SiKKER gevinst HVER DAg! Nu KAN Du Få SOLCELLEANLæg i SONNENKRAFT KVALiTET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SiKKER gevinst HVER DAg! Nu KAN Du Få SOLCELLEANLæg i SONNENKRAFT KVALiTET"

Transkript

1 Sikker gevinst hver dag! Nu kan du få solcelleanlæg i Sonnenkraft kvalitet

2 SOLENS KRAFT Og energi. Helt gratis! Solen er stået op i mere end 4,57 milliarder år. Og hver dag udsendes en enorm mængde energi, som er 100 % ren og 100 % gratis. Det kan du drage nytte af, hvis du er indehaver af et solcelleanlæg i god kvalitet. Solen er ingen nyhed, men solceller fra Sonnenkraft er. Teknologien har været gennem grundige tests i Østrig, og nu synes vi tiden er inde til at introducere vores solcelleløsninger til de danske boligejere, som tænker på miljøet, men også på deres økonomi. Sonnenkraft er et af Europas førende varemærker inden for solenergiløsninger til private boliger. Med en solcelleløsning fra Sonnenkraft får du et anlæg, der er godt for miljøet og stort set ikke kræver vedligeholdelse, og oven i købet kan du glemme alt om stigende elpriser, for solen producerer din elektricitet til fast pris. Brug lidt tid på at læse denne brochure igennem så vil du se, hvordan du kan få solen til at arbejde for dig, hvordan du kan spare penge på elregningen, og hvordan du kan gøre noget godt for miljøet. LIDT OM SOLCELLER Solceller genererer elektrisk energi, når solens stråler skinner på dem. Et solcellepanel består af en gruppe solceller, der er sat sammen i en ramme, så solcellerne er beskyttet, og således at den elektricitet der kommer ud af de enkelte celler kan samles og derved når op på et volumen, som man kan gøre brug af. Photovoltaic, som solceller også kan benævnes, er en kombination af ordene foto, som betyder lys, og volt, som er en måleenhed for elektricitet. Ordet beskriver den teknologi, som får dagslys til at blive til elektrisk strøm. Ordet photovoltaic benyttes på mange sprog derfor kan man også se solcelleanlæg omtalt som PV-anlæg.

3 Fordel 1 Du kan producere din egen elektricitet og gøre dig uafhængig Investeringen i et Sonnenkraft solcelleanlæg er en investering i miljøet og din gode samvittighed. Det gode ved solen er, at dens energi er gratis og kommer i ubegrænsede mængder, og et Sonnenkraft solcelleanlæg omdanner al dens energi til gratis elektricitet. Du producerer så at sige din egen elektricitet og er uafhængig af markedet, elleverandører og stigende elpriser. Du er sikret en Fast elpris, når du har installeret dit solcelleanlæg Regeringer i hele verden opfordrer deres borgere til at benytte miljørigtige energikilder og i Danmark har vi et nettoafregningssystem, der betyder, at når solcelleanlægget er installeret og kommet i gang med at producere elektricitet, kan man nyde godt af den gratis energi fra solen i hele anlæggets levetid. Rent praktisk fungerer det sådan, at i perioder, hvor solcelleanlægget producerer mere elektricitet, end husholdningen selv forbruger, ledes den overskydende elektricitet ud i det offentlige elnet (i princippet kører elmåleren baglæns). I perioder, hvor solcelleanlægget producerer mindre elektricitet, end husholdningen har brug for, kan du hente dit overskud tilbage og vel at mærke uden at det koster ekstra. Fordel 2 KR VIDSTE DU DET? I Danmark har vi en særlig ordning til fordel for el fra solceller Husstandsinstallerede solcelleanlæg på max. 6 kwp pr. husstand støttes ved, at produktionen kan lagres på elnettet. Producerer man 1 kwh el fra en solcelle på et tidspunkt, hvor husstanden ikke skal bruge den, leveres strømmen til elnettet. Leverancen af el fra en solcelle giver ret til at hente en tilsvarende mængde el på et andet tidspunkt uden at betale for det. Det svarer til, at forbrugeren sparer elprisen inkl. afgifter, tariffer og moms for den mængde el solcellerne producerer. Værdien af solcellernes elproduktion bliver således ca. 2 kr./kwh. Samtidig er afregningen enkel at håndtere for ejeren af solcellen. Kilde: Energistyrelsen (www.ens.dk)

4 Fordel 3 Du får førsteklasses europæisk kvalitet Sonnenkraft er Europas førende varemærke inden for solenergiløsninger. Vores solcelleløsninger er naturligvis af samme høje kvalitet som vores øvrige produkter. Alle løsninger har været testet gennem flere år, før de kommer på markedet, og de er fremstillet i Europa, hvor vi har det ypperste højteknologiske produktionsapparat til rådighed. 1 VIDSTE DU DET? En solcelle er fremstillet af et eller to lag silicium som halvledermateriale. Når dagslyset rammer cellen, bliver der skabt et elektrisk felt hen over lagene, som får den elektriske strøm til at flyde. Der findes flere forskellige typer solceller. Sonnenkraft har valgt at tilbyde mono-krystallinske solceller på grund af deres gode egenskaber og høje ydelse. Fordel 4 Du får mange års garanti På et solcelleanlæg fra Sonnenkraft ydes en ekstraordinært lang garantiperiode. Garantien på selve produkterne er ikke mindre end 12 år, og garantien på anlæggets ydelse er helt oppe på 25 år. Sonnenkraft har nemlig stor tiltro til solcelleteknologien og høje forventninger til systemernes levetid. Derfor tør vi godt stille i udsigt, at mindst det første kvarte århundrede vil forløbe gnidningsløst. 100% 90% lineare Leistungsgarantie Ydelsesgaranti 80% Handelsübliche Sædvanlig Leistungsgarantie ydelsesgaranti 0% VIDSTE DU DET? Hos Sonnenkraft kan du forvente noget ekstra! Vi leverer ikke kun de komponenter, du skal bruge til din solcelleløsning. Vi har også mulighed for at tilbyde individuel beregning/dimensionering af dit nye solcelleanlæg.

5 Fordel 5 Installationen er ganske enkel En solcelleløsning fra Sonnenkraft er ganske let at installere. Selv om du højst sandsynligt får hjælp af en professional installatør, når du skal have installeret dit anlæg, er det rart at vide, at det ikke er nødvendigt at foretage ombygning eller andre større ændringer i hjemmet for at opnå alle de fordele, der følger med en Sonnenkraft solcelleløsning. Solcellepanelerne installeres ganske enkelt oppe på taget, og indenfor i boligen skal der blot foretages nogle mindre ændringer i din elektriske installation. Så godt som ingen vedligeholdelse Sonnenkraft s solcelleløsning er stort set vedligeholdelsesfri. Solcellepanelerne bliver produceret med selvrensende glas og kræver kun rengøring i ganske særlige tilfælde, dvs. vedligeholdelsen er praktisk talt begrænset til at sikre, at der ikke er træer eller andre objekter, der skygger for solcellepanelerne. Fordel 6 Fordel 7 Miljøvenlig ingen CO 2 udledning CO 2 udledning er et af de højaktuelle emner, som alle taler om i disse år. Med et solcelleanlæg fra Sonnenkraft på taget af din ejendom er du med til at spare betragtelige mænger CO 2, for det er solen der leverer energien, hver gang du tænder for et elektrisk apparat i hjemmet. Og det er ikke kun en behagelig tanke; det er også godt for pengepungen.

6 Solcelleanlægget En pakkeløsning fra Sonnenkraft indeholder Kabel Jævnstrømsboks (sikringsboks) Vekselretter (inverter) Solcellepaneler inkl. montagesystem Det offentlige elnet 4 Elskab (fordelingsskab) Elmåler Solens stråler rammer solcellerne og derved genereres energi/ elektricitet. Selv på en overskyet dag genererer systemet ca. 25 % af det maksimale udbytte. Elektriciteten løber gennem kablet til jævnstrømsboksen, som er en sikringsboks, der beskytter systemet mod overspænding Ved hjælp af vekselretteren omdannes jævnstrøm til vekselstrøm. Vekselstrømmen løber til elskabet og herfra til de punkter i huset, der skal bruge strøm Overskydende strøm løber gennem elmåleren ud i det offentlige net VIDSTE DU DET? Ingen anden teknologi til at genere elektricitet er så ren og miljøvenlig som solceller. Ved solcellernes udnyttelse af dagslyset opstår der overhovedet ingen luftforurening. Der kræves ingen faste, flydende eller gasagtige stoffer, som skal transporteres eller forbrændes i forbindelse med strømproduktionen.

7 LØSNINGER Solcelleløsninger standard pakkeløsninger 1,76 kwp 2,64 kwp 3,52 kwp 4,40 kwp 5,28 kwp 6,16 kwp Antal solcellepaneler 8 x 12 x 16 x 20 x 24 x 28 x 220 Wp ME EC inkl. forbindelseskabel Art.nr Samlet areal på tag ca. m Inverter Type SB1700 SB2500 SB3000 PIKO 4.2 PIKO 5.5 PIKO 5.5 Ydelse jævnstrøm* DC Ydelse vekselstrøm* AC Årlig strømproduktion* kwh/a * Ydelse afhængig af placering

8 Her har du fået den første basisinformation - nu er det op til dig! Vi håber, vi har bragt dig lidt tættere på beslutningen om, at et Sonnenkraft solcelleanlæg er den rigtige løsning til dit hjem. Du ved at det vil have en positiv effekt på din økonomi; du ved at det er godt for miljøet, og du ved at Sonnenkraft leverer topkvalitet inden for solenergi. Når du tager disse facts i betragtning, er det ganske ligetil: Find din Sonnenkraft-partnerinstallatør på allerede i dag. For solen står op igen i morgen. SCANDINAVIA SONNENKRAFT Scandinavia A/S Stengårdsvej 33 DK Tølløse Tlf.: Fax:

Kom godt i gang med solceller fra OK

Kom godt i gang med solceller fra OK 1 Kom godt i gang med solceller fra OK Brug strømmen, når solen skinner få gode tips til hvordan! Grøn energi er fremtiden Hvad kan du spare med solceller? Time for time afregning det betyder det for dig.

Læs mere

Solcelleranlæg. Solcelleanlæg

Solcelleranlæg. Solcelleanlæg Solcelleanlæg Sænk din elregning og dit CO 2 -udslip markant Solens daglige indstråling på jorden er ca. 6.000 gange så høj, som den samlede energi vi dagligt forbruger på kloden. Ved at udnytte solens

Læs mere

SOlcelleanlæg. Danmarks billigste! 7589 0303 salg@vvs-eksperten.dk. her får du bedre råd til

SOlcelleanlæg. Danmarks billigste! 7589 0303 salg@vvs-eksperten.dk. her får du bedre råd til her får du bedre råd til SOlcelleanlæg Danmarks billigste! Få bedre råd nu 7589 0303 salg@vvs-eksperten.dk Sådan udnytter du bedst solens gratis energi Sådan får du statstilskud til finansieringen Sådan

Læs mere

SOLCELLEr. Producer din egen elektricitet og spar masser af penge og CO 2

SOLCELLEr. Producer din egen elektricitet og spar masser af penge og CO 2 SOLCELLEr Producer din egen elektricitet og spar masser af penge og CO 2 KOMPLETPA Invester i et Solcelleanlæg og spar masser af penge mens du beskytter kloden Solen skinner 1.800 timer om året i Danmark.

Læs mere

SOLCELLEANLÆG www.solcelleekspert.dk

SOLCELLEANLÆG www.solcelleekspert.dk SOLCELLEANLÆG www.solcelleekspert.dk INDHOLD Side 4-5 Solcelleanlæg Solcelleanlægs opbygning, placering og funktion Side 6-7 Produktet Hvordan kommer jeg i gang Side 8-9 Skatteregler Side 10-11 Anlæg og

Læs mere

Sig farvel til elregningen - én gang for alle

Sig farvel til elregningen - én gang for alle Sig farvel til elregningen - én gang for alle Udnyt vores gratis og mest vedvarende energikilde: Solen DanmarksPaneler gør sol til strøm - året rundt Miljørigtigt CO 2 reducerende Få GRATIS varme når DanmarksPumpen

Læs mere

Solvarme er grøn økonomi

Solvarme er grøn økonomi Forbrugermagasin 2012 - solvarme TEKST: Trine Møller Pedersen / FOTO: COLOURBOX X X Solvarme er grøn økonomi INDHOLD Kom godt i gang med energirenovering side 3 Få gode råd til at tage de første skridt,

Læs mere

SOLCELLER INVESTÉR I. AKTIER 3Comeback til BONUSLØN & PRIVATØKONOMI SIDER OVERSETE FÅ CHEFEN TIL AT GIVE DIG FLERE GULERØDDER SUPER AFKAST:

SOLCELLER INVESTÉR I. AKTIER 3Comeback til BONUSLØN & PRIVATØKONOMI SIDER OVERSETE FÅ CHEFEN TIL AT GIVE DIG FLERE GULERØDDER SUPER AFKAST: TIL INVESTOREN 19 & PRIVATØKONOMI SIDER + 3 TIPS FRA EKSPERTEN + FOKUS PÅ ROYAL ØLMASKINE + LÆR AT TIME DINE NÆSTE AKTIEKØB ADVOKAT I REKLAMEBRANCHEN FRA PARAGRAFFER TIL PUNCHLINES Mød Ditlev Ahlefeldt-Laurvig

Læs mere

NÅR DU VIL OPSÆTTE SOLCELLER GODE RÅD

NÅR DU VIL OPSÆTTE SOLCELLER GODE RÅD NÅR DU VIL OPSÆTTE SOLCELLER GODE RÅD NÅR DU VIL OPSÆTTE SOLCELLER København C02-neutral i 2025 København Kommune skal være CO2-neutral i 2025. Teknik- og Miljøforvaltningen vil derfor gerne hjælpe københavnerne

Læs mere

inspiration Jeg bruger stort set ingen energi Lad el-måleren løbe baglæns Send oliefyret ud i kulden pak huset ind i en varm dyne

inspiration Jeg bruger stort set ingen energi Lad el-måleren løbe baglæns Send oliefyret ud i kulden pak huset ind i en varm dyne inspiration REN BESKED om REN ENERGI Jeg bruger stort set ingen energi Pump varmen op af jorden Lad el-måleren løbe baglæns Send oliefyret ud i kulden pak huset ind i en varm dyne Få ny energi Miljørigtig

Læs mere

Carsten Ravn, Mawuli Kokou, Niklas Balle & woon Safi 3.x HTX Sønderborg 24-09-2010 DANMARK SER GRØNT. Bygge & Energi Projekt 2010

Carsten Ravn, Mawuli Kokou, Niklas Balle & woon Safi 3.x HTX Sønderborg 24-09-2010 DANMARK SER GRØNT. Bygge & Energi Projekt 2010 2010 Carsten Ravn, Mawuli Kokou, Niklas Balle & woon Safi 3.x HTX Sønderborg 24-09-2010 DANMARK SER GRØNT Bygge & Energi Projekt 2010 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Teori...

Læs mere

Private solcelleanlæg grøn energi med god økonomi

Private solcelleanlæg grøn energi med god økonomi Private solcelleanlæg grøn energi med god økonomi Stigende energipriser for private gjort det attraktivt at investere i vedvarende energi (VE) herunder solceller. Samtidig har nedbringelse af miljøbelastningerne

Læs mere

Spar penge og energi i dit sommerhus

Spar penge og energi i dit sommerhus Spar penge og energi i dit sommerhus Anbefalinger til energiforbedringer i sommerhuset Undgå ubehagelige overraskelser Spar tusindvis af kroner Frostskader og forsikringsdækning Se hvordan du finder en

Læs mere

UDSKIFTNING AF OLIE- ELLER NATURGASFYR SÅDAN KOMMER DU I GANG

UDSKIFTNING AF OLIE- ELLER NATURGASFYR SÅDAN KOMMER DU I GANG UDSKIFTNING AF OLIE- ELLER NATURGASFYR SÅDAN KOMMER DU I GANG FORORD Energisystemet i Danmark skal omstilles, så det i stigende grad bliver baseret på vedvarende energi, og det er regeringens målsætning,

Læs mere

energicenter danmarks nye 20. august kl. 10.00 åbner Solen er vores bedste ven Led-pærer stjæler rampelyset Gratis inspirationsmøder

energicenter danmarks nye 20. august kl. 10.00 åbner Solen er vores bedste ven Led-pærer stjæler rampelyset Gratis inspirationsmøder EnergiSpiren Løversysselvej 2 7100 Vejle Tel.: 7580 3012 info@energispiren.dk 20. august kl. 10.00 åbner danmarks nye energicenter Solen er vores bedste ven s. 14-15 Led-pærer stjæler rampelyset s. 8 Gratis

Læs mere

5.3.2. Potentialer for solenergi i Danmark

5.3.2. Potentialer for solenergi i Danmark Baggrundsnotat VedvarendeEnergi s Energivision 5.3 Solenergi 10/3-2014, Gunnar Boye Olesen 5.3.1. Opsummering Der er store muligheder for at dække en del af Danmarks el- og varmeforbrug med solenergi,

Læs mere

gladsaxe.dk Energirenovering i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Energirenovering i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Energirenovering i Gladsaxe Kommune 1 Indhold Udgiver: Gladsaxe Kommune August 2012 Oplag: 2.500 Tekst: Anne Neergaard Knudsen Layout: Birgitte Elise Ravn Foto: Rudy Hemmingsen Tryk: PE Offset

Læs mere

ENERGIEN ER JERES OK - meget mere end et lille olieselskab med billige benzinpriser.

ENERGIEN ER JERES OK - meget mere end et lille olieselskab med billige benzinpriser. ENERGIEN ER JERES OK - meget mere end et lille olieselskab med billige benzinpriser. Energien er jeres Vi har udviklet os gennem de sidste 100 år fra at være et kulselskab, til et benzin- og olieselskab

Læs mere

B.DK/PLUS. Spar på energien i hjemmet. Her får du masser af gode råd til at spare på energien næsten alle steder i hjemmet.

B.DK/PLUS. Spar på energien i hjemmet. Her får du masser af gode råd til at spare på energien næsten alle steder i hjemmet. Spar på energien i hjemmet Her får du masser af gode råd til at spare på energien næsten alle steder i hjemmet. 1 03 Spar penge på din elregning - skift elselskab 04 Her er, hvad du betaler for på din

Læs mere

Af Jørgen Dahl Madsen BRUG SOLEN! Klima, livsstil og solenergi

Af Jørgen Dahl Madsen BRUG SOLEN! Klima, livsstil og solenergi Af Jørgen Dahl Madsen BRUG SOLEN! Klima, livsstil og solenergi Forord Sol, klima og livsstil en samfundsmæssig vurdering Et svævende solpanel løftet op mod lyset i Eriksgade på Vesterbro Med små eksempler

Læs mere

Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån

Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån At tage et realkreditlån, er formentligt den største økonomiske beslutning, du kommer til at træffe i dit liv. De fleste af os erkender, at vi ikke

Læs mere

I en almindelig husholdning går 17 % af elforbruget til tøjvask, og du kan også her spare penge ved at få gode vaner og vaske med omtanke.

I en almindelig husholdning går 17 % af elforbruget til tøjvask, og du kan også her spare penge ved at få gode vaner og vaske med omtanke. 12 Spar strøm ved tøjvask og i badeværelset spar på strømmen råd 12 I en almindelig husholdning går 17 % af elforbruget til tøjvask, og du kan også her spare penge ved at få gode vaner og vaske med omtanke.

Læs mere

Får du varme nok for dine penge?

Får du varme nok for dine penge? SB0210 Får du varme nok for dine penge? Du kan gøre meget for at holde på varmen. Det kommer samtidig både din økonomi og miljøet til gode. H o l d p å v a r m e n - o g p å p e n g e n e Størstedelen

Læs mere

Opladning der passer til dine behov

Opladning der passer til dine behov Få 1 kr. tilbage pr. kwh du oplader Læs hvordan på s. 9 Opladning der passer til dine behov Hvorfor vælge opladning fra CLEVER? CLEVERs landsdækkende ladenetværk Opladning fra CLEVER giver dig nem, tryg

Læs mere

Får du varme nok for dine penge?

Får du varme nok for dine penge? SB0508 Får du varme nok for dine penge? Du kan gøre meget for at holde på varmen. Det kommer samtidig både din økonomi og miljøet til gode. - når god energi er inde i varmen I Danmark udleder vi 10 ton

Læs mere

sigt Jesper Asholt I år gav vi bare 558 kr. om måneden i el og varme Jeg gør klar til solceller og jordvarme så hurtigt som muligt Jordvarme erstatter

sigt Jesper Asholt I år gav vi bare 558 kr. om måneden i el og varme Jeg gør klar til solceller og jordvarme så hurtigt som muligt Jordvarme erstatter ENERGIINDSIGT FEBRUAR/MARTS 2012 IND ENERGIINDSIGT sigt EnergiMagasinet med TEMA OM VARMEPUMPER Jesper Asholt Jeg gør klar til solceller og jordvarme så hurtigt som muligt Jordvarme erstatter Pensionsklart

Læs mere

Får du varme nok for dine penge?

Får du varme nok for dine penge? FIF MARKETING FI11/13 - returtemperatu Får du varme nok for dine penge? Du kan gøre meget for at holde på varmen. Det kommer samtidig både din økonomi og miljøet til gode. I Danmark udleder vi i gennemsnit

Læs mere

Solcelleanlæg i andelsboligforeninger

Solcelleanlæg i andelsboligforeninger Solcelleanlæg i andelsboligforeninger Program Kort om solceller Regler for opsætning af solceller Økonomien i solcelleanlæg Sådan kommer man igang Øget interesse for solceller Udbygningen på verdensplan

Læs mere

FØLG STRØMMEN. Din elguide

FØLG STRØMMEN. Din elguide FØLG STRØMMEN Din elguide 2 DANSK ENERGI FØLG STRØMMEN DANSK ENERGI FØLG STRØMMEN 3 HVORFOR SKAL DU FØLGE STRØMMEN? Vores energisystem undergår en kolossal grøn forvandling. Det giver dig som forbruger

Læs mere