TILSYNS- OG GODKENDELSESINDSATSEN I 2017 I FREDERICIA RAPPORT 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TILSYNS- OG GODKENDELSESINDSATSEN I 2017 I FREDERICIA RAPPORT 2018"

Transkript

1 TILSYNS- OG GODKENDELSESINDSATSEN I 2017 I FREDERICIA RAPPORT 2018

2 Indholdsfortegnelse 1. Indledning Virksomheder og husdyrbrug Miljøtilsyn Miljøgodkendelser Industrispildevand Drikkevand Almene vandforsyningsanlæg (vandværker) Ikke-almene vandforsyningsanlæg (enkeltvandsindvindere) Badevand Svømmebade Vandløb Natur Jord... 6 Fredericia Kommune, 30. maj 2018

3 1. Indledning Fredericia Kommune, Natur & Miljø udarbejder en gang om året en rapport over tilsyns- og godkendelsesindsatsen i det forgangne år. Formålet med rapporten er at give politikere, borgere, virksomheder, interesseorganisationer og andre interessenter et indblik i tilsynsindsatsen på natur- og miljområdet. Rapporten er et supplement til den lovpligtige løbende indberetning af tilsyns- og miljøgodkendelsesindsatsen på virksomheder og husdyrbrug, som kan ses på DMA-portalen (Digital Miljø Administration). Denne indberetning omfatter tilsyns- og miljøgodkendelsesindsatsen på virksomheder og husdyrbrug, samt Natur- og Miljøs øvrige tilsyn med spildevand, drikkevand, badevand, svømmebade, vandløb, natur og jordforureninger for Virksomheder og husdyrbrug 2.1 Miljøtilsyn Driften af virksomheder og husdyrbrug må ikke medføre en uacceptabel påvirkning af miljøet. Fredericia Kommune, Natur & Miljø fører tilsyn med, at virksomheder og husdyrbrug overholder miljølovgivningen. Ved tilsynene er fokus rettet mod luftforurening, forebyggelse af støjgener samt opbevaring og håndtering af kemikalier og affald, samt afledning af spildevand. Da affald er en ressource er det også et fokusområde at sikre mest mulig genanvendelse af affald. Det er bestemt i miljølovgivningen hvilke virksomheder og husdyrbrug, der skal have regelmæssige miljøtilsyn, og hvor ofte, de skal foretages (nationale tilsynsmål). Det er disse virksomheder og husdyrbrug, der er omfattet af denne rapport. Der er masser af virksomheder, som ikke får regelmæssige miljøtilsyn, det er f.eks. små håndværksvirksomheder, kontor og liberalt erhverv og mindre transport- og produktionsvirksomheder. Miljøtilsyn fungerer primært som stikprøvekontrol og en her-og-nu vurdering af miljøbelastningen på tidspunktet for tilsynets gennemførelse. Gennem dialog og egenkontrolvilkår sikres det, at virksomhederne og husdyrbrugene er opmærksomme på deres miljøbelastninger, og at de er bevidste om, at det er deres ansvar, at leve op til miljølovgivningen og de vilkår, der er stillet i godkendelser og tilladelser. Der skal som minimum føres tilsyn med de mest miljøtunge virksomheder og husdyrbrug én gang inden for en 3-årig periode. Øvrige virksomheder og husdyrbrug skal have mindst ét tilsyn inden for en 6-årig periode. Dertil skal alle kommuner overholde et tilsynsmål om at besøge mindst 40 % af de mest miljøtunge, og 25 % af de øvrige virksomheder og husdyrbrug hvert år. Pr. 31. december 2017 førte Fredericia Kommune regelmæssige tilsyn med 283 virksomheder og husdyrbrug. I 2017 blev der ført tilsyn med 103 af disse. Fredericia Kommune har overholdt de nationale tilsynsmål for 2017 ved at besøge 57 % af de mest miljøtunge virksomheder og husdyrbrug og 27 % af de øvrige virksomheder og husdyrbrug.

4 Fredericia Kommune har meddelt 125 indskærpelser og 18 henstillinger om at overholde miljølovgivningen. Der er ikke meddelt påbud eller forbud i 2017, ligesom der ikke er foretaget politianmeldelser. 2.2 Miljøgodkendelser I 2017 har Fredericia Kommune meddelt 3 nye miljøgodkendelser til 4 virksomheder og 1 miljøgodkendelse samt 2 tillægsgodkendelser til gældende miljøgodkendelser, til 3 husdyrbrug. Der er meddelt miljøgodkendelse eller tillæg til: - Skanlog A/S (opbevaring af pesticider) - Genknus & Kabell (produktion af træflis) - Taulov Tank Terminal ApS (omlastning af ammoniak) - Børup Sande Havbrug - Jensen Øko I/S (Økologisk ægproduktion) - Avlscenter Trekanten (opformering af avlsdyr - svin) - Peter Filip Juul (produktion af smågrise) 3. Industrispildevand Fredericia Kommune har i 2017 meddelt spildevandstilladelser til: - Mobilhouse - Samtank A/S (2 stk) - A/S Dansk Shell A/S, Shell Raffinaderiet - DB-Cargo A/S - Colas Danmark A/S - SER Hegn ApS - Fredericia Shipping A/S Derudover er der givet 3 midlertidige tilladelser: - A/S Dansk Shell (2 stk.) - A. Enggaard A/S (1 stk) Spildevand, har i det omfang det var relevant, været et tema i forbindelse med gennemførelse af tilsyn beskrevet under afsnit 2.1 Fredericia Kommune modtager løbende akkrediterede analyseresultater fra alle virksomheder, der udleder spildevand af særlig karakter, som dokumentation for at gældende grænseværdierne er overholdt. Afhængigt af forureningsgrad og mængden af spildevand, modtager Fredericia Kommune mellem 2-12 analyserapporter årligt fra disse typer af virksomheder. Der er stillet krav til disse virksomheder om, at Fredericia Kommune skal underrettes, hvis der opstår uregelmæssige driftssituationer, eller hvis der konstateres overskridelser af grænseværdier. Der er i 2017 givet 9 indskærpelser som følge af manglende overholdelse af vilkår i de tilslutningstilladelser, der er gældende for de større udledere af industrispildevand. 4. Drikkevand 4.1 Almene vandforsyningsanlæg (vandværker) Der er 7 almene vandværker i Fredericia Kommune. I 2017 har kommunen udført formelle tekniske tilsyn på to af disse. Tilsynet har ikke givet anledning til påbud og forbud vandværkerne er generelt i god stand. Tilsynet giver samtidig anledning til en god dialog omkring vandværkets drift og muligheder for forbedringer.

5 I forbindelse med det løbende, generelle tilsyn med vandkvaliteten har der i Fredericia Kommune ikke været forureningshændelser med bakterier i drikkevandet. Til gengæld konstaterede tre vandværker i efteråret, at de havde pesticidresten desphenyl-chloridazon i drikkevandet. Selvom der var tale om et indhold under grænseværdien, var det alligevel en ubehagelig overraskelse. Vandværkerne var dog meget hurtige til at få taget analyser til afklaring af problemets omfang. 4.2 Ikke-almene vandforsyningsanlæg (enkeltvandsindvindere) I dag findes der i Fredericia Kommune ca. 65 enkeltvandsindvindere. For 10 år siden var der ca. 200 ejendomme med egen vandindvinding. I forbindelse med det generelle tilsyn har Fredericia Kommune givet 15 indskærpelser vedr. manglende kontrol af ejendommens drikkevand og meddelt 2 påbud på grund af overskridelser af drikkevandsbekendtgørelsens grænseværdier. I efteråret 2017 kom der nye regler for kommunens tilsyn med de ikke-almene vandforsyningsanlæg. Det betyder eksempelvis, at størstedelen af disse anlæg fremover ikke skal overholde kravene til vandkvalitet. 5. Badevand Fredericia Kommune har i 2017 ført tilsyn med alle strande i kommunen (8 badevandsstationer inkl. 4 Blå Flag Strande). Den årlige kontrol med badevandet viser, at badevandskvalitet ved strandene er rigtig god, idet 8 af strandene heriblandt de 4 blå flag strande i 2017 er klassificeret som udmærket i henhold til badevandsbekendtgørelsen. Klassificeringen er foretaget på baggrund af data fra de seneste 4 års vandanalyser, og grundlaget er nærmere beskrevet i de enkelte badevandsprofiler for strandene. Efter renovering og forlængelse af 3 udløb i 2013, kan alle 8 badeområder klassificeres med højeste kvalificering: udmærket kvalitet. 6. Svømmebade Der er syv indendørs svømmebadsanlæg og ét friluftsbassin i Fredericia Kommune. Kommunen fører tilsyn med bassinernes vandkvalitet, hvor eksterne analysefirmaer ca. 1 gang pr. måned udtager vandprøver. I den forbindelse blev et bassin i sommeren 2017 lukket grund af for høje kimtal (der er et udtryk for vandets indhold af bakterier m.v.). Desuden blev et spabad lukket i en kortere periode som følge af for høje kimtal. Kommunen har desuden ført fysisk tilsyn med 5 af svømmebadsanlæggene i Ved tilsynene kontrolleres bl.a. de hygiejniske forhold og anlæggenes indretning og egenkontrol. Tilsynene gav anledning til henstillinger og aftaler med anlæggene om udbedring af rengøring og egenkontrol. Flere af tilsynene havde desuden til formål at følge op på kommunens godkendelser af svømmebadsanlæggene, heriblandt i forbindelse med gennemførelse af farvetests, hvor anlæggenes vandopblandingshastighed kontrolleres. Fredericia Kommune godkendte i 2017 tre svømmebadsanlæg, heriblandt omfattende renoveringsprojekter på to større anlæg. Samtidig meddelte kommunen tilladelse til udledning af chlorholdigt spildevand fra anlæggenes vandbehandlingsanlæg.

6 7. Vandløb I Fredericia Kommune er der 102 km vandløb, der er beskyttet efter naturbeskyttelsesloven. Heraf er de 80 km målsatte vandløb. Der er ca. 50 km kommunale vandløb i Fredericia Kommune, hvoraf de ca. 4,5 km er rørlagte. De resterende vandløb er private. I 2017 er der ført tilsyn med udvalgte vandløb for bræmmeoverskridelser, hegningsforhold, vandingssteder, oprensninger m.m. Fredericia Kommune har i 2017 meddelt en varsling om påbud til oprensning af privat vandløb. 8. Natur Fredericia Kommune har ca ha. natur som er registreret som beskyttet natur i henhold til Naturbeskyttelseslovens 3. Fredericia Kommune er igennem Naturbeskyttelsesloven forpligtigede til at holde den vejledende 3 registrering opdateret. Opdateringen skal i henhold til aftale imellem KL og Naturstyrelsen ske med min. 10 års interval. Fredericia Kommune startede denne opdatering i 2008/2009. I 2018/2019 er alle landets kommuner blevet pålagt at besigtige et antal kategori 3 arealer indenfor en radius på 1000 m. fra husdyrbrug af en vis størrelse. Denne besigtigelse af kategori 3 arealer er et led i Miljøstyrelsens kortlægning af ammoniakfølsom natur i henhold til Fødevare- og landbrugspakken af 22. december 2015, der bl.a. har til formål at forbedre sagsbehandlingen i landbrugssager i kommunerne. Fredericia Kommune er blevet pålagt at besigtige 11 kategori 3 arealer i løbet af Der føres desuden tilsyn med om aftaler i div. afgørelser er holdt. Fx gælder en tilladelse til oprensning eller etablering af en sø/vandhul i 3 år efter at den er meddelt. I 2017 blev der ført 1 tilsyn med henblik på opfølgning af en sag om nedlæggelse af en mose mod etablering af erstatningsnatur samt 1 tilsyn med henblik på opfølgning af en afgørelse om dispensation til at oprense et regnvandsbassin. 9. Jord Fredericia Kommune har haft ca. 120 verserende jordforureningssager i Sagerne er bl.a. påbudssager, frivillige undersøgelser og oprydninger, tilladelser til ændret arealanvendelse og byggeanlægsarbejde på forureningskortlagte grunde samt tilladelser til mellemdeponering af jord. Dertil kommer administration af jordflytningsreglerne, samarbejde med Region Syddanmark i forbindelse med regionens kortlægnings- og undersøgelsesindsats samt jordforureningssager på de virksomheder, hvor staten er myndighed. Fredericia Kommune har meddelt 3 påbud i jordforureningssager i Det drejer sig om oprensningspåbud til Dan Gødning A/S og Nagro A/S efter uheldet på havnen i februar 2016 samt et undersøgelsespåbud til et landbrugsvirksomhed i forbindelse med udledning af pesticid på jorden fra en væltet marksprøjte. En række andre forureningssager er gennemført som frivillige oprensninger uden påbud f.eks. oprensning efter gammel olieforurening fra nedgravede olietanke ved Randalsparken på Deleuransvej.

Tilsynsberetning 2016 for Fredericia Kommune

Tilsynsberetning 2016 for Fredericia Kommune Tilsynsberetning 2016 for Fredericia Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Virksomheder og husdyrbrug... 3 2.1 Miljøtilsyn på virksomheder og husdyrbrug... 3 2.2 Miljøgodkendelser og revurderinger...

Læs mere

TILSYNS- OG GODKENDELSESINDSATSEN I 2018 I FREDERICIA RAPPORT 2019

TILSYNS- OG GODKENDELSESINDSATSEN I 2018 I FREDERICIA RAPPORT 2019 TILSYNS- OG GODKENDELSESINDSATSEN I 2018 I FREDERICIA RAPPORT 2019 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Virksomheder og husdyrbrug... 3 3. Industrispildevand... 4 4. Drikkevand... 4 5. Badevand...

Læs mere

Miljøtilsynsberetning 2011 for Fredericia Kommune

Miljøtilsynsberetning 2011 for Fredericia Kommune Miljøtilsynsberetning 2011 for Fredericia Kommune 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Virksomheder...3 2.1 Miljøtilsyn på virksomheder...3 2.2 Miljøgodkendelser...3 2.3 Håndhævelse på virksomheder...4

Læs mere

NATUR OG MILJØ Servicemål

NATUR OG MILJØ Servicemål November 2014 Titel på mål Målgruppe - hvem? kvantitativt mål - hvad? Hvad opnår målgruppen? Interval for opfølgn. - hvornår? Metode til opfølgning - hvordan? Miljøgodkendelser af Erhvervsdrivende/ Der

Læs mere

Ishøj Kommune. Tilsynsberetning for Ishøj og Vallensbæk Kommuner. Plan-, Bygge- og Miljøcenter Marts 2013

Ishøj Kommune. Tilsynsberetning for Ishøj og Vallensbæk Kommuner. Plan-, Bygge- og Miljøcenter Marts 2013 Ishøj Kommune Tilsynsberetning for Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2012 Plan-, Bygge- og Miljøcenter Marts 2013 Indledning Plan-, Bygge- og Miljøcenter i Ishøj Kommune varetager Ishøj og Vallensbæk Kommuners

Læs mere

Ishøj Kommune Ishøj, den 8. marts 2012

Ishøj Kommune Ishøj, den 8. marts 2012 Ishøj Kommune Ishøj, den 8. marts 2012 Tilsynsberetning for Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2011 Plan-, Bygge- og Miljøcenter i Ishøj Kommune varetager Ishøj og Vallensbæk Kommuners miljøtilsyn med virksomheder

Læs mere

Tilsynsberetning for Furesø Kommune i 2007.

Tilsynsberetning for Furesø Kommune i 2007. Tilsynsberetning for Furesø Kommune i 2007. Indledning Denne beretning indeholder en redegørelse for Furesø Kommunes miljøindsats vedrørende industri mv. i 2007. Kommunens miljøindsatsområder omfatter

Læs mere

1 Plan for miljøtilsyn 2013-2016

1 Plan for miljøtilsyn 2013-2016 Udkast til Hørsholm Kommunes Miljøtilsynsplan for 203-206 Plan for miljøtilsyn 203-206 Hvad er en tilsynsplan Tilsynsplanen fortæller virksomheder, borgere og andre myndigheder, hvordan Hørsholm Kommune

Læs mere

Tilsynsberetning for industri mv. i Farum Kommune 2006

Tilsynsberetning for industri mv. i Farum Kommune 2006 Tilsynsberetning for industri mv. i Farum Kommune 2006 Indledning Denne beretning indeholder en redegørelse for Farum Kommunes miljøindsats vedrørende industri mv. i 2006. Kommunens miljøindsatsområder

Læs mere

Hørsholm Kommunes Miljøtilsynsplan for

Hørsholm Kommunes Miljøtilsynsplan for Hørsholm Kommunes Miljøtilsynsplan for 207-2 2 Plan for miljøtilsyn 207-2 Hvad er en tilsynsplan Tilsynsplanen fortæller virksomheder, borgere og andre myndigheder, hvordan Hørsholm Kommune fører tilsyn

Læs mere

Miljøtilsyn. Information til virksomheder i Solrød Kommune

Miljøtilsyn. Information til virksomheder i Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Miljøtilsyn Information til virksomheder i Solrød Kommune Solrød Kommune fører miljøtilsyn med alle virksomheder i kommunen. Denne folder indeholder information om, hvorfor

Læs mere

2. Listevirksomheder ekskl. landbrug

2. Listevirksomheder ekskl. landbrug 2. Listevirksomheder ekskl. landbrug Indledning Særligt forurenende virksomheder har en særlig status i miljølovgivningen på grund af risikoen for forurening fra produktionen til skade for miljø og sundhed.

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013-2017 Jammerbugt Kommune

Miljøtilsynsplan 2013-2017 Jammerbugt Kommune Miljøtilsynsplan 2013-2017 Jammerbugt Kommune Hvad er en miljøtilsynsplan I 2013 træder en ny tilsynsbekendtgørelse på miljøområdet i kraft. Kommunen skal udarbejde en tilsynsplan for miljøtilsyn med virksomheder

Læs mere

MILJØTILSYN - KORT OG GODT

MILJØTILSYN - KORT OG GODT MILJØTILSYN - KORT OG GODT FOR EJERE AF HUSDYRBRUG OG VIRKSOMHEDER I SORØ KOMMUNE HVORFOR MILJØTILSYN? Sorø Kommune skal føre aktive og opsøgende miljøtilsyn på virksomheder og husdyrbrug i kommunen. Der

Læs mere

Miljøtilsynsplan for Fredericia Kommune. Kilde: dma.mst.dk

Miljøtilsynsplan for Fredericia Kommune. Kilde: dma.mst.dk Miljøtilsynsplan 2018-2022 for Fredericia Kommune Kilde: dma.mst.dk 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Geografisk område og væsentligste miljøproblemer... 4 3. Gennemførelse af et miljøtilsyn...

Læs mere

Beretning om miljøtilsyn 2015

Beretning om miljøtilsyn 2015 Beretning om miljøtilsyn 2015 1. maj 2016 2016-006217 Side 1 / 13 Del 1/3. Indberetning af godkendelses - og tilsynsindsatsen med virksomheder og i 2015, for perioden 1. jan. 31. dec. 2015 efter tilsynsbekendtgørelsens

Læs mere

5. Godkendelsespligtige landbrug

5. Godkendelsespligtige landbrug 5. Godkendelsespligtige landbrug Indledning Godkendelsespligtige landbrug har en særlig status i miljølovgivningen på grund af risikoen for forurening fra produktionen til skade for miljøet. Landbrugene

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Middelfart Kommune

Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Middelfart Kommune Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Middelfart Kommune 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Geografisk område og væsentligste miljøproblemer... 3 3. Gennemførelse af et miljøtilsyn... 4 4. Planlægning

Læs mere

Referat fra mødet i Miljø- og Energiudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Meldahls Rådhus Herredets Tingstue

Referat fra mødet i Miljø- og Energiudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Meldahls Rådhus Herredets Tingstue Miljø- og Energiudvalget, 23-09-2014 Referat fra mødet i Miljø- og Energiudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Tirsdag den 23. september 2014 Mødested: Meldahls Rådhus Herredets Tingstue

Læs mere

TILSYNSPLAN. Miljøtilsyn på virksomheder og landbrug Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013-2016 UDKAST I HØRING

TILSYNSPLAN. Miljøtilsyn på virksomheder og landbrug Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013-2016 UDKAST I HØRING TILSYNSPLAN Miljøtilsyn på virksomheder og landbrug Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013-2016 UDKAST I HØRING Indhold 1. Indledning... 2 2. Geografisk område... 2 3. Virksomheder og landbrug som Ishøj Kommune

Læs mere

Greve Kommune Teknik & Miljø. Miljøtilsynsplan

Greve Kommune Teknik & Miljø. Miljøtilsynsplan Greve Kommune Teknik & Miljø Miljøtilsynsplan 2019-2023 Indledning Greve Kommune, Teknik & Miljø, har på baggrund af bekendtgørelse nr. 1476 af 12. december 2017, udarbejdet en miljøtilsynsplan. Tilsynsplanen

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Faaborg-Midtfyn Kommunes påbud om skærpet kontrol på Bøjdenvejen 108, 5750 Ringe

AFGØRELSE i sag om Faaborg-Midtfyn Kommunes påbud om skærpet kontrol på Bøjdenvejen 108, 5750 Ringe Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 24. maj 2012 J.nr.: NMK-42-00296 (tidl. NMK-42-00225) Ref.: trmas/gom AFGØRELSE i sag om Faaborg-Midtfyn Kommunes påbud

Læs mere

Miljøtilsynsplan juli 2013, opdateret november Miljøtilsynsplan , Herning Kommune 30. juli

Miljøtilsynsplan juli 2013, opdateret november Miljøtilsynsplan , Herning Kommune 30. juli Miljøtilsynsplan 2013-2017 juli 2013, opdateret november 2014 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Baggrund for tilsynsplanen 3 2 Geografisk område 4 3 Væsentlige miljøproblemer 5 4 IED-virksomheder og -husdyrbrug

Læs mere

Administrationsgrundlag for Badevand

Administrationsgrundlag for Badevand Administrationsgrundlag for Badevand Godkendt Udvalget for Klima og Miljø 22. februar 2011 1 INDHOLD I ADMINISTRATIONSGRUNDLAGET... 2 2 LOVGRUNDLAG... 2 3 MYNDIGHEDENS ROLLE... 2 3.1 Det politiske råderum...

Læs mere

Ishøj Kommune. Tilsynsberetning Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013

Ishøj Kommune. Tilsynsberetning Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013 Ishøj Kommune Tilsynsberetning Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013 Plan-, Bygge- og Miljøcenter Februar 2014 Indledning Plan-, Bygge- og Miljøcenter i Ishøj Kommune varetager Ishøj og Vallensbæk Kommuners

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Kommunenavn Vordingborg Kommune Indledning (max 1500 Vordingborg Kommune har i planlægningen af tilsynsindsatsen i 2011 porioriteret

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Fredericia Kommune

Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Fredericia Kommune Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Fredericia Kommune 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Geografisk område og væsentligste miljøproblemer... 4 3. Gennemførelse af et miljøtilsyn... 4 4. Planlægning

Læs mere

virksomheder ved tilsynsårets begyndelse (pr. 1. januar)

virksomheder ved tilsynsårets begyndelse (pr. 1. januar) Indberetning af godkendelses - og tilsynsindsatsen med der og i 2014, for perioden 1. januar 31. december. 2014 (efter tilsynsbekendtgørelsens kapitel 4), Del 1/3 Kommunenavn Viborg Kommunens bemærkninger

Læs mere

Tilsynsplan for miljøtilsyn 2013-2017

Tilsynsplan for miljøtilsyn 2013-2017 Tilsynsplan for miljøtilsyn 2013-2017 Indholdsfortegnelse UDKAST: Ballerup Kommunes Tilsynsplan 2013-2017... 3 1. INDLEDNING... 3 INTRODUKTION TIL TILSYNSPLANEN... 3 BALLERUP KOMMUNES MILJØ- OG UDVIKLINGSMÅLSÆTNINGER...

Læs mere

Miljøtilsynsberetning 2014 for Fredericia Kommune

Miljøtilsynsberetning 2014 for Fredericia Kommune Miljøtilsynsberetning 2014 for Fredericia Kommune 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Virksomheder og husdyrbrug... 3 2.1 Miljøtilsyn på virksomheder og husdyrbrug... 3 2.2 Miljøgodkendelser og

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST Ref. ANVED, ANAJE Dato:

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST Ref. ANVED, ANAJE Dato: Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-00553 Ref. ANVED, ANAJE Dato: 18.09.2015 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Vejle Havns deponi for havnesediment Virksomhedens adresse Sydkajen

Læs mere

Beretning om miljøtilsyn 2014

Beretning om miljøtilsyn 2014 Beretning om miljøtilsyn 2014 Klik her for at angive tekst. Side 1 / 12 Side 2/12 Indberetning af godkendelses - og tilsynsindsatsen med er og i 2014, for perioden 1. januar 31. december. 2014 (efter tilsynsbekendtgørelsens

Læs mere

Bilag A - Kriterier for vurdering af vandkvaliteten i private brønde og boringer med henblik på godkendelse/accept eller myndighedsindgreb.

Bilag A - Kriterier for vurdering af vandkvaliteten i private brønde og boringer med henblik på godkendelse/accept eller myndighedsindgreb. Bilag A - Kriterier for vurdering af vandkvaliteten i private brønde og boringer med henblik på godkendelse/accept eller myndighedsindgreb. Kolonne A B C D E Parameter kendes/ accepteres Skærpet kontrol:

Læs mere

Tilsynsberetning for Furesø Kommune i 2008.

Tilsynsberetning for Furesø Kommune i 2008. Tilsynsberetning for Furesø Kommune i 2008. Indledning Denne beretning indeholder en redegørelse for Furesø Kommunes miljøindsats vedrørende industri mv. i 2008. Kommunens miljøindsats omfatter administration

Læs mere

Miljøtilsynsplan år for Dragør Kommune

Miljøtilsynsplan år for Dragør Kommune Miljøtilsynsplan år 2018-2021 for Dragør Kommune Indledning Miljøtilsynsbekendtgørelsen 1 har fastsat, at kommunen skal udarbejde en tilsynsplan for miljøtilsyn på virksomheder og husdyrbrug. Tilsynsplanen

Læs mere

Fakta om forureningen på Østerstand risikovurderinger, sagens historik og myndighedsforhold

Fakta om forureningen på Østerstand risikovurderinger, sagens historik og myndighedsforhold Dato: 12.12.2014 Fakta om forureningen på Østerstand risikovurderinger, sagens historik og myndighedsforhold Fakta arkets indhold: Side 1: - Sådan arbejdes der med at stoppe forureningen Side 2: - Risikovurdering

Læs mere

B = Beslutter I = Indstiller O = Orienteres

B = Beslutter I = Indstiller O = Orienteres Kompetenceplan for Natur- Fritids og Kulturudvalget rev 24-02-14 Symbolforklaring: K = Kommunalbestyrelsen ØU = Økonomiudvalget PTU = Plan- og Teknikudvalget NFK = Natur- Fritids og Kulturudvalget ADM

Læs mere

Tilsyn med virksomheder i 2008 i Syddjurs Kommune

Tilsyn med virksomheder i 2008 i Syddjurs Kommune Tilsyn med virksomheder i 2008 i Syddjurs Kommune Indledning Syddjurs Kommune har fra 2007 overtaget miljøtilsynet med mere end 200 virksomheder fra Århus Amt og 4 mindre kommuner. Tilsynsarbejdet varetages

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST Ref. ANVED Dato:

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST Ref. ANVED Dato: Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-00087 Ref. ANVED Dato: 16.05.2018 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse CVR nummer 25852532 Virksomhedstype Tidspunkt for

Læs mere

Miljøtilsynsplan år for Dragør Kommune

Miljøtilsynsplan år for Dragør Kommune Miljøtilsynsplan år 2013-2017 for Dragør Kommune Indledning Den 15. maj 2013 trådte Miljøtilsynsbekendtgørelsen, bekendtgørelse nr. 497 af 15. maj 2013, i kraft med krav om, at kommunen skal udarbejde

Læs mere

Bekendtgørelsens område. Godkendelse af og tilsyn med svømmebadsanlæg

Bekendtgørelsens område. Godkendelse af og tilsyn med svømmebadsanlæg Udkast til Bekendtgørelse om svømmebadsanlæg m.v. og disses vandkvalitet I medfør af 7 a, stk. 1, 16, 73, stk. 1, 80, stk. 2, 92 og 110, stk. 3 og 4, i lov om miljøbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Miljøtilsynsplan for Læsø Kommune. xx.xx.2015

Miljøtilsynsplan for Læsø Kommune. xx.xx.2015 Miljøtilsynsplan for Læsø Kommune xx.xx.2015 Side 2/8 Indhold 1. Baggrund...3 2. Planens geografiske område...3 3. Vurdering af de væsentligste miljøproblemer i Læsø Kommune...3 4. Fortegnelse over specielle

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013

Miljøtilsynsplan 2013 Miljøtilsynsplan 2013 udarbejdet af Land, By og Kultur, 18. juli 2013 M i l j ø t i l s y n s p l a n 2 0 1 3 S i d e 2 I N D H O L D S F O R T E G N E L S E 1. Indledning... 3 2. Planens geografiske område...

Læs mere

Tilsynsberetning for Furesø Kommune i 2011.

Tilsynsberetning for Furesø Kommune i 2011. Tilsynsberetning for Furesø Kommune i 2011. Indledning Denne beretning indeholder en redegørelse for Furesø Kommunes miljøindsats i 2011. Kommunens miljøindsats omfatter administration og tilsyn efter

Læs mere

Kompetenceplan for Miljøområdet Gældende fra

Kompetenceplan for Miljøområdet Gældende fra Kompetenceplan for Miljøområdet Gældende fra 01.01.2016 Indhold Generelt... 3 Miljøbeskyttelsesloven... 4 Tinglysningsloven... 8 Lov om forurenet jord... 9 Lov om betalingsregler for spildevand... 10 Vandløbsloven...

Læs mere

Tilsynsberetning for Furesø Kommune i 2014

Tilsynsberetning for Furesø Kommune i 2014 Tilsynsberetning for Furesø Kommune i 2014 Indledning Denne beretning indeholder en redegørelse for Furesø Kommunes miljøindsats i 2014. Furesø Kommune har i 2014 levet op til kravene fra Miljøstyrelsen.

Læs mere

TILSYNSKAMPAGNER I 2017 I FREDERICIA RAPPORT 2018

TILSYNSKAMPAGNER I 2017 I FREDERICIA RAPPORT 2018 TILSYNSKAMPAGNER I 2017 I FREDERICIA RAPPORT 2018 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Kampagne Hjælp Fisken... 4 2.1 Baggrund for valg af kampagne... 4 2.2 Kampagnens mål... 4 2.3 Målgruppe... 4 2.4 Udførelse...

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Roskilde Indledning (max 1500 Roskilde Kommune har frem til den

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST-1272-00979 Ref. kalar Dato: 03. november 2015

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST-1272-00979 Ref. kalar Dato: 03. november 2015 Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-00979 Ref. kalar Dato: 03. november 2015 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse CVR nummer 31080258 Virksomhedstype Tidspunkt

Læs mere

Fredericia Kommune foretog den 7. juni 2011 et uvarslet miljøtilsyn hos ovenstående virksomhed.

Fredericia Kommune foretog den 7. juni 2011 et uvarslet miljøtilsyn hos ovenstående virksomhed. Dan Gødning A/S Møllebugtvej 11A 7000 Fredericia 09-06-2011 Sags id.: 11/7426 Sagsbehandler: Dorte Lindbjerg Cpr. nr. Miljøtilsyn hos Dan Gødning A/S, Møllebugtvej 5, 7 og 11, Fredericia CVR nr. 13 49

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Odsherred Indledning (evt.) Odsherred kommune har i 2012 meddelt 2 stk. 16 miljøgodkendelser efter husdyrloven. Derudover er der afgjort

Læs mere

Miljøtilsynsplan

Miljøtilsynsplan Miljøtilsynsplan 2013 2016 Hvorfor en miljøtilsynsplan og hvad skal den indeholde? I maj 2013 trådte en ny miljøtilsynsbekendtgørelse i kraft med krav om, at kommunen skal udarbejde en tilsynsplan for

Læs mere

Tilsynskampagner i 2016 i Fredericia Kommune

Tilsynskampagner i 2016 i Fredericia Kommune Tilsynskampagner i 2016 i Fredericia Kommune 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Kampagne om indretning af tankningspladser på landbrug... 4 2.1 Formål... 4 2.2 Baggrund... 4 2.3 Miljømæssig udfordring...

Læs mere

Udkast til Miljøtilsynsplan

Udkast til Miljøtilsynsplan Udkast til Miljøtilsynsplan 2018-2022 Indledning Lyngby-Taarbæk Kommune har i mange år ført miljøtilsyn med virksomheder og husdyrbrug i kommunen. Tilsynet udføres for at begrænse og forebygge virksomhedernes

Læs mere

Tilsynsberetning for Furesø Kommune i 2009.

Tilsynsberetning for Furesø Kommune i 2009. Tilsynsberetning for Furesø Kommune i 2009. Indledning Denne beretning indeholder en redegørelse for Furesø Kommunes miljøindsats i 2009. Kommunens miljøindsats omfatter administration og tilsyn efter

Læs mere

Januar 2015. Miljøtilsyn. Miljø & Teknik

Januar 2015. Miljøtilsyn. Miljø & Teknik Januar 205 Miljøtilsyn Miljø & Teknik Årsberetning 204 og Årsplan 205 Albertslund Kommune Nordmarks Allè 2 2620 Albertslund mt@albertslund.dk T 43 68 68 68 Januar 205 Årsberetning 204 og Årsplan 205

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Randers Indledning (evt.) Kommunen har i henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 99 af 11. januar 2011 udarbejdet opgørelse om miljøtilsyn

Læs mere

3. Anmeldevirksomheder inkl. 42 virksomheder

3. Anmeldevirksomheder inkl. 42 virksomheder 3. Anmeldevirksomheder inkl. 42 virksomheder Indledning Anmeldevirksomheder og 42 virksomheder er et bredt spekter af virksomheder, små som store, med vidt forskellig produktion. Ud over at de begge reguleres

Læs mere

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr Opkrævet brugerbetaling i kr.

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr Opkrævet brugerbetaling i kr. Indberetning af godkendelses - og tilsynsindsatsen med der og i 2014, for perioden 1. januar 31. december. 2014 (efter tilsynsbekendtgørelsens kapitel 4), Del 1/3 Kommunenavn Horsens Kommunens bemærkninger

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse

Tilsynsrapport til offentliggørelse Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-00086 Ref. MALJS/HEHME Dato: 23. januar 2015 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Arla Foods Amba Rødkærsbro Mejeri Virksomhedens adresse Århusvej

Læs mere

Offentliggørelse af Guldborgsund Kommune tilsyns- og godkendelsesarbejde i 2015.

Offentliggørelse af Guldborgsund Kommune tilsyns- og godkendelsesarbejde i 2015. Offentliggørelse af Guldborgsund Kommune tilsyns- og godkendelsesarbejde i 2015. Center for Miljø & Plan har udarbejdet miljøtilsynsberetning 2015 for Guldborgsund Kommune. Tilsynsberetningen er udarbejdet

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST- 1272-00688 Ref. JEMMA/Anved Dato: 2.februar.2015

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST- 1272-00688 Ref. JEMMA/Anved Dato: 2.februar.2015 Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST- 1272-00688 Ref. JEMMA/Anved Dato: 2.februar.2015 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse CVR nummer 17414070 Virksomhedstype

Læs mere

Allerød Kommunes tilsynsindsats på miljøområdet i 2011

Allerød Kommunes tilsynsindsats på miljøområdet i 2011 Allerød Kommunes tilsynsindsats på miljøområdet i 2011 Natur- og Miljøafdelingen udarbejder hvert år en beretning om tilsynsindsatsen på virksomheder og landbrug. Beretningen skal indberettes til Miljøstyrelsen

Læs mere

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Færgehavnen Strand

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Færgehavnen Strand Teknik og Miljø 2018 Badevandsprofil Færgehavnen Strand Medlemsstat Danmark Kommune Slagelse Stationsnr. DKBW 1631 Stationsnavn Færgehavnen DKBW navn Færgehavnen Hydrologisk reference M UTM X 633850 UTM

Læs mere

Tilsynsrapport 2015 på Vollerupvej 13

Tilsynsrapport 2015 på Vollerupvej 13 Tilsynsrapport 2015 på Vollerupvej 13 Denne tilsynsrapport vil i henhold til bekendtgørelse om miljøtilsyn blive offentliggjort på kommunens hjemmeside www.aabenraa.dk under erhverv på landet, landbrug

Læs mere

Allerød Kommune. Miljøtilsynsplan Sag. nr. 16/ Dok. nr. 22

Allerød Kommune. Miljøtilsynsplan Sag. nr. 16/ Dok. nr. 22 Allerød Kommune Miljøtilsynsplan 2018-2021 Sag. nr. 16/15604 Dok. nr. 22 Miljøtilsynsplan 2018 2021 Generelt Som tilsynsmyndighed skal Allerød Kommune hvert 4. år udarbejde og offentliggøre en Miljøtilsynsplan.

Læs mere

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 3-4.

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 3-4. Indberetning af godkendelses - og tilsynsindsatsen med er og i 2014, for perioden 1. januar 31. december. 2014 (efter tilsynsbekendtgørelsens kapitel 4), Del 1/3 Kmunenavn Hillerød Kmunens bemærkninger

Læs mere

virksomheder ved tilsynsårets begyndelse (pr. 1. januar) 0 0 0.00 0.00 Godkendelse efter 12, stk. 2, i lov om miljøgodkendelse 0 0 0.00 0.

virksomheder ved tilsynsårets begyndelse (pr. 1. januar) 0 0 0.00 0.00 Godkendelse efter 12, stk. 2, i lov om miljøgodkendelse 0 0 0.00 0. Indberetning af godkendelses - og tilsynsindsatsen med virksomheder og i 2014, for perioden 1. januar 31. december. 2014 (efter tilsynsbekendtgørelsens kapitel 4) Kommunenavn Lyngby-Taarbæk Kommunens bemærkninger

Læs mere

Administrationsgrundlag for Vandforsyningsloven

Administrationsgrundlag for Vandforsyningsloven Godkendt Udvalget for Klima og Miljø 22. februar 2011 Administrationsgrundlag for Vandforsyningsloven 1 INDHOLD I ADMINISTRATIONSGRUNDLAGET... 2 2 LOVGRUNDLAG... 2 3 MYNDIGHEDENS ROLLE... 3 3.1 Politisk

Læs mere

Bekendtgørelse om miljøkrav til affaldshåndtering

Bekendtgørelse om miljøkrav til affaldshåndtering Bekendtgørelse om miljøkrav til affaldshåndtering maj 2019 Miljøstyrelsen Erhverv Dagsorden Hvorfor en branchebekendtgørelse? Om processen Bekendtgørelsens anvendelsesområde Anmeldemodellen Sagsbehandling

Læs mere

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 1,3,4 og 9.

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 1,3,4 og 9. Del 1/3. Indberetning godkendelses - og tilsynsindsatsen med er og i 2015, for perioden 1. jan. 31. dec. 2015 efter tilsynsbekendtgørelsens (nr. 497 15. maj 2013) kapitel 4. Kommunenavn Lemvig Kommunens

Læs mere

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 1,3,4 og 9.

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 1,3,4 og 9. Del 1/3. Indberetning godkendelses - og tilsynsindsatsen med er og i 2015, for perioden 1. jan. 31. dec. 2015 efter tilsynsbekendtgørelsens (nr. 497 15. maj 2013) kapitel 4. Kommunenavn Assens Kommunens

Læs mere

Rebild Kommunes Miljøtilsynsberetning for 2012

Rebild Kommunes Miljøtilsynsberetning for 2012 Rebild Kommunes Miljøtilsynsberetning for 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Landbrug... 4 3. Virksomhed og dambrug... 5 4. Jordforurening og olietanke... 6 5. Natur... 8 6. Grundvand... 9

Læs mere

De nødvendige udbedrende foranstaltninger skal være foretaget og indkørt, så de højst tilladelige værdier er overholdt senest den 1. juni 2022.

De nødvendige udbedrende foranstaltninger skal være foretaget og indkørt, så de højst tilladelige værdier er overholdt senest den 1. juni 2022. NORDFYNS VANDVÆRK V/ Mogens Stougaard CVR: 58701718 Teknik, Erhverv og Kultur Natur og Miljø 20. maj 2019 Sagsnummer S2017-30119 Varsel om påbud og forlængelse af dispensationen for ikke at overholde drikkevandskvalitetskravet

Læs mere

Tilsyn med virksomheder i 2007 i Syddjurs Kommune

Tilsyn med virksomheder i 2007 i Syddjurs Kommune Tilsyn med virksomheder i 2007 i Syddjurs Kommune Indledning Syddjurs Kommune har fra 2007 overtaget miljøtilsynet med mere end 200 virksomheder fra Århus Amt og 4 mindre kommuner. 3 af de disse kommuner

Læs mere

Lumsås Vandværk Oddenvej Nykøbing Sj

Lumsås Vandværk Oddenvej Nykøbing Sj Lumsås Vandværk Oddenvej 182 4500 Nykøbing Sj Den 28. juni 2016 Ophævelse af kogeanbefaling Lumsås Vandværk Efter samråd med Embedslægen har Odsherred Kommune besluttet, at påbuddet om kogeanbefaling i

Læs mere

TILSYNSPLAN HUSDYRBRUG OG VIRKSOMHEDER

TILSYNSPLAN HUSDYRBRUG OG VIRKSOMHEDER INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2018 MILJØTILSYNSPLAN TILSYNSPLAN 2018-22 HUSDYRBRUG OG VIRKSOMHEDER Tilsynsplanen er et udtryk for den kommunale miljøtilsynsstrategi for husdyrbrug og virksomheder i Stevns

Læs mere

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 1,3,4 og 9. Opkrævet brugerbetaling i kr.

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 1,3,4 og 9. Opkrævet brugerbetaling i kr. Del 1/3. Indberetning af godkendelses - og tilsynsindsatsen med og husdyrbrug i 2015, for perioden 1. jan. 31. dec. 2015 efter tilsynsbekendtgørelsens (nr. 497 af 15. maj 2013) kapitel 4. Kommunenavn Hillerød

Læs mere

Håndhævelsesvejledning for opfølgning ved konstatering af utilfredsstillende drikkevandskvalitet for vandforsyningsanlæg < 3.000 m 3 /år.

Håndhævelsesvejledning for opfølgning ved konstatering af utilfredsstillende drikkevandskvalitet for vandforsyningsanlæg < 3.000 m 3 /år. 1 Håndhævelsesvejledning for opfølgning ved konstatering af utilfredsstillende drikkevandskvalitet for vandforsyningsanlæg < 3.000 m 3 /år. 1. Lovgivning Lovgrundlaget for drikkevandskvalitet på enkeltanlæg:

Læs mere

Lovgrundlag og godkendelser

Lovgrundlag og godkendelser Dansk Svømmebadsteknisk Forening. Årsmøde i Odense den 30. okt. 2014 Lovgrundlag og godkendelser v. Kontorchef Inger Bergmann Klimatilpasning, vandsektor og grundvand Lovgrundlag En godkendelse af et svømmebadsanlæg

Læs mere

Miljøtilsyn hos Dan Gødning, Møllebugtvej 7, 9 og 11, 7000 Fredericia CVR nr , P-nr:

Miljøtilsyn hos Dan Gødning, Møllebugtvej 7, 9 og 11, 7000 Fredericia CVR nr , P-nr: DAN GØDNING A/S Møllebugtvej 7 7000 Fredericia E-mail: li@dangodning.dk; sha@dangodning.dk 26-02-2015 Sags id.: 14/12791 Sagsbehandler: Dorte Lindbjerg KS: Henriette Corlin Miljøtilsyn hos Dan Gødning,

Læs mere

Tilsyn med svømmebadet på Krakær Camping

Tilsyn med svømmebadet på Krakær Camping Krakær Camping Gl. Kærvej 18 1. juli 2015 Sagsnr.: 15/20700 Kontaktperson: Rasmus Juel Rasmussen 87535439 rjr@syddjurs.dk Sendes kun pr. e-mail til: Info@krakaer.dk Tilsyn med svømmebadet på Krakær Camping

Læs mere

Dynagro I/S Varnæs Vestermark Aabenraa. Basistilsyn 2016 på Årup Skovvej 60

Dynagro I/S Varnæs Vestermark Aabenraa. Basistilsyn 2016 på Årup Skovvej 60 Dynagro I/S Varnæs Vestermark 3 6200 Aabenraa Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 09-06-2016 Sagsnr.: 07/51257 Dokumentnr.: 60 Kontakt: Jørn Nissen Petersen Direkte tlf.: 73767283 E-mail:

Læs mere

Allerød Kommunes tilsynsindsats på miljøområdet i 2012

Allerød Kommunes tilsynsindsats på miljøområdet i 2012 Allerød Kommunes tilsynsindsats på miljøområdet i 2012 Natur- og Miljøafdelingen udarbejder hvert år en beretning om tilsynsindsatsen på virksomheder og landbrug. Beretningen skal indberettes til Miljøstyrelsen

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST Ref. ANVED, ANAJE Dato:

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST Ref. ANVED, ANAJE Dato: Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-00552 Ref. ANVED, ANAJE Dato: 18.09.2015 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Kolding Havns deponi for havbundssediment Virksomhedens adresse

Læs mere

Lovområde Lov/Bekendtgørelse Omhandlende Lov om Miljøgodkendelse m.v af husdyrbrug

Lovområde Lov/Bekendtgørelse Omhandlende Lov om Miljøgodkendelse m.v af husdyrbrug Lovområde Lov/Bekendtgørelse Omhandlende Landbrug Lov om Miljøgodkendelse m.v af husdyrbrug 9 Meddelelse af dispensation fra afstandskrav jf. lovens 6 og 8. 10 Meddelelse af tilladelse til husdyrhold mellem

Læs mere

Miljøtilsyn foretaget den 9. september 2015

Miljøtilsyn foretaget den 9. september 2015 Veitex ApS Ndr Stationsvej 4 8721 Daugård Natur & Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum Tlf.: 7975 5000 www.hedensted.dk Gitte Tidemann Direkte nr.: 7975 5695 gitte.tidemann@hedensted.dk Lok.id.: 613-E06-1 Sagsnr.:

Læs mere

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 1,3,4 og 9. Opkrævet brugerbetaling

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 1,3,4 og 9. Opkrævet brugerbetaling Del 1/3. Indberetning af godkendelses - og tilsynsindsatsen med virkheder og husdyrbrug i 2015, for perioden 1. jan. 31. dec. 2015 efter tilsynsbekendtgørelsens (nr. 497 af 15. maj 2013) kapitel 4. Kommunenavn

Læs mere

Virksomheder og landbrug

Virksomheder og landbrug Teknik og Miljø Virksomheder og landbrug Miljøtilsynsrapport 2013 Året der gik 2013 Miljøtilsyn og godkendelser Denne tilsynsberetning beskriver Slagelse Kommunes indsats inden for arbejdsområderne miljøgodkendelse

Læs mere

Miljøtilsynsrapport. Carsten Andersen Maskin- og Værktøjsfabrik Aps. Frydensbergvej Stenløse

Miljøtilsynsrapport. Carsten Andersen Maskin- og Værktøjsfabrik Aps. Frydensbergvej Stenløse Carsten Andersen Maskin- og Værktøjsfabrik Aps. Frydensbergvej 12 Miljøtilsynsrapport Hermed fremsendes miljøtilsynsrapporten for det gennemførte miljøtilsyn den 3. december 2015. Miljøtilsynsrapporten

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST Ref. ANVED Dato:

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST Ref. ANVED Dato: Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-00895 Ref. ANVED Dato: 22.12.2015 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse Holbæk Havn CVR nummer 24191974 Virksomhedstype

Læs mere

Miljøtilsynsrapport. Ølstykke Hegn og Tråd Niels Olsens Vej Ølstykke

Miljøtilsynsrapport. Ølstykke Hegn og Tråd Niels Olsens Vej Ølstykke Ølstykke Hegn og Tråd Niels Olsens Vej 9 3650 Ølstykke Miljøtilsynsrapport Hermed fremsendes miljøtilsynsrapporten for det gennemførte miljøtilsyn den 6. oktober 2015. Miljøtilsynsrapporten beskriver om

Læs mere

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 1, 3, 4 og 9.

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 1, 3, 4 og 9. Indberetning af godkendelses - og tilsynsindsatsen med er og i 2015, for perioden 1. jan. 31. dec. 2015 efter tilsynsbekendtgørelsens (nr. 497 af 15. maj 2013) kapitel 4. Kommunenavn Lyngby-Taarbæk Kommune

Læs mere

Badevandsprofil for Mommark Havn i Sønderborg Kommune

Badevandsprofil for Mommark Havn i Sønderborg Kommune Badevandsprofil for Mommark Havn i Sønderborg Kommune Strandens navn Adresse Stationsnummer Stations-ID Koordinater for kontrolstation Hydrologisk ref. Strandtype Klassifikation af badevandet Revisionsdato

Læs mere

Badevandsprofil for Nybøl Nor, Nybøl i Sønderborg Kommune

Badevandsprofil for Nybøl Nor, Nybøl i Sønderborg Kommune Badevandsprofil for Nybøl Nor, Nybøl i Sønderborg Kommune Strandens navn Nybøl Nor, Nybøl Adresse Vandmøllevej 4A, 6400 Sønderborg. (oplyses ved opkald til 112) Stationsnummer Stations-ID B101 DKBW956

Læs mere

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Tilsynsdato 04.12.2015 CVR-nummer 14773908 P-nummer 1012405533 Virksomhed TDC Adresse Sletvej 30 Postnummer og by 8310 Tranbjerg

Læs mere

Tilsynene er gennemført som 11 fysiske tilsyn og 4 administrative tilsyn (hvor virksomhederne ikke er besøgt).

Tilsynene er gennemført som 11 fysiske tilsyn og 4 administrative tilsyn (hvor virksomhederne ikke er besøgt). Tilsynskampagne 2017 28. maj 2018 Herning Kommune har i 2017 valgt at sætte fokus på entreprenørlignende aktiviteter, der kan relateres til brugerbetalingsbekendtgørelsens i bilag 1, listepunkt : Garageanlæg

Læs mere

Tilsyn med virksomheder i 2009 i Syddjurs Kommune

Tilsyn med virksomheder i 2009 i Syddjurs Kommune Tilsyn med virksomheder i 2009 i Syddjurs Kommune Indledning Syddjurs Kommune varetager miljøtilsynet med mere end 200 virksomheder. Tilsynsarbejdet udføres af Team Virksomheder, som foruden 5 kernemedarbejdere

Læs mere

Dagsorden Kontaktgruppemøder 2011 Landområde Nord

Dagsorden Kontaktgruppemøder 2011 Landområde Nord Dagsorden Kontaktgruppemøder 2011 Landområde Nord 1. Orientering fra Vandmyndigheden (Lise) 2. Indsatsplanlægning og Grundvandsbeskyttelse (Pernille) Opfølgning på indsatsplanerne 3. Områdets emner 4.

Læs mere

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 1,3,4 og 9.

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 1,3,4 og 9. Del 1/3. Indberetning godkendelses - og tilsynsindsatsen med virksomheder og i 2016, for perioden 1. jan. 1. april 2016 efter tilsynsbekendtgørelsens (nr. 497 15. maj 2013) kapitel 4 og bek. nr. 1519 7.

Læs mere