NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Maj-juni 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Maj-juni 2010"

Transkript

1 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Maj-juni 2010 Spirens Dag lad frivilligheden blomstre Lørdag den 8. maj kl på Grønttorvet ved Danmarksgade/Aagade De Frivilliges Hus afholder lørdag den 8. maj kl Spirens Dag på Grønttorvet i Aalborg. Spirens Dag er et årligt tilbagevendende arrangement, hvor De Frivilliges Hus synliggør det frivillige sociale arbejde, og de frivillige sociale foreninger for Aalborg Kommunes borgere. Spirens Dag er en symbolsk dag. Om foråret, hvor alt spirer og gror, sætter De Frivilliges Hus fokus på de mange frivillige sociale opgaver, som aalborgenserne løser for byens frivillige foreninger et stykke arbejde, der også får mennesker til at spire og gro. Mød op og få en snak med medarbejdere fra De Frivilliges Hus om mulighederne for at yde en frivillig indsats til gavn for Aalborgs udsatte grupper. Så kom forbi Grønttorvet en dejlig lørdag i maj og nyd spillemandsmusikken og den hyggelige stemning, og lad dig underholde og inspirere. Der vil være gratis uddeling af årstidens krydderier. De Frivilliges Hus hejser flaget De Frivilliges Hus i Aalborg har hejst flaget på Mølholmsvej 2 samt opsat to bannere på husmuren, så det fremover bliver lettere for foreninger, frivillige, borgere og DIG at finde vej til frivillighuset.

2 Invitation til sommerfest i De Frivilliges Hus Torsdag den 17. juni 2010 i De Frivilliges Hus Årets sommerfest for foreninger, frivillige og samarbejdspartnere bliver torsdag den 17. juni. Invitation samt nærmere oplysninger om tidspunkt, mad og drikke, underholdning m.m. følger senere, men sæt kryds i kalenderen allerede nu. Vi håber at se rigtig mange af jer Vil I med? Invitation til Frivilligmarked 2010 Lørdag den 28. august kl på Gammel Torv i Aalborg Hvad er Frivilligmarkedet? Hvert år den sidste lørdag i august afholder de frivillige sociale foreninger Frivilligmarked på Gammel Torv i Aalborg. Frivilligmarkedet er en årlig festdag med markedsstemning og fællesskab på tværs af organisationerne, samt en mulighed for under hyggelige former, at møde borgerne i Aalborg. I år er det 15. gang der afholdes Frivilligmarked i Aalborg, og det vil ske med udgangspunkt fra to store tipier, som opstilles på Gammel Torv, hvorfra Aalborgs frivillige sociale foreninger vil fortælle om deres arbejde og om mulighederne for at yde en frivillig indsats. Dagens program vil derudover byde på musikalsk underholdning, prisoverrækkelser, taler og events Invitation til Frivilligmarked 2010 Alle Aalborgs sociale foreninger inviteres til at deltage i Frivilligmarkedet. Det er gratis at deltage i markedet, men man skal naturligvis kunne afsætte tid og mandskab til at forberede sin stand, samt stå der på selve dagen. Der er plads til et sted mellem foreninger/stande på Gammel Torv, og der skal være mulighed for, at alle foreningstyper og lokalområder kan blive repræsenteret på markedet. Ja, vi vil med til Frivilligmarked 2010! Tilmelding til og yderligere oplysninger om Frivilligmarkedet fås ved henvendelse til: De Frivilliges Hus Mølholmsvej Aalborg Gitte - Tlf: Mail: gitte@frivillighuset.dk Sidste tilmeldingsfrist til Frivilligmarkedet er den 11. juni 2009 det er gratis at deltage Ved tilmelding til Frivilligmarkedet skal hver forening huske at udpege en kontaktperson og samtidig oplyse kontaktpersonens adresse, tlf. og mail. De Frivilliges Hus står for tilrettelæggelsen af Frivilligmarkedet, men vi vil meget gerne have inspiration fra foreninger, som kunne tænke sig at bidrage med gode/nye idéer til dagens forløb. Alle der kunne tænke sig at deltage i planlægningen af årets marked og/eller har input/forslag til underholdningen, musikken, maden eller andet vedrørende markedet er velkomne til at henvende sig til De Frivilliges Hus.

3 Minigolf hjælper børn Fra lørdag den 1. maj 2010 er der igen mulighed for at spille minigolf på Aalborg Minigolfbane. Minigolfbanen, der er beliggende på Skydebanevej 7 i Aalborg Vestby, drives og vedligeholdes af Aalborghus Y s Mens Clubs medlemmer. Overskuddet fra banen går ubeskåret til lokalt ungdomsarbejde, uddeling af en Børne- og Ungdomspris og til klubbens 23 fadderskaber i udviklingslande. Endvidere støtter klubben tre hjælpeprojekter i henholdsvis Cambodja, Nepal og Brasilien. Læs mere på: Aalborg Børne- & Ungdomspris 2010 Kender du nogen, der har fortjent kr.? Aalborg Børne- & Ungdomspris er på kr., og den uddeles hvert år i forbindelse med afholdelsen af Frivilligmarkedet i Aalborg (i år lørdag den 28. august på Gammel Torv i Aalborg) af Aalborghus Y s Men s Club. Prisen kan tildeles en enkeltperson, en gruppe af personer, en organisation, en forening eller en institution, der har ydet en stor og bemærkelsesværdig indsats for børn og unge i Aalborg Kommune. Alle former for socialt og humanitært børne- og ungdomsarbejde kan komme i betragtning. Prisen/pengene skal bruges til at fremme den sag eller det formål, der har berettiget til modtagelse af prisen. Det er i øvrigt minigolfbanen på Skydebanevej i Aalborg, som hvert år skaffer midlerne til Børne- og Ungdomsprisen (læs mere herom andetsteds i nyhedsbladet). Børne- & Ungdomsprisen kan ikke søges, men modtageren vælges af Y s Men s klubben efter indstilling. Denne indstilling kan komme fra en enkelt eller flere personer, på vegne af sig selv eller en organisation, som de repræsenterer. Begrundelsen skal være, at der ydes en helt speciel indsats for børn og unge til fremme af de værdier, som prisen sætter i fokus. Om baggrunden for Børne- og Ungdomsprisen skriver Aalborghus Y s Mens Club: Børn og unge er det danske samfunds betydeligste ressource. Derfor er det meget vigtigt, at der findes personer, organisationer og institutioner med klare holdninger, som er villige til at give disse livsværdier videre til ungdommen på en ærlig, kærlig og uegennyttig måde. Børne- og Ungdomsprisen 2010 uddeles i forbindelse med Frivilligmarkedet på Gammel Torv i Aalborg lørdag d. 28. august. Forslag til prismodtagere (indstillinger) skal være indsendt inden den 1. juli 2010 til komitéens formand: Kai Brogaard Jensen, Buderupholmvej 7, 9200 Aalborg SV Det er altså på tide at se sig omkring i lokalområdet, finde personer, grupper eller foreninger, der kunne fortjene prisen i år, og indsende en begrundet indstilling. For yderligere oplysninger om Aalborghus Y s Mens Club og Børne- & Ungdomsprisen kontakt: Y s Mens Club Aalborghus Kai B. Jensen, - tlf mail: kaibrogaard@mail.dk Læs mere på klubbens hjemmeside Rekvirer gerne folderen Børne- & Ungdomsprisen i De Frivilliges Hus, hvis du/din forening har et forslag til prismodtagere i 2010

4 Informationsaften for nye frivillige Torsdag den 20. maj 2010 kl i De Frivilliges Hus Omtrent en tredjedel af alle voksne danskere er engageret i en eller anden form for frivilligt arbejde. I Aalborg Kommune er der op imod personer, som bruger tid på frivilligt arbejde og heraf ca , som yder en indsats for en social forening. De frivillige drager omsorg for ensomme, børn, ældre, misbrugere, flygtninge, psykisk og fysisk syge, handicappede, voldsramte kvinder og mange andre socialt udsatte grupper. Men der er brug for mange flere frivillige hænder i Aalborg De Frivilliges Hus inviterer derfor nye frivillige til en gratis informationsaften torsdag den 20. maj kl i De Frivilliges Hus, Mølholmsvej 2, 9000 Aalborg. Tilmelding senest 19. maj til De Frivilliges Hus på tlf eller morten@frivillighuset.dk På én aften får du muligheden for at høre om mulighederne for at få et frivilligjob, der passer til dine ønsker, din kalender og dit liv. Vi vil præsentere foreninger indenfor forskellige kategorier, hvem du kan hjælpe og hvordan, reglerne for frivilligt arbejde og hvordan man kan bruge det frivillige sociale arbejde i ens hverdag og netværk. Vi hjælper dig med at finde et frivilligjob, der matcher dine interesser og kompetencer. Det kan være alt fra at være lektiehjælper eller besøgsven til at arbejde med ensomme unge, at arbejde i en genbrugsbutik eller på væresteder eller hjælpe foreninger med pr, it eller bestyrelsesarbejde.

5 FamilieMentor Projekt starter op i De Frivilliges Hus Infomøde på Trekanten Bibliotek & Kulturhus tirsdag 11. maj kl Til alle interesserede! Giv en middag, åbn dit hjem og få udvidet din horisont ved samme lejlighed! Er din familie aktiv i fritids- og foreningslivet, og kunne I tænke jer at lære en anden familie at kende, der har lignende interesser og en anden etnisk baggrund? De Frivilliges Hus står bag et familiementorprojekt med base i Aalborg Øst, hvor vi matcher danske familier med familier med anden etnisk baggrund. Det er ikke altid nemt at komme i kontakt med danskerne og blive en del af det fællesskab, som en aktiv fritid skaber. Med familiementorprojektet ønsker vi at bygge bro til fritids- og foreningslivet på en personlig og nærværende måde fra familie til familie. Som deltagerfamilie forpligter man sig for en periode på minimum et halvt år. Her mødes familierne på skift i hinandens hjem til et måltid mad eller en kop kaffe. Deltagelse i projektet er gratis. En deltagerfamilie kan både være par med børn, enlige med børn og par uden børn, bedsteforældre og/eller helt unge. I inviteres til informationsmøde om familiementorprojektet på Trekanten Bibliotek og Kulturhus, Sebbersundvej 2a, 9220 Aalborg Øst, tirsdag den 11. maj 2010 kl På mødet fortæller jeg mere om projektet og tankerne bag. Mødet er for alle interesserede, både danskere og folk med anden etnisk baggrund. Vi serverer kaffe, te, kage og frugt. Af hensyn til mængden vil det være rart med en tilmelding, men det er ikke nødvendigt for at deltage Vil du tilmelde dig informationsmødet eller vide mere om FamilieMentor-Projektet så kontakt: De Frivilliges Hus, Katja Jørgensen, tlf , mobil , mail: katja@frivillighuset.dk Har du/din forening brug for hjælp til at få lavet nyt PR-materiale? De Frivilliges Hus har fået tilknyttet en frivillig, der gerne vil hjælpe Aalborgs sociale foreninger med forskellige layout, kommunikations- og PR-opgaver. Det kan fx være hjælp til at få designet og layoutet materiale som foldere, pjecer og plakater, skrive tekster om arrangementer, udforme pressemeddelelser m.v. Så har din forening brug for hjælp og inspiration til at få udformet nyt materiale, så kontakt: Kirsten Jensen, tlf , mail: akko-65@stofanet.dk De Frivilliges Hus, tlf , mail: morten@frivillighuset.dk

6 Frivilligjagt på Limfjordsbroen Der er mangel på frivillige besøgsvenner i Aalborg. Derfor har organisationer med besøgstjenester i Aalborg Kommune dannet et netværk, hvor de samarbejder om at synliggøre deres frivillige sociale arbejde og samtidig rekruttere nye frivillige. Lørdag den 24. april 2010 dannede omkring 50 af Aalborgs frivillige besøgsvenner en symbolsk menneskekæde hen over Limfjordsbroen for at synliggøre, hvor mange mennesker, der bruger tid på at hjælpe ensomme og isolerede medborgere i Aalborg Kommune. De deltagende foreninger i Netværket Besøgstjenesten i Aalborg Kommune er: Frivillige Motionsvenner, Dansk Røde Kors Besøgstjeneste i Nibe, Kærby Borgerhjælp, Skalborg Borgerhjælp, Ældre hjælper Ældre og Ældresagens Besøgstjeneste Frivilligmarked i Nibe Vil du/din forening være med? De Frivilliges Hus er gået sammen med en lang række af Nibe s frivillige sociale foreninger om at arrangere et Frivilligmarked i Nibe i september Der afholdes et infomøde inden sommerferien i foreningshuset, Grønnegade 29 i Nibe, hvor alle interesserede foreninger og borgere er velkomne til at deltage. Datoen for mødet er endnu ikke endelig fastlagt, men kan oplyses ved henvendelse til De Frivilliges Hus. Vil du vide mere eller tilmelde dig infomødet så kontakt: De Frivilliges Hus, Knud Pejstrup, tlf , mail: knud@frivillighuset.dk Fokus på kroniske smerter i uge 20 Hver 8. dansker lider af vedvarende eller kroniske smerter, heraf mange i invaliderende grad, og tallet er stigende. Er du ramt af kroniske smerter, og savner du nogen at vende din situation med? Så får du nu chancen for under afslappede former at møde ligesindede og pårørende til smerteramte, der gerne vil udveksle erfaringer. I uge 20 er der international smerteuge, og i Aalborg markeres det bl.a. med åbent hus i FAKS. FAKS Foreningen Af Kroniske Smertepatienter, Aalborg lokalafdeling opfordrer derfor alle smerteramte aalborgensere til at møde op og være med i netværksgruppen i Aalborg, som mødes onsdage i ulige uger kl i De Frivilliges Hus, Mølholmsvej 2, 9000 Aalborg. De næste møder i gruppen er således onsdag 12. maj og onsdag 26. maj. Det er gratis at deltage i møderne tilmelding ikke nødvendig, man møder bare op, og alle er velkomne. Vil du vide mere så kontakt: FAKS, Ole Hansen, tlf / , mail: ole-mulle@hotmail.com Læs mere på:

7 De Frivilliges Hus på studietur til Thisted Fredag den 11 juni holder De Frivilliges Hus lukket, da hele personalegruppen er på besøg i De Frivilliges Hus, Thisted. Bliv frivillig ved siden af din uddannelse De Frivilliges Hus udpeget som regionalt center i Region Nord Tag en tørn som frivillig ved siden af din uddannelse, og få et diplom, du kan vedlægge dit eksamensbevis. Det er essensen i et nyt initiativ, hvor alle på ungdomsuddannelserne får tilbud om at deltage i frivilligt arbejde. Initiativet giver mulighed for at skabe kontakt mellem unge på en ungdoms-uddannelse og de frivillige foreninger. Alle elever på ungdomsuddannelserne bliver fremover tilbudt at deltage i et forløb på minimum 20 timers frivilligt arbejde. Det kan eksempelvis være som fodboldtræner eller lektiehjælp i en velgørende organisation. Forløbet med frivilligt arbejde skal ske i løbet af uddannelsen og ligge uden for skoletiden. De Frivilliges Hus er udpeget som et regionalt center i projektet, og vi skal således fungere som bindeled mellem uddannelsesinstitutionerne, foreningerne og de frivillige i Region Nord. Det gælder også i forhold til kommuner, der ikke har et frivilligcenter eller lignende, og det gælder kontakt til alle frivillige foreninger i regionen, dvs. også inden for idrætsområdet og kulturområdet. Dette vil primært ske igennem lokale samarbejdspartnere. Projekt Frivillig er et initiativ, som er blevet til i et samarbejde mellem Undervisningsministeriet, Social- og Indenrigsministeriet og Kulturministeriet. I forbindelse med initiativet er der etableret et landsdækkende sekretariat på Center for frivilligt socialt arbejde i Odense. Landssekretariatet er initiativets centrale samlingspunkt og har ansvaret for at gennemføre initiativet i samarbejde med uddannelsesinstitutionerne og de frivillige foreninger og organisationer. Læs mere her: Infomøde om Projekt Frivillig Onsdag den 2. juni 2010 kl på Nordkraft De Frivilliges Hus & DGI er gået sammen om at holde et informationsmøde om Projekt Frivillig hvor unge på en ungdomsuddannelse tilbydes at lave frivilligt arbejde og kan få et frivillig-bevis for det. Mødet finder sted onsdag den 2. juni kl på Nordkraft i Aalborg. Mødet er for frivillige foreninger, både sociale foreninger og idrætsforeninger, som jo alle bruger frivillige. Mødet starter med en orientering om Projekt Frivillig og derefter vil der være forskellige muligheder for sammen at tænke over og komme med idéer til, hvilke frivilligjob, som vil være egnede til unge-forløb. Vi håber, at der kan komme noget ekstra interessant ud af at samle forskellige typer af foreninger. Undervejs vil der være en bid brød. Tilmelding til katja@frivillighuset.dk eller tlf /

8 Projekt Frivillig Unge rollemodeller efterlyses I forbindelse med Projekt Frivillig frivilligt arbejde for unge på ungdomsuddannelserne i Region Nord - vil vi i De Frivilliges Hus gerne oprette et korps af unge rollemodeller, der kan tage rundt på ungdomsuddannelserne og fortælle om frivilligt arbejde. Så er der en ung frivillig i jeres forening, der gerne vil være med til at reklamere for frivilligt arbejde over for andre unge, så kontakt os. Man skal helst være i gang med en ungdomsuddannelse selv, eller lige have afsluttet den. Vil du vide mere så kontakt: De Frivilliges Hus, Katja Jørgensen, tlf , mail: katja@frivillighuset.dk Temadag om ældre og selvmordsforebyggelse Onsdag den 2. juni 2010 kl på Aalborg Psyk. Sygehus, festsalen De ældre har den højeste selvmordsrate af alle aldersgrupper. Til trods for det findes der kun begrænset forskningsbaseret viden om, hvordan ældre menneskers selvmord kan forebygges. Formålet med temadagen er at skabe fokus på og initiativer til forebyggelse af ældres selvmord. Har du lyst til at blive opdateret på dette område, så meld dig til temadagen. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig og senest fredag den 21. maj. Tilmeld dig pr. mail til: jahew@rn.dk eller fleischer@elene.dk Læs mere: Rekruttering af frivillige - få hjælp i De Frivilliges Hus Vi har ikke de frivillige i en skuffe, men vi kan hjælpe jer med at finde ud af, hvor I kan finde dem, og hvordan I kan komme i kontakt med dem. De fleste foreninger oplever på et eller andet tidspunkt, at de mangler frivillige. Vi kan hjælpe jer, så I undgår den situation. Sammen finder vi ud af: behovet for frivillige om det er en særlig type frivillige hvordan I bedst passer på jeres frivillige hvordan I undgår at havne i paniksituationer, fordi I mangler frivillige hvordan jobbene kan indrettes og sælges Ring på tlf og lav en aftale - vi kommer også gerne ud til jer

9 Førstehjælp på Minuttet ASF-Dansk Folkehjælp afholder gratis førstehjælpskurser i Aalborg Kan du give førstehjælp, hvis et af dine familiemedlemmer eller en kollega kommer til skade? Kan du hjælpe, hvis der sker en ulykke eller en person falder om på gaden? Danskerne halter langt bagefter i forhold til Norge og Sverige, når det gælder befolkningens kendskab til førstehjælp. Derfor sparkede ASF-Dansk Folkehjælp 15. marts en landsdækkende førstehjælpskampagne i gang og tilbyder i øjeblikket gratis førstehjælpskurser til 1600 danskere i 10 af landets store byer. De første kurser er allerede afviklet bl.a. i De Frivilliges Hus i Aalborg men der er stadig mulighed for at tilmelde sig et gratis 3-timers førstehjælpskursus i Aalborg i maj eller juni Torsdag d. 6. maj kl i De Frivilliges Hus Tirsdag d. 11. maj kl i De Frivilliges Hus (alt optaget) Tirsdag d. 18. maj kl i De Frivilliges Hus (alt optaget) Tirsdag d. 25. maj kl på Kjellerupsgade Skole (alt optaget) Torsdag d. 3. juni kl i De Frivilliges Hus Torsdag d. 10. juni kl i De Frivilliges Hus Tirsdag d. 29. juni kl på Kjellerupsgade Skole Tilmelding til kurserne kan foretages på ASF-Dansk Folkehjælp Aalborg Afdeling, Claus Kyndi, tlf Frivilligt arbejde gør dig lykkeligere på jobbet Flere undersøgelser har påvist, at frivilligt arbejde har gavnlig effekt på en lang række områder samfundsmæssigt såvel som personligt. Nu kan endnu en positiv sidegevinst tilføjes, idet en tysk undersøgelse har vist, at frivillige får det bedre på deres arbejdsplads efter at have udført frivilligt arbejde. Undersøgelsen viser, at de personer, som arbejder frivilligt ud over deres fuldtidsjob, via det frivillige arbejde får en følelse af at mestre noget, de får adspredelse og de får tankerne ledt væk fra deres arbejde. Følelser, som ikke bare gør, at de møder gladere op på arbejde næste dag, men som også gør dem i stand til at lytte mere aktivt til andre på deres arbejde næste dag. Læs mere om undersøgelsen på Videnskab.dk her finder du også et link til hele undersøgelsen. Mød De Frivilliges Hus i Aalborg Friluftsbad 22. maj starter sæsonen i Aalborg Friluftsbad, som herefter holder åbent frem til 29. august Der er fri adgang for alle, og bassinerne bliver overvåget af livreddere. Friluftsbadet besøges årligt af op mod mennesker. I løbet af sæsonen vil medarbejdere fra De Frivilliges Hus være til stede i friluftsbadet til en snak om mulighederne for at lave et stykke frivilligt socialt arbejde til gavn for Aalborgs udsatte grupper.

10 Støtte til frivilligt socialt arbejde i Aalborg Kommune i 2010 Aalborg Kommune giver tilskud til frivilligt socialt arbejde i henhold til servicelovens 18. Der er i budgettet for 2010 afsat kr. til støtte efter servicelovens 18 til frivilligt socialt arbejde. Tilskud gives både til medlemsforeninger, netværksgrupper, rådgivningsgrupper og brugerråd m.m. samt til selvejende institutioner, der yder service til enkeltforeninger. Den samlede pulje af tilskud til frivilligt socialt arbejde administreres af Forvaltningen for Sundhed og Bæredygtig Udvikling. Tilskud kan søges to gange årligt 1. november og 1. maj. Der er uddelt ca. 4.3 mio. kr. til mere end 200 forskellige foreninger m.m. i første ansøgningsrunde. En samlet oversigt over tilskudsmodtagere og tilskudsbeløb for 2010 kan findes på Aalborg Kommunes hjemmeside Hvis du vil vide mere så kontakt: De Frivilliges Hus, tlf , mail: frivillighuset@frivillighuset.dk Aalborg Kommune, Sundhed og Bæredygtig Udvikling, Rantzausgade 4, 9000 Aalborg Konsulent Celidha Ring Hansen, tlf , mail: crh-sbu@aalborg.dk Gratis kursusrække i De Frivilliges Hus i 2010 I 2010 vil De Frivilliges Hus have en kursusrække, hvor vi vil komme omkring en række af de forskellige udfordringer, man som forening i det sociale felt gang på gang kommer i berøring med. Kurserne er gratis at deltage i, bliver afholdt i De Frivilliges Hus og vil have en varighed på 3 timer i tidsrummet kl Der vil være en bid brød undervejs til deltagerne. Der kan være max. 12 deltagere på et kursus og derfor er først-til-mølle princippet gældende. Der er stadig enkelte ledige pladser! Det er husets eget personale, der står bag kurserne, som rent metodemæssigt vil kræve en aktiv deltagelse fra de fremmødte. Så grib chancen til at få ny inspiration med hjem til at tackle de udfordringer, du står med i din forening og til at møde andre ligesidede ildsjæle. Følgende kurser vil blive afholdt i løbet af året: 1. Kursus i at blive synlig og attraktiv Torsdag den 27. maj. 2. Kursus i rekruttering af frivillige Onsdag den 18. august. 3. Kursus i at skabe faglige netværk Tirsdag den 21. september. 4. Kursus i at finde viden og ressourcer ved at bruge netværket Mandag den 25. oktober. 5. Kursus i at starte en erfaringsbaseret gruppe/selvhjælpsgruppe Torsdag den 25. november. Vil du/din forening vide mere om eller tilmelde dig/jer et eller flere af kurserne, så kontakt: De Frivilliges Hus, tlf , mail: charlotte@frivillighuset.dk eller katja@frivillighuset.dk

11 Karim Zaza kom på besøg i De Frivilliges Hus AaB s fodboldmålmand Karim Zaza brænder for børn, der har det svært. Han har derfor takket ja til at være ambassadør for Børns Voksenvenner i Aalborg. Læs mere: Fodboldinteresserede piger og drenge i foreningen Børns Voksenvenner havde lørdag d. 17. april besøg af AaB s målmand Karim Zaza i De Frivilliges Hus på Mølholmsvej. Der blev skrevet autografer, taget billeder og snakket fodbold. Børnene kunne bl.a. høre om, hvordan det havde været at spille for AaB mod Manchester United på Old Trafford, og hvor hans klovnenæse fra kampen mod AGF var blevet af. Karim Zaza blev ved samme lejlighed også ønsket tillykke med sit 100 kamps jubilæum for AaB. Han modtog bl.a. bananer og nutella hans favorit morgenmad på rugbrød I løbet af eftermiddagen blev der spillet fodboldkamp på plænen ved De Frivilliges Hus, og der var arrangeret en AaB skattejagt i/omkring De Frivilliges Hus. De ca. 60 deltagere i alle aldre og nationaliteter mødes igen den 16. maj, når AaB på Aalborg Stadion tager imod HB Køge. Karim Zaza, målmand for AaB s superligahold i fodbold, er ambassadør for Børns Voksenvenner i Aalborg. Forleden kiggede han forbi De Frivilliges Hus, hvor de mange deltagere i alle aldre og nationaliteter hyggede sig med fodboldsnak/kamp.

12 Landsforeningen for efterladte efter selvmord Aktiviteter i lokalkreds Nordjylland Hvert år sker der i Danmark mellem 600 og 700 selvmord. Det betyder, at der hvert år er mindst 4000 mennesker, som oplever det traume, det er, at en af deres nære har taget sit eget liv. Har du lyst til at møde andre efterladte efter selvmord? Har du lyst til at snakke, blive støttet eller dele erfaringer med andre i samme situation? Har du lyst til hyggeligt, uformelt samvær i et forum, hvor selvmord ikke er tabu? Så mød op til cafémøder. Du er velkommen til at tage en ven med, hvis du har behov for det. Møderne holdes i De Frivilliges Hus, Mølholmsvej 2, Aalborg. Buslinie 16 kører til døren. Program for maj-juni 2010: Mandag den 3. maj 2010 kl Caféaften samtale og samvær. Der er mulighed for at låne bøger fra vores bibliotek og vi kan evt. se en film. Mandag den 14. juni 2010 kl Caféaften - Samtale og samvær. Der er mulighed for at låne bøger fra vores bibliotek og vi kan evt. se en film. Der vil blive serveret kaffe/te og kage til møderne. Af hensyn til kaffen vil tilmelding være rart, men det er ikke en betingelse. Vel mødt og venlig hilsen Foreningen Efterladte - Lokalkreds Nordjylland Ellen Bæk, sekretær Tlf / Mail: nordjylland@efterladte.dk Læs mere på Du har idéen vi har hjælpen Du synes, der mangler noget i din by. Du har en god idé men hvordan får du sat skibet i søen? Det kan vi hjælpe dig med i De Frivilliges Hus. Du er kaptajnen og vi kan være lodsen på skibet og hjælpe dig sikkert ud af havnen. Vi tilbyder gratis konsulentbistand til dig og dit projekt, så idéen kan blive til virkelighed. Vi er klar til at møde dig ring og aftal en tid!

13 Lokaler i De Frivilliges Hus Sådan låner/lejer du lokaler Sociale foreninger, projekter, selvhjælpsgrupper og rådgivninger har mulighed for gratis at låne lokaler til møder/arrangementer på såvel hverdage som i weekender i både dag- og aftentimerne i De Frivilliges Hus. Lokalerne udlånes eks. til offentlige møder, general-forsamlinger og større medlemsmøder, andre arrangementer m.m. Er I ikke en social forening eller lign. har I mulighed for at leje lokaler i De Frivilliges Hus. Alle aftaler om lån/leje af lokaler og spørgsmål i den forbindelse skal træffes med en medarbejder fra De Frivilliges Hus. Her aftales også afhentning/aflevering af nøgler samt om der er tale om et tilbagevendende lån af lokalet. Har du/din forening brug for mere information om udlån af lokalerne i De Frivilliges Hus kontakt: De Frivilliges Hus, tlf: , mail: morten@frivillighuset.dk Omkring lån af lokaler i Frivillighedsformidlingen, Asylgaarden, Aagade 26, Gudumholm kontakt Lis Østergaard fra Brugerrådet, tlf: Åbent Hus i Autismeforeningen Tirsdag d. 1. juni kl i De Frivilliges Hus, Aalborg Tirsdag den 1. juni holder Landsforeningen Autisme, kredsforening Nordjylland et åbent hus arrangement i De Frivilliges Hus i Aalborg, som primært henvender sig til nye medlemmer. Alle, der har brug for hjælp eller assistance til at tackle hverdagsproblemer, skolesøgning, bevillinger, hjælp til selvhjælp eller bare brug for en hyggesnak er dog også velkomne. For flere oplysninger kontakt: Autismeforeningen, formand Jørn Poulsen, tlf , mail: jp@autismenord.dk Læs mere på

14 Seniorfestival Lørdag den 12. juni kl i Hou Medborgerhus Lørdag den 12. juni afholdes for 14. gang Seniorfestival i den gamle Hals Kommune. Det er Centerrådene, Pensionistforeningerne og Ældre Sagen, der i samarbejde står bag arrangementet. Der er fri entré hele dagen og mulighed for at købe mad og drikkevarer. Dagen byder på masser af underholdning, og der vil være mulighed for at besøge forskellige stande, hvor frivillige sociale foreninger og organisationer vil fortælle om deres arbejde og tilbud. De Frivilliges Hus og Aalborg Frivilligråd deltager med en stand, og leder af De Frivilliges Hus, Bjarne Søltoft Pedersen, holder festtalen. Jørgen Jensen ny formand for Aalborg Frivilligråd Aalborg Frivilligråd de frivilliges egen stemme For at styrke samarbejdet og dialogen mellem Aalborg Kommune og det frivillige sociale arbejde i kommunen er der oprettet et Frivilligråd. Jørgen Jensen ny formand for Aalborg Frivilligråd Aalborg Frivilligråd har efter generalforsamlingen konstitueret sig. Ny formand er Jørgen Jensen, som afløser Susanne Talbot på formandsposten. Jørgen Jensen er frivillig i FBU-Forældrelandsforeningen, Region Nordjylland. Aalborg Frivilligråd består af: Formand: Jørgen Jensen (Forældreforeningen for Børne- og Ungdomsbistand) Næstformand: Susanne Talbot (Frivillighedsformidlingen) Leah Jacobsen (Børns Voksenvenner i Aalborg & Omegn) Gitte Luther (Diabetesforeningen) Lene W. Hansen (Hou Brugerråd & Dansk Røde Kors) Anne Lise Christensen (Ældre Sagen) Verner Jensen Du/din forening kan få yderligere oplysninger om Aalborg Frivilligråd ved at kontakte: De Frivilliges Hus, Tove Pedersen, tlf: , mail: tove@frivillighuset.dk

15 De Frivilliges Hus til landdistriktskonference Tirsdag den 6. april 2010 var De Frivilliges Hus repræsenteret med en stand i Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor Forvaltningen for Sundhed og Bæredygtig Udvikling havde inviteret samarbejdspartnere og interessenter til at drøfte en ny landdistriktspolitik for Aalborg Kommune. Hvervekampagne i Aalborgs landdistrikter Foråret er på vej, og i den anledning har De Frivilliges Hus og repræsentanter fra forskellige sociale foreninger som fx Dansk Røde Kors, Kræftens Bekæmpelse og Kirkens Korshær i april og maj været på gaden i Aalborgs opland for at hverve flere frivillige hænder til foreningsarbejdet. De Frivilliges Hus har bl.a. været i Vodskov, Vester Hassing, Nibe, Svenstrup, Storvorde, Gistrup, Mou og Gudumholm. Alle steder med udgangspunkt fra den lokale brugs/coop butik. Mandag d. 26. april var De Frivilliges Hus på gaden i Storvorde for at kapre nye frivillige

16 Uddannelsespuljen for frivilligt socialt arbejde Økonomisk støtte, kursustilbud og konsulentstøtte Rådet for frivilligt Socialt Arbejde udmønter hvert år en pulje til, at frivillige sociale foreninger kan afholde interne kurser eller lignende for deres frivillige. Uddannelsespuljen for frivillige har til formål at støtte udviklingen af personlige kompetencer hos frivillige medarbejdere i frivillige sociale organisationer (frivillige som har behov for kvalificering). Puljen er delt op i tre forskellige støtteformer: 1. Økonomisk støtte til de frivillige sociale organisationers egne uddannelsesaktiviteter 2. Åbent kursustilbud til frivillige 3. Konsulentstøtte til realisering af kursusidéer Vær opmærksom på, at ansøgningsfristen for at søge penge fra Uddannelsespuljen til kursusåret 2011 er den 20. august Det forventes at svar på ansøgning vil foreligge i nov.-dec Læs mere om puljen retningslinier, støtteformer og ansøgningsfrister på eller Mænd og kræft PROPA inviterer patienter, pårørende og andre interesserede til at deltage i arrangementet Mænd og Kræft, der afvikles fredag d. 28. maj kl som et udearrangement på Vildmoseporten i Store Vildmose, Biersted Mosevej 277, 9440 Aabybro. I arrangementet indgår noget om sund kost, frisk motion og at have det sjovt. Vi skal forberede aftensmaden der skal renses fisk, ordnes grøntsager, laves pandekagedej, dækkes og pyntes bord og måske synger vi et par sange og hygger os. Evt. kan vi dele sygdomserfaringer med hinanden. Naturvejleder Jens Tandal Olsen står for programmet. Han har levet med kræft over tre perioder og ved hvad det vil sige at leve med sygdommen. Vil du vide mere eller tilmelde dig så kontakt: Kræftrådgivningen i Aalborg, tlf , mail: aalborg@cancer.dk Tilmelding senest 21. maj deltagergebyr på 60 kr. Kirkens Korshærs Genbrugsshoppen i Nibe fejrer 25 års jubilæum Lørdag den 1. maj fejrede Kirkens Korshærs Genbrugsshoppen i Nibe 25 års jubilæum. Omkring 80 frivillige har haft deres gang i Genbrugsshoppen siden åbningen for 25 år siden. Butikken omsatte sidste år for knap kr. og overskuddet på godt kr. gik til godgørende formål i Aalborg. Babaylan ny forening i De Frivilliges Hus Foreningen Babaylan Danmark er en del af Europas netværk af filippinske kvinder, som arbejder på flere fronter: politiske, kulturelle, uddannelsesmæssige, sociale. Læs mere på

17 Netværk vil skaffe penge til psykiatrien En lang række organisationer inden for psykiatrien har slået sig sammen i Det Sociale Netværk, der nu med Poul Nyrup Rasmussen som formand kæmper for at få del i de 12 mio. kr. der er afsat til psykiatriområdet i satspuljeforliget. Ønsket er at skyde en stor kampagne i gang, der skal skabe bedre vilkår i psykiatrien. Regeringen vil styrke det frivillige sociale arbejde Tirsdag d. 23. februar 2010 var der regeringsrokade og Benedikte Kjær blev ny socialminister. I forbindelse med regeringsrokaden lancerede statsminister Lars Løkke Rasmussen også regeringens nye arbejdsprogram: Danmark 2020, Viden, vækst, velstand, velfærd. Heri fremgår det, at regeringen vil arbejde for at styrke inddragelsen af civilsamfundet og frivillige organisationer. Regeringens mål er at sikre lige muligheder og bekæmpe fattigdom, For at nå dette vil regeringen bl.a. afsætte 100 mio. kr. i 2011 fra satspuljen til en styrket inddragelse af frivillige foreninger. Pulje til etablering af nye frivilligcentre Med satspuljeaftalen for 2010 blev støtten til frivilligcentrene med 20 millioner kroner årligt gjort permanent. En del af satspuljen er nu udmøntet i Pulje til projektering for etablering af nye frivilligcentre (ETFRI). Formål Formålet med puljen er at muliggøre etablering af nye frivilligcentre. For at etablere et nyt frivilligcenter kræves der et grundigt forberedende arbejde. Puljen er derfor inddelt i 2 faser, hvoraf fase 1 er en forberedelsesfase eller såkaldt projekteringsfase. Fase 1 skal anvendes til at udarbejde en projektbeskrivelse for et nyt frivilligcenter samt sikre rammer, ressourcer og opbakning til etableringen af et nyt frivilligcenter. Fase 2 er etableringsfasen, hvor projektbeskrivelsen indgår som en del af den endelige ansøgning om midler til at etablere et frivilligcenter. Etablering af nye frivilligcentre foregår således hvert andet år. De første 2 år vil være i 2010 og Hvem kan søge? Målgruppen er alle, der påtænker at starte et nyt frivilligcenter. Det kan fx være nøglepersoner i frivillige foreninger, nøglepersoner i kommuner på politisk og embedsmandsniveau eller enkeltpersoner med erfaring inden for det frivillige område. Sigtet med puljen er at uddele midler til projekteringsfase for etablering af nye frivilligcentre. Der kan maksimalt søges om kr. til projektering. Ansøgning Der er ansøgningsfrist til puljen den 17. maj Er du interesseret kan du hente yderligere information om vejledning og ansøgningsskema for puljen på Socialministeriets hjemmeside. Kontakt Har du brug for mere information om puljen er du velkommen til at kontakte Berit Stengaard Olesen i Socialministeriet på tlf eller mail: bso@sm.dk

18 Dobbelt 25 års jubilæum i Hou Fredag den 4. juni kl fejrer man i Hou dobbeltjubilæum, da både Hou Centerråd og Centerrådets formand Nils Vinther har 25 års jubilæum som medlem af rådet. Selvhjælpsgruppen Mælkebøtten Ny selvhjælpsgruppe for omsorgssvigtede Mælkebøtten er en ny selvhjælpsgruppe i Aalborg, for folk der har været udsat for omsorgssvigt. Gruppen mødes fast i lokalerne Galstersgade 3, 1 tv., 9400 Nørresundby. Det er ikke en TERAPI GRUPPE, men en gruppe, hvor vi mødes og hygger os sammen. Vi har det til fælles, at vi har haft omsorgssvigt tæt inde på livet, og vi mener fællesskabet med ligesindede er vigtigt. På sigt er det planen at udvide med flere grupper, fx for folk der har mistet et barn eller folk der er vokset op i alkoholfamilier. Læs mere på: Psykiske lidelser koster 55 mia. kr. Psykiske lidelser koster hvert år samfundet 55 mia. kr. Det viser en undersøgelse, som Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) har lavet. 5.5 mia. kr. er udgifter til direkte behandling, mens de resterende knap 50 mia. kr. går til udgifter til sygefravær, nedsat arbejdsevne og førtidspension. Forskerne bag undersøgelsen peger på, at der kan spares mange penge og ydes en bedre hjælp til de syge, hvis psykiske syge får bedre mulighed for at arbejde. Frivillige går tur med flygtninge Under overskriften ud og gå med DFH har Dansk Flygtningehjælps frivilliggrupper arrangeret en lang række gåture over hele landet også i Aalborg. Baggrunden for gåturene er, at forebygge hjerte-kar-sygdomme, som er et stigende problem blandt etniske minoriteter. Derfor sætter Hjerteforeningen og Dansk Flygtningehjælps frivillige nu fokus på motion i form af en række vandreture, hvor alle er velkomne til at deltage. Læs mere på: Vodskov Kirke starter en besøgstjeneste Vodskov Kirke har taget initiativ til at starte en besøgstjeneste for beboerne ved Liselund. Læs mere på:

19 Team Rynkeby Aalborg samler ind til kræftramte børn Til juli sætter Team Rynkebys amatørcykelryttere atter kursen mod Paris med det formål at indsamle så mange penge som muligt til Børnecancerfonden. Og denne gang er Aalborg med! Team Rynkeby Aalborg har samlet et hold på 35 ryttere, der bl.a. tæller navne som Regnar Jensen fra Sigurd Muller Vinhandel A/S, varehuschef Søren Flodgaard fra Føtex Nørresundby og direktør Jørgen Hein fra AaB College. Børnecancerfonden blev stiftet i 1994 med det formål at øge oplysningen om kræft hos børn, styrke forskning i behandlingsmetoder og forbedre vilkårene for de ramte børn og deres familier. Børnecancerfondens arbejde er alene baseret på frivillige gaver og bidrag fra enkeltpersoner, virksomheder, fonde og foreninger. Læs mere på: og Kræftens Bekæmpelse sætter rekord Det skal stoppes Det skal støttes. Med det slogan gik over 850 indsamlere den 11. april 2010 ud i Aalborg Kommune i forbindelse med Kræftens Bekæmpelses Landsindsamling. De mange indsamlere i Aalborg Kommune fik på dagen 1.1 mio. kr. i bøtterne. På landsplan indsamlede over indsamlere et rekordstort beløb på 34 mio. kr., der går til Kræftens Bekæmpelses tre hovedformål: forskning, forebyggelse og patientstøtte. Skru ned for solen Med sloganet Skru ned for solen mellem 12 & 15 og de fire solråd: siesta, solhat, solcreme og sluk solariet er kampagnen Skru ned for solen en venlig håndsrækning til danskerne, så vi kan færdes i solen med omtanke. Kræftens Bekæmpelse i Hals har i maj og juni en udstilling på Hals Bibliotek. Her vil man via oplysende materiale oplyse om, hvordan man skal Skru ned for solen for at undgå solskoldninger. Siesta i Aalborg Zoo I uge 27 sætter Aalborg Zoo og Kræftens Bekæmpelse fokus på faren ved solens uv-stråler. Siesta handler om at søge skygge, så dyrepasserne vil 1-2 gange om dagen fortælle om kampagnen og hvordan dyrene søger skygge, når solen er stærkest. På standen vil der være mulighed for at lave uv-følsomme armbånd, deltage i solquiz m.v.

20 Stop fattigdom nu 2010 er det europæiske år for bekæmpelse af fattigdom og social eksklusion. Derfor har Socialpolitisk Forening og EAPN lanceret kampagnen Stop fattigdom nu, for at sætte fokus på bekæmpelse af fattigdom. Besøg hjemmesiden stopfattigdom.nu for at følge med i den aktuelle debat. Center for Selvmordsforebyggelse Center for Selvmordsforebyggelse tilbyder behandling og rådgivning til mennesker, der har forsøgt selvmord, eller vedvarende har tanker om selvmord. Flere gange om året afholdes der også temaaftener for pårørende og efterladte. Centret har til huse på Aalborg Psykiatriske Sygehus, og kan benyttes af borgere fra hele Region Nordjylland. Kontakt og henvendelse Center for Selvmordsforebyggelse kan kontaktes på tlf Ring til os hvis du har tanker om selvmord. Også pårørende kan kontakte os og få råd og vejledning Læs mere på Når livet gør ondt Livet kan blive så svært, at det ikke føles værd at leve. Søg hjælp hvis du har det sådan. Fortæl andre om de problemer og tanker, der plager dig. Alle kan opleve en følelse af ensomhed, håbløshed, utryghed og angst. For nogle mennesker udvikler det sig til en altoverskyggende oplevelse af, at livet er blevet så vanskeligt, at det ikke er til at holde ud. Akut brug for hjælp, så kan du kontakte: Din praktiserende læge Lægevagten, tlf Psykiatrisk Skadestue (Aalborg), tlf Den Sociale Skadestue (Aalborg), tlf Livslinien, tlf Aalborg Øst Dag Lørdag den 4. september 2010 kl i Bundgaardsparken Igen i år har jeres forening en enestående mulighed for at vise hvad I kan for hundredevis af mennesker. Det foregår på Aalborg Øst Dagen i Bundgaardsparken den 4. september. Vi kan garantere en festlig lørdag med mange andre foreninger, aktiviteter, loppemarked, spisning og underholdning for hele familien. Få mere at vide om Aalborg Øst Dagen og tilmeld dig/din forening på Sidste frist for tilmelding er fredag den 28. maj.

21

22 Afrikansk-Dansk Netværk inviterer til GLOBAL FAIR Lørdag den 22. maj 2010 kl på Gammel Torv i Aalborg Afrikansk-Dansk Netværk (A-DN) er en platform for at fremme kulturel udveksling, venskab og social networking, og har til formål at fremme multikulturel forståelse og relationer samt fremme integrationsmulighederne for minoritetsgrupper i vores lokalsamfund. Lørdag den 22. maj afholder Afrikansk-Dansk Netværk GLOBAL FAIR på Gammel Torv i hjertet af Aalborg. Her vil forskellige erhverv og frivillige organisationer få mulighed for at vise deres profiler og produkter frem. Selv om fokus for denne fair er at skabe en platform for afrikanske og andre etniske organisationer, grupper og kunstnere til at udstille og evt. sælge deres produkter, er danske organisationer også velkomne til arrangementet med deres produkter. Hvis du har spørgsmål eller ønsker at tilmelde dig GLOBAL FAIR i Aalborg, så kontakt gerne: Afrikansk-Dansk Netværk, tlf: , mail: info@african-danish-network.dk Læs mere på Det Europæiske Frivillighedsår 2011 Europakommissionen har besluttet at gøre 2011 til europæisk år for frivillighed, hvor hele Europa vil anerkende, fremme og profilere det frivillige foreningsarbejde. Vinderne af logoet for Det Europæiske Frivillighedsår 2011 er nu fundet (se nedenfor). Det officielle slogan bliver Volunteer! Make a difference. Slogan'et for det europæiske (EU) frivillighedsår 2011: ''Volunteer! Make a difference." De Frivilliges Hus ønsker alle en god sommer De Frivilliges Hus ønsker alle de sociale foreninger og deres frivillige en god sommer

23 Foreninger med kontor/træffetider i De Frivilliges Hus 1. Foreningen Far tirsdage lige uger kl Tlf BørnsVoksenvenner mandag-onsdag kl. 9-15, torsdag Tlf Indvandrerrådgivningen. Kontakt og aftaler ring Mandecentret mandag kl , tirsdag kl. 9-12, torsdag kl Tlf Scleroseforeningen - træffes efter aftale på tlf Afrikansk Dansk Netværk tirsdag kl Tlf Ibis træffes efter aftale på tlf eller aalborg@ibis.dk 8. Foreningen Grønlandske Børn træffes efter aftale på tlf eller smn@fgb.dk Foreninger/grupper/netværk, der mødes fast i De Frivilliges Hus AA onsdag kl weekend Selvhjælpsgruppe (angst, depression) tirsdag kl Selvhjælpsgruppe (selvudvikling, livskriser, skilsmisse m.m.) torsdag kl Angstforeningens selvhjælpsgruppe tirsdag ulige uger kl Depressionsforeningen selvhjælpsgruppe onsdag lige uger kl Foreningen af Danske Døvblinde 2. mandag i måneden kl OCD Foreningen sidste torsdag i hver måned kl LAFS Aalborg (fleks- og skånejobbere) netværksmøde 1. mandag hver måned kl Klub LAP Nord (psykiatribrugere) efter aftale Epilepsiforeningen sidste mandag hver måned kl Fibromyalgi 2. tirsdag i måneden kl Dansk Parkinsonforening tirsdag lige uger kl Unge for Ligeværd (UFL) p.t. inaktiv Foreningen af Førtidspensionister, Aalborg torsdag lige uger kl ADHD 1. tirsdag & 1. onsdag i måneden kl GUA efter aftale (lørdag) FAKS (kroniske smertepatienter) onsdag ulige uger kl PS Spiseforstyrrede efter aftale Foreningen Efterladte 2. torsdag hver måned kl Ungegruppe efterladte på vej, mandag lige uger kl Frivillige Motionsvenner efter aftale Autismeforeningen efter aftale Whiplashforeningen 1. & 3. torsdag hver måned kl Kurdisk Kulturel Venskabsforening efter aftale A-klubben (IOGT) samtaleforløb efter aftale Flexforum (netværk for nordjyske sygeplejersker i skåne- og fleksjob) efter aftale BOA sidste mandag hver måned kl Landsforeningen til støtte ved Spædbarnsdød sidste onsdag hver måned kl Dansk Præmatur Forening 3. tirsdag hver måned Dansk Cøliaki Forening efter aftale (weekend) Babaylan (netværk for filippinske kvinder) efter aftale Netværk besøgstjenester i Aalborg Netværket ifront varmestue/misbrugs/udsatteområdet i Aalborg + bisiddernetværk Derudover er der forskellige andre studiegrupper m.fl., som lejer lokaler i De Frivilliges Hus Hvis du ønsker kontakt til eller yderligere oplysninger om en af de pågældende grupper/netværk, eller hvis du gerne vil starte en ny gruppe/netværk/forening op i De Frivilliges Hus, så hører vi gerne fra dig. Kontakt De Frivilliges Hus, tlf , mail: morten@frivillighuset.dk

24 De Frivilliges Hus i Aalborg er et af de fremmeste frivilligcentre i Danmark. Vi driver rådgivning, videreuddannelse, service og udviklingsarbejde på et højt niveau. De Frivilliges Hus er en dør ud til den frivillige verden i Aalborg. De Frivilliges Hus støtter, synliggør og sparrer det frivillige sociale arbejde og de frivillige sociale foreninger i Aalborg Kommune. Vi er et hus, du kan bruge som borger, som frivillig, som forening og hvis du arbejder indenfor den sociale sektor. De Frivilliges Hus er stedet, der samler alle tråde i det frivillige sociale arbejde i Aalborg Kommune. De Frivilliges Hus i Aalborg er en selvejende institution (fond) uafhængig af offentlige, politiske, religiøse og økonomiske interesser. I bestyrelsen sidder repræsentanter fra de frivillige organisationer, Aalborg Frivilligråd, Aalborg Byråd og personalegruppen i De Frivilliges Hus. Huset drives af lønnede og frivillige i fællesskab. Husets udgifter dækkes via kommunale tilskud, offentlige puljer, private fonde og sponsorater. De Frivilliges Hus arbejder for. At alle borgere i Aalborg Kommune med lyst og overskud, skal kunne deltage i frivilligt arbejde under de bedst mulige betingelser. At de lokale frivillige organisationer og foreninger får optimale arbejdsbetingelser og mulighed for at udvikle sig på egne betingelser. At nye foreninger og projekter inden for det lokale frivillige sociale arbejde/område får den bedst mulige start. At alle med behov for hjælp får kendskab til den støtte, de kan hente i den frivillige verden. At indsamle og formidle viden om det frivillige sociale arbejde. At medvirke til en ansvarlig og kvalificeret socialpolitisk debat i lokalsamfundet. De Frivilliges Hus Mølholmsvej Aalborg Tlf: Mail: frivillighuset@frivillighuset.dk Web: Åbningstider: Mandag-torsdag kl og fredag kl Har du kommentarer, ideer til artikler, jobs, ris eller ros vedrørende nyhedsbladet, så er du velkommen til at kontakte redaktionen på tlf: eller skrive til: morten@frivillighuset.dk Du kan altid tilmelde/afmelde dig De Frivilliges Hus nyhedsblad via mail, telefon eller brevpost. Tlf: Mail: morten@frivillighuset.dk Har du i øvrigt ideer eller forslag til kort information om frivilligt socialt arbejde, som kan have interesse for nyhedsbladets abonnenter, hører vi også meget gerne fra dig. Læs de tidligere udsendte nyhedsblade på: (findes under nyheder) Næste nyhedsblad udkommer i august God sommer til alle nyhedsbladets læsere

25 FRIVILLIGE OPGAVER/JOBS Maj-Juni 2010 BROEN søger frivillige BROEN er en frivillig forening, der hjælper børn til et aktivt fritidsliv. Vi skaffer penge ved at søge fonde, puljer, private og virksomheder, så vi kan hjælpe børn i gang med en fritidsinteresse ved at betale kontingenter og udstyr. Vi søger frivillige med gode idéer til fundraising og interesse for at skrive ansøgninger. Vil du vide mere så kontakt: Sekretær Else Vestergaard, tlf , mail: info@broen-aalborg.dk Læs mere på Mellemfolkeligt Samvirke afholder Landsindsamling søndag den 9. maj Under sloganet Giv jord til mor gennemfører Mellemfolkeligt Samvirke sin landsindsamling søndag 9. maj. Indsamlingen støtter kvinders adgang og ret til jord i Zambia, Tanzania og Nepal. Udover at hjælpe kvinderne med landbruget og dermed sikre mad på bordet, så bliver kvinderne styrket og får i højere grad mulighed for at bestemme over deres eget liv. Meld dig som indsamler den 9. maj og brug tre timer på at gøre en forskel for fattige kvinders adgang til jord i Tanzania, Zambia og Nepal. Læs mere på Støt Diabetesforeningen meld dig som indsamler til landsindsamlingen 6. juni Sæt X ved 6. juni 2010 Søndag den 6. juni afholder Diabetesforeningen landsindsamlingen Støt Børn med Diabetes. Ca danskere har fået diagnosen diabetes, der rammer både børn, erhvervsaktive og ældre. Diabetesforeningen hjælper børn med diabetes, deres familier og netværk med rådgivning, kurser, oplysningsmateriale og støtter forskningen i at finde en løsning på at komme sygdommen til livs. 70% flere børn med type 1-diabetes i 2020 I gennemsnit får et barn om dagen konstateret type 1-diabetes i Danmark, og antallet er stærkt stigende. Prognoser viser, at der vil være op imod 70% flere børn med type 1-diabetes i Type 1-diabetes er en sygdom, der som regel rammer børn og unge. Sygdommen er kronisk og kræver behandling med insulin resten af livet. Ca danskere lever med type 1-diabetes. Meld dig som indsamler ved at ringe på tlf eller send en mail til df@diabetes.dk Læs mere på

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2014

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2014 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2014 Frivilligmarked 2014 Lørdag den 30. august kl. 11.00-15.00 på Gammel Torv i Aalborg Hvert år i slutningen af august afholder De Frivilliges

Læs mere

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2017

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2017 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2017 Heinz K & Rold Dolls MUSIK KONCERT Foto: Klaus Rasmussen Gratis musik på Gammel Torv. Koncert for musikelskere med bandet Heinz K & Rold

Læs mere

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2015

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2015 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2015 LUNDBYE-VARDINGHUS-GUDNASON JAZZ KONCERT Gratis koncert for jazz- og musikelskere på Gammel Torv med trioen Søren Lundbye (piano), Henrik

Læs mere

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2017

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2017 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2017 Heinz K & Rold Dolls MUSIK KONCERT Foto: Klaus Rasmussen Gratis musik på Gammel Torv. Koncert for musikelskere med bandet Heinz K & Rold

Læs mere

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2018

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2018 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2018 Birk, Bang & Vardinghus MUSIK KONCERT Gratis musik på Gammeltorv. Swingende latin jazz musik med Birk, Bang & Vardinghus. Birk, Bang & Vardinghus

Læs mere

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 Frivillighedsformidlingen Aagade 26, Gudumholm, 9280 Storvorde Tlf.: 98 31 69 99 E-mail: formidling@mail.tele.dk Web: www.frivillighedsformidlingen.dk

Læs mere

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Maj-Juni 2009

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Maj-Juni 2009 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Maj-Juni 2009 Spirens Dag lad frivilligheden spire Lørdag den 16. maj kl. 10-13 på Grønttorvet ved Danmarksgade/Aagade De Frivilliges Hus afholder lørdag den 16. maj kl. 10-13

Læs mere

Tilbud fra Region Nordjylland

Tilbud fra Region Nordjylland LOKALE TILBUD Tilbud fra Region Nordjylland Psykiatrisk Skadestue Aalborg AKUT HJÆLP finder du hos Psykiatrisk Skadestue Aalborg: Ring til vagtlægen, tlf. 70 15 03 00. Psykisk syge kan også henvende sig

Læs mere

svendborg 2011 Politikere i praktik

svendborg 2011 Politikere i praktik svendborg 2011 Politikere i praktik A- Klubben Dansk Flygtningehjælps Flygtningevenner, praktik 1 Dansk Flygtningehjælps Flygtningevenner, praktik 2 Folkekirkens Nødhjælp Kirkens Korshærs Varmestue Frivilligcenter

Læs mere

ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN

ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN 1 Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn 2018 blev et år med mange spændende, nye tiltag samt udfordringer for Frivilligcenteret. Hele året

Læs mere

Nyhedsbrev juni 2019

Nyhedsbrev juni 2019 Nyhedsbrev juni 2019 Særlig Søndag Fælles gåtur på volden med guide Projekt Særlig Søndag var den 26. maj på en samlet gåtur på Fredericias historiske voldanlæg med en guide fra Fredericia Museum, samt

Læs mere

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Det Store Frivilligmarked 2010

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Det Store Frivilligmarked 2010 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Det Store Frivilligmarked 2010 Det Store Frivilligmarked 2010 Lørdag den 28. august kl. 11.00-15.00 på Gammel Torv i Aalborg Hvert år den sidste lørdag i august

Læs mere

ÅRSSKRIFT 2017 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN

ÅRSSKRIFT 2017 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN ÅRSSKRIFT 2017 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN 1 Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn Året 2017 har budt på mange spændende og givende oplevelser og arbejdsopgaver for foreningen Frivilligcenter

Læs mere

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS Maj 2006 Temadage om Bedst Praksis i de frivillige besøgstjenester for ældre Målgruppe: Temadagene henvender sig til de frivillige organisationer, der har en besøgstjenste

Læs mere

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS Februar 2006 Integration gennem det frivillige sociale arbejde De Frivilliges Hus har fået bevilget penge til et 3 årigt projekt, hvor det er planen at fremme integrationen,

Læs mere

Bestyrelsens beretning

Bestyrelsens beretning 1 Til generalforsamling RFC d. 11. april 2018 Bestyrelsens beretning Velkommen. Dejligt at se at I møder frem og engagerer jer i det frivillige sociale arbejde her i Rødovre. Som noget nyt holder vi i

Læs mere

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Marts-april 2010

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Marts-april 2010 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Marts-april 2010 Frivilligdag på Aalborg Universitet 3. marts 2010 Unge aalborgensere skal ud af røret og ud i det frivillige sociale arbejde Onsdag den 3. marts kl. 12.00-14.00

Læs mere

N Y H E D S B R E V. fra Frivilligcenter Middelfart

N Y H E D S B R E V. fra Frivilligcenter Middelfart April 2019 N Y H E D S B R E V fra Frivilligcenter Middelfart Første kvartal 2019 afrundes så småt og vi kan se tilbage på 3 begivenhedsrige måneder, hvor vi både har afholdt Åbent hus og Fotoudstilling,

Læs mere

Invitation til Decemberkonference. Tilbud og aktviteter: Ny årsrapport om den frivillige sociale indsats i Danmark. Decemberkonference 2010

Invitation til Decemberkonference. Tilbud og aktviteter: Ny årsrapport om den frivillige sociale indsats i Danmark. Decemberkonference 2010 Invitation til Decemberkonference Oktober, nr. 1, 2010 Torsdag den 16. december 2010 inviterer Center for frivilligt socialt arbejde til Decemberkonference 2010 under overskriften: "Flere frivillige -

Læs mere

Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer. Frivillig Fredag Sorø 2015

Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer. Frivillig Fredag Sorø 2015 Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer Frivillig Fredag Sorø 2015 Arrangører: Aktiviteten Stenlille AFRIKASTRIK Velkommen til Frivillig Fredag 2015 I år fejrer vi Frivillig Fredag både med Åbent Hus-arrangementer

Læs mere

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs GUIDE Sådan holder I en Frivilligbørs Udskrevet: 2016 Indhold Sådan holder I en Frivilligbørs...................................................... 3 2 Guide Sådan holder I en Frivilligbørs Denne guide

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 3/2017

NYHEDSBREV NR. 3/2017 NYHEDSBREV NR. 3/2017 I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om - dage i frivillighedens tegn - (gen)opstart af netværksgruppen Spise med gutterne - nye grupper på vej Selvhjælp Ringkøbing-Skjern Nørredige

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2016

GUIDE Udskrevet: 2016 GUIDE 10 gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler Udskrevet: 2016 Indhold 10 gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler................................... 3 2 Guide 10 gode råd til kommuner, som

Læs mere

Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset

Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset Frivillighedsudvalg Referat Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset Afbud: Kaj Bundgaard Pkt. Tekst Side 36 Budget / Regnskab 1 37 Store Gå Dag 1 38 Struer Fjerkræklub 2 39 Lokalforeningen

Læs mere

Frivillighedspolitik 2011-2014 på det sociale område

Frivillighedspolitik 2011-2014 på det sociale område Frivillighedspolitik 2011-2014 på det sociale område Indledning I Horsens Kommune er der en lang tradition for at løfte i flok på social- og sundhedsområdet. Mange borgere i Horsens Kommune bruger en del

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Mødrehjælpen inviterer til reception 19. oktober

Mødrehjælpen inviterer til reception 19. oktober FrivilligCenter Lolland Nyhedsbrev 25 / September 2012 Kære alle sammen Efterårets flotte farver er ved at gøre sit indtog og der er stor aktivitet på FrivilligCenter Lolland og i foreningslivet lokalt.

Læs mere

Møde 26. november 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 4, Rådhuset

Møde 26. november 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 4, Rådhuset Frivillighedsudvalg Referat Møde 26. november 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 4, Rådhuset Pkt. Tekst Side 49 Budget/regnskab 1 50 Fastsættelse af møder i 2016. 1 51 Lukket punkt: Cafe Kilen 1 52 Lukket punkt:

Læs mere

Frivillige hænder. - nu i flere farver. Om rekruttering og fastholdelse af frivillige med anden etnisk baggrund

Frivillige hænder. - nu i flere farver. Om rekruttering og fastholdelse af frivillige med anden etnisk baggrund Frivillige hænder - nu i flere farver Om rekruttering og fastholdelse af frivillige med anden etnisk baggrund Kære læser Vi har i De Frivilliges Hus i Aalborg igennem længere tid arbejdet med at rekruttere

Læs mere

Det er helt naturligt at være psykisk sårbar

Det er helt naturligt at være psykisk sårbar Det er helt naturligt at være psykisk sårbar Denne brochure er udgivet af: Foreningen Det Sociale Netværk Sankt Annæ Plads 16 1250 København K Tlf. 50 846 846 Info@detsocialenetvaerk.dk Detsocialenetvaerk.dk

Læs mere

Retningslinjer og støtteformer for UDDANNELSESPULJEN FOR FRIVIL- LIGT SOCIALT ARBEJDE 2008-2011. Ansøgningspulje Åbent kursusudbud Konsulentbistand

Retningslinjer og støtteformer for UDDANNELSESPULJEN FOR FRIVIL- LIGT SOCIALT ARBEJDE 2008-2011. Ansøgningspulje Åbent kursusudbud Konsulentbistand Retningslinjer og støtteformer for UDDANNELSESPULJEN FOR FRIVIL- LIGT SOCIALT ARBEJDE 2008-2011 Ansøgningspulje Åbent kursusudbud Konsulentbistand Frivilligrådet og Center for frivilligt socialt arbejde

Læs mere

Nyhedsbrev De Frivilliges Hus

Nyhedsbrev De Frivilliges Hus MAJ 2005 Spirens Dag - Lørdag 21. maj 2005 kl. 10-13 på Grønttorvet ved Danmarksgade/Aagade Så er det igen blevet tid til afholdelse af det årligt tilbagevendende arrangement Spirens Dag. I år kommer det

Læs mere

Aktiviteter November 2015

Aktiviteter November 2015 Aktiviteter November 2015 Vestergården Annebergvej 73 9000 Aalborg Tlf: 9931 6900 Åbningstider mandag til fredag fra kl. 8.30 16.00 Faste aktiviteter på Vestergården EFTERÅRET 2015 Mandag: : Madgruppe

Læs mere

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs GUIDE Sådan holder I en Frivilligbørs Udskrevet: 2019 Indhold Sådan holder I en Frivilligbørs...................................................... 3 2 Guide Sådan holder I en Frivilligbørs Denne rådgivningsguide

Læs mere

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS Inspirationskurser NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS Marts 2006 Inspirationskurser foråret 2006 i De Frivilliges Hus Hvis du har lyst til at løse frivillige sociale opgaver Uge 12: onsdag torsdag d. 22. 23.

Læs mere

BAUNEPOSTEN. April & maj

BAUNEPOSTEN. April & maj BAUNEPOSTEN April & maj 2015 Redaktionen Henriette Tranberg..40 24 99 80 Mail: htr@ltk.dk Karin Andersen 40 24 99 70 Mail: kaan@ltk.dk Indlæg til Bauneposten, løsning på krydsord og lign. kan afleveres

Læs mere

MEDLEMSNYT: 01 2011 Dato: 07. 02. 2011

MEDLEMSNYT: 01 2011 Dato: 07. 02. 2011 MEDLEMSNYT: 01 2011 Dato: 07. 02. 2011 Rabat på Delebussen fortsætter Rabat på Delebussen fortsætter frem til 1. april, så vi håber det gode vejr får den ud at trille rigtig meget. Rabatten betyder, at

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

27. 30. september 2012

27. 30. september 2012 Ballerupstjernens program for Frivilligdagene i Ballerup Social- og Integrationsministeriet har atter i år lagt op til afholdelse af Frivillig Fredag. Frivilligrådet under ministeriet har oprettet et sekretariat

Læs mere

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012 FrivilligCenter Lolland Kurser Fo r å r 2012 Vi glæder os til at se jer Kære frivillig Velkommen til foråret 2012. Vi har samlet en række spændende kurser som du har mulighed for at deltage i. Som medlemsforening

Læs mere

NYHEDSBREV 10. marts 2014

NYHEDSBREV 10. marts 2014 NYHEDSBREV 10. marts 2014 Kære alle sammen Så er foråret på vej med hastige skridt og derfor skal vi jo have gang i nogle skønne forårsoplevelser. Derudover er der et tilbud, som ikke kommer fra os men

Læs mere

Lammegade har ingen plads til mødefaciliteter og huser kun frivilligcenterets medarbejdere, samt Roskilde Ældremotions kontor.

Lammegade har ingen plads til mødefaciliteter og huser kun frivilligcenterets medarbejdere, samt Roskilde Ældremotions kontor. MEDLEMSNYT: 06 2011 Dato: 12. 08. 2011 Flytning og nye lokaler Som vi har orienteret om i separate mails, senest 6.juli, har frivilligcentret været nødt til at flytte pga. skimmelvækst i nogle af lokalerne

Læs mere

Frivillige Fighters // en event for styrket frivillighed iblandt unge

Frivillige Fighters // en event for styrket frivillighed iblandt unge Frivillige Fighters // en event for styrket frivillighed iblandt unge Intro: Frivillige Fighters var en 3 timers tirsdagsbar i frivillighedens tegn, krydret med lokale ildsjæle, bands, mad og drikke -

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE 10 gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler Udskrevet: 2019 Indhold 10 gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler................................... 3 2 Guide 10 gode råd til kommuner, som

Læs mere

Aktiviteter Juni Vestergården. Annebergvej Aalborg. Tlf: Åbningstider mandag til fredag fra kl

Aktiviteter Juni Vestergården. Annebergvej Aalborg. Tlf: Åbningstider mandag til fredag fra kl Aktiviteter Juni 2016 Vestergården Annebergvej 73 9000 Aalborg Tlf: 9931 6900 Åbningstider mandag til fredag fra kl. 9.00 15.45 Kære efterlønsmodtager og pensionist i Aalborg Kommune Velkommen på Centret

Læs mere

Bliv frivillig hos Selvhjælp Sydvest

Bliv frivillig hos Selvhjælp Sydvest Bliv frivillig hos Selvhjælp Sydvest Bliv frivillig i Selvhjælp Sydvest og gør en forskel! Kunne du tænke dig at arbejde med mennesker, der står i en vanskelig livssituation? I Selvhjælp Sydvest arbejder

Læs mere

NYHEDSBREV Røde Kors Odense

NYHEDSBREV Røde Kors Odense Røde Kors Odense August 2014 HUSK: Har du lyst til at modtage nyhedsbrevet per mail fremover? Så skriv til odense @rodekors.dk Send dine gode historier og billeder til os på odense @rodekors.dk. Formanden

Læs mere

Nyhedsbrev januar 2015

Nyhedsbrev januar 2015 Nyhedsbrev januar 2015 "Det ikke hvad vi tager, men hvad vi giver, der gør os rige. Henry Ward Beecher Rigtig glædeligt nytår! Vi ser frem til et nyt og spændende år Juleaftens arrangement 2014 Traditionen

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 1/2017

NYHEDSBREV NR. 1/2017 SELVHJÆLP Ringkøbing-Skjern NYHEDSBREV NR. 1/2017 I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om et nyt tilbud: Åben café for alle, der har erhvervet en senhjerneskade samt deres pårørende. Selvhjælp Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Selvhjælps- og netværksgrupper

Selvhjælps- og netværksgrupper Selvhjælps- og netværksgrupper Bliv en del af en selvhjælps- eller netværksgruppe og bliv styrket i mødet med mennesker, der har de samme livsudfordringer eller interesser, som dig selv. Selvhjælps- og

Læs mere

Social Frivilligpolitik

Social Frivilligpolitik Social Frivilligpolitik 2 Forord Det frivillige sociale arbejde i Aalborg Kommune bygger på en meget værdifuld indsats, som et stort antal frivillige hver dag udfører i Aalborg Kommune. Indsatsen er meningsfuld

Læs mere

Scan koden og se, hvad de indsamlede penge går til. Svar efterfølgende på nedenstående spørgsmål:

Scan koden og se, hvad de indsamlede penge går til. Svar efterfølgende på nedenstående spørgsmål: Post 1 I løbet af de seneste år har Kræftens Bekæmpelse årligt indsamlet mere end 500 mio. kr., bl.a. via medlemskab, landsindsamling, lotteri, netbutikken, støtte fra erhvervslivet, offentlige tilskud,

Læs mere

Aktiviteter Efterår 2014-2015

Aktiviteter Efterår 2014-2015 Foto af IO Aktiviteter Efterår 2014-2015 Smedegården Aktivitetscenter Smedegårdsvej 58 9220 Aalborg Øst Tlf: 9931 3672 Åbningstider mandag til torsdag fra kl. 9-16 fredag kl. 9-15 Nyttig information om

Læs mere

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Juni-Juli 2011

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Juni-Juli 2011 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Juni-Juli 2011 Invitation til Frivilligmarked 2011 Lørdag den 27. august kl. 11-15 på Gammel Torv i Aalborg Frivilligmarked i Aalborg Hvert år den sidste lørdag i august afholder

Læs mere

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Oktober 2010

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Oktober 2010 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Oktober 2010 Frivilligmarked 2010 med suppe, sæbe og frelse til alle Lørdag den 28. august blev der for 15. gang afviklet Frivilligmarked på Gammel Torv i Aalborg. Her kunne

Læs mere

ER FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE NOGET FOR DIG?

ER FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE NOGET FOR DIG? ER FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE NOGET FOR DIG? Eksempler på frivilligt socialt arbejde og hvad det kan gøre for dig FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE Hvad er det, og har jeg overhovedet tid til det? Du har måske

Læs mere

Godkendelse af indstillinger til støtte til frivilligt socialt arbejde 2018

Godkendelse af indstillinger til støtte til frivilligt socialt arbejde 2018 Punkt 6. Godkendelse af indstillinger til støtte til frivilligt socialt arbejde 2018 2017-024195 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender, at foreningsansøgninger

Læs mere

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm 2015-2018 Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm er en selvstændig forening, der blev oprettet i 2007 med fokus på foreningsservice,

Læs mere

NYHEDSBREV FRA KULTURHUSET.

NYHEDSBREV FRA KULTURHUSET. April 2018 NYHEDSBREV FRA KULTURHUSET. Med dette nyhedsbrev vil Kulturhusudvalget gerne byde Grantoftens beboerne indenfor i vores fælles hus. Dels for at fortælle hvilke arrangementer, der afholdes, men

Læs mere

Aktiviteter April 2016

Aktiviteter April 2016 Aktiviteter April 2016 Vestergården Annebergvej 73 9000 Aalborg Tlf: 9931 6900 Åbningstider mandag til fredag fra kl. 9.00 15.45 Kære efterlønsmodtager og pensionist i Aalborg Kommune Velkommen på Centret

Læs mere

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2011

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2011 FrivilligCenter Lolland Kurser Fo r å r 2011 Vi glæder os til at se jer Kære frivillig, Vi har her samlet en række spændende kurser som du har mulighed for at deltage på i foråret 2011. Alle kurser er

Læs mere

Nye ansigter på Sekretariatet

Nye ansigter på Sekretariatet Medlemsnyt: 06 2018 Dato: 11. oktober 2018 Medlemsnyt giver korte og aktuelle oplysninger fra Frivilligcenter Roskilde og fra den frivillige verden. Medlemsnyt udsendes via mail og kan hentes på www.frivilligcenter-roskilde.dk

Læs mere

Nyhedsbrev III 2012. Scleroseforeningens lokalafdeling for Holbæk, Kalundborg og Odsherred

Nyhedsbrev III 2012. Scleroseforeningens lokalafdeling for Holbæk, Kalundborg og Odsherred 1 især på side 4 Nyhedsbrev III 2012 Scleroseforeningens lokalafdeling for Holbæk, Kalundborg og Odsherred 2 Indholdsfortegnelse Byttepengeindsamlingen side 3 Det ultrakorte men virkeligt vigtige side

Læs mere

Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde

Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Juni 2006 Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Nyt fra Center for frivilligt socialt arbejde Nyt projekt om dokumentation af frivilligt socialt arbejde Nyt netværk for brugerorganisationer

Læs mere

Ø-posten, 1. udgave juli 2013. Leder... 1. Regionsrådsvalg... 2. Støtte til valgkamp i Aalborg... 3

Ø-posten, 1. udgave juli 2013. Leder... 1. Regionsrådsvalg... 2. Støtte til valgkamp i Aalborg... 3 Indholdsfortegnelse Leder... 1 Regionsrådsvalg... 2 Støtte til valgkamp i Aalborg... 3 Deltag i næste folketingsvalgkamp med Enhedslisten Aalborg... 4 Bliv kandidat til kommunalvalget... 4 Kalenderen...

Læs mere

Støtte til frivilligt socialt arbejde, 18, 1. runde 2015

Støtte til frivilligt socialt arbejde, 18, 1. runde 2015 Punkt 3. Støtte til frivilligt socialt arbejde, 18, 1. runde 2015 2014-34040 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender at foreninger m.v. der har ansøgt om økonomisk

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

Guide til nye lokale afdelinger af BROEN

Guide til nye lokale afdelinger af BROEN Guide til nye lokale afdelinger af BROEN - om at komme godt i gang som ny forening hjælper udsatte børn til en aktiv fritid www.broen-danmark.dk Indhold Etablering af ny lokalafdeling af BROEN 3 Stiftende

Læs mere

Politikerpraktik. Alle praktikker aftales med Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn. Kontakt Christina Bülow

Politikerpraktik. Alle praktikker aftales med Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn. Kontakt Christina Bülow Politikerpraktik I hele uge 39 markerer vi Frivillig Fredag, og kommunalpolitikere kan her få direkte kontakt med borgere og frivillige inden for det frivillige sociale område. Kig i kataloget og bliv

Læs mere

ØKONOMISK STØTTE OG PRAKTISK HJÆLP

ØKONOMISK STØTTE OG PRAKTISK HJÆLP ØKONOMISK STØTTE OG PRAKTISK HJÆLP - en pjece til etniske minoritetsforeninger CENTER FOR FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE Center for frivilligt socialt arbejde har til formål at støtte og udvikle den frivillige

Læs mere

Godkendelse af indstilling til støtte til frivilligt socialt arbejde 2017

Godkendelse af indstilling til støtte til frivilligt socialt arbejde 2017 Punkt 9. Godkendelse af indstilling til støtte til frivilligt socialt arbejde 2017 2016-017582 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender, at at at foreninger

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE Puljer og fonde - kilder til foreningens fundraising Udskrevet: 2019 Indhold Puljer og fonde - kilder til foreningens fundraising..................................... 3 2 Guide Puljer og fonde -

Læs mere

Julearrangement med foredrag

Julearrangement med foredrag NYHEDSBREV DECEMBER 2007 Kære medlem Inden vi får set os om er det jul igen. Hver årstid har sin charme, men julen er jo noget særligt med dens stemning og glæde. Sædvanen tro inviterer Selvhjælpsgrupper

Læs mere

Nyhedsbrev November 2010

Nyhedsbrev November 2010 Nyhedsbrev November 2010 Det er sgu svært at gøre oprør mod en far, der har en federe hættetrøje end en selv Sådan lyder overskriften til årets tema forældremøde i BFC, hvor vi har inviteret Søren Østergård,

Læs mere

Ansøgninger oktober midler

Ansøgninger oktober midler Ansøgninger - 18 midler Ansøger Dansk Præmatur Forening Ikke søgt om midler Dansk Præmatur Forening har bl.a. til formål: At støtte og rådgive forældre til for tidligt fødte børn, voksne der er født for

Læs mere

Oktober 2014. Nyhedsbrev. Fattigdom i Danmark. Kære alle.

Oktober 2014. Nyhedsbrev. Fattigdom i Danmark. Kære alle. Oktober 2014 Nyhedsbrev Kære alle. Vi håber, at I nyder det smukke efterår og har samlet kræfter til vinteren og de lidt mørkere måneder. Samtidig betyder efteråret også, at der er gang i rigtig mange

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER

GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER SKEMA TIL ANSØGNING OM TILSKUD TIL FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE EFTER SERVICELOVENS 79 I FREDERIKSBERG KOMMUNE GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER Foreningens/organisationens/gruppens oplysninger Navn: Røde Kors Hovedstaden

Læs mere

Referat fra årsmøde i FrivilligCenterEgtved Tirsdag d. 8.marts 2016

Referat fra årsmøde i FrivilligCenterEgtved Tirsdag d. 8.marts 2016 Referat fra årsmøde i FrivilligCenterEgtved Tirsdag d. 8.marts 2016 Deltagere fra følgende foreninger: Datastuen, Centerrådet for Egetoft, Kræftens Bekæmpelse, Røde Kors, Ældre Sagen, Pensionistforeningen

Læs mere

Ø-posten, december 2014

Ø-posten, december 2014 Indholdsfortegnelse: Om Ø-posten 1 Træffetid og telefontid 1 VAR DET NOGET FOR DIG? (Førtidspensionistnetværk) 2 Tur går til Christiansborg 2 Sidste Torsdagscafe inden jul 2 Det er sket: - Medlesmøde om

Læs mere

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Workshop Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Kirkens Korshær i Aarhus og Diakonhøjskolen indbyder til en ny, årlig konference om kirkens sociale ansvar. Konferencen henvender sig til alle

Læs mere

Udkast til reviderede kriterier for tildeling af tilskud 18

Udkast til reviderede kriterier for tildeling af tilskud 18 Udkast til reviderede kriterier for tildeling af tilskud 18 Kvalitetsstandard Servicelovens 18 Hvad er indsatsens lovgrundlag Serviceloven kapitel 5 Brugerinddragelse, rådgivende samarbejdsorganer m.v.

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

Praktisk information

Praktisk information Efteråret 2018 Praktisk information...se på side 3 Information om 18 og 79-midler...Se på side 4 Åbent hus i Tinghuset...Se på side 5 Åbent hus/aftenarrangement i Tinghuset...Se på side 6 Frivillig fredag...se

Læs mere

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2019 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2019 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud 18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2019 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud Opdateret 24.09.2018 Frivillighedspolitikken rammer og vilkår Rudersdal Kommune har formuleret en frivillighedspolitik,

Læs mere

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS August/september 2006 Det Store Frivilligmarked 2006 Lørdag den 2. september kl. 11 15 på Gammel Torv i Aalborg Kom og mød 35 spændende sociale foreninger ved Frivilligmarkedet

Læs mere

Gør jeres Lænkeforening mere synlig kan forhåbentlig være en hjælp for jer, når I vil arbejde med at synliggøre jeres forening og Lænkens værdier.

Gør jeres Lænkeforening mere synlig kan forhåbentlig være en hjælp for jer, når I vil arbejde med at synliggøre jeres forening og Lænkens værdier. Kære lokalforeninger. Der er stadig mange danskere, som drikker alt for meget og som har brug for støtte til at komme ud af alkoholproblemet. Derfor er det vigtigt, at Lænken er synlig og meget mere kendt,

Læs mere

INDSPIL NR. 42. Oktober 2014. marika.andersen@kalundborg.dk - tlf. 51 43 36 11. frivillig. Annonce:

INDSPIL NR. 42. Oktober 2014. marika.andersen@kalundborg.dk - tlf. 51 43 36 11. frivillig. Annonce: NYT FRA FRIVILLIGHEDSKONSULENT MARIKA BORRESEN ANDERSEN marika.andersen@kalundborg.dk - tlf. 51 43 36 11 SE KALUNDBORG KOMMUNES NYE FRIVILLIG-SIDE: www.kalundborg.dk/ frivillig Annonce: Frivilligt socialt

Læs mere

INDSPIL NR. 48. April 2015

INDSPIL NR. 48. April 2015 Fredag den 22. maj 2015 arrangeres K U L T U R N A T 2 0 1 5 i Kalundborg. En af de nærmeste dage udsendes mail til jer alle med nærmere oplysninger om arrangementet. Begynd gerne straks at tænke på, hvordan

Læs mere

Ansøgninger april midler

Ansøgninger april midler Ansøgninger - 18 midler Ansøger 1 Astma og Allergi Foreningen Luftballon Sommercamp Bevilget beløb i i Astma-Allergi Foreningens formål er at forbedre livskvaliteten, såvel 4.800 kr. Delvis socialt som

Læs mere

Netværksgrupper, mindfulness og mande-cafe

Netværksgrupper, mindfulness og mande-cafe Kristian Buhr Velkommen til Bedre Psykiatri Aarhus tilbud på Netværksgrupper, mindfulness og mande-cafe Med denne pjece vil vi oplyse om, hvilke tilbud vi har til pårørende til personer med en psykisk

Læs mere

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS December 2005 Sorg og sygdom Et 2 dages kursus for frivillige, der støtter og rådgiver syge Der findes mange sygdomsforeninger i Aalborg Kommune, som gør et stort og nødvendigt

Læs mere

Ansøgningsskema 2014 om støtte til frivilligt, socialt arbejde

Ansøgningsskema 2014 om støtte til frivilligt, socialt arbejde Aalborg Kommune giver tilskud til frivilligt, socialt arbejde jf. Servicelovens 18 og Aalborg Kommunes retningslinjer. Der kan søges to gange om året: Den 15. oktober og den 15. april. Foreninger, der

Læs mere

Scleroseforeningen, Lokalafdeling Nordvestsjælland Nyhedsbrev III, 2016

Scleroseforeningen, Lokalafdeling Nordvestsjælland Nyhedsbrev III, 2016 Meld dig ind i den lukkede Facebook-gruppe Scleroseforeningen Nordvestsjælland - og del DINE idéer til kommende arrangementer! Scleroseforeningen, Lokalafdeling Nordvestsjælland Nyhedsbrev III, 2016 ----------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2016

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2016 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2016 GUMBO YA-YA JAZZ KONCERT Gratis jazz og blues på Gammel Torv. Koncert for jazz-og musikelskere med orkestret Gumbo Ya-Ya. Det festligt spillende

Læs mere

Tilskud til frivilligt arbejde på ældreområdet. En guide til ansøgning af 79-midler

Tilskud til frivilligt arbejde på ældreområdet. En guide til ansøgning af 79-midler Tilskud til frivilligt arbejde på ældreområdet En guide til ansøgning af 79-midler Kriterier for fordeling af 79-puljen til frivilligt arbejde på ældreområdet I det følgende kan du læse mere om 79-midler,

Læs mere

Nyhedsbrev november 2014

Nyhedsbrev november 2014 Nyhedsbrev november 2014 Nyt fra FriSe (Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark) Grundfinansiering for 2015 er på plads! Efter en hektisk aften og formiddag er det nu endelig lykkes FriSe at få bekræftet fra

Læs mere

Retningslinjer og vejledninger

Retningslinjer og vejledninger Click here to enter text. Retninger og vejledni ng «ed ocaddressci vilcode» Retningslinjer og vejledninger Tildeling af økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde i Aalborg Kommune Indholdsfortegnelse

Læs mere

1-årige bevillinger mellem 50.000 og 100.000 kr. (sorteret alfabetisk efter ansøgers navn)

1-årige bevillinger mellem 50.000 og 100.000 kr. (sorteret alfabetisk efter ansøgers navn) 1-årige bevillinger mellem 50.000 og 100.000 kr. (sorteret alfabetisk efter ansøgers navn) AnsøgerNavn Projekttitel 2015 2014 2013 Backspin Social Cafe for socialt udsatte familier 70.000 BenzoRådgivningen

Læs mere

TILBUD & RÅD- GIVNING

TILBUD & RÅD- GIVNING Region Nordjylland Kræftens Bekæmpelse TILBUD & RÅD- GIVNING TIL KRÆFTPATIENTER OG PÅRØRENDE RÅDGIVNING MOTION GRUPPER NETVÆRK AKTIVITETER REGION NORDJYLLAND VELKOMMEN HOS KRÆFTENS BEKÆMPELSE Hvis du eller

Læs mere