Arrangementer/aktiviteter 2011.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Arrangementer/aktiviteter 2011."

Transkript

1 Arrangementer/aktiviteter Onsdag den 23. marts. Generalforsamling på Dagcentret i Frederiks kl. 19. Når generalforsamlingen er færdig kl. 19,30, vises der gamle Frederiksfilm, som også ikke-medlemmer er velkomne til at se, og senere på aftenen er foreningen vært ved en kop kaffe/te og kage. Velbesøgt generalforsamling og et godt år for Lokalhistorisk Forening Ved Lokalhistorisk Forenings generalforsamling den 23. marts på dagcentret i Frederiks kunne formanden, Inger Merstrand, fortælle om et uændret medlemstal og om stor tilslutning til de forskellige arrangementer. Bortset fra et foredrag ved generalforsamlingen 2010 var de alle foregået i samarbejde med lokalarkivet. Formanden fortalte om en bustur til Viborg Stiftsmuseum, to guidede ture ved henholdsvis Karup Å ved Høgild og i Resen Brunkulslejer, to foredrag på Dagcentret i Frederiks og en stor og helt unik udstilling med rigtig mange effekter fra Anden Verdenskrig. I december fik alle medlemmer som sædvanlig en årskalender med gamle billeder fra egnen og tilhørende tekst ved Inger Merstrand. Kalenderen er en tradition og udkom denne gang for 10. gang. Formanden nævnte også indkøb af en såkaldt landråber, som foreningen har haft megen glæde af, og som fungerer upåklageligt både inden- og udendørs. I 2011 er der planlagt en bustur rundt i Høgild i maj med Bendt Søbjerg som guide samt et foredrag næste vinter ved Bjarne Nielsen Brovst. Der var genvalg over hele linjen til alle, der var på valg. Kun bestyrelsessuppleanten, Nanny Würtz, ønskede ikke genvalg og blev afløst af Inga Hørdum. Efter konstitueringen ser bestyrelsen sådan ud: Inger Merstrand er formand, Jan Højgaard næstformand og sekretær, Jørn Nødskov kasserer, Inga Graversgård webmaster, og Svend Gjødesen, Svend Andersen og Aase Gude er alm. bestyrelsesmedlemmer. Inga Hørdum og Erik Højgaard er suppleanter for henholdsvis bestyrelse og revisor. Efter generalforsamlingen præsenterede Jørn Nødskov og Inger Merstrand den lokalhistoriske hjemmeside og viste bl.a., hvordan man kan søge på historiske kort samt finde diverse oplysninger om sin slægt i renskrevne kirkebøger og folketællingslister. Selv om der var problemer med internetforbindelsen, fik tilhørerne alligevel et indblik i mange af de muligheder, der findes på nettet for at søge oplysninger om personer, om egnen og meget andet. 2. Lørdag den 14. maj. Bustur kl. 14 ca. 16 rundt i Høgild-området med Bent Søbjerg som guide. Busturen slutter med kaffe og kage på Grønhøj kro. Høgild rundt med bus og efterfølgende kaffe på Grønhøj Kro Bendt Søbjerg fortæller om Høgild under turen, og Gregers Laigaard underholder på kroen For et par år siden havde Lokalhistorisk Forening og arkivet udsolgt til en bustur Høgild rundt, og efter flere opfordringer gentages succesen lørdag eftermiddag den 14. maj.

2 Bendt Søbjerg er også denne gang guide på turen og fortæller om Høgilds historie både før og nu. Han er kendt for sin usædvanligt gode hukommelse og ved så godt som alt om Høgild, hvor han er født og har boet næsten hele sit liv. Her har Jeppe Aakjær færdedes, når han i kortere eller længere perioder boede hos distriktslægen i Sjørup, hvor han bl.a. skrev Rugens Sange. Når han var med lægen ude på sygebesøg, lyttede han til de historier, der blev fortalt, og brugte dem senere i sin digtning. Bendt Søbjergs far var født i 1895 og har selv fortalt sønnen om flere af de hændelser, Aakjær skriver om. Nogle af disse historier vil Bendt fortælle under busturen, der bl.a. går forbi den gamle, historiske Høgild Mølle og forbi Mads Doss fødehjem på Rørgårdsvej. Den gamle, idyllisk beliggende Høgild mølle, der nævnes første gang i 1550, har engang dannet rammen om et drama, som Jeppe Aakjær har kaldt 1800-tallets kriminalgåde. Dengang kom bønderne langvejs fra for at få malet deres korn, og der var liv og travlhed på møllen. I dag er det mange år siden, at møllehjulet gik i stå, og kun fuglesangen og lyden fra det nærliggende dambrug bryder stilheden ved den gamle mølle. Høgild er et område, hvor tiden stort set har stået stille i en årrække, uden at der er opført nye huse eller foretaget væsentlige ændringer, og der er meget smuk og uberørt natur her nær ved Karup Å. Det er årets allersmukkeste tid i øjeblikket, og arrangørerne af busturen håber, at vejret vil vise sig fra sin bedste side under turen. Hvis nogen af deltagerne skulle have lyst til at supplere Bendt Søbjerg med små anekdoter eller lignende, bliver der mulighed for det på Grønhøj kro, hvor turen afsluttes med kaffe og hjemmebagt kringle samt underholdning ved Gregers Laigaard. Busturen inkl. kaffe og kringle koster kun 75 kr., og billetterne kan købes på Karup bibliotek eller i Frederiks Brugs. Da der kun er plads til 50 personer i bussen, er det en god idé at skynde sig at få billetter, hvis man vil med på turen. Bussen samler op kl ved Grønhøj kro, kl på parkeringspladsen ved Frederiks Brugs og kl. 13 på parkeringspladsen over for hotel Karup Å, og turen er færdig kl. ca. 16. Alle er velkomne. Vellykket lokalhistorisk udflugt i lørdags. Deltagerne i busturen samlet foran Grønhøj Kro. Allerede få dage efter, at billetsalget var begyndt, kunne Lokalhistorisk Forening og arkivet melde udsolgt til busturen lørdag eftermiddag. Deltagerne havde en fin tur, selv om vejret ikke viste sig fra sin bedste side, og de fik en masse oplysninger og historier af guiden Bendt Søbjerg, der ved alt, hvad der er værd at vide om Høgild.

3 Turen sluttede med kaffe og kringle på Grønhøj Kro, hvor kroværten Gregers Laigaard underholdt med både erindringer og sang. Det er anden gang, foreningen har haft udsolgt til en bustur Høgild rundt. Se flere billeder fra turen på: (vælg album til venstre, klik derefter i øverste højre hjørne af det store foto for diasshow). 3. Onsdag den 17. august. Guidet tur i Karup fra kirkebakken til Helligkilden, den gamle mølle og anlægget I mange år var der dambrug ved den gamle Karup mølle, men det er for længst nedlagt, og nu har Viborg Kommune genetableret Aaresvad Å og anlagt en sti, der følger det bugtede åløb gennem det grønne, parklignende område. Det er bl.a. ad denne sti, turen går den 17. august. Selve stien er kun knap 400 m lang, men alt i alt er turen en del længere, selv om det stadig er en kort tur på mindre end 2 km. Til gengæld er det en tur med mange historiske minder, som de to guider, Ole Lenler-Eriksen og Inger Merstrand, kan fortælle rigtig meget om. Allerførst skal deltagerne høre om Dorre Haal, der var krigskaal ved Gedhus. Dernæst om kirken, hvis historie ikke findes tilsvarende i Danmark, og bagefter går turen til Helligkilden og den gamle mølle, der for længst er holdt op med at fungere som sådan, men som engang var en kendt mølle og i en årrække ejet af Blichers søn, Jens Frederik. Her blev byens elværk anlagt allerede i 1905, så Karup blev den første landsby i Danmark med elektrisk lys. Deltagerne skal bl.a. høre om Karup mølles spændende historie. Her er den idylliske mølle og mølledammen fotograferet for ca. 100 år siden med det nybyggede Karup Hotel til højre. Til sidst fortælles der om dambruget og om byens anlæg, som tidligere bare hed anlægget, men som nu hedder Lunden. Turen begynder på parkeringspladsen ved Karup kirke kl. 19 og slutter samme sted kl. ca. 21. Bag den står Turistkontoret, Folkebladet og Lokalhistorisk Arkiv i Karup. Alle er velkomne, og der kræves ingen tilmelding. Lokalhistorisk tur blev tilløbsstykke Antallet af deltagere i den guidede tur i Karup den 17. var over al forventning. Selv om vejrudsigten havde lovet regn, blev det alligevel fint vejr om aftenen, og turen blev et helt

4 tilløbsstykke med i alt 155 deltagere, som fik en masse at vide om Karups historie helt tilbage til middelalderen. Karupturen er et led i en række af ture forskellige steder i Viborg kommune med titlen, Fod på Viborgegnen, og deltagerantallet er det hidtil højeste. Se billeder fra turen på: (vælg album til venstre, klik derefter i øverste højre hjørne af det store foto for diasshow). 4. Søndag den 21. august. Gudstjeneste i Bøgelund for første gang siden middelalderen Af Inger Merstrand, Lokalhistorisk Arkiv i Karup Den 21. august var ca. 25 deltagere samlet til en friluftsgudstjeneste på Bøgelundgårds jord i det allersydligste af den tidligere Karup kommune. Her lå der engang i middelalderen en trækirke, hvis rester blev udgravet af arkæologer fra Viborg Stiftsmuseum i , og gudstjenesten blev holdt netop på det sted, hvor kirken blev udgravet. I dag ligger det ensomt beliggende område uopdyrket hen, og selve den plads, hvor kirken blev gravet ud, er en græsklædt fordybning imellem høje graner. Stedet er ikke nemt at finde, hvis ikke man ved, hvor det er. Men det ved Kurt Nielsen, som ejede Bøgelundgård, da kirken blev gravet ud sammen med grave, og han fortalte om udgravningen og viste bl.a. flere grøfter, som arkæologerne har gravet. I dag har hans søn overtaget gården, og grantræerne er vokset op omkring stedet, hvor trækirken blev gravet ud. Her samledes beboerne i Bøgelund til messe og bøn for år siden, men det er umuligt at forestille sig, hvordan det er foregået. Det har under alle omstændigheder været helt anderledes end den solrige sensommerdag, da mænd og kvinder sad sammen under de høje graner og lyttede til sognepræst Lotte Boas prædiken og sang med på de gamle salmer, der blev ledsaget af de klare toner fra en trompet. Alteret var placeret, hvor trækirkens alter engang har stået. Efter gudstjenesten var der fælles spisning, og til sidst fortalte Ole Lenler-Eriksen om kirken og det lille samfund, der gik til grunde kort før midten af 1300-tallet, muligvis på grund af pest eller sandfygning. Se også menupunktet Fra egnens historie med Udgravning i Bøgelund.

5 5. Lørdag den 12. november. Åbent hus på Lokalhistorisk Arkiv i Karup, Østergade 23, kl i anledning af Arkivernes Dag. Der bliver mulighed for at se arkivet og høre om arbejdet med at bevare egnens historie for eftertiden, og alle er velkomne til at komme og få et lille indblik i, hvad der findes på det lille arkiv. Arkivernes dag forløb stille og roligt Der blev et jævnt rykind af besøgende på Arkivernes dag, så det var muligt at hjælpe alle med oplysninger om netop det, som den enkelte var interesseret i. Flere havde fornøjelse af at kigge i arkivets billedmapper fra forskellige områder i den gamle Karup kommune, og en af de besøgende afleverede et gammelt bryllupsbillede fra begyndelsen af 1940 erne, hvor hun selv havde været brudepige og derfor var fotograferet sammen med brudeparret.

6 6. December. Den lokalhistoriske kalender 2012 er klar. Så er den lokalhistoriske kalender klar til salg de sædvanlige steder fra den 2. december, og som tidligere år er billederne fundet på arkivet og teksten skrevet af Inger Merstrand. De allerfleste billeder er fra før kommunesammenlægningen i 1970, da området var delt mellem Karup, Frederiks, Grove og Resen kommuner. Her ses f.eks. vejmanden Kræn Jørn med Karups første fejemaskine, der blev anskaffet samme år, som Karupspejderne med Aksel Hald i spidsen fejrede deres 25 års jubilæum. Man kan også se, hvordan Bredgade så ud, dengang der var sparekasse på hjørnet ved Østergade, og Danske Bank endnu ikke var bygget. Billeder fra hele den tidligere Karup kommune. Fra Skelhøje er der et billede fra dengang, der var en friskole på Bakken, og børnene legede sanglege i skolegården. Fra Kølvrå er der et luftfoto af den helt nye stationsby og fra Høgild en tegning af den idylliske, gamle mølle. Fra Havredal ses et hold meget unge, men flotte herregymnaster, og fra Fliegerhorst Grove, den tyske flyveplads, er der et billede af en af de mest imponerende bygninger derude, nemlig teatersalen. Endelig viser et billede lærer Ølgaard i sognebiblioteket i biologilokalet på Frederiks skole 1958, og fra december vises et rigtigt vinterbillede af Nørregade klædt i sne og rimfrost. De to nyeste fotografier er begge fra Frederiks. Det ene viser, da der var Textilmarked i den gamle skole, og det andet AIF s store seniorhold, fotograferet i 1972, da foreningen kunne fejre sin 50 års fødselsdag. Helt lille opslagsværk. Kalenderen udkom første gang i 2002, og hvis man har alle kalenderne, har man i alt 132 billeder, der fortæller om den nu nedlagte kommunes historie. Det vil sige, at man har et helt lille opslagsværk, som kan bruges til at søge oplysninger om en bestemt bygning eller hændelse. Inger Merstrand har planer om at skrive en indholdsfortegnelse til kalenderne, så det bliver nemmere at finde frem til oplysningerne i stedet for at skulle blade alle kalenderne igennem. Hvis nogen skulle mangle enkelte årgange, er de velkom-ne til at henvende sig på arkivet, da ikke alle årgange er udsolgt, og udgåede kalendere kan købes for en 10 er. Som de andre år koster en kalender kun 60 kr., og den kan købes i Frederiks hos Dagli Brugsen og Andelskassen og i Karup hos Døgn-kiosken og hos Land og Fritid. Desuden kan kalenderne købes på Karup og Frederiks bibliotek.

Efterlysning af billeder o.a. vedr. gårde

Efterlysning af billeder o.a. vedr. gårde Arrangementer/aktiviteter 2012. 1. Lørdag den 21. januar kl. 14-17. Arkivet holder Åbent Hus og præsenterer gårdhistorier fra Karup Alle interesserede er velkomne til at komme og kigge i 34 mapper med

Læs mere

En aften med billeder og erindringer om det gamle Karup

En aften med billeder og erindringer om det gamle Karup Arrangementer/aktiviteter 2014. En aften med billeder og erindringer om det gamle Karup Ole Lenler-Eriksen og Kristian Pedersen fortæller om byen, som den var engang, og som de husker den. Af Inger Merstrand

Læs mere

Arrangementer/aktiviteter 2015.

Arrangementer/aktiviteter 2015. Arrangementer/aktiviteter 2015. Generalforsamling og foredrag om flygtningene i Grove-Gedhuslejrene efter 2. verdenskrig Torsdag den 26. marts afholder Lokalhistorisk Forening sin årlige generalforsamling

Læs mere

Arrangementer/aktiviteter 2009.

Arrangementer/aktiviteter 2009. Arrangementer/aktiviteter 2009. 1. Fredag den 6. februar kl. 10,30. Foredrag i Jethallen for KFUM og K s Idrætshold. Inger Merstrand fortæller om Jeppe Aakjærs tilknytning til Alheden og Karup-fladen,

Læs mere

Arrangementer/aktiviteter 2017.

Arrangementer/aktiviteter 2017. Arrangementer/aktiviteter 2017. Foredrag efter generalforsamling blev et rent tilløbsstykke Stor interesse for lokalhistorie i Karup-området Torsdag den 23. marts afholdt Lokalhistorisk Forening sin årlige

Læs mere

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19.

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19. Adresselabels 12 Kalenderen ISSN 1602 9577 1 Den 26. oktober kl. 13.30 Tur til Københavns Rådhus Sted: Foran Københavns Rådhus (Rådhuspladsen) Den 13. november kl. 19.30 Foredrag om Rakkerne Ved Mette

Læs mere

Fredericia Museums Venners Program 2014-2015

Fredericia Museums Venners Program 2014-2015 Fredericia Museums Venners Program 2014-2015 Dronningensgade set mod nord fra ca. Jyllandsgade. Foto Hugo Matthiessen 1914 VELKOMMEN TIL SÆSON 2014-2015 Vi håber, at rigtig mange vil deltage i vore arrangementer.

Læs mere

Arrangementer/aktiviteter 2010.

Arrangementer/aktiviteter 2010. Arrangementer/aktiviteter 2010. 1. Bustur til Viborg Stiftsmuseum. Om eftermiddagen lørdag den 16. januar arrangerer Lokalhistorisk Forening og arkivet i Karup en udflugt til Stiftsmuseet i Viborg, der

Læs mere

Generalforsamling med efterfølgende foredrag om Hald Ege

Generalforsamling med efterfølgende foredrag om Hald Ege Arrangementer/aktiviteter 2016. Generalforsamling med efterfølgende foredrag om Hald Ege Fra de hvide telte til de røde barakker. Torsdag den 17. marts afholder Lokalhistorisk Forening sin årlige generalforsamling

Læs mere

Siden sidst Onsdag den 16. januar Fredag den 18 januar Tirsdag den 23 april Lørdag den 1-juni

Siden sidst Onsdag den 16. januar Fredag den 18 januar Tirsdag den 23 april Lørdag den 1-juni 2013-2 Siden sidst Onsdag den 16. januar var der foredrag på Ferritslev Friskole. Sognepræst ved Brahetrolleborg, Øster Hæsinge og Krarup Kirker, Ole Buhl Hansen, fortalte om,hvordan vi ved hjælp af humoren

Læs mere

Historisk bytur. 11. juli 2018, kl. 14 fra Hattedammen, Bogø Hovedgade 78

Historisk bytur. 11. juli 2018, kl. 14 fra Hattedammen, Bogø Hovedgade 78 8. MAJ 2018 Historisk bytur 11. juli 2018, kl. 14 fra Hattedammen, Bogø Hovedgade 78 En tur ad Bogø Hovedgade fra Hattedammen til Sognegården, hvor vi taler sammen om mennesker, huse og begivenheder. De

Læs mere

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Parti fra Hudevad 2009/1 Siden sidst. Udflugt til Ladbyskibet d. 13. 9. 2008 En dejlig solrig lørdag i september drog 15 personer til Ladby. Det blev en oplivende

Læs mere

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Fra Rolfsted Skole 2008/1 Siden sidst. Lørdag d. 15-9-07 var der tur til Carl Nielsens Barndomshjem i Nr. Søby. Der var mødt ca. 20. Det var spændende at høre om

Læs mere

Sind Oplevelser i fællesskab med andre

Sind Oplevelser i fællesskab med andre Ny adresse Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97223064 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt! Penge refunderes ikke! Åbent: Torsdag 18.45-22.00

Læs mere

Årsberetningen for Lyndby Kulturforening 2018

Årsberetningen for Lyndby Kulturforening 2018 Årsberetningen for Lyndby Kulturforening 2018 Vi er i dag 112 medlemmer, men har plads til flere, så udbring gerne kendskabet til foreningen. Vi har i årets løb haft, en række velbesøgte arrangementer,

Læs mere

Seniorklubben 3F Midtjylland

Seniorklubben 3F Midtjylland Seniorklubben 3F Midtjylland Program for året 2018 Tirsdag den 9. januar, kl. 13.30. Birk Centerpark 4. Tirsdag den 23. januar, kl. 13.30. Birk Centerpark 4. Foredrag: V/ Ellen og Evald Birkkjær. Emne:

Læs mere

August, september og oktober Bestyrelsen :

August, september og oktober Bestyrelsen : Orientering fra bestyrelsen : Ved samkørsel betales der 2,00 kr. pr. bil pr. km., som deles ligeligt mellem personer i bilen. Vi opretholder stadig vores rygepolitik i offentlige bygninger, med ikke at

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Orø Pensionistforening

Orø Pensionistforening Orø Pensionistforening Generalforsamling I Forsamlingshuset Tirsdag d. 5. maj 2015 kl. 16.30 Dagsorden : 1. Valg af dirigent 2. Valg af 2 stemmetællere 3. Bestyrelsens beretning 4. Foreningens reviderede

Læs mere

Praktiske informationer

Praktiske informationer HK Senior Djursland Praktiske informationer Seniorklubben bestyrelse 2016 Formand: Ruth Nyhuus, tlf. 86325881 mail: jephus@stofanet.dk Næstformand: Inge Ejsing Rasmussen, tlf. 86363640 mail:ejsing.rasmussen@gmail.com

Læs mere

Fra Rolfsted Flyveplads 2011/1

Fra Rolfsted Flyveplads 2011/1 Fra Rolfsted Flyveplads 2011/1 Julehygge i Fritidshuset Lørdag den 27. november blev der budt på julehygge i Fritidshuset fra kl. 13 til kl. 16, og små boder solgte forskelligt både for øjet og for ganen.

Læs mere

Bækkevej

Bækkevej Bækkevej 13 2018-1 1 Siden sidst. Arkivet har i året blandt andet modtaget foreningsarkiv fra RIF, beretning om Min Barndom, video om Rolfsted Vandmølle, billeder og video om opsætning af bro over Byllesbæk

Læs mere

Gammel milepæl før Rolfsted

Gammel milepæl før Rolfsted Gammel milepæl før Rolfsted 2016-1 1 Siden sidst. I år har vi haft en ny idé. Vi har vist nogle af vores gamle film på arkivet to eftermiddage i efteråret. Første gang handlede det om Anne Marie Pedersen,

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

Nyt fra Kalundborg Turistforening Februar 2014

Nyt fra Kalundborg Turistforening Februar 2014 Nyt fra Kalundborg Turistforening Februar 2014 Indkaldelse til generalforsamling i Kalundborg Turistforening tirsdag den 25. marts 2014 kl. 17.30 på Kalundborg Vandrerhjem Stadion Allé 5 4400 Kalundborg

Læs mere

Centerbladet Lokalcenter Hasle. Nr. 8, april kvartal årgang.

Centerbladet Lokalcenter Hasle. Nr. 8, april kvartal årgang. Centerbladet Lokalcenter Hasle. Nr. 8, april kvartal 2018 3. årgang. Onsdag den 7. februar blev der for første gang afholdt årsmøde som følge af den nye struktur og det blev et velbesøgt møde, hvor ca.

Læs mere

Engvanding ved Karup å

Engvanding ved Karup å Engvanding ved Karup å Karupegnen var engang kendt som engvandingens vugge, og allerede sidst i 1700-tallet gravede Vallerbækbonden Peder Staulund de første engvandingskanaler ved Haller å i den sydlige

Læs mere

Siden sidst Lørdag den 15. jun

Siden sidst Lørdag den 15. jun 2014-1 Siden sidst Lørdag den 15. juni deltog Lokalhistorisk Arkiv i Festlige Ferritslev med en lille udstilling. Emnet der var valgt var Ferritslev City gennem tiderne, da der skulle bygges et Fakta på

Læs mere

Luftfoto fra Laurine og Hans Laurits ejendom

Luftfoto fra Laurine og Hans Laurits ejendom Luftfoto fra Laurine og Hans Laurits ejendom 2016-2 1 Siden sidst. Tirsdag den 19. januar: Foredrag på friskolen i samarbejde med Nutidens Husmødre, Foreningen Norden, Friskolen og Lokalhistorisk Forening.

Læs mere

November 2010. Vedlagt i dette nummer: Invitation til Juletur. Læs i dette nummer: Om Løvfaldstur Om Staldarbejdet. Side 1

November 2010. Vedlagt i dette nummer: Invitation til Juletur. Læs i dette nummer: Om Løvfaldstur Om Staldarbejdet. Side 1 November 2010 Læs i dette nummer: Om Løvfaldstur Om Staldarbejdet Vedlagt i dette nummer: Invitation til Juletur Side 1 Bestyrelsen i Kærby Landsbylaug: Formand: Næstformand: Lasse Hansen, Tina Jørgensen

Læs mere

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Bagåen ved Rolfsted Mølle 2006 2007/1 Middelaldervandmølle fundet i Rolfsted Under Fyns Amts arbejde med at lave en fiskepassage og dermed fjerne den sidste hindring

Læs mere

Aktivitetskalender for 2016. For pensionister i Vends Herreds Lærerkreds. Julefrokost 2015. for pensionerede lærere

Aktivitetskalender for 2016. For pensionister i Vends Herreds Lærerkreds. Julefrokost 2015. for pensionerede lærere Julefrokost 2015 for pensionerede lærere Mandag d. 7.dec. kl. 12.00 på Hotel Park Prisen er 150 kr. for medlemmer og ikke medlemsberettigede ledsagere. Andre deltagere 300 kr. Der er tilmelding efter først

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

november - december 2018

november - december 2018 november - december 2018 Sofiegården, Sofievej 2 4, 7100 Vejle Telefon: 76 44 52 00 Cafe Olga: 76 81 78 30 Dagcenteret: tlf.: Betina Gregersen/ Lene Thiemer Hedegaard på tlf. 23 32 05 52 eller Karin Liltorp:

Læs mere

Maj, juni og juli Bestyrelsen :

Maj, juni og juli Bestyrelsen : Orientering fra bestyrelsen : Ved samkørsel betales der 2,00 kr. pr. bil pr. km., som deles ligeligt mellem personer i bilen. Vi opretholder stadig vores rygepolitik i offentlige bygninger, med ikke at

Læs mere

Fra broen ved Marius Pedersen 2012-2

Fra broen ved Marius Pedersen 2012-2 Fra broen ved Marius Pedersen 2012-2 Siden sidst Torsdag den 19 januar var der foredrag i Friskolen hvor tidligere højskolelærer Per Sonne fortalte om Frithof Nansen der krydsede Grønlands indlandsis.

Læs mere

Flot hæder til Gunnar Lund

Flot hæder til Gunnar Lund Garder 4NR. 2004 OKT KVARTAL NytGarderforeningen for Fredericia og Omegn Flot hæder til Gunnar Lund På repræsentantskabsmødet i Kolding fik Gunnar overrakt De Danske Garderforeningern s Hæderstegn. Tillykke

Læs mere

Stendysse på Tvevadgårdens mark 2010/2

Stendysse på Tvevadgårdens mark 2010/2 Stendysse på Tvevadgårdens mark 2010/2 Siden sidst. Onsdag d. 13. januar. Foredrag ved forfatter Vibeke Nørgård Nielsen om Johannes Larsen o g Island. Foredraget blev ledsaget af dejlige lysbilleder fra

Læs mere

Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Juleafslutningen var som sædvanlig hyggelig 2 OZ6HR nyt, Januar 2012 OZ6HR nyt Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 30. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2019. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 30. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2019. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 30. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2019 Læs inde i bladet: ÅRETS ARRANGEMENTER INVITATION TIL GENERALFORSAMLING VIL DU MED EN TUR TIL MECKLENBURG? 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej

Læs mere

for Lyne Sogn Januar 2014

for Lyne Sogn Januar 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Januar 2014 Indhold: * Lyne kirke: Sang * Borgerforening: Generalforsamling * Vennekredsen: Sang & Musik * Familie & Fritid: Køkkenfri

Læs mere

Lokalhistoriske. arrangementer. Sinding, 1950

Lokalhistoriske. arrangementer. Sinding, 1950 Lokalhistoriske arrangementer Sinding, 1950 Silkeborg efterår 2009 BESØG PÅ FUNDER RADIOMUSEUM Onsdag 19. august kl.19 Bjarne Jensen vil vise og fortælle om sine 1685 gamle radioer, grammofoner, fjernsyn

Læs mere

MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU

MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU 2012 1 Januar Februar 2012 MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU REDAKTØR: AASE RASMUSSEN michael.aase@email.dk Har du indlæg eller kommentarer til klubbladet er du velkommen til at skrive til ovennævnte mail

Læs mere

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN juli 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

HK Senior Djursland Program 2015

HK Senior Djursland Program 2015 HK Senior Djursland Program 2015 Praktiske informationer Seniorklubben bestyrelse 2014: Formand: Hanna Rasmussen, tlf. 86321620 Næstformand: Inge Ejsing Rasmussen, tlf. 86363640 Sekretær: John Ole Rasmussen,

Læs mere

Støt op om vores arbejde meld dig ind i Foreningen Nyhedsbrevet 4534

Støt op om vores arbejde meld dig ind i Foreningen Nyhedsbrevet 4534 4 5 3 Sommersæsonen i Bøgelunden startede med børneloppemarked og cirkusunderholdning d. 27. maj. I juli er der sommersjov i Bøgelunden hver søndag fra kl. 14 16 4 Juni / Juli 2018 Nyhedsbrevet 4534 Udgives

Læs mere

HK HOVEDSTADEN SENIOR HELSINGØR MØDER OG SPÆNDENDE TURE JERES FÆLLESSKAB I KLUBBEN

HK HOVEDSTADEN SENIOR HELSINGØR MØDER OG SPÆNDENDE TURE JERES FÆLLESSKAB I KLUBBEN HK HOVEDSTADEN 1 SENIOR Program foråret 2016 MØDER OG SPÆNDENDE TURE JERES FÆLLESSKAB I KLUBBEN HELSINGØR / Hvad sker der i din afdeling / Medlemsmøder / Hvornår er den næste generalforsamling / Tilmeld

Læs mere

Maj Årgang Nr. 1

Maj Årgang Nr. 1 Maj 2014 15. Årgang Nr. 1 Formanden har ordet Per Thomsen Så starter en ny sommer med vores faste arrangementer, bl.a. vores mandags sejladser. Vi mangler stadig det sidste malerarbejde, så Marna kan se

Læs mere

Væltesbakkes historie Af Thomas Østergaard efter mundtlige fortællinger af Jane Holt på Sandgaarden Øster Hurup d. 25. marts 2013.

Væltesbakkes historie Af Thomas Østergaard efter mundtlige fortællinger af Jane Holt på Sandgaarden Øster Hurup d. 25. marts 2013. Væltesbakkes historie Af Thomas Østergaard efter mundtlige fortællinger af Jane Holt på Sandgaarden Øster Hurup d. 25. marts 2013. Historien om et gammelt klitområde i Nr. Hurup, som gik fra at være dårligt

Læs mere

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag FALKEPOSTEN Juli 2015 F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Januar 2019 Ret til ændringer forbeholdes!

Januar 2019 Ret til ændringer forbeholdes! Januar 2019 Ret til ændringer forbeholdes! Sofiegården, Sofievej 2 4, 7100 Vejle Telefon: 76 44 52 00 Cafe Olga: 76 81 78 30 Dagcenteret: Betina Gregersen på tlf. 23 32 05 52 eller Karin Liltorp på tlf.

Læs mere

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 52. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 16/12-16 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, , ,

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 52. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 16/12-16 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, , , Næste Aadum Nyt udkommer i uge 52. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 16/12-16 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, 23869786, djvestergaard@bbsyd.dk Aadum Husholdningsforening Syng julen

Læs mere

NYHEDSBREVET. Nyhedsbrevet oktober 2018

NYHEDSBREVET. Nyhedsbrevet oktober 2018 NYHEDSBREVET Nyhedsbrevet oktober 2018 Formand, HB, Regionaludvalg, redaktør: Kent Thomsen Koldingvej 78 6760 Ribe Tlf.: 23 64 99 82 E-mail: kentoglene@hotmail.com Næstformand, sekretær, HB suppleant:

Læs mere

HK Senior Djursland Program 2018

HK Senior Djursland Program 2018 HK Senior Djursland Program 2018 Praktiske oplysninger Seniorklubben bestyrelse 2017 Formand: Ruth Nyhus, tlf. 86325881 mail: jephus@stofanet.dk Næstformand: Inge Ejsing Rasmussen, tlf. 30225530 mail:

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016 Læs inde i bladet: ESRUM SØ HAR EGEN VEJRSTATION MØD OP TIL SEJLERSKOVTUR TILMELDING TIL ÅRETS STUDIETUR 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej

Læs mere

Maj 2014. Læs i dette nummer: Om Generalforsamlingen Om gamle og nye arrangementer. Læs i dette nummer: GIRO-kort til kontingent Formandens beretning

Maj 2014. Læs i dette nummer: Om Generalforsamlingen Om gamle og nye arrangementer. Læs i dette nummer: GIRO-kort til kontingent Formandens beretning Maj 2014 Læs i dette nummer: Om Generalforsamlingen Om gamle og nye arrangementer Læs i dette nummer: GIRO-kort til kontingent Formandens beretning Side 1 PRISER for kontingent 2014: Medlemskab for par:

Læs mere

Generalforsamling i Rougsø Lokalhistoriske Forening, onsdag den 9. april 2013 kl. 19:00 i festsalen på Langhøjskolen, Vivild.

Generalforsamling i Rougsø Lokalhistoriske Forening, onsdag den 9. april 2013 kl. 19:00 i festsalen på Langhøjskolen, Vivild. Generalforsamling i Rougsø Lokalhistoriske Forening, onsdag den 9. april 2013 kl. 19:00 i festsalen på Langhøjskolen, Vivild. Formandens beretning: Også i år vil jeg indlede med et tilbageblik på de arrangementer

Læs mere

CAFÈ SOMMERFUGLEN. Colstruphuset, Sdr. Alle 24, Holstebro. Program: Sommer 2018 til sommer 2019

CAFÈ SOMMERFUGLEN. Colstruphuset, Sdr. Alle 24, Holstebro. Program: Sommer 2018 til sommer 2019 CAFÈ SOMMERFUGLEN Colstruphuset, Sdr. Alle 24, Holstebro Program: Sommer 2018 til sommer 2019 Alle mennesker med demens, hukommelsesproblemer og lignende og deres pårørende, venner og frivillige er velkomne

Læs mere

Ammershøj bladet Velkommen til maj 2019 Store Bededag

Ammershøj bladet Velkommen til maj 2019 Store Bededag Ammershøj bladet Velkommen til maj 2019 Store Bededag Dagen hed officielt "ekstraordinær, almindelig bededag" og har siden 1686 ligget fast på fjerde fredag efter påske. Denne lovfæstede store bededag

Læs mere

Lokalhistorisk Forening/Arkiv for Halvrimmen og omegn. Det Gamle Bibliotek. Medlemsavis 2014. Avis nr. 13

Lokalhistorisk Forening/Arkiv for Halvrimmen og omegn. Det Gamle Bibliotek. Medlemsavis 2014. Avis nr. 13 Lokalhistorisk Forening/Arkiv for Halvrimmen og omegn. Det Gamle Bibliotek. Medlemsavis 2014 Avis nr. 13 Det Gamle Bibliotek, Aalborgvej 43 Halvrimmen 9460 Brovst Mail. dgbhalvrimmen@gmail.com Find os

Læs mere

Hvor vi dyrker stavgang gymnastik - bowling og cykling

Hvor vi dyrker stavgang gymnastik - bowling og cykling Hvor vi dyrker stavgang gymnastik - bowling og cykling Bestyrelsens beretning om 2016 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 21. marts 2017 i Strandens Forsamlingshus. Bestyrelsesmøder: Alle

Læs mere

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj www. blistrup-graested-folkedansere.dk Marts 2015 Nr. 1 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Referat fra generalforsamling side 2 Bestyrelse og udvalg side 3 Sæsonprogram forår/sommer 2015 side

Læs mere

Projekt Besættelsestidens Han Herred

Projekt Besættelsestidens Han Herred Læs i dette nyhedsbrev Projekt Besættelsestidens Han Herred stormøde på Sanden Bjerggaard tirsdag 9. april kl. 19.00 Hyggeeftermiddag på Bratskov i Brovst torsdag 21. marts kl. 14.00 Besættelsestidens

Læs mere

Trunderup Bylaug udlejer/udlåner til medlemmer.

Trunderup Bylaug udlejer/udlåner til medlemmer. Trunderup Bylaug udlejer/udlåner til medlemmer. 2 store grill Kan lejes for 50 kr. pr. stk. Henvendelse til Poul Erik Jepsen Tlf. 62 27 11 62. Bolsjekogningssæt Udlejes for 25 kr. Henvendelse til Grete

Læs mere

August - September 2013

August - September 2013 August - September 2013 Forhaven på Lyngparken har fået en ansigtsløftning Aktiviteter på Lyngparken i August måned Onsdag, den 7. Sang kl. 10.00 kl. 13.30 Torsdag, den 8. kl. 10.10 Gudstjeneste ved Morten

Læs mere

Aaby Aabyhøj Lokalhistoriske Forening

Aaby Aabyhøj Lokalhistoriske Forening Aaby Aabyhøj Lokalhistoriske Forening www.lokalhistorisk-forening-aabyhoj.dk Program for juni 2011 til marts 2012. Mandag den 6. juni kl. 18.30. Bemærk tidspunktet. Byvandring. Den nordvestlige del af

Læs mere

Grundejerforeningen indbyder hermed til generalforsamling

Grundejerforeningen indbyder hermed til generalforsamling www.christiansbjerggrundejerforening.dk www.facebook.com/grundejerforeningenchristiansbjerg Medlemsorientering 2 2019 Grundejerforeningen indbyder hermed til generalforsamling torsdag den 11. april 2019

Læs mere

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger HK Senior Djursland Praktiske oplysninger Seniorklubben bestyrelse 2018 Formand: Sonja Irene Andersen, tlf. 29739719 mail: sogr@stofanet.dk Næstformand: Inge Ejsing Rasmussen, tlf. 30225530 mail: ejsing.rasmussen@gmail.com

Læs mere

Besættelsestidshistorisk selskab for Thy og Vester Hanherred

Besættelsestidshistorisk selskab for Thy og Vester Hanherred Besættelsestidshistorisk selskab for Thy og Vester Hanherred Nyhedsblad nr 61 November 2010 1 Bestyrelsen Formand: Erik Ansø 97991054 Næstformand: Erik Andersen 97933536 Sekretær: Jens Sauer 97981248 Kasserer:

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014 Side 12 Sindklubben: Fælleskab og store oplevelser. Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97220172 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt!

Læs mere

Butiksbesøg. Onsdag den 14. marts kl hos Kirkens Genbrug, Engdraget 2, Tarm. Afgang fra Kirkepladsen i Ådum kl

Butiksbesøg. Onsdag den 14. marts kl hos Kirkens Genbrug, Engdraget 2, Tarm. Afgang fra Kirkepladsen i Ådum kl Butiksbesøg Onsdag den 14. marts kl. 19.00 hos Kirkens Genbrug, Engdraget 2, Tarm. Afgang fra Kirkepladsen i Ådum kl. 18.45. Vi får en orientering om butikken. Så er der modeshow med lokale mannequiner

Læs mere

GARDERFORENINGEN FOR FREDERICIA OG OMEGN PROGRAM 1996 / 97

GARDERFORENINGEN FOR FREDERICIA OG OMEGN PROGRAM 1996 / 97 GARDERFORENINGEN FOR FREDERICIA OG OMEGN PROGRAM 1996 / 97 Gode Garderkammerater! Så er det igen tid til at udsende ÅRSKALENDEREN Vi håber at du også i år vil bruge denne oversigt over Garderfor-eningens

Læs mere

for Lyne Sogn Marts 2014

for Lyne Sogn Marts 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Marts 2014 Indhold: * Avisindsamling: * Konfirmationer i 2015 & 2016 * Vennekredsen: Foredrag * Familie & Fritid: Køkkenfri aften

Læs mere

Middelfart Pensionistforening

Middelfart Pensionistforening Middelfart Pensionistforening Program udsendt februar 2016 næste program juni 2016. Bestyrelsen træffes i Østergades Forsamlingshus hver onsdag fra kl. 14.00 16.00. Dog ikke onsdag, den 23. marts (onsdag

Læs mere

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 13. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 24/3-17 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, ,

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 13. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 24/3-17 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, , Næste Aadum Nyt udkommer i uge 13. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 24/3-17 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, djvestergaard@bbsyd.dk Ådum Husholdningsforening Eftermiddags tur den

Læs mere

Weitemeyers Kilde Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Forening og Arkiv

Weitemeyers Kilde Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Forening og Arkiv Weitemeyers Kilde Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Forening og Arkiv Gislingegården, som vi skal besøge, her fotograferet i 1905. På trappen står ejeren Johannes Johannesen med hustruen Karen Margrethe,

Læs mere

Program for sæsonen

Program for sæsonen Program for sæsonen 2017-2018 Til opslagstavlen. Vi har igen sammensat en buket af forskellige aktiviteter og arrangementer, så der er noget for enhver smag. Vi håber at I vil møde op, og dermed vise at

Læs mere

Velkommen. Herreklubben Nivå Golf Klub. Generalforsamling 2013

Velkommen. Herreklubben Nivå Golf Klub. Generalforsamling 2013 Velkommen Herreklubben Nivå Golf Klub Generalforsamling 2013 NCC 2013-04-18 1 Agenda Velkommen & Indskrivning Generalforsamling Spisning NCC 2013-04-18 2 Dirigent / Beretning 1. Valg af dirigent 2. Beretning

Læs mere

Seniornyt. senior mc danmark. Ja..stegt flæsk med persillesovs, har seniorerne. ikke noget problem med at få ned.

Seniornyt. senior mc danmark. Ja..stegt flæsk med persillesovs, har seniorerne. ikke noget problem med at få ned. Seniornyt Nr.3 august 2013 Ja..stegt flæsk med persillesovs, har seniorerne ikke noget problem med at få ned. senior mc danmark 29. årgang. Senior-nyt Officielt klubblad for landsforeningen Senior-MC-

Læs mere

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Juli kvartal 2012

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Juli kvartal 2012 PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Juli kvartal 2012 PARKINSON-EXPRESSEN juli kvartal 2012 Oplag: 150 REDAKTION: Bent Folkmann Fabrksvej 4 3700 Rønne 56 97 44 79 jbfolkmann@mail.dk Husk at

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Trinitatis græsset i hverdage Julen varer lige til påske, siger man. Efter påsken kommer pinsen, og søndagen efter pinse fejres en særlig festdag i kirken: Trinitatis

Læs mere

MARINETELEGRAFEN. Medlemsblad for Marstal Marineforening JANUAR OG APRIL KVARTAL

MARINETELEGRAFEN. Medlemsblad for Marstal Marineforening JANUAR OG APRIL KVARTAL MARINETELEGRAFEN Medlemsblad for Marstal Marineforening JANUAR OG APRIL KVARTAL Nr. 28 2009 Opråberen!!! Har du fået overrakt dit medlemsemblem? Vi har stadigvæk nogen medlemsemblemer liggende, som det

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 KIRKENYT PADESØ SOGN 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 Et vindue i Padesø Kirke Hvor mange bruger kirken? Hen over sommeren sidste år var et af de store temaer i medierne Folkekirkens krise og manglende kirkegængere.

Læs mere

April Sofiegården, Sofievej 2 4, 7100 Vejle Telefon: Cafe Olga: Tlf

April Sofiegården, Sofievej 2 4, 7100 Vejle Telefon: Cafe Olga: Tlf April 2019 Sofiegården, Sofievej 2 4, 7100 Vejle Telefon: 76 44 52 00 Cafe Olga: Tlf. 76 81 78 30 Dagcenteret: Tlf. 23 32 05 52-21 48 75 14 Mail: Betina Gregersen: bekgr@vejle.dk Mail: Karin Liltorp: kalil@vejle.dk

Læs mere

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET Rigtig godt nytår til alle vore medlemmer. Vi bliver stadig flere. Vi har nu registreret 989 medlemmer, og bestyrelsen håber, at vi når 1000 inden generalforsamlingen onsdag den 21. marts 2012 (se nærmere

Læs mere

for Lyne Sogn Maj 2014 Indhold:

for Lyne Sogn Maj 2014 Indhold: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Maj 2014 De gamle skilte på hotellet Afholdshotel fra 1914 til 1970 Indhold: Krocketklubben. Avisindsamling. Støtteforeningen

Læs mere

UGEBREV. uge Ugebrevet udkommer normalt hver weekend. Deadline for indlæg er fredage kl. 20 på

UGEBREV. uge Ugebrevet udkommer normalt hver weekend. Deadline for indlæg er fredage kl. 20 på UGEBREV uge 14 2019 Ugebrevet udkommer normalt hver weekend. Deadline for indlæg er fredage kl. 20 på syddjursfriskolenyhedsbrev@hotmail.com Steen beskærer træerne langs personaleparkeringen KALENDER:

Læs mere

Hugin og Munin Klubben Midtjylland. Nr. 39 Maj-august 2017

Hugin og Munin Klubben Midtjylland. Nr. 39 Maj-august 2017 Hugin og Munin Klubben Midtjylland Nr. 39 Maj-august 2017 Praktiske oplysninger: Program: I bladet finder du klubbens program for Maj, juni, juli, august 2017 Tilmelding: Find ud af hvad du vil være med

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad.

OPSLAGSTAVLEN. Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad. December 2001 2 OPSLAGSTAVLEN Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad. Den 25. November kl. 10.00 DGI Løb/Marienlyst Skoven

Læs mere

USTEN P OLKE F Apri l 2016 Figur 1

USTEN P OLKE F Apri l 2016 Figur 1 FOLKEPUSTEN April 2016 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til vandet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Vejrup Sognearkiv. Vejrup ca vi passer på historien

Vejrup Sognearkiv. Vejrup ca vi passer på historien Vejrup Sognearkiv Vejrup ca. 1967 - vi passer på historien Vi passer på historien. Dit lokalarkiv er lokalsamfundets fælles hukommelse.. Arkivet rummer oplysninger om dit lokale område om de mennesker

Læs mere

Aktiviteter på Lyngparken i April

Aktiviteter på Lyngparken i April April maj 2013 Traditionen tro får alle beboere på Lyngparken en blomst til Påske, her er Lyngparkens Venner klar til turen rundt på stuerne, for at ønske god påske. Aktiviteter på Lyngparken i April Onsdag,

Læs mere

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn August 2015. Startopstilling til cykelsponsorløb 2015. Indhold: * Familiegrilaften:

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn August 2015. Startopstilling til cykelsponsorløb 2015. Indhold: * Familiegrilaften: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn August 2015 Startopstilling til cykelsponsorløb 2015 Indhold: * Familiegrilaften: * Bypedeller: * Gudstjeneste i ældreboliger:

Læs mere

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com Fællesmøde Onsdag den 16. januar kl. 14.00 på Hjemmet. Hyggeeftermiddag med musikalsk underholdning og fællessang ved Per Skærlund, Grindsted. Pris for entrè, underholdning

Læs mere

Kirkebøger. Der er nu mulighed for at studere kirkebøger fra Bornholm i Byforeningen.

Kirkebøger. Der er nu mulighed for at studere kirkebøger fra Bornholm i Byforeningen. Program for perioden jan. 2007 aug. 2007. Tirsdag den 6. februar. Besøg på det lokalhistoriske arkiv i Hasle. Kørsel fra Kærnehuset kl. 19.00 Tirsdag den 6. marts kl. 19.00. Foredrag om Blanchs Hotel.

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen for Distriktsforeningen af menighedsråd for Viborg Østre Provsti 6. februar 2013

Referat fra generalforsamlingen for Distriktsforeningen af menighedsråd for Viborg Østre Provsti 6. februar 2013 Referat fra generalforsamlingen for Distriktsforeningen af menighedsråd for Viborg Østre Provsti 6. februar 2013 Dagorden ifølge vedtægter: Pkt. 1 Pkt. 2 Pkt. 3 Pkt. 4 Pkt. 5 Pkt. 6 Pkt. 7 Pkt. 8 Pkt.

Læs mere