Kære FG.. EN HELVEDES MASSE

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kære FG.. EN HELVEDES MASSE"

Transkript

1 Kære FG.. Det er endnu vinter. Kulden har lagt sine arme om vores gymnasium og vinterdepressionerne hersker atter over vores humør. Overskuddet er i bund. Vi længes efter ferie, sommer, sol, varme, frokost i gården og alt det andet som hører sommeren til. Dagende føles evige. Det er mørkt når vi får fri, 1.gerne synes at fylde gangene og afleveringerne kommer snigende i en hæsblæsende fart. Sneen ligger bestandigt på jorden når vi går til skole, og har tilsyneladende ikke i sinde at gå sin vej. Musicalen er slut, julemaden er frosset ned så hvad er der egentlig at se frem til? EN HELVEDES MASSE Op med humøret! Vinterens sidste fase i form af en vinterferie, er lige om hjørnet. I skal på skiferie, slappe af, se film eller måske endnu bedre; til Prag! Der er pebernødder til en 5 er i din lokale netto og dit fravær er lige blevet halveret. Udover dette står sommeren faktisk på spring, og din Roskildebillet kan allerede købes nu! I krogene snakkes der stille og roligt om fanekrav, som inden længe bliver hængt på gangene. Der er ingen grund til at lade humøret hænge, for vi går en fed tid i møde! Inden vi får set os om står sommeren på spring og den kommer langvejs fra med øl, fisse og hornmusik.

2 Anmeldelse: Q Af Simon Brædder Lindahl 3.w Et billede siger mere end tusind ord og en stemning skal ofte beskrives med Kuhlmann takker Q erne for en fed aften mere. I dette tilfælde kan jeg dog nøjes med 7: Colaerne i kantinen blev udsolgt dagen efter. På en aften hvor temperaturen havde sneget sig ned på den forkerte side af skide koldt, skulle årets første kulturelle arrangement finde sted. Ipod Battle er efterhånden en tradition, og de nye sutter skulle ikke snydes for at opleve, hvad der sker, når 16 sindssyge hold slipper deres gale musiske fantasier løs på en torsdag aften i januar. Aftenen bød på musik, dans, flaskeøl og nye perspektiver. Dørene var åbne fra 19-22, og i starten herskede en rolig men spændt stemning. De første battler foregik foran et halvtomt dansegulv, der mest af alt bestod af holdenes venner. Frauwdy ft. FooN beviste dog, at antallet af fans ikke betyder noget. De maskeklædte gutter satte gang i festen med en hårdtpumpet setliste og en vanvittig energi. Frauwdy ft. FooN var ikke det eneste hold, der havde gjort noget ud af kostumerne. Battlerne afslørede, at det kunstneriske udtryk er mindst lige så vigtigt som musikken. Mest mindeværdige var finaledeltagerne Smerteministeriet. Holdet fra 3.m stillede op i shorts, blinkende butterflies og bare seleklædte maver. De var ikke til at overse, og de gjorde intet for at kontrollere deres adrenalinpumpede kroppe. De tværede deres modstandere ud med en række af hits, stagediving, seksuel dans samt uhæmmet energi, og de formåede at få publikum med sig, selv når modstandernes sange lokkede enorme menneskemasser ud på det bølgende dansegulv. Deres karisma nåede til sidst en højde, der tvang aftenens konferenciers (Tobias og Jonathan 3.w red.) til at forbyde smerteministrene fra at hoppe ud i armene på de smerteelskende tilskuere under finalen. Valget af konferenciers viser hvordan forholdet mellem Q og CU er blevet. Krigen koger på lavt blus, når de gamle CU-formænd får magt til at kåre vinderne af den mest berygtede Q. Drengene var klædt på bedste gentleman manér og deres store smil vidner om festens kvalitet. Efter hver runde kårede de en vinder på baggrund af publikums skrig. Dette kan selvfølgelig være en svær opgave, og dette faktum førte i løbet af aftenen til to klager om korruption. Jeg spurgte Morten Viberg 3.y om hvem han heppede på, da hans hold DØDZ IPOD var røget ud: Jeg har lidt ondt i røven, så jeg hepper ikke rigtig på nogen. Men hvis jeg må

3 sige noget, så er Tobias Berg korrupt. Ordenes bitterhed er ikke til at overse, og Morten var ikke den eneste, der var ærgerlig over at være røget ud. CU-formanden Ida Bek fra 2.w gav udtryk for samme mistanke om korruption. Hendes Kuhlmanns s Armé røg ud på trods af, at vores elskede rektor svingede hofterne under et af numrene. Ifølge Jørgen Kloch er noget lignende aldrig før set, og Ida har derfor en god grund til at være skuffet. Alle beskyldningerne ændrer dog ikke på, at den fortjente sejr gik til Nikolaj Stilling 2.m og Johan Gram-Nielsen 2.n. I en svedig finale mod Smerteministeriet viste DJ Doktor Daggert og Mc Vanvidspik, at de havde det nødvendige musikalske overskud og tilføjede Anders og Jakob fra 3.m et smerteligt nederlag. Finalen lagde bordene øde og fyldte dansegulvet med mere og mindre berusede piger og drenge, der med hænderne i vejret og fødderne i bevægelse hyldede de fire funklende stjerner for en aften. Dysten virkede tæt, men DJ Doktor Daggert og Mc Vanvidspik viste overlegent publikumskendskab og sendte Smerte-ministeriets drømme tilbage i skyggerne, da de spillede Never Getting Back Together med vores alle sammens yndlingssangerinde; Taylor Swift. Pludselig var aftenen forbi. En 3 timers musikalsk rejse endte alt for tidligt, og mange søgte forlængelse af festen på Bar10 og Rosen. Q erne hev os ud af hverdagskedsomheden og lektiebekymringerne. De tilbød en friaften uden bekymringer for morgendagen. De lune Wiibroe skabte en berusende stemning og det kulturelle arrangement tydeliggjorde vores forkærlighed for Smerteministeriet i hård kamp mod de rablende fede Kom andet end de nyeste hits. De største jubelråb hørtes når det spillende DJ-par satte en sang fra vores tidlige ungdom på anlægget, eller når de diskede op med toner, der blev komponeret længe før nogen af os så dagens lys. På denne måde kan krigen mellem CU og Q afløses af et afhængighedsforhold, hvor Q erne eksperimenterer og CU lærer af eksperimenterne ved at hyre Dj s, der både spille Roskildeaktuelle Rihanna og Paul Simon, samt ikke lader sig afskrække af tøsefornemme kommentarer om poppens intetsigende udtryk. Ud med fordommene og ind med Taylor Swift og et personligt touch fra de dyrt betalte Dj s.

4 Pernille og Amanda 3.s Anmeldelse af nytårs-cu På trods af de forhøjede øl-priser bød aftenen på happy hour fra med 2 øl for en 20 er! Gæsterne ankom forholdsvist tidligt til for at skyde årets allerførste fest i gang. 1.g erne havde som altid, ganske trofast, taget temaet vældigt seriøst, og var stadset godt op med stiletter og glimmerkjoler. De færreste var på vandvognen, og langt størstedelen af aftenens gæster var iført en øl eller to. Atmosfæren osede af forfest, og der gik ikke mange sekunder fra gæsterne ankom, til dansegulvet blev væltet godt og grundigt. Festens musikprogram kunne i allerhøjeste grad sit kram, og havde hele aftenen et godt tag på gæsterne, der som sædvanligt fik dansegulvet til at se alt for småt ud. I baren mærkedes de nyansatte 1.g eres manglende erfaring og almene logik tydeligt, og mange Wibroe måtte lide spildedøden i løbet af aftenen. Kl kunne Klochs krudtinstinkt ikke længere holdes tilbage, og der blev affyret raketter i regnbuens farver. Prikken over i et var hermed blevet sat! Dansen fortsatte, musikken spillede, smøgerne brændte og øllene blev hældt ned til bægeret bristede. Endnu engang mundede aftenens druk, hor ballede ud i en kæmpe eksplosion på trappen til garderoben. Efter en halv time med kaos havde 1.g ere med hjælpende hånd fået deres jakke, mens 2. og 3.g ere for længst var i gang med at holde par10 på bar10. Alt i alt en super aften, som uden tvivl får tildelt 4 store stjerne ud af 5. Temaet var fuldført, gæsterne fik sammen stemningen til at gå over alle forventninger og ikke mindst var der sørget for fuld bar hele aftenen og flot fyrværkeri. Den sidste manglende stjerne er udelukkende grundet bartendernes evne til at hælde øl op, men dette er selvfølgelig glemt til næste CU-fest, hvor man får 1 hel øl efter at have afleveret 15 kroner!

5 HOKUS POKUS UNGDOMSLITTERATUR I FOKUS Jeg ryger en smøg på vej hjem til Caroline. Det bliver nok den sidste i aften, da hendes mor er totalt hysterisk, hvad angår cigaretter. Vi må ikke engang ryge i haven hendes roser skulle jo nødigt komme til at lugte af røg. Mine sneakers giver ekko i byens tomme gader; byen, der går under navnet Jordens Røvhul, men i fritiden hedder den Humlebæk. Jeg er der snart. Nørdeklassen, 2.A - årgang 2008 på Espergærde Gymnasium blev i en dansktime i februar 2010 instrueret i at skrive en skønlitterær novelle, der skulle portrættere nutidens ungdom. Det var en lektie, og det var en opgave som alle andre, men klassen gjorde det godt, da fantasien ikke mødte begrænsninger eller skulle tage form efter en vissen, bebrillet undervisningsministers betingelser. Lysten blomstrede fra friheden. Vi skulle skrive om noget, der kom os ved, noget, der var os virkelighedsnært om ikke andet, skulle vi skildre vores generation gennem fiktive roller, fange vores jargon og udlevere tanker, der florerede fra vores unge sind. Udkommet heraf blev det første kapitel i min for nyligt udgivede debutroman, Se mig, Skub mig, Grib mig. Han er en optimist ud over det sædvanlige, men det er vist også nødvendigt at være, når man åbner et pizzeria i en by med 8000 beboere, hvor 75 % af den er over tres og tror, at en durumrulle er en sexstilling. Mød Nicoline, den tvivlrådige og venlige, Frederikke, den homoseksuelle og reflekterende, Rebecca, den smukke og kontroversielle, og Antonie, den drømmende og ambitiøse. Romanen udspiller sig i Nordsjælland karakterne besøger bl.a. Miss Coffee, og de bliver efter gymnasiefesterne draget mod diskotek Retro i Helsingør, de er studenter fra Espergærde Gymnasium, nogle bor på Strandvejen og andre i det landlige Fredensborg og Humlebæk. Hensigten med denne artikel er naturligvis ikke at reklamere for min roman okay, LØGN det er det selvfølgelig, men det er ligeså meget et udråb for at motivere andre skrivelystne unge, der gemmer på en forfatterspire. Budskabet er simpelt: Det kan godt lade sig gøre. Det er ikke et krav, at man er en fin akademiker på 54 år med rullekrave, paryk og en uddannelse i litteraturvidenskab fra KU for at udgive en bog det er et krav, at man sætter sig ned og skriver. Skriv, skriv, skriv! Af Mathilde Nærland Bagsidetekst: Se mig, Skub mig, Grib mig skildrer fire unge kvinder med hver deres markante personlighed, der forsøger at skabe sig et selvstændigt voksenliv. Deres livshistorier flettes på kryds og tværs ind i hinanden, mens de tilstræber en uafhængig identitet. Seksualitet, familie og selvværd bliver vendt i forsøget på at gøre op med utilpassetheden, og rejsen går gennem nordsjællandske

6 drukfester mod den kompromisløse kærlighed og den meningsfulde tilværelse. Se mig, Skub mig, Grib mig er et realistisk portræt af ungdommen i dag og de problemer, den står over for. Af forvirringen og fremmedgørelsen og af lysten til at vove det hele for at nå noget bedre. Romanen kan blandt andre købes på hjemmesiderne: Gyldendal, Academic books, Gucca, Adlibris, Saxo. Facebookside: Se mig, Skub mig, Grib mig Forlaget Mellemgaard 491 sider omslag med flapper Bogladepris kr. 298,-

7 Har du styr på dine nytårsforsæt?? 3 Af Pernille 3.s Startskuddet har lydt og et nyt år er i fuld gang. Den lidt triste måned, Januar, er ved at være omme og vi kan så småt begynde at lugte vinterferien, der ligger lige om hjørnet. Med et nyt år hører ofte nye mål og krav til ens gøremål i den kommende tid - har du styr på dine nytårsforsæt??? Hvis ikke så læs endelig videre og få måske noget inspiration til nogle målsætninger for 2013! Vi kender alle den klassiske, det nytårsfortsæt der gør at samtlige 1. janaur er proppede til randen med blegfede danskere, der ønsker at smide de overflødige kilo. At komme i form er det evige mål for mange og aktion bodybuilder skal ofte igangsættes den første dag i det nye år. Målet er fedt og man må da tage hatten af for de der formår at holde holde nallerne fra slik og alkohol, og i stedet giver den gas på løbebåndet. Dog må mange af os indse at den slanke linje bare ikke holder i længden. Dropper man forbi fitness to måneder efter oplever man da også at der lige pludselig er blevet en del mere plads omkring spinningcyklerne og stepmaskinerne. Hvis du ønsker at opretholde illusionen om en sundere hverdag, så køb en masse nyt sports-lir, man må aldrig gå ned på udstyr!! For alle os 3.gere og 2.hf ere må et af årets klare mål også være at blive student til sommer og få huen på. Selvom der stadig venter en lang og hård eksamensperiode og at AT-eksamen ligger foruroligende tæt på, kan vi med sikkerhed sige at vi er tættere på diplomet end nogensinde før! Klemmer vi ballerne sammen, varer det ikke længe før vi kan trille afsted på vogntur (yiiihhaaa!!) og byde et længeventet sabbatår velkommen. De fleste starter ofte året ud med at love sig selv at der dette år skal holdes styr på økonomien og spares når det gælder shopamok i kantinen, alkoholforbruget og byturene. Selvom det kan virke irriterende at skulle spare skal der faktisk ikke så meget til at holde lidt igen på pengeforbruget. Man kan evt. vælge kun at drikke Harboe, der koster sølle 3 kr. flasken og på den måde klare en bytur for billige penge! Spørger jeg mig lidt omkring er der flere der i det nye år har sat sig for at skære ned på scoringerne. En pige nævner at hun helst vil undgå at score flere end 4 personer om ugen... Ligesom alle andre nytårsfortsæt kan tiden kun vise hvor længe det kommer til at holde.

8 Af: Amalie Abildgaard 3.s Hot PØLSEVOGN TIL CU - en ting vi håber forsætter til kommende fester At ipod battle forsatte i år på trods af artikel i skolebladet sidste år som næsten fik Q til at lukke Kuhlman der danser til Q + Optagelser af samme Søde ting i blå bog lev vel, sød tøs At vinde TP = rozz billetter, hvad mere kan man ønske sig??? Paradise Hotel, bedste reality program, som alle ser, men ingen vil rigtig indrømme det(?) Se andre falde ned af bakken på vej ud fra kantinens glasdøre (det ER sjovt, når folk falder) Not At det er overdrevet koldt udenfor Kolde lokaler Falde ned af bakken på vej ud fra kantinens glasdøre Sommerferien føles så uendelig langt væk, mens eksaminer, terminsprøver og læseferie føles så skræmmende tæt på Hot eller not? Vurdér selv RIHANNA på Roskilde festival Skiferie i vinterferien At opdage at over halvdelen af sit penalhus er fund/tyvekoster, og man ikke har købt en eneste af sine kuglepinde selv Valentins day-dates sammen med en million andre kærestepar på diverse restauranter, biografer etc.

9 Hvad skal du på Valentins dag? Adele Bennett 1.C Der var engang en kejser ved navn Claudius der forbød alle soldater at blive forlovet eller gift. Heldigvis for disse soldater, så var der en romersk præst der hed Valentin. Valentin fortsatte med at vie soldaterne i smug, hvilket førte til arrest, og til sidst halshugning d. 14 februar, hvorefter den romerske-katolske kirke udnævnte ham til helgen som Sankt Valentin. På trods af denne forfærdelige hændelse, så fejrer vi hvert år d. 14 februar Valentins dag, med masser af kærlighed. I Findland bliver der solgt omkring 5 mio. postkort til den dag. I USA bliver der hvert år sendt 190 mio. Valentines kort ud. Men hvad gør vi så i Danmark for at fejre dagen? Jeg er i Val T på dagen, så det bliver formegentlig holdt blandt venner Benjamin 2.M Jeg skal til Valentines Cosplay walk, hvor man klæder sig ud som manga karaktere og går rundt sammen i KBH og hygger Josephine 1.C Jeg har tænkt mig at iføre mig et kostume og have sex hele dagen Anonym I år på Valentins dag er jeg i Prag og har fået denne fornemme ære at tage på Valentins date med min søde veninde Runa 1.S Jeg skal på en romantisk Happy meal date på MacDonalds sammen med min ven, efterfulgt af StarWars maraton Jeppe 2.U Er du en af dem som altid har drømt om at få, eller have en kæreste på Valentins dag, men har givet op? Så kan du nu leje en brasiliansk facebook kæreste i 3, 7 eller 30 dage. Prisen er mellem $ og for pengene får du et offentligt facebook forhold + et antal kommentarer på din profil. Det skal dog siges at det ikke er muligt at komme i seksuel kontakt med den betalte kæreste. Er du interesseret så tjek ud. Ideer til hvad du kan lave på Valentins dag: Kysse med Louis på Rosen, eller man kan tage i Tivoli og være romantisk Louis 1.U Man kan hygge med middag, enten lave mad sammen eller spise ude. Og så måske tage i biografen Rasmus 3.Y Man kan invitere hende ud og spise, på et lækkert sted, gå en tur om aftenen og så hjem og forkæle hende med lidt vin og massage Anders 2.N Drikke kakao og se sine yndlings kærligheds film hvis man er single Nur 1.C

10 Tage til København og find et godt sted at spise, slut derefter af med et hyggeligt hotel ophold. Evt. kan man forberede værelset med lys og blomster Marcus 2.X Lave morgenmad til sin dame og chille max hele dagen med lækker musik. Og så tage på klassisk middag om aftenen efterfulgt af en gå tur under stjernerne. Men er du bare ultra slum og single, så hav den vildeste fest! slutter Alexander 3.Y af.

11 Interview med Alexander Rexen, deltager i Paradise Hotel forår 2013 Af: Amalie Abildgaard 3.s Synes du at denne unge flotte fyr ser en smule bekendt ud? Så er der sikkert noget om det! Alexander Rexen gik nemlig her på gymnasiet sidste år i gamle 3.T - og så har du måske set ham i denne sæson af Paradise Hotel! Dette er interview med the man himself om hvilke tanker og overvejelser han havde inden hans deltagelse i Paradise Hotel. Hvilke overvejelser havde du inden du meldte dig til programmet? Jeg ved at Paradise Hotel er kendt for at have nogle knap så kloge deltagere i spillet. Jeg gjorde mig mange overvejelserne hvorvidt jeg skulle forsøge at komme med eller ej. Jeg har haft lyst til det i mange år. Det er jo trods alt gratis ferie med alt betalt. Jeg skal snart uddanne mig til politibetjent, og derfor tænkte jeg meget over konsekvenserne for at deltage i programmet da jeg ikke ville lade en ferie ødelægge min fremtid. Jeg snakkede derfor med politiet og hørte deres mening til det, og de fortalte mig, at som udgangspunkt betyder det ikke noget man har været med så længe man ikke har været oppe og slås eller lignende. På grund af politiets udtalelse valgte jeg at deltage. Derudover overvejede jeg om jeg havde lyst til at folk skulle kunne følge med i min hverdag hvor intet er skjult og at er delt med offentligheden. Jeg tænkte dog mest på min karriere og det at jeg ikke ville gøre noget jeg ville komme til at fortryde. Hvad var det ved Paradise Hotel du fandt interessant? Det jeg fandt interessant ved Paradise Hotel var det at jeg så de tidligere deltagere som kendte. De hyggede sig, fik venner for livet og fik en ferie

12 med alt betalt. Samtidig kom de hjem og fik Bartender Jobs og fik et netværk jeg også ville være en del af. Netværket man får, er helt specielt, og fås ikke andre steder end i programmer som disse hvor man går op og ned af hinanden hele tiden, mere end man ser i tv. Typisk er det også pæne piger der er med som man sjældent får fat i medmindre man er en del af netværket. Jeg tror inderst inde bare, at det handlede om at være en del af det der foregår i tv'et og se hvordan de laver programmet. Hvordan har du det med at blive et kendt ansigt? Jeg har det fint med at blive et kendt ansigt. Det da bare hyggeligt at snakke med nogle fremmede mennesker der vil snakke om programmet. Det gør mig intet. Desværre kan man ikke altid have off Day hvor man kan være sur eller noget. I så fald så stempler folk man har snakket med på den dag som en arrogant fyr fordi man ikke har været snaksaglig den dag. Men at blive kendt på gaden gør mig intet. Det da bare sjovt. Har du ændret dig efter din deltagelse i programmet? Hvordan? Jeg har på ingen måde ændret mig. Jeg er stadig som jeg var før i tiden på alle punkter. Lidt svært var det når man kom hjem, og der ikke stod en masse drikkevarer i køleskabet man bare kunne tage, og man sagde til ens mor, at det bare ikke var i orden. Men det hele er vendt tilbage til hverdagen igen hvor man ikke er vant til luksus i samme klasse. Hvad har dit ophold givet dig som person - hvad kan du bruge det til i fremtiden? Jeg kan på ingen måde bruge min deltagelse i fremtiden. Jeg har fået et event job fordi jeg har været med, men ellers gavner det mig på ingen måde som politibetjent. Tværtimod. Hvilken rolle havde du på hotellet? Jeg føler selv jeg var den flinke på hotellet som havde det fint med stort set alle. Det svært at nævne en speciel rolle jeg fik i spillet. Hvornår var du 100 % dig selv derinde? Efterhånden som tiden gik, glemte man kameraerne og så var man sig selv, men der gik noget tid. Til tider, f.eks. Før en parceremoni var der lange

13 pauser uden kamera hvor man måske kunne være 100 % sig selv fordi man ikke skulle tænke på hvad man gjorde. Havde du en speciel taktik om, hvordan du ville spille spillet inden du tog afsted? Hvilken? Og blev den ændret undervejs? Min taktik var at spille som jeg havde lyst til at spille spillet. Dvs. Jeg tog derind for at få en fed oplevelse og møde nogle fede mennesker, ikke for at komme længst muligt. Jeg gad ikke have det nedern når vi alle kom hjem over ikke at kunne snakke med nogle folk man har skændtes med derinde. Jeg ville være mig selv derinde og tænke over hvad jeg gjorde så jeg ikke frygtede at se det i tv når jeg kom hjem igen.

14 En Historie om Kærlighed Af Simon, 3.w og Nikolaj, 2.m Musical er tidsspilde. Tidsspilde der fjerner vores fokus fra skolen og ender ud i en middelmådig forestilling, der langt fra tilfredsstiller de mange øvetimer og finpudsninger, der hører til et forløb så omfattende som en musical på Frederiksborg Gymnasium & HF. Løgn. Stor, fed larmende lorteløgn. Musical var alt andet end tidsspilde. Den var et krævende forløb, som kastede en intelligent og spændende forestilling af sig fyldt med fremragende skuespilspræstationer, flot dans og smuk musik. Musicallen var en succes, som udløste fulde sale og tre stående bifald på tre aftenener. En historie om kærlighed lyder forudsigeligt og lettere kedeligt. Vi har vel efterhånden hørt nok om unge elskende, der i sidste ende finder hinanden på trods af modstand fra den omgivende verden. Burde musicallen ikke afspejle ungdomslivet på en moderne gymnasial uddannelse i stedet for at vade rundt i kærlighedshistorie fra 1800-tallets bohemetid? Nej. Stykket overraskede én på alle tænkelige punkter. Skuespillerne var uprøvede, men formåede at give rollerne en overraskende troværdighed i såvel replikker som mimik. Vi oplevede både den forkælede unge Hertug, den smukke forførerske, den unge håbefulde forfatter og den overspillede teaterdirektør med smag for succes og mangel på empati for sin unge muse. VI oplevede kærlighed på første hånd, tab og gråd, grin og tango og en uimodståelig historie om kærlighed, der formåede at fastholde publikums fokus igennem 2½ times fryd for øjne og ører.

15 De mange sangere leverede den ene pragtpræstation efter den anden. Genrerne gik fra den bombastiske ballade Come What May til den frække Like a Virgin over jazzede og latinske rytmer. M erne stillede med det tunge skyts og blev kun afbrudt af Emil Valbjørn 3.z, der sang Queens The Show must go on. I koret havde vi øvet intenst siden weekenden før vi startede i skole efter vinteren og udfordringen ved at lære de mange sange var stor. Det lykkedes dog og intet var bedre end at se smilet på lærernes læber når vi var færdige med en sang eller følelsen af at være en del af noget så stort som en musical, der omfattede skuespillere, musikere, sangere, kormedlemmer, multitools, makeupartister, lysmænd, PR-gruppe og nogle yderst engagerede lærere. Lykken og sammenholdet var i top og da de sidste ord var sagt, det sidste buk gjort og den sidste sang sunget, var der kun én ting at gøre: At feste til den lyse morgen og nyde følelsen af at have skabt en mindeværdig forestilling, der var til glæde for elever, søskende, forældre, bedsteforældre og hvem der ellers var kloge nok til at nyde en gratis forestilling af højeste kaliber. Musicalfesten har altid været en euforisk glædesoplevelse fuld af sammenhold, energi og fryd. I år var ingen undtagelse og bordene trængte alle til at få vasket beskidte skoaftryk af, da aftenen sluttede. Dansen var vild og stemningen løssluppen. Øllene gled ned uden besvær og der blev udvekslet kys og kram til højre og venstre. Sjældent har kantinen syntes mere fuld af en overdøvende stemning, der kunne mærkes helt inde i kroppen. Tilbage er blot at sige: Stor ros til alle medvirkende, stor ros til alle de, der mødte op til forestillingerne, stor ros til En Historie om Kærlighed anno Et rart billede fra musicalfesten, hvor røgmaskinen blev brugt flittigt og hitsene blev disket op, som var det ipodbattle vol. 2. En storslået forestilling med en standart højere end hvad, der er set længe!

16 Lige om lidt sker det billetten er købt og betalt, pengene er vekslet, og snart sidder du i bussen på vej mod, hvad der kan blive en af dine bedste ferier i lang tid! Men hvad skal du så absolut opleve, mens du er i pragtfulde Prag? Her kommer svaret. Double Trouble Sidste års stam-diskotek, og dette med god grund. Double Trouble spiller en blanding af ny og gammel musik, har plads til både dans og snak og så har de desuden deres helt egen danserinde, som ikke er bange for en lille dansebattle, hvis man kan kalde dét det. Desuden er Double Troubles personale ret så ligeglade med, hvad gæsterne(det er dig!) laver du kan for den sags skyld danse på bænke og borde, indtil de vælter; du bliver ikke sagt imod. Du og alle dine venner finder Double Trouble på Melantrichova 17. Lyder dette som volapyk for dig, så kig på kortet eller følg efter dine medstuderende, som var af sted sidste år du vil ikke fortryde det! Pub Crawl Bare for at fortsætte i den glade feststil, så må du for alt i verden ikke gå glip af le map til Double Trouble en fabelagtig Pub Crawl! Det skal ikke kunne siges, hvordan den arrangerede Pub Crawl kommer til at være i år MEN hvis den bare minder om den Pub Crawl, som fandt sted sidste år, så skal den absolut ikke misses! Det fungerer således, at du og alle dine (squash)buddies bliver guidet fra bar til bar en aften/nat og har den fedeste fest imens. Sidste år fungerede den første bar som en lille velkomst, hvor der var fri bar(fadøl, vodka, absint) i en time

17 og man fik en speciel Pub Crawl t- shirt. Derefter var det videre til næste bar osv. osv. indtil det store 5-etagers diskotek var nået. Her kunne man blive til den lyse morgen, hvis man lystede dog valgte mange, i bedste Prag-stil, at feste videre på Double Trouble. Som sagt så er Pub Crawl ikke noget, du vil misse bare HUSK at få alle dine venner med fra baren inden du går videre, så de ikke ligger bevidstløse og lidt for fordrukne på en fremmed bar et fremmed sted (dette var slet ikke noget, som undertegnede kom til at glemme sidste år ). Palladium og pastasalat Midt i Prag ligger et stort shoppingcenter ved navn Palladium, som du med rette kan bruge til at spendere nogle af dine tømmermændstimer(hvis du da ellers kan komme ud af sengen). Her finder du masser butikker, som undertegnede dog ikke kan udtale sig om, da denne spenderede det meste af tiden på nederste etage, hvor al maden befinder sig! Specielt kan en lille bod, som sælger (u)lækre pastasalater lige nedenfor rulletrappen stærkt anbefales. Hvis du trænger til noget andet tømmermad end McD, så prøv salaterne her og bare rolig; disse pastasalater er langt fra fedtfattige!

18 Den kulturelle Karlsbro Skal du have andre input i vinterferien end blot druk, druk, druk(ikke at sige at dette er forkert), så er Karlsbroen et besøg værd. Ikke fordi broen er så speciel, men så kan du da sige, at du har været der! Desuden er der masser af boder på hele broen med små hyggelige(og helt og aldeles ubrugelige) genstande. Har denne gode og spændende beskrivelse af broen ikke vækket din interesse endnu? Jamen, så læs blot videre. På Karlsbroen kan du være så umådelig heldig at møde en slesk sælger-dame, som sælger sleske smykker hvis du møder hende vil din tømmerdag helt sikkert blive reddet! AHOJ Vigtige gloser at kunne i Prag Jedna velky studený pivo = en stor kold øl Du behøver ikke andre gloser. God tur!

19 11 bud på en fed vinterferie Af Simon Brædder Lindahl 3.w I vinterferien rejser store flokke af gymnasieelever mod Prag eller sneklædte bjerge. Debatten på gymnasiet har raset, og der er delte meninger om, hvordan man skal tilbringe sin vinterferie. Skal man drikke sig fuld med alle vennerne i Prag, eller skal man tage på ski og nyde at suse ned ad de bugtede bakker, mens kulden får ens øjne til at løbe i vand? Debatten har raset til morgensamling og på lectio, men den har udeladt en vigtig gruppe af mennesker: De der bliver hjemme og nyder ferien i dejlige Danmark. Hvis du er en af disse personer, kommer her en liste med ting du kan lave, hvis du sidder alene hjemme og savner kammeraterne: Du kan 1. Spille Kalaha med dig selv. 2. Blive for vild til World of Warcraft og/eller Minestryger 3. Blive bedste venner med bartenderne på Rosen (Lene og Vivi <3) 4. Købe et Puzzlespil med 3798 brikker, flække det sammen, købe en ramme og hænge mesterværket op på væggen over din seng 5. Købe en sød lille babygris og træne den til at spørge om flotte piger/drenges numre 6. Lære at strikke 7. Skrive en romantisk roman med titlen: Min kærlighed til Amin Jensen 8. Gå lange ture og udtænke planer om, hvordan du erobrer verdensherredømmet 9. Se samtlige afsnit af Luftens Helte 10.Undersøge hvor mange chilier din krop kan klare at spise på en time 11.Købe en brugt traktor og hyre teamet bag Pimp My Ride til at omskabe den til en lækker øse af dimensioner.

20 LAV MINI- SUDOKU! Bagside Dette er uden tvivl verdens mest bubbede dyr. Den er sten Af: Pernille Strøm Øster 2.s Line Christiansen 2s Christian Jurins forslag til sjove lege, hvis du ikke rejser i vinterferien Afkalke sig egen kat (WTF CHRISTIAN?) Producere dit eget puslespil med 1000 brikker Stjæl en cykel, pimp den og kald den det blå lyn Tage et brevkursus i at tegne Manga Led efter gammelt slik på dit værelse. Afprøve forskellige kemikaliers virkning på huden

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie.

Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie. Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) Af 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie. SC. 1 INT. S VÆRELSE [PLEASEINSERT\PRERENDERUNICODE{ÂĂŞ}INTOPREAMBLE]

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon)

Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon) hallo det er Rasmus INTERVIEWER1: Goddag Rasmus, vi fik lov til at ringe til

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken Søde Jacob 6. udkast Et manuskript af 9. klasserne, Sortebakken 1 SC 1. INT Mathildes værelse - AFTEN (15) står og lægger makeup, og (15) kommer ind ad døren med 2 Somersby. Hun sætter dem ned på et bord

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Stop nu dette vanvid Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Livet i frihed skal bevares, ikke bukke under for tyranni der er kun os, der er kun os,

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning Forvandlingen Af Herningsholmskolen 8.B Louise, Katrine & Linea 3. gennemskrivning "FORVANDLINGEN" MANUS 1. INT. S VÆRELSE MORGEN (15) vågner ved lyden af sit vækkeur. Hun har ikke lyst til at stå op,

Læs mere

Dyw-York Times. 2. sektion

Dyw-York Times. 2. sektion Dyw-York Times DYW-YORKS AVIS DYW-YORKS AVIS 2. sektion NORDIC-RACE KOM OG PRØV NORDIC-RACE NORDIC-RACE ER EN FORHINDRINGSBANE. BANEN KOSTER 50 DYRO. SLÅ REKORDEN PÅ 6.29 MIN. DYW-YORKS AVIS Kom og book

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

Interviewpersonen er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Jonathan

Interviewpersonen er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Jonathan Bilag 7. Transskription af interview. Interview gennemført d. 8. Maj 2014, via Skype Beskrivelse af interview med Jonathan Interviewet med Jonathan blev udført den 09. Maj 2014, som et Skype-interview.

Læs mere

Møllevangskolen 7. årgang

Møllevangskolen 7. årgang December Møllevangskolen 7. årgang 2 Efter vi er startet i 7.klasse, er vi kommet op til de store hvor vi før var de ældste elever, er vi nu de yngste elever på gangen. Det kan medføre visse problemer

Læs mere

På dansk ved Ida Farver

På dansk ved Ida Farver På dansk ved Ida Farver LØRDAG DEN 31. AUGUST Nogle gange tror jeg, min mor er hjernedød. Nogle gange ved jeg, hun er det. Som i dag. Dramaet startede her i morges, da jeg henkastet spurgte hende, om ikke

Læs mere

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna)

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 1. INT. KLASSEVÆRELSET. DAG. Sofie (14) kommer ind i klassen, og piger og drenge griner lidt. LÆREREN Goddag og velkommen

Læs mere

I SOMMERHUS Final draft

I SOMMERHUS Final draft I SOMMERHUS Final draft SCENE 1 - SKOLE (DAG, EXT.) står og læner sig op ad en bil foran en skole. Han har en smøg i den ene hånd og en iphone i den anden. Han er kunstertype, har pjusket hår og slidte

Læs mere

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love (FINAL DRAFT2) af Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love SCENE 1: S VÆRELSE Alberte og Lea sidder på Albertes værelse. De hygger sig meget og snakker. (14)

Læs mere

Tillidsstigen når unge og forældre kommunikerer om risiko og alkohol

Tillidsstigen når unge og forældre kommunikerer om risiko og alkohol Tillidsstigen når unge og forældre kommunikerer om risiko og alkohol Formidlingsdag, Center for Rusmiddelforskning Jakob Demant (jd@cf.au.dk) Signe Ravn (sr@crf.au.dk) Projekt Unge og alkohol (PUNA) December

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega.

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega. Hej. u er bestemt ikke en særling! er er altid nogen, der skal være den første til noget, og du er så den første i din klasse. Jeg synes ikke, du skal bruge din energi på at tænke på det. et ændrer jo

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Guide: Undgå ensomhed i dit parforhold

Guide: Undgå ensomhed i dit parforhold Guide: Undgå ensomhed i dit parforhold Selvom du lever i et fast forhold kan ensomhed være en fast del af dit liv. I denne guide får du redskaber til at ændre ensomhed til samhørighed og få et bedre forhold

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

"KØD" 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43

KØD 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43 "KØD" 4. Draft af Niels H. F. Jensby Station Next Toppen niels@falk.dk 27 64 46 43 2. EXT. S HUS - AFTEN En 70 er forstadsvilla. Gående ned af indkørselen kommer (30). Han er klædt i et par jeans og en

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B Hjælp Mig (udkast 3) Af Bistrupskolen 8B SCENE 1 INT. KØKKENET MORGEN (15) går ind af døren til køkkenet og sætter sig ned ved køkkenbordet. åbner sit hæfte hvor der står Line på alle siderne. (16) sidder

Læs mere

En fortælling om drengen Didrik

En fortælling om drengen Didrik En fortælling om drengen Didrik - til renæssancevandring 31. maj 2013 - Renæssancen i Danmark varede fra reformationen i 1536 til enevælden i 1660. Længere nede syd på særligt i Italien startede renæssancen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads.

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads. Manuskript Engstrandskolen 10.com 3.gennemskrivning mobbet i døden SCENE 1. KLASSEVÆRELSE. DAG ELISA (16) sidder i et klasselokale og tegner hjerter rundt om mads navn. Elisa kigger op og får øjenkontakt

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

Tidligere elever fortæller:

Tidligere elever fortæller: Tidligere elever fortæller: Hej! Så skriver Anna Andersen igen. Nu er 2. g ved at være forbi. Mange mener, at 2. g er det hårdeste år på gymnasiet, men jeg synes det har været til at overkomme. Der har

Læs mere

UNGE LIGHED FÆLLESSKAB

UNGE LIGHED FÆLLESSKAB UNGE LIGHED FÆLLESSKAB TEMA: Kærester 2. årgang Nr. 2 Juni 2016 mener: Vi unge med særlige behov bestemmer selv, om vi vil have en kæreste. Vi bestemmer selv, hvem vi har sex med. Vi bestemmer selv, hvem

Læs mere

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning 1. Int. Jakobs værelse. Dag. Jakob (14 år, kedeligt tøj: matte farver, gør ikke noget ud af sit hår) sidder ved sit skrivebord. Der ligger en stak

Læs mere

Men hvad, det gør deres lærer også! Bare de ikke drukner. Ha, ha. Hvem narrer hvem? De drak hurtigt på toilettet.

Men hvad, det gør deres lærer også! Bare de ikke drukner. Ha, ha. Hvem narrer hvem? De drak hurtigt på toilettet. Politi Fastelavnsfesten var en fest på skolen. Altså nul alkohol til elever og andre under 18. Forældre som var med de mindre elever kunne købe øl! De kunne også købe kaffe og alt det andet. Jens kunne

Læs mere

Danseskolen. Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole. endelig gennemskrivning, august 2010

Danseskolen. Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole. endelig gennemskrivning, august 2010 Danseskolen Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole endelig gennemskrivning, august 2010 SC 1. INT. Foyer - Dag (25) og (24)står og venter i foyeren. Louise har langt lyst hår. Hun har stramme bukser,

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Den farefulde færd. Skrevet af Emil og Frederik

Den farefulde færd. Skrevet af Emil og Frederik Den farefulde færd Den 24. april 2014 øvede Rønnebæk skoles musicalhold på deres stykke den farefulde færd, som Therese Flensbak har skrevet, både manuskript og sange. Skuespillet handlede om tre dovne

Læs mere

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Før interviewet startes, oplyses informanten om følgende: Løs gennemgang af projektets emne. Hvem der får adgang til projektet. Anonymitet. Mulighed for at

Læs mere

Opgaveskyen.dk Opgavesæt nr. 1. Dansk 4. Klassetrin

Opgaveskyen.dk Opgavesæt nr. 1. Dansk 4. Klassetrin Opgavesæt nr. 1 Dansk 4. Klassetrin Opgave 1-5: Opgave 6-7: Opgave 8-11: Opgave 12-14: Opgave 15: Opgave 16-17: Opgave 18: Navneord Sætningsanalyse og ord Tillægsord Udsagnsord Skriv selv Dobbeltkonsonanter

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Januar. Nytårsfest. Ski tur. I uge 4 drager LAVUK til Italien iført ski huer og slalom ski! Turen er for dem der har lyst og som kan stå på ski!

Januar. Nytårsfest. Ski tur. I uge 4 drager LAVUK til Italien iført ski huer og slalom ski! Turen er for dem der har lyst og som kan stå på ski! Januar Nytårsfest. I fritidsklubben markeres det nye års begyndelse med nytårs sjov og diskotek den første fredag i det nye år. Klubben byder på kransekage og saft, og der er festlige konkurrencer med

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

Frk. Karma (Final Draft) Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard

Frk. Karma (Final Draft) Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard Frk. Karma (Final Draft) Af Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard SC 1. INT. PÅ GANGEN - SOMMER - DAG Emma står på gangen og kigger en på Rune, der står med hans venner.

Læs mere

Tilskuerundersøgelse Varde Sommerspil 2014

Tilskuerundersøgelse Varde Sommerspil 2014 Tilskuerundersøgelse Varde Sommerspil 2014 Side 1 af 9 Varde Sommerspil 2014 Årets forestilling: Byens Bedste Horehus Siddepladserne Side 2 af 9 Varde Sommerspil 2014 Sommerspillets parkeringsforhold Adgang

Læs mere

Bilag 4: Elevinterview 3

Bilag 4: Elevinterview 3 Bilag 4: Elevinterview 3 Informant: Elev 3 (E3) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 09:01 LO: Hvordan er en typisk hverdag for dig her på gymnasiet? E3: Bare her på gymnasiet? LO: Mmm.

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Der var engang et stort slot, hvor der boede en prinsesse, en konge, en dronning og en sød tjenestepige. Lige

Læs mere

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson To af samme køn By Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson SCENE 1 EXT UDENFOR SKOLEN DAG Anna er i gang med at parkere sin cykel. Hun hører musik. Laura kommer trækkende med sin cykel,

Læs mere

Livet er for kort til at kede sig

Livet er for kort til at kede sig Artikel i Muskelkraft nr. 6, 2005 Livet er for kort til at kede sig Venner, bowling, chat jeg har et godt liv, fordi jeg gør de ting, jeg vil, siger Malene Christiansen Af Jane W. Schelde Engang imellem

Læs mere

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger?

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Evaluering, forældre Hvilket hold har dit barn deltaget på? Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Har dit barn deltaget

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2013 Fælles info Indsamling. I aften kulminerer de mange indsamlingsaktiviteter når DR åbner op for tvshowet den store Danmarksindsamling. Et af de fremstød vi lavede var salg af brød & kaffe i vores morgenåbning.

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag Endnu en skøn dag Der bliver lavet drager, dukker og teater på højt tryk. Alle børnene hygger sig sammen med deres venner. Vi har talt med to dejlige unger, Mikkel og Anna, fra 2 og 3 klasse. Mikkel og

Læs mere

Marimbas Rejse. En musikalsk fortælling om pigen Marimba og hendes venskab til elefanten Ngoma

Marimbas Rejse. En musikalsk fortælling om pigen Marimba og hendes venskab til elefanten Ngoma Marimbas Rejse En musikalsk fortælling om pigen Marimba og hendes venskab til elefanten Ngoma Opført af: Cahit Ece (musiker) Jimmi Mhukayesango (fortæller) I hæftet finder du historien om Marimba og forslag

Læs mere

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES 20 PSYKOLOG NYT Nr. 20. 2004 HISTORIE Marianne er kronisk anorektiker. I snart 30 år har hun kæmpet forgæves for at slippe fri af sin sygdom. Fire gange har hun

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Spørgsmål til. elever BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Dialog et spil om holdninger

Spørgsmål til. elever BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Dialog et spil om holdninger Spørgsmål til elever BØRN, UNGE OG ALKOHOL Dialog et spil om holdninger Elever FORMÅL At I hører hinandens synspunkter og erfaringer. At gruppen diskuterer disse. At give ideer til fælles normer. At give

Læs mere

Den som flaskehalsen peger på...!"

Den som flaskehalsen peger på...! Den som flaskehalsen peger på...!" Filmen er bygget op omkring 5 små afsnit, som sker under den samme fest, hvor 14 unge deltager. De unge skuespillere har selv bidraget med egne og andres erfaringer til

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

Aktiviteter med beboerne

Aktiviteter med beboerne Aktiviteter med beboerne Vinteren har stået på mange sjove, hyggelige og traditionsbåndende aktiviteter sammen med de skønne beboere i klynge 1. I december blev der hver dag hygget med kalendergaver, et

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

Analyse af Eksil - af Jakob Ejersbo

Analyse af Eksil - af Jakob Ejersbo Analyse af Eksil - af Jakob Ejersbo Skrevet af Asta Sofia Resume Eksil er en ungdomsroman der handler om en ung pige, ved navnet Samantha. Man følger hende gennem fire år, fra hun er 15, tii hun er 18

Læs mere

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Fest for mellemtrinnet. Så er det blevet tiden for den årlige store begivenhed for eleverne i 4., 5. og 6. klasse. Der er fest! Torsdag d.

Læs mere

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN

BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN 1 10 1. INT. S VÆRELSE. AFTEN. Vi er på et drengeværelse, der er fyldt med plakater, tegneserier og LEGO. (16 år) er ved at gøre sig klar til fest. Bertil skifter t-shirt

Læs mere

KAN JEG EGOISTISK? 3 TRIN TIL AT

KAN JEG EGOISTISK? 3 TRIN TIL AT GRATIS EBOG KAN JEG KALDE DIG EGOISTISK? (UDEN AT DU BLIVER SUR) 3 TRIN TIL AT ELSKE HELE DIG (OG IKKE KUN DINE PÆNE SIDER!) IDA BLOM Indhold Intro Trin 1 D I S C O V E R Trin 2 A C C E P T Trin 3 F I

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer.

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer. Dimission 2016 Kære 9. klasse Først vil jeg ønske jer et stort til lykke med eksamen. Det har for de fleste af jer været en tid med blandede følelser. Det er dejligt at have læseferie, men det er et pres

Læs mere

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara.

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara. Bilag 1. Transskription af interview. Interview gennemført d. 5. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Clara Interviewet med Clara blev udført den 5. maj 2014, som et Skype-interview. Vi blev

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Er det vold hvis...?

Er det vold hvis...? Er det vold hvis...? TIL 7.-0. KLASSETRIN Det er en fordel at eleverne har været igennem øvelsen Voldsformerne før denne øvelse. Formål Vold er mere komplekst end de fleste umiddelbart tror og har mange

Læs mere

Det er mig, Anna! Indhold. 1. Facebook... side En ny ven... side En lille hilsen... side På Skype... side En god idé...

Det er mig, Anna! Indhold. 1. Facebook... side En ny ven... side En lille hilsen... side På Skype... side En god idé... Det er mig, Anna! Polfoto Maskot Indhold 1. Facebook....................... side 2 2. En ny ven....................... side 2 3. En lille hilsen................... side 2 4. På Skype.......................

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Speedy 27/06/06 12:57 Side 1. Historien om. Speedy. En beretning om hunden der ikke ville sidde stille

Speedy 27/06/06 12:57 Side 1. Historien om. Speedy. En beretning om hunden der ikke ville sidde stille Speedy 27/06/06 12:57 Side 1 Historien om Speedy En beretning om hunden der ikke ville sidde stille Speedy 27/06/06 12:57 Side 2 Hejsa Tamara. Ja, jeg synes lige jeg ville skrive og fortælle dig lidt om

Læs mere

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Listen er lang. Man kan træde forkert uendeligt mange gange i et parforhold. Men nogle af fejlene er værre end andre. Af Maria Christine Madsen, 04. februar

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole NUMMER 111 Et manuskript af 8.c, Maribo Borgerskole 5. Gennemskrivning maj 2009 1 SC 1. EXT. VED HUS OG PARKERINGSPLADS (BOLGIBLOK OG P-PLADS) SOMMER DAG Man ser Victor (SUNE) sidde og sove op af en stor,

Læs mere

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om.

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Prædiken Pinse på Herrens Mark 2. pinsedag. og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Rikke: Sådan tror jeg egentlig,

Læs mere

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT 1. EXT TOGPERRON MIDDAG Vi ser en tom togperron. Der er klip mellem titelskilte og billeder af den tomme perron. Der er helt stille. En svag baggrundsstøj er det eneste

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere