Tryghed. Rettigheder. Ung på jobbet. Fællesskab. Udvikling. Respekt. meld dig ind nu...vi behøver hinanden

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tryghed. Rettigheder. Ung på jobbet. Fællesskab. Udvikling. Respekt. meld dig ind nu...vi behøver hinanden"

Transkript

1 Tryghed Ung på jobbet Udvikling Rettigheder Fællesskab Respekt meld dig ind nu......vi behøver hinanden

2 Hey...kom og vær med Jeg synes, det er rigtig sjovt at være med i ungdoms - arbejdet i min afdeling. Her har vi det skægt og får talt en masse ting igennem, som sker på vores arbejdspladser. Jeg glæder mig altid til, at vi skal på landsmøde så er der nemlig mulighed for at tale med dem fra de andre afdelinger. Det giver rigtig gode venskaber for vi arbejder jo alle mod de samme mål. Lisbeth Skyttefeldt FOA kan forbedre vores uddannelses- og arbejdsforhold. Som unge skal vi ikke finde os i hvad som helst på arbejdspladsen eller under uddannelse. Vi er omkring unge under 31 år i FOA. Selv om vi kun udgør lidt over 10% af FOAs medlemmer, er vores indflydelse på forbundets fagpolitik stor. FOAs unge under uddannelse har oprettet elevorganisationer, som arbejder for bedre forhold under uddannelserne og på uddannelsessteder. Og forbundet har ansat en ungdomsansvarlig, så der er fokus på de unges særlige forhold. I mange FOA-afdelinger er der oprettet ungdomsudvalg, som mødes jævnligt. Det er rart for os unge, at vi kan mødes i et fællesskab, som vi selv skaber rammerne for. Vi kan ikke undvære de lidt ældre FOAmedlemmers erfaringer. Men i FOA Ungdom kan vi tale sammen på vores eget sprog; vi har lov at famle lidt og ingen behøver at føle sig dumme. Vi taler om vores fælles erfaringer, særlige forhold og problemer og selvfølgelig om, hvordan vi kan løse dem. Vi dis kuterer vores forhold på arbejdspladser og uddannelsessteder. Vi taler om vores krav til løn og arbejdets indhold, om bedre personalenormeringer og om hvordan vi kan ændre tingene.

3 Hos os er der ikke langt fra ord til handling vi er aktive på gader, uddannelsessteder og arbejdspladser. Vi er gode til at hygge os sammen og afholder en lang række kurser, arrangementer og aktiviteter for unge... og vi kan osse godt fyre en god fest af med et fedt band. Jeg vil også gerne være på toppen, når jeg bliver gammel. Og så længe jeg kan huske, har man arbejdet 37 timer nu er det på tide, vi sætter arbejdstiden ned. Alle under 31 år kan deltage i FOAs ungdomsarbejde det er sjovt at være med, det er personligt udviklende... og det er stærkt vanedannende. Kom og vær med jo flere jo bedre. 35 timers arbejds uge til alle med fuld lønog personale - kompensation

4 Hvorfor skal jeg være medlem? Hvad kan FOA gøre for mig? Min arbejdstid skal ikke dikteres af faste vagtplaner fra oven. Sammen med mine kolleger vil jeg have indflydelse på, hvordan vores arbejde tilrettelægges og udføres. Det er kun FOA, der kan forhandle dine løn- og arbejdsforhold også når der forhandles Ny Løn på arbejdspladsen. FOA hjælper dig, hvis du bliver truet med fyring uden FOA står du alene. FOA tjekker din lønseddel. Bliver du underbetalt eller snydt for dine tillæg, sørger FOA for, at du får den rigtige løn fremover og selvfølgelig også de penge, du er blevet snydt for. Ret til indflydelse på egen arbejds tid FOA sikrer dig strejkeunderstøttelse, hvis der bliver varslet konflikt (strejke) ved overenskomstforhandlingerne. Dårligt arbejdsmiljø rammer mange på offentlige arbejdspladser FOA arbejder aktivt for ordentlige og trygge arbejdsforhold.

5 Føler du dig chikaneret eller behandlet uværdigt på din arbejdsplads eller uddannelsessted kan du regne med FOAs støtte. FOA bekæmper misbrug af tidsbegrænsede stillinger. FOA kan hjælpe dig med nye kompetencer, uddannelse, spændende ungdomskurser og selvudvikling. Du får vores blad fag og arbejde. Her kan du læse om forbundets faglige krav og holdninger, og det bringer også mange vedkommende artikler om netop dit fagområde. FOA giver dig gruppelivs- og ulykkesforsikring. FOA tilbyder dig et socialt meningsfyldt fagligt fællesskab med andre unge, hvor din indflydelse er reel. Vi respekterer unge og tager jer alvorligt. Det er rigtig sjovt at være med i ungdomsarbejdet. Rent personligt udvikler det meget, og man lærer en masse mennesker at kende. Og der er et godt sammenhold. Ungdoms - arbejdet er superskægt og samtidig rigtig, rigtig vigtigt. Camilla Svendsen Gennem FOA kan du opnå mindst 9% rabat på en lang række varer i mange forskellige slags butikker. Du får op til 25% rabat på dine lærebøger.

6 Det er for dyrt Nej; ikke i forhold til det, du får for pengene. Men du har ret i, at det ikke er gratis. Jeg var 26 år, da skaden skete en arbejdsskade for livet. FOA hjalp mig meget. FOA førte erstatningssagen for mig, da det var en meget hård tid. De hjalp mig også med at få min sag genoptaget, da jeg fik det værre. Jeg ved ikke, hvad jeg skulle have gjort uden min fagforening i ryggen. Katja Andersen, FOA medlem Hvis du er på elevløn, svarer et FOA-medlemskab til en bif-tur modtager du uddannelsesydelse, arbejder på heltid eller har deltidsjob, koster det selvfølgelig mere. Kontingentsatserne tager hensyn til ansatte, der arbejder under 15 timer om ugen. Er du i fuldtidsjob koster det under 400,- kr. Dyrt?...tjaee det svarer altså kun til 3 cd er og er selvfølgelig endnu billigere, hvis du er på deltid. Og så er det fradragsberettiget, så du slipper billigere i skat. Spørgsmålet er, om du har råd til at vælge FOA fra. Du arbejder for at leve så er det rart med den tryghed FOA giver dig i jobbet. Og din løn kommer jo heller ikke ud af den blå luft den har FOA forhandlet for dig. Medlemskontingentet kan svinge fra FOA-afdeling til FOA-afdeling. Du kan finde prisen på din FOA-afdeling på (FOA skaffede Katja Andersen ca. 1 million kr. i erstatning)

7 En fornuftig forsikring Du kan også blive forsikret i vores arbejdsløshedskasse. Så kan du få dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs i en kortere eller længere periode. Er du arbejdsløs i blot én måned, får du mere i dagpenge for den ene måned, end du har betalt til a-kassen i et helt år. A-kassereglerne er meget komplicerede, og der er forskellige betingelser for at kunne få dagpenge. Du skal f.eks. have været medlem i 1 år og have arbejdet et vist antal timer mens der er særlige regler for studerende, der netop har afsluttet en uddannelse. Alligevel er det en forsikring, der giver dig større tryghed og meget bedre muligheder end kontanthjælp. Unge tvinges ofte til at arbejde på deltid. Det vil jeg ikke finde mig i. Jeg uddanner mig og vælger mit arbejde, fordi jeg kan li det. Derfor kræver jeg selvfølgelig en fuldtids - stilling, som jeg kan leve af. Du kan altid kontakte a-kassen eller den lokale FOA-afdeling for at få flere oplysninger om betingelserne for at modtage dagpenge. Ret til fuldtidsstillinger

8 Hvem er FOA? Som spritny på arbejdsmarkedet bliver jeg trukket i løn, hvis jeg vil holde ferie det første år. Et helt år uden ferie er hårdt. Hvorfor ikke lave en feriefond, som alle arbejdsgivere indbetaler til, så jeg ikke stilles ringere det første år, bare fordi jeg er ung? FOA Fag og Arbejde er vores faglige organisation. Vi arbejder med mennesker inden for mange forskellige områder. De fleste FOA-medlemmer arbejder for fællesskabet på en lang række offentlige institutioner i samfundet. Vi er bl.a. på hospitaler, i hjemmeplejen og på plejehjem, i landets daginstitutioner, gør rent, sørger for mad i kantiner, kører de offentlige transportmidler, rykker ud til brand, ulykker og sygdomme, skaber tryghed som livreddere i svømmehaller og ved badestrande. Uden vores arbejde vil samfundet bryde sammen. De fleste borgere sætter pris på vores indsats; det kunne mange politikere tage ved lære af. Vi bliver desværre sjældent betalt og behandlet efter fortjeneste. Vi må selv kæmpe for vores rettigheder; derfor har vi samlet os i FOA, hvor vi er næsten medlemmer. Vi har oprettet 43 lokale afdelinger, så vi uanset hvor vi bor eller arbejder let kan komme i kontakt med FOA, når vi har brug for hjælp. FOA skal sikre, at vores faglige rettigheder bliver respekteret på arbejdspladsen og i samfundet. Vi er stolte af vores faglighed og betydning. Derfor er vi heller ikke bange for at kræve ordentlige løn- og arbejdsforhold. Vi forstår nødvendigheden af fællesskabet; vores styrke er et stort og stærkt FOA. Vi har brug for hinanden meld dig ind nu.

9 Omsorg for alle osse for dig Omsorg for alle kunne godt være FOAs slogan. Som ung kan jeg godt tænke, at det netop er dét, vores arbejde er: Omsorg for alle. Det vil jeg gerne respekteres for. Og jeg bli r glad og stolt, når mennesker til pårørende udtrykker tryghed ved at sige: De er i gode hænder. Vi prøver virkelig at gøre det bedst muligt, selv om politikerne og arbejdsgiverne sjældent giver os og vores arbejdspladser de bedste betingelser. Det siges ofte, at Ungdommen er Danmarks eneste råstof. Men skal vores forhold forbedres, må vi selv sørge for det. De muligheder har vi som unge i FOA i vores fagforening bliver unge taget alvorligt. Der bliver lyttet seriøst til vores holdninger og forslag. Da FOA var ude på min skole, fortalte de om fordelene ved at blive medlem. Vi kunne få rabat på de fagbøger, vi skulle bruge... så vi sparede 600,- kr. det var super. Charlotte Christiansen Sådan bør det også være på vores arbejdspladser og uddannelses stederne. Ret til fuld ferie med løn også det første år på arbejds markedet Hvorfor er det næsten altid os unge, der skal ta timeresterne? Hvorfor kan jeg bedre undværes? Hvor er respekten for, at jeg osse skal kunne leve af mit arbejde?

10 Ret til egen - omsorgs - dage Hvordan skal jeg lære at blive bedre til mit arbejde, hvis der er situationer og faglige problemstillinger, som jeg ofte ikke oplever, fordi jeg har så få timer? Selv om jeg ikke har børn, kan jeg stadig have brug for en øv-dag engang imellem! Ret til 7 ubetingede egenomsorgsdage om året er da ikke urimeligt, vel? Og det er sjovt nok osse os unge, der gang på gang får tilbudt en ny midlertidig ansættelse, selv om det er i strid med vores overenskomst. Ung eller gammel, faglært eller ufaglært, etnisk dansker eller af anden etnisk herkomst... vi skal alle behandles ligeværdigt og med respekt det gælder ikke mindst på arbejdspladsen. De fleste mennesker må arbejde for at leve så er det godt, at FOA er der. FOA er også omsorg for medlemmerne. Hvis vi skal have gode løn- og arbejdsforhold, kan vi ikke undvære FOA. Derfor er det også vigtigt, at du er med vi har brug for hinanden; meld dig ind nu.

11 Landsmøde i FOA Ungdom Ens rettigheder for homoseksuelle og heteroseksuelle par under barsel Jeg vil ikke diskrimi - neres på grund af min seksualitet.

12 Ung eller gammel, faglært eller ufaglært, etnisk dansker eller af anden etnisk herkomst... vi skal alle behandles ligeværdigt og med respekt det gælder ikke mindst på arbejdspladsen. De fleste mennesker må arbejde for at leve så er det godt, at FOA er der. FOA Fag og Arbejde Staunings Plads København V Tlf Tekst: FOA Ungdom og Erik Ovesen Layout: Karen Hedegaard Tryk: FOAs Trykkeri

TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... I FOA kan vi godt se forskel på de problemer, som brandmanden og pædagogmedhjælperen oplever i hverdagen. Vi ved også, at

Læs mere

SOV TRYGT. Fælles lønforsikring. Så kan du klare dig, hvis du mister dit job. med Socialpædagogernes lønforsikring har du råd til at miste jobbet

SOV TRYGT. Fælles lønforsikring. Så kan du klare dig, hvis du mister dit job. med Socialpædagogernes lønforsikring har du råd til at miste jobbet Fælles lønforsikring Så kan du klare dig, hvis du mister dit job DAGLIGVARE BUTIKKEN SOV TRYGT med Socialpædagogernes lønforsikring har du råd til at miste jobbet Socialpædagogerne får fælles lønforsikring

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet?

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet? Interviewguide: Formalia: Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvor mange børn har du? Hvor gamle er de? Hvordan bliver de passet? Bor du sammen med deres far/mor? Hvad laver din partner? Butiksarbejde:

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som medlem af Teknik- og Servicesektoren

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som medlem af Teknik- og Servicesektoren F O A F A G O G A R B E J D E Det gør FOA for dig som medlem af Teknik- og Servicesektoren Derfor skal du være med i fællesskabet I FOAs Teknik- og Servicesektor samler vi en lang række faggrupper, som

Læs mere

TILBUD TIL SYGEPLEJERSKER I ALLE FASER AF LIVET HVILKEN FASE ER DU I?

TILBUD TIL SYGEPLEJERSKER I ALLE FASER AF LIVET HVILKEN FASE ER DU I? TILBUD TIL SYGEPLEJERSKER I ALLE FASER AF LIVET HVILKEN FASE ER DU I? TILBUD TIL SYGEPLEJERSKER I ALLE FASER AF LIVET HVILKEN FASE ER DU I? Redaktion: Dansk Sygeplejeråd Foto: Lizette Kabré og Lena Rønsholdt

Læs mere

ÅRSBERETNING 2014 VI ARBEJDER FOR DEM DER ÅBNER VERDEN

ÅRSBERETNING 2014 VI ARBEJDER FOR DEM DER ÅBNER VERDEN ÅRSBERETNING 2014 VI ARBEJDER FOR DEM DER ÅBNER VERDEN 1 INDHOLD Forord 5 Fokus på det uventede ekstra 7 Kontaktcentret er det første, du møder 11 Jeg gør jo bare mit arbejde 13 Alle går hjem med noget

Læs mere

Udnyttet som fleksjobber H O V E D S T A D E N OKTOBER/2012

Udnyttet som fleksjobber H O V E D S T A D E N OKTOBER/2012 H O V E D S T A D E N OKTOBER/2012 Udnyttet som fleksjobber Fleksjobberen Malene Kristoffersen fik 5.000 kroner mindre i løn end sin kollega for præcis det samme arbejde. Men den slags forskelsbehandling

Læs mere

Referat fra 3F Ungdoms Landsmøde 2011

Referat fra 3F Ungdoms Landsmøde 2011 Referat fra 3F Ungdoms Landsmøde 2011 11.- 13. november 2011 Smålandshavet Side 1 af 77 Indhold Fredag 11. november 2011... 4 Varsling af Landsmødet... 4 Valg af referenter... 4 Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Den offentlige sektor i fremtiden - tillid til tillid

Den offentlige sektor i fremtiden - tillid til tillid Version 06 Den offentlige sektor i fremtiden - tillid til tillid Sæt tillid på dagsordenen - vær med til at gøre din arbejdsplads mere tillidsfuld Indhold Indhold... 2 Du vil komme til at høre om tillid...

Læs mere

Maskinmestrenes Forening arbejder for dig

Maskinmestrenes Forening arbejder for dig Dit faglige netværk Maskinmestrenes Forening arbejder for dig Som medlem får du adgang til viden og inspiration, fagligt og socialt fællesskab, rådgivning og en masse kontante fordele. Med et kontingent

Læs mere

Det er svært at bestemme selv, når man aldrig har lært det

Det er svært at bestemme selv, når man aldrig har lært det Denne artikel er den første i en række om forskellige brugerorganisationers arbejde med brugerindflydelse. Artiklen er blevet til på baggrund af et interview med repræsentanter fra ULF. Artiklen handler

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 JO ÆLDRE DU ER, JO FLERE RETTTIGHEDER 8 SAGSBEHANDLERE, PÆDAGOGER OG ANDRE VOKSNE 14

Læs mere

Førtids pensionister. job

Førtids pensionister. job Førtids pensionister i job DISCUS 2011 2 Indhold Ressourcerne skal findes frem 4 Hvordan kan restarbejdsevnen bruges i et job? Henrik Trine Ramin Gunnar Vejen til job 14 Hvordan søger førtidspensionister

Læs mere

HOVEDSTADEN. Tillykke og farvel. 26. oktober 2012 HK HANDEL

HOVEDSTADEN. Tillykke og farvel. 26. oktober 2012 HK HANDEL 26. oktober 2012 HK HANDEL HOVEDSTADEN Nordsjælland Bornholm Tillykke og farvel Fejring og fyring. Sådan valgte SILVAN at behandle Harly Engstrøm, som lige efter sit 25-års jubilæum gik fra at være højt

Læs mere

Staunings Plads 1-3 1790 København V. Tlf.: 46 97 26 26 www.foa.dk

Staunings Plads 1-3 1790 København V. Tlf.: 46 97 26 26 www.foa.dk Arbejdspladsvurdering (APV) er et vigtigt redskab når det handler om at forebygge dårligt arbejdsmiljø og der eksisterer rigtig mange pjecer om emnet. Med denne pjece vil vi gerne sætte fokus på hvorfor

Læs mere

Når dit job er i fare

Når dit job er i fare Når dit job er i fare Overenskomstansatte Danmarks Lærerforening Telefontavle Danmarks Lærerforening 33 69 63 00 Lokalkreds Du kan komme i den situation, at din arbejdsgiver ikke er tilfreds med dig. Måske

Læs mere

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves.

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves. HH, 15. maj 2013 1582 arbejdsmiljørepræsentanter om hvervet som 3F AMR Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant på de mange forskellige virksomheder, hvad har AMR erne brug for og hvordan ser de

Læs mere

Bliv bedre til arbejdet med børn og unge. Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling

Bliv bedre til arbejdet med børn og unge. Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling Bliv bedre til arbejdet med børn og unge Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling Indhold Muligheder for opkvalificering Muligheder for opkvalificering...

Læs mere

Til at lære mere om IDAs mange fordele. Viden der styrker ida.dk

Til at lære mere om IDAs mange fordele. Viden der styrker ida.dk Viden der styrker ida.dk Ingeniørforeningen, IDA er en interesseorganisation for tekniske og naturvidenskabelige akademikere Til at lære mere om IDAs mange fordele EN GOD fagforening GÅR ALTID FORREST

Læs mere

FORSIKRING. Socialt. ansvar. Har selskaberne fokus på social ansvarlighed? Humanistnørd brænder for CSR [Side 10]

FORSIKRING. Socialt. ansvar. Har selskaberne fokus på social ansvarlighed? Humanistnørd brænder for CSR [Side 10] Nr. 1 / 2015 DFL - foreningen for ansatte i forsikring FORSIKRING Humanistnørd brænder for CSR [Side 10] Fleksjob en guds gave eller en fandens plage? [Side 14] Kend faldgruberne på de sociale medier [Side

Læs mere

Forsikring. Sådan bruger du hjemmesiden. Tema. arbejdstid. Medlemsblad for DFL foreningen for ansatte i forsikring

Forsikring. Sådan bruger du hjemmesiden. Tema. arbejdstid. Medlemsblad for DFL foreningen for ansatte i forsikring Nr. 6 - Oktober 2012 Forsikring Medlemsblad for DFL foreningen for ansatte i forsikring Tema arbejdstid I Topdanmarks alarmcentral banker pulsen hele døgnet tema side 4-17 Fokus på timebanken: Læs her,

Læs mere

En pjece til mænd om barsel. Far på barsel. Fakta om regler og gode råd til fædre, der gerne vil holde barselsorlov

En pjece til mænd om barsel. Far på barsel. Fakta om regler og gode råd til fædre, der gerne vil holde barselsorlov En pjece til mænd om barsel Far på barsel Fakta om regler og gode råd til fædre, der gerne vil holde barselsorlov 1 Kære Helt konkret mener HK, at 12 uger af barselsorloven skal øremærkes til fædre. 2

Læs mere

Bilag til analyserapporten:

Bilag til analyserapporten: Projekt nr.: 128 818 Pulje: EUAMUK6480 KHRU udvikling af udd. og lærerudd.2012 Bilag til analyserapporten: Konsekvens af jobglidning og barrierer for efteruddannelse af ikke-faglærte og medarbejdere med

Læs mere

rettigheder for personer med handicap

rettigheder for personer med handicap FN s KONVENTION OM rettigheder for personer med handicap PÅ LET DANSK FN s KONVENTION OM RETTIGHEDER FOR PERSONER MED HANDICAP PÅ LET DANSK Udgivet af: Socialministeriet, 2010 Bearbejdning af FN s konvention

Læs mere

Jeg blev snydt for min uddannelse

Jeg blev snydt for min uddannelse H O V E D S T A D E N MARTS/2012 Jeg blev snydt for min uddannelse 24-årige Maria har knoklet på fuld tid for kun 12.500 kroner om måneden som salgstrainee. I dag er hun fyret og har indset, at hun bare

Læs mere

håndbog_durbing 23/01/04 12:41 Side 1 Sådan tackler du massefyringer

håndbog_durbing 23/01/04 12:41 Side 1 Sådan tackler du massefyringer håndbog_durbing 23/01/04 12:41 Side 1 Sådan tackler du massefyringer håndbog_durbing 23/01/04 12:44 Side 2 Indhold: Håndbog i massefyringer................ 3 Når rygterne svirrer.................... 4

Læs mere

Februar 2010 AKTIVERING. for dig under 30 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E

Februar 2010 AKTIVERING. for dig under 30 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Februar 2010 AKTIVERING for dig under 30 INDHOLD 1. Du er under 25 år er uden uddannelse og har ingen børn side 4 2. Du er under 25 år er uden uddannelse og

Læs mere

Ny Mesterlære - stærkt gået

Ny Mesterlære - stærkt gået Ny Mesterlære - stærkt gået 13 stærke fortællinger fra ny mesterlære 2008 FoU-projekt 121492 Forfatter: Jane Jakobsen, DEL www.delud.dk Ny Mesterlære - stærkt gået FoU-projekt 121492 Forfattere: Jane Jakobsen,

Læs mere