Forudbetalt Begravelse & Opsparingsordning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forudbetalt Begravelse & Opsparingsordning"

Transkript

1 Forudbetalt Begravelse & Opsparingsordning Begravelseskassen Danmark

2 Få orden på tingene med Forudbetalt Begravelse Med en Forudbetalt Begravelse har du selv på forhånd taget stilling til mange praktiske ting ved din begravelse eller bisættelse og forudbetalt nogle af omkostningerne. Du undgår altså, at dine pårørende og efterladte står tilbage med vanskelige beslutninger og økonomiske forpligtelser. Forudbetalt Begravelse betyder, at alt er aftalt, og regningen er betalt for bedemandens ydelser. Du kan også sikre hel eller delvis betaling af din begravelse eller bisættelse med en opsparing hos Begravelseskassen Danmark En opsparing hos Begravelseskassen Danmark er en måde at hensætte et beløb til sin egen begravelse eller bisættelse. Du skal være fyldt 40 år, og indskuddet er 20 kr. x den alder, du har, når du indbetaler indskuddet. Hvis du for eksempel er 46 år, indbetales 20 kr. x 46 = 920 kr. eller, hvis du er 66 år, er indskuddet 20 kr. x 66 = kr. Aftalen om en Forudbetalt Begravelse administreres af Begravelseskassen Danmark, der er en selvstændig juridisk forening, som er ejet af medlemmerne i Begravelseskassen Danmark Tre forskellige aftaler Du kan vælge mellem tre forskellige aftaler, der kan tilpasses dig og dine ønsker. Alle over 50 år kan tegne en Forudbetalt Begravelse. Den enkelte aftale betales kontant.

3 Blå aftale Vejledning Attester Kiste Rustvogn Urne Rådgivning og information til de efterladte. Vi tager os af dødsattesten og sørger for alle nødvendige papirer til myndighederne. Vi hjælper også med kontakt til præst, kirke, kapel, kirkegård, blomsterhandler og stenhugger. Vi leverer en polstret, hvid ligbrændings- eller begravelseskiste uden dekoration samt hvidt ligtøj. Vi står for al nødvendig rustvognskørsel inden for afdødes bopælskommune, dog maks. 50 km. Vi leverer en godkendt urne. Højtideligheden Tillægsydelser Vi er til stede ved højtideligheden og hjælper i nødvendigt omfang. Annoncering. Salmeblade. Solist. Sammenkomst efter højtideligheden. Krematorie- og kirkegårdsudgifter. Gravsten med inskription. Andre ønsker.

4 Lilla aftale Vejledning Attester Kiste Rustvogn Urne Rådgivning og information til de efterladte. Vi tager os af dødsattesten og sørger for alle nødvendige papirer til myndighederne. Vi hjælper også med kontakt til præst, kirke, kapel, kirkegård, blomsterhandler og stenhugger. Vi leverer en polstret, hvid ligbrændings- eller begravelseskiste med dekoration samt hvidt ligtøj. Vi står for al nødvendig rustvognskørsel i Danmark (ikke Grønland og Færøerne). Vi leverer en godkendt urne og sørger for transport til kirkegården. Blomster og transport Vi sørger for pynt til kisten med årstidens blomster. Vi sørger for, at blomsterne efter højtideligheden bringes til kirkegården. Højtideligheden Tillægsydelser Vi er til stede ved højtideligheden og hjælper i nødvendigt omfang. Annoncering. Salmeblade. Solist. Sammenkomst efter højtideligheden. Krematorie- og kirkegårdsudgifter. Gravsten med inskription. Andre ønsker.

5 Bordeux aftale Vejledning Attester Kiste Rustvogn Urne Urnepynt Blomster og transport Annoncering Sanghæfter/ salmeblade Højtideligheden Tillægsydelser Rådgivning og information til de efterladte. Vi tager os af dødsattesten og sørger for alle nødvendige papirer til myndighederne. Vi hjælper også med kontakt til præst, kirke, kapel, kirkegård, blomsterhandler og stenhugger. Vi leverer en polstret ligbrændings- eller begravelses - kiste i lys eller ludbehandlet fyrretræ samt hvidt ligtøj. Vi står for al nødvendig rustvognskørsel i Danmark (ikke Grønland og Færøerne). Vi leverer en godkendt urne og sørger for transport til kirkegården. Vi sørger for pynt til urnen med årstidens blomster. Vi sørger for blomsterdekorationer på og foran kisten med blomster efter eget valg. Vi sørger for, at blomsterne efter højtideligheden bringes til kirkegården. Vi indrykker en dødsannonce efter ønske i ét dagblad (to spalter) samt annonce på internettet. Vi sørger for fremstilling af sanghæfter eller salmeblade, sat op og trykt i det nødvendige antal. Vi er til stede ved højtideligheden og hjælper i nødvendigt omfang. Yderligere annoncering. Solist. Sammenkomst efter højtideligheden. Krematorie- og kirkegårdsudgifter Gravsten med inskription. Andre ønsker.

6 Du kan også sikre hel eller delvis betaling af din begravelse eller bisættelse med en opsparing hos Begravelseskassen Danmark En opsparing hos Begravelseskassen Danmark er en fordelagtig måde at spare op til sin egen begravelse eller bisættelse. Du skal være fyldt 40 år, og indskuddet er 20 kr. x den alder, du har, når du indbetaler indskuddet. Hvis du for eksempel er 46 år, indbetales 20 kr. x 46 = 920 kr. eller, hvis du er 66 år, er indskuddet 20 kr. x 66 = kr. For at opnå en højere udbetaling kan du frit indsætte yderligere 9 indskud. Indbetalingerne kan foregå, når du ønsker det. Dog er det altid din aktuelle alder ved indbetalingstidspunktet, der bestemmer indskuddets størrelse. Ligesom andre opsparingsordninger er udbetalingen afhængig af indskuddets størrelse, kontoens løbetid, samt en bonus, der fastsættes hvert år af Begravelseskassen Danmarks bestyrelse i forhold til det gældende renteniveau. Overstiger det opsparede beløb de faktiske begravelsesomkostninger, Du har også mulighed for på et hvilket som helst tidspunkt at konvertere det opsparede beløb til en del af en kontantbetaling af en Forudbetalt Begravelse hos Begravelseskassen Danmark.

7 Godt at vide om Forudbetalt Begravelse En Forudbetalt Begravelse dækker en del af eller alle omkostninger for enten en begravelse eller bisættelse. Alle over 50 år kan indgå en aftale. Aftalen gælder også, selvom du flytter, så længe begravelsen eller bisættelsen finder sted inden for Danmarks grænser (dog ikke Grønland og Færøerne) Dør du i udlandet og skal begraves eller bisættes i det pågældende land, udbetales dækningsbeløbet for den gældende aftale. Du kan sikre, at dine efterladte er orienteret om din Forudbetalte Begravelse ved at give en kopi af aftalen til de personer, du regner med skal stå for begravelsen eller bisættelsen. Kopien indeholder alt, hvad der er nødvendigt for dem at vide. En aftale om en Forudbetalt Begavelse er ikke underlagt religiøse bindinger som f.eks. medlemskab af folkekirken.

8 Om Begravelseskassen Danmark Begravelseskassen Danmark blev stiftet i 1881 og hed oprindeligt Dansk Ligbrændingsforening. Omkring år 1900 var ideen om at blive brændt imod myndighederne og kirkens holdning, og derfor krævede myndighederne, at folk kunne fremvise bevis på, at de ved deres død ønskede at blive brændt. Dette førte til, at Dansk Ligbrændingsforening fra starten af 1900-tallet tilbød en række forskellige forsikringsordninger, hvor danskere kunne spare op til dette. Ordningerne blev etableret med stor succes frem til omkring Begravelseskassen Danmark er en selvstændig juridisk forening og er ejet af de personer, som har indgået en aftale med Begravelseskassen Danmark. Egenkapitalen sikrer således medlemmernes indskud, og formuen i Begravelseskassen Danmark er placeret i værdipapirer og fast ejendom. Såvel regnskaber som vedtægter for Begravelseskassen Danmark kan downloades fra hjemmesiden. Begravelseskassen Danmark Nikolaj Plads København Tlf Formular nr /12

Forudbetalt Begravelse & Opsparingsordning

Forudbetalt Begravelse & Opsparingsordning Forudbetalt Begravelse & Opsparingsordning Begravelseskassen Danmark Få orden på tingene med Forudbetalt Begravelse Med en Forudbetalt Begravelse har du selv på forhånd taget stilling til mange praktiske

Læs mere

Forudbetalt Begravelse & Opsparingsordning

Forudbetalt Begravelse & Opsparingsordning Forudbetalt Begravelse & Opsparingsordning Begravelseskassen Danmark Få orden på tingene med Forudbetalt Begravelse Med en Forudbetalt Begravelse har du selv på forhånd taget stilling til mange praktiske

Læs mere

Når livet slutter. - en vejledning. livogdoed.dk

Når livet slutter. - en vejledning. livogdoed.dk Når livet slutter - en vejledning livogdoed.dk Landsforeningen Liv&Død Landsforeningen Liv&Død er en humanitær, almennyttig og medlemsbaseret organisation, der blev stiftet i 1881 under navnet Dansk Ligbrændingsforening.

Læs mere

Hvad tror du, en gennemsnitlig begravelse/bisættelse koster i Danmark? Her menes de helt praktiske forhold ved selve

Hvad tror du, en gennemsnitlig begravelse/bisættelse koster i Danmark? Her menes de helt praktiske forhold ved selve Resumé af undersøgelse En almindelig begravelse er forbundet med mange udgifter, bl.a. kiste, kremering, urne, rustvogn, dødsannonce, blomster, bedemand, køb af gravplads m.v. En undersøgelse fra Begravelse

Læs mere

NÅR ET MENNESKE DØR PRAKTISKE INFORMATIONER TIL DE PÅRØRENDE

NÅR ET MENNESKE DØR PRAKTISKE INFORMATIONER TIL DE PÅRØRENDE NÅR ET MENNESKE DØR PRAKTISKE INFORMATIONER TIL DE PÅRØRENDE Udarbejdet af: Aalborg, Aarhus og Viborg stifter juridisk afdeling 1. udgave 2018 DØDSFALDET Folkekirken er begravelsesmyndighed i Danmark.

Læs mere

Min sidste vilje. ønsker til min begravelse/bisættelse. Din Bedemand BJ

Min sidste vilje. ønsker til min begravelse/bisættelse. Din Bedemand BJ Min sidste vilje ønsker til min begravelse/bisættelse Din Bedemand BJ Min sidste vilje Ønsker til min begravelse/bisættelse Min Sidste Vilje er en hjælp til at beskrive de ønsker, du måtte have til din

Læs mere

Min Sidste Vilje. Ønsker til min begravelse/ bisættelse

Min Sidste Vilje. Ønsker til min begravelse/ bisættelse Min Sidste Vilje Ønsker til min begravelse/ bisættelse Min Sidste Vilje er en hjælp til at beskrive de ønsker, du måtte have til din begravelse/ bisættelse. Min Sidste Vilje er ikke juridisk bindende.

Læs mere

Ønsker ved Min Sidste Rejse

Ønsker ved Min Sidste Rejse Min Sidste Rejse 1 Ønsker ved Min Sidste Rejse Min Sidste Rejse er et redskab, som kan rådgive dine pårørende, når dagen kommer, hvor de skal arrangere din begravelse. Erfaringer viser, at det giver familien

Læs mere

Ønsker til mine efterladte, når jeg er død. Obduktion, organdonation og forskning: Jeg har testamenteret mit legeme til forskning hos:

Ønsker til mine efterladte, når jeg er død. Obduktion, organdonation og forskning: Jeg har testamenteret mit legeme til forskning hos: Min sidste vilje Ønsker til mine efterladte, når jeg er død Navn, adresse og Cpr. nummer: Navn: Adresse: Postnummer: By: Cpr-nummer: Obduktion, organdonation og forskning: Jeg tillader obduktion af mit

Læs mere

Navn og adresse. Medlemskaber mv.

Navn og adresse. Medlemskaber mv. MIN SIDSTE VILJE Nærværende dokument formulerer de praktiske ønsker i forbindelse med min død, dvs. ønsker i forbindelse med begravelseshandlingen, gravsted m.m. (Se vejledning på sidste side) Navn og

Læs mere

Min Sidste Vilje En vejledning til dine nærmeste

Min Sidste Vilje En vejledning til dine nærmeste Navn: Min Sidste Vilje En vejledning til dine nærmeste En begravelse har forskellig mening og betydning for forskellige mennesker. Den er det sidste, man kan gøre for en kær slægtning, og dens betydning

Læs mere

Søgade Begravelse MIN SIDSTE VILJE. Ønsker til min begravelse/bisættelse

Søgade Begravelse MIN SIDSTE VILJE. Ønsker til min begravelse/bisættelse Søgade Begravelse MIN SIDSTE VILJE Ønsker til min begravelse/bisættelse Indhold Forord... 1 Mine ønsker til begravelsesform... 2-5 Andre relevante oplysninger... 6-7 Yderligere ønsker/oplysninger... 8-9

Læs mere

Min sidste vilje. Dette dokument er mine ønsker til mine efterladte, når jeg dør. Sidste farvel. Undertegnet: Navn: Adresse: Post-nr.: By: Cpr-nr.

Min sidste vilje. Dette dokument er mine ønsker til mine efterladte, når jeg dør. Sidste farvel. Undertegnet: Navn: Adresse: Post-nr.: By: Cpr-nr. Dette dokument er mine ønsker til mine efterladte, når jeg dør. Undertegnet: Navn: Adresse: Post-nr.: By: Cpr-nr.: - 1)Testamente Jeg har oprettet testamente JA / NEJ Hos: Jeg har ikke skrevet testamente,

Læs mere

Sæby Kirkegård. Nyttige oplysninger ved valg af gravsted

Sæby Kirkegård. Nyttige oplysninger ved valg af gravsted Sæby Kirkegård Nyttige oplysninger ved valg af gravsted Sæby Kirkegård Har et areal på 30.000 m2, og rummer 2850 kistegravsteder og 800 urnegravsteder. Den ældste del af den nuværende kirkegård blev indviet

Læs mere

Min sidste vilje. Gør en svær tid nemmere for dem, du siger farvel til

Min sidste vilje. Gør en svær tid nemmere for dem, du siger farvel til Min sidste vilje Gør en svær tid nemmere for dem, du siger farvel til 1 Velkommen indenfor Vi ved, hvor svært det er at planlægge en begravelse eller bisættelse. Derfor har vi skabt dette hæfte. Vi sørger

Læs mere

Når en af dine nærmeste dør

Når en af dine nærmeste dør Patientinformation Når en af dine nærmeste dør Medicinsk Afdeling Kvalitet Døgnet Rundt Medicinsk Afdeling Indhold Når en af dine nærmeste dør... 3 Forskellige reaktioner på sorg... 4 Pludseligt dødsfald...

Læs mere

MIN SIDSTE VILJE Ønsker til min begravelse/bisættelse

MIN SIDSTE VILJE Ønsker til min begravelse/bisættelse MIN SIDSTE VILJE Ønsker til min begravelse/bisættelse Indhold Forord... 1 Mine ønsker til begravelsesform... 2-5 Andre relevante oplysninger... 6-7 Yderligere ønsker/oplysninger... 8-9 Vejledning i udfyldelse

Læs mere

Min sidste vilje. Udarbejdet af Silkeborg Kirkegårde og Krematorium og Silkeborg Kirke

Min sidste vilje. Udarbejdet af Silkeborg Kirkegårde og Krematorium og Silkeborg Kirke Min sidste vilje Udarbejdet af Silkeborg Kirkegårde og Krematorium og Silkeborg Kirke Min Sidste Vilje Ved at udfylde Min Sidste Vilje hjælper du din familie med at træffe nogle af de mange valg, der er

Læs mere

Vonge og Øster Nykirke kirkegårde.

Vonge og Øster Nykirke kirkegårde. Vonge og Øster Nykirke kirkegårde. 1 Vejledning. Denne pjece er lavet for at give brugerne af kirkegården indsigt i, hvilke begravelsesformer der kan vælges inden for kistebegravelse og urnenedsættelse

Læs mere

min sidste vilje PRAKTISKE ØNSKER I FORBINDELSE MED BEGRAVELSESHANDLINGEN, GRAVSTED M.M.

min sidste vilje PRAKTISKE ØNSKER I FORBINDELSE MED BEGRAVELSESHANDLINGEN, GRAVSTED M.M. PRAKTISKE ØNSKER I FORBINDELSE MED BEGRAVELSESHANDLINGEN, GRAVSTED M.M. Til dig I vores daglige arbejde som bedemænd møder vi familier i en svær tid. De harmistet en de holder af. I en sådan situation

Læs mere

Min sidste vilje. Bedemand Riising Tillid Tryghed Nærvær

Min sidste vilje. Bedemand Riising Tillid Tryghed Nærvær Min sidste vilje Bedemand Riising Tillid Tryghed Nærvær Har du taget stilling? Intet varer evigt også livet kommer til sin afslutning. Men enhver bør gøre sig tanker om, hvad der skal ske, når den tid

Læs mere

Dødsfald på Henriksdal. En vejledning til de pårørende

Dødsfald på Henriksdal. En vejledning til de pårørende Dødsfald på Henriksdal En vejledning til de pårørende Henriksdal februar 2010 Indledning Når nogen dør, er det sædvanligvis en hård belastning for de pårørende. Da det kan være svært at overskue alle de

Læs mere

Min sidste vilje. Kirkegaards Begravelsesforretning 1

Min sidste vilje. Kirkegaards Begravelsesforretning 1 Min sidste vilje Kirkegaards Begravelsesforretning 1 2 Kirkegaards Begravelsesforretning Undertegnede Cpr. nr. Adresse Telefon nr. erklærer ved dette dokument mine ønsker og min vilje i forbindelse med

Læs mere

Når et menneske dør. Praktisk information til de pårørende. Regionshospitalet Randers

Når et menneske dør. Praktisk information til de pårørende. Regionshospitalet Randers Når et menneske dør Praktisk information til de pårørende Regionshospitalet Randers Mødet med døden er et møde med det ukendte. Fornuften siger, at døden er en naturlig del af livet, men vores følelser

Læs mere

Handleplan for den sidste tid (eksempel fra Landsbyen Sølund)

Handleplan for den sidste tid (eksempel fra Landsbyen Sølund) Handleplan for den sidste tid (eksempel fra Landsbyen Sølund) Når en beboer er døende, planlægges terminalforløbet så godt som muligt i samarbejde mellem medarbejderne, sygeplejen og lægen. Det er bostedets

Læs mere

MIN SIDSTE VILJE Ønsker til min begravelse/bisættelse

MIN SIDSTE VILJE Ønsker til min begravelse/bisættelse MIN SIDSTE VILJE Ønsker til min begravelse/bisættelse Indhold Forord... 1 Mine ønsker til begravelsesform... 2-5 Andre relevante oplysninger... 6-8 Yderligere ønsker/oplysninger... 9 Vejledning i udfyldelse

Læs mere

Nødebo og Gadevang kirkegårde. Vejledning ved dødsfald

Nødebo og Gadevang kirkegårde. Vejledning ved dødsfald Nødebo og Gadevang kirkegårde Vejledning ved dødsfald Nødebo-Gadevang Menighedsråd. Februar 2011 Dødsanmeldelsen Dødsfaldet anmeldes til begravelsesmyndigheden snarest og senest 2 dage efter dødsfaldet.

Læs mere

MIN SIDSTE VILJE. Ønsker til min begravelse/bisættelse

MIN SIDSTE VILJE. Ønsker til min begravelse/bisættelse MIN SIDSTE VILJE Ønsker til min begravelse/bisættelse Indhold Forord... 1 Mine ønsker til begravelsesform... 2-5 Andre relevante oplysninger... 6-8 Yderligere ønsker/oplysninger... 9 Vejledning i udfyldelse

Læs mere

VERDISHAVE Information ved dødsfald

VERDISHAVE Information ved dødsfald VERDISHAVE Information ved dødsfald Kære pårørende I forbindelse med dødsfald hos ens nærmeste trænger mange spørgsmål sig på. I denne folder, som er udarbejdet af en nedsat arbejdsgruppe og drøftet med

Læs mere

Vejledning i udfyldelse af Min Sidste Vilje

Vejledning i udfyldelse af Min Sidste Vilje Vejledning i udfyldelse af Min Sidste Vilje Begraves eller bisættes hvad er forskellen? Begravelse Ved en begravelse (også kaldet jordfæstelse) sænkes kisten i jorden. Ceremonien/ højtideligheden kaldes

Læs mere

MIN SIDSTE VILJE. Ønsker til til min begravelse/bisættelse

MIN SIDSTE VILJE. Ønsker til til min begravelse/bisættelse MIN SIDSTE VILJE Ønsker til til min begravelse/bisættelse Indhold Forord... 1 Mine ønsker til begravelsesform... 2-5 Andre relevante oplysninger... 6-8 Yderligere ønsker/oplysninger... 9 Vejledning i udfyldelse

Læs mere

Vejledning om. Begravelser, bisættelser og gravsteder ved Ørnhøj Kirke

Vejledning om. Begravelser, bisættelser og gravsteder ved Ørnhøj Kirke Vejledning om Begravelser, bisættelser og gravsteder ved Ørnhøj Kirke Indhold Praktiske oplysninger s. 3 Gravsteder s. 4 Anlæg af gravsted s. 5 For kirkegården gælder s. 6 For plænen gælder s. 7 Reservering

Læs mere

MIN SIDSTE VILJE. Forn Siðr. Asa- og Vanetrosamfundet i Danmark. Efter maleri af Konrad Dielitz; Odins farvel til Brunhilde

MIN SIDSTE VILJE. Forn Siðr. Asa- og Vanetrosamfundet i Danmark. Efter maleri af Konrad Dielitz; Odins farvel til Brunhilde MIN SIDSTE VILJE Efter maleri af Konrad Dielitz; Odins farvel til Brunhilde Forn Siðr Asa- og Vanetrosamfundet i Danmark Navn Post nr.: By Cpr. nr.: Jeg er indforstået med obduktion Jeg er organdonor Jeg

Læs mere

Min sidste vilje. Udarbejdet af Silkeborg Kirkegårde og Krematorium, Mariehøj Kirke og Silkeborg Kirke

Min sidste vilje. Udarbejdet af Silkeborg Kirkegårde og Krematorium, Mariehøj Kirke og Silkeborg Kirke Min sidste vilje Udarbejdet af Silkeborg Kirkegårde og Krematorium, Mariehøj Kirke og Silkeborg Kirke Min Sidste Vilje Ved at udfylde Min Sidste Vilje hjælper du din familie med at træffe nogle af de mange

Læs mere

Bag mig er brugt dage, foran mig noget jeg ikke ved. I som skal blive tilbage, jeg ønsker jer lykke og kærlighed.

Bag mig er brugt dage, foran mig noget jeg ikke ved. I som skal blive tilbage, jeg ønsker jer lykke og kærlighed. For ikke at stille mine pårørende i tvivl, har jeg nedskrevet mine ønsker i forbindelse med min død. Bag mig er brugt dage, foran mig noget jeg ikke ved. I som skal blive tilbage, jeg ønsker jer lykke

Læs mere

Sakskøbing Kirke og kirkegård Sakskøbing sogn

Sakskøbing Kirke og kirkegård Sakskøbing sogn Sakskøbing Kirke og kirkegård Sakskøbing sogn Vejledning ved dødsfald og valg af gravsted Juni 2016 Adresser Kirkegårdskontor Maribovej 1, 4990 Sakskøbing. Tlf.: 61 22 18 93 - mail: sakskoebingkirkegaard@mail.dk

Læs mere

Klageemne: Bisættelse klage over rådgivning i forbindelse med bisættelse. Krav om nedslag i prisen.

Klageemne: Bisættelse klage over rådgivning i forbindelse med bisættelse. Krav om nedslag i prisen. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BEDEMANDSBRANCHEN Forbruger: NN Bedemand: XX Klageemne: Bisættelse klage over rådgivning i forbindelse med bisættelse. Krav om nedslag i prisen. Nævnets sammensætning: FORMAND

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE Ældre- og sundhedsområdet. At tage afsked i eget hjem en vejledning til pårørende

ÆRØ KOMMUNE Ældre- og sundhedsområdet. At tage afsked i eget hjem en vejledning til pårørende ÆRØ KOMMUNE Ældre- og sundhedsområdet At tage afsked i eget hjem en vejledning til pårørende At tage afsked i eget hjem en vejledning til pårørende At stå overfor døden er altid svært. Dødsøjeblikket er

Læs mere

Opysninger til pårørende om dødsfald Nordsjællands Hospital Nordsjællands Hospital. Oplysninger til pårørende om dødsfald

Opysninger til pårørende om dødsfald Nordsjællands Hospital Nordsjællands Hospital. Oplysninger til pårørende om dødsfald Opysninger til pårørende om dødsfald Nordsjællands Hospital Nordsjællands Hospital Oplysninger til pårørende om dødsfald Indhold Afsked med afdøde...4 Dødsattesten...5 Obduktion...5 Udlevering af ejendele...6

Læs mere

Bramming kirkegårde Sct. Ansgar Kirkegård

Bramming kirkegårde Sct. Ansgar Kirkegård Bramming kirkegårde Sct. Ansgar Kirkegård En vejledning ved valg af gravsted Hvilke tanker gør man sig om valg af gravsted? Nogle har selv valgt deres gravsted, men hvis det ikke er sket. Står de efterladte

Læs mere

NÅR LIVET SLUTTER 1. udgave, revideret juli 2014

NÅR LIVET SLUTTER 1. udgave, revideret juli 2014 NÅR LIVET SLUTTER 1. udgave, revideret juli 2014 1 Landsforeningen Liv&Død er en humanitær, almennyttig og medlemsbaseret organisation, der blev stiftet i 1881 under navnet Dansk Ligbrændingsforening.

Læs mere

Bramming kirkegårde Sct. Ansgar Kirkegård

Bramming kirkegårde Sct. Ansgar Kirkegård Bramming kirkegårde Sct. Ansgar Kirkegård En vejledning ved valg af gravsted Hvilke tanker gør man sig om valg af gravsted? Nogle har selv valgt deres gravsted, men hvis det ikke er sket. Står de efterladte

Læs mere

KRAVSPECIFIKATION. Udbud

KRAVSPECIFIKATION. Udbud Københavns Kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Administrationscentret KRAVSPECIFIKATION Udbud af Rammeaftale vedrørende Offentlige bisættelser og begravelser 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Den udbudte

Læs mere

VEDTÆGT FOR LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNES KIRKEGÅRDE LEDELSE OG ADMINISTRATION

VEDTÆGT FOR LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNES KIRKEGÅRDE LEDELSE OG ADMINISTRATION VEDTÆGT FOR LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNES KIRKEGÅRDE LEDELSE OG ADMINISTRATION Kommunalbestyrelsens afgørelse kan indankes for Kirkeministeriet. 1 Den daglige drift samt ekspeditioner vedrørende kirkegårdene

Læs mere

At tage afsked på plejecenter en vejledning til pårørende

At tage afsked på plejecenter en vejledning til pårørende ÆRØ KOMMUNE Ældre- og sundhedsområdet At tage afsked på plejecenter en vejledning til pårørende At tage afsked på plejecenter en vejledning til pårørende At stå overfor døden er altid svært. Dødsøjeblikket

Læs mere

Notat. Ubemidlede betaling for gravsted

Notat. Ubemidlede betaling for gravsted Ubemidlede betaling for gravsted Dato: 20. oktober 2014 Sagsbehandler Marjun Egholm I anledning af nogle konkrete henvendelser om begravelse af ubemidlede har Kirkeministeriet udarbejdet dette notat. 1.

Læs mere

REGULATIV 4 Juli 2015

REGULATIV 4 Juli 2015 REGULATIV 4 Juli 2015 Dette regulativ - Regulativ 4 - er vedtaget af pensionskassens generalforsamling den 21. april 2010 med senere ændringer vedtaget den 18. april 2013, den 3. april 2014 og den 16.

Læs mere

Ikke-religiøs begravelse i Aalborgområdet. - en vejledning

Ikke-religiøs begravelse i Aalborgområdet. - en vejledning Ikke-religiøs begravelse i Aalborgområdet - en vejledning Denne vejledning er udarbejdet af Humanistisk Samfund Aalborg 2019. 3. udgave www.hs.dk/aalborg. mail: aalborg@hs.dk Alverdens kulturer højtideligholder

Læs mere

BedreBegravelse.dk ApS v/ Natursten.dk ApS Djalma Lunds Gård 1 4000 Roskilde

BedreBegravelse.dk ApS v/ Natursten.dk ApS Djalma Lunds Gård 1 4000 Roskilde AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BEDEMANDSBRANCHEN Forbruger: NN Bedemand: BedreBegravelse.dk ApS v/ Natursten.dk ApS Djalma Lunds Gård 1 4000 Roskilde Klageemne: Klage over aftalen og to eftersendte fakturaer

Læs mere

Tænk, hvis din indkomst afhang af, at folk skulle dø. Det er hverdagen for landets bedemænd, der har døden som erhverv. Tekst: Signe Breitenstein og

Tænk, hvis din indkomst afhang af, at folk skulle dø. Det er hverdagen for landets bedemænd, der har døden som erhverv. Tekst: Signe Breitenstein og Tænk, hvis din indkomst afhang af, at folk skulle dø. Det er hverdagen for landets bedemænd, der har døden som erhverv. Tekst: Signe Breitenstein og Josefine Høgenhaug Aaen Foto: Josefine Høgenhaug Aaen

Læs mere

Hedensted St. Dalby Kirkegårde Informationskatalog

Hedensted St. Dalby Kirkegårde Informationskatalog Hedensted St. Dalby Kirkegårde Informationskatalog Dødsfald Valg af gravsted Valg muligheder af ydelser Prisliste for diverse ydelser 1 Indledning Tanken bag dette informationskatalog er, at kunne give

Læs mere

Ikke-religiøs begravelse i Aalborgområdet. - en vejledning

Ikke-religiøs begravelse i Aalborgområdet. - en vejledning Ikke-religiøs begravelse i Aalborgområdet - en vejledning Alverdens kulturer højtideligholder på forskellig vis de samme fire markante livsovergange: Fødsel, pubertet, bryllup og død. Det føles vigtigt

Læs mere

Praktisk information ved dødsfald

Praktisk information ved dødsfald CENTER FOR BYENS ANVENDELSE Teknik og Miljø Aarhus Kommune Praktisk information ved dødsfald Aarhus Kommunes Kirkegårde Januar 2015 www.aarhus.dk/kirkegaarde Indholdsfortegnelse Hvad skal der ske ved et

Læs mere

NÅR LIVET SLUTTER. en guide

NÅR LIVET SLUTTER. en guide NÅR LIVET SLUTTER en guide Landsforeningen Liv&Død er en humanitær, almennyttig og medlemsbaseret organisation, der blev stiftet i 1881 under navnet Dansk Ligbrændingsforening. I mange år var det foreningens

Læs mere

BETALINGSREGLEMENT. for ÅRHUS KOMMUNES KIRKEGÅRDE. Gældende fra 1. marts 2010 for Nordre og Vestre kirkegårde

BETALINGSREGLEMENT. for ÅRHUS KOMMUNES KIRKEGÅRDE. Gældende fra 1. marts 2010 for Nordre og Vestre kirkegårde BETALINGSREGLEMENT for ÅRHUS KOMMUNES KIRKEGÅRDE Gældende fra 1. marts 2010 for Nordre og Vestre kirkegårde 2 1.0. Almindelige regler - gældende for såvel de obligatoriske som de "frivillige" takster,

Læs mere

Landsforeningen Liv&Død er en humanitær, almennyttig og medlemsbaseret organisation, der blev stiftet i 1881 under navnet Dansk Ligbrændingsforening.

Landsforeningen Liv&Død er en humanitær, almennyttig og medlemsbaseret organisation, der blev stiftet i 1881 under navnet Dansk Ligbrændingsforening. en guide 1 Landsforeningen Liv&Død er en humanitær, almennyttig og medlemsbaseret organisation, der blev stiftet i 1881 under navnet Dansk Ligbrændingsforening. I mange år var det foreningens vigtigste

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om begravelse og ligbrænding

Bekendtgørelse af lov om begravelse og ligbrænding LBK nr 1148 af 11/09/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 28. april 2019 Ministerium: Kirkeministeriet Journalnummer: Kirkemin., j.nr. 2018-2713 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse af lov om

Læs mere

Snejbjerg kirkegård. - En vejledning

Snejbjerg kirkegård. - En vejledning Snejbjerg kirkegård - En vejledning Indholdsfortegnelse Snejbjerg Kirkegård.2 Gravstedsformer.2 Traditionel gravsteder...3 Kombinations gravsteder..4 Plæne kiste / urnegrave med mindeplade..4 Urnegrave

Læs mere

Til nære pårørende. Ved dødsfald. Vejledning og praktiske råd de første dage efter dødsfaldet. Vælg billede. Vælg farve

Til nære pårørende. Ved dødsfald. Vejledning og praktiske råd de første dage efter dødsfaldet. Vælg billede. Vælg farve Til nære pårørende Ved dødsfald Vejledning og praktiske råd de første dage efter dødsfaldet Vælg billede Vælg farve At stå over for døden... At stå overfor døden er altid svært Dødsøjeblikket er for mange

Læs mere

Nødebo og Gadevang kirkegårde Takster 2015

Nødebo og Gadevang kirkegårde Takster 2015 Nødebo og Gadevang kirkegårde Takster 2015 Taksterne er fastsat for hele Hillerød provsti af provstiudvalget i Hillerød De pristalsreguleres hvert år pr 1. januar Erhvervelse og fornyelse af gravsteder

Læs mere

REGULATIV 4 April 2017

REGULATIV 4 April 2017 REGULATIV 4 April 2017 Dette regulativ - Regulativ 4 - er vedtaget af pensionskassens generalforsamling den 21. april 2010 med senere ændringer vedtaget den 18. april 2013, den 3. april 2014, den 16. april

Læs mere

Nødebo og Gadevang kirkegårde. Vejledning ved dødsfald

Nødebo og Gadevang kirkegårde. Vejledning ved dødsfald Nødebo og Gadevang kirkegårde Vejledning ved dødsfald Nødebo-Gadevang Menighedsråd April 2016 Ved et dødsfald er der midt i sorgen mange praktiske ting, der skal tages vare på i forbindelse med bisættelse

Læs mere

VEJLEDNING VED VALG AF GRAVSTED PÅ JERSLEV-HELLUM-MYLUND KIRKEGÅRDE

VEJLEDNING VED VALG AF GRAVSTED PÅ JERSLEV-HELLUM-MYLUND KIRKEGÅRDE VEJLEDNING VED VALG AF GRAVSTED PÅ JERSLEV-HELLUM-MYLUND KIRKEGÅRDE KIRKEGÅRDSKONTORET Borgergade 33-9740 Jerslev J Graver ved Jerslev Kirkegård Carsten Kamper Larsen træffes bedst kl. 9-10 tirsdag til

Læs mere

Cirkulære om begravelse og ligbrænding (Til begravelsesmyndigheder, kirkegårdsbestyrelser, krematoriebestyrelser og præster).

Cirkulære om begravelse og ligbrænding (Til begravelsesmyndigheder, kirkegårdsbestyrelser, krematoriebestyrelser og præster). Cirkulære om begravelse og ligbrænding (Til begravelsesmyndigheder, kirkegårdsbestyrelser, krematoriebestyrelser og præster). I medfør af 4, og 5, stk. 3, og 10, 3. pkt., i lov om begravelse og ligbrænding,

Læs mere

Danske Bank Bobehandling Holmens kanal 2-12 1092 København K. Telefon 45 13 93 33 bobehandling@danskebank.dk

Danske Bank Bobehandling Holmens kanal 2-12 1092 København K. Telefon 45 13 93 33 bobehandling@danskebank.dk Danske Bank Bobehandling Holmens kanal 2-12 1092 København K Telefon 45 13 93 33 bobehandling@danskebank.dk 17370 2013.03 Danske Bank A/S CVR-nr. 61 12 62 28 København Når en af dine kære dør Praktisk

Læs mere

Takstregulativ for Hjallese provsti. gældende fra 1. januar 2012

Takstregulativ for Hjallese provsti. gældende fra 1. januar 2012 Takstregulativ for Hjallese provsti gældende fra 1. januar 2012 Indholdsoversigt: Side Erhvervelse af gravsteder... 2 Reservering af gravsteder... 3 Fornyelse af gravsteder... 3 Forlængelse af brugsret...

Læs mere

REGLER FOR RATEPENSION UDLAND

REGLER FOR RATEPENSION UDLAND 1 REGLER FOR RATEPENSION UDLAND Indhold 2 Regler for Ratepension Udland 4 Bilag 1 5 Ordforklaring CVR nr. 19676889 Layout: Rumfang Foto: Lizette Kabré Juli 2015 JURISTERNES OG ØKONOMERNES PENSIONSKASSE

Læs mere

IHD DENMARK V6 10 May 2010

IHD DENMARK V6 10 May 2010 IHD DENMARK V6 10 May 2010 Sharesave 2010 Om ShareSave ShareSave-ordningen kombinerer en enkel og risikofri opsparingsordning med muligheden for at købe aktier i Mecom til en fast kurs (optionskursen).

Læs mere

Gravsteder. Skivholme, Sjelle og Skjørring kirker. Orientering om kirkegårdene. ved

Gravsteder. Skivholme, Sjelle og Skjørring kirker. Orientering om kirkegårdene. ved Gravsteder ved Skivholme, Sjelle og Skjørring kirker Orientering om kirkegårdene De fleste af os vil før eller siden skulle tage stilling til forhold vedrørende begravelse eller bisættelse, gravsted m.

Læs mere

BISÆTTELSE BEGRAVELSE. At miste nogen

BISÆTTELSE BEGRAVELSE. At miste nogen At miste nogen 2 Når nogen dør Umiddelbart efter et dødsfald skal en læge skrive en dødsattest. Hvis dødsfaldet er sket i hjemmet, er det afdødes egen læge eller en lægevagt, der skriver dødsattesten.

Læs mere

Praktisk information ved dødsfald

Praktisk information ved dødsfald CENTER FOR BYENS ANVENDELSE Teknik og Miljø Aarhus Kommune Praktisk information ved dødsfald Aarhus Kommunes Kirkegårde Januar 2016 www.aarhus.dk/kirkegaarde Indholdsfortegnelse Hvad skal der ske ved et

Læs mere

Gentofte Hospital. Information til de pårørende i forbindelse med dødsfald

Gentofte Hospital. Information til de pårørende i forbindelse med dødsfald Gentofte Hospital Information til de pårørende i forbindelse med dødsfald Bearbejdet april 2005 efter materiale fra Skadestuen af Sygehuspræst Tove Gade Klinisk udviklingssygeplejerske Kristina Bartholin

Læs mere

Information til de pårørende

Information til de pårørende Dødsfald Maj 2017 Gentofte Hospital Dødsfald Information til de pårørende Sekretariat og Kommunikation Gentofte Hospital Dødsfald Information Denne pjece indeholder information om de praktiske ting, man

Læs mere

FREDERIKSBERG KOMMUNES KIRKEGÅRDE. Takster pr. 1. januar 2017

FREDERIKSBERG KOMMUNES KIRKEGÅRDE. Takster pr. 1. januar 2017 FREDERIKSBERG KOMMUNES KIRKEGÅRDE Takster pr. 1. januar 2017 Takstregulativ jævnfør vedtægt for Frederiksberg Kommunes kirkegårde (Uddrag af takster). Takststigning 0,00% Familiegravsted, erhvervelse af

Læs mere

PRISLISTE. Center for Kirkegårde

PRISLISTE. Center for Kirkegårde PRISLISTE 2013 Center for Kirkegårde 2 Foto: P. Wessel KØB AF GRAVSTED Det er ikke muligt at nævne alle gravstedstyper og størrelser her. De enkelte kirkegårde udvikler i disse år nye gravstedstyper, som

Læs mere

Jeg undertegnede: CPR. nr.: Adresse: Postnr.: By: Fødesogn: Kommune: Medlem af Den danske Folkekirke: Ja Nej Medlem af andet trossamfund:

Jeg undertegnede: CPR. nr.: Adresse: Postnr.: By: Fødesogn: Kommune: Medlem af Den danske Folkekirke: Ja Nej Medlem af andet trossamfund: Min sidste vilje Jeg undertegnede: CPR. nr.: Adresse: Postnr.: By: Fødesogn: Kommune: Medlem af Den danske Folkekirke: Ja Nej Medlem af andet trossamfund: Medlem af sygeforsikringen Danmark : Ja Nej Medlem

Læs mere

Hjerting Kirkegård. Livet på kirkegården - Den grønne have.

Hjerting Kirkegård. Livet på kirkegården - Den grønne have. Hjerting Kirkegård Hjerting Kirkegård Livet på kirkegården - Den grønne have. At besøge kirkegården i Hjerting er som at besøge en smuk have. Efter at have passeret det grønne dige, som omkranser kirkegården,

Læs mere

FREDERIKSBERG KOMMUNES KIRKEGÅRDE. Takster pr. 1. januar 2018

FREDERIKSBERG KOMMUNES KIRKEGÅRDE. Takster pr. 1. januar 2018 FREDERIKSBERG KOMMUNES KIRKEGÅRDE Takster pr. 1. januar 2018 Takstregulativ jævnfør vedtægt for Frederiksberg Kommunes kirkegårde (Uddrag af takster). Takststigning 0,00% Familiegravsted, erhvervelse af

Læs mere

dødsfald hvad du skal vide.

dødsfald hvad du skal vide. dødsfald hvad du skal vide. Foto: P. Wessel indhold Hvad skal der ske ved dødsfald? 5 ved dødsfaldet 7 hvem ordner begravelsen? 8 højtideligheden 13 tidspunkter for højtideligheden 21 valg af gravsted

Læs mere

Sådan gør du, når en pårørende dør

Sådan gør du, når en pårørende dør Sådan gør du, når en pårørende dør Når man mister en af sine pårørende, står man ikke kun med en personlig sorg. Der er også en række praktiske problemer omkring begravelsen, man skal tage stilling til.

Læs mere

Anmodninger, attester mv. - og mange erfaringer rigere

Anmodninger, attester mv. - og mange erfaringer rigere Danmark BPS, IT Solutions Anmodninger, attester mv. - og mange erfaringer rigere Nyhedsmail nr. 24 onsdag den 11. september 2013 Emner: Status på integration KM Statusopdateringer Dødsattester Borgerlige

Læs mere

Velkommen i Industriens Pension

Velkommen i Industriens Pension Velkommen i Industriens Pension 2014 Se, hvad du kan få udbetalt Du kan nemt få overblik over, hvor mange penge du kan få udbetalt fra os: > Se det på dit årlige pensionsoverblik. > Se det under log ind

Læs mere

Takstregulativ for Hjallese provsti. gældende fra 1. januar 2010 (2. udgave 18. december 2009)

Takstregulativ for Hjallese provsti. gældende fra 1. januar 2010 (2. udgave 18. december 2009) Takstregulativ for Hjallese provsti gældende fra 1. januar 2010 (2. udgave 18. december 2009) Indholdsoversigt: Side Erhvervelse af gravsteder... 2 Reservering af gravsteder... 3 Fornyelse af gravsteder...

Læs mere

Kirkegården Frederikskirken i Skåde

Kirkegården Frederikskirken i Skåde Kirkegården Frederikskirken i Skåde 1 Frederikskirkens kirkegård Kirkegårdskontoret: 86 27 78 68 mandag-fredag kl. 9-12 Kirkegårdsleder: Thomas Brevik tcb@km.dk 40 12 30 10 træffetid tirsdage 9-12.30,

Læs mere

Hvorfor oprette et testamente?

Hvorfor oprette et testamente? Hvorfor oprette et testamente? Advokatfirma Møderet for Højesteret KROMANN Tag stilling - før det er for sent! Hvert år modtager den danske stat store pengebeløb fra afdøde danskere, som ikke har oprettet

Læs mere

Få råd til at holde weekend, når du ikke længere skal arbejde

Få råd til at holde weekend, når du ikke længere skal arbejde Få råd til at holde weekend, når du ikke længere skal arbejde Weekendpension for dig der vil spare mere op Fugt kanten og fold kortet Aftale om Weekendpension Navn CPR-nr. Adresse Postnr. og by E-mail

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Mødelokale E, 3. etage, Sønderbro 12

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Mødelokale E, 3. etage, Sønderbro 12 Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Beskæftigelsesudvalget Mødet den 05.06.2018 kl. 09.00-10.30 Mødelokale E, 3. etage, Sønderbro 12 Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 2 Godkendelse

Læs mere

Når man mister en af sine kære

Når man mister en af sine kære Når man mister en af sine kære Når man mister en af sine kære kan det være svært at overskue alt det praktiske og juridiske, der automatisk følger med et dødsfald. Derfor har vi lavet denne oversigt til

Læs mere

VEDTÆGTER. For Det Mosaiske Troessamfunds Begravelsespladser REGLER. For ansøgning om tilladelse til begravelse mv. på Mosaisk vestre Begravelsesplads

VEDTÆGTER. For Det Mosaiske Troessamfunds Begravelsespladser REGLER. For ansøgning om tilladelse til begravelse mv. på Mosaisk vestre Begravelsesplads VEDTÆGTER For Det Mosaiske Troessamfunds Begravelsespladser & REGLER For ansøgning om tilladelse til begravelse mv. på Mosaisk vestre Begravelsesplads Vedtægter for Det mosaiske Troessamfunds begravelsespladser.

Læs mere

Valg af gravsted. Brande - Uhre - Skærlund kirkegårde

Valg af gravsted. Brande - Uhre - Skærlund kirkegårde Valg af gravsted Brande - Uhre - Skærlund kirkegårde Døden er naturlig, men kan være svær for de efterladte. Der er forskellige praktiske ting, der skal tages stilling til i forbindelse med begravelsen.

Læs mere

HAR DU MISTET EN AF DINE KÆRE?

HAR DU MISTET EN AF DINE KÆRE? HAR DU MISTET EN AF DINE KÆRE? ADVODAN hjælper dig med juraen, så du kommer godt ud på den anden side. KOM GODT VIDERE Har du mistet en af dine nærmeste, vil der sikkert hurtigt melde sig en række spørgsmål:

Læs mere

FAQ OM MEDLEMSMIDLER

FAQ OM MEDLEMSMIDLER FAQ OM MEDLEMSMIDLER Indhold MEDLEMSMIDLER... 2 Hvilke pensionsordninger har MedlemsMidler og MedlemsMidler (15 år)?... 2 Hvad er MedlemsMidler og MedlemsMidler (15 år)?... 2 Hvor kommer MedlemsMidler

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN LÆRKEVANG

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN LÆRKEVANG VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN LÆRKEVANG Stiftet 20. august 1940 Revideret 30.03.2007 VEDTÆGTER For Grundejerforeningen LÆRKEVANG Stiftet den 20. august 1940. Omarbejdet og revideret som vedtaget på

Læs mere

Når en af dine kære dør. Praktisk information om behandling af boet

Når en af dine kære dør. Praktisk information om behandling af boet Når en af dine kære dør Praktisk information om behandling af boet Behandling af boet Der er mange praktiske ting at tænke på, når ens kære dør, ikke mindst økonomi, arv osv. Derfor har vi her samlet lidt

Læs mere

Velfærdspakkerne FLEX, BASIS og EKSTRA

Velfærdspakkerne FLEX, BASIS og EKSTRA Velfærdspakkerne FLEX, BASIS og EKSTRA Hvem kan købe Velfærdspakkerne?... det kan alle virksomhedsejere og deres ægtefælle eller samlever samt alle ledende medarbejdere i virksomheden. Du skal oprette

Læs mere

Aldersforsikring. Spørgsmål og svar

Aldersforsikring. Spørgsmål og svar Aldersforsikring Spørgsmål og svar Hvad er en aldersforsikring? Aldersforsikring blev indført ved lov den 18. september 2012 med virkning fra den 1. januar 2013. Samtidig blev det ikke længere muligt at

Læs mere

På job i udlandet. Se, hvad du skal være opmærksom på, når du skal arbejde uden for Danmark.

På job i udlandet. Se, hvad du skal være opmærksom på, når du skal arbejde uden for Danmark. På job i udlandet Se, hvad du skal være opmærksom på, når du skal arbejde uden for Danmark. FORORD Mange metallere tager på arbejde i udlandet enten fordi de bliver udstationeret af deres danske virksomhed,

Læs mere

Danmarkspanel uge Stenhuggerlauget Begravelse

Danmarkspanel uge Stenhuggerlauget Begravelse Danmarkspanel uge 20 2019 Stenhuggerlauget Begravelse Om analysen Vil du vide mere? Metode Undersøgelsen er foretaget i et såkaldt Danmarkspanel. Panelet består af mere end 50.000 tilfældigt udvalgte danskere.

Læs mere

Information ved dødsfald. Pleje og Omsorg

Information ved dødsfald. Pleje og Omsorg Information ved dødsfald Pleje og Omsorg Information ved dødsfald Sundhedsteamet Dette hæfte er en praktisk vejledning til pårørende om spørgsmål, der kan opstå i forbindelse med et dødsfald på plejecenter

Læs mere