Adelaïde nyt Maj-Juni-Juli-2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Adelaïde nyt Maj-Juni-Juli-2014"

Transkript

1 Adelaïde nyt Maj-Juni-Juli-2014

2 Forstander. Bodil Fanini tlf.: Afd.sygeplejerske for stuen og 1. sal. Tina-Maria Espersen tlf.: Afd.sygeplejerske for 2. sal. Gitte Koch tlf.: Kontor. Mai-Britt Shee tlf.: Klubben. Ulla Risløv tlf.: Varmemester. Kim Fogde tlf.: Fysioterapi. Bettina Kennedy tlf.: Frisør. Lone Nielsen tlf.: Fodpleje. Yvonne Darre tlf.: mandag fredag Adelaïde`s hjemmeside.

3 Kære alle. Så er årets første 4 måneder allerede gået hvor vi har haft flere gode arrangementer med musik og sang som hver gang er en succes. Det har jo været en meget mild vinter med næsten ingen sne og allerede nu er der smukke grønne blade på alle træerne og syrenerne blomstrer mange steder. Det er også dejligt med blomster udendørs i krukker og altankasser, men jeg vil gøre opmærksom på at personalet ikke påtager sig pasning af udendørs planter. Vi har haft rigtig mange reparationer på den store elevator gennem årene og nu er vi nået dertil at den skal udskiftes. Der er stadig nogle uger til en ny kan installeres og indtil da må vi nøjes med den lille elevator. Der skal i år være folkeafstemning om en fælles patentdomstol og afstemning til Europaparlamentet. Som ved alle andre folkeafstemninger vil der komme tilforordnede på Adelaide så beboerne kan brevstemme. Afstemningen her bliver den 15. maj. Det varer ikke længe før afviklingen af velfortjent sommerferie påbegyndes hos personalet og I vil derfor møde mange af vores søde afløsere i hverdagene. Jeg vil ønske alle en rigtig dejlig sommer! Med venlig hilsen Bodil Fanini Velkommen til: Bjarne Winther Ulla Ingrid Braun Nielsen Jens Kresten Krabbe Marchen Svendsen Klinge Asger Erik Østergaard Ruth Repsdorph

4 Det er dejligt at modtage historier fra både beboere, pårørende og personale til Adelaide nyt. Redaktionen opfordrer alle til at bidrage med indlæg. Er der brug for hjælp til at skrive, er man velkommen til at kontakte redaktionen. Redaktionsudvalget. Bente Pettersen (1.sal) June Staal Hansen (fysioterapien). Mette Olsen (2.sal). Ulla Risløv (klubben). Medlemmer af beboer/pårørende råd 2014 Formand Forstander Pårørende Beboere Astrid Skotte Bodil Fanini Bent Sørensen Christian Rathsach Ellen Schmidt Nielsen Birthe Skands (stuen) Birthe Rye (1.sal) Erling Dyrskjøt (1. sal) Ilse Vigild (2 sal) Senior råd Personale Mona Gøthler Bente Pettersen Ulla Risløv Referat fra møder findes i de blå mapper der ligger på hver afdeling

5 Tirsdag den 22. april fyldte Ingrid Federspiel 100 år. Dagen begyndte med blomster og morgensang og en fin pyntet dør ind til Ingrids bolig Klokken serverede personalet en fantastisk brunch med alt hvad dertil hører.

6 Det var også under brunchen, Ingrids brev fra Dronningen blev læst Der blev spist, hygget og snakket i flere timer Det var en festlig dag.

7 I gamle dage hed maj måned blomstermåned. Hvorfor 1. maj? blev 1. maj gjort til arbejdernes internationale demonstrations- og festdag af repræsentanter fra en lang række lande i Europa og Amerika. Valget af 1. maj til arbejdernes internationale kampdag er ikke tilfældig. Denne dag er en helt speciel dag i den internationale arbejderbevægelses historie. Her var det første gang, at arbejdere verden over, gik på gaden for deres rettigheder. Politiet forbød arbejderne at gå i demonstration på gaden. Derfor mødtes arbejderne i stedet i Fælledparken. På trods af at mange blev truet med at blive fyret fra deres arbejde, hvis de deltog i 1. maj demonstrationen, mødte mennesker op på Fælleden. Herefter fik store dele af fagbevægelsen indført, at arbejderne havde krav på at have fri den 1. maj. Kampen for 8 timers arbejde, 8 timers frihed og 8 timers hvile, var helt frem til 1920 den vigtigste parole for 1. maj. Traditionelt var 1. maj afgrænset til at være arbejderbevægelsens fest altså socialdemokraternes og kommunisternes kampdag. Siden 1980erne er arrangementerne skrumpet.

8 Danmarks Befrielse maj Stort set alle danskere kender ordlyden fra den knitrende optagelse af radioudsendelsen fra BBC`s danske studie i London, der blev udsendt fredag den 4. maj kl Tusindvis fejrede befrielsen på gaden. 5. maj 1945 kl.8.00 trådte den tyske kapitulation i kraft og den tyske besættelse af Danmark var overstået. Britiske styrker anført af den berømte engelske general Bernard Montgomery havde befriet Danmark. En undtagelse var dog Bornholm, der blev befriet af sovjetiske styrker den 9. maj 1945, og de forlod faktisk først Bornholm i foråret Tusindvis af danskere reagerede dengang i 1945 med at flå krigens mørklægningsgardiner ned, og mange satte lys i vinduerne. At sætte lys i vinduerne 4. maj om aften har siden været en udbredt tradition i Danmark Kagens dag. Kagens dag er blevet en af de mest populære dage i kalender året. Hvert år spiser danskerne sig gennem tusindvis af kager for at støtte Børnecancerfonden. Gennem mere end 15 år har de danske bagere og konditorer inviteret til et kæmpekagebord. Både for at fremvise det bedste, som branchen kan formå, men også for at støtte kræftsyge børn ved at give overskuddet fra entre indtægterne til Børnecancerfonden. Arrangementet startede i København og spredte sig i 2004 til Aarhus, Odense og Aalborg. Siden hen er også Sønderjylland kommet med på vognen og har haft en Kagens dag. Derudover afholder enkelte bagere rundt om i landet deres egne Kagens dag. Det er ikke alle datoer som er på plads endnu, men på Københavns Rådhus tirsdag den 6. maj fra kl er der kagebord.

9 Europadagen. Den 9.maj, er mærkedag for EU og flagdag for unionens medlemslande siden Mors dag Mors dag kom til Danmark i Den der introducerede dagen i Danmark var rigsbetjent Christian Svenningsen ( ). Han var oprindeligt Vendelbo, men udvandrede til USA i Som soldat i den amerikanske hær havde han deltaget i 1. verdens krig. Svenningsens ide var at der på dagen kunne indsamles penge, og at disse skulle anvendes til støtte for krigsenker og mødre der havde mistet en søn. Senere blev det "mødrehjælpen", der nød godt af støtte fra Komiteen og Mors Dags-arrangementerne. Den første Mors dag i Danmark blev den 12. maj 1929, hvor Mors dag-komiteen og de "Allieredes Danske vaabenfæller" deltog i en blomsterudstilling i Forum. Op til dagen havde foreningen omdelt 1100 Mors dags plakater i København. Svenningsen havde gennem en årrække sommerhus i Dragør og her skaffede hans iver for den nye helligdag ham tilnavnet "Mors Dreng" hvilket han angiveligt var stolt af. I Danmark holdes Mors dag d. 2 søndag i maj, ligesom i USA. I Danmark blev dagen snart genstand for reklame og markedsføring af specielle Mors dag-produkter. Blandt de mest kendte er måske de platter, der siden 1969 er fremstillet er porcelænsfirmaet Bing og Grøndahl. Det er en samleserie der stadig fremstilles, med motiver af en dyremor med unger, udført i koboltblå underglasurfarve.

10 Store Bededag 16.maj Store Bededag er fredagen før 4. søndag efter påske. I dag forbinder mange den med varme hveder og konfirmation, men Store Bededag var tiltænkt bøn, faste og bod. På biskop Hans Baggers tid var bededagene et velkendt fænomen. Store Bededag var kun en ud af mange dage, hvor præsterne i kirken bad for fred og fromme borgere fastede. Store Bededag blev indvarslet allerede aften før ved ringning i kirken. Man skulle faste, indtil gudstjenesterne var afsluttede og i øvrigt afholde sig fra arbejde, rejser, leg, spil og al slags verdslig forfængelighed. Det betød at bagerne ikke kunne levere friskbagt brød på bededagen. Derfor bagte bagerne hvede tvebakker aftenen før, som folk kunne spise eller varme dagen efter. Herfra følger altså den skik, som de fleste danskere kender. Skikken kan dokumenteres tilbage til 1800-tallet. Kristi Himmelfart. Kristi himmelfart har været fejret siden kristendommens tidligste historie til minde om, at Jesus steg til himmels. Kristi himmelfarts dag fejres 40 dage efter påske og 10 dage før pinse. Den falder altid på en torsdag. I dag er Kristi Himmelfart en af årets store dage for konfirmationer. Grundlovsdag 5. juni Grundlovsdag er altid den 5. juni. På denne dag blev den første grundlov underskrevet af Kong Frederik d. 7 i år Oprindelig var dagen en festdag for demokratiet som politiske partier holdt i fællesskab. Senere er det blevet almindeligt at dagen bruges til partipolitiske arrangementer. Tidligere var Grundlovsdag en helligdag, senere blev det 1/2 fridag (fra kl. 12), men disse bestemmelser eksistere ikke længere.

11 Prins Henrik fylder 80 år Fandens fødselsdag Når prins Henrik fylder 80 år bliver det en noget anden begivenhed end man kunne forvente. I stedet for at holde fest i Danmark tager han med den nærmeste familie til Frankrig til deres sydfranske vinslot nær Cahors prins Henrik har boet en stor del af sit liv i området og hans fem søskende bor der stadigvæk. Det siges at kronprins Frederik og prins Joakim med familie vil deltage. Prinsgemalen undgår dog ikke at blive fejret i det danske før han tager af sted. Som protektor for DR s koncerthus kan han se frem til en fest koncert en uges tid inden afrejsen, derudover er det meningen at der bliver holdt fødselsdagsreception for venner og repræsentanter for de protektioner han står i spidsen for. Desuden kan han se frem til at Prins Henriks Silver Cup s sejlads i slutningen af juni bliver afholdt i de danske farvande i anledning af den sejlglade prins runde fødselsdag. Pinse. Pinse er efter jul og påske kirkens tredje store højtid, og som falder 50 dage efter påske. Pinsen er til minde om Helligåndens komme. Her fejres det, at Helligånden kom som ildtunger til disciplene, og gjorde dem i stand til at tale på alle sprog, så de kunne gå ud i verden og fortælle om Jesus til alle folkeslag. Denne episode kaldes pinseunderet. Pinsen regnes således traditionelt for den Kristne kirkes fødsels. I slutningen af 1800-årene var det i København tradition at man drog til Frederiksberg eller Dyrehaven for at se solen danse. Mange benyttede lejligheden til at få sig en glad aften/nat med dans og musik til den lyse morgen. Ved 3-4 tiden var, der trængsel på de udad gående sporveje. Mange havde mad med og til udflugten skulle man have det pæne tøj på gerne nyt hvis midlerne var til det. Andre foretrak at stå tidligt op og drage af sted, for at tilbringe hele dagen i skoven.

12 Mange benyttede lejligheden til at plukke bøgegrene og på den måde at tage sommeren med hjem. En gammel tradition foreskriver, at man pinsemorgen skulle gå ud af sit hus og feje mod døren, da man så ville samle lykke til huset resten af året. Valdemarsdag Sankthansaften 23. juni Den 15. juni er det Valdemarsdag. Det var den dag i 1219 at Dannebrog ifølge myten faldt ned fra himlen i Estland, hvor den danske konge Valdemar Sejr kæmpede mod Esterne i slaget ved Lyndanisse. Dagen bliver fejret af Danmarks-Samfundet, som sælger små dannebrogsflag til at finansiere flaggaver, faner som uddeles til forskellige foreninger. Indtil 1948 var dagen skolefridag. Mange steder fejres dagen i dag med kartoffelmadder og snaps. Sankthansaften den 23. juni aftenen før sankthansdag, det er Johannes Døberens fødselsdag. Selvom sommersolhverv falder på den 21. juni er Sankthansaften i Danmark blevet betragtet som midsommeraften og derfor som den korteste dag på året. Ifølge folketroen var den ladet med en særlig kraft, man mente at lægeurter samlet den nat var mere kraftfulde, ligesom duggen på græsset havde en helsebringende virkning. Det havde også vandet i helligkilderne, hvorfor syge valfartede til dem denne aften og nat. I tilknytning hertil opstod de såkaldte kildemarkeder med telte, boder og gøgl. Det mest kendte var Kirsten Phils ved Dyrehavsbakken.

13 Men også andre kræfter var på spil den nat f.eks. hekse der fløj afsted på deres kosteskaft på vej til Bloksbjerg eller ad hekkenfeldt til. I dag er det en tradition at sætte en heksefigur på bålet, at holde en båltale og synge Midsommervisen, som er skrevet af Holger Drachmann. Visen skrev han til teaterstykket Der var en Gang som blev opført på det Kongelige Teater i Bøger og bånd. Har du lyst til at læse eller høre litteratur på bånd, så har biblioteket mange gode tilbud. Jeg hjælper gerne med det praktiske omkring bog lånene henter og bringer bøger og lydbånd og holder styr på, hvornår tingene skal leveres tilbage. Hvis du har brug for inspiration til at vælge litteratur, kan jeg sammen med bibliotekarerne på Ordrup Bibliotek komme med ideer til gode bøger. Jeg kommer hver mandag eftermiddag på Adelaide og tager en runde hos dem, der er med i låneordningen Hvis du også har lyst til at låne bøger eller bånd, så sig det til Ulla eller en anden blandt personalet, som kan give mig besked, så kommer jeg forbi næste mandag til en snak om mulighederne. Venlig hilsen Birgit Hedegaard Frivillig hjælper på Ordrup Bibliotek

14 Maj måned: Elisabeth Schultz Larsen Bolig maj Tove Bülow Andersen Bolig maj Jens Kresten Krabbe Bolig maj Lillian Agnete Kannik Bolig maj Karen Margrethe Pedersen Bolig maj Gerda Larsen Bolig maj Juni måned: Ebba Kirscner Bolig 4 4. juni Ernst Michael Christian Brix Bolig juni Erling Dyrskjøt Bolig juni Gertrud Kardel Bolig juni Juli måned: Else Marie Hoffmann Bolig juli Edith Doris Jensen (Didde) Bolig juli Esther Marie Fahlgren Bolig juli Birthe Skands Bolig juli

15 Husets gudstjenester. Gudstjeneste torsdag d.19. juni kl i havestuen. Vi siger farvel til Elisabeth Van Grethe Trampe Broch Jørgen Rønnest Jørgen Mæhl Lars Juul Jensen Margrethe Pedersen Ordrup Kirkes hovedtrappe og handicapindgang. Kirken har et trappeanlæg med flere funktioner. Først og fremmest er kirken tilgængelig for alle uanset alder og uanset et eventuelt bevægelseshandicap. Hovedindgangen er en bred trappe, flankeret af to ramper, hvoraf den sydlige med et tryk på en knap kan omdannes til en fuldt automatisk kørestolslift.

16 Undulaten Holger Holger er en ældre gul/grøn undulat på ca. 15 år Han har boet hos flere forskellige familier. De første 8 år boede han hos en familie. De næste 6 år boede han hos Gitte afdelingssygeplejeske på 2. sal. Om vinteren boede familien i lejlighed og om sommeren flyttede de i havekoloni, hvor Holger og hans nye ven Tootsie var ude i det fri. Desværre døde Tootsie efter 6 år og Holger var alene igen og meget trist. Familien blev enige om at han måske ville live lidt op hvis han kom på Adelaide plejehjem. Efter en lille måned hang han dog stadigvæk med næbbet og så trist ud. Jeg tilbød at Holger kunne flytte ind til vores to undulater, så den 22, maj i år fik jeg Holger med hjem. Allerede da vi kom ind af døren og Holger kunne høre de andre undulater livede han op. På 4. dagen flyttede Holger ind til de to andre. Han fløj ganske enkelt ind i deres bur, satte sig i en gynge og sov. Siden har alle tre boet sammen dog i et meget større bur. Hilsen June

17 Latterhjørnet I familien skød: Skal du allerede gå nu, svigermor? - Ja, jeg har nogle ting, jeg skal ordne, - jamen, du har jo kun været her i to dage, tre timer, nitten minutter og tolv sekunder. Konen ringede til manden på kontoret: - Jeg kan ikke starte bilen, Viggo! - Hvorfor ikke? -Jeg tror, der er kommet vand i strømfordeleren, - Hvor står bilen? I Sortedamsøen!!! Der stod tre børn og snakkede om, hvis far der var den hurtigste: Den første dreng: Min far er så hurtig, at han kan indhente en bil. Den anden dreng: Min far er hurtigere, han kan indhente et jægerfly. Den tredje dreng: Min far er da også hurtig, han har fri kl 15.00, men kommer hjem kl Optimist i Byretten Dommeren: Hvor gammel er De, Hr. Olsen? Tiltalte: 89. Dommeren: Gift? Tiltalte: Ikke endnu. Bankrådgiveren havde indkaldt Jensen til et møde. - " Nu er det overtræk igen, Jensen", sagde bankmanden surt. - " Jamen, det er min kone, der bruger pengene." - Hvorfor giver De hende så lov til det? - " Fordi jeg hellere vil være uvenner med Dem end med hende." Manden kommer ind i sko butikken og siger jeg vil gerne købe et par sko et par sko, manden i butikken spørg: hvorfor sir du det to gange, det skal være eccosko. Husmor-fif Hvorfor laver du dine frikadeller i forskellige størrelser? Fordi min mand har klaget over, at maden er ensformig!

18 Legat fra Alzheimerforeningen. Arvid Nilssons Fond uddeler i samarbejde med Alzheimerforeningen hvert år 250 legater á kr. til personer med demenssygdom. Palle og Lillian Pagsberg har søgt Alzheimerforeningen og fået tildelt legatet til brug på Adelaide. Palle har i mange år selv spillet på forskellige plejehjem og spiller den dag i dag her hos os. I samarbejde med Lillian har vi besluttet at pengene skal gå til musikalske indslag. Lillian har haft et par forslag og vi indtil videre har haft besøg af: Per Rathje, Vibeke Pagter og sangermusklerne, Allan Steen og Two And A Half. Senere på året får vi besøg af Ralf Wolthers folkedansegruppe som Palle i sin tid spillede med. Vi har mulighed for at få nogle gode oplevelser ind i huset på denne måde. Hvis andre der er medlemmer af Alzheimerforeningen, kunne tænke sig at søge så legatet, så yder jeg gerne hjælp. Hilsen Ulla Husets musik arrangementer: Onsdag den 21. maj kl. 14 spiller Per Rathje på klaver og guitar til sang. Mandag den 23.juni kl. 14 underholder Allan Steen.

19 Krydsord.

20 Kære alle beboere, pårørende og personale. Klubben modtager gerne ældre og brugte ting så som: Spil og puslespil i træ. (ikke motiver til børn) Richs og andre billedbøger. Garn, broderigarn, stof rester. Broderede små ting, duge og lign. Dukkehus/ modeltog. JULI MÅNED. Juli er højsommer og skærsommer. Det gamle danske navn var ormemåned, fordi der inden køleskabets opfindelse let gik orm i kødet. Hugorme og snoge vil gerne sole sig og ses derfor hyppigst i juli. Det er Julius Cæsar der har lagt navn til juli måned og til den julianske kalender. I år 46 f. Kr., to år før sin død, udsendte han loven der bestemte, at året skulle have 365 dage og en ekstra dag hvert 4. år, som nu kaldes skudår. Juli måned er den 7 ende måned i kalenderåret og 7-tallet er nok det mest symbol ladede tal. Vi kender det fra sproget, hvor vi siger til syvende og sidst, syv lange og syv brede, at være i syv sind, som i syv satan (Kan du nævne flere) I juli måned starter hundedagene den 22/23. juli og varer 30 dage til den 23. august. Et gammelt mundheld siger Som hundedagene tændes, vil de endes. Navnet hundedagene kommer fra stjernen Sirius, som netop går op på himlen den 23. juli. Sirius betyder, brændende. Stjernen kaldes også hundestjernen, som er den største stjerne i stjernebilledet Den store hund.

21 Lysende natskyer. Perioden er kendt fra ægypternes tid, hvor den markerede begyndelsen på Nilens årlige oversvømmelse og dermed nytåret i den ældste ægyptiske kaldender. Antikkens grækere kaldte perioden Opora og den strakte sig over 50 dage. De mente, at Sirius gav solen ekstra varme, som kunne true dyr og mennesker, så de ofrede en hund, for at forsone sig med gudernes vrede. Antikkens romere regnede hundedagene fra den 3. juli 11. august. De mente dagene fik havene til at koge, vinen til at blive sur, hundene til at blive sindssyge og menneskene til at blive hysteriske. I Sverige kaldes måneden rötmåned, fordi alle madvarer rådnede lettere i den varme tid. Kære pårørende og gæster! Når beboere kommer hjem fra gåtur eller køretur gøres der venligst opmærksomhed på at antitip sikringerne bagpå kørestolene sættes ned igen. Tips sikringernes korrekte position er med til at give beboere og personale en tryghed i hverdagen, idet der sikres at kørestolsbrugeren ikke tipper bagover når ryglænet er i hvilestilling

22 Ordsprog. Lige som de gamle danske folkeviser fra Middelalderen har været med til at give os et kendskab til og forståelse af vores forfædres liv, tanker og følelser, er de gamle ordsprog en rigdom af fortællinger eller en belæring i form af råd og advarsler, udtrykt på en måde, så de både enten kalder smilet eller frem eller kan chokere Den der hæler, er ikke bedre end den der stjæler. Det er bedre at gå til hovedet end til halen undtagen til en krokodille. Ondt er det at fødes med en guldske i munden og tabe den. Når man er syg, er der kun én ting i vejen når man er rask, er der mange ting i vejen. Den, der køber, hvad han ikke behøver, må ofte sælge, hvad han ikke kan undvære. Der er ingen ting så galt, at det ikke er godt for noget. Alt, hvad der kan bruges, kan også misbruges. Af børn og fulde folk skal man høre sandheden.

23 Vedr. elpærer. Indkøb af spare pærer er beboer/ pårørendes egen opgave. Vedr. mærkning af tøj. Læg tøjet i plasticpose med navn / stue nr. Posen lægges i kurven i skyllerum på respektive etage (afdeling). Husk at alt tøj skal mærkes til vaskeriet. Vedr. rensning af tøj. Rensetøj er beboer/ pårørendes egen opgave. Redaktionen ønsker alle en god sommer.

24 DEN MOBILE SYSTUE Har De brug for hjælp til reparation, om syninger, ind og ud syninger m.m. af Deres tøj? Den mobile Systue tilbyder bl.a.: Jeg kommer til Dem Afhentning og levering af tøjet i eget hjem Kort leveringstid Ring på telefonnr.: Venlig hilsen Systuen på Esthersvej 43, baghuset, 2900 Hellerup v/pia Schmidt Nielsen Til beboerne og deres pårørende på plejehjemmet Adelaide. Undertegnede vil gerne tilbyde zoneterapi til beboerne. Igennem flere år har jeg givet behandling på plejehjemmet. Zoneterapi er en naturmedicinsk behandlingsform. Den foregår via tryk på bestemte punkter, fortrinsvis på fødderne. Behandlingen har den egenskab, at den hjælper organismen til selv at genoptage nedsatte kropsfunktioner, dvs. den naturlige balance genoprettes. Der bliver tilrettelagt en individuel journal ud fra de oplysninger jeg får om den enkelte person. Som standart i behandlingen indgår immunforsvar, udrensning samt kredsløbet. De venligste hilsener Tutter de Neergaard Tlf Mail: tutterdeneergaard@yahoo.dk

Adelaïde nyt APRIL-MAJ-JUNI-JULI 2013

Adelaïde nyt APRIL-MAJ-JUNI-JULI 2013 Adelaïde nyt APRIL-MAJ-JUNI-JULI 2013 Forstander. Bodil Fanini tlf.: 39 45 63 53 bofa@gentofte.dk Afd.sygeplejerske for stuen og 1. sal. Inger Roggenbach tlf.: 39 45 63 51 ir@aruphvidt.dk Afd.sygeplejerske

Læs mere

Adelaïde nyt Maj-juni-juli-2015

Adelaïde nyt Maj-juni-juli-2015 Adelaïde nyt Maj-juni-juli-2015 Kontaktliste Forstander. Bodil Fanini tlf.: 39 45 63 53 bofa@gentofte.dk Afd.sygeplejerske for stuen og 1. sal. Tina-Maria Espersen tlf.: 39 45 63 51 tie@gentofte.dk Afd.sygeplejerske

Læs mere

BAUNEPOSTEN. April & maj

BAUNEPOSTEN. April & maj BAUNEPOSTEN April & maj 2015 Redaktionen Henriette Tranberg..40 24 99 80 Mail: htr@ltk.dk Karin Andersen 40 24 99 70 Mail: kaan@ltk.dk Indlæg til Bauneposten, løsning på krydsord og lign. kan afleveres

Læs mere

file:///c:/documents and Settings/Venø/Dokumenter/Ilskov.net/nyheder...

file:///c:/documents and Settings/Venø/Dokumenter/Ilskov.net/nyheder... 1 af 10 24-07-2011 16:55 For første gang i mange år blev der igen afholdt Sct. Hans fest i Ilskov. Borgerforeningen og Ilskov FDF havde indbudt store som små til at møde op ved FDF Hytten & den nye sø

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

Tale til Sct. Hans aften 23. juni 2015 ved sognepræst Betty From Jensen

Tale til Sct. Hans aften 23. juni 2015 ved sognepræst Betty From Jensen Tale til Sct. Hans aften 23. juni 2015 ved sognepræst Betty From Jensen Hvert år ved denne tid tænker jeg tilbage på en speciel hændelse: Den 24. juni for år tilbage var jeg mødt på arbejde til sædvanlig

Læs mere

Adelaïde nyt Februar-Marts-April-2014

Adelaïde nyt Februar-Marts-April-2014 Adelaïde nyt Februar-Marts-April-2014 Forstander. Bodil Fanini tlf.: 39 45 63 53 bofa@gentofte.dk Afd.sygeplejerske for stuen og 1. sal. Tina-Maria Espersen tlf.: 39 45 63 51 tie@gentofte.dk Afd.sygeplejerske

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Og han følger os og er hos os helt ind i døden.

Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Og han følger os og er hos os helt ind i døden. Kære Gud og far Nu bliver det påske. Festen for foråret. Festen for dit folks udfrielse af Ægypten Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Han forlod sin himmel og blev ét med os i

Læs mere

Ammershøj bladet Velkommen til maj 2019 Store Bededag

Ammershøj bladet Velkommen til maj 2019 Store Bededag Ammershøj bladet Velkommen til maj 2019 Store Bededag Dagen hed officielt "ekstraordinær, almindelig bededag" og har siden 1686 ligget fast på fjerde fredag efter påske. Denne lovfæstede store bededag

Læs mere

Min bog om Baunegård 1

Min bog om Baunegård 1 Min bog om Baunegård 1 Velkommen til Baunegård Denne lille bog er til dig, da du skal flytte ind på Baunegård. I bogen kan du læse eller få læst højt, hvad Baunegård er. Midt i Værløse ved en dejlig stor

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN juli 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3. s. e. påske 20. Konfirmation Bording kirke. Tekst: Johs. 14,1-11. En vej gennem livet. I dag er vi samlet til konfirmation, i glæde, forventning og med

Læs mere

Leve Livet. April 2018

Leve Livet. April 2018 Leve Livet April 2018 Indholdsfortegnelse: Månedens fødselsdag... 2 Sangbogen... 3 Mindeord... 4 Livet leves... 7 Beboerliste... 13 Rart at vide:... 14 Månedskalender... 15 Redaktion: Anne-Marie Bolvig

Læs mere

ARENDSE NYT Februar 2015

ARENDSE NYT Februar 2015 ARENDSE NYT Februar 2015 Indholdsfortegnelse Februar 2015 Forside Indholdsfortegnelse Forstanders indlæg Fødselsdage Konkurrence Personale Nyt Vi siger farvel Referat af beboermøde Aktivitetsplan Frisør

Læs mere

Maj 2019 Ret til ændringer.

Maj 2019 Ret til ændringer. Maj 2019 Ret til ændringer. Sofiegården, Sofievej 2 4, 7100 Vejle Telefon: 76 44 52 00 Cafe Olga: Tlf. 76 81 78 30 Dagcenteret: Tlf. 23 32 05 52-21 48 75 14 Mail: Betina Gregersen: bekgr@vejle.dk Mail:

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Rosenbladet Juni - juli 2015

Rosenbladet Juni - juli 2015 Rosenbladet Juni - juli 2015 Kære beboer og pårørende Rosenbladet informerer om de praktiske ting og aktiviteter, man kan deltage i på hjemmet, desuden bringer vi billeder, og beskrivelser af arrangementer

Læs mere

OSTEN P FALKE tober 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE tober 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN oktober 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Dansk som andetsprog G

Dansk som andetsprog G Dansk som andetsprog G Almen voksenuddannelse Sproglig prøve (1 time) Eksaminandens navn Eksaminandnummer Prøveafholdende institution Tilsynsførendes underskrift Jeg bekræfter herved med min underskrift,

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 49 2014

Nyhedsbrev. uge 49 2014 Nyhedsbrev uge 49 2014 Så blev det december, der er ingen sne men vejret er blevet koldere, og den første nattefrost har vist sig. Jeg er sikker på, at en del af os håber der kommer lidt sne, mens andre

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER AUGUST 2016 Redaktionen består af: Bettina G. Lone M. Indlæg til avisen fra beboere, pårørende og personale samt andre interesserede modtages gerne og senest den 20. I hver

Læs mere

Plejehjemmet Prices Have

Plejehjemmet Prices Have Plejehjemmet Prices Have Vores dejlige sansehave! Kom til havedag onsdag den 16. maj kl. 10-11:30 hvor vi gør haven forårsklar Pårørende er også meget velkomne! M a j 2 0 1 8 Redaktion: Overredaktør: Christen

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Bauneposten Maj juni 2018

Bauneposten Maj juni 2018 Bauneposten Maj Og juni 2018 Redaktionen Henriette Tranberg.. 40 24 99 80 Mail: htr@ltk.dk Karin Andersen. 40 24 99 70 Mail: kaan@ltk.dk Indlæg til Bauneposten, løsning på krydsord og lign. kan afleveres

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Ammershøj bladet Velkommen til juli 2019

Ammershøj bladet Velkommen til juli 2019 Ammershøj bladet Velkommen til juli 2019 Ud i det blå Velkommen til Vi inviterer til, at alle kommer med indlæg, forslag til aktiviteter, gode historier til avisen. Send gerne forslag senest den 20 i måneden

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. X 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? 23459764 23458764 23459723 2. Hvornår rejser Susanne og Peter

Læs mere

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven Oktober - November 2015

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven Oktober - November 2015 TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven Oktober - November 2015 Redaktionen: Liselotte Ehrhardt og Heidi Lund. Indlæg til Tofteposten skal være redaktionen i hænde senest d.15, i måneden. Hvis nogen

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 24 maj / april. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Festudvalget Avisen udkommer januar, marts, maj,

Læs mere

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32.

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32. Fredag den 10. juli vil Vibeke Vang og Jan Kristoffersen sige ja til hinanden. Det sker i Roskilde Frikirke kl. 15.00. Kom og være med til denne vigtige begivenhed i Vibekes og Jans liv. Efter vielsen

Læs mere

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13.

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13. DAMSØGAARD Alle hverdage Avislæsning kl. 11.45 i stuen Gymnastikken kl. 9.00-12.30 Fællesgymnastik i kælderen kl. 10.30 11.00 Terapien kl. 9.00-15.30 POSTEN NR. 5 MAJ 2008 (kig ind i terapien og få en

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 8. årgang nr 43 mar-apr 2011 Lysglimt-redaktionen Lizzi Klargaard, beboer på Afd B Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Lene Buchwald, Økonoma Rikke Søder, Aktivitetsleder

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

HUSAVISEN STENSTRUP November / December 2015

HUSAVISEN STENSTRUP November / December 2015 HUSAVISEN STENSTRUP November / December 2015 Informationer Stenstrup Dagcenter: Åbent hverdage kl. 10-15 Afbud ved kørsel: Ring til Vester Skerninge Bilerne på tlf. 6224 2048 Øvrige afbud gives til Dagcenter:

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

OSTEN P FALKE maj 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE maj 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN maj 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN AKTUELT I DENNE MÅNED Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed

Læs mere

Aggerhusavisen. November 2015. Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90. Løssalg kr. 10.00

Aggerhusavisen. November 2015. Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90. Løssalg kr. 10.00 Aggerhusavisen Løssalg kr. 10.00 November 2015 Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90 Forsiden: Efterårsløv. Pedel Karl Speth kan i dagtimerne og på alle hverdage træffes på telefon: 30 53 02 37. I week-

Læs mere

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække 1 Nollund Kirke Torsdag d. 5. maj 2016 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække Salmer DDS 267: Vær priset, Jesus Krist, Guds lam DDS 251: Jesus, himmelfaren

Læs mere

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om.

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Prædiken Pinse på Herrens Mark 2. pinsedag. og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Rikke: Sådan tror jeg egentlig,

Læs mere

Spørgsmål til Karen Blixen

Spørgsmål til Karen Blixen Spørgsmål til Karen Blixen Af Dorte Nielsen Karen Blixen afsnit 1 1. Hvor ligger Rungstedlund? 2. Hvornår blev Karen Blixen født? 3. Hvor mange år var hun i Afrika? 4. Hvornår udkom hendes første bog?

Læs mere

Indhold. -Juletræet med sin pynt. -Julemanden. -Nisser. -Sankta Lucia. -Hellige tre konger. -Højt fra træets grønne top. -Jul i gamle dage.

Indhold. -Juletræet med sin pynt. -Julemanden. -Nisser. -Sankta Lucia. -Hellige tre konger. -Højt fra træets grønne top. -Jul i gamle dage. Jul i Danmark Indhold -Juletræet med sin pynt -Julemanden -Nisser -Sankta Lucia -Hellige tre konger -Højt fra træets grønne top -Jul i gamle dage -Sne -Romerriget -Lidt af hvert om julen -Slutning 2 Juletræet

Læs mere

December 2012 Januar Julemarked på Lyngparken.

December 2012 Januar Julemarked på Lyngparken. December 2012 Januar 2013 Julemarked på Lyngparken. Aktiviteter på Lyngparken i december Mandag, den 3. Tøjsalg fra kl. 10 til 13 Tirsdag, den 4. kl. 11 Julefrokost for beboere og personale. Personalet

Læs mere

HUSAVISEN STENSTRUP September / oktober 2015

HUSAVISEN STENSTRUP September / oktober 2015 HUSAVISEN STENSTRUP September / oktober 2015 Informationer Stenstrup Dagcenter: Åbent hverdage kl. 10-15 Afbud ved kørsel: Ring til Vester Skerninge Bilerne på tlf. 6224 2048 Øvrige afbud gives til Dagcenter:

Læs mere

Adelaïde nyt Maj - Juni - Juli 2016

Adelaïde nyt Maj - Juni - Juli 2016 Adelaïde nyt Maj - Juni - Juli 2016 Kontaktliste Forstander. Bodil Fanini tlf.: 39 45 63 53 bofa@gentofte.dk Afd.sygeplejerske for stuen og 1. sal. Tina-Maria Espersen tlf.: 39 45 63 51 ties@gentofte.dk

Læs mere

Alssund Y s Men s Club

Alssund Y s Men s Club Alssund Y s Men s Club Årgang 2015 2016 Udgivelsesdag den 14. oktober nummer: 4 Redaktør Inger-Lise Hansen E-mail: inger-lise@ilos.dk Jeg vil gerne modtage indlæg til bladet Hvornår var det nu det var?

Læs mere

Rolstrup Tidende. April udgave 9. årgang.

Rolstrup Tidende. April udgave 9. årgang. Rolstrup Tidende April 2016 82. udgave 9. årgang. Gerda s hjørne Denne gang er jeg i god tid med at få skrevet i bladet. Jeg holder nemlig ferie ugen efter påske, og er ikke tilbage før avisen er på gaden.

Læs mere

OSTEN P FALKE aug ust 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE aug ust 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN august 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

EFTERÅRSFEST FOR BEBOERE, PÅRØRENDE OG PERSONALE TORSDAG D. 1. OKTOBER 2015 KL. 17.00 MENUEN OFFENTLIGGØRES SENERE PRIS PR. PÅRØRENDE: KR.

EFTERÅRSFEST FOR BEBOERE, PÅRØRENDE OG PERSONALE TORSDAG D. 1. OKTOBER 2015 KL. 17.00 MENUEN OFFENTLIGGØRES SENERE PRIS PR. PÅRØRENDE: KR. Sept. - Oktober 2015 EFTERÅRSFEST FOR BEBOERE, PÅRØRENDE OG PERSONALE TORSDAG D. 1. OKTOBER 2015 KL. 17.00 MENUEN OFFENTLIGGØRES SENERE PRIS PR. PÅRØRENDE: KR. 150,00 MED FRI BAR MAX 2 PÅRØRENDE PR. BEBOER

Læs mere

OSTEN P FALKE Jan uar 2019 Figur 1

OSTEN P FALKE Jan uar 2019 Figur 1 FALKEPOSTEN Januar 2019 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Kløverbladet Oktober 2007

Kløverbladet Oktober 2007 Kløverbladet Oktober 2007 1 Indholdsfortegnelse: Side 3: Fra Erland Side 4: Huset i oktober Side 5: Tillykke Side 6: Dødsfald og Velkommen Side 7: Visens Venner underholder Side 8: Fællesaktiviteter Side

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 60 jan. / feb. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

Juni - juli - august 2018

Juni - juli - august 2018 Juni - juli - august 2018 I dette nummer: Forstanderens hjørne Loppemarkedsfesten AC holder kaffehygge i gården Æggekast på Strandvejen AC på cykeltur AC på Moesgaard Strand Sner det om sommeren? Petanque

Læs mere

Hilsen fra forstanderen

Hilsen fra forstanderen Hilsen fra forstanderen Kære alle. Så kom foråret og sommeren næsten på en gang vi har også ventet længe på lidt sol, men især også til at se hvordan haven ville se ud efter vinteren. Det har været et

Læs mere

Hestevognstur. August nr. 8

Hestevognstur. August nr. 8 August nr. 8 Hestevognstur Vi havde en helt fantastisk tur i Gråsten med hestevogn. Alle var glade og i godt humør, og kusken vidste en masse om lokalområdet, som han gladeligt fortalte en masse spændende

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud Dåb: DDS 448: Fyldt af

Læs mere

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1]

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] Bøgen Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 3 Nyt fra centerchef Maria Tønnersen Side 4 Velkommen til Bøgeskovhus Side 4-7 Nyt fra aktivitetskoordinator Helle

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

Nyhedsbrev Tingager Plejehjem forår 2019

Nyhedsbrev Tingager Plejehjem forår 2019 Nyhedsbrev Tingager Plejehjem forår 2019 Foråret er på vej. Vi har allerede hygget på terrasserne. Orangeriet bliver så flot takket være Ruth som tager sig af det. Der er sat tomater og plantet i kasserne.

Læs mere

Emne: De gode gamle dage

Emne: De gode gamle dage Afsnit 1 Et uægte barn Emne: De gode gamle dage Folk siger tit, at alt var bedre i gamle dage. Men det kan jo ikke passe. Selvfølgelig er der nogen ting, der er bedre i dag. Men verden er ikke den samme

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

Påske-blomster: Maj - Juni 2015

Påske-blomster: Maj - Juni 2015 Maj - Juni 2015 Påske-blomster: I en del år har Lyngparkens Venner uddelt en påskeblomst til hver beboer, og i år er ingen undtagelse. Dog er der en lille ændring, idet vi i år har fået en donation fra

Læs mere

I denne uge er det Christian Aarup Sørensen fra bestyrelsen der præsenterer sig selv således:

I denne uge er det Christian Aarup Sørensen fra bestyrelsen der præsenterer sig selv således: Fredagsnyt d. 16. december, 2016 Kære alle I denne uge er det Christian Aarup Sørensen fra bestyrelsen der præsenterer sig selv således: Mit navn er Christian Aarup Sørensen, jeg er 40 år gammel og gift

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

Kapitel 1. Noget om årets gang

Kapitel 1. Noget om årets gang Kapitel 1 Noget om årets gang 1 4. Mennesker og måneder VOXPOP Er der en måned, du særlig godt kan lide, eller er der en, du ikke bryder dig om? Nina Ja... Jeg kan rigtig godt lide september. Efterårsmånederne

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015 META Nyhedsbrev uge 10 2015 Dagene er blevet lysere og længere og vi glæder os til foråret, vel vidende at der sagtens kan komme meget mere vinter i marts måned. Vintergækkene står nu i fuldt flor, og

Læs mere

FALKEPOSTEN. september

FALKEPOSTEN. september FALKEPOSTEN september 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

GUD RØRER VED OS KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET

GUD RØRER VED OS KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET GUD RØRER VED OS KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET TROENS PRAKSIS Dåb og nadver er hellige handlinger, og de er synlige tegn på, at Gud kommer os i møde og rører ved os. DÅB Både børn og voksne kan blive døbt.

Læs mere

Leve Livet. November 2018

Leve Livet. November 2018 Leve Livet November 2018 Indholdsfortegnelse: Beboerbladet november 2018... 2 Månedens fødselsdage... 3 Sangbogen... 4 Liivet leves... 5 Rart at vide:... 14 Månedskalender... 15 Redaktion: Anne-Marie Bolvig

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 27 juli / august. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

OSTEN P FALKE aug ust 2018 Figur 1

OSTEN P FALKE aug ust 2018 Figur 1 FALKEPOSTEN august 2018 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere

OSTEN P LKE FO lirpa 2017 Figur 1

OSTEN P LKE FO lirpa 2017 Figur 1 FOLKEPOSTEN lirpa 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

ARENDSE NYT. April 201

ARENDSE NYT. April 201 ARENDSE NYT April 201 Indholdsfortegnelse April 2012 Forside Indholdsfortegnelse Vi siger farvel Forstanders indlæg En mere aktiv hverdag Nye medarbejdere Fødselsdag i april Set og sket i april Aktivitetsplan

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

TAK til jer, som har givet bidrag til bevarelse af bussen på Falkenberg.

TAK til jer, som har givet bidrag til bevarelse af bussen på Falkenberg. januar 2018 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse af,

Læs mere

Bruger Side 1 24-05-2015 Prædiken til Pinsedag 2015.docx. Prædiken til Pinsedag 2015. Tekst. Johs. 14, 22-31.

Bruger Side 1 24-05-2015 Prædiken til Pinsedag 2015.docx. Prædiken til Pinsedag 2015. Tekst. Johs. 14, 22-31. Bruger Side 1 24-05-2015 Prædiken til Pinsedag 2015. Tekst. Johs. 14, 22-31. Den bedste og den sværeste højtid. Pinse betyder 50. 50 dage efter påskedag. 50 dage efter Jesu opstandelse. Så længe tog det

Læs mere

Motortræf Humøret var højt da vi fik besøg af 1 motorcykel m/ sidevogn, en sportsvogn samt

Motortræf Humøret var højt da vi fik besøg af 1 motorcykel m/ sidevogn, en sportsvogn samt Babyer på bordet Babyer på besøg på Lyngparken kan altid trække smilet frem ved beboerne Nov. - Dec. 2018 Motortræf Humøret var højt da vi fik besøg af 1 motorcykel m/ sidevogn, en sportsvogn samt en gammel

Læs mere

Nyhedsbrev uge 14 2015

Nyhedsbrev uge 14 2015 Nyhedsbrev uge 14 2015 Så er tiden sat til sommertid og de andre sikre forårstegn som bl.a. vibens komme og anemoner i skovbunden. Enkelte beboere har nydt de første dejlige solskins timer på terrassen

Læs mere

ASTERSPOSTEN Juni 2018

ASTERSPOSTEN Juni 2018 ASTERSPOSTEN Juni 2018 PLEJECENTER Hjemmeside: www.astersvej.roskilde.dk Mail: astersvej@roskilde.dk PLEJECENTER ASTERSVEJ 9 TLF. 46 31 61 34 Telefontid alle hverdage mellem kl. 8.00 og 15.00 Leder: Træffes

Læs mere

Hilsen fra forstanderen

Hilsen fra forstanderen Hilsen fra forstanderen Kære alle. Nu er sommeren snart på hæld, og hvilken sommer det har været. Det har været dejligt med alle de solskinstimer, så vi også har kunne nyde haven. Denne sommer har vi også

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

Lokalcenter Fuglebakken

Lokalcenter Fuglebakken Aktiviteter på Fuglebakken Ann Toustrup Eriksen, Leder af plejebolienheden Fuglebakken Der er mange aktiviteter på Fuglebakken, og de er meget forskelligartet, da der er mange forskellige ønsker. Såfremt

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Alle Helgens søndag side 1. Prædiken til Alle Helgens søndag Tekst. Matt.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Alle Helgens søndag side 1. Prædiken til Alle Helgens søndag Tekst. Matt. 07-11-2017 side 1 Prædiken til Alle Helgens søndag 2017. Tekst. Matt. 5,1-12 Salige er de som stifter fred, de skal kaldes Guds børn. Hvem og hvad er det som stifter fred? Min onkel som bar samme fornavn

Læs mere

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag FALKEPOSTEN Juli 2015 F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur

Læs mere

Den farefulde færd. Skrevet af Emil og Frederik

Den farefulde færd. Skrevet af Emil og Frederik Den farefulde færd Den 24. april 2014 øvede Rønnebæk skoles musicalhold på deres stykke den farefulde færd, som Therese Flensbak har skrevet, både manuskript og sange. Skuespillet handlede om tre dovne

Læs mere