CYKELNERVEN Tal og fakta om sclerose. Kontakt: Hvor mange danskere har sclerose? Omkring Hvor mange får sclerose om året?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "CYKELNERVEN 2014. Tal og fakta om sclerose. Kontakt: Hvor mange danskere har sclerose? Omkring 13.500. Hvor mange får sclerose om året?"

Transkript

1 CYKELNERVEN 2014 Tal og fakta om sclerose Hvad er Sclerose? Multipel sclerose (MS) er en kronisk sygdom, som angriber centralnervesystemet, dvs. synsnerverne, hjernen og rygmarven. Sygdommen viser sig i form af attakker, med symptomer som føleforstyrrelser, synsproblemer, lammelser eller kognitive problemer til følge. Hvor mange danskere har sclerose? Omkring Hvor mange får sclerose om året? Hvert år diagnosticeres ca. 600 nye tilfælde af sclerose. Hvem får sclerose? Køn: Der er næsten to kvinder for hver mand, der får diagnosen multipel sclerose. Denne overvægt af kvinder er stadigt stigende. Alder: Sclerose kan ramme hele livet, men sygdommen rammer især aldersgruppen fra 20 til 40 år. De fleste ramte er derfor unge, som er godt i gang med deres uddannelse eller er ved at stifte familie. Nogle kan fortsætte deres tilværelse næsten uændret i mange år, mens andre invalideres efter kort tid. Men usikkerheden er altid sygdommens følgesvend. Kontakt: Ann Leistiko, Scleroseforeningen Mette Hjulmand Leonhard-Hjorth, Scleroseforeningen Jens Kasler, Velotours Mona Munch, Velotours

2 juni juni: 88 km (1.716/1902 hm) Col de Peyresourde + Col Val Louron-Azet 27. juni: 73,7 km (2.460 højdemeter) Tourmalet + Col d Aspin 28. juni: 52,7/87,0/115,7 km (857/1956/2526 hm) Col du Soulor + Col d Aubisque Kære Velkommen til Frankrig Måneders forberedelse er overstået, og vi er nu endelig nået til det, det hele handler om: Turen over de seks fantastiske bjerge i Pyrenæerne. For os i Scleroseforeningen er Cykelnerven meget mere end bare en cykelrejse. Det er personlig udfordring, det er kammeratskab, og det er visheden om med din indsats at gøre noget, der batter for andre mennesker. Det er de værdier, der er bærende for arrangementet, og som er med til at gøre Cykelnerven til noget helt særligt. Derfor gør du en forskel Sclerose er i voldsom vækst blandt unge kvinder i sær. To ud af tre, der rammes af sclerose, er kvinder. Og det er helt almindelige, raske, unge kvinder, der fra den ene dag til den anden får vendt op og ned på deres og deres familiers liv. Det er stadig en gåde for forskerne, hvorfor nogen rammes af sclerose. Sclerose er ikke en livsstilssygdom, som man kan gøre noget for ikke at få eller for at komme af med igen. Over for sclerose kommer viljen til kort. Derfor er det så vigtigt at samle penge ind til forskning i sygdommen, for forskning er eneste vej frem, hvis vi skal gøre os håb om en dag at give sygdommen baghjul. Ved at svinge dig i sadlen i Cykelnerven er du med til at samle penge ind til forskning og give de mennesker, der lever med sygdommen håb. Mange tak for opbakningen! Mette Bryde Lind Adm. direktør Scleroseforeningen

3 Onsdag den 25. juni 2014 Onsdagens program (Ca. tider og med forbehold for ændringer) Kl : Kl :00: Kl : Kl : Kl : Ankomst og check in på Hotel du Commerce i Saint-Gaudens Cykeltur for de først ankomne. Afgang fra hotellet Hvile, hygge og socialt samvær Velkomst og informationsmøde v/ Scleroseforeningen og Jens Kasler Aftensmad Om Saint-Gaudens Saint-Gaudens er det administrative, kulturelle og økonomiske centrum i den sydlige del af departementet Haute-Garonne. Byen er beliggende 405 m over havets overflade med front mod Pyrenæerne og med udsigt over Garonne-dalen. Dens historie strækker sig tilbage til både jernalderen og Romerriget. Indtil det 5. århundrede gik byen under navnet Mas-Saint-Pierre, hvorefter den skiftede navn Saint- Gaudens, efter den unge hyrde Gaudens, der blev udnævnt til martyr af vestgoterne, fordi han nægtede at opgive sin tro. Byen, som den står i dag, er bygget op omkring den romanske kirke St. Peter og St. Gaudens fra 1100-tallet.

4 Torsdag den 26. juni 2014 Torsdagens program (Ca. tider og med forbehold for ændringer) Kl : Kl : Kl : Kl : Kl : Kl : Morgenmad Klargøring til dagens etape, pakning af bagage mm. Dagens etape: Saint-Gaudens - Saint-Lary-Soulan Check in på Hotel Pons le Dahu i Saint-Lary-Soulan Hvile, hygge og socialt samvær Informationsmøde v/ Jens Kasler Aftensmad Om Saint-Lary-Soulan Naturskønne Saint-Lary-Soulan, der ligger lige i udkanten af Parc National des Pyrénées, er lidt af et samlingssted for natur- og outdoor-entusiaster. Ud over at være en hyppig gæst på Tour de France-ruten er Saint-Lary-Soulan med over 100 km pist også et af de største skisportssteder i Pyrenæerne. Byen byder desuden også på aktiviteter som klatning, paragliding, mountainbiking og rafting.

5 Torsdagens etape: Saint-Gaudens - Saint-Lary-Soulan På Cykelnervens første etape gælder det Col de Peyresourde og Col Val Louron-Azet. Begge disse bjerge skal rytterne i Tour de France over tre uger senere på 17. etape fra Saint-Gaudens til Saint-Lary Pla d Adet. Etapen vi kører bliver på ca. 88 km og byder på to forskellige med varierende sværhedsgrad. LET RUTE: Saint-Gaudens - Barbazan - Arreau - Saint-Lary-Soulan 87,5 km højdemeter meters nedkørsel SVÆR RUTE: Saint-Gaudens - Fronsac - Peyresourde - Col d Azet - Saint-Lary-Soulan 88,6 km højdemeter meters nedkørsel

6 Torsdagens bjerge Col de Peyresourde Peyresourde er en rigtig Tour-klassiker. Den var med første gang i 1910, og har været en del af ruten 61 gange siden da. Har oftest været klassificeret som en kategori 1-stigning. Fra Bagnères-de-Luchon på østsiden af Peyresourde er stigningen 13,2 km lang og har en gennemsnitlig stigningprocent på 7 mens de stejleste stykker når op på 9,8 procent.

7 Col de Val Louron-Azet Opstigningen til Col de Val Louron- Azet starter i Génos og er 7,4 kilometer lang. Den gennemsnitlige stigningsprocent er 8,3 og topper på 13.

8 Fredag den 27. juni 2014 Fredagens program (Ca. tider og med forbehold for ændringer) Kl : Kl : Kl : Kl : Kl : Kl : Morgenmad Klargøring til dagens etape, pakning af bagage mm. Dagens etape Check in på Hotel Montaigu i Luz-Saint-Sauveur Hvile, hygge og socialt samvær Informationsmøde v/ Jens Kasler Aftensmad Om Luz-Saint-Sauveur I en af de smukkeste dale i Haute- Pyrénees - ikke langt fra skisportsstedet Luz-Ardiden - ligger den lille, maleriske Luz-Saint-Sauveur. Byen er karakteriseret ved de omkringliggende bjergformationers brutalitet, og selv om sommeren er det ikke er sjældent at de majestætiske tinder har sne på toppen. Mange mennesker opsøger Luz-Saint- Sauveur for det farverige mandagsmarked, de hyggelige små stenhuse og fordi byen takket være sin strategiske placering og dramatiske omgivelser er velegnet som udgangspunkt for de fleste former for naturtursisme i Pyrenæerne.

9 Fredagens etape: Saint-Lary-Soulan - Luz-Saint-Sauveur Fredagens etape i Cykelnerven omfatter berømte Tourmalet, som med stor sandsynlighed vil blive et afgørende bjerg i Tour de France Desuden byder dagen på et andet kendt bjerg fra Tour de France, nemlig Col d`aspin. FÆLLES RUTE: Col D Aspin - Col du Tourmalet 73,7 km højdemeter meters nedkørsel

10 Fredagens bjerge Col d Aspin Ligesom Peyresourde var Col d Aspin også med i Tour de France for første gang i Som naturligt bindeled mellem Peyresourde og Tourmalet er Aspin da også svær at komme uden om, og hele 71 gangen har toppen været en del af Tour de France-ruten. I forhold til Tourmalet regnes Col d Aspin for at være den nemme opstigning.

11 Col du Tourmalet Col du Tourmalet er et af de allermest legendariske bjerge i Tour de France-sammenhæng. I 2010 havde bjerget 100-års jubilæum som Tour-bjerg. Utroligt nok har det kun været mål to gange. På trods af en gennemsnitligt lavere stigningsprocent regnes opstigningen fra øst-siden (som vi kører) for at være den hårdeste, fordi de sidste 10 km konstant stiger med op mod 10%.

12 Lørdag den 28. juni 2014 Lørdagens program (Ca. tider og med forbehold for ændringer) Kl : Kl : Kl : Kl : Kl : Kl : Morgenmad Klargøring til dagens etape, pakning af bagage mm. Dagens etape Check in på Grand Hotel Royal i Lourdes Hvile, hygge og socialt samvær Afrejseinformation v/ Jens Kasler Aftensmad og afslutning Om Lourdes Lourdes er Europas største mål for pilgrimsrejser og - ifølge katolsk tro - miraklernes by. Hvert år valfarter 6 mio. mennesker - syge såvel som raske - til byen ved foden af Pyrenæerne for at besøge kilden i klippen, hvor Jomfru Maria i 1858 efter sigende viste sig for den fattige pige Bernadette Soubirous. Blandt byens store attraktioner i Lourdes er borgen Château fort de Lourdes, udkigspunktet Pic du jer som kan nås med en kort svævebanetur, Bernadettes barndomshjem og byens marked (Les Halle de Lourdes), der byder på alt hvad hjertet begærer af kulinariske oplevelser.

13 Lørdagens etape: Luz-Saint-Sauveur - Lourdes Cykelnervens sidste etape går fra Luz-Saint-Sauveur til Lourdes, hvor man meget passende får mulighed for at bestiger de måske smukkeste bjerge på turen, nemlig Col du Soulor og Col d Aubisque. Da mange ryttere på nuværende tidspunkt sikkert er godt slidte, vil der, alt afhængig af hvor gode ben man har, være mulighed for at vælge imellem tre forskellige ruter. LET RUTE: Luz-Saint-Sauveur - Asson 52,7 km hm meters nedkørsel MELLEM RUTE: Luz-Saint-Sauveur - Lourdes 87,0 km hm meters nedkørsel SVÆR RUTE: Luz-Saint-Sauveur - Lourdes 115,7 km hm meters nedkørsel

14 Lørdagens bjerge Col du Soulor Col d Aubisque Startende i Argelès-Gazost (øst) er opstigningen på Soulor km lang med en gennemsnitlig stigningsprocent på 5.2%. Opstigningen bliver dog for alvor hård efter Arrens. Soulor er oftest transportbjerg til Col d Aubisque. Aubisque er en af de mest legendariske udenfor kategori -stigninger i Tour de France. Fra Soulor er opstigningen 10,4 km lang. I 1951 faldt hollænderen Wim van Est 70 m ned ad skrænten på Aubisque, men overlevede på mirakuløs vis. Han mistede dog den gule førertrøje.

15 Søndag den 29. juni 2014 Søndagens program (Ca. tider og med forbehold for ændringer) Kl : Kl : Afgang fra hotellet Fælles frokost i Lourdes for de tilbageværende v/ Jens Kasler og Lars Bøgeskov Lourdes historie Lourdes historie daterer sig tilbage til antikken, hvor byen på skift været besat af gallerne, romerne, barbarerne og maurerne. I det 8. århundrere var byen sted for et større slag mellem den lokale maurerfyrste Mirat og Karl den Store af Frankrig. Mens slaget bølgede frem og tilbage dukkede der pludselig en kæmpestor ørn frem og tabte en ørred for fødderne af Mirat. Det tog han som en dåligt forvarsel, og besluttede sig for at overgive byen og lade sig døbe. Mirat tog også det kristne navn Lorus, som blev givet videre til byen. Efter århundreders religiøse krige med skiftende herrer klarede Lourdes sig fint igennem den franske revolution (1789) uden at lide alt for stor skade, og i løbet af det 19. århundrede udviklede den sig til en behagelig lille spa-by med kun ca indbyggere. Dette ændrede sig efter Jomfru Maria i 1854 ifølge overleveringen viste sig for den 14-årige Bernadette Soubirous og sagde, at hun skulle grave i klippen efter den kilde, der i dag er byens hellige varemærke. Lourdes i tal skattefri franc i indtægt fra pilgrimsrejsende og donationer (1996) turister årligt pilgrimme årligt plejere og frivillige hjælpere årligt syge og invalide besøgende årligt hotelsenge organiserede pilgrimsrejser årligt - 67 af den katolske kirke anerkendte mirakler - 52 daglige messer - 30 præster ansat på fuld tid året rundt

CYKELNERVEN 2016 SPONSORKONCEPT

CYKELNERVEN 2016 SPONSORKONCEPT CYKELNERVEN 2016 SPONSORKONCEPT KAMPEN MOD SCLEROSE - EN HOLDINDSATS! CYKELNERVEN er Scleroseforeningens årlige event, som giver rytterne den ultimative sportslige udfordring på to hjul. Hvert år vil rytterne

Læs mere

Cykelnerven 2015. 1. etape: Albertville Col de la Madeleine Albertville. Længde: 115,5 km. Højdemeter: + 2221 m. Nedkørsel: - 2219 m.

Cykelnerven 2015. 1. etape: Albertville Col de la Madeleine Albertville. Længde: 115,5 km. Højdemeter: + 2221 m. Nedkørsel: - 2219 m. Cykelnerven 2015 1. etape: Albertville Col de la Madeleine Albertville Længde: 115,5 km Højdemeter: + 2221 m Nedkørsel: - 2219 m Ruteplan: Se detaljeret kort Ruteprofil: Albertville Cykelnervens 1. etape

Læs mere

Ansøg om at komme med. Find os her. Få en fantastisk oplevelse og støt forskning i sclerose

Ansøg om at komme med. Find os her. Få en fantastisk oplevelse og støt forskning i sclerose Få en fantastisk oplevelse og støt forskning i sclerose Ansøg om at komme med Forberedelserne til Cykelnerven 2015 er i fuld gang. Men du kan stadigvæk nå at ansøge om at køre med. I 2014 var vi ca. 60

Læs mere

SPONSORKONCEPT. Vi cykler for en verden uden sclerose KONTAKT

SPONSORKONCEPT. Vi cykler for en verden uden sclerose KONTAKT SPONSORKONCEPT Vi cykler for en verden uden sclerose KONTAKT Scleroseforeningen Mosedalvej 15 2500 Valby Telefon: 36 46 36 46 E-mail: cykelnerven@scleroseforeningen.dk www.cykelnerven.dk KAMPEN MOD SCLEROSE

Læs mere

CYKELNERVEN KONTAKT. Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

CYKELNERVEN KONTAKT. Danmarks hårdeste velgørenhedsevent CYKELNERVEN Danmarks hårdeste velgørenhedsevent KONTAKT Scleroseforeningen Mosedalvej 15 2500 Valby Telefon: 36 46 36 46 E-mail: cykelnerven@scleroseforeningen.dk www.cykelnerven.dk Bare det at få lov

Læs mere

Tag på en storslået cykeloplevelse rundt om Korsikas nordø med cykelguide og oplev det utroligt smukke og bjergrige landskab.

Tag på en storslået cykeloplevelse rundt om Korsikas nordø med cykelguide og oplev det utroligt smukke og bjergrige landskab. MOTIONSCYKELFERIE PÅ KORSIKA KORSIKA NORDØEN RUNDT Tag på en storslået cykeloplevelse rundt om Korsikas nordø med cykelguide og oplev det utroligt smukke og bjergrige landskab. Det kan du glæde dig til

Læs mere

På toppen af Tourmalet

På toppen af Tourmalet Fem medlemmer i Birkerød Bicycel Club (Bo Falck Christensen, Henrik Wiedemann, Mogens Jensen, Mogens Them Nielsen og Per Michael Jørgensen) gennemførte i uge 38 turen Tour de Pyrenées, en tur fra Atlanterhavsbyen

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

Cykel nordøen rundt med guider, og oplev det utroligt smukke Korsika - "Den Gemte Perle".

Cykel nordøen rundt med guider, og oplev det utroligt smukke Korsika - Den Gemte Perle. MOTIONSCYKELFERIE PÅ KORSIKA KORSIKA NORDØEN RUNDT I MAJ Cykel nordøen rundt med guider, og oplev det utroligt smukke Korsika - "Den Gemte Perle". Nordøen rundt på Korsika med guide Du har nu mulighed

Læs mere

KØBENHAVN NONSTOP TOURSTART

KØBENHAVN NONSTOP TOURSTART KØBENHAVN TOURSTART PARIS KØBENHAVN NONSTOP TOURSTART Hvis Almaz Ayana ikke vinder den her, så cykler jeg til Tour de France næste år. Med mindre hun vælter, eller at der sker et eller andet fuldstændig

Læs mere

Paris 2013. 10. klassecenter Frederikshavn

Paris 2013. 10. klassecenter Frederikshavn Paris 2013 10. klassecenter Frederikshavn Program for dagen Temadag torsdag 7. marts VI ARBEJDER I 3 FORSKELLIGE WORKSHOPS. HVER WORKSHOP ER AF 45 MINUTTERS VARIGHED Workshoppen 1. PARIS I DAG OG MONUMENTER

Læs mere

Tag på cykelferie til Korsika og oplev Middelhavets mest eventyrlige ø.

Tag på cykelferie til Korsika og oplev Middelhavets mest eventyrlige ø. OPLEVELSESRIG MOTIONSCYKLING PÅ KORSIKA KORSIKA FRA NORD TIL SYD Tag på cykelferie til Korsika og oplev Middelhavets mest eventyrlige ø. Det kan du glæde dig til På denne cykelferie til Korsika kan du

Læs mere

Coast to coast. Med Baghjulet Coast to Coast gennem Pyrenæerne

Coast to coast. Med Baghjulet Coast to Coast gennem Pyrenæerne Coast to coast Af Mogens Lilleør Med Baghjulet Coast to Coast gennem Pyrenæerne Om jeg ville med Coast to Coast gennem Pyrenæerne næste år i september? Fra Bayonne i vest til Port la Nouvelle ved Middelhavet

Læs mere

Nordøen Rundt - besøg det utrolig smukke Korsika - "Den Gemte Perle".

Nordøen Rundt - besøg det utrolig smukke Korsika - Den Gemte Perle. MOTIONSCYKELFERIE KORSIKA NORDØEN RUNDT Nordøen Rundt - besøg det utrolig smukke Korsika - "Den Gemte Perle". En af vores guider på turen er super seje Christina Rindom - tidligere OL roer Nordøen Rundet

Læs mere

Turprogram Mallorca 2017

Turprogram Mallorca 2017 Turprogram Mallorca 2017 Cala Sant Vicenc (24 km.) Prolog, fredag d. 12. maj Starttid 13:00 Den lille by Cala Sant Vicenc på kysten ud for Pollenca er et godt alternativ til turen ud til Formentor, som

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

hvor vi skal overvære Bundesliga kampen Hamburger SV SpVgg Greuther Fürth.

hvor vi skal overvære Bundesliga kampen Hamburger SV SpVgg Greuther Fürth. Til FC Vestsjællands sponsorer 29. januar 2013 Kære alle. Herved har FC Vestsjællands Erhvervsklub fornøjelsen at invitere til en spændende busrejse til Hamborg i dagene fredag den 1. marts søndag den

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

Korsika fra syd til nord. Indkvartering MOTIONSCYKLING PÅ SKØNHEDENS Ø KORSIKA FRA SYD TIL NORD

Korsika fra syd til nord. Indkvartering MOTIONSCYKLING PÅ SKØNHEDENS Ø KORSIKA FRA SYD TIL NORD MOTIONSCYKLING PÅ SKØNHEDENS Ø KORSIKA FRA SYD TIL NORD Oplev selv de flotte landskaber, som fotograferne på Tour de France i 2013 viste på de 3 første dage af jubilæumstouren. Oplev den umiddelbare overraskelse

Læs mere

DRAMA OG UDFORDRING PÅ VASKEÆGTE TOUR DE FRANCE-MANÉR MONT VENTOUX & "TOSSERNES KLUB" - AFLYST I 2018

DRAMA OG UDFORDRING PÅ VASKEÆGTE TOUR DE FRANCE-MANÉR MONT VENTOUX & TOSSERNES KLUB - AFLYST I 2018 DRAMA OG UDFORDRING PÅ VASKEÆGTE TOUR DE FRANCE-MANÉR MONT VENTOUX & "TOSSERNES KLUB" - AFLYST I 2018 Rejsen er det helt rigtige match for livsnydere, som finder glæde i både aktiv udfoldelse på asfalten

Læs mere

Team Hjallerup. Tour de Alperne

Team Hjallerup. Tour de Alperne Team Hjallerup Tour de Alperne 2010 Dag 1. Fredag d. 9. juli 2010. Efter at bilerne var pakket med cykler og bagage torsdag aften, var det afgang til de franske alper fredag kl. ca. 00:00. De forventningsfulde

Læs mere

Giv glæde. det gør jeg. Eva Fjellerup Firedobbelt verdensmester i femkamp

Giv glæde. det gør jeg. Eva Fjellerup Firedobbelt verdensmester i femkamp Giv glæde det gør jeg Eva Fjellerup Firedobbelt verdensmester i femkamp 1 Giv glæde med et Sponsorhus det gør jeg Eva Fjellerup er firedobbelt verdensmester i femkamp og har derudover vundet en lang række

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

Tour de Harzen socialt samvær og træning

Tour de Harzen socialt samvær og træning Indbydelse til kammeratligt samvær i bjergrige omgivelser med Galten CK Tour de Harzen socialt samvær og træning Sidste år arrangerede klubben den første tur det fantastiske cykelområde "Harzen". Igen

Læs mere

1.1. Opgavesæt T. FVU-læsning. 1. august - 31. december 2007. Forberedende Voksenundervisning

1.1. Opgavesæt T. FVU-læsning. 1. august - 31. december 2007. Forberedende Voksenundervisning 1.1 Opgavesæt T FVU-læsning 1. august - 31. december 2007 Prøvetiden er 45 minutter til opgavesæt 1 15 minutters pause og 45 minutter til opgavesæt 2 Prøvedeltagerens navn Prøvedeltagernummer Prøveinstitution

Læs mere

Udlandsrejse. Hardsyssel Efterskole. med. Rom. Playitas. Ardéche. Skitur

Udlandsrejse. Hardsyssel Efterskole. med. Rom. Playitas. Ardéche. Skitur Udlandsrejse med Hardsyssel Efterskole Rom Playitas Ardéche Sko leå ret 2 0 1 9 / 2 0 2 0 Skitur At rejse er at leve Den største del af tiden på Hardsyssel Efterskole foregår på skolen, hvor der er almindelig

Læs mere

Op til afgang blev lejligheder bestilt og informationsmateriale udsendt, herunder rutebeskrivelser, kørevejledning, seværdigheder m.v.

Op til afgang blev lejligheder bestilt og informationsmateriale udsendt, herunder rutebeskrivelser, kørevejledning, seværdigheder m.v. SIF Cykling Kombineret cykel- og ferietur til Alsace 30. juni 7. juli 2012. Indledning I 2005 og 2006 arrangerede SIF Cykeludvalg en kombineret cykel- og ferietur til Obernai, Alsace (Frankrig). Formålet

Læs mere

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 Holland i forårstiden er blomsternes land og et af højdepunkterne på denne dejlige Holland-rejse er naturligvis et besøg i en af verdens mest berømte blomsterparker

Læs mere

De franske Pyrenæer - stemningsbilleder fra vandreturene i august 2011 og april 2012.

De franske Pyrenæer - stemningsbilleder fra vandreturene i august 2011 og april 2012. De franske Pyrenæer - stemningsbilleder fra vandreturene i august 2011 og april 2012. Turen i 2013 bliver anderledes. Vi vandrer ad andre stier og oplever nye steder, men stemningen gentager vi! Turlederene

Læs mere

Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013.

Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013. Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013. Spaniens-kenderen Claus Berner gennemfører unik 7 dages MC tur i Midtspanien i maj 2013. MC Turen vil have et kulturelt og historisk islæt med besøg i en

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Når I skal vurdere hvilke ture I skal vælge, så tænk over at lejren ligger i 1200 meter over havet.

Når I skal vurdere hvilke ture I skal vælge, så tænk over at lejren ligger i 1200 meter over havet. Hermed har I turkataloget. Når I skal vurdere hvilke ture I skal vælge, så tænk over at lejren ligger i 1200 meter over havet. Den enkelte kreds kan opdele sig i flere turhold - blot at der er en ansvarlig

Læs mere

Sverige - Vandring ad Kungsleden

Sverige - Vandring ad Kungsleden Sverige - Vandring ad Kungsleden Den nordlige del af Kungsleden er nok den mest berømte del af Kongestien, som den hedder på dansk. Landskabet skifter konstant efterhånden som I bevæger jer igennem dalen

Læs mere

Er du klar, det ser sådan ud på det praktiske Hvad koster det at komme i himlen? Bormio?

Er du klar, det ser sådan ud på det praktiske Hvad koster det at komme i himlen? Bormio? Her er dit års absolut hårdeste, sjoveste, bedste og helt igennem fantastiske cykel weekend! Dig, din cykel, og dine bedste træningskammerater sammen med andre gode cykelmennesker, der virkelig elsker

Læs mere

Takkebrev til mine sponsorer til Cykelnerven 2017

Takkebrev til mine sponsorer til Cykelnerven 2017 Takkebrev til mine sponsorer til Cykelnerven 2017 Til højre ses billedet, hvor jeg er fotograferet umiddelbart inden afrejsen til Alperne. Sædvanen tro en lille hilsen til mine sponsorer for Cykelnerven

Læs mere

Fantastisk vandreferie til en meget stærk pris. Ruby Rejsers unikke fællesrejsekoncept kombineret med vandreferie er en helt særlig rejseoplevelse.

Fantastisk vandreferie til en meget stærk pris. Ruby Rejsers unikke fællesrejsekoncept kombineret med vandreferie er en helt særlig rejseoplevelse. FRANKRIG - GRUPPEVANDREFERIE MED DANSK VANDRELEDER HØJE BJERGPAS I VALLOIRE Fantastisk vandreferie til en meget stærk pris. Ruby Rejsers unikke fællesrejsekoncept kombineret med vandreferie er en helt

Læs mere

Vandreferie Rundt om Mont Blanc

Vandreferie Rundt om Mont Blanc Vandreferie Rundt om Mont Blanc Mont Blanc massivet består af Mont Blanc (4.807 m) og er uden tvivl et af de smukkeste bjergmassiver i Alperne. På denne rundtur vil du både opleve Mont Blanc massivets

Læs mere

Telemarksturen 2006.

Telemarksturen 2006. Telemarksturen 2006. Per Skjødt, Johnny Nielsen og Lars Mose havde besluttet sig for at deltage i årets Telemarkstur i Norge. Turen var lavet om fra at være en 2 dags tur til en én dags tur og så korte

Læs mere

Træner rejser til Beijing 14.-22. oktober 2010

Træner rejser til Beijing 14.-22. oktober 2010 Træner rejser til Beijing 14.-22. oktober 2010 Du har som træner nu mulighed for at få en spændende kultur- og badmintonoplevelse til i Beijing, Kina. DGI badminton har arrangeret rejsen, som byder på

Læs mere

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2.

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Dag 1. Ankomst til Palma de Mallorca Bus fra Lufthavnen til Hotel Marina i Puerto de

Læs mere

Petanque-rejse til Bourgogne 1.-8. juni 2015. En aktiv petanquerejse med spil og fransk kultur

Petanque-rejse til Bourgogne 1.-8. juni 2015. En aktiv petanquerejse med spil og fransk kultur Petanque-rejse til Bourgogne 1.-8. juni 2015 En aktiv petanquerejse med spil og fransk kultur En rejse der er udfærdiget i samarbejde med formændene for Pétanque Bourgogne og de lokale klubber. Der tilbydes

Læs mere

Perfekt beliggenhed i Jylland tæt ved mange spændende seværdigheder. Zleep Hotel Kolding. Introduktion. Hotellet tilbyder

Perfekt beliggenhed i Jylland tæt ved mange spændende seværdigheder. Zleep Hotel Kolding. Introduktion. Hotellet tilbyder Zleep Hotel Kolding Introduktion Tag på ferie på Zleep Hotel Kolding og bo centralt i Danmark. Hotellet er lyst og hyggeligt indrettet, og ligger centralt i Kolding. Oplev designbyen Kolding eller tag

Læs mere

ILLUSTRERET REJSEDAGBOG - SRI LANKA

ILLUSTRERET REJSEDAGBOG - SRI LANKA SRI LANKA 2010-2. Del 1 ILLUSTRERET REJSEDAGBOG - SRI LANKA 23.NOV Delhousie (90 km fra Kandy) Op kl. 6, omelet og en god kande kaffe, afregning, tuk tuk til Peradeniya og 1.klasse kupé til Hatton. Mens

Læs mere

AT LEVE MED MULTIPEL SKLEROSE KOGNITION AT LEVE MED MULTIPEL SKLEROSE KOGNITION

AT LEVE MED MULTIPEL SKLEROSE KOGNITION AT LEVE MED MULTIPEL SKLEROSE KOGNITION 1 og kan bedres helt op til et halvt år efter, og der kan være attakfrie perioder på uger, måneder eller år. Attakkerne efterlader sig spor i hjernen i form af såkaldte plak, som er betændelseslignende

Læs mere

DEL 3. Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux

DEL 3. Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux DEL 3 Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux I dag skulle Qashqai en vise, hvad den duede til. Der havde ikke været megen bjergkørsel indtil nu, så i dag skulle vi besejre Mont Ventoux. Toppen

Læs mere

PROGRAM. Om huset, vi skal bo i. Impressionismen. Forplejning. Vandring. 1. dag

PROGRAM. Om huset, vi skal bo i. Impressionismen. Forplejning. Vandring. 1. dag PROGRAM Om huset, vi skal bo i Under hele vandreferien bor vi i et stort, smukt hus fra det 17. og 18. århundrede. Huset ligger i Roquevaire, en gammel landsby, som ligger halvvejs mellem Aix en Provence

Læs mere

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret!

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret! Sportscamp 5 Egmont Højskolen i Hou 15.-17. april 2016 du er inviteret! Sportscamp Sportscamp er en weekend for dig, som er klar på at få sved på panden. Kom og bliv udfordret, få inspiration, energi,

Læs mere

OBKs SPONSOREVENT 2013

OBKs SPONSOREVENT 2013 OBKs SPONSOREVENT 2013 VIL DU PRØVE DIN GRÆNSER AF? - Tag med en tur op ad Kirkebakken i La Roche-en-Ardenne Formål med turen er: - At styrke netværket mellem OBKs sponsorer - Af få en god fysisk oplevelse

Læs mere

Cykelferie ad Caminoen fra Porto til Santiago de Compostela

Cykelferie ad Caminoen fra Porto til Santiago de Compostela Cykelferie ad Caminoen fra Porto til Santiago de Compostela Uanset om du er religiøs eller ej, så er der en særlig stemning på Caminoen også den portugisiske fra Porto til Santiago de Compostela. Ruten

Læs mere

Best Western Hotel Mannheim City Oplevelser i naturskønne omgivelser og blandt gamle middelalderlevn.

Best Western Hotel Mannheim City Oplevelser i naturskønne omgivelser og blandt gamle middelalderlevn. Best Western Hotel Mannheim City Hotellet ligger centralt i Mannheim. Introduktion Best Western Hotel Mannheim City ligger i gåafstand fra de fleste attraktioner i byen, hvor havnen, shoppingområdet og

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Program for L.A. s U12 On TOUR

Program for L.A. s U12 On TOUR Kære U12 forældre, Så er vi klar med det endelige program for vores tur til Prag i Påsken. Informationsmøde for drengene mandag kl. 17.30 Vi afholder informationsmøde mandag kl. 17.30-18.30 for drengene,

Læs mere

Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium

Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage Løgumkloster Refugium Busrejse til Harzen 10. 17. juni 2011 med forberedende dage på

Læs mere

22. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Mattæus 18, 1-14

22. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Mattæus 18, 1-14 22. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Mattæus 18, 1-14 Herre Jesus, stærk og mild, gyd din kraft, og tænd din ild i vort lunkne indre! Du, som gør den svage stærk, gør os varme for dit værk,

Læs mere

Rejsebrev 7. Efterår 2015.

Rejsebrev 7. Efterår 2015. Rejsebrev 7. Efterår 2015. Tirsdag den 20. oktober. Vi forlader campingpladsen i Cesenatico, og glemmer i skyndingen kilerne vi bruger under hjulene, hvis terrænet er ujævnt, og opdager det først, da vi

Læs mere

Sensom m er/e fterår i Prag,

Sensom m er/e fterår i Prag, Sensom m er/e fterår i Prag, Vi tager fra Nykøbing F banegård i september 2009 1 . MÅ IKKE FJERNES, MEN KAN KOPIERES Efterårs tur Pagh Europas store kulturby holder skansen som en af de af billigste hovedstæder

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

AKTIVITETER SÆSON 2018

AKTIVITETER SÆSON 2018 AKTIVITETER SÆSON 2018 Kære alle, Hermed planlagte aktiviteter for sæsonen 2018, som starter med datoer for de enkelte begivenheder og dernæst en nærmere beskrivelse samt oplysninger om tilmeldingsfrist,

Læs mere

Christiania er informeret om, at vi kommer på forskellige køretøjer, og turen er handicapvenlig.

Christiania er informeret om, at vi kommer på forskellige køretøjer, og turen er handicapvenlig. E-mail nyhedsbrev nr. 36 Guidet tur til Christiania. Lørdag den 23. august kl. 16.00 Vi mødes ved Porten/Hovedindgangen ved Prinsessegade, hvor en guide venter på os. Turen varer 1 1/2 til 2 timer. Turen

Læs mere

TOUR de TAXA MALLORCA FRA DEN 24 APRIL TIL DEN 1 MAJ I 2015. Rejser 2015. på BIKE CAMP PÅ

TOUR de TAXA MALLORCA FRA DEN 24 APRIL TIL DEN 1 MAJ I 2015. Rejser 2015. på BIKE CAMP PÅ TOUR de TAXA Rejser 2015. på BIKE CAMP PÅ MALLORCA FRA DEN 24 APRIL TIL DEN 1 MAJ I 2015 Kære deltager. Her er vores rejse pris for deltagelse i Tour de Taxa's BIKE CAMP på Mallorca. 5.397,- kr. Det er

Læs mere

KØBENHAVNS MALERLAUGS REJSEFOND Forårsturen 2014 21.-25. maj DETAILPROGRAM. Rejsearrangør: Profil Grupperejser A/S

KØBENHAVNS MALERLAUGS REJSEFOND Forårsturen 2014 21.-25. maj DETAILPROGRAM. Rejsearrangør: Profil Grupperejser A/S KØBENHAVNS MALERLAUGS REJSEFOND Forårsturen 2014 21.-25. maj DETAILPROGRAM Rejsearrangør: Profil Grupperejser A/S FLYTIDER 21MAJ14 København Milano / Malpensa 0825-1030 25MAJ14 Venedig København 1415-1615

Læs mere

Her er dit livs eventyr med din landevejsracer. Dig, din cykel, og dine bedste træningskammerater, altså om de tør!

Her er dit livs eventyr med din landevejsracer. Dig, din cykel, og dine bedste træningskammerater, altså om de tør! Her er dit livs eventyr med din landevejsracer. Dig, din cykel, og dine bedste træningskammerater, altså om de tør! For her cykler du hver dag i 7 dage Du cykler 15.000 højdemeter, og hver meter bringer

Læs mere

CareNet vidensrejse til Paris 2015

CareNet vidensrejse til Paris 2015 CareNet vidensrejse til Paris 2015 Den 20. 22. maj 2015 inviterer CareNet på vidensejse til kærlighedens by Paris med fokus på sundheds- og velfærdsteknologi. Her kan du både se de nyeste sundheds- og

Læs mere

Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014

Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014 Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014 Warszawa ligger smukt ved Wisla floden med ca. 3 mio. indbyggere. Den flotte gamle bydel kom på UNESCOs Verdensarvsliste

Læs mere

KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013. Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene.

KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013. Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene. KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013 Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene. Turfølget var ikke stort, men det var godt: Jan Michalik, Peter Henrik Sørensen, Gorm

Læs mere

Fjordagers tur til Rheinland-Pfalz 30. maj - 2. juni 2014.

Fjordagers tur til Rheinland-Pfalz 30. maj - 2. juni 2014. Fjordagers tur til Rheinland-Pfalz 30. maj - 2. juni 2014. Af Georg Zilmer For 4. gang havde Fjordagers cykelafdeling arrangeret en tur til Tyskland, hvor vi skulle deltage i "Saar-Pfalz Ekstrem Marathon".

Læs mere

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2015

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2015 Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2015 Velkommen til årets sommerprogram hos Idræt og kultur. Programmet er blevet til ved et fællesmøde i idræt og kulturtilbuddet, hvor der kom mange idéer på banen.

Læs mere

Venedig, Gardasøen og Østrig.

Venedig, Gardasøen og Østrig. Venedig, Gardasøen og Østrig. Lørdag den 13. juni 2015 tog 39 personer fra Nordjylland på Agri Nord seniorklubs årlige sommer tur, der i år gik til Venedig, Gardasøen og Østrig. Vi blev samlet op i en

Læs mere

Gladsaxe Folkekor på tur til Sutton maj 2017

Gladsaxe Folkekor på tur til Sutton maj 2017 Gladsaxe Folkekor på tur til Sutton 24.-28. maj 2017 Gladsaxe Folkekor I Kr. Himmelfartsferien rejste 41 sangere samt dirigent og pianist fra Gladsaxe Folkekor til Gladsaxes venskabsby, Sutton, ca. 20

Læs mere

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet 14 dages kontrast- og actionfyldt program 14 28. Juni 2009 Følg med på en unik og meget varieret rejse, der byder på forskelligartede

Læs mere

Fra Santiago de Compostela til Finisterre

Fra Santiago de Compostela til Finisterre Fra Santiago de Compostela til Finisterre Dato: 27 april - 3 maj 2018 Turleder: Gerda Weng + Kirsten Brandt, DVL I middelalderen vandrede pilgrimme fra hele Europa ad Camino Francés gennem Nordspanien

Læs mere

Blå linjes studietur til Tjekkiet 2013

Blå linjes studietur til Tjekkiet 2013 Blå linjes studietur til Tjekkiet 2013 Vi er nu i gang med at forberede os til forårets studietur til Tjekkiet. Turen starter fra Nysted Efterskole fredag d. 20/4 2013 med afgang fra skolen kl. 7:45, vi

Læs mere

PUDS FORMEN OP...TÖLT I TOSCANA...!!

PUDS FORMEN OP...TÖLT I TOSCANA...!! PUDS FORMEN OP...TÖLT I TOSCANA...!! Turdatoer med rideture på islandske heste! d. 5.5. - 12.5.2016...Pris ca. 5,900 kr. (indkvartering dobbeltværelser. ) Der kan mod ekstra betaling fås enkeltværelser.

Læs mere

Californien den 14-24. oktober 2011

Californien den 14-24. oktober 2011 Californien den 14-24. oktober 2011 Arrangeret af Aalborg Stiftsbestyrelse Rejseleder: Provst Carsten Bøgh Pedersen Fredag den 14. oktober 2011 Flynr.: 05.00 Seneste check in i Aalborg Lufthavn 06.25 Afgang

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

CYKLEN. Bronze ved DM 2008. Medlemsblad for Nakskov Cykle Club. Foto: Mette Johansson

CYKLEN. Bronze ved DM 2008. Medlemsblad for Nakskov Cykle Club. Foto: Mette Johansson CYKLEN Medlemsblad for Nakskov Cykle Club Nr. 3 13. Årgang Oktober 2008 Bronze ved DM 2008 Foto: Mette Johansson FORMAND Anny Hansen Tornskadevej 241 4900 Nakskov - tlf. 54 92 64 21 annyhansen@mail.dk

Læs mere

Aktiviteter 2016, Tjørring Cykel Motion

Aktiviteter 2016, Tjørring Cykel Motion Aktiviteter 2016, Tjørring Cykel Motion Januar Spinning start. Februar Onsdag den 24. kl. 19.00 Generalforsamling i Nordvest Hallen. Generalforsamling i Nordvest Hallen for TIF hovedbestyrelse med efterfølgende

Læs mere

BERLIN 2015. Mandag d. 13 - torsdag d. 16 april. Afgang fra Tieren kl. 07:45. Husk at tage en STOR madpakke med. Gyldigt pas (SKAL være i håndbagagen)

BERLIN 2015. Mandag d. 13 - torsdag d. 16 april. Afgang fra Tieren kl. 07:45. Husk at tage en STOR madpakke med. Gyldigt pas (SKAL være i håndbagagen) BERLIN 2015 Skive Kommune Mandag d. 13 - torsdag d. 16 april Afgang fra Tieren kl. 07:45 Husk at tage en STOR madpakke med Huskeliste til rejsen: Gyldigt pas (SKAL være i håndbagagen) Medicin inkl. medicinpas

Læs mere

Postillion Hotel Dordrecht

Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht har en rolig beliggenhed i udkanten af den hyggelige kanalby Dordrecht. Introduktion I mellem Rotterdam og Breda i den smukke og historiske by Dordrecht,

Læs mere

Egon Hotel Hamburg City

Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City har en central beliggenhed i Hamburg lige ved forlystelsesgaden Reeperbahn. Introduktion Hamburg er en af de mest populære storbyer i Europa. Den moderne

Læs mere

Aktiviteter 2017, Tjørring Cykel Motion

Aktiviteter 2017, Tjørring Cykel Motion Aktiviteter 2017, Tjørring Cykel Motion Januar Spinning start. Information er udsendt. 15. og 29. MTB tur Februar Torsdag den 23. kl. 19.00 Generalforsamling i Nordvest Hallen. Generalforsamling i Nordvest

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere

Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere Verona har med sin gunstige placering, som indgangsdøren mellem nord og syd, været en vigtig by lige siden Romerriget. Byen er da også den by i Italien,

Læs mere

nyhedsbrev nr. 45

nyhedsbrev nr. 45 E-mail nyhedsbrev nr. 45 Da vi på årsmødet måtte sige farvel til Mette og Christian har vi brug for et par stykker, som kunne tænke sig at være med i bestyrelsen. Sune er indtrådt som bestyrelsesmedlem,

Læs mere

AT LEVE MED MULTIPEL SKLEROSE KOGNITION AT LEVE MED MULTIPEL SKLEROSE KOGNITION

AT LEVE MED MULTIPEL SKLEROSE KOGNITION AT LEVE MED MULTIPEL SKLEROSE KOGNITION AT LEVE MED MULTIPEL SKLEROSE 1 Kognition er et psykologisk begreb for de funktioner i hjernen, der styrer vores mulighed for at forstå, bearbejde, lagre og benytte information. Multipel sklerose er en

Læs mere

Coast-to-Coast 2012 min beretning

Coast-to-Coast 2012 min beretning Coast-to-Coast 2012 min beretning - Af Bodil Ulsøe-Hansen Optakten I det meste af 2011 talte Solvejg om at køre gennem Pyrenæerne på cykel, når hun i 2012 fyldte 50 år og hun spurgte, om vi ikke ville

Læs mere

JOMFRU MARIAS PILGRIMSRUTE

JOMFRU MARIAS PILGRIMSRUTE Vandringer på JOMFRU MARIAS PILGRIMSRUTE Fra Bingen til Rhinvandfaldet 19. 27. august 2016 Med Hans Lyngsgård og Kirstin P.Thomsen OM TUREN Oplev højdepunkterne og de smukkeste vandringer på første etape

Læs mere

Vi er glade for at kunne fortælle, at vi i 2019 tilbyder en tur til motionsklassikeren Granfondo Stelvio Santini i Italien.

Vi er glade for at kunne fortælle, at vi i 2019 tilbyder en tur til motionsklassikeren Granfondo Stelvio Santini i Italien. GRANFONDO STELVIO SANTINI 2019 GRANFONDO STELVIO Vi er glade for at kunne fortælle, at vi i 2019 tilbyder en tur til motionsklassikeren Granfondo Stelvio Santini i Italien. Løbsdato: 2. juni 2019. Det

Læs mere

Tour De Mallorca 2016 16. marts- 25.marts

Tour De Mallorca 2016 16. marts- 25.marts Tour De Mallorca 2016 16. marts- 25.marts CC Hillerød træningslejr Mallorca Michael Bornak +45 2022 3817 webmaster@cchillerod.dk Pris for årets udgave er 6500 kr. i delt dobbeltværelse. Meld dig til med

Læs mere

Born Fondo Bornholms Bjergløb maj 2017

Born Fondo Bornholms Bjergløb maj 2017 Born Fondo Bornholms Bjergløb 20-21. maj 2017 Bjergenkeltstart med Danmarks hårdeste stigning Bjergløb på 123 kilometer og over 1.700 højdemeter Stigninger, havudsigt og høj puls www.teambornholm.dk/bjerg

Læs mere

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi 15 dages grupperejse med dansk rejseleder Ring 3051 7317 info@guldrejser.dk GULD REJSER ØST-THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder - 15 dage På denne

Læs mere

La Marmotte LA MARMOTTE ER ET AF VERDENS HÅRDESTE ÉNDAGS MOTIONSCYKELLØB. LA MARMOTTE

La Marmotte LA MARMOTTE ER ET AF VERDENS HÅRDESTE ÉNDAGS MOTIONSCYKELLØB. LA MARMOTTE LA MARMOTTE ER ET AF VERDENS HÅRDESTE ÉNDAGS MOTIONSCYKELLØB. LA MARMOTTE Løbet køres i Sydfrankrig, normalt den første weekend i juli måned For 2019 har vi endnu ikke fået bekræftet datoen for løbet af

Læs mere

Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 7. februar 2016 kl Salmer: 446/176/172/508//164/690/439/173

Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 7. februar 2016 kl Salmer: 446/176/172/508//164/690/439/173 1 Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 7. februar 2016 kl. 10.00. Salmer: 446/176/172/508//164/690/439/173 Åbningshilsen Fastelavns søndag. Vi skal ikke slå katten af tønden i formiddag, det sker efter

Læs mere

AKTIVITETER SÆSON 2018

AKTIVITETER SÆSON 2018 AKTIVITETER SÆSON 2018 Kære alle, Hermed planlagte aktiviteter for sæsonen 2018, som starter med datoer for de enkelte begivenheder og dernæst en nærmere beskrivelse samt oplysninger om tilmeldingsfrist,

Læs mere

ERHVERVSSTUDIETUR TIL BRATISLAVA 2016

ERHVERVSSTUDIETUR TIL BRATISLAVA 2016 ERHVERVSSTUDIETUR TIL BRATISLAVA 2016 Dato: fredag d. 22. april til søndag d. 24. april 2016 Fredag d. 22.4.2016 Kl. 09:00 Direkte fly fra Billund med charter fly mod Bratislava /* Kl. 10:45 Ankomst til

Læs mere

På vejen for at finde styrken i sig selv

På vejen for at finde styrken i sig selv På vejen for at finde styrken i sig selv Stadigt flere danskere sætter sig for at gå den spanske pilgrimsrute, Caminoen. Selvom det egentlig er en kristen tradition, er de danske pilgrimmes motivation

Læs mere

Ålborg tur-retur 1990

Ålborg tur-retur 1990 Ålborg tur-retur 1990 Af: Jens Lausten Hansen (SCK-Nyt 4/1990). Lille forhistorie: Fem ryttere som ikke kendte hinanden inden de 1000 km. Pause i Vildbjerg. Fra venstre Jens Lausten Hansen, Kurt, Helge

Læs mere

AKTIVITETER SÆSON 2018

AKTIVITETER SÆSON 2018 AKTIVITETER SÆSON 2018 Kære alle, Hermed planlagte aktiviteter for sæsonen 2018, som starter med datoer for de enkelte begivenheder og dernæst en nærmere beskrivelse samt oplysninger om tilmeldingsfrist,

Læs mere

AaCRM på hjul af Contador & Co.

AaCRM på hjul af Contador & Co. AaCRM på hjul af Contador & Co. Figur 1 AaCRM foran hotellet er klar til første tur Costa Blanca, Alicante og den spanske østkyst det må være grisefester, betonhoteller og badedyr! Sådan var min klare

Læs mere

Trail og turridning i Toscana

Trail og turridning i Toscana Trail og turridning i Toscana Turridning Trail i etruskernes fodspor Uge med helpension 6 dage i sadlen (2-6 timer) Rideerfaring: 3-5 God indkvartering på gårdhoteller - Agriturismo Tre dage med god turridning

Læs mere

Dansk Politiidrætsforbund. Aalborg Politi Idrætsforening. De Danske Politimesterskaber i. Landevejscykling. den 22. og 23. maj. Arrangør: PI-Aalborg

Dansk Politiidrætsforbund. Aalborg Politi Idrætsforening. De Danske Politimesterskaber i. Landevejscykling. den 22. og 23. maj. Arrangør: PI-Aalborg Dansk Politiidrætsforbund Aalborg Politi Idrætsforening De Danske Politimesterskaber i Landevejscykling den 22. og 23. maj Arrangør: PI-Aalborg Velkommen På vegne af Aalborg Politi Idrætsforening byder

Læs mere