AARHUS UNIVERSITET MENTOR/BUDDY GUIDE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AARHUS UNIVERSITET MENTOR/BUDDY GUIDE"

Transkript

1 AU AARHUS UNIVERSITET MENTOR/BUDDY GUIDE

2 2 MENTOR/BUDDY-GUIDE Velkommen i mentor/buddy-gruppen! Kerneaktiviteter... 4 Vigtig baggrundsviden Før Ankomst... 5 Ankomsten... 6 Social introduktion... 8 Administrativ introduktion... 9 Kontaktmuligheder Vigtige adresser

3 MENTOR/BUDDY-GUIDE 3 VELKOMMEN I MENTOR/BUDDY-GRUPPEN! Vi er rigtig glade for, at du har meldt dig som mentor/buddy og har lyst til at lære en eller flere af de nye udenlandske studerende ved Aarhus Universitet at kende og være med til at give ham/hende/dem en god start på hans/hendes/deres ophold ved Aarhus Universitet (AU). Den følgende information i denne guide indeholder en oversigt over vigtige aktiviteter og nyttig viden for dig som mentor/buddy og din(e) udenlandske studerende ved AU. Vi anbefaler, at du læser guiden grundigt, også selvom du tidligere har været mentor (evt. tutor), da der sker løbende ændringer.

4 4 MENTOR/BUDDY-GUIDE KERNEAKTIVITETER Som mentor/buddy er du i høj grad med til at hjælpe de nye udenlandske studerende med at få en god start og komme på plads socialt f.eks. ved at introducere dem for jeres medstuderende, vise dem hvor de kan købe den gode kaffe etc. Det første skridt i den retning er at skabe kontakt til din(e) udenlandske studerende. Det mest praktiske vil typisk være at sende en , hvor du præsenterer dig og giver ham/hende/dem dine kontaktoplysninger. Med udgangspunkt i den indledende kontakt skal I aftale, hvor og hvornår I skal mødes første gang. Hvis I har aftalt, at du henter nøgler til den studerendes bolig vil det typisk være en god idé at møde de(n) studerende på banegården/busstationen eller ved boligen. De(n) udenlandske studerende har fået at vide, at du ikke kan mødes med dem før kl 7:00 eller efter kl 22:00. På den måde kan han/hun/ de indpasse jeres første møde bedst muligt i hans/hendes/deres rejseplaner. HUSK: At skabe kontakt til din(e) studerende At aftale hvornår I skal mødes At afhente nøgler til den studerendes lejemål, hvis den studerende ankommer udenfor IC s åbningstid.

5 MENTOR/BUDDY-GUIDE 5 VIGTIG BAGGRUNDSVIDEN FØR ANKOMST KONTAKT MELLEM UDENLANDSK STUDERENDE OG INTERNATIONALT CENTER Ansøgning De fleste udenlandske studerende har søgt om optagelse som udvekslingsstuderende (1 eller 2 semestre) ved universitetet, og er blevet godkendt fagligt af koordinatoren på det ansøgte institut. Bolig Mange udvekslingsstuderende søger bolig gennem IC. De studerende er informeret, om de har fået bolig eller ej. Velkomstmail Den studerende har modtaget en velkomstmail fra IC med oplysninger om ansøgning om opholdstilladelse, letter of enrolment og Pre-Arrival Guide, o.a. Velkomstpose Den studerende modtager en velkomstpose fra IC med info om AU og Aarhus ved ankomst til IC.

6 6 MENTOR/BUDDY-GUIDE ANKOMSTEN NØGLER Som mentor/buddy skal du kontakte din(e) udenlandske studerende og aftale, hvordan nøgleafhentningen skal foregå. Hvis din(e) studerende har fået bolig gennem IC og ankommer udenfor ICs åbningstid, skal du hente nøgle til lejemålet på IC. Lav en helt klar aftale med den studerende om, at du henter nøglen, så der ikke opstår forvirring ved ankomst. Hvis den studerende selv har fundet bolig eller har fremlejet en bolig, kan nøglen ikke hentes på IC. Om nødvendigt kan du lave en aftale med den studerende om, at du henter nøglen hos udlejeren. IC har normalt åbent på hverdage kl , men i august/september er der udvidede åbningstider. Se dem her internationalcentre/international-housingoffice/exchange/aarhus/practicalinformation/movingin/ INFOMAPPE OG LEJEKONTRAKT For boliger formidlet gennem IC udleveres en hvid infomappe sammen med nøglen. I mappen findes lejekontrakten samt et link til en online informationsmappe med alle relevante informationer om lejemålet, herunder også en engelsk oversættelse af den danske lejekontrakt. Fortæl din(e) studerende, at han/ hun/de skal tage sig tid til at læse online infomappen grundigt igennem og fra start sætte sig ind i opsigelsesvarsler, udflytningsdatoer, procedurer ved ind- og udflytning mmm. Den studerende skal gennemlæse lejekontrakten, underskrive begge eksemplarer og aflevere det ene eksemplar samt Moving in checklist på IC senest 7 dage efter indflytning.

7 MENTOR/BUDDY-GUIDE 7 INDFLYTNING Indflytning på kollegieværelser kan tidligst ske den første HVERDAG i måneden (dvs. hvis d. 1. er en lørdag kan indflytning ske d. 3.) Dette er bestemt i lejeloven, og IC kan derfor ikke udlevere nøgler før denne dato. DIVERSE Har din studerende spørgsmål om sin bolig og kan svaret ikke findes i online infomappen, så bed ham/hende om at kontakte housing@au.dk Er den studerende utilfreds med sin bolig? Han/hun kan skrive sig op på ventelisten på IC. IC har ingen ledige boliger, men hvis en studerende afbryder sit ophold, har vi mulighed for at tilbyde det ledige værelse til de studerende på ventelisten. Den studerende vil i alle tilfælde skulle overholde opsigelsesfristerne, som han/hun kan se i sin lejekontrakt, og som er oplyst i det boligtilbud, som han/hun har accepteret. Har du afhentet en nøgle på IC, men er den studerende ikke dukket op? Aflever hurtigst muligt nøglen på IC. Møbler, dyner, sengetøj mv.: Lejemål formidlet gennem IC har et basalt møblement (bord, seng, stol og lampe.) AU køber ikke dyner, sengetøj mv. til studerende. opholdet.

8 8 MENTOR/BUDDY-GUIDE SOCIAL INTRODUKTION STUDIEMILJØ Som mentor/buddy er det vigtigt, at du præsenterer den udvekslingsstuderende for medstuderende, tager ham/hende med i fredagsbar og fortæller om andre sociale aktiviteter på instituttet og universitetet. Husk på, at det er vigtigt for den studerende at have et socialt netværk under opholdet. STUDENTERHUS AARHUS Alle udvekslingsstuderende, der bliver optaget på Aarhus Universitet, får tilbudt et gratis medlemskab af Studenterhus Aarhus, som er et vigtigt socialt mødested for bl.a. danske og udenlandske studerende. BYEN Hvis du og din studerende har lyst, kan I sammen tage ud og se byen, f.eks. café-miljøet, Hovedbiblioteket, Musikhuset, stranden, Strøget, ARoS, o.s.v. SPORTSAKTIVITETER Hjælp din studerende med at orientere sig om mulighederne for at dyrke sport, samt hvor og hvordan han/hun skal tilmelde sig. Et godt sted at starte er f.eks. ved Aarhus Universitets- Sport ( KØB AF BRUGT CYKEL Tjek Erasmus Aarhus fb gruppen og spørg om salg af cykel (evt. inden ankomst), da mange sælger deres cykel inden afrejse. Tjek ellers dba.dk samt gulgratis.dk, hvor dba.dk er den største brugt-salgs side i dk. LÆRDANSK Danskundervisningen er gratis og foregår om eftermiddagen eller om aftenen. Den studerende kan vælge at gå til undervisning en eller to gange om ugen. NB: For at tilmelde sig danskundervisning på Lærdansk Aarhus skal den studerende have fast bopæl i Danmark opholdstilladelse og cpr-nummer det gule sundhedskort (magnetkort) Når den studerende har disse tre betingelser opfyldt skal han/hun have en henvisning til danskundervisning. De studerende vil i løbet af AU Intro Days få meget mere at vide om, hvordan de tilmelder sig danskkurserne, samt det rent praktiske omkring henvisningen. LEJE AF CYKEL Der er et firma i Århus, der udlejer cykler på dags-, uge eller månedsbasis: 4rent.dk. Studentehus Aarhus udlejer også cykler til udvekslingsstuderende på semesterbasis.

9 MENTOR/BUDDY-GUIDE 9 ADMINISTRATIV INTRODUKTION REGISTRERING PÅ IC Umiddelbart efter ankomsten skal den studerende registrere sig på Internationalt Center. STUDIEKORT Hvis den studerende har uploadet et pasfoto til mit.au.dk vil studiekort blive udleveret ved registreringen. Alternativt indsendes pasfoto digitalt efter ankomst til studiekort@au.dk og kan afhentes på Internationalt Center efter ca. 2 uger. Studiekortet kan bruges som nøglekort til bygninger, biblioteket m.v. Vær opmærksom på, at studiekortet skal aktiveres, før det kan tages i anvendelse som nøglekort. Dette gøres på instituttet oftest i administrationen eller på et IT-kontor. STATSFORVALTNING Statsforvaltningen besøger universitetet i forbindelse med semesterstart. Nordiske studerende skal ikke have opholdstilladelse. EU-borgere fra ikke-nordiske lande Skal den studerende være her i mere end 3 måneder, skal han/hun søge om opholdsbevis hos Statsforvaltningen. Den studerende modtager ansøgningsskema ved ankomst. Til Statsforvaltningen medbringes Ansøgningsskema til opholdsbevis Pas Kopi af pas 1 pasbillede Kopi af udvekslingsstudentens Letter of Enrolment. Dette udleveres ligeledes ved ankomst. Ikke-EU-borgere fra ikke-nordiske lande Den studerende skal have ansøgt om opholdstilladelse inden han/hun kommer til Danmark. Er dette ikke sket, skal den studerende henvende sig på Internationalt Center, som kan hjælpe med at få papirerne i orden. BORGERSERVICE Den studerende skal registreres i folkeregisteret. Dette kan ske ved henvendelse til Borgerservice på Aarhus Rådhus. BEMÆRK: Borgerservice besøger universitetet i forbindelse med semesterstart spørg IC om tidspunkt og sted. Nordiske studerende Skal den studerende være her mere end 3 måneder, KAN han/hun få et CPR-nummer ved henvendelse hos Borgerservice. Skal den studerende være her mere end 6 måneder, SKAL han/hun have et CPR-nummer. Alle andre udvekslingsstuderende Opholdstilladelse er en BETINGELSE for at opnå CPR-nummer. Skal den studerende være her mere end 3 måneder, SKAL han/ hun henvende sig hos Borgerservice for at meddele bopæl, vælge læge og få CPRnummer. Den studerende modtager skema til CPR ved ankomst i receptionen på IC.

10 10 MENTOR/BUDDY-GUIDE Til Borgerservice medbringes: CPR-ansøgningsskema Kopi of pas Kopi af opholdstilladelse (ikke-eu) Kopi af Europæiske Sygesikringskort BANKKONTO Den studerende SKAL have et CPR-nummer før en konto kan oprettes. Vær opmærksom på, at nogle banker opkræver et gebyr af ikke-eu borgere på 500 kr. for oprettelse af bankkonti. Orientering om AU Intro Days forefindes på: au-intro-activities/ Vi opdaterer løbende programmet for dagene. Særligt i dagene op til AU Intro Days er det vigtigt, at den udenlandske studerende holder sig orienteret om eventuelle ændringer via web og facebook. NEM-ID Borgerservice kan udstede NemID til den studerende. På Aarhus Kommunes hjemmeside kan den studerende blandt andet bruge NemID til at melde flytning. Det er obligatorisk at melde flytning elektronisk. AU INTRO DAYS Til AU Intro Days bliver de internationale studerende introduceret for Aarhus Universitet ved oplæg som Welcome and Introduction to AU, Living in Denmark: An International Student Perspective og Academic and Study Culture. Derudover vil der være nogle mere kulturelle og sociale oplæg såsom What You Need to Know About Danes, Danish and Denmark fra Lærdansk og International Student Fair, hvor forskellige organisationer bliver inviteret til at præsentere sig for de studerende. Hensigten er at give de studerende et alsidigt billede af, hvordan det er at være studerende på Aarhus Universitet.

11 MENTOR/BUDDY-GUIDE 11 KONTAKTMULIGHEDER Arts Ann Carroll-Bøgh Kontor: Bygn. 1443, lok.314 Træffetid: mandag og torsdag kl Kirsten Nørgaard Nielsen Bygning 1443, 312 Træffetid: mandag, tirsdag og torsdag kl Eva Lise Eriksen Kontor: Bygning A, lokale A 015, Campus Emdrup Lise Hansen lhansen@au.dk Kontor: Bygn. 1443, lok 315 Træffetid: og Lene Lykke Christensen llc@au.dk Kontor: Bygn. 1443, lok 315 Træffetid: mandag fredag kl og kl Business and Social Sciences Se venligst s. 12 under Mentoransvarlig BSS Health Lene Birkegaard Pedersen, Bygn lok. 245 Science and Technology Erasmus-koordinatorer Vi svarer på spørgsmål vedr. studieprogram eller hverdagen på instituttet. Find kontaktoplysninger her: Internationalt Team Vi svarer på praktiske og administrative spørgsmål relateret til hverdagen på Science and Technology og skriver under på learning agreements, confirmation of attendance blanketter eller lign. I perioden 13. august til og med 29. august træffes vi dagligt fra i ST Studieservice i Vandrehallen på Matematik (lokale ). Ellers holder vi til i Bygning 1521, lokale 120. Ingeniøruddannelserne, Bioscience, Geoscience samt Molekylærbiologi og Genetik, Merete Christensen, mc@au.dk og tlf: Agroøkologi, Fødevarer, Husdyrvidenskab, Datalogi, Fysik og Astronomi, Kemi, Nanoscience samt Matematik Mette Glerup Thomsen, mgt@au.dk og tlf: eller Studieservice ST Studieservice i Vandrehallen på Matematik (lokale )er åbent dagligt fra

12 12 MENTOR/BUDDY-GUIDE Buddyansvarlig ARTS Mentoransvarlige BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES Louise Petersen Business: Katrine Breum Rosenbeck Jura og Statskundskab: Line Riggelsen Psykologi: Jette Raalskov Mentoransvarlig HEALTH Rasmus Thøger Christensen Mentoransvarlig SCIENCE AND TECHNOLOGY Martin Bandesgaard VIGTIGE ADRESSER Internationalt Center Høegh-Guldbergs Gade 4 Bygning Aarhus C Tel: ic@au.dk Web: Åbningstider: Mandag fredag: Borgerservice Rådhuspladsen Aarhus C Tel: Åbningstider: Mandag-fredag: , torsdag: Aarhus Statsforvaltning Lyseng Alle Højbjerg Tel: Åbningstider: Mandag-fredag: , torsdag: Studenterhus Aarhus Nordre Ringgade Aarhus C. Tel: Mail: info@studenterhusaarhus.dk Web:

13 Aarhus Universitet Internationalt Center Høegh-Guldbergs Gade 4 DK-8000 Aarhus C ic@au.dk Tel: Web: AU AA UN

AARHUS AU UNIVERSITET MENTORGUIDE

AARHUS AU UNIVERSITET MENTORGUIDE AARHUS AU UNIVERSITET MENTORGUIDE 2 MENTORGUIDE CHECKLISTE Good to know: Før ankomst.... 3 Ankomsten Afhentning og indkvartering.... 4 Lejekontrakt og nøgle... 4-5 Faglig introduktion Møde med koordinator....

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET MENTORGUIDE

AARHUS UNIVERSITET MENTORGUIDE AU AARHUS UNIVERSITET 2 Velkommen i mentorgruppen.................. 3 Kerneaktiviteter......................... 4 Vigtig baggrundsviden Før ankomst........................... 5 Ankomsten.... 6-7 Social

Læs mere

MENTORGUIDE M GENTOR MENTORGUIDE (DK) AARHUS AU UNIVERSITET

MENTORGUIDE M GENTOR MENTORGUIDE (DK) AARHUS AU UNIVERSITET MENTORGUIDE 1 M GENTOR U IDE MENTORGUIDE (DK) AARHUS AU UNIVERSITET 2 MENTORGUIDE CHECKLISTE Good to know: Før ankomst... 3 Ankomsten Lejekontrakt og nøgle... 3 Afhentning og indkvartering... 3 4 Faglig

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET MENTORGUIDE

AARHUS UNIVERSITET MENTORGUIDE AU AARHUS UNIVERSITET 2 Velkommen i mentorgruppen.... 3 Kerneaktiviteter... 4 Vigtig baggrundsviden Før ankomst.... 5 Ankomsten.... 6-7 Social introduktion Studenterhus Aarhus... 8 Sportsaktiviteter...

Læs mere

MENTORGUIDE MENTOR G U IDE MENTORGUIDE (DK) AARHUS AU UNIVERSITET

MENTORGUIDE MENTOR G U IDE MENTORGUIDE (DK) AARHUS AU UNIVERSITET MENTORGUIDE 1 MENTOR G U IDE MENTORGUIDE (DK) AARHUS AU UNIVERSITET 2 MENTORGUIDE CHECKLISTE Good to know: Før ankomst................. 3 Ankomsten Lejekontrakt og nøgle....................... 3 Afhentning

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET MENTORGUIDE

AARHUS UNIVERSITET MENTORGUIDE AU AARHUS UNIVERSITET MENTORGUIDE 2 MENTORGUIDE Good to know: Før ankomst.... 3 Ankomsten Afhentning og indkvartering.... 4 Lejekontrakt og nøgle... 4-5 Faglig introduktion Møde med koordinator.... 6 Institutsekretariat...

Læs mere

VELKOMMEN TIL MØDE FOR MENTORER/BUDDIES

VELKOMMEN TIL MØDE FOR MENTORER/BUDDIES Juni 2014 VELKOMMEN TIL MØDE FOR MENTORER/BUDDIES præsen TATION Program for mødet Velkomst og praktisk information/v. Internationalt Center Kernopgaver som mentor/buddy og vigtig baggrundsviden Friendship

Læs mere

VELKOMMEN TIL MENTORMØDE

VELKOMMEN TIL MENTORMØDE December 2013 VELKOMMEN TIL MENTORMØDE præsen TATION Dagens program Velkomst og praktiske informationer Friendship Ambassador-initiativet Oplæg af en tidligere mentor Mentor-opgaven og cv et Underskrivning

Læs mere

En guide for mentorer ved Aarhus Universitet. Mentorguide. Guide for modtagelse af udvekslingsstuderende

En guide for mentorer ved Aarhus Universitet. Mentorguide. Guide for modtagelse af udvekslingsstuderende En guide for mentorer ved Aarhus Universitet Mentorguide Guide for modtagelse af udvekslingsstuderende Indholdsfortegnelse Før ankomst 1) Kontakt mellem udvekslingsstudenten og Internationalt Sekretariat

Læs mere

VELKOMMEN TIL MENTORMØDE

VELKOMMEN TIL MENTORMØDE Juni 2012 VELKOMMEN TIL MENTORMØDE præsen TATION Dagens program Præsentation af Internationalt Center Ansøgningsprocedure Opholdstilladelse/-bevis Bolig Sprog- og kulturkurser AU Intro Week Mentoropgaver

Læs mere

VELKOMMEN TIL MENTORMØDE

VELKOMMEN TIL MENTORMØDE Januar 2012 VELKOMMEN TIL MENTORMØDE præsen TATION Dagens program Præsentation af Internationalt Center Ansøgningsprocedure Opholdstilladelse Bolig Sprogkurser AU Intro Mentoropgaver fagligt og socialt

Læs mere

VELKOMMEN TIL MENTORMØDE

VELKOMMEN TIL MENTORMØDE Juni 2011 VELKOMMEN TIL MENTORMØDE præsen TATION Dagens program Præsentation af IC Ansøgningsprocedure Opholdstilladelse Bolig Sprogkurser AU Intro Week AU Ambassador Network Mentoropgaver fagligt og socialt

Læs mere

VELKOMMEN TIL MENTORMØDE

VELKOMMEN TIL MENTORMØDE VELKOMMEN TIL MENTORMØDE præsen TATION Præsentation af IC Lidt statistik Ansøgningsprocedure Opholdstilladelse Bolig Sprogkurser AU Intro Week Administrative procedurer Faglig og social introduktion Køb

Læs mere

VELKOMMEN TIL MENTORMØDE

VELKOMMEN TIL MENTORMØDE Junij 2013 VELKOMMEN TIL MENTORMØDE præsen TATION Dagens program 17.00-17.45: Velkomst og praktiske informationer 17.45-18.00: Oplæg af en tidligere mentor 18.00-18.45: Den gode modtagelse Kultur, kommunikation

Læs mere

AARHUS UNIVERSITY MARTS 2015 PRE-DEPARTURE MØDE JETTE RAALSKOV OG LINE RIGGELSEN, INTERNATIONAL KOORDINATORER

AARHUS UNIVERSITY MARTS 2015 PRE-DEPARTURE MØDE JETTE RAALSKOV OG LINE RIGGELSEN, INTERNATIONAL KOORDINATORER MARTS 2015 PRE-DEPARTURE MØDE JETTE RAALSKOV OG LINE RIGGELSEN, INTERNATIONAL KOORDINATORER abroad Study PROGRAM Forhåndsgodkendelse af fag. Søge optagelse ved det udenlandske universitet. BSS Travel Grant

Læs mere

Retningslinjer for modtagelse, gennemførelse og evaluering af internationale studerendes ophold på UCL

Retningslinjer for modtagelse, gennemførelse og evaluering af internationale studerendes ophold på UCL Retningslinjer for modtagelse, gennemførelse og evaluering af internationale studerendes ophold på UCL Før ankomsten Den studerende har søgt om optagelse gennem MoveOn databasen, og er blevet fagligt godkendt

Læs mere

UDLANDSOPHOLD WHAT TO DO?

UDLANDSOPHOLD WHAT TO DO? WHAT TO DO? BIRGITTE JENSEN OG MARIE BUCHARDT STUDIEVEJLEDERE FOR BIOLOGI UNI VERSITET 1. Afklaring 8. Ansøgning om merit 2. Forhåndsgodkendelse 7. Under udlandsopholdet 3. Ansøgning til AU 6. Housing

Læs mere

Etablering af virtuel institutadministration for AU Forskning og Talent

Etablering af virtuel institutadministration for AU Forskning og Talent Etablering af virtuel institutadministration for AU Forskning og Talent Institut Kultur og Samfund Internationalisering (uddannelse, ph.d., forskning) Kirsten Nørgaard knn@adm.au.d Tlf.: 21665695 Lene

Læs mere

SIDST RETTET Retningslinje for modtagelse, gennemførelse og evaluering. Internationale studerendes ophold på UCL. Internationalt kontor

SIDST RETTET Retningslinje for modtagelse, gennemførelse og evaluering. Internationale studerendes ophold på UCL. Internationalt kontor SIDST RETTET 18.09 2017 Retningslinje for modtagelse, gennemførelse og evaluering Internationale studerendes ophold på UCL Internationalt kontor Retningslinje for modtagelse, gennemførelse og evaluering

Læs mere

Etablering af virtuel institutadministration for AU Forskning og Talent

Etablering af virtuel institutadministration for AU Forskning og Talent Etablering af virtuel institutadministration for AU Forskning og Talent Institut Kultur og Samfund Internationalisering (uddannelse, ph.d., forskning) Kirsten Nørgaard knn@adm.au.d Tlf.: 21665695 Lene

Læs mere

STATSKUNDSKAB INFORMATIONSMØDE OM UDLANDSOPHOLD I EFTERÅRET 2018 OG FORÅRET 2019

STATSKUNDSKAB INFORMATIONSMØDE OM UDLANDSOPHOLD I EFTERÅRET 2018 OG FORÅRET 2019 STATSKUNDSKAB INFORMATIONSMØDE OM UDLANDSOPHOLD I EFTERÅRET 018 OG FORÅRET 019 30. OKTOBER 017 INTERNATIONAL KOORDINATOR 30. OKTOBER 017 OM MIG Line Riggelsen International koordinator Aarhus BSS Tåsingegade

Læs mere

Kære mentor Tak for din interesse i mentorprogrammet og velkommen! Formålet med denne manual er at give en oversigt over det man skal huske som mentor. Den sidste del af dokumentet er en Mentor-Manual,

Læs mere

Udvekslingsophold. Informationsmøde om udlandsophold for statskundskab studerende. Mandag den 24. oktober 2016

Udvekslingsophold. Informationsmøde om udlandsophold for statskundskab studerende. Mandag den 24. oktober 2016 Udvekslingsophold Informationsmøde om udlandsophold for statskundskab studerende Mandag den 24. oktober 2016 Mig Linda Schmidt Holmstrøm International koordinator Aarhus BSS Tåsingegade 3, bygning 1443,

Læs mere

Hvordan samarbejder frivillige, flygtninge og Stevns Kommune Indledning om at skabe endnu mere og bedre integration på Stevns

Hvordan samarbejder frivillige, flygtninge og Stevns Kommune Indledning om at skabe endnu mere og bedre integration på Stevns Hvordan samarbejder frivillige, flygtninge og Stevns Kommune Indledning om at skabe endnu mere og bedre integration på Stevns Revideret 11.nov. 2016 Revideret 2.feb. 2017 1 Når integrationen af vores nye

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: Université Jean Moulin III.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: Université Jean Moulin III. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: Université Jean Moulin III Land: Frankrig Periode: Fra:07.01.2013 Til:08.04.2013 Udvekslingsprogram: Jura

Læs mere

VELKOMMEN TIL MENTORMØDE

VELKOMMEN TIL MENTORMØDE VELKOMMEN TIL MENTORMØDE Præsentation af IS Lidt statistik Ansøgningsprocedure Opholdstilladelse Bolig Sprogkurser OrientationDay Administrative procedurer Faglig og social introduktion Køb af cykel Åbningstider

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Psykologi. Navn på universitet i udlandet: Tilburg University.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Psykologi. Navn på universitet i udlandet: Tilburg University. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Psykologi Navn på universitet i udlandet: Tilburg University Land: Holland Periode: Fra: August 2012 Til: Januar 2013 Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere

Når du flytter ind i din nye bolig.

Når du flytter ind i din nye bolig. Lyngby-Taarbæk kommune Ejendomskontoret Når du flytter ind i din nye bolig. Hvordan skal du forholde dig og hvad skal du være opmærksom på, når du flytter ind i din nye bolig? Indholdsfortegnelse Velkommen

Læs mere

AFTER ALLOCATION MEETING STATSKUNDSKAB

AFTER ALLOCATION MEETING STATSKUNDSKAB STATSKUNDSKAB HVEM KAN DU KONTAKTE? Line Riggelsen International koordinator Aarhus BSS Tåsingegade 3, bygning 1443, lokale 134 8000 Aarhus C. Mail: line@au.dk Tlf.: 87152395 Spørgsmål til sagsbehandling

Læs mere

STATSKUNDSKAB INFORMATIONSMØDE OM UDLANDSOPHOLD I EFTERÅRET 2019 OG FORÅRET 2020

STATSKUNDSKAB INFORMATIONSMØDE OM UDLANDSOPHOLD I EFTERÅRET 2019 OG FORÅRET 2020 STATSKUNDSKAB INFORMATIONSMØDE OM UDLANDSOPHOLD I EFTERÅRET 019 OG FORÅRET 00 30. OKTOBER 018 INTERNATIONAL KOORDINATOR 30. OKTOBER 018 OM MIG Line Riggelsen International koordinator Aarhus BSS Tåsingegade

Læs mere

Arabisk- og Islamstudier

Arabisk- og Islamstudier Arabisk- og Islamstudier PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET MARHABA! VELKOMMEN TIL ARABISK- OG ISLAMSTUDIER Tillykke med din optagelse på Arabisk og Islamstudier!

Læs mere

Hvordan samarbejder frivillige, flygtninge. og Stevns Kommune Indledning om at skabe endnu mere og bedre integration. på Stevns

Hvordan samarbejder frivillige, flygtninge. og Stevns Kommune Indledning om at skabe endnu mere og bedre integration. på Stevns Hvordan samarbejder frivillige, flygtninge og Stevns Kommune Indledning om at skabe endnu mere og bedre integration på Stevns Revideret 26.okt. 2016 1 Når integrationen af vores nye Stevns borgere skal

Læs mere

JURA INFORMATIONSMØDE OM UDLANDSOPHOLD I EFTERÅRET 2018 OG FORÅRET 2019

JURA INFORMATIONSMØDE OM UDLANDSOPHOLD I EFTERÅRET 2018 OG FORÅRET 2019 JURA INFORMATIONSMØDE OM UDLANDSOPHOLD I EFTERÅRET 018 OG FORÅRET 019. NOVEMBER 017 OM MIG Line Riggelsen International koordinator Aarhus BSS Tåsingegade 3, bygning 1443, lokale 134 8000 Aarhus C. Mail:

Læs mere

UDDANNELSESVIDENSKAB. Uddannelsesvidenskab PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2017 UDDANNELSESVIDENSKAB, CAMPUS AARHUS

UDDANNELSESVIDENSKAB. Uddannelsesvidenskab PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2017 UDDANNELSESVIDENSKAB, CAMPUS AARHUS Uddannelsesvidenskab PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2017 UDDANNELSESVIDENSKAB, CAMPUS AARHUS UDDANNELSESVIDENSKAB Kære studerende, Tillykke med din optagelse og velkommen til Uddannelsesvidenskab 2017 på, Campus

Læs mere

Guide til UDLANDSOPHOLD International Virksomhedskommunikation At tage på udlandsophold er en kæmpe oplevelse - både socialt, kulturelt og fagligt.

Guide til UDLANDSOPHOLD International Virksomhedskommunikation At tage på udlandsophold er en kæmpe oplevelse - både socialt, kulturelt og fagligt. Guide til UDLANDSOPHOLD International Virksomhedskommunikation At tage på udlandsophold er en kæmpe oplevelse - både socialt, kulturelt og fagligt. Indhold Hvor kan du komme hen?... 3 Hvornår kan du komme

Læs mere

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Meget tilfreds ingen problemer eller fortrydelser og kan kun anbefale andre at tage af sted.

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Meget tilfreds ingen problemer eller fortrydelser og kan kun anbefale andre at tage af sted. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Civilingeniør i Architectural Engineering (Byggeri på ASE) Navn på universitet i udlandet: University College London Land: London, England Periode:

Læs mere

Studiestaten Klassiske studier. AU Institut for kultur og samfund ARTS Aarhus Universitet

Studiestaten Klassiske studier. AU Institut for kultur og samfund ARTS Aarhus Universitet Studiestaten 2019 Klassiske studier AU Institut for kultur og samfund ARTS Aarhus Universitet 2 Velkommen fra jeres tutorer! 3 VELKOMMEN PÅ KLASSISKE STUDIER! Først og fremmest: Tillykke med optagelsen

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab Navn på universitet i udlandet: Institut d Etudes Politique Paris (Sciences Po) Land: Frankrig Periode: Fra: Januar 2013 Til: Maj

Læs mere

LOKAL GUIDE for studerende. Institut for Geoscience

LOKAL GUIDE for studerende. Institut for Geoscience LOKAL GUIDE for studerende Institut for Geoscience 1. udgave, september 201 Velkommen som studerende på Institut for Geoscience Denne lokale guide har til formål at give dig et overblik over instituttet,

Læs mere

Lær IT. Efterår 2014

Lær IT. Efterår 2014 Lær IT Efterår 2014 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til efterårets Lær Mere Om IT kurser Denne sæson har vi valgt at fokusere på, hvordan man får oprettet en Digital postkasse samtidig

Læs mere

AFTER ALLOCATION MEETING STATSKUNDSKAB

AFTER ALLOCATION MEETING STATSKUNDSKAB STATSKUNDSKAB PROGRAM FOR DEN NÆSTE TIME Udveksling - trin for trin Ansøgning til gæsteuniversitetet - Sprogtest, visum, forsikring, bolig, økonomi og andre praktiske hensyn Fag i udlandet - Forhåndsgodkendelse

Læs mere

AFTER ALLOCATION MEETING JURA

AFTER ALLOCATION MEETING JURA JURA PROGRAM FOR DEN NÆSTE TIME Udveksling - trin for trin Ansøgning til gæsteuniversitetet - Sprogtest, visum, forsikring, bolig, økonomi og andre praktiske hensyn Fag i udlandet - Forhåndsgodkendelse

Læs mere

AFTER ALLOCATION MØDE

AFTER ALLOCATION MØDE AFTER ALLOCATION MØDE ALLOKERINGSRESULTATER: 55 psykologi-studerende skal på udveksling i efteråret 2019 og foråret 2020 I er blevet tildelt pladser på 33 forskellige universiteter i 16 forskellige lande

Læs mere

Internationaliseringsundersøgelsen 2015

Internationaliseringsundersøgelsen 2015 Internationaliseringsundersøgelsen 2015 Undersøgelsen indeholder 877 respondenter, hvilket svarer til 23,5 % af VIA s 3725 studerende. De internationale studerendes ankomst til Danmark: 1.a Hvad har de

Læs mere

Klassiske studier PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 KLASSISKE STUDIER INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET

Klassiske studier PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 KLASSISKE STUDIER INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET Klassiske studier INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET 2 VELKOMMEN PÅ! Først og fremmest: Tillykke med optagelsen på studiet, være det sig Klassisk Filologi, Klassisk Arkæologi, Latin,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET 20. SEPTEMBER 2018 TAP-NETVÆRKSMØDE VEDR. INTERNATIONAL FORSKERMOBILITET

AARHUS UNIVERSITET 20. SEPTEMBER 2018 TAP-NETVÆRKSMØDE VEDR. INTERNATIONAL FORSKERMOBILITET TAP-NETVÆRKSMØDE VEDR. INTERNATIONAL FORSKERMOBILITET DAGENS PROGRAM 10:00 Navnerunde og velkomst 10:05 Nyt fra IAS 10:45 Nyt fra HR v/ Jens Kristian Brun Birthin, HR - Personalejura 11:00 Oplæg om dansktilbud

Læs mere

NY ONLINE BOOKING VEJLEDNINGS CENTRET

NY ONLINE BOOKING VEJLEDNINGS CENTRET NY ONLINE BOOKING VEJLEDNINGS CENTRET ST U D I E V E J L E D N I NG I KARRIEREVEJLEDNING I INTERNATIONAL VEJLEDNING INDHOLD OM VEJLEDNINGSCENTRET PÅ AALBORG UNIVERSITET KØBENHAVN STUDIEVEJLEDNING KARRIEREVEJLEDNING

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Bachelor i Medievidenskab

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Bachelor i Medievidenskab US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Bachelor i Medievidenskab Navn på universitet i udlandet: University of Wisconsin-Madison Land: USA Periode: Fra: 17. januar 2013 Til: 18. maj

Læs mere

Pædagogisk psykologi

Pædagogisk psykologi PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2019 Campus Aarhus D. 29.-30. august, 2019 Aarhus Universitet 8000 Aarhus VELKOMMEN TIL DPU Kære nye studerende, Tillykke med din optagelse og velkommen til pædagogisk psykologi

Læs mere

29. MAJ 2013 TAP-NETVÆRKSMØDE VEDR. INTERNAITIONAL FORSKERMOBILTIET TAP-NETVÆRKSMØDE VEDR. INTERNATIONAL FORSKERMOBILITET

29. MAJ 2013 TAP-NETVÆRKSMØDE VEDR. INTERNAITIONAL FORSKERMOBILTIET TAP-NETVÆRKSMØDE VEDR. INTERNATIONAL FORSKERMOBILITET TAP-NETVÆRKSMØDE VEDR. INTERNAITIONAL FORSKERMOBILTIET 27. MAJ 2013 DAGENS PROGRAM 10:00-10:30: Velkomst og navnerunde 10:30-11:15: Nyt fra IAS 11:15-11:45: Intro til ICS v/ Louise Bach-Nielsen 11:45-12:30:

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab Navn på universitet i udlandet: Institut d Etudes de Politiques, Paris (Sciences Po, Paris) Land: Frankrig Periode: Fra: August

Læs mere

AU STUDY ABROAD FAIR 4. OKTOBER 2018

AU STUDY ABROAD FAIR 4. OKTOBER 2018 AU STUDY ABROAD FAIR AU AARHUS UNIVERSITET HVEM KAN DU MØDE I DAG? Dem kan du møde på messen: De internationale koordinatorer fra fagene Internationalt Center, infomateriale i nederste etage Hjemvendte

Læs mere

Arbejdsmiljøstatistik Kvartaler 2017

Arbejdsmiljøstatistik Kvartaler 2017 Arbejdsmiljøstatistik Kvartaler 2017 AARHUS UNIVERSITET 25. MAJ 2018 MARTIN KEIS KRISTENSEN UDVIKLINGSKONSULENT Introduktion til arbejdsmiljøstatistik kvartaler FAMU I den kvartalsopdelte arbejdsmiljøstatistik

Læs mere

Bolig. Fandt det udenlandske universitet bolig til dig? Nej. Hvis nej hvordan fandt du bolig? Jeg fandt bolig gennem søgning på internettet.

Bolig. Fandt det udenlandske universitet bolig til dig? Nej. Hvis nej hvordan fandt du bolig? Jeg fandt bolig gennem søgning på internettet. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Økonomi, cand.oecon Navn på universitet i udlandet: Université libre de Bruelles Land: Belgien Periode: Fra: 1.2.2013 Til: 1.7.2013 Udvekslingsprogram:

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Lingvistik. Navn på universitet i udlandet: Uppsala Universitet.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Lingvistik. Navn på universitet i udlandet: Uppsala Universitet. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Lingvistik Navn på universitet i udlandet: Uppsala Universitet Land: Sverige Periode: Fra: August 2013 Til: Januar 2014 Udvekslingsprogram: Nordlys

Læs mere

AFTER ALLOCATION MØDE

AFTER ALLOCATION MØDE AFTER ALLOCATION MØDE ALLOKERINGSRESULTATER: 61 psykologi-studerende skal på udveksling i efteråret 018 og foråret 019 I er blevet tildelt pladser på 31 forskellige universiteter i 14 forskellige lande

Læs mere

2015-2016. Velkommen. Laborant- og miljøteknologuddannelsen

2015-2016. Velkommen. Laborant- og miljøteknologuddannelsen 2015-2016 Velkommen Laborant- og miljøteknologuddannelsen Velkommen Velkommen til Cphbusiness Laboratorie og Miljø Velkomstfolderen er en praktisk guide i alfabetisk orden, hvor du kan finde generelle

Læs mere

AFTER ALLOCATION MEETING JURA

AFTER ALLOCATION MEETING JURA JURA HVEM KAN DU KONTAKTE? Line Riggelsen International koordinator Aarhus BSS Tåsingegade 3, bygning 1443, lokale 134 8000 Aarhus C. Mail: line@au.dk Tlf.: 87152395 Spørgsmål til sagsbehandlingen i forbindelse

Læs mere

Study Abroad and Exchange

Study Abroad and Exchange Study Abroad and Exchange Informationsmøde om udlandsophold for psykologi studerende 26. oktober 2016 International Koordinator Jette Raalskov International koordinator Aarhus BSS Tåsingegade 3, bygning

Læs mere

Medievidensk VELKOMMEN PÅ MEDIEVIDENSKAB! PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015

Medievidensk VELKOMMEN PÅ MEDIEVIDENSKAB! PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 Medievidensk VELKOMMEN PÅ MEDIEVIDENSKAB! PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 ab INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET HELSINGFORSGADE 14 8200 AARHUS N 2 PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Antropologi. Navn på universitet i udlandet: Bilkent University.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Antropologi. Navn på universitet i udlandet: Bilkent University. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Antropologi Navn på universitet i udlandet: Bilkent University Land: Tyrkiet Periode: Fra: januar 2013 Til: Juni 2013 Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Musikvidenskab. Navn på universitet i udlandet: Humboldt Universität zu Berlin

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Musikvidenskab. Navn på universitet i udlandet: Humboldt Universität zu Berlin US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Musikvidenskab Navn på universitet i udlandet: Humboldt Universität zu Berlin Land: Tyskland Periode: Fra: 1 september (sprogskole) 2012 Til:

Læs mere

QUICK GUIDE TIL HIGH LEVEL DELEGATIONSBESØG OG INDGÅELSE AF SAMARBEJDSAFTALER PÅ AU ST

QUICK GUIDE TIL HIGH LEVEL DELEGATIONSBESØG OG INDGÅELSE AF SAMARBEJDSAFTALER PÅ AU ST 1 Quick Guide Delegationsbesøg & Samarbejdsaftaler Sci Tech QUICK GUIDE TIL HIGH LEVEL DELEGATIONSBESØG OG INDGÅELSE AF SAMARBEJDSAFTALER PÅ AU ST Introduktion I takt med at Aarhus Universitets placering

Læs mere

Velkommen til Borgernes Hus

Velkommen til Borgernes Hus Velkommen til Borgernes Hus VELKOMMEN TIL BORGERNES HUS Hvad kan vi? Borgernes Hus er din indgang til bibliotek, musik, borgerservice, frivillighed og foreningsliv i Odense. Her kan du mødes med andre

Læs mere

Nyhedsbrev til kommunerne Nr. 4 september 2015

Nyhedsbrev til kommunerne Nr. 4 september 2015 Nyhedsbrev til kommunerne Nr. 4 september 2015 Indhold Pas og andre personlige dokumenter s. 2 Underskrift på ansøgningsskemaer den herboende reference skal være myndig s. 2 Opholdskort til visiterede

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Fransk Sprog, Litteratur og Kultur

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Fransk Sprog, Litteratur og Kultur US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Fransk Sprog, Litteratur og Kultur Navn på universitet i udlandet: Université Paris Ouest Nanterre la Défense Land: Frankrig Periode: Fra:04.02.13

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab Navn på universitet i udlandet: Institut d'etudes Politiques de Paris (Sciences Po) Land: Frankrig Periode: Fra: 1/9-2013 Til:

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi Navn på universitet i udlandet: University of London, Instutite of Education Land: England Periode: Fra:1. oktober Til:

Læs mere

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Bortset fra store problemer med forhåndsgodkendelse, er jeg godt tilfreds. IOE har Givet mig godt indtryk.

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Bortset fra store problemer med forhåndsgodkendelse, er jeg godt tilfreds. IOE har Givet mig godt indtryk. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk psykologi (IUP) Navn på universitet i udlandet: Institute of Education University of London Land: UK Periode: Fra:1 okt (29. sep)

Læs mere

Digital design PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 DIGITAL DESIGN IT, ÆSTETIK OG INTERAKTION INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET

Digital design PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 DIGITAL DESIGN IT, ÆSTETIK OG INTERAKTION INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET Digital design PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 DIGITAL DESIGN IT, ÆSTETIK OG INTERAKTION INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET 2 PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 VELKOMMEN PÅ DIGITAL

Læs mere

Program for studiestarten 2018 Klassiske studier

Program for studiestarten 2018 Klassiske studier Program for studiestarten 2018 Klassiske studier Au INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET KLASSISKE STUDIER Side 1 af 7 VELKOMMEN PÅ KLASSISKE STUDIER! Først og fremmest: Tillykke med

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Psykologi. Navn på universitet i udlandet: University of New Brunswick.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Psykologi. Navn på universitet i udlandet: University of New Brunswick. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Psykologi Navn på universitet i udlandet: University of New Brunswick Land: Canada Periode: Fra:September 2010 Til:December 2010 Udvekslingsprogram:

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Engelsk. Navn på universitet i udlandet: University of Greenwich. Land: United Kingdom

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Engelsk. Navn på universitet i udlandet: University of Greenwich. Land: United Kingdom US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Engelsk Navn på universitet i udlandet: University of Greenwich Land: United Kingdom Periode: Fra: 9/1/2012 Til: 23/6/2012 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Velkommen til Design og Innovation!

Velkommen til Design og Innovation! Kære nye studerende Rigtig hjertelig velkommen til Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og til dit kommende studium på bachelorretningen Design og Innovation. Der kommer rigtig mange breve ind ad døren

Læs mere

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Jeg var generelt tilfreds med opholdet, selvom jeg i nogle af mine forventninger til universitetet blev skuffet

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Jeg var generelt tilfreds med opholdet, selvom jeg i nogle af mine forventninger til universitetet blev skuffet Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Bacheloruddannelsen på Litteraturhistorie Navn på universitet i udlandet: University College London Land: England Periode: Fra:september 2011 Til:juni

Læs mere

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold C

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold C Erhvervs praktik Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold C MANDAG FYSIK 9.00 Registrering i Vandrehallen og derefter møde i holdets stamlokale D1 9.00 9.30 Ankomst i Fysisk

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: University of Aberdeen. Land: Skotland, UK

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: University of Aberdeen. Land: Skotland, UK US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: University of Aberdeen Land: Skotland, UK Periode: Fra:29. januar 2012 Til: 8. juni 2012 Udvekslingsprogram:

Læs mere

DRAMATURGI PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2017 DRAMATURGI INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET

DRAMATURGI PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2017 DRAMATURGI INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET DRAMATURGI PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2017 DRAMATURGI INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET VELKOMMEN TIL DRAMATURGI! Du kan nu se frem til din kommende tid som dramaturgistuderende

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. 8. oktober 2013 ITT OG UDLANDSOPHOLD AU STUDIEADMINISTRATION ARTS

AARHUS UNIVERSITET. 8. oktober 2013 ITT OG UDLANDSOPHOLD AU STUDIEADMINISTRATION ARTS ITT OG UDLANDSOPHOLD AU STUDIEADMINISTRATION ARTS PROGRAM HVAD ER ITT? ITT OG UDLANDSOPHOLD SÅDAN GØR DU HJÆLP OG VEJLEDNING 2 FORVENTNINGER? Hvad vil jeg gerne have med hjem herfra i dag? Skriv et kort

Læs mere

Hvis ja, hvordan vil du bedømme den modtagne vejledning? Begrund venligst

Hvis ja, hvordan vil du bedømme den modtagne vejledning? Begrund venligst Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: IT Produkt Udvikling Navn på universitet i udlandet: University of Technology Eindhoven Land: Holland Periode: Fra: 15-08-2012 Til: 01-02-2013 Udvekslingsprogram:

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Psykologi. Navn på universitet i udlandet: Tilburg universitet.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Psykologi. Navn på universitet i udlandet: Tilburg universitet. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Psykologi Navn på universitet i udlandet: Tilburg universitet Land: Holland Periode: Fra: August 2013 Til: December 2013 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig Lær IT Forår 2015 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til forårets Lær Mere Om IT kurser Vi tilbyder gratis IT kurser for alle både for nybegyndere og for dem der trænger til at få opgraderet

Læs mere

VELKOMMEN TIL DET RULLENDE UNIVERSITET

VELKOMMEN TIL DET RULLENDE UNIVERSITET VELKOMMEN TIL DET RULLENDE UNIVERSITET Velkomst og præsentation af Det rullende Universitet v. Jeppe Bergh Torp og 14 15.00: INTRODUKTION til DrU Konceptet: Universitetsstuderende overtager undervisning

Læs mere

Bilag til Arbejdsmiljøstatistik 2017 Årsrapport FAMU FSU

Bilag til Arbejdsmiljøstatistik 2017 Årsrapport FAMU FSU Bilag til Arbejdsmiljøstatistik 2017 Årsrapport FAMU FSU AARHUS UNIVERSITET 15. FEBRUAR 2018 MARTIN KEIS KRISTENSEN UDVIKLINGSKONSULENT AU HR 1. Sygefravær 2015-2017 Institut-/Enhedsniveau Arts Antal sygedage

Læs mere

JURA INFORMATIONSMØDE OM UDLANDSOPHOLD I EFTERÅRET 2019 OG FORÅRET 2020

JURA INFORMATIONSMØDE OM UDLANDSOPHOLD I EFTERÅRET 2019 OG FORÅRET 2020 JURA INFORMATIONSMØDE OM UDLANDSOPHOLD I EFTERÅRET 019 OG FORÅRET 00. NOVEMBER 018 INTERNATIONAL KOORDINATOR. NOVEMBER 018 OM MIG Line Riggelsen International koordinator Aarhus BSS Tåsingegade 3, bygning

Læs mere

US AARH Evalueringsskemaet indsendes til erasmus@adm.au.dk

US AARH Evalueringsskemaet indsendes til erasmus@adm.au.dk US AARH Evalueringsskemaet indsendes til erasmus@adm.au.dk Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Kandidat i Informationsvidenskab Navn på universitet i udlandet: Unversity of London, Institute

Læs mere

Tilflytterguide Ringkøbing-Skjern Kommune

Tilflytterguide Ringkøbing-Skjern Kommune Tilflytterguide Ringkøbing-Skjern Kommune Grænsependlere En grænsependler (efterfølgende betegnet som du ) er en EU/EØS borger, der: Arbejder i Danmark Bibeholder sin bolig/folkeregistrering i sit hjemland

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: Universitat Autonoma de Barcelona

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: Universitat Autonoma de Barcelona US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab Navn på universitet i udlandet: Universitat Autonoma de Barcelona Land: Spanien Periode: Fra: September 2012 Til: Januar 2013 Udvekslingsprogram:

Læs mere

AFTER ALLOCATION MEETING Fra Aarhus BSS International: - Katrine Rosenbeck SCHOOL OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES AARHUS UNIVERSITET

AFTER ALLOCATION MEETING Fra Aarhus BSS International: - Katrine Rosenbeck SCHOOL OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES AARHUS UNIVERSITET AFTER ALLOCATION MEETING Fra Aarhus BSS International: - Katrine Rosenbeck RESULTATER - ANSØGNINGSRUNDE Over 450 studerende skal på udveksling i efteråret 019 og foråret 00 I er blevet tildelt pladser

Læs mere

US AARH. Studie på Aarhus Universitet: Spansk og latinamerikansk sprog kultur og historie. Navn på universitet i udlandet: Universidad de Valencia

US AARH. Studie på Aarhus Universitet: Spansk og latinamerikansk sprog kultur og historie. Navn på universitet i udlandet: Universidad de Valencia US AARH Studie på Aarhus Universitet: Spansk og latinamerikansk sprog kultur og historie Navn på universitet i udlandet: Universidad de Valencia Land: Spanien Periode: Fra: Februar 2012 Til: Juni 2012

Læs mere

STUDIESTARTSOPLÆG 2015 FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB

STUDIESTARTSOPLÆG 2015 FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB 2015 FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB VELKOMMEN TIL! Hvem er vi?! Studievejledningen på Health! Mentorordningen! Strukturen på uddannelsen! Jeres studieprogram (kassogram)! Det faglige indhold, eksamensformer, 1.

Læs mere

AFTER ALLOCATION MEETING Fra Aarhus BSS International: - Katrine Rosenbeck - Nina Jørgensen - Anne Møller Jeppesen

AFTER ALLOCATION MEETING Fra Aarhus BSS International: - Katrine Rosenbeck - Nina Jørgensen - Anne Møller Jeppesen AFTER ALLOCATION MEETING Fra Aarhus BSS International: - Katrine Rosenbeck - Nina Jørgensen - Anne Møller Jeppesen RESULTATER - ANSØGNINGRUNDE Over 435 studerende skal på udveksling i efteråret 2018 og

Læs mere

Regler for fremleje i DUAB s afdelinger

Regler for fremleje i DUAB s afdelinger Kære afdelingsbestyrelse DUAB-retningslinie nr. 11 til afdelingsbestyrelserne: Regler for fremleje i DUAB s afdelinger Hellerup 20.05.2008 DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier,

Læs mere

Study Abroad and Exchange

Study Abroad and Exchange Study Abroad and Exchange Informationsmøde om udlandsophold for psykologi studerende 3. november 2015 International Koordinator Jette Raalskov International koordinator Aarhus BSS Tåsingegade 3, bygning

Læs mere

DRAMATURGI PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2018 DRAMATURGI INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET

DRAMATURGI PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2018 DRAMATURGI INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET DRAMATURGI PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2018 DRAMATURGI INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET VELKOMMEN TIL DRAMATURGI! Du kan nu se frem til din kommende tid som dramaturgistuderende

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Psykologi. Navn på universitet i udlandet: Universidad de Granada.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Psykologi. Navn på universitet i udlandet: Universidad de Granada. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Psykologi Navn på universitet i udlandet: Universidad de Granada Land: Spanien Periode: Fra: 20.08.11 Til: 01.02.12 Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere

Study Abroad and Exchange

Study Abroad and Exchange Study Abroad and Exchange Informationsmøde om udlandsophold for jura studerende 9. november 2015 Mig Line Riggelsen International koordinator School of Business and Social Sciences Tåsingegade 3, bygning

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: Bogazici University.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: Bogazici University. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab Navn på universitet i udlandet: Bogazici University Land: Tyrkiet Periode: Fra: 09-08-2012 Til:17-01-2013 Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere

Bestand af Full Degree ordinære bachelor og kandidatstuderende pr. 1. oktober 2012 til 2015 (Studerende med andet statsborgerskab end DK)

Bestand af Full Degree ordinære bachelor og kandidatstuderende pr. 1. oktober 2012 til 2015 (Studerende med andet statsborgerskab end DK) Bestand af Full Degree ordinære og studerende pr. 1. oktober 2012 til 2015 (Studerende med andet statsborgerskab end DK) Full_Degree Full Degree Sum af Antal DPU - Danmarks institut for Uddannelsesvidenskab

Læs mere

digital københavner Lær at bruge selvbetjening på internettet Gratis kurser

digital københavner Lær at bruge selvbetjening på internettet Gratis kurser digital københavner Lær at bruge selvbetjening på internettet FEBRUAR, MARTS, APRIL, MAJ 2014 Gratis kurser Velkommen til Digital Københavner Københavns Biblioteker udbyder i samarbejde med Københavns

Læs mere