Struktur for specialtilbud - dialogrunde afledt af høringssvar

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Struktur for specialtilbud - dialogrunde afledt af høringssvar"

Transkript

1 Struktur for specialtilbud - dialogrunde afledt af høringssvar Liste over konklusionsnotater. 15/15327 Nr. Høringssvar 1. Issø-skolen 2. Nymarkskolen 3. Rantzausminde 4. Skårup 5. Stokkebækskolen 6. Thurø 7. Tved 8. Tåsingeskolen 9. Vestermarkskolen 10. Vestre 11. Ørkildskolen 12. Byhaveskolen 13. Den Nye Heldagsskole Side 1 af 1

2 Møde om struktur om specialtilbud 18/ Deltagere: Rantzausminde, Issø-skolen Fra hver skole deltager bestyrelsesformand, MED-repr. Og skoleleder. Dato: 18/ /15327 Issø-skolen Bekymring for elever, der efter 2 år, skal anvises til nyt specialtilbud. Svar: Vi flytter ikke børn. Specielt for Issø-skolen vil der skulle laves individuelle tilbud i overgangsperioden. Er spørgsmålene blevet besvaret på en tilfredsstillende måde? Ja. Bekymring for at miste specialkompetencer. Svar: Vigtigt at specialkompetencer bringes i spil i almenområdet og omvendt. Er I enige i den foreslåede struktur? Nej Bekymring for at miste volumen og faglige kompetencer, og den attraktivitet der ligger heri. Vil gerne fortsat bevare specialtilbud på skolen Ovenstående notat godkendt af MED-rep., skolebestyrelsesformand og skoleleder.

3 Møde om struktur om specialtilbud 18/ Deltagere: Ørkildskolen og Nymarkskolen Dato: 18/ /15327 Nymarkskolen Nymarkskolen kan tilslutte sig principperne. Drøftelse af læsekompetenceklassen, som i den nye foreslåede struktur ikke er et fast normeret tilbud. Elever med læseudfordringer vil stadig kunne henvises til Nymarkskolen og de skoler, der indgår med kompetencer på området. Nymarkskolen: af det udsendte materiale fremgik, at læsekompetenceklassen udfases. Har efterfølgende fået klarhed over at Nymarkskolen fortsat vil kunne få henvist disse elever. Nymarkskolen udtrykker bekymring for de fysiske rammer/mulighed for holddannelse. Er spørgsmålene blevet besvaret på en tilfredsstillende måde? Ja Nymarkskolen er kritisk overfor den manglende beskrivelse. Derfor svært at tage stilling til den del. Rammerne er afgørende. Svar: Beskrivelsen skal ske som en inddragende proces med skolerne. er noget nyt, ikke specifikt afgørende sammenhæng mellem kompetencecenter og struktur. Nymarkskolen: Afgørende at skolelederen fra distriktsskolen indgår i visiteringsmøde som en ligeværdig part. Er I enige i den foreslåede struktur? Ja Ovenstående er godkendt af skolebestyrelsesformand, MED-repr. og skoleleder ved Nymarkskolen.

4 Møde om struktur om specialtilbud 18/ Deltagere: Rantzausminde, Issø-skolen Fra hver skole deltager bestyrelsesformand, MED-repr. Og skoleleder. Dato: 18/ /15327 Rantzausminde Ingen specifikke sp. Er spørgsmålene blevet besvaret på en tilfredsstillende måde? Ja Her en forventning om inddragelse i det videre forløb. Svar: Ja Betænkelighed ift. at princippet om sammenhæng mellem budgetansvar og kompetence brydes. Svar: Vigtigt med dialog og optimering af samarbejde m. familieafd. Er I enige i den foreslåede struktur? Ja Ovenstående notat godkendt af MED-repr., skolebestyrelsesformand og skoleleder ved Rantzausminde.

5 Møde om struktur om specialtilbud 26/ Deltagere: Vestermarkskolen og Skårup (best.formand deltog ikke) Dato: 26/ /15327 Skårup Drøftelse af enhedernes størrelse, store kontra små. Volumen ses ift. fleksibilitet og at mindske sårbarheden i tilbuddene. Sp. om hvilke pæd. overvejelser, der ligger til grund for placering af heldagsklasse på Tåsingeskolen. Svar: Fordi Tåsinge i forvejen har målgruppen. Ligeledes ift. volumen og fysiske rammer. Skårup gør opmærksom på at der er brug for ændring i de fysiske rammer ift. holddelingsmuligheder. Der gøres opmærksom på dette i sagsfremstillingen. Opmærksomhedspunkt fra Skårup : Vigtigt at tænke på professionelle øvebaner. Er spørgsmålene blevet besvaret på en tilfredsstillende måde? Ja Drøftelse af det afsatte budget på 1 mio. kr. Ses som opmærksomhedspunkt. Skårup : Lige nu: Heldagsklassen er pt. 2-årigt forløb. Svar: Afbalancering fortsat dialog., enig i tre-deling. Er I enige i den foreslåede struktur? Svært at besvare klart. Skårup udtrykker bekymring for strukturelt at placere en heldagsklasse på Skårup i forhold til balance i elevtallet på skolen og elevtallet i heldagsklassen og ændring af heldagsklassen som det nuværende 2-årige forløb til et forløb for enkelte elev, der kan vare længere. Er åbne for at diskutere dette yderligere, men løser gerne opgaven.. Ville gerne have haft beskrevet tilbuddene yderligere før forslag om placering af specialtilbuddene kom i høring. Ovenstående notat godkendt af MED-repr. og skoleleder ved Skårup.

6 Møde om struktur om specialtilbud 26/ Deltagere: Vestre, Tved, Thurø og Stokkebækskolen. Fra hver skole deltager bestyrelsesformand, MED-repr. Og skoleleder. Dato: 26/ /15327 Drøftet i en fælles dialog blandt alle deltagere i mødet. Stokkebækskolen Stokkebækskolen udtrykker bekymring over at specialtilbud knyttes til byskolerne, som vokser. PPR: Modellen medvirker til at budgetterne tilføres skolerne, styrker almenområdet, hvor det hidtil har været bundet i normering i specialtilbud. Er spørgsmålene blevet besvaret på en tilfredsstillende måde? Ja. Stokkebækskolens kommentar: Giver faglig mening med etablering af kompetencecentre. Der mangler beskrivelse af kompetencecentrene. Svar: Er ikke færdigudviklet. Skal ske i et samarbejde/dialog. er noget ekstra/nyt, der skal bygges op. Ikke nødvendigvis afhængig af strukturen. Stokkebækskolen: Der er behov for at etablere lokale indsatser, som kræver volumen. Svar/PPR: Der er iværksat lokal understøttelse fra PPR. Svar/PPR: Det er iværksat. Bekymring for at visitationskompetence og resurse/budgetansvar ikke følges. Svar: Der har hidtil ikke været uenighed mellem skole og familieafdelingen, når et barn er blevet visiteret til heldagsskole. PPR: Forslag om at skolelederen deltager i visitationsmøderne. Er I enige i den foreslåede struktur? Ja på indhold, Nej til placering Stokkebækskolen ønsker et kommunalt specialtilbud placeret på skolen. Vil gerne bidrage til opgaven. Ovenstående notat er godkendt af skolebestyrelsesformand, MED-repr. og skoleleder ved Stokkebækskolen.

7 Møde om struktur om specialtilbud 26/ Deltagere: Stokkebækskolen, Vestre, Tved og Thurø. Dato: 26/ /15327 Drøftet i en fælles dialog blandt alle deltagere i mødet. Thurø Drøftelse af hvordan tilbud, målrettet elevernes udfordringer sikres. Thurø udtrykker bekymring for om kompetencer bevares ift. overgangsperioden. Er spørgsmålene blevet besvaret på en tilfredsstillende måde? Ja Spørgsmål ift. usikkerhed ift. kompetencecentre: Hvordan kan understøttelse fra kompetencecentre ske? Hvem har kompetencen i kompetencecentrene? Mangler yderligere beskrivelse, derfor svært at tage stilling til. Svar: Er ikke færdigudviklet. Skal ske i et samarbejde/dialog. er noget ekstra/nyt, der skal bygges op. Ikke nødvendigvis afhængig af strukturen. Bekymring for at visitationskompetence og resurse/budgetansvar ikke følges. Svar: Der har hidtil ikke været uenighed mellem skole og familieafdelingen, når et barn er blevet visiteret til heldagsskole. PPR: Forslag om at skolelederen deltager i visitationsmøderne. specialstruktur? Tager ikke stilling i høringssvaret. Er I enige i den foreslåede struktur? Ved mødets afslutning udtalte Thurø, at de var forbeholdne overfor høringsmaterialet med den ændrede struktur. Ovenstående er godkendt af skolebestyrelsesformand, MED-repr. og skoleleder ved Thurø.

8 Møde om struktur om specialtilbud 26/ Deltagere: Stokkebækskolen, Vestre, Thurø og Tved skole. Fra hver skole deltager bestyrelsesformand, MED-repr. Og skoleleder. Dato: 26/ /15327 Drøftet i en fælles dialog blandt alle deltagere i mødet. Tved skole Høringssvar skal ses som opmærksomhedspunkter som bør iagttages. Bekymring for bevarelse af kompetencer ift. fx I-klasse og læsekompetencecenter. Ny struktur kan give ændring i fordelingerne og fagligheden. Er spørgsmålene blevet besvaret på en tilfredsstillende måde? Der Er spørgsmålene er fortsat uklarhed blevet om: besvaret på en tilfredsstillende måde? Ja Høringssvaret udtrykker usikkerhed om den videre udvikling af kompetencecentre. Svar: Er ikke færdigudviklet. Skal ske i et samarbejde/dialog. er noget ekstra/nyt, der skal bygges op. Ikke nødvendigvis afhængig af strukturen. Bekymring for at visitationskompetencen og budgetansvar ikke følges. Svar: Der har hidtil ikke været uenighed mellem skole og familieafdelingen, når et barn er blevet visiteret til heldagsskole. PPR: Forslag om at skolelederen deltager i visitationsmøderne. Er I enige i den foreslåede struktur? Ja, overordnet. Ovenstående er godkendt af skolebestyrelsesformand, MED-repr. og skoleleder på Tved.

9 Møde om struktur om specialtilbud 18/ Deltagere: Byhaveskolen, Den Nye Heldagsskole og Tåsingeskolen. Fra hver skole deltager bestyrelsesformand, MED-repr. Og skoleleder. Dato: 18/ /15327 Tåsingeskolen Ingen spørgsmål Er spørgsmålene blevet besvaret på en tilfredsstillende måde? OK. OK Er I enige i den foreslåede struktur? Ja Ovenstående er godkendt af MED-repr., skolebestyrelsesformand og skoleleder ved Tåsingeskolen.

10 Møde om struktur om specialtilbud 26/ Deltagere: Skårup og Vestermarkskolen. Dato: 26/ /15327 Vestermarkskolen Vestermarkskolen: Vil PPR s rolle som konsultativ mindskes, kommer PPR for langt væk fra almenskolen ift. at specialtilbud ikke længere er på skolen? Svar: PPR vil have uændret rolle/rammen er uændret for almen. Men vil selvfølgelig ikke komme ift. specialtilbud. Samarbejde vil også gå på samarbejde med små hold. Vestermarkskolen udtrykker bekymring for at miste faglighed, hvis man mister Værkstedsklassen. Svar: Skal ske via kompetencecentre. Bekymring ift. muligheden for indfasning./afstand mellem special- og almenområde. Bekymring for at fokus ville blive på kompetencecentrene fra PPR. Svar: Jo færre elever i segr. tilbud, jo mere assistance fra PPR i almenskoler. Er spørgsmålene blevet besvaret på en tilfredsstillende måde? Ja. Vestermarkskolen: Positiv for faglige kompetencecentre. Mangler viden om kompetencecentre. Vil gerne være en del af kompetencecenter. Svar: Udvikling af kompetencecenter skal ske i samarbejde m. skolerne. Kompetencecenter skal ses som et nyt tiltag til understøttelse af almenområdet. Vestermarkskolen er enig i resursens størrelse, idet der er forventes behov for den øgede resurse. Er I enige i den foreslåede struktur? Ja, at der arbejdes videre med det fremlagte grundlag. Evt. at volumen ikke samles få steder. Vestermarkskolen vil gerne fx bevare Værkstedsklassen som et tilbud. Dermed også styrkelse af yderområder. Drøftelse af mulig placering af modtagelsesklasse, herunder sammenhæng med kompetencer ifm. asylskole. Ovenstående notat er godkendt af skolebestyrelsesformand, MED-repr. og skoleleder ved Vestermarkskolen.

11 Møde om struktur om specialtilbud 26/ Deltagere: Stokkebækskolen, Tved, Thurø og Vestre. Dato: 26/ /15327 Drøftet i en fælles dialog blandt alle deltagere i mødet. Vestre Vestre har ikke afgivet høringssvar. Drøftelse af Vestre s bekymring ift. om øvebaner følger skoler med specialtilbud. Svar: Skelne mellem øvebaner og udslusningsforløb. Er spørgsmålene blevet besvaret på en tilfredsstillende måde? Ja Drøftelse af om en resurse på 1 mio. kr. er tilstrækkeligt. Svar: Ses ift. en forventning om et behov. Men er svært at fastsætte. Vestre spørger til en evt. overvejelse om styrkelse af PPR konsulentbistand til skolerne i en overgangsperiode. PPR: har undervisningskompetencen, så der skal være samarbejde mellem PPR og kompetencecentre. Vestre udtrykker bekymring for om skoler med lavt rådighedsbeløb har den økonomiske volumen, når børn visiteres til heldagsskole. Bekymring for at visitationskompetencen og budgetansvar ikke følges. Svar: Der har hidtil ikke været uenighed mellem skole og familieafdelingen, når et barn er blevet visiteret til heldagsskole. PPR: Forslag om at skolelederen deltager i visitationsmøderne. specialstruktur? Er I enige i den foreslåede struktur? Ikke afgivet høringssvar. Ovenstående notat er godkendt af skolebestyrelsesformand, MED-repr. og skoleleder ved Vestre.

12 Møde om struktur om specialtilbud 26/ Deltagere: Nymarkskolen og Ørkildskolen Dato: 26/ /15327 Ørkildskolen Ørkildskolen anbefaler forslaget om strukturen. Drøftelse af Ørkildskolens spørgsmål, som primært omhandler resursestyringsmodellen, herunder anvendelse af KORA s model. Spørgsmålene vedrører ikke selve strukturen på specialområdet. Ørkildskolen udtrykker bekymring ift. de fysiske rammer/muligheder for holddannelsen. Svar: Skal også sammenhæng med modtagelsesklasser. Er spørgsmålene blevet besvaret på en tilfredsstillende måde? Ja. Ørkildskolen opfordrer til en nærmere beskrivelse. Vigtigt med medarbejderinddragelse i processen om kompetencecentre. Svar: Skal ske i dialogen mellem skolerne. Skal bygges op. Foreløbig kun principper. Ørkildskolen ser udviklingsmuligheder i kompetencecentrene ift. understøttelse af almenskolen. Svar: er noget nyt, som kan understøtte den igangværende øgede inklusion og understøtte almenområdet. Drøftelse af resursetildelingen, som skal ses som en samlet resurse (skoledel og socialdel) Er I enige i den foreslåede struktur? Ja Ovenstående er godkendt af skolebestyrelsesformand, MED-repr. og skoleleder ved Ørkildskolen.

13 Møde om struktur om specialtilbud 18/ Deltagere: Byhaveskolen, Den Nye Heldagsskole og Tåsingeskolen. Dato: 18/ /15327 Byhaveskolen Spørgsmål om takstudregning. Svar: Der er uændrede vilkår. Er spørgsmålene blevet besvaret på en tilfredsstillende måde? Ja. OK OK. Er I enige i den foreslåede struktur? Ja. Ovenstående godkendt af MED-repr., bestyrelsesformand og skoleleder for Byhaveskolen.

14 Møde om struktur om specialtilbud 18/ Deltagere: Byhaveskolen, Den Nye Heldagsskole og Tåsingeskolen. Dato: 18/ /15327 Den Nye Heldagsskole Spørgsmål om: Rammer, målgruppe og psykisk arbejdsmiljø. Svar: Målgruppen er ikke anderledes end den hidtidige elevgruppe, men med ændring i tyngden. Uændret visitations/skoleplaceringsproces. I høringssvaret gøres opmærksom på lokale-udfordringer (som også er eksisterende problemer i dag) ift antallet lokaler og problem m. mulighed for fleksibilitet i den forbindelse. Bekymring ift /skole, glidninger ift. målgruppe i Centerafd., og forældreinddragelse. Svar: Proces igangsættes ift. de nærmere beskrivelser. Udtrykker bekymring over overgangsperioden. Svar: Udfasning sker på elevernes præmisser i lighed med udfasning af øvrige tilbud. Er spørgsmålene blevet besvaret på en tilfredsstillende måde? Ja. Enig i at der skal etableres kompetencecentre. Ønsker dog en kvalificering (ikke en ny høring). For at kunne anbefale kompetencecentrene ønskes beskrivelse af indhold. Nærværende møde ses også som en del af denne kvalificering. Materiale fra hele processen ift strukturændring kan også bringes med i beskrivelserne. Enig i modellen. Udtrykker dog bekymring om hvorvidt resursen er tilstrækkelig. Er I enige i den foreslåede struktur? Ja. Ovenstående er godkendt af MED-repr., bestyrelsesformand og skoleleder ved Den Nye Heldagsskole.

GARANTI-TILDELING. Elevtal pr. 5. september På baggrund af beløb pr. elev (løn) for skoleår 2011/12 (2011-niveau) 21. febr. 2012, rettet 1.

GARANTI-TILDELING. Elevtal pr. 5. september På baggrund af beløb pr. elev (løn) for skoleår 2011/12 (2011-niveau) 21. febr. 2012, rettet 1. GARANTI-TILDELING. Elevtal pr. 5. september 2011. På baggrund af beløb pr. elev (løn) for skoleår 2011/12 (2011-niveau) 21. febr. 2012, rettet 1.m Beregning af garanti-tildeling v. udvalgte gn.snitlige

Læs mere

Forslag til justering af struktur og ændring af ressourcetildelingsmodel

Forslag til justering af struktur og ændring af ressourcetildelingsmodel Forslag til justering af struktur og ændring af ressourcetildelingsmodel 19/8649 Beslutningstema Skoleafdelingen har analyseret struktur og ressourcetildeling på specialundervisningsområdet og har på den

Læs mere

1. Byhaveskolen skolebestyrelse og MED-udvalg Issø-skolen skolebestyrelse Issø-skolen MED-udvalg 8

1. Byhaveskolen skolebestyrelse og MED-udvalg Issø-skolen skolebestyrelse Issø-skolen MED-udvalg 8 Reduktionsforslag ifm. budget 2019 i høring efter møde i Børne- og Ungeudvalget d. 12. november 2018 Høringsperiode: 13. november 2018 27. november 2018 Liste over høringssvar Nr. Høringssvar Side 1. Byhaveskolen

Læs mere

Ny resurcemodel for ny heldagsskole og nye heldagsklasser

Ny resurcemodel for ny heldagsskole og nye heldagsklasser Ny resurcemodel for ny heldagsskole og nye heldagsklasser sendt i høring på møde i Udvalget for Børn og Unge d. 13. januar 2016 Høringsperiode: 14. januar 14. marts 2016 Liste over høringssvar Nr. Høringssvar

Læs mere

Revideret Styrelsesvedtægt på Skoleområdet. Høringssvar. Liste over høringssvar. 1. Byhaveskolen - Skolebestyrelsen. 2. Issø-skolen - Skolebestyrelsen

Revideret Styrelsesvedtægt på Skoleområdet. Høringssvar. Liste over høringssvar. 1. Byhaveskolen - Skolebestyrelsen. 2. Issø-skolen - Skolebestyrelsen Revideret Styrelsesvedtægt på Skoleområdet Sendt i høring af Børne- og Ungeudvalget d. 5. december 2018 Høringsperiode: 6. december 18. januar 2019 Liste over høringssvar Nr. Høringssvar 1. Byhaveskolen

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2013/ /27

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2013/ /27 ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 1/1-/ INDHOLD 1 Indledning og hovedforudsætninger Modelmæssige forudsætninger Elevfordelingstabeller 9 Elevtalsprognosens hovedresultater 1 Resultattabeller 1 Elevtalsprognosen

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2014/15-2027/28

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2014/15-2027/28 ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE /-/ INDHOLD Indledning og hovedforudsætninger Modelmæssige forudsætninger Elevfordelingstabeller 9 Elevtalsprognosens hovedresultater Resultattabeller 6 Elevtalsprognosen

Læs mere

Referat Børne- og Ungeudvalget's møde Onsdag den Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3

Referat Børne- og Ungeudvalget's møde Onsdag den Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Referat Børne- og Ungeudvalget's møde Onsdag den 07-03-2018 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Henrik Nielsen, Karl Magnus Bidstrup, Maria Haladyn, Mette Kristensen, Steen Tinning, Torben Frost, Jens

Læs mere

Uddannelsespolitikken i Svendborg Kommune. Høringssvar. Liste over høringssvar. 1. Byhaveskolen - Bestyrelsen. 2. Issø-skolen - Skolebestyrelsen

Uddannelsespolitikken i Svendborg Kommune. Høringssvar. Liste over høringssvar. 1. Byhaveskolen - Bestyrelsen. 2. Issø-skolen - Skolebestyrelsen Uddannelsespolitikken i Svendborg Kommune Sendt i høring af Børne- og Ungeudvalget d. 3. april 209 Høringsperiode: 9. april 209 4. maj 209 Liste over høringssvar Nr. Høringssvar. Byhaveskolen - Bestyrelsen

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2018/ /32

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2018/ /32 ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2018/19-2031/32 INDHOLD 1 Indledning og hovedforudsætninger 4 2 Modelmæssige forudsætninger 7 3 Elevfordelingstabeller 9 4 Elevtalsprognosens hovedresultater 15 5 Resultattabeller

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2017/ /31

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2017/ /31 ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2017/18-2030/31 INDHOLD 1 Indledning og hovedforudsætninger 4 2 Modelmæssige forudsætninger 7 3 Elevfordelingstabeller 9 4 Elevtalsprognosens hovedresultater 15 5 Resultattabeller

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2016/ /30

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2016/ /30 ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2016/17-2029/30 INDHOLD 1 Indledning og hovedforudsætninger 4 2 Modelmæssige forudsætninger 7 3 Elevfordelingstabeller 9 4 Elevtalsprognosens hovedresultater 15 5 Resultattabeller

Læs mere

ForårsSFO - Analyse og forslag til plan for etablering

ForårsSFO - Analyse og forslag til plan for etablering ForårsSFO - Analyse og forslag til plan for etablering 18/21661 Beslutningstema Fremlæggelse af analyse af mulighed for etablering af forårssfo og beslutning om etablering af forårssfo som det pædagogiske

Læs mere

Center for Ejendomme og Teknisk Service. Distrikter

Center for Ejendomme og Teknisk Service. Distrikter Center for Ejendomme og Teknisk Service Distrikter 1 Distrikter i Ejendomsservice Dette oplæg præsenterer 2 modeller for distriktsinddeling Modellerne er udarbejdet på baggrund af drøftelser af tidligere

Læs mere

Ny struktur for specialtilbud

Ny struktur for specialtilbud Ny struktur for specialtilbud sendt i høring på møde i Udvalget for Børn og Unge d. 13. januar 2016 Høringsperiode: 14. januar 14. marts 2016 Liste over høringssvar Nr. Høringssvar 1. Issø-skolen skolebestyrelsen

Læs mere

Bilag Avedøre Skole, skolebestyrelsen

Bilag Avedøre Skole, skolebestyrelsen Bilag 1 Høringssvar Bemærkninger Center for Skole og Uddannelses kommentarer 1. Bestyrelsen er opmærksom på, at de økonomiske konsekvenser for skolen vil blive en anelse mindre, hvis den senest foreslåede

Læs mere

Visitationspraksis omkring integrerende og segregerende tilbud fra februar 2012. Acadre 11-43140 løb.nr.:22571. KIM: (Koordinerende Interne Møder)

Visitationspraksis omkring integrerende og segregerende tilbud fra februar 2012. Acadre 11-43140 løb.nr.:22571. KIM: (Koordinerende Interne Møder) Procesforløb for skoler op til visitation Barn / ung i vanskeligheder i almenundervisningen Skolen/teamet undersøger egne handlinger og muligheder: SP-modellen Vækstmodellen Cooperativ learning Klasseledelse

Læs mere

Referat Udvalget for Børn og Unge's møde Onsdag den Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3

Referat Udvalget for Børn og Unge's møde Onsdag den Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Referat Udvalget for Børn og Unge's møde Onsdag den 06-04-2016 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Mette Kristensen, Dorthe Ullemose, Andreas Pless, Mads Fredeløkke, Pia Dam, Susanne Gustenhoff, Arne

Læs mere

FORORD... 3 DEFINITIONER OG FORSTÅELSER AF INKLUSION... 4

FORORD... 3 DEFINITIONER OG FORSTÅELSER AF INKLUSION... 4 Inklusion 2011 [1] Indholdsfortegnelse FORORD... 3 DEFINITIONER OG FORSTÅELSER AF INKLUSION... 4 VISION FOR DEN INKLUDERENDE FOLKESKOLE I SVENDBORG KOMMUNE... 5 Kvalitetskriterier i den inkluderende skole...

Læs mere

Godkendelse af merforbrug på specialområdet - 2. behandling

Godkendelse af merforbrug på specialområdet - 2. behandling Punkt 2. Godkendelse af merforbrug på specialområdet - 2. behandling 2015-057885 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender følgende ændringer i forhold til 1. behandlingen af sagen om finansiering af

Læs mere

Skolen betaler for pladser til ekskluderede elever.

Skolen betaler for pladser til ekskluderede elever. NOTAT 28. januar 2013 Sagsbehandler: Dok.nr.: 2012/0062501-7 Skoleafdelingen Supplerende notat om økonomimodel, der understøtter øget inklusion Undervisningsudvalget drøftede på mødet den 21. januar 2013

Læs mere

Dialogmøde. Transskribering af flipover fra dialogmøde den 24. april 2013 vedr. status på ændringer af skolestrukturen. Børn og Unge afdelingen

Dialogmøde. Transskribering af flipover fra dialogmøde den 24. april 2013 vedr. status på ændringer af skolestrukturen. Børn og Unge afdelingen Transskribering af flipover fra dialogmøde den 24. april 2013 vedr. status på ændringer af skolestrukturen Bilag til møde i udvalget for børn og unge d. 12/6 2013, sag 12/38364 Børn og Unge afdelingen

Læs mere

Justering af struktur/ændring af ressourcetildelingsmodel

Justering af struktur/ændring af ressourcetildelingsmodel Justering af struktur/ændring af ressourcetildelingsmodel sendt i høring af Børne- og Ungeudvalget d. 12. juni 2019 Høringsperiode: 13. juni 20. august 2019 Liste over høringssvar Nr. Høringssvar 1. Byhaveskolen

Læs mere

Referat Udvalget for Børn og Unge's møde Onsdag den Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3

Referat Udvalget for Børn og Unge's møde Onsdag den Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Referat Udvalget for Børn og Unge's møde Onsdag den 11-5-16 Kl. 15: Udvalgsværelse Deltagere: Mette Kristensen, Dorthe Ullemose, Andreas Pless, Mads Fredeløkke, Pia Dam, Susanne Gustenhoff, Arne Ebsen

Læs mere

Tillægsdagsorden Byrådet's møde Tirsdag den Kl. 17:00 Byrådssalen

Tillægsdagsorden Byrådet's møde Tirsdag den Kl. 17:00 Byrådssalen Tillægsdagsorden Byrådet's møde Tirsdag den 20-12-2016 Kl. 17:00 Byrådssalen Deltagere: Lars Erik Hornemann, Birger Jensen, Mette Kristensen, Jesper Ullemose, Ulla Larsen, Ulrik Sand Larsen, Hanne Ringgaard

Læs mere

Notatet er udarbejdet på baggrund af drøftelser på kommunalbestyrelsens budgetseminar august 2015.

Notatet er udarbejdet på baggrund af drøftelser på kommunalbestyrelsens budgetseminar august 2015. Notat vedr. Heldagsklassetilbud i Faaborg-Midtfyn Kommune Notatet er udarbejdet på baggrund af drøftelser på kommunalbestyrelsens budgetseminar august 2015. Notatet indeholder en beskrivelse af en ændring

Læs mere

Høringssvar vedr. SFO ressourcetildeling fra Rantzausminde Skole

Høringssvar vedr. SFO ressourcetildeling fra Rantzausminde Skole Høringssvar vedr. SFO ressourcetildeling fra Rantzausminde Skole I forhold til det materiale, der er sendt høring vedrørende resursetildeling SFO området, vil bestyrelsen på Rantzausminde Skole gerne knytte

Læs mere

NOTAT. Analyse - Inklusion og incitamentsstruktur

NOTAT. Analyse - Inklusion og incitamentsstruktur NOTAT Børne og Uddannelsesforvaltningen Analyse - Inklusion og incitamentsstruktur Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Kort resume og hovedkonklusion I 2014 og 2015, hvor inklusionsprocenten var meget høj,

Læs mere

NY SKOLE- STRUKTUR. Administrationens indstilling til ny samlet skolestruktur i Svendborg Kommune

NY SKOLE- STRUKTUR. Administrationens indstilling til ny samlet skolestruktur i Svendborg Kommune NY SKOLE- STRUKTUR Administrationens indstilling til ny samlet skolestruktur i Svendborg Kommune Østre Skole, Vestre Skole og Thurø Skole ændres til skoler med 0.-6. klasse. Der etableres en ny skole for

Læs mere

Budget 2019 Børne- og Ungeudvalget

Budget 2019 Børne- og Ungeudvalget Skoleområdet 1. Besparelse på PPR s budget til befordring -700-700 -700-700 2. Regulering af SFO-budget -1.000-1.000-1.000-1.000 3. Regulering af budget til personlig assistance -400-1.000-1.000-1.000

Læs mere

PPR betjening Skole- og Dagtilbud Tale-hørekons. Incl koord. møder. Katarina Kirkedal Jensen Karin B. Raunholst Marianne Viby Nielsen

PPR betjening Skole- og Dagtilbud Tale-hørekons. Incl koord. møder. Katarina Kirkedal Jensen Karin B. Raunholst Marianne Viby Nielsen koord. Område 1. GUDME Stokkebækskolen (Gudme) Katarina Kirkedal Jensen Karin B. Raunholst Marianne Viby Nielsen Stokkebækskolen (Gudbjerg, Hesselager) Katarina Kirkedal Jensen Karin B. Raunholst Marianne

Læs mere

Udfordringer til alle og uddannelse til flere

Udfordringer til alle og uddannelse til flere Udfordringer til alle og uddannelse til flere Byrådets plankonference Resurse tildeling 28. marts 2017 Almen-området Før og nu Nuværende model (budget 2017) Grundtildeling 2,3 mio.kr. til skoler/matrikler

Læs mere

5. oktober 2013 Skole og Forældre seminar for forældrebestyrelser

5. oktober 2013 Skole og Forældre seminar for forældrebestyrelser 5. oktober 2013 Skole og Forældre seminar for forældrebestyrelser Hvad skal skolebestyrelserne være opmærksomme på ift. inklusion, enkeltintegration og ressourcecentre? V. Majbrit Møller, udviklingskonsulent

Læs mere

Forældre Fremmer Fællesskabet. Kursus for skolebestyrelser i Svendborg Kommune Den 3. oktober 2013

Forældre Fremmer Fællesskabet. Kursus for skolebestyrelser i Svendborg Kommune Den 3. oktober 2013 Forældre Fremmer Fællesskabet Kursus for skolebestyrelser i Svendborg Kommune Den 3. oktober 2013 Skole og Forældre & Det Centrale Handicapråd Hvem er jeg? Peter Bjerregaard Andersen Privat: 4 børn 17,

Læs mere

Referat Udvalget for Børn og Unge's møde Onsdag den Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3

Referat Udvalget for Børn og Unge's møde Onsdag den Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Referat Udvalget for Børn og Unge's møde Onsdag den 09-11-2016 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Mette Kristensen, Dorthe Ullemose, Andreas Pless, Mads Fredeløkke, Pia Dam, Susanne Gustenhoff, Arne

Læs mere

2. Kolonne 2: Ressourcetildeling. Den viser den foreløbige beregning af skoletildelingerne i 2019 med nuværende model.

2. Kolonne 2: Ressourcetildeling. Den viser den foreløbige beregning af skoletildelingerne i 2019 med nuværende model. BØRN OG UNGE NOTAT Dato: December 2018 Center for Udvikling og Økonomi CUOAB/CUOAW Forklaring på bilag til sagen Ressourcetildeling til skoleområdet (punkt nr. 162 ved BFU møde den 12. december 2018) Side

Læs mere

Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne

Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne 1. december 2010 behandlede Børne- og Ungdomsudvalget et notat vedrørende nye økonomiog styringsmodeller for specialundervisningsområdet. Udvalget

Læs mere

Bilag 4: Andre kommuners erfaringer med udlægning af budget- og visitationsansvar vedr. specialundervisning

Bilag 4: Andre kommuners erfaringer med udlægning af budget- og visitationsansvar vedr. specialundervisning Bilag 4: Andre kommuners erfaringer med udlægning af budget- og visitationsansvar vedr. specialundervisning I Hillerød Kommune lægges en beslutning om udlægning af budget og visitationskompetence til skoler

Læs mere

Nr. Høringssvar Side

Nr. Høringssvar Side Reduktionsforslag ifm. budget 2019 i høring efter møde i Børne- og Ungeudvalget d. 4. april 2018 Høringsperiode: 6. april 2018 30. april 2018 Liste over høringssvar Nr. Høringssvar Side 1. Byhaveskolen

Læs mere

Screening af faglokaler

Screening af faglokaler Screening af faglokaler Der er foretaget en besigtigelse af faglokalerne på alle kommunens folkeskoler, undtaget Thurø Skole og Tåsingeskolen. Besigtigelserne er foretaget i uge 42 og 43. Der er foretaget

Læs mere

Demografiregulering af budget for Pædagogisk-Psykologisk Rådgivning (PPR) og ressourcepædagoger

Demografiregulering af budget for Pædagogisk-Psykologisk Rådgivning (PPR) og ressourcepædagoger Demografiregulering af budget for Pædagogisk-Psykologisk Rådgivning (PPR) og ressourcepædagoger 1. Baggrund og indhold I forbindelse med vedtagelsen af Budget 2013-16 vedtog direktionen, at der skulle

Læs mere

Folkeskolens kvalitetsrapport 2012 2013

Folkeskolens kvalitetsrapport 2012 2013 Folkeskolens kvalitetsrapport 2012 2013 Tværgående rapport Børn og Unge Indhold 1 Forord... 3 2 Skolernes Kvalitetsrapport... 4 2.1 Perspektiver i forberedelsen af skolen anno august 2014... 4 2.2 Læsevejledning...

Læs mere

Tale-hørekons. Incl koord. møder. Anette Christoffersen Vestermarkskolen - Værkstedsklassen

Tale-hørekons. Incl koord. møder. Anette Christoffersen Vestermarkskolen - Værkstedsklassen Psykolog incl. Koord. og tværf. koord. koord. Område 1. GUDME Stokkebækskolen (Gudme) Katarina Kirkedal Jensen Karin B. Raunholst Marianne Viby Nielsen Stokkebækskolen (Gudbjerg, Hesselager) Katarina Kirkedal

Læs mere

Tale-hørekons. Incl koord. møder

Tale-hørekons. Incl koord. møder Område 1. GUDME Stokkebækskolen (Gudme) Stokkebækskolen (Gudbjerg, Hesselager) Psykolog Koord. og tværf. koord. koord. Katarina Kirkedal Jensen Karin B. Raunholst Marianne Viby Nielsen Trine T. Viskum

Læs mere

Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune

Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune Formål: 31.10.2017 Sagsnr. 17/11175 Kommissoriet skal angive pejlemærker og retning for de konkrete forslag til omlægning af

Læs mere

Serviceniveau-reduktioner

Serviceniveau-reduktioner CENTER FOR ØKONOMI Dato: 23. september 2019 Tlf. dir.: 2479 8824 E-mail: jba2@balk.dk Kontakt: Jeppe Bønløkke Bang Sagsid: 00.30.04-P05-3-19 Serviceniveau-reduktioner 2020-2023 Børne- og Skoleudvalget/Ramme

Læs mere

SPECIALUNDERVISNING OG SPECIALPÆDAGOGISK BISTAND I FREDENSBORG KOMMUNE

SPECIALUNDERVISNING OG SPECIALPÆDAGOGISK BISTAND I FREDENSBORG KOMMUNE SPECIALUNDERVISNING OG SPECIALPÆDAGOGISK BISTAND I FREDENSBORG KOMMUNE Politiske målsætninger for skolernes specialundervisning og specialpædagogisk bistand i det almindelige undervisningsmiljø Forord

Læs mere

Tale-hørekons. Incl koord. møder. Anette Christoffersen Vestermarkskolen - Værkstedsklassen

Tale-hørekons. Incl koord. møder. Anette Christoffersen Vestermarkskolen - Værkstedsklassen Psykolog incl. Koord. og tværf. koord. koord. Område 1. GUDME Stokkebækskolen (Gudme) Katarina Kirkedal Jensen Karin B. Raunholst Marianne Viby Nielsen Stokkebækskolen (Gudbjerg, Hesselager) Katarina Kirkedal

Læs mere

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Specialundervisning

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Specialundervisning Punkt 4. Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Specialundervisning 2018-019018 Skoleforvaltningen indstiller, at orienteres, drøfter og tilkendegiver i hvilket omfang, konklusionerne skal indgå i

Læs mere

En rummelig og inkluderende skole

En rummelig og inkluderende skole En rummelig og inkluderende skole Af Camilla Jydebjerg og Kira Hallberg, jurister Den rummelige folkeskole er et af de nøglebegreber, som har præget den skolepolitiske debat de sidste mange år. Både på

Læs mere

Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling

Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling Punkt 3. Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling 2015-057885 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender at der gennemføres en reduktion af ressourcerne til DUS-tilbuddene

Læs mere

Notat om høringssvar i forbindelse med lukning af Egebækskolen

Notat om høringssvar i forbindelse med lukning af Egebækskolen Notat om høringssvar i forbindelse med lukning af Egebækskolen Sagen har været i høring i perioden fra den 19. februar til den 15. april 2015. Der er modtaget høringssvar fra: Egebækskolens skolebestyrelse

Læs mere

Bilag 1 - Høringsmateriale

Bilag 1 - Høringsmateriale Bilag 1 - Høringsmateriale 1.1 Forklaring til Scenarie 1 BØRN OG UNGE NOTAT Dato: December 2018 Center for Udvikling og Økonomi CUOAB/CUOAW Forklaring på bilag til sagen Ressourcetildeling til skoleområdet

Læs mere

Budgetopfølgning pr Børne- og Ungeudvalget

Budgetopfølgning pr Børne- og Ungeudvalget (Mio. kr.) Løbende priser Økonomisk oversigt Regnskab 2018 Vedtaget budget 2019 Korrigeret budget 2019 (1) Forventet regnskab 2019 Afvigelse i forhold til korr. Budget Drift Serviceudgifter i alt 972,9

Læs mere

VIDENS NOTAT OM SPECIALUNDERVISNING OG VALG AF STYRINGSMODEL EN KORT OPSAMLING AF FRA DE SENERE ÅRS NATIONALE UNDERSØGELSER

VIDENS NOTAT OM SPECIALUNDERVISNING OG VALG AF STYRINGSMODEL EN KORT OPSAMLING AF FRA DE SENERE ÅRS NATIONALE UNDERSØGELSER VIDENS NOTAT OM SPECIALUNDERVISNING OG VALG AF STYRINGSMODEL EN KORT OPSAMLING AF FRA DE SENERE ÅRS NATIONALE UNDERSØGELSER UDVALGET FOR BØRN OG SKOLE 26. SEPTEMBER 2018 Notatet omhandler: Notatet er udarbejdet

Læs mere

NOTAT. Antallet af elever definerer tildelingen af personaleressourcer efter følgende parametre:

NOTAT. Antallet af elever definerer tildelingen af personaleressourcer efter følgende parametre: SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD NOTAT Emne: Til: Ressourcetildelingsmodel - folkeskolen Byrådet Dato: 23. januar 2014 Sagsbeh.: Thomas Petersen Sagsnr.: Tildelingsmodellen i Solrød Kommune er baseret

Læs mere

Specialpædagogisk Bistand og Specialtilbud i Faxe Kommune

Specialpædagogisk Bistand og Specialtilbud i Faxe Kommune Specialpædagogisk Bistand og Specialtilbud i Faxe Kommune Baggrund for ændring af folkeskoleloven i 2012 Stor vækst i antal af elever med behov for specialpædagogisk bistand Almenundervisningen ønskes

Læs mere

Kvalitetsrapporter i folkeskolen 2013/2014. Høringssvar. 1. Skolebestyrelsen ved Issø-skolen. 2. Skolebestyrelsen ved Nymarkskolen

Kvalitetsrapporter i folkeskolen 2013/2014. Høringssvar. 1. Skolebestyrelsen ved Issø-skolen. 2. Skolebestyrelsen ved Nymarkskolen sendt i høring på møde i Udvalget for Børn og Unge d. 3. februar 2015 Høringsperiode: 5. februar 24. februar 2015 Liste over høringssvar Nr. Høringssvar 1. Skolebestyrelsen ved Issø-skolen 2. Skolebestyrelsen

Læs mere

Byrådet Beslutning: Styrkelse af inklusionsindsatsen ved Lyngholmskolen Sagsnr. i ESDH: 18/578

Byrådet Beslutning: Styrkelse af inklusionsindsatsen ved Lyngholmskolen Sagsnr. i ESDH: 18/578 Beslutning: Styrkelse af inklusionsindsatsen ved Lyngholmskolen Sagsnr. i ESDH: 18/578 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for skole og ungdomsuddannelse Udvalget for Skole og Ungdomsuddannelse

Læs mere

Ændring af socioøkonomisk tildelingsmodel for skolerne

Ændring af socioøkonomisk tildelingsmodel for skolerne Ændring af socioøkonomisk tildelingsmodel for skolerne sendt i høring på møde i Udvalget for Børn og Unge d. 1. december 2015 Høringsperiode: 2. december 10. januar 2016 Liste over høringssvar Nr. Høringssvar

Læs mere

Oversigt over svarene i høringen vedr. det alternative forslag til placering af specialtilbuddene

Oversigt over svarene i høringen vedr. det alternative forslag til placering af specialtilbuddene Oversigt over svarene i høringen vedr. det alternative forslag til placering af specialtilbuddene Dato: 13. november 2014 Skole Kommentar Kommentar fra Center for Skoler og Institutioner Egebjergskolen

Læs mere

Forslag til indsatser og modeller. Principper for inklusion

Forslag til indsatser og modeller. Principper for inklusion ØGET INKLUSION OG ÆNDRET VISITATION UDKAST TIL POLITISK Principper Datagrundlag Forslag til indsatser og modeller Måltal 2020 Vision 2025 Alle børn indgår i fællesskaber, der fremmer læring og motiverer

Læs mere

Hvordan sparer man 45 mio. kr. på specialundervisning og det børnesocialeområde med skindet på næsen?

Hvordan sparer man 45 mio. kr. på specialundervisning og det børnesocialeområde med skindet på næsen? Hvordan sparer man 45 mio. kr. på specialundervisning og det børnesocialeområde med skindet på næsen? Børne - og Kulturdirektør Klaus Nørskov og Børne - og Familiechef Bente Schoubye Disposition Baggrund

Læs mere

Serviceniveaubeskrivelse for specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand

Serviceniveaubeskrivelse for specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand Serviceniveaubeskrivelse for specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand Side / afsnit Nuværende formulering Handicaprådets kommentarer Forvaltningens indstilling s. 2 afsnit: PROCEDURE FOR

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Casebeskrivelse

KERTEMINDE KOMMUNE. Casebeskrivelse KERTEMINDE KOMMUNE Casebeskrivelse 58 Overblik Region: Region Syddanmark Kommunestørrelse: 23.787 Socioøkonomisk indeks: Mellem Antal folkeskoler: 7 (inkl. et 10. klassecenter) Antal elever: Total:3146

Læs mere

Referat fra det årlige dialogmøde med forældreråd og skolebestyrelse den 12. maj 2011.

Referat fra det årlige dialogmøde med forældreråd og skolebestyrelse den 12. maj 2011. Referat fra det årlige dialogmøde med forældreråd og skolebestyrelse den 12. maj 2011. Velkomst ved skolebestyrelsesformand Gitte Schmidt som orienterede om skolebestyrelsens arbejde: Det første den nytiltrådte

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Medborgerhuset

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Medborgerhuset Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Mødet den 08.04.2019 kl. 17.00-18.00 Medborgerhuset Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 2 Godkendelse af merforbrug på specialområdet - 2. behandling

Læs mere

Sammenskrivning af høringssvar Ny resursetildeling for dagtilbud (0-6 år)

Sammenskrivning af høringssvar Ny resursetildeling for dagtilbud (0-6 år) Sammenskrivning af høringssvar Ny resursetildeling for dagtilbud (0-6 år) Emne Udvalget for Børn og Unge har på mødet d. 4. maj 2011 besluttet, at principper for ny resursetildeling for dagtilbud skal

Læs mere

Forslag til ny skolestruktur i Køge Kommune

Forslag til ny skolestruktur i Køge Kommune Forslag til ny skolestruktur i Køge Kommune 1 Hvorfor forslag om ny skolestruktur? Køge Kommunes skolevæsen skal over de næste år foretage besparelser svarende til ca. 40 millioner kr. for at bidrage til

Læs mere

Høring vedr. inklusion

Høring vedr. inklusion Punkt 3. Høring vedr. inklusion 2017-019916 Skoleforvaltningen indstiller at Skoleudvalget godkender, at der fremadrettet styres efter en vision for 2025 på inklusionsområdet og at del-målsætningen for

Læs mere

Høringspart Pointer i høringssvar Forvaltningens kommentarer

Høringspart Pointer i høringssvar Forvaltningens kommentarer Høringspart Pointer i høringssvar Forvaltningens kommentarer Haverslev-Ravnkilde Skole Skørping Skole Sortebakkeskolen Bakker op om tildelingsmodellens decentrale handlemuligheder. Påpeger den budgetmæssige

Læs mere

Statusanalysen. Syvstjerneskolen 2011. DETALJERET SKOLERAPPORT Sammenligning med kommunens skoler

Statusanalysen. Syvstjerneskolen 2011. DETALJERET SKOLERAPPORT Sammenligning med kommunens skoler Statusanalysen Syvstjerneskolen 2011 DETALJERET SKOLERAPPORT Sammenligning med kommunens skoler 1. Svaroversigt Skole 1 Lærer 43 Forældre 48 Elev 185 1 2. Elevernes svar 9a: Jeg er glad for at gå i skole

Læs mere

Derfor kan det være meget svært at oparbejde en høj faglighed omkring tosprogsområdet. Det kan derfor være omkostningsfuldt at løse opgaven.

Derfor kan det være meget svært at oparbejde en høj faglighed omkring tosprogsområdet. Det kan derfor være omkostningsfuldt at løse opgaven. Til Skoleudvalget Aalborg Kommune. Høringssvar vedr. ny model på tosprogsområdet. Att. Ruth Magnussen. Overordnet Nørholm skole er en skole der ligger i et område med meget få lejeboliger. Det vil derfor

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august Stevns Dagskole. Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august Stevns Dagskole. Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning 12.03.19 April 2019 S. 1/11 Indhold 1 - Indledning...3 2 - Model 5 30/33 ugentlige timer

Læs mere

ForårsSFO Beskrivelser af de fysiske rammer

ForårsSFO Beskrivelser af de fysiske rammer ForårsSFO Beskrivelser af de fysiske rammer Formelle krav til lokaler Der stilles samme krav til SFO-lokaler, som til forårssfo-lokaler. Krav til undervisningslokalerne adskiller sig fra de to ovenstående

Læs mere

Temadrøftelse af ny visitationsmodel. Skoleudvalget d. 19. april 2016

Temadrøftelse af ny visitationsmodel. Skoleudvalget d. 19. april 2016 Temadrøftelse af ny visitationsmodel Skoleudvalget d. 19. april 2016 Processen indtil nu Politisk behandling: Skoleudvalget besluttede den 17. november 2015 følgende i forhold til visitation: Skoleudvalget

Læs mere

Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler med høringssvar

Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler med høringssvar Punkt 3. Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler 2018-2019 - med høringssvar 2017-030246 Ældre- og Handicapudvalget indstiller til Byrådet at det godkendes, at de værdighedsmidler, der er bundet

Læs mere

Beregninger på baggrund af indgået aftale - skolereform:

Beregninger på baggrund af indgået aftale - skolereform: Udgiftssiden - Almenområdet Flere undervisningstimer i almenundervisningen: Ifølge den indgåede aftale vil undervisningstimetallet blive udvidet med 14 lektioner mere om ugen i forhold til det nuværende

Læs mere

4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune

4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune 4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune 00.30.02-G01-1-16 Resumé Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialskoler, specialklasser mv. på Børne- og Skoleudvalgets

Læs mere

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Partnerskab om Folkeskolen

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Partnerskab om Folkeskolen PARTNERSKAB om Folkeskolen Partnerskab om Folkeskolen Statusanalyse Partnerskab om Folkeskolen DETALJERET RAPPORT 2009 sammenlignet med 2007 1. Svaroversigt Kommune - uden forældre 4 Kommune - med forældre

Læs mere

Østskolen. 1. Skolebestyrelsen Øst, høringssvar vedr. kvalitetsl. Høring vedr. kvalitetsløft af folkeskolen

Østskolen. 1. Skolebestyrelsen Øst, høringssvar vedr. kvalitetsl. Høring vedr. kvalitetsløft af folkeskolen 1. Skolebestyrelsen Øst, høringssvar vedr. kvalitetsl Østskolen Gl. Strandvej 12 4640 Faxe Rolloskolen Telefon 5620 2750 Dato 15. november 2012 j.nr. 00-00-00-0000 Direkte telefon 00 00 00 00 Mail: rolloskolen@faxekommune.dk

Læs mere

Samtlige høringssvar er medsendt til Udvalget for Børn, Unge og Læring som bilag. Nedenfor er uddraget nogle af de kommentarer, der er givet.

Samtlige høringssvar er medsendt til Udvalget for Børn, Unge og Læring som bilag. Nedenfor er uddraget nogle af de kommentarer, der er givet. BILAG 2 Uddrag af høringssvar med forvaltningens bemærkninger Væsentlige temaer og pointer fra høringssvarene Samtlige høringssvar er medsendt til Udvalget for Børn, Unge og Læring som bilag. Nedenfor

Læs mere

Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler med høringssvar

Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler med høringssvar Punkt 3. Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler 2018-2019 - med høringssvar 2017-030246 Ældre- og Handicapudvalget indstiller til byrådet, at det godkendes, at de værdighedsmidler, der er bundet

Læs mere

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Partnerskab om Folkeskolen 2009 DETALJERET RAPPORT

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Partnerskab om Folkeskolen 2009 DETALJERET RAPPORT PARTNERSKAB om Folkeskolen Partnerskab om Folkeskolen Statusanalyse Partnerskab om Folkeskolen 2009 DETALJERET RAPPORT 1. Svaroversigt Kommune - uden forældre 4 Kommune - med forældre 29 Skole - med rapport

Læs mere

KOLDING KOMMUNE. Casebeskrivelse

KOLDING KOMMUNE. Casebeskrivelse KOLDING KOMMUNE Casebeskrivelse 64 Overblik Region: Syddanmark Overblik over styrings- og budgetmodellen Kommunestørrelse: 89.556 Special- og almenundervisningen indgår ikke i den samme delramme Socioøkonomisk

Læs mere

KATRINEDALS SKOLE Vanløse Allé Vanløse - Telefon Fax Internet:

KATRINEDALS SKOLE Vanløse Allé Vanløse - Telefon Fax Internet: Referat fra skolebestyrelsesmøde 3. september 2012 Til stede: Til stede: Helle Nielsen, Monika Gram Ritter, Mads R. Wollf, Erik Boye Lauridsen, Martin Hermansen, Olivia Lauersen 9v og Berit Hantho, Kirsten

Læs mere

Referat Udvalget for Børn og Unge's møde Mandag den Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3

Referat Udvalget for Børn og Unge's møde Mandag den Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Referat Udvalget for Børn og Unge's møde Mandag den 06-11-2017 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Mette Kristensen, Andreas Pless, Mads Fredeløkke, Pia Dam, Susanne Gustenhoff, Arne Ebsen, Jens Munk

Læs mere

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Espergærdeskolen

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Espergærdeskolen PARTNERSKAB om Folkeskolen Partnerskab om Folkeskolen Statusanalyse Espergærdeskolen DETALJERET RAPPORT 2009 sammenlignet med 2007 1. Svaroversigt Skole - med rapport 1 Forældre 17 Lærer 22 Elev 85 1 2.

Læs mere

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Pedersborg Skole 2009 DETALJERET RAPPORT

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Pedersborg Skole 2009 DETALJERET RAPPORT PARTNERSKAB om Folkeskolen Partnerskab om Folkeskolen Statusanalyse Pedersborg Skole 2009 DETALJERET RAPPORT 1. Svaroversigt Skole - med rapport 1 Lærer 43 Forældre 94 Elev 280 1 2. Elevernes svar Jeg

Læs mere

Model 2: Skolen forankres ledelsesmæssigt under Skolerne i Snekkersten

Model 2: Skolen forankres ledelsesmæssigt under Skolerne i Snekkersten NOTAT Center for Dagtilbud og Skoler Dagtilbud og Skoler Birkedalsvej 27 3000 Helsingør Cvr nr. 64 50 20 18 Sagsbeh. Rikke Reiter Centerchef Tlf. 49 28 25 30 mobil: 25 31 25 30 rre57@helsingor.dk www.helsingor.dk

Læs mere

Hesselager slidt og utidssvarende.

Hesselager slidt og utidssvarende. Billedkunst Stokkebækskolen/ Gudme og Hesselager Ørkildskolen afd. Byen Billedkunstlokaler er placeret i kælderen, det er et problem i forhold til lyskilder. Skårup Skole Fungerer nogenlunde. Er placeret

Læs mere

Harmonisering af forholdene vedr. Rolfsted heldagsklasse og Aastrup Skole

Harmonisering af forholdene vedr. Rolfsted heldagsklasse og Aastrup Skole Notat Harmonisering af forholdene vedr. Rolfsted heldagsklasse og Aastrup Skole Faaborg-Midtfyn Kommune har to specialafdelinger for normaltbegavede børn med AKTproblemer ( adfærd-kontakt-trivsel), heldagsklassen

Læs mere

Børnetalsprognose og kapacitet

Børnetalsprognose og kapacitet Børnetalsprognose og kapacitet 2017-2021 Udarbejdet af Sekretariat og Dagtilbud og Økonomi og Udbud, april 2017. Acadre nr. 17/7506 Indhold 1. Indledning...3 2. Forventet behov for pladser...4 2.1 Befolkningsprognosen...4

Læs mere

Temadrøftelse af Specialundervisning. Skoleudvalget

Temadrøftelse af Specialundervisning. Skoleudvalget Temadrøftelse af Specialundervisning Skoleudvalget 03.04.2018 Handlemuligheder Der er primo 2018 igangsat en proces frem mod en ny model for samarbejdet om inklusion i Aalborg Kommune. Dette arbejde er

Læs mere

Sammenfatning af høringssvarene vedr. resursemodellen på Daginstitutionsområdet.

Sammenfatning af høringssvarene vedr. resursemodellen på Daginstitutionsområdet. 8.maj 2007. Sammenfatning af høringssvarene vedr. resursemodellen på Daginstitutionsområdet. Dagpasningsgruppen har på sit møde den 9.maj sammenfattet høringssvarene. Der er indkommet høringssvar fra 25

Læs mere

1. at høringssvarene fra skolebestyrelserne og andre interessenter drøftes.

1. at høringssvarene fra skolebestyrelserne og andre interessenter drøftes. Pkt.nr. 6 Handleplan for specialundervisning 519725 Indstilling: Skole- og Kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget 1. at høringssvarene fra skolebestyrelserne og andre interessenter drøftes. Endvidere

Læs mere

Notat Resultat af analyse af strukturen på specialundervisningsområdet

Notat Resultat af analyse af strukturen på specialundervisningsområdet Foråret 2019 Notat Resultat af analyse af strukturen på specialundervisningsområdet Indhold 1. Indledning...2 2. Baggrund...2 2.1 Analysens overordnede formål...3 2.2 Metodisk tilgang og datagrundlag...4

Læs mere

Høringsmateriale: Omstilling af specialtilbud i Odder Kommune

Høringsmateriale: Omstilling af specialtilbud i Odder Kommune Høringsmateriale: Omstilling af specialtilbud i Odder Kommune Indhold 1.0 Baggrund for omstilling af specialområdet... 2 1.1 BUK-udvalgets indstilling til høringsmaterialet... 3 1.2 Overblik over effekt

Læs mere