Digital strategi på Handelsgymnasiet Vestfyn, EUD og EUX Business

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Digital strategi på Handelsgymnasiet Vestfyn, EUD og EUX Business"

Transkript

1 Digital strategi på Handelsgymnasiet Vestfyn, EUD og EUX Business Den digitale strategi på Handelsgymnasiet Vestfyn tager udgangspunkt i Strategi for den digitale erhvervsuddannelse udarbejdet af Undervisningsministeriet, Styrelsen for IT og Læring Strategien omfatter således følgende tre sigtelinjer: 1. Ledelse og implementering af fælles pædagogisk grundlag 2. Videndeling 3. Ændrede tilrettelæggelsesformer for undervisningen Da Handelsgymnasiet Vestfyn ikke har hovedforløb, omfatter skolens digitaliseringsstrategi ikke den fjerde sigtelinje Kobling mellem skole- og praktikforløb. Formålet med nærværende digitaliseringsstrategi er at udnytte de muligheder som digitaliseringen giver, for at berige og ændre undervisningsformerne, sikre fleksibel læring og øge adgang til online læringsressourcer til gavn for elevernes læring.

2 1. Ledelse og implementering af fælles pædagogisk grundlag I sigtelinje 1 arbejdes der med områderne forankring, ressourcer, kompetenceudvikling og tidsplan. Forankring: For at sikre en forankring af den digitale strategi er de digitale tiltag indarbejdet i skolens Lokale Undervisningsplan (LUP) bl.a. i forbindelse med skolens læringsaktiviteter. Grundet størrelsen på skolens EUD-afdeling sker operationaliseringen i et samarbejde mellem EUD-teamet, EUD-teamlederen og uddannelseslederen. Ressourcer: Hardware: Skolen har afsat ressourcer til udlånscomputere og -tablets til eleverne. Derudover er alle lærere udstyret med medarbejdercomputere og tablets. Desuden er der Apple-tv og projektor samt interaktive tavler i alle undervisnings- og mødelokaler. Både elever og lærere har adgang til printere og scannere samt mulighed for at låne filmudstyr. Endvidere har skolen indkøbt et klassesæt VR-briller, så eleverne kan arbejde med virtuelle virksomhedsbesøg og lignende. Software: Skolen stiller Office 365 og online ordbøger til rådighed for alle elever og medarbejdere. Skolen har endvidere indgået Flatrate aftale med Systime, således at elever og lærere har fuld adgang til alt undervisningsmateriale på Systime. Alle har desuden adgang til CD-Ord, IntoWords, AppWriter (Microværkstedet), Ordbogen.com, Maple, InfoMedia, Navne & Numre Erhverv samt Euromonitor. Kompetenceudvikling: Både i startfasen og i den fortsatte udvikling af arbejdet med IT i undervisningen kræves der målrettet og praksisnær kompetenceudvikling af medarbejderne. Det er vigtigt, at den enkelte underviser oplever at kunne mestre de digitale redskaber, der til stadighed udvikles. Kompetenceudviklingen vil derfor være en fortløbende proces. Kompetenceudviklingen består af følgende: PD-modul Digitale teknologier i EUD. Det er besluttet, at alle EUD-lærere skal gennemføre modulet i forbindelse med kompetenceløftet på 10 ECTS-point. Relevante ad hoc IT-kurser fx OneNote-kursus til udvalgte medarbejdere. Samarbejde med øvrige synergi-skoler, herunder specifikt pilotprojekt Digitale synergier, der støttes af Region Syddanmarks uddannelsespulje. Kollegial sparring via teams, superbrugerordning og sidemandsoplæring. Målene for Ledelse og implementering af fælles pædagogisk grundlag er: Tidsperspektivet for kompetenceløftet via PD-modul Digitale teknologier i EUD er Fuld implementering af OneNote på grundforløbet er gennemført ved udgangen af skoleåret 2018/2019.

3 2. Videndeling I sigtelinje 2 skelnes der mellem videndeling og materialedeling, idet viden generelt er defineret som viden om undervisning og IKT og, materialedeling er deling af materialer og forløb til undervisningsbrug. Videndeling i eud-lærerteamet sikres primært via teammøderne, der som oftest ledes af eudteamlederen, alternativt af skolens uddannelsesleder. Desuden har ledelsen i relation til de fysiske rammer for eud-teamet prioriteret muligheden for uformel videndeling højt. Formel videndeling om fagenes studieplaner skal ske i Lectio. Mht. materialedeling, så skal lærerne dele undervisningsmaterialer, forløbsbeskrivelser etc. i OneNote. Der aftales i lærerteamet et standardformat (a la de eksisterende undervisningsbeskrivelser på de gymnasiale uddannelser), der skal anvendes i forbindelse med beskrivelserne således, at det bliver lettere for andre lærere at anvende og evt. tilpasse materialet til eget brug. Ligeledes skal det aftales i lærerteamet, hvorledes materialerne organiseres i OneNote. Mht. brugen af OneNote henvises der til afsnittet om digitale læremidler og redskaber. Lærerne skal desuden indgå i videndeling med andre lærere fra de øvrige synergiskoler. Målene for Vidensdeling er: At alle lærere deler materialer via OneNote. At alle lærere deler viden om studieplaner via Lectio. At alle lærere anvender standardformatet. At alle lærere deltager i relevante synergiskolemøder/-arrangementer.

4 3. Ændrede tilrettelæggelsesformer for undervisningen I sigtelinje 3 arbejdes der med områderne IT-didaktisk ramme, undervisningsformer, digitale test og digitale læremidler og redskaber. IT-didaktisk ramme: Med hensyn til den IT-didaktiske ramme tages der udgangspunkt i modellen Digital dannelse en heuristisk model Michael Paulsen, Aalborg Universitet. Indsamling: Hvordan træner vi eleverne til at kunne finde, bruge og vurdere informationer fra internettet? Der afvikles et kursusforløb ved IT- og samfundsfagslærerne om informationssøgning, kildekritik og digital sikkerhed i introperioden på GF1. Desuden indgår det i IT-undervisningen på GF2. Udtryk: Hvordan træner vi eleverne i fagligt relevante programmer? Der afvikles et kursusforløb ved faglærere/sidemandsoplæring ved skoleårets opstart på GF1 i programmerne OneNote, Power Point, Excel og Word. Desuden indgår det på tværs af fagene på GF2. Refleksivitet: Hvordan træner vi elevernes bevidsthed om hensigtsmæssig og uhensigtsmæssig brug af digitale medier? Der opstilles holdere til mobiltelefoner i alle klasselokaler og, der italesættes i alle fag bevidsthed om luk computer og adfærd på de sociale medier. Den didaktiske stilladsering skal understøtte elevernes bevidsthed om hensigtsmæssig brug af fælles/ikke fælles dokumenter. Deltagelse/kommunikation: Hvordan træner vi eleverne i at deltage aktivt lærende og fagligt bidragende i undervisningen? For at udfordre elever til aktiv deltagelse oprettes der et samarbejdsrum i OneNote, hvor eleverne uploader diverse Web 2.0-produkter, herunder fx gruppearbejde med digitale fremlæggelser.

5 Undervisningsformer: Lærerne har som udgangspunkt det pædagogiske ansvar for at definere, hvordan læring skal foregå i en given undervisningssituation. Der er dog ingen tvivl om, at de muligheder digitaliseringen giver, har betydning for, hvordan læringen finder sted jævnfør Becks læringscirkel, særligt i forhold til læringsrummene Refleksion og Avanceret anvendelse. Skolens pædagogiske ledelse kan på udvalgte områder beslutte, at en bestemt metode eller undervisningsform skal anvendes på et givent hold eller forløb. I den forbindelse kan nævnes skolens deltagelse i synergiskoleprojektet Digitale synergier, hvor der skal udvikles e-learningsmaterialer til anvendelse på givne hold. Desuden stilles der krav om, at lærerne så vidt muligt anvender mulighederne for differentiering som findes i forbindelse med Systimes undervisningsmaterialer. Digitale læremidler og redskaber: Lærerne, eleverne og administrationen skal anvende online-elementer, der kan være med til at forbedre kommunikationen, øge variationen i undervisningen, øge mulighederne for differentiering og hurtig individuel feedback alt sammen som grobund for øget læring. Systime: Skolen har indgået Flatrate-aftale med Systime, hvorfor der i alle fag i videst muligt omfang skal anvendes online lærebøger. Lectio: Alle lærere, elever og administrative medarbejdere skal anvende Lectio som arbejds- og kommunikationsplatform. Det er således et krav, at alle lektier fremgår af skemaet i Lectio, ligesom Lectio skal anvendes i forbindelse med den enkelte elevs studieaktivitet; fravær og aflevering af skriftligt arbejde. Endvidere skal den samlede studieplan for de enkelte hold fremgå af Lectio. OneNote: Da det er et krav, at alle elever har Office 365, skal brug af OneNote implementeres som et centralt redskab til understøttelse af elevernes fastholdelse af læring. Fastholdelsen består dels af lærerens produkter (skriftlige produkter og videoer) og elevens egne skriftlige og digitale produkter. OneNote skal således fungere som et fælles og et individuelt bibliotek. Diverse: For at skabe varieret undervisning skal der desuden anvendes forskellige IT-redskaber som fx Padlet, Kahoot og Quizlet. Digitale test: Skolen anvender digitale tests med det formål at øge undervisernes viden om den enkelte elevs faglige forudsætninger således, at der kan differentieres målrettet. Der skal anvendes følgende digitale tests:

6 Ordblindhed: Der gennemføres i starten af forløbet ordblindescreening af udvalgte EUD-elever med det formål at identificere mulige ordblinde elever. Desuden deltager alle elever i Webinar (Intowords), hvor de introduceres for de forskellige hjælperedskaber. Screening: Alle elever skal indledningsvist i fagene dansk, engelsk og matematik screenes via Systimes screeningstests. Målene for Ændrede tilrettelæggelsesformer for undervisningen er: At alle elever gennemfører kursusforløb om informationssøgning, kildekritik og digital sikkerhed i introperioden på GF1. At alle elever gennemfører kursusforløb om OneNote, Power Point, Excel og Word. At alle lærere faciliterer digital dannelse i ledelsen af klasserummet. At alle elever er aktive i OneNote. At alle lektier skal fremgå af skemaet i Lectio. At alt skriftligt arbejde, der indgår i elevtid, skal afleveres i Lectio. At lærerne opretter studieplaner for alle fag i Lectio. At skolen afholder Webinar ved opstart af nye hold. At alle elever screenes i fagene dansk, engelsk og matematik.

Erhvervsuddannelsernes arbejde med digitalisering

Erhvervsuddannelsernes arbejde med digitalisering Erhvervsuddannelsernes arbejde med digitalisering Spørgeskemaundersøgelse blandt ledere på erhvervsuddannelserne om deres arbejde med digitalisering Opfølgning på erhvervsuddannelsernes arbejde med digitalisering

Læs mere

Digitaliseringsstrategi for Folkeskolerne i Lejre Kommune 2013-2016. Formål

Digitaliseringsstrategi for Folkeskolerne i Lejre Kommune 2013-2016. Formål Digitaliseringsstrategi for Folkeskolerne i Lejre Kommune 2013-2016 Formål Digitaliseringsstrategiens formål er at beskrive sammenhængen mellem teknik og læring, mellem digitale læremidler og læringsformer

Læs mere

DIGITALISERINGSSTRATEGI

DIGITALISERINGSSTRATEGI HANSENBERG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2017-2019 Where before there was a spectator, let there now be a participant. "Hvor der før var en tilskuer, lad der nu være en deltager." Frit oversat fra National Research

Læs mere

DIGITALISERINGSSTRATEGI

DIGITALISERINGSSTRATEGI HANSENBERG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2017-2019 Where before there was a spectator, let there now be a participant. "Hvor der før var en tilskuer, lad der nu være en deltager." Frit oversat fra National Research

Læs mere

Progressionsplan for digital dannelse

Progressionsplan for digital dannelse 24052018 Progressionsplan for digital dannelse Målet med undervisningen er at udvikle elevernes ITkompetencer og bidrage til elevernes almendannelse i et ITperspektiv. Eleverne skal lære at søge og formidle

Læs mere

Progressionsplan for digital dannelse

Progressionsplan for digital dannelse 15112018 Progressionsplan for digital dannelse Målet med undervisningen er at udvikle elevernes ITkompetencer og bidrage til elevernes almendannelse i et ITperspektiv. Eleverne skal lære at søge og formidle

Læs mere

Opfølgningsplan Pædagogisk assistentuddannelse UCC 2016

Opfølgningsplan Pædagogisk assistentuddannelse UCC 2016 Opfølgningsplan Pædagogisk assistentuddannelse UCC 2016 Alle indsatsområder afrapporteres i forhold til fastsatte mål og/eller succeskriterier. Indsatsområde: Gennemførsel og frafald Som erhvervsuddannelse

Læs mere

Udfordringer for alle i fysiske og virtuelle fællesskaber Lokaldistrikterne Skåde, Kragelund, Malling, Beder, Solbjerg og Mårslet

Udfordringer for alle i fysiske og virtuelle fællesskaber Lokaldistrikterne Skåde, Kragelund, Malling, Beder, Solbjerg og Mårslet Område Oddervej - Projektidé Udfordringer for alle i fysiske og virtuelle fællesskaber Lokaldistrikterne Skåde, Kragelund, Malling, Beder, Solbjerg og Mårslet PROJEKTIDÉ Oddervej vil være i front og teste

Læs mere

Tabelrapport - Anvendelsen af it på ungdomsuddannelserne

Tabelrapport - Anvendelsen af it på ungdomsuddannelserne Tabelrapport - Anvendelsen af it på ungdomsuddannelserne Tabelrapport - Anvendelsen af it på ungdomsuddannelserne 2015 Tabelrapport - Anvendelsen af it på ungdomsuddannelserne 2015 Danmarks Evalueringsinstitut

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategien skal understøtte praktisering af digital læring på Mercantec. Den konkretiserer Mercantecs pædagogiske strategi med særligt blik

Læs mere

Underviseres digitale kompetencer FLUID 14. maj

Underviseres digitale kompetencer FLUID 14. maj Underviseres digitale kompetencer FLUID 14. maj Tietgen Online 360 graders indblik: - visionen for Tietgens digitalisering af undervisning - ledelse - værktøjer - opkvalificering og meget mere.. Udfordringer

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse: Opfølgning pa erhvervsuddannelsernes arbejde med digitalisering

Spørgeskemaundersøgelse: Opfølgning pa erhvervsuddannelsernes arbejde med digitalisering Spørgeskemaundersøgelse: Opfølgning pa erhvervsuddannelsernes arbejde med digitalisering Styrelsen for It og Læring, marts 2019 1 Indholdsfortegnelse Resume... 3 Indledning... 5 0. Respondenter... 6 1.

Læs mere

Pædagogisk it-strategi

Pædagogisk it-strategi Pædagogisk it-strategi 1. Formål Formålet med nærværende pædagogiske it-strategi er to delt: Dels vil vi gerne give vores kursister de bedste muligheder for at tilegne sig de nødvendige it-kompetencer,

Læs mere

Resultater fra undersøgelsen om digitaliseringen i folkeskolen

Resultater fra undersøgelsen om digitaliseringen i folkeskolen Bilag 1 Resultater fra undersøgelsen om digitaliseringen i folkeskolen Spørgeskemaundersøgelsen er gennemført i maj 2011 og har til formål at belyse, hvad status er inden for temaerne, som er beskrevet

Læs mere

Den e-lærende Digitale Skole - frem mod digital dannelse

Den e-lærende Digitale Skole - frem mod digital dannelse Den e-lærende Digitale Skole - frem mod digital dannelse Michael Lund-Larsen, Centerchef mll@ventures.dk Århus Købmandsskole Erhvervsuddannelser i handel og administration, Handelsgymnasium, Kurser for

Læs mere

2.0: Undervisningen giver den enkelte de rigtige udfordringer på de rigtige tidspunkter, så denne efterspørges i erhvervslivet.

2.0: Undervisningen giver den enkelte de rigtige udfordringer på de rigtige tidspunkter, så denne efterspørges i erhvervslivet. Bilag 2k: Effektiv udnyttelse af tiden Ved du, hvad du skal lære i lektionen? Hhx Altid 30% Ofte 59% Sjældent 8% Htx Altid 32% Ofte 55% Sjældent 11% Aldrig 2% Eleverne mener grundlæggende, at de ofte eller

Læs mere

Guldborgsund Kommune Handleplan med baggrund i kvalitetsrapporten 2011

Guldborgsund Kommune Handleplan med baggrund i kvalitetsrapporten 2011 Guldborgsund Kommune Handleplan med baggrund i kvalitetsrapporten 2011 Indhold Indledning... 2 Handleplan med baggrund i Kvalitetsrapport 2011... 3 Overordnet tidsplan for de kommunale indsatsområder:...

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategien skal understøtte praktisering af digital læring på Mercantec og betragtes som en konkretisering af Mercantecs pædagogiske strategi med særligt blik på

Læs mere

Konkrete forslag til hvordan der arbejdes med IT og digitale kompetencer i alle fag.

Konkrete forslag til hvordan der arbejdes med IT og digitale kompetencer i alle fag. Konkrete forslag til hvordan der arbejdes med IT og digitale kompetencer i alle fag. Arbejdsgruppen har valgt at sætte fokus på de nedenstående tre områder, der både har en naturlig sammenhæng i skolens

Læs mere

Kompetenceudviklingsstrategi

Kompetenceudviklingsstrategi Kompetenceudviklingsstrategi For at vi på ZBC kan leve op til kravene i den kommende EUD reform er det nødvendigt, at vi fortsat sikrer udvikling af medarbejdernes kompetencer. Udgangspunktet for kompetenceudviklingen

Læs mere

SOSU-STV Dagens program:

SOSU-STV Dagens program: SOSU-STV SOSU STV har implementeret LMS læringsplatformen Moodle i 2015. Implementeringen ændrede skolens strategi i forhold til elevernes tilgang til læringsmateriale. Dagens program: Hvordan den organisatoriske

Læs mere

Pædagogisk IT-strategi for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Pædagogisk IT-strategi for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Pædagogisk IT-strategi for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Introduktion Social- og Sundhedsskolen Esbjergs Pædagogiske IT-strategi er gældende for perioden 2014 til 2018. Strategien indeholder: Introduktion

Læs mere

Tabel 3: Hvor stor en del af din arbejdstid bruger du på undervisning på grundforløb og uddannelse indenfor uddannelsesområdet?

Tabel 3: Hvor stor en del af din arbejdstid bruger du på undervisning på grundforløb og uddannelse indenfor uddannelsesområdet? Frekvenstabeller Tabel 1: Fordeling på uddannelsesområder Bygge og Anlæg 232 26,1 Merkantil 226 25,5 Produktion og udvikling 155 17,5 Sundhed, omsorg og pædagogik 275 31,0 Tabel 2: Hvor mange år har du

Læs mere

Den e-lærende Digitale Skole - frem mod digital dannelse

Den e-lærende Digitale Skole - frem mod digital dannelse Den e-lærende Digitale Skole - frem mod digital dannelse Michael Lund-Larsen, Centerchef mll@ventures.dk Århus Købmandsskole Erhvervsuddannelser i handel og administration, Handelsgymnasium, Kurser for

Læs mere

EUD-reformens pædagogisk-didaktiske indhold

EUD-reformens pædagogisk-didaktiske indhold Øget differentiering og specialisering i Erhvervsuddannelserne EUD-reformens pædagogisk-didaktiske indhold Uddannelsesforbundets TR-kursus Odense 10. Marts 2016 To greb til at styrke kvaliteten i EUD 1)

Læs mere

It på ungdomsuddannelserne

It på ungdomsuddannelserne It på ungdomsuddannelserne En kortlægning af it som pædagogisk redskab på gymnasier og erhvervsuddannelser Relevans og målgruppe Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) kortlægger i denne rapport brugen af

Læs mere

Notat med beskrivelse af Region Midtjylland digitalisringsindsats på ungdomsuddannelserne

Notat med beskrivelse af Region Midtjylland digitalisringsindsats på ungdomsuddannelserne Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat med beskrivelse af Region Midtjylland digitalisringsindsats på ungdomsuddannelserne

Læs mere

OPFØLGNINGSPLAN HANSENBERG. Erhvervsuddannelserne 2015 Institutionsnummer:

OPFØLGNINGSPLAN HANSENBERG. Erhvervsuddannelserne 2015 Institutionsnummer: OPFØLGNINGSPLAN HANSENBERG Erhvervsuddannelserne 2015 Institutionsnummer: 621401 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Opfølgning på arbejdet med skolens fælles pædagogiske og didaktiske grundlag (FPDG) 4 4

Læs mere

DIGITAL IT- OG MEDIESTRATEGI FREDENSBORG SKOLE AUGUST 2017

DIGITAL IT- OG MEDIESTRATEGI FREDENSBORG SKOLE AUGUST 2017 DIGITAL IT- OG MEDIESTRATEGI FREDENSBORG SKOLE AUGUST 2017 IT på Fredensborg Skole IT-handleplanen har til formål at sikre, at alle elever får de nødvendige IT-kompetencer. IT og medier er et tværgående

Læs mere

Notat Status over it strategi Dagtilbud & Skole

Notat Status over it strategi Dagtilbud & Skole Notat Status over it strategi Dagtilbud & Skole 2016-2020 14. marts 2018 Formål Målet er, at børn og elever i Assens Kommune bliver kritiske undersøgere, analyserende modtagere, kreative producenter og

Læs mere

Strategi for it i skolen Fredericia Kommune 2012-16

Strategi for it i skolen Fredericia Kommune 2012-16 Strategi for it i skolen Fredericia Kommune 2012-16 1 Digitaliseringsstrategien for Fredericia Kommunes skoler 2008-12 hvilede på en række visioner, hvoraf langt de fleste allerede er realiseret i skolehverdagen.

Læs mere

Selvevaluering 2015: it-området

Selvevaluering 2015: it-området Selvevaluering 2015: it-området Indhold Selvevaluering 2015: it-området... 1 Indledning... 2 Elevernes it-udstyr... 2 It-kompetencer... 3 Basis it-kompetencer... 4 Informationssøgning... 4 VidenZonen (intranet)...

Læs mere

Nyborg Gymnasiums it strategi 2013 16

Nyborg Gymnasiums it strategi 2013 16 Nyborg Gymnasiums it strategi 2013 16 1. Indledning Denne strategi er udtryk for en status, nogle retningslinjer og en plan for den fortsatte udvikling på it området. Målet er at styrke integrationen af

Læs mere

Teamsamarbejde på erhvervsuddannelserne

Teamsamarbejde på erhvervsuddannelserne www.eva.dk Teamsamarbejde på erhvervsuddannelserne HR-temadag 6. februar 2017 Camilla Hutters, område chef, Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) Hvad er EVAs opgave? EVA s formål er at udforske og udvikle

Læs mere

It. Strategi og handlingsplan 2008-10

It. Strategi og handlingsplan 2008-10 Fredericia Gymnasium 2008-10 Side 1/5 It. Strategi og handlingsplan 2008-10 1. Indledning 2. Elevernes it-kompetencer og it-færdigheder 3. Kommunikationssystemer mv. 4. Netværk, hardware, software - investeringsplan

Læs mere

Helhedsorienteret undervisning.

Helhedsorienteret undervisning. Helhedsorienteret Undervisning Indledning Helhedsorienteret undervisning er et af fire pædagogiske værktøjer, som er udviklet på initiativ af Fastholdelseskaravanen. I perioden 2013-2016 indgår FastholdelsesTaskforce

Læs mere

Faglig udvikling hos det pædagogiske personale

Faglig udvikling hos det pædagogiske personale Konkrete forslag til hvordan der arbejdes med IT og digitale kompetencer i alle fag i forhold til folkeskolereformen. Arbejdsgruppen har valgt at sætte fokus på de nedenstående tre områder, der både har

Læs mere

Lokal undervisningsplan niv. 2 Data/IT

Lokal undervisningsplan niv. 2 Data/IT Lokal undervisningsplan niv. 2 Data/IT Afsnit 1. 1.1 Afdeling Data/IT Uddannelseschef John Hansen Uddannelsesleder Kim Guldholt Supplerende uddannelsesleder Kim Børsting Undervisningen finder sted på H.C.

Læs mere

Vil du udvikle din undervisning ved at bruge Blackboard og andre digitale værktøjer?

Vil du udvikle din undervisning ved at bruge Blackboard og andre digitale værktøjer? Blackboard og andre digitale værktøjer 1 Vil du udvikle din undervisning ved at bruge Blackboard og andre digitale værktøjer? Som led i Aarhus BSS blended learning strategi tilbyder Center for Undervisning

Læs mere

Dette budgetnotat er en uddybning af driftsønske: ø Genanskaffelse af IT i skolen

Dette budgetnotat er en uddybning af driftsønske: ø Genanskaffelse af IT i skolen BUDGETNOTAT Center for Dagtilbud og Skoler Dato 30.06.2017 Genanskaffelse af IT i skolen Dette budgetnotat er en uddybning af driftsønske: ø513-009 - Genanskaffelse af IT i skolen I henhold til Helsingør

Læs mere

De digitale læringsplatforme i praksis DEN DIGITALE ERHVERVSSKOLE 6.0 DIGITALE LÆRINGSFORLØB

De digitale læringsplatforme i praksis DEN DIGITALE ERHVERVSSKOLE 6.0 DIGITALE LÆRINGSFORLØB De digitale læringsplatforme i praksis DEN DIGITALE ERHVERVSSKOLE 6.0 DIGITALE LÆRINGSFORLØB Oplægsholdere: Helga Chemnitz: hech@eucnvs.dk 72290193 Roelof Wouwenaar rowo@zbc.dk 61195634 Hans Jørgen Knudsen

Læs mere

Digitaliseringsstrategi Skole og dagtilbudsafdelingen

Digitaliseringsstrategi Skole og dagtilbudsafdelingen Digitaliseringsstrategi Skole og dagtilbudsafdelingen Indhold Indledning... 3 Mål... 3 Leg, læring og trivsel...5 Professionelle læringsfællesskaber...6 Samarbejde mellem institution og forældre...6 Rammer

Læs mere

Mercantecs pædagogiske digitaliserings-strategi

Mercantecs pædagogiske digitaliserings-strategi Mercantecs pædagogiske digitaliserings-strategi 2016-2020 1. Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag 4. Koblingen mellem skoleog praktikforløb 5. Digital infrastruktur og udstyr 2. Videndeling 3. Tilrettelæggelsesformer

Læs mere

KODEKS FOR GOD UNDERVISNING

KODEKS FOR GOD UNDERVISNING KODEKS FOR GOD UNDERVISNING vi uddanner fremtidens landmænd GRÆSSET ER GRØNNEST - LIGE PRÆCIS DER, HVOR VI VANDER DET. Og vand er viden hos os. Det er nemlig vores fornemste opgave at sikre, at du udvikler

Læs mere

11 gode råd til inkluderende praksis med anvendelse af LST

11 gode råd til inkluderende praksis med anvendelse af LST 11 gode råd til inkluderende praksis med anvendelse af LST Af: Helle Bundgaard Svendsen Om forfatteren Ph.d. Helle Bundgaard Svendsen har igennem en årrække beskæftiget sig med læsning og læsevanskeligheder,

Læs mere

TVED SKOLE IT og Medialiseringsstrategi. - Tved Skole, skolevej 2, 5700 Svendborg

TVED SKOLE IT og Medialiseringsstrategi. - Tved Skole, skolevej 2, 5700 Svendborg TVED SKOLE 2013. IT og Medialiseringsstrategi - Tved Skole, skolevej 2, 5700 Svendborg. 2013. Indholdsfortegnelse. INDLEDNING..side 2 TVED SKOLES IT OG MEDIALISERINGSSTRATEGI...side 3 VISION. side 3 KOMPETENCEUDVIKLING..side

Læs mere

Digital dannelse/kompetence på Tietgen

Digital dannelse/kompetence på Tietgen Digital dannelse/kompetence på Tietgen FLUID seminar 27. marts 2017 Hvad vil jeg komme ind på? Relationen mellem digital dannelse og digital kompetence på en handelsskole som Tietgen. Hvorfor anvender

Læs mere

Helhedsorienteret undervisning er et af fire pædagogiske værktøjer, som er udviklet på initiativ af Fastholdelseskaravanen.

Helhedsorienteret undervisning er et af fire pædagogiske værktøjer, som er udviklet på initiativ af Fastholdelseskaravanen. Helhedsorienteret undervisning er et af fire pædagogiske værktøjer, som er udviklet på initiativ af Fastholdelseskaravanen. I perioden 2013-2016 indgår FastholdelsesTaskforce samarbejde med mindst 40 erhvervsskoler

Læs mere

Tabelrapport. Kortlægning af gymnasiernes anvendelse af it, data og læringsressourcer

Tabelrapport. Kortlægning af gymnasiernes anvendelse af it, data og læringsressourcer Tabelrapport Kortlægning af gymnasiernes anvendelse af it, data og læringsressourcer 1 Tabel 1 Hvilke gymnasiale uddannelser svarer du som leder for? (n = 210) HF 60 29 HHX 28 13 HTX 18 9 STX 104 50 Tabel

Læs mere

Rammer for delprojekter i edidaktik

Rammer for delprojekter i edidaktik Prestudy med fleksibel elevvejledning. Større elevdeltagelse og højere kvalitet i læringen. Formål. Med udgangspunkt i den socialkonstruktivistiske e-læringsform fra den e-didaktiske overvejelsesmodel

Læs mere

Fokus på Folkeskolen samlet beskrivelse af hovedindsatsområder i Vordingborg Kommunes skolevæsen fra august 2012. Fem hovedindsatser

Fokus på Folkeskolen samlet beskrivelse af hovedindsatsområder i Vordingborg Kommunes skolevæsen fra august 2012. Fem hovedindsatser Fokus på Folkeskolen samlet beskrivelse af hovedindsatsområder i Vordingborg Kommunes skolevæsen fra august 2012 Med afsæt i anbefalingerne fra 17, stk. 4 udvalget fra foråret 2011suppleret med de konkretiseringer

Læs mere

Kompetencestrategi Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Kompetencestrategi Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Kompetencestrategi Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Med denne beskrivelse af skolens kompetencestrategi vil vi skabe et fælles grundlag for kompetenceudviklingen af skolens medarbejdere. Vi vil bruge

Læs mere

TUP-PROJEKT 2014 Udvikling af digitale kompetencer hos undervisere og kursister. EPOS-området DIGITALE SKILLS I AMU NEW PRACTICE.

TUP-PROJEKT 2014 Udvikling af digitale kompetencer hos undervisere og kursister. EPOS-området DIGITALE SKILLS I AMU NEW PRACTICE. TUP-PROJEKT 2014 Udvikling af digitale kompetencer hos undervisere og kursister EPOS-området DIGITALE SKILLS I AMU NEW PRACTICE Pixi-udgave Digitale skills i AMU new practice Formål Projektets formål er

Læs mere

Oplæg til drøftelse af IT- strategi

Oplæg til drøftelse af IT- strategi IT-strategi. Hunderupskolen Januar 2013 Generelle anbefalinger: Det anbefales, at it-infrastrukturen tilgodeser, at: Elever og lærere kan logge på netværksforbindelser uden lange svartider, hvor som helst

Læs mere

Kursusforløbet har til formål at inspirere og understøtte skolernes igangværende arbejde med at realisere erhvervsuddannelsesreformen.

Kursusforløbet har til formål at inspirere og understøtte skolernes igangværende arbejde med at realisere erhvervsuddannelsesreformen. Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Invitation til "Skoleudvikling i Praksis"

Læs mere

Ambassadørdag. Ankerhus kl 12-16

Ambassadørdag. Ankerhus kl 12-16 Ambassadørdag Ankerhus 14.03.18 kl 12-16 Velkommen til CFU ambassadørdag 12.00 CFU hotspots lige nu CFUs tilbud til arbejdet med PLC 13.00 Frokost 13.35 Kort præsentation af Søg Smart 13.45 Kaffe, kage

Læs mere

24 FAGPAKKER med webbøger, ipraxisforløb og mobilmissioner. KOM GODT I GANG via kurser, webinars og vores online helpdesk NYT LÆRINGSKONCEPT

24 FAGPAKKER med webbøger, ipraxisforløb og mobilmissioner. KOM GODT I GANG via kurser, webinars og vores online helpdesk NYT LÆRINGSKONCEPT NYT LÆRINGSKONCEPT NY EUD 2015 24 FAGPAKKER med webbøger, ipraxisforløb og mobilmissioner KOM GODT I GANG via kurser, webinars og vores online helpdesk praxisonline er elevens digitale boghylde. Herfra

Læs mere

Kompetenceudvikling EUD reform workshop

Kompetenceudvikling EUD reform workshop Kompetenceudvikling EUD reform workshop Susanne Gottlieb Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser 9.2.2. Markant løft af lærernes pædagogiske kompetencer alle lærere [skal] inden 2020 have

Læs mere

Selvevaluering 2018 VID Gymnasier

Selvevaluering 2018 VID Gymnasier Selvevaluering 2018 VID Gymnasier VID Gymnasiers undervisningsfaglige grundlag (se næste side) ligger til grund for udvælgelse af nedenstående 3 konkrete indsatser, som VID Gymnasier vil arbejde med i

Læs mere

TILLADTE HJÆLPEMIDLER VED SKRIFTLIGE PRØVER

TILLADTE HJÆLPEMIDLER VED SKRIFTLIGE PRØVER EKSAMENSINFO FRA FAGKONSULENTEN I ENGELSK HHX, HTX, EUX - MARTS 2018 TILLADTE HJÆLPEMIDLER VED SKRIFTLIGE PRØVER I overgangsperioden 2017-2020, hvor elever følger forskellige læreplaner og har forskellige

Læs mere

Erhvervsuddannelsesreformen og systemunderstøttelse 2. marts 2015

Erhvervsuddannelsesreformen og systemunderstøttelse 2. marts 2015 Erhvervsuddannelsesreformen og systemunderstøttelse 2. marts 2015 Læringskonsulenter Erhvervsuddannelserne Undervisningsministeriet Afdelingen for Ungdoms- og Voksenuddannelserne Center for de Erhvervsrettede

Læs mere

Digital dannelse & Itdidaktik. Michael Paulsen, Aalborg Universitet Twitter: @Forskermp www.michaelpaulsen.dk

Digital dannelse & Itdidaktik. Michael Paulsen, Aalborg Universitet Twitter: @Forskermp www.michaelpaulsen.dk Digital dannelse & Itdidaktik Michael Paulsen, Aalborg Universitet Twitter: @Forskermp www.michaelpaulsen.dk 1 Agenda Digital dannelse og it-didaktik Hvorfor nu det? Hvad er det? Hvordan kan det ske i

Læs mere

SAMMEN OM DIGITAL DANNELSE DILEMMA- OG DIALOGKORT OM DIGITAL DANNELSE AF 0-6-ÅRIGE BØRN OG VOKSNE

SAMMEN OM DIGITAL DANNELSE DILEMMA- OG DIALOGKORT OM DIGITAL DANNELSE AF 0-6-ÅRIGE BØRN OG VOKSNE SAMMEN OM DIGITAL DANNELSE DILEMMA- OG DIALOGKORT OM DIGITAL DANNELSE AF 0-6-ÅRIGE BØRN OG VOKSNE Materialet er udarbejdet af Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) for: SAMMEN OM DIGITAL DANNELSE DILEMMA-

Læs mere

Toftevangskolen Strategi for digitalisering 2013

Toftevangskolen Strategi for digitalisering 2013 Toftevangskolen Teglporten 7-9, 3460 Birkerød Tlf. 45942323 Fax 45942313 toftevangskolen@rudersdal.dk Toftevangskolen Strategi for digitalisering 2013 Indhold Den gode digitale skole - Toftevangskolen:...

Læs mere

AFTALE OM RESULTATLØN 2017/2018 MELLEM BESTYRELSEN PETER AMSTRUP

AFTALE OM RESULTATLØN 2017/2018 MELLEM BESTYRELSEN PETER AMSTRUP AFTALE OM RESULTATLØN 2017/2018 MELLEM BESTYRELSEN OG PETER AMSTRUP Indsatsområder 2017/2018: Basisramme: Indsatsområde Det økonomiske indsatsområde Kvalitet og Det gode Arbejdsmiljø Indsatsområdets resultatmål,

Læs mere

FUNKTIONS- BESKRIVELSE. Pædagogisk LæringsCenter

FUNKTIONS- BESKRIVELSE. Pædagogisk LæringsCenter FUNKTIONS- BESKRIVELSE Pædagogisk LæringsCenter FORORD Læringscenteret har altid formidlet viden om læremidler, kulturtilbud, konkurrencer og kampagner til elever og lærere. Men med den nye bekendtgørelse

Læs mere

Hvordan lykkes vi bedre med at digitalisere undervisning?

Hvordan lykkes vi bedre med at digitalisere undervisning? Hvordan lykkes vi bedre med at digitalisere undervisning? - Jesper Eriksen, onlinechef, Tietgen I mange år har vi købt IT-udstyr og sendt undervisere på kursus hvorfor oplever vi stadig udfordringer med

Læs mere

På kant med EU. Østarbejderne kommer - lærervejledning

På kant med EU. Østarbejderne kommer - lærervejledning På kant med EU Østarbejderne kommer - lærervejledning Forløbet Forløbet På kant med EU er delt op i 6 mindre delemner. Delemnerne har det samme overordnede mål; at udvikle elevernes kompetencer i kritisk

Læs mere

Digitaliseringsplan Den gode digitale skole, Skovlyskolen dec. 2013

Digitaliseringsplan Den gode digitale skole, Skovlyskolen dec. 2013 Digitaliseringsplan Den gode digitale skole, Skovlyskolen dec. 2013 Skovlyskolen Den gode digitale skole. Den overordnede vision i Rudersdal kommune lyder: den digitale tilgang er et naturligt valg for

Læs mere

Mads-Peter Galtt, pæd. It- & mediekonsulent

Mads-Peter Galtt, pæd. It- & mediekonsulent Mads-Peter Galtt, pæd. It- & mediekonsulent 1 Det avancerede netværkssamfunds skole eller i den gode gamle sorte af slagsen? Skolen er faktisk begge steder: Teknologi, nye pædagogiske tendenser, visioner

Læs mere

Internationale linie, august 2009 til december 2009, grundforløb HH1E

Internationale linie, august 2009 til december 2009, grundforløb HH1E Linie Internationale linie, august 2009 til december 2009, grundforløb HH1E Studieretning Generel introduktion Mål for lærerteamet Afsætning A, Spansk A og Kulturforståelse C Grundforløbet skal gøre eleverne

Læs mere

Hvad siger lærerne om og hvilke holdninger har de til pædagogisk ledelse? V. Hanne Pontoppidan, Uddannelsesforbundet

Hvad siger lærerne om og hvilke holdninger har de til pædagogisk ledelse? V. Hanne Pontoppidan, Uddannelsesforbundet Hvad siger lærerne om og hvilke holdninger har de til pædagogisk ledelse? V. Hanne Pontoppidan, Uddannelsesforbundet Hvad ønsker lærerne? Ønsker lærerne ledelse? Ja tak! Ønsker lærerne pædagogisk ledelse?

Læs mere

SAMMEN OM DIGITAL DANNELSE DILEMMA- OG DIALOGKORT OM DIGITAL DANNELSE AF 0-6-ÅRIGE BØRN OG VOKSNE

SAMMEN OM DIGITAL DANNELSE DILEMMA- OG DIALOGKORT OM DIGITAL DANNELSE AF 0-6-ÅRIGE BØRN OG VOKSNE SAMMEN OM DIGITAL DANNELSE - OG DIALOGKORT OM DIGITAL DANNELSE AF 0-6-ÅRIGE BØRN OG VOKSNE Materialet er udarbejdet af Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) for: SAMMEN OM DIGITAL DANNELSE - OG DIALOGKORT

Læs mere

Projektbeskrivelse. Baggrund og formål

Projektbeskrivelse. Baggrund og formål Projektbeskrivelse Baggrund og formål Alle elever skal blive så dygtige som de kan. Dét er et af de nationale mål for folkeskolereformen. For at imødekomme det mål har vi i Norddjurs og Skanderborg kommuner

Læs mere

Evaluering af nøgleområder 15/16 og forslag til nøgleområder 16/17

Evaluering af nøgleområder 15/16 og forslag til nøgleområder 16/17 Evaluering af nøgleområder 15/16 og forslag til nøgleområder 16/17 Nøgleområder vedr. undervisningsevaluering for skoleåret 15/16 1. Elev-/ kursistrollen, herunder a. motivation (fra elev/kursist til studerende)

Læs mere

Bilag 2l: Undervisningsevaluering:

Bilag 2l: Undervisningsevaluering: Bilag 2l: Gymnasiale uddannelser: Effektiv udnyttelse af tiden Ved du, hvad du skal lære i lektionen? Eleverne mener grundlæggende, at de ofte eller altid er klar over, hvad de skal lære. Eleverne mener

Læs mere

Kvalitetsplan for Høng Gymnasium og HF 2014

Kvalitetsplan for Høng Gymnasium og HF 2014 Kvalitetsplan for Høng Gymnasium og HF 2014 Kvalitetsplanen er udarbejdet foråret 2014. Den er resultatet af det kontinuerlige arbejde, der foregår på skolen med henblik på optimering og udvikling af væsentlige

Læs mere

Funktionsbeskrivelse for det pædagogiske læringscenter på Havdrup Skole

Funktionsbeskrivelse for det pædagogiske læringscenter på Havdrup Skole Funktionsbeskrivelse for det pædagogiske læringscenter på Havdrup Skole Udarbejdet af Lone Sander, Benedicte Aufeldt og Hanne Petersen Indledning: Da der i 2014 kom en ny bekendtgørelse for de pædagogiske

Læs mere

19-05-2015. Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr. 2015-0081310. Dokumentnr. 2015-0081310-2. Orientering til BUU 20. maj 2015 om Brugerportalen

19-05-2015. Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr. 2015-0081310. Dokumentnr. 2015-0081310-2. Orientering til BUU 20. maj 2015 om Brugerportalen KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Orientering til BUU 20. maj 2015 om Brugerportalen Baggrund Regeringen og KL blev i Økonomiaftalen

Læs mere

Indledning. Mål. Målgruppe

Indledning. Mål. Målgruppe 1 2 Indledning I henhold til Den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi 2016-2020 er fire forudsætninger afgørende for, at børn og unge kan begå sig i en digital fremtid 1 : I en tidlig alder at blive

Læs mere

Den digitale folkeskole "Læring uden grænser"

Den digitale folkeskole Læring uden grænser Td Den digitale folkeskole "Læring uden grænser" Den digitale folkeskole har elevernes læring i centrum. Det betyder, at vi i Kerteminde Kommunes skolevæsen har fire pejlemærker: - At eleverne udfordres

Læs mere

Digitaliserings- og IT-strategi for skolerne i Skanderborg Kommune

Digitaliserings- og IT-strategi for skolerne i Skanderborg Kommune Digitaliserings- og IT-strategi for skolerne i Skanderborg Kommune 2015-2018 1. Strategiens formål og baggrund Digitaliserings- og IT-strategien skal udgøre rammen og skabe fælles retning for anvendelsen

Læs mere

Af hensyn til læsbarheden udfyldes nedenstående elektronisk. Skemaet udvides automatisk. ANSØGNINGSKEMA - LOKALE INNOVATIONSMIDLER BØRN OG UNGE

Af hensyn til læsbarheden udfyldes nedenstående elektronisk. Skemaet udvides automatisk. ANSØGNINGSKEMA - LOKALE INNOVATIONSMIDLER BØRN OG UNGE Af hensyn til læsbarheden udfyldes nedenstående elektronisk. Skemaet udvides automatisk. ANSØGNINGSKEMA - LOKALE INNOVATIONSMIDLER BØRN OG UNGE 1. Ansøger Ansøger Navn: Pæd. leder Peter kilden Grøn E-mail:

Læs mere

IT- og mediestrategi på skoleområdet

IT- og mediestrategi på skoleområdet Dragør kommune IT- og mediestrategi på skoleområdet 2016 2020 Udarbejdet af skoleforvaltningen i samarbejde med IT-afdelingen og skolerne Indholdsfortegnelse 1. Indledning...2 1.2 Sammenhæng...2 2. Brugerportalsinitiativet...3

Læs mere

Uddannelsesbeskrivelse Uddannelse i digital læring

Uddannelsesbeskrivelse Uddannelse i digital læring Uddannelsesbeskrivelse Indhold INTRODUKTION TIL UDDANNELSEN... 2 OPBYGNING AF UDDANNELSEN... 2 MÅL FOR UDDANNELSEN... 2 INDHOLDET AF UDDANNELSEN... 2 FØRSTE DEL: DET ADGANGSGIVENDE KURSUSFORLØB...3 ANDEN

Læs mere

UDDANNELSESBESKRIVELSE KREATIV LÆRING 2012

UDDANNELSESBESKRIVELSE KREATIV LÆRING 2012 UDDANNELSESBESKRIVELSE KREATIV LÆRING 2012 Indhold Målgruppe for uddannelsen... 2 Dit udbytte på uddannelsen... 2 Den Kreative Platform... 3 Uddannelse på diplom niveau... 3 Uddannelses omfang... 4 Seminarer...

Læs mere

Medialisering, fælles mål og kollegavejledning. Skolebibliotekets dag, d. 26.10.11, Vordingborg

Medialisering, fælles mål og kollegavejledning. Skolebibliotekets dag, d. 26.10.11, Vordingborg Medialisering, fælles mål og kollegavejledning Skolebibliotekets dag, d. 26.10.11, Vordingborg PROGRAM 1. Udgangspunkt 2. Digitalisering og medialisering 3. Mediepædagogik og didaktik 4. Kollegavejledning

Læs mere

Sammenfatning af lærerevaluering i 1v November 2007

Sammenfatning af lærerevaluering i 1v November 2007 Lærerevaluering november 2007 Side 1 af 8 1v Helsingør Gymnasium Sammenfatning af lærerevaluering i 1v November 2007 Nedenstående er en sammenfatning af den første lærerevaluering, der er gennemført i

Læs mere

Den Digitale Døttreskole

Den Digitale Døttreskole Den Digitale Døttreskole Juni 2016 1 Status Den Digitale Døttreskole, Christianhavns Døttreskoles strategi for Pædagogisk IT, er opdateret i maj 2016 på baggrund af til dels afslutningen og evalueringen

Læs mere

Linie Global markedsføring, januar 2013 juni 2015. HH1F (HH2F og HH3F) Studieretning Afsætning A, International økonomi A og Kinesisk områdestudium C

Linie Global markedsføring, januar 2013 juni 2015. HH1F (HH2F og HH3F) Studieretning Afsætning A, International økonomi A og Kinesisk områdestudium C Linie Global markedsføring, januar 2013 juni 2015 HH1F (HH2F og HH3F) Studieretning Generel introduktion Afsætning A, International økonomi A og Kinesisk områdestudium C Studieretningsforløbet består af

Læs mere

Handlingsplan for læseindsats 2016

Handlingsplan for læseindsats 2016 Handlingsplan for læseindsats 2016 Erhvervsuddannelser og AMU Jordbrugets UddannelsesCenter Århus Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Evaluering af læseindsatsen i 2015... 3 3. Overordnet beskrivelse

Læs mere

Slide 1. Slide 2. Slide 3. Relationer og kvalitet i online undervisning

Slide 1. Slide 2. Slide 3. Relationer og kvalitet i online undervisning Slide 1 Relationer og kvalitet i online undervisning 1 Slide 2 Business Online 2017 Fjernundervisningsforløb på 5, 10, 15 og 20 uger I gang lige nu med: 5 ugers EUS + 15 ugers GF 2, 2 + 20 ugers EUD +

Læs mere

VID Erhvervsuddannelser

VID Erhvervsuddannelser VID Erhvervsuddannelser Reformimplementering og obligatoriske indsatsområder Hvert forår udarbejder Viden Djurs en handlingsplan, der fastlægger de udviklings- og forandringsbehov, som uddannelserne under

Læs mere

6. Resultat Elevernes digitale egenproduktion kvalificerer elevernes faglige læreprocesser og læringsresultater

6. Resultat Elevernes digitale egenproduktion kvalificerer elevernes faglige læreprocesser og læringsresultater 6. Resultat Elevernes digitale egenproduktion kvalificerer elevernes faglige læreprocesser og læringsresultater Når lærerne udarbejder didaktiske rammer hvor eleverne arbejder selvstændigt i inden for

Læs mere

STATUS PÅ IMPLEMENTERING AF DIGITALISERINGSSTRATEGI. Arno Vesterholm Mads Bo-Kristensen

STATUS PÅ IMPLEMENTERING AF DIGITALISERINGSSTRATEGI. Arno Vesterholm Mads Bo-Kristensen STATUS PÅ IMPLEMENTERING AF DIGITALISERINGSSTRATEGI Arno Vesterholm Mads Bo-Kristensen VORES OPLÆG 1. Oplæg: Hvor langt er vi nået og hvad skal der til, for at vi når i mål i 2015? (20 minutter) 2. Gruppedrøftelse:

Læs mere

Ansøgninger - indkøb af IT-devises 3

Ansøgninger - indkøb af IT-devises 3 Ansøgninger - indkøb af IT-devises 3 I skemaet kan aflæse ansøgt beløb, samt kriterie 1 (alder) og 2 (Elev pr. devise). Ansøgt beløb i kr. 2019 PC 0-3 år PC 4-5 år Pc 6 år eller ældre ipad 0-3 år ipad

Læs mere

ETU EUD/EUX Business og Fagcenter Djursland

ETU EUD/EUX Business og Fagcenter Djursland ETU EUD/EUX Business og Fagcenter Djursland Handlings- og opfølgningsplan 2017, gældende for grundforløb, EUD og EUX, og skolepraktik det merkantile område. Alle erhvervsuddannelser har i oktober/november

Læs mere

IT-Strategi. Egebækskolen

IT-Strategi. Egebækskolen IT-Strategi Egebækskolen 1 Indholdsfortegnelse Digitalisering på Egebækskolen Side 3 IT som kommunikationssystem Side 5 Den Gode Digitale Skole vision Side 5 Egebækskolens mission Side 5 Strategiplan 2013-2014

Læs mere

eskolermidt Afslutningskonference

eskolermidt Afslutningskonference eskolermidt Afslutningskonference Opsamling på eskolermidt Temaer, nedslag og perspektiver e-læring i fremtiden Hvordan vil du være beskæftiget med e-læring i de kommende år? Særlig metode? Særlig problemstilling

Læs mere