Kære FG.. EN HELVEDES MASSE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kære FG.. EN HELVEDES MASSE"

Transkript

1 Kære FG.. Det er endnu vinter. Kulden har lagt sine arme om vores gymnasium og vinterdepressionerne hersker atter over vores humør. Overskuddet er i bund. Vi længes efter ferie, sommer, sol, varme, frokost i gården og alt det andet som hører sommeren til. Dagende føles evige. Det er mørkt når vi får fri, 1.gerne synes at fylde gangene og afleveringerne kommer snigende i en hæsblæsende fart. Sneen ligger bestandigt på jorden når vi går til skole, og har tilsyneladende ikke i sinde at gå sin vej. Musicalen er slut, julemaden er frosset ned så hvad er der egentlig at se frem til? EN HELVEDES MASSE Op med humøret! Vinterens sidste fase i form af en vinterferie, er lige om hjørnet. I skal på skiferie, slappe af, se film eller måske endnu bedre; til Prag! Der er pebernødder til en 5 er i din lokale netto og dit fravær er lige blevet halveret. Udover dette står sommeren faktisk på spring, og din Roskildebillet kan allerede købes nu! I krogene snakkes der stille og roligt om fanekrav, som inden længe bliver hængt på gangene. Der er ingen grund til at lade humøret hænge, for vi går en fed tid i møde! Inden vi får set os om står sommeren på spring og den kommer langvejs fra med øl, fisse og hornmusik.

2 Anmeldelse: Q Af Simon Brædder Lindahl 3.w Et billede siger mere end tusind ord og en stemning skal ofte beskrives med Kuhlmann takker Q erne for en fed aften mere. I dette tilfælde kan jeg dog nøjes med 7: Colaerne i kantinen blev udsolgt dagen efter. På en aften hvor temperaturen havde sneget sig ned på den forkerte side af skide koldt, skulle årets første kulturelle arrangement finde sted. Ipod Battle er efterhånden en tradition, og de nye sutter skulle ikke snydes for at opleve, hvad der sker, når 16 sindssyge hold slipper deres gale musiske fantasier løs på en torsdag aften i januar. Aftenen bød på musik, dans, flaskeøl og nye perspektiver. Dørene var åbne fra 19-22, og i starten herskede en rolig men spændt stemning. De første battler foregik foran et halvtomt dansegulv, der mest af alt bestod af holdenes venner. Frauwdy ft. FooN beviste dog, at antallet af fans ikke betyder noget. De maskeklædte gutter satte gang i festen med en hårdtpumpet setliste og en vanvittig energi. Frauwdy ft. FooN var ikke det eneste hold, der havde gjort noget ud af kostumerne. Battlerne afslørede, at det kunstneriske udtryk er mindst lige så vigtigt som musikken. Mest mindeværdige var finaledeltagerne Smerteministeriet. Holdet fra 3.m stillede op i shorts, blinkende butterflies og bare seleklædte maver. De var ikke til at overse, og de gjorde intet for at kontrollere deres adrenalinpumpede kroppe. De tværede deres modstandere ud med en række af hits, stagediving, seksuel dans samt uhæmmet energi, og de formåede at få publikum med sig, selv når modstandernes sange lokkede enorme menneskemasser ud på det bølgende dansegulv. Deres karisma nåede til sidst en højde, der tvang aftenens konferenciers (Tobias og Jonathan 3.w red.) til at forbyde smerteministrene fra at hoppe ud i armene på de smerteelskende tilskuere under finalen. Valget af konferenciers viser hvordan forholdet mellem Q og CU er blevet. Krigen koger på lavt blus, når de gamle CU-formænd får magt til at kåre vinderne af den mest berygtede Q. Drengene var klædt på bedste gentleman manér og deres store smil vidner om festens kvalitet. Efter hver runde kårede de en vinder på baggrund af publikums skrig. Dette kan selvfølgelig være en svær opgave, og dette faktum førte i løbet af aftenen til to klager om korruption. Jeg spurgte Morten Viberg 3.y om hvem han heppede på, da hans hold DØDZ IPOD var røget ud: Jeg har lidt ondt i røven, så jeg hepper ikke rigtig på nogen. Men hvis jeg må

3 sige noget, så er Tobias Berg korrupt. Ordenes bitterhed er ikke til at overse, og Morten var ikke den eneste, der var ærgerlig over at være røget ud. CU-formanden Ida Bek fra 2.w gav udtryk for samme mistanke om korruption. Hendes Kuhlmanns s Armé røg ud på trods af, at vores elskede rektor svingede hofterne under et af numrene. Ifølge Jørgen Kloch er noget lignende aldrig før set, og Ida har derfor en god grund til at være skuffet. Alle beskyldningerne ændrer dog ikke på, at den fortjente sejr gik til Nikolaj Stilling 2.m og Johan Gram-Nielsen 2.n. I en svedig finale mod Smerteministeriet viste DJ Doktor Daggert og Mc Vanvidspik, at de havde det nødvendige musikalske overskud og tilføjede Anders og Jakob fra 3.m et smerteligt nederlag. Finalen lagde bordene øde og fyldte dansegulvet med mere og mindre berusede piger og drenge, der med hænderne i vejret og fødderne i bevægelse hyldede de fire funklende stjerner for en aften. Dysten virkede tæt, men DJ Doktor Daggert og Mc Vanvidspik viste overlegent publikumskendskab og sendte Smerte-ministeriets drømme tilbage i skyggerne, da de spillede Never Getting Back Together med vores alle sammens yndlingssangerinde; Taylor Swift. Pludselig var aftenen forbi. En 3 timers musikalsk rejse endte alt for tidligt, og mange søgte forlængelse af festen på Bar10 og Rosen. Q erne hev os ud af hverdagskedsomheden og lektiebekymringerne. De tilbød en friaften uden bekymringer for morgendagen. De lune Wiibroe skabte en berusende stemning og det kulturelle arrangement tydeliggjorde vores forkærlighed for Smerteministeriet i hård kamp mod de rablende fede Kom andet end de nyeste hits. De største jubelråb hørtes når det spillende DJ-par satte en sang fra vores tidlige ungdom på anlægget, eller når de diskede op med toner, der blev komponeret længe før nogen af os så dagens lys. På denne måde kan krigen mellem CU og Q afløses af et afhængighedsforhold, hvor Q erne eksperimenterer og CU lærer af eksperimenterne ved at hyre Dj s, der både spille Roskildeaktuelle Rihanna og Paul Simon, samt ikke lader sig afskrække af tøsefornemme kommentarer om poppens intetsigende udtryk. Ud med fordommene og ind med Taylor Swift og et personligt touch fra de dyrt betalte Dj s.

4 Pernille og Amanda 3.s Anmeldelse af nytårs-cu På trods af de forhøjede øl-priser bød aftenen på happy hour fra med 2 øl for en 20 er! Gæsterne ankom forholdsvist tidligt til for at skyde årets allerførste fest i gang. 1.g erne havde som altid, ganske trofast, taget temaet vældigt seriøst, og var stadset godt op med stiletter og glimmerkjoler. De færreste var på vandvognen, og langt størstedelen af aftenens gæster var iført en øl eller to. Atmosfæren osede af forfest, og der gik ikke mange sekunder fra gæsterne ankom, til dansegulvet blev væltet godt og grundigt. Festens musikprogram kunne i allerhøjeste grad sit kram, og havde hele aftenen et godt tag på gæsterne, der som sædvanligt fik dansegulvet til at se alt for småt ud. I baren mærkedes de nyansatte 1.g eres manglende erfaring og almene logik tydeligt, og mange Wibroe måtte lide spildedøden i løbet af aftenen. Kl kunne Klochs krudtinstinkt ikke længere holdes tilbage, og der blev affyret raketter i regnbuens farver. Prikken over i et var hermed blevet sat! Dansen fortsatte, musikken spillede, smøgerne brændte og øllene blev hældt ned til bægeret bristede. Endnu engang mundede aftenens druk, hor ballede ud i en kæmpe eksplosion på trappen til garderoben. Efter en halv time med kaos havde 1.g ere med hjælpende hånd fået deres jakke, mens 2. og 3.g ere for længst var i gang med at holde par10 på bar10. Alt i alt en super aften, som uden tvivl får tildelt 4 store stjerne ud af 5. Temaet var fuldført, gæsterne fik sammen stemningen til at gå over alle forventninger og ikke mindst var der sørget for fuld bar hele aftenen og flot fyrværkeri. Den sidste manglende stjerne er udelukkende grundet bartendernes evne til at hælde øl op, men dette er selvfølgelig glemt til næste CU-fest, hvor man får 1 hel øl efter at have afleveret 15 kroner!

5 HOKUS POKUS UNGDOMSLITTERATUR I FOKUS Jeg ryger en smøg på vej hjem til Caroline. Det bliver nok den sidste i aften, da hendes mor er totalt hysterisk, hvad angår cigaretter. Vi må ikke engang ryge i haven hendes roser skulle jo nødigt komme til at lugte af røg. Mine sneakers giver ekko i byens tomme gader; byen, der går under navnet Jordens Røvhul, men i fritiden hedder den Humlebæk. Jeg er der snart. Nørdeklassen, 2.A - årgang 2008 på Espergærde Gymnasium blev i en dansktime i februar 2010 instrueret i at skrive en skønlitterær novelle, der skulle portrættere nutidens ungdom. Det var en lektie, og det var en opgave som alle andre, men klassen gjorde det godt, da fantasien ikke mødte begrænsninger eller skulle tage form efter en vissen, bebrillet undervisningsministers betingelser. Lysten blomstrede fra friheden. Vi skulle skrive om noget, der kom os ved, noget, der var os virkelighedsnært om ikke andet, skulle vi skildre vores generation gennem fiktive roller, fange vores jargon og udlevere tanker, der florerede fra vores unge sind. Udkommet heraf blev det første kapitel i min for nyligt udgivede debutroman, Se mig, Skub mig, Grib mig. Han er en optimist ud over det sædvanlige, men det er vist også nødvendigt at være, når man åbner et pizzeria i en by med 8000 beboere, hvor 75 % af den er over tres og tror, at en durumrulle er en sexstilling. Mød Nicoline, den tvivlrådige og venlige, Frederikke, den homoseksuelle og reflekterende, Rebecca, den smukke og kontroversielle, og Antonie, den drømmende og ambitiøse. Romanen udspiller sig i Nordsjælland karakterne besøger bl.a. Miss Coffee, og de bliver efter gymnasiefesterne draget mod diskotek Retro i Helsingør, de er studenter fra Espergærde Gymnasium, nogle bor på Strandvejen og andre i det landlige Fredensborg og Humlebæk. Hensigten med denne artikel er naturligvis ikke at reklamere for min roman okay, LØGN det er det selvfølgelig, men det er ligeså meget et udråb for at motivere andre skrivelystne unge, der gemmer på en forfatterspire. Budskabet er simpelt: Det kan godt lade sig gøre. Det er ikke et krav, at man er en fin akademiker på 54 år med rullekrave, paryk og en uddannelse i litteraturvidenskab fra KU for at udgive en bog det er et krav, at man sætter sig ned og skriver. Skriv, skriv, skriv! Af Mathilde Nærland Bagsidetekst: Se mig, Skub mig, Grib mig skildrer fire unge kvinder med hver deres markante personlighed, der forsøger at skabe sig et selvstændigt voksenliv. Deres livshistorier flettes på kryds og tværs ind i hinanden, mens de tilstræber en uafhængig identitet. Seksualitet, familie og selvværd bliver vendt i forsøget på at gøre op med utilpassetheden, og rejsen går gennem nordsjællandske

6 drukfester mod den kompromisløse kærlighed og den meningsfulde tilværelse. Se mig, Skub mig, Grib mig er et realistisk portræt af ungdommen i dag og de problemer, den står over for. Af forvirringen og fremmedgørelsen og af lysten til at vove det hele for at nå noget bedre. Romanen kan blandt andre købes på hjemmesiderne: Gyldendal, Academic books, Gucca, Adlibris, Saxo. Facebookside: Se mig, Skub mig, Grib mig Forlaget Mellemgaard 491 sider omslag med flapper Bogladepris kr. 298,-

7 Har du styr på dine nytårsforsæt?? 3 Af Pernille 3.s Startskuddet har lydt og et nyt år er i fuld gang. Den lidt triste måned, Januar, er ved at være omme og vi kan så småt begynde at lugte vinterferien, der ligger lige om hjørnet. Med et nyt år hører ofte nye mål og krav til ens gøremål i den kommende tid - har du styr på dine nytårsforsæt??? Hvis ikke så læs endelig videre og få måske noget inspiration til nogle målsætninger for 2013! Vi kender alle den klassiske, det nytårsfortsæt der gør at samtlige 1. janaur er proppede til randen med blegfede danskere, der ønsker at smide de overflødige kilo. At komme i form er det evige mål for mange og aktion bodybuilder skal ofte igangsættes den første dag i det nye år. Målet er fedt og man må da tage hatten af for de der formår at holde holde nallerne fra slik og alkohol, og i stedet giver den gas på løbebåndet. Dog må mange af os indse at den slanke linje bare ikke holder i længden. Dropper man forbi fitness to måneder efter oplever man da også at der lige pludselig er blevet en del mere plads omkring spinningcyklerne og stepmaskinerne. Hvis du ønsker at opretholde illusionen om en sundere hverdag, så køb en masse nyt sports-lir, man må aldrig gå ned på udstyr!! For alle os 3.gere og 2.hf ere må et af årets klare mål også være at blive student til sommer og få huen på. Selvom der stadig venter en lang og hård eksamensperiode og at AT-eksamen ligger foruroligende tæt på, kan vi med sikkerhed sige at vi er tættere på diplomet end nogensinde før! Klemmer vi ballerne sammen, varer det ikke længe før vi kan trille afsted på vogntur (yiiihhaaa!!) og byde et længeventet sabbatår velkommen. De fleste starter ofte året ud med at love sig selv at der dette år skal holdes styr på økonomien og spares når det gælder shopamok i kantinen, alkoholforbruget og byturene. Selvom det kan virke irriterende at skulle spare skal der faktisk ikke så meget til at holde lidt igen på pengeforbruget. Man kan evt. vælge kun at drikke Harboe, der koster sølle 3 kr. flasken og på den måde klare en bytur for billige penge! Spørger jeg mig lidt omkring er der flere der i det nye år har sat sig for at skære ned på scoringerne. En pige nævner at hun helst vil undgå at score flere end 4 personer om ugen... Ligesom alle andre nytårsfortsæt kan tiden kun vise hvor længe det kommer til at holde.

8 Af: Amalie Abildgaard 3.s Hot PØLSEVOGN TIL CU - en ting vi håber forsætter til kommende fester At ipod battle forsatte i år på trods af artikel i skolebladet sidste år som næsten fik Q til at lukke Kuhlman der danser til Q + Optagelser af samme Søde ting i blå bog lev vel, sød tøs At vinde TP = rozz billetter, hvad mere kan man ønske sig??? Paradise Hotel, bedste reality program, som alle ser, men ingen vil rigtig indrømme det(?) Se andre falde ned af bakken på vej ud fra kantinens glasdøre (det ER sjovt, når folk falder) Not At det er overdrevet koldt udenfor Kolde lokaler Falde ned af bakken på vej ud fra kantinens glasdøre Sommerferien føles så uendelig langt væk, mens eksaminer, terminsprøver og læseferie føles så skræmmende tæt på Hot eller not? Vurdér selv RIHANNA på Roskilde festival Skiferie i vinterferien At opdage at over halvdelen af sit penalhus er fund/tyvekoster, og man ikke har købt en eneste af sine kuglepinde selv Valentins day-dates sammen med en million andre kærestepar på diverse restauranter, biografer etc.

9 Hvad skal du på Valentins dag? Adele Bennett 1.C Der var engang en kejser ved navn Claudius der forbød alle soldater at blive forlovet eller gift. Heldigvis for disse soldater, så var der en romersk præst der hed Valentin. Valentin fortsatte med at vie soldaterne i smug, hvilket førte til arrest, og til sidst halshugning d. 14 februar, hvorefter den romerske-katolske kirke udnævnte ham til helgen som Sankt Valentin. På trods af denne forfærdelige hændelse, så fejrer vi hvert år d. 14 februar Valentins dag, med masser af kærlighed. I Findland bliver der solgt omkring 5 mio. postkort til den dag. I USA bliver der hvert år sendt 190 mio. Valentines kort ud. Men hvad gør vi så i Danmark for at fejre dagen? Jeg er i Val T på dagen, så det bliver formegentlig holdt blandt venner Benjamin 2.M Jeg skal til Valentines Cosplay walk, hvor man klæder sig ud som manga karaktere og går rundt sammen i KBH og hygger Josephine 1.C Jeg har tænkt mig at iføre mig et kostume og have sex hele dagen Anonym I år på Valentins dag er jeg i Prag og har fået denne fornemme ære at tage på Valentins date med min søde veninde Runa 1.S Jeg skal på en romantisk Happy meal date på MacDonalds sammen med min ven, efterfulgt af StarWars maraton Jeppe 2.U Er du en af dem som altid har drømt om at få, eller have en kæreste på Valentins dag, men har givet op? Så kan du nu leje en brasiliansk facebook kæreste i 3, 7 eller 30 dage. Prisen er mellem $ og for pengene får du et offentligt facebook forhold + et antal kommentarer på din profil. Det skal dog siges at det ikke er muligt at komme i seksuel kontakt med den betalte kæreste. Er du interesseret så tjek ud. Ideer til hvad du kan lave på Valentins dag: Kysse med Louis på Rosen, eller man kan tage i Tivoli og være romantisk Louis 1.U Man kan hygge med middag, enten lave mad sammen eller spise ude. Og så måske tage i biografen Rasmus 3.Y Man kan invitere hende ud og spise, på et lækkert sted, gå en tur om aftenen og så hjem og forkæle hende med lidt vin og massage Anders 2.N Drikke kakao og se sine yndlings kærligheds film hvis man er single Nur 1.C

10 Tage til København og find et godt sted at spise, slut derefter af med et hyggeligt hotel ophold. Evt. kan man forberede værelset med lys og blomster Marcus 2.X Lave morgenmad til sin dame og chille max hele dagen med lækker musik. Og så tage på klassisk middag om aftenen efterfulgt af en gå tur under stjernerne. Men er du bare ultra slum og single, så hav den vildeste fest! slutter Alexander 3.Y af.

11 Interview med Alexander Rexen, deltager i Paradise Hotel forår 2013 Af: Amalie Abildgaard 3.s Synes du at denne unge flotte fyr ser en smule bekendt ud? Så er der sikkert noget om det! Alexander Rexen gik nemlig her på gymnasiet sidste år i gamle 3.T - og så har du måske set ham i denne sæson af Paradise Hotel! Dette er interview med the man himself om hvilke tanker og overvejelser han havde inden hans deltagelse i Paradise Hotel. Hvilke overvejelser havde du inden du meldte dig til programmet? Jeg ved at Paradise Hotel er kendt for at have nogle knap så kloge deltagere i spillet. Jeg gjorde mig mange overvejelserne hvorvidt jeg skulle forsøge at komme med eller ej. Jeg har haft lyst til det i mange år. Det er jo trods alt gratis ferie med alt betalt. Jeg skal snart uddanne mig til politibetjent, og derfor tænkte jeg meget over konsekvenserne for at deltage i programmet da jeg ikke ville lade en ferie ødelægge min fremtid. Jeg snakkede derfor med politiet og hørte deres mening til det, og de fortalte mig, at som udgangspunkt betyder det ikke noget man har været med så længe man ikke har været oppe og slås eller lignende. På grund af politiets udtalelse valgte jeg at deltage. Derudover overvejede jeg om jeg havde lyst til at folk skulle kunne følge med i min hverdag hvor intet er skjult og at er delt med offentligheden. Jeg tænkte dog mest på min karriere og det at jeg ikke ville gøre noget jeg ville komme til at fortryde. Hvad var det ved Paradise Hotel du fandt interessant? Det jeg fandt interessant ved Paradise Hotel var det at jeg så de tidligere deltagere som kendte. De hyggede sig, fik venner for livet og fik en ferie

12 med alt betalt. Samtidig kom de hjem og fik Bartender Jobs og fik et netværk jeg også ville være en del af. Netværket man får, er helt specielt, og fås ikke andre steder end i programmer som disse hvor man går op og ned af hinanden hele tiden, mere end man ser i tv. Typisk er det også pæne piger der er med som man sjældent får fat i medmindre man er en del af netværket. Jeg tror inderst inde bare, at det handlede om at være en del af det der foregår i tv'et og se hvordan de laver programmet. Hvordan har du det med at blive et kendt ansigt? Jeg har det fint med at blive et kendt ansigt. Det da bare hyggeligt at snakke med nogle fremmede mennesker der vil snakke om programmet. Det gør mig intet. Desværre kan man ikke altid have off Day hvor man kan være sur eller noget. I så fald så stempler folk man har snakket med på den dag som en arrogant fyr fordi man ikke har været snaksaglig den dag. Men at blive kendt på gaden gør mig intet. Det da bare sjovt. Har du ændret dig efter din deltagelse i programmet? Hvordan? Jeg har på ingen måde ændret mig. Jeg er stadig som jeg var før i tiden på alle punkter. Lidt svært var det når man kom hjem, og der ikke stod en masse drikkevarer i køleskabet man bare kunne tage, og man sagde til ens mor, at det bare ikke var i orden. Men det hele er vendt tilbage til hverdagen igen hvor man ikke er vant til luksus i samme klasse. Hvad har dit ophold givet dig som person - hvad kan du bruge det til i fremtiden? Jeg kan på ingen måde bruge min deltagelse i fremtiden. Jeg har fået et event job fordi jeg har været med, men ellers gavner det mig på ingen måde som politibetjent. Tværtimod. Hvilken rolle havde du på hotellet? Jeg føler selv jeg var den flinke på hotellet som havde det fint med stort set alle. Det svært at nævne en speciel rolle jeg fik i spillet. Hvornår var du 100 % dig selv derinde? Efterhånden som tiden gik, glemte man kameraerne og så var man sig selv, men der gik noget tid. Til tider, f.eks. Før en parceremoni var der lange

13 pauser uden kamera hvor man måske kunne være 100 % sig selv fordi man ikke skulle tænke på hvad man gjorde. Havde du en speciel taktik om, hvordan du ville spille spillet inden du tog afsted? Hvilken? Og blev den ændret undervejs? Min taktik var at spille som jeg havde lyst til at spille spillet. Dvs. Jeg tog derind for at få en fed oplevelse og møde nogle fede mennesker, ikke for at komme længst muligt. Jeg gad ikke have det nedern når vi alle kom hjem over ikke at kunne snakke med nogle folk man har skændtes med derinde. Jeg ville være mig selv derinde og tænke over hvad jeg gjorde så jeg ikke frygtede at se det i tv når jeg kom hjem igen.

14 En Historie om Kærlighed Af Simon, 3.w og Nikolaj, 2.m Musical er tidsspilde. Tidsspilde der fjerner vores fokus fra skolen og ender ud i en middelmådig forestilling, der langt fra tilfredsstiller de mange øvetimer og finpudsninger, der hører til et forløb så omfattende som en musical på Frederiksborg Gymnasium & HF. Løgn. Stor, fed larmende lorteløgn. Musical var alt andet end tidsspilde. Den var et krævende forløb, som kastede en intelligent og spændende forestilling af sig fyldt med fremragende skuespilspræstationer, flot dans og smuk musik. Musicallen var en succes, som udløste fulde sale og tre stående bifald på tre aftenener. En historie om kærlighed lyder forudsigeligt og lettere kedeligt. Vi har vel efterhånden hørt nok om unge elskende, der i sidste ende finder hinanden på trods af modstand fra den omgivende verden. Burde musicallen ikke afspejle ungdomslivet på en moderne gymnasial uddannelse i stedet for at vade rundt i kærlighedshistorie fra 1800-tallets bohemetid? Nej. Stykket overraskede én på alle tænkelige punkter. Skuespillerne var uprøvede, men formåede at give rollerne en overraskende troværdighed i såvel replikker som mimik. Vi oplevede både den forkælede unge Hertug, den smukke forførerske, den unge håbefulde forfatter og den overspillede teaterdirektør med smag for succes og mangel på empati for sin unge muse. VI oplevede kærlighed på første hånd, tab og gråd, grin og tango og en uimodståelig historie om kærlighed, der formåede at fastholde publikums fokus igennem 2½ times fryd for øjne og ører.

15 De mange sangere leverede den ene pragtpræstation efter den anden. Genrerne gik fra den bombastiske ballade Come What May til den frække Like a Virgin over jazzede og latinske rytmer. M erne stillede med det tunge skyts og blev kun afbrudt af Emil Valbjørn 3.z, der sang Queens The Show must go on. I koret havde vi øvet intenst siden weekenden før vi startede i skole efter vinteren og udfordringen ved at lære de mange sange var stor. Det lykkedes dog og intet var bedre end at se smilet på lærernes læber når vi var færdige med en sang eller følelsen af at være en del af noget så stort som en musical, der omfattede skuespillere, musikere, sangere, kormedlemmer, multitools, makeupartister, lysmænd, PR-gruppe og nogle yderst engagerede lærere. Lykken og sammenholdet var i top og da de sidste ord var sagt, det sidste buk gjort og den sidste sang sunget, var der kun én ting at gøre: At feste til den lyse morgen og nyde følelsen af at have skabt en mindeværdig forestilling, der var til glæde for elever, søskende, forældre, bedsteforældre og hvem der ellers var kloge nok til at nyde en gratis forestilling af højeste kaliber. Musicalfesten har altid været en euforisk glædesoplevelse fuld af sammenhold, energi og fryd. I år var ingen undtagelse og bordene trængte alle til at få vasket beskidte skoaftryk af, da aftenen sluttede. Dansen var vild og stemningen løssluppen. Øllene gled ned uden besvær og der blev udvekslet kys og kram til højre og venstre. Sjældent har kantinen syntes mere fuld af en overdøvende stemning, der kunne mærkes helt inde i kroppen. Tilbage er blot at sige: Stor ros til alle medvirkende, stor ros til alle de, der mødte op til forestillingerne, stor ros til En Historie om Kærlighed anno Et rart billede fra musicalfesten, hvor røgmaskinen blev brugt flittigt og hitsene blev disket op, som var det ipodbattle vol. 2. En storslået forestilling med en standart højere end hvad, der er set længe!

16 Lige om lidt sker det billetten er købt og betalt, pengene er vekslet, og snart sidder du i bussen på vej mod, hvad der kan blive en af dine bedste ferier i lang tid! Men hvad skal du så absolut opleve, mens du er i pragtfulde Prag? Her kommer svaret. Double Trouble Sidste års stam-diskotek, og dette med god grund. Double Trouble spiller en blanding af ny og gammel musik, har plads til både dans og snak og så har de desuden deres helt egen danserinde, som ikke er bange for en lille dansebattle, hvis man kan kalde dét det. Desuden er Double Troubles personale ret så ligeglade med, hvad gæsterne(det er dig!) laver du kan for den sags skyld danse på bænke og borde, indtil de vælter; du bliver ikke sagt imod. Du og alle dine venner finder Double Trouble på Melantrichova 17. Lyder dette som volapyk for dig, så kig på kortet eller følg efter dine medstuderende, som var af sted sidste år du vil ikke fortryde det! Pub Crawl Bare for at fortsætte i den glade feststil, så må du for alt i verden ikke gå glip af le map til Double Trouble en fabelagtig Pub Crawl! Det skal ikke kunne siges, hvordan den arrangerede Pub Crawl kommer til at være i år MEN hvis den bare minder om den Pub Crawl, som fandt sted sidste år, så skal den absolut ikke misses! Det fungerer således, at du og alle dine (squash)buddies bliver guidet fra bar til bar en aften/nat og har den fedeste fest imens. Sidste år fungerede den første bar som en lille velkomst, hvor der var fri bar(fadøl, vodka, absint) i en time

17 og man fik en speciel Pub Crawl t- shirt. Derefter var det videre til næste bar osv. osv. indtil det store 5-etagers diskotek var nået. Her kunne man blive til den lyse morgen, hvis man lystede dog valgte mange, i bedste Prag-stil, at feste videre på Double Trouble. Som sagt så er Pub Crawl ikke noget, du vil misse bare HUSK at få alle dine venner med fra baren inden du går videre, så de ikke ligger bevidstløse og lidt for fordrukne på en fremmed bar et fremmed sted (dette var slet ikke noget, som undertegnede kom til at glemme sidste år ). Palladium og pastasalat Midt i Prag ligger et stort shoppingcenter ved navn Palladium, som du med rette kan bruge til at spendere nogle af dine tømmermændstimer(hvis du da ellers kan komme ud af sengen). Her finder du masser butikker, som undertegnede dog ikke kan udtale sig om, da denne spenderede det meste af tiden på nederste etage, hvor al maden befinder sig! Specielt kan en lille bod, som sælger (u)lækre pastasalater lige nedenfor rulletrappen stærkt anbefales. Hvis du trænger til noget andet tømmermad end McD, så prøv salaterne her og bare rolig; disse pastasalater er langt fra fedtfattige!

18 Den kulturelle Karlsbro Skal du have andre input i vinterferien end blot druk, druk, druk(ikke at sige at dette er forkert), så er Karlsbroen et besøg værd. Ikke fordi broen er så speciel, men så kan du da sige, at du har været der! Desuden er der masser af boder på hele broen med små hyggelige(og helt og aldeles ubrugelige) genstande. Har denne gode og spændende beskrivelse af broen ikke vækket din interesse endnu? Jamen, så læs blot videre. På Karlsbroen kan du være så umådelig heldig at møde en slesk sælger-dame, som sælger sleske smykker hvis du møder hende vil din tømmerdag helt sikkert blive reddet! AHOJ Vigtige gloser at kunne i Prag Jedna velky studený pivo = en stor kold øl Du behøver ikke andre gloser. God tur!

19 11 bud på en fed vinterferie Af Simon Brædder Lindahl 3.w I vinterferien rejser store flokke af gymnasieelever mod Prag eller sneklædte bjerge. Debatten på gymnasiet har raset, og der er delte meninger om, hvordan man skal tilbringe sin vinterferie. Skal man drikke sig fuld med alle vennerne i Prag, eller skal man tage på ski og nyde at suse ned ad de bugtede bakker, mens kulden får ens øjne til at løbe i vand? Debatten har raset til morgensamling og på lectio, men den har udeladt en vigtig gruppe af mennesker: De der bliver hjemme og nyder ferien i dejlige Danmark. Hvis du er en af disse personer, kommer her en liste med ting du kan lave, hvis du sidder alene hjemme og savner kammeraterne: Du kan 1. Spille Kalaha med dig selv. 2. Blive for vild til World of Warcraft og/eller Minestryger 3. Blive bedste venner med bartenderne på Rosen (Lene og Vivi <3) 4. Købe et Puzzlespil med 3798 brikker, flække det sammen, købe en ramme og hænge mesterværket op på væggen over din seng 5. Købe en sød lille babygris og træne den til at spørge om flotte piger/drenges numre 6. Lære at strikke 7. Skrive en romantisk roman med titlen: Min kærlighed til Amin Jensen 8. Gå lange ture og udtænke planer om, hvordan du erobrer verdensherredømmet 9. Se samtlige afsnit af Luftens Helte 10.Undersøge hvor mange chilier din krop kan klare at spise på en time 11.Købe en brugt traktor og hyre teamet bag Pimp My Ride til at omskabe den til en lækker øse af dimensioner.

20 LAV MINI- SUDOKU! Bagside Dette er uden tvivl verdens mest bubbede dyr. Den er sten Af: Pernille Strøm Øster 2.s Line Christiansen 2s Christian Jurins forslag til sjove lege, hvis du ikke rejser i vinterferien Afkalke sig egen kat (WTF CHRISTIAN?) Producere dit eget puslespil med 1000 brikker Stjæl en cykel, pimp den og kald den det blå lyn Tage et brevkursus i at tegne Manga Led efter gammelt slik på dit værelse. Afprøve forskellige kemikaliers virkning på huden

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon)

Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon) hallo det er Rasmus INTERVIEWER1: Goddag Rasmus, vi fik lov til at ringe til

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Introduktion: Hej og velkommen til mit fokusgruppeinterview. Fokusgruppeinterviewet handler om, hvilket kendskab respondenterne, altså jer har til tøjkæden Primark.

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Den farefulde færd. Skrevet af Emil og Frederik

Den farefulde færd. Skrevet af Emil og Frederik Den farefulde færd Den 24. april 2014 øvede Rønnebæk skoles musicalhold på deres stykke den farefulde færd, som Therese Flensbak har skrevet, både manuskript og sange. Skuespillet handlede om tre dovne

Læs mere

Velkommen til årets studenter, forældre, familie og skolens medarbejdere

Velkommen til årets studenter, forældre, familie og skolens medarbejdere Velkommen til årets studenter, forældre, familie og skolens medarbejdere Kære studenter årgang 2015 I dag er en festdag! I den sidste uges tid har skolen summet af liv: spænding, nervøsitet inden sidste

Læs mere

Sennels Skoles Nyhedsbrev nr. 74 December 2011 I dette nr. kan du læse om:

Sennels Skoles Nyhedsbrev nr. 74 December 2011 I dette nr. kan du læse om: Sennels Skoles Nyhedsbrev nr. 74 December 2011 I dette nr. kan du læse om: Nyt fra skolelederen Hilsen fra Bodil Nyt fra forældrebestyrelsen Skolekomedie Hold krudtet tørt Lucia 2011 Fyrværkeri råd Bagsiden

Læs mere

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1 Samlet resultat fra børnemiljøundersøgelsen Børnecentret Vesterparken Samlet antal besvarelser 20 Pige 7 Dreng 13 Svarmuligheder: Glad for at gå i børnehave. 19 1 Er glad for den stue, man går på 16 2

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

Tillidsstigen når unge og forældre kommunikerer om risiko og alkohol

Tillidsstigen når unge og forældre kommunikerer om risiko og alkohol Tillidsstigen når unge og forældre kommunikerer om risiko og alkohol Formidlingsdag, Center for Rusmiddelforskning Jakob Demant (jd@cf.au.dk) Signe Ravn (sr@crf.au.dk) Projekt Unge og alkohol (PUNA) December

Læs mere

Scor i Sommerferien EnRigtigMand.dk. Alle rettigheder forbeholdes

Scor i Sommerferien EnRigtigMand.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Scor i Sommerferien Score i sommerferien hvorfor? Hvorfor har jeg valgt at skrive en e-bog om at score i sommerferien? Fordi jeg igen og igen hører fra fyre at de tager til Lloret de Mar, Bulgarien,

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Listen er lang. Man kan træde forkert uendeligt mange gange i et parforhold. Men nogle af fejlene er værre end andre. Af Maria Christine Madsen, 04. februar

Læs mere

Opgaveskyen.dk Opgavesæt nr. 1. Dansk 4. Klassetrin

Opgaveskyen.dk Opgavesæt nr. 1. Dansk 4. Klassetrin Opgavesæt nr. 1 Dansk 4. Klassetrin Opgave 1-5: Opgave 6-7: Opgave 8-11: Opgave 12-14: Opgave 15: Opgave 16-17: Opgave 18: Navneord Sætningsanalyse og ord Tillægsord Udsagnsord Skriv selv Dobbeltkonsonanter

Læs mere

"KØD" 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43

KØD 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43 "KØD" 4. Draft af Niels H. F. Jensby Station Next Toppen niels@falk.dk 27 64 46 43 2. EXT. S HUS - AFTEN En 70 er forstadsvilla. Gående ned af indkørselen kommer (30). Han er klædt i et par jeans og en

Læs mere

På dansk ved Ida Farver

På dansk ved Ida Farver På dansk ved Ida Farver LØRDAG DEN 31. AUGUST Nogle gange tror jeg, min mor er hjernedød. Nogle gange ved jeg, hun er det. Som i dag. Dramaet startede her i morges, da jeg henkastet spurgte hende, om ikke

Læs mere

IP: Ja, altså jeg har ikke noget fast beløb, men jeg vil gerne have, der, altså, er penge på kontoen, så man ikke hele tiden skal gå og tænke på, at

IP: Ja, altså jeg har ikke noget fast beløb, men jeg vil gerne have, der, altså, er penge på kontoen, så man ikke hele tiden skal gå og tænke på, at Interview nr. 4 Bilag 11: Transskription af interview ung pige, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung pige, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Evaluering af introugen 2014

Evaluering af introugen 2014 Evaluering af introugen 2014 Evaluering Mad på introturen Aktiviteter på introturen Jyttetid Modtagelse 9,0 8,0 7,0 6,0 5,0 4,0 3,0 2,0 1,0 0,0 Præsentation af

Læs mere

Den som flaskehalsen peger på...!"

Den som flaskehalsen peger på...! Den som flaskehalsen peger på...!" Filmen er bygget op omkring 5 små afsnit, som sker under den samme fest, hvor 14 unge deltager. De unge skuespillere har selv bidraget med egne og andres erfaringer til

Læs mere

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt Bilag 4 Transkriberet interview med Liselott Blixt Af: Gruppe 7 Interviewer: Jeg vil starte med at høre om hvad dig og dansk folkeparti mener om den alkohol politik vi har idag hvor man kan købe alkohol

Læs mere

Tilskuerundersøgelse Varde Sommerspil 2014

Tilskuerundersøgelse Varde Sommerspil 2014 Tilskuerundersøgelse Varde Sommerspil 2014 Side 1 af 9 Varde Sommerspil 2014 Årets forestilling: Byens Bedste Horehus Siddepladserne Side 2 af 9 Varde Sommerspil 2014 Sommerspillets parkeringsforhold Adgang

Læs mere

Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen:

Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen: Ferie lukket: Hele SFO en holder ferie lukket i uge 29. Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen: Skorstensfejeren kasserede vores gamle brændeovn i hytten på marken. Men så kom Felix s bedstefar og

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Man skal være god til at spørge

Man skal være god til at spørge Artikel fra Muskelkraft nr. 1, 2002 Man skal være god til at spørge Som handicaphjælper er Klaus parat med praktisk bistand og psykisk støtte til sin brugers sexliv. Misforståelser kunne være undgået,

Læs mere

Fra privilegeret til pligtskyldig

Fra privilegeret til pligtskyldig Fra privilegeret til pligtskyldig Afslutningstale juni 2014 Kære elever! Tænk engang! Kan I forestille jer SKALs uden jer? Kan I overhovedet forestille jer andre end jer selv på etagerne og i spisesalen?

Læs mere

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Ungdom: Når du starter i Klubben Holme Søndergård (Klubben), er du på vej til at blive ung. At være ung betyder at: - Du ikke er barn længere, og at du er på vej til

Læs mere

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning Forvandlingen Af Herningsholmskolen 8.B Louise, Katrine & Linea 3. gennemskrivning "FORVANDLINGEN" MANUS 1. INT. S VÆRELSE MORGEN (15) vågner ved lyden af sit vækkeur. Hun har ikke lyst til at stå op,

Læs mere

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Fest for mellemtrinnet. Så er det blevet tiden for den årlige store begivenhed for eleverne i 4., 5. og 6. klasse. Der er fest! Torsdag d.

Læs mere

Det hele startede, da vi læste i en af fars gamle tegneserier.

Det hele startede, da vi læste i en af fars gamle tegneserier. et HeLt NYt Ord! Det her er historien om, hvordan min lillebror opfandt et nyt ord. Og om hvordan vi blev til det, som ordet betyder. Ordet var: DIGTER-TIV. Næsten alle ved vist, hvad en detektiv er altså

Læs mere

Kære Make-A-Wish. Rejsen

Kære Make-A-Wish. Rejsen Kære Make-A-Wish Tak fordi I gav mig mit livs rejse. Nu vil jeg fortælle om mit eventyr. Tirsdag d. 14. august ringede det på min dør og der stod Lone og Morten. Jeg blev rigtig glad og vidste næsten ikke

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om.

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Prædiken Pinse på Herrens Mark 2. pinsedag. og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Rikke: Sådan tror jeg egentlig,

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015 Indsamlingsuge. I uge 3 havde vi vores årlige indsamlingsuge, hvor vi samler penge ind til de vores 2 fadderskaber gennem SOS Børnebyerne. Aktiviteten i år var gode gerninger og med jer forældre som sponsorer

Læs mere

Med kurs mod kærligheden

Med kurs mod kærligheden Med kurs mod kærligheden Dating-junglen: Henrik Gehrt opgav de krævende danske kvinder og søgte i stedet en østeuropæisk. Hans nye kæreste er fra Ukraine, og alt virker bedre og nemmere Af Rikke Struck

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Vadgårdskole. Redaktion har arbejdet hårdt for at få bladet op at køre så jeg er meget glad for at jeg fik ideen ud på skolen.

Vadgårdskole. Redaktion har arbejdet hårdt for at få bladet op at køre så jeg er meget glad for at jeg fik ideen ud på skolen. Vadgårdskole Dato 23/1 Vadnyt er det nye blad her på skolen. Bladet indeholder sladder, De nye mål, madkassen ved kantinen osv... Årgang 1, Nummer 1 Redaktion har arbejdet hårdt for at få bladet op at

Læs mere

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med?

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med? Modul 2 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct X 1. Hvor mange penge har Simon med? 387 kr. 300 kr. 298 kr. 2. Hvor meget vandt Fredericia? 31-26 29-28

Læs mere

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet Jalousi Jalousi er en meget stærk følelse, som mange mennesker ikke ønsker at vedkende sig, men som alle andre følelser kan den være med til at give vækst, men den kan også være destruktiv, når den tager

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 1 Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 Præludium 290 I al sin glans 46 Sorrig og glæde 70 Du kom til vor runde jord 42 I underværkers

Læs mere

21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har'

21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har' 21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har' Pernille Lærke Andersen fortæller om den dag, hun faldt om med en blodprop, og hele livet forandrede sig Af Karen Albertsen, 01. december

Læs mere

S K O L E N Y T. Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket. Kinesisk ordsprog

S K O L E N Y T. Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket. Kinesisk ordsprog S K O L E N Y T Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket Kinesisk ordsprog Vildbjerg Skole Januar 2012 Januar 2012 1. 2. 3. 17. Skolebestyrelsesmøde 18. Pædagogisk råds møde 19. 4.

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Isa i medvind og modvind

Isa i medvind og modvind Richart Andersson. Isa i med- og modvind. Digtsamling 2013. Alle rettigheder tilhører forfatteren. Forside: Karina Andersen. Korrektur: Anja Adjoh. Isa i medvind og modvind 1 Isa er et synonym, men det

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Pigen, der havde blinket til mig, stod og ventede på mig ved døren. Jeg ved, at vi tilhører den samme tradition, sagde hun. Jeg hedder Brida. Jeg er ikke

Læs mere

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres.

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. En workbook dit kærlighedsliv vil elske. De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. 1 Om Christiane Jeg hjælper mennesker med at overkomme frygt og

Læs mere

Et aktivt liv på sin egen måde

Et aktivt liv på sin egen måde Artikel i Muskelkraft nr. 4, 2005 Et aktivt liv på sin egen måde Om et halvt år flytter 29-årige Marc Jørgensen hjemmefra og ind i sit eget hus en opfyldelse af et af hans mål i livet Af Jane W. Schelde

Læs mere

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så?

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så? Transskribering af interview med EL Udført tirsdag den 27. November 2012 Interviewer: Hvordan fik du kendskab til Pinterest? EL: Øj, det er et godt spørgsmål! Hvordan gjorde jeg det? Det ved jeg ikke engang.

Læs mere

A: Jeg er lige flyttet sammen med min kæreste på Nørrebro for, ja den 1. - to uger siden.

A: Jeg er lige flyttet sammen med min kæreste på Nørrebro for, ja den 1. - to uger siden. Interview med Agni I = Interviewer A = Agni I: Ok ja, så hvis du vil starte med at fortælle lidt om dig selv, hvor gammel du er og sådan... A: Ja, men jeg er lige blevet færdig som pædagog, her i januar,

Læs mere

Torsdag den 19.03 2009. Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk

Torsdag den 19.03 2009. Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk Torsdag den 19.03 2009 Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk Caféen med nye tilbud. Føl dig fri i Frisstadens fitness. Fra redaktionen: Så er torsdagen også ved at være færdig,

Læs mere

Alle kan få brug for et råd

Alle kan få brug for et råd Alle kan få brug for et råd U-turns rådgivning er også åben for fædre, mødre, kærester, bonusforældre, søskende og andre mennesker, som er tæt på unge med rusmiddelproblemer, og som har behov for støtte.

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Personaleseminar 15.-16. november på Hotel Scandic, Silkeborg

Personaleseminar 15.-16. november på Hotel Scandic, Silkeborg Personaleseminar 15.-16. november på Hotel Scandic, Silkeborg Formøde: Konsulenterne Skjold Fink og Frans van der Woude, der stod for personaleseminaret, besøgte alle 3 BSS biblioteker henholdsvis fredag

Læs mere

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede):

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til fredskultur Første eksempel Anna på 5 år kommer stormende ind til

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen.

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen. Bilag E - Lisbeth 0000 Benjamin: Yes, men det første jeg godt kunne tænke mig at høre dig fortælle mig lidt om, det er en almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Så hvad laver du i løbet af en almindelig

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 EM i Herning MIT 2013 Baltimore Jeg sidder på min seng her i Baltimore en solrig søndag formiddag, Det er min første rigtige fridag i 2014, ingen træning, ingen

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling Sæson 2014 / 2015 Ubberud Gymnastik afdeling BØRNE - UNGDOM HOLD Piger spring/rytme 0 2 klasse Onsdag kl. 15.30 16.30 i Ubberud hallen fra 03-09-14 (NB: Tidspunktet rettet!) Hej Piger Starter vi en ny

Læs mere

Dansk Center for Undervisningsmiljø, marts 2003 Spørgeskema 2 Undervisningsmiljø Ungdomsuddannelser

Dansk Center for Undervisningsmiljø, marts 2003 Spørgeskema 2 Undervisningsmiljø Ungdomsuddannelser Dansk Center for Undervisningsmiljø, marts 2003 Spørgeskema 2 Undervisningsmiljø Ungdomsuddannelser Dansk Center for Undervisningsmiljø Danish Centre of Educational Environment www.dcum.dk dcum@dcum.dk

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

GLADBYS ÅBNING. Åbning af gladby mandag kl. 8.50. Se mere fra åbning på side 2.

GLADBYS ÅBNING. Åbning af gladby mandag kl. 8.50. Se mere fra åbning på side 2. GLADBYS ÅBNING Åbning af gladby mandag kl. 8.50. Se mere fra åbning på side 2. Vi skulle først lige have ro og så begyndte vores borgmester Berit. Hun startede med at sige. I skal til at skabe en by på

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Spørgsmål til. elever BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Dialog et spil om holdninger

Spørgsmål til. elever BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Dialog et spil om holdninger Spørgsmål til elever BØRN, UNGE OG ALKOHOL Dialog et spil om holdninger Elever FORMÅL At I hører hinandens synspunkter og erfaringer. At gruppen diskuterer disse. At give ideer til fælles normer. At give

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold

Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold Maria Jensen blev banket, spærret inde og næsten slået ihjel af sin kæreste. Da hun forlod ham, tog han sit eget liv Af Jesper Vestergaard Larsen, 14. oktober

Læs mere

DODO & THE DODOS UPGRADE

DODO & THE DODOS UPGRADE DODO & THE DODOS UPGRADE Dodo Gad: Vokal, kor Jens Rud: Vokal, kor, percussion Steen Christiansen; Keyboard, bas, kor Lars Thorup: Trommer, percussion Anders Valbro: Guitar DODO & THE DODOS UPGRADE Produceret

Læs mere

BELLASUND AVIS. Side 1. Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4

BELLASUND AVIS. Side 1. Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4 Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4 Tirsdag d. 31. januar 2012 Byrådet DF: I deres politik lægger de vægt på at repræsentere danskhed som

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen. Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig!

Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen. Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig! N vember Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen blev Katrine 2.B tillykke! 2 Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig! Om den alternative uge før efterårsferien:

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Side 1. Rettelser foretaget tirsdag 03. dec 2013. Uge 49, onsdag 04. dec 2013 06/12/2013 11:56. Nyt program. (3:24)

Side 1. Rettelser foretaget tirsdag 03. dec 2013. Uge 49, onsdag 04. dec 2013 06/12/2013 11:56. Nyt program. (3:24) Side 1 Uge 49, onsdag 04. dec 2013 (3:24) Nørderne, Kåre og Emil, er sammen med resten af Ultra-holdet klar til at gøre denne jul til den vildeste nogensinde. I dag dyster Nørderne om at lave den sprødeste

Læs mere

Brugertilfredshed. Patienter i behandling på tandreguleringsklinikken

Brugertilfredshed. Patienter i behandling på tandreguleringsklinikken Brugertilfredshed Patienter i behandling på tandreguleringsklinikken 2012 1 Om undersøgelsen Spørgeskemaet blev udleveret i perioden 8. maj 2012 til 31. august 2012 i forbindelse med behandling på tandreguleringsklinikken.

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Norge Navn: Lone Kristensen Rejsekammerat: Katrine Winkler Sørensen Rapport fra udvekslingsophold Hjem-institution: VIA University Collage, Sygeplejerskeuddannelsen Viborg Værts-institution/Universitet:

Læs mere

Samuel. - en underlig fisk

Samuel. - en underlig fisk Samuel - en underlig fisk Fantasistafetten i Højen og Troldhøjen - oktober/november 2014 Der var engang en underlig blå fisk, der hed Samuel. Den kunne svømme ganske hurtigt - især hvis der var nogen efter

Læs mere

Stil ind på et foto af en afdød

Stil ind på et foto af en afdød Kapitel Stil ind på et foto af en afdød Du er på besøg hjemme hos en af dine venner, og går forbi et billede, der hænger i entréen. På billedet ses en nydelig dame og lige da du passerer billedet, tænker

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS Titel på øvelse: Push and pull Deltagere: min. 3 personer, men kan også udføres med en stor gruppe. Det vil umiddelbart være en god idé at starte i mindre grupper

Læs mere

Den lille dreng og den kloge minister.

Den lille dreng og den kloge minister. Den lille dreng og den kloge minister. Der var engang en minister som var så klog at han kunne undvære hovedet. Han beholdt det dog alligevel, men det havde gjort ingen forskel om han havde mistet det,

Læs mere

2.B s matematiske spilledag

2.B s matematiske spilledag 2.B s matematiske spilledag Vi spiller Tarzan og vi spiller også Kalaha og vi har også spillet Up og Down og vi har også spillet Sequence som er et spil om taktik og held og vi har spillet Bohnanza og

Læs mere

Bilag 1: Interview med Søren

Bilag 1: Interview med Søren 1 0 1 0 1 Bilag 1: Interview med Søren Søren, år. Søren er en dreng på år, som har boet på Birkedalen i to og et halv år. Søren oplevede, ligesom sin lillebror, at være i klemme mellem forældrene efter

Læs mere