nr maj 2015 Matthew Benham MATEMATIK I MIDTJYLLAND VERDEN RUNDT ALPI kontorer DANISH BEAUTY AWARD Den røde løber

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "nr. 16 - maj 2015 Matthew Benham MATEMATIK I MIDTJYLLAND VERDEN RUNDT ALPI kontorer DANISH BEAUTY AWARD Den røde løber"

Transkript

1 nr maj 2015 Matthew Benham MATEMATIK I MIDTJYLLAND DANISH BEAUTY AWARD Den røde løber VERDEN RUNDT ALPI kontorer

2 02 03 EN ENERGISK SØMAND FAKTA Bopælen i Lund ved Horsens rummer en sammenbragt familie. Michael er gift med Karin, som ernærer sig som life coach og mentor med både virksomheder og private i kundeporteføljen. Den livlige børneflok tæller Sofie (7), Mathilde (11), Andreas (13) og Gustav (14). MICHAEL HAAHR HANSEN, 44 år, er ny Key Account Manager hos ALPI AIR & SEA. Med udgangspunkt i Herning opererer Michael energisk i hele Danmark. Michael er udlært speditør hos Samson Transport i Billund. Dette kombineret med erfaring som både sælger og udvikler hos Scan Global Logistics og senest Prime Cargo i Kolding gør, at Michael har en god fornemmelse for specielt den oversøiske del af speditionsbranchen i Danmark. levende og fleksibel organisation og ikke mindst en løsningsorienteret adfærd, som jeg glæder mig over at være blevet en del af, slutter Michael Haahr Hansen. INDHOLD 3 En energisk sømand 4 En fysiker i FC Midtjylland 6 Danish Beauty Award 8 Verden rundt 14 En gentleman takker af 16 ALPI på banen 18 Nye Alpister 20 Hist & Pist -Speditionsbranchen er ikke særlig værdsat. Og det er delvist selvforskyldt. Men hos ALPI arbejder vi stenhårdt hver dag på at være en seriøs og ansvarlig samarbejdspartner. Vi fragter gods fra A til B, men måden det foregår på, kan være en kompliceret logistikløsning, som skal udvikles sammen med kunden. Vi skal forsøge at finde den mest optimale vej, det bedst mulige set-up, for hver enkelt kunde. Og det kræver erfaring, netværk og handlekraft, når sådanne oversøiske løsninger skal strikkes sammen, fortæller Michael og fortsætter: - I mine tidligere jobs hørte jeg meget godt om ALPI. Der er mange dygtige transportører, men ALPIs vinderkultur og stærke CSR profil adskiller os fra andre i branchen. -ALPI har en værdibaseret forretningsmodel, en Sommerferien går til? Bøhmen, Tjekkiet fedt landskab og dejligt sted som er forholdsvist kort i køreafstand Min bedste ferie var? Cinque Terre, Italien syd for Genova. Fantastiske små bjerglandsbyer helt ud til kysten Formen holdes ved lige med? Badminton, mange børn og yngre kone Grill gas eller kul? Udelukkende kul gas kun til optænding Det bedste ved sommeren er? Varmen og at sidde udenfor de dejlige sommeraftener

3 04 05 EN FYSIKER I FC MIDTJYLLAND ALPI News har talt med storaktionæren i FC Midtjylland, engelske Matthew Benham, om den lille klub med de store ambitioner Foto: Kaj B. Kristensen, fo2oj1.dk FAKTA Matthew Benham, 46 år, bosiddende i London Ejer: Brentford FC, Matchbook, Smartodds Majoritetsejer: FC Midtjylland Formler er bedre end fornemmelser Fysiker, milliardær, investor, analytiker og fodboldklubejer. Visitkortet for Matthew Benham skal være stort, hvis der skal være plads til alle hans titler. Da ALPI er hovedsponsor i FCM håndbold har ALPI News fået en mulighed for at spørge lidt ind til personen Matthew Benham samt hans enestående måde at drive forretning på. Matthew Benham er ejer af analysefirmaet Smartodds, der systematisk analyserer data fra stort set alle fodboldspillere og -kampe i Europa. Disse data fodres til nogle formler, der giver viden om blandt andet undervurderede spillere, hvilket land og liga en spiller vil klare sig bedst i, samt hvilke spillere et hold mangler for at kunne præstere bedre. Smartodds leverer desuden spilforslag til nogle få storgamblere, når der skal spilles hos bookmakerne. Som storaktionær i FC Midtjylland har Matthew Benham givet klubben adgang til disse data, som er nyttige, når klubben skal vurdere en potentiel ny spiller eller evaluere den nuværende spillertrup. Som fysiker betyder tal og matematik meget for Matthew Benham. Vi spurgte, om det ligefrem er en form for poesi for ham: - Jeg tror, at tal og formler kan hjælpe os med at træffe bedre beslutninger. De er ikke perfekte, men de er mindre fejlagtige end menneskelige intuitioner og fornemmelser, udtaler Benham. FC Midtjylland Matthew Benham har investeret massivt i FC Midtjylland, og da det historisk set stort set aldrig er lykkes for nogen at tjene penge på fodbold i Danmark, var det oplagt at spørge ham, hvorfor han tror på, at netop hans investering i FC Midtjylland kan blive profitabel. Vi tror på vores FC MIDTJYLLAND HAR DET, DER SKAL TIL FOR AT BLIVE EN SUCCESFULD TOPKLUB: IMPONERENDE TALENTUDVIKLING, PASSIONERET LEDELSE OG STÆRKT LOKALT FUNDEREDE RØDDER transfer-filosofi, og når den lykkes for os, så kan vi indfri de sportslige forventninger. Sammenholdt med øgede sponsorindtægter vil det betyde, at det bliver en god investering. Indtil videre er det gået rigtigt fint for FC Midtjylland. Fodboldholdet ligger p.t. på førstepladsen så målet om at spille i Champions League eller Europa League næste sæson ser ud til at være absolut realistisk. FC Midtjylland er jo også kvindehåndbold, og Matthew Benhams er meget imponeret over de resultater, som håndboldpigerne har præsteret de seneste sæsoner. Jeg håber på at kunne overvære DM-finalen imod Team Esbjerg. Min svigerfar er faktisk tidligere landsholdsspiller for det serbiske håndboldlandshold, så håndbold er ikke helt ukendt for mig, slutter Matthew Benham.

4 06 07 DANISH BEAUTY AWARD 2015 Andreas Bo og Mascha Vang Julie Zangenberg Christiane Schaumburg-Müller O Connor Den danske kosmetik- og skønhedsbranche har afholdt stor branchefest Danish Beauty Award Dennis Knudsen vandt kategorien årets ildsjæl for hans årelange indsats i skønhedens og kosmetikkens verden Milliarderne ruller i den danske kosmetikbranche. I 2014 spenderede danskerne godt 8 mia. kr. på kosmetik og personlig pleje de fleste penge bruges på hudpleje (mere end 2 milliarder kr.) skarpt forfulgt af produkter til pleje og forskønnelse af vores hår. De store skønhedsmærker på verdensplan sidder på overraskende få hænder. Den franske L Oréalkoncern og Estée Lauder-koncernen fra USA har mange af de kendte mærker i deres stalde. L Oréal blandt andre Lancôme, Biotherm, Body Shop og Garnier. Estée Lauder-koncernen blandt andre MAC, La Mer, Clinique og Origins. Sammenlignet med disse mastodonter er den danske kosmetikbranche beskeden, men der eksisterer dog flere end 100 danske kosmetikvirksomheder, hvoraf ca. en tredjedel faktisk fortsat har produktion i Danmark. ALPI har i flere år haft en godt samarbejde med kosmetik-branchen ved at udføre såvel pick-pack som transportopgaver. Derfor støttede vi op omkring Danish Beauty Award 2015 som sponsor. Danish Beauty Award uddeler hvert år priser til årets bedste skønhedsprodukter i kosmetikbranchen, og eventen er et tilløbsstykke for branchen, pressen og kendisser. Zarkoperfume vandt to kategorier, blogger s choice award og årets danske produkt. ALPIs Martin Bo Black imellem de glade vindere Fredrik Fabian Eriksen og Zarko Pavlov Andrea Elisabeth Rudolph og Claus Møller Jacobsen

5 08 09 VERDEN RUNDT DUBAI MANCHESTER SHANGHAI NEW JERSEY DUBAI international ørkenstat og gateway til Mellemøsten Verdens højeste bygning Burj Khalifa Hver dag fragter vi gods rundt i hele verden for vores kunder i samarbejde med ALPI-kontorer og -partnere. For at få et transportforløb til at lykkes er det vigtigt, at vi har de rigtige samarbejdspartnere i de enkelte lande. De skal tænke transport og logistik på samme måde, som vi selv gør det - samt være dedikerede og servicemindede overfor vores kunder. Vi mener selv, at vi har et meget fint netværk med de bedste spillere på markedet, hvilket vi er meget stolte af. Derfor har vi valgt at sætte fokus på nogen af dem, nemlig vores kontorer og partnere i Dubai, Manchester, Shanghai og New Jersey. Dubai er et af de syv emirater der udgør de Forenede Arabiske Emirater (UAE) samt hovedbyen i emiratet af samme navn. Dubai er en af de mest avancerede og moderne byer i verden, og er igennem de senere år blevet et vigtigt turistområde i Mellemøsten. Det er en kendt sag, at Dubai altid har haft en svaghed for kæmpe byggerier som verdens højeste bygning Burj Khalifa og verdens største shopping center Dubai Mall. Og efter flere års stilstand i byggeriet, tænker Dubai nu stort igen. Dubai vil samle Barcelona, New York og London under ét tag Et af de nye store byggeprojekter kan blive en kæmpe indendørs by, der samler det bedste fra en række af verdens byer under ét tag. Et center der efter planen skal indeholde New Yorks Broadway, Londons Oxford Street og Ramblaen i Barcelona Golden Cargo Service LLT deraf navnet på centret Mall of the World. Et andet mega-byggeri er lufthavnen Al-Maktoum International, der vil være verdens største lufthavn, når den står endelig færdig i Til den tid har den så også kapacitet til at tage imod hele 160 millioner passagerer og 12 millioner tons fragt hvert år. Den udenlandske arbejdskraft udgør mere end 90 % af arbejdsstyrken i Dubai, og næsten alle logistikfolk er indere. Man mener, at 60 % af den samlede arbejdsstyrke i Dubai er indere eller pakistanere. ALPI i Dubai ALPI har opereret i Dubai siden 2002, og vi fragter hver uge produkter indenfor den højprofilerede betegnelse danish design til ørkenstaten. I dag har vi et fast agentsamarbejde med Golden Cargo Service LLT. Golden Cargo har siden 1995 haft kontor i Dubai, og er gået fra at være en traditionel speditør til i dag at tilbyde komplette globale transportløsninger, herunder multimodaltransport (red. transport som indebærer flere forskellige transporttyper fra afsender til modtager). Og med Dubai som gateway til Mellemøsten er både lokal og global viden en nødvendighed, hvis man vil agere og transportere i og omkring ørkenstaten.

6 10 11 MANCHESTER RØDT OG LYSEBLÅT Manchester fra industri til kultur Manchester er lokaliseret i det nordvestlige England, og er den pt. hurtigst voksende by i England. I 1800-tallet var Manchester centrum for verdens bomuldsfabrikation og den industrielle revolution hvilket på den tid gav Manchester tilnavnet the grim up north (det grumme nord, red.) på grund af byens tilsodede bygninger og de barske levevilkår. Manchester er stadig en af Storbritanniens dominerende industribyer, om end byens traditionelle tekstil- og maskinproduktion er erstattet med højteknologisk industri, foruden fødevare-, tv- og filmindustri. Kultur, kultur, kultur I dag er Manchester en europæisk kulturel, innovativ og pulserende metropol. Byen rummer mere end 90 museer og gallerier samt restaurerede områder, hvor kreativitet og innovation er i fokus. Manchester har fostret næsten lige så mange store musikere som fodboldspillere - The Hollies, The Bee Gees, Oasis, Sex Pistols, Take That, The Happy Mondays, Morrissey blot for at nævne nogle få. ALPI i UK ALPI startede op i Storbritannien tilbage i og i dag har vi fire ALPI kontorer i henholdsvis Heathrow, Basildon, Birmingham og Manchester. ALPI i UK beskæftiger i alt 75 medarbejdere, der arbejder med international transport til og fra hele verden sammen med de globale ALPI-kontorer og samarbejdspartnere. Man har igennem årene specialiseret sig i transport af stykgods og delpartier til og fra resten af Europa, og i de seneste år har de oversøiske destinationer ligeledes stået for en stor del af den positive udvikling, som ALPI UK har oplevet. Passionen for fodbold flyder som en kraftig, medrivende strøm gennem hele den engelske storby. Og det uanset, om man holder med de røde djævle fra United eller de himmelblå fra City. Alle i Manchester unge som gamle, kvinder som mænd har et fodboldhold, som de brænder for. Medarbejdere hos ALPI Manchester

7 13 Containerhavnen Port Newark med vue til Manhatten SHANGHAI fortid og fremtid Shanghai, der er placeret i det østlige Kina, er Folkerepublikkens største by målt på indbyggertal - med mere end 20 millioner indbyggere. Med et af verdens højeste indbyggertal og verdens travleste havn, er der fuld fart over feltet og liv 24 timer i døgnet i Shanghai. Byen er både fortid og fremtid mange års historie kombineret med teknologisk fantasi. Fra fiskerby til økonomisk centrum Oprindeligt var Shanghai en søvnig fiskerby. I 1920 erne og i 1930 erne blev Shanghai omtalt som Østens Paris. Engelske og franske kolonimagter byggede prangende bygninger. Opiumsbuler, hasardspillet og dekadencen blomstrede. Festen stoppede da Mao kom til magten i Sammen med Hong Kong er Shanghai i dag Gateway Global Logistics Kinas økonomiske centrum. Økonomiske reformprocesser har gradvist reduceret andelen af statsejede virksomheder og givet det private erhvervsliv friere spillerum, og der er i høj grad blevet åbnet op for store udenlandske investeringer. Økonomien er således 16-doblet i løbet af 15 år, og resultatet er til at få øje på. ALPI i Shanghai I mere end 15 år har ALPI arbejdet sammen med Gateway Global Logistics, GGL, som er en af de førende logistikudbydere i Fjernøsten. GGL har kontorer i Kinas største byer og internationalt orienterede medarbejdere, der har fokus på fleksibilitet og personlig engagement. Samtidig har GGL et årelangt samarbejde med nogle af verdens største cargo-selskaber, som Emirates Airlines og Cargolux samt indgående kendskab til forholdene omkring told og myndigheder. Derfor er GGL vores primære agent og samarbejdspartner i Kina på sø- og luftfragt. Shanghai-kontoret med dets 58 medarbejdere er placeret i det hektiske downtown, hvor et fast ALPI team tager hånd om vores forsendelser til og fra Folkerepublikkens økonomiske centrum. Shanghai skyline NEW JERSEY - COAST AND VALUE New Jersey er en af USA s 50 delstater. Staten grænser op til staten New York og Atlanterhavet. New Jersey er blandt USA s tættest befolkede, tættest trafikerede og mest urbaniserede stater. De største byer i New Jersey er med tiden vokset sammen og indgår i New Yorks metropolområde. I dag er New Jersey et område med en bred vifte af industrier. Den største er kemikalierindustrien, hvor New Jersey har de førende forskningscentre i verden. Andre vigtige industriprodukter er lægemidler, maskiner, elektroniske artikler samt beklædning. New Jersey huser ikke mindre end multinationale virksomheder fra 40 forskellige lande. Turisme er den næststørste industri i New Jersey. Staten har fantastiske strande og mange ferieområder langs Atlanterhavskysten, som også New Yorks beboere bruger flittigt. vi fragter. Amerikanerne har tradition for at handle lokalt og nationalt, men der er en række udviklings- og holdningstendenser i det amerikanske samfund for øjeblikket, der matcher fint med de danske kompetencer og produkter. ALPI i New Jersey Port Newark, New Jersey, er den havn vi fragter mest gods til. Blandt andet er et stort køle-/fryselager omdrejningspunkt for vores fødevarekunder. Derudover har New Jerseykontoret en stor afdeling, der tager sig af fortoldning af de danske varer, når de ankommer til USA. ALPI-afdelingen i New Jersey har 30 medarbejdere, og der sidder således ALPI-folk på begge sider af Atlanten, som i samarbejde får godset sikkert frem mellem Danmark og New Jersey. Kæmpe container havn Transportindustrien er stærk i New Jersey på grund af delstatens strategiske beliggenhed - nær ved forbrugs-magneten New York - og havnen, Port Newark-Elizabeth Marine Terminal, er en af verdens største containerhavne. ALPI har 7 kontorer og terminaler i USA med mere end 100 medarbejdere. Søfragt til USA er hos ALPI vokset betydeligt de seneste tre år. Det er primært fødevarer, maskiner, møbler og medicinalvarer, Medarbejdere hos ALPI New Jersey

8 14 15 EN GENTLEMAN TAKKER AF FLEMMING SCHIBSBYE, født i 1950, startede som speditør-elev i Efter 48 år i branchen, takkede den vellidte og driftssikre herningenser af i april 2015 og startede et velfortjent og selvvalgt otium. Flemming har delt overvejelser og anekdoter om branchen med News og fortalt om det, han kalder sin fantastiske rejse med ALPI. -Umiddelbart efter realskolen kom jeg som 17-årig i speditør-lære. Jeg ville egentligt gerne være håndværker og søgte også læreplads hos DSB som trafikkontrollør. Ved en tilfældighed endte jeg hos LEMAN, så spedition var ikke mit første valg, fortæller den ansvarsfulde speditør og fortsætter vi elever blev sendt på toldkontoret hver formiddag for at klare fortoldningen, hvor vi blandt andet (på kundens vegne) betalte told, moms og afgifter kontant. Dagen efter blev der lavet en faktura, som vi elever igen kørte ud med til kunderne og fik diverse udlæg med retur i kontanter eller på check og alt foregik på knallert. Der var dengang mange små fabrikker i Herning-området, og vi elever besøgte dem dagligt. Efter mere end 20 år hos Impex/P.O. Brammer, startede Flemming UMIDDELBART EFTER Schibsbye hos ALPI i REALSKOLEN KOM JEG SOM Det har været en fantastisk rejse. 17-ÅRIG I SPEDITØR-LÆRE Dengang var vi færre end 20 medarbejdere, og jeg var med til at starte Benelux-trafikken op fra bunden. I dag er der alene i Herning mere end 100 ALPIster, så der er sket utroligt meget. Alt går hurtigere i dag, blandet andet på grund af den teknologiske udvikling. Da jeg startede i branchen, kommunikerede vi via fastnettelefoni og telefax, og man levede med en længere transittid, beretter Flemming. Sommerferien går til? Tre uger i Piemonte og ved Comosøen i Italien Min bedste ferie var? En ferie på Sicilien tæt på lokalsamfundet - med min kone for år tilbage Formen holdes ved lige med? Cykling og fremadrettet i DGI-huset i Herning Grill - gas eller kul? Jeg har lige fået en gasgrill - så begge dele Det bedste ved sommeren er? De lyse morgener og de lune aftener Efter næsten 50 år i branchen anbefaler Flemming de unge mennesker at søge speditionsvejen. -Det er en god branche at uddanne sig i. Hverdagen er spændende og afvekslende. Nye udfordringer hver dag i et internationalt miljø, samt tæt og god kontakt til kunder, samarbejdspartnere og gode kollegaer. Speditionsbranchen er også hektisk, men jeg har nu aldrig haft stress-symptomer, forklarer den rolige herningenser. Hvad fremtiden uden lastbiler og paller bringer, er Flemming slet ikke i tvivl om. Min kone, Dorte, og jeg skal bruge mere tid i vores sommerhus på Fur, ligesom vi nu kan rejse, når vi har lyst. Der er allerede booket tre rejser i Og så skal toårige Sebastian og fireårige Sofie se mere til deres farfar. Jeg elsker at være udendørs og fisker gerne havørreder og fjordrejer på Fur, ligesom der nu er mere tid til jagtture med kammerater. Jeg har nydt ALPIs fleksibilitet, som betyder, at jeg i nogle måneder har arbejdet fire dage ugentligt, slutter den sympatiske Flemming Schibsbye. Niels Arne Markussen, adm. direktør, ALPI: Der kan og skal anvendes mange superlativer, når vi taler om Flemming Jeg var faktisk ret stolt, da vi fik ham ansat for næsten 13 år siden. Ikke blot havde Flemming været ansat næsten hele sit liv hos P.O. Brammer, men han var og er også indbegrebet af en førsteklasses speditør, der kender sin metier. Flemming er i sit es, når bilerne skal disponeres og sendes afsted til et af Benelux-landene. Der bliver arbejdet koncentreret med stort engagement og med fokus på service og kvalitet. Herudover er han meget vellidt blandt kunder og kolleger. Han tager ansvar og drager omsorg for sine omgivelsers ve og vel. Smilet og humoren har Flemming let adgang til, og en af de sjovere udtalelser kom, da han engang var faldet og havde overstået en kompliceret knæoperation. Efter nogle ugers sygeorlov sad vi og talte om, hvornår han var i stand til at starte op igen, og om hvordan han så på det kommende otium. Det kan jeg godt sige dig, Niels Arne efter at have gået hjemme i et stykke tid nu så har jeg fundet ud af, at jeg slet ikke er klar til at gå på pension endnu. Nu er tiden kommet, og jeg håber, at Flemming, sammen med familien, bliver rig på nye og spændende oplevelser.

9 16 17 ALPI PÅ BANEN klip fra vores scrapbog Efter mange år som topmålmand i håndboldligaen sætter Jan Tromle Nielsen sig i direktørstolen hos Århus Håndbold FCM Håndbold, pokalmestre Næsby Boldklub, Anders Lagoni FCM Special Olympics, trænerstab FCM Special Olympics Herning Blue Fox, pokalmestre Team Tvis Holstebro, træner Klavs Bruun Jørgensen Skjern Håndbold Team Tvis Holstebro, træner Niels Agesen og trænerkollega Helle Thomsen, FCM Special Olympics på besøg hos KIF Kolding København, Bo Spellerberg og Lasse Andersson Line Jørgensen og Nycke Groot, profiler i FCM Håndbold, fortsætter håndboldeventyret i henholdsvis Rumænien og Ungarn HC Odense, ALPI fighter Kamilla Kristensen

10 18 19 NYE ALPISTER 10 ÅRS JUBILÆUM Greve: 1. Thomas Ræstad, trafikchef for Norden. Thomas er 32 år Den 1. februar 2015 fejrede Mette Hesselund sit 10 års jubilæum hos ALPI i Herning. I løbet af de 10 år har Mette prøvet kræfter med alle arbejdsopgaver i bogholderiet, ligesom hun også er blevet mor to gange. I dag håndterer Mette primært ALPIs udenlandske debitorer. og har virket i forskellige LEMAN afdelinger de seneste par år i Greve-afdelingen. 2. Katja Jørgensen, logistikassistent. Katja er 34 år og kommer fra en lignende stilling hos DSV. 3. Nicolaj Henningsen, lagerassistent. Nicolaj er 30 år og 4 5 kommer fra en tilsvarende stilling hos Logistikkompagniet. Herning: 4. Kenneth Ploug Olterbech, lager- og logistikelev. Kenneth er 28 år og har flere års erfaring fra tilsvarende jobs. 5. Heini Grønvall Andersen, lagerassistent. Heini er år og har en militær baggrund. Han har de seneste år haft ansættelse som chauffør. 6. André Jensen, afdelingsleder i nationalafdelingen. André er 39 år og har flere års brancheerfaring. Han er udlært speditør hos Samson Transport og har senest været leder af kørselsafdelingen hos IBF i Ikast. 7. Michael Haahr Hansen, Key Account Manager i ALPI Air & Sea. 43 årige Michael kommer fra en lignende stilling som sælger og udvikler på sø- og luftfragt hos Prime Cargo i Kolding. 8. Ann Lind Kirkegaard, speditør i told-afdelingen i Herning. Ann er 55 år, udlært speditør, og vender tilbage til ALPI efter nogle år hos B&O. 9. Maja Venø Pedersen, speditør i Sverigesafdelingen. Maja er 31 år og har flere års erfaring fra speditionsbranchen. Maja vender tilbage efter endt barsel til en fast stilling hos ALPI. KENDTE ALPISTER 1 Herning: 1. Mikkel Mortensen, færdiguddannet speditør d. 1. maj 2015 og fortsætter i Benelux-afdelingen.

11 HIST & PIST også på facebook TRANSPORT AF TEKSTILER FRA PARIS - NEMT OG EFFEKTIVT MED ALPI Du kan indlevere kartoner og pakker i ALPIs butik i Paris, Le Sentier. ALPI klarer så fragten videre til Danmark. Vi henter selvfølgelig også gerne hos dine leverandører. Forårs fiesta hos ALPI Kresta, Aske, Stephan, Mikkel i gult og Søren. 2 x damelandsholdstrænere, håndbold: FCMs Helle Thomsen startede som svensk landstræner forud for EM I denne rolle førte hun svenskerne til bronzemedaljer. Team Tvis Holstebros herretræner, Klavs Bruun Jørgensen, tiltræder jobbet som dansk landsholdstræner i sommeren Vareforsikring mere end en overvejelse værd. Det kan være dyrt at lade være. HUSK man kan tegne vareforsikring pr. sending eller på alle transporter hos ALPI. Vejlevej 5, Lind DK-7400 Herning Greve Main 32 DK-2670 Greve Tarupvej DK-5210 Odense NV T: M:

Dansk Aktionærforening. 5. november 2008

Dansk Aktionærforening. 5. november 2008 Dansk Aktionærforening 5. november 2008 Uendeligt stort udvalg af transport- og logistikløsninger DSV tilbyder global transport og logistik. DSV har 25.200 ansatte på verdensplan og egne kontorer i mere

Læs mere

International System Transport a-s

International System Transport a-s International System Transport a-s VORES HISTORIE 1900 Selskabet grundlægges i København af Paul Lehmann 1971 LEMAN USA stiftes 1973 Navneskifte til LEMAN, for som man siger: - det er nemmere med LEMAN

Læs mere

Lundgaard Racing. Foto: Dorte Grann Fotografi, tlf. 75 89 04 35

Lundgaard Racing. Foto: Dorte Grann Fotografi, tlf. 75 89 04 35 Lundgaard Racing Foto: Dorte Grann Fotografi, tlf. 75 89 04 35 Verdensmestre - er vi ikke endnu, men måske kan vi blive det ved fælles hjælp!! Bliv medlem af Lundgaard Racing sponsornetværk! Lundgaard

Læs mere

LEMAN / Præsentation

LEMAN / Præsentation LEMAN / Præsentation LEMAN / Præsentation / Vores historie Vores historie 1900 Selskabet grundlægges i København af Paul Lehmann 1925 25 års jubilæum, kontor i København 1950 50 års jubilæum, kontorer

Læs mere

skyld skaber ny klubform Fodbold for samværets

skyld skaber ny klubform Fodbold for samværets Formand Thomas Auens Laursen samlede for tre år siden nogle gamle venner, der havde lagt fodbolden på hylden. I dag er der 55 seniorspillere i klubben. DEN NY KLUB HAR IKKE HAFT TILGANG FRA DEN EKSISTERENDE

Læs mere

side 9 manden Portræt af formanden for Stilladsarbejdernes Brancheklub i Nordjylland

side 9 manden Portræt af formanden for Stilladsarbejdernes Brancheklub i Nordjylland StilladsInformation nr. 74 - februar 2005 side 9 manden Portræt af formanden for Stilladsarbejdernes Brancheklub i Nordjylland Navn: Jan Hugreffe Strand Bopæl: Aalborg Alder: 36 Start i branchen: 1994

Læs mere

SPONSORKONCEPT 2015/2016

SPONSORKONCEPT 2015/2016 SPONSORKONCEPT 2015/2016 At skabe et lokalt samlingspunkt for erhvervslivet med udgangspunkt i herreelitefodbold. Rishøj Boldklub vil brande Køge by og Køge kommune nationalt gennem sportslige resultater.

Læs mere

SPOT PÅ SPILLERAGENTER

SPOT PÅ SPILLERAGENTER SPOT PÅ SPILLERAGENTER Af Martin Bager & Lean Bach - bragt i Spillernyt, marts 2011 Agenter fylder mere og mere på den danske håndboldscene på godt og ondt. Martin Bager og Lean Bach er suppleanter i Håndbold

Læs mere

Globalisering. Arbejdsspørgsmål

Globalisering. Arbejdsspørgsmål Globalisering Når man taler om taler man om en verden, hvor landene bliver stadig tættere forbundne og mere afhængige af hinanden. Verden er i dag knyttet sammen i et tæt netværk for produktion, køb og

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Beretning til VIF s generalforsamlingen 2014

Beretning til VIF s generalforsamlingen 2014 Beretning til VIF s generalforsamlingen 2014 Fredag den 7. juli 1939 var startskuddet til det vi er en del af i dag. I år er året, hvor Vivild Idrætsforening fylder 75 år. Oprettelsen af VIF var et billede

Læs mere

power to the sea integrerede elektriske løsninger

power to the sea integrerede elektriske løsninger power to the sea integrerede elektriske løsninger fra det store overblik til de små detaljer vi gør det komplicerede enkelt for dig hvor svært skal det være? Der er noget specielt over det maritime. Noget

Læs mere

Det handler om ildsjæle

Det handler om ildsjæle Det handler om ildsjæle Talentudvikling, Holdsport & Erhvervsnetværk Et sponsorat skal være et dynamisk samarbejde til glæde og gavn for begge parter derfor er vores sponsorer ikke bare sponsorer men samarbejdspartnere

Læs mere

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev Kære venner og støtter af Mushemba Foundation og Trinity Skolen, Det er ca. 4 mdr. siden vi sidst har skrevet til jer, og givet opdatering på vores arbejde. Nu er det på tide, at vi informerer lidt igen

Læs mere

Passion for tømmerhandel

Passion for tømmerhandel år med byggeri Passion for tømmerhandel Det hele startede i 1974. Drivkraften var en passion for tømmerhandel for medejer Vagn Hansen. Stedet var Øster Jølby midt på Mors, og det blev begyndelsen på den

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor: Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12 spot på sporten // JANUAR 2012 Hovedsponsor: GODT NYTÅR TIL ALLE... Selv om vi snart skriver medio januar, vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle

Læs mere

I hear and I forget, I see and I remember, I experience and I understand STUDY TOURS

I hear and I forget, I see and I remember, I experience and I understand STUDY TOURS 中 国 异 途 I hear and I forget, I see and I remember, I experience and I understand STUDY TOURS KOM TÆT PÅ KINA! Invester i fremtiden og oplev verdens næste supermagt bag facaden på en studietur, der byder

Læs mere

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Hej Allesammen, Sæsonen 2014/2015, min første i Gentofte Svømmeklub, er på vej ind i de sidste spændende og afgørende uger, Selvom mange kilometer

Læs mere

Virksomhederne i Frederikshavn Kommune er i vækst og leder efter dygtige medarbejdere og studerende måske er det dig, de mangler?

Virksomhederne i Frederikshavn Kommune er i vækst og leder efter dygtige medarbejdere og studerende måske er det dig, de mangler? Virksomhederne i Frederikshavn Kommune er i vækst og leder efter dygtige medarbejdere og studerende måske er det dig, de mangler? Et erhvervsliv i vækst, som har brug for dig 2 Vækst, innovation og gode

Læs mere

Den nemme vej til den rigtige løsning

Den nemme vej til den rigtige løsning Den nemme vej til den rigtige løsning Vi er aldrig længere væk end den nærmeste telefon Du kan altid ringe og spørge til produkterne eller få klar besked om forventet levering af bestilte varer. Det er

Læs mere

Nordic Rentals - fra årsmøde til rockfestival

Nordic Rentals - fra årsmøde til rockfestival BAGGRUND UDLEJNING Tekst: Peter Hyldahl, phy@monitor.dk Nordic Rentals - fra årsmøde til rockfestival Skal man lave en konference, holde festival eller andet, som kræver AV, lyd, lys og scener i den absolutte

Læs mere

PORTRÆT // LIVTAG #6 2011

PORTRÆT // LIVTAG #6 2011 P PORTRÆT // LIVTAG #6 2011 6 Jeg elsker mit job. En god dag for mig, er en dag, hvor jeg er på arbejde, siger Dennis, der har ansvaret for butikkens kiosk og blandt andet også står for indkøb af varer

Læs mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere - Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere Michael Svendsen har besluttet sig for at sige ja til respirator. Men den dag han ikke længere kan tale eller skrive, vil han have den slukket

Læs mere

Gift/ samlevende /familie Single

Gift/ samlevende /familie Single Navn: Steffen Bonde Alder: 24, født 5. december 1989 Adresse: Havneholmen 38, 2. tv Mail: sbj@citius-remex.com Telefon: +45 31 12 30 33 Facebookside: CitiusRemex og Steffen Bonde Evt webside: www.citius-remex.com

Læs mere

Virksomhedsudvikling

Virksomhedsudvikling Facts om Redmark Redmark er Danmarks 7. største revisionsfirma Redmark er repræsenteret i 3 byer i Danmark: Aalborg, Aarhus og København Vi er mere end 230 ansatte heraf 38 statsautoriserede revisorer

Læs mere

Fodbolden. indvandrere

Fodbolden. indvandrere Fodbolden indvandrere Fodbolden indvandrere 4 Formand for Den Østlige Forening i Aalborg Øst, Salah Touska (tv) og fodboldtræner, kampfordeler og alt muligt andet i fodboldklubben, Mohamed Agha. Ildsjæl

Læs mere

AXA Powers motionsaktiviteter

AXA Powers motionsaktiviteter AXA Powers motionsaktiviteter AM:2011 8. november, 2011 Nyborg Strand 8.-10. June 2009 Motion på arbejdspladsen, den korte version Faktum Alle er enige om, at 30 minutters motion om dagen er sundt Synspunkt

Læs mere

Rejsebrev fra Changzhou, Kina juni 2014

Rejsebrev fra Changzhou, Kina juni 2014 Rejsebrev fra Changzhou, Kina juni 2014 Andreas Lose Min praktik og deres pædagogik Nu er jeg næsten færdig med min praktik, og det går godt. Jeg er i en børnehave, som hedder DaDi kindergarten of Changzhou

Læs mere

TRANSPORTFORSIKRING. Næsten halvdelen af alle forsendelser under transport er utilstrækkeligt forsikret.

TRANSPORTFORSIKRING. Næsten halvdelen af alle forsendelser under transport er utilstrækkeligt forsikret. TRANSPORTFORSIKRING TRANSPORTFORSIKRING Næsten halvdelen af alle forsendelser under transport er utilstrækkeligt forsikret. Modtagere og afsendere er ofte ikke klar over, hvad der er på spil, og hvem der

Læs mere

Bloggigant køber Mascha Vangs millionvirksomhed: Blognetværket Blogly bliver en del af Bloggers Delight

Bloggigant køber Mascha Vangs millionvirksomhed: Blognetværket Blogly bliver en del af Bloggers Delight Pressemeddelelse København, d. 9.11.2017 Bloggigant køber Mascha Vangs millionvirksomhed: Blognetværket Blogly bliver en del af Bloggers Delight Efter to år med stor vækst er Blogly, som hidtil har været

Læs mere

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU.

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU. Danmark er et monarki, hvor der bor ca. 5,4 millioner mennesker. Mere end en million er under 17 år. Ligeledes er mere end en million over 60 år. Med andre ord er der ca. 3 millioner mennesker i den erhvervsaktive

Læs mere

Årets gang 2007. 2007 Årgang 98, Miniput Yngste:

Årets gang 2007. 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: Årets gang 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: Årgang 98 har haft en meget flot sæson, hvor hovedmålet var at lære at spille den rigtige fodbold a la AB, og helst i den bedste

Læs mere

Topsportens oversete potentialer

Topsportens oversete potentialer Topsportens oversete potentialer Kompetencer & Koncepter på et vanskeligt (sponsor)marked Aalborg, 18. september 2012 Jagten på THE NEXT BIG THING Post AG København Rammevilkårene er barske og bliver værre

Læs mere

4. generation fører forretningen videre

4. generation fører forretningen videre 1981 2011 4. generation fører forretningen videre 1 Splinterny rustvogn VEJEN: Møbelhandler Søren Fischer Viig, som også driver Fischers Begravelsesforretning i Vejen og P. Brøggers Begravelsesforretning

Læs mere

Da jeg var på jeres alder var der kun 7 års obligatorisk skolegang. Hvis man var blevet træt af skolen, kunne man gå ud efter syvende.

Da jeg var på jeres alder var der kun 7 års obligatorisk skolegang. Hvis man var blevet træt af skolen, kunne man gå ud efter syvende. Kære elever fra 9. årgang Da jeg var på jeres alder var der kun 7 års obligatorisk skolegang. Hvis man var blevet træt af skolen, kunne man gå ud efter syvende. Og det gode var dengang, at man også kunne

Læs mere

Koldings nye flagskib. Kolding Boldklub / Nr. Bjært Strandhuse - Elite

Koldings nye flagskib. Kolding Boldklub / Nr. Bjært Strandhuse - Elite Koldings nye flagskib Kolding Boldklub / Nr. Bjært Strandhuse - Elite Kvindefodbolden i rivende udvikling Danmark har altid været med fremme i kvindefodboldens historie, og vi er fortsat med helt i toppen.

Læs mere

Historie og organisation

Historie og organisation Historie og organisation ECCO en dansk familievirksomhed 2 En multinational organisation 3 Hvem vil have os? 5 En mand og hans drøm 6 ECCO ejer hele værdikæden 7 ECCOs læderproduktion 8 damkjær & vesterager

Læs mere

2012 blev et godt investeringsår

2012 blev et godt investeringsår Analyse januar 2013 2012 blev et godt investeringsår 2012 sluttede som et rigtigt godt år for de 800.000 investorer i de danske investeringsforeninger. Næsten alle investeringsbeviserne gav positive afkast.

Læs mere

NTG Continent A/S. - Et værdifuldt bekendtskab

NTG Continent A/S. - Et værdifuldt bekendtskab NTG Continent A/S - Et værdifuldt bekendtskab Mission Er det vigtigt for dig, er det vigtigt for os! Vores målsætning er, at vi tilpasser os vores kunders behov og ønske for derved at skabe en win-win

Læs mere

Brandingstrategi for Trekantområdet

Brandingstrategi for Trekantområdet Brandingstrategi for Trekantområdet Kolding den 4. november 2014 Formål Formålet med brandingstrategien er at medvirke til, at Trekantområdet bliver synliggjort og kommunikeret som et attraktivt erhvervs-

Læs mere

19. 2012 30, 26. 2012 15:40 LONDON LIVE:

19. 2012 30, 26. 2012 15:40 LONDON LIVE: Side 1 Uge 30, torsdag 26. jul 2012 15:40 LONDON LIVE: Fodbold: Spanien-Japan (m) Spanierne er verdens- og europamestre, så forventningerne er enorme til det spanske olympiske landshold, der i dag møder

Læs mere

HP Fonds og HP Invest i Børsen

HP Fonds og HP Invest i Børsen HP Fonds og HP Invest i Børsen I forbindelse med Specialforeningen HPs modtagelse af Morningstar Award 2013 i kategorien DKK Korte Obligationer, har Børsen den 15. april 2013 bragt 2 artikler om HP Invest

Læs mere

Bilag 1 Informationsmøde med Poul Bendixen

Bilag 1 Informationsmøde med Poul Bendixen Bilag 1 Informationsmøde med Poul Bendixen Første møde med Poul Bendixen d.16-11-09 uge 47 Kaufman ideen: Kaufmann har været i tankerne De er lidt mere lokal, men mere den frække hund! Nerve vil gerne

Læs mere

Randers Herre Håndbold - på vej mod Ligaen. Randers HH A/S mail: as@randershh.dk

Randers Herre Håndbold - på vej mod Ligaen. Randers HH A/S mail: as@randershh.dk Randers Herre Håndbold - på vej mod Ligaen Randers HH A/S mail: as@randershh.dk HVEM ER RANDERS HERRE HÅNDBOLD? Randers Herre Håndbold er en overbygning på 4 af byens gamle håndboldklub ber; Randers Freja,

Læs mere

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU.

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU. Danmark er et monarki, hvor der bor ca. 5,4 millioner mennesker. Mere end en million er under 17 år. Ligeledes er mere end en million over 60 år. Med andre ord er der ca. 3 millioner mennesker i den erhvervsaktive

Læs mere

Født den 3. februar Gift med Sofie 3 børn på 19, 10 og 6 år heraf 2 hjemmeboende. Fritiden bruges på spinning, rejser og familien

Født den 3. februar Gift med Sofie 3 børn på 19, 10 og 6 år heraf 2 hjemmeboende. Fritiden bruges på spinning, rejser og familien Skriv et godt CV - lederstilling Kontaktdata Mark Johansen Markvænget 37 3400 Hillerød Mobil 24 87 99 00 markjoh@tele.dk Født den 3. februar 1973 Gift med Sofie 3 børn på 19, 10 og 6 år heraf 2 hjemmeboende

Læs mere

Trekantshandlen. Trekantsruten. Fakta. Plantageøkonomi. Danske nationale interesser. Vidste du, at... Den florissante periode

Trekantshandlen. Trekantsruten. Fakta. Plantageøkonomi. Danske nationale interesser. Vidste du, at... Den florissante periode Historiefaget.dk: Trekantshandlen Trekantshandlen Trekantshandlen var en handelsrute, hvor våben og forarbejdede varer fra Europa blev bragt til Afrika, slaver fra Afrika til Amerika og endelig sukker,

Læs mere

TemadagsAvisen. Der er et yndigt land eller?

TemadagsAvisen. Der er et yndigt land eller? TemadagsAvisen Der er et yndigt land eller? TemadagsAvisen 2017 GODMORGEN! Og tusind tak for en fantastisk Temadag 2017. Det er vigtigt for os at skabe rammerne for en inspirerende, lærerig og provokerende

Læs mere

DET NYE TEXTILFORUM VELKOMMEN SOM SPONSOR

DET NYE TEXTILFORUM VELKOMMEN SOM SPONSOR DET NYE TEXTILFORUM VELKOMMEN SOM SPONSOR TEXTILFORUM HISTORIEN SKABER VÆRDI Velkommen som sponsor i Det nye Textilforum. Vi inviterer erhvervslivet ind som partnere, og i fællesskab kan vi gøre brug af

Læs mere

TILGÆNGELIGHED OG MOBILITET KØBENHAVNS LUFTHAVN

TILGÆNGELIGHED OG MOBILITET KØBENHAVNS LUFTHAVN 94 TILGÆNGELIGHED OG MOBILITET KØBENHAVNS LUFTHAVN KØBENHAVNS LUFTHAVN Tilgængelighed Tilgængelighed er nøgleordet, når en region skal sikre konkurrenceevnen i den globaliserede verden. Tilgængelighed

Læs mere

satsning er lykkedes, vores egne folk i NIK regi og alle vores sponsorer der har bakket op. Jeg synes at 2011 har været et meget aktivt NIK år, hvor

satsning er lykkedes, vores egne folk i NIK regi og alle vores sponsorer der har bakket op. Jeg synes at 2011 har været et meget aktivt NIK år, hvor Årsberetning 2011 Året startede rigtig godt. På generalforsamlingen fik vi valgt 3 nye medlemmer ind, som dækkede områder i bestyrelsen, vi hidtil nok ikke havde været tæt nok på. Leif Boddi som primært

Læs mere

Gode flyforbindelser sikrer vækst i Danmark

Gode flyforbindelser sikrer vækst i Danmark Organisation for erhvervslivet Maj 2010 Gode flyforbindelser sikrer vækst i Danmark AF CHEFKONSULENT ANNETTE CHRISTENSEN, ANCH@DI.DK Flyforbindelserne ud af Danmark er under pres og det kan betyde lavere

Læs mere

KOM MED PÅ DANMARKS STØRSTE HÅNDBOLDPORTAL

KOM MED PÅ DANMARKS STØRSTE HÅNDBOLDPORTAL KOM MED PÅ DANMARKS STØRSTE HÅNDBOLDPORTAL M E D I E I N F O R M AT I O N 2 LANDETS BEDSTE HÅNDBOLDSITE HBOLD.dk er Danmarks bedste og største håndboldsite. I løbet af de sidste tre år, har HBOLD.dk manifesteret

Læs mere

Forældreundersøgelse. Om dig. Netværk 2014:204,205, 206,207; 1.1 Er du? a. Gift eller bor sammen med en partner b. Enlig c. Ønsker ikke at oplyse

Forældreundersøgelse. Om dig. Netværk 2014:204,205, 206,207; 1.1 Er du? a. Gift eller bor sammen med en partner b. Enlig c. Ønsker ikke at oplyse Om dig 1.1 Er du? a. Gift eller bor sammen med en partner b. Enlig c. Ønsker ikke at oplyse 1.2 Hvad er din alder? 1.3 Hvad er din højeste fuldførte uddannelse? a. Folkeskole 9. eller 10. klasse b. EFG/HG/Teknisk

Læs mere

Et åbent Europa skal styrke europæisk industri

Et åbent Europa skal styrke europæisk industri Januar 2014 Et åbent Europa skal styrke europæisk industri AF chefkonsulent Andreas Brunsgaard, anbu@di.dk Industrien står for 57 pct. af europæisk eksport og for to tredjedele af investeringer i forskning

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Herre Liga All Stars 2012/2013

Herre Liga All Stars 2012/2013 Herre Liga All Stars 2012/2013 I forbindelse med indløbet til herrernes anden DM-finale mellem KIF Kolding København og Aalborg Håndbold kårede Håndbold Spiller Foreningen i samarbejde med Job4player vindertyper

Læs mere

Referat fra netværksmøde Spedition og shipping den 23. august 2012 kl. 9.30 12.00

Referat fra netværksmøde Spedition og shipping den 23. august 2012 kl. 9.30 12.00 Referat fra netværksmøde Spedition og shipping den 23. august 2012 kl. 9.30 12.00 Sted IBC, Kolding lokale 255 Deltagere: Lone Willumsen fra Blue Water, Bente Nielsen fra Andreas Andresen, Charlotte Johannessen

Læs mere

Generalforsamling 2014

Generalforsamling 2014 Generalforsamling 2014 DAGENS MATCH: (No. 1: 2 ks. Manneklubbolde/No. 2: 4 fl. vin/no. 3: 4 Manneklubtrøjer) No. 1: Allan Hansen, Mogens Lundh, Kaj Mortensen (31 point), Svend Skiby 103 point No. 2: Torben

Læs mere

Formandens beretning 2012/2013

Formandens beretning 2012/2013 Formandens beretning 2012/2013 Timring Læringscenter har nu eksisteret i et år og dette er dermed den første beretning for Timring Læringscenter. Det har været et rigtig spændende første år, men også et

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC. For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje.

UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC. For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje. UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje. Det er tæt på Adriaterhavet nær Dubrovnik. Jeg har en kone og to drenge, som var

Læs mere

ET ERHVERVSLIV I VÆKST

ET ERHVERVSLIV I VÆKST 2013 ET ERHVERVSLIV I VÆKST MED ATTRAKTIVE JOBMULIGHEDER Find dit næste job i Frederikshavn Kommune Et attraktivt sted at bo I Frederikshavn Kommune ser vi fremad. Her er man ikke er bange for at tænke

Læs mere

Nyt fra bestyrelsen i VSB Juni-September 2014

Nyt fra bestyrelsen i VSB Juni-September 2014 Bestyrelsen: Næste bestyrelses møde er d. 29 Oktober 2014 Emner som I ønsker behandlet kan fremsendes til Lenelaungaard@hotmail.com ugen før mødet. Medlemstal Pr September 2014: 780 medlemmer Baner og

Læs mere

Kapitel 3. Noget om musik

Kapitel 3. Noget om musik Kapitel 3 Noget om musik 1 5 Hvordan har du det med at synge? VOXPOP Hvordan har du det med at synge? Issa Jeg har det fint med at synge. Jeg synger relativt ofte, men jeg sørger altid for at synge steder,

Læs mere

Redigering Layout Mandag

Redigering Layout Mandag 4 investor Redigering Nicolaj Vorre Layout Julie Hugger Petersen Mandag den 4. februar 2013 Christian og Henrik Tiedemann er søn og far, men også krafterne bag den uafhængige investeringsforening Independent

Læs mere

SPONSORMATERIALE 2015 KARTING TEAM RACING WITH FERRARI

SPONSORMATERIALE 2015 KARTING TEAM RACING WITH FERRARI SPONSORMATERIALE 2015 KARTING TEAM RACING WITH FERRARI FORMULA RACING RACING with FERRARI FORMULA RACING er et professionelt dansk racerteam stiftet og 100 % ejet af den danske importør af Ferrari og Maserati,

Læs mere

Byinnovation Baggrund, fakta og kompetencer

Byinnovation Baggrund, fakta og kompetencer Byinnovation Baggrund, fakta og kompetencer Den stigende urbanisering er en global tendens, som ikke er til at fornægte. Verdens befolkning er i en voldsom grad på vej mod byerne, hvilket i stigende grad

Læs mere

Vi vil være din fokuserede leverandør

Vi vil være din fokuserede leverandør Fusion og ny struktur hos din kontorforsyning og emballageleverandør Vi vil være din fokuserede leverandør OneCompany A/S Det handler om at fokusere - og blive dygtigere Både Redoffice I.K. og KD Gruppen

Læs mere

Bliv samarbejdspartner med ASV

Bliv samarbejdspartner med ASV Bliv samarbejdspartner med ASV ASV er Aarhus Studenternes Volleyforening, der er blandt Danmarks største og ældste volleyball klubber. Klubben består af en stor andel medlemmer, primært studerende, fordelt

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

Velkommen til SønderjyskE! Elitekoordinatormøde Team Danmark. Torsdag den 13. juni 2013 Adm. direktør Klaus B. Rasmussen

Velkommen til SønderjyskE! Elitekoordinatormøde Team Danmark. Torsdag den 13. juni 2013 Adm. direktør Klaus B. Rasmussen Velkommen til SønderjyskE! Elitekoordinatormøde Team Danmark Torsdag den 13. juni 2013 Adm. direktør Klaus B. Rasmussen Otte år med SønderjyskE Baggrund Det er visionen at profilere Sønderjylland og at

Læs mere

Internationale studerende i din virksomhed

Internationale studerende i din virksomhed Gør en forskel VIA University College Internationale studerende i din virksomhed indsæt billede Indhold 3 Om denne brochure 4 Din virksomheds muligheder 6 Stor succes med udenlandske studerende 10 Høj

Læs mere

IT-løsning til trælaster NAV. Timber

IT-løsning til trælaster NAV. Timber IT-løsning til trælaster NAV Timber NAV4Timber ny brancheløsning til trælasterne - udviklet på nyeste teknologi naturligvis! Umiddelbart efter frigivelsen af den spritnye Microsoft Dynamics NAV 2013 gik

Læs mere

Jens Veggerby i sit galleri foran et billede af Adam Saks

Jens Veggerby i sit galleri foran et billede af Adam Saks Jens Veggerby i sit galleri foran et billede af Adam Saks 15 Jens veggerby Galleriejer med passion for ure Af Henriette møller. Foto: per gudmann, 2 x hobby På Ny Østergade i den mere fashionable del af

Læs mere

ENERGI, KOMMUNIKATION & VÆRDIER BLIV BJERRE RACING PARTNER

ENERGI, KOMMUNIKATION & VÆRDIER BLIV BJERRE RACING PARTNER ENERGI, KOMMUNIKATION & VÆRDIER BLIV BJERRE RACING PARTNER PÅ JAGT EFTER VM TITLEN Så tydeligt kan det siges. Det er Kenneths mål, hans drøm - rejsen starter nu. Der er mening, talent og vilje bag ordene.

Læs mere

Præsentation af kandidater til Schweiss- og Sporudvalget Dennis Carlsen

Præsentation af kandidater til Schweiss- og Sporudvalget Dennis Carlsen Præsentation af kandidater til Schweiss- og Sporudvalget Dennis Carlsen Hej. Mit navn er Dennis, jeg er 27 år, arbejder som kok og jeg bor i lønstrup med min kæreste. Vi har 3 beagler; Johnson, Smiley

Læs mere

Baggrund. Produkt/event specifikke. Strategiske sponsorer

Baggrund. Produkt/event specifikke. Strategiske sponsorer Baggrund Vinkel på oplæg Den store sponsor hvordan rammer breddeeventen denne Hvad er vores læring fra arbejdet med vores egne sponsorer Hvordan adskiller breddesponsoratet fra fx fodbold og håndbold sponsoratet

Læs mere

SALMON AND SEATROUT SOLUTION.

SALMON AND SEATROUT SOLUTION. Afiskeri.dk gik online på nettet i December 2008. Hjemmesiden henvender sig til alle lystfiskere. Det er klart et mål for Michael Aagaard Olsen, der står bag siden, at den skal være et vigtigt værktøj

Læs mere

Ham skal du kende. Lionel Messi

Ham skal du kende. Lionel Messi Ham skal du kende Lionel Messi Lionel Messi var 11 år, da en læge sagde til hans forældre, at deres søn ikke ville vokse. Han havde ikke det hor-mon i kroppen, der får os til at vokse. Derfor ville han

Læs mere

Geodis Wilson Jeres Freight Management Partner

Geodis Wilson Jeres Freight Management Partner Geodis Wilson Jeres Freight Management Partner Integrerede logistikløsninger der imødekommer jeres behov www.geodiswilson.dk Hvad kan vi gøre for jer? Vi tilbyder vores kunder sø- og luftfragt med integrerede

Læs mere

Sammen er vi stærkere. Stafet For Livet et indblik

Sammen er vi stærkere. Stafet For Livet et indblik Sammen er vi stærkere Stafet For Livet 2016 - et indblik INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning Vi fejrer Stafet For Livet 2016 3 Sammen er vi stærkere 4 Hvad betyder Stafet For Livet for Fighterne? 5 Hvad betyder

Læs mere

25-års jubilarer i københavn - 2009 Af: StilladsInformation

25-års jubilarer i københavn - 2009 Af: StilladsInformation 25-års jubilarer i københavn - 2009 Af: StilladsInformation Torsdag den 3. december 2009 blev der igen holdt jubilæumsreception for 25-års jubilarer i Stilladsarbejdernes Brancheklub af 1920 i København.

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

FC Vestsjælland. Erfarent trænerteam. Superligafodbold i Vestsjælland 2012/2013

FC Vestsjælland. Erfarent trænerteam. Superligafodbold i Vestsjælland 2012/2013 2012/2013 FC Vestsjælland FC Vestsjælland blev i 2008 etableret som en professionel overbygning af fodboldafdelingen i Slagelse Boldklub og Idrætsforening - også kaldet SBI. Superligafodbold i Vestsjælland

Læs mere

I en alder, hvor andre begynder at tænke på pensionen, startede fransklærerinden og diplomatfruen Anne Wright sin egen butik med lækre øko-varer fra

I en alder, hvor andre begynder at tænke på pensionen, startede fransklærerinden og diplomatfruen Anne Wright sin egen butik med lækre øko-varer fra I en alder, hvor andre begynder at tænke på pensionen, startede fransklærerinden og diplomatfruen Anne Wright sin egen butik med lækre øko-varer fra alverdens lande. 14 IVÆRKSÆTTEREN NOVEMBER 2006 Lærerindens

Læs mere

Aars IK ordinær generalforsamling 11.02.15

Aars IK ordinær generalforsamling 11.02.15 Aars IK ordinær generalforsamling 11.02.15 Bestyrelsens beretning 2014. STATUS ULTIMO 2014 i AARS IK: Flere medlemmer end primo 2014 tilgang af flere unge der ønsker at spille fodbold og være en del af

Læs mere

Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14

Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14 Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14 Htx kort og kontant Htx er en af de tre muligheder, du har for at tage en studentereksamen. De to andre hedder hhx og stx. Htx giver adgang til alle videregående uddannelser

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Pytlicks piger på sporet

Pytlicks piger på sporet Pytlicks piger på sporet Billedforslag: Et jublende kvindelandshold, der løfter OL- pokalen, mens guldkonfettien regner ned over dem. Billedtekst: Sådan så det ud i 2004, da holdet vandt guld til OL. Ni

Læs mere

BLOD, SVED & FODBOLD TRØJER Danmarks første bog om fodboldtrøjer

BLOD, SVED & FODBOLD TRØJER Danmarks første bog om fodboldtrøjer BLOD, SVED & FODBOLD TRØJER Danmarks første bog om fodboldtrøjer Bogen indeholder b.la. Danske klubtrøjer og landsholdstrøjer En unik Top 10 liste over forfatterens favorittrøjer, ud fra en dansk interesse

Læs mere

sport.dk Ung handicapidræt

sport.dk Ung handicapidræt sport.dk x- Ung handicapidræt Caroline kan det hele 18-årige Caroline Cecilie Nielsen har været til De Paralymp selv, hendes holdkammerater og hendes familie vandt hun e TEKST: KRISTIAN BANG LARSEN FOTO:

Læs mere

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER PLATINSPONSORER Springbræt til vækst GULDSPONSORER Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark CONNECT Denmark er en landsdækkende nonprofit-organisation, som samler

Læs mere

ELLE Style Awards 2013

ELLE Style Awards 2013 ELLE Style Awards 2013 Tryk play og se trailer af ELLE STYLE AWARD 2013 ELLE Style Awards ELLE Magazine er verdens største modemagasin og udkommer i 43 lande. I år vil Dansk ELLE igen afholde den danske

Læs mere

AIG Construction HAMAD INTERNATIONAL AIRPORT I QATAR. Bygge- og Anlægsforsikring

AIG Construction HAMAD INTERNATIONAL AIRPORT I QATAR. Bygge- og Anlægsforsikring AIG Construction HAMAD INTERNATIONAL AIRPORT I QATAR Bygge- og Anlægsforsikring BYGGEPLADSER Højere bygninger, hurtigere offentlig transport, mere betagende skyline. Uanset om det er i Hongkong, London,

Læs mere

VK Det bedste fundament for uddannelse

VK Det bedste fundament for uddannelse 2014 VK Det bedste fundament for uddannelse 1 Stephanie, 2.g og rytter Dét at være Team Danmark elev på VK, gør at jeg ikke er nødsaget til at gå på kompromis med min sport pga. min uddannelse, eller omvendt.

Læs mere

Træner og leder: Niels Dall, Ole Gammelgaard, Jakob Freil, Gitte Karlshøj og Alan B. Grønkjær samt Team Danmark konsulent Nicolaj Holmboe.

Træner og leder: Niels Dall, Ole Gammelgaard, Jakob Freil, Gitte Karlshøj og Alan B. Grønkjær samt Team Danmark konsulent Nicolaj Holmboe. VM finder sted i Belek, Antalya i Tyrkiet i denne uge. Danmark stiller med dette hold: Compound Martin Damsbo Patrick Laursen Stephan Hansen Camilla Søemod Recurve Maja Jager Anne Marie Laursen Carina

Læs mere

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse!

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Det bedste ved at have en voksenven til min søn er, at han får en oprigtig interesse fra et andet voksent menneske, som vil ham det godt. 2 Så kunne

Læs mere

TURISMEVÆKST I GREATER COPENHAGEN. Adm. direktør Mikkel Aarø-Hansen KKR Hovedstaden Hillerød, 24. april 2017

TURISMEVÆKST I GREATER COPENHAGEN. Adm. direktør Mikkel Aarø-Hansen KKR Hovedstaden Hillerød, 24. april 2017 TURISMEVÆKST I GREATER COPENHAGEN Adm. direktør Mikkel Aarø-Hansen KKR Hovedstaden Hillerød, 24. april 2017 Fondens formål er på non-profit basis at fremme og udvikle erhvervs- og ferie-/fritidsturismen

Læs mere