Kirkefolder for Bistrup sogn 7. årgang Kirkekontoret tlf: Juli og August Besøg hjemmesiden

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kirkefolder for Bistrup sogn 7. årgang Kirkekontoret tlf: 9623 1717. Juli og August 2012. Besøg hjemmesiden www.bistrupkirken.dk"

Transkript

1 Kirkefolder for Bistrup sogn 7. årgang Kirkekontoret tlf: Juli og August 2012 Besøg hjemmesiden

2 Menighedsrådets formand orienterer: Imens vi nyder sommeren og alle håber på et dejligt sommervejr, vil jeg lige orientere om Bistrupkirkens ve og vel. Efter et, synes vi selv, dejligt møde kaldet menighedsmøde eller Bistrupkirkens ve og vel, går dagligdagen videre. Til alle, som nyder at udenom områderne er i orden til sommerferien, må jeg sige, at Hjørring Kirkegård har gjort et smukt stykke arbejde. Vi har desuden haft Henrik og senere Milles Hjemmeservice til at ordne haven ved præsteboligen, samt haft malere i huset, så det står klar til indflytning til vores nye sognepræst, som starter til august. Vores nye præst, Michael Esper Andersen, er i år blevet 50 år og glæder sig meget til at indtage præsteboligen og møde vores skønne menighed. Sommernummeret af kirkefolderen kommer til at dække både juli og august, da det er en periode med færre arrangementer. Endvidere har vi en ny redaktør på vej til bladet efter sommerferien. Som en del af Vendsyssel festival har vi også i år en koncert i Bistrupkirken. Jeg kommer lige hjem fra Friluftsgudstjenesten på museumspladsen. Vi var på forhånd spændte på vejret, men da biskoppens tema var vand og handlede om Noahs ark, kunne en smule regnvejr ikke jage folk hjem. En spændende time med vores egen Anna Marie Bram Christensen som toastmaster. Forskellige kor gjorde sit til, at det var en skøn times tid i med Hjørringkirkernes Fællesskab. Flere kirker og trossamfund havde endvidere boder, hvor man kunne få både viden og brochurer med sig hjem. Et bud på deltagere var i underkanten af et par hundrede. Biskop Henning Toft Bro, var dagens prædikant. Han rundede dagen af med en fælles velsignelse. En god eftermiddag i fælles interesse for byens kirkeliv. Vi vil fra menighedsråd og ansatte ønske hele vores sogn og menighed en dejlig afslappende og varm sommer. Husk at leve mens du gør det John Sander Christiansen.

3 Velkommen til vores nye præst i Bistrupkirken Med stor glæde kan vi nu endelig afsløre, at vores nye sognepræst i Bistrupkirken er den 50-årige Michael Esper Andersen. Michael kommer fra københavnsområdet og har forskellige aner i det jyske. Vi havde blandt andre Michael Esper Andersen til prøveprædiken med efterfølgende samtale og fandt hans person så interessant, at vi mente, han var den rigtige arvtager af embedet efter Kaj Anker Jensen. Michael har en usædvanlig bred baggrund. Med afsæt i en uddannelse som ingeniør flyttede Michael i 80 erne til USA, hvor han arbejdede i erhvervslivet og videreuddannede sig indenfor økonomi og ledelse. Herefter fulgte en årrække som erhvervsmand, bl.a. tre år i Rusland. I moden alder besluttede Michael sig for at læse til præst og blev færdig sidste år. Sideløbende med de teologiske studier har Michael været lokofører hos DSB S-tog og har fået udgivet nogle bøger, senest to spændingsbøger (se evt. Endelig skal nævnes, at Michael synger og spiller elektrisk guitar. Vi byder Michael hjertelig velkommen! Ordination Ordinationen for Michael Esper Andersen vil finde sted i Aalborg Domkirke torsdag den 9. august 2012, kl , og der vil være gratis transport for alle, som gerne vil med til denne højtidelighed, dog skal man tilmelde sig på kontoret senest tirsdag den 7. august. Bussen kører præcis fra Bistrupkirken kl Indsættelse Indsættelsen af Michael Esper Andersen vil finde sted søndag den 12. august kl Efter gudstjenesten inviteres til kirkefrokost i salen, hvor der bliver rig mulighed for at tale med og hilse på vores nye præst. Alle er velkomne. Menighedsrådet.

4 Månedens salme: Jeg er i Herrens hænder nr. 51 i Den Danske Salmebog Tekst: Erling Tobiassen Dansk 1989 Melodi: Sigurd Lunde Om situationen, som salmen er blevet til i : Salmen er skrevet i Ådal Præstegård i Norge, dagen før Erling Tobiassens svigerfars begravelse; han døde 17. februar Den gentagne begyndelseslinje Jeg er i Herrens hænder var svigerfaderens sidste ord før han døde. Men ordene er også bibelske. De udtrykker tillid og fortrøstning. At være i Herrens hænder er ikke at være udleveret til en blind skæbne, men til en livsmagt, uendeligt større end det, et menneske kan fatte eller overskue. Denne tillidsfulde selvforståelse overfører salmen på døgnets og menneskelivets gang. Salmen bliver dermed til en bekendelse til Guds visdos, almagt og kærlige forsyn. Første vers lyder: Jeg er i Herrens hænder, Når dagen gryr mod øst. Hver morgen han mig sender sit ord med lys og trøst. Hvad dagen vil mig bringe af glæde og af savn, jeg kan på bønnens vinge få kraft i Jesu navn. Anna Marie Bram Christensen. Tak. Efter i en række år siden at have været redaktør af Bistrup kirkes kirkeblad, og sidenhen kirkefolder, har Nis Peter Wiwe nu ønsket at fratræde. Redaktionsudvalget/ menighedsrådet vil gerne hermed sige tak for et godt stykke arbejde gennem mange år. Tak for de mange fotos, som du har glædet mange med, fra begivenheder i Bistrupkirken. Særligt kirkebladets forsidebilleder har vi været glade for, - altid i fin samklang med årstiden. Vi ønsker Peter alt godt.

5 Onsdag den 27. Juli kl i Bistrupkirken Peter Hovald Jensen, Guitar Peter Hovald Jensen regnes af kritikere og publikum som en af de fineste guitarister fra sin generation. Hans aktive karriere som solist i ensenblesammenhæng og som eneoptrædende, har bragt ham til alle musikkens større hovedstæder som London, Paris, Berlin, Milano med videre. Hans seneste koncert i Sidney Operahus var udsolgt,og publikum krævede adskillige ekstranumre. Billetpris 75,- kr. Værker af Johann sebastian Bach og Isaac Albeniz Arrangør: Bistrup menighedsråd

6 Juli sø s. e. Trinitatis Matt. 5, Indsamling: Nigeriansk fadderskab ma. 2. ti. 3. on. 4. to. 5. fr. 6. lø. 7. sø s. e. Trinitatis Matt. 16, Indsamling: IKON ma. 9. ti. 10. on. 11. to. 12. fr. 13. lø. 14. sø s. e. Trinitatis Matt. 19, Indsamling: Tværkulturelt Center ma. 16. ti. 17. on. 18. to. 19. fr. 20. lø. 21. sø s. e. Trinitatis Matt. 10, Indsamling: Menighedsplejen ma. 23. ti. 24. on Vendsyssel Festival koncert to. 26. fr. 27. lø. 28. sø s. e. Trinitatis Matt. 7, Indsamling: Nicolaitjenesten i Aalborg Stift ma. 30. ti. 31. AMBC AMBC AMBC Arne Kronborg Erik Steen Møller Pastor emer., Bindslev

7 On. 1. to. 2. fr. 3. August lø. 4. sø s. e. Trinitatis Lukas12, (alt. Luk. 18, 18) Indsamling: Nicolaitjenesten I Aalborg Stift ma. 6. ti. 7. on. 8. to Ordination af Michael Esper Andersen i Aalborg domkirke fr. 10. lø. 11. sø s. e. Trinitatis Matt. 11, Indsamling: Den Danske Israelsmission Indsættelse af Michael Esper Andersen. Derefter inviterer menighedsrådet til kirkefrokost. ma. 13. ti. 14. on Menighedsrådsmøde to. 16. fr Familieklub lø. 18. sø s. e. Trinitatis Luk Indsamling: Nigeriansk Fadderskab Konfirmandindskrivning efter gudstjenesten. ma. 20. ti Babysalmesang on. 22. to. 23 fr. 24. lø. 25. sø s. e. Trinitatis Matt. 12, Kirkekaffe ma. 27. ti Babysalmesang on. 29. to. 30. fr. 31. Arne Mumgaard MEA MEA AMBC

8 Bibel-eventyret Jeg har lige været på et fantastisk kursus i København. Bibeleventyret er en måde at formidle det Gamle Testamente på ved hjælp af fagter, små huskeord, trylleri og meget andet. Det er oprindeligt et undervisningsmateriale fra USA, hvor det blev udviklet af pinsekirken. For nogle år siden kom det til Sverige, hvor det blev tilpasset folkekirken og er herfra oversat og tilpasset den danske folkekirke. Ved hjælp af den store bibel, der indeholder alle bibelens bøger, kommer man i undervisningen igennem det gamle testamentes historie i kronologisk rækkefølge. Bibeleventyret vil blive tilbudt til Bagterpskolen, men er der interesse i det fra andre i menigheden, så hør nærmere hos sognemedhjælperen. Susanne Tidemann. Familieklubben Igennem foråret har mødrene fra babysalmesang efterlyst noget, man kan fortsætte med at gå til i kirken efter babysalmesang. Derfor har vi i fællesskab arrangeret familieklubben, som starter den 17. august. Ca. en fredag om måneden skal klubben mødes til fællesspisning og hygge. Det er meningen, at hele familien kan deltage. Hver gang vil vi synge og lege med børnene og det sociale samvær er i højsædet. Der findes et program for efteråret i våbenhuset, men I er også velkommen til at ringe og høre nærmere ved sognemedhjælperen på Vi håber at se rigtig mange familier i løbet af efteråret, man er selvfølgelig velkommen selv om man ikke har deltaget i babysalmesang.

9 Film, Fællesskab og Fastfood Den 7. september 2012 viser vi filmen: Jeg har elsket dig så længe En stilfærdig og samtidig spændende film om en kvinde, der har siddet i fængsel i mange år, og nu tøvende tager imod søsterens hjælp, og langsomt nærmer sig et nyt liv. Se i øvrigt program - vil blive lagt på hylden i våbenhuset og på kirkens hjemmeside: ( aktiviteter filmklub). Mød op fredag den 7. september 2012 og se filmen. Der er ingen tilmelding. Vi starter med kaffe i pejsestuen kl Kun betaling for mad. Alle er velkommen. Venlig hilsen filmklubben. Sigurd og Snapper For et par år siden udgav Sigurd Barret børnebibelen, Sigurd fortæller bibelhistorier. Bogen sælges sammen med en DVD, hvorpå der er 24 små film med Sigurd og tøjdyret Snapper. Bibelen er blevet en kæmpe succes og Bistrupkirken bruger den da også som dåbsgave til børn, der døbes i kirken. For en måned tid siden indbød Sigurd til et seminar i Århus, hvor deltagerene fik ideer til hvordan man formidler bibelhistorier til børn. Her deltog Helle og Susanne. Udover at få masser af fif til fortælleteknik, hørte vi også om Snapperklubben, som er en ny online dåbsklub. På næste side kan du læse om klubben, der er gratis at være medlem af.

10 Snapperklubben.dk Snapperklubben.dk er en ny online dåbsklub der hjælper familier med at tage hul på spørgsmål om tro og kristendom. Klubben er åben for alle og det er gratis at være med. Snapperklubben er en klub for børn, forældre, faddere og bedsteforældre, hvor man kan få ideer til at gøre den årlige dåbsdag festlig, og inspiration til hvordan man bringer Gud ind i en helt almindelig hverdag med havregrød og hente-bringe-cirkus. På snapperklubben.dk besøger tøjdyret Snapper i en række videoklip en kirke og stiller nysgerrige spørgsmål til dem, hun møder børnekoret, familierne til spaghettigudstjenesten og præsten Pia. Man får også ideer til konkrete aktiviteter, som for eksempel at lave smukke engle af tefiltre, plante blomsterfrø eller at sprede lidt glæde ved at lægge papirlapper med små hilsner i biblioteksbøger. Snapperklubben er et samarbejde mellem folkekirken.dk, Folkekirkens Dåbshilsen og DKM. Det er opstået ud af projektet 'Sigurd fortæller Bibelhistorier' med Sigurd Barrett, hvor Sigurd fortæller 24 bibelhistorier til Snapper. I våbenhuset finder du en flyer om snapperklubben.dk Frivillighed Har du lidt tid og overskud eller nogle ideer du gerne vil af med, så mangler kirken altid frivillige hænder. I Bistrupkirken er du en del af et godt fællesskab, hvor alle kan bidrage med det, de har lyst til, og i det omfang de har tid. Har du lyst til at deltage i vores spaghettigudstjenester har vi brug for det, både til at hjælpe kirketjeneren i køkkenet, men også til andre funktioner. Du kan også hjælpe til babysalmesang og juniorkonfirmander, eller passe børn under prædiken til højmessen. Ring og snak med en af de ansatte, hvis du har tid og lyst til stort eller småt. Vi er taknemmelige for enhver hjælp, og jo flere aktive frivillige jo bedre kirke kan vi lave.

11 Bistrupkirkens informationer Hjemmesiden. Her findes aktuel information om kirken, arrangementer, aktiviteter og meget andet Web-master: Susanne Tidemann. Bistrupkoret. Koret synger flerstemmig korsang. Bl.a. danske sange, viser, nye salmer m.v. Formand: Peder Kallesøe. Tlf: Leder: Kirkens organist Kristian Stange. Tirsdagscafé 1. tirsdag i hver måned kl ca. 16. inviteres til hyggelig eftermiddag med et varieret program i kirkens lokaler. Kaffen koster 20 kr. Leder: Bente Kjær Pedersen. Tlf: Besøgstjenesten. Henvendelse om besøg kan ske til Birthe Steengaard. Tlf: Træffes ikke mandag. Legerummet.»Cafe Noa«Er åbent hver søndag i forbindelse med gudstjenesten. Hyggeklubben. Samles 3. tirsdag i måneden kl Der er adgang for alle, der har lyst til at være med til hyggeligt samvær. Leder: Kis Larsen. Tlf: Kirketaxa. Ønsker man at anvende kirketaxa, skal man rette henvendelse til kirkens kontor, så man kan blive tilmeldt kørselsordningen Tlf. tirs. - fre: Husk Gudstjeneste: Bistrupkirken søger frivillige Vi har ofte brug for en hjælpende hånd i Bistrupkirken især til børnearrangementer. Vi tror, der er mange unge og børnefamilier, der har lyst til at give en hånd med. Har du lyst til at sætte dit præg på kirken og være en del af fællesskabet, kan du læse mere om frivillige i Bistrupkirken på

12 Sognepræst: Pr. 1. august Michael Esper Andersen Ringvejen 7a Tlf: Mobil: Bistrupkirkens kontor: Ringvejen 7, Tlf: Kontortid: Tirsdag-fredag kl Torsdag tillige kl Mail: Hjemmeside: Kordegn: Helle Sørensen. Tlf. i kirken: Mail: Sogne - og sygehuspræst: Anna Marie Bram Christensen. Karlsvej 30. Tlf: Mobil: Mail: Træffes som regel i kirken tirsdag kl Tlf eller efter aftale. Organist: Kristian Stange. Tlf. i kirken: Mobil: Mail: Kirketjener: Ejvind Foss-Juul. Tlf: Tlf. i kirken Mail: Kirketjener: Henrik Møller Pedersen. Tlf: Tlf. i kirken Man er altid velkommen til at kontakte sognepræsten for et besøg, hjemmealtergang eller blot en samtale. Præsten har tavshedspligt. Kirkeværge. Bodil Wiwe. Tlf Redaktionsudvalg. Dorte Sørensen, Carsten Winther Pedersen, Susanne Tidemann Mail: Stof til kirkebladet sendes til kirkens kontor. Sognemedhjælper: Susanne Tidemann base i Cafe Noa Tlf: Mail: Menighedsrådets formand: John Sander Christiansen. Tlf: