EGEDAL KOMMUNE. Information fra Kultur og Fritid September 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "EGEDAL KOMMUNE. Information fra Kultur og Fritid September 2013"

Transkript

1 EGEDAL KOMMUNE Information fra Kultur og Fritid September 2013 Efter en god sommerferie er alle institutioner under Kultur & Fritid godt i gang med deres aktiviteter. Og vi glæder os meget til løbende at orientere jer om, hvad der sker indenfor vores fælles område. Efteråret er præget af mange spændende fritids- og foreningsaktiviteter, men vi har også valgkamp, der bliver interessant for hele kultur- og fritidsområdet. Som noget nyt, håber vi også, I kunne have lyst til at bidrage til nyhedsbrevet. Så hvis I har noget spændende at fortælle de andre foreninger, er I meget velkomne til at sende en mail med teksten til Kultur og Fritid. I dette nummer: Nyt fra Kultur & FritidsudvalgetArtikel 2 Nyt fra Administrationen 2 Nyt fra Idrætten 3 Nyt fra Musikskolen 4 Golden Days 4 Nyt fra Lokalhistorisk 5 Punkter af særlig interesse: Foreningsmødet den 8. oktober 2013 se s. 8 TAG DEL i Egedal 6 Foreningsmødet den 8. oktober 8

2 Side 2 Nyt fra Kultur & fritidsudvalget På Kultur of Fritidsudvalgets møde den 10. september blev følgende besluttet: Tilskud til Historisk Forening på 8000 kr. til genoptrykning af bogen om Hollandske Møller. Skenkelsø Mølle er en af de få intakte møller af den type. De historiske foreninger i Egedal har fået reserveret et foreløbigt tilskud på kr. til skiltning af historiske seværdigheder i Egedal. Administrationen undersøger prisniveauet. Kultur og Fritidsudvalget ønsker at gennemgå plejeaftalerne for Kultur og Fritidsområdet, derfor deltager repræsentant fra Materielgården på et af de kommende møder. Nyt fra Administrationen Mesterskabsarrangement, leder og ungdomspris 2013 Afholdt tirsdag den 12. november Sted udmeldes senere. Foreningsmøderne Administrationen arbejder på, at alle er informeret om de kommende foreningsmøder i så god tid som muligt. Derfor har vi altid meldt møderne ud et år i forvejen i december. Det vil vi selvfølgelig også gøre for det kommende år. Dog meldes de ud i januar, da det nye udvalg først skal tiltræde. Datoerne vil blive sat ind i de løbende nyhedsbreve. Det sidste foreningsmøde i 2013 kan I læse mere om på s. 8 her i september nyhedsbrevet. NYT fra og om foreningerne: Ledøje-Smørum Musikforenings koncertprogram for sæson er klar. De Grønne Pigespejdere har ophørt sine foreningsaktiviteter på engen i Ølstykke. De Grønne Pigespejdere indkaldes til møde om fremtidigt benyttelse.

3 SEPTEMBER 2013 Side 3 NYHEDER FRA IDRÆTTEN Badet i Ganløse lukker ned for vinteren midt i september, helt bestemt dato er afhængig af vejret. Den 6./7. september underviste skolecenteret deres pædagoger i et nyt system som bruges sammen med børnene på Ipad. Egedal kommune er førende i Landet personer blev undervist af undervisere helt fra USA. Der er blevet installeret trådløst internetforbindelse i Smørum Hal-1 Over sommeren er der opsat ny LED belysning i Smørumhallerne 1 og 2, som skulle give en besparelse på ca % af energien. I sommerferien er der lagt helt nyt halgulv i Smørum Hal-2, da det gamle gulv var nedslidt og direkte farligt for brugerne. Krolf Spillet KROLF er den hurtigst voksende fritidsaktivitet i dagens Danmark, og den henvender sig måske specielt til personer i alderen +60 år, men som alle, uanset alder, kan have det sjovt med. Krolf er oprindelig et spil som er udviklet i Sønderjylland, og primært dyrket der. Nu er der oprettet foreninger spredt over hele landet, og turen er nu kommet til Egedal kommune, hvor Ølstykke området allerede har oprettet en forening. I parkområdet bag Græstedgård findes en af Egedals Krolfbaner. Og i arealet bag Hal-3 og stadionbanen i Smørum, har kommunen nu anlagt en fantastisk 12 hullers bane. På landsplan er der efterhånden oprettet ca. 120 foreninger hvor medlemmerne har det sjovt med dette nye spil. Og som skrevet er der mange nye foreninger på vej, hvilket betyder at man også kan komme til og spille med andre klubber, hvis der oprettes en forening i Smørum området. Spillet kan spilles som single eller som hold, så det sociale aspekt er virkelig sat i højsædet. Samtidigt får man rørt sig i den friske luft, og ser den dejlige natur. Det er nemt og ikke mindst billigt at spille KROLF, idet udstyret er begrænset til en kølle samt en kugle, og man behøver ikke selv eje udstyret, idet Egedal kommune har investeret i et antal køller og kugler, som kan lånes. Påklædningen er normal dagligdags, afhængig af vejr og vind.

4 Side 4 Nyt fra Musikskolen Familierytmik - Sang, musik og leg for hele familien! Den 25. september , Maglehøjskolens kantine/samlingssal Sang, musik og leg for hele familien! Kom og vær med til sjove musikaktiviteter for klasses børn og deres forældre! Her er det den fælles familie oplevelse, der er i centrum, og alle kan være med. Vi synger, klapper, tramper, danser og leger musikken ind i kroppen. Tag gerne løst tøj på og medbring evt. en vanddunk. Tilmelding nødvendig. (Først til mølle) Holdstørrelse max 50 (inkl. forældre). Pris: Gratis! Syng sammen Den 24. september 2013 kl , Rådhussalen Stenløse Rådhus. Et fællessangsarrangement med gæster og akkompagnement. Der bliver sunget et bredt repertoire. Fri entré! Audition til Beatles-musical Happiness Is A Warm Gun Den 5. oktober 2013 Der er særskilt audition for dans, drama og sang. Efter tilmelding bliver der udsendt breve med alle nødvendige informationer. Bootcamp i Sverige den november. Se dagspressen samt Ung Egedals og Egedal Musikskoles hjemmesider for info om tid og sted. Golden days Golden Days blev skudt i gang med filosofisk kaffebord på Veksø Kro. Veksø Kro var søndag den 8. september fyldt til bristepunktet, da Paul Hüttel læste op af Søren Kierkegaards breve til Regine. Inden da havde de godt 40 tilhørere hørt skøn musik af Mozart og nydt kager, som de blev tilberedt i Carsten Hess fra Egedal Arkiver og Museum indledte med et foredrag om temaskine og lagkager fra 1800-tallet. Kulturfestivalen Golden Days har filosofi som tema i år og indtil den 22. september har Egedal Kommune sammensat et righoldigt program. Koncerter: Halfdan Rasmussen - sat i musik Egedal Musikskole arrangerer i samarbejde med sognepræst Kenneth Knigge fra Veksø Kirke og biblioteket to koncerter med musik til tekster af digteren Halfdan Rasmussen, der i starten af 1950 erne selv boede i Ølstykke. Musikken er skrevet af blandt andre Michael Bojesen, Peter Thorup og Østen Warnerbring. Det betyder, at vi kommer vidt omkring rent stilistisk. Orkestre og solister fra musikskolen optræder, og det hele bindes sammen af Kenneth Knigge, der causerer over filosofien i Halfdan Rasmussens tekster. Stenløse Sognegård onsdag den 18. september kl

5 Side 5 Ole Thyssen: Det filosofiske blik Al filosofi er iagttagelse, et særligt blik på verden. Men hvad kan vi bruge filosofien til ud fra det filosofiske blik? Det får vi svar på, når filosoffen Ole Thyssen tager os med på en tour de force gennem filosofiens historie med baggrund i sin bog Det filosofiske blik. I værket beskriver Ole Thyssen godt 35 filosoffer fra antikken og frem mod vor tid. Han fortæller her om et udvalg af disse 35 filosoffer - og på den måde får vi alle det store overblik! Smørum Bibliotek den 17. september kl Fri entré!! Nyt fra Lokalhistorisk Æblehøstmarked på Skenkelsø Mølle, lørdag den 5. oktober kl Der er smagfulde og musikalske oplevelser i vente på Skenkelsø Mølle Museum på årets sidste mølledag. Der vil blive budt på autentisk fremstillet 1800-tals bondemad - tilberedt på brændefyret komfur. Menuen er sammensat af etnolog Carsten Hess efter gammel opskrift og vil blandt andre spændende ting byde på æbleflæsk og ærtesuppe - altså god mættende efterårsmad. Der vil være lejlighed til at prøvesmage de kulinariske specialiteter og få forklaring på opskrifter og ingredienser. Efterårstid er også æbletid - Bellingehus Frugtplantage, Slangerup Overdrev vil medbringe smagsprøver på de gode og smagfulde danske æblesorter. Der vil være eksempler på mange spændende lokale sorter - og økologiske æbleavler Verner Andersen vil kunne bestemme medbragte æble og give gode råd om æbledyrkning. Klokken 11 vil Østsjællands Harmonika Orkester optræde med harmonikamusik. På gårdspladsen vil museets frugtpresse være stillet op og man kan således få smagsprøver på friskpresset æblemost (der er forrygende i smagen) eller selv lave most af sine medbragte æbler - gerne nedfaldsfrugter (men ikke rådne). Husk at medbringe emballage til mosten. Efterårsferiearrangement med græskar og roer på Skenkelsø Mølle, tirsdag den 15. oktober kl Der vil blive lejlighed til at lave roelygter som i gamle dage - og græskarlygter, som oprindeligt var en keltisk tradition, men siden eksporteret til USA, hvorfra vi jo kender traditionen med at sætte lys i den mørke tid. Desuden vil der være kartoffeltryk, da efterårferien jo tidligere blev kaldt kartoffelferien. Nogle husker måske endnu, da man på denne tid af året tog kartoflerne op i gamle dage. Der er gratis adgang, men en mindre udgift til materialer: græskar. Ældrecafe i HEP-huset, Carlsbergvej 4, 3660 Stenløse, mandag den 28. oktober kl I samarbejde med Plejecenter Porsebakken inviteres til Lokalhistorisk eftermiddag, hvor der vil blive vist billeder og fortalt historier fra Ledøje-Smørum i gamle dage. Slægtsforskning introduktion til slægtsforskning på internettet, onsdag den 30. oktober kl på Ølstykke Bibliotek. Egedal Arkiver og Museum tilbyder et kursus for begyndere. Hvordan kommer man i gang med slægtsforskning med computer og internettet.

6 Side 6 TAG DEL i Egedal på Frivillig Fredag Til alle organisationer og foreninger med lokalafdelinger i Egedal Kommune Fredag den 27. september 2013 fejres mærkedagen Frivillig Fredag over det meste af landet. Dagen er en hyldest til det frivillige foreningsliv, og de mange engagerede danskere der gør en kæmpe frivillig indsats til glæde og gavn for alverdens vigtige mærkesager. Dagligt berøres og beriges børn og unge, ældre, kulturen, miljøet, idrætten, indvandrere, kunsten og mange andre områder af de frivilliges engagement og virkelyst til at skabe glæde og positiv forandring i deres omgivelser. Dét skal vi selvfølgelig være med til at fejre i Egedal Kommune. Tid og sted Fredag den 27. september 2013 kl i Rådhussalen, Stenløse Rådhus og i Egedal Centeret Din forening kan deltage i Frivillig Fredag på 2 måder 1. Som omdrejningspunkt for Frivillig Fredag lancerer Egedal Kommune konceptet TAG DEL i Egedal i samarbejde med foreningen TAG DEL. TAG DEL arbejder med social innovation og borgerinddragelse ud fra den enkle filosofi, at fællesskabet er vores samfunds vigtigste ressource. Kort fortalt, TAG DEL i Egedal en ny hjemmeside som er tiltænkt foreningslivet, borgere, kommunale institutioner, lokale virksomheder og andre aktører med noget på hjertet. En væsentlig del af hjemmesiden vil indeholde et virtuelt mødested hvor man i fællesskab og på tværs af interesser kan udvikle ideer og skabe nye projekter til gavn for hinanden og lokalsamfundet. Læs mere om TAG DEL her: På selve eventdagen Frivillig Fredag arrangeres TAG DEL i Egedal som såkaldte samtalesaloner på Rådhuset i Stenløse. I samtalesalonerne vil der blive præsenteret udfordringer som alle deltagere har mulighed for at komme med løsningsforslag til. Se programmet for TAG DEL i Egedal-arrangement længere nede. Tilmelding til TAG DEL i Egedal: Send navn og kontaktoplysninger på repræsentanter fra din forening til 2. Torvene i Egedal Centeret er booket til en forenings-basar på Frivillig Fredag. De foreninger som har lyst, har mulighed for at stille en stand op. Der kan I oplyse om jeres mærkesager og foreningsaktiviteter. I kan også bruge basaren til at hverve nye medlemmer og frivillige. Og I skal være mere end velkomne til at gøre dagen festlig med små indslag eller happenings, som I selv planlægger. OBS. Der arbejdes på at skaffe pavilloner som deltagende foreninger kan benytte i forbindelse med basaren. Tilmelding til forenings-basar: For at deltage i basaren skal skemaet Deltagelse i Frivillig Fredag udfyldes og sendes til senest den 17. september.

7 Side 7 Program for TAG DEL i Egedal Den 27. september 2013 Kl : Fælles åbning af TAG DEL i Frivillig Fredag i Egedal Ved borgmesteren og en repræsentant fra Egedal Kommune fokus på Egedal Kommunes visioner for frivillighed og aktivt medborgerskab. Der introduceres til slut TAG DEL i Egedals nye hjemmeside med fokus på, hvordan platformen er det nye redskab til og samlingspunkt for det lokale aktive medborgerskab. Kl : Præsentation af TAG DEL i Egedal hjemmeside og visionen bag Ved ophavsmændene bag TAG DEL og repræsentant fra Egedal Kommune. Fokus på at motivere borgere og foreninger til at blive aktive på TAG DEL i Egedal. Kl : Kort introduktion til TAG DEL Samtalesaloner Konsulent fra TAG DEL introducerer til TAG DEL samtalesaloner. Herefter præsenteres de fire udfordringsejeres udfordringer af enten en konsulent fra TAG DEL eller af udfordringsejerne selv. Herefter inviteres alle interesserede og udfordringsejerne til at følge med over i en af de fire TAG DEL samtalesaloner, hvor deltagerne nu i fællesskab vil udvikle løsninger på udfordringerne. Kl : TAG DEL Samtalesaloner vores løsninger Fire hjørner indrettet med hyggemøblement, planter osv. i Rådhussalen. Hver samtalesalon er ramme for én lokal udfordring. En konsulent fra TAG DEL facilliterer TAG DEL samtalesalonen sammen med udfordringsejeren. Koncept går overordnet ud på, at vi leger TAG DEL offline, hvor deltagerne prøver at lave et løsningsforslag som de andre deltagere efterfølgende videreudvikler på. Kl : Fælles afslutning, hvor løsningsforslagene fra TAG DEL samtalesalonerne kort præsenteres. Konsulent fra TAG DEL, repræsentant fra Egedal Kommune og de fire udfordringsejere siger sammen tak til alle borgere og foreninger, der har deltaget. - VI SES PÅ TAG DEL i Egedal! Kl : Slut. Der pakkes ned. TAG DEL i Egedal på Frivillig Fredag afvikles i forbindelse med de 4-årige strategiske mål for involvering af civilsamfund og er et samarbejde mellem Egedal kommune og civilsamfundsorganisationen TAG DEL der arbejder med borgerinddragelse og social innovation.

8 Invitation til foreningsmøde den 8. oktober 2013 kl Stenløse Rådhussal Tema: Samarbejde og netværksdannelse Program: Velkomst v/ Formand for Kultur & Fritids udvalget, Jens Jørgen Nygaard Præsentation af Nadia Eriksen, Frivillighedskoordinator Eksempel på samarbejdsprojekt v/ Merete Juhl Kønig Formand Ølstykke Gymnastikforening Inspiration af Esben Danielsen Udviklingsdirektør for Roskildegruppen og Innovationsdirektør af Orange Innovation (Roskilde Festival) Esben har en særlig ekspertise inden for udførelse og udvikling af store kulturelle arrangementer og kommunikation inden for det kulturelle felt og organisering af frivilligt arbejde Afsluttende dialog Kultur & Fritids afdelingen Kultur og Fritidschef Peter Rugholm Specialkonsulent Jeannett Tankred Fritidskonsulent Susanne Mosbæk Informations- og Udviklingsmedarbejder Henriette Nordvig Teknisk Serviceleder Ole Andersen Idrætsinspektør Jan Ludvigsen Leder af Arkiv og museum Rolf Kjær-Hansen Musikskoleleder Bjarne Kulmbak Musikskolesouschef Mikkel Benn Kulturmedarbejder Jeanne Hartvig Musikskolesekretær Lone Bisted

Kultur4U. kunder, visitkort, som er modtaget ved messer, eller lister over medlemmer. Du kan også overveje at købe en adresseliste af et firma.

Kultur4U. kunder, visitkort, som er modtaget ved messer, eller lister over medlemmer. Du kan også overveje at købe en adresseliste af et firma. Kultur4U maj 2014 Dato FIRMANAVN Hovedoverskrift Denne tekstenhed kan indeholde 175-225 ord. Formålet med et nyhedsbrev er at forsyne udvalgte læsere med bestemte oplysninger. Et nyhedsbrev kan være en

Læs mere

God Sommer. Om dette nummer

God Sommer. Om dette nummer NYHEDSBREV Årgang 4 Juni 2011 God Sommer Om dette nummer Ansvarshavende: Claus Brodtkorb Redaktør: Claus Brodtkorb Nyhedsbrevet er skrevet i Publisher. Med mindre andet er anført, er der anvendt egne billeder

Læs mere

Fritidsforeningen i Andkær ANDKÆR NYT

Fritidsforeningen i Andkær ANDKÆR NYT Fritidsforeningen i Andkær ANDKÆR NYT Program og aktiviteter 2015/2016 Andkær og skolen Andkær-Sellerup er et landsbysamfund på sydsiden af Vejle Fjord. Der bor omkring 1000 mennesker i området - størsteparten

Læs mere

Håndbog for DFUNKs regionsforeninger. Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer

Håndbog for DFUNKs regionsforeninger. Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer Håndbog for DFUNKs regionsforeninger Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer Indhold: 1. Formålet med håndbogen 2. Regionsforeningens placering i organisationen 3. Arbejdet i bestyrelsen

Læs mere

Fokuspakke: Ungdomsdemokrati

Fokuspakke: Ungdomsdemokrati Fokuspakke: Ungdomsdemokrati Til ungdomsråd i NAU, Kommunalvalget står for døren, og det betyder en unik mulighed til et ungdomsråd for at sætte de unges dagsorden. Mangler I et sted at være, vil I gerne

Læs mere

Dec 2013 5. årgang 8. udgave

Dec 2013 5. årgang 8. udgave Dec 2013 5. årgang 8. udgave ÅBENT ALLE DAGE FRA 06:30 20:00 TÆTTERE PÅ DIG OG DIN HVERDAG! F O R M A N D E N S F O R O R D Zebra-projektet på godt og ondt! For nylig afholdt vi i Gundsømagle en Zebra-event

Læs mere

Styrk jeres indsats gennem samarbejde. En guide til en styrket integrationsindsats i kommunerne sammen med civilsamfundet og lokale virksomheder

Styrk jeres indsats gennem samarbejde. En guide til en styrket integrationsindsats i kommunerne sammen med civilsamfundet og lokale virksomheder Header Styrk jeres indsats gennem samarbejde Rubrik Header (0) En guide til en styrket integrationsindsats i kommunerne sammen med civilsamfundet og lokale virksomheder Rubrik Citat Reference Sideheader

Læs mere

MÅRSLET-bladet OKTOBER 2012 1. Oktober 2012 LOKALBLADET FOR FORENINGER TILSLUTTET MÅRSLET FÆLLESRÅD SKOLESIDER TMG-NYT KIRKEBLAD

MÅRSLET-bladet OKTOBER 2012 1. Oktober 2012 LOKALBLADET FOR FORENINGER TILSLUTTET MÅRSLET FÆLLESRÅD SKOLESIDER TMG-NYT KIRKEBLAD MÅRSLET-bladet OKTOBER 2012 1 Oktober 2012 LOKALBLADET FOR FORENINGER TILSLUTTET MÅRSLET FÆLLESRÅD SKOLESIDER TMG-NYT KIRKEBLAD www.maarslet-bladet.dk 2 MÅRSLET-bladet OKTOBER 2012 E-mail Mårslet-bladet

Læs mere

Udlånsregler. Idrættens dag Hillerød Kommune hædrer hvert år i januar de idrætsfolk, som i årets løb har ydet en god sportslig præstation.

Udlånsregler. Idrættens dag Hillerød Kommune hædrer hvert år i januar de idrætsfolk, som i årets løb har ydet en god sportslig præstation. Idrættens dag Hillerød Kommune hædrer hvert år i januar de idrætsfolk, som i årets løb har ydet en god sportslig præstation. Fredag den 20. januar 2006 hædres alle børn og unge indtil 18 år ved arrangementet

Læs mere

Seniorer i Skolen Håndbog En guide til indførelse af Seniorer i Skolen

Seniorer i Skolen Håndbog En guide til indførelse af Seniorer i Skolen Seniorer i Skolen Håndbog En guide til indførelse af Seniorer i Skolen Håndbogen er produceret af arbejdsgruppen: Ruta Aukspole, Dainis Naburgs, Karl-Erik Olsson, Sven Norén, Jørgen Ole Erichsen, Grete

Læs mere

GENTOFTE BIBLIOTEKERNE

GENTOFTE BIBLIOTEKERNE GENTOFTE BIBLIOTEKERNE Årsberetning for Kultur og Bibliotek 2004 GENTOFTE KOMMUNE Indholdsfortegnelse Forord............................................................................. 4 Struktur............................................................................

Læs mere

Orientering fra Seniorrådet i Egedal Kommune

Orientering fra Seniorrådet i Egedal Kommune Nr. 2 August 2014 November 2014 8. årgang Nyt Sundhedscenter & Døgnplejepladser. (Rådhuset skimtes til højre.) Foto: Troels V. Sørensen Læs mere inde i bladet Orientering fra Seniorrådet i Egedal Kommune

Læs mere

16. årgang Nr. 3 september 2012

16. årgang Nr. 3 september 2012 16. årgang Nr. 3 september 2012 Mad & Motion 2012 2 // Mad & Motion Nr. 3 september 2012 Saltvig Skovhuse Stokkemarke Abed Tjennemarke Keldernæs Blans Havlykke Sørup Rersnæs Nørreballe Pårup Østofte Erikstrup

Læs mere

Saxild Strand. Katalog 2014. Saxild Strand Christian Petersensvej 1 8300 ODDER TELEFON 86554055 info@saxild-strand.dk www.saxild-strand.

Saxild Strand. Katalog 2014. Saxild Strand Christian Petersensvej 1 8300 ODDER TELEFON 86554055 info@saxild-strand.dk www.saxild-strand. Saxild Strand Katalog 2014 Saxild Strand Saxild Strand Christian Petersensvej 1 8300 ODDER TELEFON 86554055 info@saxild-strand.dk www.saxild-strand. dk Velkommen til Saxild Strand Det er med stolthed at

Læs mere

Strækningen fra Christmas Møllers plads til Holmbladsgade bliver opgraderet og forskønnet.

Strækningen fra Christmas Møllers plads til Holmbladsgade bliver opgraderet og forskønnet. AMA RØSTEN UDGIVES AF AMAGER ØST LOKALUDVALG 16. ÅRGANG NR. 83 SEPTEMBER 2014 BUDGETFORLIG 2015 GODE NYHEDER PÅ VEJ TIL BORGERNE I AMAGER ØST 32,2 mio. kr. til opgradering og forskønnelse af Amagerbrogade,

Læs mere

Kulturtilbud for skoler i Helsingør 2014-15

Kulturtilbud for skoler i Helsingør 2014-15 Kulturtilbud for skoler i Helsingør 2014-15 Kære lærer, SFO og klubfolk Helsingør Kommune er en af de kommuner i Danmark, der har flest både små og store kulturinstitutioner. Tilsammen byder de skoleklasser

Læs mere

Kursuskatalog - efterår 2010. FORENINGSHØJSKOLEN Kurser om drift, økonomi, udvikling og ledelse i det frivillige sociale arbejde

Kursuskatalog - efterår 2010. FORENINGSHØJSKOLEN Kurser om drift, økonomi, udvikling og ledelse i det frivillige sociale arbejde Kursuskatalog - efterår 2010 FORENINGSHØJSKOLEN Kurser om drift, økonomi, udvikling og ledelse i det frivillige sociale arbejde Indhold Drift & Økonomi Kurserne i dette spor er for dig, der sidder i bestyrelsen,

Læs mere

STJÆR AVIS. Nr. 12 3. årgang Marts, April og Maj 2005. Den kjedsom vinter gik sin gang... INDHOLD

STJÆR AVIS. Nr. 12 3. årgang Marts, April og Maj 2005. Den kjedsom vinter gik sin gang... INDHOLD STJÆR AVIS Nr. 12 3. årgang Marts, April og Maj 2005 Den kjedsom vinter gik sin gang... INDHOLD s.2 Udlejning af forsamlingshus s.3 Foredrag med Lars Muhl s.4 Jorden Dag/ pressemeddelelse s.5 Netcamp og

Læs mere

Dansekonsulenterne 2011/2012. Dans for børn og unge

Dansekonsulenterne 2011/2012. Dans for børn og unge Dansekonsulenterne 2011/2012 Dans for børn og unge D A N S F O R B Ø R N O G U N G E 2 0 1 1 / 2 0 1 2 S I D E 2 D A N S E P L A N E R I L U F T E N Danseplaner i luften Det er ingen hemmelighed, at Dansens

Læs mere

DIG & BYEN GRATIS DIG & BYEN DGI-BYENS & ØKSNEHALLENS MAGASIN DGI-BYEN.DK DGI-BYEN.DK/OEKSNEHALLEN TIETGENSGADE 65 1704 KØBENHAVN V

DIG & BYEN GRATIS DIG & BYEN DGI-BYENS & ØKSNEHALLENS MAGASIN DGI-BYEN.DK DGI-BYEN.DK/OEKSNEHALLEN TIETGENSGADE 65 1704 KØBENHAVN V DIG & BYEN #17 2009 efterår DIG & BYEN oktober december DGI-BYENS & ØKSNEHALLENS MAGASIN GRATIS DGI-BYEN.DK DGI-BYEN.DK/OEKSNEHALLEN TIETGENSGADE 65 1704 KØBENHAVN V sig nej til mobning Kunst diskuterer

Læs mere

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn 0. - 5. KLASSE - indskolingsafdelinger RØD/GUL www.kochs.dk - vi vil være verdens bedste skole - for børn Hvad indeholder pjecen? I denne pjece kan du læse om N. Kochs Skoles indskolingsafdelinger. I skolens

Læs mere

MIDDELFART PROGRAM 2009/2010 UNGDOMSSKOLE

MIDDELFART PROGRAM 2009/2010 UNGDOMSSKOLE MIDDELFART PROGRAM 2009/2010 UNGDOMSSKOLE Velkommen Ungdomsskolen en oplevelse for livet Velkommen til masser af spændende tilbud i Ungdomsskolen. Igen i denne sæson er der mulighed for at spille musical,

Læs mere

Sognebladet. Vester Nebel Sogn + Øster Starup Sogn. Nr. 2 - Maj 2013. Sognebladet. Sognebladet. Kom til Sommerfest

Sognebladet. Vester Nebel Sogn + Øster Starup Sogn. Nr. 2 - Maj 2013. Sognebladet. Sognebladet. Kom til Sommerfest Sognebladet Vester Nebel Sogn + Øster Starup Sogn Sognebladet 36. årgang Nr. 2 - Maj 2013 Sognebladet Kom til Sommerfest på sportspladsen i Vester Nebel 13.-16. juni 2013 1 ARNE S. ANDERSEN SMEDE- & MASKINFABRIK

Læs mere

UDVALG Det Fælles Landdistriktsråd. MØDE Bestyrelsesmøde DFL. STED Hedensted Rådhus mødelokale 4 STARTTIDSPUNKT 08-04-2015 19:00:00

UDVALG Det Fælles Landdistriktsråd. MØDE Bestyrelsesmøde DFL. STED Hedensted Rådhus mødelokale 4 STARTTIDSPUNKT 08-04-2015 19:00:00 UDVALG Det Fælles Landdistriktsråd MØDE Bestyrelsesmøde DFL STED Hedensted Rådhus mødelokale 4 STARTTIDSPUNKT 08-04-2015 19:00:00 SLUTTIDSPUNKT 08-04-2015 21:30:00 PUNKTER 1. Godkendelse af referat fra

Læs mere

IFORBIFARTEN NR. 4 FEBRUAR 2014 40. ÅRGANG

IFORBIFARTEN NR. 4 FEBRUAR 2014 40. ÅRGANG IFORBIFARTEN NR. 4 FEBRUAR 2014 40. ÅRGANG NYT FRA IF62 FODBOLD GYMNASTIK IF62 holder generalforsamling... Se side 3 HÅNDBOLD Futsal er fantastisk... Se side 4 BADMINTON Gymnastikopvisning i april... Se

Læs mere

Nyhedsbrev for medlemshververe nr. 1 og 2 Marts og juli 2005

Nyhedsbrev for medlemshververe nr. 1 og 2 Marts og juli 2005 agitator Nyhedsbrev for medlemshververe nr. 1 og 2 Marts og juli 2005 Indhold Fortsat tilbagegang i medlemstal Medlemstallet i LO-forbundene er faldet i de seneste ti år, og udviklingen er accelereret

Læs mere

Café Paraplyen. Årsrapport April 2012 Marts 2013. www.paraplyen odense.dk omsorg@paraplyen-odense.dk

Café Paraplyen. Årsrapport April 2012 Marts 2013. www.paraplyen odense.dk omsorg@paraplyen-odense.dk Café Paraplyen Årsrapport April 2012 Marts 2013 Nørregade 77 79 5000 Odense C Tlf.: 6612 8585 Et spisested, et værested og en social café www.paraplyen odense.dk omsorg@paraplyen-odense.dk En selvejende

Læs mere

- Der er kommet meget nyt science fiction til, som interesserer de fleste medlemmer

- Der er kommet meget nyt science fiction til, som interesserer de fleste medlemmer Anbefaling fra Tænketanken angående foreningens fremtid & dens form. Baggrund Umiddelbart før generalforsamlingen 2008 blev der nedsat en tænketank, der skulle se på fremtiden for trekkies.dk. Grundlaget

Læs mere

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer 2 3 Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer, 2011 Udgivet af Kommunernes Skolebiblioteksforening for Brug for alle unge, Ministeriet for Flygtninge,

Læs mere

Velkommen. Velkommen til kataloget for 2014. Lad os starte med et billede: "Ude på havet sejler et skib, der sætter kurs i en bestemt retning...

Velkommen. Velkommen til kataloget for 2014. Lad os starte med et billede: Ude på havet sejler et skib, der sætter kurs i en bestemt retning... Velkommen Velkommen til kataloget for 2014. Lad os starte med et billede: "Ude på havet sejler et skib, der sætter kurs i en bestemt retning..." Vi sætter kurs mod endnu et år med kurser og forløb, der

Læs mere