- en prioriteret rækkefølge for de forskellige lokaliteter Derudover vil behovet for renovering af eksisterende baner blive behandlet i analysen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "- en prioriteret rækkefølge for de forskellige lokaliteter Derudover vil behovet for renovering af eksisterende baner blive behandlet i analysen."

Transkript

1 Kultur og Idræt Sagsnr Brevid Ref. LERJ Dir. tlf NOTAT: Analyse af behov for renovering og etablering af kunstgræsbaner 4. juli 2018 I forbindelse med byrådets vedtagelse af budget 2018 blev det besluttet at gennemføre en idrætsanalyse med fokus på idrætsfaciliteternes bidrag til lokale fællesskaber. Efterfølgende har budgetpartierne ønsket et tillæg til idrætsanalysen med særskilt fokus på behovet for kunstgræsbaner. Kultur- og Idrætsudvalget har på mødet den 11. april 2018, pkt. 51, godkendt rammen for analysen, hvor der ønskes en vurdering af behovet for udbygninger af kunstgræsbaner inkl. lys mv. i hhv. Svogerslev, Vindinge, Gundsølille, Trekroner/Himmelev, Gundsømagle og Lillevang (KFUM). Derudover ønskes det, at analysen belyser: - i hvilket omfang etablering af kunstgræsbaner kan afhjælpe behovet for haludvidelser - om opførelsen af f.eks. kunstgræsbaner kan give mulighed for salg af andre arealer, som kan give indtægter - mulighed for prisbesvarelse ved at opføre flere kunstgræsbaner samtidigt eller i umiddelbart forlængelse af hinanden - om der kan aftales driftsmodeller med foreningerne med henblik på at nedbringe afledte driftsudgifter til et minimum for kommunen - en prioriteret rækkefølge for de forskellige lokaliteter Derudover vil behovet for renovering af eksisterende baner blive behandlet i analysen. Notatet indledes med en kort baggrund for prioritering af nye baner og information om, hvilke interessenter og parametre der ligger til grund for analysen. Herefter kommer forskellige underafsnit, der i ovenstående rækkefølge svarer på de ønskede spørgsmål. Underafsnittet demografi og medlemspres danner et indblik i boligudbygningsplaner i de 6 omtalte områder, og hvilket potentielt medlemspres det formodes at medføre på eksisterende haller og kunstgræsbaner. Underafsnittet frigivelse af haltid, frigivelse af arealer, mulighed for prisbesparelse redegør for muligheden for at afhjælpe behovet for haludvidelser, muligheden for salg af arealer ved opførelse af eks. kunstgræsbane og vurderer muligheder for prisbesparelser ved opførelse af flere baner samtidigt. Underafsnittet forvaltningens anbefalede prioriteringer indeholder anbefaling til prioriteret rækkefølge for de forskellige lokaliteter med begrundelser fra øvrige afsnit. Inden konklusionen er der formuleret en kort bemærkning om alternativer til kunststofbaner og dertilhørende økonomi.

2 Side2/9 Baggrund for prioritering af nye baner Forvaltningen har fået udarbejdet et samlet notat om kunstgræsbaner i Roskilde Kommune, og det giver et overblik over eksisterende baners stand og investeringsbehov. Derudover har forvaltningen været i dialog med Roskilde Idræts Union og fået deres anbefalinger til renovering og etablering af nye kunststofbaner samt indhentet supplerende oplysninger fra flere fodboldklubber. Disse oplysninger er sammenholdt med demografi, foreninger og medlemstal, haltider mm. Banekapacitet Første fase af den overordnede idrætsanalyse fra Syddansk Universitet, behandlet i Kultur- og Idrætsudvalget den 6. juni, pkt. 78, viser, at Roskilde Kommune har færre fodboldanlæg pr. indbygger og en højere udnyttelse af eksisterende kunstgræsbaner end landsgennemsnittet og f.eks. de nærmeste byer som Holbæk, Køge, Næstved og Slagelse. Facilitetsdækning er et udtryk for antal borgere i kommune pr. idrætsfacilitet (det såkaldte forholdstal). Jo færre borgere der er om at dele hver idrætsfacilitet, desto lavere er forholdstallet, og desto bedre er facilitetsdækningen i kommunen. Facilitetsdækningen for fodboldanlæg i Roskilde Kommune er 4369 og er derfor dårligere i forhold til regions- og landsgennemsnittet (2879 og 3087). Demografi og medlemspres Der er foretaget en demografisk analyse af de 9 involverede områder, som bl.a. viser, at Jyllinge, Vindinge og Viby kommer til at gennemgå de største boligudviklinger på henholdsvis 262, 450 og 577 nye boliger, som opføres i perioden I modsatte ende af skalaen ligger Svogerslev og Gundsølille landsby og omegn (Store Valby og Ågerup har boligudbygningsplaner modsat Gundsølille landsby). Svogerslev er den by med flest boliger, der endnu ikke har en kunstgræsbane (vurderet ud fra de tidligere nævnte 6 områder, som der ønskes vurderet i forhold til etablering af nye baner). Forvaltningen er desuden opmærksom på, at græsbanerne i Svogerslev er af så dårlig stand, at de hele april måned 2018 ikke kunne anvendes. Nedenfor er opstillet tabel 1 med eksisterende kunstgræsbaner, som er analyseret på forskellige parametre, såsom hvor stor belastning banen har, og hvornår den er bygget og dermed restlevetid, samt hvilke brugere banen har. Tabel 1: Baner Antal Rest Renoveres Slid Brugere levetid Himmelev år 2019 HØJ Himmelev Veddelev BK, Roskilde pigefodbold og Vindinge IF Lillevang Idrætspark år 2021 HØJ KFUM BK, Roskilde, Vindinge IF, Svogerslev BK, Roskilde Pigefodbold. Spraglehøj år 2022 MID- DEL Jyllinge Gundsømagle Idrætsforening, Gundsølille Skytte Gymnastik & Idrætsforening, Idrætsforeningen Gundsømagle 1977, Roskilde pigefodbold.

3 Side3/9 Rådmandshaven år 2024 MID- DEL Viby år 2026 MID- DEL Roskilde Boldklub 06 (FC Roskilde), Roskilde United, Svogerslev BK, Røde Stjerne, Vindinge IF, Roskilde Sivas fodboldklub & Team InterRos Viby I.F., Roskilde Pigefodbold, Svogerslev BK Tabel 2 er en oversigt over indbyggere pr. bysamfund, set i forhold til antal kunstgræsbaner. Bysamfund Indbyggertal pr. 1. jan Kunstgræsbaner Roskilde (inkl. Vedelev, Trekroner og Vindinge) Jyllinge Viby (Gadstrup er ikke inkl.) Svogerslev Gundsømagle Gundsølille (inkl. St. Valby og Ågerup) Tabellen er opstillet med rækkefølge fra største indbyggertal pr. bysamfund til laveste indbyggertal pr. bysamfund. Oversigten viser en sammenhæng med indbyggertal i de forskellige bysamfund og antal af kunstgræsbaner. Roskilde bysamfund har 24 gange så mange indbyggere end Gundsølille bysamfund og har 4 kunstgræsbaner overfor 0 baner i Gundsølille. Tabel 3 er en oversigt over klubbernes medlemstal sammenholdt med boligudbygning nær deres primære foreningsaktivitet, og den viser, at der er anlagt kunstgræsbane i det område, hvor boligudbygningen er størst de næste par år. Tabellen viser et estimat på forventede nye medlemmer ud fra boligudbygningsplaner. Beregningen er dannet på baggrund af det gennemsnitlige antal personer pr. bolig (2,1) og den gennemsnitlige fodbolddeltagelse for begge køn i Roskilde Kommune (5,57%). Tabel 3: Klubber Medlemmer* Besluttet Boligudbygning Forventede nye medlemmer** Antal eksisterende boliger*** Himmelev Veddelev BK **** Roskilde pigefodbold RB06 (Roskilde) BK Røde Stjerne Roskilde Team InterRos Roskilde United Roskilde Sivas fodboldklub KFUM s Boldklub (Roskilde)

4 Side4/9 Jyllinge Gundsømagle Idrætsforening ***** (JGI) Viby I.F Svogerslev BK Vindinge IF Idrætsforeningen Gundsømagle Gundsølille Skytte Gymnastik & Idrætsforening (GSG & IF) I alt *Medlemstal er hentet fra DBU Sjællands opgørelser ( ) **Der udregnes kun forventede nye medlemmer i én klub på et anlæg, da den besluttede boligudbygning dækker pr. område og ikke pr. klub. ***Der anvendes flere steder antal for eksisterende boliger, da nogle af klubberne har hjemsted samme sted. ****Gennemsnitlig fodbolddeltagelse for drenge og mænd i Roskilde kommune (9,94 %) *****Tallet er for Jyllinge, da Gundsømagles foreninger pt. søger mod haller og baner i Jyllinge. Når ovenstående sammenlignes med det samlede pres på eksisterende anlæg, viser der sig et mere nuanceret billede af hverdagen på kunstgræsbanerne i kommunen. Tabellen viser, at der er en forventning om et øget pres på fodboldanlæg de kommende år. Generelt bør belastningen på idrætsfaciliteter analyses ud fra boligudbygningsplan og eksisterende boliger for at give det mest retvisende billede af behovet for kunstgræsbaner i Roskilde kommune. Frigivelse af haltid Politikerne har bedt forvaltningen om at undersøge muligheden for at frigive haltid ved anlæg af nye kunstgræsbaner. Forvaltningen har været i dialog med fodboldafdelingen i GSG & IF, og de formoder, at de vil have behov for færre timer i Gundsølillehallen, hvis de vil få mulighed for at tilbyde flere spillere banetid om vinteren på en kunstgræsbane. De bruger 21 timer i ugen i hallen. Generelt formodes det, at alle fodboldklubber fortsat vil booke hallerne på trods af etablering af kunststofbaner, da indendørsfodbold er et andet spil, og børnespillere (0-11årige) gerne tilbydes indendørstid i de fleste fodboldklubber i forhold til vejr, forældreinvolvering etc. Dog formodes det også, at en mindre del af klubbernes indendørstid kan bruges på kunstgræsbaner, og at flere hold generelt vil få mulighed for at spille fodbold i flere timer over vinteren. Det vil kræve en aftale med fodboldklubberne for at sikre, at fodboldklubberne ikke optager tid i hallerne.

5 Side5/9 Frigivelse af arealer Forvaltning er blevet bedt om at undersøge muligheden for, hvorvidt opførelsen af f.eks. kunstgræsbaner kan give mulighed for salg af andre arealer, som kan give indtægter. Da det typisk er en eksisterende græsbane, der omlægges til kunstgræsbane som erstatning, vil det ikke frigive plads. Samtidig er det ikke attraktivt at opsætte parcelboliger i nærheden af kommende støj/lys gener fra kunstgræsbaner. Det vil kræve, at hele baneområder flyttes til ny location for at kunne frigive tilstrækkeligt attraktivt areal. Dette vil i så fald skulle undersøges nærmere. Umiddelbart vil det derfor ikke give mulighed for salg af arealer, som kan give kommunen indtægter. Drift af eksisterende og nye baner Forvaltningen er blevet bedt om at undersøge, om der kan aftales driftsmodeller med foreninger, som kan minimere kommunens driftsomkostninger. Det koster forvaltningen i gennemsnit kr. pr. bane årligt i afledt drift og kr. pr. bane til renovering af bane for at opretholde funktionen på banen. Samlet set giver det en gennemsnitlig driftsudgift på kr. pr. bane årligt. Forvaltning gør opmærksom på, at såfremt der anlægges en kunstgræsbane på eksisterende græsbane, kan der fratrækkes den gennemsnitlige udgift til renovering og opkridtning af græsbaner på kr. pr. bane, såfremt der etableres en kunstgræsbane ovenpå eksisterende græsbane. Driften af banerne bliver løbende konkurrenceudsat, så derfor vurderer forvaltningen, at kommunen har den reelle markedspris og dermed den billigste drift. Det vil derfor formentlig kræve frivillig arbejdskraft fra foreningens side for at kunne gøre det billigere. Roskilde Kommune har i dag en driftsaftale med én forening, KFUM BK, Roskilde. KFUM har deres egen kunstgræsbane i området Lillevang, og denne driftsaftale koster kommunen ,16 kr. årligt. Derudover frikøbes 15 timer/3 måneder om året af KFUM, som fordeles til andre fodboldklubber, hvilket koster kommunen ,00 kr. årligt. Foreningerne kan muligvis give en bedre pris på driften, men det kræver en nærmere dialog og forhandling med foreningerne. Muligheden for prisbesvarelse Forvaltningen vurderer, at ved opførelse af flere kunstgræsbaner samtidigt vil der opnås en prisbesvarelse. Det kan eksempelvis gøres ved at lave et samlet udbud. Forvaltningens anbefalede prioriteringer Kommissoriet efterspørger en prioriteret rækkefølge for de forskellige lokaliteter. I samme afsnit berøres drift af eksisterende og nye baner, da det har økonomiske konsekvenser fremadrettet.

6 Side6/9 Renovering af baner Nedenfor fremvises to tabeller over henholdsvis renovering og etablering af baner. Forvaltningens anbefalinger til prioriteret rækkefølge fremgår af tabellerne. Af hensyn til bevaring af allerede eksisterende afholdte investeringer anbefales renovering af eksisterende anlæg før etablering af nye anlæg. Tabel 4 Udgift til renovering Område Rest levetid Begrundelse 2,1 mio. kr. Himmelev/Trekroner 0-1 år Akut renoveringsbehov og stor belastning 2,1 mio. kr. Lillevang 2-3 år Nødvendig renovering ift. slid og alder 2,1 mio. kr. Spraglehøj 3-4 år Nødvendig renovering ift. slid og alder 4,2 mio. kr. Rådmandshaven 1&2 5-6 år Nødvendig renovering ift. slid og alder 2,1 mio. kr. Viby 7-8 år Nødvendig renovering ift. Slid og alder 12,6 mio. kr. i alt. Det koster 2,1 mio. kr. at renovere en kunstgræsbane, og levetiden er ca. 10 år. Da kommunen har 6 kunstgræsbaner, giver det et gennemsnitlig årlig udgiftsbehov til renovering på kr. pr. bane og et samlet årligt renoveringsbehov på 1,26 mio. kr. Da der er etableret en række kunstgræsbaner inden for de sidste år, er renovering en ny problemstilling. Der er ikke afsat midler på budgettet. Renoveringsbehovet kan håndteres ved at prioritere anlægsmidler til renovering, eller hvilket vurderes mere hensigtsmæssigt til en forøgelse af driftsbudgettet på 1.26 mio. kr. årligt til løbende renovering af eksisterende baner. Det anbefales at sikre midler til kommende renovering af kunstgræsbaner, så funktionen opretholdes. Etablering af nye baner Forvaltningens vurdering er, at etablering af en ny kunstgræsbane koster 6,1 mio.kr., og dette beløb er med forbehold for uforudsete som vandafledning og jordbundsforhold. Tabel 5 giver en oversigt over områder i anbefalet prioriteret rækkefølge: Udgift til Område Begrundelse etablering 6,1 mio. kr. Ny bane ved Svogerslev Græsbane er ofte meget våd pga. placering i vådområde, hvilket kan forkorte sæson. Fællesskaber i mindre byer er i høj grad bygget op omkring kommunale anlæg igennem foreningens aktiviteter, der inddrager alle byens borgere og ikke kun eksisterende medlemmer af foreningen. Antal eksisterende boliger i Svogerslev er større end de øvrige områder/byer, som ikke har en kunstgræsbane på trods af mindre

7 Side7/9 6,1 mio. kr. Ny bane ved Himmelev 3,5 mio. kr. Ny bane ved Lillevang /(med aftale om banefordeling til Vindinge IF) 6,1 mio. kr. Ny bane ved Gundsølille 6,1 mio. kr. Ny bane ved Gundsømagle 27,9 mio.* udbygningsplan. Lokale og Anlægsfonden vil finansiere LED-lys til et anlæg i Svogerslev 1. HVB/RPF's medlemstal tilsammen er 28 % af det samlede medlemstal for fodboldklubberne i kommunen, og det giver en stor samlet belastning og pres på banerne. Udbygning ved Lillevang vil tilgodese samlet set 831 medlemmer fra to klubber. Vindinge IF og KFUM har indgået en aftale vedr. banefordeling, egen betaling på restende anlægsudgifter over 3,5 mio. kr. og tilskud til driften i overensstemmelse med øvrige kommunale kunstgræsbaner. Denne aftale er med det præmis, at det bliver en privat bane til fodboldklubberne. Det vil spare kommunen op til 2,6 mio. kr. Der er en del boligudbygningsplaner i områderne, og medlemstallet formodes at stige de næste par år. Derudover støtter man et boligsocialt område ved Lillevang, som kan give nye samarbejdsmuligheder. Vindinge by udvides med 450 nye boliger, og derfor formodes foreningen på 240 medlemmer at vokse med ca. 30 nye medlemmer i de kommende år. Fællesskaber i mindre byer er i høj grad bygget op omkring kommunale anlæg igennem foreningens aktiviteter, der inddrager alle byens borgere og ikke kun eksisterende medlemmer af foreningen. Ny bane vil muligvis undgå renovering af Gundsølille hallen, hvis de 140 medlemmer flyttes om vinteren (21 timer i hallen). Dette skal dog undersøges yderligere. Geografisk fornuftigt ift. placering af de øvrige kunstgræsbaner. Der ligger en grusbane med lys ved klubbens spillested, hvilket muligvis kan afstedkomme anlægsbesparelser. Fællesskaber i mindre byer er i høj grad bygget op omkring kommunale anlæg igennem foreningens aktiviteter, der inddrager alle byens borgere og ikke kun eksisterende medlemmer af foreningen. Hver 6. bolig har et fodboldmedlem fra IF Gundsømagle 77, og tallet formodes højere, hvis der indregnes medlemmer fra Jyllinge FC. Fællesskaber i mindre byer er i høj grad bygget op omkring kommunale anlæg igennem foreningens aktiviteter, der inddrager alle byens borgere og ikke kun eksisterende medlemmer af foreningen. 1 Svarende til kr. s investering fra Lokale og Anlægsfonden

8 Side8/9 Alternativer til kunststofbaner og dertilhørende økonomi Der findes andre nye og mere miljøvenlige muligheder ved renovering og etablering af baner uden granulat. Græstæppet kan udskiftes med en alternativ type, og granulat kan eksempelvis udskiftes med kieselsand. Det anbefales dog ikke, da banerne ikke bliver FIFA godkendt med denne type indhold. Derudover eksisterer der forskellige typer af indhold til kunstgræsbaner, og denne udvikling følges tæt af forvaltningen. Anlæg af kunstgræsbaner med lys, opvarmningsareal mv. med miljøvenligt indhold formodes at lande ml. 8,1-10,1 mio.pr. bane. Konklusion Forvaltningens anbefaling på vurderingen af behovet for udbygninger af kunstgræsbaner inkl. lys mv. i hhv. Svogerslev, Vindinge, Gundsølille, Trekroner/Himmelev, Gundsømagle og Lillevang (KFUM) og renovering af baner bliver opsamlet ud fra del-konklusionerne til hvert underafsnit: 1) I hvilket omfang etablering af kunstgræsbaner kan afhjælpe behovet for haludvidelser? Analysen viser, at der er en forventning om et øget pres på fodboldanlæg de kommende år. Generelt formodes det, at alle fodboldklubber fortsat vil booke hallerne på trods af etablering af kunststofbaner, da indendørsfodbold er et andet spil, og børnespillere gerne tilbydes indendørstid i de fleste fodboldklubber i forhold til vejr, forældreinvolvering etc. Dog formodes det også, at en mindre del af klubbernes indendørstid kan bruges på kunstgræsbaner, og at flere hold generelt vil få mulighed for at spille fodbold i flere timer over vinteren. Det vil kræve en aftale med fodboldklubberne. 2) Kan der aftales driftsmodeller med foreningerne med henblik på at nedbringe afledte driftsudgifter til et minimum for kommunen? Da vi i dag konkurrenceudsætter driftsaftalerne, må det forventes at være den billigste driftspris. Foreningerne kan muligvis give en bedre pris, særlig hvis det involverer frivillig arbejdskraft, men det kræver en nærmere dialog og forhandling med foreningerne. 3) Om opførelsen af f.eks. kunstgræsbaner kan give mulighed for salg af andre arealer, som kan give indtægter? Da der typisk anlægges kunstgræsbane som erstatning af en græsbane, vil det ikke frigive areal, og det vil heller ikke være attraktivt at opsætte parcelboliger i nærheden af kommende støj/lys gener fra kunstgræsbaner. Umiddelbart vil det derfor ikke give mulighed for salg af arealer, som kan give kommunen indtægter, medmindre hele baneområder flyttes til ny location for at kunne frigive tilstrækkeligt attraktivt areal. 4) Mulighed for prisbesvarelse ved at opføre at opføre flere kunstgræsbaner samtidigt eller i umiddelbart forlængelse af hinanden? Forvaltningen vurderer ved opførelse af flere kunstgræsbaner samtidigt, at der vil opnås en prisbesvarelse. Det kan eksempelvis gøres ved at lave et samlet udbud. Forvaltningen har ikke grundlag for at vurdere størrelsen på evt. besparelse. 5) En prioriteret rækkefølge for de forskellige lokaliteter?

9 Side9/9 Den prioriterede rækkefølge vil efter forvaltningens analyse være: Renovering bør prioriteres før etablering af nye anlæg. Ved ny anlæggelse anbefales: Svogerslev, Himmelev/Trekroner, Gundsølille, Lillevang (med aftale om banefordeling med Vindinge IF) og Gundsømagle. 6) Der er behov for at renovere eksisterende baner, som allerede påbegyndes i 2019 og drøftelse af evt. udvidelse af det årlige driftsbudget til renovering til at opretholde banernes funktion (1,3 mio. kr. mio. årligt eller afsættelse af nødvendigt anlægsbudget). Hvis der anlægges nye baner koster det kr. årligt til drift og fremtidig renovering. Økonomi renovering, drift og nye baner Analysen peger på behov for en udvidelse af driftsbudgettet på 1,3 mio. kr. årligt til renovering af eksisterende udtjente kunstgræsbaner allerede fra 2019 og frem, for at kunne sikre at de eksisterende baner vedligeholdes. Ved anlæggelse af nye kunstgræsbaner er den afledte drift årligt og kr. årligt afsat til renovering, hvis ikke der skal afsættes nye anlægsmidler hver gang en bane skal renoveres, i alt på kr. pr. bane årligt ved etablering af nye anlæg. Såfremt der ønskes etablering af den samlede prioriterede liste på 5 nye baner, så koster det 6,1 mio. kr. pr bane (bortset fra banen ved Lillevang, hvori der findes en egenbetaling), i alt 27,9 mio. kr., samt afledt drift og afsat beløb til fremtidig renovering på kr. årligt pr. ny kunstgræsbane (fraregne driften af græsbaner på kr. pr. bane, såfremt der anlægges kunstgræsbane på græsbane). Det forventes, at anlægsudgifter kan reduceres, hvis flere banerne udbydes samtidigt. Såfremt der vælges en mere miljøvenlig løsning til kunstgræsbaner, formodes prisen på nye anlæg at blive ml. 8,1-10,1 mio. pr. bane.

Udendørsfordelingen Sæson 2017/2018, 2018/2019

Udendørsfordelingen Sæson 2017/2018, 2018/2019 Himmelev-Veddelev Idrætspark Kunstgræsbaner R. Pigefodbold 16.00-20.00 HVB 20.00-22.00 HVB 16.00-22.00 HVB 16.00-19.00 VIF 19.00-20.30 20.30-22.00 HVB 15.00-17.00 R. Pigefodbold 17.00-18.30 HVB 18.30-22.00

Læs mere

TID 12/13 STED KLUB DAG PERIODE TID SØGT 0-16 17-24 25- OBS. Himmelev-Veddelev Idrætspark Kunstgræsbaner

TID 12/13 STED KLUB DAG PERIODE TID SØGT 0-16 17-24 25- OBS. Himmelev-Veddelev Idrætspark Kunstgræsbaner STED KLUB DAG PERIODE SØGT Himmelev-Veddelev Idrætspark Kunstgræsbaner HVB 22-10-12/31-12-12 17.00-20.30 17.00-22.00 100 50 0 HVB 07-01-13/01-04-13 16.30-20.00 Roskilde Kulturforening 07-01-13/01-04-13

Læs mere

Byrådet 26. juni Placering(er) af kunstgræsbane Sagsnr: P Sagen afgøres i: Byrådet

Byrådet 26. juni Placering(er) af kunstgræsbane Sagsnr: P Sagen afgøres i: Byrådet 134 Placering(er) af kunstgræsbane Sagsnr: 04.00.00-P20-2-13 Sagen afgøres i: Sagsresume Søren Søe har på vegne af Oplandslisten anmodet om at pkt 84 på KFU's dagsorden, "Placeringer af kunstgræsbaner",

Læs mere

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Skattefinansieret anlæg Breddeidrættens faciliteter 2019-22... 3 Anlægspulje til idrætsformål

Læs mere

Fælles pressemeddelelse vedr. gebyr på brug af kommunale faciliteter i Københavns Kommune

Fælles pressemeddelelse vedr. gebyr på brug af kommunale faciliteter i Københavns Kommune Fælles pressemeddelelse vedr. gebyr på brug af kommunale faciliteter i Københavns Kommune Københavns Kommune har besluttet at pålægge idrætsforeninger et gebyr, når de booker en kommunal idrætsfacilitet.

Læs mere

Prognose årige Befolkningsprognosen tager udgangspunkt i flyttemønstre og den planlagte udbygning af kommunen.

Prognose årige Befolkningsprognosen tager udgangspunkt i flyttemønstre og den planlagte udbygning af kommunen. Velfærdssekretariatet Sagsnr. 269715 Brevid. 2088172 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoler og dagtilbud 2015 23. april 2015 På baggrund af den seneste

Læs mere

NOTAT. Gennemgang af DIF- og Epinion-undersøgelse af idrætsvilkårene i Køge Kommune

NOTAT. Gennemgang af DIF- og Epinion-undersøgelse af idrætsvilkårene i Køge Kommune NOTAT Dato Kultur- og Økonomiforvaltningen Kultur- og Idrætsafdelingen Gennemgang af DIF- og Epinion-undersøgelse af idrætsvilkårene i Køge Kommune Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Analysefirmaet Epinion

Læs mere

Notat. ved befolkningsvækst. Bilag til skema til anlægskonferencen. Kopi til: Kopi til Aarhus Kommune. Den 8. december 2011

Notat. ved befolkningsvækst. Bilag til skema til anlægskonferencen. Kopi til: Kopi til Aarhus Kommune. Den 8. december 2011 Notat Emne: Til: Anlægsbehov for boldbaner fastholdelse af serviceniveau ved befolkningsvækst Bilag til skema til anlægskonferencen Kopi til: Kopi til Aarhus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice

Læs mere

NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoler og dagtilbud 2017

NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoler og dagtilbud 2017 Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 291060 Brevid. 2544583 NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoler og dagtilbud 2017 26. april 2017 På baggrund af den seneste befolkningsprognose fra foråret 2017 har forvaltningen

Læs mere

Tabel med forslag til budget 2019 og budgetoverslagsår fordelt på fagområder fremgår af bilag 1.

Tabel med forslag til budget 2019 og budgetoverslagsår fordelt på fagområder fremgår af bilag 1. By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 302991 Brevid. 2814517 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2019 (junimødet) Dato 29. maj 2018 I dette notat er først en kort beskrivelse af forslag

Læs mere

NOTAT: Kapacitetsredegørelse for dagtilbudsområdet 2018

NOTAT: Kapacitetsredegørelse for dagtilbudsområdet 2018 Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 303266 Brevid. 2775965 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Kapacitetsredegørelse for dagtilbudsområdet 2018 17. april 2018 På baggrund af den seneste

Læs mere

Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena- placering i politisk og administrativ organisation (Opdateret efter ØU den 6. marts 2019)

Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena- placering i politisk og administrativ organisation (Opdateret efter ØU den 6. marts 2019) By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 316575 Brevid. 3098644 Ref. ANNEBJ Dir. tlf. 46 31 31 04 annebj@roskilde.dk Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena- placering i politisk og administrativ organisation

Læs mere

NOTAT: Kapacitetsnotat til budget 2018

NOTAT: Kapacitetsnotat til budget 2018 Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 290528 Brevid. 2541060 Ref. BTL Dir. tlf. briantl@roskilde.dk NOTAT: Kapacitetsnotat til budget 2018 30. marts 2017 Med henblik på budgetdrøftelser til budget 2018, er der

Læs mere

Analyse af drift og vedligehold af Herning Kommunes fodboldbaner.

Analyse af drift og vedligehold af Herning Kommunes fodboldbaner. Dato: 5. april 2016. Analyse af drift og vedligehold af Herning Kommunes fodboldbaner. - 1 - Herning Kommune behandler og gemmer alle dokumenter i alle sager elektronisk. Hvis du vil se de oplysninger,

Læs mere

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Skattefinansieret anlæg Færdiggørelse af idrætsprojekter... 3 Energioptimering LED lys selvejende

Læs mere

Når kommunen låner penge øger vi det økonomiske råderum og vi kan derfor foretage investeringer vi ellers ikke ville kunne gennemføre.

Når kommunen låner penge øger vi det økonomiske råderum og vi kan derfor foretage investeringer vi ellers ikke ville kunne gennemføre. Dato: 7. april 2014 Til: Økonomiudvalg og byråd Vedrørende: i Holbæk Kommune Indledning Holbæk Kommune havde efter kommunesammenlægningen i 2007 en gæld på 700 mio. kr. ved udgangen af 2013 var gælden

Læs mere

NOTAT: Benchmarking: Roskilde Kommunes serviceudgifter i regnskab 2012

NOTAT: Benchmarking: Roskilde Kommunes serviceudgifter i regnskab 2012 Økonomi og Beskæftigelse Økonomi og Analyse Sagsnr. 239222 Brevid. 1716438 Ref. LAOL Dir. tlf. 4631 3152 lasseo@roskilde.dk NOTAT: Benchmarking: Roskilde Kommunes serviceudgifter i regnskab 2012 20. august

Læs mere

Indsendelse #2821 Roskilde Kommune

Indsendelse #2821 Roskilde Kommune Indsendelse #2821 Roskilde Kommune http://roskilde.dk/node/2413/submission/2821 Side 1 af 1 20-01-2015 Forening Jyllinge FC Foreningens CVR nummer 27462510 Hvad søger du til? Midler til Multibane og udendørs

Læs mere

Udover de 56 mio. kr. til biblioteksdriften er der budget til borgerservice på ca. 9 mio. kr., men de står under henholdsvis ØU og BSU.

Udover de 56 mio. kr. til biblioteksdriften er der budget til borgerservice på ca. 9 mio. kr., men de står under henholdsvis ØU og BSU. By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 270302 Brevid. 2110025 Dato 20. maj 2015 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2016 I dette notat er først en kort beskrivelse af budget 2016 og særlige

Læs mere

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Plan- og Teknikudvalgets område

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Plan- og Teknikudvalgets område Sagsnr. 286217 Brevid. 2486696 NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Plan- og Teknikudvalgets område 16. januar 2017 Baggrund og formål Af tillægsaftale til budgetforliget for 2017 fremgår,

Læs mere

NOTAT: Økonomiske konsekvenser af skolereformen for budget 2014-2017

NOTAT: Økonomiske konsekvenser af skolereformen for budget 2014-2017 Velfærd Velfærdssekretariatet Sagsnr. 239826 Brevid. 1721274 Ref. MESE Dir. tlf. 46 31 52 35 mettese@roskilde.dk NOTAT: Økonomiske konsekvenser af skolereformen for budget 2014-2017 14. august 2013 Med

Læs mere

Godkendt i Zebrafølgegruppen den 20. november Zebraby i 2019 og fremover

Godkendt i Zebrafølgegruppen den 20. november Zebraby i 2019 og fremover Godkendt i Zebrafølgegruppen den 20. november 2018 By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 301008 Brevid. 2986830 Ref. ANNEBJ Dir. tlf. 46 31 31 04 annebj@roskilde.dk Zebraby i 2019 og fremover 21. november

Læs mere

Åbent Referat. til. Udvalget for Kultur og Fritid

Åbent Referat. til. Udvalget for Kultur og Fritid Åbent Referat til Mødedato: Onsdag den 17. april 2013 Mødetidspunkt: 14:00-15:00 Mødested: Mødelokale 1, Bytoften Deltagere: Lisbet Rosendahl, Ingvard Ladefoged, Peter Nielsen, Bøje Meiner Jensen, Hans

Læs mere

De 22 parametre er fordelt på 4 overordnede emner: økonomi, faciliteter, frivillighed og idrætspolitik.

De 22 parametre er fordelt på 4 overordnede emner: økonomi, faciliteter, frivillighed og idrætspolitik. Idrætsforeninger i Danmark rammer og vilkår Undersøgelse foretaget af Danmarks Idrætsforbund(DIF) DIF har foretaget en undersøgelse af idrætsforeningernes muligheder for at agere i 93 danske kommuner.

Læs mere

NOTAT: Kapicitetsredegørelse for dagtilbudsområdet 2019

NOTAT: Kapicitetsredegørelse for dagtilbudsområdet 2019 Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 318587 Brevid. 3140509 NOTAT: Kapicitetsredegørelse for dagtilbudsområdet 2019 23. april 2019 På baggrund af den seneste befolkningsprognose for Roskilde Kommune fra

Læs mere

Budgetforslag

Budgetforslag Maj 2018 Indhold Samlet oversigt...3 Aktivitetsområde : Idræt og Sundhed...4 FF2019-001 Reduktion i tilskud til vedligeholdelse af 3 tennisbaner og rengøringstilskud til foreninger.4 FF2019-002 Reduktion

Læs mere

LØRDAG OG SØNDAG JANUAR

LØRDAG OG SØNDAG JANUAR byder velkommen til LØRDAG OG SØNDAG 6. - 7. JANUAR 2018 VELKOMMEN TIL HVALSØ CUP 2018 I HVALSØ HALLERNE Hvalsø IF har igen i år fornøjelsen af at kunne byde velkommen til vores ungdomsstævne, som vi har

Læs mere

Projekt kunstgræsbane i Bælum Solbjerg IF

Projekt kunstgræsbane i Bælum Solbjerg IF Projekt kunstgræsbane i Bælum Solbjerg IF Indhold Behov... 2 Motivation... 2 Banens placering... 2 Økonomi ved etablering... 5 Drift... 5 Rebild kommunes tilskud og hjælp til projektet... 6 Tidsplan...

Læs mere

VELKOMMEN TIL STRYHNS CUP 2018

VELKOMMEN TIL STRYHNS CUP 2018 VELKOMMEN TIL STRYHNS CUP 2018 Himmelev-Veddelev BK, Herregårdsvej 46, 4000 Roskilde Der er samlet ca. 100 tilmeldte hold til Årets Stryhns Cup Der er medaljer til alle og endvidere Pokal til puljevinderen

Læs mere

Fælles udtalelse vedr. gebyr på brug af kommunale faciliteter i Københavns Kommune

Fælles udtalelse vedr. gebyr på brug af kommunale faciliteter i Københavns Kommune Fælles udtalelse vedr. gebyr på brug af kommunale faciliteter i Københavns Kommune Københavns Kommune har besluttet at pålægge idrætsforeninger et gebyr, når de booker en kommunal idrætsfacilitet. Det

Læs mere

Kommunalt tilskud til genopførelse af Jyllingehallerne efter brand

Kommunalt tilskud til genopførelse af Jyllingehallerne efter brand Pkt. 344 Kommunalt tilskud til genopførelse af Jyllingehallerne efter brand Sagsnr. 277920 Økonomiudvalget Lukket punkt Resume Jyllingehallernes bestyrelse ansøger om 17 mio. kr. til genopbygning af bygningerne

Læs mere

Mandag d. 21. marts 2011 kl. 19-21.30 Idrætshøjskolen Vejlby Centervej 51 82 8240 Risskov

Mandag d. 21. marts 2011 kl. 19-21.30 Idrætshøjskolen Vejlby Centervej 51 82 8240 Risskov Deltagere: Aarhus Kommune v. rådmand Marc Perera Christensen Aarhus Kommune v. driftsansvarlig for de udendørs anlæg Rikke Schultz Aarhus Kommune v. projektleder for U21 Aarhus Kommune Peter Vestergaard

Læs mere

FREDAG, LØRDAG OG SØNDAG JANUAR

FREDAG, LØRDAG OG SØNDAG JANUAR byder velkommen til FREDAG, LØRDAG OG SØNDAG 8-10. JANUAR 2015 VELKOMMEN TIL HVALSØ CUP 2016 I HVALSØ HALLERNE Hvalsø IF har igen i år fornøjelsen af at kunne byde velkommen til vores ungdomsstævne, som

Læs mere

NOTAT. Forslag til ny model for fordeling af ressourcer for haller og stadions Dato: 28. marts 2017

NOTAT. Forslag til ny model for fordeling af ressourcer for haller og stadions Dato: 28. marts 2017 NOTAT Forslag til ny model for fordeling af ressourcer for haller og stadions Dato: 28. marts 2017 1. Indledning Som angivet i budgetforliget for 2017 har der gennem nogle år været arbejdet for at få udarbejdet

Læs mere

Idrætsforeningernes rammer og vilkår Kommuneundersøgelse af Danmarks Idrætsforbund (DIF)

Idrætsforeningernes rammer og vilkår Kommuneundersøgelse af Danmarks Idrætsforbund (DIF) Idrætsforeningernes rammer og vilkår Kommuneundersøgelse af Danmarks Idrætsforbund (DIF) Kort beskrivelse af følgende baggrundsnotat: Nedenstående baggrundsnotat giver et overblik over kommuneundersøgelsen,

Læs mere

Notat. Kunstgræsbanen i Glamsbjerg

Notat. Kunstgræsbanen i Glamsbjerg Notat Til: KFU Kopi til: Fra: Peter Nielsen Kunstgræsbanen i Glamsbjerg 1. Indledning Drøftelsen af pkt. 562 og 563 på Kultur- og Fritidsudvalgets møde d. 4. marts 2013, gav anledning til en række spørgsmål.

Læs mere

1. Konkretisering af budgetaftalens konsekvenser for finansiering af Investeringsplan2028 og andre aktiviteter i budgetperioden

1. Konkretisering af budgetaftalens konsekvenser for finansiering af Investeringsplan2028 og andre aktiviteter i budgetperioden Notat Vedrørende: Salgsindtægter, baseline Indledning I forbindelse med aftale om budget 2019-2022 blev Investeringsplan2028 også vedtaget. Med Investeringsplan2028 afsættes samlet 1.160 mio. kr. over

Læs mere

Nødvendig udbygning af indendørs fritids- og idrætsfaciliteter som følge af befolkningstilvækst

Nødvendig udbygning af indendørs fritids- og idrætsfaciliteter som følge af befolkningstilvækst Nødvendig udbygning af indendørs fritids- og idrætsfaciliteter som følge af befolkningstilvækst 1. Baggrund og den forventede effekt Sport & Fritid har p.t. kendskab til 47 projektønsker i foreningsverdenen,

Læs mere

24sport-Indoor Cup 2018 Himmelev Hallen den 3.-4./ KAMPPROGRAM

24sport-Indoor Cup 2018 Himmelev Hallen den 3.-4./ KAMPPROGRAM 24sport-Indoor Cup 2018 Himmelev Hallen den 3.-4./2 2018 KAMPPROGRAM Velkommen Himmelev-Veddelev Boldklub, HVB E-sport og 24sport byder velkommen til 24sport Indoor Cup i weekenden den 3.-4.-februar i

Læs mere

Submission #105 Roskilde Kommune

Submission #105 Roskilde Kommune Submission #105 Roskilde Kommune http://roskilde.dk/node/2413/submission/13385 Side 1 af 2 08-08-2017 Formandens navn Telefon 21713052 Email carsten@hvb-fodbold.dk Forening Himmelev-Veddelev BK Foreningens

Læs mere

Submission #127 Roskilde Kommune. Hvad søger du til? Etablering af nyt lysanlæg til Himmelev-Veddelev Idrætspark s Multibaneanlæg

Submission #127 Roskilde Kommune. Hvad søger du til? Etablering af nyt lysanlæg til Himmelev-Veddelev Idrætspark s Multibaneanlæg Submission #127 Roskilde Kommune http://roskilde.dk/node/2413/submission/17431 Side 1 af 2 03-05-2018 Forening Himmelev-Veddelev Bk Foreningens CVR nummer 59801813 Hvad søger du til? Etablering af nyt

Læs mere

BOLIGER OG BEFOLKNING

BOLIGER OG BEFOLKNING Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 286808 Brevid. 2546026 Ref. KASH Dir. tlf. 4631 3066 katrinesh@roskilde.dk 7. april 2017 BOLIGER OG BEFOLKNING Side2/17 1. Baggrund og sammenfatning Der har i Roskilde Kommune

Læs mere

Etablering af to foreningsejede kunstgræsbaner

Etablering af to foreningsejede kunstgræsbaner Indstilling Til Fra Dato Aarhus Byråd via Magistraten Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice Dato for fremsendelse til MBA Etablering af to foreningsejede kunstgræsbaner Anlægstilskud på 6,28

Læs mere

Kommunernes lånoptagelse og gældsudviklingen i Holbæk Kommune

Kommunernes lånoptagelse og gældsudviklingen i Holbæk Kommune Kommunernes lånoptagelse og gældsudviklingen i Holbæk Kommune Notatet beskriver kort reglerne og overvejelser omkring kommunal lånoptagelse, hvad kommunerne har mulighed for at låne til, samt hvilke hensyn

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Kultur udpegede en stor følgegruppe, der er været en aktiv part i arbejdet med idrætsstrategien.

Udvalget for Sundhed og Kultur udpegede en stor følgegruppe, der er været en aktiv part i arbejdet med idrætsstrategien. Notat Sagsnr.: 2015/0015559 Dato: 30. marts 2016 Titel: Notat om udarbejdelse af idrætsstrategien Sagsbehandler: Olai Birch Specialkonsulent Baggrund Forarbejdet med idrætsstrategien blev sat i gang i

Læs mere

BSF Super Brugsen / OK JULECUP 2018

BSF Super Brugsen / OK JULECUP 2018 BSF Super Brugsen / OK JULECUP 2018 En turnering i ånden af FAIR-PLAY Søndag den 2. december 2018 TopDanmark Hallen Ballerup Idrætsby 36 2750 Ballerup Stævnet afvikles i samarbejde med BSF takker for støtten

Læs mere

Budget spørgsmål og svar

Budget spørgsmål og svar 11. februar 2016 Budget 2017 - spørgsmål og svar Den økonomiske situation Hvorfor skal vi spare? Hvor meget skal vi spare? Hvordan ser vores økonomiske situation ud? Hvad betyder det, at vi skal finde

Læs mere

NOTAT: Fælleslokaler mellem indskoling og SFO

NOTAT: Fælleslokaler mellem indskoling og SFO Velfærdssekretariatet Sagsnr. 282147 Brevid. 2350113 Ref. MESE Dir. tlf. 46 31 52 35 mettese@roskilde.dk NOTAT: Fælleslokaler mellem indskoling og SFO 10. august 2016 Folkeskolen skal udfordre alle elever,

Læs mere

Facilitetsplan udgangspunkt for prioritering

Facilitetsplan udgangspunkt for prioritering Facilitetsplan udgangspunkt for prioritering Revurdering af trafiklys kategorier Kategorierne og deres indhold deres er gennemgået en ekstra gang, revurderet og der er herefter flyttet på enkelte projekter

Læs mere

Forvaltningen har ligeledes fået foretaget en ekstern mæglervurdering af et muligt salg af eksisterende stadiongrund i Rådmandshaven.

Forvaltningen har ligeledes fået foretaget en ekstern mæglervurdering af et muligt salg af eksisterende stadiongrund i Rådmandshaven. Kultur og Idræt Sagsnr. 277143 Brevid. 2475846 Ref. KONU Dir. tlf. 4631 4067 kristofferon@roskilde.dk NOTAT: Alternative placeringer af nyt stadion og salg af nuværende stadiongrund 5. januar 2017 Forvaltningen

Læs mere

Idrætsfaciliteter på Nordre Strandvej Orientering om fremtidige muligheder

Idrætsfaciliteter på Nordre Strandvej Orientering om fremtidige muligheder Notat Idrætsfaciliteter på Nordre Strandvej Orientering om fremtidige muligheder Nærværende notat omhandler forskellige muligheder for en fremtidig udvikling af de nuværende idrætsfaciliteter beliggende

Læs mere

Forslag til nyt eller ændret anlæg - 1

Forslag til nyt eller ændret anlæg - 1 Forslag til nyt eller ændret anlæg - 1 Projektnavn U/ 2019 2020 2021 2022 Etablering af udemotionsrum ved allerede afsatte drifstmidler ved drætssamvirket U 0 0 Kultur-, Sundheds og Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoleområdet 2019

NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoleområdet 2019 Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 318587 Brevid. 3136344 NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoleområdet 2019 10. april 2019 På baggrund af den seneste befolkningsprognose for Roskilde Kommune fra foråret

Læs mere

Mødet holdes torsdag den 06. september 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes torsdag den 06. september 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 32 Mødet holdes torsdag den 06. september 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Formand Flemming Villadsen (A), Næstformand Jens Grønne

Læs mere

7. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår

7. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår 7. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår Bestyrelsen godkendte på bestyrelsesmødet den 17. august 2016 forslag til budget 2017 og overslagsår med forbehold for efterfølgende regulering blandt andet

Læs mere

Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget

Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget Referat Dato 29. august 2014 Mødetidspunkt 17:00 Sluttidspunkt 18:04 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 1, Vordingborg Rådhus Eva Sommer-Madsen (formand), Else-Marie Langballe

Læs mere

Valg af statsgaranti eller selvbudgettering i budget

Valg af statsgaranti eller selvbudgettering i budget Valg af statsgaranti eller selvbudgettering i budget 2018-2021 Dette notat beskriver budgetteringen af kommunens skatter, bloktilskud og udligning for budget 2018-2021. Der er taget udgangspunkt i de udmeldte

Læs mere

Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget

Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget Nr. Kultur, fritids- og landdistriktsudvalget 2015 2016-> (1.000 kr.) Politikområde 4: Kultur-, fritid- og landdistrikter 4.1 Reduktion af lokaletilskud 1.000

Læs mere

Basisinformation. Hvor mange medlemmer har foreningen? % % % % 16% Flere end %

Basisinformation. Hvor mange medlemmer har foreningen? % % % % 16% Flere end % Basisinformation Hvilken forening repræsenterer du? Roskilde Boldklub Viby Badminton KLub Viby Idrætsforening Roskilde Pigefodbold Himmelev-Veddelev BK Roskilde Tennis Klub Roskilde Karate Center Himmelev

Læs mere

NOTAT: Roskilde model for morgentræning af talenter på ungdomsuddannelserne

NOTAT: Roskilde model for morgentræning af talenter på ungdomsuddannelserne Kultur og Idræt Sagsnr. 287023 Brevid. 2930342 Ref. SHO Dir. tlf. 4631 4034 steenhou@roskilde.dk NOTAT: Roskilde model for morgentræning af talenter på ungdomsuddannelserne 30. oktober 2018 Som Team Danmark

Læs mere

Der er medtaget 93 kommuner i undersøgelsen, idet de små ø-kommuner som Fanø og Samsø ikke indgår.

Der er medtaget 93 kommuner i undersøgelsen, idet de små ø-kommuner som Fanø og Samsø ikke indgår. Kultur & Fritidscenter Notat 31. oktober 2013 Sagsbehandler: Klaus Helsøe Telefon: 43 57 71 16 Email: klj@ishoj.dk Journal eller CPR-nummer: Analyse mine kommentarer 2 - klj Danmarks Idræts Forbund - Foreningsundersøgelse

Læs mere

24sport-Indoor Cup 2017 b/c stævne. Himmelev Hallen 4.-5/ KAMPPROGRAM

24sport-Indoor Cup 2017 b/c stævne. Himmelev Hallen 4.-5/ KAMPPROGRAM 24sport-Indoor Cup 2017 b/c stævne Himmelev Hallen 4.-5/2 2017 KAMPPROGRAM Velkommen Himmelev-Veddelev Boldklub, HVB E-sport og 24sport byder velkommen til 24sport Indoor Cup l i weekenden den 4.-5.-februar

Læs mere

Notat. Notat til udvalgsbehandling Teknisk Udvalg. Kopi til: Punkt 4 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 17. september 2012.

Notat. Notat til udvalgsbehandling Teknisk Udvalg. Kopi til: Punkt 4 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 17. september 2012. Notat Emne: Til: Kopi til: Notat til udvalgsbehandling Teknisk Udvalg Punkt 4 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 17. september 2012 Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Den 13. september 2012

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Referat onsdag den 3. november 2010 Kl. 16:00 Egholm Slot, Trehøjevej 45, 4070 kr. Hyllinge. Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse...2 3. KF - Orientering...3 4.

Læs mere

Nye kunstgræsbaner i København

Nye kunstgræsbaner i København Kultur- og Fritidsforvaltningen Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. BUDGETNOTAT Nye kunstgræsbaner i København Baggrund Fodbolden fylder meget i det københavnske fritidsliv og er med til at skabe

Læs mere

NOTAT: Demografinotat budget 2018

NOTAT: Demografinotat budget 2018 Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 290603 Brevid. 2541560 Ref. BTL/LHS Dir. tlf. briantl@roskilde.dk NOTAT: Demografinotat budget 2018 4. april 2017 Baggrund I Roskilde Kommune er der igennem en længere årrække

Læs mere

FREDAG, LØRDAG OG SØNDAG JANUAR

FREDAG, LØRDAG OG SØNDAG JANUAR byder velkommen til FREDAG, LØRDAG OG SØNDAG 6. - 8. JANUAR 2017 VELKOMMEN TIL HVALSØ CUP 2017 I HVALSØ HALLERNE Hvalsø IF har igen i år fornøjelsen af at kunne byde velkommen til vores ungdomsstævne,

Læs mere

Budgetvurdering - Budget

Budgetvurdering - Budget Budgetvurdering - Budget 2020 14.8.2019 1. Indledning Denne budgetvurdering beskriver administrationens vurdering af rammer og anbefalinger til kommunalbestyrelsen for budgetlægningen 2020-2023. Økonomiaftalen

Læs mere

BOLIGER OG BEFOLKNING

BOLIGER OG BEFOLKNING Beskæftigelse, Social og Økonomi Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 250481 Brevid. 1947926 Ref. LAOL Dir. tlf. 4631 3152 lasseo@roskilde.dk 28. juli 2014 BOLIGER OG BEFOLKNING Side2/18 1. Baggrund og sammenfatning

Læs mere

NOTAT: Oversigt over muligheder for nye butikker

NOTAT: Oversigt over muligheder for nye butikker Teknik og Miljø Plan og Udvikling Sagsnr. 95557 Brevid. 1239235 Ref. HABR Dir. tlf. hannebb@roskilde.dk NOTAT: Oversigt over muligheder for nye butikker 13. august 2012 Roskilde Kommune har i foråret 2011

Læs mere

Der er i beregningerne ikke taget højde for afvikling af oparbejdet gæld.

Der er i beregningerne ikke taget højde for afvikling af oparbejdet gæld. Økonomi Elevtal Afgangsprøver NOTAT Baggrund Byrådet tiltrådte 8. februar 2011 - under punktet Struktur for dagtilbud og skoler - indstilling fra Børne- og Undervisningsudvalget om at: 1. at distriktsmodellen

Læs mere

Ungdom Efterår M og 11M

Ungdom Efterår M og 11M Ungdom Efterår 2019 7M og 11M 26. juni 2019 U19 Øst 1 U19 Øst 2 U19 Mester U19 drenge 1 AB 2 B 1903 B 93 3 B 1903 2 Avarta B93 2 Dragør B 93 4 B 1908 BSV af 2016 Fix Hellas BK Frem FA 2000 Husum Kastrup

Læs mere

KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET

KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET Kultur- og Idrætsudvalget består af følgende delområder: Oplysningsforbund Lokaletilskud Aktivitetstilskud til foreninger og klubber Borgerservice Musik- og teaterarrangementer

Læs mere

Idrætspolitik kan den gøre en forskel?

Idrætspolitik kan den gøre en forskel? Idrætspolitik kan den gøre en forskel? Bjarne Ibsen Professor og centerleder Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Syddansk Universitet Har idrætspolitikken nået en korsvej? Men det sker,

Læs mere

KLIMASIKRING HVAD GØR KOMMUNERNE?

KLIMASIKRING HVAD GØR KOMMUNERNE? KLIMASIKRING HVAD GØR KOMMUNERNE? Teknologisk Institut Onsdag den 11. september 2013 By, Kultur og Miljø VAND & KLIMATILPASNING Statslige udmeldinger Krav om klimatilpasningsplan inden udgangen af 2013

Læs mere

Tillæg for planlagte investeringer i 2012 og 2013 Tillæg for gennemførte investeringer i 2010 og 2011 Tillæg for historiske investeringer

Tillæg for planlagte investeringer i 2012 og 2013 Tillæg for gennemførte investeringer i 2010 og 2011 Tillæg for historiske investeringer Bilag E I Vejledning Prisloft 2013 er de overordnede principper for de tre tillæg for investeringer under prisloftet blevet gennemgået. De tre tillæg for investeringer under prisloftet er: Tillæg for planlagte

Læs mere

24sport-Indoor Cup 2019 Himmelev Hallen den 2.-3./ KAMPPROGRAM

24sport-Indoor Cup 2019 Himmelev Hallen den 2.-3./ KAMPPROGRAM 24sport-Indoor Cup 2019 Himmelev Hallen den 2.-3./2 2019 KAMPPROGRAM Velkommen Himmelev-Veddelev Boldklub, HVB E-sport og 24sport byder velkommen til 24sport Indoor Cup i weekenden den 2.-3.-februar i

Læs mere

Kulturudvalget

Kulturudvalget - 3. Budgetforslag 2014-2017 Sagsnr.: 13/16079 Sagsansvarlig: Rasmus Gade SAGSFREMSTILLING Ved Kulturudvalgets sidste behandling af budgetforslag 2014-2017 drøftes følgende emner: - Forslag til driftsbudget

Læs mere

DEBAT- OPLÆG REVISION AF ROSKILDES KOMMUNEPLAN ROSKILDE KOMMUNE INVITERER TIL DEBAT

DEBAT- OPLÆG REVISION AF ROSKILDES KOMMUNEPLAN ROSKILDE KOMMUNE INVITERER TIL DEBAT DEBAT- OPLÆG REVISION AF ROSKILDES KOMMUNEPLAN ROSKILDE KOMMUNE INVITERER TIL DEBAT HVAD MENER DU? Byrådet har i januar 2019 besluttet at sende planstrategien 'Fælles Takter' i offentlig høring. Planstrategien

Læs mere

BSU - nettodrift i mio. kr.

BSU - nettodrift i mio. kr. Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 313770 Brevid. 3107417 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Spareforslag vedr. budget 2020-2023 - Beskæftigelses- og Socialudvalget 27. marts 2019 Baggrund

Læs mere

NOTAT: Forslag til ændringer vedr. ny idrætspark

NOTAT: Forslag til ændringer vedr. ny idrætspark Kultur og Idræt Sagsnr. 291722 Brevid. 2697452 Ref. KONU/SOAN Dir. tlf. 4631 4067 kristofferon@roskilde.dk NOTAT: Forslag til ændringer vedr. ny idrætspark 7. december 2017 På baggrund af den indledende

Læs mere

Derudover er der siden udvalgets møde den 6. juni kommet 2 nye drifts- og anlægsansøgninger, som er tilføjet notatet.

Derudover er der siden udvalgets møde den 6. juni kommet 2 nye drifts- og anlægsansøgninger, som er tilføjet notatet. By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 302991 Brevid. 2919694 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2019 (augustmødet) Dato 08. august 2018 Ved udvalgets møde den 6. juni 2018, punkt 83,

Læs mere

:51:24. Budget Kultur- og Idrætsudvalget. Page 1 of 6

:51:24. Budget Kultur- og Idrætsudvalget. Page 1 of 6 13-08-2019 15:51:24 Budget 2020-2023 Kultur- og Idrætsudvalget Page 1 of 6 Kultur- og Idrætsudvalget Budgetforbedringsforslag 2101b Reducere lokaletilskud til +25-årige En halvering af støtteprocenten

Læs mere

Taastrup FC Akutte afbud : Nyhøj: eller TIP:

Taastrup FC Akutte afbud : Nyhøj: eller TIP: Opdateret: 09-08-2013 Taastrup FC Akutte afbud : Nyhøj: 51 52 27 48 eller 40 28 98 70 TIP: 43 35 27 42 Mail til TIC: tic-infogroen@htk.dk Forespørgsel på kampe: turneringsudvalg@taastrupfc.com Præliminær

Læs mere

NOTAT: Østsjællands Beredskab budget godkendt ved bestyrelsesmøde 8. oktober 2015

NOTAT: Østsjællands Beredskab budget godkendt ved bestyrelsesmøde 8. oktober 2015 Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 264244 Brevid. 2211093 Ref. KTH Dir. tlf. 46 31 30 60 Kirstenth@roskilde.dk 20. oktober 2015 NOTAT: Østsjællands Beredskab budget 20152018 godkendt ved bestyrelsesmøde 8. oktober

Læs mere

REDEGØRELSE FOR BYVÆKST

REDEGØRELSE FOR BYVÆKST Kommuneplan 2019 REDEGØRELSE FOR BYVÆKST Bilag til temadrøftelse i Økonomiudvalget August 2019 BAGGRUND BOLIG- OG BEFOLKNINGSUDVIKLING Roskilde Kommune er en attraktiv bosætningskommune med en varieret

Læs mere

:57:39. Budget Projektbeskrivelse - Uden prioritet - fortsat. Udvalg: Kultur- og Idrætsudvalget - fortsat.

:57:39. Budget Projektbeskrivelse - Uden prioritet - fortsat. Udvalg: Kultur- og Idrætsudvalget - fortsat. Budget 2014-2017 23-08-2013 10:57:39 Projektbeskrivelse - Uden prioritet - fortsat Page 1 of 8 Driftsudvidelsesforslag - fortsat 6000NY 6001NY 6002NY 6003NY 6004NY 6005NY 6006NY Lokaltilskud, annullering

Læs mere

Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal

Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal BESLUTNING Tiltrådt med bemærkning om at ønsket om tilskuerfaciliteter indgår i det videre arbejde med programoplægget. Styregruppen udvides, så der er to brugerrepræsentanter:

Læs mere

Forslag til nyt eller ændret anlæg

Forslag til nyt eller ændret anlæg Etablering af udemotionsrum 200 200 Kultur-, Sundheds og Beskæftigelsesudvalget foreslår over en toårig periode afsat i alt 400.000 kr. af drætssamvirkets midler med henblik på etablering af udemotionsrum

Læs mere

Anbefalinger og indstillinger fra administrationen (1)

Anbefalinger og indstillinger fra administrationen (1) Sagsnr. 04.04.00-P20-1-18 Projekt Nye vand- og svømmefaciliteter Dato 14-06-2019 Dokument Nyt eller eksisterende Sagsbehandler Henriette Hemmingsen Anbefalinger og indstillinger fra administrationen (1)

Læs mere

Budgetaftale 2015-2018

Budgetaftale 2015-2018 Budgetaftale 2015-2018 Bilag 2 H www.lejre.dk Dato: 3. september 2014 Investeringsoversigt 2015-2018 Investeringsoversigt 2015-2018 rummer, jf. tabel 1 herunder, anlægsinvesteringer for godt 280 mio. kr.

Læs mere

Muligheder for realisering af et tilpasningsbehov på 30 mio. kr. på kollektiv trafik

Muligheder for realisering af et tilpasningsbehov på 30 mio. kr. på kollektiv trafik Muligheder for realisering af et tilpasningsbehov på 30 mio. kr. på kollektiv trafik Baggrund I budgetaftalen for 2015 indgår, at der i 1. kvartal 2015 træffes beslutning om rammerne for budgettet for

Læs mere

Skat, tilskud og udligning i budget

Skat, tilskud og udligning i budget Skat, tilskud og udligning i budget 2017-2020 Dette notat beskriver den foreløbige budgettering af kommunens skatter, bloktilskud og udligning for budget 2017-20. Der er taget udgangspunkt i de udmeldte

Læs mere

NOTAT: Konklusioner på fordelingsregnskab og analyse af brandvæsenets opgaver

NOTAT: Konklusioner på fordelingsregnskab og analyse af brandvæsenets opgaver Beskæftigelse, Social og Økonomi Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 252743 Brevid. 1981093 Ref. MAWA Dir. tlf. 46 31 30 67 Mariewaar@roskilde.dk NOTAT: Konklusioner på fordelingsregnskab og analyse af brandvæsenets

Læs mere

Referat af Økonomiudvalgets møde den kl. 10:00 i Mødelokale 3

Referat af Økonomiudvalgets møde den kl. 10:00 i Mødelokale 3 Referat af Økonomiudvalgets møde den 02.06.2015 kl. 10:00 i Mødelokale 3 Tilstedeværende: Flemming Christensen (C) formand Dora Olsen (O) udvalgsmedlem Marie Stærke (A) udvalgsmedlem Mette Jorsø (V) næstformand

Læs mere

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 4. marts 2015 Mødested: Mødelokale 620 Gothersgade 20, 7000 Fredericia Mødetidspunkt: Kl. 17:00-19:00 Medlemmer:

Læs mere

Skabelon 3: Forslag til nyt eller ændret anlæg

Skabelon 3: Forslag til nyt eller ændret anlæg forskydes til et andet år. dvalg: Kultur og Sundhedsudvalget Projektnavn / 2018 2019 2020 2021 Skanderborg Kulturhus - dbygning med sidescene og sammenhæng med 4.840 1.815 søtorv Projektnavn / 2018 2019

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Kl. 16:00 Egholm Slot, Trehøjevej 45, 4070 kr. Hyllinge. Afbud: Connie B. Jensen (A) Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1

Læs mere

Planstrategier og strategisk byudvikling i Roskilde

Planstrategier og strategisk byudvikling i Roskilde Planstrategier og strategisk byudvikling i Roskilde Esben Haarder Paludan, Planchef Seminar i Køge den 20. marts Det vil jeg fortælle.. Planstrategi 2011 - hvad ville vi - hvordan gik det Planstrategi

Læs mere

2. Forslag til nyt eller ændret anlæg

2. Forslag til nyt eller ændret anlæg 1. Forslag til nyt eller ændret anlæg Projektnavn / 2018 2019 2020 2021 Skanderborg Kulturhus - dbygning med sidescene og sammenhæng med 4.840 1.815 søtorv Projektnavn / 2018 2019 2020 2021 Kulturhuset

Læs mere