AktivitetsBladet KOM MED! NR.2 DANSKE SENIORER MED HINANDEN FOR HINANDEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AktivitetsBladet KOM MED! NR.2 DANSKE SENIORER MED HINANDEN FOR HINANDEN"

Transkript

1 AktivitetsBladet KOM MED! DANSKE SENIORER MED HINANDEN FOR HINANDEN NR.2 SOMMER 2014

2 Sådan får du billet: Du kan bestille billetter på tlf Billetterne kan afhentes hos Danske Seniorer, Griffenfeldsgade 58, 2200 Kbh. N. eller du kan få dem sendt mod indsendelse af check og frankeret svarkuvert eller ved betaling via Netbank (gebyr kr. 15,-). Store Forårsfester I T I V L I I år tilbyder Danske Seniorer to store forårsfester i Koncertsalen i Tivoli. Begge fester er med kendte kunstnere. Billetpriserne er 135 og 145 kr., og billetten gælder også som adgang til Tivoli. Vi har gode frokosttilbud på udvalgte restauranter i Tivoli. Fra den 8. april vil du kunne finde en liste med frokosttilbud til Danske Seniorers festgæster på 5. maj kl Københavns Postorkester Nina Pavlovski Thomas Kjellerrup Leif Maibom 12. maj kl Københavns Politiorkester Kurt Ravn Rasmus Botoft Lene Siel Kørekortsfri bil Kan leveres som EU45 km og som 25 km Invalideknallert som kan køres uden kørekort. Unik smidighed og lasteevne. * stærk 50 cc benzin motor * lang rækkevidde * varmeanlæg kan eftermonteres Findes i: Van, Cross, Pick Up, Top Unik driftsikkerhed. Bygget i stål og plade som i de gode gamle dage. Sidelmann / Kig efter logoet: som er din garanti for at køretøjet er godkendt efter danske regler. Bestil brochurer hos: TMP. Thomas Møller Pedersen ApS. Årnakke Nykøbing Mors. Tlf:

3 Kære medlem Velkommen til Danske Seniorers Aktivitetsblad Kom Med! Så blev det endelig forår, og før vi ser os om, er sommeren her. Sommer betyder masser af spændende udflugter, cykelture, sejlture og selvfølgelig de store fester i Tivoli og på Bakken. En ting er helt sikkert: Der er ingen grund til at kede sig. I bladet her finder du en bred vifte af oplevelser, som ansatte og frivillige har sammensat og arrangeret til dig, der sidder med bladet i hånden lige nu. Så tag et kig Der skal nok være noget, der kan friste Som noget nyt introducerer vi i maj måned et helt nyt koncept: Senior Fortællinger. Her danner den fine Samvirkesal i Danske Seniorers hus i Griffenfeldsgade rammen om en spændende foredragsrække med nogle rigtig gode foredragsholdere. Du kan bl.a. høre om, hvordan det er at vokse op i et fængsel og om livet som kongelig fotograf. Det bliver nogle spændende, sjove og lærerige eftermiddage i selskab med underholdende og dygtige fortællere. På rejsefronten kan vi tilbyde en smuk tur til den svenske hovedstad Stockholm. På turen kan du bl.a. opleve det spændende glasværk Kosta Boda, Astrid Lindgrens Verden og den idylliske Skærgård. Hvis du har mulighed for at tage med mod nord i august, så slå op på Rejsehjørnet og se mere om denne spændende bustur. Vil du hellere afsted i juni måned, så har vi en tur til Stockholm og Helsinki. I december 2013 introducerede vi det elektroniske Kom Med! Nyhedsbrev, og det er faktisk kommet bag på mig, hvor stor en succes, det er blevet. Der er allerede over 500 abonnenter på nyhedsbrevet, og der kommer hele tiden flere til. Hvis du ikke allerede er tilmeldt nyhedsbrevet, så skynd dig at gøre det. For det er her, du får alle de tilbud, vi ikke kan nå at få med i Kom Med! bladet: Rabat på teaterbilletter, rabat på DR s koncerter, tilbud om at komme med i spændende forskning eller workshops og meget meget mere. Der er absolut noget for enhver smag. Du tilmelder dig på Der er masser af muligheder for at have det sjovt med Danske Seniorer. Så tag et kig i bladet, jeg er sikker på, at der vil være noget for lige netop dig. Kurt Sølund En af de frivillige tur- og rejsearrangører Forside: Gæster til Danske Seniorers Nytårskoncert, Københavns Rådhus, januar 2014 Danske Seniorer Griffenfeldsgade 58, 2200 København N Tlf Rejser, tilmelding og billetter: Mandag-fredag kl Annonceekspedition: Ayoe Hansen Tlf / Sats og tryk: Tarm Bogtryk A/S ISSN Næste Kom Med udkommer primo august For Danske Seniorers arrangementer tages der forbehold for trykfejl og prisændringer. SOMMER

4 Samvirke Centret Griffenfeldsgade 58 Samvirke Centret holder lukket 1. maj, fredag d. 30. maj og Grundlovsdag 5. juni. Arrangementer i Samvirkesalen Frister Island? Kaffemøde i Samvirkesalen 15. april kl. 14. Danske Seniorer tilbyder til efteråret en rejse til Island i samarbejde med rejsebureauet OurWorld. Der er tale om en spændende tur til et land, som kun de færreste har besøgt. Er du nysgerrig efter at høre om Island og rejsen, så inviterer vi til kaffemøde, hvor rejsebureauets direktør kommer og fortæller om dette spændende land og turen derop. Der er endnu få ledige pladser til denne tur. Pris 25 kr. Følge-Ud-Gruppen Vi søger flere frivillige! Har du tid og lyst til at følge en eller flere ældre, der har behov for det? Det kan for eksempel være til lægen, Borgerservice, teatret, eller en datastue. Hvis du vil høre mere om Følge-Ud-Gruppen, så ring til Doris på tlf tirsdag eller fredag kl Du kan også tilmelde dig hyggesnak og få et ugentligt telefonopkald, hvor vi snakker om løst og fast. Søndagscafé Vi holder åbent kl søndag d. 27. april og er tilbage igen efter sommerferien. Du skal bare have lyst til at snakke med andre og eventuelt selv medbringe madpakke. Du kan købe en kop kaffe med småkager, et glas vin, øl eller vand til 10 kr. Forhåndstilmelding er ikke nødvendig. Spil Bridge: Har du lyst til at spille kort, har vi 3 Bridgeklubber, der spiller i Samvirkesalen. Bridgeklubben Syd-Vest: Fra september til april spilles bridge hver torsdag aften kl Yderligere info hos Peter Svare, tlf , eller tag et kig på vores hjemmeside www. bridge.dk/1191. Vi optager nye medlemmer. NB: bemærk sommerpausen Birkeklubben: Vi spiller torsdage kl hele året rundt. Vi trækker lod om makkere hver gang, så du behøver ikke have en fast makker for at være med. Vi mangler nye bridgespillere! Hvis du er interesseret, kan du kontakte John Clayton Bernbom på tlf eller kigge forbi, når vi spiller. Bridgeklubben Broen: Vi spiller hver onsdag kl Kontakt Henning Kristensen tlf Vi har kun ledige suppleantpladser. 4 KOM MED!

5 Datastuen Hos Danske Seniorer er der undervisning i EDB og video. EDB: Nye begynderkurser starter medio august På kurset kan du blive introduceret i at komme godt i gang med din PC: Lær at finde og bruge programmer, gå i banken med NemID, surfe på Internettet og sende , Borger.dk og meget mere. Kurset varer 14 gange á 2½ time. Tilmeldingsblanket kan hentes fra 2. maj i Griffenfeldsgade 58 Internetcaféen er åben hver fredag kl I Internetcafeen kan du prøve internettet og/ eller få løst evt. computerproblemer. Senior Fortællinger 4 spændende foredrag i Samvirkesalen, Griffenfeldsgade 58 Under overskriften»senior Fortællinger«vil Danske Seniorer i den kommende tid invitere vores medlemmer til spændende foredrag. Emnerne vil være forskellige fra historiske emner, personlige oplevelser, spændende jobs og praktiske emner. Blandt de første emner finder du»et liv med billeder«, hvor pressefotograf Jørgen Kølle fortæller om og viser mange af sine billeder ikke mindst af kongefamilien, som han har fulgt tæt gennem mange år. Alle foredrag starter kl med en let frokost (inkluderet i prisen) Der bydes på kaffe i pausen. Læs mere om de enkelte foredrag herunder Født i Horsens Tugthus 9. maj Foredragsholderen Niels Ole Frederiksen er født og opvokset i»horsens Tugthus«. Hans far var ikke indsat, men ansat. En lille men dog afgørende forskel. Foredraget kommer med nogle glimt fra tiden efter krigen og halvtressernes Danmark og med nogle af de fanger, som foredragsholderen som barn kom i kontakt med. Det bliver også en beretning om den mest berømte af alle udbryderkonger i Danmark, nemlig den legendariske Carl August Lorentzen. Pris 195 kr. Medlemspris 175 kr. Rakkerne, natmændene og kæltringerne 6. juni Magister Mette Gundel er en garvet og underholdende foredragsholder, som ikke lægger fingrene imellem, når hun fortæller om straffeloven i Danske Lov, og om bødlens-, rakkernes- og natmændenes arbejde. Hun fortæller også om de omvandrende kæltringer, som i over 300 år vandrede hjemløse rundt på hedeområderne i Jylland med SOMMER

6 deres kvinder, børn og gamle. Der bliver desuden lejlighed til at se og røre ved forskellige genstande, som har været benyttet i perioden. Pris 195 kr. Medlemspris 175 kr. Et liv som pressefotograf med Kongehuset som speciale 27. juni Jørgen Kølle kongelig fotograf for aviser og blade i ind- og udland, underholder med anekdoter og fortællinger fra sine mange oplevelser til lands, til vands og i luften med den kongelige familie. Og han har et utal af billeder med fra sit virke som fotograf tæt på kongefamilien både fra Danmark og fra slottet i Frankrig. Jørgen Kølle bor i dag på Rømø, hvor han også har været på østersjagt sammen med Prins Henrik. Pris 200 kr. Medlemspris 180 kr. Christian 9. Europas svigerfar 15. august Spændende foredrag af journalist Lars Ringholm. I 1863 besteg Christian 9. og dronning Louise den danske trone som det første kongepar af huset Glücksburg. I en usikker tid, hvor mange europæiske troner vaklede, formåede det danske kongepar med enestående dynastisk sans at få deres børn gift ind i nogle af Europas førende fyrstehuse. I dag, 150 år senere, er Christian 9. stamfader til seks af Europas sidste otte kongedømmer. Han er med rette blevet kaldt»europas Svigerfar«. Pris 195 kr. Medlemspris 175 kr. Nyt fra Dansk Center for Reminiscens På erindringscenterets nye hjemmeside kan man nu se den første digitale erindringskasse herhjemme bl.a. til samtale og samvær med hjemmeboende demensramte. Kassens titel er»hos købmanden«og består af ca. 100 billeder af kendte ting og genstande som Richs, Valo, Ata og Foska-gryn. Hvis man ikke har adgang til internettet i sit hjem, så spørg børn, børnebørn eller oldebørn om hjælp de er så dygtige til al det IT. Den nye hjemmeside er støttet økonomisk af Nord Vest Fonden. 6 KOM MED!

7 Seniorernes Datastuenetværk Seniorernes Datastuenetværk har pt. mere end 90 datastuer jævnt fordelt over hele landet. Indtil videre har 20 datastuer på Sjælland tilmeldt sig netværket. Du kan se listen over dem herunder. Hvad er en Datastue? Datastuernes formål er at hjælpe og støtte ældre til at blive fortrolige med computere, internet og de nyttige funktioner, begge dele har. Undervisning og vejledning i datastuerne varetages af frivillige. Datastuer på Sjælland Roskilde Computerstue, 4000 Roskilde Høng Senior Service, 4270 Høng Jernløse Datastue, 4340 Tølløse Egebjerg Demokratek, 4500 Nykøbing sj. Biblioteket Nykøbing sj., 4500 Nykøbing sj. Datastue på Ølby bibliotek, 4600 Køge Datastuen Dalgården, 4683 Rønnede Se på hjemmesiden: dk/datastuer for mere præcis information eller kontakt datastuekonsulent Marie Bendix Jordt, Marie står til rådighed i forhold til alle spørgsmål om datastuer. Ring eller skriv, hvis du vil finde en datastue nær dig, vil melde din datastue ind i netværket, har brug for undervisere, elever, vil lave en ny datastue, eller Aktivitetscenter Skt. Joseph, 2200 København N Amager Seniorklub, 2300 København S Senior IT-stuen, 2300 København S Bjergvængets EDB klub, 2400 København NV Håndværkerhavens datastue, 2400 København NV Datastuen Glostrup, 2600 Glostrup Husum Vænge Centret, 2700 Brønshøj Skovlundes Datastue, 2740 Skovlunde Datastuen AAB45, 2740 Skovlunde Charlotteklubben, 2820 Gentofte Idehuset Vangede, 2820 Gentofte Frivilligcenter Græsted, 3230 Græsted Frivilligcenter Hillerød, 3400 Hillerød Jernløse Datastue søger undervisere Jernløse Datastue har egne lokaler, egne computere og masser af elever i Undløse, men vi mangler frivillige undervisere. Hvis du har lyst til at videregive din kunnen, møde nye mennesker og hjælpe andre ældre ind i den digitale tidsalder, så kontakt: Henning Ottosen Tlf / og hør nærmere. SOMMER

8 Busture Alle busture har afgang fra Valby Station, Lyshøjgårdsvej Køernes forårsdans i Sønderjylland 20. april kl Vi skal ud og se køerne få danseskoene på, når de slippes løs på græs og vælter ud i foråret. Anonym Rådgivning Danske Seniorer tilbyder medlemmerne gratis rådgivning hver onsdag kl Har du spørgsmål om f.eks. økonomi, sorg og krise i forbindelse med tab af pårørende, bolig eller hjemmehjælp, så få råd og vejledning hos vores frivillige senior-socialrådgiver Arne Arnsted på tlf Du kan også komme ind og få en snak med Arne Arnsted i Griffenfeldsgade 58. Det er dog bedst at ringe og aftale en tid i forvejen! Efter vintermørkets kulde kommer forårets lysegrønne herlighed og kådhed. Vi kører gennem forårs-danmark og ser de blomstrende træer og blomster. Frokost undervejs. Vi besøger bondegården Nørrekær i Bylderup Bov, hvor Lars og Dorthe bor med deres 4 børn. På gården vil Lars fortælle om, hvordan det er at være landmand i dag, og Dorthe serverer sønderjysk kaffebord. Efter besøget på gården kører vi et smut til grænsebutikkerne, så vi kan købe lidt med hjem. På turens ser vi også Trøjborg og Løgum Kloster. Pris 515 kr. Medlemspris 475 kr. Rundt på Falster og Marielyst Højskole 6. maj kl Har du lyst til at se Falster? Vi skal med bus til Stubbekøbing, Grønsund, hvor Marie Grubbe endte som færgekone, Næsgård Landbrugsskole, hvor Prins Joachim lærte landbrug, Hesnæs med de gamle fredede huse, Pomle Nakke, Generalens Lysthus, Cortzelitse og Marielyst Højskole, hvor vi får en god frokost. Tur rundt på det smukke Falster, undervejs får vi kaffe og kage i det fri. Pris 495 kr. Medlemspris 455 kr. Vi er et familiefirma med mange års erfaring i branchen. Ring for et uforpligtende tilbud: Jeg støtter Danske Seniorer og er medlem. Pensionistrabat 15 % 8 KOM MED!

9 Sofiero Rhododendronpark Sporvejsmuseet 28. maj kl Vi kører til Helsingør, sejler til Helsingborg og fortsætter til Sofiero, hvor der bliver rig lejlighed til at se rhododendronparken med ca rhododendroner, og gartneriet, hvor planterne kan købes med hjem. Tag frokosten med, der er mange hyggelige steder, hvor man kan spise. Her er også et cafeteria, hvor man kan købe mad. Tag svenske penge med og undgå kurstabet. Pris 320 kr. Medlemspris 270 kr. 17. juni kl Vi kører direkte til museet som er åbent kun for Danske Seniorers gæster. Vi bliver vist rundt af guider i remiserne, og ser alle de vogne museet råder over samt får et stort indblik i, hvordan vognene bliver repareret. Derefter kører vi i sporvogne ud i den grønne skov, hvor vi indtager smørrebrød inkl. drikkevarer. Der bliver også lejlighed til selv at gå på opdagelse. Inden vi kører hjem får vi serveret kaffe med brød. Pris 380 kr. Medlemspris 330 kr. Tilbud PM-10 privatalarm: 1 stk. alarmpanel 1 stk. GSM modul 1 stk. FOTO detektor 1 stk. dørkontakt 1 stk. fjernbetjening passende antal skilte Melemmer af Danske Seniorer får yderligere en ekstra fjenbetjening som medlemsfordel 1.995,- Inkl. komplet installation og moms STOP tyven - ved din hoveddør - med et brugervenligt og sikkert alarmsystem Tilsluttet vores døgnbemandede kontrolcentral via overvåget GSM forbindelse Abonnement 295,- pr. md. Abonnementet dækker: Reaktion på kontrolcentralen ved alarm/fejl, komplet serviceaftale samt leje af SIM kort. Efter bindingsperioden er privat alarmen din ejendom. (Samlet pris for 6 mdr. kr Opsiges abonnementet inden 36 mdr. betales en nedtagelsesafgift på kr ) Tlf.: Gydevang Allerød SOMMER

10 Skt. Joseph Griffenfeldsgade 44 telefon Herunder finder du et udpluk af de muligheder, vi tilbyder i aktivitetscentret. Edb på hold. Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag formiddag og eftermiddag. Korsang onsdag i lige uger. Holdmotion tirsdage både formiddag og eftermiddag. Linedance på alle niveauer, også nybegyndere. Tirsdag og onsdag eftermiddag. Zumba onsdag formiddag. Kinesisk gymnastik torsdag formiddag. Selvtræning i vores motionsrum på maskiner hver dag. Håndarbejde og hygge hver onsdag og torsdag formiddag. Mindfulness og meditation mandag formiddag. Vævning med instruktør hver tirsdag fra om formiddagen. Mandagscafe: Hygge, snakke og møde nye mennesker, der er altid kaffe og kage. Udfold dine evner i maleriets kunst onsdag og torsdag hele dagen. Rådgivning og hjælp med kontakt til myndighederne mandag, onsdag og torsdag. Herudover bl.a. fællesspisning hver onsdag og torsdag, oplæg, foredrag, busture, ferierejser i ind- og udland, madlavningskurser, dukketeater, filmeftermiddage og meget mere. IT-UNDERVISNING HJEMME HOS DIG FRA KUN 295 KR./TIME Kunne du tænke dig individuel IT-undervisning i dine kendte og trygge rammer særligt tilpasset dig og dine behov? Så er LÆR IT NU det rigtige valg for dig. RING TIL RIKKE PÅ Har du lyst til at høre mere, er du velkommen til at kigge forbi eller gå ind på vores hjemmeside Pris: Medlemskab pr. mdr. 50,- kr. Der betales for hele året. 10 KOM MED!

11 Særlige arrangementer Koncert med Flintesønnerne Er du dus med himlens fugle? Giftes med farmand Bornholm Bornholm Bornholm Hele ugen alene Og mange andre Vi glæder os til at spille for jer! Læs mere om Flintesønnerne på 6. april 2014 kl Tre velopdragne unge mænd, der tager den danske sangskat alvorligt. Kom og syng med på sange som: Pris 35 kr. For alle medlemmer af Danske Seniorer og/ eller Skt. Joseph. Tilmelding senest 4. april til kontoret på Skt. Joseph Cykelture Smør cyklen og madpakken og tag med på eventyr Vi mødes ved Valby Parkens hovedindgang Cykeltur til Bella Sky, Bjerget og 8 tallet 14. maj kl Vi cykler over den smukke Amager Fælleds til det fantastiske Hotel Bella Sky, og ser den flotte udsigt fra 22. etage, hvor vi evt. drikker en kop kaffe m. m. Derfra går turen videre til Bjarke Ingels berømte boliger»bjerget«, og derefter til»8 tallet«. Vi spiser vores frokost på Amager Natur Center Guidet tur i alt 10 km. Inkl. En øl/vand. Pris 55 kr. Medlemspris 45 kr. Cykeltur til Kalvebodbroen 11. juni kl Vi kører gennem Valbyparken ad små stier og broer til det høje bjerg med den fantastiske udsigt. Derefter fortsætter vi til Hvidovre Havn, hvor vi drikker en øl/vand og spiser vores medbragte madpakker. Vi cykler videre over Kalvebodbroen og langs Kalvebodløbet til Fiskerihavnen, et lille sted, hvor folk bor som på Christiania. Her besøger vi den lokale kunstner Vincent (hvis han er hjemme). Vi drikker kaffe i en af sejlklubberne. Guidet tur, inkl. en øl/vand & kaffe/te. Pris 55 kr. Medlemspris: 45 kr. SOMMER

12 Ture og udflugter Metroselskabet 23. april kl Mødested: Metrostation Ørestad Efter en præsentation af virksomheden bliver vi vist rundt på værkstederne, hvor vi skal høre om sikkerheden og se, hvordan togene vedligeholdes og rengøres. Når vi har fået svar på alle vores spørgsmål, begiver vi os over i Fields og får Lynæs Kro Pensionistudflugt Et ophold på den kgl. privilegerede kro er en oplevelse værd. Fordums tid står mejslet i de gamle bygninger og en historie med charme venter sammen med et godt dansk køkken, til at forkæle Dem og Deres gæster Til grupper over 20 personer kan vi tilbyde: Frokostplatte serveret som tag-selv-bord 2 slags sild - Fiskefilet med remoulade - 1/2 æg med rejer Frikadeller med surt - Flæskesteg med gammeldags rødkål - Ost med druer. Pris pr. person 125 kr. Tillæg lørdag/søndag, helligdage og aften 35 kr. Ønskes anretningen serveret på tallerken koster dette et tillæg på 25 kr. Sammensæt selv en varm frokostmenu: Forretter: Hovedretter: Desserter: Røget laks på brød Flæskesteg med rødkål Citronfromage Rejecocktail Kalvesteg med garniture Isdessert Tarteletter med høns Helstegt kalkunbryst Pære Belle Helene 2 retter: 158 kr. - 3 retter: 178 kr. Ønsker De hovedretten serveret 2 gange + 25 kr. Tillæg lørdag/søndag, helligdage og aften 35 kr. Ved bestilling af kaffe og kage i forbindelse med selskabet kan vi tilbyde: Kaffe med lagkage eller gammeldags æblekage 55 kr. Kaffe med småkager 30 kr. Kaffe med wienerbrød 45 kr. Drikkevarer: Øl, sodavand, glas husvin og snaps sælges til enhedspris 25 kr. pr. genstand Lynæs Kro Frederiksværkvej Hundested tlf en dejlig wienerschnitzel i Restaurant Bøfhuset. Pris 230 kr. Medlemspris 180 kr. Davids Samling 29. april kl. 13. Mødested: Kronprinsessegade 30 Vi skal høre om museets stifter, højesteretssagfører C. I. David og historien bag museets tre permanente samlinger: Islamisk samling, Ældre europæisk samling og Nyere dansk samling. Davids Samling er centralt placeret i det historiske København. Bagefter går vi på konditori Antoinette i Pistolstræde og får Afternoon Tea. Pris 255 kr. Medlemspris 225 kr. NB: Det er ikke muligt at tage kørestol eller rollator med op i samlingerne. Få billetter tilbage. Arbejdermuseet 6. maj kl. 11. Mødested: Rømersgade 22 Vi får en guidet rundvisning på museets udstilling om familien i 1950-erne. Efter rundvisningen indtager vi frokosten i den hyggelige Cafe Ølhallen, der ligger i kælderen under museet. Pris 270 kr. Medlemspris 220 kr. Den Blå Planet 8. maj kl Mødested: Billetsalget. Vi skal se den hvirvlende arkitektur og fantastiske beliggenhed. Vi skal se og opleve den magiske verden og se dyrelivet der gemmer sig under de store have. Mere end tusinde forskellige dyr. Fisk fra de kolde vande og smukke subtropiske fisk fra de varme lande. Vi skal i Amazonas opleve fuglelivet her. Vi skal ned under hele det univers og bl.a. se hvordan der bliver renset vand til alle disse dyrearter. Herfra kan vi også opleve vandbassinerne og den store tunnel. Pris 290 kr. Medlemspris 260 kr. 12 KOM MED!

13 Vestre Fængsel Museet 13. maj kl. 10. Mødested: Vester Kirkegårds Alle 1. Fængslet, der er fra 1895, har et meget spændende museum, som kun kan besøges efter aftale. På rundvisningen hører vi bl.a. om fangernes opfindsomhed ved flugtforsøg. Vi ser også, hvordan en celle så ud for 100 år siden. Museet er ikke ret stort, så det kniber med at komme til at sidde ned. Turen er uden spisning. NB: Turen er ikke velegnet for gangbesværede! Pris 100 kr. Medlemspris 50 kr. Glyptoteket 14. maj kl Mødested billetsalg. Vi skal rundt i den netop nyåbnede afdeling med De franske Mesterværker. Fokus bliver på Gauguins værker. De viser hans kunstneriske udvikling fra Paris over København til Bretagne og Tahiti. 43 af værkerne vises for publikum i denne nye ophængning. Også det sidst fundne værk af ham. Bagefter går vi hen til Rio Bravo og spiser frokost. Pris 290 kr. Medlemspris 260 kr. opleve hvorledes et rigtigt krydstogsskib ser ud i virkeligheden indbyder vi til dette besøg i Københavns Havn. Under besøget får vi over en drink en orientering om skibet og rederiets ture og efterfølgende vises vi rundt for at se skibet nærmere an. Besøget slutter med en dejlig frokost i en af skibets mange restauranter med tilhørende drikkevarer. Husk at medbringe pas. Når du tilmelder dig skal du oplyse pasnummer og navn som det er angivet i dit pas. Pris 230 kr. Medlemspris 190 kr. Sidste frist for tilmelding er 6. maj. Politihistorisk Museum 20. maj kl. 11. Mødested: Fælledvej 22 På Nørrebro i en af Københavns ældste politistationer ligger Politimuseet, som beskriver politiets historie fra dets opståen frem til vore dage. Museet giver også et indtryk af politiets håndtering af forskellige former for kriminalitet fra bondefangeri, forfalskninger, tyveri og drab til prostitution og pornografi. Efter besøget går vi til Doctors Cafe, hvor vi spiser stegt flæsk med persillesovs. Pris 285 kr. Medlemspris 235 kr. Jazzcruise på kanalerne Velkommen ombord Kom på et spændende besøg på MSC»Poesia«17. maj kl Præcis!! Mødested: Cruiseterminalen Ocean, tæt på Nordhavn station. Vi arbejder på at tilbyde et krydstogt til vores medlemmer. For at friste dig lidt og også for at du kan 25. maj og 1. juni kl Mødested: Nyhavn, ved Ankeret. NB: to datoer. En hyggelig aftentur hvor vi sejler en 90 min. lang rundtur i Københavns Havn til tonerne af dejlig good timing jazz à la New Orleans med Doc Houlinds All stars. Det er tilladt selv at medtage forfriskninger til turen. Vi sejler i overdækket båd om nødvendigt. NB: Bestillingsfrist 25. april. Pris 180 kr. Medlemspris 160 kr. SOMMER

14 Øresundscruise med DFDS 3. juni kl Mødested: DFDS terminalen Dampfærgevej Tag med Danske Seniorer på et Dagscruise, der varer 3½ time og nyd den gode udsigt sammen med vores store frokostbuffet i 7 Seas Buffet/ Blue Riband Restaurant. Undervejs går turen forbi Trekroner Fortet og den store Vindmøllepark, videre forbi Amager Strandpark, Kastrup Havn, Københavns Lufthavn, Saltholm, Dragør og retur til København under Øresundsbroen. Afsejling kl Pris dækker tur, frokost, 2 øl/ vand/vin samt kaffe og kage. Pris 445 kr. Medlemspris 395 kr. Få billetter tilbage Kjøge Mini-by Rundvisning 12. juni kl Mødested: Strandvejen 101, Køge Når man besøger Mini-Byen, kan man gå omkring i de arbejdende værksteder og forsikre sig om, at alt er hjemmelavet, det være sig mursten, teglsten, skorstene, tagrender, vinduer, døre og trapper. Byen, som færdigbygget skal bestå af ca bygninger, er langt fra færdig, men med over 400 bygninger på plads sommeren 2013 er den for alvor begyndt at tage form, og i havnen kan man se en række modelskibe fra den tid. De voksne vil bl.a. kunne glæde sig over den akkuratesse, der er lagt for dagen. Efter rundvisningen går vi til Skipperkroen på Havnen 25. Der får vi serveret en platte med efterfølgende kaffe og the. Øl og vand for egen regning. Pris 315 kr. Medlemspris 290 kr. huse og får også set nogle af de små Dragør gårdhaver, som vi ellers ikke har mulighed for at opleve. Efterfølgende spiser vi en dejlig frokost på havnen. Bus 35 og 350 kører til Dragør Stationsplads. Pris 200 kr. Medlemspris 180 kr. KONKURRENCE vind en dejlig kanalrundfart med CanalTours Henover sommeren vil Danske Seniorer tilbyde særlige Jazz og Operetteture med CanalTours på Københavns kanaler. Dejlige ture som vi varmt kan anbefale. Men turbådene sejler jo mange andre ture, og vi har købt nogle billetter, som vi sætter på»højkant«i denne konkurrence. Det eneste du skal gøre er at sende os en mail på hvori du svarer på spørgsmålet: Hvor mange turbåde har CanalTours i København? find svaret på deres hjemmeside. Vi kan afsløre at tallet enten er 6, 16 eller 36 Vi trækker lod blandt de indkomne svar om 3x2 billetter til en værdi af 225 kr. pr. billet. God fornøjelse Det gamle Dragør 18. og 19. juni kl. 10. Vi mødes på Dragør Stationsplads. NB: Bemærk 2 datoer! Benyt denne enestående lejlighed for at komme med en lokal Dragør beboer ud at se og høre om det gamle Dragør. Vi går rundt i de gamle stræder og hører alle historierne omkring de smukke 14 KOM MED!

15 Fredensborg Slot og Orangeri 15. juli kl Mødested: Kiosken udenfor porten. (Tag S tog til Hillerød og videre med Lille Nord til Fredensborg, her holder Bus 371, som kører kl til slottet.) På rundvisningen i Slottet ser vi bl.a. havesalen med den smukke udsigt over parken, kuppelsalen, hvor de store fester afholdes, samt ruderne, hvori mange kendte har ridset deres navne. Bagefter går vi til Orangeriet og ser de mange urter, der dyrkes til hoffet. Der er ingen spisning med, da det kun er mindre steder, der har åbent. Pris 170 kr. Medlemspris 120 kr. Operettebåden lægger fra kaj med dejlige toner til havnerundturen 29. juli kl Mødested: Canal Tours, Gl Strand. Den succesrige Operettebåd lægger igen fra kaj. Der er garanteret en fornøjelig og uhøjtidelig omgang musikalsk underholdning i de Københavnske kanaler, medens du nyder en dejlig kanalrundfart gennem Københavns kanaler. Programmet byder på danske og udenlandske sange fra kendte og mindre kendte operetter. Det er tilladt selv at medbringe drikkevarer til turen. Tilmeldingsfrist. 23. maj. Pris 210 kr. Medlemspris 190 kr. smukke slot, bygget af Chr. D. 4. Museet fortæller 500 års danmarkshistorie gennem portrætter, historiemalerier, møbler og kunstindustri. Oplev de mange fine periodeinteriører, slottets imponerende pragtrum og historiens kendte danskere. Vi får en gennemgang af historien fra reformationen til i dag. Bagefter spiser vi frokost på Restauration Leonora. Prisen er inkl. kaffe og en øl eller vand. Pris 350 kr. Medlemspris 330 kr. NB: Meddel venligst ved billetkøb, hvis gangbesværede ønsker at deltage. Lille Mølle 12. og 13. aug. kl Mødested: Christianshavns Voldgade 54. NB: 2 datoer. Den sidste af byens gamle voldmøller indrettede ingeniør Ejnar Flach-Bundegaard i 1916 til bolig for sig selv og hustruen Johanne. Det blev et helt specielt hjem, hvor fest, sammenkomster og nationalromantiske interesser satte præg på indretningen. Pris 140 kr. Medlemspris 90 kr. Sankt Petri Kirke Frederiksborg slot 5. aug. kl Mødested: Billetsalget Frederiksborg Slot rummer Det Nationalhistoriske Museum. Vi skal rundt på dette 27. aug. kl.11. Mødested: Sankt Petersstræde 2 Skt. Petri Kirke, der er Københavns bedst bevarede bygning fra middelalderen, har overlevet byens brande og krige. Den omtales første gang i 1304, og efter sigende skulle Struense være begravet her. Vores guide fortæller og viser rundt i kirken, gravkapeller og urtegård. Vi indtager en dejlig kalvefilet på Café Kultorvet. Pris 230 kr. Medlemspris 180 kr. SOMMER

16 Kom Med! ture med Erik Jensen Vi mødes ved billetsalget på en Station, hvor intet andet er nævnt. Der er ingen tilmelding. Medbring evt. mad og drikke til en kort pause. Turen koster 10 kr. og bliver gennemført uanset vejrliget. 100 års jubilæum Efter rigtig mange år i først Pensionisternes Samvirke og sidenhen Danske Seniorer, har Erik Jensen valgt at lade sig pensionere som arrangør og turleder af Kom Med! turene. Hans sidste tur er turen gennem Mindelunden den 7. maj. Vi har været så utrolig glade for at arbejde sammen med Erik, og Eriks ture har været et fantastisk og meget velbesøgt tilbud, som rigtig mange har haft glæde af gennem årene. Faktisk har Erik haft mere end mennesker med ud på sine vandreture. Vi vil gerne sige Erik Jensen en kæmpe tak for den store indsats. Du vil blive savnet, Erik! fra kr. 395,- Sommerudflugt til Flakfortet det 100 år gamle menneskeskabte søfort Nyd sejltur, god mad og oplevelser... kl afgang Nyhavn ved 71 kl historisk rundvisning på fortet kl frokostbuffet i restauranten kl afgang Flakfortet eller kl afgang Nyhavn ved 71 kl frokostbuffet i restauranten kl historisk rundvisning på fortet kl afgang Flakfortet Book på tlf april Langfredag kl Kbh. H. under uret, tilslutning Roskilde St. kl Med bus 207 til Boserup skov, hvor anemonerne gerne skulle stå i fuldt flor i et hvidt tæppe. Efter en tur i skoven (og lidt af fjorden), tager vi bussen til Roskilde St. ca. 6,5 km. 21. april Anden Påskedag kl Lyngby St. Vi går til Søpromenaden og af Åmosestien rundt om Lyngby sø. Slut Lyngby St. ca. 5 km. 23. april onsdag kl Albertslund St. Vi tager bus 143 til Orchidevej og af Kringelstien gennem skovplantagen, mose, bakker og sletter, hvor man kan se højlandskvæget græsse. Slut bus 143 Ballerup Albertslund ca. 5,5 km. 4. maj søndag kl Ryparken St. Aftentur i Mindelunden. Vi runder Emdrup sø, spiser maden i Søholmpark, går gennem Naturparken til Mindelunden, som er stemningsfuldt oplyst med levede lys. Der vil være musik, sang og taler denne mindeaften. Slut her. Ca. 4,5 km. 16 KOM MED!

17 7. maj onsdag kl Hellerup St. Vi går gennem Mindelunden og ser gravene og videre gennem Naturparken til Lersøparken. Vi skal se Bjørn Nørgaards flotte byggeri ved Bispebjerg Bakke, inden vi fortsætter til Bispebjerg Hospital. Slut Bispebjerg St. ca. 5,5 km. Klærkesalen Griffenfeldsgade 44 Forårskoncert med det fantastiske Ydunkor 11. maj kl Kom og oplev Ydunkoret i den smukke Klærkesal på Skt. Joseph. Vi skal lytte og synge med på flere af sangene. Et rigt og varieret program som består af fædrelandssange, traditionelle og klassiske danske sange. Bl.a. synger Ydunkoret Vivaldis Gloria i D dur det meget flotte korværk. Her får du lov at opleve at være en del af det store kor. Efter underholdningen vil der være kaffe og kage. Pris inkl. kaffe og kage 50 kr. Medlemspris 35 kr. Silver Big Band 10. april kl Kom og få en dans til swingmusik med klangen af de gamle mestre som Glenn Miller, Count Basie og Duke Ellington. Det er musik, der skaber stemning. Silver Big Band har et flot program Unikt udflugtsmål ideelt til grupper og busselskaber Birkegårdens Haver er en af Danmarks største besøgshaver Her kan I opleve den farverige Dansk/engelske have, Danmarks største Japanske have, den vilde Præriehave, den lærerige Klosterhave og den nye selvforsyningshave Permahaven. Udover haverne er der Café Klokkeblomst, som kan servicere optil 200 gæster fordel på 3 områder, en spændende gavebutik på 200 m 2, dyreområde, legepladser, minigolfbane mm. Det er det ideele udflugtsmål både forår, sommer, efterår og til Jul, hvor den Japansk have er smukt belyst, og der er julehygge alle vegne. Åbningstider: Fra d. 16/04 14/09 alle dage kl Grupper efter aftale til d. 18/10. Efterårsferien: Fra d. 11/10 18/10 fra kl Eventyrlig Jul: For grupper på hverdage fra d. 24/11 til d. 19/12 efter aftale: Birkegårdens Haver / Tågerupvej 4, Tågerup / 4291 Ruds Vedby / Tlf / Fax / / SOMMER

18 med masser af de kendte numre fra swingtiden, som leveres af det 17-mand store orkester. Helt i front er sangeren Claus Bishop, der fremragende fortolker en stribe af de gode gamle Frank Sinatra hits. Pris 95 kr. Medlemspris 70 kr. Tisvilde Højskole Forårspensionat på badehotellet Valgfrie datoer maj 2014 Kom og nyd foråret på Tisvilde Højskole. Højskolen ligger i den gamle fiskerby Tisvildeleje meget tæt på stationen, butikkerne, de hyggelige cafeer, den fine biograf og kunstgallerierne. Tisvilde Hegn, det maleriske landskab og den rene og uspolerede sandstrand ved Kattegat lægger op til dejlige cykel- og gåture. Cykler kan lånes. Vi har til huse i en fin gammel badepension fra 1912 med dejlig lys spisesal, hyggelig dagligstue, bibliotek, to foredragssale. Udendørsarealet er udstyret med møblerede solkroge, pergola, guldfiskedam, petanquebane, en smuk blomsterhave og havepavillon. Vores kostpolitik er at tilberede god hjemmelavet og sund mad af friske råvarer, der passer til årstiden. Pris pr. døgn kun kr Tillæg enkeltværelse kr. 75 pr. døgn. Prisen indbefatter to retters menu, eftermiddagskaffe m. hjemmebag, kold/ varm buffet, aftenkaffe og morgenmad. Indkvartering fra kl afrejse kl Forudbestilling nødvendig. Tisvilde Højskole Julsgårdsvej Tisvildeleje Tlf Rejsehjørnet Vi arrangerer rejser i ind- og udland. Danske Seniorer er medlem af Rejsegarantifonden. Vi formidler rejser til både personlige medlemmer og foreninger. Kom eller ring, vi har gode tilbud i alle prislag. Alle priser er pr. person i delt dobbeltværelse. Rejsehjørnet har åbent mandag-fredag kl Telefon Alle busture afgår fra Valby Station. Solskinsøen Bornholm maj. BUS Vi kører til Sverige og sejler med færgen Ystad- Rønne. Guiden møder os i Rønne, hvorfra vi kører til Bornholms største vartegn borgruinen Hammershus. Aftensmad og overnatning på Hotel 18 KOM MED!

19 Friheden i Allinge. Drikkevarer ad libitum undermiddagen (øl, vand og vin). Næste dag kører vi til Helligdomsklipperne. Vi gør ophold i Gudhjem, og efter frokost sejler vi til Christiansø. Sidste dag besøger vi Østerlars Rundkirke og glaspusteriet Baltic Sea Glass. Efter frokost i Svaneke skal vi på besøg i Bolcheriet.Sidst på eftermiddagen kører vi til Rønne, hvorfra vi sejler til København. Specialbrochure kan rekvireres hos Danske Seniorer. Pris inkl. morgenmad og aftensmad, entreer og udflugt til Christiansø. Lokal guide og repræsentanter fra Danske Seniorer på hele turen. Pris kr. Medlemspris kr. Vejle Ådal-Sønderjylland-Hærvejen juni, afgang kl BUS Vi skal bo på Røde Kro, der ligger ved Hærvejen. På turen skal vi bl.a. opleve Jellingestenene samt Randbøl Hede. Vi kører gennem Vejle Ådalen og spiser frokost i Bindeballe købmandsgård. Vi skal opleve hærvejen med de gamle kampestensbroer. Husk pas, da vi tager en tur over grænsen og ser Danmarks hyggeligste grænseovergang. Vi skal se byen Kupfermühle, som blev grundlagt af Chr. D. 4. i På hjemturen kører vi til Fredericia, hvor vi har en guidet tur på voldene. Eftermiddagskaffe indtager vi på Fyn. Pris kr. Medlemspris kr. inkl. helpension Stockholm, Helsingfors og Skærgården c 15. juni, 4 dage, BUS Vi kører mod den smukke by Linkøbing, hvor vi overnatter. I Stockholm skal vi på en spæn- StorStrømS KammerenSemble præsenterer: c sommermusik Pa fuglsang august 2014 Η 5 intensive dage: KammermusiK, foredrag, Kultur, fordybelse m.m. I c HerregÅrdsoPHold kr ,- pr overnatning kr ,- for hele perioden dagskort kr. 425,- enkeltkoncerter kr. 90,- åbningskoncert kr. 100,- se flere informationer på eller kontakt os: nystedvej 73 FuglSang Herregård 4891 toreby l t l F.: m ail: H amberplayers.dk sommermusik128x90.indd 1 13/02/ SOMMER

20 dende rundtur, inden vi sætter kursen mod Vikinglines skib, der skal sejle os til Helsingfors. På skibet indkvarteres vi i udvendige kahytter, inden vi nyder en lille forfriskning på dækket og den pragtfulde udsejling gennem Stockholms Skærgård. Aften med stor buffet i skibets restaurant her er øl, vand og vin ad libitum med i prisen. Næste morgen kan vi se Helsingfors i horisonten, mens vi nyder den store morgenbuffet, og efter ankomst tager vi på en byrundtur med bus. Senere sejler vi tilbage til Stockholm med samme fine bespisning som på udrejsen, og så går turen hjemad mod København. Pris kr. Medlemspris kr. Nykøbing F. Revyen juni. BUS Vi kører til Nykøbing F, hvor vi kigger lidt på byen sammen med guiden eller alene, inden vi spiser frokost i Teaterbygningen. Kl. 16 skal vi se revyen, der i 2013 for tredje gang blev kåret til Danmarks bedste revy. Efter revyen kører vi til Hotel»Søparken«i Maribo, hvor vi overnatter, evt. lille aftentur i byen m. guiden. Kaffe og ostemad. 2. dag: Vestlolland med bl.a. Mindeparken i Rødby Fjord, Kramnitse, Rewentlov og Halskov Kloster. Vi spiser på Restaurant»Fjorden«på Albuen ved Nakskov. Pris kr. Medlemspris kr. Grønland juni eller august. Afgang fra Kastrup Lufthavn Højskoleferie i Qaqortoq, Julianehåb. Turen er en højskoleferie med både natur og kultur. Oplev: Indlandsisen, de varme kilder, de gamle nordboruiner i Hvalsø, garveriet, kommunen, besøg hos en fåreholderfamilie, kaffemik hos en grønlandsk familie, festaften, grillaften, rundvisning i byen, nationaldag, Nargsaq by, foredrag og meget mere. Pris pr. person i dobbeltværelse med bad: kr. Medlemspris: kr. Tillæg for enkeltværelse 700 kr. inkl. fuld forplejning og alle ture. Rømø-Manø-Fanø august. Afgang kl BUS Der vil være ophold på Fyn undervejs, frokost i Ribe og guidet tur. Vi forventer at være på Rømø kl Efter middagen er der guidet tur på Rømø. Dagen efter kører vi mod Vester Vedsted, hvor vi kører med traktoren over til Manø. 3. dagen skal vi til Fanø, hvor der vil være guidet tur og frokost på Fanø Krogaard. Pris kr. Medlemspris kr. inkl. helpension. Tillæg for enkeltværelse 300 kr. Stockholm aug. Afgang kl.8 BUS Vi tager op gennem Skåne og Småland med besøg på det berømte glasværk Kosta Boda. Derefter til den gamle»danske«by Kalmar. Aftensmad på vort dejlige First Hotel Witt. Efter morgenmad næste dag går turen nordpå til Vimmerby og besøg i Astrid Lindgrens verden, hvor vi hilser på lille Emil og Pippi. Videre til Söderköping for at se Göta kanal. Ankomst til Stockholm om aftenen og indkvartering og aftensmad på Quality Hotel Nacka. Efter morgenmad kører vi en bytur i Stockholm. Om eftermiddagen sejler vi ud i den smukke skærgård. Undervejs beretter guiden om, hvad vi passerer og hvad der er typisk for skærgården. Denne mukke 20 KOM MED!

AktivitetsBladet KOM MED! NR.1 DANSKE SENIORER MED HINANDEN FOR HINANDEN

AktivitetsBladet KOM MED! NR.1 DANSKE SENIORER MED HINANDEN FOR HINANDEN AktivitetsBladet KOM MED! DANSKE SENIORER MED HINANDEN FOR HINANDEN NR.1 FORÅRET 2014 Store Forårsfester I T I V L I I år tilbyder Danske Seniorer to store forårsfester i Koncertsalen i Tivoli. Begge fester

Læs mere

AktivitetsBladet KOM MED! NR.3 DANSKE SENIORER VI HJÆLPER HINANDEN

AktivitetsBladet KOM MED! NR.3 DANSKE SENIORER VI HJÆLPER HINANDEN AktivitetsBladet KOM MED! DANSKE SENIORER VI HJÆLPER HINANDEN NR.3 EFTERÅRET 2014 De Ældres Dag 2014 I år fejrer vi De Ældres Dag på Københavns Rådhus med at synge fællessang sammen med kunstnerne. Der

Læs mere

SeniorBladet. Digitalisering 2 DANSKE SENIORER 2. ÅRGANG NR. 2 MARTS 2014 TEMA: MED HINANDEN - FOR HINANDEN

SeniorBladet. Digitalisering 2 DANSKE SENIORER 2. ÅRGANG NR. 2 MARTS 2014 TEMA: MED HINANDEN - FOR HINANDEN SeniorBladet TEMA: Digitalisering 2 danske DANSKE SENIORER 2. ÅRGANG NR. 2 MARTS 2014 Seniorer MED HINANDEN - FOR HINANDEN INDHOLD 02.14 Leder: Frivillige er elskede af alle Nye spilleregler skal hjælpe

Læs mere

OK-Klubben. - er for alle voksne KURSUSPLAN PROGRAM. OK-Klubben - er for alle voksne

OK-Klubben. - er for alle voksne KURSUSPLAN PROGRAM. OK-Klubben - er for alle voksne OK-Klubben - er for alle voksne Ålegården 3 6000 Kolding Tlf. 75 52 47 67 ok@kolding.dk www.ok-klubben.dk 1 PROGRAM 1. januar 1. januar - 30. - 30. juni juni 2011 2014 KURSUSPLAN for dag- for dag- og og

Læs mere

SeniorBladet DANSKE SENIORER 1. ÅRGANG NR. 3 OKTOBER 2013 MED HINANDEN - FOR HINANDEN

SeniorBladet DANSKE SENIORER 1. ÅRGANG NR. 3 OKTOBER 2013 MED HINANDEN - FOR HINANDEN SeniorBladet danske DANSKE SENIORER 1. ÅRGANG NR. 3 OKTOBER 2013 Seniorer MED HINANDEN - FOR HINANDEN INDHOLD 03.13 Leder: Støt andre det gavner dig selv Frivilligt arbejde kan forlænge dit liv....................

Læs mere

TURINSPIRATION 2011 VI ÅBNER DØRENE TIL NYE REJSEOPLEVELSER

TURINSPIRATION 2011 VI ÅBNER DØRENE TIL NYE REJSEOPLEVELSER TURINSPIRATION 2011 VI ÅBNER DØRENE TIL NYE REJSEOPLEVELSER Spanien: Nu også grupperejser med fly - se side 29-31 - en verden af muligheder GRUPPEREJSER Anne Andersen aa@egons.dk Salg af flyrejser i hele

Læs mere

Posthornet. Formandsmødet i Rørvig. Ansøgning om ferieophold 2015. LEDER: Samarbejde på tværs SIDE 4 SIDE 18

Posthornet. Formandsmødet i Rørvig. Ansøgning om ferieophold 2015. LEDER: Samarbejde på tværs SIDE 4 SIDE 18 Posthornet MEDLEMSBLAD FOR POSTPENSIONISTERNES LANDSFORENING DECEMBER 06 14 Formandsmødet i Rørvig SIDE 4 Ansøgning om ferieophold 2015 SIDE 18 LEDER: Samarbejde på tværs Indhold 4 FORMANDSMØDET I RØRVIG

Læs mere

Medlemsblad for Postpensionisternes Landsforening

Medlemsblad for Postpensionisternes Landsforening Posthornet 04/09 august Medlemsblad for Postpensionisternes Landsforening Lynet slog ned i landpostbudet Sommertræf 2009 Side 4 Side 8 postpensionister på flyvestation karup Side 10 posten vejle på tur

Læs mere

SeniorBladet TEMA. Vind cd er, bøger og teaterbilletter. Senior Film Café. I bus blandt bavianer og lemurer. Juniorer hjælper seniorer Her skræves der

SeniorBladet TEMA. Vind cd er, bøger og teaterbilletter. Senior Film Café. I bus blandt bavianer og lemurer. Juniorer hjælper seniorer Her skræves der SeniorBladet DANSKE SENIORER 3. ÅRGANG NR. 5 AUGUST 2015 TEMA Rette pille i rette mund til rette tid Vind cd er, bøger og teaterbilletter Senior Film Café I bus blandt bavianer og lemurer Juniorer hjælper

Læs mere

YOGA MUSIK KREATIV FRITID IT/EDB BAGEKURSER SPROG ZUMBA MALERI KOR DER RYKKER REJSER AFSPÆNDING PILATES KURSER FORÅR 2014 MASSAGE DEBAT FOREDRAG

YOGA MUSIK KREATIV FRITID IT/EDB BAGEKURSER SPROG ZUMBA MALERI KOR DER RYKKER REJSER AFSPÆNDING PILATES KURSER FORÅR 2014 MASSAGE DEBAT FOREDRAG FORÅR 2014 Albertslund Ballerup Glostrup Høje Taastrup Ishøj Vallensbæk KURSER OPLEVELSER FOREDRAG REJSER AFSPÆNDING ZUMBA MEDITATION KREATIV MADLAVNING HJERTEHOLD IT/EDB BAGEKURSER SPROG MUSIK KREATIV

Læs mere

Tisvilde Højskole Kultur Ferie & Kursushotel - stedet hvor seniorerne mødes

Tisvilde Højskole Kultur Ferie & Kursushotel - stedet hvor seniorerne mødes Tisvilde Højskole Kultur Ferie & Kursushotel - stedet hvor seniorerne mødes Program 2015 www.tisvildehoejskole.dk Mail: tisvildehoejskole@gmail.com Tlf.: 48 70 76 36 VELKOMMEN TIL TISVILDE HØJSKOLE cafeer,

Læs mere

AFTENSKOLE. KURSUSKATALOG ALBERTSLUND BALLERUP GLOSTRUP HØJE-TAASTRUP ISHØJ VALLENSBÆK Forår 2015

AFTENSKOLE. KURSUSKATALOG ALBERTSLUND BALLERUP GLOSTRUP HØJE-TAASTRUP ISHØJ VALLENSBÆK Forår 2015 AFTENSKOLE KURSUSKATALOG ALBERTSLUND BALLERUP GLOSTRUP HØJE-TAASTRUP ISHØJ VALLENSBÆK Forår 2015 2 Velkommen AOF Vestegnen har hermed fornøjelsen af at byde velkommen til en ny og inspirerende forårssæson

Læs mere

Hillerød. Nr. 1. 25. årgang februar 2015 Information fra lokalbestyrelsen i Hillerød

Hillerød. Nr. 1. 25. årgang februar 2015 Information fra lokalbestyrelsen i Hillerød Hillerød Nr. 1. 25. årgang februar 2015 Information fra lokalbestyrelsen i Hillerød Arrangementskalender/indholdsfortegnelse 02.03.15 Mandagsmøde: Hundehoveder og hængerøve s. 23 05.03.15 Studiekreds:

Læs mere

KULTUR 2013/2014. posten Folkeoplysning, undervisning og kulturelle arrangementer i Nordfyns kommune

KULTUR 2013/2014. posten Folkeoplysning, undervisning og kulturelle arrangementer i Nordfyns kommune KULTUR 2013/2014 posten Folkeoplysning, undervisning og kulturelle arrangementer i Nordfyns kommune Foreninger og institutioner Navne og adresser Frit Oplysningsforbund Nordfyn....Side 4 Vera Andersen,

Læs mere

Pers hus brændte ned. Kassebeholdningen i Brugsen stiger ikke Læs side 19. Den første bierfest i Bjert væltede hallen Læs side 37.

Pers hus brændte ned. Kassebeholdningen i Brugsen stiger ikke Læs side 19. Den første bierfest i Bjert væltede hallen Læs side 37. Nummer 2, 19. årgang, februar 2013 Uddeles gratis til samtlige husstande i 6091 Bjert og 6092 Sdr. Stenderup Pers hus brændte ned Læs side 3 Kassebeholdningen i Brugsen stiger ikke Læs side 19 Den første

Læs mere

Tisvilde Højskole. Kultur Ferie & Kursushotel - stedet hvor seniorerne mødes

Tisvilde Højskole. Kultur Ferie & Kursushotel - stedet hvor seniorerne mødes Tisvilde Højskole Kultur Ferie & Kursushotel - stedet hvor seniorerne mødes Program 2014 www.tisvildehoejskole.dk Mail: tisvildehoejskole@gmail.com. Tlf. 48 70 76 36 Forstander Mogens Johansen byder velkommen

Læs mere

TisvildeNyt. Årgang 16 nr. 5 nov.-dec. 2008. Årgang 21 nr. 3. maj-juni 2013. Løssalg kr. 20. Amerikanertræf på Parkeringspladsen i maj 2012

TisvildeNyt. Årgang 16 nr. 5 nov.-dec. 2008. Årgang 21 nr. 3. maj-juni 2013. Løssalg kr. 20. Amerikanertræf på Parkeringspladsen i maj 2012 TisvildeNyt Årgang 16 nr. 5 nov.-dec. 2008 Årgang 21 nr. 3 Amerikanertræf på Parkeringspladsen i maj 2012 maj-juni 2013 Løssalg kr. 20 BRILLER. SOLBRILLER. KONTAKTLINSER v/optiker CHRISTIAN SCHØNBECK HELSINGE

Læs mere

Årsprogram 2015/16. Bramsnæs: Østergaard Aktivitetscenter Karlebyvej 58 Lille Karleby. Nødager 30, Gevninge Bognæsvej 5 Herslev

Årsprogram 2015/16. Bramsnæs: Østergaard Aktivitetscenter Karlebyvej 58 Lille Karleby. Nødager 30, Gevninge Bognæsvej 5 Herslev Årsprogram 2015/16 Bramsnæs: Østergaard Aktivitetscenter Karlebyvej 58 Lille Karleby Nødager 30, Gevninge Bognæsvej 5 Herslev Lejre Øst: Huset Lejrevej 15 A Hvalsø: Hvalsø Østergadecenter Østergade 1 Kære

Læs mere

AOF Rødovre. Foredrag Oplevelser. Kurser. Efterår 2010 www.aof-rodovre.dk. Tilmelding på www.aof-rodovre.dk eller ring 36 48 15 99 AOF Rødovre 1

AOF Rødovre. Foredrag Oplevelser. Kurser. Efterår 2010 www.aof-rodovre.dk. Tilmelding på www.aof-rodovre.dk eller ring 36 48 15 99 AOF Rødovre 1 AOF Rødovre Foredrag Oplevelser Efterår 2010 www.aof-rodovre.dk Kurser Tilmelding på www.aof-rodovre.dk eller ring 36 48 15 99 AOF Rødovre 1 Lyst til mere Søren Dahl med gæster - Café Hack Søren Dahl 40+2.

Læs mere

16. årgang Nr. 3 september 2012

16. årgang Nr. 3 september 2012 16. årgang Nr. 3 september 2012 Mad & Motion 2012 2 // Mad & Motion Nr. 3 september 2012 Saltvig Skovhuse Stokkemarke Abed Tjennemarke Keldernæs Blans Havlykke Sørup Rersnæs Nørreballe Pårup Østofte Erikstrup

Læs mere

23. årgang. Nr. 45. i Skandinavisk Naturpark, fotograf Niels Poulsen. Vinter i Ishøj

23. årgang. Nr. 45. i Skandinavisk Naturpark, fotograf Niels Poulsen. Vinter i Ishøj Nr. 23. årgang Årgang Januar 2012 Nr. 45 49 25. Januar 2014 P r o g r a mfor F1. o rhalvår 1. H a2014 lvår 2012 Program Vinter i Ishøj Isbjørne i Skandinavisk Naturpark, fotograf Niels Poulsen Ole Møller

Læs mere

April 2009 Årgang 13. nr. 3

April 2009 Årgang 13. nr. 3 April 2009 Årgang 13. nr. 3 Bogstart for de mindste børn - side 3 Nyd livet, hele livet - side 8-9 Teater på Brøndbys skoler - side 17 Perlen fylder ti år - side 17 Så kom de digitale kanaler - side 18-19

Læs mere

AOF Hovedstadens aftenskole

AOF Hovedstadens aftenskole Bispebjerg Brønshøj Frederiksberg Husum Indre By Kongens Enghave Nørrebro Sundby Valby Vanløse Vesterbro Ørestaden Østerbro AOF Hovedstadens aftenskole Musik og sang Personlig udvikling Kreativ fritid

Læs mere

60 ÅRs JUBILÆUMSSHOW. MEEwallet - Tag på en SPIES læserrejse Rejs med børnebørnene til Mallorca eller oplev det charmerende Grækenland med 4% bonus.

60 ÅRs JUBILÆUMSSHOW. MEEwallet - Tag på en SPIES læserrejse Rejs med børnebørnene til Mallorca eller oplev det charmerende Grækenland med 4% bonus. NR. 2 - MAJ. 2015 130. ÅRGANG 203.700 EKS. F-BLADET.DK 60 ÅRs JUBILÆUMSSHOW 16 MEEwallet - ny betalingsløsning til mobiltelefonen Tag på en SPIES læserrejse Rejs med børnebørnene til Mallorca eller oplev

Læs mere

Nr. 96-2014. Klubblad for Lolland-Falsters Veteran Klub

Nr. 96-2014. Klubblad for Lolland-Falsters Veteran Klub VeteranNyt Nr. 96-2014 Klubblad for Lolland-Falsters Veteran Klub Henrik Eg, Errindlev. Mens vi venter på foråret 2 Hurtigt i gang af: Carsten Andersen Vi skal have fundet arbejdstøjet frem allesammen.

Læs mere

SeniorBladet. Leder: Et skridt i den rigtige kørselsretning. Mød Gerda, en ildsjæl i lokalsamfundet. Kontaktannoncer hitter. Vind signerede bøger

SeniorBladet. Leder: Et skridt i den rigtige kørselsretning. Mød Gerda, en ildsjæl i lokalsamfundet. Kontaktannoncer hitter. Vind signerede bøger SeniorBladet DANSKE SENIORER 3. ÅRGANG NR. 2 MARTS 2015 Leder: Et skridt i den rigtige kørselsretning Mød Gerda, en ildsjæl i lokalsamfundet Kontaktannoncer hitter Vind signerede bøger RUNDT I LANDET Der

Læs mere

LungePatient.dk. Lungeforeningen Boserup Minde. LungePatient.dk nr. 2 2010 1. NR. 2 Marts 2010

LungePatient.dk. Lungeforeningen Boserup Minde. LungePatient.dk nr. 2 2010 1. NR. 2 Marts 2010 LungePatient.dk NR. 2 Marts 2010 LungePatient.dk LUNGEFORENINGEN BOSERUP MINDE Lungeforeningen Boserup Minde LungePatient.dk nr. 2 2010 1 Oplev Bornholm! Oplev Bornholm Gode pensionistrabatter: 1 pensionist

Læs mere

Jeppe er vild med motorer

Jeppe er vild med motorer Nummer 9 17. årgang, oktober 2011 Uddeles gratis til samtlige husstande i 6091 Bjert og 6092 Sdr. Stenderup Jeppe er vild med motorer Læs side 5 Cindy har aldrig glemt Sdr. Stenderup Læs side 12 Bjert

Læs mere

Esplanaden SOMMERKOLONI MED BØRNENES REJSEBUREAU ÅBENT HUS I BRØNDBY STRAND SIDE 13. se midtersiderne. Beboerbladet

Esplanaden SOMMERKOLONI MED BØRNENES REJSEBUREAU ÅBENT HUS I BRØNDBY STRAND SIDE 13. se midtersiderne. Beboerbladet Esplanaden Beboerbladet September 2010 Årgang 14 nr.7 SOMMERKOLONI MED BØRNENES REJSEBUREAU SIDE 13 ÅBENT HUS I BRØNDBY STRAND se midtersiderne side 3 side 8 side 9 Esplanadens Redaktion - en frivillig

Læs mere

Årsprogram 2014/15. Fællesoplysningsnummer 46 40 01 84. Bramsnæs: Østergaards Aktivitetscenter Karlebyvej 58 Lille Karleby

Årsprogram 2014/15. Fællesoplysningsnummer 46 40 01 84. Bramsnæs: Østergaards Aktivitetscenter Karlebyvej 58 Lille Karleby Årsprogram 2014/15 Bramsnæs: Østergaards Aktivitetscenter Karlebyvej 58 Lille Karleby Nødager 30, Gevninge Bognæsvej 5 Herslev Lejre Øst: Huset Lejrevej 15 A Hvalsø: Hvalsø Østergadecenter Østergade 1

Læs mere