EJERSTRATEGI Version

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "EJERSTRATEGI Version"

Transkript

1 EJERSTRATEGI Version Aarhus Lufthavn A/S CVR-nr

2 1. BAGGRUND OG FORMÅL Aarhus Kommune har øget sin ejerandel i Aarhus Lufthavn A/S, (i det følgende benævnt Selskabet ) den 1/ til 90,02% i henhold til byrådsbeslutning d. 23/ Denne ejerstrategi er en uddybning af de mål og formål, der fremgår af byrådsbeslutningen mv., og som Aarhus Byråd ønsker i forlængelse af politik for aktivt ejerskab (vedtaget i Byrådet 21/ ). Udkast til ejerstrategi har været forelagt de øvrige ejerkommuner, som ikke har haft bemærkninger hertil. Selskabets formål er at eje og drive Aarhus Lufthavn A/S i Tirstrup, samt al virksomhed som efter bestyrelsens skøn er beslægtet hermed. Det er målet, at der inden for få år skal ske en markant ændring og opgradering af Aarhus Lufthavn for at sikre dens attraktivitet for såvel flyselskaber som kunder og således at den kan bidrage til øget konkurrencedygtighed for erhvervslivet i Østjylland. Ejerstrategiens formål er at bidrage til: At skabe sammenhæng mellem Aarhus Kommune og Selskabets politik, visioner og planer. At skabe klarhed om Aarhus Kommunes mål for Selskabet for Selskabets bestyrelse. At sikre den bedst mulige effekt af de anvendte ressourcer indenfor Selskabets forretningsområde og den størst mulige værdiskabelse i Selskabet. At regulere samarbejdet mellem Aarhus Kommune og Selskabet inden for rammerne af de til enhver tid gældende regler og med respekt for de øvrige ejeres interesser. 2. MÅLSÆTNINGER OG FORVENTNINGER Aarhus Kommunes overordnede mål for Selskabet er at sikre den størst mulige langsigtede værdiskabelse i selskabet til gavn for borgere og erhvervslivet i Østjylland under hensyntagen til økonomi, sikkerhed, miljø og sociale forhold. Aarhus Kommune forventer, at Selskabet og dets bestyrelse indgår i et konstruktivt samarbejde med Aarhus Kommune, herunder dialog omkring de mere konkrete målsætninger, som Aarhus Kommune har opstillet for Selskabet, jf. pkt. 2.3 og bilag 1. Aarhus Kommune forventer, at Aarhus Lufthavn A/S arbejder for, at Selskabet: Sikrer opretholdelse og udvikling af en velfungerende lufthavnsbetjening af Aarhusområdet og Østjylland Arbejder for at sikre en attraktiv lufthavnsbetjening som tilgodeser de regionale behov, både i forhold til erhvervssegmentet og øvrige kundesegmenter. Arbejder for at opnå en position som en af Jyllands mest attraktive lufthavne, og herved bidrage til at skabe vækst og udvikling i Aarhusområdet og Østjylland. Sikrer en høj tilfredshed blandt både kunder og luftfartsselskaber.

3 Aarhus Kommune forventer, at Selskabet i overensstemmelse med gældende love og regelsæt på området udarbejder planer til håndtering af latente relevante risici (eksempelvis ift. Hacking, terror, miljø mv.) Aarhus Kommune forventer, at Selskabet løbende opdaterer sin personalehåndbog, herunder Selskabets CSRpolitiske tiltag. CSR-politiske tiltag skal tage højde for de mål som ejeren betoner i den årlig dialog med Selskabet. Aarhus Kommune forventer, at Selskabet har en personalepolitik. Personalepolitikken kan drøftes på det årlige dialogmøde. 3. ØKONOMISK ANSVARLIGHED Aarhus Kommune forventer, at Selskabet har et stærkt fokus på økonomisk ansvarlighed, herunder at Selskabet arbejder for at fremtidssikre anlæg samt at bevare og udvikle Selskabets økonomiske værdier. Aarhus Kommune forventer, at Selskabet løbende har fokus på udvikling, effektiviseringer og mulige synergieffekter, der har til hensigt at være fordelagtig for Selskabet og ejerne. Aarhus Kommune forventer, at Selskabet tilrettelægger sine dispositioner, så de ikke medfører en unødig høj risiko for ejerne. Aarhus Kommune forventer, at Selskabet har fokus på effektive anlægsinvesteringer og optimering af drift, under hensyn til sikkerhedsmæssige og miljømæssige konsekvenser. Aarhus Kommune forventer, at Selskabet synliggør nøgletal på udvalgte områder i årsberetningen og på et årligt dialogmøde med Ejerkommunerne. Aarhus Kommunes målsætninger for Selskabet fremgår af bilag 1. Aarhus Kommune kan til enhver tid tage målsætningerne op til revision. Ved planlægning og beslutninger, som har en væsentlig økonomisk betydning for Selskabet, forventer Aahus Kommune, at Selskabet foretager en analyse og vurdering af mulige økonomiske konsekvenser for Selskabet og Selskabets ejere. 4. INFORMATIONS- OG KOMMUNIKATIONSPOLITIK Aarhus Kommune forventer, at Selskabet har fokus på at have en åben og troværdig kommunikation i forhold til presse og offentligheden generelt. Aarhus Kommune følger offentlighedslovens regler (herunder også om meroffentlighed) med henblik på at give størst mulig åbenhed og gennemsigtighed, dog under hensyn til den fortrolighed, som følger af f.eks. forretningsmæssige hensyn eller regler om tavshedspligt. Aarhus Lufthavn A/S er ikke omfattet af offentlighedsloven 1. 1 Jf. bekendtgørelse nr. 557 af 26. maj 2014 til Lov om offentlighed i forvaltningen

4 Dokumenter, der sendes mellem Aarhus Lufthavn A/S og Aarhus Kommune er som udgangspunkt offentligt tilgængelige såfremt der søges aktindsigt heri ved Aarhus Kommune Dette gælder dog ikke, hvis dokumenternes indhold eller sagens karakter betinger en undtagelse fra aktindsigt, jf. offentlighedslovens bestemmelser. Inden offentliggørelse af dokumenter, der kan være følsomme for Aarhus Lufthavn A/S eller Selskabets underleverandører, foretager Aarhus Kommune en partshøring. Aarhus Lufthavn A/S kan herunder komme med forslag til overstregninger. 5. SAMARBEJDE MED AARHUS KOMMUNE OG DE ØVRIGE EJERKOMMUNER Aarhus Kommune har en forventning og et ønske om, at Aarhus Kommune og Selskabet holder hinanden orienteret om forhold, der må antages at have interesse for den anden part. Det skal tilstræbes at informere den anden part så tidligt som muligt ud fra et princip om ingen overraskelser, dog under hensyntagen til regler om tavshedspligt. Aarhus Kommune varetager på vegne af Ejerkommunerne rollen som ejer over for Selskabet. Til opfølgning på varetagelsen af Aarhus Kommunes ejerrolle vil der blive afholdt minimum et årligt møde mellem Ejerkommunerne og Selskabet. Øvrige møder aftales efter behov. Et fast punkt på dagsorden for det årlige dialogmøde mellem Ejerkommunerne og Selskabet er ejerstrategien, og hvordan Selskabet efterlever denne. Det er ejer (repræsentanter fra Selskabsteamet i Aarhus Kommune), der indkalder til og forbereder dette dialogmøde. Det fremgår af bilag 2 hvem der er kontaktperson for ejerrollen i Aarhus Kommune og der er et kort årshjul for dialog mellem ejer og selskab. Formøder uden politisk deltagelse kan afholdes efter behov. Aarhus Kommune kan som ejer have interesser i forhold til eksempelvis Selskabets strategi, resultater, risiko, kapitalstruktur, selskabsledelse, virksomhedskultur, ledelsesaflønning eller samfundsansvar. Aarhus Kommune udøver sin indflydelse på Selskabet via den årlige generalforsamling. 6. EVALUERING AF EJERSTRATEGIEN Ejerstrategien skal evalueres ved opstart efter hver kommunal valgperiode. Aarhus Kommune kan til enhver tid tage ejerstrategien op til revision. Selskabets bestyrelse sender sammen med og evt. integreret i Årsrapport/regnskab sin opfølgning på de fastlagte mål (jf. bilag 1) for Selskabet, således at Aarhus Kommune kan evaluere herpå i forbindelse med Selskabets ordinære generalforsamling og i forbindelse med det årlige dialogmøde.

5 BILAG Bilag 1: Bilag 2: Målsætninger for Aarhus Lufthavn A/S Årshjul og kontaktperson(er) i selskabsteamet, Aarhus Kommune:

6 Bilag 1: Målsætninger for Aarhus Lufthavn A/S (Aarhus Kommunes ejerandel er på 90,02%). Aarhus Lufthavn A/S Mål 2018 Mål for effekt af ydelser (Servicemål for basisleverancer) Antal passagerer: Positiv udvikling i antallet af passagerer > Antal destinationer: Positiv udvikling i antallet af destionationer til/fra Aarhus Lufthavn Minimering af Runway Incurtions: Minimering af tilfælde, hvor et uautoriseret fly, et køretøj eller en person befinder sig på landingsbanen Kundetilfredshed: Andelen af kunder som er meget tilfreds eller tilfreds med servicen i Aarhus Lufthavn n/a > < 2 n/a 88% 90% > 92% CSR mål (Samfunds-, herunder socialt og miljømæssigt ansvar) Anmeldte arbejdsulykker < 7 Miljø: Begrænsning af forurening målt ved dieselforbrug i liter < liter Økonomiske mål 2 Indtjening: Selskabet skal gennemføre en turn around mhp. at blive overskudsgivende (måles i årets resultat for Selskabet) -24,4 mio. kr. -8,2 mio. kr. -10,5 mio. kr. > R2016 Afkastmål. Egenkapital forrentning (resultat af primær drift/egenkapital) skal være positiv på sigt. -45% -14% -17% > R2016 Mål for kapitalstrukturen: Soliditetsgrad (egenkapital/aktiver) skal være større end 40% 61% 72% 69% >40% (Generelle nøgletal fremgår af regnskabet (Aarhus Lufthavn A/S årsrapport) 2 I forbindelse med gennemførslen af en turnaround i Aarhus Lufthavn A/S i forlængelse af restruktureringen af Selskabets ejerstruktur pr , investeres der i de kommende år massivt i Aarhus Lufthavn A/S, ligesom der arbejdes målrettet med at tiltrække nye ruter og passagerer. Dette medfører imidlertid, at der i løbet af de første år efter restruktureringen, forventes en negativ økonomisk udvikling i Selskabet, til trods for, at der samtidig opleves en positiv udvikling i ruter og passagerer. Målet er, Aarhus Lufthavn A/S inden for en relativt kort årrække skal være kommercielt bæredygtig.

7 Bilag 2: Årshjul og kontaktpersoner i selskabsteamet, Aarhus Kommune Årshjul for samarbejde med Aarhus Lufthavn A/S Måned Deltagere fra Aarhus Kommune Årlig generalforsamling Maj Borgmester eller stedfortræder herfor. I tilfælde af spørgsmål, hvor Aarhus Kommune har rollen som ejer, er det nedennævnte person, der skal rettes henvendelse til. Herudover vil det være nedennævnte, som er ansvarlig for indkaldelse til de ovennævnte møder i Årshjulet. Marianne Gjerløv, chef for Erhverv, By og Viden, mg@aarhus.dk, tlf

Ejerstrategi for de kommunalt ejede selskaber.

Ejerstrategi for de kommunalt ejede selskaber. Punkt 13. Ejerstrategi for de kommunalt ejede selskaber. 2014-4126. Magistraten indstiller, at byrådet godkender ejerstrategier for Aalborg Havn A/S og selskaberne under Miljø- og Energiforvaltningen som

Læs mere

Ejerstrategi for Morsø Forsyning. Gældende pr. 1. januar 2019

Ejerstrategi for Morsø Forsyning. Gældende pr. 1. januar 2019 Ejerstrategi for Forsyning Gældende pr. 1. januar 2019 1 Kommune ønsker som ejer af Forsyning A/S at udøve et aktivt ejerskab og indgå i et samarbejde med Forsyning, med henblik på at fremme forudsætningerne

Læs mere

EJERSTRATEGI Rebild Forsyning Holding A/S

EJERSTRATEGI Rebild Forsyning Holding A/S EJERSTRATEGI Rebild Forsyning Holding A/S Rebild Kommune har stiftet forsyningsvirksomheden Rebild Forsyning Holding A/S med datterselskabet Rebild Vand & Spildevand A/S. Ejerstrategien for Rebild Forsyning

Læs mere

EJERSTRATEGI FOR KOMMUNALT EJEDE SELSKABER OG HAVNE I FREDERIKSHAVN KOMMUNE

EJERSTRATEGI FOR KOMMUNALT EJEDE SELSKABER OG HAVNE I FREDERIKSHAVN KOMMUNE EJERSTRATEGI FOR KOMMUNALT EJEDE SELSKABER OG HAVNE I FREDERIKSHAVN KOMMUNE Dato: 9. april 2014 INDLEDNING Dette notat omhandler Frederikshavn Kommunes ejerstrategi for sine kommunalt ejede aktieselskaber

Læs mere

Næstved Kommunes ejerstrategi for NK-Forsyning A/S

Næstved Kommunes ejerstrategi for NK-Forsyning A/S Juni 2019 Næstved Kommunes ejerstrategi for NK-Forsyning A/S JUNI 2019 1. INDLEDNING 3 2. EJERSKABETS RATIONALE 4 3. MÅLSÆTNINGER FOR SELSKABET 4 3.1 Ledelsen af selskabet 5 3.2 Økonomisk ansvarlighed

Læs mere

EJERSTRATEGI 2014-2017 FOR VIRKSOMHEDER INDEN FOR TEKNIK- OG MILJØOMRÅDET M.M.

EJERSTRATEGI 2014-2017 FOR VIRKSOMHEDER INDEN FOR TEKNIK- OG MILJØOMRÅDET M.M. EJERSTRATEGI 2014-2017 FOR VIRKSOMHEDER INDEN FOR TEKNIK- OG MILJØOMRÅDET M.M. Teknik- og Miljøforvaltningen Dato Sagsnummer Dokumentnummer 6-1-2014 2012-26903 2013-183605 Baggrund og afgrænsning Køge

Læs mere

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR GOD SELSKABSLEDELSE

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR GOD SELSKABSLEDELSE SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR GOD SELSKABSLEDELSE Udgiver: DANVA, Dansk Affaldsforening, Dansk Fjernvarme og Danske Vandværker Udarbejdet af: DANVA, Vandhuset, Godthåbsvej 83, 8660

Læs mere

Ejerstrategi for. Syddjurs Spildevand A/S

Ejerstrategi for. Syddjurs Spildevand A/S Ejerstrategi for Syddjurs Spildevand A/S Syddjurs Spildevand A/S ("selskabet") blev stiftet den 1. januar 2009 af Syddjurs Kommune (herefter "kommunen"), som er eneaktionær i selskabet. Syddjurs Kommune

Læs mere

Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2018

Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2018 Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2018 Følg eller forklar Anbefalingerne følger princippet Følg eller forklar -princippet. Forventningen er, at selskabet hvert år redegør for arbejdet

Læs mere

Kodeks for god selskabsledelse i Guldborgsund Forsyning.

Kodeks for god selskabsledelse i Guldborgsund Forsyning. Forklaring på / anbefalingen: 2. Introduktion 2.3 Redegørelse for god selskabsledelse 2.3.1. Det anbefales, at alle forsyningsselskaber hvert år redegør for god selskabsledelse og offentliggør redegørelsen,

Læs mere

Redegørelse for god selskabsledelse i KLAR Forsyning A/S pr

Redegørelse for god selskabsledelse i KLAR Forsyning A/S pr Redegørelse for god selskabsledelse i KLAR Forsyning A/S pr. 01.04.2019 Redegørelsen forholder sig til anbefalingerne i Kodeks for god selskabsledelse i kommunale forsyningsselskaber og angiver, hvorvidt

Læs mere

Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2019

Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2019 Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2019 Følg eller forklar erne princippet Følg eller forklar -princippet. Forventningen er, at selskabet hvert år redegør for arbejdet med god selskabsledelse

Læs mere

1. Indledning. Det nye serviceselskab etableres som et datterselskab af Greve Forsyning Holding A/S og af Solrød Holding A/S.

1. Indledning. Det nye serviceselskab etableres som et datterselskab af Greve Forsyning Holding A/S og af Solrød Holding A/S. Greve Kommune Solrød Kommune Ejerstrategi for alle de af Greve Kommune hhvs. Solrød Kommune hver for sig og i fællesskab stiftede selskaber inden for spildevand og renovation, herunder det fælles serviceselskab

Læs mere

BILAG 1: SKEMA TIL REDEGØRELSE

BILAG 1: SKEMA TIL REDEGØRELSE BILAG 1: SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE DATO: 07. juli 2017 Udgiver: DANVA, Dansk Affaldsforening, Dansk Fjernvarme og Danske Vandværker Udarbejdet af: DANVA, Vandhuset, Godthåbsvej 83, 8660 Skanderborg

Læs mere

Revideret fælles ejerstrategi for Reno Djurs I/S

Revideret fælles ejerstrategi for Reno Djurs I/S Revideret fælles ejerstrategi for Reno Djurs I/S 1. Baggrund Reno Djurs I/S (herefter "Reno Djurs") blev stiftet den 1. juli 1996 som et interessentskab mellem de daværende 8 kommuner på Djursland. Efter

Læs mere

Notat. 1. Formål. 2. Baggrund. 3. Bestyrelsens gennemgang. 2.1 Kodeks for god selskabsledelse. Gennemgang af bilag 1. 2.

Notat. 1. Formål. 2. Baggrund. 3. Bestyrelsens gennemgang. 2.1 Kodeks for god selskabsledelse. Gennemgang af bilag 1. 2. Notat Dato: 27. november 2018 Emne: Kodeks for god selskabsledelse Herning Vand Ålykkevej 5 7400 Herning Til: Fra: Kopi: Bestyrelsen i Herning Vand Niels Møller Jensen Ledelsesteamet i Herning Vand Tlf.:

Læs mere

Bestyrelserne i Herning Vand har på sine møder den 29. september 2017 og den 16. november 2017 drøftet anbefalingerne, som fremgår af Kodeks.

Bestyrelserne i Herning Vand har på sine møder den 29. september 2017 og den 16. november 2017 drøftet anbefalingerne, som fremgår af Kodeks. Notat Dato: 16. november 2017 Emne: Kodeks for god selskabsledelse Herning Vand Ålykkevej 5 7400 Herning Til: Fra: Kopi: Bestyrelsen i Herning Vand Niels Møller Jensen Ledelsesteamet i Herning Vand Tlf.:

Læs mere

Redegørelse for god selskabsledelse i Reno Djurs I/S

Redegørelse for god selskabsledelse i Reno Djurs I/S Redegørelse for god selskabsledelse i Reno Djurs I/S Forklaring på / 2. Introduktion 2.3 Redegørelse for god selskabsledelse 2.3.1. Det anbefales, at alle forsyningsselskaber hvert år redegør for god selskabsledelse

Læs mere

Redegørelse for god selskabsledelse i Reno Djurs I/S

Redegørelse for god selskabsledelse i Reno Djurs I/S Redegørelse for god selskabsledelse i Reno Djurs I/S Anbefaling Forklaring på / 2. Introduktion 2.3 Redegørelse for god selskabsledelse 2.3.1. Det anbefales, at alle forsyningsselskaber hvert år redegør

Læs mere

EJERSTRATEGI FOR RINGKØBING-SKJERN FORSYNING

EJERSTRATEGI FOR RINGKØBING-SKJERN FORSYNING EJERSTRATEGI FOR RINGKØBING-SKJERN FORSYNING Ringkøbing-Skjern Kommunes ejerstrategi for Ringkøbing-Skjern Forsyning Godkendt af Byrådet - juni 2019 Denne ejerstrategi sætter kursen for udviklingen af

Læs mere

Investeringsforeningen Sparinvest. Politik for samfundsansvar i investeringer

Investeringsforeningen Sparinvest. Politik for samfundsansvar i investeringer Investeringsforeningen Sparinvest Sidst opdateret den 20. marts 2019 Indhold 1. Formål... 3 2. Samfundsansvar i investeringsprocessen... 3 2.1. Samfundsansvar og ansvarlighed... 4 3. Aktivt ejerskab...

Læs mere

Kodeks for god selskabsledelse i kommunale forsyningsselskaber

Kodeks for god selskabsledelse i kommunale forsyningsselskaber Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Dato: 24. august 2017 Kodeks for god selskabsledelse i kommunale forsyningsselskaber Dette notat gengiver anbefalingerne i publikationen Kodeks for god selskabsledelse

Læs mere

Ejerstrategi. Vejen Forsyning A/S

Ejerstrategi. Vejen Forsyning A/S Ejerstrategi Vejen Forsyning A/S 08.10.2013 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Bestyrelsen i selskaberne... 3 3. Mål for selskaberne... 4 4. Værdier... 4 5. Forsyningssikkerhed... 5 6. Miljøhensyn... 5 7. Energieffektivisering...

Læs mere

BILAG 1: SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE DATO: 07. juli 2017

BILAG 1: SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE DATO: 07. juli 2017 BILAG 1: SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE DATO: 07. juli 2017 Udgiver: DANVA, Dansk Affaldsforening, Dansk Fjernvarme og Danske Vandværker Udarbejdet af: DANVA, Vandhuset, Godthåbsvej 83, 8660 Skanderborg

Læs mere

Svendborg Kommunes Ejerstrategi 2010 for alle selskaberne:

Svendborg Kommunes Ejerstrategi 2010 for alle selskaberne: Acadre 07 27813 Svendborg Kommunes Ejerstrategi 2010 for alle selskaberne: o Svendborg Forsyning A/S o Svendborg Forsyningsservice A/S o Svendborg Vand A/S o Svendborg Spildevand A/S o Svendborg Affald

Læs mere

Politik for aktivt ejerskab af Velliv

Politik for aktivt ejerskab af Velliv Politik for aktivt ejerskab af er hovedejer i pensionsselskabet. Foreningen er demokratisk ledet, og alle medlemmer i foreningen er kunder i. Vi ønsker at være en aktiv ejer, der arbejder for at sikre

Læs mere

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR AKTIVT EJERSKAB ATP Skema til redegørelse version af januar 2017 1 Dette skema er tænkt som et hjælperedskab til danske institutionelle investorer, der

Læs mere

BILAG 10.1 Kodeks for god selskabsledelse

BILAG 10.1 Kodeks for god selskabsledelse BILAG 10.1 Kodeks for god selskabsledelse Billund Vand & Energi A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted www.billundvand.dk Tlf. 7650 2700 Direkte: 7650 2701 opj@billundvand.dk Dato: 5. februar 2019 Den

Læs mere

Politik for aktivt ejerskab Foreningen Nykredit

Politik for aktivt ejerskab Foreningen Nykredit Politik for aktivt ejerskab Foreningen Nykredit Marts 2017 16. marts 2017 Politik for aktivt ejerskab At være en aktiv ejer indebærer for Foreningen Nykredit, at foreningen deltager aktivt i at sikre en

Læs mere

POLITIK FOR ET AKTIVT EJERSKAB

POLITIK FOR ET AKTIVT EJERSKAB Til Til Kopi til Styringsudvalget Drøftelse Side 1 af 7 Bilag Politik for et aktivt ejerskab POLITIK FOR ET AKTIVT EJERSKAB INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING... 2 2. KOMMUNENS MÅL FOR SINE SELSKABER...

Læs mere

AARHUS KOMMUNE SOM SELSKABSEJER EMNER. 1. Ejerrollen. 2. Bestyrelsesmedlemmer. A/S ApS I/S EJER BESTYRELSE DIREKTION

AARHUS KOMMUNE SOM SELSKABSEJER EMNER. 1. Ejerrollen. 2. Bestyrelsesmedlemmer. A/S ApS I/S EJER BESTYRELSE DIREKTION AARHUS KOMMUNE SOM SELSKABSEJER EMNER 1. Ejerrollen BESTYRELSE EJER DIREKTION 2. Bestyrelsesmedlemmer A/S ApS I/S MYNDIGHED KONTRAKTPART Dette billede kan ikke vises i øjeblikket. Dette billede kan ikke

Læs mere

Eventuel flytning af Aarhus Lufthavn til ny lufthavn i Aarhusområdet/ Østjylland

Eventuel flytning af Aarhus Lufthavn til ny lufthavn i Aarhusområdet/ Østjylland Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 21. maj 2015 Eventuel flytning af Aarhus Lufthavn til ny lufthavn i Aarhusområdet/ 1. Resume Aarhus Byråd

Læs mere

Ejerstrategi. Vejen Forsyning A/S. 9. maj Side 1 af 7

Ejerstrategi. Vejen Forsyning A/S. 9. maj Side 1 af 7 Ejerstrategi Vejen Forsyning A/S 9. maj 2017 Side 1 af 7 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Bestyrelsen i selskaberne... 3 3. Rammer og retning for selskaberne... 4 4. Revision af ejerstrategi... 7 Side 2 af

Læs mere

Aalborg Kommunes ejerskabspolitik

Aalborg Kommunes ejerskabspolitik 1 Aalborg Kommunes ejerskabspolitik Indholdsfortegnelse 2 FORORD... 3 FORMÅL... 3 EJERSKABSPOLITIKKENS OPBYGNING... 3 SELSKABER MED KOMMUNAL EJERANDEL 4 AALBORG KOMMUNE SOM EJER 5 AALBORG KOMMUNES POLITIKKER

Læs mere

Indkøbspolitik. Udkast

Indkøbspolitik. Udkast Indkøbspolitik Udkast INDHOLD Forord Formål Omfang og afgrænsning Retningslinjer for indkøb Indkøbsaftaler Generelle principper Udbud Leverandører 3 4 Vi vil være en erhvervsvenlig kommune. Det kræver

Læs mere

Ringkjøbing Landbobank A/S. Kommissorium for Aflønningsudvalget. Kommissorium for Aflønningsudvalget

Ringkjøbing Landbobank A/S. Kommissorium for Aflønningsudvalget. Kommissorium for Aflønningsudvalget 1 1. Anvendelsesområde og formål 1.1 I henhold til Lov om Finansiel Virksomhed 77c samt bestyrelsens forretningsorden punkt 1.6 er der nedsat et Aflønningsudvalg (i det følgende benævnt Udvalget) under

Læs mere

Ejerstrategi. for. Herning Vand A/S

Ejerstrategi. for. Herning Vand A/S Ejerstregi for Herning Vand A/S Herning Vand A/S Ålykkevej 5 7400 Herning Tlf.: 9999 2299 CVR 2581 0619 EAN. 5 790001 899202 Revideret maj 2012 INDHOLD 2. BAGGRUND OG FORMÅL... 3 2. MÅLSÆTNING... 3 3.

Læs mere

POLITIK FOR ET AKTIVT EJERSKAB

POLITIK FOR ET AKTIVT EJERSKAB POLITIK FOR ET AKTIVT EJERSKAB INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING... 1 2. KOMMUNENS MÅL FOR SINE SELSKABER... 2 3. KOMMUNENS STYRINGSREDSKABER... 2 4. KOMMUNENS ROLLER... 2 4.1 HVEM VARETAGER EJERROLLEN...

Læs mere

Kommissorium for vederlagsudvalget i Nykredit A/S og Nykredit Realkredit A/S

Kommissorium for vederlagsudvalget i Nykredit A/S og Nykredit Realkredit A/S Kommissorium for vederlagsudvalget i Nykredit A/S og Nykredit Realkredit A/S 1. Formål 1.1 I henhold til anbefalingerne for god selskabsledelse og lov om finansiel virksomhed har Nykredit A/S og Nykredit

Læs mere

Som led i virksomhedsstyringen arbejder bestyrelsen og direktionen løbende med relevante

Som led i virksomhedsstyringen arbejder bestyrelsen og direktionen løbende med relevante 10. marts 2014 Standarder for god selskabsledelse Som led i virksomhedsstyringen arbejder bestyrelsen og direktionen løbende med relevante standarder for god selskabsledelse. Nedenfor redegøres for hvordan

Læs mere

Strategi Energi Viborg Kraftvarme A/S

Strategi Energi Viborg Kraftvarme A/S Strategi 2018-2022 Energi Viborg Kraftvarme A/S Energi Viborg Kraftvarme A/S vision Energi Viborg Kraftvarme vil gennem en professionel, kompetent og målrettet indsats være en attraktiv varmeleverandør

Læs mere

Byrådet har derfor med den økonomiske politik fastlagt mål for Slagelse Kommunes økonomiske styring.

Byrådet har derfor med den økonomiske politik fastlagt mål for Slagelse Kommunes økonomiske styring. Forord Slagelse Kommune udgør den største virksomhed i Slagelse Kommune, med et årligt budget på små 5 mia. kr. Byrådet har derfor gennem sine økonomiske prioriteringer mulighed for at udøve stor indflydelse

Læs mere

NOTAT POLITIK FOR AKTIVT EJERSKAB SELSKABER PÅ TEKNIK- OG MILJØOMRÅDET. Side 1 / 18

NOTAT POLITIK FOR AKTIVT EJERSKAB SELSKABER PÅ TEKNIK- OG MILJØOMRÅDET. Side 1 / 18 NOTAT Dato Kultur- og Økonomiforvaltningen Sekretariat og analyse 20. september 2017 2017-004593-7 POLITIK FOR AKTIVT EJERSKAB SELSKABER PÅ TEKNIK- OG MILJØOMRÅDET Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge www.koege.dk

Læs mere

Svendborg Kommunes Ejerstrategi 2011 for selskaberne:

Svendborg Kommunes Ejerstrategi 2011 for selskaberne: Acadre 10 16395 Svendborg Kommunes Ejerstrategi 2011 for selskaberne: o Svendborg Forsyning A/S ( Vand og Affald ) o Svendborg Forsyningsservice A/S o Svendborg Vand A/S o Svendborg Spildevand A/S o Svendborg

Læs mere

Forretningsorden for Virum gymnasiums bestyrelse

Forretningsorden for Virum gymnasiums bestyrelse Forretningsorden for Virum gymnasiums bestyrelse Denne forretningsorden er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 880 af 8.8 2011 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse samt

Læs mere

Stevns Kommunes Ejerstrategi for Stevns Kommune Holding A/S samt datterselskaber Stevns Spildevand A/S og Stevns Forsyning A/S

Stevns Kommunes Ejerstrategi for Stevns Kommune Holding A/S samt datterselskaber Stevns Spildevand A/S og Stevns Forsyning A/S Stevns Kommunes Ejerstrategi for Stevns Kommune Holding A/S samt datterselskaber Stevns Spildevand A/S og Stevns Forsyning A/S Stevns Kommune, januar 2011 Indledning Ejerstrategien skal forholde sig til

Læs mere

Referat. Bornholms Forsyning A/S 05.02.2014 1. Bestyrelsesmøde nr. 35 Den 05. februar 2014 kl. 12.30 Mødested: Industrivej 1 A, Rønne.

Referat. Bornholms Forsyning A/S 05.02.2014 1. Bestyrelsesmøde nr. 35 Den 05. februar 2014 kl. 12.30 Mødested: Industrivej 1 A, Rønne. Bornholms Forsyning A/S 05.02.2014 1 Referat Bestyrelsesmøde nr. 35 Den 05. februar 2014 kl. 12.30 Mødested: Industrivej 1 A, Rønne Medlemmer: René Nordin Bloch - (Formand) Carsten Scheibye - (næstformand)

Læs mere

Aktivt ejerskab vedrørende de kommunalt ejede selskaber i Faxe Kommune.

Aktivt ejerskab vedrørende de kommunalt ejede selskaber i Faxe Kommune. Aktivt ejerskab vedrørende de kommunalt ejede selskaber i Faxe Kommune. Faxe Kommune har i lighed med landets andre kommuner etableret selvstændige selskaber på vandforsyningen og spildevandsområderne.

Læs mere

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR AKTIVT EJERSKAB DANICA PENSION Skema til redegørelse version af januar 2017 1 Dette skema er tænkt som et hjælperedskab til danske institutionelle investorer,

Læs mere

LÆSØ KOMMUNE Ejerstrategi for Læsø Forsyning A/S samt datterselskaber

LÆSØ KOMMUNE Ejerstrategi for Læsø Forsyning A/S samt datterselskaber LÆSØ KOMMUNE Ejerstrategi for Læsø Forsyning A/S samt datterselskaber Indledning LÆSØ KOMMUNE er eneejer af Læsø Forsyning A/S med datterselskaberne Læsø Vand A/S, Læsø Varme A/S, Læsø Elnet A/S og Læsø

Læs mere

Havnebestyrelser skal være de bedste af de offentligt udpegede bestyrelser

Havnebestyrelser skal være de bedste af de offentligt udpegede bestyrelser Havnebestyrelser skal være de bedste af de offentligt udpegede bestyrelser Tom Elmer Christensen Danske Havne 13. marts 2014 www.danskehavne.dk 1 Havne arbejder mere og mere som kommercielle virksomheder

Læs mere

Forretningsorden for Virum gymnasiums bestyrelse

Forretningsorden for Virum gymnasiums bestyrelse Forretningsorden for Virum gymnasiums bestyrelse Denne forretningsorden er fastsat i medfør af lovbekendtgørelse nr. 1143 af 23. oktober 2017, med de ændringer, der følger af lov nr. 65 af 30. januar 2018

Læs mere

Shells generelle forretningsprincipper

Shells generelle forretningsprincipper Shells generelle forretningsprincipper Royal Dutch Shell plc Indledning Shells generelle forretningsprincipper er grundlaget for den måde, hvorpå alle virksomheder i Shell Gruppen* driver forretning.

Læs mere

KODEKS FOR GOD SELSKABSLEDELSE I KOMMUNALE FORSYNINGSSELSKABER KONFERENCE 13. JUNI 2017

KODEKS FOR GOD SELSKABSLEDELSE I KOMMUNALE FORSYNINGSSELSKABER KONFERENCE 13. JUNI 2017 KODEKS FOR GOD SELSKABSLEDELSE I KOMMUNALE FORSYNINGSSELSKABER KONFERENCE 13. JUNI 2017 Disposition Baggrund Generelt om god selskabsledelse Perspektiverne ved kodekset generelt og set med DANVAs øjne

Læs mere

OVERSIGT OVER FORHOLD, SOM KOMITÉEN FOR GOD SELSKABSLEDELSE ANBEFALER ADRESSERES I ÅRSRAPPORTEN OG/ELLER PÅ SELSKABETS HJEMMESIDE

OVERSIGT OVER FORHOLD, SOM KOMITÉEN FOR GOD SELSKABSLEDELSE ANBEFALER ADRESSERES I ÅRSRAPPORTEN OG/ELLER PÅ SELSKABETS HJEMMESIDE OVERSIGT OVER FORHOLD, SOM KOMITÉEN FOR GOD SELSKABSLEDELSE ANBEFALER ADRESSERES I ÅRSRAPPORTEN OG/ELLER PÅ SELSKABETS HJEMMESIDE Oversigt over forhold, som Komitéen for god Selskabsledelse anbefaler adresseres

Læs mere

Ejerstrategi for AVV I/S. Vedtaget 2017 AVV

Ejerstrategi for AVV I/S. Vedtaget 2017 AVV Ejerstrategi for AVV I/S Vedtaget 2017 AVV Ejerstrategi for AVV Indledning Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S i daglig tale forkortet til AVV er et interessentskab, som ejes af Brønderslev og Hjørring

Læs mere

Nuværende mål for kapitalstrukturen er en egenkapitalandel på 30% excl. værdi af goodwill.

Nuværende mål for kapitalstrukturen er en egenkapitalandel på 30% excl. værdi af goodwill. Anbefalinger for god selskabsledelse Land & Leisure A/S følger i al væsentlighed Nasdaq OMX Copenhagen A/S s anbefalinger for god selskabsledelse. Land & Leisure A/S ledelse forholder sig således løbende

Læs mere

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr. 46 mio. fordelt på aktier á kr. 1 eller multipla heraf. Der udstedes ikke ejerbeviser.

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr. 46 mio. fordelt på aktier á kr. 1 eller multipla heraf. Der udstedes ikke ejerbeviser. Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 149563 UDKAST 13.03.11 VEDTÆGTER FOR SOLRØD FORSYNING HOLDING A/S CVR-nr. 33 04 73 12 1.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR PÅRØRENDERÅDET PÅ KILDEHAVEN.

VEDTÆGTER FOR PÅRØRENDERÅDET PÅ KILDEHAVEN. Pårørenderådets formål er: 1 Pårørenderådets formål repræsentere beboer/pårørende om tilrettelæggelsen af arbejdet med at opnå de bedst mulige forhold for beboerne rådgive Kildehavens ledelse og bestyrelse

Læs mere

Havnen skal efter havneloven styres af Byrådet, men som selvstyrehavn er det en selvstændig enhed med egen driftsøkonomi

Havnen skal efter havneloven styres af Byrådet, men som selvstyrehavn er det en selvstændig enhed med egen driftsøkonomi Assens Kommunes ejerstrategi for Assens Havn 6. UDKAST, april 2015 tilrettet efter Økonomiudvalgets indstilling til Byrådets møde den 29. april 2015 Sags id 14/16823 Indledning Assens Kommune ændrede organiseringen

Læs mere

ANBEFALINGER FOR AKTIVT EJERSKAB KOMITÉEN FOR GOD SELSKABSLEDELSE

ANBEFALINGER FOR AKTIVT EJERSKAB KOMITÉEN FOR GOD SELSKABSLEDELSE ANBEFALINGER FOR AKTIVT EJERSKAB KOMITÉEN FOR GOD SELSKABSLEDELSE [..] 2016 1 INDHOLD FORORD... 3 INDLEDNING... 4 1. Komitéens arbejde og monitorering... 4 2. Målgruppe... 4 3. Soft law og dens betydning...

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget

Kommissorium for Revisionsudvalget Kommissorium for Revisionsudvalget Bestyrelsen i Jeudan A/S har nedsat et revisionsudvalg bestående af Helle Okholm (formand), Søren B. Andersson og Tommy Pedersen. Revisionsudvalget gennemgår regnskabs-,

Læs mere

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR AKTIVT EJERSKAB INVESTERINGSFORENINGEN DANSKE INVEST INVESTERINGSFORENINGEN DANSKE INVEST SELECT Skema til redegørelse version af januar 2017 1 Dette

Læs mere

Forretningsorden for Espergærde gymnasium og HF s bestyrelse

Forretningsorden for Espergærde gymnasium og HF s bestyrelse Forretningsorden for Espergærde gymnasium og HF s bestyrelse Denne forretningsorden er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 880 af 8.8 2011 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse

Læs mere

Kommissorium for revisionsudvalg

Kommissorium for revisionsudvalg Kommissorium for revisionsudvalg Bestyrelsen i Jeudan A/S har nedsat et revisionsudvalg bestående af Hans Munk Nielsen (formand), Stefan Ingildsen og Tommy Pedersen. Revisionsudvalget gennemgår regnskabs-,

Læs mere

Hvordan matcher og styrer kommunerne de store selskaber? - Relationen mellem Aarhus kommune og Aarhus Vand - Konsolidering mod større selskaber

Hvordan matcher og styrer kommunerne de store selskaber? - Relationen mellem Aarhus kommune og Aarhus Vand - Konsolidering mod større selskaber Hvordan matcher og styrer kommunerne de store selskaber? - Relationen mellem Aarhus kommune og Aarhus Vand - Konsolidering mod større selskaber Politisk Forum 2013 KL's konference på teknik- og miljøområdet,

Læs mere

Samarbejde, konsortier og netværk Workshop om juridiske og økonomiske udfordringer

Samarbejde, konsortier og netværk Workshop om juridiske og økonomiske udfordringer Samarbejde, konsortier og netværk Workshop om juridiske og økonomiske udfordringer v/ Betina Nørgaard, Manager Deloitte Consulting Holmegaard, 15. marts 2012 Agenda Opstart af samarbejdet Afgivelse af

Læs mere

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse Bestyrelsesmøde nr. 93, d. 30. januar 2018 Pkt. 4. Bilag 1 Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse I medfør af 176, stk. 2 i vedtægt for Københavns Universitet fastsættes herved følgende

Læs mere

Forord. Den 25. august 2014. Borgmester Stén Knuth

Forord. Den 25. august 2014. Borgmester Stén Knuth Forord Slagelse Kommune udgør den største virksomhed i Slagelse Kommune, med et årligt budget på små 5 mia. kr. Byrådet har derfor gennem sine økonomiske prioriteringer mulighed for at udøve stor indflydelse

Læs mere

SVENDBORG KOMMUNES EJERPOLITIK

SVENDBORG KOMMUNES EJERPOLITIK SVENDBORG KOMMUNES EJERPOLITIK 2018-2021 SVENDBORG KOMMUNES EJERPOLITIK 2018-2021 EJERPOLITIK FOR: Kraftvarme Vand & Affald: - Forsyning - Forsyningsservice - Vand - Spildevand 1. Baggrund og formål Kommune

Læs mere

Politik for samfundsansvar

Politik for samfundsansvar Politik for samfundsansvar Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Regelgrundlag... 3 3 Målsætning... 4 4 Fokusområder... 4 4.1 Miljø- og klimahensyn... 4 4.2 Medarbejdere... 4 4.3 Korruption og usædvanlige

Læs mere

Kodeks for god selskabsledelse i forsyningsselskaber. Workshop DANVA. 13. juni 2017

Kodeks for god selskabsledelse i forsyningsselskaber. Workshop DANVA. 13. juni 2017 Kodeks for god selskabsledelse i forsyningsselskaber DANVA 13. juni 2017 Workshop INDHOLD Emne Introduktion og formål med workshop Aktivt ejerskab og ejerskabsudøvelsen Samspil mellem selskab og ejerkommune

Læs mere

INVESTERINGSAFTALE FOR 2018

INVESTERINGSAFTALE FOR 2018 INVESTERINGSAFTALE FOR 2018 PARTERNES FÆLLES INDSATS PÅ VAND- OG SPILDEVANDSOMRÅDET MELLEM Egedal Kommune Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke CVR-nr.: 29 18 83 86 ("Kommunen") OG Egedal Vandforsyning

Læs mere

ÅRSBERETNING Program for intern overvågning Naturgas Fyn Distribution A/S.

ÅRSBERETNING Program for intern overvågning Naturgas Fyn Distribution A/S. ÅRSBERETNING 2009 Program for intern overvågning Naturgas Fyn Distribution A/S. Indholdsfortegnelse 1 Indledning....3 2 Beskrivelse af Naturgas Fyn Distribution A/S s (NGFD s) Program for intern overvågning...3

Læs mere

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a J.nr.: 07-10243 ID nr. 13 Bilag 3 Styringsmæssige problemstillinger 23. oktober 2008 Skolebakken 7, 1. tv. 8000 Århus C Telefon: 86 18 00 60 Fax: 36 92 83 19 www.energiogmiljo.dk CVR: 31135427 1. Sammenfatning

Læs mere

Brøndbyernes IF Fodbold A/S

Brøndbyernes IF Fodbold A/S Brøndbyernes IF Fodbold A/S Vurdering af, at Brøndby IF s stillingtagen til retningslinier for corporate governance er i overensstemmelse med Københavns Fondsbørs retningslinier herfor. Vejledning fra

Læs mere

Aktivt ejerskab i forhold til de kommunale aktieselskaber i Odense bestyrelsessammensætning og honorar

Aktivt ejerskab i forhold til de kommunale aktieselskaber i Odense bestyrelsessammensætning og honorar NOTAT Borgmesterkontoret Til gruppeformændene Flakhaven 2 Postboks 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 66131372 Fax 66139209 E-mail bmf@odense.dk Aktivt ejerskab i forhold til de kommunale aktieselskaber

Læs mere

KOMMISSORIUM FOR REVISIONS- OG RISIKOUDVALG KØBENHAVNS LUFTHAVNE A/S CVR NR

KOMMISSORIUM FOR REVISIONS- OG RISIKOUDVALG KØBENHAVNS LUFTHAVNE A/S CVR NR KOMMISSORIUM FOR REVISIONS- OG RISIKOUDVALG KØBENHAVNS LUFTHAVNE A/S CVR NR. 14 70 22 04 1 Indholdsfortegnelse 1 Sammensætning... 3 2 Formand... 3 3 Valgperiode... 3 4 Beslutningsdygtighed og stemmeafgivelse...

Læs mere

Politik for Fund Governance. Investeringsforeningen Sparinvest

Politik for Fund Governance. Investeringsforeningen Sparinvest Politik for Fund Governance Investeringsforeningen Sparinvest Den 27. juni 2017 Indledning Bestyrelsen for Investeringsforeningen Sparinvest (herefter Sparinvest ) har valgt at følge Investeringsfondsbranchens

Læs mere

Ejerstrategi for Ringsted Forsyning A/S

Ejerstrategi for Ringsted Forsyning A/S Ejerstrategi for Ringsted Forsyning A/S Resume Denne ejerstrategi beskriver Ringsted Kommunes hensigt med ejerskabet af Ringsted Forsyning A/S. Ejerstrategien udtrykker, hvordan man ønsker at arbejde sammen

Læs mere

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR AKTIVT EJERSKAB AP PENSION 1. JANUAR 2018 31. DECEMBER 2018 Skema til redegørelse version af januar 2018 1 Dette skema er tænkt som et hjælperedskab

Læs mere

Ejerstrategi for Sønderborg Kommune. Vedtaget af byrådet den 4. juni 2014 Revideret udgave vedtaget af byrådet den 13.

Ejerstrategi for Sønderborg Kommune. Vedtaget af byrådet den 4. juni 2014 Revideret udgave vedtaget af byrådet den 13. Ejerstrategi for Sønderborg Kommune Vedtaget af byrådet den 4. juni 2014 Revideret udgave vedtaget af byrådet den 13. december 2017 Indledning og baggrund Sønderborg Kommune ønsker at udøve et aktivt ejerskab

Læs mere

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S. 1. Status og kommissorium

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S. 1. Status og kommissorium 18. juni 2015 BILAG 1 Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 1. Status og kommissorium Revisionsudvalget er et udvalg under bestyrelsen, der er nedsat i overensstemmelse med 15.1 i forretningsordenen

Læs mere

INVESTERINGSAFTALE FOR 2018

INVESTERINGSAFTALE FOR 2018 INVESTERINGSAFTALE FOR 2018 PARTERNES FÆLLES INDSATS PÅ VANDOMRÅDET MELLEM Hørsholm Kommune Ådalsparkvej 2 2970 Hørsholm CVR-nr.: 70 96 05 16 ("Kommunen") OG Hørsholm Vand ApS Håndværkersvinget 2 2970

Læs mere

April 2012 STRATEGIPLAN 2012-2016

April 2012 STRATEGIPLAN 2012-2016 April 2012 STRATEGIPLAN 2012-2016 2 INDHOLD 1. INDLEDNING 3 2. ODDER SPILDEVANDS YDELSER 4 3. EJERSTRATEGI 4 4. FREMTIDENS UDFORDRINGER 5 5. ORGANISATION 5 6. VISION 6 7. MISSION 6 8. VÆRDIER 7 9. HOVEDSTRATEGI

Læs mere

2.2 Selskabet skal sikre, at dets opgaver udføres effektivt under hensyntagen til sundhed, natur og miljø.

2.2 Selskabet skal sikre, at dets opgaver udføres effektivt under hensyntagen til sundhed, natur og miljø. Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 149563 UDKAST 13.03.11 VEDTÆGTER FOR GREVE RENOVATION A/S CVR-nr. 32 26 85 36 1. SELSKABETS

Læs mere

Vedtægter. Roskilde Grøn Energi A/S. Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d.

Vedtægter. Roskilde Grøn Energi A/S. Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Sagsbehandler Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Åboulevarden 49, 4. sal 8000 Aarhus C Telefon: 86 18 00 60 Mobil:

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om DONG Energy A/S. Maj 2013

Notat til Statsrevisorerne om beretning om DONG Energy A/S. Maj 2013 Notat til Statsrevisorerne om beretning om DONG Energy A/S Maj 2013 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 4/2012 om DONG Energy A/S Finansministerens redegørelse

Læs mere

Temadrøftelse. Københavns Kommunes Økonomiudvalg 13. november 2018

Temadrøftelse. Københavns Kommunes Økonomiudvalg 13. november 2018 Temadrøftelse Københavns Kommunes Økonomiudvalg 13. november 2018 Etableret 1. januar 2016 60-fællesskab Bestyrelsen 15 borgmestre/kommunalpolitikere fra de 8 ejerkommuner 2 politidirektører 2 observatører

Læs mere

vering af oplysningerne vil medføre væsentlig økonomisk skade for myndigheden selv.

vering af oplysningerne vil medføre væsentlig økonomisk skade for myndigheden selv. vering af oplysningerne vil medføre væsentlig økonomisk skade for myndigheden selv. Derudover bemærkes det, at nogle af de hensyn, som i forbindelse med sin vurdering af spørgsmålet om meroffentlighed

Læs mere

Forretningsorden for. samarbejdsudvalget (SU) i. Esbjerg Idrætspark / Svømmestadion Danmark

Forretningsorden for. samarbejdsudvalget (SU) i. Esbjerg Idrætspark / Svømmestadion Danmark Forretningsorden for samarbejdsudvalget (SU) i Esbjerg Idrætspark / Svømmestadion Danmark Side 0 af 11 sider 1. Målsætning for samarbejdet hos Esbjerg Idrætspark / Svømmestadion Danmark... 2 2. Information...

Læs mere

Politik for ansvarlige investeringer

Politik for ansvarlige investeringer Politik for ansvarlige investeringer Industriens Pensions målsætning er at sikre det størst mulige langsigtede reale afkast efter omkostninger under hensyntagen til investeringsrisikoen. Ved at investere

Læs mere

Politik for Fund Governance Investeringsforeningen Sparinvest

Politik for Fund Governance Investeringsforeningen Sparinvest Politik for Fund Governance Investeringsforeningen Sparinvest 27. februar 2015 Indledning Bestyrelsen for Investeringsforeningen Sparinvest har valgt at følge InvesteringsForeningsRådets Fund Governance

Læs mere

GOD SELSKABSLEDELSE TV 2 DANMARK A/S 11. REGNSKABSÅR CVR

GOD SELSKABSLEDELSE TV 2 DANMARK A/S 11. REGNSKABSÅR CVR GOD SELSKABSLEDELSE TV 2 DANMARK A/S 11. REGNSKABSÅR CVR 10 41 34 94 TV 2 DANMARK GOD SELSKABSLEDELSE Foto fra Kvægtorvet af fotograf Ebbe Rosendahl 2 GOD SELSKABSLEDELSE TV 2 lægger vægt på at sikre,

Læs mere

Revisionsberetning nr. 38 vedrørende årsregnskabet 2013.

Revisionsberetning nr. 38 vedrørende årsregnskabet 2013. Punkt 2. Revisionsberetning nr. 38 vedrørende årsregnskabet 2013. 2014-33603. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget indstiller, at byrådet godkender, Revisionsberetning

Læs mere

Strategi Energi Viborg A/S

Strategi Energi Viborg A/S Strategi 2018 2022 Energi Viborg A/S Energi Viborg A/S vision Energi Viborg vil gennem en professionel og målrettet indsats sikre og udbygge sin position som et stærkt og kompetent multiforsyningsvirksomhed

Læs mere

Indstilling. Ordinær generalforsamling Aarhus Vand A/S. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund

Indstilling. Ordinær generalforsamling Aarhus Vand A/S. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 22. marts 2013 Ordinær generalforsamling Aarhus Vand A/S 1. Resume Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Der skal inden udgangen af maj

Læs mere

Generel arbejdsmiljøpolitik. for. Danmarks Domstole

Generel arbejdsmiljøpolitik. for. Danmarks Domstole Side 1 af 6 Generel arbejdsmiljøpolitik for Danmarks Domstole Side 2 af 6 Vision Danmarks Domstole prioriterer medarbejdernes sundhed og trivsel højt, og der skal til stadighed arbejdes for at skabe et

Læs mere

Vision, Værdigrundlag og Strategi

Vision, Værdigrundlag og Strategi Vision, Værdigrundlag og Strategi 2017-2020 Meningen Hjørring Vandselskabs aktiviteter inden for vand og spildevand, spiller en afgørende rolle for det enkelte menneske og det omgivende samfund, hvorfor

Læs mere

DANSKE FÆRGER A/S KOMMUNIKATIONSPOLITIK - EJERNE - KUNDER - SAMARBEJDSPARTNERE - MEDIER & OFFENTLIGHED - MYNDIGHEDER - MEDARBEJDERE - HJEMMESIDE

DANSKE FÆRGER A/S KOMMUNIKATIONSPOLITIK - EJERNE - KUNDER - SAMARBEJDSPARTNERE - MEDIER & OFFENTLIGHED - MYNDIGHEDER - MEDARBEJDERE - HJEMMESIDE DANSKE FÆRGER A/S KOMMUNIKATIONSPOLITIK - EJERNE - KUNDER - SAMARBEJDSPARTNERE - MEDIER & OFFENTLIGHED - MYNDIGHEDER - MEDARBEJDERE - HJEMMESIDE Færgens kommunikation bygger på åbenhed, og skal opfattes

Læs mere