Tilladelse til LAR-anlæg på Klokkergården etape 2-3

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tilladelse til LAR-anlæg på Klokkergården etape 2-3"

Transkript

1 Grundejerforeningen Klokkergården Tilladelse til LAR-anlæg på Klokkergården etape 2-3 Sorø Kommune meddeler tilladelse til nedsivning af overfladevand fra Klokkergården i forbindelse med byggemodningen af området (etape 2-3). Udstykningen er beliggende på matr.nr.: 12a, Lynge By, Lynge. Tilladelsen meddeles på følgende vilkår: 1. Der må kun ledes overfladevand, tagvand og vejvand til specialgrøfter 2. Nedsivningsanlæggene skal dimensioneres, placeres og udføres således, at der ikke opstår overfladisk afstrømning, overfladegener, eller gener i øvrigt. 3. Nedsivning skal fortrinsvis foregå fra jordoverfladen gennem en iltrig rodzone. 4. I de tilfælde, hvor der benyttes overløbsbrønde/specialbrønde, skal vandet gennem et sandfang inden nedsivning i faskiner. 5. Der må ikke etableres tage eller lodrette og skråfacadeinddækninger af kobber, zink eller bly i området. 6. Tagrender og nedløbsrør må ikke være af kobber, zink eller bly. 7. Der må ikke anvendes pesticider eller midler mod mos og alger på tage, i indkørsler eller arealer der afvender til LAR-anlægget. 8. Afstanden fra bunden af nedsivningsanlæggene til grundvandsspejlet skal være minimum 1 m hele året. 9. Nedsivningsanlæggene skal dimensioneres efter en 10 års hændelse. 10. Udformningen af anlæggene skal ske i overensstemmelse med ansøgningen fra Dines Jørgensen og Co af den 21. marts Vedligeholdelsesplanen skal godkendes af Sorø Kommune inden etablering af anlægget. 12. Eventuelle ændringer i vedligeholdelsesplanen skal ligeledes godkendes af Sorø Kommune inden de gennemføres. 13. Tømidler: Der skal anvendes vådsaltning da veje og cykelstier udgør mere end 5% af det areal, der skal afvandes til nedsivningsanlæggene. 14. Egenkontrol: Indholdet af metaller og tunge PAH er i jorden skal måles hvert 10. år i overfladen og i 30 cm dybde. Mulden skal udskiftes når kon- Den 10. maj 2017 J.nr Sag vedr. Fagcenter Teknik og Miljø - KMD SAG Rådhusvej Sorø T soroekom@soroe.dk Per Brandt Hansen T pbha@soroe.dk 4 ud af 5 finder, hvad de søger på soroe.dk Sorø Kommunes hjemmeside. Her kan du selv ordne det meste, fx anmelde rotter, skrive dit barn op til pasning eller søge byggetilladelse. På soroe.dk har kommunen åbent hele døgnet, og siden virker både på computere, tablets og mobiltelefoner.

2 centrationen i 30 cm dybde overskrider kriterierne for forurenet jord i klasse Første analyse skal foretages ved etablering. Så kender man startværdierne i området. 16. Drift og vedligeholdelse af afløbsinstallationer, herunder nedsivningsanlæg er grundejerforeningens ansvar. 17. Drift og vedligeholdelse skal ske i overensstemmelse med den til en hver tid gældende vedligeholdelsesplanen. Anbefaling til adfærd For at passe på jord og grundvand anbefales det, at undgå at anvende pesticider, vaske biler, foretage olieskift på køretøjer og lignende aktiviteter i haver og på veje med afløb til nedsivningsanlæg. Lovhjemmel Tilladelsen meddeles i henhold til miljøbeskyttelseslovens 19 og spildevandsbekendtgørelsens 40. Klagevejledning Tilladelsen kan ifølge spildevandsbekendtgørelsen 42 stk. 2 påklages, da der kan forekomme parkering af mere end 20 biler på de befæstede arealer. Afgørelsen kan, ifølge miljøbeskyttelseslovens 91, påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet. Klagefristen er 4 uger fra den dag, afgørelsen er meddelt. Eventuel klage indgives inden den 23. maj Ønsker du at klage, skal du inden for klagefristen indberette din klage i klagenævnets digitale klageportal, som du finder et link til på nævnets hjemmeside Fra denne side er der således adgang til portalen via og hvor du logger på, som du plejer - typisk med NEM-ID. Når du klager, skal du betale et gebyr, som opkræves i forbindelse med din indberetning af klagen i Klageportalen. Gebyret tilbagebetales, hvis du får helt eller delvist medhold i din klage. Baggrund Sorø Kommune har den 27.marts 2017 modtaget ansøgning om tilladelse til nedsivning af overfladevand fra den aktuelle byggemodning af Klokkergården, etape 2-3. Etape 2 og 3 andrager ca. 6,5 ha ud af Klokkergårdens ca. 12 ha. Klokkergården etape 2 og 3 er bestående af 33 enkeltparceller og 3 storparceller. Beregningsforudsætninger:

3 Afløbssystemet forudsættes at kunne håndtere 80 % af overfladevandet fra de private områder. Resten håndteres på egen grund. Der regnes med en gentagelsesperiode på 10 år med en hydraulisk reduktionsfaktor for de enkelte belægninger som følge: Veje og fællesstier = 1,0 Grønne områder med nedsivning = 1,0 Storparcel = 0,6 Enkeltparceller (åben-lav) = 0,4 Grusstier = 0,15 Grønne områder = 0,1 Regnintensitet: 10 min. regnhændelse = 230 l/s/ha T = 10 år Modelsikkerhedsfaktor 1,2 Fortætningsfaktor 1,0 Klimafaktor 1,3 Dimensionerende regnmængde 358,8 l/s/ha. Nødoverløb og vandstrøg er ifølge rådgiver dimensioneret til at modtage vand fra en 100 års-nedbørshændelse. Faskiner, regnvandskassetter og vandstrøg: I etape 2 og 3 ledes overfladevand via terræn til trug i specialgrøft hvor vandet først siver ned gennem et muldlag der renser vandet, herefter gennem et sandlag og videre via ned i stenfaskiner eller regnvandskassetter. Faskiner og regnvandskassetter er sat sammen i sektioner hvor vandet tilbageholdes og nedsiver. Der etableres 3 vandstrøg der håndterer overløbet fra faskiner og regnvandskassetter samt hvor terrænet skråner og leder overfladevand ned mod. Vandstrøg 1 og 2 (140m3) har overløb til vandstrøg 3 (275 m3). Vandstrøg 1-2 skal håndtere ekstra 60 m3 fra etape 1 hvilket der er taget højde for i beregningerne. Sorø Kommunes vurdering Plan Overfladevandet fra området håndteres lokalt i overensstemmelse med lokalplanen for området, Lokalplan SK 47, marts 2016 Boligområde Klokkergården på Frederiksberg. Jord Der er ikke registreret konkrete jordforureninger i området. Området er dog områdeklassificeret og er klassificeret som værende lettere forurenet. Jordbundforholdene i området er fortrinsvis moræneler. Den geotekniske rapport af den konkluderer at jorden ikke er velegnet til nedsivning. Desuden er der lavet infiltrationstests dateret den , hvor jorden blev undersøgt de specifik-

4 ke steder for etablering af LAR-anlæggene. Denne undersøgelse viser en bedre hydraulisk ledningsevne end den der blev fundet i den geotekniske rapport. Anlæggene er dimensioneret efter undersøgelserne, således at der er taget hensyn til jordens lokale nedsivningsevne. Grundvand Området er udpeget som område med særlige drikkevandsinteresser (OSD). Nærmeste drikkevandsboring er ca. 400 m væk og har dgu-nr.: Ifølge oplysninger fra rådgiver står grundvandet dybt i området. Grundvandet vil være beskyttet af et tykt lag moræneler. Miljø Det vurderes, at nedsivning af overfladevandet ikke vil udgøre en miljørisiko for jord og grundvand, da vandet nedsives gennem det øverste jordlag med iltrig rodzone og mikrobiel aktivitet. Desuden vurderes det, at overfladevandet ikke indeholder problematiske stoffer overflade vandet kommer fra hustage og belagte arealer og veje. De urenheder der kommer fra vejvandet vil kunne delvis nedbrydes og delvis bindes i overjoden og dermed ikke udgøre en risiko for grundvandet. Desuden er grundvandet beskyttet af et tykt lerlag. I de tilfælde hvor nedsivning vil foregå direkte i faskiner er der etableret sandfang foran. I sandfanget kan sand og suspenderet stof bundfælde og fjernes fra vandet inden vandet løber til faskinen. Sandet skal derfor fjernes som angivet i vedligeholdelsesplanen. Mange af de problematiske stoffer vil sidde på suspenderet materiale. Denne løsning er dog ikke optimal da nedbrydningsforholdene for nedbrydelige stoffer ikke er optimal i en faskine, da der ikke er iltrige forhold og bakterier tilstede i samme grad som ved nedsivning gennem en iltrig rodzone. Risikovurdering af de forskellige stoffer: Bly, kobber og zink: Da det er et vilkår (vilkår 5 og 6), at der ikke må anvendes tage, lodrette og skrå facadeinddækninger eller tagrender af bly, kobber eller zink, vil nedsivningen af tagvand ikke udgøre et problem, hvad disse tungmetaller angår. Salt: Der skal anvendes vådsaltning da veje og cykelstier udgør mere end 5% af det areal, der skal afvandes til nedsivningsanlæggene. Organiske stoffer: Tunge organiske stoffer som tung olie og tunge PAH er forventes sammen med metaller at blive tilbageholdt i de øverste jordlag. Lettere oliekomponenter, de lette PAH er og blødgørerne forventes at blive biologisk omsat i jordens øverste iltholdige lag og rodzone. Mikroorganismer: Mikroorganismer vil reduceres igennem nedsivningen i den umættede zone pga. filtreringen. Vedligehold Alle beboere skal være bekendte med vedligeholdelsesplanen og vilkårene i udledningstilladelsen for afvandingssystemet.

5 Der udarbejdes en vedligeholdelsesplan der skal godkendes af Sorø Kommune. Overholdelse af vedligeholdelsesplanen er meget vigtig for funktion og drift af anlægget. Dimensionering Anlægget er dimensioneret til en 10 årshændelse. Ved kraftigere regn (mere end 100 års hændelse) vil der fra vanstrøg nr. 3 være risiko for overløb over terræn i sydlig retning. Afstandskrav Anlæggene etableres, så der er over en meter fra bunden af anlæggene til grundvandsspejlet. Afstandskravet til grundvandsspejlet er dermed overholdt. Afstanden til nærmeste vandindvindingsanlæg er ca. 400 m. Iflg. Norm for almene vandforsyninger skal der være en afstand på 300m til nedsivning af vejvand. Det vurderes, at afstandskrav til vandindvindingsanlæg er overholdt. Konklusion Sorø Kommune vurderer, at LAR-anlægget kan etableres og drives uden risiko for forurening af jord og grundvand såfremt vilkår og vedligeholdelsesplan overholdes. Desuden vurderes det, at anlægget er dimensioneret således at nedsivningsanlæg kan håndtere vand fra en 100 års hændelse. Venlig hilsen Per Brandt Hansen Natur- og miljømedarbejder Lovhjemmel: 1. Miljøbeskyttelsesloven: LBK nr 1189 af 27. september Spildevandsbekendtgørelsen:- Bekendtgørelse nr. 726 af 1. juni 2016 om spildevandstilladelser m.v. efter miljøbeskyttelseslovens kapitel 3 og 4. Kopi til: Rådgiver: Dines Jørgensen og Co A/S, Carsten Hummelhoff-Mortensen, chm@dj-co.dk, Sorø Forsyning, Hovedgaden 60, 4295 Stenlille, mail@soroeforsyning.dk. Danmarks Naturfredningsforening, Masnedøgade 20, 2100 København Ø: dn@dn.dk DN-lokalkomite v/ Niels Hilker: dnsoroe-sager@dn.dk Danmarks Sportsfiskerforbund, s: post@sportsfiskerforbundet.dk, lbt@sportsfiskerforbundet.dk, mkh@ka-net.dk, og leif@limaka.dk

6 Frederiksberg Vandværk, Koldemosevej 2, 4180 Sorø: Sorø Kommune Karin Larsen, Skælskørvej 12, 4180 Sorø.

Eksempler på paradigme for nedsivning tanker fra Gladsaxe Kommune

Eksempler på paradigme for nedsivning tanker fra Gladsaxe Kommune VAND I BYER Odense 5. april 2013 Eksempler på paradigme for nedsivning tanker fra Gladsaxe Kommune Claus Frydenlund Gladsaxe Kommune Arbejder på følgende retningslinier: Nedsivning af tagvand Nedsivning

Læs mere

Tilladelse til nedsivning af tagvand, samt udledningstilladelse fra regnbetinget udløb.

Tilladelse til nedsivning af tagvand, samt udledningstilladelse fra regnbetinget udløb. Tilladelse til nedsivning af tagvand, samt udledningstilladelse fra regnbetinget udløb. Tilladelse i medfør af: Miljøbeskyttelseslovens kapitel 3 og 4 meddelt til: Belica A/S Fur Bryghus Knudevej 3 7884

Læs mere

Tilladelse til etablering af Sive sø til nedsivning af tagvand og vejvand

Tilladelse til etablering af Sive sø til nedsivning af tagvand og vejvand Tilladelse til etablering af Sive sø til nedsivning af tagvand og vejvand Tilladelse i medfør af: Miljøbeskyttelseslovens kapitel 3 og 4 meddelt til: Ejendomsselskabet Skyttevej 15 ApS Skyttevej 15 7800

Læs mere

Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra kunstgræsbane

Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra kunstgræsbane Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra kunstgræsbane efter 19i Lov om miljøbeskyttelse (lovbekendtgørelse nr. 1189 af 27. september 2016) Tilladelsen meddeles den 22. juni 2017 til: Nr. Søby Skole

Læs mere

Landzonetilladelse til spildevandsanlæg

Landzonetilladelse til spildevandsanlæg Lars Kenneth Jensen Hjorthøjvej 8 4291 Ruds Vedby Sendt via Byg og Miljø Landzonetilladelse til spildevandsanlæg Vi har behandlet din ansøgning om tilladelse til at etablere et hævet nedsivningsanlæg på

Læs mere

Tilladelse til nedsivning af vejvand langs Birkvej, 6800 Skjern

Tilladelse til nedsivning af vejvand langs Birkvej, 6800 Skjern Returadresse Land, By og Kultur Land og Vand Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing Ringkøbing-Skjern Kommune Trafik og Vej Smed Sørensens Vej 1 6950 Ringkøbing Sagsbehandler Lone Sørensen Direkte telefon

Læs mere

Retningslinjer for nedsivning af regnvand fra tage og befæstede arealer i faskiner

Retningslinjer for nedsivning af regnvand fra tage og befæstede arealer i faskiner Greve Kommune Retningslinjer for nedsivning af regnvand fra tage og befæstede arealer i faskiner Greve Kommune (Bilag til Spildevandsplan 2004-2008) 1 Faskiner Hvorfor nedsive regnvand? Nedsivning af regnvand

Læs mere

Dagsorden Gladsaxe Gentofte Gladsaxe Orbicon Gentofte

Dagsorden Gladsaxe Gentofte Gladsaxe Orbicon Gentofte Dagsorden 08.30 09.00: Ankomst og morgenmad 09.00 09.40: Natur og Miljøsamarbejdets bud på retningslinjer for nedsivning, Gladsaxe 09.40 10.00: Nedsivning af tagvand med zink. Hvilke vilkår skal vi stille?

Læs mere

GGS GRUPPEN A/S Bomvej Løsning

GGS GRUPPEN A/S Bomvej Løsning GGS GRUPPEN A/S Bomvej 11 8723 Løsning Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Lene Nielsen Dir: +4579755624 Mob: +4561629560 e-mail: Lene.Nielsen @Hedensted.dk Sagsnr. 06.01.05-P19-42-15 28.2.2019 Tilladelse

Læs mere

Tilladelse til nedsivning af drænvand fra kunstgræsbane

Tilladelse til nedsivning af drænvand fra kunstgræsbane Tilladelse til nedsivning af drænvand fra kunstgræsbane efter 19 i Lov om miljøbeskyttelse (lovbekendtgørelse nr. 966 af 23. juni 2017) Tilladelsen meddeles den 16. marts 2018 til: Skive Kommune Torvegade

Læs mere

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra cykelsti mellem Visse og Nøvling

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra cykelsti mellem Visse og Nøvling #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Aalborg Kommune, ByMiljø, MEF Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby Aalborg Kommune, Trafik & Veje Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby 11-05-2015

Læs mere

1. Nedsivningsanlægget skal placeres på egen grund og mindst 5 m fra beboelsesbygninger og mindst 2 m fra skel mod andre ejendomme og vejarealer.

1. Nedsivningsanlægget skal placeres på egen grund og mindst 5 m fra beboelsesbygninger og mindst 2 m fra skel mod andre ejendomme og vejarealer. Ejner Hessel A/S, att. Christian Jensen Københavnsvej 275 4000 Roskilde Mail: c.jensen@hessel.dk Miljø og Byggesag Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk

Læs mere

Center for Park, Vej og Miljø

Center for Park, Vej og Miljø Center for Park, Vej og Miljø Ishøj Forsyning, Vand Baldersbækvej 6 2635 Ishøj Email: tibra@ishoj.dk Dato 2. oktober 2019 Sagsbehandler: Karin Blendstrup Jensen Telefon: 43577 520 E-mail: pvm@ishoj.dk

Læs mere

Vilkår Tilladelsen meddeles på baggrund af sagens oplysninger og på følgende vilkår:

Vilkår Tilladelsen meddeles på baggrund af sagens oplysninger og på følgende vilkår: Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Låstrupgård ApS Vievej 24 8832 Skals Sendt til: viegaard@viegaard.dk viborg@viborg.dk www.viborg.dk Tilladelse til nedsivning

Læs mere

Tilladelse til nedsivning af vejvand ved ny udstykning Landlystvej i Svinninge- Matr.nr. 41a Hjembæk By, Svinninge

Tilladelse til nedsivning af vejvand ved ny udstykning Landlystvej i Svinninge- Matr.nr. 41a Hjembæk By, Svinninge 2T Arkitekter & Ingeniør Att. Trine Thye Molter Andersen e-mail: trine@2-t.dk VIRKSOMHED OG MILJØ Dato: 24-01-2018 Sagsb.: Anne Sofie Olsen Sagsnr.: 17/9117 Dir.tlf.: 72 36 80 59 E-mail: ASO@holb.dk Tilladelse

Læs mere

Landzonetilladelse til anneks til sommerhus

Landzonetilladelse til anneks til sommerhus Til ejerne af ejendommen: Lindebjærgvej 2 4180 Sorø Landzonetilladelse til anneks til sommerhus Vi har behandlet din ansøgning om tilladelse til at opføre et anneks på ejendommen: Adresse.: Lindebjærgvej

Læs mere

Rådgiver Dines Jørgensen & co. A/S har ansøgt på vegne af ejer FO EJEN- DOMME A/S.

Rådgiver Dines Jørgensen & co. A/S har ansøgt på vegne af ejer FO EJEN- DOMME A/S. FO EJENDOMME A/S Ryesgade 3 F, 2. 2200 København N Tilladelse til nedsivning af regnvand via nedsivningsgrøfter på matrikel nr. 69i Hillerød overdrev. By og Miljø Hillerød Kommune har 14. juni 2017 modtaget

Læs mere

Nedsivning af regnvand i Silkeborg kommune

Nedsivning af regnvand i Silkeborg kommune 03. juli 2014 Nedsivning af regnvand i Silkeborg kommune Indhold Retningslinjer... 1 Generelle oplysninger om håndtering af regnvand... 2 Dimensionering... 2 Forundersøgelser... 2 Nedsivning af regnvand

Læs mere

Overvejelser omkring nedsivning af bl.a. vejvand

Overvejelser omkring nedsivning af bl.a. vejvand Overvejelser omkring nedsivning af bl.a. vejvand Lovgrundlag, grundvandsbeskyttelse og retningslinjer Claus Frydenlund Gladsaxe Kommune Lidt provokerende kan man sige om nedsivning, at vi nu begynder at

Læs mere

Tilladelse til udledning af tagvand til privat sø

Tilladelse til udledning af tagvand til privat sø Tilladelse til udledning af tagvand til privat sø Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Jacob Bjerre Balling Glyngørevej 36 Trustrup 7800 Skive

Læs mere

Tilladelser på strækning Helsinge - Tisvilde

Tilladelser på strækning Helsinge - Tisvilde Lokaltog A S Jættevej 50 4100 Ringsted Sag: 06.00.00-G01-100-18 10. april 2019 Tilladelser på strækning Helsinge - Tisvilde Rambøll har på Lokaltog A/S vegne ansøgt om tilladelse til afvanding af 4 delstrækninger

Læs mere

Natur, Miljø og Trafik Tilladelse til nedsivning

Natur, Miljø og Trafik Tilladelse til nedsivning Odsherred Spildevand Hovedgaden 39 4571 Grevinge Den 8. april 2016 Natur, Miljø og Trafik Tilladelse til nedsivning Odsherred Kommune meddeler hermed tilladelse til etablering af regnvandsbassin uden fast

Læs mere

Landzonetilladelse til udstykning og indretning af erhverv og boliger

Landzonetilladelse til udstykning og indretning af erhverv og boliger Pedersbolig.dk ApS Årslev Markvej 41 8220 Brabrand Landzonetilladelse til udstykning og indretning af erhverv og boliger Vi har behandlet din ansøgning om tilladelse til indretning af lejligheder og erhverv

Læs mere

ENERGI VIBORG VAND A/S Industrivej Viborg. Tilladelse til nedsivning af separat regnvand

ENERGI VIBORG VAND A/S Industrivej Viborg. Tilladelse til nedsivning af separat regnvand Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg ENERGI VIBORG VAND A/S Industrivej 15 8800 Viborg Tilladelse til nedsivning af separat regnvand Viborg Kommune meddeler tilladelse til nedsivning

Læs mere

Landzonetilladelse til udvidelse af virksomhed

Landzonetilladelse til udvidelse af virksomhed Emil Stigler Døjringevej 48 4180 Sorø E-mail: emil@segroup.dk Landzonetilladelse til udvidelse af virksomhed Vi har behandlet din ansøgning om tilladelse til at udvide virksomheden SE Group på ejendommen:

Læs mere

Veje og Grønne Områder Roskilde Kommune Rådhusbuen Roskilde. Att: Bjørn Viinblad Mikkelsen

Veje og Grønne Områder Roskilde Kommune Rådhusbuen Roskilde. Att: Bjørn Viinblad Mikkelsen Veje og Grønne Områder Roskilde Kommune Rådhusbuen 1 4000 Roskilde Att: Bjørn Viinblad Mikkelsen By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Tilladelse

Læs mere

Nedsivningstilladelse Viborg Kommune meddeler tilladelse til nedsivning af tag- og overfladevand i nyt nedsivningsbassin ved Nybovænget i Møldrup.

Nedsivningstilladelse Viborg Kommune meddeler tilladelse til nedsivning af tag- og overfladevand i nyt nedsivningsbassin ved Nybovænget i Møldrup. Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Energi Viborg Vand A/S Industrivej 15 8800 Viborg Sendt til: spildevand@energiviborg.dk viborg@viborg.dk www.viborg.dk Nedsivningstilladelse

Læs mere

Overvejelser omkring nedsivning af vej- og tagvand

Overvejelser omkring nedsivning af vej- og tagvand Overvejelser omkring nedsivning af vej- og tagvand Lovgrundlag, grundvandsbeskyttelse og retningslinjer Claus Frydenlund Gladsaxe Kommune Lidt provokerende kan man sige om nedsivning, at vi nu begynder

Læs mere

Vilkår Tilladelsen meddeles på baggrund af sagens oplysninger og på følgende vilkår:

Vilkår Tilladelsen meddeles på baggrund af sagens oplysninger og på følgende vilkår: Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Cantiva ApS Løgstørvej 80 8832 Skals viborg@viborg.dk www.viborg.dk Tilladelse til nedsivning af tag- og overfladevand Viborg

Læs mere

Adresseoplysninger udfyldes ved afsendelsen. Se modtagerlisten nedenfor.

Adresseoplysninger udfyldes ved afsendelsen. Se modtagerlisten nedenfor. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Adresseoplysninger udfyldes ved afsendelsen. Se modtagerlisten nedenfor. Lovliggørelse, efter miljøbeskyttelseslovens 19, af nedsivning af overfladevand

Læs mere

3. Tilledningen til nedsivnings skal afspærres ved uheld, hvor der er risiko for afledning af forurenende stoffer til nedsivningsfaskinerne.

3. Tilledningen til nedsivnings skal afspærres ved uheld, hvor der er risiko for afledning af forurenende stoffer til nedsivningsfaskinerne. Ikast-Brande Kommune 4. december 2014 Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra parkeringsareal Isenvad Multihus, Bygaden 37-41, Ikast Ikast-Brande Kommune meddeler denne tilladelse til nedsivning

Læs mere

Udledningstilladelse for overfladevand fra regnvandsbassin ved boligområde Tuesbøl i Brørup

Udledningstilladelse for overfladevand fra regnvandsbassin ved boligområde Tuesbøl i Brørup TEKNIK & MILJØ Vandmiljø Dato: 6. marts 2018 Sagsnr.: 17/17020 Kontaktperson: Kirsten Kofod Vejen Spildevand A/S Gormsvej 7 6600 Vejen Dir. tlf.: 7996 6265 E-mail: kk@vejen.dk Udledningstilladelse for

Læs mere

Miljø og Natur. VESTFYNS EFTERSKOLE Nørremarksvej Tommerup

Miljø og Natur. VESTFYNS EFTERSKOLE Nørremarksvej Tommerup VESTFYNS EFTERSKOLE Nørremarksvej 21 5690 Tommerup 19. maj 2017 Sags id: 16/19474 Afslag på ansøgning om tilladelse til etablering af nedsivningsanlæg Vestfyns Efterskole har den 26. september 2016 søgt

Læs mere

Retningslinje vedrørende nedsivning af regnvand

Retningslinje vedrørende nedsivning af regnvand NOTAT TMC - Natur og Miljø 15-09-2014 Retningslinje vedrørende nedsivning af regnvand Indledning Nedsivning af regnvand fra tage har i flere år være brugt i Høje-Taastrup Kommune i mindre omfang. I forbindelse

Læs mere

Vejledning i at lave en faskine.

Vejledning i at lave en faskine. Vejledning i at lave en faskine. Betingelser for at lave en faskine. Grundejeren skal have tilladelse fra kommunen for at kunne nedsive tagvand. Kommunen giver normalt tilladelsen, når: Der kun afledes

Læs mere

Retningslinjer for nedsivning af regnvand i faskiner i Varde Kommune

Retningslinjer for nedsivning af regnvand i faskiner i Varde Kommune Retningslinjer for nedsivning af regnvand i faskiner i Varde Vejledningen Kommune er senest opdateret februar 2017 Retningslinjer for nedsivning af regnvand i faskiner i Varde Kommune 1 Hvorfor nedsive

Læs mere

grundvand markvanding.

grundvand markvanding. Midlertidig tilladelse til Udvidet indvinding af grundvand til markvanding. Tilladelse gælder for anlæg nr.:779-v40-62673 i perioden 25.07.2018 31.12.2018 Vilkår for tilladelsen fremgår af afsnit 3. Tilladelsen

Læs mere

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Glyngøre, Sallingsund Udløb 3002011U Kloakopland 3002b

Læs mere

Retningslinier for udførelse af faskiner i Esbjerg Kommune Bilag 9

Retningslinier for udførelse af faskiner i Esbjerg Kommune Bilag 9 Retningslinier for udførelse af faskiner i Esbjerg Kommune Bilag 9 Side 1 af 11 Faskiner Hvorfor nedsive tagvand? Det er miljømæssigt fordelagtigt at nedsive tagvand, hvor der er egnede jordbundsforhold.

Læs mere

Tilladelse til nedsivning af filterskyllevand fra Bradsted Vandværk Byrstedvej 26 A, 9541 Suldrup

Tilladelse til nedsivning af filterskyllevand fra Bradsted Vandværk Byrstedvej 26 A, 9541 Suldrup Center Natur og Miljø Bradsted Vandværk A.m.b.a. Byrstedvej 8 9541 Suldrup Sendt via mail til bradstedvand@gmail.com Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr:

Læs mere

Retningslinjer for nedsivning af regnvand i faskiner i Varde Kommune

Retningslinjer for nedsivning af regnvand i faskiner i Varde Kommune Retningslinjer for nedsivning af regnvand i faskiner i Varde Vejledningen Kommune er senest opdateret februar 2017 Retningslinjer for nedsivning af regnvand i faskiner i Varde Kommune 1 Hvorfor nedsive

Læs mere

Vejledning i hvordan du laver en faskine

Vejledning i hvordan du laver en faskine Vejledning i hvordan du laver en faskine LYNGBY TAARBÆK KOMMUNE 1 Faskiner Hvorfor nedsive tagvand? Det er miljømæssigt fordelagtigt at nedsive tagvand, hvor der er egnede jordbundsforhold. Herved øges

Læs mere

1. Afstanden fra regnbedene skal være minimum 5 m til beboelseshus med kælder, 2 m til øvrige og 2,5 m til skel.

1. Afstanden fra regnbedene skal være minimum 5 m til beboelseshus med kælder, 2 m til øvrige og 2,5 m til skel. Til: Claes Høy Karlsen Gert Fogt Louise Mejnert Christensen Teknik, Erhverv og Kultur Natur og Miljø 16. maj 2019 Sagsnummer S2019-546 Kombineret nedsivningstilladelse og udledningstilladelse til Åbredden,

Læs mere

Retningslinier for udførelse af faskiner i Tårnby Kommune

Retningslinier for udførelse af faskiner i Tårnby Kommune Retningslinier for udførelse af faskiner i Tårnby Kommune Side 1 Faskiner Hvorfor nedsive tagvand? Det er miljømæssigt fordelagtigt at nedsive tagvand, hvor der er egnede jordbundsforhold. Herved øges

Læs mere

Ansøgning om nedsivning af vejvand

Ansøgning om nedsivning af vejvand Rebild Kommune Ansøgning om nedsivning af Rekvirent Anders Rye-Andersen Hobrovej 160 9530 Støvring Rådgiver Orbicon A/S Gasværksvej 4 9000 Aalborg Udgivet 28-04-2015 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Placering og

Læs mere

1. Afstanden fra faskinen skal være minimum 5 m til beboelseshus, 2 m til øvrige og 2 m til skel.

1. Afstanden fra faskinen skal være minimum 5 m til beboelseshus, 2 m til øvrige og 2 m til skel. HÅRSLEV MENIGHEDSRÅD CVR: 58546410 v/ Nick Christensen Teknik, Erhverv og Kultur Natur og Miljø 15. januar 2019 Sagsnummer S2018-23957 Tilladelse til etablering af faskiner til nedsivning af vej- og tagvand

Læs mere

Tilladelse til nedsivning af vand fra parkeringsareal og tagflade på ejendommen Lundbergsvej 10 matrikel nr. 19b Ebeltoft Markjorder

Tilladelse til nedsivning af vand fra parkeringsareal og tagflade på ejendommen Lundbergsvej 10 matrikel nr. 19b Ebeltoft Markjorder KVADRAT A/S 13-09-2016 Lundbergsvej 10 Sagsnummer.: 16/16284 8400 Ebeltoft Sagstype: KLE: 06.01.05 Sagsbehandler: Vibe Bertelsen Tlf.: 87 53 54 10 Tilladelse til nedsivning af vand fra parkeringsareal

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet vand fra nyt Vihøj Vandværk under indkøring

Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet vand fra nyt Vihøj Vandværk under indkøring Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet vand fra nyt Vihøj Vandværk under indkøring Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Tilløb til

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Aarhus Kommune Sociale Forhold og Beskæftigelse Jægergården Værkmestergade 15 B 8000 Aarhus C Side 1 af 7 Tilladelse til nedsivning af overfladevand

Læs mere

Tilladelse til udsprøjtning af spildevand uden jordbrugsmæssig værdi på jordoverfladen

Tilladelse til udsprøjtning af spildevand uden jordbrugsmæssig værdi på jordoverfladen ERIK ANDERSEN Pederstrupvej 38 Pederstrup 8620 Kjellerup 26. januar 2018 Tilladelse til udsprøjtning af spildevand uden jordbrugsmæssig værdi på jordoverfladen Der meddeles i medfør af miljøbeskyttelseslovens

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR NEDSIVNING AF REGNVAND FRA TAGE OG BEFÆSTEDE AREALER. SKEMA TIL ANSØGNING OM NEDSIVNING AF REGNVAND (f.eks.

RETNINGSLINJER FOR NEDSIVNING AF REGNVAND FRA TAGE OG BEFÆSTEDE AREALER. SKEMA TIL ANSØGNING OM NEDSIVNING AF REGNVAND (f.eks. RETNINGSLINJER FOR NEDSIVNING AF REGNVAND FRA TAGE OG BEFÆSTEDE AREALER SKEMA TIL ANSØGNING OM NEDSIVNING AF REGNVAND (f.eks. faskine) Center for Teknik & Miljø September 2016 Indhold Introduktion... 2

Læs mere

BACH GRUPPEN A/S Industrivej Viborg. Att: Brian Sønderby

BACH GRUPPEN A/S Industrivej Viborg. Att: Brian Sønderby Regionshuset Holstebro Miljø Lægårdvej 10 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7841 1999 www.raastoffer.rm.dk BACH GRUPPEN A/S Industrivej 22 8800 Viborg Att: Brian Sønderby Afslag på ansøgning om dispensation til

Læs mere

Tilladelse til etablering af nedsivningsbassin for tag- og overfladevand Constantiaparken 1

Tilladelse til etablering af nedsivningsbassin for tag- og overfladevand Constantiaparken 1 Østjysk Boligselskab af 1976 Torvet 2, 2. sal 8700 Horsens Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Ann Britt Gassner Dir: +4579755627 Mob: e-mail: Ann.Gassner@Hedensted.dk Sagsnr. 06.01.05-P19-1049709-18 07.02.2019

Læs mere

Tilladelse til kunstgræsbane oplag på jord

Tilladelse til kunstgræsbane oplag på jord Tilladelse til kunstgræsbane oplag på jord efter 19 i Lov om miljøbeskyttelse (lovbekendtgørelse nr. 966 af 23. juni 2017) Tilladelsen meddeles den 16. marts 2018 til: Skive Kommune Torvegade 10 7800 Skive

Læs mere

1. Nedsivningsbassin skal dimensioneres for en gentagelsesperiode på 5 år 3.

1. Nedsivningsbassin skal dimensioneres for en gentagelsesperiode på 5 år 3. Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Jan Munkholm Nielsen Sandstræde 40 9500 Hobro Sendt til: bc40196125@gmail.com viborg@viborg.dk www.viborg.dk Spildevandstilladelse

Læs mere

Faskiner. Figur 1. Opbygning af en faskine med plastkassette.

Faskiner. Figur 1. Opbygning af en faskine med plastkassette. Faskiner Hvorfor nedsive tagvand? Det er miljømæssigt fordelagtigt at nedsive tagvand, hvor der er egnede jordbundsforhold. Herved øges grundvandsdannelsen, og belastningen på kloakker reduceres. Tagvand

Læs mere

Tilladelse til nedsivning af regnvand fra tag- og befæstede arealer via græsplæner og regnbed fra Brøndby Boligselskab afdeling 601, Kirkebjerg

Tilladelse til nedsivning af regnvand fra tag- og befæstede arealer via græsplæner og regnbed fra Brøndby Boligselskab afdeling 601, Kirkebjerg Brøndby Boligselskab, afd. 601 Kirkebjerg Ved Kirkebjerg, Ved Østerbjerg, Kirkebjerg Allé Park Allé 2605 Brøndby Dato: 06-10-2016 Tilladelse til nedsivning af regnvand fra tag- og befæstede arealer via

Læs mere

VVM (vurdering af virkning på miljøet) screening - afgørelse om ikke VVM pligt

VVM (vurdering af virkning på miljøet) screening - afgørelse om ikke VVM pligt Jeppe Pedersen Bregnetvedvej 24 4320 Lejre CBM Center for Byg og Miljø 4330 Hvalsø H www.lejre.dk Majbritt Haslund Thomson Natur og Miljø D 46464945 E Maht@lejre.dk Dato: 25. januar 2017 J.nr.: 16/10815

Læs mere

grundvand markvanding. Midlertidig tilladelse til øget indvinding af til

grundvand markvanding. Midlertidig tilladelse til øget indvinding af til Midlertidig tilladelse til øget indvinding af grundvand til markvanding. Tilladelse gælder for anlæg nr.:779-v40-62542 i perioden 25.07.2018 31.12.2018 Vilkår for tilladelsen fremgår af afsnit 3. Tilladelsen

Læs mere

Faskine - brug dit regnvand!

Faskine - brug dit regnvand! Faskine - brug dit regnvand! Faskine brug dit regnvand! Skal du etablere en faskine til nedsivning af regnvand fra tagflader, er der en række regler og forhold, du skal være opmærksom på. Denne vejledning

Læs mere

Begrundelse Det er Hedensted Kommunes vurdering, at nedsivningen: Ikke er i strid med områdets vandforsynings-, spildevands-, kommune og vandplaner.

Begrundelse Det er Hedensted Kommunes vurdering, at nedsivningen: Ikke er i strid med områdets vandforsynings-, spildevands-, kommune og vandplaner. Hedensted Kommune Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted Att.: Infrastruktur & Transport, Andreas Jacobsen Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Lene Nielsen Dir: +4579755624 Mob: +4561629560 e-mail: Lene.Nielsen

Læs mere

TILLADELSE udarbejdet af mfjel, Plan, Vej og Miljø. Nedsivningstilladelse for overfladevand fra kunstgræsbane, Dalby

TILLADELSE udarbejdet af mfjel, Plan, Vej og Miljø. Nedsivningstilladelse for overfladevand fra kunstgræsbane, Dalby TILLADELSE udarbejdet af mfjel, Plan, Vej og Miljø Nedsivningstilladelse for overfladevand fra kunstgræsbane, Dalby Datablad Nedsivningstilladelse for overfladevand fra kunstgræsbane, jævnfør Bekendtgørelse

Læs mere

Tilladelse til nedsivning af spildevand fra vaskeplads

Tilladelse til nedsivning af spildevand fra vaskeplads Kaas Maskinstation og Landbrug - v/henrik Højer Lundergaardsvej 8 9490 Pandrup Vækst og Udvikling Industri Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk

Læs mere

Tilladelse og dispensation

Tilladelse og dispensation Leif Sørensen Parnasvej 7 4180 Sorø Sendt pr. mail: leifzzz@gmail.com Landzonetilladelse til ændret anvendelse af sommerhus til helårsbolig og dispensation fra søbeskyttelseslinjen til udestue/mellembygning

Læs mere

2. Nedsivningsbassin skal udformes og dimensioneres således, at der ikke opstår overfladegener eller andre gener i øvrigt omkring anlægget.

2. Nedsivningsbassin skal udformes og dimensioneres således, at der ikke opstår overfladegener eller andre gener i øvrigt omkring anlægget. Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Viborg kommune Prinsens alle 5 8800 Viborg Att.: Benny Bjerre, Viborg Ingeniørerne A/S, btb@vibing.dk Tilladelse til nedsivning af tag- og overfladevand Viborg

Læs mere

ANDELSKARTOFFELMELSFABRIKKEN MIDTJYLLAND A.M.B.A. Herningvej Brande. 4. oktober 2018

ANDELSKARTOFFELMELSFABRIKKEN MIDTJYLLAND A.M.B.A. Herningvej Brande. 4. oktober 2018 ANDELSKARTOFFELMELSFABRIKKEN MIDTJYLLAND A.M.B.A. Herningvej 38 7330 Brande 4. oktober 2018 Bygge- og Miljøafdelingen Tlf.: +4599604000 Tilladelse til etablering af nedsivningsbassin til overfladevand

Læs mere

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Skive Å Udløb 111017U Kloakoplande 1112a, 1112b, 1112c

Læs mere

Landzonetilladelse til to driftsbygninger

Landzonetilladelse til to driftsbygninger Morten Fischer-Nielsen Thorsvej 22 4180 Sorø Sendt pr. mail: morten@thorsnet.dk Landzonetilladelse til to driftsbygninger Vi har behandlet din ansøgning om tilladelse til at opføre to driftsbygninger på

Læs mere

Tilladelse til udledning af regnvand til Byrenden

Tilladelse til udledning af regnvand til Byrenden Tilladelse til udledning af regnvand til Byrenden Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak via regnvandsbassin til Byrenden i Nr.

Læs mere

Rønde Fjernvarme Udledningstilladelse, overfladevand

Rønde Fjernvarme Udledningstilladelse, overfladevand Rønde Fjernvarme a.m.b.a. 28-03-2017 Skrejrupvej 9c Sagsnr.: 17/10426 8410 Rønde Sagsbehandler: Steen Ravn Christensen Tlf.: 87 53 54 10 natur.miljoe@syddjurs.dk Rønde Fjernvarme Udledningstilladelse,

Læs mere

Klimatilpasning og byudvikling i Lyngby- Taarbæk Kommune

Klimatilpasning og byudvikling i Lyngby- Taarbæk Kommune Klimatilpasning og byudvikling i Lyngby- Taarbæk Kommune Med fokus på Dyrehavegård og Traceet Thomas Hansen, Klima og Forsyning Hovedforløb fra ide til byggeri Beslutning om planlægning Kommuneplan Spildevandsplan

Læs mere

Midlertidig tilladelse til øget indvinding af grundvand til markvanding.

Midlertidig tilladelse til øget indvinding af grundvand til markvanding. Bjarke Werner Kudahl Drivvejen 10 Lundø 7840 Højslev 27. juli 2018 Midlertidig tilladelse til øget indvinding af grundvand til markvanding. Tilladelse gælder for anlæg nr.:779-v40-62540 i perioden 27.07.2018

Læs mere

Anmeldelse om opførelse af ensilageplads Stormarken 47, 5471 Søndersø

Anmeldelse om opførelse af ensilageplads Stormarken 47, 5471 Søndersø Anmeldelse om opførelse af ensilageplads Stormarken 47, 5471 Søndersø Forfatter: Nordfyns Kommune Meddelt den 25. juni 2015 Dokument nr. 480-2015-244286 Sags nr. 480-2015-87719 Afgørelse vedr. etablering

Læs mere

Anpartsselskabet af G.A. Centervej Billund

Anpartsselskabet af G.A. Centervej Billund Anpartsselskabet af 19. 9. 2006 G.A. Centervej 4 7190 Billund Dato: 16. november 2018 Ikke VVM-pligt for etablering og drift af terminalbygning og hangar med tilhørende faciliteter på Billund Lufthavn

Læs mere

Retningslinjer for udførelse af faskiner

Retningslinjer for udførelse af faskiner Fredensborg Kommune Vand og Natur Egevangen 3B 2980 Kokkedal Tlf. 7256 5908 vandognatur@fredensborg.dk September 2012 Retningslinjer for udførelse af faskiner Tekstudkast og fotos: Teknologisk Institut

Læs mere

Afgørelse - Tilladelse til regnbetinget udleding fra privat fællesvej, Stråmosekær

Afgørelse - Tilladelse til regnbetinget udleding fra privat fællesvej, Stråmosekær Hvalsø Holding A/S A.P Møllers All 2791 Dragør Afgørelse - Tilladelse til regnbetinget udleding fra privat fællesvej, Stråmosekær Egedal Kommune giver hermed på nærmere bestemte vilkår tilladelse til regnbetinget

Læs mere

NOTAT. NCC Henriksholm Vedbæk. Projektnummer Vurdering af nedsivningsmuligheder. Thomas Bischoff, NCC Bolig A/S.

NOTAT. NCC Henriksholm Vedbæk. Projektnummer Vurdering af nedsivningsmuligheder. Thomas Bischoff, NCC Bolig A/S. NOTAT Projekt NCC Henriksholm Vedbæk Projektnummer 3691500198 Kundenavn Emne Til Fra Projektleder NCC Bolig A/S Vurdering af nedsivningsmuligheder Thomas Bischoff, NCC Bolig A/S Orbicon A/S Maria Laugen

Læs mere

#split# Matr. nr. 1l, Stubdrup By, Ø. Brønderslev. Etablering af en vandforsyningsboring til husholdningsbrug. Bilag B: Oversigtskort 1 : 25.

#split# Matr. nr. 1l, Stubdrup By, Ø. Brønderslev. Etablering af en vandforsyningsboring til husholdningsbrug. Bilag B: Oversigtskort 1 : 25. #split# Tommy Peter Larsen Stubdrupvej 63 9700 Brønderslev Plan og Miljø Dato: 30-04-2015 Sags. nr.: 13.02.01-P19-4-15 Sagsbeh.: Maj-Britt Grønlund Larsen Lokaltlf.: +4599455521 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev

Læs mere

Nedsivning af tagvand fra parcelhuse

Nedsivning af tagvand fra parcelhuse Sorø Kommune Nedsivning af tagvand fra parcelhuse Vejledning til grundejere Maj 2009 Udgivelsesdato 13.maj 2009 Hvorfor nedsive tagvand? Der er af mange gode grunde til at nedsive tagvand lokalt, hvor

Læs mere

Henning Weismann Susanne Weismann Vejlevej 102 7330 Brande. 1. november 2012

Henning Weismann Susanne Weismann Vejlevej 102 7330 Brande. 1. november 2012 Henning Weismann Susanne Weismann Vejlevej 102 7330 Brande 1. november 2012 Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra oplags- og behandlingsplads Brande Metalkøb, Vejlevej 102, Brande Preben Poulsen

Læs mere

Byggefirmaet Regnbueparken I/S Skovbakken Viborg. TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

Byggefirmaet Regnbueparken I/S Skovbakken Viborg. TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Byggefirmaet Regnbueparken I/S Skovbakken 52 8800 Viborg Side 1 af 5 Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra ejendommen Nordre Strandvej

Læs mere

Vejledning i regnvandshåndtering. Dimensionering og etablering af faskiner samt information om regnbede

Vejledning i regnvandshåndtering. Dimensionering og etablering af faskiner samt information om regnbede Vejledning i regnvandshåndtering Dimensionering og etablering af faskiner samt information om regnbede Praktiske informationer vedr. etablering af faskiner Der skal søges om tilladelse hos Lejre Kommune

Læs mere

Tilladelse til udledning af tag- og overfladevand til Vardegårdsløbet, Greve food stop, Mosede landevej 56

Tilladelse til udledning af tag- og overfladevand til Vardegårdsløbet, Greve food stop, Mosede landevej 56 Greve Kommune Teknik & Miljø Klar forsyning Vasebækvej 40 4600 Køge Tilladelse til udledning af tag- og overfladevand til Vardegårdsløbet, Greve food stop, Mosede landevej 56 På baggrund af ansøgning modtaget

Læs mere

Landzonetilladelse til sø

Landzonetilladelse til sø Kristina Bodal-Lauridsen Holmstrup Byvej 3 4450 Jyderup Sendt pr. mail: bodal@outlook.dk Landzonetilladelse til sø Vi har behandlet din ansøgning om tilladelse til at etablering af en ca. 600 m2 stor sø

Læs mere

Tilladelse til nedsivning af filterskyllevand Horsens Vandværk Matrikel 8k, Horsens By, Blenstrup

Tilladelse til nedsivning af filterskyllevand Horsens Vandværk Matrikel 8k, Horsens By, Blenstrup Center Natur og Miljø Horsens Vandværk Horsens Byvej 9 9520 Skørping Sendt til formand Knud Erik Vestergaard via mail: knud.erik.vestergaard@mail.dk Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk

Læs mere

Nedsivningstilladelse

Nedsivningstilladelse Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra vejarealet i byudviklingsområdet Dyvelåsen Nedsivningstilladelse Egedal Kommune har nu behandlet jeres ansøgning modtaget d. 31. oktober 2016 om etablering

Læs mere

Tilladelse til udledning af tagvand til Nordre Landkanal

Tilladelse til udledning af tagvand til Nordre Landkanal Tilladelse til udledning af tagvand til Nordre Landkanal Tilladelse i medfør af: Miljøbeskyttelseslovens kapitel 3 og 4 meddelt til: Mette Bang Jensen & Anders Gleitze Nielsen Jegstrupvej 15 7800 Skive

Læs mere

Nedsivningstilladelse Separat regnvandsnedsivning på matrikelnr. 8bq, Lyndby By, Lyndby. Kloakseparering af Lindevangsvej, Lyndby, 4070 Kirke Hyllinge

Nedsivningstilladelse Separat regnvandsnedsivning på matrikelnr. 8bq, Lyndby By, Lyndby. Kloakseparering af Lindevangsvej, Lyndby, 4070 Kirke Hyllinge FORS A/S Tåstrup Møllevej 5 4300 Holbæk Sendt til fors@fors.dk CTM Center for Teknik og Miljø 4330 Hvalsø H www.lejre.dk Jonas David Larsen Natur og Miljø D 4646 4941 E jdla@lejre.dk Dato: 19. september

Læs mere

På baggrund af ansøgning meddeles i henhold til Miljøbeskyttelseslovens 1 kap. 4, 28, tilladelse til udledning af separeret regn- og overfladevand

På baggrund af ansøgning meddeles i henhold til Miljøbeskyttelseslovens 1 kap. 4, 28, tilladelse til udledning af separeret regn- og overfladevand Odder Kommune Rådhusgade 3 8300 Odder Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Sendt til esben.kindt@odder.dk Tilladelse til udledning af regn- og overfladevand til recipient På baggrund af ansøgning meddeles

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning af grundvand til Bangsbo Å fra ejendommen Søndergade 206, 9900 Frederikshavn. Indholdsfortegnelse

Midlertidig tilladelse til udledning af grundvand til Bangsbo Å fra ejendommen Søndergade 206, 9900 Frederikshavn. Indholdsfortegnelse Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Torstein Fjordbak Vestbanegade 5 9800 Hjørring Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Via mail: tf@bundgaard-ark.dk

Læs mere

Forudsætningerne for tilladelsen ses i afsnittet Grundlaget for tilladelsen på side 4.

Forudsætningerne for tilladelsen ses i afsnittet Grundlaget for tilladelsen på side 4. Hedensted Spildevand Ørumvej 48 8721 Daugård Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Ann Britt Gassner Dir: +4579755627 Mob: e-mail: Ann.Gassner @Hedensted.dk Sagsnr. 06.01.35-K08-1049689-18 04.10.2018 Tilladelse

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til etablering af anlæg til nedsivning af regnvand - vejvand

Ansøgning om tilladelse til etablering af anlæg til nedsivning af regnvand - vejvand SKIVE KOMMUNE Teknisk Forvaltning, Natur og Miljø Rådhuspladsen 2 7800 Skive Tlf. nr. 99 15 55 00 E-mail: tek@skivekommune.dk Ansøgning om tilladelse til etablering af anlæg til nedsivning af regnvand

Læs mere

Retningslinier for udførelse af faskiner i Varde Kommune

Retningslinier for udførelse af faskiner i Varde Kommune Retningslinier for udførelse af faskiner i Varde Kommune Eller på mail til: teknikogmiljo@varde.dk 1 Faskiner Hvorfor nedsive tagvand? Det er miljømæssigt fordelagtigt at nedsive tagvand, hvor der er egnede

Læs mere

Landzonetilladelse til ridebane

Landzonetilladelse til ridebane Returadresse: Køge Kommune, Planafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Linda Bungaard Rødbylundvej 12 4682 Tureby Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Planafdelingen Landzonetilladelse til ridebane Rødbylundvej

Læs mere

Figur 1. Opbygning af en plastkassette faskine ved et parcelhus

Figur 1. Opbygning af en plastkassette faskine ved et parcelhus Faskiner Hvorfor nedsive tagvand? Det er miljømæssigt fordelagtigt at nedsive tagvand, hvor der er egnede jordbundsforhold. Herved øges grundvandsdannelsen, og belastningen på kloakker og ikke mindst vandløb

Læs mere

at der indvindes fra boring DGU nr med maks m³/år og maks. 2 m³/time

at der indvindes fra boring DGU nr med maks m³/år og maks. 2 m³/time A/S FANØ VESTERHAVSBAD Att.: Steffen Lassen Golfvejen 5 6720 Fanø Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 23. august 2016 Sagsbehandler Bodil Sejer Telefon direkte 76 16 51 37 Sagsid 11/19587 Reg. nr. 563-41-0001-01

Læs mere

Afgørelse Herning Kommune meddeler dispensation til afstandskravene i Husdyrbrugsloven

Afgørelse Herning Kommune meddeler dispensation til afstandskravene i Husdyrbrugsloven TEKNIK OG MILJØ Poul Nellemann V Fastrupvej 15 7400 Herning Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8079 mikll@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer: 09.17.00-P19-6-17 CVR-nr.:

Læs mere

Fagcenter Teknik, Miljø og Drift har behandlet jeres ansøgning om dispensation fra

Fagcenter Teknik, Miljø og Drift har behandlet jeres ansøgning om dispensation fra FAMILIEINSTITUTIONEN TOPSHØJ APS Topshøjvej 60 4180 Sorø Dispensation fra Lokalplan nr. 84, Familieinstitutionen Topshøj til ny bebyggelse, tagmateriale og parkeringsplads samt landzonetilladelse til ny

Læs mere

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Skive, Skive Fjord Udløb 072019U Kloakopland 07213 (Numre

Læs mere

Midlertidig tilladelse til nedsivning af vand fra Grærup Fiskesø til Forsvarets areal

Midlertidig tilladelse til nedsivning af vand fra Grærup Fiskesø til Forsvarets areal Grærup Vandlag V/Ole H. Christensen Vibæk Mølle 1 6470 Sydals ohc@ramboll.dk Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 6800 Midlertidig tilladelse til nedsivning af vand fra Grærup Fiskesø til Forsvarets

Læs mere