DECEMBER JANUAR FEBRUAR 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DECEMBER JANUAR FEBRUAR 2010"

Transkript

1 DECEMBER JANUAR FEBRUAR 2010 Aldrig færdig altid på vej Egebæk-Hviding Kulturcenter har efterhånden lagt hus til foredragstimen i forbindelse med arrangementet angående Stiftsmøde og Landemode i Ribe i en årrække, og i år var ingen undtagelse. Vi trådte inden døre, og en enkelt skænkede en halv kop kaffe til at styrke sig på efter en lang bustur. Ellers fik vi os hurtigt placeret i rækkerne foran talerstolen. Det er ligesom vi er ved at kende hinanden. Biskop Elisabeth Dons Christensen bød velkommen og bidrog også til en afslappet atmosfære, men hun vakte også de fremmødtes opmærksomhed ved straks at give ordet til biskop Kresten Drejergaard, Odense: Forfatteren rakte bogen. Den himmelske gudstjeneste op, og det var tilmed overskriften på hans foredrag. I byen Kastraki, Grækenland ved foden af Meteora Klipperne (Meteora betyder klipperne i himlen) ligger en kuppelkirke. Den svenske kunsthistoriker Göran Schildt har udtalt, at de byzantinske kuppelkirker er som dykkerklokker. Gudstjenesten skal være som et stykke himmel på jord. Drejergaard havde ladet sig inspirere af disse ord, så det var store ord han lagde ud, og vi lyttede spændt. Talen mellem sangene er for lang, begyndte han, og inden vi havde set os om, sad vi midt i et verbalt sølvbryllup. Han stillede det åbne spørgsmål: Hvordan kan det være, at gudstjenesten i kirken og et sølvbryllup i for-

2 samlingshuset har noget til fælles? Der er faste og vekslende led begge steder, og med få ord havde han sat tingene op mod hinanden: Det faste led: Døren til festsalen går op og ind går hovedpersonerne til tonerne af Københavnermarchen. I kirken spilles præludiummet. Der bydes velkommen af sølvbrudeparret/indgangsbøn. Velkomstsang/Salmesang. Det vekslende led: Talerne- /Prædiken. Begge begivenheder blev fulgt til dørs med en kommentar om, at det ikke var hans hensigt at gøre grin med et sølvbryllup. Konklusionen lød så, at et sølvbryllup, er en engangsbegivenhed, hvor man deltager i. Derimod er en gudstjeneste et evighedsperspektiv. Drejergaard sagde lidt provokerende, at kirkegængeren er mere en iagttager end en deltager. Det var et spændende, provokerende og informativt foredrag Kresten Dreyergaard kom med. Han mente at for at få det fulde udbytte af en gudstjeneste, skal man kende alle ledene til mindste detalje og på den måde deltage i den. Jo mere man kender til en begivenheds dagsorden, jo mere får man ud af det. Den kendsgerning må stå klart. På den anden side efter min mening, skal det også være sådan, at man kan komme ind fra gaden og få noget med sig hjem uanset forkundskaber. Folkekirken skal fortsat arbejde bredt, så alle kan være med. Elisabeth Dons Christensen kom også med en klar udmelding. Hun ville kæmpe for at kirke og stat stadig er samlet og hjælpes ad med at løfte kommende opgaver. Med hensyn til tumulten i Brorsonkirken stillede hun episoden mere nuanceret op. Vi skal over - holde landets love, men på den anden side kunne hun godt se problematikken. Vi er en kirke, som tager hånd om de svage i samfundet. Har man sagt A, må man også sige B. Altså gav hun ingen endegyldig løsning, men forklarede, at tingene snart kan blive indviklet. Mellem gamle huse med røde tagsten og på toppede brosten begav vi os på vej med kurs mod restauranten Dronning Dagmar. Ribe by viste sig fra sin hyggelige side, og vi listede ind i varmen til et solidt måltid mad. Et stenkast derfra lå Ribe Domkirke. Vi besluttede at gå i god tid, så vi kunne tage seværdigheden i øjesyn. Vor tid har også sat sit spor i den gamle domkirke. Kunstneren Carl Henning Pedersen gengav fra bibelske fortællinger i sin egen personlige tolkning: Farvestrålende glasmosaikker og kalkmalerier i apsis tog sig godt ud - selv på lang afstand. Pludselig kom det på tale, at Ribe Domkirke er så stor, at Rundetårn kan ligge på tværs gennem det. Snarrådig rejste Mogens sig og skridtede den halve kirke af. Tja De sku æ vær hel umuli, kom han frem til. Ja, så trow a, de blywer nødvendi å fjern æn sølj æller tow, lød det tørt fra Bent. Vi kikkede lidt spekulativt på hinanden og på dette kæmpebyg-

3 geri. Længere kom vi ikke med det, for så gik gudstjenesten i gang. Provsten Hasse Neldeberg Jørgen - sen, Askov prædikede, og herefter blev Lilian Høegh indsat som provst af E. D. Christensen. Ribe Kammerkor satte et flot punktum for hele dagen, og alle begav sig på vej ud til busserne. Arrangementet fra stiftets side skulle opfattes som en højtidelig dag med seriøse taler og prædikener, men også en dag hvor almindelig godtfolk får et hyg geligt samvær med hinanden. Alt dette synes at gå op i en højere enhed. Vi drog hjem med alle indtrykkene i rygsækken inspiration til et videre arbejdsforløb hjemme i sognet. Nej, man bliver aldrig færdig, - der er altid noget, der skal gøres. Det var den tur Stiftsmødet ligger altid den første torsdag i oktober, og vi glæder os til næste år. Ane Thomsen Kirkelige handlinger fra august til og oktober 2009 I STABY KIRKE Døbte: Laura Antonucci Andrea Skovhus Thomsen Jeppe Simmel Jacobsen Døde og begravede: Evald Frank Thomasen Kirsten Berling Jette Gregersen Bodil Kathrine Trustrup Nyt varmeanlæg i Staby Kirke I MADUM KIRKE Døbt: Døde og begravede: Laurids Peder Groth Andreasen Kirken er lukket fra 4.januar til 29. januar 2010, da vi skal have nyt varmeanlæg. Begravelser og bisættelser foregår i denne periode fra Madum kirke. Med venlig hilsen Staby Menighedsråd Sæt i kalenderen Adventsgudstjeneste med krybbespil i Staby Kirke søndag den 29. november kl På Den grønne Plads ca. kl pyntes juletræet. Adventsgudstjeneste i Madum Kirke søndag den 6. december kl med efterfølgende juletræ i Madum Forsamlingshus. Andagt med fokus på skaberværket i Staby og Madum Kirke søndag den 13. december kl Nytårsgudstjeneste i Staby Kirke den 31. december kl Kirkechampagne. Hellig 3 Kongers eftermiddag tirsdag den 5. januar kl i præstegården, Nørrevej 5.

4 Kirkeklokkerne ringer for klimaet Den 13. december 2009 kl ringer kirkeklokkerne 350 gange for klimaet. Sammen med kirker i hele Danmark og verden over ringer Staby og Madum kirker for at kalde til alarm, håb og handling. Vi kalder til andagt i Staby og Madum kirke den 13. december kl med fokus på skaberværket i forbindelse med topmødet i København. Som afslutning på andagten vil vi lade klokkerne ringe 350 gange og kalde til alarm, håb og handling. [Alarm]: Rapporterne fra FN s Klimapanel og deres prognoser om verdens tilstand er alarmerende. Særligt rammes de fattigste dele af verden, selvom man her har haft de mindste CO2-udledninger. [Håb]: Den alarmerende situation gør at vi som kristne ikke kan overhøre truslen. Vi må samles til gudstjeneste i bøn og håb for en verden, der er skabt og elsket af Gud, for at give plads til vore bekymringer og mod til handling. [Handling]: Det er behov for at se situationen i øjnene og for målrettet handling på alle niveauer. Vi beder for mod, vilje og evne til at træffe svære og afgørende valg både hos verdens forhandlere, lokale politikere og hos den enkelte. Hvorfor 350 gange? 350 er det antal CO2-molekyler per million molekyler i atmosfæren, der er maksimum for at kunne holde en temperaturstigning på under 2 grader - grænsen for at undgå, at konsekvenserne bliver uoverskuelige. Klokkeringningen sker under klimatopmødet i København, hvor der arbejdes for en aftale, der kan reducere CO2 udslippet og dermed begrænse konsekvenserne af klimaforandringerne. Baggrund Initiativet til klokkeringningen kommer fra Danske Kirkers Råds kampagne Grøn Kirke og er blevet meget positivt modtaget af kirker i mange andre lande. Gennem Kirkernes Verdensråd er kirker verden over blevet opfordret til at ringe med klokkerne. I Staby og Madum kirker ringer vi også til alarm, håb og handling. Salmesangsmaraton Hver aften kl. 19-ca Tors. d. 14. jan. Tors. d. 28. jan. Tors. d. 11. febr. Tors. d. 25. febr. Tors. d. 11. marts Tors. d. 25. marts Ons. d. 7. april Tors. d. 22. april Tors. d. 6. maj Tors. d. 20. maj Torsted kirke Vedersø kirke Tim kirke Rindum kirke, fortsætter i Kirkehuset Velling kirke Staby kirke Ny Sogn kirke No kirke Ringkøbing kirke Ulfkær kirke, Ulfborg stationsby Salmenummer , , Månedens salmer December: Nr. 69: Du fødtes på jord : Tekst: Lisbeth Smedegaard Andersen 1984 og Melodi: Erik Haumann Januar: Nr. 367: Vi rækker vore hænder frem : Tekst: Peter Balslev- Clausen Melodi: Trond Kverno Februar: Nr. 277: Herre, når din time kommer : Tekst: Svein Ellingsen Holger Lissner Melodi: Harald Gullichsen 1976.

5 Kirkehøjskoledag lørdag d. 23. januar 2010 i Ulfborg sognehus, Kirkevænget 2 i Ulfborg (lige ved siden af Ulfkær kirke) Emne: Bibelens sanselige univers Program: : Morgensang i Ulfkær kirke : Kaffe i Ulfborg sognehus : Bibelens sanselige univers med særlig henblik på mad og erotik. Foredraget er v. Poul Joachim Stender, sognepræst i Kirke Saaby og Kisserup sogne på Sjælland. Poul Joachim Stender er desuden bl.a. kogebogsforfatter og klummeskribent i diverse medier. Efter foredraget er der mulighed for spørgsmål og kommentarer : Frokost i sognehuset. Maden leveres af Lystbækgaard, spisestedet Vestjysk Gastronomi ved Karen Marie Germann. Maden er overvejende lavet af økologiske og lokale råvarer og altid med udgangspunkt i den gode smag - de gode råvarer og sæsonen : Det sanselige i Højsangens univers v. Leise Christensen, tidl. sogne præst i Lem og Højmark, nu lektor i Løgumkloster Teologisk pædagogisk center. Efter foredraget er der mulighed for spørgsmål og kommentarer : Kaffe, sang og tak for i dag. Tilmelding og pris oplyses i dagspressen når vi nærmer os. Kirkehøjskolen er et samarbejde mellem sognene: Tim, Ulfborg, Staby-Madum, Husby-Sdr. Nissum, Vemb-Gørding-Bur. I år er det Ulfborg sogn, der arrangerer. 1. søndag i advent den 29. november kl Kl I kirken. Gudstjeneste 3. klasse fra Staby Skole vil opføre krybbespillet. Efter gudstjenesten er der kaffe, æbleskiver og gløgg. Ca. kl På Den grønne Plads. Juletræet pyntes. Mogens Olesen tænder juletræet. Kom og vær med til at holde denne tradition i hævd. Vel mødt Staby Sogneforening og Staby Menighedsråd Gravsten på Staby kirkegård Angående gravsten fra de nedlagte gravsteder på kirkegården. Når gravstedet er nedlagt, og gravstenen fjernes fra gravstedet, er stenen gravstedsejerens de næste 4 uger. Derefter overgår ejerskabet til kirken. Gravstenene bliver hensat i den sydvestlige afdeling af kirkegården. Når der er sten nok, eller for mange, får vi stenhuggeren til at hente dem til en rimelig pris. Der bliver ikke fjernet gravsten fra Staby kirkegård før navn og årstal er fræset af. De få stk. der er bevaringsværdige, har museumsfolk fra Ringkøbing været behjælpelige med at udtage. Det er udelukkende gravstenens udseende, der er gået efter. På menighedsrådets vegne Ingrid Bennedsgaard

6 Madum Menighedsråd Sidst skrev jeg at byggeriet var afsluttet, men det var en sandhed med modifikationer, vi har nemlig i mellemtiden fået lov at få repareret murværket indvendig i kirken, og efterfølgende at få udført en tiltrængt kalkning indvendigt. Vi kender endnu ikke tidspunktet for arbejdets udførsel, men det vil medføre at kirken skal være lukket et stykke tid. Når det bliver aktuelt vil dette blive annonceret. Kirkeligt har det jo været en rolig periode. Som det måske er jer bekendt, er vores sognepræst Astrid Louise Agerskov vendt tilbage til arbejdet, indtil videre på nedsat tid, men ikke desto mindre til stor glæde for os sognebørn. Tak Astrid og fortsæt det gode arbejde. Her skal også lyde en tak til de præster der, i Astrids fravær, har passet pastoratet, og sørget for at vi alligevel kunne komme i kirke. Endelig skal jeg da ikke undlade at slå et slag for vores andagt den 13. december kl , kom og vær med til en eftertænksom halv time for skaberværket. Der vil også traditionen tro være familiegudstjeneste 2. søndag i advent, med efterfølgende juletræ i Madum forsamlingshus. Vi vil også næste traditionen tro, have lys i kirken om aftenen i adventstiden. Lad os sammen få en glædelig og forventningsfuld adventstid, hvor vi minder hinanden om hvorfor vi fejrer julen. Venlig hilsen Madum Menighedsråd Per Jacobsen, formand Andagt med fokus på skaberværket Menighedsrådene for Staby og Madum kirker indbyder hermed til andagt, med særligt fokus på skaberværket. Kom og vær med til at sætte fokus på, at vi skal passe på, den jord Gud har sat os til at forvalte. Andagten vil være kl den 13. december i begge kirker. Andagten slutter således med at vi ringer 350 slag for klimaet. STABY Graver: Bent Møller, privat tlf , mobil Organist: Åse Leth Jensen, privat tlf , mobil Kirkeværge: Ingrid Bennedsgaard, tlf , mobil Kirkesanger: Karen Margrethe Jølming, privat tlf , mobil KIRKEBETJENINGEN MADUM Graver: Lene Lysgaard, privat tlf , mobil Organist: Åse Leth Jensen, privat tlf , mobil Kirkeværge: Kristian Jensen, tlf , mobil Kirkesanger: Susanne Winther Jacobsen, privat tlf , mobil Sognepræst: Astrid Louise Agerskov, tlf mailadr.: Træffetid mellem kl tirsdage, onsdage og fredage

7 Nyt fra Staby Menighedsråd 1. søndag i advent starter et nyt kirkeår. Jul, påske og pinse har været der, og kommer snart igen. Livet går i ring og vi starter på ny altid håb forude selv i den mørkeste tid. Vi har pløjet, harvet, sået og høstet. Vi mødtes til høstgudstjeneste i Staby kirke i oktober. Det var en festlig dag, hvor årets høst blev båret ind vi blev opfordret til at takke for høsten madet på bordet uanset, om vi var bønder eller ej. Efter gudstjenesten blev høsten solgt ved en munter auktion og indkomsten gik til Møltrup Optagelseshjem og Værestedet i Ulfborg. Kirkeåret sluttede vi med en storslået koncert i Staby kirke med Lene Siel en hel igennem fantastisk aften. Julen banker på døren og nytår med. 1. søndag i advent står på traditionsrigt krybbespil og juletræstænding. Noget ganske utraditionel og aktuel er klimatopmøde i København 13. dec. CO2 skal på verdensplan nedbringes. Kirkerne verden over har opfordret hinanden til denne dag at ringe 350 slag, kl. 15 lokal tid, til markering af denne sag til markering af, at mennesket er sat på jorden for at forvalte Guds skabelsesværk på en ansvarlig måde. Vi er med i Madum og Staby med en lille andagt og 350 slag. Nytårsaftensdag mødes vi til eftermiddagsgudstjeneste, og hilser hinanden godt nytår med champagne, inden vi går ud og slutter årets sidste dag. Vi slutter julen med en Hellig tre Kongers eftermiddag i præstegården med kaffe, højtlæsning og hygge. Derefter lukker vi kirken i 4 uger. Vi skal have indsat et nyt varmeanlæg, der er mere rationel og økonomisk. Kirken åbner igen søndagen før kyndelmisse. I februar vil vi kalde sammen til en aften i kirken med højskolesang. Ellers vil vi i det nye år ud sætte fokus på et diffust begreb - menighedspleje. Vi ønsker hermed alle en god jul og et godt nytår. Med venlig hilsen Hellig Tre Konger Staby Menighedsråd v/ Birgitte Holm Eskildsen, fmd. Vi holder Hellig tre Kongers eftermiddag, tirsdag den 5. januar kl i præstegården, Nørrevej 5. Der vil være fællessang højtlæsning hygge og kaffe! Fællessangen vil Karen Margrethe guide os igennem. Højtlæsningen vil Svend Aage Madsen stå for. Kaffen med brød vil menighedsrådene sørge for, og hyggen den er vi fælles om! Vel mødt i det nye år! Staby-Madum Menighedsråd

8 GUDSTJENESTER Staby Madum 29. november, 1.s. i advent december, 2.s. i advent kirkekaffe december, 3.s. i advent andagt andagt 20. december, 4.s. i advent 9.00 kirkekaffe december, juleaften december, juledag kirkekaffe 31. december, Nytårsaften kirkechampagne 3. januar, Helligtrekongers søndag kirkekaffe 9.00 kirkekaffe 17. januar, 2.s.e.H.3K januar, sidste e.h.3k januar, Septuagesima kyndelmisse, kirkekaffe 7. februar, Seksagesima februar, 1.s. i fasten kirkekaffe Jeg har ferie i uge 50 og uge 6, og friweekend den januar. I disse perioder passes embedet af sognepræst Jakob Sandal på tlf Al henvendelse i december angående bisættelse/ begravelse skal rettes til sognepræst Jakob Sandal på tlf Kirkebil kan benyttes til gudstjenester i Staby, henvendelse til Gunners Taxi, tlf Rundvisning i Staby Kirke Henvendelse til Karen Nørgaard på telefon , mobil , eller mailadr. Beretningen kan have forskellig varighed efter ønske. A. Rasmussens Bogtrykkeri. Ringkjøbing

Jeg har fået homo sapiens

Jeg har fået homo sapiens SEPTEMBER-OKTOBER-NOVEMBER 2014 Jeg har fået homo sapiens To planeter mødes i verdensrummet. Den ene siger til den anden: - Hvordan går det med dig? Du ser sløj ud, er du blevet syg? - Ja, siger den anden,

Læs mere

Vidste du at... Sognebladet. Skovby- Ore- og Guldbjerg sogne. Maj Juni Juli August

Vidste du at... Sognebladet. Skovby- Ore- og Guldbjerg sogne. Maj Juni Juli August Nr. 2 2014 Vidste du at... Maj Juni Juli August Sognebladet Skovby- Ore- og Guldbjerg sogne Indholdsfortegnelse: Dragen 4 Skovby Forsamlingshus 5 Bogense Skole, afd. Kongslund 5 Spirevippen 7 Stolegymnastik

Læs mere

Afslutning og ny begyndelse

Afslutning og ny begyndelse 50. årgang December - Januar - Februar Nr. 1 Afslutning og ny begyndelse Efter syv år som sognepræst her i pastoratet har jeg valgt at søge nye udfordringer. Den 1. december 2014 begynder jeg som sognepræst

Læs mere

Jul for åbne døre og for dem ude på marken

Jul for åbne døre og for dem ude på marken DECEMBER 2012 JANUAR FEBRUAR 2013 NUMMER 1 38 ÅRGANG Vig kirke Nr. Asmindrup kirke Egebjerg kirke Jule-gospelkoncert s. 3 Mit hjerte har fire kamre Sognepræst HENNING HANSEN NR: ASMINDRUP KIRKE s. 6 Jul

Læs mere

Vojens Jegerup Maugstrup 29. årgang nr. 3. AUGust september oktober november 2010

Vojens Jegerup Maugstrup 29. årgang nr. 3. AUGust september oktober november 2010 Vojens Jegerup Maugstrup 29. årgang nr. 3. AUGust september oktober november 2010 Indhold Klummen af Merete Ørskov Side 2 Møder m.v. Side 3 Gudstjenesteliste Side 4 og 5 Folkekoret Side 7 Konfirmandbilleder

Læs mere

Sognebladet for Nørholm

Sognebladet for Nørholm Sognebladet for Nørholm Tegning: 2. klasse fra Nørholm skole INDHOLD: - Velkommen til vores nye organist - Lokale kunstnere udstiller i bladet og på hjemmesiden - Julegave fra kirken: GRATIS klippekort

Læs mere

Syv Kirke. Kirkenyt. December. Ørsted Kirke. Januar. Dåstrup Kirke. Februar. Gadstrup Kirke 2014/2015

Syv Kirke. Kirkenyt. December. Ørsted Kirke. Januar. Dåstrup Kirke. Februar. Gadstrup Kirke 2014/2015 Syv Kirke Ørsted Kirke Dåstrup Kirke Gadstrup Kirke Kirkenyt December Januar Februar 2014/2015 Læs mere om julens gudstjenester, vinterens foredrag og aktiviteter, Veteranklubben, nytårskoncert, indsamling

Læs mere

KIRKEBLAD. For Voldum og Rud Sogne. Tema: VOLDUM KIRKEHUS

KIRKEBLAD. For Voldum og Rud Sogne. Tema: VOLDUM KIRKEHUS KIRKEBLAD For Voldum og Rud Sogne Tema: VOLDUM KIRKEHUS Nr. 100 april-december 2014 KÆRE ALLE SAMMEN! Kirkeblad nr. 100! Det er værd at fejre, det er i hvert fald lidt sjovt. Samtidig med, så er dette

Læs mere

Ulstrupbro V. Velling Sdr. Vinge

Ulstrupbro V. Velling Sdr. Vinge Kirkevandring Ulstrupbro V. Velling Sdr. Vinge Kirkeblad Læs i dette nummer Nyt fra pastoratsrådet........ 2 Tyveri/hærværk............ 3 Konfirmationsprædiken v/jørgen Lorenzen 4 Konfirmationsprædiken

Læs mere

1. søndag i Advent Formanden orienterer Kirkegang 80 til kirkekoncert Budget 2010 Egetræet

1. søndag i Advent Formanden orienterer Kirkegang 80 til kirkekoncert Budget 2010 Egetræet Verninge Sogn 1. søndag i Advent - side 2 Egetræet - side 3 Cistercienserne - side 4 Kristendommen før og nu - side 5 Kierkegaard for begyndere - side 6 Arrangementer - side 7 19. årgang nr. 1 Advent 2009

Læs mere

Nr. 2 2012 Aug. nov. 73. årgang. www.foto-lab.dk

Nr. 2 2012 Aug. nov. 73. årgang. www.foto-lab.dk Kirkebladet for Ulstrup og Gundersted sogne Nr. 2 2012 Aug. nov. 73. årgang www.foto-lab.dk 2 Støvlerne knrikede En gammel skrædderske forandrede min afdøde faders overkjole til en konfirmationsdragt for

Læs mere

Hvad ringer klokkerne for?

Hvad ringer klokkerne for? Til samtlige husstande Nr. 3 Juni - August 2013 76. årg. Hvad ringer klokkerne for? Udgivet af Hvejsel - Ildved menighedsråd ved sognepræsten Vi har fået en ny kirkeklokke i Hvejsel, den er smuk, og den

Læs mere

Kirkebladet for Næsbjerg og Øse sogne

Kirkebladet for Næsbjerg og Øse sogne Kirkebladet for Næsbjerg og Øse sogne 14. årgang nr. 2 Marts/april/maj 2014 Ny præstebolig i Øse Biskoppen kommer på besøg! Øse og Næsbjerg menighedsråd har i samarbejde med de øvrige menighedsråd i Gl.

Læs mere

Agerskov & Branderup. December Januar Februar

Agerskov & Branderup. December Januar Februar KirkeBladet 1 Indhold Glade jul, stressede jul... 2 Ny organist... 3 Afrensning af gammel sten. 4 Høstgudstjeneste... 6 Gudstjenester... 8 2015 December Januar Februar Agerskov & Branderup 1 Kirkelig vejviser

Læs mere

ØRTING-FALLING EFTERÅR 2011. I dette nummer:

ØRTING-FALLING EFTERÅR 2011. I dette nummer: Sogneblad ØRTING-FALLING EFTERÅR 2011 I dette nummer: Tænd et lys Filmklub og kirkehøjskole Sommerens dåbsbørn Blæksprutten på nettet Skolestart Pensionistudflugten Nyt fra menighedsrådet En godt bevaret

Læs mere

Højby Sogn. Afskedsreceptionen for Synnøve og Jan C. Jacobsen søndag d. 30/6 2013. Menighedsrådsformand, Grethe Skovgårds tale:

Højby Sogn. Afskedsreceptionen for Synnøve og Jan C. Jacobsen søndag d. 30/6 2013. Menighedsrådsformand, Grethe Skovgårds tale: KIRKEBLADET E F T E R Å R V I N T E R 2 013 H Ø J B Y L U M S Å S O D D E N Kirkekunstneren Niels Larsen Stevns (1864-1941) er kendt for sine fantastiske altertavler, hvor han ville male Kristus i det

Læs mere

bladet Ærø 2 Juni /Juli August 2011

bladet Ærø 2 Juni /Juli August 2011 Kirke bladet Ærø 2 Juni /Juli August 2011 Om lidt bli r her stille Sommeren er livets og lysets tid. Det er nu, vi allermest mærker, at vi lever. Det er nærmest som om, vi om sommeren lever i et lidt højere

Læs mere

KIRKEBLAD. 2012 nr. 4 September - November FOR SOGNENE I KJELLERUP OG LEVRING. Bemærk nye telefonnumre på bagsiden

KIRKEBLAD. 2012 nr. 4 September - November FOR SOGNENE I KJELLERUP OG LEVRING. Bemærk nye telefonnumre på bagsiden KIRKEBLAD FOR SOGNENE I KJELLERUP OG LEVRING Bemærk nye telefonnumre på bagsiden 2012 nr. 4 September - November Fem ønskesten En dreng kom sjoskende slukøret hjem fra skole. Det var så hårdt med lektier,

Læs mere

VEJLE VEST. Jul i din kirke. 10. klasses egen skole. Mange arrangementer. AAB i 75 år. NR 4 17. Årgang 2007 NOVEMBER DECEMBER JANUAR

VEJLE VEST. Jul i din kirke. 10. klasses egen skole. Mange arrangementer. AAB i 75 år. NR 4 17. Årgang 2007 NOVEMBER DECEMBER JANUAR VEJLE VEST NR 4 17. Årgang 2007 1 NOVEMBER DECEMBER JANUAR Jul i din kirke 10. klasses egen skole Mange arrangementer AAB i 75 år 2 FRA REDAKTØREN Leder af Birgit Flindt Tillykke Et stort tillykke skal

Læs mere

KIRKEBLADET NR. 17 OKTOBER NOVEMBER 2009

KIRKEBLADET NR. 17 OKTOBER NOVEMBER 2009 KIRKEBLADET NR. 17 OKTOBER NOVEMBER 2009 TEMA: BEGRAVELSE LÆS OGSÅ OM: Alle Helgens Aften Spil Dansk Dagen Gud og Spaghetti Tirsdags Café - og meget mere TERSLØSE SKELLEBJERG NILØSE RUDS VEDBY FILADELFIA

Læs mere

Sommeren er over os med sol og varme og skønhed

Sommeren er over os med sol og varme og skønhed Sommeren er over os med sol og varme og skønhed Gud er god. Hver dag er en ny gave til os fra vores himmelske Far og skaber. Kirkerne er åbne til bøn, gudstjeneste og bare det at være der. Især er det

Læs mere

49. årgang Juni - Juli - August Nr. 3

49. årgang Juni - Juli - August Nr. 3 49. årgang Juni - Juli - August Nr. 3 Konfirmandtale 2014 Forår, varme, spændte unge mennesker og stolte familier og venner. Kære forældre, bedsteforældre og anden familie til disse smukke unge mennesker.

Læs mere

LÆSØ KIRKENYT. Kirkeblad for Byrum, Vesterø og Østerby Sogne. I dette nummer:

LÆSØ KIRKENYT. Kirkeblad for Byrum, Vesterø og Østerby Sogne. I dette nummer: LÆSØ KIRKENYT Kirkeblad for Byrum, Vesterø og Østerby Sogne 20. årgang, nr. 3 I dette nummer: Tak Ny sognepræst Afsked Siden sidst Det sker for børn og voksne Opsang fra kirkekoret Præsteindsættelse Alternative

Læs mere

KIRKEBLADET I DETTE NUMMER

KIRKEBLADET I DETTE NUMMER KIRKEBLADET for Faaborg, Diernæs, Lyø og Avernakø 79. årgang. - NR. 4 - SEPTEMBER OKTOBER NOVEMBER 2014 I DETTE NUMMER Et godt fundament 2 Det sker 4 Kalender 6 Faaborg og Diernæs sogne 8 Lyø og Avernakø

Læs mere

Kirkebladet for Langeland og Strynø

Kirkebladet for Langeland og Strynø Kirkebladet for Langeland og Strynø Bøstrup Tranekær Tullebølle Simmerbølle Rudkøbing Strynø Skrøbelev Longelse Fuglsbølle Lindelse Fodslette Tryggelev Kædeby Humble Ristinge September Oktober November

Læs mere

KirkeBladet. - for Bjerringbro, Bjerring, Mammen, Hjermind, Lee, Hjorthede og Skjern. Bjarne Markussen siger farvel. Læs side 10

KirkeBladet. - for Bjerringbro, Bjerring, Mammen, Hjermind, Lee, Hjorthede og Skjern. Bjarne Markussen siger farvel. Læs side 10 Bladet - for Bjerringbro, Bjerring, Mammen, Hjermind, Lee, Hjorthede og Skjern Nr. 4 Efterår 2013 9. årgang Bjarne Markussen siger farvel. Læs side 10 Siden sidst har flere sogne været på udflugt. Her

Læs mere

Lumby Sogns Nr. 3 38. årgang September - November 2007

Lumby Sogns Nr. 3 38. årgang September - November 2007 Lumby Sogns Kirkeblad Nr. 3 38. årgang September - November 2007 Til samtlige husstande Hvor henvender man sig? Ved dåb, vielse og begravelse/ bisættelse, sjælesorg m.m. henvender man sig til èn af sognets

Læs mere

December - januar - februar - marts - vinter 2014-15. Danmark og Caminoen i Sognegården - se side 12

December - januar - februar - marts - vinter 2014-15. Danmark og Caminoen i Sognegården - se side 12 Risskov Kirke December - januar - februar - marts - vinter 2014-15 Ulla Bille udstiller landskaber fra Færøerne, Danmark og Caminoen i Sognegården - se side 12 Salmeleg for dig og mig - se side 8 Velsignet

Læs mere

December 2007. Læs om: Det bedste ligger. SE med andre øjne. Hvor himlen møder

December 2007. Læs om: Det bedste ligger. SE med andre øjne. Hvor himlen møder December 2007 Læs om: Det bedste ligger forude SE med andre øjne Hvor himlen møder jorden Klumme [ 2] Elevsnapshot side 3 SE om hjørnet side 4 SE med andre øjne side 6 Dybdegående side 8 Musikkoncert side

Læs mere

Kirkebladet for Langeland og Strynø

Kirkebladet for Langeland og Strynø Kirkebladet for Langeland og Strynø Bøstrup Tranekær Tullebølle Simmerbølle Rudkøbing Strynø Skrøbelev Longelse Fuglsbølle Lindelse Fodslette Tryggelev Kædeby Humble Ristinge September Oktober November

Læs mere