NYHEDSBREV OM LEDELSE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYHEDSBREV OM LEDELSE"

Transkript

1 NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar årgang Udsendes til knapt Kære læser! Så tager vi fat på 10. årgang af nyhedsbrev om ledelse. Da jeg i sin tid startede nyhedsbrev om ledelse lagde vi ud med 50 abonnenter efter det første nyhedsbrev. Det er så siden steget stødt og roligt, så vi i dag har lige knapt abonnenter. Langt over 100 artikler er det blevet til og sidste år blev en del af disse artikler udvalgt og kommenteret i en bog, der udkom sidst på året: i den gode ledelses tjeneste. Når vi nu tager hul på en ny årgang, er det mit ønske og håb, at rigtig mange af jer får inspiration og vil dele jeres inspiration med andre gerne også her i nyhedsbrevet eller i mit LinkedIn forum: Ledelse inspiration og refleksion. God læselyst! Susanne Teglkamp Direktør og redaktør INDHOLD 1. Hvad vil du bruge 2013 til? 2. Anmeldelse af bogen: I den gode ledelses tjeneste 3. 3 gode bud til ledergruppen 4. Om at brænde 5. Ledergruppen det dynamiske omdrejningspunkt Køb bogen! 6. 5 skarpe til en leder 7. 3 gode bud til den enkelte leder 8. Fra international karriere til iværksætter i Danmark 9. De 5 mest læste artikler i december måned 10. Lederstillinger Hvis ikke du ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover, kan du blot afmelde det på afmeld@teglkamp.dk.

2 1. Hvad vil du bruge 2013 til? Susanne Teglkamp, er konsulent og direktør i Teglkamp & Co. Hun er uddannet jurist og reserveofficer og har et bredt erfaringsgrundlag fra ansættelser i det private erhvervsliv og i det offentlige. Hun har tung ledelsesmæssig erfaring og har bl.a. været kommunaldirektør, HR-direktør i to forskellige it-virksomheder og udviklingschef. Hun har i mange år arbejdet som managementkonsulent og ledelsesrådgiver. Susanne arbejder som udgangspunkt med ledelse i øjenhøjde. Det vil sige, at hun møder lederne på deres bane, tager udgangspunkt i virksomhedernes udfordringer og bringer sine erfaringer ind et frugtbart samarbejde med ledere og ledergrupper, således at de bliver bedre ledere eller ledergrupper og dermed også lykkes bedre med deres ledelsesopgave. Se mere på Lige før jul holdt jeg juleafslutning med min netværksgruppe. Vi gjorde alle status over året der gik. For mit eget vedkommende kunne jeg glad og stolt fortælle, at 2012 havde været et rigtig godt og begivenhedsrigt år. Jeg sad og kunne glæde mig over, at jeg i løbet af året havde udgivet 2 nye ledelsesbøger, at jeg havde kunnet fejre 10 års jubilæum som selvstændig konsulent, at jeg havde fået DJØF Selvstændiges Ildsjælspris 2012 for at sætte god ledelse på dagsordenen og at jeg i øvrigt havde klaret mig rigtig godt - krisen til trods. Efter den glade rapport var jeg parat til at give ordet videre til en af de øvrige deltagere i netværket. Men den gik ikke! Hvad skal der så ske i 2013? spurgte en af de øvrige i netværket. Og det var jo et rigtig godt spørgsmål. Sæt dit fingeraftryk på fremtiden En klog person har engang sagt: Fremtiden skaber ikke sig selv, den skabes af nogen og den nogen kan lige så godt være dig. Pointen er, med mindre vi har en skæbnetro og at tror, at det hele er forudbestemt, så påvirker de tanker, vi tænker og de handlinger vi foretager, det der kommer til at ske i fremtiden. Hvis ikke vi troede på, at vi kunne påvirke fremtiden, var der ingen grund til at arbejde med mål og strategier. Derfor giver spørgsmålet: Hvad skal der ske i 2013? rigtig god mening. Vær ambitiøs omkring fremtiden Nu vi er ved citaterne, har den amerikanske forretningsmand Les Brown sagt: Sigt efter månen, hvis du rammer ved siden af, havner du alligevel blandt stjernerne. Det kan jo godt lyde lidt poppet, men intensionen er god nok. Når vi sætter vores mål for fremtiden, så flytter det ikke rigtigt noget, hvis ikke vi sætter nogle ambitiøse mål. Jeg hører af og til både ledere og medarbejdere tale om at sætte overambitiøse mål og om at sætte overlæggeren for højt. Denne frygt kan betyde, at man sænker ambitionerne og det er faktisk meget værre. Der er ingen energi og drivkraft i uambitiøse mål. Uambitiøse mål lægger ikke sporene for fremtiden. Ambitioner kan sjældent blive for høje, men de kan blive urealistiske.

3 Det er altid en god idé at realitetstjekke sine mål. Har jeg ressourcerne, kompetencerne, tiden til at nå målet? Det er jo ikke gjort med at sætte de ambitiøse mål for fremtiden, du skal også have gjort dig nogle overvejelser om, hvordan du når målene. At skabe fremtiden er hårdt slid Jeg kan ikke lade være med at dykke ned og hente yderligere et klassisk citat: Ingenting kommer af ingenting undtagen lommeuld. Når nogle citater bliver klassikere, så er det netop fordi de rummer noget visdom ofte også med et glimt i øjet. Men der er stor sandhed i citatet. Jeg kender ikke til nogen, der har skabt store resultater, uden at der også har været lagt en hel del hårdt slid. Spørg alle topatleter, spørg de mest succesrige virksomhedsledere. De har alle arbejdet hårdt og målrettet for at nå de resultater, de har nået. Walk the talk For at vende tilbage til det, der startede dette indlæg: Hvad skal der så ske i 2013? Hvis dette indlæg ikke bare skal være en gang management luft, så må jeg selvfølgelig også selv tage den medicin, jeg docerer. Jeg tør godt her sige, at mine ambitioner for 2013 indeholder et mål om at fokusere endnu mere på arbejdet med ledergrupper. Når jeg fokuserer, betyder også at jeg vælger noget fra. Det kan godt kræve noget mod. Men jeg har allerede gode erfaringer med at fokusere min indsats. Jeg havde helt klart ikke nået det, jeg gjorde i 2013, hvis ikke jeg havde fokuseret. Jeg har også et mål om at skrive endnu en bog i det nye år. Jeg vil skrive bogen, fordi jeg har noget på hjertet omkring ledelse. Hvis jeg deler det, jeg har på hjertet med andre, kan jeg være med til at påvirke fremtiden omkring ledelsesudøvelse måske bare i det små men dog alligevel. Endelig har jeg et mål om at tage min faglige tyngde på mig. Alene her at nævne min faglige tyngde, er udfordrende. For vi og også jeg ligger stadig under for Janteloven i Danmark. Men jeg vil altså godt stå ved, at jeg, når det gælder om ledelse, har en faglig tyngde og noget at byde på. Jeg har en ambition om i endnu højere grad at være med til at sætte dagsordenen for god ledelse i Danmark. Ambitiøse mål ja, men ikke urealistiske. Det kommer til at kræve hårdt slid i 2013, men jeg glæder mig til at komme i gang. Hvad vil du bruge 2013 til? Så nu er det din tur! Har du gjort dig overvejelser, hvor du gerne vil påvirke fremtiden? Hvad er dine mål? Hvad skal der ske for dig i 2013? God vind på din rejse ind i fremtiden!

4 2. Anmeldelse af bogen: I den gode ledelses tjeneste I den gode ledelses tjeneste udkom den 11. december og er en bog skrevet til ledere og af ledere med Susanne Teglkamp som ankermand. Sammen med 23 ledere og konsulenter udfolder hun de mange forskellige sider og udfordringer omkring ledelse. Anmeldelse DBC (Dansk Biblioteks Center) har anmeldt bogen og skriver bl.a.: Susanne Teglkamps eksempler er let genkendelige og sproget er enkelt, præcist og uden speciel fagterminologi. Bibliotekerne har mange mere eller mindre teoretiske og vægtige værker om bogens temaer, men her får læseren et let tilgængeligt overblik over de emner inden for ledelse, der er mest oppe i tiden. Det er en velskrevet og let tilgængelig samling af inspirerende artikler om vigtige ledelsesmæssige emner. Bogen er illustreret og på 229 sider og kan købes for 229 kr. inkl. moms. Hertil kommer forsendelse. Bestil bogen hos forfatteren via dette link: gode bud til ledergruppen Vi har samlet 3 gode bud til ledergrupper, der gerne vil have inspiration og arbejde med at blive bedre ledergrupper: 1. Få inspiration til at gøre jeres ledermøder bedre Et effektivt halvdagsseminar, der giver jer konkrete ideer til et optimere jeres ledermøder. Læs mere her: 2. Udvikling af ledergruppen få et konkret designet udviklingsprogram En ledergruppe bliver først en gruppe, når enkeltindividerne melder sig ind i gruppen og arbejder mod det samme mål. Få et konkret designet udviklingsprogram til jeres ledergruppe. Læs mere her: 3. Kick off på visions- og strategiarbejdet Er det tid at arbejde med visionen og strategien i ledergruppen? Start med et 2 timers Kick off møde i ledergruppen og få en energifuld og effektiv visions- og strategiproces. Læs mere her: Find yderligere inspiration i andre tilbud til ledergruppen på

5 4. Om at brænde Anne Tang Thomsen er konsulent i Teglkamp & Co. Hun er uddannet Cand. Mag og har suppleret med forskellige former for konsulent- og lederuddannelser. Anne har et bredt erfaringsgrundlag fra ansættelser i det private erhvervsliv og i det offentlige. Anne har virket som bl.a. projektleder indenfor it-branchen og kursus-branchen, og har i mange år arbejdet som HR- og managementkonsulent. Se mere om Teglkamp & Co på Lad os starte året med en hyldest til de mange dygtige ledere, som vi møder i vores færden rundt i organisationer og virksomheder i Danmark. Og så må jeg hellere sige, at det her ikke er en artikel, om alle de egenskaber, som skal til for at skabe en god leder, men om en kvalitet, som jeg ser igen og igen netop karakteriserer den rigtig gode leder (og andre dygtige mennesker), og som ikke kan erstattes af alle de andre lederkvaliteter. Det drejer sig om at brænde for noget - om virkelig at ville! Folk, som brænder, har det med at blive større end sig selv, og de kan få ting til at ske, som umiddelbart virker umuligt og ikke mindst: de kan få andre med sig. En meget klog mand, nemlig Otto Scharmer, (forfatter til Teori U) siger, at 7 mennesker, som virkelig vil, kan ændre verden. Det er da værd at tænke over. Hvem lytter du sådan rigtigt til? Mennesker, som brænder er spændende. At brænde betyder, at man har hjertet med i det, man gør, det man laver er ikke en metervare taget ned fra hylden men noget, man virkelig tror på. Findes der en læser af dette nyhedsbrev, som ikke kender citatet I have a dream, som et eksempel, på en superbrænder, hvor man stadig i dag lytter til budskabet, når det bliver sendt. Det er fascinerende at lytte til et menneske, som har et budskab med vægt bag det behøver ikke dreje sig om historiske milepæle men kan være langt mere nærliggende hverdagsting. Jeg kan stadig huske, da jeg på et tidspunkt skulle lave en opgave for en gruppe kloakfolk. Lederen begyndte ufortrødent at fortælle om kloakker, energisk suppleret af sine medarbejdere. Jeg tænkte indledningsvis, at dette ville blive en lidt lang snak, da emnet ikke havde min umiddelbare interesse, men inden længe var jeg totalt indfanget i kloakkens mysterier og når jeg i dag tænker på kloakker er det både med viden og ja en vis varme. Der findes heldigvis mange mennesker, som brænder i hverdagen og som er værd at lytte til - både i det stille og med større armsving. Hvem ville du gerne ledes af?

6 Når man lytter til et menneske med virkelig gejst, og bliver fascineret - er der en større chance for, at man får lyst til at følge personen og kæmpe for de samme drømme. Den energi der ligger i at brænde for noget, har det med at smitte på andre. Det handler om at tro på det, man laver! Det øger chancen for at andre gør. Det er også langt nemmere at skabe en mening med opgaver og ideer - for fx ens medarbejdere - når man har hjertet med. For en gruppe medarbejdere er det så meget mere inspirerende at bevæge sig hen imod noget fælles med en leder, som selv er fascineret, nysgerrig og ambitiøs på sit felt end der er at bevæge sig lidt mere på må og få, med et mere uklart billede af hvorhen? måske endda med en følelse af at være på vej væk fra noget. Om at være desillusioneret Hvad er så det modsatte af at brænde for noget? et godt bud kunne være at være desillusioneret, have mistet formålet med det, man laver og have tabt gnisten. Jeg sad for nyligt i en testsamtale med en leder, som totalt havde mistet gnisten. Det var trist, og selv i det fortrolige rum, vi havde, kunne han ikke komme med et eksempel på noget, som virkelig interesserede ham. Det var der mange gode grunde til, som jeg ikke skal nævne her. Det jeg vil nævne var, at han havde store problemer med at få medarbejderne til at yde ordentligt, hvilket jeg helt ærligt godt kunne forstå. Om at brænde ud eller brænde for det forkerte Jeg må lige sige, at det kan være hårdt og opslidende at brænde ligesom det også kan være hårdt og opslidende at være sammen med folk, som virkelig brænder for noget. Det gælder om at finde en sund balance, så man både selv og andre kan holde til det. Det handler også om, hvordan man forvalter det at brænde for noget og jeg behøver vist ikke fortælle, at historien er fuld af eksempler på folk, som brændte for det forkerte og på forkert måde med katastrofale konsekvenser til følge. Men det handler denne artikel ikke om. Ligesom den ikke handler om distanceblændere uden indhold - for de findes skam også, men kan i reglen hurtigt skilles fra dem, som har hjertet med. Hvordan kommer man til at brænde? Jeg vil lige minde om historien om en gruppe amerikanske studerende, som blev spurgt, hvor de så sig selv efter et vist antal år. En stor procentdel svarede, at de ville være millionærer, mens en lille gruppe havde en eller anden forretningsmæssig drøm, de ville realisere. Gruppen, som rent faktisk endte som millionærer, var at finde blandt drømmerne. Hvad er pointen så? jo det handler om at være nysgerrig, lade sig fascinere og finde den gnist, man har i sig selv, der hvor man pludselig glemmer tid og sted og bare er opslugt af nuet og så handler det om at turde følge den gnist og give den plads. Ok jeg erkender, at det er en lidt forsimplet opskrift, men da bestemt en tanke værd - nu vi lige er startet på et nyt år. Godt Nytår! En lidt pudsig opfordring: næste gang du får mulighed for at lytte til Michael J.D. Linden- Vørnle, så tag chancen han har fået mig til at interessere mig for astrofysik!

7 5. LEDERGRUPPEN det dynamiske omdrejningspunkt køb bogen! Der findes mange reolmeter management bøger, der handler om den enkelte leder og om forskellige ledelsesdiscipliner. Men der findes ikke ret mange bøger, der omhandler ledergruppens arbejde. Det vil jeg gerne råde bod på med denne bog. Uddrag af anmeldelse fra Magasinet Lederne: "Hvad enten du er "direktøren for det hele" eller mellemleder i en ledergruppe, så får du her et godt spejl og en anvendelig ramme for at se med både kritiske og kærlige briller på din ledergruppe." Ledergruppen har ligget på Børsens Bestsellerliste og på Top-5 på Saxo.coms liste over danske management bøger. Du kan læse mere om bogen og bestille den på skarpe til en leder Ivan Kristoffersen, er koncernregnskabschef på Københavns Universitet og har mange års erfaring inden for offentlig økonomiforvaltning og administration med bl.a. en fortid som driftsøkonomichef i Kulturministeriets Administrationscenter og afdelingsleder i Økonomistyrelsen. Organisationsudvikling, effektivisering via digitalisering og udvikling af grundlaget for effektiv økonomistyring har været nogle af de områder, som har stået højt på hans agenda de senere år. 1) Hvorfor blev du leder? Jeg har nok altid været meget engageret i min omverden og tidligt taget ansvar. Et stort engagement betyder også en stor trang til gøre - jeg har altid fået mange ideer til hvad der kunne gøres bedre og haft viljen til at føre dem ud i livet. Så det har nok spillet ind i mit arbejdsliv, selvom mit første bekendtskab med lederrollen for snart mange år siden skete mere eller mindre tilfældigt. Sidenhen kom ledelse til at fylde langt mere og gradvist blev det også mere klart, at der i ledelsesgerningen ligger en stor mulighed for indflydelse og at arbejde med mennesker begge dele er noget jeg værdsætter meget. 2. Hvilke er dine vigtigste ledelsesmæssige udfordringer lige nu? Vi har gennem de senere år arbejdet målrettet med at digitalisere, procesoptimere og kvalitetsudvikle på regnskabsområdet, hvilket har ledt til en kraftig vækst i antallet af videnarbejdere i takt med udfasning af manuelle opgaver. Så vi er midt i en transformationsproces mod en videnarbejdsplads. Det giver nogle spændende ledelsesmæssige udfordringer, at skulle ny-

8 tænke og indrette en videnintensiv arbejdsplads med bl.a. plads til autonomi og selvledelse, hvor fagligheden kan nyde fremme og omsættes til værdiskabelse i organisationen. 3. Hvordan sørger du for at udvikle dig som leder? Jeg har haft stort udbytte af nogle længerevarende formelle uddannelsesforløb i ledelse. Senest har jeg afsluttet studiet Master of Public Governance, hvilket på mange måder har været berigende og givet nye indsigter. Ledelse handler i høj grad om mennesker og jeg henter ofte min inspiration til udvikling af lederskabet helt uden for arbejdsmæssige kontekster, hvor jeg i samspil med andre kan få nye indsigter, som kan overføres til en ledelsesmæssig kontekst. Det kan eksempelvis være i forbindelse med rejser, som giver mulighed for at granske mangfoldighed og sameksistens på tværs af fx etnicitet, social status og kulturer mv., hvilke kan give stor inspiration og samtidig sætte egne udfordringer i det rette perspektiv. 4. Hvilke karakteregenskaber lægger du vægt på hos en leder? Jeg værdsætter åbenhed og eksekveringskraft ganske meget. Åbenhed kan skabes på mange måder og situationsbestemt, så min erfaring er, at åbenhed særligt i svære situationer - er med til at reducere usikkerhed og bekymringer. Derudover rummer åbenhed mange andre aspekter i forhold til bl.a. troværdighed og legitimitet. I mange organisationer kan det være slidsomt at få truffet beslutninger, men i endnu større grad at få dem eksekveret, hvorfor det ofte er befordrende med ledere med stærke præferencer for at eksekvere. 5. Hvordan håndterer du stress? Vi har gennem de seneste år haft et stigende fokus på stresshåndtering og i starten af 2013 iværksætter vi et mindfulness-projekt med støtte fra Statens Center for Kompetenceudvikling, som vi håber vil være et effektfuldt bidrag til forebyggelse af stress. Som alt for mange andre har jeg også fra tid til anden haft stresssymptomer, men er med tiden blevet habil til at lytte til krop og sjæl. For mig handler det om nogle basale elementer som kost, søvn samt fysisk og mentalt velvære. Jeg dyrker meget idræt og har en hel del intense træningstimer om ugen, hvilket jeg oplever som et frirum til individuel udfoldelse og faktisk også en mulighed for at være alene med sig selv, hvilket jeg som leder synes er overordentligt vigtigt af mange forskellige årsager gode bud til den enkelte leder Vi har samlet 3 gode bud til den enkelte leder, der gerne vil have inspiration til karriere og udvikling af egen ledelse: 1. Få en personlig sparrings- og udviklingspartner Et lille forløb, hvor du reflekterer over egen ledelse og arbejder med konkrete ledelsesudfordringer. Læs mere her: 2. Karriererådgivning Et forløb, der giver sparring på din karriere, hvad enten det er indenfor eller ud af virksomheden Læs mere her: 3. Kom i topform til samtalen Skal du til jobsamtale eller bare en rigtig vigtig samtale, så få pudset formen af inden. Læs mere her:

9 8. Fra international karriere til iværksætter i Danmark Peter Thomsen, 37 år, har sat sin internationale karriere på standby for at bygge virksomheden CEKURA op fra bunden. Motivet er et brændende ønske om at give sin mormor og hendes jævnaldrende trygheden tilbage. Peter har fortalt sin historie til mig. I ti år har Peter Thomsen rejst verden tynd som strategikonsulent og forretningskonsulent. For fem år siden blev han headhuntet til Udenrigsministeriets eksportråd og fik fast adresse i Rusland. Han er sprogofficer og har suppleret uddannelsen med en dansk, en engelsk og en fransk grad i virksomhedsledelse. Det er altså en temmelig velkvalificeret herre, der i august 2012 blev direktør for CEKURA i København. Men hvad fik ham til at forlade en international toppost for at satse på en ukendt virksomhed i Danmark? Hjerneblødning i familien For to år siden fik min mormor en hjerneblødning, fortæller Peter. Hun klarede skærene, men det var en hård omgang. Klog af skade ansøgte hun kommunen om et nødkald, da hun kom hjem fra hospitalet. Hun bor nemlig alene. Men det var der slet ikke ressourcer til, lød beskeden. Så jeg blev selvfølgelig bekymret for, hvad der ville ske, hvis hun blev dårlig igen. Skæbnen ville, at Peter kort forinden havde mødt nogle amerikanske investorer, der var på vej til Skandinavien med en helt ny service. En alarmknap som den, Peters mormor havde ønsket sig, men med garanti for personlig kontakt. Det rigtige produkt på det rigtige tidspunkt Det var lige præcis den hjælp, jeg gerne ville give min mormor. En alarm, hvor man bare skal trykke på en knap for at få kontakt med et andet menneske. Diskret omsorg hele døgnet. Det ligger lige til højrebenet i et land, hvor mange bor alene. Men der fandtes slet ikke noget tilsvarende i Danmark, som jeg kunne forære min mormor, så vi begge kunne sove trygt i hver vores hjørne af Europa. Peter fik overbevist amerikanerne om, at Danmark var et oplagt sted at begynde. Han stillede sin ekspertise til rådighed og endte med at få tilbudt stillingen som adm. direktør. Hans begejstring fik ham til at sige ja. Her var chancen for at gøre en forskel for hans egen familie og tusindvis af andre. Den største udfordring Den største udfordring ved at bygge CEKURA op fra bunden har ikke været logistikken og benarbejdet. Det allermest udfordrende har faktisk været at oversætte den amerikanske erfaring til danske forhold, siger han. Mine amerikanske investorer har arbejdet med denne her service i 25 år. Men forholdene er anderledes i Danmark. I USA er man vant til at betale for service. Men man forventer også en ypperlig betjening. I Danmark har vi til gengæld høje forventninger til det offentlige, som vi ikke altid kan få indfriet. Det bedste af to verdener Derfor ligger CEKURAs potentiale i at kombinere det bedste af to verdener: den amerikanske fokus på kundetilfredshed og den danske forventning om omsorg og tryghed, der ikke føles som et forretningsforhold. Min mormor fik selvfølgelig den allerførste sender, fortæller Peter. Så nu er hun aldrig helt alene. For jeg ved, at vores service holder. At hun får hjælp, hvis hun har behov. Det er den bedste gave, jeg kan give. Du kan læse mere om CEKURAs service på

10 9. De 5 meste læste artikler i december måned 2012 Vi har samlet de 5 mest downloadede artikler og undersøgelser fra vores hjemmeside i december måned: 1) Hvordan kan man kende en leder? 2) Ledere kan også mobbes 3) Tale er sølv og tavshed er guld - eller er det? 4) Hvis ikke medarbejderne kan lide lugten i bageriet 5) Loyalitet en case fra det virkelige liv Du kan læse dem og flere end 100 andre artikler og undersøgelser på Opslåede lederstillinger Vil du have et overblik over ledige lederstillinger? Så gå ind på vores site Vi har lavet en aftale med både Jobindex og StepStone. Det betyder, at vi på vores site har samlet de ledige lederstillinger, der er slået op på henholdsvis Jobindex og StepStone. Held og lykke med jobjagten!

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE November 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.900 Kære læser! November måned er jubilæumsmåned. Jeg fejrer mit 10 års jubilæum med bogen: I den gode ledelses tjeneste. Du kan hele

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Allerførst vil jeg gerne slå et slag for min nye undersøgelse om ledergruppen anno 2013. Jeg håber, at du også vil bruge

Læs mere

Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden!

Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden! Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden! Af og til er der brug for et pusterum og lidt inspiration udefra for at sætte gang i den interne udvikling på arbejdspladsen. Til det formål

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.900 Kære læser! Kan alle blive ledere eller skal man have et særligt leder gen? Få svaret i nyhedsbrevets første artikel. Det er desværre

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.700 Kære læser! Jeg håber, at du er kommet godt ind i det nye år. For mit eget vedkommende er året startet med, at jeg har udgivet en

Læs mere

Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer

Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af i hvor høj grad vi oplever

Læs mere

Hvordan kan man kende en leder?

Hvordan kan man kende en leder? Hvordan kan man kende en leder? Susanne Teglkamp, er konsulent og direktør i Teglkamp & Co. Hun er uddannet jurist og reserveofficer og har et bredt erfaringsgrundlag fra ansættelser i det private erhvervsliv

Læs mere

Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2

Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2 Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2 Af: Susanne Teglkamp, Teglkamp & Co. Fra Susanne Teglkamps helt nye bog: Ledergruppen i udvikling bring potentialet frem, bringes her 2. del af et

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.800 Kære læser! Vi gør ofte ting unødigt kompliceret, derfor støver vi et gammelt men særdeles relevant princip af: KISS eller Keep It

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.800 Kære læser! Mange af jer har før sommerferien deltaget i undersøgelsen om den vanskelige samtale. Nu foreligger resultatet og det

Læs mere

Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper

Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Det var et tidspunkt et slogan i forskellige græsrodsbevægelser der hed noget

Læs mere

Susanne Teglkamp Ledergruppen

Susanne Teglkamp Ledergruppen Susanne Teglkamp Ledergruppen det dynamiske omdrejningspunkt Susanne Teglkamp Ledergruppen det dynamiske omdrejningspunkt LEDERGRUPPEN det dynamiske omdrejningspunkt Copyright 2013 Susanne Teglkamp All

Læs mere

Unge og ældre medarbejdere har størst trivsel på arbejdet

Unge og ældre medarbejdere har størst trivsel på arbejdet Unge og ældre medarbejdere har størst trivsel på arbejdet Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Sig mig hvor gamle dine medarbejdere er og jeg skal fortælle dig, hvor

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 Kære læser! Vi er nu oppe på mere end 1.200 abonnenter på nyhedsbrevet og vi vil gerne have flere. Derfor hvis du synes om nyhedsbrevet så anbefal det til en kollega eller

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.500 Kære læser! I årets sidste nummer af Nyhedsbrev om ledelse kan vi tilbyde et spændende nyt tiltag. Vi har oprettet et lederforum

Læs mere

Undersøgelse om mål og feedback

Undersøgelse om mål og feedback Undersøgelse om mål og feedback Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Mellem januar og marts 2008 gennemførte Teglkamp & Co. i samarbejde med StepStone Solutions A/S en internetbaseret undersøgelse

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.900 Kære læser! Vi foretager hele tiden valg. Nogle gange står valget, om vi fortsat har lyst til at være ansat i virksomheden, vi

Læs mere

Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv

Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk 244 ledere har i en undersøgelse evalueret deres egen ledergruppe.

Læs mere

Undersøgelse af Lederkompetencer

Undersøgelse af Lederkompetencer Undersøgelse af Lederkompetencer Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvad vi synes kendetegner den gode leder. I alt 401

Læs mere

Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag

Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I maj, juni og juli måned 2007 gennemførte Teglkamp & Co. en større internetbaseret undersøgelse af

Læs mere

NYHEDSBREV JANUAR 2004

NYHEDSBREV JANUAR 2004 NYHEDSBREV JANUAR 2004 Kære læser! Nyhedsbrevet et nyt initiativ, som jeg håber kan give dig inspiration og anledning til refleksioner. Nyhedsbrevet vil indtil videre udkomme en gang om måneden. Det er

Læs mere

Undersøgelse af hvorledes den aktuelle situation påvirker virksomhederne

Undersøgelse af hvorledes den aktuelle situation påvirker virksomhederne Undersøgelse af hvorledes den aktuelle situation påvirker virksomhederne Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvorledes

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Karriereudvikling resultat af undersøgelse

Karriereudvikling resultat af undersøgelse Karriereudvikling resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts, april og maj måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af hvordan vi forholder

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Er din dør altid åben for dine medarbejdere? Så kan det skyldes, at du aldrig er på dit kontor. Læs hvordan du kan sætte

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Man skulle ikke skulle tro det med det forår, men vi skal faktisk til at planlægge vores sommerferie nu. Spørgsmålet er,

Læs mere

Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie?

Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie? Hvornår har du sidst ydet en særlig stor indsats og været meget tilfreds med det bagefter? Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie? Hvad er det vigtigste

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige

kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige VELoverstået - eksamen. Vi skaber succeser. Det er vores

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 Kære læser! Som leder har man de medarbejdere, man fortjener. For nogle vil det virke provokerende for andre vil det være en selvfølge. Den første artikel i dette nyhedsbrev uddyber

Læs mere

Afskedigelser Hvad med dem, der bliver tilbage?

Afskedigelser Hvad med dem, der bliver tilbage? Afskedigelser Hvad med dem, der bliver tilbage? Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Oven på krisen er der ikke mange virksomheder hverken de private eller offentlige,

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du

Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du får en bedre, mere støttende relation til dig selv. Faktisk vil jeg vise dig hvordan du bliver venner med dig selv, og især med den indre kritiske

Læs mere

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj?

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Bodil Damkjær er uddannet cand. phil og adm. direktør i PLINGyou A/S. Bodil hjælper dansk erhvervsliv med deres professionelle brand på LinkedIn. Bodil holder

Læs mere

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater!

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater! Fra god til fantastisk Skab hurtige og målbare resultater! Team med solid erfaring Step-up blev etableret i 2003 og har lige siden arbejdet med at udvikle mennesker. Vi er i dag mest kendt som dem, der,

Læs mere

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen Sådan bygger I parforholdet op igen Foto: Scanpix/Iris Guide Juni 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Plej parforholdet på ferien 12 sider og undgå skilsmisse Plej parforholdet på ferien

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 EM i Herning MIT 2013 Baltimore Jeg sidder på min seng her i Baltimore en solrig søndag formiddag, Det er min første rigtige fridag i 2014, ingen træning, ingen

Læs mere

Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse

Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse Frederiksborg Amts Avis den 16. marts 2006: Af.: Henrik Helmer Petersen Forside: Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse Fusioner fører til medarbejderflugt. Det viser

Læs mere

Ledelsesfagligt Grundforløb, E13

Ledelsesfagligt Grundforløb, E13 Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: - Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? 1 Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

appendix Hvad er der i kassen?

appendix Hvad er der i kassen? appendix a Hvad er der i kassen? 121 Jeg går meget op i, hvad der er godt, og hvad der ikke er. Jeg er den første til at træde til og hjælpe andre. Jeg kan godt lide at stå i spidsen for andre. Jeg kan

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse

Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts, april og maj måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af, hvordan virksomheder

Læs mere

Nyt fra Chicago NYHEDSBREV MARTS 2013

Nyt fra Chicago NYHEDSBREV MARTS 2013 Nyt fra Chicago NYHEDSBREV MARTS 2013 Så er der gået et godt stykke tid siden jeg forlod Danmark efter en dejlig lang sommer hjemme. Tiden flyver og jeg kan ikke forstå hvor dagene bliver af. Jeg ved,

Læs mere

Vi arbejder meget resultat af undersøgelse

Vi arbejder meget resultat af undersøgelse Vi arbejder meget resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I august og september måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af, hvor meget vi

Læs mere

Strategi, vækst. og lederskab. Executive Lederudviklingsprogram. www.mannaz.com

Strategi, vækst. og lederskab. Executive Lederudviklingsprogram. www.mannaz.com vækst Strategi, og lederskab Executive Lederudviklingsprogram www.mannaz.com En deltager udtaler: Arbejdet med egne cases og konsulenternes inddragelse af praksiseksempler skabte en meget virkelighedsnær

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Hvis I står foran ar skulle lave en personalepolitik eller vil give jeres nuværende et servicetjek, så vil jeg anbefale nyhedsbrevet

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Der kan være mange gode grunde til at give sig i kast med en lederuddannelse. I dette nyhedsbrev får du 5 gode grunde. En

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2014 11. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Tillid er en vigtig ingrediens, hvis man vil være en ledergruppe og ikke bare en gruppe af ledere. Tillid er en vigtig

Læs mere

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker BØRN ER ET VALG Har det været nemt for jer at finde kærester og mænd, der ikke ville have børn? spørger Diana. Hun er 35 år, single og en af de fire kvinder, jeg er ude at spise brunch med. Nej, det har

Læs mere

Hvad er stress? Er lidt stress godt? Kan man dø af det? Smitter det? Hvem har ansvaret for stress på arbejdspladsen?

Hvad er stress? Er lidt stress godt? Kan man dø af det? Smitter det? Hvem har ansvaret for stress på arbejdspladsen? Krise er en voldsom hændelse, der ændrer den berørtes opfattelse af sin omverden. Det være sig sorg, følelsen af tab ved f.eks. skilsmisse, sygdom eller en trafikulykke. Hvad er stress? Er lidt stress

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.550 Kære læser! Der er pres på lederne i disse år. Mange ledere slås med nedskæringer og øgede krav til effektivitet og kvalitet. Så

Læs mere

DERFOR SKABER MELLEMLEDERNE HOS KD GRUPPEN LANGT BEDRE RESULTATER NU

DERFOR SKABER MELLEMLEDERNE HOS KD GRUPPEN LANGT BEDRE RESULTATER NU DERFOR SKABER MELLEMLEDERNE HOS KD GRUPPEN LANGT BEDRE RESULTATER NU Mellemlederne hos KD Gruppen brugte for meget tid på drift og detaljer. De løb hurtigere og hurtigere for at nå mere og mere selv, mens

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

NYHEDSBREV JUNI 2004

NYHEDSBREV JUNI 2004 NYHEDSBREV JUNI 2004 Kære læser! Så står sommerferien for døren. Næste nyhedsbrev udkommer derfor medio august, når de fleste af os er tilbage på arbejdet igen. Jeg håber, at I får brugt ferien på at læse

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.600 Kære læser! HR er ikke noget der er forbeholdt HR-afdelingen. HR er en management disciplin. Læs hvorfor HR er noget som enhver leder

Læs mere

Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente.

Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente. Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente. På et møde for pårørende blev der stillet følgende spørgsmål: Når vi besøger vores nære på plejehjemmet, er det for at glæde dem og se hvordan

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juli årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juli årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juli 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Sommerferien står for døren, vi har travlt og skal lige nå de sidste ting. Måske får du læst nyhedsbrevet, inden du går på

Læs mere

15. søndag efter trinitatis 13. september 2015

15. søndag efter trinitatis 13. september 2015 Kl. 9.00 Kl. 14.00 Burkal Kirke Tinglev Kirke Tema: Ubekymrethed Salmer: 750, 42; 41, 31 15, 369; 41, 31 Evangelium: Matt. 6,24-34 "End ikke Salomo i al sin pragt var klædt som en af dem" Der var engang

Læs mere

ugepraksis et billede på dit liv

ugepraksis et billede på dit liv Daisy Løvendahl Personlig rådgiver ugepraksis et billede på dit liv www.daisylovendahl.dk #1. En guide til refleksion og handling Om ugepraksissen Denne ugepraksis er resultatet af megen refleksion og

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Store organisationsændringer betyder ofte også skift på lederpladserne. Det er vigtigt hurtigt og professionelt at få udpeget

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.800 Kære læser! I dette nummer har vi 2 forskellige indslag omkring pauser på arbejdet. Det ene er en artikel inspireret af den debat

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE November 2014 11. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Allerførst vil jeg gerne slå et slag for et nyt inspirationsmøde, som jeg udbyder: Hvad kan ledere lære af militær ledelse?

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang Udsendes til godt 5.800

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang Udsendes til godt 5.800 NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.800 Kære læser! Indimellem render vi på mennesker, som bare ved alt og kan alt altså ifølge dem selv. De udtaler sig skråsikkert om al

Læs mere

Undersøgelse om møder og deres effektivitet

Undersøgelse om møder og deres effektivitet Undersøgelse om møder og deres effektivitet Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. gennemførte i 2008 undersøgelse om ledermøder. Nu har vi lavet en opfølgende undersøgelse, hvor

Læs mere

Med sjælen som coach. vejen til dit drømmeliv

Med sjælen som coach. vejen til dit drømmeliv Susan Nielsen Med sjælen som coach vejen til dit drømmeliv Tænker du nogle gange: Der må være noget mere? Længes du indimellem efter noget større? Prøver du at fastholde de glimt af jubel og lykke, som

Læs mere

Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse

Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvordan vi forholder os til pauser på arbejdspladsen.

Læs mere

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i lektionen Hjælp en kollega i konflikt. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Christian og Bente, hvor

Læs mere

Der er nogle gode ting at vende tilbage til!

Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Artikel af Janick og Gitte Janick og jeg sidder over frokosten og taler, han fortæller lidt om, hvad hans tid på Parkvænget går med og hvordan han selv har

Læs mere

Ledelsesgrundlag Ringsted Kommune. 4. udkast, 25. marts 2009

Ledelsesgrundlag Ringsted Kommune. 4. udkast, 25. marts 2009 Ledelsesgrundlag Ringsted Kommune 4. udkast, 25. marts 2009 Dato Kære leder Hvad skal jeg med et ledelsesgrundlag? vil du måske tænke. I dette ledelsesgrundlag beskriver vi hvad vi i Ringsted Kommune vil

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! I dette nummer af nyhedsbrevet tager vi hul på en længere artikelserie nærmere bestemt 7 artikler over temaet: Ledergruppens

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.600 Kære læser! Alle har brug for feedback også ledere. Der kan imidlertid være mange grunde til, at lederen ikke får feedback. Læs hvordan

Læs mere

PS Landsforenings generalforsamling 2009. "At være pårørende til mennesker der kæmper med spiseforstyrrelser" Psykolog Susanne Bargmann

PS Landsforenings generalforsamling 2009. At være pårørende til mennesker der kæmper med spiseforstyrrelser Psykolog Susanne Bargmann PS Landsforenings generalforsamling 2009 "At være pårørende til mennesker der kæmper med spiseforstyrrelser" Psykolog Susanne Bargmann 1 Forældre-perspektiv: Skyld - hvor er det jeg har fejlet som mor/far?

Læs mere

I den bedste mening. Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende

I den bedste mening. Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende I den bedste mening Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende I den bedste mening sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende De fleste mennesker oplever det en eller flere gange i løbet

Læs mere

Tidligere elever fortæller:

Tidligere elever fortæller: Tidligere elever fortæller: Hej! Så skriver Anna Andersen igen. Nu er 2. g ved at være forbi. Mange mener, at 2. g er det hårdeste år på gymnasiet, men jeg synes det har været til at overkomme. Der har

Læs mere

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen 5 selvkærlige vaner - en enkelt guide til mere overskud Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen Birgitte Hansen Copyright 2013 Birgitte Hansen, all rights

Læs mere

Livet giver dig chancer hver dag

Livet giver dig chancer hver dag Gnisten som guide I de momenter, hvor du lykkes at være dig selv, kommer helheden. Hvis du på dit livs rejse får nogle af de glimt igen og igen, begynder det at blive mere meningsfyldt at leve. Når gnisten

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Selvom vi har haft krise og de fleste både offentlige og private virksomheder har været igennem afskedigelsesrunder, så er

Læs mere

Find værdierne og prioriteringer i dit liv

Find værdierne og prioriteringer i dit liv værdierne og prioriteringer familie karriere oplevelser tryghed frihed nærvær venskaber kærlighed fritid balance - og skab det liv du drømmer om Værktøjet er udarbejdet af Institut for krisehåndtering

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.900

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.900 NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Vi lægger i dette nyhedsbrev ud med 5. artikel i artikelserien om ledergruppens 7 dødssynder. I dette nummer handler det

Læs mere

Hvornår har du sidst oplevet, at dine evner er kommet til deres fulde ret? Hvad synes du kendetegner en god kollega?

Hvornår har du sidst oplevet, at dine evner er kommet til deres fulde ret? Hvad synes du kendetegner en god kollega? Hvad synes du kendetegner en god kollega? Hvornår har du sidst oplevet, at dine evner er kommet til deres fulde ret? Hvad gjorde den bedste læremester eller underviser, du har haft? Hvordan skiller du

Læs mere

Hvad bruger den excellente leder sin tid på?

Hvad bruger den excellente leder sin tid på? Hvad bruger den excellente leder sin tid på? De fleste ledere, jeg taler med, bruger en stor del af ugen på deres arbejde. Mange af dem forklarer det med, at det er en del af jobbet og, at det jo er det,

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til knapt 6.000

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til knapt 6.000 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2018 15. årgang Udsendes til knapt 6.000 INDHOLD 1. Hjælp, jeg vil have et nyt job Nu! 2. Bliv bedre ledere! 3. Giv plads til faglighed i forandringsprocesser 4. Skal du rykke

Læs mere

De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning

De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning Er du ledig og leder efter job? Eller trænger du bare til luftforandring på en anden arbejdsplads? Jobsøgningsprocessen kan være en lang ørkenvandring - uden

Læs mere

Undersøgelse om firmajulefrokosten

Undersøgelse om firmajulefrokosten Undersøgelse om firmajulefrokosten Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af vores forhold til julefrokoster. I alt 423 har deltaget

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE November 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.700 Kære læser! Ingen tvivl i mit sind, vi kan blive bedre ledere, hvis vi tør lade os udfordre. Læs artiklen og lad mig udfordre

Læs mere

13-18 ÅR FORÆLDRE ALDERSSVARENDE STØTTE. med et pårørende barn

13-18 ÅR FORÆLDRE ALDERSSVARENDE STØTTE. med et pårørende barn 13-18 ÅR ALDERSSVARENDE STØTTE infotil FORÆLDRE med et pårørende barn Forældre til et pårørende barn - Alderssvarende støtte Kære forælder Når man selv eller ens partner er alvorligt syg, melder en række

Læs mere

Hvem har dog stået for den planlægning? Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker. Det er godt tænkt.

Hvem har dog stået for den planlægning? Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker. Det er godt tænkt. 1 Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker Om jeg så tælles blandt de i klogeste i vores samfund, har indsigt i jura og økonomi, kender kunst og kultur og forstår svære

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.900 Kære læser! Jeg holder ikke reception, men jeg vil alligevel gerne fejre mit 10 års jubilæum sammen med dig. Derfor tilbuder jeg

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.800 Kære læser! Vi lægger ud med en særdeles spændende og også meget tragisk historie. Den handler om tragedien på Mount Everest i 1996

Læs mere

Mentor eller certificeret coaching

Mentor eller certificeret coaching Mentor eller certificeret coaching Præsentationens indhold: Indledning Hvad er coaching? Fordele? Udbytte? Hvem kan have glæde af coaching? Hvordan kommer vi i gang? Uddrag af reference 1 2 3 4 5 6 7 8

Læs mere

Guide. hvordan du kommer videre. Læs her. sider. Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv

Guide. hvordan du kommer videre. Læs her. sider. Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv Guide MARTS 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Læs her 12 hvordan du kommer videre sider Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv GUIDE INDHOLD I DETTE HÆFTE: Side

Læs mere

Indeni mig... og i de andre

Indeni mig... og i de andre KAREN GLISTRUP er forfatter, socialrådgiver, familie, par- og psyko t erapeut MPF. PIA OLSEN er freelance illustrator og tegner til bøger, web, magasiner, apps og reklame. Når børn får mulighed for at

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Tak for din tilmelding til mit Nyhedsbrev. Her har du 3 gode råd til at skabe balance for dig selv Og 3 gode råd til virksomheden

Tak for din tilmelding til mit Nyhedsbrev. Her har du 3 gode råd til at skabe balance for dig selv Og 3 gode råd til virksomheden Tak for din tilmelding til mit Nyhedsbrev Her har du 3 gode råd til at skabe balance for dig selv Og 3 gode råd til virksomheden Rigtig god fornøjelse! Helle www.cbaf.dk Center for Balance mellem Arbejdsliv

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

GOD LEDELSE. i Børne- og Ungdomsforvaltningen

GOD LEDELSE. i Børne- og Ungdomsforvaltningen GOD LEDELSE i Børne- og Ungdomsforvaltningen Forord Offentlig ledelse er på alles læber i disse år. På debatsiderne i enhver avis, på snart sagt alle konferencer om den offentlige sektor og sågar som et

Læs mere