuners fælles interesser og være

Læs mere

K K R S J Æ L L A N D

K K R S J Æ L L A N D REFERAT 2014 K K R S J Æ L L A N D Dato: 28-01-2014 10:30 Sted: Sørup Herregård, Sørupvej 26, 4100 Ringsted. Mulighed for gruppemøder fra kl. 9.00 Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt

Læs mere

Stillings- og personprofil. Institutionsleder. Forberedende Grunduddannelse FGU Lolland og Guldborgsund

Stillings- og personprofil. Institutionsleder. Forberedende Grunduddannelse FGU Lolland og Guldborgsund Stillings- og personprofil Institutionsleder Forberedende Grunduddannelse FGU Lolland og Guldborgsund November 2018 Opdragsgiver Bestyrelsen for FGU i Lolland og Guldborgsund Kommuner Adresse Banegårdspladsen

Læs mere

Ved brev af 30. april 2019 meddelte Udlændingestyrelsen, at landstallet for 2020 blev fastsat til 600 personer.

Ved brev af 30. april 2019 meddelte Udlændingestyrelsen, at landstallet for 2020 blev fastsat til 600 personer. 3. Asylkontor Til Kommunernes Landsforening og Kommunekontaktrådene 29. september 2019 Kommunekvoter for 2020 Ved brev af 30. april 2019 meddelte Udlændingestyrelsen, at landstallet for 2020 blev fastsat

Læs mere

Dagsorden. Dagsordenspunkter. Mødedato: Onsdag den 3. marts Starttidspunkt: Kl. 15:00. Sluttidspunkt: Kl. 17:00

Dagsorden. Dagsordenspunkter. Mødedato: Onsdag den 3. marts Starttidspunkt: Kl. 15:00. Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Dagsorden Mødedato: Onsdag den 3. marts 2010 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Mødelokale: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Mødelokale 2. sal Journalnummer:

Læs mere

ÅRSRAPPORT NETVÆRKSGRUPPE VOKSENHANDICAP

ÅRSRAPPORT NETVÆRKSGRUPPE VOKSENHANDICAP ÅRSRAPPORT NETVÆRKSGRUPPE VOKSENHANDICAP Januar 2014 Indholdsfortegnelse Resumé... 2 Kommissorium... 3 Vidensdeling... 3 Faglig udvikling... 3 Netværksgruppens medlemmer... 4 Netværksgruppens arbejde i

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 122 Offentligt

Børne- og Undervisningsudvalget BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 122 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget 2016-17 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 122 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget Christiansborg Økonomi- og Koncernafdelingen Frederiksholms Kanal 25 1220 København

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job

Aftale om bedre veje til uddannelse og job Aftale om bedre veje til uddannelse og job Vejlederkonference, december 2017 Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk målsætning En sammenhængende kommunal ungeindsats En ny Forberedende Grunduddannelse

Læs mere

Reform af det forberedende område

Reform af det forberedende område Reform af det forberedende område - Sammenhængende, kommunal ungeindsats (KUI) v/direktør Hans Henrik Gaardsøe - Forberedende grunduddannelse (FGU) v/direktør Klaus Christiansen Viborg Byråd 18. juni 2018

Læs mere

REFERAT Mission. KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt. demokrati. KL varetager kommunernes fælles interesser

REFERAT Mission. KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt. demokrati. KL varetager kommunernes fælles interesser REFERAT 2016 K K R S J Æ L L A N D Dato: 13-09-2016 09:30 Sted: Sørup Herregård Sørupvej 26, 4100 Ringsted. Mødet er fra kl. 9.30-13.00. Partierne aftaler selv gruppemøder, de kan placeres i tidsrummet

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. SAMBA6-vejlederkonference 10. november 2017

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. SAMBA6-vejlederkonference 10. november 2017 Aftale om bedre veje til uddannelse og job SAMBA6-vejlederkonference 10. november 2017 Processen 28.juni 2015 Regeringsgrundlag: Sammen for fremtiden 18. januar 2016 Marienborg: temafrokost om en bedre

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Vejlederkonference, december 2017

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Vejlederkonference, december 2017 Aftale om bedre veje til uddannelse og job Vejlederkonference, december 2017 Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk målsætning En sammenhængende kommunal ungeindsats En ny Forberedende Grunduddannelse

Læs mere

3.8. Regeringens tilsynsreform og anbefaling af tilsynskommune

3.8. Regeringens tilsynsreform og anbefaling af tilsynskommune 3.8. Regeringens tilsynsreform og anbefaling af tilsynskommune SAG NR.: 000231859 abk/afp Baggrund Social- og integrationsministeren offentliggjorde den 26. september 2012 regeringens oplæg til en tilsynsreform:

Læs mere

Sådan kommer din boligskat til at se ud Det betyder regeringens boligskat-udspil fordelt på kommune

Sådan kommer din boligskat til at se ud Det betyder regeringens boligskat-udspil fordelt på kommune Sådan kommer din bolig til at se ud Det betyder regeringens bolig-udspil fordelt på kommune Kilde: Skatteministeriet Ejendomsværdi Albertslund Billigere hus 1800000 28400 30400 31200 30400 800 0 19900

Læs mere