Fælles om trivsel Ulstrup skole. Udskoling. Forældrenes idé katalog

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fælles om trivsel Ulstrup skole. Udskoling. Forældrenes idé katalog"

Transkript

1 Fælles om trivsel Ulstrup skole Udskoling Forældrenes idé katalog 1. oplæg maj 2016

2 Forord I skolebestyrelsen brænder vi for at øge trivslen for og blandt alle børn med henblik på at understøtte læring - så alle børn kan blive så dygtige, de kan! Igennem de sidste år har skolebestyrelsen igennem seminarer, oplæg, artikler, diskussioner osv. indsamlet en del viden om, hvorfor det er vigtigt, at vi forældre involverer os i og samarbejder om at styrke børnenes trivsel - fra de starter i skole og til de går ud. Vi vil med dette gerne sætte fokus på, hvordan børnene får et godt skoleliv, hvor de udvikler sig positivt og hvor de får de bedste læringsbetingelser. Kataloget her er tænkt som en inspiration til både nye og gamle forældrerepræsentanter (forældreråd) i deres arbejde med at styrke klassernes sociale liv til gavn for eleverne såvel i undervisningen som i fritiden. Kataloget her må ikke ses som en regelsamling, men som et værktøj i kan anvende, som inspiration eller nye måder at være fælles om opgaven på.

3 2+2=5. Hvordan hænger det nu sammen. Jo, det hænger sådan sammen, at vi rent faktisk kan skabe mere værdi sammen, end vi kan hver for sig. Man kalder det også social kapital eller sammenhængskraft, og det kan man faktisk også arbejde med at få ude i de enkelte klasser eller på de enkelte årgange. Hvis jeres børn finder sammen i et fællesskab, hvor de har mange i klassen/årgangen de kan lide at være sammen med, de oplever et godt sammenhold, de har tillid til hinanden og oplever, at mange vil hjælpe dem hvis de får problemer, så bliver 2+2 faktisk 5, og børnene har energi og overskud til at lære og ikke kun være. Men det er faktisk ikke det eneste. Børn, der oplever stærkt sammenhængskraft i klassen/på årgangen: - synes i meget højere grad om at gå i skole - er i mindre grad blevet mobbet eller mobber andre - oplever sig selv som fagligt dygtigere - ryger, drikker, slår mindre. Mindre hærværk osv. - oplever i langt mindre grad at have problemer, der gør det svært at klare dagligdagen. - føler sig i langt mindre grad ensomme, triste og kede af det. - har i mindre grad hovedpine, ondt i ryggen og mavepine. - er i langt højere grad tilfredse med deres vægt og udseende. - Føler sig i mindre grad ensom. SÅ DER ER VIRKELIG NOGET AT HENTE! Uden trivsel for alle kan det ende med det modsatte: Klasseuro, mobning, pjækkeri osv. Altså en negativ afsmitning på deres undervisningsmiljø og dermed forudsætningen for at optimal læring. Klassens trivsel er skolens ansvar, men de kan ikke gøre det uden os forældre. Der venter mange år foran jeres børn og vi skal være sammen om at forme nogle klasser/ årgange, hvor trivsel og læring går hånd i hånd. Og hvor der er plads til at være både børn og forældre på mange måder. Noget af det, som vi ved, betyder en del er, når alle forældre i en klasse står sammen om, at alle børnene skal være med i fællesskabet. Og bakker op om skolen og klassen. Det smitter af på børnene. Forældre smitter! Det kræver, at I lærer hinanden at kende. Det kræver, at I kigger på alle børnene i klassen og ikke kun jeres eget barn. Og det kræver at I og vi går i gang allerede i 0. klasse, for det er her, kulturen formes. Så det er ikke kun noget, der skal arbejdes med, når problemerne opstår. Det skal forebygges - og være konstant. Det bedste I som forældregruppe kan gøre er, at se hinanden som samarbejdspartnere omkring klassen. Men det behøver i ikke koste blod, sved og tårer.

4 Det, forældre gør for fællesskabet, er det bedste, de kan gøre for deres eget barn! Samarbejde mellem klassens forældre. - Fordi sammenhold, tillid og hjælpsomhed omkring børn, giver sammenhold, tillid og hjælpsomhed mellem børn - Fordi i smitter af på børnene når i viser, at i kan lide at være sammen. - Fordi jeres samarbejde kan forebygge ensomhed, isolation og mobning blandt børnene. - Fordi det skaber rum til at dele bekymringer, undren, spørgsmål, holdninger osv. med hinanden. - Fordi i bedre undgår misforståelser og usikkerhed. - Fordi konflikter tackles bedst når i kender hinanden. Det er vores helt klare oplevelse, at forældre meget gerne vil, og forældre i dag er generelt meget involverede i at skabe et godt socialt liv i klasserne. Vi ved godt, at I står parate! Vi ved også godt, at i måske har kendt hinanden i nogle år... og vi har gjort os nogle overvejelser og tanker om, hvorfor i skal fortsætte netop nu! Der, der måske er særligt for jer forældre til børn i udskolingen er, at i måske oplever, at børnene godt selv kan...det kan de også til en vis grad, men særligt i udskolingen viser det sig desværre, at et stigende antal unge føler sig ensomme på trods af, at de synes som værende en del af et fællesskab i fx idrætsklubben. Men faktum er, at alle har brug for det nære! Det er en skadende følelse at føle sig ensom. I forældre har en stor rolle for at sikre, at alle er med. Særligt i denne alder er det vanskeligt at tvinge de unge til at invitere alle med, men gennem arrangementer får de måske nye øjne på hinanden. En anden særlig indsats vi kraftigt opfordrer jer til at have fokus på, er jeres unges brug af alkohol. Sammen kan i sætte nogle rammer for at sikre, at de får et sundt begyndende forhold til alkohol og så i kan stole på, at når i sender jeres unge til fest hos hinanden - er det under trygge rammer.

5 Skolen har et stort ansvar for at igangsætte og organisere et ligeværdigt forældresamarbejde, der bygger på åbenhed og anerkender, at vi alle er forskellige. Opgaven er også sammen med jer forældre at sætte fokus på værdier og skabe rammerne for den gode klasse. Og med det følger at vise interesse for jeres børns skolegang ved fx at spørge, hvad de har lavet i skolen. Stop jer selv, hvis I får lyst til at kommentere en klassekammerat, en forælder, skolen eller lærerne. Sprog bliver hurtigt virkelighed. Og reagér, hvis I oplever dårligt sprog eller adfærd. Børn vælger venner efter kemi og social placering. Men I kan støtte dem i, at lære forskellige at kende i klassen. Man kan sagtens være sammen uden at være bedste venner. I en klasse, hvor hierarkiet er stejlt, eller der er små faste grupperinger, kan nogle unge blive usynlige. Hvis der er nogle, I aldrig hører om, eller som ikke dukker op så prøv at gøre lidt dér. Måske trænger klassefællesskabet til at blive rystet bedre sammen, og måske trænger nogen til at blive inviteret lidt mere ind. Når fællesskaber skrider og bliver udfordrede, er det nogle gange fordi, det kan opleves som om der kun er én sandhed. Altså én rigtig eller forkert måde at være på, holde fødselsdag på, være klædt på, spise madpakke på osv. Tal om at der er findes forskellige måder at være på, forskellige holdninger. Og husk så også, at der er mange rigtige måder at være forælder på. Og sidst, så kan I stå sammen om, at alle unge skal med i fællesskabet. Så hvordan kan i gribe det an? Til dels vil vi her komme med gode idéer til, hvordan i kan komme i gang eller gøre det på nye måder, for det er vigtigt for os at pointere, at det aldrig er for sent at komme i gang heller ikke i udskolingen! I kan også læse mere eller finde inspiration på Forældrerådet Forældrerådet er en arbejdsgruppe under skolebestyrelsen og arbejder for at styrke klassens/årgangens fællesskab og trivsel. - Den består af 4-6 personer, der vælges i begyndelsen af skoleåret blandt forældrene til klassens/årgangens elever. - Den kan bestå af de forældre, der melder sig, eller man kan vælge forældrerådet ved at gå frem efter klasselisten, så alle elever bliver repræsenteret efter tur. - Der foreslås valg efter hvert år, således at 2-3 forældre udskiftes hvert år. Lærerne, er ansvarlig for indkaldelse til og afholdelse af forældremøder, men som forældre vil I have en god fornemmelse af hvilke emner, der er aktuelle i jeres børns årgang, og dermed kunne støtte lærerne i at skabe relevante og interessante forældremøder. Forældrerådene fungerer som bagland for skolebestyrelsen.

6 Hvis der er generelle problemstillinger vedrørende skolen, som I bliver opmærksomme på, og som I synes, der bør gøres noget ved, kan I rejse problemstillingerne i forhold til skolebestyrelsen. Klasseforældrerådet kan altså ikke bruges: Som klageinstans over enkelte ansatte eller over skolen som helhed. (Her henvises til skolens ledelse, som har ansvaret). Til at drøfte en enkelt elev/mindre gruppe af elever eller forældre (Her kontaktes læreren/pædagogen, som har ansvaret). Til selvstændigt at skabe arrangementer, som går på tværs af klassetrin og/eller rækker udover egen klasses finansieringsgrundlag (Her skal skolens ledelse involveres). Aktivitetsgrupper Ideen med Aktivitetsgrupper er enkel. Hvert barn har én forælder i én gruppe, som planlægger én social aktivitet. Hvert år dannes nye grupper. Vi anbefaler Aktivitetsgrupper af flere årsager: I lærer hinanden at kende på tværs af køn og kammerater. I fordeler opgaverne på flere hænder. Snakken summer og I lærer hinanden bedre at kende allerede på forældremødet, hvor I får tid til at starte planlægningen. Aktivitetsgrupper er testet med gode erfaringer i mange klasser. Forslag til temaer til forældremøder Temaerne fordeler sig på emner, der vedrører undervisning og trivsel. Nogle af temaerne er oplagte til at invitere en foredragsholder mærket *. Andre temaer er oplagte til diskussion med læreren som oplægsholder. Alkohol og rygning Arbejde efter skoletid, fritidsjob, hærværk Ensomhed Parathed i undervisningen Fester Forsømmelser/pjæk Fødselsdage og fester. Alle inviteres. Hjælp hinanden, forventningsstemning i forældregruppen, fælles fødselsdagsfester, alternativer til fester i hjemmene gode trivsel for den enkelte og for klassen. Gruppepres og mobning Hytteture og ekskursioner Klassekassen Klassens sociale liv. Hvordan skaber vi den gode trivsel for den enkelte og for klassen?

7 Lejrskoler/rejser Lektielæsning og hjemmearbejde Metoder i undervisningen Modetøj Pligter hjemme Pubertet Sengetider, madpakker Skole-Hjem samarbejde. Hvordan? Skolens ordensregler /frikvarter Sociale arrangementer SSP-samarbejde Stoffer/ misbrug Undervisning i etik/moral Årgangsfagsamarbejde/tværfaglighed Sociale arrangementer for hele klassen Selv om børnene nu er blevet til unge, er dialogen og netværket mellem forældrene fortsat meget vigtig. Bliv enige på klassen om, hvor mange arrangementer i ønsker at lave på et år. Nogle arrangementer kan: - Være kun for de unge sammen med aktivitetsgruppen. - Være kun for de voksne - Være sammen med de unge sammen med mødrene - Være sammen med de unge sammen med fædrene - Være sammen med de unge sammen med forældre og søskende - Være sammen med de unge sammen med forældre uden søskende - Være af 1 times varighed eller 3 timer - Være med eller uden spisning Det er en god idé at lade forældrerådene stå for den overordnede planlægning, så det ikke kommer til at tage tid på forældremødet. På det førstkommende forældremøde kan i evaluere det forgangne år og komme med input til næste års arrangementer. Forslag til aktiviteter: Fællesspisning: hver familie en ret til tag selv bord. Fællesspisning og alm. hyggeligt samvær enten privat eller i skolens lokaler. Overnatning på de andre skoler i kommunen Forældrefest Cykeltur Badning og fællesspisning i Thorsø friluftsbad Tur til Himmelbjerget ol Boldspil (rundbold, fodbold, håndbold). Evt. i forbindelse med udflugt Spilleaften, med brætspil, Quiz, Gæt og Grimasser, Tegn og Gæt Tur med overnatning til Kællinghøl ol. Kanotur Overlevelsestur Klatring i Fladbro

8 Videolørdag Samme princip som de legegrupper i kender fra de små klasser. Selv om børnene nu er blevet til unge, er dialogen og netværket mellem forældrene fortsat meget vigtig. Internetcafé Gå-hjem-møder /café med temaer: alkohol, misbrug, UU, lektier, teenagerproblematikker, ungdomsarbejde, SSP. Ungdoms-café Klassefester f.eks. med et bestemt tema maskebal, Hawai-fest, cowboy-fest Julefrokost for eleverne. Grillfest HUSK: - Traditioner er en god ting men de kan tage tid at opbygge. - Arrangementerne skal være gratis eller billige. - Gør det så nemt og overskueligt som muligt. - Hav positivt fokus på, de der deltager aflys ikke selvom halvdelen melder fra. - Sørg for at invitere med, hvis forældre ikke deltager på den måde vil de stadig opleve sig som en del af fællesskabet. Modtagelse af nye elever: Både for den nye elev og for dennes forældre er det vigtigt at blive godt modtaget i klassen og hurtigt falde til og blive fortrolige med skolen. Når en klasse modtager en ny elev og nye forældre, kan de etablerede forældre og elever gør en aktiv indsats for at få de nye forældre samt eleven ind i varmen. Dette kan f.eks. gøres ved, at man i forældrerådet sørger for at de nye forældre får en forældrekontaktperson fra klassen. Denne kontaktperson kan stå til rådighed med nyttige oplysninger og ved klassearrangementer sørge for at inddrage de nye forældre i samværet. Det er hensigten, at denne mappe løbende skal ajourføres og udvikles. Bl.a. med ideer til arrangementer, oplysninger om allerede afholdte arrangementer, erfaringer fra forældre, der har/er i forældreråd og meget andet. Så har I gjort jer nogle erfaringer og har jeres klasse afholdt arrangementer, hører vi meget gerne om dem. Disse kan afleveres til skolens kontor eller sendes på ara@ara@favrskov.dk Opdateringen vil herefter blive fremsendt til de respektive forældreråd!

9

Fælles om trivsel Ulstrup skole. På mellemtrinnet. Forældrenes idé katalog

Fælles om trivsel Ulstrup skole. På mellemtrinnet. Forældrenes idé katalog Fælles om trivsel Ulstrup skole På mellemtrinnet Forældrenes idé katalog 1. oplæg marts 2016 Forord I skolebestyrelsen brænder vi for at øge trivslen for og blandt alle børn med henblik på at understøtte

Læs mere

Velkommen i forældrerådet

Velkommen i forældrerådet Mølleskolen, Skanderborgvej 50, 8680 Ry Hjemmeside: moelleskolen-ry.dk moelleskolen@skanderborg.dk 87 94 31 00 Velkommen i forældrerådet Vejledning og idé-katalog Mølleskolens skolebestyrelse august 2011

Læs mere

Hurup Skoles Forældreråd

Hurup Skoles Forældreråd Hurup Skoles Forældreråd Skolebestyrelsen juni 2014 Velkommen i forældrerådet Hvad er et Forældreråd? Forældrerådet består af 3-4 personer, der vælges i begyndelsen af skoleåret blandt forældrene til klassens

Læs mere

Indholdskatalog for skole/hjem-samarbejdet

Indholdskatalog for skole/hjem-samarbejdet Indholdskatalog for skole/hjem-samarbejdet Forældremøderne bliver langt mere vedkommende, når både lærere og forældre deltager i planlægningen og afvikling heraf. Derfor foreslås nedenstående punkter drøftet:

Læs mere

Velkommen i forældrerådet på Sorø Borgerskole

Velkommen i forældrerådet på Sorø Borgerskole Velkommen i forældrerådet på Sorø Borgerskole Hvad er et Forældreråd? Forældrerådet består af 3-4 personer, der vælges i begyndelsen af skoleåret blandt forældrene til klassens elever. Forældrerådet sidder

Læs mere

Velkommen til forældremøde Trivsel for alle 1. kl.

Velkommen til forældremøde Trivsel for alle 1. kl. Velkommen til forældremøde Trivsel for alle 1. kl. Tak fordi I kom I er her fordi : I vil gøre en forskel I vil tage et ansvar Jeres børns trivsel betyder alt for jer I ønsker at skabe de bedst mulige

Læs mere

Forældrerådets mappe. Indhold. 1. Forord

Forældrerådets mappe. Indhold. 1. Forord Forældrerådets mappe Indhold 1. Forord 2. Generelt om forældrerådene: a. Introduktion til forældrerådene b. Idéer til arrangementer med årgangen c. Idéer/emner til forældremøder 3. Forældrerådet i årgang:

Læs mere

Forventninger. Skåde Skole

Forventninger. Skåde Skole Forventninger Skåde Skole Indledning Hvorfor denne folder Vi tror på: At en god skole er en skole, hvor børnene trives og har lyst til at være. At en god skole er en skole, hvor alle børn indgår i et forpligtende

Læs mere

Kontaktforældrebrochure

Kontaktforældrebrochure Kontaktforældrebrochure Venlig hilsen skolebestyrelsen ved Kirstinedalsskolen Velkommen som kontaktforælder Skolebestyrelsen vil gerne byde dig velkommen som kontaktforælder på Kirstinedalsskolen. Vi håber,

Læs mere

Principper for arbejdet som kontaktforældre på Rødkilde Skole

Principper for arbejdet som kontaktforældre på Rødkilde Skole Principper for arbejdet som kontaktforældre på Rødkilde Skole Kontaktforældre er et vigtigt bindeled mellem forældre, klassens lærere og skolebestyrelsen. Det er bl.a. gennem kontaktforældrene, at forældrerepræsentanterne

Læs mere

Nyt fællesskab udfordringer for trivsel og risikoadfærd

Nyt fællesskab udfordringer for trivsel og risikoadfærd Nyt fællesskab udfordringer for trivsel og risikoadfærd Målet er. At skabe gode vilkår i et godt netværk Med masser af Trivsel, tryghed, læring og socialt fællesskab Jeres børn mener: 1. ALLE synes det

Læs mere

Gåsetårnskolen. Et godt klasseråd, gør vores børns skolegang endnu bedre!

Gåsetårnskolen. Et godt klasseråd, gør vores børns skolegang endnu bedre! Gåsetårnskolen Et godt klasseråd, gør vores børns skolegang endnu bedre! Formålet, antal og valg : Formålet med et klasseråd er at der skal skabes et godt socialt virke for eleverne og for deres forældre.

Læs mere

Håndbog for kontaktforældre

Håndbog for kontaktforældre Brønshøj Skole Håndbog for kontaktforældre Skolebestyrelsen 16 Velkommen som kontaktforældre Hvad enten du er i gang med dit første år eller genvalgt, vil skolebestyrelsen gerne byde dig velkommen som

Læs mere

Forældrerådsarbejde i Thorsager Skole og Børnehus

Forældrerådsarbejde i Thorsager Skole og Børnehus Forældrerådsarbejde i Thorsager Skole og Børnehus Kære forældreråd Børn er sociale i fællesskaber, hvis de voksne er det. Sammenhold omkring børnene giver sammenhold mellem børnene, og fællesskabet blandt

Læs mere

Inspiration til: Håndbog for KlasseForældre Råd

Inspiration til: Håndbog for KlasseForældre Råd Inspiration til: Håndbog for KlasseForældre Råd Hvad er et KlasseForældreRåd Et KlasseForældreRåd (KFR) er et frivilligt organ, der typisk består af 3-5 forældre, som i samarbejde med klasselæreren arrangerer

Læs mere

Kontaktforældre Ved Birkerød Skole Aktive forældre er en forudsætning for et godt samarbejde mellem skole og hjem

Kontaktforældre Ved Birkerød Skole Aktive forældre er en forudsætning for et godt samarbejde mellem skole og hjem Kontaktforældre Ved Birkerød Skole Aktive forældre er en forudsætning for et godt samarbejde mellem skole og hjem Birkerød Skole Birkerød Parkvej 12 3460 Birkerød Tlf. 46 11 41 80 birkeroedskole@rudersdal.dk

Læs mere

Forældre fremmer fællesskabet

Forældre fremmer fællesskabet Forældre fremmer fællesskabet Klasserådsmøde onsdag den 22. januar 2014. 60 klasserødder var mødt frem til fælles møde. Anne Gunnerud Mortensen (SSP-konsulent) indledte med et oplæg, som er vedhæftet i

Læs mere

Guide til kontaktforældre

Guide til kontaktforældre Guide til kontaktforældre Kære kontaktforældre Skolebestyrelsen vil med denne guide byde dig velkommen som kontaktforælder på Sct. Nicolai Skole. En god kontakt forældrene imellem samt mellem skole, hjem

Læs mere

Hurup Skoles. skole-hjemsamarbejde

Hurup Skoles. skole-hjemsamarbejde Hurup Skoles skole-hjemsamarbejde Dato 14-05-2014 Skole-hjemsamarbejde Skolen anser et gensidigt forpligtende skole-hjemsamarbejde for at være den vigtigste forudsætning for, at eleven trives i skolen

Læs mere

Toftevangskolen Teglporten 7-9, 3460 Birkerød Tlf. 45 94 23 23 toftevangskolen@rudersdal.dk. Hvad laver vi i klasserådet?

Toftevangskolen Teglporten 7-9, 3460 Birkerød Tlf. 45 94 23 23 toftevangskolen@rudersdal.dk. Hvad laver vi i klasserådet? Toftevangskolen Teglporten 7-9, 3460 Birkerød Tlf. 45 94 23 23 toftevangskolen@rudersdal.dk Hvad laver vi i klasserådet? Klasserådet Et godt og velfungerende klasseråd kan bidrage på værdifuld måde til

Læs mere

Håndbog for Trivselsråd

Håndbog for Trivselsråd Inspiration til: Håndbog for Trivselsråd Hvad er et Trivelsråd Et Trivselsråd er et frivilligt organ, der typisk består af 3-5 forældre, som i samarbejde med klasselæreren arrangerer og afvikler sociale

Læs mere

Den gode klasse på Ulsted Skole

Den gode klasse på Ulsted Skole Den gode klasse på Ulsted Skole På Ulsted Skole er målet, at alle elever skal gå i en god klasse. På Ulsted Skole tror vi på at: Kendskab giver venskab, som forebygger mobning og konflikter. Sammenhold

Læs mere

2014-2015. Skolebestyrelsen Fællesskolen Hoptrup Marstrup Vilstrup. Kontaktforældrefolder

2014-2015. Skolebestyrelsen Fællesskolen Hoptrup Marstrup Vilstrup. Kontaktforældrefolder Kontaktforældrefolder Skolebestyrelsen Fællesskolen Hoptrup Marstrup Vilstrup 2014-2015 Formål med kontaktforældrefunktion: at styrke kontakt og samarbejde mellem skole og hjem at fremme klassens faglige

Læs mere

Børn lærer bedst, når de fungerer socialt

Børn lærer bedst, når de fungerer socialt Børn lærer bedst, når de fungerer socialt 1 Indhold 1. Indledning... p. 3 2. Trivsel, konflikt, mobning... p. 4 3. Hvad gør vi for at forebygge mobning... p. 4 4. Hvad gør vi konkret, når mobning konstateres...

Læs mere

Velkommen i Forældrerådet

Velkommen i Forældrerådet Velkommen i Forældrerådet Et vejlednings- og idékatalog 1 Velkommen i forældrerådet Tak, fordi du har valgt at lægge ressourcer i dit barns forældreråd. Dit engagement er værdsat og meget vigtigt! Alle

Læs mere

Trivselsråd på Herskindskolen. Gode råd og ideer

Trivselsråd på Herskindskolen. Gode råd og ideer Trivselsråd på Herskindskolen. Gode råd og ideer Kære Trivselsråd Fundamentet for et godt skole - hjem samarbejde ligger ofte i et godt trivselsrådsarbejde. Klassearrangementer Samarbejdet kan bl.a. opbygges

Læs mere

Velkommen til trivselsmøde i 0.B

Velkommen til trivselsmøde i 0.B Velkommen til trivselsmøde i 0.B Samarbejde fordi sammenhold omkring børn giver sammenhold mellem børn fordi jeres samarbejde kan forebygge ensomhed, isolation og mobning blandt børnene fordi det skaber

Læs mere

Principper for kontaktforældre-skolesamarbejdet

Principper for kontaktforældre-skolesamarbejdet 21.02.18/Skolebestyrelsen Principper for kontaktforældre-skolesamarbejdet Kontaktforældreguide Indhold Kontaktforældreguide... 2 Information og inspiration til kontaktforældre på Guldberg Skole.... 2 Kontaktforældre...

Læs mere

Forældrerådsfolder. for indskoling, mellemtrin og udskoling på Stillinge Skole

Forældrerådsfolder. for indskoling, mellemtrin og udskoling på Stillinge Skole Forældrerådsfolder for indskoling, mellemtrin og udskoling på Stillinge Skole Folderen er udarbejdet med det formål at inspirere og hjælpe med at forberede forældrerådene. Der er samlet gode erfaringer

Læs mere

Klasserådets rolle på Ølgod Skole

Klasserådets rolle på Ølgod Skole Klasserådets rolle på Ølgod Skole Udarbejdet af skolebestyrelsen Klasserådet og klassens trivsel Hvis eleverne i dit barns klasse trives, så lærer de mere, fordi de ikke skal bruge energi på at spekulere

Læs mere

Idé-katalog til Skovbrynet Skoles nuværende og kommende kontaktforældre

Idé-katalog til Skovbrynet Skoles nuværende og kommende kontaktforældre KONTAKTFORÆLDRE PÅ SKOVBRYNET SKOLE Idé-katalog til Skovbrynet Skoles nuværende og kommende kontaktforældre Kære forælder på Skovbrynet Skole Du sidder med Skovbrynet Skoles idé-katalog, fordi du er interesseret

Læs mere

Sammen om en bedre skole

Sammen om en bedre skole Sammen om en bedre skole Brug skolernes trivselsdag den 4. marts 2011 Skolernes primære opgave er elevernes læring og udvikling. Denne opgave løses bedst, hvis fundamentet er trivsel og tryghed for alle.

Læs mere

Antimobbestrategi Gedved Skole

Antimobbestrategi Gedved Skole Antimobbestrategi Gedved Skole Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi ønsker at vedblive et miljø, hvor man kan udvikle sig, som er præget af tryghed, respekt, omsorg tolerance. Vores antimobbestrategi

Læs mere

KONTAKTFORÆLDRE KATALOG

KONTAKTFORÆLDRE KATALOG KONTAKTFORÆLDRE KATALOG VINDERØD SKOLE SKOLEÅRET 2009-2010 Forord Kære kontaktforælder Den gode klasse skabes ikke af søde børn og dygtige lærere. Det er heller ikke nok med spændende bøger, flotte klasseværelser

Læs mere

Trivselsevaluering 2010/11

Trivselsevaluering 2010/11 Trivselsevaluering 2010/11 Formål Vi har ønsket at sætte fokus på, i hvilken grad de værdier, skolen fremhæver som bærende, også opleves konkret i elevernes dagligdag. Ved at sætte fokus på elevernes trivsel

Læs mere

MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE

MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE Grundlæggende holdninger. Folkeskolen er et forpligtende fællesskab for både børn, forældre og personale. Det betyder, at alle parter på hver

Læs mere

Bliv kontaktforælder. Det er en vigtig opgave for trivslen på skolen

Bliv kontaktforælder. Det er en vigtig opgave for trivslen på skolen Bliv kontaktforælder Det er en vigtig opgave for trivslen på skolen 1 Hvad er en kontaktforælder? Skolebestyrelsen på Usserød Skole og skolens ledelse ser kontaktforældrene som en vigtig del i at realisere

Læs mere

RAMMER, OPGAVER OG FORSLAG TIL TEMAER PÅ FORÆLDREMØDER

RAMMER, OPGAVER OG FORSLAG TIL TEMAER PÅ FORÆLDREMØDER RAMMER, OPGAVER OG FORSLAG TIL TEMAER PÅ FORÆLDREMØDER Formål: Formålet med skole-hjem-samarbejdet er at sikre, at man som forældre får et indblik, hvordan ens barn/børn fungerer, lærer, trives og udvikler

Læs mere

Vindinge Skole. Forældrerepræsentanternes arbejde som netværk. Råd og ideer

Vindinge Skole. Forældrerepræsentanternes arbejde som netværk. Råd og ideer 1 Vindinge Skole Forældrerepræsentanternes arbejde som netværk Råd og ideer 2 Valg af forældrerepræsentanter. I hver klasse vælges et forældreråd på forældremødet først på skoleåret. Forældrerådet består

Læs mere

Forældrefiduser Ny survey fra 2014

Forældrefiduser Ny survey fra 2014 Forældrefiduser Ny survey fra 2014 Analyse Danmark A/S har for Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden foretaget en survey i starten af 2014 med henblik på at afdække forældrenes oplevelse af og involvering

Læs mere

Kontaktforældre på Strandskolen

Kontaktforældre på Strandskolen Kontaktforældre på Strandskolen En særlig ånd at værne om Skolebestyrelsen på Strandskolen Vær med l at sikre et tæt samarbejde mellem hjem og skole Skolebestyrelsen byder dig velkommen som kontak orælder

Læs mere

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet er afgørende for at eleverne udvikler sig mest muligt. Derfor har Rødovre Skole udarbejdet følgende retningslinjer, der beskriver: 1. Princip

Læs mere

at medvirke til sikring af elevernes trivsel i klassen at medvirke til at klassens forældre lærer hinanden at kende

at medvirke til sikring af elevernes trivsel i klassen at medvirke til at klassens forældre lærer hinanden at kende Princip omkring trivselsgrupper og kontaktforældre på Stensballeskolen. Skolebestyrelsen har som konsekvens af konklusionerne på trivselsgruppe-undersøgelsen i 2013, truffet beslutning om at ændre på princippet

Læs mere

Ikast Vestre skoles. antimobbestrategi. Antimobbestrategi for Ikast Vestre Skole. Gældende fra Skoleåret 2010-2011

Ikast Vestre skoles. antimobbestrategi. Antimobbestrategi for Ikast Vestre Skole. Gældende fra Skoleåret 2010-2011 Ikast Vestre skoles antimobbestrategi Antimobbestrategi for Ikast Vestre Skole Gældende fra Skoleåret 2010-2011 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil med vores antimobbestrategi fremme

Læs mere

Inklusion. - Fordi børn og unge skal trives på Vesterkærets Skole

Inklusion. - Fordi børn og unge skal trives på Vesterkærets Skole Inklusion - Fordi børn og unge skal trives på Vesterkærets Skole 2 Inklusion - fordi børn og unge skal trives på Vesterkærets Skole Forord Inklusion handler grundlæggende om, at alle børn skal trives og

Læs mere

Den Gode Klasse. Hvad er Den Gode Klasse? Hvorfor? Formål

Den Gode Klasse. Hvad er Den Gode Klasse? Hvorfor? Formål Den Gode Klasse Hvad er Den Gode Klasse? Hvorfor? Formål Forældremøder Struktur og indhold Etik for møder i Den gode klasse Guide til ordstyrer Hvad er Den Gode Klasse? Den Gode Klasse er et forældrestyret

Læs mere

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet er afgørende for, at eleverne udvikler sig mest muligt. Derfor har Rødovre Skole udarbejdet følgende retningslinjer, der beskriver: 1. Princip

Læs mere

Antimobbestrategi. Regnbueskolens syn på individ og fællesskab. Mobning. Definition på mobning

Antimobbestrategi. Regnbueskolens syn på individ og fællesskab. Mobning. Definition på mobning Antimobbestrategi Regnbueskolens syn på individ og fællesskab På Regnbueskolen tror vi på, at hvert enkelt menneske er unikt og værdifuldt og derfor har lov til at være den man er. Hvert barn og hver voksen

Læs mere

Giv dit barn en god skoletid! Trivsel og skole-hjem-samarbejde på Christianshavns Skole

Giv dit barn en god skoletid! Trivsel og skole-hjem-samarbejde på Christianshavns Skole Giv dit barn en god skoletid! Trivsel og skole-hjem-samarbejde på Christianshavns Skole Udgivet af Christianshavns Skoles skolebestyrelse August 2011 Indledning Man kunne fristes til at spørge om det virkelig

Læs mere

Kontaktforældrerollen på Munkegårdsskolen

Kontaktforældrerollen på Munkegårdsskolen Kontaktforældrerollen på Munkegårdsskolen Indhold Overvejer I at blive kontaktforældre i Jeres barns klasse?... 3 Fællesskab vi rækker hånden ud... 3 Hvorfor er kontaktforældrerollen vigtig?... 3 Hvilken

Læs mere

Forældreaftalen. Det er vores erfaring, at et godt samarbejde og kendskab forældrene imellem er af stor betydning for klassens trivsel.

Forældreaftalen. Det er vores erfaring, at et godt samarbejde og kendskab forældrene imellem er af stor betydning for klassens trivsel. Generelt Det er vores erfaring, at et godt samarbejde og kendskab forældrene imellem er af stor betydning for klassens trivsel. Jo bedre forældrene kender hinanden, børnene, lærerne og pædagogerne, jo

Læs mere

Trivsels- og kontaktforældre. Hvad skal de - og hvad kan de?

Trivsels- og kontaktforældre. Hvad skal de - og hvad kan de? Trivsels- og kontaktforældre Hvad skal de - og hvad kan de? 1 2 God trivsel - godt samarbejde Den gode trivsel i klassen og det gode samarbejde mellem skole og forældre vægter vi højt på Sølvgades skole.

Læs mere

Karensmindeskolens. Trivselspolitik

Karensmindeskolens. Trivselspolitik Karensmindeskolens Trivselspolitik 1 Indledning I Karensmindeskolens målsætning har vi bl.a. fokus på empati, ansvarlighed, selvværd og livsglæde. Trivselspolitikken skal ses i forhold til disse værdier,

Læs mere

Indskolingen Kontaktforældre Trivselsudvalg Arrangementer for børn & forældre Fødselsdage Lege/spise-grupper Klassekasse Netetik & sms

Indskolingen Kontaktforældre Trivselsudvalg Arrangementer for børn & forældre Fødselsdage Lege/spise-grupper Klassekasse Netetik & sms Generelt Det er vores erfaring, at et godt samarbejde og kendskab forældrene imellem er af stor betydning for klassens trivsel. Jo bedre forældrene kender hinanden, børnene, lærerne og pædagogerne, jo

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet i indskolingen på Sølvgades Skole 1 Velkommen til indskolingen på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

SSP i Næstved ønsker med dette diasshow at give inspiration til dannelse af forældrenetværk.

SSP i Næstved ønsker med dette diasshow at give inspiration til dannelse af forældrenetværk. Sammen kan vi mere! SSP i Næstved ønsker med dette diasshow at give inspiration til dannelse af forældrenetværk. Et godt forældresamarbejde er af stor betydning for at kunne styrke den sociale kapital

Læs mere

Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole

Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August 2017 1 Gennem hele skoletiden på Aars Skole. vil vi - fremme elevernes læring, sociale trivsel og modvirke mobning - skabe et godt gensidigt

Læs mere

KONTAKTFORÆLDRE PILEGÅRDSSKOLEN

KONTAKTFORÆLDRE PILEGÅRDSSKOLEN KONTAKTFORÆLDRE PILEGÅRDSSKOLEN FORMÅL Kontaktforældreordningen har til formål at lette og fremme samarbejdet mellem skolen og hjemmene. Kontaktforældreordningen skal være med til at sikre, at både skolen

Læs mere

Principper for forældreråd

Principper for forældreråd Principper for forældreråd På Gyvelhøjskolen vælges der et forældreråd i hver klasse. Forældrerådet har ingen formel magt, men udøver stor indflydelse på klassens sociale kultur og sammenhold gennem arbejdet

Læs mere

Giv dit barn et godt skoleliv. Gammelgaardsskolen

Giv dit barn et godt skoleliv. Gammelgaardsskolen Giv dit barn et godt skoleliv Gammelgaardsskolen Det gode skoleliv På Gammelgaardsskolen er skolebestyrelsen af den opfattelse, at forældrene spiller en central rolle for det gode skoleliv. Så velkommen

Læs mere

Værdigrundlag og samvær på Vissenbjerg Skole. Udarbejdet af lærere, pædagoger og skolebestyrelse

Værdigrundlag og samvær på Vissenbjerg Skole. Udarbejdet af lærere, pædagoger og skolebestyrelse Værdigrundlag og samvær på Vissenbjerg Skole Udarbejdet af lærere, pædagoger og skolebestyrelse August 2011 Vissenbjerg Skoles værdigrundlag Vissenbjerg Skole ønsker at være en god og tryg skole - en skole

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet i udskolingen på Sølvgades Skole 1 Velkommen til udskolingen på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

Gode råd til kontaktforældre. Rammerne for klassens kontaktforældre

Gode råd til kontaktforældre. Rammerne for klassens kontaktforældre Gode råd til kontaktforældre Der henvises til folderen om Kildegårdsskolen Kontaktforældre, hvor formålet med kontaktforældre samt kontaktforældre rollen er defineret af Kildegårdsskolens bestyrelse. Som

Læs mere

Beders Skoles værdier og værdigrundlag

Beders Skoles værdier og værdigrundlag Beders Skoles værdier og værdigrundlag Udvikling, læring, trivsel, engagement og forpligtende fællesskaber Vi skaber rammer så børn og unge kan udvikle sig med henblik på at være fagligt og socialt kompetente,

Læs mere

Skolebestyrelsen Fællesskolen Hoptrup Marstrup Vilstrup. Kontaktforældrefolder

Skolebestyrelsen Fællesskolen Hoptrup Marstrup Vilstrup. Kontaktforældrefolder 2018-2019 Skolebestyrelsen Fællesskolen Hoptrup Marstrup Vilstrup Kontaktforældrefolder Formål med kontaktforældrefunktion: at holde fast i og understøtte kontakt og samarbejde mellem skole og hjem at

Læs mere

Trivselspolitik/antimobbestrategi for Hovedgård skole

Trivselspolitik/antimobbestrategi for Hovedgård skole Uddannelse og Arbejdsmarked Hovedgård Skole Trivselspolitik/antimobbestrategi for Hovedgård skole Vision (hvorfor) Skolen er med til at sætte rammen for det gode børneliv. På den baggrund skal der løbende

Læs mere

Til klasseforældrerådet på Dronninglund Skole

Til klasseforældrerådet på Dronninglund Skole Til klasseforældrerådet på Dronninglund Skole Inspiration til arbejdet i klasseforældrerådet fra skolebestyrelsen September 2012. Velkommen i klasseforældrerådet... 2 Hvad er et klasseforældreråd?... 3

Læs mere

Alle børn er alles ansvar

Alle børn er alles ansvar Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole Februar 2013 Gennem hele skoletiden på Aars Skole. vil vi -fremme elevernes sociale trivsel og modvirke mobning - skabe et godt gensidigt forhold

Læs mere

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Amager Fælled Skole er en skole med en vilje til at møde elever og forældre med respekt og en vilje til at dyrke mangfoldigheden. Men også en

Læs mere

Hurup Skoles. Trivselsplan

Hurup Skoles. Trivselsplan Hurup Skoles Trivselsplan Dato 12-03-2014 Trivselsplan for Hurup Skole og SFO: Alle både forældre, ansatte og elever har et medansvar for trivslen på skolen. Vi arbejder for, at eleverne lærer at respektere

Læs mere

Principper for samarbejde mellem skole og hjem på Præstelundsskolen

Principper for samarbejde mellem skole og hjem på Præstelundsskolen Principper for samarbejde mellem skole og hjem på Præstelundsskolen Indledning og værdigrundlag Med følgende principper for skole-hjemsamarbejde ønsker vi at skabe forudsætninger for et godt og åbent samarbejde

Læs mere

Velkommen i forældrerådet

Velkommen i forældrerådet Langå Skole Velkommen i forældrerådet Guide til arbejdet i forældrerådene Udarbejdet af skolebestyrelsen på Langå Skole August 2016 Velkommen Du sidder med denne folder, fordi du er interesseret i arbejdet

Læs mere

Når forældre aktivt tager medansvar for trivslen på skolen. Forældremøde, Ganløse Skole 2/3-09

Når forældre aktivt tager medansvar for trivslen på skolen. Forældremøde, Ganløse Skole 2/3-09 Trivselsambassadører Når forældre aktivt tager medansvar for trivslen på skolen Forældremøde, Ganløse Skole 2/3-09 Sammen mod mobning Forløb Den 10. marts 2004 underskrev 26 parter Trivselserklæringen.

Læs mere

PALS REGLER FOR FORÆLDRE

PALS REGLER FOR FORÆLDRE Kontaktforældre TRIVSELSRÅD Trivselsråd Sammenhold omkring børn Giver sammenhold mellem børn PALS REGLER FOR FORÆLDRE Som forældre på Sdr. Felding skole kommer vi til forældremøder og - arrangementer.

Læs mere

Læs om hvad forældre og skole kan gøre for at bekæmpe mobning.

Læs om hvad forældre og skole kan gøre for at bekæmpe mobning. Læs om hvad forældre og skole kan gøre for at bekæmpe mobning. Kære forældre. Skolebestyrelsen har i de sidste to år haft fokus på mobning, og hvad forældre og skole kan gøre i fællesskab for at forebygge,

Læs mere

Aktivitetsgrupper. i gang. Lærervejledning til

Aktivitetsgrupper. i gang. Lærervejledning til Gå tidligt i gang GIV PLADS TIL ALLE Lærervejledning til Aktivitetsgrupper Aktivitetsgrupper understøtter et tættere, mere omsorgsfuldt og inkluderende samarbejde mellem forældrene. Aktivitetsgrupper skal

Læs mere

Frederiksberg Skole HVAD ER MOBNING?

Frederiksberg Skole HVAD ER MOBNING? Frederiksberg Skole HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn

Læs mere

Den gode Klasse projekt om forældresamarbejde

Den gode Klasse projekt om forældresamarbejde Den gode Klasse projekt om forældresamarbejde Det moderne samfund og børnene Svagere fællesnormer Individualisering Medierne og de idoler der optræder dér Mindre familie mere institution Børn udskilt

Læs mere

Antimobbestrategi på Sulsted skole

Antimobbestrategi på Sulsted skole Antimobbestrategi på Sulsted skole - Mobning er det modsatte af fællesskab Livsglæde, engagement & tillid Sulsted skoles vision Vision Sulsted skole skal være mobbefri. Mål Sulsted skoles formål er at

Læs mere

Den Gode Klasse på Tofthøjskolen

Den Gode Klasse på Tofthøjskolen Den Gode Klasse på Tofthøjskolen Formål Den Gode Klasse er en samarbejdsform, som sigter på at styrke kendskabet og samarbejdet mellem forældrene i skolens klasser. Formålet er at styrke dialogen i forældregruppen

Læs mere

Kirkeskolens. Håndbog for Klasseforældreråd. Kære forældre på Kirkeskolen!

Kirkeskolens. Håndbog for Klasseforældreråd. Kære forældre på Kirkeskolen! s Håndbog for Klasseforældreråd Kære forældre på! I skolebestyrelsen lægger vi stor vægt på, at der i hver klasse vælges et Klasseforældreråd. Jeres vigtigste opgave som klasseforældreråd er at sikre klassens

Læs mere

VELKOMMEN! Venlig hilsen. Skolebestyrelsen Kongevejens skole

VELKOMMEN! Venlig hilsen. Skolebestyrelsen Kongevejens skole VELKOMMEN! Og tak fordi du har valgt at være kontaktforælder i dit barns klasse. Kontaktforældre har en central rolle i skole-hjem-samarbejdet og er med til at nære det sociale liv i en klasse - både udenfor

Læs mere

Understøttende materiale til metoden Trivselsgrupper

Understøttende materiale til metoden Trivselsgrupper Understøttende materiale til metoden Trivselsgrupper www.trivselsgrupper.dk Trivsel er, når alle er med Forældresamarbejdet i en klasse er, når man skaber rammen for at alle forældrene i klassen samarbejder

Læs mere

Trivselsplan for Bavnehøj Skole 2017

Trivselsplan for Bavnehøj Skole 2017 Trivselsplan for Bavnehøj Skole 2017 På Bavnehøj Skole vil vi sikre trivsel, så alle børn kan føle sig trygge i deres skolegang. Børn, der trives, bidrager til trivsel omkring sig og har bedre betingelser

Læs mere

Trivselsstrategi for Hvilebjergskolen. Hvilebjergskolen juni 2018

Trivselsstrategi for Hvilebjergskolen. Hvilebjergskolen juni 2018 Trivselsstrategi for Hvilebjergskolen Hvilebjergskolen juni 2018 12 1 Trivselsstrategi for Hvilebjergskolen Hvordan vi forebygger og stopper mobning Hvilebjergskolen skal være et godt og trygt sted for

Læs mere

I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik

I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik Hvem Organisering Hvad kan de? Hvordan deltager jeg? Skolebestyrelsen Bestyrelsesmøder (10 årlige) Arbejdsgrupper & udvalg Sætte mål, lave principper,

Læs mere

Resultater af undersøgelse af undervisningsmiljø blandt eleverne psykisk del.

Resultater af undersøgelse af undervisningsmiljø blandt eleverne psykisk del. Resultater af undersøgelse af undervisningsmiljø blandt eleverne psykisk del. Generel tilfredshed Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke Er du glad for din skole? 105 / 25% 264 / 62%

Læs mere

Antimobbestrategi for Hjallerup Skole

Antimobbestrategi for Hjallerup Skole Antimobbestrategi for Hjallerup Skole Gældende fra den September 2012 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil skabe og vedligeholde et miljø, hvor eleverne kan udvikle sig, og som er præget

Læs mere

Principper for fremme af trivsel og forebygning af mobning (Antimobbestrategi)

Principper for fremme af trivsel og forebygning af mobning (Antimobbestrategi) Principper for fremme af trivsel og forebygning af mobning (Antimobbestrategi) Formålet er at udvikle trygge børnefællesskaber med plads til alle. Fællesskaberne bygger på værdier, der er forpligtende

Læs mere

Om at være forælder til børn i indskolingen på Utterslev Skole. Senest revideret januar 2016

Om at være forælder til børn i indskolingen på Utterslev Skole. Senest revideret januar 2016 Om at være forælder til børn i indskolingen på Utterslev Skole Senest revideret januar 2016 1 Indhold Kære forældre... 3 Aktive forældre...4 Hverdagen...4 Skole/hjem samarbejdet... 5 Skolebestyrelsen...

Læs mere

Trivsel for alle. - Hvad kan du gøre?

Trivsel for alle. - Hvad kan du gøre? Trivsel for alle - Hvad kan du gøre? Hvad er SSP Samarbejde mellem: Skoler Socialforvaltning Politi Mål: At forebygge kriminalitet, misbrug og mistrivsel Hvordan sikrer vi så det? Undervisning i skoler

Læs mere

Livsduelige børn trives. Hillerødsholmskolen. Hillerødsholmskolens trivsels- og mobbepolitik. Faglighed og fællesskab

Livsduelige børn trives. Hillerødsholmskolen. Hillerødsholmskolens trivsels- og mobbepolitik. Faglighed og fællesskab Livsduelige børn trives Hillerødsholmskolen Hillerødsholmskolens trivsels- og mobbepolitik Faglighed og fællesskab Et godt sted at lære - et godt sted at være... Tryghed og trivsel Trivsel er i fokus på

Læs mere

Sværdborg Friskole FORÆLDRERÅD. Side 1 af 9

Sværdborg Friskole FORÆLDRERÅD. Side 1 af 9 Sværdborg Friskole FORÆLDRERÅD Side 1 af 9 Indledning Dette forældrerådsdokument indeholder en beskrivelse af forældrerådets arbejde, herunder en række oplysninger af hvad der forventes af forældrerådet.

Læs mere

Antimobbestrategi. Målsætninger. Begreber

Antimobbestrategi. Målsætninger. Begreber Antimobbestrategi Formål Hvad er formålet med jeres antimobbestrategi? Målet med vores antimobbestrategi er, at skolen forebygger og reducerer mobning (digitalt og på skolen) i videst mulige omfang og

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet på mellemtrinet på Sølvgades Skole 1 Velkommen til mellemtrinet på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

Velkomst til klasseforældrerådsrepræsentanterne!

Velkomst til klasseforældrerådsrepræsentanterne! Velkomst til klasseforældrerådsrepræsentanterne! Tillykke med valget som klasseforældrerådsrepræsentant! Hvad enten du er i gang med dit første år eller genvalgt, finder vi grund til at sige tillykke,

Læs mere

Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup. Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk

Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup. Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk Forældrenetværk Forældrenetværk er grupper af forældre, der ønsker at sætte

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 5 klasse, 6 klasse M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 25 Er du glad for din skole? Ja, altid Ja, for

Læs mere

Hvad jeg tror om andre

Hvad jeg tror om andre Hvad jeg tror om andre Aftenens program - del 1 1. Hvad er SSP? 2. Hvordan ser virkeligheden ud? Medierne Din forestilling - Undersøgelserne 3. Ringstedsforsøget Skanderborg modellen 3. Sundhedsplejerskens

Læs mere

Hurup Skoles. skole-hjemsamarbejde

Hurup Skoles. skole-hjemsamarbejde Hurup Skoles skole-hjemsamarbejde 16-03-2016 Skole-hjemsamarbejde Skolen anser et gensidigt forpligtende skole-hjemsamarbejde for at være den vigtigste forudsætning for, at eleven trives i skolen og opnår

Læs mere