Adelaïde nyt Maj-Juni-Juli-2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Adelaïde nyt Maj-Juni-Juli-2014"

Transkript

1 Adelaïde nyt Maj-Juni-Juli-2014

2 Forstander. Bodil Fanini tlf.: Afd.sygeplejerske for stuen og 1. sal. Tina-Maria Espersen tlf.: Afd.sygeplejerske for 2. sal. Gitte Koch tlf.: Kontor. Mai-Britt Shee tlf.: Klubben. Ulla Risløv tlf.: Varmemester. Kim Fogde tlf.: Fysioterapi. Bettina Kennedy tlf.: Frisør. Lone Nielsen tlf.: Fodpleje. Yvonne Darre tlf.: mandag fredag Adelaïde`s hjemmeside.

3 Kære alle. Så er årets første 4 måneder allerede gået hvor vi har haft flere gode arrangementer med musik og sang som hver gang er en succes. Det har jo været en meget mild vinter med næsten ingen sne og allerede nu er der smukke grønne blade på alle træerne og syrenerne blomstrer mange steder. Det er også dejligt med blomster udendørs i krukker og altankasser, men jeg vil gøre opmærksom på at personalet ikke påtager sig pasning af udendørs planter. Vi har haft rigtig mange reparationer på den store elevator gennem årene og nu er vi nået dertil at den skal udskiftes. Der er stadig nogle uger til en ny kan installeres og indtil da må vi nøjes med den lille elevator. Der skal i år være folkeafstemning om en fælles patentdomstol og afstemning til Europaparlamentet. Som ved alle andre folkeafstemninger vil der komme tilforordnede på Adelaide så beboerne kan brevstemme. Afstemningen her bliver den 15. maj. Det varer ikke længe før afviklingen af velfortjent sommerferie påbegyndes hos personalet og I vil derfor møde mange af vores søde afløsere i hverdagene. Jeg vil ønske alle en rigtig dejlig sommer! Med venlig hilsen Bodil Fanini Velkommen til: Bjarne Winther Ulla Ingrid Braun Nielsen Jens Kresten Krabbe Marchen Svendsen Klinge Asger Erik Østergaard Ruth Repsdorph

4 Det er dejligt at modtage historier fra både beboere, pårørende og personale til Adelaide nyt. Redaktionen opfordrer alle til at bidrage med indlæg. Er der brug for hjælp til at skrive, er man velkommen til at kontakte redaktionen. Redaktionsudvalget. Bente Pettersen (1.sal) June Staal Hansen (fysioterapien). Mette Olsen (2.sal). Ulla Risløv (klubben). Medlemmer af beboer/pårørende råd 2014 Formand Forstander Pårørende Beboere Astrid Skotte Bodil Fanini Bent Sørensen Christian Rathsach Ellen Schmidt Nielsen Birthe Skands (stuen) Birthe Rye (1.sal) Erling Dyrskjøt (1. sal) Ilse Vigild (2 sal) Senior råd Personale Mona Gøthler Bente Pettersen Ulla Risløv Referat fra møder findes i de blå mapper der ligger på hver afdeling

5 Tirsdag den 22. april fyldte Ingrid Federspiel 100 år. Dagen begyndte med blomster og morgensang og en fin pyntet dør ind til Ingrids bolig Klokken serverede personalet en fantastisk brunch med alt hvad dertil hører.

6 Det var også under brunchen, Ingrids brev fra Dronningen blev læst Der blev spist, hygget og snakket i flere timer Det var en festlig dag.

7 I gamle dage hed maj måned blomstermåned. Hvorfor 1. maj? blev 1. maj gjort til arbejdernes internationale demonstrations- og festdag af repræsentanter fra en lang række lande i Europa og Amerika. Valget af 1. maj til arbejdernes internationale kampdag er ikke tilfældig. Denne dag er en helt speciel dag i den internationale arbejderbevægelses historie. Her var det første gang, at arbejdere verden over, gik på gaden for deres rettigheder. Politiet forbød arbejderne at gå i demonstration på gaden. Derfor mødtes arbejderne i stedet i Fælledparken. På trods af at mange blev truet med at blive fyret fra deres arbejde, hvis de deltog i 1. maj demonstrationen, mødte mennesker op på Fælleden. Herefter fik store dele af fagbevægelsen indført, at arbejderne havde krav på at have fri den 1. maj. Kampen for 8 timers arbejde, 8 timers frihed og 8 timers hvile, var helt frem til 1920 den vigtigste parole for 1. maj. Traditionelt var 1. maj afgrænset til at være arbejderbevægelsens fest altså socialdemokraternes og kommunisternes kampdag. Siden 1980erne er arrangementerne skrumpet.

8 Danmarks Befrielse maj Stort set alle danskere kender ordlyden fra den knitrende optagelse af radioudsendelsen fra BBC`s danske studie i London, der blev udsendt fredag den 4. maj kl Tusindvis fejrede befrielsen på gaden. 5. maj 1945 kl.8.00 trådte den tyske kapitulation i kraft og den tyske besættelse af Danmark var overstået. Britiske styrker anført af den berømte engelske general Bernard Montgomery havde befriet Danmark. En undtagelse var dog Bornholm, der blev befriet af sovjetiske styrker den 9. maj 1945, og de forlod faktisk først Bornholm i foråret Tusindvis af danskere reagerede dengang i 1945 med at flå krigens mørklægningsgardiner ned, og mange satte lys i vinduerne. At sætte lys i vinduerne 4. maj om aften har siden været en udbredt tradition i Danmark Kagens dag. Kagens dag er blevet en af de mest populære dage i kalender året. Hvert år spiser danskerne sig gennem tusindvis af kager for at støtte Børnecancerfonden. Gennem mere end 15 år har de danske bagere og konditorer inviteret til et kæmpekagebord. Både for at fremvise det bedste, som branchen kan formå, men også for at støtte kræftsyge børn ved at give overskuddet fra entre indtægterne til Børnecancerfonden. Arrangementet startede i København og spredte sig i 2004 til Aarhus, Odense og Aalborg. Siden hen er også Sønderjylland kommet med på vognen og har haft en Kagens dag. Derudover afholder enkelte bagere rundt om i landet deres egne Kagens dag. Det er ikke alle datoer som er på plads endnu, men på Københavns Rådhus tirsdag den 6. maj fra kl er der kagebord.

9 Europadagen. Den 9.maj, er mærkedag for EU og flagdag for unionens medlemslande siden Mors dag Mors dag kom til Danmark i Den der introducerede dagen i Danmark var rigsbetjent Christian Svenningsen ( ). Han var oprindeligt Vendelbo, men udvandrede til USA i Som soldat i den amerikanske hær havde han deltaget i 1. verdens krig. Svenningsens ide var at der på dagen kunne indsamles penge, og at disse skulle anvendes til støtte for krigsenker og mødre der havde mistet en søn. Senere blev det "mødrehjælpen", der nød godt af støtte fra Komiteen og Mors Dags-arrangementerne. Den første Mors dag i Danmark blev den 12. maj 1929, hvor Mors dag-komiteen og de "Allieredes Danske vaabenfæller" deltog i en blomsterudstilling i Forum. Op til dagen havde foreningen omdelt 1100 Mors dags plakater i København. Svenningsen havde gennem en årrække sommerhus i Dragør og her skaffede hans iver for den nye helligdag ham tilnavnet "Mors Dreng" hvilket han angiveligt var stolt af. I Danmark holdes Mors dag d. 2 søndag i maj, ligesom i USA. I Danmark blev dagen snart genstand for reklame og markedsføring af specielle Mors dag-produkter. Blandt de mest kendte er måske de platter, der siden 1969 er fremstillet er porcelænsfirmaet Bing og Grøndahl. Det er en samleserie der stadig fremstilles, med motiver af en dyremor med unger, udført i koboltblå underglasurfarve.

10 Store Bededag 16.maj Store Bededag er fredagen før 4. søndag efter påske. I dag forbinder mange den med varme hveder og konfirmation, men Store Bededag var tiltænkt bøn, faste og bod. På biskop Hans Baggers tid var bededagene et velkendt fænomen. Store Bededag var kun en ud af mange dage, hvor præsterne i kirken bad for fred og fromme borgere fastede. Store Bededag blev indvarslet allerede aften før ved ringning i kirken. Man skulle faste, indtil gudstjenesterne var afsluttede og i øvrigt afholde sig fra arbejde, rejser, leg, spil og al slags verdslig forfængelighed. Det betød at bagerne ikke kunne levere friskbagt brød på bededagen. Derfor bagte bagerne hvede tvebakker aftenen før, som folk kunne spise eller varme dagen efter. Herfra følger altså den skik, som de fleste danskere kender. Skikken kan dokumenteres tilbage til 1800-tallet. Kristi Himmelfart. Kristi himmelfart har været fejret siden kristendommens tidligste historie til minde om, at Jesus steg til himmels. Kristi himmelfarts dag fejres 40 dage efter påske og 10 dage før pinse. Den falder altid på en torsdag. I dag er Kristi Himmelfart en af årets store dage for konfirmationer. Grundlovsdag 5. juni Grundlovsdag er altid den 5. juni. På denne dag blev den første grundlov underskrevet af Kong Frederik d. 7 i år Oprindelig var dagen en festdag for demokratiet som politiske partier holdt i fællesskab. Senere er det blevet almindeligt at dagen bruges til partipolitiske arrangementer. Tidligere var Grundlovsdag en helligdag, senere blev det 1/2 fridag (fra kl. 12), men disse bestemmelser eksistere ikke længere.

11 Prins Henrik fylder 80 år Fandens fødselsdag Når prins Henrik fylder 80 år bliver det en noget anden begivenhed end man kunne forvente. I stedet for at holde fest i Danmark tager han med den nærmeste familie til Frankrig til deres sydfranske vinslot nær Cahors prins Henrik har boet en stor del af sit liv i området og hans fem søskende bor der stadigvæk. Det siges at kronprins Frederik og prins Joakim med familie vil deltage. Prinsgemalen undgår dog ikke at blive fejret i det danske før han tager af sted. Som protektor for DR s koncerthus kan han se frem til en fest koncert en uges tid inden afrejsen, derudover er det meningen at der bliver holdt fødselsdagsreception for venner og repræsentanter for de protektioner han står i spidsen for. Desuden kan han se frem til at Prins Henriks Silver Cup s sejlads i slutningen af juni bliver afholdt i de danske farvande i anledning af den sejlglade prins runde fødselsdag. Pinse. Pinse er efter jul og påske kirkens tredje store højtid, og som falder 50 dage efter påske. Pinsen er til minde om Helligåndens komme. Her fejres det, at Helligånden kom som ildtunger til disciplene, og gjorde dem i stand til at tale på alle sprog, så de kunne gå ud i verden og fortælle om Jesus til alle folkeslag. Denne episode kaldes pinseunderet. Pinsen regnes således traditionelt for den Kristne kirkes fødsels. I slutningen af 1800-årene var det i København tradition at man drog til Frederiksberg eller Dyrehaven for at se solen danse. Mange benyttede lejligheden til at få sig en glad aften/nat med dans og musik til den lyse morgen. Ved 3-4 tiden var, der trængsel på de udad gående sporveje. Mange havde mad med og til udflugten skulle man have det pæne tøj på gerne nyt hvis midlerne var til det. Andre foretrak at stå tidligt op og drage af sted, for at tilbringe hele dagen i skoven.

12 Mange benyttede lejligheden til at plukke bøgegrene og på den måde at tage sommeren med hjem. En gammel tradition foreskriver, at man pinsemorgen skulle gå ud af sit hus og feje mod døren, da man så ville samle lykke til huset resten af året. Valdemarsdag Sankthansaften 23. juni Den 15. juni er det Valdemarsdag. Det var den dag i 1219 at Dannebrog ifølge myten faldt ned fra himlen i Estland, hvor den danske konge Valdemar Sejr kæmpede mod Esterne i slaget ved Lyndanisse. Dagen bliver fejret af Danmarks-Samfundet, som sælger små dannebrogsflag til at finansiere flaggaver, faner som uddeles til forskellige foreninger. Indtil 1948 var dagen skolefridag. Mange steder fejres dagen i dag med kartoffelmadder og snaps. Sankthansaften den 23. juni aftenen før sankthansdag, det er Johannes Døberens fødselsdag. Selvom sommersolhverv falder på den 21. juni er Sankthansaften i Danmark blevet betragtet som midsommeraften og derfor som den korteste dag på året. Ifølge folketroen var den ladet med en særlig kraft, man mente at lægeurter samlet den nat var mere kraftfulde, ligesom duggen på græsset havde en helsebringende virkning. Det havde også vandet i helligkilderne, hvorfor syge valfartede til dem denne aften og nat. I tilknytning hertil opstod de såkaldte kildemarkeder med telte, boder og gøgl. Det mest kendte var Kirsten Phils ved Dyrehavsbakken.

13 Men også andre kræfter var på spil den nat f.eks. hekse der fløj afsted på deres kosteskaft på vej til Bloksbjerg eller ad hekkenfeldt til. I dag er det en tradition at sætte en heksefigur på bålet, at holde en båltale og synge Midsommervisen, som er skrevet af Holger Drachmann. Visen skrev han til teaterstykket Der var en Gang som blev opført på det Kongelige Teater i Bøger og bånd. Har du lyst til at læse eller høre litteratur på bånd, så har biblioteket mange gode tilbud. Jeg hjælper gerne med det praktiske omkring bog lånene henter og bringer bøger og lydbånd og holder styr på, hvornår tingene skal leveres tilbage. Hvis du har brug for inspiration til at vælge litteratur, kan jeg sammen med bibliotekarerne på Ordrup Bibliotek komme med ideer til gode bøger. Jeg kommer hver mandag eftermiddag på Adelaide og tager en runde hos dem, der er med i låneordningen Hvis du også har lyst til at låne bøger eller bånd, så sig det til Ulla eller en anden blandt personalet, som kan give mig besked, så kommer jeg forbi næste mandag til en snak om mulighederne. Venlig hilsen Birgit Hedegaard Frivillig hjælper på Ordrup Bibliotek

14 Maj måned: Elisabeth Schultz Larsen Bolig maj Tove Bülow Andersen Bolig maj Jens Kresten Krabbe Bolig maj Lillian Agnete Kannik Bolig maj Karen Margrethe Pedersen Bolig maj Gerda Larsen Bolig maj Juni måned: Ebba Kirscner Bolig 4 4. juni Ernst Michael Christian Brix Bolig juni Erling Dyrskjøt Bolig juni Gertrud Kardel Bolig juni Juli måned: Else Marie Hoffmann Bolig juli Edith Doris Jensen (Didde) Bolig juli Esther Marie Fahlgren Bolig juli Birthe Skands Bolig juli

15 Husets gudstjenester. Gudstjeneste torsdag d.19. juni kl i havestuen. Vi siger farvel til Elisabeth Van Grethe Trampe Broch Jørgen Rønnest Jørgen Mæhl Lars Juul Jensen Margrethe Pedersen Ordrup Kirkes hovedtrappe og handicapindgang. Kirken har et trappeanlæg med flere funktioner. Først og fremmest er kirken tilgængelig for alle uanset alder og uanset et eventuelt bevægelseshandicap. Hovedindgangen er en bred trappe, flankeret af to ramper, hvoraf den sydlige med et tryk på en knap kan omdannes til en fuldt automatisk kørestolslift.

16 Undulaten Holger Holger er en ældre gul/grøn undulat på ca. 15 år Han har boet hos flere forskellige familier. De første 8 år boede han hos en familie. De næste 6 år boede han hos Gitte afdelingssygeplejeske på 2. sal. Om vinteren boede familien i lejlighed og om sommeren flyttede de i havekoloni, hvor Holger og hans nye ven Tootsie var ude i det fri. Desværre døde Tootsie efter 6 år og Holger var alene igen og meget trist. Familien blev enige om at han måske ville live lidt op hvis han kom på Adelaide plejehjem. Efter en lille måned hang han dog stadigvæk med næbbet og så trist ud. Jeg tilbød at Holger kunne flytte ind til vores to undulater, så den 22, maj i år fik jeg Holger med hjem. Allerede da vi kom ind af døren og Holger kunne høre de andre undulater livede han op. På 4. dagen flyttede Holger ind til de to andre. Han fløj ganske enkelt ind i deres bur, satte sig i en gynge og sov. Siden har alle tre boet sammen dog i et meget større bur. Hilsen June

17 Latterhjørnet I familien skød: Skal du allerede gå nu, svigermor? - Ja, jeg har nogle ting, jeg skal ordne, - jamen, du har jo kun været her i to dage, tre timer, nitten minutter og tolv sekunder. Konen ringede til manden på kontoret: - Jeg kan ikke starte bilen, Viggo! - Hvorfor ikke? -Jeg tror, der er kommet vand i strømfordeleren, - Hvor står bilen? I Sortedamsøen!!! Der stod tre børn og snakkede om, hvis far der var den hurtigste: Den første dreng: Min far er så hurtig, at han kan indhente en bil. Den anden dreng: Min far er hurtigere, han kan indhente et jægerfly. Den tredje dreng: Min far er da også hurtig, han har fri kl 15.00, men kommer hjem kl Optimist i Byretten Dommeren: Hvor gammel er De, Hr. Olsen? Tiltalte: 89. Dommeren: Gift? Tiltalte: Ikke endnu. Bankrådgiveren havde indkaldt Jensen til et møde. - " Nu er det overtræk igen, Jensen", sagde bankmanden surt. - " Jamen, det er min kone, der bruger pengene." - Hvorfor giver De hende så lov til det? - " Fordi jeg hellere vil være uvenner med Dem end med hende." Manden kommer ind i sko butikken og siger jeg vil gerne købe et par sko et par sko, manden i butikken spørg: hvorfor sir du det to gange, det skal være eccosko. Husmor-fif Hvorfor laver du dine frikadeller i forskellige størrelser? Fordi min mand har klaget over, at maden er ensformig!

18 Legat fra Alzheimerforeningen. Arvid Nilssons Fond uddeler i samarbejde med Alzheimerforeningen hvert år 250 legater á kr. til personer med demenssygdom. Palle og Lillian Pagsberg har søgt Alzheimerforeningen og fået tildelt legatet til brug på Adelaide. Palle har i mange år selv spillet på forskellige plejehjem og spiller den dag i dag her hos os. I samarbejde med Lillian har vi besluttet at pengene skal gå til musikalske indslag. Lillian har haft et par forslag og vi indtil videre har haft besøg af: Per Rathje, Vibeke Pagter og sangermusklerne, Allan Steen og Two And A Half. Senere på året får vi besøg af Ralf Wolthers folkedansegruppe som Palle i sin tid spillede med. Vi har mulighed for at få nogle gode oplevelser ind i huset på denne måde. Hvis andre der er medlemmer af Alzheimerforeningen, kunne tænke sig at søge så legatet, så yder jeg gerne hjælp. Hilsen Ulla Husets musik arrangementer: Onsdag den 21. maj kl. 14 spiller Per Rathje på klaver og guitar til sang. Mandag den 23.juni kl. 14 underholder Allan Steen.

19 Krydsord.

20 Kære alle beboere, pårørende og personale. Klubben modtager gerne ældre og brugte ting så som: Spil og puslespil i træ. (ikke motiver til børn) Richs og andre billedbøger. Garn, broderigarn, stof rester. Broderede små ting, duge og lign. Dukkehus/ modeltog. JULI MÅNED. Juli er højsommer og skærsommer. Det gamle danske navn var ormemåned, fordi der inden køleskabets opfindelse let gik orm i kødet. Hugorme og snoge vil gerne sole sig og ses derfor hyppigst i juli. Det er Julius Cæsar der har lagt navn til juli måned og til den julianske kalender. I år 46 f. Kr., to år før sin død, udsendte han loven der bestemte, at året skulle have 365 dage og en ekstra dag hvert 4. år, som nu kaldes skudår. Juli måned er den 7 ende måned i kalenderåret og 7-tallet er nok det mest symbol ladede tal. Vi kender det fra sproget, hvor vi siger til syvende og sidst, syv lange og syv brede, at være i syv sind, som i syv satan (Kan du nævne flere) I juli måned starter hundedagene den 22/23. juli og varer 30 dage til den 23. august. Et gammelt mundheld siger Som hundedagene tændes, vil de endes. Navnet hundedagene kommer fra stjernen Sirius, som netop går op på himlen den 23. juli. Sirius betyder, brændende. Stjernen kaldes også hundestjernen, som er den største stjerne i stjernebilledet Den store hund.

21 Lysende natskyer. Perioden er kendt fra ægypternes tid, hvor den markerede begyndelsen på Nilens årlige oversvømmelse og dermed nytåret i den ældste ægyptiske kaldender. Antikkens grækere kaldte perioden Opora og den strakte sig over 50 dage. De mente, at Sirius gav solen ekstra varme, som kunne true dyr og mennesker, så de ofrede en hund, for at forsone sig med gudernes vrede. Antikkens romere regnede hundedagene fra den 3. juli 11. august. De mente dagene fik havene til at koge, vinen til at blive sur, hundene til at blive sindssyge og menneskene til at blive hysteriske. I Sverige kaldes måneden rötmåned, fordi alle madvarer rådnede lettere i den varme tid. Kære pårørende og gæster! Når beboere kommer hjem fra gåtur eller køretur gøres der venligst opmærksomhed på at antitip sikringerne bagpå kørestolene sættes ned igen. Tips sikringernes korrekte position er med til at give beboere og personale en tryghed i hverdagen, idet der sikres at kørestolsbrugeren ikke tipper bagover når ryglænet er i hvilestilling

22 Ordsprog. Lige som de gamle danske folkeviser fra Middelalderen har været med til at give os et kendskab til og forståelse af vores forfædres liv, tanker og følelser, er de gamle ordsprog en rigdom af fortællinger eller en belæring i form af råd og advarsler, udtrykt på en måde, så de både enten kalder smilet eller frem eller kan chokere Den der hæler, er ikke bedre end den der stjæler. Det er bedre at gå til hovedet end til halen undtagen til en krokodille. Ondt er det at fødes med en guldske i munden og tabe den. Når man er syg, er der kun én ting i vejen når man er rask, er der mange ting i vejen. Den, der køber, hvad han ikke behøver, må ofte sælge, hvad han ikke kan undvære. Der er ingen ting så galt, at det ikke er godt for noget. Alt, hvad der kan bruges, kan også misbruges. Af børn og fulde folk skal man høre sandheden.

23 Vedr. elpærer. Indkøb af spare pærer er beboer/ pårørendes egen opgave. Vedr. mærkning af tøj. Læg tøjet i plasticpose med navn / stue nr. Posen lægges i kurven i skyllerum på respektive etage (afdeling). Husk at alt tøj skal mærkes til vaskeriet. Vedr. rensning af tøj. Rensetøj er beboer/ pårørendes egen opgave. Redaktionen ønsker alle en god sommer.

24 DEN MOBILE SYSTUE Har De brug for hjælp til reparation, om syninger, ind og ud syninger m.m. af Deres tøj? Den mobile Systue tilbyder bl.a.: Jeg kommer til Dem Afhentning og levering af tøjet i eget hjem Kort leveringstid Ring på telefonnr.: Venlig hilsen Systuen på Esthersvej 43, baghuset, 2900 Hellerup v/pia Schmidt Nielsen Til beboerne og deres pårørende på plejehjemmet Adelaide. Undertegnede vil gerne tilbyde zoneterapi til beboerne. Igennem flere år har jeg givet behandling på plejehjemmet. Zoneterapi er en naturmedicinsk behandlingsform. Den foregår via tryk på bestemte punkter, fortrinsvis på fødderne. Behandlingen har den egenskab, at den hjælper organismen til selv at genoptage nedsatte kropsfunktioner, dvs. den naturlige balance genoprettes. Der bliver tilrettelagt en individuel journal ud fra de oplysninger jeg får om den enkelte person. Som standart i behandlingen indgår immunforsvar, udrensning samt kredsløbet. De venligste hilsener Tutter de Neergaard Tlf Mail:

Nummer 77. for Øster Brønderslev og Hallund området. Bålhøjfestivalen 2015 - Politikerbesøg. NY Spar butik - NYE grunde - Byfest i ØB

Nummer 77. for Øster Brønderslev og Hallund området. Bålhøjfestivalen 2015 - Politikerbesøg. NY Spar butik - NYE grunde - Byfest i ØB LOKALBLADET for Øster Brønderslev og Hallund området Hvorfor? Bålhøjfestivalen 2015 - Politikerbesøg NY Spar butik - NYE grunde - Byfest i ØB Sparekassefonden - Efterårsmesse - Tipi Team Rynkeby - Mølleteater

Læs mere

Vidste du at... Sognebladet. Skovby- Ore- og Guldbjerg sogne. Maj Juni Juli August

Vidste du at... Sognebladet. Skovby- Ore- og Guldbjerg sogne. Maj Juni Juli August Nr. 2 2014 Vidste du at... Maj Juni Juli August Sognebladet Skovby- Ore- og Guldbjerg sogne Indholdsfortegnelse: Dragen 4 Skovby Forsamlingshus 5 Bogense Skole, afd. Kongslund 5 Spirevippen 7 Stolegymnastik

Læs mere

SØNDERBRO NYT.... alle kulturers blad med KIRKEBLADET. Nr. 2 juni 2013 4. årgang

SØNDERBRO NYT.... alle kulturers blad med KIRKEBLADET. Nr. 2 juni 2013 4. årgang SØNDERBRO NYT... alle kulturers blad med KIRKEBLADET Nr. 2 juni 2013 4. årgang INDHOLD UDGIVER: Sønderbrogruppen i samarbejde med Sønderbro Kulturhus, Sønderbro Kirke, Horsens Byskole afd. Lindvigsvej

Læs mere

Når man bor i en anden familie

Når man bor i en anden familie Når man bor i en anden familie Tanker og gode råd fra unge, der selv har været i pleje Center for Familiepleje Udgivet med støtte fra Denne bog er udarbejdet af en gruppe unge, som er eller har været i

Læs mere

Læs om : Mangler du Lokalbladet. Lån et kamera. Fortvivl ikke!

Læs om : Mangler du Lokalbladet. Lån et kamera. Fortvivl ikke! Læs om : 2 2 4-5 5 6 7 8-9 10 11 11 12-13 14-15 16 17-21 22-23 24-25 26-27 28-29 30-31 31-34 35 36 Fortvivl ikke! Hvis I ønsker at indbetale et beløb til bladet - stort eller lille - kan det indbetales

Læs mere

Brink s Begravelsesforretning

Brink s Begravelsesforretning Gelsted Bladet Bladet er trykt i 2000 eksemplarer og omdeles i Gelsted, Ålsbo, Husby, en del af Ejby, og til Middelfart Byråd. Layout Billedværkstedet Gelsted Bladets adresse: Postkassen v/pakkebordet,

Læs mere

STJÆR AVIS. Nr. 12 3. årgang Marts, April og Maj 2005. Den kjedsom vinter gik sin gang... INDHOLD

STJÆR AVIS. Nr. 12 3. årgang Marts, April og Maj 2005. Den kjedsom vinter gik sin gang... INDHOLD STJÆR AVIS Nr. 12 3. årgang Marts, April og Maj 2005 Den kjedsom vinter gik sin gang... INDHOLD s.2 Udlejning af forsamlingshus s.3 Foredrag med Lars Muhl s.4 Jorden Dag/ pressemeddelelse s.5 Netcamp og

Læs mere

KVÆRNDRUP TRUNDERUP GULTVED EGESKOV

KVÆRNDRUP TRUNDERUP GULTVED EGESKOV INDHOLD: Side 6: Indvielse af Mågepark og -sø Side 11: Turen går til Kværndrup Øst og Nordthorpe Side 13: Bellissima - en skønhed, der klæder folk Side 17: Skovsport Brian Side 19: Foreninger og institutioner

Læs mere

B o l i g s e l s k a b e t Ø s t p a r k e n Nr. 1 maj 2008

B o l i g s e l s k a b e t Ø s t p a r k e n Nr. 1 maj 2008 Boligselskabet Østparken Nr. 1 maj 2008 Afdeling 1: Afdeling 2, 9 og 10: Afdeling 3: Afdeling 4: Afdeling 5: Afdeling 6: Afdeling 7: Afdeling 8: Afdeling 12 og 13: Hovedformand: Saltholmsgade, Bornholmsgade,

Læs mere

Hvad ringer klokkerne for?

Hvad ringer klokkerne for? Til samtlige husstande Nr. 3 Juni - August 2013 76. årg. Hvad ringer klokkerne for? Udgivet af Hvejsel - Ildved menighedsråd ved sognepræsten Vi har fået en ny kirkeklokke i Hvejsel, den er smuk, og den

Læs mere

Nummer 4 - juli 1999 LÆS OM :

Nummer 4 - juli 1999 LÆS OM : Nummer 4 - juli 1999 LÆS OM : Tid, havebrug, Tennis, Cykelløb, Lejrskole, Dansk - Amerikansk, Tilbageblik, Ældreråd, Plantedag, Tidens Landevej, Pilelabyrinter, Løvspringstur, Nye ældreboliger, Besøg hos

Læs mere

for Vrejlev-Hæstrup sogne 18 ÅRGANG - 2007 Find mere lokalstof på: www.poulstrup.net

for Vrejlev-Hæstrup sogne 18 ÅRGANG - 2007 Find mere lokalstof på: www.poulstrup.net for Vrejlev-Hæstrup sogne 2 18 ÅRGANG - 2007 Find mere lokalstof på: www.poulstrup.net Vrejlev Kirke Hæstrup Kirke KALENDER FOR VREJLEV OG HÆSTRUP SOGNE Gudstjenester Juni Søndag den 3. Vrejlev kl. 10

Læs mere

Pers hus brændte ned. Kassebeholdningen i Brugsen stiger ikke Læs side 19. Den første bierfest i Bjert væltede hallen Læs side 37.

Pers hus brændte ned. Kassebeholdningen i Brugsen stiger ikke Læs side 19. Den første bierfest i Bjert væltede hallen Læs side 37. Nummer 2, 19. årgang, februar 2013 Uddeles gratis til samtlige husstande i 6091 Bjert og 6092 Sdr. Stenderup Pers hus brændte ned Læs side 3 Kassebeholdningen i Brugsen stiger ikke Læs side 19 Den første

Læs mere

-kuller - vores egen avis

-kuller - vores egen avis Socialpsykiatrien på Bornholm Marts Maj 2014 -kuller - vores egen avis Kom, maj, du søde milde! Tekst: C. A. Overbeck Melodi: W. A. Mozart, 1791 Kom, maj, du søde, milde! Gør skoven atter grøn, og lad

Læs mere

VI-TO. Lokalbladet for Tornby-Vidstrup

VI-TO. Lokalbladet for Tornby-Vidstrup VI-TO Lokalbladet for Tornby-Vidstrup Syttende årgang Nr. 3 Juni - Juli 2012 Indholdsfortegnelse side Leder........................ 2 Havbakken.................... 3 Tornby Forsamlingshus.......... 4 Tornby-Vidstrup

Læs mere

Nummer 61. for Øster Brønderslev og Hallund området. Bålhøjfestival. Byfest Sommerfest. Nabohjælp. Konfirmander Kirke-Nyt.

Nummer 61. for Øster Brønderslev og Hallund området. Bålhøjfestival. Byfest Sommerfest. Nabohjælp. Konfirmander Kirke-Nyt. LOKALBLADET for Øster Brønderslev og Hallund området Bålhøjfestival Byfest Sommerfest Nabohjælp Konfirmander Kirke-Nyt Idéklubben Motion Efterlysninger Nabohjælp Nummer 61 maj - september 2011 Guld, penge

Læs mere

PROVSTEGAARDS BLADET

PROVSTEGAARDS BLADET PROVSTEGAARDS BLADET April/Maj År 2014 Om erfaringens betydning Onsdag den 12. februar deltog jeg i en festlig sammenkomst med de fleste af beboerne, en del pårørende og en stor del af personalet på Provstegaardshjemmet.

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

Kasserer løb med pengene

Kasserer løb med pengene Nummer 2, 16. årgang, februar 2010 Uddeles gratis til samtlige husstande i 6091 Bjert og 6092 Sdr. Stenderup Ældre i chok: Kasserer løb med pengene Kassereren for Busforeningen på Egebo hævede 20 års sparepenge

Læs mere

Udvikling og Forandring

Udvikling og Forandring NØRBYGÅRD NYT - om menneskelige netværk Nr. 2, 2012, 23. årg. Udvikling og Forandring -alkoholbehandlingscenter og bosted ET BLAD TIL INSPIRATION OG DEBAT - for alle med tilknytning til Nørbygårdforeningen

Læs mere

Maj 2014. 24. årgang NR. 5

Maj 2014. 24. årgang NR. 5 Maj 2014 24. årgang NR. 5 Redaktion: Ragnhild Hansen tlf. 4649 7306 Mail: ragnhildha@dlgmail.dk Indlevering af stof senest den 15. i måneden. T E L E F O N L I S T E B Ø G E B A K K E N 1A lejl.10-19 1A

Læs mere

Låsbybladet. Nummer 49 August 2011 Årgang 13. Lokalblad for alle i Låsby og omegn - også for dig!

Låsbybladet. Nummer 49 August 2011 Årgang 13. Lokalblad for alle i Låsby og omegn - også for dig! Låsbybladet Nummer 49 August 2011 Årgang 13 Lokalblad for alle i Låsby og omegn - også for dig! Låsbybladet, Side 2 Materiale til Låsbybladet Det er herligt, at så mange skriver indlæg til Låsbybladet.

Læs mere

April 2009 Årgang 13. nr. 3

April 2009 Årgang 13. nr. 3 April 2009 Årgang 13. nr. 3 Bogstart for de mindste børn - side 3 Nyd livet, hele livet - side 8-9 Teater på Brøndbys skoler - side 17 Perlen fylder ti år - side 17 Så kom de digitale kanaler - side 18-19

Læs mere

December 2007 version 2. MG Nyhedsbrev. Nyt fra Myasteni-gruppen

December 2007 version 2. MG Nyhedsbrev. Nyt fra Myasteni-gruppen December 2007 version 2 MG Nyhedsbrev Nyt fra Myasteni-gruppen Indhold: Indhold...1 Den nye direktør: Turbulent sommer.2 NRMG Nordisk MG Råd...3 Introkursus...4 At springe ud...5 Udflugt Nordsjælland...6

Læs mere

Aktuelt. Husk at den årlige generalforsamling foregår på mandag, kl. 19.00.

Aktuelt. Husk at den årlige generalforsamling foregår på mandag, kl. 19.00. Uge 16 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Dejligt at være tilbage på

Læs mere

NUMMER 3-2015 HANNE BÆK OLSEN: STOPPER I POLITIK THOMAS JENSEN: GENVALGT SOCIALDEMOKRATERNE: STØRSTE PARTI I SILKEBORG KOMMUNE

NUMMER 3-2015 HANNE BÆK OLSEN: STOPPER I POLITIK THOMAS JENSEN: GENVALGT SOCIALDEMOKRATERNE: STØRSTE PARTI I SILKEBORG KOMMUNE NUMMER 3-2015 HANNE BÆK OLSEN: STOPPER I POLITIK»ALT FÅR EN ENDE, OG FOR MIT VEDKOMMENDE HAR JEG TRUFFET DEN BESLUTNING, AT POLITIK IKKE MERE SKAL VÆRE EN DEL AF MIT LIV. MED UDGANGEN AF AUGUST FORLADER

Læs mere

Årbog 2011 INDENLANDSK SØMANDSMISSION

Årbog 2011 INDENLANDSK SØMANDSMISSION Årbog 2011 INDENLANDSK SØMANDSMISSION 1 Indenlandsk Sømandsmission E-mail: info@somandsmissionen.dk Hjemmeside: www.somandsmissionen.dk Hermed udsendes 14. årgang af Indenlandsk Sømandsmissions Årbog.

Læs mere

bladet Ærø 2 August 2013

bladet Ærø 2 August 2013 Kirke bladet Ærø 2 Juni/Juli August 2013 Marias gave Samtale med Conny Larsen ved Ingolf Andersen. Jeg har aftalt at møde Conny Larsen i Tranderup, hvor hun vil vise mig et kors i en kæde, der pludselig

Læs mere

Avedøre kirkeblad. Følg mig. Februar - Maj 2009 Nr. 67. En skilærer i Isaberg i Sverige lærer børnene fra High Noon at stå på ski.

Avedøre kirkeblad. Følg mig. Februar - Maj 2009 Nr. 67. En skilærer i Isaberg i Sverige lærer børnene fra High Noon at stå på ski. Avedøre kirkeblad Følg mig. En skilærer i Isaberg i Sverige lærer børnene fra High Noon at stå på ski. Kirken giver børnene turen som tak for, at de har sunget ved Gud og Spaghetti og spillet drama ved

Læs mere

AASTRUP & VONSBÆK SOGNEBLAD. 21. årgang nummer 3 2015 juni juli- august

AASTRUP & VONSBÆK SOGNEBLAD. 21. årgang nummer 3 2015 juni juli- august AASTRUP & VONSBÆK SOGNEBLAD 21. årgang nummer 3 2015 juni juli- august www.aastrupsogn.dk www.vonsbaeksogn.dk Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Lige værdighed... 2 Sognenyt... 2 Kor og Koncerter...

Læs mere