AktivitetsBladet KOM MED! NR.2 DANSKE SENIORER MED HINANDEN FOR HINANDEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AktivitetsBladet KOM MED! NR.2 DANSKE SENIORER MED HINANDEN FOR HINANDEN"

Transkript

1 AktivitetsBladet KOM MED! DANSKE SENIORER MED HINANDEN FOR HINANDEN NR.2 SOMMER 2014

2 Sådan får du billet: Du kan bestille billetter på tlf Billetterne kan afhentes hos Danske Seniorer, Griffenfeldsgade 58, 2200 Kbh. N. eller du kan få dem sendt mod indsendelse af check og frankeret svarkuvert eller ved betaling via Netbank (gebyr kr. 15,-). Store Forårsfester I T I V L I I år tilbyder Danske Seniorer to store forårsfester i Koncertsalen i Tivoli. Begge fester er med kendte kunstnere. Billetpriserne er 135 og 145 kr., og billetten gælder også som adgang til Tivoli. Vi har gode frokosttilbud på udvalgte restauranter i Tivoli. Fra den 8. april vil du kunne finde en liste med frokosttilbud til Danske Seniorers festgæster på 5. maj kl Københavns Postorkester Nina Pavlovski Thomas Kjellerrup Leif Maibom 12. maj kl Københavns Politiorkester Kurt Ravn Rasmus Botoft Lene Siel Kørekortsfri bil Kan leveres som EU45 km og som 25 km Invalideknallert som kan køres uden kørekort. Unik smidighed og lasteevne. * stærk 50 cc benzin motor * lang rækkevidde * varmeanlæg kan eftermonteres Findes i: Van, Cross, Pick Up, Top Unik driftsikkerhed. Bygget i stål og plade som i de gode gamle dage. Sidelmann / Kig efter logoet: som er din garanti for at køretøjet er godkendt efter danske regler. Bestil brochurer hos: TMP. Thomas Møller Pedersen ApS. Årnakke Nykøbing Mors. Tlf:

3 Kære medlem Velkommen til Danske Seniorers Aktivitetsblad Kom Med! Så blev det endelig forår, og før vi ser os om, er sommeren her. Sommer betyder masser af spændende udflugter, cykelture, sejlture og selvfølgelig de store fester i Tivoli og på Bakken. En ting er helt sikkert: Der er ingen grund til at kede sig. I bladet her finder du en bred vifte af oplevelser, som ansatte og frivillige har sammensat og arrangeret til dig, der sidder med bladet i hånden lige nu. Så tag et kig Der skal nok være noget, der kan friste Som noget nyt introducerer vi i maj måned et helt nyt koncept: Senior Fortællinger. Her danner den fine Samvirkesal i Danske Seniorers hus i Griffenfeldsgade rammen om en spændende foredragsrække med nogle rigtig gode foredragsholdere. Du kan bl.a. høre om, hvordan det er at vokse op i et fængsel og om livet som kongelig fotograf. Det bliver nogle spændende, sjove og lærerige eftermiddage i selskab med underholdende og dygtige fortællere. På rejsefronten kan vi tilbyde en smuk tur til den svenske hovedstad Stockholm. På turen kan du bl.a. opleve det spændende glasværk Kosta Boda, Astrid Lindgrens Verden og den idylliske Skærgård. Hvis du har mulighed for at tage med mod nord i august, så slå op på Rejsehjørnet og se mere om denne spændende bustur. Vil du hellere afsted i juni måned, så har vi en tur til Stockholm og Helsinki. I december 2013 introducerede vi det elektroniske Kom Med! Nyhedsbrev, og det er faktisk kommet bag på mig, hvor stor en succes, det er blevet. Der er allerede over 500 abonnenter på nyhedsbrevet, og der kommer hele tiden flere til. Hvis du ikke allerede er tilmeldt nyhedsbrevet, så skynd dig at gøre det. For det er her, du får alle de tilbud, vi ikke kan nå at få med i Kom Med! bladet: Rabat på teaterbilletter, rabat på DR s koncerter, tilbud om at komme med i spændende forskning eller workshops og meget meget mere. Der er absolut noget for enhver smag. Du tilmelder dig på Der er masser af muligheder for at have det sjovt med Danske Seniorer. Så tag et kig i bladet, jeg er sikker på, at der vil være noget for lige netop dig. Kurt Sølund En af de frivillige tur- og rejsearrangører Forside: Gæster til Danske Seniorers Nytårskoncert, Københavns Rådhus, januar 2014 Danske Seniorer Griffenfeldsgade 58, 2200 København N Tlf Rejser, tilmelding og billetter: Mandag-fredag kl Annonceekspedition: Ayoe Hansen Tlf / Sats og tryk: Tarm Bogtryk A/S ISSN Næste Kom Med udkommer primo august For Danske Seniorers arrangementer tages der forbehold for trykfejl og prisændringer. SOMMER

4 Samvirke Centret Griffenfeldsgade 58 Samvirke Centret holder lukket 1. maj, fredag d. 30. maj og Grundlovsdag 5. juni. Arrangementer i Samvirkesalen Frister Island? Kaffemøde i Samvirkesalen 15. april kl. 14. Danske Seniorer tilbyder til efteråret en rejse til Island i samarbejde med rejsebureauet OurWorld. Der er tale om en spændende tur til et land, som kun de færreste har besøgt. Er du nysgerrig efter at høre om Island og rejsen, så inviterer vi til kaffemøde, hvor rejsebureauets direktør kommer og fortæller om dette spændende land og turen derop. Der er endnu få ledige pladser til denne tur. Pris 25 kr. Følge-Ud-Gruppen Vi søger flere frivillige! Har du tid og lyst til at følge en eller flere ældre, der har behov for det? Det kan for eksempel være til lægen, Borgerservice, teatret, eller en datastue. Hvis du vil høre mere om Følge-Ud-Gruppen, så ring til Doris på tlf tirsdag eller fredag kl Du kan også tilmelde dig hyggesnak og få et ugentligt telefonopkald, hvor vi snakker om løst og fast. Søndagscafé Vi holder åbent kl søndag d. 27. april og er tilbage igen efter sommerferien. Du skal bare have lyst til at snakke med andre og eventuelt selv medbringe madpakke. Du kan købe en kop kaffe med småkager, et glas vin, øl eller vand til 10 kr. Forhåndstilmelding er ikke nødvendig. Spil Bridge: Har du lyst til at spille kort, har vi 3 Bridgeklubber, der spiller i Samvirkesalen. Bridgeklubben Syd-Vest: Fra september til april spilles bridge hver torsdag aften kl Yderligere info hos Peter Svare, tlf , eller tag et kig på vores hjemmeside www. bridge.dk/1191. Vi optager nye medlemmer. NB: bemærk sommerpausen Birkeklubben: Vi spiller torsdage kl hele året rundt. Vi trækker lod om makkere hver gang, så du behøver ikke have en fast makker for at være med. Vi mangler nye bridgespillere! Hvis du er interesseret, kan du kontakte John Clayton Bernbom på tlf eller kigge forbi, når vi spiller. Bridgeklubben Broen: Vi spiller hver onsdag kl Kontakt Henning Kristensen tlf Vi har kun ledige suppleantpladser. 4 KOM MED!

5 Datastuen Hos Danske Seniorer er der undervisning i EDB og video. EDB: Nye begynderkurser starter medio august På kurset kan du blive introduceret i at komme godt i gang med din PC: Lær at finde og bruge programmer, gå i banken med NemID, surfe på Internettet og sende , Borger.dk og meget mere. Kurset varer 14 gange á 2½ time. Tilmeldingsblanket kan hentes fra 2. maj i Griffenfeldsgade 58 Internetcaféen er åben hver fredag kl I Internetcafeen kan du prøve internettet og/ eller få løst evt. computerproblemer. Senior Fortællinger 4 spændende foredrag i Samvirkesalen, Griffenfeldsgade 58 Under overskriften»senior Fortællinger«vil Danske Seniorer i den kommende tid invitere vores medlemmer til spændende foredrag. Emnerne vil være forskellige fra historiske emner, personlige oplevelser, spændende jobs og praktiske emner. Blandt de første emner finder du»et liv med billeder«, hvor pressefotograf Jørgen Kølle fortæller om og viser mange af sine billeder ikke mindst af kongefamilien, som han har fulgt tæt gennem mange år. Alle foredrag starter kl med en let frokost (inkluderet i prisen) Der bydes på kaffe i pausen. Læs mere om de enkelte foredrag herunder Født i Horsens Tugthus 9. maj Foredragsholderen Niels Ole Frederiksen er født og opvokset i»horsens Tugthus«. Hans far var ikke indsat, men ansat. En lille men dog afgørende forskel. Foredraget kommer med nogle glimt fra tiden efter krigen og halvtressernes Danmark og med nogle af de fanger, som foredragsholderen som barn kom i kontakt med. Det bliver også en beretning om den mest berømte af alle udbryderkonger i Danmark, nemlig den legendariske Carl August Lorentzen. Pris 195 kr. Medlemspris 175 kr. Rakkerne, natmændene og kæltringerne 6. juni Magister Mette Gundel er en garvet og underholdende foredragsholder, som ikke lægger fingrene imellem, når hun fortæller om straffeloven i Danske Lov, og om bødlens-, rakkernes- og natmændenes arbejde. Hun fortæller også om de omvandrende kæltringer, som i over 300 år vandrede hjemløse rundt på hedeområderne i Jylland med SOMMER

6 deres kvinder, børn og gamle. Der bliver desuden lejlighed til at se og røre ved forskellige genstande, som har været benyttet i perioden. Pris 195 kr. Medlemspris 175 kr. Et liv som pressefotograf med Kongehuset som speciale 27. juni Jørgen Kølle kongelig fotograf for aviser og blade i ind- og udland, underholder med anekdoter og fortællinger fra sine mange oplevelser til lands, til vands og i luften med den kongelige familie. Og han har et utal af billeder med fra sit virke som fotograf tæt på kongefamilien både fra Danmark og fra slottet i Frankrig. Jørgen Kølle bor i dag på Rømø, hvor han også har været på østersjagt sammen med Prins Henrik. Pris 200 kr. Medlemspris 180 kr. Christian 9. Europas svigerfar 15. august Spændende foredrag af journalist Lars Ringholm. I 1863 besteg Christian 9. og dronning Louise den danske trone som det første kongepar af huset Glücksburg. I en usikker tid, hvor mange europæiske troner vaklede, formåede det danske kongepar med enestående dynastisk sans at få deres børn gift ind i nogle af Europas førende fyrstehuse. I dag, 150 år senere, er Christian 9. stamfader til seks af Europas sidste otte kongedømmer. Han er med rette blevet kaldt»europas Svigerfar«. Pris 195 kr. Medlemspris 175 kr. Nyt fra Dansk Center for Reminiscens På erindringscenterets nye hjemmeside kan man nu se den første digitale erindringskasse herhjemme bl.a. til samtale og samvær med hjemmeboende demensramte. Kassens titel er»hos købmanden«og består af ca. 100 billeder af kendte ting og genstande som Richs, Valo, Ata og Foska-gryn. Hvis man ikke har adgang til internettet i sit hjem, så spørg børn, børnebørn eller oldebørn om hjælp de er så dygtige til al det IT. Den nye hjemmeside er støttet økonomisk af Nord Vest Fonden. 6 KOM MED!

7 Seniorernes Datastuenetværk Seniorernes Datastuenetværk har pt. mere end 90 datastuer jævnt fordelt over hele landet. Indtil videre har 20 datastuer på Sjælland tilmeldt sig netværket. Du kan se listen over dem herunder. Hvad er en Datastue? Datastuernes formål er at hjælpe og støtte ældre til at blive fortrolige med computere, internet og de nyttige funktioner, begge dele har. Undervisning og vejledning i datastuerne varetages af frivillige. Datastuer på Sjælland Roskilde Computerstue, 4000 Roskilde Høng Senior Service, 4270 Høng Jernløse Datastue, 4340 Tølløse Egebjerg Demokratek, 4500 Nykøbing sj. Biblioteket Nykøbing sj., 4500 Nykøbing sj. Datastue på Ølby bibliotek, 4600 Køge Datastuen Dalgården, 4683 Rønnede Se på hjemmesiden: dk/datastuer for mere præcis information eller kontakt datastuekonsulent Marie Bendix Jordt, Marie står til rådighed i forhold til alle spørgsmål om datastuer. Ring eller skriv, hvis du vil finde en datastue nær dig, vil melde din datastue ind i netværket, har brug for undervisere, elever, vil lave en ny datastue, eller Aktivitetscenter Skt. Joseph, 2200 København N Amager Seniorklub, 2300 København S Senior IT-stuen, 2300 København S Bjergvængets EDB klub, 2400 København NV Håndværkerhavens datastue, 2400 København NV Datastuen Glostrup, 2600 Glostrup Husum Vænge Centret, 2700 Brønshøj Skovlundes Datastue, 2740 Skovlunde Datastuen AAB45, 2740 Skovlunde Charlotteklubben, 2820 Gentofte Idehuset Vangede, 2820 Gentofte Frivilligcenter Græsted, 3230 Græsted Frivilligcenter Hillerød, 3400 Hillerød Jernløse Datastue søger undervisere Jernløse Datastue har egne lokaler, egne computere og masser af elever i Undløse, men vi mangler frivillige undervisere. Hvis du har lyst til at videregive din kunnen, møde nye mennesker og hjælpe andre ældre ind i den digitale tidsalder, så kontakt: Henning Ottosen Tlf / og hør nærmere. SOMMER

8 Busture Alle busture har afgang fra Valby Station, Lyshøjgårdsvej Køernes forårsdans i Sønderjylland 20. april kl Vi skal ud og se køerne få danseskoene på, når de slippes løs på græs og vælter ud i foråret. Anonym Rådgivning Danske Seniorer tilbyder medlemmerne gratis rådgivning hver onsdag kl Har du spørgsmål om f.eks. økonomi, sorg og krise i forbindelse med tab af pårørende, bolig eller hjemmehjælp, så få råd og vejledning hos vores frivillige senior-socialrådgiver Arne Arnsted på tlf Du kan også komme ind og få en snak med Arne Arnsted i Griffenfeldsgade 58. Det er dog bedst at ringe og aftale en tid i forvejen! Efter vintermørkets kulde kommer forårets lysegrønne herlighed og kådhed. Vi kører gennem forårs-danmark og ser de blomstrende træer og blomster. Frokost undervejs. Vi besøger bondegården Nørrekær i Bylderup Bov, hvor Lars og Dorthe bor med deres 4 børn. På gården vil Lars fortælle om, hvordan det er at være landmand i dag, og Dorthe serverer sønderjysk kaffebord. Efter besøget på gården kører vi et smut til grænsebutikkerne, så vi kan købe lidt med hjem. På turens ser vi også Trøjborg og Løgum Kloster. Pris 515 kr. Medlemspris 475 kr. Rundt på Falster og Marielyst Højskole 6. maj kl Har du lyst til at se Falster? Vi skal med bus til Stubbekøbing, Grønsund, hvor Marie Grubbe endte som færgekone, Næsgård Landbrugsskole, hvor Prins Joachim lærte landbrug, Hesnæs med de gamle fredede huse, Pomle Nakke, Generalens Lysthus, Cortzelitse og Marielyst Højskole, hvor vi får en god frokost. Tur rundt på det smukke Falster, undervejs får vi kaffe og kage i det fri. Pris 495 kr. Medlemspris 455 kr. Vi er et familiefirma med mange års erfaring i branchen. Ring for et uforpligtende tilbud: Jeg støtter Danske Seniorer og er medlem. Pensionistrabat 15 % 8 KOM MED!

9 Sofiero Rhododendronpark Sporvejsmuseet 28. maj kl Vi kører til Helsingør, sejler til Helsingborg og fortsætter til Sofiero, hvor der bliver rig lejlighed til at se rhododendronparken med ca rhododendroner, og gartneriet, hvor planterne kan købes med hjem. Tag frokosten med, der er mange hyggelige steder, hvor man kan spise. Her er også et cafeteria, hvor man kan købe mad. Tag svenske penge med og undgå kurstabet. Pris 320 kr. Medlemspris 270 kr. 17. juni kl Vi kører direkte til museet som er åbent kun for Danske Seniorers gæster. Vi bliver vist rundt af guider i remiserne, og ser alle de vogne museet råder over samt får et stort indblik i, hvordan vognene bliver repareret. Derefter kører vi i sporvogne ud i den grønne skov, hvor vi indtager smørrebrød inkl. drikkevarer. Der bliver også lejlighed til selv at gå på opdagelse. Inden vi kører hjem får vi serveret kaffe med brød. Pris 380 kr. Medlemspris 330 kr. Tilbud PM-10 privatalarm: 1 stk. alarmpanel 1 stk. GSM modul 1 stk. FOTO detektor 1 stk. dørkontakt 1 stk. fjernbetjening passende antal skilte Melemmer af Danske Seniorer får yderligere en ekstra fjenbetjening som medlemsfordel 1.995,- Inkl. komplet installation og moms STOP tyven - ved din hoveddør - med et brugervenligt og sikkert alarmsystem Tilsluttet vores døgnbemandede kontrolcentral via overvåget GSM forbindelse Abonnement 295,- pr. md. Abonnementet dækker: Reaktion på kontrolcentralen ved alarm/fejl, komplet serviceaftale samt leje af SIM kort. Efter bindingsperioden er privat alarmen din ejendom. (Samlet pris for 6 mdr. kr Opsiges abonnementet inden 36 mdr. betales en nedtagelsesafgift på kr ) Tlf.: Gydevang Allerød SOMMER

10 Skt. Joseph Griffenfeldsgade 44 telefon Herunder finder du et udpluk af de muligheder, vi tilbyder i aktivitetscentret. Edb på hold. Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag formiddag og eftermiddag. Korsang onsdag i lige uger. Holdmotion tirsdage både formiddag og eftermiddag. Linedance på alle niveauer, også nybegyndere. Tirsdag og onsdag eftermiddag. Zumba onsdag formiddag. Kinesisk gymnastik torsdag formiddag. Selvtræning i vores motionsrum på maskiner hver dag. Håndarbejde og hygge hver onsdag og torsdag formiddag. Mindfulness og meditation mandag formiddag. Vævning med instruktør hver tirsdag fra om formiddagen. Mandagscafe: Hygge, snakke og møde nye mennesker, der er altid kaffe og kage. Udfold dine evner i maleriets kunst onsdag og torsdag hele dagen. Rådgivning og hjælp med kontakt til myndighederne mandag, onsdag og torsdag. Herudover bl.a. fællesspisning hver onsdag og torsdag, oplæg, foredrag, busture, ferierejser i ind- og udland, madlavningskurser, dukketeater, filmeftermiddage og meget mere. IT-UNDERVISNING HJEMME HOS DIG FRA KUN 295 KR./TIME Kunne du tænke dig individuel IT-undervisning i dine kendte og trygge rammer særligt tilpasset dig og dine behov? Så er LÆR IT NU det rigtige valg for dig. RING TIL RIKKE PÅ Har du lyst til at høre mere, er du velkommen til at kigge forbi eller gå ind på vores hjemmeside Pris: Medlemskab pr. mdr. 50,- kr. Der betales for hele året. 10 KOM MED!

11 Særlige arrangementer Koncert med Flintesønnerne Er du dus med himlens fugle? Giftes med farmand Bornholm Bornholm Bornholm Hele ugen alene Og mange andre Vi glæder os til at spille for jer! Læs mere om Flintesønnerne på 6. april 2014 kl Tre velopdragne unge mænd, der tager den danske sangskat alvorligt. Kom og syng med på sange som: Pris 35 kr. For alle medlemmer af Danske Seniorer og/ eller Skt. Joseph. Tilmelding senest 4. april til kontoret på Skt. Joseph Cykelture Smør cyklen og madpakken og tag med på eventyr Vi mødes ved Valby Parkens hovedindgang Cykeltur til Bella Sky, Bjerget og 8 tallet 14. maj kl Vi cykler over den smukke Amager Fælleds til det fantastiske Hotel Bella Sky, og ser den flotte udsigt fra 22. etage, hvor vi evt. drikker en kop kaffe m. m. Derfra går turen videre til Bjarke Ingels berømte boliger»bjerget«, og derefter til»8 tallet«. Vi spiser vores frokost på Amager Natur Center Guidet tur i alt 10 km. Inkl. En øl/vand. Pris 55 kr. Medlemspris 45 kr. Cykeltur til Kalvebodbroen 11. juni kl Vi kører gennem Valbyparken ad små stier og broer til det høje bjerg med den fantastiske udsigt. Derefter fortsætter vi til Hvidovre Havn, hvor vi drikker en øl/vand og spiser vores medbragte madpakker. Vi cykler videre over Kalvebodbroen og langs Kalvebodløbet til Fiskerihavnen, et lille sted, hvor folk bor som på Christiania. Her besøger vi den lokale kunstner Vincent (hvis han er hjemme). Vi drikker kaffe i en af sejlklubberne. Guidet tur, inkl. en øl/vand & kaffe/te. Pris 55 kr. Medlemspris: 45 kr. SOMMER

12 Ture og udflugter Metroselskabet 23. april kl Mødested: Metrostation Ørestad Efter en præsentation af virksomheden bliver vi vist rundt på værkstederne, hvor vi skal høre om sikkerheden og se, hvordan togene vedligeholdes og rengøres. Når vi har fået svar på alle vores spørgsmål, begiver vi os over i Fields og får Lynæs Kro Pensionistudflugt Et ophold på den kgl. privilegerede kro er en oplevelse værd. Fordums tid står mejslet i de gamle bygninger og en historie med charme venter sammen med et godt dansk køkken, til at forkæle Dem og Deres gæster Til grupper over 20 personer kan vi tilbyde: Frokostplatte serveret som tag-selv-bord 2 slags sild - Fiskefilet med remoulade - 1/2 æg med rejer Frikadeller med surt - Flæskesteg med gammeldags rødkål - Ost med druer. Pris pr. person 125 kr. Tillæg lørdag/søndag, helligdage og aften 35 kr. Ønskes anretningen serveret på tallerken koster dette et tillæg på 25 kr. Sammensæt selv en varm frokostmenu: Forretter: Hovedretter: Desserter: Røget laks på brød Flæskesteg med rødkål Citronfromage Rejecocktail Kalvesteg med garniture Isdessert Tarteletter med høns Helstegt kalkunbryst Pære Belle Helene 2 retter: 158 kr. - 3 retter: 178 kr. Ønsker De hovedretten serveret 2 gange + 25 kr. Tillæg lørdag/søndag, helligdage og aften 35 kr. Ved bestilling af kaffe og kage i forbindelse med selskabet kan vi tilbyde: Kaffe med lagkage eller gammeldags æblekage 55 kr. Kaffe med småkager 30 kr. Kaffe med wienerbrød 45 kr. Drikkevarer: Øl, sodavand, glas husvin og snaps sælges til enhedspris 25 kr. pr. genstand Lynæs Kro Frederiksværkvej Hundested tlf en dejlig wienerschnitzel i Restaurant Bøfhuset. Pris 230 kr. Medlemspris 180 kr. Davids Samling 29. april kl. 13. Mødested: Kronprinsessegade 30 Vi skal høre om museets stifter, højesteretssagfører C. I. David og historien bag museets tre permanente samlinger: Islamisk samling, Ældre europæisk samling og Nyere dansk samling. Davids Samling er centralt placeret i det historiske København. Bagefter går vi på konditori Antoinette i Pistolstræde og får Afternoon Tea. Pris 255 kr. Medlemspris 225 kr. NB: Det er ikke muligt at tage kørestol eller rollator med op i samlingerne. Få billetter tilbage. Arbejdermuseet 6. maj kl. 11. Mødested: Rømersgade 22 Vi får en guidet rundvisning på museets udstilling om familien i 1950-erne. Efter rundvisningen indtager vi frokosten i den hyggelige Cafe Ølhallen, der ligger i kælderen under museet. Pris 270 kr. Medlemspris 220 kr. Den Blå Planet 8. maj kl Mødested: Billetsalget. Vi skal se den hvirvlende arkitektur og fantastiske beliggenhed. Vi skal se og opleve den magiske verden og se dyrelivet der gemmer sig under de store have. Mere end tusinde forskellige dyr. Fisk fra de kolde vande og smukke subtropiske fisk fra de varme lande. Vi skal i Amazonas opleve fuglelivet her. Vi skal ned under hele det univers og bl.a. se hvordan der bliver renset vand til alle disse dyrearter. Herfra kan vi også opleve vandbassinerne og den store tunnel. Pris 290 kr. Medlemspris 260 kr. 12 KOM MED!

13 Vestre Fængsel Museet 13. maj kl. 10. Mødested: Vester Kirkegårds Alle 1. Fængslet, der er fra 1895, har et meget spændende museum, som kun kan besøges efter aftale. På rundvisningen hører vi bl.a. om fangernes opfindsomhed ved flugtforsøg. Vi ser også, hvordan en celle så ud for 100 år siden. Museet er ikke ret stort, så det kniber med at komme til at sidde ned. Turen er uden spisning. NB: Turen er ikke velegnet for gangbesværede! Pris 100 kr. Medlemspris 50 kr. Glyptoteket 14. maj kl Mødested billetsalg. Vi skal rundt i den netop nyåbnede afdeling med De franske Mesterværker. Fokus bliver på Gauguins værker. De viser hans kunstneriske udvikling fra Paris over København til Bretagne og Tahiti. 43 af værkerne vises for publikum i denne nye ophængning. Også det sidst fundne værk af ham. Bagefter går vi hen til Rio Bravo og spiser frokost. Pris 290 kr. Medlemspris 260 kr. opleve hvorledes et rigtigt krydstogsskib ser ud i virkeligheden indbyder vi til dette besøg i Københavns Havn. Under besøget får vi over en drink en orientering om skibet og rederiets ture og efterfølgende vises vi rundt for at se skibet nærmere an. Besøget slutter med en dejlig frokost i en af skibets mange restauranter med tilhørende drikkevarer. Husk at medbringe pas. Når du tilmelder dig skal du oplyse pasnummer og navn som det er angivet i dit pas. Pris 230 kr. Medlemspris 190 kr. Sidste frist for tilmelding er 6. maj. Politihistorisk Museum 20. maj kl. 11. Mødested: Fælledvej 22 På Nørrebro i en af Københavns ældste politistationer ligger Politimuseet, som beskriver politiets historie fra dets opståen frem til vore dage. Museet giver også et indtryk af politiets håndtering af forskellige former for kriminalitet fra bondefangeri, forfalskninger, tyveri og drab til prostitution og pornografi. Efter besøget går vi til Doctors Cafe, hvor vi spiser stegt flæsk med persillesovs. Pris 285 kr. Medlemspris 235 kr. Jazzcruise på kanalerne Velkommen ombord Kom på et spændende besøg på MSC»Poesia«17. maj kl Præcis!! Mødested: Cruiseterminalen Ocean, tæt på Nordhavn station. Vi arbejder på at tilbyde et krydstogt til vores medlemmer. For at friste dig lidt og også for at du kan 25. maj og 1. juni kl Mødested: Nyhavn, ved Ankeret. NB: to datoer. En hyggelig aftentur hvor vi sejler en 90 min. lang rundtur i Københavns Havn til tonerne af dejlig good timing jazz à la New Orleans med Doc Houlinds All stars. Det er tilladt selv at medtage forfriskninger til turen. Vi sejler i overdækket båd om nødvendigt. NB: Bestillingsfrist 25. april. Pris 180 kr. Medlemspris 160 kr. SOMMER

14 Øresundscruise med DFDS 3. juni kl Mødested: DFDS terminalen Dampfærgevej Tag med Danske Seniorer på et Dagscruise, der varer 3½ time og nyd den gode udsigt sammen med vores store frokostbuffet i 7 Seas Buffet/ Blue Riband Restaurant. Undervejs går turen forbi Trekroner Fortet og den store Vindmøllepark, videre forbi Amager Strandpark, Kastrup Havn, Københavns Lufthavn, Saltholm, Dragør og retur til København under Øresundsbroen. Afsejling kl Pris dækker tur, frokost, 2 øl/ vand/vin samt kaffe og kage. Pris 445 kr. Medlemspris 395 kr. Få billetter tilbage Kjøge Mini-by Rundvisning 12. juni kl Mødested: Strandvejen 101, Køge Når man besøger Mini-Byen, kan man gå omkring i de arbejdende værksteder og forsikre sig om, at alt er hjemmelavet, det være sig mursten, teglsten, skorstene, tagrender, vinduer, døre og trapper. Byen, som færdigbygget skal bestå af ca bygninger, er langt fra færdig, men med over 400 bygninger på plads sommeren 2013 er den for alvor begyndt at tage form, og i havnen kan man se en række modelskibe fra den tid. De voksne vil bl.a. kunne glæde sig over den akkuratesse, der er lagt for dagen. Efter rundvisningen går vi til Skipperkroen på Havnen 25. Der får vi serveret en platte med efterfølgende kaffe og the. Øl og vand for egen regning. Pris 315 kr. Medlemspris 290 kr. huse og får også set nogle af de små Dragør gårdhaver, som vi ellers ikke har mulighed for at opleve. Efterfølgende spiser vi en dejlig frokost på havnen. Bus 35 og 350 kører til Dragør Stationsplads. Pris 200 kr. Medlemspris 180 kr. KONKURRENCE vind en dejlig kanalrundfart med CanalTours Henover sommeren vil Danske Seniorer tilbyde særlige Jazz og Operetteture med CanalTours på Københavns kanaler. Dejlige ture som vi varmt kan anbefale. Men turbådene sejler jo mange andre ture, og vi har købt nogle billetter, som vi sætter på»højkant«i denne konkurrence. Det eneste du skal gøre er at sende os en mail på hvori du svarer på spørgsmålet: Hvor mange turbåde har CanalTours i København? find svaret på deres hjemmeside. Vi kan afsløre at tallet enten er 6, 16 eller 36 Vi trækker lod blandt de indkomne svar om 3x2 billetter til en værdi af 225 kr. pr. billet. God fornøjelse Det gamle Dragør 18. og 19. juni kl. 10. Vi mødes på Dragør Stationsplads. NB: Bemærk 2 datoer! Benyt denne enestående lejlighed for at komme med en lokal Dragør beboer ud at se og høre om det gamle Dragør. Vi går rundt i de gamle stræder og hører alle historierne omkring de smukke 14 KOM MED!

15 Fredensborg Slot og Orangeri 15. juli kl Mødested: Kiosken udenfor porten. (Tag S tog til Hillerød og videre med Lille Nord til Fredensborg, her holder Bus 371, som kører kl til slottet.) På rundvisningen i Slottet ser vi bl.a. havesalen med den smukke udsigt over parken, kuppelsalen, hvor de store fester afholdes, samt ruderne, hvori mange kendte har ridset deres navne. Bagefter går vi til Orangeriet og ser de mange urter, der dyrkes til hoffet. Der er ingen spisning med, da det kun er mindre steder, der har åbent. Pris 170 kr. Medlemspris 120 kr. Operettebåden lægger fra kaj med dejlige toner til havnerundturen 29. juli kl Mødested: Canal Tours, Gl Strand. Den succesrige Operettebåd lægger igen fra kaj. Der er garanteret en fornøjelig og uhøjtidelig omgang musikalsk underholdning i de Københavnske kanaler, medens du nyder en dejlig kanalrundfart gennem Københavns kanaler. Programmet byder på danske og udenlandske sange fra kendte og mindre kendte operetter. Det er tilladt selv at medbringe drikkevarer til turen. Tilmeldingsfrist. 23. maj. Pris 210 kr. Medlemspris 190 kr. smukke slot, bygget af Chr. D. 4. Museet fortæller 500 års danmarkshistorie gennem portrætter, historiemalerier, møbler og kunstindustri. Oplev de mange fine periodeinteriører, slottets imponerende pragtrum og historiens kendte danskere. Vi får en gennemgang af historien fra reformationen til i dag. Bagefter spiser vi frokost på Restauration Leonora. Prisen er inkl. kaffe og en øl eller vand. Pris 350 kr. Medlemspris 330 kr. NB: Meddel venligst ved billetkøb, hvis gangbesværede ønsker at deltage. Lille Mølle 12. og 13. aug. kl Mødested: Christianshavns Voldgade 54. NB: 2 datoer. Den sidste af byens gamle voldmøller indrettede ingeniør Ejnar Flach-Bundegaard i 1916 til bolig for sig selv og hustruen Johanne. Det blev et helt specielt hjem, hvor fest, sammenkomster og nationalromantiske interesser satte præg på indretningen. Pris 140 kr. Medlemspris 90 kr. Sankt Petri Kirke Frederiksborg slot 5. aug. kl Mødested: Billetsalget Frederiksborg Slot rummer Det Nationalhistoriske Museum. Vi skal rundt på dette 27. aug. kl.11. Mødested: Sankt Petersstræde 2 Skt. Petri Kirke, der er Københavns bedst bevarede bygning fra middelalderen, har overlevet byens brande og krige. Den omtales første gang i 1304, og efter sigende skulle Struense være begravet her. Vores guide fortæller og viser rundt i kirken, gravkapeller og urtegård. Vi indtager en dejlig kalvefilet på Café Kultorvet. Pris 230 kr. Medlemspris 180 kr. SOMMER

16 Kom Med! ture med Erik Jensen Vi mødes ved billetsalget på en Station, hvor intet andet er nævnt. Der er ingen tilmelding. Medbring evt. mad og drikke til en kort pause. Turen koster 10 kr. og bliver gennemført uanset vejrliget. 100 års jubilæum Efter rigtig mange år i først Pensionisternes Samvirke og sidenhen Danske Seniorer, har Erik Jensen valgt at lade sig pensionere som arrangør og turleder af Kom Med! turene. Hans sidste tur er turen gennem Mindelunden den 7. maj. Vi har været så utrolig glade for at arbejde sammen med Erik, og Eriks ture har været et fantastisk og meget velbesøgt tilbud, som rigtig mange har haft glæde af gennem årene. Faktisk har Erik haft mere end mennesker med ud på sine vandreture. Vi vil gerne sige Erik Jensen en kæmpe tak for den store indsats. Du vil blive savnet, Erik! fra kr. 395,- Sommerudflugt til Flakfortet det 100 år gamle menneskeskabte søfort Nyd sejltur, god mad og oplevelser... kl afgang Nyhavn ved 71 kl historisk rundvisning på fortet kl frokostbuffet i restauranten kl afgang Flakfortet eller kl afgang Nyhavn ved 71 kl frokostbuffet i restauranten kl historisk rundvisning på fortet kl afgang Flakfortet Book på tlf april Langfredag kl Kbh. H. under uret, tilslutning Roskilde St. kl Med bus 207 til Boserup skov, hvor anemonerne gerne skulle stå i fuldt flor i et hvidt tæppe. Efter en tur i skoven (og lidt af fjorden), tager vi bussen til Roskilde St. ca. 6,5 km. 21. april Anden Påskedag kl Lyngby St. Vi går til Søpromenaden og af Åmosestien rundt om Lyngby sø. Slut Lyngby St. ca. 5 km. 23. april onsdag kl Albertslund St. Vi tager bus 143 til Orchidevej og af Kringelstien gennem skovplantagen, mose, bakker og sletter, hvor man kan se højlandskvæget græsse. Slut bus 143 Ballerup Albertslund ca. 5,5 km. 4. maj søndag kl Ryparken St. Aftentur i Mindelunden. Vi runder Emdrup sø, spiser maden i Søholmpark, går gennem Naturparken til Mindelunden, som er stemningsfuldt oplyst med levede lys. Der vil være musik, sang og taler denne mindeaften. Slut her. Ca. 4,5 km. 16 KOM MED!

17 7. maj onsdag kl Hellerup St. Vi går gennem Mindelunden og ser gravene og videre gennem Naturparken til Lersøparken. Vi skal se Bjørn Nørgaards flotte byggeri ved Bispebjerg Bakke, inden vi fortsætter til Bispebjerg Hospital. Slut Bispebjerg St. ca. 5,5 km. Klærkesalen Griffenfeldsgade 44 Forårskoncert med det fantastiske Ydunkor 11. maj kl Kom og oplev Ydunkoret i den smukke Klærkesal på Skt. Joseph. Vi skal lytte og synge med på flere af sangene. Et rigt og varieret program som består af fædrelandssange, traditionelle og klassiske danske sange. Bl.a. synger Ydunkoret Vivaldis Gloria i D dur det meget flotte korværk. Her får du lov at opleve at være en del af det store kor. Efter underholdningen vil der være kaffe og kage. Pris inkl. kaffe og kage 50 kr. Medlemspris 35 kr. Silver Big Band 10. april kl Kom og få en dans til swingmusik med klangen af de gamle mestre som Glenn Miller, Count Basie og Duke Ellington. Det er musik, der skaber stemning. Silver Big Band har et flot program Unikt udflugtsmål ideelt til grupper og busselskaber Birkegårdens Haver er en af Danmarks største besøgshaver Her kan I opleve den farverige Dansk/engelske have, Danmarks største Japanske have, den vilde Præriehave, den lærerige Klosterhave og den nye selvforsyningshave Permahaven. Udover haverne er der Café Klokkeblomst, som kan servicere optil 200 gæster fordel på 3 områder, en spændende gavebutik på 200 m 2, dyreområde, legepladser, minigolfbane mm. Det er det ideele udflugtsmål både forår, sommer, efterår og til Jul, hvor den Japansk have er smukt belyst, og der er julehygge alle vegne. Åbningstider: Fra d. 16/04 14/09 alle dage kl Grupper efter aftale til d. 18/10. Efterårsferien: Fra d. 11/10 18/10 fra kl Eventyrlig Jul: For grupper på hverdage fra d. 24/11 til d. 19/12 efter aftale: Birkegårdens Haver / Tågerupvej 4, Tågerup / 4291 Ruds Vedby / Tlf / Fax / / SOMMER

18 med masser af de kendte numre fra swingtiden, som leveres af det 17-mand store orkester. Helt i front er sangeren Claus Bishop, der fremragende fortolker en stribe af de gode gamle Frank Sinatra hits. Pris 95 kr. Medlemspris 70 kr. Tisvilde Højskole Forårspensionat på badehotellet Valgfrie datoer maj 2014 Kom og nyd foråret på Tisvilde Højskole. Højskolen ligger i den gamle fiskerby Tisvildeleje meget tæt på stationen, butikkerne, de hyggelige cafeer, den fine biograf og kunstgallerierne. Tisvilde Hegn, det maleriske landskab og den rene og uspolerede sandstrand ved Kattegat lægger op til dejlige cykel- og gåture. Cykler kan lånes. Vi har til huse i en fin gammel badepension fra 1912 med dejlig lys spisesal, hyggelig dagligstue, bibliotek, to foredragssale. Udendørsarealet er udstyret med møblerede solkroge, pergola, guldfiskedam, petanquebane, en smuk blomsterhave og havepavillon. Vores kostpolitik er at tilberede god hjemmelavet og sund mad af friske råvarer, der passer til årstiden. Pris pr. døgn kun kr Tillæg enkeltværelse kr. 75 pr. døgn. Prisen indbefatter to retters menu, eftermiddagskaffe m. hjemmebag, kold/ varm buffet, aftenkaffe og morgenmad. Indkvartering fra kl afrejse kl Forudbestilling nødvendig. Tisvilde Højskole Julsgårdsvej Tisvildeleje Tlf Rejsehjørnet Vi arrangerer rejser i ind- og udland. Danske Seniorer er medlem af Rejsegarantifonden. Vi formidler rejser til både personlige medlemmer og foreninger. Kom eller ring, vi har gode tilbud i alle prislag. Alle priser er pr. person i delt dobbeltværelse. Rejsehjørnet har åbent mandag-fredag kl Telefon Alle busture afgår fra Valby Station. Solskinsøen Bornholm maj. BUS Vi kører til Sverige og sejler med færgen Ystad- Rønne. Guiden møder os i Rønne, hvorfra vi kører til Bornholms største vartegn borgruinen Hammershus. Aftensmad og overnatning på Hotel 18 KOM MED!

19 Friheden i Allinge. Drikkevarer ad libitum undermiddagen (øl, vand og vin). Næste dag kører vi til Helligdomsklipperne. Vi gør ophold i Gudhjem, og efter frokost sejler vi til Christiansø. Sidste dag besøger vi Østerlars Rundkirke og glaspusteriet Baltic Sea Glass. Efter frokost i Svaneke skal vi på besøg i Bolcheriet.Sidst på eftermiddagen kører vi til Rønne, hvorfra vi sejler til København. Specialbrochure kan rekvireres hos Danske Seniorer. Pris inkl. morgenmad og aftensmad, entreer og udflugt til Christiansø. Lokal guide og repræsentanter fra Danske Seniorer på hele turen. Pris kr. Medlemspris kr. Vejle Ådal-Sønderjylland-Hærvejen juni, afgang kl BUS Vi skal bo på Røde Kro, der ligger ved Hærvejen. På turen skal vi bl.a. opleve Jellingestenene samt Randbøl Hede. Vi kører gennem Vejle Ådalen og spiser frokost i Bindeballe købmandsgård. Vi skal opleve hærvejen med de gamle kampestensbroer. Husk pas, da vi tager en tur over grænsen og ser Danmarks hyggeligste grænseovergang. Vi skal se byen Kupfermühle, som blev grundlagt af Chr. D. 4. i På hjemturen kører vi til Fredericia, hvor vi har en guidet tur på voldene. Eftermiddagskaffe indtager vi på Fyn. Pris kr. Medlemspris kr. inkl. helpension Stockholm, Helsingfors og Skærgården c 15. juni, 4 dage, BUS Vi kører mod den smukke by Linkøbing, hvor vi overnatter. I Stockholm skal vi på en spæn- StorStrømS KammerenSemble præsenterer: c sommermusik Pa fuglsang august 2014 Η 5 intensive dage: KammermusiK, foredrag, Kultur, fordybelse m.m. I c HerregÅrdsoPHold kr ,- pr overnatning kr ,- for hele perioden dagskort kr. 425,- enkeltkoncerter kr. 90,- åbningskoncert kr. 100,- se flere informationer på eller kontakt os: nystedvej 73 FuglSang Herregård 4891 toreby l t l F.: m ail: H amberplayers.dk sommermusik128x90.indd 1 13/02/ SOMMER

20 dende rundtur, inden vi sætter kursen mod Vikinglines skib, der skal sejle os til Helsingfors. På skibet indkvarteres vi i udvendige kahytter, inden vi nyder en lille forfriskning på dækket og den pragtfulde udsejling gennem Stockholms Skærgård. Aften med stor buffet i skibets restaurant her er øl, vand og vin ad libitum med i prisen. Næste morgen kan vi se Helsingfors i horisonten, mens vi nyder den store morgenbuffet, og efter ankomst tager vi på en byrundtur med bus. Senere sejler vi tilbage til Stockholm med samme fine bespisning som på udrejsen, og så går turen hjemad mod København. Pris kr. Medlemspris kr. Nykøbing F. Revyen juni. BUS Vi kører til Nykøbing F, hvor vi kigger lidt på byen sammen med guiden eller alene, inden vi spiser frokost i Teaterbygningen. Kl. 16 skal vi se revyen, der i 2013 for tredje gang blev kåret til Danmarks bedste revy. Efter revyen kører vi til Hotel»Søparken«i Maribo, hvor vi overnatter, evt. lille aftentur i byen m. guiden. Kaffe og ostemad. 2. dag: Vestlolland med bl.a. Mindeparken i Rødby Fjord, Kramnitse, Rewentlov og Halskov Kloster. Vi spiser på Restaurant»Fjorden«på Albuen ved Nakskov. Pris kr. Medlemspris kr. Grønland juni eller august. Afgang fra Kastrup Lufthavn Højskoleferie i Qaqortoq, Julianehåb. Turen er en højskoleferie med både natur og kultur. Oplev: Indlandsisen, de varme kilder, de gamle nordboruiner i Hvalsø, garveriet, kommunen, besøg hos en fåreholderfamilie, kaffemik hos en grønlandsk familie, festaften, grillaften, rundvisning i byen, nationaldag, Nargsaq by, foredrag og meget mere. Pris pr. person i dobbeltværelse med bad: kr. Medlemspris: kr. Tillæg for enkeltværelse 700 kr. inkl. fuld forplejning og alle ture. Rømø-Manø-Fanø august. Afgang kl BUS Der vil være ophold på Fyn undervejs, frokost i Ribe og guidet tur. Vi forventer at være på Rømø kl Efter middagen er der guidet tur på Rømø. Dagen efter kører vi mod Vester Vedsted, hvor vi kører med traktoren over til Manø. 3. dagen skal vi til Fanø, hvor der vil være guidet tur og frokost på Fanø Krogaard. Pris kr. Medlemspris kr. inkl. helpension. Tillæg for enkeltværelse 300 kr. Stockholm aug. Afgang kl.8 BUS Vi tager op gennem Skåne og Småland med besøg på det berømte glasværk Kosta Boda. Derefter til den gamle»danske«by Kalmar. Aftensmad på vort dejlige First Hotel Witt. Efter morgenmad næste dag går turen nordpå til Vimmerby og besøg i Astrid Lindgrens verden, hvor vi hilser på lille Emil og Pippi. Videre til Söderköping for at se Göta kanal. Ankomst til Stockholm om aftenen og indkvartering og aftensmad på Quality Hotel Nacka. Efter morgenmad kører vi en bytur i Stockholm. Om eftermiddagen sejler vi ud i den smukke skærgård. Undervejs beretter guiden om, hvad vi passerer og hvad der er typisk for skærgården. Denne mukke 20 KOM MED!

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014 Sommerkursus 2014 29. juni 5. juli 2014 Musik og Teaterhøjskolen vil summe af livsglæde, musik, udendørsaktiviteter, foredrag og hyggeligt samvær for dig, som har lyst til at være en del af et fællesskab

Læs mere

nyt fra pensionist idræt

nyt fra pensionist idræt nyt fra pensionist idræt Nr. 1 2009 Weekendtur til Femø den 25.-26. april 2009 (Se vedlagte folder) & Kulturelle Vandreture i maj og juni 2009 Pensionist Idræts populære Kulturelle Vandreture omfatter

Læs mere

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 Onsdag den 15. januar kl. 14.00:... Foredrag: Det gode liv hvad er det? Tirsdag den 11. februar kl. 19.00:... Generalforsamling Onsdag den 26. marts kl. 14.00:... Foredrag

Læs mere

nyt fra pensionist idræt

nyt fra pensionist idræt nyt fra pensionist idræt Nr. 1 2008 Kulturelle Vandreture i maj og juni 2008 Således ser der ud en sommerdag i Ishøj Strandpark. Vidste du for eksempel at: vand er nødvendig for al hjerneaktivitet og dermed

Læs mere

Skåne. - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid. Danske Senior Agronomer

Skåne. - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid. Danske Senior Agronomer Skåne - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid Danske Senior Agronomer Kursus på Den Internationale Højskole 4. august - 10. august 2013 Kære Danske Senior Agronomer Det er en stor glæde at byde

Læs mere

Sort Sol med Nolde museet og Mandø

Sort Sol med Nolde museet og Mandø Sort Sol med Nolde museet og Mandø Lørdag d. 27. september til søndag d. 28. september Rejseleder: Jan Hjort Få en af Danmarks største naturoplevelser Sort Sol. Fænomenet blev første gang præsenteret af

Læs mere

Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Stavgang generelt:

Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Stavgang generelt: Side 1 af 5 Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Bestyrelsesmøder: Alle planlagte bestyrelsesmøder har været afholdt.

Læs mere

Cykle mellem tvende have

Cykle mellem tvende have Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord Cykle mellem tvende have Naturskønne cykelture mellem Nord- og Sydslesvig 21. juni 27. juni 2015 Efter 150-året for 1864 vil vi cykle rundt i grænselandet:

Læs mere

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne.

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne. Sysselkoret Planlægning af besøg af Gaudium i dagene fra søndag, den 4. maj til tirsdag, den 6. maj. Planlægningsgruppen: Karin BH, Daniel, Jens samt fra bestyrelsen Flemming, Åse og Elisabeth. Referat

Læs mere

Nyt fra fortiden. Hvad seniorafdelingen har foretaget sig.

Nyt fra fortiden. Hvad seniorafdelingen har foretaget sig. Nyt fra fortiden. Hvad seniorafdelingen har foretaget sig. 1999-2013 NBVs Seniorafdeling Gentofte Slangerup Gilleleje Virum Holte Høng Allerød Veksø Sjælland Birkerød Herlev Frederiksberg Helsingør Fredensborg

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

Medlemsaktiviteter. i Fraktion 4

Medlemsaktiviteter. i Fraktion 4 Medlemsaktiviteter i Fraktion 4 Mandag d. 13. april 2015 kl. 14.00 17.00 i Kulturhuset, Bluhmesgade 19, 9510 Arden. Det er lykkedes os at få en aftale i stand med tre personer, der med ord, billeder, litteratur,

Læs mere

EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE

EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE Årets efterårsrejse går til de tidligere danske besiddelser i Schleswig-Holsten, nærmere betegnet til Schleswig og Husum. Vi bor på det dejlige

Læs mere

Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013.

Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013. Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013. Six Foot Stompers på Højbro Plads under Copenhagen Jazzfestival 2012. Six Foot Stompers inviterer til

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Se mere i programmet om:

Se mere i programmet om: Program udsendt februar 2014 næste program maj 2014. Bestyrelsen træffes i Østergades Forsamlingshus hver onsdag fra kl. 14.00 16.00. Hjemmeside www.middelfart-pensionistforening.dk Se mere i programmet

Læs mere

PROGRAM FOR SÆSONEN 2013/2014

PROGRAM FOR SÆSONEN 2013/2014 PROGRAM FOR SÆSONEN 2013/2014 Evt. ændringer forbeholdes. Alle arrangementer er kun for foreningens medlemmer. Køge Borger- og Haandværkerforening Stiftet 24. januar 1847 Kontaktpersoner : Formand : Murermester

Læs mere

1. Information om medlemsweekend år 2010. Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00

1. Information om medlemsweekend år 2010. Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00 1. Information om medlemsweekend år 2010 Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00 Så nærmer sig tiden som mange af os har glædet os til et helt år hvor vi skal mødes igen

Læs mere

hvor vi skal overvære Bundesliga kampen Hamburger SV SpVgg Greuther Fürth.

hvor vi skal overvære Bundesliga kampen Hamburger SV SpVgg Greuther Fürth. Til FC Vestsjællands sponsorer 29. januar 2013 Kære alle. Herved har FC Vestsjællands Erhvervsklub fornøjelsen at invitere til en spændende busrejse til Hamborg i dagene fredag den 1. marts søndag den

Læs mere

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni 2015 Valdemarshus, stedet hvor vi alle mødes Information om Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Centret

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

BORNHOLMS SOMMERHØJSKOLE

BORNHOLMS SOMMERHØJSKOLE BORNHOLMS SOMMERHØJSKOLE 2013 13.-19. juni Højskole og Folkemøde på Bornholm Højskole og Folkemøde på Bornholm 13. 19. juni 2013 I et samarbejde mellem Sydslesvigsk Forening, LOF, Grænseforeningen og Højskolen.

Læs mere

Slut på vinteren Forår i Vildmosen Esbjerg og Fanø Julearrangement

Slut på vinteren Forår i Vildmosen Esbjerg og Fanø Julearrangement Midtvendsyssels Lærerkreds Fraktion 4 Slut på vinteren Forår i Vildmosen Esbjerg og Fanø Julearrangement PROGRAM 2015 Midtvendsyssels Lærerkreds Grønnegade 52, 9700 Brønderslev Tlf. 98 80 19 33 150@dlf.org

Læs mere

Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen

Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen 5 skønne dage med Den Blå Lagune, spruttende gejsere, svulmende vandfald, hvalsafari og islandske vikinger Naturen i Island er storslået. Øen strækker

Læs mere

MØDE KONFERENCE KURSUS

MØDE KONFERENCE KURSUS MØDE KONFERENCE KURSUS HOLD VIRKSOMHEDENS ARRANGEMENT PÅ KULTURCAFé LUDVIG I SORØ Hold dit møde din konference eller dit kursus på Kulturcafé Ludvig i Sorø Kulturcafé Ludvig kan tilbyde skræddersyede arrangementer

Læs mere

Carlsro Travel Club nyt Endeligt program pr. 1. januar 2014 Medlemsrejser for dig

Carlsro Travel Club nyt Endeligt program pr. 1. januar 2014 Medlemsrejser for dig Carlsro Travel Club nyt Endeligt program pr. 1. januar 2014 Medlemsrejser for dig Carlsro en grøn by i byen Bestyrelsen har netop færdiggjort vore rejser og arrangementer for 2014 med direkte afgang fra

Læs mere

Traneturen 5. 7. april (3 dage)

Traneturen 5. 7. april (3 dage) Traneturen 5. 7. april (3 dage) Turleder: John Speich Det er med stor glæde, at Politiken Plus og Scanbird igen i år kan tilbyde en tur til Tranedansen ved Hornborgasjön ved Falköping, hvor op til 15.000

Læs mere

Uge-dag Tidsrum Aktivitet Sted Med-arbejder: Lærkebo Lærkebo 11.30-12-15 13.30 14.15. Ditte 11.30 12.15 Holdmotion

Uge-dag Tidsrum Aktivitet Sted Med-arbejder: Lærkebo Lærkebo 11.30-12-15 13.30 14.15. Ditte 11.30 12.15 Holdmotion 10.15 11.00 11.30-12-15 13.30 14.15 Styrketræning Poppelbos kælder 13.30 14.30 Motion for borgere med KOL 10.15-11.00 Stavgang / Walk and talk om det vi går forbi Udendørs Desuden er alle medlemmer naturligvis

Læs mere

Træningslejr Italien Påsken 2014. Kontaktpersoner: Allan EG 21431398, Erik Thalund 22165422 og Peer Bertelsen 40571503

Træningslejr Italien Påsken 2014. Kontaktpersoner: Allan EG 21431398, Erik Thalund 22165422 og Peer Bertelsen 40571503 Træningslejr Italien Påsken 2014 Kontaktpersoner: Allan EG 21431398, Erik Thalund 22165422 og Peer Bertelsen 40571503 Foreløbig plan for træningslejren i påsken 2014 Tidstermin: Fra Herning: Afgang Ankomst

Læs mere

NNF s Forbunds Seniorer:

NNF s Forbunds Seniorer: NNF s Forbunds Seniorer: Gode venner! Til orientering for deltagerne i den forestående tur til Rügen, bringes hermed lidt praktisk information. For god ordens skyld skal indledningsvis nævnes, at turen

Læs mere

Lørdag d. 24 januar 2004. På skonnerten HÅBET i Helsingør.

Lørdag d. 24 januar 2004. På skonnerten HÅBET i Helsingør. INVITATION Kære sejler Vi vil gerne gentage succesen fra sidste år og invitere dig og din familie til det 2 Lotus møde, i rækken af de årlige møder der gerne skulle blive en hyggelig og udbytterig tradition

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

DALMATIEN ALL INCLUSIVE

DALMATIEN ALL INCLUSIVE NYHED 8 dage kun kr. 5.698 Afrejse d. 19. og 26. september Hotel i Dalmatien direkte ud til vandet alle værelser med balkon. All Inclusive i Dalmatien inkl. vin, øl og vand ad libitum til frokost og aftensmad.

Læs mere

Formandens beretning 1.4.2014 31.3.2015

Formandens beretning 1.4.2014 31.3.2015 Formandens beretning 1.4.2014 31.3.2015 Borgmesterfrokost og generalforsamling den 23. marts 2015 på Gladsaxe Rådhus, Rådhuskælderen. Sidste års frokost med borgmesteren, og den efterfølgende generalforsamling

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

Søndag den 31. august 2008 søndag den 7. september 2008

Søndag den 31. august 2008 søndag den 7. september 2008 Seniorkulturuge 2008 Søndag den 31. august 2008 søndag den 7. september 2008 Kulturelt Samråd, Solrød Bibliotekerne, Kræftens Bekæmpelse, AOF, Super Brugsen, Lokalhistorisk Forening, Lions, Ældresagen,

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008

Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008 Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008 Fredag, d. 18. april Bustransport til lufthavn. Ans Bussen kører ned gennem Jylland med opsamlingspunkter i Ålborg, Randers, Århus, Vejle, Fredericia og Kolding.

Læs mere

Broderloge nr. 90 Morten Børup

Broderloge nr. 90 Morten Børup Broderloge nr. 90 Morten Børup Venskabsbesøg i Skanderborg fra broderloge nr. 75 Veritas, Fagernes i Norge i dagene d. 14. 15. og 16. september 2012 Programmet for besøget: Fredag: 1. Brødre og ledsagere

Læs mere

Wellness Walks i Schweiz

Wellness Walks i Schweiz Wellness Walks i Schweiz Wellness Walks er den rene naturoplevelse højt oppe i den klare luft i de Schweiziske alper. Det er vandreture kombineret med et luksus Spa- & Wellnessophold i et af Europas smukkeste

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

Sognerejsen til Sverige 2015.

Sognerejsen til Sverige 2015. Sognerejsen til Sverige 2015. søudsigt fra mange værelser. Hotell Örensbaden, Örserum, 563 91 Gränna. Vores dejlige hotel med flot Tekst og foto: Jesper Lindved Lorentzen. Tune/Snoldelev Kirker. Tune og

Læs mere

Nyhedsbrev fra Seniorholdet.dk

Nyhedsbrev fra Seniorholdet.dk Nyhedsbrev fra Seniorholdet.dk Juli 2014 Alt i mens sommeren står for døren og mange nyder deres ferie, arbejder Seniorholdet.dk på højtryk for, at foreningens medlemmer skal forkæles med både Skagenturen,

Læs mere

Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010

Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010 DGI petanque Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010 Kursus og sightseeing ved La Ciotat La Ciotat ligger 25 km øst for Marseille, og det er her petanquespillet startede i 1910. Turen indeholder bl.a.:

Læs mere

AktivitetsBladet KOM MED! NR.1 DANSKE SENIORER MED HINANDEN FOR HINANDEN

AktivitetsBladet KOM MED! NR.1 DANSKE SENIORER MED HINANDEN FOR HINANDEN AktivitetsBladet KOM MED! DANSKE SENIORER MED HINANDEN FOR HINANDEN NR.1 FORÅRET 2014 Store Forårsfester I T I V L I I år tilbyder Danske Seniorer to store forårsfester i Koncertsalen i Tivoli. Begge fester

Læs mere

Makedonien, Albanien, Montenegro og Kroatien

Makedonien, Albanien, Montenegro og Kroatien Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord 15-dages oplevelsestur til Makedonien, Albanien, Montenegro og Kroatien 25. maj - 8.juni 2016 på rejsen 14. - 16. marts 2016 på højskolen Rundrejse til

Læs mere

FORÅRSTUR TIL BORNHOLM, 6 DAGE 25. 30. MAJ

FORÅRSTUR TIL BORNHOLM, 6 DAGE 25. 30. MAJ Østerlars Rundkirke FORÅRSTUR TIL BORNHOLM, 6 DAGE 25. 30. MAJ 2015 "Østersøens Perle" er Bornholm ofte blevet kaldt, og Bornholm har som ferieø da også rigtig meget at byde på. Fra granitfjeldene på Hammerknuden

Læs mere

TIRSDAG DEN 13. JANUAR 2015 KL. 13.00 Mødested: Seniorværkstedet, Kasernevej 19, 4700 Næstved

TIRSDAG DEN 13. JANUAR 2015 KL. 13.00 Mødested: Seniorværkstedet, Kasernevej 19, 4700 Næstved 1 TIRSDAG DEN 13. JANUAR 2015 KL. 13.00 Mødested: Seniorværkstedet, Kasernevej 19, 4700 Næstved INFORMATION OM / RUNDVISNING PÅ SENIOR VÆRKSTEDET SAMT UNDERHOLDNING AF SENIORKORET Seniorværkstedet i Næstved

Læs mere

Miniferie i Prag. Vi ses i Prag +420 777 768 190. Byrundtur med lokal dansk guide. Prag bedste bryggeritur geritur og øltur. Bådtur på Moldau.

Miniferie i Prag. Vi ses i Prag +420 777 768 190. Byrundtur med lokal dansk guide. Prag bedste bryggeritur geritur og øltur. Bådtur på Moldau. Miniferie i Prag. Prag er en fantastisk, charmerende by med masser af flotte og gamle bygninger. I dag kommer flere millioner gæster årligt til Prag for se den gyldne by med de hundrede tårne. Efter 1989

Læs mere

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst E-mail Nyhedsbrev nr. 23 Kære medlem af Scleroseforeningens lokalafdeling Hermed fremsendes nogle informationer, som du kan have glæde af at kende. Cykelprojektet Helsingør-Paris 2013 28 cykelryttere sætter

Læs mere

- ta med til. poletter til øl og mad.

- ta med til. poletter til øl og mad. - ta med til og Pris kr. 2495,- inkl. bustransport, dobbeltværelse og morgenmad - inkluderer også: besøg på bryggerimuseum og slottet i Detenice middelaldershow inkl. 3 retters menu og 1 øl. Reserveret

Læs mere

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014 2014 Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Uge 27 29/6 5/7 2014 Side 2 Afspænding meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Med afsæt i det at kikke indad vil du

Læs mere

Kulturkonference 2013

Kulturkonference 2013 Til kulturelle samråd, kulturudvalg, kulturforvaltninger samt andre interesserede Kulturelle Samråd i Danmark og Kulturelt Samråd Thisted inviterer til Kulturkonference 2013 Fredag den 20. søndag den 22.

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien:

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien: Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014

Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014 Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014 Warszawa ligger smukt ved Wisla floden med ca. 3 mio. indbyggere. Den flotte gamle bydel kom på UNESCOs Verdensarvsliste

Læs mere

VADEHAVSCENTRET ERHVERVSTURE

VADEHAVSCENTRET ERHVERVSTURE VADEHAVSCENTRET ERHVERVSTURE Vi tilbyder store naturoplevelser. Besøg Nationalpark Vadehavet og kom hjem med oplevelser i verdensklasse. Det lyder utroligt, men Vadehavet rummer en grad af liv, der ikke

Læs mere

kr. 495,* Ta på Lillebæltophold og nyd de skønne omgivelser fra Pr. person i delt dobbeltværelse

kr. 495,* Ta på Lillebæltophold og nyd de skønne omgivelser fra Pr. person i delt dobbeltværelse fra kr. 495,* Overnatning, 3 retters middag og morgenbuffet *) Priseksempel 27/6-17/8 2014 Ta på og nyd de skønne omgivelser Auditorie 38 mødelok aler Restauran t & Ca 153 værels fé er - kom og lad os

Læs mere

BERLIN 2015. Mandag d. 13 - torsdag d. 16 april. Afgang fra Tieren kl. 07:45. Husk at tage en STOR madpakke med. Gyldigt pas (SKAL være i håndbagagen)

BERLIN 2015. Mandag d. 13 - torsdag d. 16 april. Afgang fra Tieren kl. 07:45. Husk at tage en STOR madpakke med. Gyldigt pas (SKAL være i håndbagagen) BERLIN 2015 Skive Kommune Mandag d. 13 - torsdag d. 16 april Afgang fra Tieren kl. 07:45 Husk at tage en STOR madpakke med Huskeliste til rejsen: Gyldigt pas (SKAL være i håndbagagen) Medicin inkl. medicinpas

Læs mere

Landsstævne for voksne

Landsstævne for voksne KFUM og KFUK i Danmark indbyder til det 24. Landsstævne for voksne på Hotel Nyborg Strand den 21.- 23. januar 2011 TEMA: Tid til stilhed tid til Gud... VELKOMMEN KFUM og KFUK i Danmark indbyder til det

Læs mere

Sognerejse til Køln, Alsace, Turckheim og Strasbourg lørdag d. 13. juni lørdag d. 20. juni 2015.

Sognerejse til Køln, Alsace, Turckheim og Strasbourg lørdag d. 13. juni lørdag d. 20. juni 2015. Sognerejse til Køln, Alsace, Turckheim og Strasbourg lørdag d. 13. juni lørdag d. 20. juni 2015. I Alsace har både vinen og området krop og sjæl. Det er et kulturlandskab i mange dimensioner: vinmarkerne,

Læs mere

Feriekrydsord. Riis Rejsers. i s. r e j s e r GRATIS. Præmiekryds Vind rejser til skønne Berlin. Krydsordshæfte!

Feriekrydsord. Riis Rejsers. i s. r e j s e r GRATIS. Præmiekryds Vind rejser til skønne Berlin. Krydsordshæfte! GRATIS Krydsordshæfte! Præmiekryds Vind rejser til skønne Berlin Riis Rejsers Bestil rejsen på www.riisrejser.dk eller ring på 70 11 47 11 r e j s e r i i s Feriekrydsord 3201122, Forside bl.1, cmyk, 1/JEA/fkn

Læs mere

Ophold. på hotel koldingfjord i afslappende omgivelser

Ophold. på hotel koldingfjord i afslappende omgivelser Ophold på hotel koldingfjord i afslappende omgivelser Smuk beliggenhed Imponerende arkitektur Hotel Koldingfjord ligger midt i den smukkeste natur omkranset af 25 ha fredskov og direkte ned til Kolding

Læs mere

Lysets land Strandvandring Rubjerg Knude - Hirtshals - Skagen

Lysets land Strandvandring Rubjerg Knude - Hirtshals - Skagen Lysets land Strandvandring Rubjerg Knude - Hirtshals - Skagen Mandag den 17. til fredag den 21. august 2015 Bliv blæst igennem fra de høje skrænter ved Hirtshals fyr Tag dig en dukkert i det friske Vesterhav

Læs mere

www.bylderup-online.dk

www.bylderup-online.dk Du finder dette blad også på: www.bylderup-online.dk Burkal Bylderup Seniorklub www.bylderup-online.dk Sæson: 2013 2014 Samvær, omsorg, hygge, gymnastik, kortspil, petanque, kegling, sang, computer og

Læs mere

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN Dato: august 2015 Det samlede tilbud bliver på i alt godt 13.000 DKK for to personer for 13 dage. 12 overnatninger med morgenmad og med fem arrangerede ture. Tilbuddet er

Læs mere

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj www. blistrup-graested-folkedansere.dk Marts 2015 Nr. 1 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Referat fra generalforsamling side 2 Bestyrelse og udvalg side 3 Sæsonprogram forår/sommer 2015 side

Læs mere

Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116.

Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116. Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116. PROGRAM FORÅR 2015 Besøg på Industrimuseet i Horsens Der vil være rundvisning kl 11:00 med to rundvisninger. Vi kan igen komme på besøg i den gamle skolestue

Læs mere

5 dages luksus vinterferie til Grønland: Ilulissat Hundeslæde, nordlys, isbjerge og bygdebesøg

5 dages luksus vinterferie til Grønland: Ilulissat Hundeslæde, nordlys, isbjerge og bygdebesøg 5 dages luksus vinterferie til Grønland: Ilulissat Hundeslæde, nordlys, isbjerge og bygdebesøg Isbjerge, nordlys, bygdebesøg og hundeslæde Det er sammen med meget andet, hvad der kan opleves på turen.

Læs mere

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September Sjælsro på Samos Den 29/8-5/9 2015 Den 29. August 5. September Oplev 8 dage Med Sjælsro til Samos med direkte fly til det dejlige familiedrevne Anema Hotel I Karlowasi. September en den perfekte måned

Læs mere

Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015

Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015 Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015 - med The Scandinavian Delegation of Family Physicians Teknisk arrangør: Rejsebureauet Jesper Hannibal ApS * Fredensgade 36B * 8000 Åarhus C Kontakt:

Læs mere

PROGRAM 2014. Midtvendsyssels Lærerkreds. Fraktion 4. Slut på vinteren Operafilm Vinsmagning Haraldskær Julearrangement. Midtvendsyssels Lærerkreds

PROGRAM 2014. Midtvendsyssels Lærerkreds. Fraktion 4. Slut på vinteren Operafilm Vinsmagning Haraldskær Julearrangement. Midtvendsyssels Lærerkreds Midtvendsyssels Lærerkreds Fraktion 4 Slut på vinteren Operafilm Vinsmagning Haraldskær Julearrangement PROGRAM 2014 Midtvendsyssels Lærerkreds Grønnegade 52, 9700 Brønderslev Tlf. 98 80 19 33 150@dlf.org

Læs mere

AIACE den danske sektion International Forening af Forhenværende EU-Medarbejdere

AIACE den danske sektion International Forening af Forhenværende EU-Medarbejdere AIACE den danske sektion International Forening af Forhenværende EU-Medarbejdere Den årlige ordinære Generalforsamling i 2013 afholdes tirsdag den 23. april 2013 kl. 15.00 på Munkebjerg Hotel ved Vejle

Læs mere

Velkommen til Gram Slot

Velkommen til Gram Slot Velkommen til Gram Slot INDIVIDUELLE LØSNINGER Gram Slot rummer med sin arkitektur, kultur og historie i kombination med vores nutidige virke på stedet nogle enestående muligheder for at tilrettelægge

Læs mere

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015 Thailand & Laos 2015 Fra Bogense til Thailand og videre til Laos er en rejse på 24.000 km. Laos er det eneste land i Sydøstasien omgivet af lande til alle sider og et af de sidste kommunistiske lande tilbage.

Læs mere

Nordisk Netværk for formel voksenuddannelse

Nordisk Netværk for formel voksenuddannelse Nordisk Netværk for formel voksenuddannelse indbyder til konference om Læringsmiljø og voksenundervisning Undervisningsmiljøets samspil med pædagogik og læring 24. 26. oktober 2013 Haderslev, Danmark Konferencen

Læs mere

Fuglefløjt og vindens susen i bøgetræerne er det eneste, der larmer her.

Fuglefløjt og vindens susen i bøgetræerne er det eneste, der larmer her. Mød os Fuglefløjt og vindens susen i bøgetræerne er det eneste, der larmer her. Vi har bøgeskoven og den nye Naturparken Hindsgavl Dyrehave som nærmeste naboer. Omgivelser der giver indtryk, og som er

Læs mere

Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium

Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage Løgumkloster Refugium Busrejse til Harzen 10. 17. juni 2011 med forberedende dage på

Læs mere

Program for Landdistrikternes Uge

Program for Landdistrikternes Uge Program for Landdistrikternes Uge For 16. gang afholdes i Sønderho Landdistrikternes Uge 11. til 18. oktober 2015 Søndag d. 11. oktober. Kl. 9.30: Gudstjeneste i Sønderho Kirke. Arrangør: Nordby og Sønderho

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Mauritius

Inspiration Rejsemål: Mauritius Inspiration Rejsemål: Mauritius Mauritius er en østat, der ligger i den vestlige del af det Indiske Ocean ca. 900 km øst for Madagaskar. Øen har et areal på ca. 1900 km². Store dele af øen er dækket af

Læs mere

PROGRAM 2. halvår 2015

PROGRAM 2. halvår 2015 HK SENIORKLUB HELSINGØR PROGRAM 2. halvår 2015 (Foto: 1. suppleant Ebbe Gyrming, 2015). Er klokken faldet i slag? Eller: Rinder tiden ud for HK SENIORKLUB HELSINGØR som HK Hovedstadens lokale aktivitets-

Læs mere

Studietur til Sverige, Finland, Rusland og Letland 27. oktober til onsdag 6. november (begge dage inkl.)

Studietur til Sverige, Finland, Rusland og Letland 27. oktober til onsdag 6. november (begge dage inkl.) ndhtxtfoto fra idé til virkelighed Studietur til Sverige, Finland, Rusland og Letland 27. oktober til onsdag 6. november (begge dage inkl.) Den årlige studietur - den femte af slagsen - går til Sverige,

Læs mere

Højskolen ved Flensborg Fjord. Kor på Rønshoved. - Musik der swinger. 1. - 7. juli 2012. www.ronshoved.dk info@ronshoved.dk Tlf.

Højskolen ved Flensborg Fjord. Kor på Rønshoved. - Musik der swinger. 1. - 7. juli 2012. www.ronshoved.dk info@ronshoved.dk Tlf. Højskolen ved Flensborg Fjord Kor på Rønshoved - Musik der swinger 1. - 7. juli 2012 www.ronshoved.dk info@ronshoved.dk Tlf.: 7460 8318 Kor på Rønshoved - Musik der swinger I denne uge åbner vi dørene

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Kulturkonference 2009

Kulturkonference 2009 Til kulturelle samråd, kulturudvalg, kulturforvaltninger, folkeoplysningsudvalg samt andre interesserede Kulturelle Samråd i Danmark og Kulturelt Samråd, Køge indbyder til Kulturkonference 2009 (Kulturelle

Læs mere

28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50

28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50 FLYTIDER 28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50 HOTEL LA PRIMA FASHION HOTEL BUDAPEST**** Pesti Barnabás utca 6 Budapest

Læs mere

YOGA- OG MINDFULNESSREJSE

YOGA- OG MINDFULNESSREJSE YOGA- OG MINDFULNESSREJSE Poovar Island Resort, Kerala, Sydindien - 10 dage Med Yoga- og Mindfulness-instruktør Pernille Kristensen fra Art of Living Afrejse: d. 4. - 13. november 2015 OBS!! LILLE GRUPPE:

Læs mere

www.danskcabby.dk Dansk Cabby Club Klubblad nr. 2. 2006 - Årgang 02 Indhold:

www.danskcabby.dk Dansk Cabby Club Klubblad nr. 2. 2006 - Årgang 02 Indhold: Klubblad nr. 2. 2006 - Årgang 02 Dansk Cabby Club www.danskcabby.dk Indhold: Cabby Club Danmark Cabby Clubbens formål Klub kontingent Kontakt Cabby Club Danmark En lille historie fra Vintertræf i Esbjerg

Læs mere

Landsmesterskaber 2015

Landsmesterskaber 2015 DGI Bordtennis Landsmesterskaber 2015 i Indbydelse og Information Vil du vide mere om DGI bordtennis - så klik ind på: www.dgi.dk/bordtennis i Kære bordtennisspiller! Vil Du há spænding, humor, kammeratligt

Læs mere

April-Maj-Juni. Søbro Lokølcenter. Gårdhøvecøfåen. www. sa b rob ru g erraad. d k. hjemmeside - Sp e cielle øru angementer

April-Maj-Juni. Søbro Lokølcenter. Gårdhøvecøfåen. www. sa b rob ru g erraad. d k. hjemmeside - Sp e cielle øru angementer Søbro Lokølcenter Gårdhøvecøfåen Sp e cielle øru angementer April-Maj-Juni Festsalen den I3. marts med de mangefremmødte til cafåens ørrangement i forbindelse med revyen med "Gråspuryene" Caf6ens ugentlige

Læs mere

OM OS/ Med venlig hilsen Mikkel Jerger / Restauratør

OM OS/ Med venlig hilsen Mikkel Jerger / Restauratør OM OS/ For enden af Danmarks længste allé, som er en del af Ledreborg Slot, ligger Herthadalen. De smukke lokaler, som alle har egen terrasse med udsigt over Knapsø, har plads fra 15 til 200 personer,

Læs mere

Juni. Nr. 3 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang

Juni. Nr. 3 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang Juni Nr. 3 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang 2014 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

OPERAen i København: PORGY & BESS

OPERAen i København: PORGY & BESS I løbet af januar udsender vi via NETS kontigentopkrævning for 2014. www.silkeborg-teaterkreds.dk Nyhedsbrev nr. 48 5. december 2013 Julegaveidé: GAVEKORT TIL TEATERFORESTILLINGER Du kan glæde dine nærmeste

Læs mere

Den 17. Danske Barbershop Festival

Den 17. Danske Barbershop Festival Fællesbillede 2003 Dansk Barbershopforening indbyder vokalgrupper og kor til Den 17. Danske Barbershop Festival Lørdag-søndag den 13.-14. marts 2010 i København Mød de mange talentfulde og ambitiøse sangerkolleger

Læs mere

Kunst Litteratur Historie 12.04.15 18.04.15 ASKOV HØJSKOLE

Kunst Litteratur Historie 12.04.15 18.04.15 ASKOV HØJSKOLE Kunst Litteratur Historie 12.04.15 18.04.15 ASKOV HØJSKOLE TURE Heldagsturen går til det nye Moesgaard Museum tegnet af Henning Larsen Architects. Det er en kulturhistorisk oplevelse i international klasse

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

MEDLEMSBLAD NR. 35 AUGUST 2014 NORDSJÆLLANDS LOKALAFDELING

MEDLEMSBLAD NR. 35 AUGUST 2014 NORDSJÆLLANDS LOKALAFDELING ADHD MEDLEMSBLAD NR. 35 AUGUST 2014 NORDSJÆLLANDS LOKALAFDELING ADHDNORDSJÆLLAND SIDE 3 5 Nyt fra bestyrelsen 7 Fisketur med SKJOLD på Øresund 11 Café for voksne med ADHD 13 Besøg foreningens hjemmeside

Læs mere

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014 Start fra Vildbjerg I alt 19 personer deltog på turen, som var proppet med oplevelser, fodbold, netværk og erhvervsindtryk. Turen gik fra Vildbjerg Sport- og Kulturcenter kl. 06.00 om morgenen, hvor Vildbjerg

Læs mere

Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014

Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014 Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014 Formanden Søren Buhl Andersen indledte med at fortælle, at vi i dag er 24 medlemmer, efter der kom udmeldelser og nogle blev slettet p.g.a. manglende betaling

Læs mere

Gl. Roskilde Amts Grænseforening. Årsprogram

Gl. Roskilde Amts Grænseforening. Årsprogram Gl. Roskilde Amts Grænseforening 2010 Årsprogram 1 Gl. Roskilde Amts Grænseforening 2010 Årsprogram Forårsmøde. Tirsdag d. 2. marts 2010 kl. 19.00 i Syv Sognegård, Skolevej 17, 4130 Viby Sj. Formanden

Læs mere