Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet"

Transkript

1 Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 12 Udvidelse af produktionen på biogasanlægget BB Biogas, Ålstrupvej 68 2

2 Side P Udvidelse af produktionen på biogasanlægget BB Biogas, Ålstrupvej 68 Resumé BB Biogas har ansøgt om udvidelse af produktionen på biogasanlægget på Ålstrupvej 68, Vrå. En sådan udvidelse forudsætter udarbejdelse af lokalplan og kommuneplantillæg samt en VVM-redegørelse. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om dette planarbejdet kan igangsættes og VVM processen fortsættes. Sagsfremstilling BB Biogas har ansøgt om at øge indtaget af biomasse fra t/år til t/år. Administrationen vurderer, at anlægget er lokalplanpligtigt, bl.a. på grund af anlæggets samlede størrelse, herunder den øgede trafik, som udvidelsen vil medføre. Administrationen vurderer desuden, at udvidelsen medfører VVM-pligt, hvorfor der skal udarbejdes en VVM-redegørelse. Anlæggets placering fremgår af oversigtskortet i bilag 1. Den væsentligste konsekvens af den ønskede udvidelse er, at antallet af tunge transporter til og fra anlægget fordobles. Antallet af tunge tranporter forventes at stige fra ca. 9 til ca. 50 pr. hverdagsdøgn. En transport til anlægget med biomasse og en returtransport (med fyldt eller tom vogn) regnes som to transporter. Der er en mulighed for en større lugtemission fra oplag af faste biomasse. Arealet godkendt til disse oplag øges ikke, men der vil blive en større udskiftning af biomasser på pladsen. VVM-redegørelsen skal belyse problemstillingen nærmere, med henblik på at stille eventuelle vilkår i miljøgodkendelse vedr. oplagets overdækning og håndtering.

3 Trafikale forhold Biogasanlægget ligger på Ålstrupvej der er en privat fællesvej. Ålstrupvej leder ud til den offentlige vej Smidstrupvej, der er klassificeret som trafikvej. Ejer har omlagt godt 600 m af Ålstrupvej fra anlægget og nordover ud til Smidstrupvej. Vejstykket er udbygget til 8 m bredde, asfalteret og lagt i bedre afstand fra naboejendom. Fotos af den nye adgangsvej ses i bilag 2. Smidstrupvej er ca. 5 m. bred. Transporterne til anlægget vil udgøre 50 transporter om dagen, såfremt ansøgningen imødekommes. Ansøger har givet et bud på, hvilke ruter de 50 transporter til biogasanlægget vil tage. Af de 50 transporter kører 26 transporter nord på af Smidstrupvej og 24 transporter syd på af Smidstrupvej. Fordelingen fremgår af bilag 3. Som det fremgår af kortet kører en del af transporterne igennem tre byer i lokalområdet, Sønder Harritslev, Rakkeby og Smidstrup. I bilag 3 ses vejene i området samt de forventede transportruter. Side 3. I det efterfølgende gennemgås de trafikale forhold i de tre byer og på de lokale veje mellem byerne, som transporterne kommer til at bruge. Sønder Harritslev Vejbyvej gennem Sønder Harritslev har delvis græsfortov i den ene side af vejen og er ca. 5,5 m bred. Foran Mejeriet er fortovet kørt i stykker da pladsen til tider bliver brugt til vigeplads for transporter gennem byen. Kommunen har gennemført en trafiktælling i Her passerede i gennemsnit 533 køretøjer pr. hverdagsdøgn, heraf ca. 52 lastbiler. For at øge trygheden og sikkerheden på vejbyvej gennem byen foreslås det, at den del af vejen der ikke er kantstensafgrænset sideudvides med ca. 0,5 m, så de tunge køretøjer nemmere kan passere hinanden. Herudover foreslås det at anlægge fortov i græsrabatten, således at ældre og gangbesværede trygt kan færdes her. Rakkeby Rakkeby har dobbeltrettet cykelsti og fortov i den ene side langs Rakkebyvej. Rakkebyvej er ca. 5,5 m. bred, og kantstensafgrænset i begge sider. Kommunen har gennemført en trafiktælling i Her passerede i gennemsnit 548 køretøjer pr. hverdagsdøgn, heraf ca. 44 lastbiler. Da vejen er smal, er der ikke plads til at to lastbiler kan passere hinanden. Idet der er fortov og cykelsti i den ene side, vurderes det, at de bløde trafikanter vil benytte dette areal, hvorfor en udtrækkende lastbil ikke vil udgøre så stor en risiko i forhold til trafiksikkerheden. Således vurderes det, at der ikke er behov for trafiksikkerhedstiltag, som følge af en udvidelse af biogasanlægget.

4 Smidstrup I Smidstrup går Smidstrupvej gennem byen. Smidstrupvej er 5,5 m bred og der er ingen fortov gennem byen. Vejen er slidt, og det fremgår tydeligt, at der bliver kørt i vejrabatterne. For at minimere de løbende driftsomkostninger, foreslås det, at der kantforstærkes med 0,5 meter grus, således at vejen opnår en vejbredde på 6 meter. Området forventes separatkloakeret i 2019, hvor asfalten i denne forbindelse vil blive fornyet. Side 4. Kommunen har gennemført en trafiktælling i Her passerede i gennemsnit 956 køretøjer pr. hverdagsdøgn, heraf ca. 107 lastbiler. Sammenfatning af vejforhold Generelt er vejene i lokalområdet mellem 5-6 m brede og i acceptabel stand. Rabatterne på mange af strækningerne er dog kørt op, da transporterne ikke kan passere hinanden. Dette vil ikke blive bedre med øget antal transporter, og der må derfor beregnes øgede udgifter til istandsættelse eller ekstra vedligeholdelse af disse veje såfremt antallet af transporter stiger. Godkendelsesprocessen Anlægget er p.t. under opførelse, og ventes sat i drift i august i år. Miljøgodkendelse blev meddelt den Her blev samtidigt meddelt landzonetilladelse til opførelse af et biogasanlæg på adressen. Den nu påkrævede lokalplanen skal rumme det eksisterende anlæg med hensyn til byggeriets omfang og placering og give mulighed for mindre bygningsmæssige ændringer og udvidelser. Desuden skal lokalplanen omfatte, bestemmelser om etablering af afskærmning (jordvold og beplantning) samt om adgangsvejens udformning bl.a. i forhold til bredde og belægning. Det bemærkes, at lokalplanen ikke kan regulere antallet af transporter til anlægget, herunder etablering af eventuelle røranlæg til erstatning for lastbiltransport. Da lokalplanen erstatter landzonetilladelser skal planen endvidere omfatte fjernelse af anlægget efter endt anvendelse. Lokalplanens område er ikke omfattet af kommuneplanens rammedel. Der skal derfor udarbejdes et kommuneplantillæg, der udlægger en kommuneplanramme for anlægget.

5 Der skal afholdes en forudgående offentlighed, hvor borgerne har mulighed for at komme med idéer og bemærkninger, inden der udarbejdes et kommuneplantillæg. Det er administrationens vurdering, at der ikke bør afholdes forudgående offentlighed i juli måned på grund af sammenfald med sommerferie. Forudgående offentlighed bør derfor først ske i august med 2 ugers frist for eventuelle idéer og bemærkninger. Side 5. Det er meddelt ansøger, at den ønskede udvidelse af produktionen er VVM-pligtig. Der skal derfor, i givet fald, udarbejdes VVM-redegørelse og miljøgodkendelse af den ønskede udvidelse. Kommunen modtog den 1. marts VVM-anmeldelse fra ansøger. Anmeldelsen var i foroffentlighed frem til den 24. marts. En VVM-redegørelse, hvori trafikforhold skal være et væsentligt fokusområde samt et udkast til en miljøgodkendelse vil blive forelagt Teknik- og Miljøudvalget til godkendelse sammen med udkast til lokalplan og tillæg til kommuneplanen. Dokumenterne vil derefter i givet fald bliver udsendt i offentlig høring, inden endelig godkendelse kan meddeles. Bemærkninger og borgermøde Der indkom en del kritiske bemærkninger fra borgerne i området. Vejby-Smidstrup Vandværk udtrykte bekymring for grundvandet i deres indvindingsområde. Men derudover drejede de øvrige bemærkninger sig næsten udelukkende om den øgede belastning af vejnettet. Det anføres, at vejene i området og gennem de fire nærliggende landsbyer i forvejen er hårdt belastede og mange steder for smalle. Der bliver peget på konsekvenser for vejenes kvalitet (slid, huller, afbrækkede vejkanter), der igen betyder dårlig fremkommelighed og usikkerhed for de svage trafikanter. Der nævnes problemer med rystelser i huse tæt op ad transportvejene. I bilag 4 ses, hvem der indsendte bemærkninger og i bilag 5 ses alle høringssvar. Borgerforeningerne fra de fire landsbyer, Sdr. Harritslev, Vejby/Smidstrup og Rakkeby har efterfølgende arbejdet på at få fokuseret problemstillingerne og opstille løsningsmuligheder. Deres indspil af ses i bilag 6. På grund af den store opmærksomhed om sagen, inviterede til et åbent borgermøde, hvor sagen blev belyst, og borgerne kunne fremlægge deres bekymringer og forslag. Mødet blev afholdt den og havde deltagelse af ca. 60 borgere fra lokalområdet.

6 Side 6. Lovgrundlag Planloven 13 og 23c. Bek af 23. november 2016 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning. Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Økonomi Anlæg af fortov i Sdr. Harritslev vil koste ca. 0,300 mio. kr. og sideudvidelsen vil koste ca. 0,200 mio. kr. Kantforstærkning af Smidstrupvej gennem Smidstrup, vil koste ca. 0,080 mio. kr. En forøgelse af transporter til anlægget vil give forøgede udgifter til vedligeholdelse/istandsættelse af det lokale vejnet omkring biogasanlægget. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Planen er i overensstemmelse med Energipakken, hvor det er en målsætning, at 75 % af husdyrgødningen skal udnyttes til biogas. Et kommuneplantillæg og en lokalplan for et biogasanlæg er omfattet af Lov om miljøvurdering af Planer og Programmer. Der skal derfor udarbejdes en miljøvurdering af planerne. Det konkrete projekt er omfattet af VVM-bekendtgørelsen, hvor biogasanlæg af den ansøgte størrelse er nævnt på bilag 1 pkt. 10. Det betyder, at anlægget er VVM-pligtigt, og at der derfor skal udarbejdes en VVM-redegørelse. Denne proces er allerede igangsat, og der har været afholdt et borgermøde. VVM-redegørelse og miljøvurderingen sammenskrives i en miljørapport.

7 Bilag 1. Oversigtskort. 2. Fotos af adgangsvejen 3. Oversigtskort, veje og forventede transportruter 4. Afsendere af høringssvar vedr. VVM-anmeldelsen 5. Alle høringssvar Løsningsforslag fra beboerforeningerne Side 7. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget tager stilling til, om udarbejdelse af kommuneplantillæg, lokalplan igangsættes og VVM processen fortsættes, at afholdelse af foroffentlighed i givet fald sker i august Beslutning Teknik- og Miljøudvalget finder initiativet positivt, men finder ikke, der foreligger det planmæssige grundlag for at igangsætte planarbejdet til ansøgte projekt med en udvidelse til t indfødningsmængde. Der er i afgørelsen lagt vægt på den øgede trafikbelastning og anlæggets fysiske størrelse med produktoplag. Jørgen Bing deltog ikke i mødet.

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: 09.02.11-P19-1-18

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende:

Læs mere

Principper for biogasanlæg i Hjørring Kommune. 5. September 2018

Principper for biogasanlæg i Hjørring Kommune. 5. September 2018 Principper for biogasanlæg i Hjørring Kommune 5. September 2018 Husdyrgødning og energiafgrøder i Hjørring Kommune (opsamling) Produktion af husdyrgødning Forudsætning mindst 1970 tons svarende til et

Læs mere

Biogasanlæg i Hjørring Kommune. 13. Juni 2018

Biogasanlæg i Hjørring Kommune. 13. Juni 2018 Biogasanlæg i Hjørring Kommune 13. Juni 2018 Biogasanlæg i Hjørring Kommune Grøngas Hjørring Gårestrupvej 179 Produktion 50.000 t/år Ønsker udvidelse til 100.000 t/år Anlægget har lokalplan. Skal have;

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus -

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune 7. oktober 2015 Side 1. Mødedato: 7. oktober 2015 Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested:

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 15:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 469 (FÆLLESMØDE

Læs mere

Endelig vedtagelse af tillæg nr. 10 til Kommuneplan og lokalplan for et biogasanlæg

Endelig vedtagelse af tillæg nr. 10 til Kommuneplan og lokalplan for et biogasanlæg Dagsordenpunkt Endelig vedtagelse af tillæg nr. 10 til Kommuneplan 2017-2028 og lokalplan 15-009 for et biogasanlæg Sagsbehandler: DR20218 Sags-ID: EMN-2017-05304 Resume Behandling af høringssvar til forslag

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:45 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært møde - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

MILJØRAPPORT HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 MILJØVURDERING AF BY OG MILJØ

MILJØRAPPORT HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 MILJØVURDERING AF BY OG MILJØ MILJØRAPPORT MILJØVURDERING AF LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Lov om Miljøvurdering Lov om miljøvurdering af planer

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 1130 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Byrådet Beslutningsprotokol

Byrådet Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol 28-08-2017 17:00 Byrådssalen Afbud fra: Lars Munksø (UP) Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk 11 (Offentlig) Godkendelse af forslag

Læs mere

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan 2013-2024

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan 2013-2024 Tillæg nr. 38 til Rammeområde 72.T1 Solfangeranlæg og Kølkær Varmecentral nord for Kølkær. Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende

Læs mere

Med venlig hilsen Elin Christensen Tårs BILAG 5. Alle høringssvar 1-12 vedr. offentliggørelse af VVM-anmeldelsen. Nr 1

Med venlig hilsen Elin Christensen Tårs BILAG 5. Alle høringssvar 1-12 vedr. offentliggørelse af VVM-anmeldelsen. Nr 1 BILAG 5 Alle høringssvar 1-12 vedr. offentliggørelse af VVM-anmeldelsen Fra: Elin [mailto:elinbang@hotmail.com] Sendt: 10. marts 2017 21:02 Til: TeamErhvervPostkasse Emne: Vedr. hørring om Udvidelse af

Læs mere

Borgermøde om Biogas AU-Foulum

Borgermøde om Biogas AU-Foulum Borgermøde om Biogas AU-Foulum Onsdag den 13. juni 2018 Baggrund for borgermøde 2016: AU-Foulum søger om tilladelse til udvidelse af biogasanlæg og tilhørende forsknings- og demonstrationsfaciliteter på

Læs mere

Side 1 af 3. Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for 3 vindmøller placeret øst for Broholm Gods, Broholmsvej 32, 5884 Gudme

Side 1 af 3. Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for 3 vindmøller placeret øst for Broholm Gods, Broholmsvej 32, 5884 Gudme Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for 3 vindmøller placeret øst for Broholm Gods, Broholmsvej 32, 5884 Gudme Plan og Erhverv 11. april 2019 Afdeling: Plan Helene Grenild Helene.grenild@svendborg.dk

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 09.08.24-P16-1-11

Læs mere

Side 1 af 3. Plan og Erhverv. Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for et biogasanlæg på Kragekærvej, Tåsinge, 5700 Svendborg

Side 1 af 3. Plan og Erhverv. Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for et biogasanlæg på Kragekærvej, Tåsinge, 5700 Svendborg Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for et biogasanlæg på Kragekærvej, Tåsinge, 5700 Svendborg Plan og Erhverv Svendborg Kommune har modtaget en ansøgning om at opføre et biogasanlæg

Læs mere

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering.

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering. Møde: Miljø- og teknikudvalget Mødetid: 10. november 2016kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet 193. Igangsætning af planlægning for vindmøller ved Overgaard Sagsnr: 01.02.05-P16-2-16 Resumé

Læs mere

Offentligt borgermøde

Offentligt borgermøde Offentligt borgermøde Udbyneder Forsamlingshus Mandag den 24. april 2017 46 nye vindmøller ved Overgaard Randers Kommune Aftenens program, kl. 19.00 21.00 Velkommen, v. RK chef for Plan, Byg og Veje, Rune

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3 ELLA THOR EJENDOMME APS. TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Beskrivelse 2 2.1

Læs mere

Der er derfor udarbejdet en miljørapport, der indeholder både miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg samt VVMredegørelse.

Der er derfor udarbejdet en miljørapport, der indeholder både miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg samt VVMredegørelse. Ole Bang Ølgod Bioenergi Dansk Gasdistribution Plan og Vækst Bytoften 2, 6800 Varde 79947431 VVM-tilladelse til etablering af et biogasanlæg syd for Hjeddingvej 8, 6870 Ølgod 28-02-2018 meddeler hermed

Læs mere

Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. 13.30 Mødested: Ekstraordinært - Politikerloungen,

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Torvet 6 Fraværende: 01.02.20-Ø34-1-12 10. Fastsættelse af

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse Kommuneplantillæg nr. 44 - Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Vejledning Hvad er en sammenfattende redegørelse?

Læs mere

BORGERMØDE OM PLANFORSLAG TIL BIOGASANLÆG VED SNÆVRE VEST, SAMT ERHVERVSOMRÅDE SYD FOR REGSTRUP. Knabstrup Hallen, 24. april 2019

BORGERMØDE OM PLANFORSLAG TIL BIOGASANLÆG VED SNÆVRE VEST, SAMT ERHVERVSOMRÅDE SYD FOR REGSTRUP. Knabstrup Hallen, 24. april 2019 BORGERMØDE OM PLANFORSLAG TIL BIOGASANLÆG VED SNÆVRE VEST, SAMT ERHVERVSOMRÅDE SYD FOR REGSTRUP Knabstrup Hallen, 24. april 2019 Dagsorden for mødet 1. Kort om processen indtil nu og fremadrettet ved leder

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

Etablering af Andekærgård Biogas OFFENTLIG HØRING OG INDKALDELSE AF IDEER OG FORSLAG TIL PLAN- OG MILJØVURDERINGS-PROCES

Etablering af Andekærgård Biogas OFFENTLIG HØRING OG INDKALDELSE AF IDEER OG FORSLAG TIL PLAN- OG MILJØVURDERINGS-PROCES Etablering af Andekærgård Biogas OFFENTLIG HØRING OG INDKALDELSE AF IDEER OG FORSLAG TIL PLAN- OG MILJØVURDERINGS-PROCES Ideer og forslag ønskes Andekærgård Biogas har søgt om at etablere et biogasanlæg

Læs mere

Sammenfattende redegørelse. LEGO P-hus og arkade

Sammenfattende redegørelse. LEGO P-hus og arkade 17. august 2015 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 INDLEDNING 2 2 INTEGRERING AF MILJØHENSYN 2 3 MILJØRAPPORTENS BETYDNING FOR PLANERNES UDFORMNING 2 4 OFFENTLIGHEDSFASEN BETYDNING FOR PLANERNE UDFORMNING

Læs mere

Bilag 5. Fornyet prioritering af lokalplan for Erhvervsområdet Tåstrup Syd. Dato for modtagelse af ansøgning 13. juni Holbæk Kommune VBAF - Plan

Bilag 5. Fornyet prioritering af lokalplan for Erhvervsområdet Tåstrup Syd. Dato for modtagelse af ansøgning 13. juni Holbæk Kommune VBAF - Plan Bilag 5 Fornyet prioritering af lokalplan for Erhvervsområdet Tåstrup Syd Dato for modtagelse af ansøgning 13. juni 2019 Ansøger Holbæk Kommune VBAF - Plan Nuværende anvendelse/situation i området. Bestemmelser

Læs mere

Orientering om forudgående høring om udvikling af Bella Center

Orientering om forudgående høring om udvikling af Bella Center KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Til Økonomiudvalget Orientering om forudgående høring om udvikling af Bella Center har igangsat en forudgående høring om ændring af kommuneplanens rammer for Bella Center. Den

Læs mere

UDKAST SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE

UDKAST SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE TIL TILLÆG 3 TIL KOMMUNEPLAN 2013-25 FOR HOLBÆK KOMMUNE OG LOKALPLAN 6.13 FOR ET AFFALDSHÅND- TERINGSANLÆG OG ET SOLENERGIANLÆG VED AUDEBO UDKAST VÆKST OG BÆREDYGTIGHED

Læs mere

Lokalplan 639 Tillæg 3 til Kommuneplan 2017 med tilhørende miljørapport DAKA ved Assentoft. Randers Kommune. Havndal SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE

Lokalplan 639 Tillæg 3 til Kommuneplan 2017 med tilhørende miljørapport DAKA ved Assentoft. Randers Kommune. Havndal SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE Havndal SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE Dalbyover Udbyhøj Råby Gjerlev Gassum Øster Tørslev Asferg Spentrup Fårup Mellerup Mejlby Harridslev Lokalplan 639 Tillæg 3 til Kommuneplan 2017 med tilhørende miljørapport

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg H.022 med VVM-redegørelse og MV for oplag af olieprodukter i eksisterende olielager Gasværksvej Byrådet

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. maj Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. maj Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 2. maj 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 785, Blandet bolig- og erhvervsområde

Læs mere

Råstofindvinding, Hillerslev Kalkværk Hillerslev

Råstofindvinding, Hillerslev Kalkværk Hillerslev Råstofindvinding, Hillerslev Kalkværk Hillerslev Marts 2016 Hillerslev Procedure for udarbejdelse af kommuneplantillæg Procedure omkring offentliggørelse af kommuneplantillæg er angivet i Lov om Planlægning

Læs mere

Tillæg nr. 15 til Kommuneplan. Januar Udkast. Biogasanlæg på Mulstrup Møllevej

Tillæg nr. 15 til Kommuneplan. Januar Udkast. Biogasanlæg på Mulstrup Møllevej Tillæg nr. 15 til Kommuneplan 2013-2025 Biogasanlæg på Mulstrup Møllevej Januar 2018 Udkast Biogasanlæg på Mulstrup Møllevej Hvad er et kommuneplantillæg? Et kommuneplantillæg er et supplement til den

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: 01.11.00-P00-1-14

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse For kommuneplantillæg og lokalplan Biogasanlæg og kraftvarmeværk i Vegger September 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning og baggrund...3 2. Planvedtagelse...3 3. Integrering

Læs mere

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for: NORRECCO LYNGE Anlæg til modtagelse og behandling af affald

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for: NORRECCO LYNGE Anlæg til modtagelse og behandling af affald Allerød Kommune Plan og Byg DEBATOPLÆG Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for: Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk

Læs mere

135. Udskiftning af jernbanebroer på linjen Køge Nord - Næstved

135. Udskiftning af jernbanebroer på linjen Køge Nord - Næstved 135. Udskiftning af jernbanebroer på linjen Køge Nord - Næstved Sagsnr: 05.00.05-G00-1-13 Sagsansvarlig: Claus Just Madsen Sagsfremstilling Sagen omhandler Bane Danmarks opgradering af jernbanen Køge Nord

Læs mere

Assens Forsyning A/S har i december 2016 anmeldt et projekt omfattende etablering af nyt renseanlæg mv. ved Assens.

Assens Forsyning A/S har i december 2016 anmeldt et projekt omfattende etablering af nyt renseanlæg mv. ved Assens. 12. oktober 2017 Sags id: 17/17046 og 17/17047 Offentlig høring af forslag til lokalplan og kommuneplantillæg samt miljørapport (bestående af miljøvurdering af planforslagene og VVM-redegørelse) for etablering

Læs mere

Tillæg 3 til kommuneplan - Erhvervsområde, DAKA ved Assentoft

Tillæg 3 til kommuneplan - Erhvervsområde, DAKA ved Assentoft Tillæg 3 til kommuneplan - Erhvervsområde, DAKA ved Assentoft Status: Forslag Offentliggørelse af forslag start: 20. december 2017 Høringsperiode start: 20. december 2017 Høringsperiode slut: 28. februar

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 014

Kommuneplantillæg nr. 014 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 014 Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund Vedtaget af Frederikssund byråd den 21. marts 2012 til offentliggørelse i perioden fra den 27. marts 2012 til 22. maj 2012.

Læs mere

Tillæg nr. 15 til Kommuneplan

Tillæg nr. 15 til Kommuneplan Tillæg nr. 15 til Kommuneplan 2013-2025 Biogasanlæg på Mulstrup Møllevej September 2017 Biogasanlæg på Mulstrup Møllevej Hvad er et kommuneplantillæg? Et kommuneplantillæg er et supplement til den eksisterende

Læs mere

VVM-tilladelse. For et biomassefyret kraftvarmeværk ved Lisbjerg samt etablering af varmetransmissionsledning. Marts 2014

VVM-tilladelse. For et biomassefyret kraftvarmeværk ved Lisbjerg samt etablering af varmetransmissionsledning. Marts 2014 VVM-tilladelse For et biomassefyret kraftvarmeværk ved Lisbjerg samt etablering af varmetransmissionsledning Marts 2014 Del 1: Kommuneplantillæg til Aarhus Kommuneplan 2013 Del 2: VVM-tilladelse Del 3:

Læs mere

Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag

Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag VVM for udvikling af Kvickly-grunden i Horsens til byområde for butikker og boliger mv. 1. Hvad er VVM? Forkortelsen VVM står for Vurdering

Læs mere

Sammenfattende redegørelse til lokalplan nr. 486 og tillæg nr. 7 til Kommuneplan for et biogasanlæg ved Iglsø

Sammenfattende redegørelse til lokalplan nr. 486 og tillæg nr. 7 til Kommuneplan for et biogasanlæg ved Iglsø Sammenfattende redegørelse til lokalplan nr. 486 og tillæg nr. 7 til Kommuneplan 2017 2029 for et biogasanlæg ved Iglsø Placering af billede Højreklik på billedet Vælg størrelse og placering højde 13 cm

Læs mere

Silkeborg Kommune Teknik- og Miljøafdelingen 8600 Silkeborg. torsdag den 23. februar VVM anmeldelse for biogasanlæg - Lemming

Silkeborg Kommune Teknik- og Miljøafdelingen 8600 Silkeborg. torsdag den 23. februar VVM anmeldelse for biogasanlæg - Lemming Silkeborg Kommune Teknik- og Miljøafdelingen 8600 Silkeborg Mio Schrøder Mobil +45 22824376 ms@planenergi.dk torsdag den 23. februar 2017 VVM anmeldelse for biogasanlæg - Lemming Hermed anmeldes et nyt

Læs mere

Kommuneplantillæg FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 1. til Kommuneplan 2013 BIOGAS. Randers Kommune

Kommuneplantillæg FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 1. til Kommuneplan 2013 BIOGAS. Randers Kommune Kommuneplantillæg FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 1 til Kommuneplan 2013 BIOGAS INDHOLD Kommuneplantillæg Redegørelse Kommuneplantillæg 1 Biogas... 3 Læsevejledning... 3 Hvad er et kommuneplantillæg?... 3 Kommuneplan

Læs mere

Tillæg nr. 7B. Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan Område til vindmøller ved Videbæk Mose. Ringkøbing-Skjern Kommune

Tillæg nr. 7B. Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan Område til vindmøller ved Videbæk Mose. Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 7B Til Ringkøbing-plan 2009-2021 Område til vindmøller ved Videbæk Mose Kort- & Matrikelstyrelsen og Ringkøbing- Ringkøbing- 16. august 2011 1 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Kommuneplantillægget

Læs mere

Tillæg nr. 40 til Kommuneplan for Viborg Kommune. Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40. Forslag.

Tillæg nr. 40 til Kommuneplan for Viborg Kommune. Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40. Forslag. Tillæg nr. 40 til Kommuneplan 2009-2021 for Viborg Kommune Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40 Forslag Tillæggets område KOMMUNEPLANTILLÆG Forslag til tillæg nr. 40 Forslag til

Læs mere

Forslag. Kommuneplantillæg 34. Ophævelse af Kommuneplanramme 360-O4 Offentligt område Bjergeskov Hvilested

Forslag. Kommuneplantillæg 34. Ophævelse af Kommuneplanramme 360-O4 Offentligt område Bjergeskov Hvilested Forslag Kommuneplantillæg 34 Ophævelse af Kommuneplanramme 360-O4 Offentligt område Bjergeskov Hvilested September 2014 Offentlig høring fra den 13. september til den 8. november 2014. HØRING AF FORSLAG

Læs mere

Prioritering af kommuneplantillæg for Erhvervsområde samt lokalplan for Biogasanlæg ved Snævre

Prioritering af kommuneplantillæg for Erhvervsområde samt lokalplan for Biogasanlæg ved Snævre HOLBÆK KOMMUNE Bilag 6 Dato: 26. juli 2018 Sagsb.: Lasse Emil Stougaard Sagsnr.: 18/33897 Dir.tlf.: 72364846 E-mail: lasse@holb.dk Prioritering af kommuneplantillæg for Erhvervsområde samt lokalplan for

Læs mere

Tillæg nr. 25 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 25 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 25 til Rammeområde 99.T46 Teknisk anlæg recirkuleret fiskeopdræt ved Timlundvej, Sandet Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et

Læs mere

På mødet, blev der valgt 3 repræsentanter til at arbejde videre med de valgte problemstillinger.

På mødet, blev der valgt 3 repræsentanter til at arbejde videre med de valgte problemstillinger. Baggrund Repræsentanter fra området omkring Skivevej I efteråret 2016 mødtes repræsentanter fra følgende grundejerforeninger/beboerforeninger til et samlet møde, for at samle trådene omkring trafikale

Læs mere

Åben dagsorden. Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret

Åben dagsorden. Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning HERNING + 78 meter 55 meter FORELØBIG ILLUSTRATION HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning 16. maj 2019

Læs mere

Hvidbog - behandling af høringssvar

Hvidbog - behandling af høringssvar BILAG 2 / kommuneplantillæg nr. 003 og lokalplanforslag nr. 039 for et institutionsområde ved Haugemøllevej, Slangerup, Frederikssund Kommune. Hvidbog - behandling af høringssvar Afsender Resumé af høringssvar

Læs mere

Miljøvurdering af forslag til kommuneplantillæg nr. 30 og lokalplan 800-L05 for Biogasanlæg på Ugiltvej syd for Sindal

Miljøvurdering af forslag til kommuneplantillæg nr. 30 og lokalplan 800-L05 for Biogasanlæg på Ugiltvej syd for Sindal Miljøvurdering af forslag til kommuneplantillæg nr. 30 og lokalplan 800-L05 for Biogasanlæg på Ugiltvej syd for Sindal Ifølge lov om miljøvurdering af planer og programmer og konkrete projekter (lovbekendtgørelse

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-E Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-E Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 01-E-16.01 Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord FORDEBAT 22. februar - 10. marts 2019 Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan? 1 Status og proces 4 Fordebat 6 Deltag

Læs mere

MODERNISERING AF RESENDALVEJ

MODERNISERING AF RESENDALVEJ MODERNISERING AF RESENDALVEJ Forudgående høring April 2012 Debatoplæg Baggrund Silkeborg Kommune planlægger en modernisering af Resendalvej for at forbedre trafiksikkerheden. Den berørte strækning er ca.

Læs mere

Tillæg nr. 24. Til Kommuneplan , vedrørende et område til offentligt formål ved Anerbjergvej, Sønder Bork.

Tillæg nr. 24. Til Kommuneplan , vedrørende et område til offentligt formål ved Anerbjergvej, Sønder Bork. Tillæg nr. 24 Til Kommuneplan 2017-2029, vedrørende et område til offentligt formål ved Anerbjergvej, Sønder Bork. Ortofoto Ringkøbing- eller Geodatastyrelsen og Ringkøbing- Ringkøbing- Oktober 2018 FORORD

Læs mere

Borgermøde om vindmøller ved Vinge

Borgermøde om vindmøller ved Vinge Borgermøde om vindmøller ved Vinge Torsdag den 27. juni 2019 Præsentation Fra vindmølleprojektet (bygherre og rådgiver): Andreas von Rosen, European Energy Mio Schrøder, PlanEnergi Morten Christensen,

Læs mere

Åben Tillægsdagsorden. til. Udvalget for Plan og Teknik

Åben Tillægsdagsorden. til. Udvalget for Plan og Teknik Åben Tillægsdagsorden til Udvalget for Plan og Teknik Mødedato: Torsdag den 5. februar 2015 Mødetidspunkt: 13:00 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Mødelokale 2, Årre Preben Friis-Hauge, Connie

Læs mere

Godkendelse af opsamling på fordebat, Byudviklingsplan for Godthåb

Godkendelse af opsamling på fordebat, Byudviklingsplan for Godthåb Punkt 5. Godkendelse af opsamling på fordebat, Byudviklingsplan for Godthåb 2016-052150 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at der udarbejdes et forslag til

Læs mere

Debatoplæg. Boligområde og dagligvarebutik vest for Mejrup Kirkeby. Indkaldelse af idéer og forslag. Oktober Mejrup Kirkeby HOLSTEBRO KOMMUNE

Debatoplæg. Boligområde og dagligvarebutik vest for Mejrup Kirkeby. Indkaldelse af idéer og forslag. Oktober Mejrup Kirkeby HOLSTEBRO KOMMUNE Mejrup Kirkeby Boligområde og dagligvarebutik vest for Mejrup Kirkeby Indkaldelse af idéer og forslag Oktober 2018 HOLSTEBRO KOMMUNE Måned Oktober Debatoplæg INDKALDELSE AF FORSLAG OG IDEER Boligområde

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 AABENRAA KOMMUNE TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning 1 2 Vejnettet

Læs mere

Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan Område til vindmøller ved Videbæk Mose

Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan Område til vindmøller ved Videbæk Mose Forslag til Tillæg nr. 7A Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan 2009-2021 Område til vindmøller ved Videbæk Mose Kort- & Matrikelstyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 15. marts 2011

Læs mere

5 Forslag til planer for nyt besøgscenter ved Hammershus

5 Forslag til planer for nyt besøgscenter ved Hammershus Åbent punkt 5 Forslag til planer for nyt besøgscenter ved Hammershus 01.02.05P21-0295 Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Teknik- og Miljøudvalget 25-02-2014 5 Økonomi- og Planudvalget 11-03-2014

Læs mere

Kirkbi a/s Koldingvej Billund. Ikke VVM-pligt for Adgangsvej til Parkeringshus på Højmarksvej, - ændret udkørsel til Nordmarksvej.

Kirkbi a/s Koldingvej Billund. Ikke VVM-pligt for Adgangsvej til Parkeringshus på Højmarksvej, - ændret udkørsel til Nordmarksvej. Kirkbi a/s Koldingvej 2 7190 Billund Ikke VVM-pligt for Adgangsvej til Parkeringshus på Højmarksvej, - ændret udkørsel til Nordmarksvej. Orbicon har på vegne af Kirkbi d. 31. august 2018 indsendt ansøgning

Læs mere

Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning af et biogasanlæg i erhvervsområde nord for Thorning. Debatoplæg

Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning af et biogasanlæg i erhvervsområde nord for Thorning. Debatoplæg Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning af et biogasanlæg i erhvervsområde nord for Thorning Debatoplæg Deltag i debatten Silkeborg Kommune har igangsat planlægningen for et biogasanlæg i et erhvervsområde

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:30 Mødet afsluttet: kl. 13:30 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Vejle Kommune har modtaget en klage over zonetilladelse til opførelse af et gårdbiogasanlæg efter Planlovens 35.

Vejle Kommune har modtaget en klage over zonetilladelse til opførelse af et gårdbiogasanlæg efter Planlovens 35. Udtalelse til klage over zonetilladelse Vejle Kommune har modtaget en klage over zonetilladelse til opførelse af et gårdbiogasanlæg efter Planlovens 35. Resume Vejle Kommune har den 25. august 2016 givet

Læs mere

Tillæg nr. 65 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 65 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 65 til Rammeområde 15.B5 Boligområde ved Violens Kvarter Rammeområde 15.B2 Etageboliger i Engens Kvarter Rammeområde 15.R1 Rekreativt område nord for Engens Kvarter Fremlægges fra xx.

Læs mere

Behandling af høringssvar for udvidelse af LinkoGas.

Behandling af høringssvar for udvidelse af LinkoGas. Behandling af høringssvar for udvidelse af LinkoGas. Informationer Bemærkninger angående Afdelingens bemærkninger Afdelingens forslag til ændringer i tilladelsen HØRINGSSVAR 1 Afsender: Vibeke & Robert

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLAN 2015

FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLAN 2015 Luftfoto FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLAN 2015 Birketinget 6 m.fl. Vedtaget af Borgerrepræsentationen den xx.xx.xxxx Offentliggjort xx.xx.xxxx KOMMUNEPLANTILLÆG Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse

Sammenfattende miljøredegørelse HOLBÆK KOMMUNE Sammenfattende miljøredegørelse Dato: 27. juni 2018 Indledning og baggrund Forslag til Kommuneplan 2017 for Holbæk Kommune og den tilhørende miljørapport var i offentlig høring fra den 6.

Læs mere

Planlægning for vindmøller Sdr. Rubjerg og Vejby

Planlægning for vindmøller Sdr. Rubjerg og Vejby Planlægning for vindmøller Sdr. Rubjerg og Vejby Program 19:00 Velkomst, præsentation af aftenens program ved udvalgsformand Søren Smalbro 19:05 Oplæg ved administrationen om de statslige mål, kommunens

Læs mere

Side 1 af 10. Solrød Kommune Teknik og Miljø Team Plan og Byg Forslag til Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr , Fasanvej. Maj 2017 HØRINGSNOTAT

Side 1 af 10. Solrød Kommune Teknik og Miljø Team Plan og Byg Forslag til Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr , Fasanvej. Maj 2017 HØRINGSNOTAT Side 1 af 10 Solrød Kommune Teknik og Miljø Team Plan og Byg Forslag til Tillæg nr. 1 til nr. 317.3, Fasanvej HØRINGSNOTAT Maj 2017 Forslag til Tillæg nr. 1 til 317.3, Fasanvej har været fremlagt i offentlig

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

FORSLAG. Råstofindvinding, Hillerslev Kalkværk Hillerslev. Kommuneplantillæg nr. 24 Oktober/november Hillerslev

FORSLAG. Råstofindvinding, Hillerslev Kalkværk Hillerslev. Kommuneplantillæg nr. 24 Oktober/november Hillerslev FORSLAG Råstofindvinding, Hillerslev Kalkværk Hillerslev Oktober/november 2015 Hillerslev Procedure for udarbejdelse af kommuneplantillæg Procedure omkring offentliggørelse af kommuneplantillæg er angivet

Læs mere

TILLÆG NR. 22 TIL KOMMUNEPLAN Birketinget 6 m.fl.

TILLÆG NR. 22 TIL KOMMUNEPLAN Birketinget 6 m.fl. Luftfoto TILLÆG NR. 22 TIL KOMMUNEPLAN 2015 Birketinget 6 m.fl. Vedtaget af Borgerrepræsentationen den 28.02.2019 Offentliggjort 07.03.2019 KOMMUNEPLANTILLÆG Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur for

Læs mere

Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg

Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg Forslag til lokalplan nr. 435 har været i offentlig høring fra den 8. maj til

Læs mere

Deltagere: Bruno Hansen, Henrik Nielsen, Jesper Kiel, Søren Kongegaard, Pia Dam, Birger Jensen, Jens Munk

Deltagere: Bruno Hansen, Henrik Nielsen, Jesper Kiel, Søren Kongegaard, Pia Dam, Birger Jensen, Jens Munk Referat Miljø- og Naturudvalget 's møde Mandag den 18-03-2019 Kl. 14:30 Udvalgsværelse 1 Deltagere: Bruno Hansen, Henrik Nielsen, Jesper Kiel, Søren Kongegaard, Pia Dam, Birger Jensen, Jens Munk Indholdsfortegnelse

Læs mere

8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet

8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi- og Erhvervsudvalget 29. september 2015 8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet 15-023871 Sagsfremstilling Baggrund

Læs mere

Debatoplæg. Boligområde og dagligvarebutik vest for Mejrup Kirkeby. Indkaldelse af idéer og forslag. Juli Mejrup Kirkeby HOLSTEBRO KOMMUNE

Debatoplæg. Boligområde og dagligvarebutik vest for Mejrup Kirkeby. Indkaldelse af idéer og forslag. Juli Mejrup Kirkeby HOLSTEBRO KOMMUNE Mejrup Kirkeby Boligområde og dagligvarebutik vest for Mejrup Kirkeby Indkaldelse af idéer og forslag Juli 2017 HOLSTEBRO KOMMUNE Måned Sepember INDKALDELSE AF FORSLAG OG IDEER Boligområde og dagligvarebutik

Læs mere

Tillæg nr. 57 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 57 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 57 til Rammeområde 92.B1 Boligområde ved Hveddevej i Skarrild Fremlægges fra 15. november 2018 til 13. december 2018 (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er

Læs mere

Referat. fra Plan & Miljøudvalg

Referat. fra Plan & Miljøudvalg Referat fra Plan & Miljøudvalg Mødedato: Tirsdag den 22. december 2015 Mødetidspunkt: 8:30-11:30 Mødested: Deltagere: Afbud: Mødelokale 2 Esbjerg Rådhus John Snedker (A), Karsten Degnbol (V), Henrik Andersen

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse) Punkt 3. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.055 og Lokalplan 4-3-105 Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse) 2016-008444 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

Borgermøde om Viborg Bioenergi

Borgermøde om Viborg Bioenergi Borgermøde om Viborg Bioenergi Onsdag den 28. februar 2018 Program 1. Velkommen v/ Stine Damborg Hust, formand, Klima- og Miljøudvalget 2. Regler, planer og proces v/ Anna Dorte Nørgaard, 3. Præsentation

Læs mere

Åbent referat Udvalget for Strategisk By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Udvalget for Strategisk By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Udvalget for Strategisk By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Stuen,

Læs mere