Juridisk Kontor. Dagsorden. til mødet i. Havnebestyrelsen. 1. marts 2016 i Havnekontoret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Juridisk Kontor. Dagsorden. til mødet i. Havnebestyrelsen. 1. marts 2016 i Havnekontoret"

Transkript

1 Juridisk Kontor Dagsorden til mødet i Havnebestyrelsen 1. marts 2016 i Havnekontoret

2 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst 7 Konstituering af ny formand for Havnebestyrelsen 8 Orientering - økonomisk opfølgning pr. 29. februar Vederlæggelse af Havnebestyrelsens medlemmer i Den fremadrettede arbejdsform i Havnebestyrelsen Side Orientering fra ansættelsesudvalget Fuldmagt til godkendelse af betalinger Opfølgning på Havnens investeringsstrategi Lukket punkt: Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 15 Lukket punkt: Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 16 Seminarmøde i Havnebestyrelsen 18

3 G Konstituering af ny formand for Havnebestyrelsen Under forudsætning af, at Byrådet den 24. februar 2016 udpeger Thorkild Højvig og Henning Dam som nye medlemmer af Havnebestyrelsen, indstilles det, at Thorkild Højvig udpeges som ny formand for Havnebestyrelsen. Ifølge havnelovens 9 er en kommunal selvstyrehavn en selvstændig virksomhed, som styres af kommunalbestyrelsen i den kommune, hvor havnen ligger. Havnens ledelse varetages af en havnebestyrelse, der vælges af kommunalbestyrelsen. For hvert medlem udpeges en stedfortræder, som kan indkaldes, når et medlem er forhindret i at deltage. Havnebestyrelsen vælger selv sin formand. Denne sag forudsætter, at Byrådet den 24. februar 2016 godkender, at nuværende formand Folmer Kristensen og medlem Søren Peschardt udtræder af Havnebestyrelsen. Sagen forudsætter endvidere, at Byrådet - ligeledes den 24. februar udpeger Thorkild Højvig og Henning Dam som nye medlemmer. Til orientering indstilles det herudover den 24. februar 2016 til Byrådet, at Folmer Kristensen udpeges som suppleant for Thorkild Højvig, og at Søren Peschardt udpeges som suppleant for Henning Dam. Nærværende sag fremlægges herefter for Havnebestyrelsen for valg af ny formand. Havnens administration indstiller, at Thorkild Højvig udpeges som formand for Havnebestyrelsen.

4 G Orientering - økonomisk opfølgning pr. 29. februar 2016 Med henblik på at understøtte Havnebestyrelsens løbende indsigt i Vejle Erhvervshavns økonomiske udvikling orienteres om den økonomiske status pr. 31. januar Havnebestyrelsen for Vejle Erhvervshavn har ultimo 2015 vedtaget et budget for Havnens drift for For at sikre Havnebestyrelsens mulighed for at følge overholdelsen heraf - samt mulighed for at foretage eventuelle, nødvendige korrigerende handlinger - skal Havnebestyrelsen løbende orienteres om status på den økonomiske udvikling i løbet af regnskabsåret. Revideret statusrapport pr. den 31. januar 2016 er vedlagt som bilag til sagen. Statusrapport pr. den 29. februar 2016 forventes fremsendt til Bestyrelsen medio marts måned Havnens administration indstiller, at orienteringen tages til efterretning.

5 G Vederlæggelse af Havnebestyrelsens medlemmer i 2016 Trafikministeriet har i bekendtgørelse nr. 625 af fastsat reglerne for vederlæggelse af Havnebestyrelsens formand og medlemmer. I henhold til bekendtgørelsen beslutter Kommunalbestyrelsen vederlæggelsens størrelse. Det indstilles, at Havnebestyrelses formand og medlemmer i 2016 vederlægges som i Trafikministeriet har i bekendtgørelse nr. 625 af fastsat følgende omkring vederlæggelse af medlemmer af Havnebestyrelsen: For deltagelse i møder i en kommunal selvstyrehavns havnebestyrelse ydes der medlemmerne, bortset fra formanden, diæter og erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste efter reglerne i 16 a, stk. 2 og 3, i Lov om kommunernes styrelse. Hvis havnens årlige godsomsætning overstiger 0,1 mio. ton, kan kommunalbestyrelsen beslutte, at der i stedet for diæter og erstatninger for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste ydes hvert medlem et fast vederlag udgørende indtil kr. årligt. Hvis havnens årlige godsomsætning overstiger 0,5 mio. ton, kan kommunalbestyrelsen beslutte, at vederlaget kan udgøre indtil kr. årligt. De nævnte vederlag reguleres efter de for tjenestemænd i staten gældende reguleringssatser. Ved regulering anses de anførte beløb som grundbeløb pr. 1. oktober Til Havnebestyrelsens formand ydes et fast vederlag, som fastsættes af kommunalbestyrelsen. Hvis havnens årlige godsomsætning overstiger 0,1 mio. ton, kan vederlaget udgøre indtil 25 % af vederlaget til den pågældende kommunes borgmester. Havnebestyrelsen skal hvert år fremkomme med en indstilling til a) størrelsen af vederlaget til formanden, og b) størrelsen af vederlaget til medlemmerne på grundlag af det forgangne kalenderårs omsætningstal. Indstillingen fremsendes efterfølgende til Byrådets godkendelse. Vejle Havn er med sin godsomsætning i 2015 placeret i en kategori, der efter bekendtgørelsens tekst berettiger de menige medlemmer til et vederlag på kr. (pr ), samt et vederlag til formanden på 25 % af vederlaget til den pågældende kommunes borgmester.

6 13 I 2015 fik Havnebestyrelsens medlemmer et årligt beløb på kr Vederlæggelsen af medlemmerne er fastsat på baggrund af sammenlignelige udvalg. Formanden er i 2015 blevet vederlagt med et beløb svarende til 23 % af borgmestervederlaget. Da forudsætningerne for beregningen af vederlagene ikke har ændret sig, foreslås det, at Havnebestyrelsen indstiller over for Byrådet, at Havnebestyrelsens formand og medlemmer i 2016 vederlægges som i Sagens behandling blev udsat på Havnebestyrelsens møde den 5. februar Havnens administration indstiller, at vederlæggelsen af Havnebestyrelsens formand og medlemmer i 2016 fastsættes som i 2015.

7 G Den fremadrettede arbejdsform i Havnebestyrelsen Henset til Byrådets beslutning om erhvervsmæssig repræsentation i Havnebestyrelsen samt tilgangen af nye havnebestyrelsesmedlemmer indstilles det til drøftelse, hvorvidt denne ændrede sammensætning giver anledning til ændringer i samarbejdsformen i Havnebestyrelsen. Byrådet traf den 16. december 2015 beslutning om erhvervsmæssig repræsentation i Havnebestyrelsen. Dette kan give anledning til overvejelser om, hvorvidt Havnebestyrelsens arbejdsmetode- og form bør tilrettes. Sagen blev udsat på Havnebestyrelsens møde den 5. februar Havnens vedtægter og forretningsorden er vedlagt som bilag til sagen. Bilag Bestyrelsesvedtægt for Vejle Havn pr doc Forretningsorden for Vejle Havn.doc Havnens administration indstiller, at Havnebestyrelsen drøfter den fremadrettede arbejdsmetode- og form.

8 G Orientering fra ansættelsesudvalget Bistået af Mercuri Urval gennemfører ansættelsesudvalget proceduren for ansættelse af en ny direktør. På mødet orienteres Havnebestyrelsen om status i sagen. Havnebestyrelsen iværksatte på sit møde den 7. december 2015 proceduren for ansættelse af ny direktør for Vejle Erhvervshavn. I den forbindelse blev Mercuri Urval antaget som konsulent ved rekrutteringen og udvælgelsen af egnede kandidater. Ansættelsesprocessen består af samtalerunde nr. 1 med udvalgte kandidater, gennemførelse af tests og dybdeinterview, udarbejdelse af skriftlig kandidatrapport samt gennemførelse af afrapportering. Endelig består processen i gennemførelse af samtalerunde nr. 2. Under mødet orienteres Havnebestyrelsen om ansættelsesprocessens status og det fremadrettede forløb. Havnens administration indstiller, at orienteringen tages til efterretning.

9 G Fuldmagt til godkendelse af betalinger Det indstilles, at formand for Vejle Erhvervshavn Thorkild Højvig bemyndiges til at godkende betalinger i banken i forening med en ansat på Vejle Erhvervshavn med tilsvarende bemyndigelse. Betalinger fra Vejle Havn skal godkendes af to personer i forening. Dette har hidtil sket ved at flere personer i Havnens administration er befuldmægtigede overfor banken til at lægge betalinger ind i bankens system samt frigive betalingen til effektuering. I forbindelse med længerevarende sygdom blandt personalet på havnen er der ikke længere to ansatte, der har fuldmagt i banken til at godkende betalinger, hvorfor der er behov for en løsning. Vejle Erhvervshavns administration foreslår, at bestyrelsesformand Thorkild Højvig bliver bemyndiget til at godkende betalinger i banken i forening med en ansat med tilsvarende bemyndigelse. Ingen har ene-fuldmagt til Vejle Erhvevshavns bankkonti. Havnechefen indstiller, at Thorkild Højvig bemyndiges til at disponere over Vejle Erhvervshavns bankkonti to-iforening.

10 G Opfølgning på Havnens investeringsstrategi Det indstilles, at Havnebestyrelsen foretager en opfølgning på Havnens investeringsstrategi. Med henblik på at optimere det langsigtede afkast på sin værdipapirportefølje vedtog Havnebestyrelsen på sit møde den 2. marts 2015 en politik for investeringer. I den forbindelse blev der gennemført udbud med henblik på udvælgelse af de pengeinstitutter, der skulle administrere porteføljen. På Havnebestyrelsens møde den 8. juni 2015 blev Jyske Bank A/S og Danske Capital A/S valgt som kapitalforvaltere for Vejle Erhvervshavn. Havnebestyrelsen vedtog på sit møde den 7. september 2015 korrektioner til værdipapirpolitikken. Kontrakterne med kapitalforvalterne Jyske Bank A/S og Danske Bank A/S, depotoversigter i henholdsvis Jyske Bank A/S og Danske Bank A/S pr. februar 2016 samt sagen fra den 7. september 2015 vedrørende beslutning om korrektioner til værdipapirpolitikken er vedlagt som bilag til sagen. Bilag Jyske Bank kontrakt kapitalforvaltning.pdf Danske Bank kontrakt kapitalforvaltning.pdf JyskeBankDepot_ pdf Danske Capital_beholdningsoversigt_ pdf om korrektioner til Havnens investeringsstrategi Havnechefen indstiller, at Havnebestyrelsen følger op på investeringsstrategien.

11 G Lukket punkt: G Lukket punkt: G Seminarmøde i Havnebestyrelsen Det indstilles, at den af COWI udarbejdede rapport med strategiplan for Vejle Erhvervshavn drøftes på årets første seminarmøde i Havnebestyrelsen besluttede på sit møde den at holde to seminarmøder årligt i forlængelse af et havnebestyrelsesmøde. Seminarmødet afsluttes senest kl. 12. På seminarerne vil der være mulighed for drøftelser af mere strategisk karakter med henblik på at udvikle Vejle Erhvervshavn. På årets første seminarmøde i 2016 indstilles COWI Rapporten som emne til drøftelse med henblik på fremadrettede tiltag på Vejle Erhvervshavn. COWI Rapporten er vedlagt som bilag til sagen. Bilag Strategirapport Vejle Havn Endelig.pdf Havnens administration indstiller,

12 19 at COWI Rapporten drøftes med henblik på fremadrettede tiltag på Vejle Erhvervshavn.

13 20 Fraværende: Mødet hævet: Underskrifter Thorkild Højvig Jens Hansen Gert Eg Per Olesen Christa Laursen Henning Dam Torben Elsig-Pedersen

Juridisk Kontor. Dagsorden. til mødet i. Havnebestyrelsen. 1. marts 2016 i Havnekontoret

Juridisk Kontor. Dagsorden. til mødet i. Havnebestyrelsen. 1. marts 2016 i Havnekontoret Juridisk Kontor Dagsorden til mødet i Havnebestyrelsen 1. marts 2016 i Havnekontoret Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst 7 Konstituering af ny formand for Havnebestyrelsen 8 Orientering - økonomisk opfølgning

Læs mere

Juridisk Kontor. Dagsorden. til mødet i. Havnebestyrelsen. 3. maj 2016 i Havnekontoret

Juridisk Kontor. Dagsorden. til mødet i. Havnebestyrelsen. 3. maj 2016 i Havnekontoret Juridisk Kontor Dagsorden til mødet i Havnebestyrelsen 3. maj 2016 i Havnekontoret Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst 20 Orientering - økonomisk opfølgning pr. 31. marts 2016 Side 30 21 Valg af ny næstformand

Læs mere

Juridisk Kontor. Dagsorden. til mødet i. Havnebestyrelsen. 3. maj 2016 i Havnekontoret

Juridisk Kontor. Dagsorden. til mødet i. Havnebestyrelsen. 3. maj 2016 i Havnekontoret Juridisk Kontor Dagsorden til mødet i Havnebestyrelsen 3. maj 2016 i Havnekontoret Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 20 Orientering - økonomisk opfølgning pr. 31. marts 2016 30 21 Valg af ny næstformand

Læs mere

Juridisk Kontor. Offentligt referat. til mødet i. Havnebestyrelsen. 4. december 2017 i Havnekontoret

Juridisk Kontor. Offentligt referat. til mødet i. Havnebestyrelsen. 4. december 2017 i Havnekontoret Juridisk Kontor Offentligt referat til mødet i Havnebestyrelsen 4. december 2017 i Havnekontoret Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 26 Underskrive referat fra seneste møde 1 27 Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Juridisk Kontor. Offentligt referat. til mødet i. Havnebestyrelsen. 4. september 2017 i Havnekontoret

Juridisk Kontor. Offentligt referat. til mødet i. Havnebestyrelsen. 4. september 2017 i Havnekontoret Juridisk Kontor Offentligt referat til mødet i Havnebestyrelsen 4. september 2017 i Havnekontoret Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 19 Underskrive referat fra seneste møde 1 20 Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Juridisk Kontor. Dagsorden. til mødet i. Havnebestyrelsen. 5. december 2016 i Havnekontoret

Juridisk Kontor. Dagsorden. til mødet i. Havnebestyrelsen. 5. december 2016 i Havnekontoret Juridisk Kontor Dagsorden til mødet i Havnebestyrelsen 5. december 2016 i Havnekontoret Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 54 Orientering - økonomisk opfølgning pr. 30. november 2016 med godsstatistik

Læs mere

Juridisk Kontor. Referat. til mødet i. Havnebestyrelsen. 24. maj 2018 i Havnekontoret

Juridisk Kontor. Referat. til mødet i. Havnebestyrelsen. 24. maj 2018 i Havnekontoret Juridisk Kontor Referat til mødet i Havnebestyrelsen 24. maj 2018 i Havnekontoret Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 15 Godkendelse og underskrift af referat fra mødet den 23. marts 2018 16 16 Godkendelse

Læs mere

Juridisk Kontor. Offentligt dagsorden. til mødet i. Havnebestyrelsen. 8. maj 2017 i Havnekontoret

Juridisk Kontor. Offentligt dagsorden. til mødet i. Havnebestyrelsen. 8. maj 2017 i Havnekontoret Juridisk Kontor Offentligt dagsorden til mødet i Havnebestyrelsen 8. maj 2017 i Havnekontoret Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 6 Underskrive referat seneste møde 1 7 Godkendelse af dagsorden for dagens

Læs mere

Juridisk Kontor. Referat. til mødet i. Havnebestyrelsen. 14. november 2016 i Havnekontoret

Juridisk Kontor. Referat. til mødet i. Havnebestyrelsen. 14. november 2016 i Havnekontoret Juridisk Kontor Referat til mødet i Havnebestyrelsen 14. november 2016 i Havnekontoret Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 46 Orientering - økonomisk opfølgning pr. 31. oktober 2016 med godsstatistik 59

Læs mere

Juridisk Kontor. Offentligt dagsorden. til mødet i. Havnebestyrelsen. 8. maj 2017 i Havnekontoret

Juridisk Kontor. Offentligt dagsorden. til mødet i. Havnebestyrelsen. 8. maj 2017 i Havnekontoret Juridisk Kontor Offentligt dagsorden til mødet i Havnebestyrelsen 8. maj 2017 i Havnekontoret Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 6 Underskrive referat seneste møde 1 7 Godkendelse af dagsorden for dagens

Læs mere

Juridisk Kontor. Dagsorden. til mødet i. Havnebestyrelsen. 7. december 2015 i Havnekontoret

Juridisk Kontor. Dagsorden. til mødet i. Havnebestyrelsen. 7. december 2015 i Havnekontoret Juridisk Kontor Dagsorden til mødet i Havnebestyrelsen 7. december 2015 i Havnekontoret Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 38 Orientering - økonomisk opfølgning pr. 30. november 2015 68 39 Status på beslutninger

Læs mere

Juridisk Kontor. Dagsorden. til mødet i. Havnebestyrelsen. 14. november 2016 i Havnekontoret

Juridisk Kontor. Dagsorden. til mødet i. Havnebestyrelsen. 14. november 2016 i Havnekontoret Juridisk Kontor Dagsorden til mødet i Havnebestyrelsen 14. november 2016 i Havnekontoret Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 46 Orientering - økonomisk opfølgning pr. 31. oktober 2016 med godsstatistik

Læs mere

Juridisk Kontor. Referat. til mødet i. Havnebestyrelsen. 2. november 2015 i Havnekontoret

Juridisk Kontor. Referat. til mødet i. Havnebestyrelsen. 2. november 2015 i Havnekontoret Juridisk Kontor Referat til mødet i Havnebestyrelsen 2. november 2015 i Havnekontoret Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 26 Konstituering af ny formand for Havnebestyrelsen 50 27 Orientering - økonomisk

Læs mere

Mødedato 18. december. Tid ca Gæster. Dagsorden for Havnebestyrelsens konstituerende møde. Sted Havnekontoret, Vestre Kaj 16

Mødedato 18. december. Tid ca Gæster. Dagsorden for Havnebestyrelsens konstituerende møde. Sted Havnekontoret, Vestre Kaj 16 Dagsorden for Havnebestyrelsens konstituerende møde Mødedato 18. december Tid 08.00 ca. 09.00 Sted Havnekontoret, Vestre Kaj 16 Medlemmer: Henrik Bonné Henrik Green Klaus Eusebius Jakobsen, Radikale Venstre

Læs mere

BESTYRELSESVEDTÆGT FOR AABENRAA HAVN

BESTYRELSESVEDTÆGT FOR AABENRAA HAVN BESTYRELSESVEDTÆGT FOR AABENRAA HAVN CVR-NR. 24 39 39 68 1. Havnens formål og styrelse 1.1. Aabenraa Havn er en kommunal selvstyrehavn, der drives i overensstemmelse med de regler, der gælder for kommunale

Læs mere

Statsamtets udtalelse til Esbjerg Kommune af 31.10.2007

Statsamtets udtalelse til Esbjerg Kommune af 31.10.2007 Statsamtets udtalelse til Esbjerg Kommune af 31.10.2007 31.10.- 2007 Esbjerg Kommune har ved brev af 2. maj 2007 rettet henvendelse til statsforvaltningen Syddanmark med anmodning om en vejledende udtalelse

Læs mere

Referat for Havnebestyrelsens konstituerende møde

Referat for Havnebestyrelsens konstituerende møde Referat for Havnebestyrelsens konstituerende møde Mødedato 18. december 2018 Tid 08.00 ca. 09.00 Sted Havnekontoret, Vestre Kaj 16 Medlemmer: Henrik Bonné Henrik Green Klaus Eusebius Jakobsen, Radikale

Læs mere

Vedtægter, Forretningsorden. samt valgprocedure for Folkeoplysningsudvalget I Hvidovre Kommune

Vedtægter, Forretningsorden. samt valgprocedure for Folkeoplysningsudvalget I Hvidovre Kommune Vedtægter, Forretningsorden samt valgprocedure for Folkeoplysningsudvalget I Hvidovre Kommune Kultur- og Arbejdsmarkedsforvaltningen Marts 2014 Retsgrundlag. Ifølge Folkeoplysningsloven 34 og 35 fastsætter

Læs mere

stk. 3. Stemmeberettigede og valgbare er alene borgere bosiddende i Greve Kommune. Der kan ikke stemmes ved fuldmagt.

stk. 3. Stemmeberettigede og valgbare er alene borgere bosiddende i Greve Kommune. Der kan ikke stemmes ved fuldmagt. stk. 2. Ordinær generalforsamling afholdes hvert år i 1. kvartal. Ekstraordinær generalforsamling kan til enhver tid indkaldes, når mindst 4 bestyrelsesmedlemmer ønsker det og skal indkaldes på forlangende

Læs mere

Juridisk Kontor. Referat. til mødet i. Byrådet juni 2008 i Regionshuset

Juridisk Kontor. Referat. til mødet i. Byrådet juni 2008 i Regionshuset Juridisk Kontor Referat til mødet i Byrådet 2007-2009 25. juni 2008 i Regionshuset Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 154 Indførelse af spørgetid i Vejle Byråd 388 388 00.01.00-A10-32-08 154. Indførelse

Læs mere

Dagsordenpunkt. Udpegning af eksterne bestyrelsesmedlemmer i kommunens selskaber SAGSRESUMÉ

Dagsordenpunkt. Udpegning af eksterne bestyrelsesmedlemmer i kommunens selskaber SAGSRESUMÉ Dagsordenpunkt Udpegning af eksterne bestyrelsesmedlemmer i kommunens selskaber Åbent - 2013/071480 SAGSRESUMÉ I lighed med anbefalingerne for god selskabsledelse fra Komitéen for god Selskabsledelse anbefaler

Læs mere

Den første bestyrelse for FGU

Den første bestyrelse for FGU Refer Do 25. oktober 2018 Mødetidspunkt 13:30 Sluttidspunkt 15:30 Sted Mødelokale 233 Vordingborg Rådhus Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Medlemmer Fraværende Mikael Smed, John Dyrby Paulsen, Carsten

Læs mere

Side 1 INDENRIGSMINISTERIETS BEKENDTGØRELSE NR af 8. december AFSKRIFT BEKENDTGØRELSE OM KOMMUNERNES LØNNINGSNÆVN

Side 1 INDENRIGSMINISTERIETS BEKENDTGØRELSE NR af 8. december AFSKRIFT BEKENDTGØRELSE OM KOMMUNERNES LØNNINGSNÆVN Side 1 INDENRIGSMINISTERIETS BEKENDTGØRELSE NR. 1340 af 8. december 2006 AFSKRIFT BEKENDTGØRELSE OM KOMMUNERNES LØNNINGSNÆVN I medfør af 67, stk. 1 og 5, i lov om kommunernes styrelse, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Aftale. om ændring af vedtægterne for ESØ 90 I/S. mellem. Ringkøbing-Skjern Kommune og Varde Kommune

Aftale. om ændring af vedtægterne for ESØ 90 I/S. mellem. Ringkøbing-Skjern Kommune og Varde Kommune VOJENS Rådhuscentret 21 DK 6500 Vojens Tlf. 74542156 Fax: 74590524 mail@bergadvokater.dk www.bergadvokater.dk Dato 23. august 2013 Sag nr. 14-38723 Advokat Bjarne L. Ditlevsen bld@bergadvokater.dk Aftale

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 18. januar 2018 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 18. januar 2018 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben dagsorden til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 18. januar 2018 kl. 10.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Orientering om Midttrafik

Læs mere

Guldborgsund Kommune Parkvej Nykøbing F. Kommunens sagsnr. 15/34881

Guldborgsund Kommune Parkvej Nykøbing F. Kommunens sagsnr. 15/34881 Guldborgsund Kommune Parkvej 37 4800 Nykøbing F 2015-33822 Dato: 27-11-2017 Kommunens sagsnr. 15/34881 Ankestyrelsen Henvendelse vedrørende Guldborgsund Kommunes fastsættelse af vederlag til stedfortrædere

Læs mere

Dagsorden for møde i bestyrelsen for FGU Midt-Vest

Dagsorden for møde i bestyrelsen for FGU Midt-Vest Dagsorden for møde i bestyrelsen for FGU Midt-Vest 24. oktober fra 16 til 19. Herning Produktionsskole, Gudhjemvej 2, 7400 Herning Deltagere: Henning Vestbjerg Pedersen Helge Albertsen Morten Knudsen Anders

Læs mere

Bekendtgørelse om vedtægter for organisering af trafikselskaber (standardvedtægt)

Bekendtgørelse om vedtægter for organisering af trafikselskaber (standardvedtægt) Bekendtgørelse om vedtægter for organisering af trafikselskaber (standardvedtægt) I medfør af 2, stk. 5, i lov om trafikselskaber, jf. lovbekendtgørelse nr. 323 af 20. marts 2015 og efter forhandling med

Læs mere

1.2 Foreningen skal have hjemsted i region Hovedstaden, Danmark

1.2 Foreningen skal have hjemsted i region Hovedstaden, Danmark Vedtægter for Foreningen Plastic Change 1. Navn og tilhørsforhold 1.1 Foreningens navn er Foreningen Plastic Change 1.2 Foreningen skal have hjemsted i region Hovedstaden, Danmark 1.3 Bestyrelsen kan til

Læs mere

Vedtægter for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne

Vedtægter for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne Maj 2016 Vedtægter for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne. Foreningens hjemsted er København. Foreningen

Læs mere

Referat for den første FGU-bestyrelses konstituerende møde

Referat for den første FGU-bestyrelses konstituerende møde Referat for den første FGU-bestyrelses konstituerende møde 9. oktober kl. 9.00 til 11.00 Herning Produktionsskole, Gudhjemvej 2, 7400 Herning Mødets indkalder fungerer som mødeleder frem til, at bestyrelsens

Læs mere

FORRETNINGSORDEN DANMARKS INNOVATIONSFOND

FORRETNINGSORDEN DANMARKS INNOVATIONSFOND CVR Nr. 29 03 5695 Forretningsordenen er udfærdiget af bestyrelsen for Danmarks Innovationsfond (i det følgende kaldet Fonden ) med hjemmel i 11, stk. 1 i lov nr. 306 af 29. marts 2014 om Danmarks Innovationsfond

Læs mere

Referat fra Havnebestyrelsen

Referat fra Havnebestyrelsen Referat fra Havnebestyrelsen Mødedato 05. februar 2014 Tid 16.00 Sted Næstved Havn, Vestre Kaj 16 Medlemmer Bjarne Eggert Rasmussen Hanne Sørensen (A) Henrik Bonné Otto Vølund Poulsen (V) Per Sørensen

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 26. juli 2007 til Slagelse Kommune:

Statsforvaltningens brev af 26. juli 2007 til Slagelse Kommune: Statsforvaltningens brev af 26. juli 2007 til Slagelse Kommune: 26-07- 2007 TILSYNET Sagsresume og konklusion NN har anmodet om Statsforvaltningens udtalelse vedr. daværende Korsør kommunes godkendelse

Læs mere

Leg, læring og fællesskab

Leg, læring og fællesskab VEDTÆGTER for Fonden, Bjørnebandens Weekendkoloni 1 Fondens navn og hjemsted Fondens navn er Fonden for Bjørne Bandens Weekendkoloni. Fondens hjemsted er Slagelse kommune. 2 Fondens formål Fonden har til

Læs mere

Vedtægter. Vedtægter for NIBE Elforsynings Fond vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 29. december 2017

Vedtægter. Vedtægter for NIBE Elforsynings Fond vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 29. december 2017 Vedtægter Vedtægter for NIBE Elforsynings Fond vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 29. december 2017 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er NIBE Elforsynings Fond og juridisk er den en

Læs mere

FORRETNINGSORDEN 3. december For. bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond

FORRETNINGSORDEN 3. december For. bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond FORRETNINGSORDEN 3. december 2015 For bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond Bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond har fastsat denne forretningsorden for bestyrelsens arbejde. 1. Fondens bestyrelse

Læs mere

Ændring af Ballerup Musikskoles vedtægter

Ændring af Ballerup Musikskoles vedtægter Ændring af Ballerup Musikskoles vedtægter Gældende: Overskrift: Vedtægter for Ballerup Musikskole 1. Navn og status: Ballerup Musikskole er en kommunal institution i Ballerup Kommune 2. Formål: Musikskolen

Læs mere

Vedtægt. for. Folkeoplysningsudvalget. Assens Kommune

Vedtægt. for. Folkeoplysningsudvalget. Assens Kommune Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget i Assens Kommune 1. Formål med folkeoplysning. Stk. 1. Med respekt for forskellige holdninger at sikre offentligt tilskud med videre til den frie folkeoplysende virksomhed,

Læs mere

Vedtægter. for. Seniorrådet i Mariagerfjord Kommune

Vedtægter. for. Seniorrådet i Mariagerfjord Kommune Center for Byråd, Personale og Strategi Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 84.12.00-P21-1-18 Ref.: Caspar Halbye chalb@mariagerfjord.dk

Læs mere

<z> movia VEDTÆGT FOR TRAFIKSELSKABET MOVIA. alle udgifter forbundet med selskabets drift af færgeruten. Præambel

<z> movia VEDTÆGT FOR TRAFIKSELSKABET MOVIA. alle udgifter forbundet med selskabets drift af færgeruten. Præambel movia VEDTÆGT FOR TRAFIKSELSKABET MOVIA Præambel Region Hovedstaden og Region Sjælland samt samtlige kommuner i de to regioner, bortset fra Bornholms Regionskommune etablerer med virkning fra 1. januar

Læs mere

Vedtægter. for. Center for Regional- og Turismeforskning. Godkendt af Bornholms Kommunalbestyrelse, den. Navn og hjemsted

Vedtægter. for. Center for Regional- og Turismeforskning. Godkendt af Bornholms Kommunalbestyrelse, den. Navn og hjemsted Vedtægter for Center for Regional- og Turismeforskning Godkendt af Bornholms Kommunalbestyrelse, den Navn og hjemsted 1 Center for Regional- og Turismeforskning er en selvejende forsknings- og udviklingsinstitution

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I HOLBÆK KOMMUNE. Forslag til ændringer. Version 8,

VEDTÆGTER FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I HOLBÆK KOMMUNE. Forslag til ændringer. Version 8, VEDTÆGTER FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I HOLBÆK KOMMUNE Forslag til ændringer Version 8, 11.10.2018 I disse ændringsforslag er der taget højde for, at medlemmer ikke kan vælges direkte til udvalget, men

Læs mere

Svendborg Boligselskab af 16. januar 1945

Svendborg Boligselskab af 16. januar 1945 Svendborg Boligselskab af 16. januar 1945 Referat af ordinært repræsentantskabsmøde torsdag den 6. juni 2013 kl. 18.00 i Domea, Boligcenter Svendborg, Mølmarksvej 155, 5700 Svendborg. Dagsorden Side 1

Læs mere

NYBORG FORSYNING OG Tirsdag, den 29. april 2014 Blad nr. SERVICE A/S kl. 8.30 Mødested: Administrationen

NYBORG FORSYNING OG Tirsdag, den 29. april 2014 Blad nr. SERVICE A/S kl. 8.30 Mødested: Administrationen 8 Fraværende: Per Jespersen forlod mødet kl. 10.45 Dagsorden 1.0 Meddelelser fra formanden Mail fra Jørn Terndrup blev drøftet. Forretningsorden tilrettes. 2.0 Meddelelser fra direktøren/selskabet Intet

Læs mere

Vedtægter for Handicaprådet i Skanderborg Kommune Godkendt i byrådet Skanderborg Kommune. Sag: 13/21572

Vedtægter for Handicaprådet i Skanderborg Kommune Godkendt i byrådet Skanderborg Kommune. Sag: 13/21572 Vedtægter for Handicaprådet i Skanderborg Kommune Godkendt i byrådet 27-11-2013 Skanderborg Kommune Sag: 13/21572 Indhold 1. Formål 2. Opgaver 3. Sammensætning 4. Forretningsorden 5. Økonomi 6. Funktionsperiode

Læs mere

Vedtægter for Fonden Settlementet på Vesterbro

Vedtægter for Fonden Settlementet på Vesterbro Dybbølsgade 41, 1721 København V Tlf. 33 22 88 20 * Fax 33 22 40 16 CVR nr. 18 21 08 51 Bank 5331-0240301 settlementet@settlementet.dk Vedtægter for Fonden Settlementet på Vesterbro Navn og stifter 1 Stk.

Læs mere

1 Danske Havne er en selvstændig brancheorganisation for erhvervshavne.

1 Danske Havne er en selvstændig brancheorganisation for erhvervshavne. V E D T ÆGTER Vedtægter for Danske Havne Formål 1 Danske Havne er en selvstændig brancheorganisation for erhvervshavne. Medlemskreds 2 Alle erhvervshavne, der tilvejebringer, vedligeholder, forvalter og

Læs mere

Vedtægter for Ringkøbing Fjord Turisme

Vedtægter for Ringkøbing Fjord Turisme Vedtægter for Ringkøbing Fjord Turisme pr. 31.3.2014 Side 1 af 7 NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1. Foreningens navn er Ringkøbing Fjord Turisme med binavnene Ringkøbing Fjord Turismecenter og Destination Ringkøbing

Læs mere

Vedtægter for foreningen Midtjyllands EU-kontor

Vedtægter for foreningen Midtjyllands EU-kontor Vedtægter for foreningen Midtjyllands EU-kontor Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Midtjyllands EU-kontor subsidiært Central Denmark EU Office. Foreningens hjemsted er Viborg. Formål 2 Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Handicaprådet. Lovhjemmel

Vedtægter for Handicaprådet. Lovhjemmel Vedtægter for Handicaprådet Lovhjemmel Handicaprådet er oprettet i medfør af kap. 4, 37a, stk. 2-4 i Retssikkerhedsloven (LBK nr. 877 af 03/09/2008) samt Bekendtgørelse om retssikkerhed og administration

Læs mere

Forretningsorden for Kontaktudvalget for Arbejdsmarkedets Interessenter (KAI) i Ikast-Brande Kommune

Forretningsorden for Kontaktudvalget for Arbejdsmarkedets Interessenter (KAI) i Ikast-Brande Kommune Forretningsorden for Kontaktudvalget for Arbejdsmarkedets Interessenter (KAI) i Ikast-Brande Kommune Uddrag for kommissorium Det Lokale Beskæftigelsesråd i Ikast-Brande har i forbindelse med offentliggørelsen

Læs mere

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Athena IT-Group A/S

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Athena IT-Group A/S Athena IT-Group A/S Fondskode DK0060084374 First North Meddelelse nr. 10-2007 Haderslev, den 26. september 2007 Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Athena IT-Group A/S Der indkaldes herved til

Læs mere

DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION

DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION Dato 18. marts 2016 Side 1/7 REFERAT DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION Mødested: Sorø Brandstation, Kongebrovej 7, 4180 Sorø kl. 08:00 Medlemmer: Martin

Læs mere

NOTAT. Handicaprådet - Reglerne for tabt arbejdsfortjeneste m.v. Spørgsmål:

NOTAT. Handicaprådet - Reglerne for tabt arbejdsfortjeneste m.v. Spørgsmål: Handicaprådet - Reglerne for tabt arbejdsfortjeneste m.v. NOTAT RÅDHUSET Økonomi- og Stabsforvaltningen Borgmesterkontoret Jurist: Helene Tranderup Olesen Spørgsmål: Handicaprådet vil gerne tage emnet

Læs mere

Beredskabssamvirket Gudsø

Beredskabssamvirket Gudsø Vedtægter for Det kommunale forbund " " Forbundets navn er " ". 1. 2. Medlemmer af forbundet er de kommunale redningsberedskaber i Vejle, Fredericia, og Kolding. Forbundets formål er at drive et fælles

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet

Forretningsorden for Handicaprådet Forretningsorden for Handicaprådet I medfør af lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har kommunalbestyrelsen i Tønder Kommune nedsat et handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i bestyrelsen for FGU Vendsyssel

Referat af bestyrelsesmøde i bestyrelsen for FGU Vendsyssel Referat af bestyrelsesmøde i bestyrelsen for FGU Vendsyssel Mødedato: 29. oktober 2018 Mødet påbegyndt: kl. 13.00 Mødet afsluttet: kl. 15.00 Mødested: Brønderslev Produktionsskole, Søndergade 23-25, 9700

Læs mere

Regulativ for vederlag m.v. (gældende pr. 1. februar 2018)

Regulativ for vederlag m.v. (gældende pr. 1. februar 2018) Regulativ for vederlag m.v. (gældende pr. 1. februar 2018) Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. VEDERLAG... 3 2.1. Borgmesteren... 3 2.2. Viceborgmester... 3 2.3. Udvalgsformænd og næstformænd...

Læs mere

CODEX ADVOKATER ADVOKATPARTNERSELSKAB Damhaven 5 B, Vejle

CODEX ADVOKATER ADVOKATPARTNERSELSKAB Damhaven 5 B, Vejle CODEX ADVOKATER ADVOKATPARTNERSELSKAB Damhaven 5 B, 1 7100 Vejle 2014-221332 Dato: 09-12-2016 Tilsynet Forhåndsgodkendelse af ændrede vedtægter for Modtagestation Syddanmark I/S Codex Advokaters journalnr.:

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Skatteforvaltningen i Århus - Søren Frichs Vej 36 G Åbyhøj

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Skatteforvaltningen i Århus - Søren Frichs Vej 36 G Åbyhøj ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Skatteforvaltningen i Århus - Søren Frichs Vej 36 G - 8230 Åbyhøj Til Århus Byråd Den 20. februar 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 89 40 42 30 E-mail: uk@skat.aarhus.dk

Læs mere

Bestyrelsens forretningsorden for Rudme Friskole, Børnehave og vuggestue

Bestyrelsens forretningsorden for Rudme Friskole, Børnehave og vuggestue Bestyrelsens forretningsorden for Rudme Friskole, Børnehave og vuggestue Foruden de bestemmelser, der er formuleret i de til enhver tid gældende Vedtægter for den selvejende institution Rudme Friskole,

Læs mere

Forretningsorden for Bestyrelsen ved SOSU C

Forretningsorden for Bestyrelsen ved SOSU C Forretningsorden for Bestyrelsen ved SOSU C I henhold til Vedtægternes 14 fastsætter bestyrelsen forretningsorden og instrukser for sit virke. Forretningsorden skal sikre, at bestyrelsen gennem sit arbejde

Læs mere

Fuldstændige forslag til vedtægtsændringer fremsat af bestyrelsen: Jyske Banks ekstraordinære generalforsamling, den 26. februar

Fuldstændige forslag til vedtægtsændringer fremsat af bestyrelsen: Jyske Banks ekstraordinære generalforsamling, den 26. februar Fuldstændige forslag til vedtægtsændringer fremsat af bestyrelsen: Jyske Banks ekstraordinære generalforsamling, den 26. februar Nugældende Med de foreslåede ændringer Vedtægter for Jyske Bank A/S 4 -

Læs mere

REGULATIV FOR. VEDERLAG m.v. LANGELAND KOMMUNE. 1. januar 2015

REGULATIV FOR. VEDERLAG m.v. LANGELAND KOMMUNE. 1. januar 2015 REGULATIV FOR VEDERLAG m.v. LANGELAND KOMMUNE 1. januar 2015 (version 2) 1 Indledning: Reglerne om kommunalbestyrelsesmedlemmernes vederlæggelse findes i 16 stk. 1 i Lov om kommunernes styrelse (Lovbekendtgørelse

Læs mere

VEDTÆGTER GREEN NETWORK

VEDTÆGTER GREEN NETWORK VEDTÆGTER GREEN NETWORK I. NAVN, HJEMSTED og FORMÅL 1. Navn Foreningens navn er "Green Network". 2. Hjemsted Green Networks hjemsted er Lysholt Allé 10, 7100 Vejle. 3. Formål Green Networks formål er at

Læs mere

Forretningsorden for Kodas bestyrelse

Forretningsorden for Kodas bestyrelse 17. september 2014 Forretningsorden for Kodas bestyrelse 1. Bestyrelsens konstituering 1.1. Konstituering og sammensætning Bestyrelsen konstituerer sig på første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen.

Læs mere

FORRETNINGSORDEN For Bestyrelsen for Nakskov Gymnasium og HF

FORRETNINGSORDEN For Bestyrelsen for Nakskov Gymnasium og HF FORRETNINGSORDEN For Bestyrelsen for Nakskov Gymnasium og HF 1: BESTYRELSENS OPGAVER Bestyrelsen har den overordnede ledelse af institutionen og fastsætter målsætning og strategi. 1. Ansætter og afskediger

Læs mere

NYE VEDTÆGTER TIL BEHANDLING PÅ EKSTRAORDINÆRE GENERALFORSAMLINGER DEN 8. OG 15. DECEMBER 2015

NYE VEDTÆGTER TIL BEHANDLING PÅ EKSTRAORDINÆRE GENERALFORSAMLINGER DEN 8. OG 15. DECEMBER 2015 VEDTÆGTER FOR FORENINGEN BJERRINGBRO ELVÆRK Paragraf 1: 1. Navn og hjemsted: Foreningens navn er Foreningen Bjerringbro Elværk. Foreningens hjemsted er 8850 Bjerringbro, Viborg kommune. Paragraf 2: 1.

Læs mere

VEDTÆGTER. Ældrerådet i Horsens Kommune. Godkendt i Byrådet den

VEDTÆGTER. Ældrerådet i Horsens Kommune. Godkendt i Byrådet den VEDTÆGTER Ældrerådet i Horsens Kommune Godkendt i Byrådet den INDHOLD Lovgrundlag... 2 Kapitel 1. Formål og opgave... 2 Kapitel 2. Ældrerådets virke.... 2 Kapitel 3. Samarbejde... 3 Kapitel 4. Valg og

Læs mere

Vedtægt for. Den selvejende institution Holstebro Krisecenter for krise- og voldsramte kvinder og deres medfølgende børn

Vedtægt for. Den selvejende institution Holstebro Krisecenter for krise- og voldsramte kvinder og deres medfølgende børn Vedtægt for Den selvejende institution Holstebro Krisecenter for krise- og voldsramte kvinder og deres medfølgende børn 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Navnet er Holstebro Krisecenter for krise- og voldsramte

Læs mere

God Fondsledelse KFBU-

God Fondsledelse KFBU- God Fondsledelse KFBU- Fonden følger Fonden forklarer 1. Åbenhed og kommunikation Retningslinjerne for ekstern kommunikation fremgår af KFBU- Fondens forretningsorden punkt 6.01: *Bestyrelsens formand

Læs mere

Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening

Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening DATO/REFERENCE 28. september 2012 JOURNALNUMMER Foreningens navn og hjemsted. 1. Foreningens navn er Roskilde Universitets Alumneforening The Alumni Society

Læs mere

Vedtægter. 1 Navn og hjemsted. 2 Foreningens formål

Vedtægter. 1 Navn og hjemsted. 2 Foreningens formål 1.1 Foreningens navn er Periamma. Vedtægter 1 Navn og hjemsted 1.2 Foreningen har hjemsted i Københavns Kommune. 2 Foreningens formål 2.1 Periamma er en uafhængig non-profit forening. 2.2 Periammas formål

Læs mere

Referat Integrationsrådet's møde Mandag den Kl. 15:30 Store mødelokale

Referat Integrationsrådet's møde Mandag den Kl. 15:30 Store mødelokale Referat Integrationsrådet's møde Mandag den 23-04-2007 Kl. 15:30 Store mødelokale Deltagere: Peter Ramanandan Sithamparappillai, Kim Nguyen, Enis Mallopolci, Fadil Bucan, Kobra Karimi, Laith Sardest, Ahmet

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 19-12-2016 Økonomiudvalget - 19-12-2016 19.12.2016 kl. 16:45 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

FORSLAG TIL. Vedtægter for Grundejerforeningen Vej 15, Vig Lyng. Navn og hjemsted

FORSLAG TIL. Vedtægter for Grundejerforeningen Vej 15, Vig Lyng. Navn og hjemsted FORSLAG TIL Vedtægter for Grundejerforeningen Vej 15, Vig Lyng Navn og hjemsted Foreningens navn er Grundejerforeningen Vej 15, Vig Lyng (CVR. nr. 36102330) og dens hjemsted er Odsherred Kommune. Foreningens

Læs mere

KAPITEL 1 Bestyrelsen Sammensætning og valg

KAPITEL 1 Bestyrelsen Sammensætning og valg VEDTÆGTER FOR STYRELSEN AF REGIONALE UNDERVISNINGSINSTITUTIONER FOR VOKSNE (KOMMUNIKATIONSCENTRE DER OGSÅ TILBYDER YDELSER EFTER LOV OM SOCIAL SERVICE) KAPITEL 1 Bestyrelsen Sammensætning og valg 1 Center

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD I GENTOFTE KOMMUNE. Kapitel 1. Det Lokale Beskæftigelsesråds formål og opgaver

FORRETNINGSORDEN FOR DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD I GENTOFTE KOMMUNE. Kapitel 1. Det Lokale Beskæftigelsesråds formål og opgaver FORRETNINGSORDEN FOR DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD I GENTOFTE KOMMUNE Kapitel 1 Det Lokale Beskæftigelsesråds formål og opgaver 1. Det Lokale Beskæftigelsesråd skal rådgive kommunen og skal samordne og

Læs mere

Styrelsesvedtægt for. Center for Kommunikation & Undervisning, CKU. Skive Kommune og Viborg Kommune (revideret august 2011) Navn, hjemsted og opgaver

Styrelsesvedtægt for. Center for Kommunikation & Undervisning, CKU. Skive Kommune og Viborg Kommune (revideret august 2011) Navn, hjemsted og opgaver Styrelsesvedtægt for Center for Kommunikation & Undervisning, CKU Skive Kommune og Viborg Kommune (revideret august 2011) Navn, hjemsted og opgaver 1 Institutionens navn er Center for Kommunikation og

Læs mere

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse Bestyrelsesmøde nr. 93, d. 30. januar 2018 Pkt. 4. Bilag 1 Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse I medfør af 176, stk. 2 i vedtægt for Københavns Universitet fastsættes herved følgende

Læs mere

VEDTÆGTER FOR BIOTECH RESEARCH & INNOVATION CENTRE (BRIC) NAVN 1. Forskningscentrets navn er "Biotech Research & Innovation Centre", forkortet BRIC.

VEDTÆGTER FOR BIOTECH RESEARCH & INNOVATION CENTRE (BRIC) NAVN 1. Forskningscentrets navn er Biotech Research & Innovation Centre, forkortet BRIC. Bestyrelsesmøde nr. 63, 7. juni 2012 Pkt. 13. Bilag 1. VEDTÆGTER FOR BIOTECH RESEARCH & INNOVATION CENTRE (BRIC) NAVN 1 Forskningscentrets navn er "Biotech Research & Innovation Centre", forkortet BRIC.

Læs mere

Indkaldelse til generalforsamling i ASGAARD Group A/S

Indkaldelse til generalforsamling i ASGAARD Group A/S Fondsbørsmeddelelse nr. 01-2008. Indberettet den 15. januar 2008. Indkaldelse til generalforsamling i ASGAARD Group A/S Bestyrelsen for ASGAARD Group A/S indkalder herved til ordinær generalforsamling,

Læs mere

Midttrafik Søren Nymarks Vej 3 8270 Højbjerg. Vedrørende Deres j.nr. 8-16-16-72-2006.

Midttrafik Søren Nymarks Vej 3 8270 Højbjerg. Vedrørende Deres j.nr. 8-16-16-72-2006. Midttrafik Søren Nymarks Vej 3 8270 Højbjerg 22-03- 2007 Vedrørende Deres j.nr. 8-16-16-72-2006. Midttrafik har i brev af 30. november 2006 anmodet om Statsamtet Århus godkendelse af Regler for vederlag,

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende regnskab 2007

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende regnskab 2007 Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab 16-09- 2008 Vedrørende regnskab 2007 Statsforvaltningen har modtaget revisionsprotokollat af 17. april 2008 vedrørende regnskab

Læs mere

Styrelsesvedtægt. Kommunale klubtilbud til børn og unge

Styrelsesvedtægt. Kommunale klubtilbud til børn og unge Styrelsesvedtægt Kommunale klubtilbud til børn og unge 1. Indledning Nærværende styrelsesvedtægt omfatter kommunale klubtilbud til børn og unge i Viborg Kommune., jfr. Afsnit IV i dagtilbudsloven. 2. Lovgrundlag

Læs mere

Vedtægter. For Foreningen Sorø Handel & Service

Vedtægter. For Foreningen Sorø Handel & Service Vedtægter For Foreningen Sorø Handel & Service Stiftet den 25.6.2015 Navn og formål 1 Foreningen Sorø Handel & Service Foreningens hjemsted er Sorø Kommune. Foreningens formål er: a) At fremme handel,

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution

Vedtægter for den selvejende institution Vedtægter for den selvejende institution Horisonten S/I (fond) 1. Hjemsted og formål Stk. 1. Horisonten S/I er en uafhængig og selvejende institution. Stk. 2. Institutionen er oprettet den 15. januar 2014.

Læs mere

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse Bestyrelsesmøde nr. 81, den 8. dec. 2015 Pkt. 11. Bilag 2 Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse I medfør af 16, stk. 2 i vedtægt for Københavns Universitet fastsættes herved følgende

Læs mere

Vedtægter for Langeland Svømmehalsforening

Vedtægter for Langeland Svømmehalsforening Vedtægter for Langeland Svømmehalsforening NAVN OG FORMÅL 1 Foreningens navn er Langelands Svømmehalsforening. Foreningen har hjemsted i Langeland Kommune. Det er foreningens formål at bistå med etablering

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer til 3B s ekstraordinære repræsentantskabsmøde 14. november 2018 klokken 17

Forslag til vedtægtsændringer til 3B s ekstraordinære repræsentantskabsmøde 14. november 2018 klokken 17 Forslag til vedtægtsændringer til 3B s ekstraordinære repræsentantskabsmøde 14. november 2018 klokken 17 Organisationsbestyrelsens forslag til ændringer af vedtægter Indholdsfortegnelse Introduktion...

Læs mere

Vedtægter. Navn og formål

Vedtægter. Navn og formål Vedtægter Navn og formål 1 Andelsselskabets navn er Grindsted El- og Varmeværk A.M.B.A. og dets hjemsted er Grindsted. Selskabets hovedformål er på bedste og billigste måde, sammen med sine datterselskaber

Læs mere

Vedtægter for Frørup Andelskasse

Vedtægter for Frørup Andelskasse Vedtægter for Frørup Andelskasse 1 Navn, hjemsted og formål Andelskassens navn er Frørup Andelskasse. Dens hjemsted er Nyborg Kommune. Det er Andelskassens formål at drive virksomhed som pengeinstitut,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR BRUGERBESTYRELSEN PÅ AKTIVITESCENTRET SOPHIELUND HØRSHOLM KOMMUNE. 1 Navn Aktivitetscentret Sophielund, Sophielund 25, 2970 Hørsholm.

VEDTÆGTER FOR BRUGERBESTYRELSEN PÅ AKTIVITESCENTRET SOPHIELUND HØRSHOLM KOMMUNE. 1 Navn Aktivitetscentret Sophielund, Sophielund 25, 2970 Hørsholm. 20.04.2017 VEDTÆGTER FOR BRUGERBESTYRELSEN PÅ AKTIVITESCENTRET SOPHIELUND HØRSHOLM KOMMUNE 1 Navn Aktivitetscentret Sophielund, Sophielund 25, 2970 Hørsholm. 2 Formål Aktivitetscentret Sophielund har til

Læs mere

Referat og Dagsorden for FGU Bornholm-bestyrelses konstituerende møde

Referat og Dagsorden for FGU Bornholm-bestyrelses konstituerende møde Referat og Dagsorden for FGU Bornholm-bestyrelses konstituerende møde 25. oktober kl.8.00 til 10.00 Sted: Bornholms Regionskommune Landemærket 26 3700 Rønne Mødelokale 2 Institutionens navn er FGU-institutionen

Læs mere

Foreningen Nyord Havns vedtægter

Foreningen Nyord Havns vedtægter 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Foreningen Nyord Havn og hjemstedet er Nyord, 4780 Stege. 2 Formål Foreningens formål er at drive og vedligeholde Nyord Havn i funktionsmæssig, lovlig og forsvarlig

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 18. oktober Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 18. oktober Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 18. oktober 2005 Vederlagsordning til formænd for og medlemmer af faste udvalg og Udvalget for børn og unge (tvangsforanstaltninger

Læs mere

Frivilligrådet DAGSORDEN

Frivilligrådet DAGSORDEN Frivilligrådet DAGSORDEN Sted: Mødelokale 11, Glesborg Glesborg Bygade 1 Glesborg Dato: Mandag den 27. februar 2017 Start kl.: 15:30 Slut kl.: 16:30 Medlemmer: Kaj Aagaard Hans Stagstrup Kristensen Kristian

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune.

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. l medfør af Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har Byrådet i Sorø Kommune nedsat et Handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Bestyrelsesmøde den. 12. december 2014

Bestyrelsesmøde den. 12. december 2014 Bestyrelsesmøde den. 12. december 2014 Deltagere: Michael Engkær (Dansk Industri) Ingolf Lind - Holm (Dansk Erhverv og Dansk Byggeri i forening) Klaus Holm (LO Sektion Bornholm) Steen Colberg Jensen (Kommunal

Læs mere