DAGSORDEN. LB Foreningens ordinære generalforsamling

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DAGSORDEN. LB Foreningens ordinære generalforsamling"

Transkript

1 DAGSORDEN for LB Foreningens ordinære generalforsamling lørdag den 14. april Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning, herunder med redegørelse for driften i datterselskabet LB Forsikring A/S 3. Fremlæggelse og godkendelse af årsrapporten for Beslutning om anvendelse og fordeling af årets overskud i henhold til den godkendte årsrapport 5. Godkendelse af lønpolitik for LB Foreningen 6. Godkendelse af bestyrelsens honorar for indeværende år 7. Godkendelse af kandidater til valgområde 7 og 8, begge for medlemsgruppe 2 indstillet af valgudvalget, jf. vedtægternes 8A. 8. Ændring af vedtægter Det foreslås at ophæve den tvungne opsplitning mellem medlemsgruppe 1 og 2 i forbindelse med valg til foreningens bestyrelse. 9. Valg af bestyrelsesmedlemmer Det fremgår af vedtægternes 14, at der i alle lige år er 3 bestyrelsesmedlemmer på valg. To bestyrelsesmedlemmer fra medlemsgruppe 1 og et bestyrelsesmedlem fra medlemsgruppe 2. 1 Følgende bestyrelsesmedlemmer har siddet i bestyrelsen i 3 valgperioder i træk og genopstiller derfor ikke, jf. vedtægternes 7, stk. 6: Jørgen Stampe, medlemsgruppe 1 Finn Jellingsø, medlemsgruppe 1 Kirsten Petry, medlemsgruppe 2 1 Det bemærkes, at der under dagsordenens pkt. 8 er fremsat forslag til ændring af vedtægterne med henblik på at ophæve sidstnævnte bestemmelse. I det omfang at forslaget bliver vedtaget, vil bestyrelsesvalget dermed ikke være underlagt krav om, at der skal vælges 2 bestyrelsesmedlemmer fra medlemsgruppe 1 og et bestyrelsesmedlem fra medlemsgruppe 2.

2 10. Valg af revisor 11. Eventuelt

3 Bestyrelsens fuldstændige forslag til generalforsamlingen 2018 Ad dagsordenens pkt. 1 - Valg af dirigent Bestyrelsen indstiller: Advokat Christian Th. Kjølbye, Plesner Ad dagsordenens pkt. 3 Fremlæggelse og godkendelse af årsrapporten for 2017 Bestyrelsen indstiller, at årsrapporten for 2017 godkendes. Årsrapporten med ledelses- og revisionspåtegning er tilgængelig på LB Foreningens hjemmeside: under menupunktet Om LB Foreningen. Ad dagsordenens pkt. 4 Beslutning om anvendelse og fordeling af årets overskud i henhold til den godkendte årsrapport Bestyrelsen indstiller, at årets resultat på tkr. disponeres som følger Reserve for nettoopskrivning efter indre værdis metode: Overført overskud eller underskud: tkr tkr. Ad dagsordenens pkt. 5. Godkendelse af lønpolitik for LB Foreningen Bestyrelsen indstiller vedlagte forslag til lønpolitik til godkendelse. Lønpolitikken er uændret i forhold til den lønpolitik, som generalforsamlingen godkendte sidste år. Der henvises i lønpolitikken til den lønpolitik, der gælder i LB Forsikring A/S. Denne lønpolitik vedtages i LB Forsikring A/S og er derfor alene vedlagt til orientering. Ad dagsordenens pkt. 6. Godkendelse af bestyrelsens honorar for indeværende år Bestyrelsen foreslår, at bestyrelsens honorar indeksreguleres med 1,9 % (oprundet til nærmeste 100 kr.) På den baggrund indstiller bestyrelsen følgende honorar for 2018 til godkendelse: For perioden 1. januar december 2018: alle medlemmer kr.

4 Ad dagsordenens pkt. 7. Godkendelse af kandidater til valgområderne 7 og 8, begge for medlemsgruppe 2 indstillet af valgudvalget, jf. vedtægternes 8A Det fremgår af vedtægternes 8A, at valgudvalget bistår foreningen i det tilfælde, at der i et valgområde, jf. 5, hvor der skal foretages ordinært valg af delegerede, kan konstateres, at der ikke er anmeldt det fulde antal kandidater, der skal vælges inden for hver medlemsgruppe. I 2017 har der været foretaget valg af delegerede i valgområde 7, 8 og 9, og da der ikke har været anmeldt det fulde antal kandidater i valgområderne 7 og 8, er valgudvalget fremkommet med nedenstående forslag. Valgudvalget indstiller følgende forslag til kandidater til godkendelse: Bente Mølgaard (medlemsgruppe 2, valgområde 7) Mette Meulengrath (medlemsgruppe 2, valgområde 8) Ad dagsordenens pkt. 8 Ændring af vedtægter Der foreslås følgende ændringer af foreningens vedtægter: Nuværende ordlyd 14, stk. 3: De delegerede fra medlemsgruppe 1 vælger 4 bestyrelsesmedlemmer og de delegerede fra medlemsgruppe 2 vælger 2 bestyrelsesmedlemmer. 14, stk. 4: De valgte medlemmer vælges for 4 år. Alle lige år afgår 3 bestyrelsesmedlemmer, 2 fra medlemsgruppe 1 og 1 fra medlemsgruppe 2. Foreslået ny ordlyd 14, stk. 3: Bestemmelsen udgår. 14, stk. 4: De valgte medlemmer vælges for 4 år. Alle lige år afgår 3 bestyrelsesmedlemmer. Som konsekvens af ovennævnte ændringer foreslås vedtægternes bilag 1 (valgreglerne) tilrettet som følger: BILAG 1 - Regler for valg af medlemmer til bestyrelsen, jf. 12 De delegerede deltager kun i afstemningen om de bestyrelseskandidater, der repræsenterer deres medlemsgruppe. Opstilles det antal kandidater, som skal vælges, erklæres disse for valgt uden afstemning.

5 Opstilles flere kandidater, end der skal vælges, skal der afgives stemme på det antal kandidater, som skal vælges. Valget foregår efter følgende retningslinjer: 1. Skal der vælges 1 kandidat, og ingen af de opstillede kandidater opnår over 50 % af de afgivne stemmer, stemmes der herefter om de to kandidater, der opnåede flest stemmer. 2. Skal der vælges 2 kandidater angives øverst på stemmesedlen navnet på kandidaten med 1. prioritet, dernæst navnet på kandidaten med 2. prioritet. Kandidaten med 1. prioritet tildeles 2 point og kandidaten med 2. prioritet tildeles 1 point. Har flere kandidater opnået det næsthøjeste pointtal foretages omvalg, hvorefter kandidaten med flest stemmer er valgt. 3. Skal der vælges 3 eller flere end 2 kandidater foregår valget efter samme principper som valg af 2 kandidater. Eksempel på stemmeseddel for valg af 23 bestyrelsesmedlemmer: Kandidatens navn Point Baggrund for forslaget Med forslaget ophæves kravet om, at bestyrelsen skal sammensættes af 4 medlemmer fra gruppe 1 og 2 medlemmer fra gruppe 2. Det er bestyrelsens opfattelse, at det styrende for valget af nye bestyrelsesmedlemmer først og fremmest bør være ønsket om at få indvalgt de rigtige kandidater med de nødvendige og efterspurgte kompetencer, og at en fast regel om en tvungen fordeling blandt de to medlemsgrupper stiller sig unødvendigt hindrende i vejen for dette frie valg. Det er derudover bestyrelsens opfattelse, at de historiske årsager, der ligger bag mindretalsbeskyttelsen i den eksisterende bestemmelse ikke i samme grad gør sig gældende i dag, hvor der generelt synes at være sammenfaldende interesser mellem de to medlemsgrupper i relation til den overordnede ledelse af LB Foreningen.

6 Det foreslås, at ændringen vedtages med henblik på, at denne kan træde i kraft allerede med virkning for bestyrelsesvalget Bestyrelsen indstiller forslaget til godkendelse. Ad dagsordenens pkt valg af revisor Bestyrelsen indstiller, at: Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab genvælges.

7 Bilag til punkt 5 vedr. godkendelse af lønpolitik for LB Foreningen. Indledning Formål Lønpolitikken skal overordnet sikre: at aflønningen er i overensstemmelse med og fremmer en sund og effektiv risikostyring og ikke tilskynder til risikotagning, som overstiger foreningens risikotolerancegrænser, at aflønningen er i overensstemmelse med LB Foreningens strategi, værdier, risikoprofil, risikostyringsmål- og praksis samt langsigtede mål, herunder en holdbar forretningsmodel, og at aflønningen harmonerer med principperne om beskyttelse af forsikringstagerne i forbindelse med udførelsen af virksomheden og indeholder foranstaltninger, der kan afværge interessekonflikter. Principper for honorering og aflønning Nedenfor følger principperne for honorering og aflønning af bestyrelse, direktion, væsentlige risikotagere og medarbejdere i særlige funktioner. Bestyrelsesmedlemmerne Bestyrelsens honorar fastsættes under hensyn til branchens generelle niveau på området og regulering sker efter behov. Bestyrelsesmedlemmerne modtager ikke variabel aflønning eller fratrædelsesgodtgørelser. I forbindelse med den ordinære generalforsamling i april forelægger bestyrelsen sit forslag til indeværende års bestyrelseshonorering til generalforsamlingens godkendelse. Honoraret indgår derudover i foreningens årsrapport, der forelægges til godkendelse på foreningens ordinære generalforsamling. På generalforsamlingen suppleres årsrapporten af formandens mundtlige beretning, herunder med en redegørelse om honoreringen/aflønningen af virksomhedens bestyrelse og direktion. Redegørelsen skal indeholde oplysninger om honoreringen/aflønningen i det foregående regnskabsår og om den forventede honorering/aflønning i indeværende og det kommende regnskabsår. Direktionen, væsentlige risikotagere og medarbejdere i særlige funktioner Bestyrelsen vurderer én gang årligt kredsen af medarbejdere, hvis aktiviteter har en væsentlig indflydelse på foreningens risikoprofil, og som dermed, ud over bestyrelsen og direktionen, skal udpeges som væsentlige risikotagere. Ved gennemgangen lægger bestyrelsen vægt på, hvilke medarbejdere, der har beføjelse til: direkte at kunne påføre foreningen væsentlige risici (herunder investering), eller indirekte at kunne påføre foreningen væsentlige risici (herunder kontroller, økonomi og jura) Medarbejdere i særlige funktioner er medarbejdere, der udfører arbejde i forbindelse med kontrolfunktioner. Direktionen vurderer kredsen af medarbejdere, der udfører arbejde i forbindelse med kontrolfunktioner, herunder som minimum medarbejdere i risikostyringsfunktion, compliancefunktion og intern revision/intern audit-funktion.

8 Direktionen, øvrige væsentlige risikotagere og medarbejdere i særlige funktioner er splitansat fra LB Forsikring A/S til LB Foreningen og aflønnes gennem LB Forsikring A/S, idet LB Foreningen dog dækker en del af lønudgiften, der svarer til det ressourcetræk, der har været på de pågældende medarbejdere. Der henvises derfor til LB Forsikring A/S lønpolitik for de pågældende medarbejdere. Kontrol m.v. Bestyrelsens retningslinjer for kontrol Bestyrelsen fører kontrol med, at honorering/aflønning sker i overensstemmelse med nærværende lønpolitik. Kontrollen foretages af den complianceansvarlige 1 gang årligt i overensstemmelse med de til enhver tid gældende regler herom. Kontrollen foretages ultimo første kvartal, og bestyrelsen skal på førstkommende møde herefter orienteres om resultatet. Den complianceansvarlige fastsætter nærmere regler for kontrollens udførelse. Bestyrelsen fører endvidere via LB Forsikring A/S kontrol med, at honorering/aflønning af splitansatte medarbejdere sker i overensstemmelse med lønpolitikken i LB Forsikring A/S. Revidering Politikken revideres mindst en gang årligt. Eventuelle ændringer fremlægges generalforsamlingen til godkendelse. Vedtaget af LB Foreningens bestyrelse den 8. marts 2018 og godkendt på LB Foreningens generalforsamling den 14. april 2018.

9 Bilag til pkt. 5 vedr. godkendelse af lønpolitik for LB Foreningen bilag til orientering Udkast til lønpolitik for LB Forsikring A/S Vedlagte udkast til lønpolitik for LB Forsikring A/S indstilles til godkendelse på LB Forsikring A/S generalforsamling den 13. april Lønpolitikken skal således ikke behandles på LB Foreningens generalforsamling. Udkastet vedlægges alene til orientering, idet der henvises til denne lønpolitik i lønpolitikken for LB Foreningen.

10 UDKAST Indledning Formål Nærværende lønpolitik omfatter alle medarbejdere samt bestyrelsen i LB Forsikring A/S. Lønpolitikken skal overordnet sikre: at aflønningen gør selskabet i stand til at tiltrække og fastholde kompetente medarbejdere at aflønningen er i overensstemmelse med og fremmer en sund og effektiv risikostyring og ikke tilskynder til risikotagning, som overstiger selskabets risikotolerancegrænser at aflønningen er i overensstemmelse med LB Forsikring A/S strategi, værdier, risikoprofil, risikostyringsmål- og praksis samt langsigtede mål, herunder en holdbar forretningsmodel, at aflønningen harmonerer med principperne om beskyttelse af forsikringstagerne i forbindelse med udførelsen af selskabets forsikringsvirksomhed og indeholder foranstaltninger, der kan afværge interessekonflikter, og sikrer, at tildeling af variabel løn ikke udhuler selskabets kapitalgrundlag. Principper for aflønning i LB Forsikring A/S Generelt LB Forsikring A/S strategi og vision er at være det bedste medlemsejede forsikringsselskab, hvor pengene alene arbejder til fordel for medlemmerne. Aflønningen skal understøtte en sund virksomhedskultur, der fremmer effektiv risikostyring og ikke giver medarbejdere incitament til at handle i egen interesse eller tage risici, som ikke er i overensstemmelse med selskabets strategi, værdier og langsigtede mål, herunder selskabets ønske om at beskytte og varetage medlemmernes interesser. Aflønningen må ikke udhule selskabets kapitalgrundlag eller muligheden for at styrke kapitalgrundlaget. Samtidig skal aflønningen afspejle kvalifikationer og værdien for selskabet og være markedskonform, således at selskabet til stadighed kan tiltrække og fastholde kompetente medarbejdere. Lønelementer Selskabet anvender følgende lønelementer: fast løn variabel løn pension personalegoder

11 Den faste løn skal som udgangspunkt fastsættes markedskonformt på baggrund af medarbejderens relevante erhvervserfaring, uddannelse samt organisatoriske ansvar og/eller i overensstemmelse med indgåede overenskomster. Den faste løn skal for direktionen og øvrige væsentlige risikotagere udgøre en så tilstrækkelig høj andel, at det sikres, at medarbejderen ikke bliver for afhængig af en eventuel variabel løndel. Variabel aflønning omfatter alle lønelementer, hvor den endelige aflønning ikke er kendt på forhånd, herunder provision, engangsvederlag, kollektive og individuelle bonusordninger, fastholdelsesbonus mv. Den variable løn udbetales som kontant vederlag. Der kan ikke tildeles variabel aflønning i form af udbetaling i instrumenter eller som i henhold til lovgivningen vil medføre krav om udbetaling i instrumenter. Variabel aflønning af direktionen og øvrige væsentlige risikotagere skal som udgangspunkt fastsættes på baggrund af vedvarende og risikojusterede resultater eller resultater ud over, hvad der kan forventes i forhold til medarbejderens relevante erhvervserfaring og organisatoriske ansvar, herunder en konkret ekstraordinær indsats. Ved variabel aflønning af direktionen og øvrige væsentlige risikotagere, der er resultatafhængig (individuel incitamentsordning), skal den samlede aflønning fastsættes på grundlag af en kombineret vurdering af den enkelte medarbejders og den pågældendes resultater og af de samlede resultater for selskabet eller koncernen. Der skal tages hensyn til såvel finansielle som ikke finansielle kriterier i vurderingen af en medarbejderes resultater. Resultatmålingen, som danner grundlag for den variable aflønning, skal omfatte en nedjustering for eksponering mod aktuelle og fremtidige risici, hvor der tages hensyn til selskabets risikoprofil og kapitalomkostninger. Pension kan bestå i faste pensionsbidrag, der fastsættes markedskonformt eller i henhold til indgåede overenskomster. Selskabet kan ikke indgå aftale med direktionen eller øvrige væsentlige risikotagere om pensionsordninger, der har karakter af variabel aflønning. Personalegoder tildeles i henhold til overenskomst eller efter individuel aftale med medarbejderen under hensyntagen til, hvad der er sædvanligt for den pågældende medarbejders stilling. Særlige godtgørelser Selskabet kan i særlige tilfælde indgå aftale om fratrædelsesgodtgørelse (ud over, hvad der følger af lovgivning eller overenskomst) i forbindelse med besættelse af en stilling eller fratrædelse, primært med henblik på kompensation for selskabets opsigelse. For direktionen og øvrige væsentlige risikotagere kan fratrædelsesgodtgørelser, der aftales i forbindelse med besættelse af stillingen, ikke være resultatafhængig og godtgørelsen må på fratrædelsestidspunktet maksimalt udgøre en værdi svarende til de seneste to års samlede vederlag inkl. pension. Fratrædelsesgodtgørelser, der aftales i forbindelse med fratræden må maksimalt udgøre en værdi svarende til et års samlet vederlag inkl. pension.

12 Nyansættelsesgodtgørelser og kompensation eller frikøb fra andre kontrakter kan anvendes i ekstraordinære tilfælde med henblik på at tiltrække særlige kompetencer til selskabet. Nyansættelsesgodtgørelser i forbindelse med ansættelse af et medlem af direktionen eller øvrige væsentlige risikotagere skal være begrænset til det første ansættelsesår. Fratrædelsesgodtgørelser og nyansættelsesgodtgørelser tæller ikke med i grænserne for variabel aflønning til direktion og øvrige væsentlige risikotagere. Honorering og aflønning af bestyrelse, direktion, øvrige væsentlige risikotagere og medarbejdere i særlige funktioner Bestyrelsesmedlemmerne Bestyrelsens honorar fastsættes under hensyn til branchens generelle niveau på området og regulering sker efter behov. Bestyrelsesmedlemmerne modtager ikke variabel aflønning eller fratrædelsesgodtgørelser. I forbindelse med den ordinære generalforsamling forelægger bestyrelsen sit forslag til det indeværende års bestyrelseshonorering til generalforsamlingens godkendelse. Direktionen Bestyrelsen fastsætter direktionens aflønning (og andre løndele) under hensyn til kvalifikationer og branchens generelle niveau på området. I overensstemmelse med direktørkontrakternes bestemmelser herom gennemfører formandsskabet lønforhandlinger og indstiller det konkrete vederlag til bestyrelsens godkendelse. Direktionen modtager fast løn og pension samt sædvanlige personalegoder. Direktionen kan efter bestyrelsens konkrete vurdering modtage variabel aflønning Den variable aflønning kan maksimalt udgøre ,- kr. årligt. Øvrige væsentlige risikotagere Bestyrelsen vurderer én gang årligt kredsen af medarbejdere hvis aktiviteter, har væsentlig indflydelse på virksomhedens risikoprofil, og som dermed, ud over bestyrelsen og direktionen, skal anses som væsentlige risikotagere. Ved gennemgangen lægger bestyrelsen vægt på, hvilke medarbejdere, der har beføjelse til: direkte at kunne påføre selskabet væsentlige risici (herunder investering, indtegning, skadebehandling og placering af reassurance), eller indirekte at kunne påføre selskabet væsentlige risici (herunder rekruttering, kontroller, IT, økonomi og jura). Løn (og andre løndele) for væsentlige risikotagere fastsættes efter kvalifikationer og under hensyn til branchens generelle niveau for aflønning af medarbejdere i tilsvarende funktioner. Der gennemføres ordinære lønforhandlinger en gang årligt med nærmeste leder. For lederen af den interne audit funktion/intern revision gennemføres de ordinære lønforhandlinger med bestyrelsen. Bestyrelsen kan bemyndige direktionen til at varetage disse.

13 Væsentlige risikotagere modtager fast løn og pension samt sædvanlige personalegoder. Væsentlige risikotagere kan herudover modtage variabel aflønning. Den variable aflønning kan maksimalt udgøre ,- kr. årligt. Medarbejdere i særlige funktioner For medarbejdere, der udfører arbejde i forbindelse med kontrolfunktioner samt aktuarer kan aflønningen ikke være afhængig af resultatet i den pågældendes sektion/afdeling henholdsvis den/de afdelinger/sektioner, den pågældende fører kontrol med. Direktionen vurderer kredsen af medarbejdere, der udfører arbejde i forbindelse med kontrolfunktioner, herunder som minimum medarbejdere i risikostyringsfunktion, compliancefunktion, aktuarfunktion, øvrige aktuarer samt intern revision/intern audit-funktion. Udbetaling og tilbagebetaling Selskabet kan undlade at udbetale en variabel løndel helt eller delvist, såfremt selskabet på tidspunktet for udbetaling af den variable løndel ikke overholder solvenskapitalkravet i 126 c og 175 b i lov om finansiel virksomhed, eller hvis Finanstilsynet vurderer, at der er nærliggende risiko herfor. Selskabet udbetaler ikke eventuel variabel løn til bestyrelsen eller direktionen, såfremt Finanstilsynet i medfør af 248, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed kræver, at selskabet udarbejder en plan for genoprettelse af selskabets økonomiske stilling. Bestyrelsen, direktionen og øvrige væsentlige risikotagere skal tilbagebetale eventuel variabel løn helt eller delvist, hvis den variabel løn er udbetalt på grundlag af oplysninger om resultater, som kan dokumenteres at være fejlagtige, og hvis modtageren er i ond tro. Kontrol mv. Bestyrelsens retningslinjer for kontrol Bestyrelsen fører kontrol med, at honorering/aflønning sker i overensstemmelse med nærværende lønpolitik. Kontrollen af honorering/aflønning af af bestyrelse, direktion og øvrige væsentlige risikotagere foretages af den complianceansvarlige 1 gang årligt i overensstemmelse med de til enhver tid gældende regler herom. Direktionen foranlediger, at der foretages kontrol med aflønningen af øvrige grupper omfattet af lønpolitikken. Kontrollen foretages ultimo første kvartal, og bestyrelsen skal på førstkommende møde herefter orienteres om resultatet. Den complianceansvarlige henholdsvis direktionen fastsætter nærmere regler for kontrollens udførelse. Aflønningen af den complianceansvarlige forelægges ekstern revision. Revidering Politikken revideres mindst en gang årligt. Eventuelle ændringer forelægges generalforsamlingen til godkendelse.

14 Vedtaget af LB Forsikring A/S bestyrelse den 8. marts 2018 og godkendt på selskabets generalforsamling den 13. april Formidling Aflønningspolitikken formidles til alle medarbejdere i LB Forsikring A/S.

Bilag til pkt. 5 vedr. godkendelse af lønpolitik for LB Foreningen

Bilag til pkt. 5 vedr. godkendelse af lønpolitik for LB Foreningen Bilag til pkt. 5 vedr. godkendelse af lønpolitik for LB Foreningen Indledning Formål Lønpolitikken skal overordnet sikre: at aflønningen er i overensstemmelse med og fremmer en sund og effektiv risikostyring

Læs mere

Lønpolitik for LB Forsikring A/S

Lønpolitik for LB Forsikring A/S Lønpolitik for LB Forsikring A/S Indledning Formål Nærværende lønpolitik omfatter alle medarbejdere samt bestyrelsen i LB Forsikring A/S. Lønpolitikken skal overordnet sikre: at aflønningen gør selskabet

Læs mere

Bestyrelsens fuldstændige forslag til generalforsamlingen 2017

Bestyrelsens fuldstændige forslag til generalforsamlingen 2017 Bestyrelsens fuldstændige forslag til generalforsamlingen 2017 Ad dagsordenens pkt. 1 - valg af dirigent Bestyrelsen indstiller: Advokat Lisa Reinholt, LB Forsikring A/S Ad dagsordenens pkt. 3 vedr. godkendelse

Læs mere

Bestyrelsens fuldstændige forslag til generalforsamlingen 2016

Bestyrelsens fuldstændige forslag til generalforsamlingen 2016 Bestyrelsens fuldstændige forslag til generalforsamlingen 2016 Ad dagsordenens pkt. 1 - valg af dirigent Bestyrelsen indstiller: Advokat Lisa Reinholt, LB Forsikring A/S Ad dagsordenens pkt. 3 vedr. godkendelse

Læs mere

Bestyrelsens indstillinger til generalforsamlingen 2015 (fuldstændige forslag)

Bestyrelsens indstillinger til generalforsamlingen 2015 (fuldstændige forslag) Bestyrelsens indstillinger til generalforsamlingen 2015 (fuldstændige forslag) Ad dagsordenens pkt. 1 - valg af dirigent Bestyrelsen indstiller: Advokat Lisa Reinholt, LB Forsikring A/S Ad dagsordenens

Læs mere

Bilag til pkt. 7 vedr. lønpolitik for LB Foreningen Dokumentnr. Fortroligheds-niveau Sidenr. Godkendt POL-1000516 Offentlig 1/1 [Godkendt] Ansvarlig Modtager Forfatter Version Jakob Thyssen Valerius Alle

Læs mere

Lønpolitik for PenSam Bank A/S

Lønpolitik for PenSam Bank A/S Lønpolitik for PenSam Bank A/S Målsætninger og Strategi Formålet med en lønpolitik for PenSam Bank A/S, der modsvarer reglerne om aflønning i lov om finansiel virksomhed samt Bekendtgørelse om lønpolitik

Læs mere

Bekendtgørelse om lønpolitik og aflønning i forvaltere af alternative investeringsfonde 1)

Bekendtgørelse om lønpolitik og aflønning i forvaltere af alternative investeringsfonde 1) BEK nr 1151 af 24/10/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 27. februar 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 1011-0007 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Lønpolitik for koncernen

Lønpolitik for koncernen Generalforsamling i Foreningen AP Pension f.m.b.a. Dagsordenens punkt 4 Bilag 2 Lønpolitik for koncernen Indstilling til generalforsamlingen den 28. april 2016 Dokumenttype: Politik Emne: Løn Refererende

Læs mere

Lønpolitik for PenSam Forsikring A/S

Lønpolitik for PenSam Forsikring A/S Målsætninger og Strategi Formålet med en lønpolitik for PenSam Forsikring A/S der modsvarer reglerne om aflønning i lov om finansiel virksomhed samt Bekendtgørelse om lønpolitik samt oplysningsforpligtelse

Læs mere

Fast gage inkl. pension (mio. kr.) Variabel gage (mio. kr.) Antal. Heraf aktier eller aktielignende. Heraf kontant udbetaling. instrumenter.

Fast gage inkl. pension (mio. kr.) Variabel gage (mio. kr.) Antal. Heraf aktier eller aktielignende. Heraf kontant udbetaling. instrumenter. Lønoplysninger m.v. - regnskabsåret 2016 Jf. Bekendtgørelse om lønpolitik og aflønning i pengeinstitutter, realkreditinstitutter, fondsmæglerselskaber, investeringsforvaltningsselskaber, finansielle holdingvirksomheder

Læs mere

Lønpolitik for PenSam A/S

Lønpolitik for PenSam A/S Lønpolitik for PenSam A/S Målsætninger og Strategi PenSam A/S er ikke er en finansiel virksomhed, men der stilles krav om, at PenSam A/S som leverandør til de øvrige selskaber i koncernen, skal være underlagt

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om lønpolitik samt oplysningsforpligtelser om aflønning i finansielle virksomheder og finansielle holdingvirksomheder

Bekendtgørelse for Færøerne om lønpolitik samt oplysningsforpligtelser om aflønning i finansielle virksomheder og finansielle holdingvirksomheder Bekendtgørelse for Færøerne om lønpolitik samt oplysningsforpligtelser om aflønning i finansielle virksomheder og finansielle holdingvirksomheder I medfør af 71, stk. 2, 77 a, stk. 8, 77 d, stk. 4, og

Læs mere

Lønpolitik. November 2016

Lønpolitik. November 2016 Lønpolitik November 2016 Indhold 1. INDLEDNING... 3 2. GENERELLE AFLØNNINGSPRINCIPPER... 3 3. AFLØNNING AF BESTYRELSEN... 4 4. AFLØNNING AF DIREKTIONEN... 4 5. VÆSENTLIGE RISIKOTAGERE M.FL.... 5 6. AFLØNNINGSUDVALG...

Læs mere

Lønpolitik for PenSam Bank A/S

Lønpolitik for PenSam Bank A/S Lønpolitik for PenSam Bank A/S Indledning Politikken gælder for bestyrelse, direktion og alle medarbejdere i PenSam Bank A/S Målsætninger og Strategi Politikken afspejler en målsætning om en ordentlig

Læs mere

Lønpolitik for PenSam A/S

Lønpolitik for PenSam A/S Lønpolitik for PenSam A/S Indledning Politikken gælder for bestyrelse, direktion og alle medarbejdere i PenSam A/S. Målsætninger og Strategi PenSam A/S er ikke er en finansiel virksomhed, men der stilles

Læs mere

Lønpolitik for PenSam Liv

Lønpolitik for PenSam Liv Lønpolitik for PenSam Liv Indledning Politikken gælder for bestyrelse, direktion og alle medarbejdere i PenSam Liv Målsætninger og Strategi Politikken afspejler en målsætning om en ordentlig governance

Læs mere

Bekendtgørelse om lønpolitik samt oplysningsforpligtelser om aflønning for forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. 1

Bekendtgørelse om lønpolitik samt oplysningsforpligtelser om aflønning for forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. 1 Bekendtgørelse om lønpolitik samt oplysningsforpligtelser om aflønning for forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. 1 I medfør af 20, stk. 11, 22, stk. 4, og 189, stk. 4, i lov nr. 598 af 12. juni

Læs mere

Lønpolitik for Tryg Forsikring A/S. Formål

Lønpolitik for Tryg Forsikring A/S. Formål Lønpolitik for Tryg Forsikring A/S Formål Lønpolitikken for Tryg Forsikring A/S (herefter Tryg ) er udarbejdet på grundlag af gældende regler om aflønning i finansielle virksomheder, herunder Kommissionens

Læs mere

Aflønningsrapport for 2017

Aflønningsrapport for 2017 Aflønningsrapport for 2017 Forord Denne rapport beskriver PFA Banks principper for aflønning, og hvordan gældende regler efterleves. Rapporten er udformet med afsæt i regler i lov om finansiel virksomhed

Læs mere

Politik og retningslinjer for DLR Kredit A/S vedrørende aflønning

Politik og retningslinjer for DLR Kredit A/S vedrørende aflønning DLR Kredit A/S Nyropsgade 21 1780 København V. Tlf.nr. 70 10 00 90 Februar 2015 Politik og retningslinjer for DLR Kredit A/S vedrørende aflønning Side 1 af 5 Lønpolitik 1) Indledning Lønpolitik for bestyrelse,

Læs mere

Formål... side 2. Lønkomponenter... side 3. Aflønning... side 5. PenSam gruppens væsentlige risikotagere... side 6. Information...

Formål... side 2. Lønkomponenter... side 3. Aflønning... side 5. PenSam gruppens væsentlige risikotagere... side 6. Information... Lønpolitik for gruppen Indholdsfortegnelse Formål... side 2 Lønkomponenter... side 3 Aflønning... side 5 gruppens væsentlige risikotagere... side 6 Information... side 7 Rammer og vilkår... side 7 Ansvarlig...

Læs mere

Lønpolitik. for ledelse, væsentlige risikotagere m.fl. i NOW: Pensions Investment A/S Fondsmæglerselskab

Lønpolitik. for ledelse, væsentlige risikotagere m.fl. i NOW: Pensions Investment A/S Fondsmæglerselskab Lønpolitik for ledelse, væsentlige risikotagere m.fl. i NOW: Pensions Investment A/S Fondsmæglerselskab Lønpolitik for ledelse, væsentlige risikotagere m.fl. i NOW: Pensions Investment A/S Fondsmæglerselskab

Læs mere

1. Bestyrelsens honorering Trygs bestyrelse honoreres med et fast honorar og er ikke omfattet af nogen form for incitamentsordning.

1. Bestyrelsens honorering Trygs bestyrelse honoreres med et fast honorar og er ikke omfattet af nogen form for incitamentsordning. Lønpolitik for Tryg Forsikring A/S Lønpolitikken for Tryg Forsikring A/S (herefter Tryg ) er udarbejdet på grundlag af reglerne om aflønning i lov om finansiel virksomhed ( FIL ) 71, stk. 1, nr. 9 og 77a-d

Læs mere

AFLØNNINGSPOLITIK I SEB PENSION Vedrørende indkomståret 2013

AFLØNNINGSPOLITIK I SEB PENSION Vedrørende indkomståret 2013 AFLØNNINGSPOLITIK I SEB PENSION Vedrørende indkomståret 2013 I overensstemmelse med Bekendtgørelse om lønpolitik samt oplysningsforpligtelser om aflønning i finansielle virksomheder og finansielle holdingvirksomheder

Læs mere

Lønnen skal være i overensstemmelse med selskabets forretningsstrategi, værdier og langsigtede mål, herunder en holdbar forretningsmodel.

Lønnen skal være i overensstemmelse med selskabets forretningsstrategi, værdier og langsigtede mål, herunder en holdbar forretningsmodel. Indledning Selskabet skal have en politik omkring løn og oplysningsforpligtelser i forhold til aflønning i finansielle virksomheder. Dette er beskrevet i nærværende skriftlige lønpolitik. sudvalg Selskabet

Læs mere

Lønpolitik - Aflønning af ledelsen og væsentlige risikotagere

Lønpolitik - Aflønning af ledelsen og væsentlige risikotagere Lønpolitik - Aflønning af ledelsen og væsentlige risikotagere Indledning Bestyrelsen i Sønderjysk Forsikring G/S har vedtaget nærværende lønpolitik for selskabet i overensstemmelse med reglerne gældende

Læs mere

om lønpolitik og aflønning i pengeinstitutter, realkreditinstitutter, finansielle holdingvirksomheder og investeringsforeninger

om lønpolitik og aflønning i pengeinstitutter, realkreditinstitutter, finansielle holdingvirksomheder og investeringsforeninger Rapport om efterlevelse af regler om aflønningspolitik i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning nr. 575/2013 af 26. juni 2013 om tilsynsmæssige krav til kreditinstitutter og investeringsselskaber

Læs mere

Indkaldelse og fuldstændige forslag til ordinær generalforsamling i Roskilde Bank A/S

Indkaldelse og fuldstændige forslag til ordinær generalforsamling i Roskilde Bank A/S Meddelelse. Bestyrelsen Algade 16 4000 Roskilde 5. april 2011 Indkaldelse og fuldstændige forslag til ordinær generalforsamling i Roskilde Bank A/S Bestyrelsen for Roskilde Bank A/S, CVR-nr. 31 63 30 52,

Læs mere

Lønpolitik. for ledelse, væsentlige risikotagere m.fl. i NOW: Pensions Investment A/S Fondsmæglerselskab

Lønpolitik. for ledelse, væsentlige risikotagere m.fl. i NOW: Pensions Investment A/S Fondsmæglerselskab Lønpolitik for ledelse, væsentlige risikotagere m.fl. i NOW: Pensions Investment A/S Fondsmæglerselskab Lønpolitik for ledelse, væsentlige risikotagere m.fl. i NOW: Pensions Investment A/S Fondsmæglerselskab

Læs mere

Rapport om efterlevelse af regler om aflønningspolitik i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning nr. 575/2013 af 26.

Rapport om efterlevelse af regler om aflønningspolitik i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning nr. 575/2013 af 26. Rapport om efterlevelse af regler om aflønningspolitik i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning nr. 575/2013 af 26. juni 2013 om tilsynsmæssige krav til kreditinstitutter og investeringsselskaber

Læs mere

Anvendelsesområde. Lønpolitik

Anvendelsesområde. Lønpolitik Bekendtgørelse om lønpolitik og aflønning i pengeinstitutter, realkreditinstitutter, fondsmæglerselskaber, investeringsforvaltningsselskaber, finansielle holdingvirksomheder og investeringsforeninger 1)

Læs mere

PFA Asset Management A/S. Aflønningsrapport for 2016

PFA Asset Management A/S. Aflønningsrapport for 2016 PFA Asset Management A/S Aflønningsrapport for 2016 Forord Denne rapport beskriver PFA Asset Managements principper for aflønning, samt hvordan gældende regler blev efterlevet i 2016. Rapporten er udformet

Læs mere

Rapport om efterlevelse af regler om aflønningspolitik i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning nr. 575/2013 af 26.

Rapport om efterlevelse af regler om aflønningspolitik i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning nr. 575/2013 af 26. Rapport om efterlevelse af regler om aflønningspolitik i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning nr. 575/2013 af 26. juni 2013 om tilsynsmæssige krav til kreditinstitutter og investeringsselskaber

Læs mere

LØNPOLITIK. Dokument type: Politik. Emne: Lønpolitik for bestyrelse, direktion, væsentlige risikotagere og ansatte i kontrolfunktioner Dato:

LØNPOLITIK. Dokument type: Politik. Emne: Lønpolitik for bestyrelse, direktion, væsentlige risikotagere og ansatte i kontrolfunktioner Dato: 1af 5 LØNPOLITIK Lovhjemmel Lønpolitikken er fastsat til opfyldelse af lov om finansiel virksomhed 71, stk. 1, nr. 9 og 77a -77d samt bekendtgørelse om lønpolitik samt oplysningsforpligtelser om aflønning

Læs mere

Kunngerðablaðið B. 13. juli 2015. Nr. 901.

Kunngerðablaðið B. 13. juli 2015. Nr. 901. Kunngerðablaðið B 13. juli 2015. Nr. 901. Bekendtgørelse for Færøerne om lønpolitik og oplysningsforpligtelser om aflønning i finansielle virksomheder samt finansielle holdingvirksomheder I medfør af 71,

Læs mere

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 28. marts 2014

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 28. marts 2014 Lovtidende A 2014 Udgivet den 28. marts 2014 27. marts 2014. Nr. 283. Bekendtgørelse om lønpolitik og oplysningsforpligtelser om aflønning i Arbejdsmarkedets Tillægspension og Lønmodtagernes Dyrtidsfond

Læs mere

Lønpolitik for Sampension KP Livsforsikring a/s

Lønpolitik for Sampension KP Livsforsikring a/s Generalforsamling 18. marts 2016 Sampension KP Livsforsikring a/s Lønpolitik for Sampension KP Livsforsikring a/s 1. Baggrund og formål Formålet med denne lønpolitik er at fastlægge principper og rammer

Læs mere

BEK nr 1582 af 13/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. januar 2017

BEK nr 1582 af 13/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. januar 2017 BEK nr 1582 af 13/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. januar 2017 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 1910-0013 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 24. marts 2017

Lovtidende A Udgivet den 24. marts 2017 Lovtidende A 2017 Udgivet den 24. marts 2017 14. marts 2017. Nr. 257. Bekendtgørelse for Grønland om lønpolitik og oplysningsforpligtelser om aflønning i finansielle virksomheder, finansielle holdingvirksomheder

Læs mere

LØNPOLITIK FOR FIH ERHVERVSBANK A/S

LØNPOLITIK FOR FIH ERHVERVSBANK A/S LØNPOLITIK FOR FIH ERHVERVSBANK A/S Anvendelsesområde Denne lønpolitik for FIH Erhvervsbank A/S ("FIH") gælder for alle ansatte i FIH og fastlægger herudover inden for rammerne af lov om finansiel virksomhed

Læs mere

LØNPOLITIK. Dokument type: Politik. Emne: Lønpolitik for bestyrelse, direktion, væsentlige risikotagere og ansatte i kontrolfunktioner Dato:

LØNPOLITIK. Dokument type: Politik. Emne: Lønpolitik for bestyrelse, direktion, væsentlige risikotagere og ansatte i kontrolfunktioner Dato: 1 af 5 LØNPOLITIK Lovhjemmel Lønpolitikken er fastsat til opfyldelse af lov om finansiel virksomhed 71, stk. 1, nr. 9 og 77, samt bekendtgørelse nr. 1583 om lønpolitik og aflønning i forsikringsselskaber

Læs mere

LØNPOLITIK. 3. Lønpolitik gældende for bestyrelse, direktion, væsentlige risikotagere og ansatte i kontrolfunktioner

LØNPOLITIK. 3. Lønpolitik gældende for bestyrelse, direktion, væsentlige risikotagere og ansatte i kontrolfunktioner Baneskellet 1 Hammershøj 8830 Tjele Telefon 8799 3000 CVR-nr. 31843219 J.nr. 74-12891 LØNPOLITIK 1. Indledning I medfør af Lov om finansiel virksomhed 77a-d samt f, bekendtgørelse nr. 1582 af 13. december

Læs mere

Bekendtgørelse om lønpolitik og aflønning i Lønmodtagernes Dyrtidsfond

Bekendtgørelse om lønpolitik og aflønning i Lønmodtagernes Dyrtidsfond Bekendtgørelse om lønpolitik og aflønning i Lønmodtagernes Dyrtidsfond I medfør af 4 c, stk. 1, nr. 9, 5 e og 14 a, stk. 2, i lov om Lønmodtagernes Dyrtidsfond, jf. lovbekendtgørelse nr. 1109 af 9. oktober

Læs mere

Norli Pension Livsforsikring A/S

Norli Pension Livsforsikring A/S Klassifikation Side Intern 1/7 Type af regelsæt Politik Dato 19. april 2018 Norli Pension Livsforsikring A/S LØNPOLITIK Besluttet af Norli Pension Livsforsikring A/S Dato for beslutning 2018-04-26 Erstatter

Læs mere

BEK nr 818 af 27/06/2014 (Historisk) Udskriftsdato: 31. januar Senere ændringer til forskriften BEK nr 1582 af 13/12/2016

BEK nr 818 af 27/06/2014 (Historisk) Udskriftsdato: 31. januar Senere ændringer til forskriften BEK nr 1582 af 13/12/2016 BEK nr 818 af 27/06/2014 (Historisk) Udskriftsdato: 31. januar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr. 162-0019 Senere ændringer til

Læs mere

Lønpolitik. Investeringsforvaltningsselskabet SEBinvest A/S. for. Afledt af Forretningsorden for bestyrelsen i

Lønpolitik. Investeringsforvaltningsselskabet SEBinvest A/S. for. Afledt af Forretningsorden for bestyrelsen i Lønpolitik for Investeringsforvaltningsselskabet SEBinvest A/S Afledt af Forretningsorden for bestyrelsen i Investeringsforvaltningsselskabet SEBinvest A/S 7. marts 2017 Baggrund I medfør af 71, stk. 1,

Læs mere

Norli Pension Livsforsikring A/S

Norli Pension Livsforsikring A/S 1/7 Dato 19. marts 2019 Norli Pension Livsforsikring A/S LØNPOLITIK Besluttet af Norli Pension Livsforsikring A/S Dato for beslutning 2019-04-12 Erstatter Norli Pension Livsforsikring A/S lønpolitik af

Læs mere

Lønpolitik. Investeringsforvaltningsselskabet SEBinvest A/S. for. Afledt af Forretningsorden for bestyrelsen i

Lønpolitik. Investeringsforvaltningsselskabet SEBinvest A/S. for. Afledt af Forretningsorden for bestyrelsen i Lønpolitik for Investeringsforvaltningsselskabet SEBinvest A/S Afledt af Forretningsorden for bestyrelsen i Investeringsforvaltningsselskabet SEBinvest A/S 8. marts 2018 Baggrund I medfør af 77d, stk.

Læs mere

Bekendtgørelse om lønpolitik og aflønning i Arbejdsmarkedets Tillægspension

Bekendtgørelse om lønpolitik og aflønning i Arbejdsmarkedets Tillægspension Bekendtgørelse om lønpolitik og aflønning i Arbejdsmarkedets Tillægspension I medfør af 23 b, stk. 1, nr. 9, 24 f og 32 a, stk. 2, i lov om Arbejdsmarkedets Tillægspension, jf. lovbekendtgørelse nr. 1110

Læs mere

1 Politik for vederlag i Berlin IV A/S

1 Politik for vederlag i Berlin IV A/S 1 Politik for vederlag i Berlin IV A/S 1.1 Formål og anvendelse Formålet med denne lønpolitik er at gennemføre de regler, der er fastsat i 20-22 i lov om forvaltere af alternative investeringsfonde ("FAIF-loven")

Læs mere

tirsdag den 23. april 2013, kl. 12.00 hos Finansiel Stabilitet A/S, Kalvebod Brygge 43, 1560 København V, med følgende dagsorden:

tirsdag den 23. april 2013, kl. 12.00 hos Finansiel Stabilitet A/S, Kalvebod Brygge 43, 1560 København V, med følgende dagsorden: INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING - FS BANK A/S I henhold til vedtægternes pkt. 3.2 indkaldes hermed til ordinær generalforsamling i FS Bank A/S (CVR nr. 32467687). Den ordinære generalforsamling

Læs mere

LØNPOLITIK FOR FIH ERHVERVSBANK A/S

LØNPOLITIK FOR FIH ERHVERVSBANK A/S LØNPOLITIK FOR FIH ERHVERVSBANK A/S Formål Denne lønpolitik for FIH Erhvervsbank A/S ("FIH") har til formål at: 1) være i overensstemmelse med og fremme en sund og effektiv risikostyring, som ikke tilskynder

Læs mere

LØNPOLITIK FOR PFA-KONCERNEN

LØNPOLITIK FOR PFA-KONCERNEN LØNPOLITIK FOR PFA-KONCERNEN Denne lønpolitik er udarbejdet i henhold til lov om finansiel virksomhed 71, stk. 1, nr. 9, bekendtgørelse om lønpolitik samt oplysningsforpligtelser om aflønning i finansielle

Læs mere

Lønpolitik. Investeringsforvaltningsselskabet SEBinvest A/S. for. Afledt af Forretningsorden for bestyrelsen i

Lønpolitik. Investeringsforvaltningsselskabet SEBinvest A/S. for. Afledt af Forretningsorden for bestyrelsen i Lønpolitik for Investeringsforvaltningsselskabet SEBinvest A/S Afledt af Forretningsorden for bestyrelsen i Investeringsforvaltningsselskabet SEBinvest A/S 28. august 2013 Baggrund I medfør af 71, stk.

Læs mere

Formål... side 2. Lønkomponenter... side 3. Aflønning... side 5. PenSam gruppens væsentlige risikotagere... side 6. Information...

Formål... side 2. Lønkomponenter... side 3. Aflønning... side 5. PenSam gruppens væsentlige risikotagere... side 6. Information... Lønpolitik for gruppen Indholdsfortegnelse Formål... side 2 Lønkomponenter... side 3 Aflønning... side 5 gruppens væsentlige risikotagere... side 6 Information... side 7 Rammer og vilkår... side 7 Ansvarlig...

Læs mere

Aflønningspolitik i Topdanmark koncernen o

Aflønningspolitik i Topdanmark koncernen o Aflønningspolitik i Topdanmark koncernen o Formål: Topdanmarks aflønningspolitik er tilrettelagt med henblik på at optimere den langsigtede værdiskabelse på koncernniveau. Aktiekursen afspejler den forventede

Læs mere

Aflønningspolitik i Danica Pension

Aflønningspolitik i Danica Pension Aflønningspolitik i Danica Pension 1. Formål Formålet med denne politik er at fastlægge rammerne for aflønning i Danica Pension. Politikken tager udgangspunkt i aflønningspolitikken for Danske Bank-koncernen,

Læs mere

Formålet med lønpolitikken er at understøtte en adfærd, der gavner bankens interesser og langsigtede værdiskabelse.

Formålet med lønpolitikken er at understøtte en adfærd, der gavner bankens interesser og langsigtede værdiskabelse. Lønpolitik Formål og omfang I medfør af Lov om finansiel virksomheds bekendtgørelse om lønpolitik, CRR forordningen samt oplysningsforpligtelser om aflønning i finansielle virksomheder, har bestyrelsen

Læs mere

Lønpolitik. For følgende finansielle virksomheder i forsikringsadministrationsfællesskabet: Sampension KP Livforsikring A/S, CVR-nr.

Lønpolitik. For følgende finansielle virksomheder i forsikringsadministrationsfællesskabet: Sampension KP Livforsikring A/S, CVR-nr. Lønpolitik For følgende finansielle virksomheder i forsikringsadministrationsfællesskabet: Sampension KP Livforsikring A/S, CVR-nr. 55 83 49 11 Arkitekternes Pensionskasse CVR-nr. 22 07 86 15 Pensionskassen

Læs mere

LØNPOLITIK FOR PFA-KONCERNEN

LØNPOLITIK FOR PFA-KONCERNEN LØNPOLITIK FOR PFA-KONCERNEN Denne lønpolitik er udarbejdet i henhold til lov om finansiel virksomhed 71, stk. 1, nr. 9, bekendtgørelse om lønpolitik og oplysningsforpligtelser om aflønning i finansielle

Læs mere

Lønpolitik for Koncernen Sparekassen Sjælland-Fyn A/S

Lønpolitik for Koncernen Sparekassen Sjælland-Fyn A/S Lønpolitik for Koncernen Sparekassen Sjælland-Fyn A/S Lønpolitikken i Sparekassen Sjælland-Fyn A/S koncernen (herefter sparekassen), omfatter alle sparekassens medarbejdere, herunder også direktion, bestyrelse

Læs mere

Lønpolitik for PenSam Liv forsikringsaktieselskab

Lønpolitik for PenSam Liv forsikringsaktieselskab Side 1 af 6 Indhold Indledning Formål... 1 Indhold... 1 Indledning... 1 Formål... 1 Afgrænsning... 2 Referencer... 2 Ændringshistorik... 3... 4 Indledning... 4 Aflønning af bestyrelsen, direktionen samt

Læs mere

Det er bestyrelsens opfattelse, at bestyrelsens, direktionens og medarbejdernes vederlag opfylder disse principper.

Det er bestyrelsens opfattelse, at bestyrelsens, direktionens og medarbejdernes vederlag opfylder disse principper. Politik for vederlag i Nordens Management A/S 1. Generelt Nordens Management A/S lønpolitik er grundlæggende fastlagt med ønsket om, at være en attraktiv og konkurrencedygtig virksomhed, der kan tiltrække

Læs mere

I henhold til vedtægternes 6, stk. 2 indkaldes hermed til ordinær generalforsamling i Københavns Andelskasse, CVR-nr , til afholdelse

I henhold til vedtægternes 6, stk. 2 indkaldes hermed til ordinær generalforsamling i Københavns Andelskasse, CVR-nr , til afholdelse 5. april 2017 TIL ANDELSHAVERNE I KØBENHAVNS ANDELSKASSE I henhold til vedtægternes 6, stk. 2 indkaldes hermed til ordinær generalforsamling i Københavns Andelskasse, CVR-nr. 82 11 22 19, til afholdelse

Læs mere

2.11 Lønpolitik

2.11 Lønpolitik 2.11 Lønpolitik 26.06.2019 2.11 Lønpolitik 1. Indledning I medfør af Lov om finansiel virksomhed 77 a-d samt f, bekendtgørelse nr. 1582 af 13. december 2016 og ændringer i bekendtgørelse nr. 1337 af 29.

Læs mere

Lønpolitik for Sparekassen Fyn A/S. (en del af koncernen Sparekassen Sjælland A/S)

Lønpolitik for Sparekassen Fyn A/S. (en del af koncernen Sparekassen Sjælland A/S) Lønpolitik for Sparekassen Fyn A/S (en del af koncernen Sparekassen Sjælland A/S) Lønpolitikken i Sparekassen Fyn A/S og Sparekassen Sjælland A/S (herefter koncernen), omfatter alle koncernens medarbejdere,

Læs mere

Maj Invest Equity A/S

Maj Invest Equity A/S Maj Invest Equity A/S 27. marts 2015 MS/MAS Lønpolitik med retningslinjer for tildeling af variabel løn, retningslinjer for fratrædelsesgodtgørelse og pensionspolitik 1. Baggrund Denne lønpolitik er udarbejdet

Læs mere

Lønpolitik. for. Dragsholm Sparekasse

Lønpolitik. for. Dragsholm Sparekasse Lønpolitik for Dragsholm Sparekasse 1 1. Indledning og formål I medfør af Lov om finansiel virksomheds bekendtgørelse om lønpolitik, CRR forordningen samt oplysningsforpligtelser om aflønning i finansielle

Læs mere

Aflønningsrapport 2018

Aflønningsrapport 2018 1 Det er s mål, at bankens aflønning skal fremme den langsigtede værdiskabelse for bankens aktionærer under iagttagelse af principper om sund og effektiv risikostyring, god selskabsledelse, hensyn til

Læs mere

Fondsmæglerselskabet Maj Invest A/S Maj Invest Holding A/S

Fondsmæglerselskabet Maj Invest A/S Maj Invest Holding A/S Fondsmæglerselskabet Maj Invest A/S Maj Invest Holding A/S Lønpolitik Opdateret pr. 27. marts 2015 MS/MAS med retningslinjer for tildeling af variabel løn, retningslinjer for fratrædelsesgodtgørelse og

Læs mere

Til offentliggørelse på hjemmesiden inden generalforsamlingerne i april 2014:

Til offentliggørelse på hjemmesiden inden generalforsamlingerne i april 2014: Til offentliggørelse på hjemmesiden inden generalforsamlingerne i april 2014: Unipension: Arkitekternes Pensionskasse, MP Pension - Pensionskassen for Magistre & Psykologer samt Pensionskassen for Jordbrugsakademikere

Læs mere

Til offentliggørelse på hjemmesiden den 19. april 2013:

Til offentliggørelse på hjemmesiden den 19. april 2013: Til offentliggørelse på hjemmesiden den 19. april 2013: Unipension: Arkitekternes Pensionskasse, MP Pension - Pensionskassen for Magistre & Psykologer samt Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger:

Læs mere

Forord 3. Principper for aflønning 3. Honorar til bestyrelse, direktion og væsentlige risikotagere

Forord 3. Principper for aflønning 3. Honorar til bestyrelse, direktion og væsentlige risikotagere AFLØNNINGSRAPPORT 2011 Indholdsfortegnelse Forord 3 Principper for aflønning 3 Honorar til bestyrelse, direktion og væsentlige risikotagere 2011 3 Kvantitative oplysninger om aflønningsforhold for direktionen

Læs mere

BI Holding A/S samt datterselskaberne BI Management A/S og BI Asset Management Fondsmæglerselskab A/S

BI Holding A/S samt datterselskaberne BI Management A/S og BI Asset Management Fondsmæglerselskab A/S Emne Gældende for Lønpolitik Dato Marts 2019 BI Holding A/S samt datterselskaberne BI Management A/S og BI Asset Management Fondsmæglerselskab A/S Lønpolitik 1. Baggrund Denne lønpolitik (Politikken) er

Læs mere

Aflønningsrapport for Realkredit Danmark 2013

Aflønningsrapport for Realkredit Danmark 2013 Aflønningsrapport for Realkredit Danmark 2013 Realkredit Danmarks aflønningsprincipper afspejler god selskabsledelse og målsætningen om at skabe vedvarende og langsigtet værdi for aktionæren. Aflønningsprincipperne

Læs mere

VEDTÆGTER LB FORENINGEN F.M.B.A.

VEDTÆGTER LB FORENINGEN F.M.B.A. VEDTÆGTER LB FORENINGEN F.M.B.A. VEDTÆGTER LB FORENINGEN F.M.B.A. (CVR-nr.: 65 26 43 15) KAPITEL 1 Almindelige bestemmelser 1. Foreningens navn er LB Foreningen f.m.b.a. (i det følgende "LB"). Foreningens

Læs mere

Aflønningsrapport for Realkredit Danmark koncernen 2014

Aflønningsrapport for Realkredit Danmark koncernen 2014 Aflønningsrapport 2014 Aflønningsrapport for Realkredit Danmark koncernen 2014 Realkredit Danmark koncernens aflønningspolitik og praksis afspejler koncernens målsætning om en ordentlig governanceproces

Læs mere

Til offentliggørelse på hjemmesiden pr. 30. marts 2012:

Til offentliggørelse på hjemmesiden pr. 30. marts 2012: Til offentliggørelse på hjemmesiden pr. 30. marts 2012: Unipension: Arkitekternes Pensionskasse, MP Pension - Pensionskassen for Magistre & Psykologer samt Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger:

Læs mere

2.9 Lønpolitik

2.9 Lønpolitik 2.9 Lønpolitik 16.08.2017 2.9 Lønpolitik 1. Indledning I medfør af 77 d, stk. 1 i Bekendtgørelse nr. 174 af 31. januar 2017 af Lov om Finansiel Virksomhed samt 5 og 9, stk. 1, nr. 1, 3 og 5 og 10, stk.

Læs mere

Velkommen til generalforsamling

Velkommen til generalforsamling Velkommen til generalforsamling i Danske Andelskassers Bank den 26. april 2017 1 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning om bankens virksomhed i det forløbne år 3. Fremlæggelse af årsberetning

Læs mere

DANSKE BANK/AFLØNNINGSRAPPORT 0

DANSKE BANK/AFLØNNINGSRAPPORT 0 DANSKE BANK/AFLØNNINGSRAPPORT 0 Aflønningsrapport for Danske Bank 2014 Danske Banks aflønningspolitik og praksis afspejler Danske Bank-koncernens målsætning om en ordentlig governance proces samt en vedvarende

Læs mere

Fondsmæglerselskabet Maj Invest A/S

Fondsmæglerselskabet Maj Invest A/S Fondsmæglerselskabet Maj Invest A/S 3. februar 2015 GENERALFORSAMLING I FONDSMÆGLERSELSKABET MAJ INVEST A/S Efter vedtægternes pkt. 6 indkaldes hermed til ordinær generalforsamling i Fondsmæglerselskabet

Læs mere

Aflønning. Politik. forsikring. 26. januar 2015 Nykredit Forsikring AS

Aflønning. Politik. forsikring. 26. januar 2015 Nykredit Forsikring AS Politik Aflønning 26. januar 2015 Nykredit Forsikring AS Politik Politik for aflønning jf. lov om finansiel virksomhed 71 stk. 1 nr. 9 samt 77a & d. Hjemmelsgrundlag Bekendtgørelse 818 af 27. juni 2014

Læs mere

Spar Nord Aflønningsrapport 2017

Spar Nord Aflønningsrapport 2017 Spar Nord Aflønningsrapport 217 S PA R N O R D A F LØ N N I N GSRAPPORT 2 1 7 1 Spar Nord Aflønningsrapport 217 2 Spar Nord - Aflønningsrapport 217 Det er Spar Nords mål, at bankens aflønning skal fremme

Læs mere

Honorar- og lønpolitik. for Bestyrelse, ledelse og beslutningstagere m.fl. i Deltaq A/S

Honorar- og lønpolitik. for Bestyrelse, ledelse og beslutningstagere m.fl. i Deltaq A/S Honorar- og lønpolitik for Bestyrelse, ledelse og beslutningstagere m.fl. i Deltaq A/S Lønpolitik for bestyrelse, ledelse og beslutningstagere m.fl. i Deltaq A/S, inkl. retningslinjer for incitamentsaflønning

Læs mere

Bekendtgørelse om lønpolitik og aflønning i forsikringsselskaber og forsikringsholdingvirksomheder 1

Bekendtgørelse om lønpolitik og aflønning i forsikringsselskaber og forsikringsholdingvirksomheder 1 Bekendtgørelse om lønpolitik og aflønning i forsikringsselskaber og forsikringsholdingvirksomheder 1 I medfør af 77 i og 373, stk. 4 og 10, i lov om finansiel virksomhed, jf. lovbekendtgørelse nr. 182

Læs mere

Bekendtgørelse om lønpolitik og aflønning i forsikringsselskaber og forsikringsholdingvirksomheder 1)

Bekendtgørelse om lønpolitik og aflønning i forsikringsselskaber og forsikringsholdingvirksomheder 1) BEK nr 1583 af 13/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 30. oktober 2017 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 1910-0014 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Fondsmæglerselskabet Maj Invest A/S

Fondsmæglerselskabet Maj Invest A/S Fondsmæglerselskabet Maj Invest A/S 21. marts 2014 GENERALFORSAMLING I FONDSMÆGLERSELSKABET MAJ INVEST A/S Efter vedtægternes pkt. 6 indkaldes hermed til ordinær generalforsamling i Fondsmæglerselskabet

Læs mere

Danske Bank koncernens aflønningspolitik regulerer Danica koncernens forhold og er gældende for alle i Danica koncernen.

Danske Bank koncernens aflønningspolitik regulerer Danica koncernens forhold og er gældende for alle i Danica koncernen. 1 Aflønningsrapport for Danica koncernen 2014 Danske Bank koncernens aflønningspolitik regulerer Danica koncernens forhold og er gældende for alle i Danica koncernen. Danica koncernens aflønningspolitik

Læs mere

Vedtægter Foreningen af forsikringstagere i Thisted Forsikring f.m.b.a. CVR-nr.: 31 00 75 18

Vedtægter Foreningen af forsikringstagere i Thisted Forsikring f.m.b.a. CVR-nr.: 31 00 75 18 Vedtægter Foreningen af forsikringstagere i Thisted Forsikring f.m.b.a. CVR-nr.: 31 00 75 18 Vedtægter Foreningen af forsikringstagere i Thisted Forsikring f.m.b.a. Side 1 af 7 1 Navn og hjemsted Foreningens

Læs mere

Danske Bank-koncernens aflønningspolitik, marts 2014

Danske Bank-koncernens aflønningspolitik, marts 2014 Danske Bank-koncernens aflønningspolitik, marts 2014 Formål Danske Bank-koncernens ("koncernens") aflønningspolitik gælder for alle ansatte i koncernen. Bestyrelsen har vedtaget aflønningspolitikken efter

Læs mere

Resume af lønpolitik. Juni 2016

Resume af lønpolitik. Juni 2016 Juni 2016 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Kort beskrivelse af indhold... 4 3. Ansvarlig for tildeling af løn og goder... 5 4. Tildeling af løn og goder... 5 5. Tilsyn og seneste revision af lønpolitik...

Læs mere

Forord. I henhold til Finanstilsynets bekendtgørelse nr. 122 af 7. februar 2012 gennemgår rapporten PFAkoncernens principper for aflønning.

Forord. I henhold til Finanstilsynets bekendtgørelse nr. 122 af 7. februar 2012 gennemgår rapporten PFAkoncernens principper for aflønning. PFA Holding og PFA Pension Aflønningsrapport 2012 Indhold Forord 3 Principper for aflønning 4 Honorar til bestyrelse, direktion og væsentlige risikotagere i PFA Holding og PFA Pension i 2012 4 Kvantitative

Læs mere

Til offentliggørelse på hjemmesiden inden generalforsamlingerne i april 2015:

Til offentliggørelse på hjemmesiden inden generalforsamlingerne i april 2015: Til offentliggørelse på hjemmesiden inden generalforsamlingerne i april 2015: Unipension: Arkitekternes Pensionskasse, MP Pension - Pensionskassen for Magistre & Psykologer samt Pensionskassen for Jordbrugsakademikere

Læs mere

Aflønningspolitik i Danica Pension

Aflønningspolitik i Danica Pension Aflønningspolitik i Danica Pension 1. Formål Formålet med denne politik er at fastlægge rammerne for aflønning i Danica Pension. Politikken tager udgangspunkt i aflønningspolitikken for Danske Bank-koncernen,

Læs mere

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Brøndbyernes I.F. Fodbold A/S

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Brøndbyernes I.F. Fodbold A/S Side 1 af 5 BRØNDBYERNES I.F. FODBOLD A/S CVR-nr. 83 93 34 10 Brøndby, den 11. marts 2019 SELSKABSMEDDELELSE NR. 06/2019 Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Brøndbyernes I.F. Fodbold A/S Der indkaldes

Læs mere

Aflønningspolitik i Topdanmark koncernen

Aflønningspolitik i Topdanmark koncernen Aflønningspolitik i Topdanmark koncernen Aflønningspolitik i Topdanmark koncernen godkendt på generalforsamling 12. april 2018 Formål: Topdanmarks aflønningspolitik er tilrettelagt med henblik på at optimere

Læs mere

Herudover har IC Group A/S vedtaget overordnede retningslinjer for incitamentsaflønning for selskabets bestyrelse og direktion, jf. nedenfor.

Herudover har IC Group A/S vedtaget overordnede retningslinjer for incitamentsaflønning for selskabets bestyrelse og direktion, jf. nedenfor. IC GROUP A/S VEDERLAGSPOLITIK 1. Indledning I overensstemmelse med Anbefalingerne for god Selskabsledelse har IC Group A/S' bestyrelse vedtaget en vederlagspolitik for selskabets bestyrelse og direktion.

Læs mere

LØNPOLITIK for følgende finansielle selskaber i Alm. Brand Koncernen:

LØNPOLITIK for følgende finansielle selskaber i Alm. Brand Koncernen: LØNPOLITIK for følgende finansielle selskaber i Alm. Brand Koncernen: Alm. Brand af 1792 fmba Alm. Brand A/S Alm. Brand Forsikring A/S Alm. Brand Bank A/S Alm. Brand Liv og Pension A/S Udgave 2013 1 Lønpolitik

Læs mere