Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra mødet den 24. august 2017 (5 min.)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra mødet den 24. august 2017 (5 min.)"

Transkript

1 Dagsorden AARHUS UNIVERSITET Marianne Maria Larsen Dato: 24. november 2017 Side 1/1 Mødedato: 30. november 2017 Mødested: Mødelokale stueetagen Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Anette Svejstrup, Arne N. Skov, Charlotte Lyngholm, Michael Hertzum Krattet, Tina Dreier, Anders Kragh Moestrup, Tanja Stride, Jenny Oostwouder, Marianne Maria Larsen Anita Pedersen 1. Godkendelse af dagsorden 2. Opfølgning på referat fra mødet den 24. august 2017 (5 min.) Link til referat fra den 24. august Orientering fra formand og næstformand (10 min.) Orientering om mødet i ASU den 5. oktober 2017 Orientering om personale Orientering om anvendelsen af bygninger på Lille Barnow 4. Valg til LSU i foråret 2018 (10 min.) Herunder fremtidig mødestruktur 5. Effektiviseringer i Økonomi og Bygninger (30 min.)./. Notat inkl. bilag 6. Driftsstyring i Økonomi og Bygninger (25 min.) Orientering om anvendelse og formål 7. Nyhedsbreve/intern kommunikation (10 min.)./. Sagsfremstilling 8. Økonomi (10 min.) Herunder budget../. B oversigt./. Indmeldingsskabelon 9. Orientering til medarbejderne (10 min.) LSU beslutter, hvilke emner, der skal indgå i den direkte mail til medarbejderne med opfordring til at læse mere herom i referatet. 10. Eventuelt (5 min.)./. Oversigt over møder i 2018 AU Økonomi og Bygninger Aarhus Universitet Trøjborgvej Aarhus C Tlf.: adm@au.dk Web:

2 Notat AARHUS UNIVERSITET Marianne Maria Larsen Dato: 3. november 2017 Side 1/4 Modtager(e): LSU Økonomi og Bygninger Effektiviseringer i Økonomi og Bygninger i Økonomi og Bygninger er i perioden 2016 til 2020 pålagt besparelser. Det samme gælder for alle andre enheder i enhedsadministrationen. Målet med de administrative besparelser er at frigive flere ressourcer til uddannelse og forskning på AU. Fra 2016 har Folketinget desuden besluttet, at taksterne på uddannelse af studerende falder med 2 pct. årligt. Det er således ikke kun administrationen på AU, som oplever reduktioner. Sparekrav i perioden (i t.kr.) Sparekrav Realiseret Budgetteret Besparelser akkumuleres fra år til år det vil sige, at der i 2020 skal findes nye besparelser for t.kr. (de resterende er besparelser fra 2019, der fastholdes i 2020) Der blev i 2015 lavet en plan for, hvordan reduktionerne i AU ØB kan findes i 2016 og Planen blev behandlet i LSU d. 29. oktober De planlagte besparelser for 2016 er realiseret, og 2017 ser fornuftigt ud. I 2017 er der endda en yderligere besparelse i form af en tidligere fratrædelse i Økonomisekretariatet end forventet (jf. bilag 1, note 5). Omvendt er der tidsforskydninger og forsinkelser på nogle af de spareforslag som indgik i den plan for reduktioner, der er udarbejdet for 2016 og Det gælder blandt andet for implementering af nogle dele af rejseanalysen samt indførsel af Ind- Fak. Her forventes fortsat reduktioner; men med en anden profil. Grundet AU fokus og stigende efterspørgsel på ledelsesinformation, generelt såvel som i ledelseskredsen for enhedsadministrationen og universitetsledelsen, er Business Intelligence enheden ikke pålagt besparelser i perioden. AU Økonomi og Bygninger Aarhus Universitet Trøjborgvej Aarhus C Tlf.: Fax: adm@au.dk Web:

3 Notat AARHUS UNIVERSITET Marianne Maria Larsen Dato: 3. november 2017 Side 2/4 Beskrivelse af besparelsespotentialet Nedenfor beskrives de tiltag som vil kunne medvirke til at gennemføre de nødvendige reduktioner i 2018 og I 2020 mangler fortsat nye analyser og forslag til reduktioner for ca. 1 mio. kr., og for 2021 vil reduktionen i budgettet vokse med yderligere ca. 1,3 mio. kr. De forskellige tiltag er summeret i bilag 1, hvor der også er sat forventede beløb på reduktionerne. Beløbene er selvsagt behæftet med nogen usikkerhed, og gennemførslen af reduktionerne vil løbende blive vurderet. For alle reduktioner gælder det, at det pt. er forventningen, at justeringerne i budget og dermed stillinger vil kunne ske ved naturlig afgang. Der er lagt vægt på at finde budgetreduktioner, som ikke påvirker de ydelser og den service, som kan ydes fra AU ØB. Det kan dog ikke udelukkes, at reduktionerne vil betyde, at ikke alle nuværende services og ydelser kan fastholdes. Bygningssekretariatet Efter overdragelse af opgaver med opfyldning af kaffemaskiner/printere og printertilkald til Servicegruppen har medarbejderne i Omstillingen fået mere tid til deres administrative opgaver, hvilket har medført et fald i antallet af studentermedhjælpertimer svarende til en årlig besparelse på ca. 150 t.kr. (jf. bilag 1, note 7). Byggeri og Planlægning Fra 2019 til 2020 forventes en række aktiviteter at blive afsluttet, optimeret eller overgå til drift. Det drejer sig blandt andet om enkeltstående aktiviteter i forbindelse med Bæredygtighedsprojektet, Masterplanen, Dalux, kortproduktion mv. Samtidig er budgetterne for den tværgående byggepulje og infrastrukturpuljen løbende reduceret. Dette sammen med en reduktion i puljer forventes at give en besparelse på ca. et årsværk (jf. bilag 1, note 8). Regnskab Dataanalyser på udvalgte leverandører forventes at reducere ressourcetrækket via en nedgang i antallet af fakturaer. Blandt andet forventes en nedgang i antallet af Telenor fakturaer med ca når det nye setup er implementeret. Ligeledes forventes det at implementering af indkøbsmodulet i IndFak vil medføre et generelt fald i antallet af fakturaer (jf. bilag 1, note 4). Ændring i antallet af elever og tilrettelæggelse af elevforløbet fra og med 2017, hvor udstationering på ST udgår, medfører en besparelse på et årsværk (jf. bilag 1, note 9). Det vurderes, at der er et potentiale for besparelser via automatiseret (robotics) opgaveløsning fra og med Der er blandt allerede udviklet robotics i forbindelse med dokumentation på EU-projekter (jf. bilag 1, note 10).

4 Notat AARHUS UNIVERSITET Marianne Maria Larsen Dato: 3. november 2017 Side 3/4 En ny webshop løsning forventes at resultere i mere effektive arbejdsgange sammenlignet med de rutiner, der er i dag. Den endelige leverandør er ikke valgt endnu, hvorfor kommende ændringer ikke kan konkretiseres. Dog vil en mere digitaliseret proces ift. fakturering være del af kravene til en ny løsning, og der vil ske ændringer i snitflader i forhold til ansvarsfordelingen mellem ØB, de faglige miljøer og eksterne samarbejdspartnere. En eventuel besparelse vil først få effekt fra 2018 (bilag 1, note 11). Med implementering af Servicegruppen, og tilrettelæggelse af gruppens opgaver samt øget specialisering, er der fra og med 2017 en besparelse på ca t.kr. årligt. Samtidig løser og understøtter gruppen en række opgaver på tværs i ØB. Blandt andet understøttelse af kortproduktion, omstillingen mv. Det forventes, at Servicegruppen løbende vil kunne overtage nye opgaver og frigive ressourcer i andre enheder i ØB. I løbet af 2018 forventes et nyt rejseafregningssystem (Rejsud2) at blive implementeret på AU. Systemet kendes endnu ikke; det er dog vurderingen, at der sker en øget digitalisering af rutinerne i forhold til oprettelse af brugere som følge af implementering af Tjek-&-Go. Endvidere forventes det at opgaver omkring nulstilling af passwords bortfalder ved den øget digitalisering. Ligeledes forventes en omlægning processerne for udtræk af betalinger til hhv. medarbejdere (rejseafregninger/udlæg) og leverandører, så der kun laves ét udtræk modsat nuværende praksis med to udtræk. Samlet set forventes den gennemførte specialisering med dannelsen af Servicegruppen samt nyt rejseafregningssystem at give reduktioner fra (jf. bilag 1, note 12). Økonomisekretariatet Efter en ændret opgavetilrettelæggelse samt et forløb med procesoptimering af projektoprettelse er det vurderingen, at en vakante stilling i projektenheden kan nedlægges, og dermed være en permanent besparelse fra og med 2017 ca. 525 tusinde kr. Reduktionen er allerede fundet sted, og det er vurderingen, at den nuværende mindre bemanding i projektenheden kan løse opgaverne (jf. bilag 1, note 13). Indkøb En række tiltag forventes at give et effektiviseringspotentiale. I 2017 arbejdes der på en ny teamorganisering med øget specialisering, der sammen med udarbejdelse af nye skabeloner og procesplaner, og et kompetenceudviklingsforløb i proces- og projektledelse for hele afdelingen, skal sikre en optimering af indkøbsprocesserne. Endvidere er der et igangværende arbejde med implementering af e-handel og indkøbsorganisering. Disse tiltag forventes at give besparelser fra og med 2019 på ca. ét årsværk (jf. bilag 1, note 14). Det vurderes dog, at tiltagene ikke til fulde kan kompensere for en reduktion på en stilling, hvorfor en besparelse forventeligt vil medføre en serviceforringelse i form af

5 Notat AARHUS UNIVERSITET Marianne Maria Larsen Dato: 3. november 2017 Side 4/4 nedgang i antallet af udbud. Såfremt der findes andre muligheder for reduktioner, kan det forekomme at der ikke foretages tilpasning i Indkøb, da der er et stort ledelsesmæssigt fokus på området, grundet potentiale for besparelser ved bedre aftaledækning.

6 Note Version Enhed Titel / Kort beskrivelse Staus/bemærkninger Organisationsændring - 1 Tidl. plan Er implementeret enhed nedlagt i Tidl. plan Bygninger Vakantstilling besættes ikke på grund effektiviseringer af opgaver Er implementeret 3 Tidl. plan Regnskab Profilen er ændret - mindre Effektivisering som følge af reduktion i 2017 på grund af analyse af rejse- og tidsforskydninger - fastholdt i udgiftsafregning 2020 Profil er ændret, så effektiviseringerne stiger yderligere efterhånden som Indfak indkøb udbredes til alle dele af AU og flere 4 Tidl. plan Regnskab Indfak og samle fakturaer områder. Tilsammen med en højere 900 grad af samlefakturaer. Omvendt er der tidsforskydninger først i perioden, hvor kravet er reduceret/ikke realiseret. 5 Tidl. plan ØS Forventet ledig stilling besættes ikke pga. effektivseringer af arbejdsgange Aftale er indgået 6 Tidl. plan alle Reduktioner på øvrig drift Profilen er øget på baggrund af regnskabsresultatet fra tidligere år 7 Ny plan Bygninger Intern post, reception og servicedesk Ny plan Bygninger reduktion på 1 stilling - effektiviseringer er beskrevet Ny plan Regnskab Omlægning af elever Ny plan Regnskab Automatiseret (robotics) opgaveløsning Ny plan Regnskab Web-shop mv Ny plan Regnskab 13 Ny plan ØS Specialisering - servicegruppe + Rejsud2 Stilling i projektenheden besættes ikke Er implementeret 14 Ny plan Indkøb reduktion på 1 stilling - effektiviseringer er beskrevet alle Nye analyser mv Der er sket ændringer i budgettet siden efteråret 2015, hvor sparekravet blev fastlagt. Det antages for nu, at der med budgetændringerne også er sket ændringer af opgaverne

7 Sagsfremstilling AARHUS UNIVERSITET Dato: 28. september 2017 Side 1/2 Mødedato: 30. november 2017 Møde: Møde i LSU Økonomi og Bygninger Punktejer: Niels Jørgen Rasmusen Gæst: Emne Nyhedsbreve/ Intern kommunikation Resumé Se sagsfremstilling Indstilling Beslutningspunkt (sæt kryds) Drøftelsespunkt (sæt kryds) Meddelelsespunkt (sæt kryds) Lukket punkt (sæt kryds) X Drøftelse af optimeringsmuligheder ift. den interne kommunikation i Økonomi og Bygninger. Sagsfremstilling Intern kommunikation har været drøftet af flere omgange. Seneste tiltag er løbende nyheder om emner såvel som praktiske forhold via hjemmesiden. Endvidere udsendes efter hvert LSU møde en kort orientering med henvisning til referatet. Der har hidtil ikke været en kobling til de overordnede målsætninger eller ØB s kultur og mindset i nyhederne. Hvad er medarbejderne interesseret i at læse om, og hvilken vinkel skal nyhederne have for at de er interessante for medarbejderne? Vurder endvidere om følgende kan være med til at optimere den interne kommunikation: Ét samlet nyhedsbrev Løbende nyheder via hjemmesiden Orientering om hvordan gennemførte projekter og succesfulde aktiviteter er knyttet sammen med de overordnede målsætninger, strategi, indsatsområder samt ØB s kultur og mindset. Statistik på de løbende hjemmesidenyheder: i perioden 1. maj til 28. september 2017 Nyheder sorteret efter antal visninger Sidevisningering Besøg Oriente- VIGTIG information om Letbanens køreledningsanlæg Mail Tiltrådte og fratrådte medarbejdere i perioden 3. maj september 2017 Tiltrådte og fratrådte medarbejdere i perioden 7. marts maj Mail Ingen Resultat fra psykisk og fysisk APV efter flytningen til Trøjborgvej Mail Kriterier til brug for lønforhandling 2018 i Økonomi og Bygninger Mail Oplæg fra medarbejdermødet med direktøren den 11. maj Mail Har du forslag til den kommende MUS runde? Mail BI understøtter arbejdet med at sikre kvalitet i AU s uddannelser Mail

8 Sagsfremstilling AARHUS UNIVERSITET Dato: 28. september 2017 Side 2/2 DaluxFM alle informationer om AU s bygninger ét sted Mail Tiltrådte og fratrådte medarbejdere i perioden 2. september marts Ingen Det vil sige, at nyheden om Letbanes køreledningsanlæg har været vist 122 via 103 forskellige besøg (besøg defineres som forskellige it-apparater, som nyheden er blevet åbnet med f.eks. er mobiltelefon, tablet og PC 3 forskellige besøg, men det kan være en og samme bruger, der har læst nyheden blot via 3 forskellige apparater) Eksempel på emner, der har eller kan have relevans for medarbejderne: Workzone Projekt KH Persondataforordning Campus 2.0 Digital parkering Samling af fakturaer Optimering af salgsproces ØB s forsøg med e-handel Driftsstyring Kommunikation - Sagsbehandler Marianne Maria Larsen Involvering - Tidsfrist - Bilag -

9 AUL18PRIMO AUL18PRIMO AUL18PRIMO AUL18PRIMO AUL18PRIMO AUL18PRIMO AUL18PRIMO AUL18PRIMO AUL18PRIMOAUL18PRIMO AUL18PRIMO AUL18PRIMO AUL18PRIMO AUL18PRIMO AUL18PRIMO AUL18PRIMO AUL18PRIMO AUL18PRIMO AUL17OER Løn og kontorhold Projekter Projekter Fastepriser Løbende priser Fastepriser Løbende priser Fastepriser Løbende priser Aktivitet Stab Økonomisekretariatet BI enheden Indkøb Regnskab Bygningsøkon omi og jura Byggeri og planlægning Lønafstemnin gs projekt Ø&B Projektpulje Flytning Trøjborg Dalux implementering Forsøg med Robotter TAP løn Refusion DTAP Anden løn (Vakancer og anden løn) Rejser, hotel og forplejning Kompetenceudvikling, egne medarbejdere IT og telefoni Tjenestebil Anden drift Afskrivninger Julefrokost og sommerfest Salg (kaos og AUFF) Internt salg Lønafstemning Ramme IT systemer Projekter Samlet løn Økonomisystemer ekstern drift BI enheden ITsystemer FM system IT Digitalpost Indkøbsanalyse system Budgetreguleri ng ØB 3. ITsystemer Aktivitet Anden drift Budgetreg Navision AURUS IndFak Webshop CWT ØSLDV NS STADS ARS Dibs EG Bolig RejsUD ProMark Dalux (del af Infrastrukturpulje) TV fælles (del af Infrastrukturpulje) Adgangskort (del af Infrastrukturpulje) Videoovervågning (del af Infrastrukturpulje) Energy Key (del af Infrastrukturpulje) Call Center (del af Infrastrukturpulje) Kunstkonservering (del af Infrastrukturpulje) Citrix licens, teknisk software (del af infrastruktur) Licenser Digitalpost (del af ForsendelseVD) Medfin. Af PF Tidshåntering pba. system bespar Indkøbsanalysesystem af midler til projekter SKI abonnement (midler fra projekter) Ramme Tilskud til eksterne Projekter Forsendelsesomk. Fælles ADM ng ØB 2. Tilskud til Aktivitet Infrastrukturpuljen Anden drift Budgetreg Infrastrukturpuljen ForsendelsesOmkostninger Fælles ADM Internt salg, pakkeafregning Digital forsendelse Ramme Særlige VD opgaver Økonomisystemer særlig drift Regnskab særlig drift Bygningsøkono mi og jura særlig drift ng ØB 4. Særlige VDopgaver Aktivitet Anden drift Budgetreg Navision AURUS IndFak Webshop CWT ØSLDV NS STADS ARS ProMark Dibs EG Bolig Finansielle poster Rykkere og rente fra debitorer Tekniskeposter Regnskab Tekniske poster til udlign. BALANCE Dibs EG Bolig

10 54227 Bankgebyrer Kursreguleringer Renteudg. og rykkergebyrer Forsikringsskader/Erstatninger Postbiler el. relateret hertil Posten i øvrigt Ramme Særlige konsulentydelser Projekter Økonomisystemer udvikling Økonomi Revision og Rådgivning Økonomi BIenheden Økonomi Indkøb Bygningsøkon omi og jura Indkøbsmodul, Indfak2 RejsUD Budgetreguler ing ØB 5. Særlige konsulentydel ser Aktivitet Regnskab Anden drift Budgetreg Navision AURUS IndFak Webshop CWT ØSLDV NS STADS ARS Dibs EG Bolig ProMark Revision, løbende Revision, STÅ Revision, eksterne midler PwC særrevision, Foulum & Roskilde Advokatbistand Rådgivning, løbende (af midler til projekter) Digitalpost, Strålfors konsulent IT Sikkerhedsrevision Indkøbsmodul, Indfak2 (af midler til projekter) RejsUD (midler til midlertige projekter) Ramme

11 ØB Budget 2018 Alle beløb er i kr. og faste niv priser Opsummering R2016 i niv. ' i niv. ' R Jan Sep 17 ØR ved ØR3 Ændringer 2018 ved P ved ØR3 Ændringer 2019 ved P ved ØR3 Ændringer 2020 ved P ved ØR3 Ændringer 2021 ved P18 Ramme Løn og kontorhold Nettoforbrug Løn og kontorhold Overskud/Underskud LK Ramme Fællesomkostninger i alt Nettoforbrug Tilskud til eksterne Nettoforbrug IT systemer Nettoforbrug Særlige VD opgaver Nettoforbrug Konsulentydelser Nettoforbrug Midlertidige Bevillinger Overskud/Underskud FO Overskud/Underskud i alt Indledning Der ønskes en rammeændring grundet dobbeltudgift i forbindelse med implementeringen af RejsUD, da AURUS fortsætter indtil data er kopieret. Rammeændringen ønskes internt på VD området ved at flytte 450 tkr. fra Løn og kontorhold til Fællesudgifter (IT Systemer). Desuden er der opjusteringer af rammen for Fællesudgifter begrundet i P/L reguleringer for licenser primært vedr. økonomisystemer og i forhold til infrastrukturpuljen. 1. Løn og kontorhold R2016 i niv. ' i niv. ' R Jan Sep 17 ØR ved ØR3 Ændringer 2018 ved P ved ØR3 Ændringer 2019 ved P ved ØR3 Ændringer 2020 ved P ved ØR3 Ændringer 2021 ved P18 Eksisterende ramme Nettoforbrug Overskud/Underskud Begrundelse for ønskede ændringer Der ønskes en rammeflytning fra Løn og kontorhold til fællesudgifter (IT systemer) grundet forsinkelse af implementering af RejsUD. AURUS fortsætter sammen med RejsUD til data er kopieret. 1.2 Ønskede rammeændringer Nr. Ændring i 2018 Ændring i 2019 Ændring i 2020 Ændring i 2021 Permanent Type Nej Intern flytning på VD området Rammeflytning grundet RejsUD/AURUS Tilskud til eksterne partnere R2016 i niv. ' i niv. ' R Jan Sep 17 ØR ved ØR3 Ændringer 2018 ved P ved ØR3 Ændringer 2019 ved P ved ØR3 Ændringer 2020 ved P ved ØR3 Ændringer 2021 ved P18 Eksisterende ramme Nettoforbrug Overskud/Underskud Begrundelse for ønskede ændringer P/L regulering af licenser på Infrastrukturpuljen på sammenlagt 120 tkr. 2.2 Ønskede rammeændringer Nr. Ændring i 2018 Ændring i 2019 Ændring i 2020 Ændring i 2021 Permanent Type Ja Opjustering af rammen P/L regulering af licenser på Infrastrukturpuljen IT Systemer R2016 i niv. ' i niv. ' R Jan Sep 17 ØR ved ØR3 Ændringer 2018 ved P ved ØR3 Ændringer 2019 ved P ved ØR3 Ændringer 2020 ved P ved ØR3 Ændringer 2021 ved P18 Eksisterende ramme Nettoforbrug Overskud/Underskud Begrundelse for ønskede ændringer

12 Der ønskes en rammeflytning fra Løn og kontorhold til Fællesudgifter (IT Systemer) grundet forsinkelse af implementering af RejsUD.AURUS fortsætter sammen med RejsUD til data er kopieret. P/L regulering af licenser på sammenlagt 69 tkr. vedr. økonomisystemer, FM systemer samt indkøbsanalysesystem 3.2 Ønskede rammeændringer Nr. Ændring i 2018 Ændring i 2019 Ændring i 2020 Ændring i 2021 Permanent Type Nej Intern flytning på VD området Rammeflytning grundet RejsUD/AURUS Ja Opjustering af rammen P/L regulering af licenser til økonomisystemer, FM systemer samt indkøbsanalysesystem 3 4. Særlige opgaver for VD området R2016 i niv. ' i niv. ' R Jan Sep 17 ØR ved ØR3 Ændringer 2018 ved P ved ØR3 Ændringer 2019 ved P ved ØR3 Ændringer 2020 ved P ved ØR3 Ændringer 2021 ved P18 Eksisterende ramme Nettoforbrug Overskud/Underskud Begrundelse for ønskede ændringer Ingen bemærkninger 4.2 Ønskede rammeændringer Nr. Ændring i 2018 Ændring i 2019 Ændring i 2020 Ændring i 2021 Permanent Type Konsulentydelser R2016 i niv. ' i niv. ' R Jan Sep 17 ØR ved ØR3 Ændringer 2018 ved P ved ØR3 Ændringer 2019 ved P ved ØR3 Ændringer 2020 ved P ved ØR3 Ændringer 2021 ved P18 Eksisterende ramme Nettoforbrug Overskud/Underskud Begrundelse for ønskede ændringer P/L regulering vedr. årsrevision på 11 tkr. 5.2 Ønskede rammeændringer Nr. Ændring i 2018 Ændring i 2019 Ændring i 2020 Ændring i 2021 Permanent Type Ja Opjustering af rammen P/L regulering vedr. årsrevision Midlertidige bevillinger R2016 i niv. ' i niv. ' R Jan Sep 17 ØR ved ØR3 Ændringer 2018 ved P ved ØR3 Ændringer 2019 ved P ved ØR3 Ændringer 2020 ved P ved ØR3 Ændringer 2021 ved P18 Eksisterende ramme Nettoforbrug Overskud/Underskud Begrundelse for ønskede ændringer Ingen bemærkninger 6.2 Ønskede rammeændringer Nr. Ændring i 2018 Ændring i 2019 Ændring i 2020 Ændring i 2021 Permanent Type Eksterne projekter (DR 4 6)

13 R2016 i niv. ' i niv. ' R Jan Sep 17 ØR Eksterne tilskud Øvrige indtægter Løn Husleje Øvrig drift Overskud/Underskud

14 LAMU/LSU møder - Økonomi og Bygninger 2018 M 1 Nytårsdag T 2 O 3 T 4 F 5 L 6 S 7 M 8 T 9 O 10 T 11 F 12 L 13 S 14 M 15 T 16 O 17 T 18 F 19 L 20 S 21 M 22 T 23 O T 25 LAMU/LSU 9-12 F 26 L 27 S 28 M 29 T 30 O 31 Jan 22 arbejdsdage 5 T 1 F 2 L 3 S 4 M 5 T 6 O 7 T 8 F 9 L 10 S 11 M 12 T 13 O 14 T 15 F 16 L 17 S 18 M 19 T 20 O 21 T 22 F 23 L 24 S 25 M 26 T 27 O 28 Feb 20 arbejdsdage T 1 F 2 L 3 S 4 10 M 5 T 6 O 7 T 8 F 9 L 10 S M 12 T 13 O 14 T 15 F 16 L 17 S M 19 T 20 O 21 T 22 F 23 L 24 S 25 Palmesøndag 13 M 26 Mar T 27 O 28 T 29 Skærtorsdag F 30 Langfredag L arbejdsdage S 1 Påskedag M 2 2. påskedag T 3 O 4 T 5 F 6 L 7 S 8 M 9 T 10 O 11 T 12 F 13 L 14 S 15 M 16 T 17 O 18 T 19 F 20 L 21 S 22 M 23 T 24 O 25 T 26 Apr F 27 Bededag L 28 S 29 M arbejdsdage T 1 F 1 O 2 T 3 F 4 L 5 S 6 M 7 T 8 O 9 19 T 10 Kr. himmelfartsdag S 10 F 11 L 12 S 13 M 14 T 15 O 16 T 17 F 18 L 19 S 20 Pinsedag M pinsedag T 22 O T 24 LAMU/LSU 9-12 F 25 L 26 S 27 M 28 T 29 O 30 T 31 Maj Jun 22 L 2 S 3 M 4 T 5 O 6 T 7 F 8 L 9 M 11 T 12 O 13 T 14 F 15 L 16 S 17 M 18 T 19 O 20 T 21 F 22 L 23 S 24 M 25 T 26 O 27 T 28 F 29 L arbejdsdage 21 arbejdsdage S 1 M 2 T 3 O 4 T 5 F 6 L 7 S 8 M 9 T 10 O 11 T 12 F 13 L 14 S 15 M 16 T 17 O 18 T 19 F 20 L 21 S 22 M 23 T 24 O 25 T 26 F 27 L 28 S 29 M 30 T 31 Jul arbejdsdage O 1 T 2 F 3 L 4 S 5 M 6 T 7 O 8 T 9 F 10 L 11 S 12 M 13 T 14 O 15 T 16 F 17 L 18 S 19 M 20 T 21 O 22 T 23 F 24 L 25 S 26 M 27 T 28 O T 30 LAMU/LSU 9-12 F 31 Aug 23 arbejdsdage L 1 S 2 M 3 T 4 O 5 T 6 F 7 L 8 S 9 M 10 T 11 O 12 T 13 F 14 L 15 S 16 M 17 T 18 O 19 T 20 F 21 L 22 S 23 M 24 T 25 O 26 T 27 F 28 L 29 S 30 Sep arbejdsdage M 1 T 2 O 3 T 4 F 5 L 6 S 7 M 8 T 9 O 10 T 11 F 12 L 13 S 14 M 15 T 16 O 17 T 18 F 19 L 20 S 21 M 22 T 23 O 24 T 25 F 26 L 27 S 28 M 29 T 30 O 31 Okt arbejdsdage T 1 F 2 L 3 S 4 M 5 T 6 O 7 T 8 F 9 L 10 S 11 M 12 T 13 O 14 T 15 F 16 L 17 S 18 M 19 T 20 O 21 T 22 F 23 L 24 S 25 M 26 T 27 O T 29 LAMU/LSU 9-12 F 30 Nov 22 arbejdsdage L 1 S 2 M 3 T 4 O 5 T 6 F 7 L 8 S 9 M 10 T 11 O 12 T 13 F 14 L 15 S 16 M 17 T 18 O 19 T 20 F 21 L 22 S 23 M 24 T 25 Juledag O juledag T 27 F 28 L 29 S 30 M 31 Dec arbejdsdage

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra mødet den 30. august 2018 (5 min.)

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra mødet den 30. august 2018 (5 min.) Dagsorden Dato: 22. november 2018 Side 1/1 Mødedato: 29. november 2018 kl. 11.00-12.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 24. august 2017, kl Mødelokale stueetage Møde i LSU Økonomi og Bygninger

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 24. august 2017, kl Mødelokale stueetage Møde i LSU Økonomi og Bygninger AARHUS Møde den: 24. august 2017, kl. 9.00-11.00 1918-135 Mødelokale stueetage Møde i LSU Økonomi og Bygninger Dagsorden Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette Svejstrup, Arne N. Skov, Charlotte Lyngholm,

Læs mere

Konteringsvejledning, AU Økonomi og Bygninger (Ø&B)

Konteringsvejledning, AU Økonomi og Bygninger (Ø&B) Konteringsvejledning, AU Økonomi og Bygninger (Ø&B) Miniguide til rigtig kontering: 1. Vælg det rigtige EAN nummer ved bestilling af varen. For Ø&B er det 5798000420229. Er der anvendt det forkerte EAN

Læs mere

Konteringsvejledning, Økonomi og Bygninger (Ø&B) 2015

Konteringsvejledning, Økonomi og Bygninger (Ø&B) 2015 Konteringsvejledning, Økonomi og Bygninger (Ø&B) 2015 Miniguide til rigtig kontering: 1. Vælg det rigtige EAN nummer ved bestilling af varen. For Ø&B er det 5798000420229. Er der anvendt det forkerte EAN

Læs mere

I Økonomi og Bygninger blev det aftalt at drøfte temaet digital dannelse på et kommende møde.

I Økonomi og Bygninger blev det aftalt at drøfte temaet digital dannelse på et kommende møde. Referat UNIVERSITET Marianne Maria Larsen Dato: 30. november 2017 Side 1/3 Mødedato: 30. november 2017 Mødested: 1918-317 Mødelokale 3. etage Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Afbud: Niels

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra mødet den 25. januar 2018 (5 min.)

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra mødet den 25. januar 2018 (5 min.) Dagsorden Side 1/1 Mødedato: 24. maj 2018 kl. 11.00-12.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette Svejstrup, Arne N. Skov,

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 12. juni 2017 kl Mødelokale stueetage Møde i LSU Økonomi og Bygninger

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 12. juni 2017 kl Mødelokale stueetage Møde i LSU Økonomi og Bygninger Møde den: 12. juni 2017 kl. 10.30-12.30 1918-135 Mødelokale stueetage Møde i LSU Økonomi og Bygninger Dagsorden Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette Svejstrup, Arne N. Skov, Charlotte Lyngholm, Michael

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 25. januar 2017 kl Mødelokale stueetage Møde i LSU Økonomi og Bygninger

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 25. januar 2017 kl Mødelokale stueetage Møde i LSU Økonomi og Bygninger Møde den: 25. januar 2017 kl. 12.00-14.00 1918-135 Mødelokale stueetage Møde i LSU Økonomi og Bygninger Dagsorden Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette Svejstrup, Arne N. Skov, Michael Hertzum Krattet,

Læs mere

Der er en ret stor stigning fra 2016 til 2017 med ca. 2 dage i gennemsnit pr. medarbejder, hvilket svarer til mere end ét årsværk.

Der er en ret stor stigning fra 2016 til 2017 med ca. 2 dage i gennemsnit pr. medarbejder, hvilket svarer til mere end ét årsværk. Side 1/5 Mødedato: 25. januar 2018 kl. 11.15-12.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette Svejstrup, Arne N. Skov, Charlotte

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET Referat Lars Bo Nørgaard Dato: 22. marts 2019 Side 1/2 Mødedato: 21. marts 2019 kl. 10.3011.15 Mødested: 1918135 ITUndervisningslokale Mødeemne: Ekstraordinært LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Niels

Læs mere

Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Esther S. T. Henriksen, Linda Udengaard, Anja Munch Larsen, Anna Haurdahl

Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Esther S. T. Henriksen, Linda Udengaard, Anja Munch Larsen, Anna Haurdahl Side 1/5 Mødedato: 24. maj 2018 kl. 09.00-11.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LAMU Økonomi og Bygninger LAMU deltagere: LSU deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Esther

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Arbejdsmiljøstatistik og sygefraværsstatistik Ø&B

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Arbejdsmiljøstatistik og sygefraværsstatistik Ø&B Side 1/5 Mødedato: 23. november 2017, kl. 09.00 10.30 Mødested: Trøjborgvej 82-84, bygning 1918, lokale 135 Mødeemne: LAMU Økonomi og Bygninger Deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Esther S. T. Henriksen,

Læs mere

Der foretages ingen reducering i antallet af medarbejdere ved justering af organiseringen.

Der foretages ingen reducering i antallet af medarbejdere ved justering af organiseringen. Møde den: 20. februar 2017 kl. 11.00-12.00 1918-129 Mødelokale stueetage Møde i LSU Økonomi og Bygninger Referat Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette Svejstrup, Arne N. Skov, Michael Hertzum Krattet,

Læs mere

Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Berit Kornbæk Boisen, Esther S. T. Henriksen, Linda Udengaard, Carsten Pahl Jensen, Anna Haurdahl

Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Berit Kornbæk Boisen, Esther S. T. Henriksen, Linda Udengaard, Carsten Pahl Jensen, Anna Haurdahl Møde den: 18. januar 2017, kl. 09:30 11:00 Trøjborgvej 82-84, bygning 1918, lokale 135 LAMU Økonomi og Bygninger Dagsorden Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Berit Kornbæk Boisen, Esther

Læs mere

./. Uddrag af anbefalingerne fra Ledelseskommissionens anbefalinger til bedre ledelse i det offentlige.

./. Uddrag af anbefalingerne fra Ledelseskommissionens anbefalinger til bedre ledelse i det offentlige. Dagsorden AARHUS UNIVERSITET Lars Bo Nørgaard Dato: 18. januar 2019 Side 1/2 Mødedato: 24. januar 2019 kl. 9.45-11.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LAMU/LSU møde LAMU deltagere: LSU

Læs mere

Rullegardiner, bygning 1912 Opmåling blev foretaget den , ordre er afgivet, og der afventes levering/montering.

Rullegardiner, bygning 1912 Opmåling blev foretaget den , ordre er afgivet, og der afventes levering/montering. Side 1/6 Mødedato: 25. januar 2018 kl. 09.00-11.15 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LAMU Økonomi og Bygninger LAMU deltagere: LSU deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov,

Læs mere

LSU medlemmerne deltager under punkt 1 (kl )

LSU medlemmerne deltager under punkt 1 (kl ) Møde den: 9. maj 2017, kl. 09:00 10:30 Trøjborgvej 82-84, bygning 1918, lokale 135 LAMU Økonomi og Bygninger Referat Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Berit Kornbæk Boisen, Esther S. T. Henriksen, Linda

Læs mere

Konteringsvejledning AU HR 2015

Konteringsvejledning AU HR 2015 Konteringsvejledning AU HR 2015 Miniguide til rigtig kontering: 1. Vælg det rigtige EAN nummer ved bestilling af varen. For HR er det 5798000420311. Er der anvendt det forkerte EAN nummer vil du opleve

Læs mere

Konteringsvejledning Universitetsledelsens Stab 2016

Konteringsvejledning Universitetsledelsens Stab 2016 Konteringsvejledning Universitetsledelsens Stab 2016 Miniguide til rigtig kontering: 1. Vælg det rigtige EAN nummer ved bestilling af varen. For Universitetsledelsens Stab er det 5798000420205 Er der anvendt

Læs mere

Projekt US Refusioner Syge- og barselsrefusioner mv

Projekt US Refusioner Syge- og barselsrefusioner mv 1. Universitetsledelsens Stab 1.1 Universitetsledelsens Stab Løn og kontorhold Projekt 19450 US Aktivitetsnummer Navn Beskrivelse 51401 TAP løn Løn til månedslønnede administrative medarbejdere 51402 Refusioner

Læs mere

Trafikbestillerkonference 2013 Budgettering og årshjul

Trafikbestillerkonference 2013 Budgettering og årshjul Trafikbestillerkonference 2013 Budgettering og årshjul Frank Sjøgreen Kyhnauv fky@moviatrafik.dk Dok.nr. 2614655 14.06.2013 / Køge Dagsorden 1. Baggrund for den nye budget og regnskabsproces Fremrykning

Læs mere

Justering af fordelingsnøgler for afdelingernes finansieringsbidrag samt regulering af det samlede bidrag til Fælles IT i perioden

Justering af fordelingsnøgler for afdelingernes finansieringsbidrag samt regulering af det samlede bidrag til Fælles IT i perioden Indstilling Til Magistraten (Magistraten) Fra Borgmesterens Afdeling Dato 21. oktober 2015 Finansieringsbidrag til Fælles IT Justering af fordelingsnøgler for afdelingernes finansieringsbidrag samt regulering

Læs mere

REFERAT. Møde den: 13. september 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde

REFERAT. Møde den: 13. september 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Møde den: 13. september 2017 kl. 09.00-11.00 Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde REFERAT LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Anne Olsen, Bjørn Vinding

Læs mere

4. Evaluering af lønhandlingsproces 2016 og udarbejdelse af kriterier til lønforhandling 2017 (35 min.)./. Sagsfremstilling

4. Evaluering af lønhandlingsproces 2016 og udarbejdelse af kriterier til lønforhandling 2017 (35 min.)./. Sagsfremstilling AARHUS UNIVERSITET Møde den: 23. juni 2016 kl. 9.00-11.00 2641-130 IT-Undervisningslokale Møde i LSU Økonomi og Bygninger Dagsorden Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette Svejstrup, Arne N. Skov, Charlotte

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

Ledelsesinformation, Social Service - december 2016

Ledelsesinformation, Social Service - december 2016 Ledelsesinformation på scialområdet december 216 Ledelsesinformation, Social Service - december 216 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest

Læs mere

Ledelsesinformation, Socialområdet - marts 2017

Ledelsesinformation, Socialområdet - marts 2017 Ledelsesinformation, Socialområdet - marts 217 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger på Social Service område.

Læs mere

- Socialområdet. Ledelsesinformation, Social Service - Marts 2018

- Socialområdet. Ledelsesinformation, Social Service - Marts 2018 - Socialområdet Ledelsesinformation, Social Service - Marts 218 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger på Social

Læs mere

Konteringsvejledning Universitetsledelsens Stab 2016

Konteringsvejledning Universitetsledelsens Stab 2016 Konteringsvejledning Universitetsledelsens Stab 2016 Miniguide til rigtig kontering: 1. Vælg det rigtige EAN nummer ved bestilling af varen. For Universitetsledelsens Stab er det 5798000420205 Er der anvendt

Læs mere

Ledelsesinformation, Social Service - december 2017

Ledelsesinformation, Social Service - december 2017 - Socialområdet Ledelsesinformation, Social Service - december 217 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger på

Læs mere

Ledelsesinformation, Social Service - september 2017

Ledelsesinformation, Social Service - september 2017 - Socialområdet Ledelsesinformation, Social Service - september 217 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra LAMU den 24. maj Status på fysisk arbejdsmiljø

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra LAMU den 24. maj Status på fysisk arbejdsmiljø Referat Anna Haurdahl Dato: 30. august 2018 Side 1/6 Mødedato: 30. august 2018 kl. 09.00-11.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LAMU Økonomi og Bygninger LAMU deltagere: LSU deltagere:

Læs mere

Dagsorden: Referat: AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 LSU HR

Dagsorden: Referat: AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 LSU HR Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 REFERAT LSU HR Til stede: Ledelsen: Louise Gade, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Alev Gencay, Lizzi Edlich, Ina Wilkens Nissen Referent:

Læs mere

Én gang årligt skal arbejdsmiljøudvalget drøfte, hvordan beredskabet i enheden er, og der skal afholdes en evakueringsøvelse.

Én gang årligt skal arbejdsmiljøudvalget drøfte, hvordan beredskabet i enheden er, og der skal afholdes en evakueringsøvelse. Side 1/7 Mødedato: 29. november 2018 kl. 09.00-11.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LAMU Økonomi og Bygninger LAMU deltagere: LSU deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N.

Læs mere

Bornholms Regionskommune Budget Besparelsesforslag

Bornholms Regionskommune Budget Besparelsesforslag 61 Økonomi og Personale Økonomi og Personale Besparelse på personaleressourcer i Økonomi og Personale Forslag nr. ØPU-01 1.000 kr. 2015-priser Mindre udgift - 627-627 - 627-627 Nettobesparelse - 627-627

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8)

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8) Side 1/5 Mødedato: 16. marts 2018 Mødested: Lokale 214, JBV Mødeemne: LSU Deltagere: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre (referent), Alev Gencay, Henrik Philipp Vestergaard, Lene Fransen, Lizzi Edlich,

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 10. oktober 2017 kl. 13.00-14.00 Vennelyst Boulevard 9, 8000 Aarhus C., bygning 1611-121B. Samarbejdsudvalget, Administrationscenter Health Dagsorden Deltagere: Steen

Læs mere

Omstilling og effektivisering

Omstilling og effektivisering Nr. 39 Område: Indsatsområde: Emne: Aftaleholder: Fagudvalg: Funktion: Omstilling og effektivisering Plan og kultur Afbureaukratisering og effektivisering Reduktion i Plan og Kulturs personale Christian

Læs mere

Bilag 1: Projektplan for digitalisering og omstrukturering af parkeringsbetaling og parkeringskontrol.

Bilag 1: Projektplan for digitalisering og omstrukturering af parkeringsbetaling og parkeringskontrol. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Parkering NOTAT Bilag 1: Projektplan for digitalisering og omstrukturering af parkeringsbetaling og parkeringskontrol. Investeringsbudgettet

Læs mere

Ledelsesinformation, socialområdet - august 2016

Ledelsesinformation, socialområdet - august 2016 Ledelsesinformation, socialområdet - august 216 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger på Social Service område.

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

Bevilling 62 Administration og IT

Bevilling 62 Administration og IT Bevilling 62 Administration og IT Administration og IT hører under Økonomi- og Planudvalget. Bevillingen omfatter områderne politisk service, strategi, projekt og udvikling, it og digitalisering samt direktion.

Læs mere

Ledelsesinformation, Social Service - September 2018

Ledelsesinformation, Social Service - September 2018 - Socialområdet Ledelsesinformation, Social Service - September 218 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger

Læs mere

Emne: Status for hospitalernes og psykiatriens økonomi til og med september 2010

Emne: Status for hospitalernes og psykiatriens økonomi til og med september 2010 REGION HOVEDSTADEN Forretningsudvalgets møde den 9. november 2010 Sag nr. 1 Emne: Status for hospitalernes og psykiatriens økonomi til og med september 2010 1 bilag Amager Amager Hospital - Total for hospitalet

Læs mere

REFERAT. Møde d. 17. juni 2015 kl Aarhus: , Emdrup: A019. LSU- møde nr. 2 i AU Forskning og Eksterne Relationer

REFERAT. Møde d. 17. juni 2015 kl Aarhus: , Emdrup: A019. LSU- møde nr. 2 i AU Forskning og Eksterne Relationer Møde d. 17. juni 2015 kl. 10.30-12.30 Aarhus: 5128-132, Emdrup: A019 REFERAT LSU- møde nr. 2 i AU Forskning og Eksterne Relationer Deltagere: John Westensee, Jeppe Dørup Olesen, Anya Bjørn Vinstrup, Bettina

Læs mere

Korrigeret budget. Serviceudgifter Ungdommens Uddannelsesvejledning

Korrigeret budget. Serviceudgifter Ungdommens Uddannelsesvejledning NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 2. november -026793-10 4. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående

Læs mere

- Socialområdet. Ledelsesinformation, Social Service - Juni 2018

- Socialområdet. Ledelsesinformation, Social Service - Juni 2018 - Socialområdet Ledelsesinformation, Social Service - Juni 218 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger på Social

Læs mere

IMPLEMENTERING AF INDKØBSAFTALER

IMPLEMENTERING AF INDKØBSAFTALER IMPLEMENTERING AF INDKØBSAFTALER AGENDA Lidt om AU Indkøbsafdelingen på AU Implementering af indkøbsaftaler i forskningsmiljøer Kendetegn Arbejdet med indkøbsaftaler Indkøb som partner Strategisk indsats

Læs mere

Bilag. Forslag til administrative effektiviseringer

Bilag. Forslag til administrative effektiviseringer Bilag 13. november 2017 Sagsbeh.:CTK Forslag til administrative effektiviseringer J.nr.: 00.01.00-A00-253-17 Udvikling og Dokumentation Af tabellen nedenfor fremgår de samlede effektiviseringsforslag fra

Læs mere

Økonomi- og personaleadministration. HMU 22. maj 2017

Økonomi- og personaleadministration. HMU 22. maj 2017 Økonomi- og personaleadministration HMU 22. maj 2017 Foranalyse af økonomiservice og personaleadministration FORMÅL Projektet er en foranalyse, der skal undersøge potentialet ved at effektivisere en række

Læs mere

PFE PFU LEA FRA IDÉ TIL PRIORITERET PROJEKT FOR HENVENDELSER DER KAN INVOLVERE AU IT. Porteføljeenheden i AU IT

PFE PFU LEA FRA IDÉ TIL PRIORITERET PROJEKT FOR HENVENDELSER DER KAN INVOLVERE AU IT. Porteføljeenheden i AU IT FRA IDÉ TIL PRIORITERET PROJEKT FOR HENVENDELSER DER KAN INVOLVERE AU IT AU Gode idéer Henvendelser Samarbejd på tværs PFE Porteføljeenheden i AU IT Opsamling af henvendelser PFU Porteføljeudvalget i AU

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 8. december 2016 kl Mødelokale 2. etage Møde i LSU Økonomi og Bygninger

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 8. december 2016 kl Mødelokale 2. etage Møde i LSU Økonomi og Bygninger AARHUS UNIVERSITET Møde den: 8. december 2016 kl. 9.00-11.00 1918-217 Mødelokale 2. etage Møde i LSU Økonomi og Bygninger Dagsorden Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Charlotte Lyngholm,

Læs mere

FRA IDÉ TIL PRIORITERET PROJEKT FOR HENVENDELSER DER KAN INVOLVERE AU IT

FRA IDÉ TIL PRIORITERET PROJEKT FOR HENVENDELSER DER KAN INVOLVERE AU IT FRA IDÉ TIL PRIORITERET PROJEKT FOR HENVENDELSER DER KAN INVOLVERE AU IT AU IT PORTEFØLJEINDGANG FOR PROJEKTER Proces for dialog om forventninger til systemanvendelsen Opdateret 04-03-2016 Systemejere

Læs mere

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv.

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv. Side 1/5 Mødedato: tirsdag den 21. november 2017 kl. 12-14 Mødested: Rektoratets mødelokale Mødeemne: LSU/LAMU-møde Deltagere: Kirsten Jensen, Mads Niemann-Christensen, Signe Schou, Jesper Bo Jensen (deltog

Læs mere

Baggrundsmateriale - Sektor Administration

Baggrundsmateriale - Sektor Administration #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Baggrundsmateriale - Sektor Administration Sekretariat SUN Sundheds- og Kulturforvaltningen Danmarksgade 17 9000 Aalborg Init.: THED Sektorens

Læs mere

Furesø Kommune Regnskab 2018 Udvalg for digitalisering og innovation UDVALG FOR DIGITALISERING OG INNOVATION

Furesø Kommune Regnskab 2018 Udvalg for digitalisering og innovation UDVALG FOR DIGITALISERING OG INNOVATION UDVALG FOR DIGITALISERING OG INNOVATION 1 U valg for digitalisering og innovation Nedenfor fremgår udvalgets andel af de samlede nettodriftsudgifter og udvalgets andel af antal fuldtidsstillinger i kommunen.

Læs mere

Kundeforum. 14. december 2016

Kundeforum. 14. december 2016 Kundeforum 14. december 2016 AGENDA 1. Status - flytning af opgaver 2. Status - tilbagemelding ifm. Årsafslutning 3. Status - Løn og Refusion 4. Status - Regnskab 5. Ressortændringer 6. Kundeinitiativer

Læs mere

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES Processen indtil bestyrelsens beslutning den 17. juni 2010 Drøftelser i bestyrelsen, HSU, Samarbejdsudvalg, Akademiske Råd Afholdelse af seminarer, involvering af internationale

Læs mere

Region Hovedstaden Center for It, Medico og Telefoni. Bilag 1. Redegørelse for CIMT s økonomiske udvikling ITA 14.

Region Hovedstaden Center for It, Medico og Telefoni. Bilag 1. Redegørelse for CIMT s økonomiske udvikling ITA 14. Center for It, Medico og Telefoni Bilag 1. Redegørelse for CIMT s økonomiske udvikling 2013-2017 ITA 14. august 2017 1 Indledning Regionsrådet udbad sig på mødet den 13. juni 2017 en mere detaljeret gennemgang

Læs mere

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar.

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar. Møde den: 10. august 2016 kl. 12.00-14.00 2640-130 IT-Undervisningslokale LSU/LAMU fællesmøde Referat Deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Anders Kragh Moestrup, Anette Svejstrup, Anita Pedersen,

Læs mere

REFERAT. Møde d. 27. april 2016 kl Aarhus: LSU- møde i AU Forskning og Eksterne Relationer

REFERAT. Møde d. 27. april 2016 kl Aarhus: LSU- møde i AU Forskning og Eksterne Relationer Møde d. 27. april 2016 kl. 10.00-21.00 Aarhus: 5530-0.2.07 REFERAT LSU- møde i AU Forskning og Eksterne Relationer Deltagere: John Westensee, Anders Frølund, Pernille von Lillienskjold, Anya Bjørn Vinstrup,

Læs mere

Samlet oversigt over forslag til budgetreduktioner på Økonomiudvalgets område

Samlet oversigt over forslag til budgetreduktioner på Økonomiudvalgets område Samlet oversigt over forslag til budgetreduktioner på s område Nr. Løsninger på forventet merforbrug - i mio. kr. Politikområde 2017 2018 2019 2020 1 Øge antal af antal sager pr. sagsbehandler - Børn -0,5-0,5-0,5-0,2

Læs mere

Projektets plan for rekruttering af målgruppen

Projektets plan for rekruttering af målgruppen Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Kommune Vælg venligst fra listen. Ansøger type Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Organisationens navn og CVR-nummer Her anføres den ansøgende organisations

Læs mere

Projektinitieringsdokument version 0.3. Organisering af AU Kommunikation. Aarhus Universitet

Projektinitieringsdokument version 0.3. Organisering af AU Kommunikation. Aarhus Universitet Møde i universitetsledelsen den 27. juni 2011 - Punkt 1, bilag 1h: DFU PiD vedrørende AU Kommunikation AARHUS UNIVERSITET Projektinitieringsdokument version 0.3 Organisering af AU Kommunikation Aarhus

Læs mere

4 Budgetforslag for 2013

4 Budgetforslag for 2013 4 forslag for 2013 4.1 forslag 2013 Tabel 9: 2013 for Ankenævnet på Energiområdet 2009 2009 2010 2010 2011 2011 2012 Forventet 2012 Noter Indtægter 1 Opkrævning af betalinger fra energiselskaberne 2.500.000

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt Møde den: 18. december 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich

Læs mere

Årsregnskabet 2016 RESUMÉ

Årsregnskabet 2016 RESUMÉ Årsregnskabet 1 RESUMÉ 1 ÅRSREGNSKABET 1 REGNSKABET FOR 1 RESUMÉ Fra januar 1 reducerede Domea.dk priserne på administration med procent i gennemsnit. Det var præcis det mål, vi satte os med vores 15-strategi.

Læs mere

Besparelsesforslag - Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget - Budget pr. 15. maj 2018

Besparelsesforslag - Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget - Budget pr. 15. maj 2018 - Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget - Budget 2019-2022 pr. 15. maj 2018 Beløb i 1.000 kr. i 2018-pl Økonomi-, Erhvervsog Planudvalget Årlig spareramme: 4.606.000 kr. -4.606-4.806-4.806-4.806 42 Erhverv,

Læs mere

Oprindeligt budget. Ny vurdering

Oprindeligt budget. Ny vurdering NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 1. Økonomisk Redegørelse 216. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 27. maj 2015 kl IT-Undervisningslokale LSU Økonomi og Bygninger

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 27. maj 2015 kl IT-Undervisningslokale LSU Økonomi og Bygninger Møde den: 27. maj 2015 kl. 13.00-14.00 2641-130 IT-Undervisningslokale LSU Økonomi og Bygninger Referat Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette Svejstrup, Arne N. Skov, Charlotte Lyngholm, Gitte Bak

Læs mere

STATUS PÅ ØKONOMI BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSUDVALGET 1. KVT. 2007

STATUS PÅ ØKONOMI BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSUDVALGET 1. KVT. 2007 1. De vigtigste tendenser Regnskabsprognosen efter 1. kvartal 27 peger på et merforbrug på 4,5 mill. kr. på driften. Det skal ses i sammenhæng med det overførte merforbrug fra regnskab 26. Forvaltningen

Læs mere

Voksenhandicap Gentænkt - økonomistyring

Voksenhandicap Gentænkt - økonomistyring Bilag 2: Voksenhandicap Gentænkt - økonomistyring 21. november 2016 Resume I forbindelse med Voksenhandicap Gentænkt ønskes der også tilpasninger af principperne for økonomistyring på området. Det sker

Læs mere

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 12. december 2014, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget DAGSORDEN Medlemmer: Søren K Kjærgaard Annette Bachmann Bo Martin Bibbi Kim Iburg Janni Mosgaard Jensen Eva

Læs mere

Genudbud og hjemtagelse af driftsopgaver vedr. IT-arbejdspladser

Genudbud og hjemtagelse af driftsopgaver vedr. IT-arbejdspladser Indstilling Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 25. august 2016 Genudbud og hjemtagelse af driftsopgaver vedr. IT-arbejdspladser 1. Resume Byrådet besluttede i 2008 af outsource en række specialiserede

Læs mere

Mit Franske Slot A/S Les 4 Moulins SAS Budget april 2019

Mit Franske Slot A/S Les 4 Moulins SAS Budget april 2019 Mit Franske Slot A/S Les 4 Moulins SAS 27. april 2019 Mit Franske Slot A/S - Total Internt budget 2019 Q1 Q2 Q3 Q4 Frankrig Danmark Eliminering Total Leje af værelser 2.144 153 817 805 369 2.144 0 0 2.144

Læs mere

Besparelsesforslag - Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget - Budget pr. 25. juni Økonomi-, Erhvervsog Planudvalget

Besparelsesforslag - Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget - Budget pr. 25. juni Økonomi-, Erhvervsog Planudvalget - Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget - Budget 2019-2022 pr. 25. juni 2018 Beløb i 1.000 kr. i 2018-pl Umiddelbar implementering Evt. bemærkninger Økonomi-, Erhvervsog Planudvalget Årlig spareramme: 4.606.000

Læs mere

OS2 årshjul Forretningsledelsen

OS2 årshjul Forretningsledelsen OS2 årshjul Forretningsledelsen Governance workshop Leverandør workshop Bestyrelsesseminar Governance workshop Leverandør workshop Generalforsamling Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Jan Feb Mar Apr Maj Medlemsnyhedsbrev

Læs mere

jan-16 feb-16 mar-16 apr-16 Nytårsdag elevsamtaler elevsamtaler elevsamtaler fri DM Skills (MP) elevsamtaler elevstart DM Skills (MP) Praktikuge

jan-16 feb-16 mar-16 apr-16 Nytårsdag elevsamtaler elevsamtaler elevsamtaler fri DM Skills (MP) elevsamtaler elevstart DM Skills (MP) Praktikuge jan-16 feb-16 mar-16 fredag 01 Nytårsdag mandag 01 5 6,75 tirsdag 01 elevsamtaler 6,75 fredag 01 lørdag 02 tirsdag 02 6,75 onsdag 02 elevsamtaler 6,00 lørdag 02 søndag 03 onsdag 03 6,00 torsdag 03 elevsamtaler

Læs mere

Formål med IndFak. Staten skal have ét system til håndtering af indkøb og fakturaer Procesbesparelser ved at automatisere arbejdsgange og kontroller

Formål med IndFak. Staten skal have ét system til håndtering af indkøb og fakturaer Procesbesparelser ved at automatisere arbejdsgange og kontroller Inspirationsdag Uni-C 4/6-2012 Formål med IndFak Staten skal have ét system til håndtering af indkøb og fakturaer Procesbesparelser ved at automatisere arbejdsgange og kontroller Ind: Mål om at der i stor

Læs mere

Tæt på naturen v/torben Ringsø Jensen, afdelingsformand Børglumvej Herning 6. maj 2015 M: E:

Tæt på naturen v/torben Ringsø Jensen, afdelingsformand Børglumvej Herning 6. maj 2015 M: E: Afdeling Børglumparken Tæt på naturen v/torben Ringsø Jensen, afdelingsformand Børglumvej 87 7400 Herning 6. maj 2015 M: 22 73 11 58 E: torben@boerglumparken.dk Afdelingsbestyrelsesmøde Emner Bestyrelsesmøde

Læs mere

Månedlig budgetopfølgning i Center for Børn & Undervisning pr. 31. juli 2016

Månedlig budgetopfølgning i Center for Børn & Undervisning pr. 31. juli 2016 Dato 11-08-2016 j./sagsnr. 28.00.00-Ø00-3-16 Månedlig budgetopfølgning i Center for Børn & Undervisning pr. 31. juli 2016 Notat udarbejdet af: Henrik Brink-Olesen Generelt om budgettildelingen på området

Læs mere

Dagsorden ARTS AARHUS UNIVERSITET

Dagsorden ARTS AARHUS UNIVERSITET Dagsorden Dato: 25. maj 2018 Mødeemne: LSU møde i ACA Mødedato: Den 1. juni 2018, kl. 11:00-12:00 Mødested: Aarhus lokale 1443-440, Emdrup lokale 011 Side 1/2 Deltagere: B-siden/medarbejdere Ivy Kirkelund

Læs mere

Projektgrundlag fælles Microsoft aftale version 1.0

Projektgrundlag fælles Microsoft aftale version 1.0 UC Effektiviseringsprogrammet Projektgrundlag Fælles Microsoft aftale 1 Stamdata Stamdata Projektnavn (forventet): Projektejer: Projekttype: Fælles Microsoft aftale Mads Konge Nielsen, VIA Effektivisering,

Læs mere

Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger

Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger 22. august 2018 Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger Indledning Det vedlagte materiale udgør Direktørgruppens forslag til,

Læs mere

Rudehaven. Kassererberetning for regnskabsåret til

Rudehaven. Kassererberetning for regnskabsåret til Kassererberetning for regnskabsåret 01.06.2014 til 31.05.2015 Regnskab og budget. Året 2014/2015 sluttede med et overskud på kr. 790.139,- hvor vi havde budgetteret med et Kr. 0,- resultat. Af store poster

Læs mere

Aktive beskæftigelses- og uddannelsesforanstaltninger Forsørgelsesydelser Lægeerklæringer

Aktive beskæftigelses- og uddannelsesforanstaltninger Forsørgelsesydelser Lægeerklæringer områ debeskrivelse, områ de 722 Beskæftigelse 1. Indledning Hovedydelserne på budgetområde 722 Beskæftigelse omfatter: Aktive beskæftigelses- og uddannelsesforanstaltninger Forsørgelsesydelser Lægeerklæringer

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

Bilag trimester opfølgning på Budget 2017

Bilag trimester opfølgning på Budget 2017 Bilag 5.2 20170619 1. trimester 2017 - opfølgning på Budget 2017 9. juni 2017 Kolofon Dato 9. juni 2017 Bestyrelsesforelæggelse af 1. trimesteropfølgning 2017 Koncernadministrationen Økonomi Oversigt over

Læs mere

Konsekvenser af budget

Konsekvenser af budget Konsekvenser af budget 2018 2021 Administrationscenter ST DAGSORDEN 1) Indledning - v. adm.chef Niels Damgaard Hansen 2) Budget 2018-2021 og konsekvenserne heraf - v. adm.chef Niels Damgaard Hansen 3)

Læs mere

Tæt på naturen v/torben Ringsø Jensen, afdelingsformand Børglumvej 87 7400 Herning 10. december 2014 M: 22 73 11 58 E: torben@boerglumparken.

Tæt på naturen v/torben Ringsø Jensen, afdelingsformand Børglumvej 87 7400 Herning 10. december 2014 M: 22 73 11 58 E: torben@boerglumparken. Afdeling Børglumparken Tæt på naturen v/torben Ringsø Jensen, afdelingsformand Børglumvej 87 7400 Herning 10. december 2014 M: 22 73 11 58 E: torben@boerglumparken.dk Afdelingsbestyrelsesmøde Emner Bestyrelsen

Læs mere

Korr. budget Realiseret BOF I Forventet regnskab 2016

Korr. budget Realiseret BOF I Forventet regnskab 2016 Visiteret hjemmepleje Budgetopfølgning I for 2016 Problemstilling Den seneste prognose for 2016 viser, at udgifterne til visiterede hjemmeplejetimer stiger, og det vurderes, at der kan blive tale om et

Læs mere

Øvrige tilskud til projektet fra Socialstyrelsen

Øvrige tilskud til projektet fra Socialstyrelsen Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Skriv titel på projektet. Kommune I hvilken kommune har projektet postadresse? Ansøger type Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Organisationens navn og CVR-nummer

Læs mere

Rudehaven. Kassererberetning for regnskabsåret til

Rudehaven. Kassererberetning for regnskabsåret til Kassererberetning for regnskabsåret 01.06.2013 til 31.05.2014 Regnskab og budget. Året 2013/2014 sluttede med et overskud på kr. 574.760,- hvor vi havde budgetteret med et Kr. 0,- resultat. Af store poster

Læs mere

Samlet økonomisk påvirkning

Samlet økonomisk påvirkning INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: Der søges om midler fra: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Effektivisering af netværkslinjebestilling og fakturering fra Københavns Kommunes

Læs mere

Administrative IT-systemer og hjemtagelse af lønadministration

Administrative IT-systemer og hjemtagelse af lønadministration Indstilling Til Magistraten (Magistraten) Fra Borgmesterens Afdeling Dato 11. juni 2016 Administrative IT-systemer og hjemtagelse af lønadministration Indgåelse af ny kontrakt om Aarhus Kommunes fælles

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Dagsorden

SOCIALUDVALGET. Dagsorden Dagsorden Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Socialforvaltningen - mødelokale 1 Nytorvsgyde 6, 1. sal Mødenr.: 1 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN 1 Valg af formand og næstformand 3 2

Læs mere

Skolernes aktivitets- og feriekalender

Skolernes aktivitets- og feriekalender Ma 1 27 2 Juli 3 4 5 6 7 Ma 8 28 9, 10, 11, 12, 13, 14, Ma 15 29 16, 17, 18, 19, 20, 21, Ma 22 30 23, 24, 25, 26, 27 28 Ma 29 31 30 31 21 22 23 24 25 Ma 26 35 27 28 29 30 31 August 22 arbejdsdage ekskl.

Læs mere

Kulturministeriets vejledning til retningslinjer for køb af konsulenter September 2015 KØB AF KONSULENTOPGAVER I KULTURMINISTIET 1

Kulturministeriets vejledning til retningslinjer for køb af konsulenter September 2015 KØB AF KONSULENTOPGAVER I KULTURMINISTIET 1 Kulturministeriets vejledning til retningslinjer for køb af konsulenter September 2015 KØB AF KONSULENTOPGAVER I KULTURMINISTIET 1 INDLEDNING Det statslige indkøb af konsulentydelser har flere gange været

Læs mere

Effektivisering af økonomistyringssøjlen på KU status 2009 og mål 2010 indenfor syv væsentlige områder.

Effektivisering af økonomistyringssøjlen på KU status 2009 og mål 2010 indenfor syv væsentlige områder. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Dirkoor 11. jan. 2010 LT 13. jan. 2010 Høring hos PWC 5. februar 2010 Effektivisering af økonomistyringssøjlen på KU status 2009 og mål 2010 indenfor syv væsentlige

Læs mere

KÆRE NYE KOLLEGA VELKOMMEN TIL AU FORSKNING OG EKSTERNE RELATIONER AARHUS UNIVERSITET

KÆRE NYE KOLLEGA VELKOMMEN TIL AU FORSKNING OG EKSTERNE RELATIONER AARHUS UNIVERSITET KÆRE NYE KOLLEGA VELKOMMEN TIL AU FORSKNING OG EKSTERNE RELATIONER ET LANDSDÆKKENDE ORGANISATIONSDIAGRAM FOR AU SLEDELSE ADMINISTRATIONEN PÅ AU Enhedsadministrationen består af fællesadministrationen og

Læs mere