RAM PROG PROGRAMSTATUS. AU på STADS. Indholdsfortegnelse. Marts AU på STADS Generelle informationer og issues...

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "RAM PROG PROGRAMSTATUS. AU på STADS. Indholdsfortegnelse. Marts AU på STADS Generelle informationer og issues..."

Transkript

1 RAM PROG US STAT PROGRAMSTATUS AU på STADS Marts 2010 Indholdsfortegnelse 1. AU på STADS Generelle informationer og issues Top 5 issues Projektstatus fra de 14 projekter... 5

2 2 PROGRAMSTATUS AU PÅ STADS 1. AU på STADS Overordnet status: GRØN Programmets status er overordnet sat til grøn. Siden seneste status er to projekter gået i gult: Optagelse-uden-om KOT-projektet i UNI-IT regi er blevet udskudt, og pt. kendes tidsplanen ikke, hvilket skaber usikkerhed om fremdriften. Derudover har projektet datastruktur og konvertering skiftet status fra grønt til gult, pga. forsinkelser med konverteringen af studerende til AU s testmiljø. Konverteringen vurderes samlet set at være den kerneopgave, som potentielt udgør hovedrisikoen for overgangsdatoen oktober En konverteringsstrategi er undervejs og vil give et billede af omfanget af data, der skal konverteres. Når konverteringsstrategien foreligger, er de fornødne grundlæggende strategier og analyser tilvejebragt, og programmets kritiske vej og udrulningsstrategi vil kunne fastlægges og revurderes på et mere kvalificeret grundlag foruden konvertereringstrategien udgøres strategigrundlaget af systemstrategien, modellen for den fremtidige datastruktur, teststrategien samt kursuskonceptet. Systemstrategiprojektets identificerede gaps mellem STADS og Delfi er videreført til de relevante procesgrupper, der nu og resten af foråret 2010 skal fastlægge fremtidige arbejdsgange og formulere eventuelle krav til nyudvikling. Deadline for hands-on-test og kravspecifikationer er sat til d. 1. maj udfordringerne for procesgrupperne i den forbindelse er at få det fornødne kendskab til, hvordan arbejdsgange håndteres i STADS, ligesom der aktuelt er en udfordring med at få adgang til relevante testdata, pga. forsinkelsen med etableringen af et testmiljø samt problemer med brugeroprettelser. Alle procesgrupperne er dog i gang med arbejdet og er i grønt.

3 2. Generelle informationer og issues Der er ansat to nye medarbejdere i Systemenheden og STADS-programmet. Anne-Mette Moth Jedari skal opbygge en supportfunktion til STADS og Studieordningsgeneratoren. Birgit Andersen er ansat som testansvarlig. Såvel test og support er indtil videre placeret under projektet AU STADS implementering og forankring. Projektet har udabejdet en teststrategi, og Birgits primære opgave bliver at udmønte strategien i praksis. Overgangen til STADS stiller støre krav til test større end AU tidligere har været vant til. D. 22. februar holdt AU på STADS møde med UNI-IT med henblik på at fastlægge UNI-IT s rolle i STADSprogrammet tydeligere. For begge parter er der et ønske om at få skabt et fælles billede og en fælles organisering. Erfaringerne fra KU s STADS-projekt er, at rammerne i STADS-samarbejdet er etableret med udgangspunkt i en driftsitutation, men ikke er velegnet til organisatoriske forandringsprojekter som KU og AU s indtræden i samarbejdet. Der er i regi af Systemejerkredsen igangsat et arbejde med at udvikle en ny strategi og organisering af STADS-samarbejdet. Forandringerne kommer dog ikke her og nu, og det er derfor nødvendigt at få defineret UNI-IT s ansvar og rolle i AU s STADS-projekt. Det er besluttet, at direktøren for UNI-IT, Jørgen Holm Nielsen træder ind i styregruppen for AU på STADS. UNI-IT forventer at kunne afsætte 1-2 medarbejdere 1 dag om ugen på AU efter sommerferien. Det vil være mest hensigtsmæssigt, at medarbejderne fra STADS-sekretariatet får konkret ansvar for en række opgaver, fx at de får en rolle som projektledere, frem for en mere diffus rådgivende rolle, men ansvar og opgaver er endnu ikke fastlagt. Der er aftalt ugentlige møder med KU for at erfaringsudveksle, og den 19/4 kommer KU s STADS-program på besøg. KU har udskudt den planlagte overgang 12. april. Oprindeligt var KU s overgang planlagt til oktober 2009, men blev udskudt til april i år, blandt andet fordi kritiske krav ikke kunne nås udviklet, leveret og ikke mindst testet i tide. KU har efter et intensivt testforløb primo 2010 fundet, at der stadig var for mange fejl i både nyudviklede og eksisterende dele af STADS og har derfor besluttet ikke at tage STADS i brug til april. Der foreligger ikke en ny ibrugtagningsdato på nuværende tidspunkt. Projektet Hovedområde implementering og forankring er blevet defineret og igangsat. Projektet vil på baggrund af en interviewrække med relevante personer udarbejde to indstillinger med anbefalinger til, hvordan hovedområder bedst forbereder og organiserer sig hhv. før og efter STADS-overgangen. Aarhus Universitet Tlf.:

4 2.1Top 5 issues Prioritet: Beskrivelse: Betydning: Status: #1 Alle krav til udvikling skal være identificeret d. 1. maj. #2 Omfang og karakteren af, hvilke ressourcer fra UNI IT s STADS-sekretariat, som AU vil kunne trække på, skal afklares. #3 Der er usikkerhed om den overordnede strategi er ibrugtagning af istads eller estads.. Dette gælder både internt på AU og i samarbejdet generelt. Det er nødvendigt med et overblik over krav for at kunne vurdere, om det er realisabelt, at de kan udvikles i tide. Ressourcer fra STADSsekretariatet vil kunne løfte konkrete opgaver samt kvalificere det strategiske grundlag, og AU på STADS vil kunne blive et fælles projekt. Manglende afklaring skaber usikkerhed i alle procesgrupperne. Procesgrupperne arbejder på at identificere krav. Det er tvivlsomt, om alle kan nås identificeret og i hvilken grad. Forslag til konkrete opgaver, som kunne være egnede indsamles til Jonna Kragh Jacobsen denne uge. Derudover er omfanget af UNI-IT s ressourcer på AU afhængig af situationen på KU, som pt. er uafklaret. Der er taget en overordnet strategisk beslutning i UNI-IT om, at estads gradvist skal omlægges til istads-teknologien. Ingen af de nuværende STADS-institutioner har dog taget istads i brug. KU planlægger at tage istads i brug, men har fundet mange fejl i eksisterende funktionalitet. KU s erfaringer med istads skal indhentes på næste ugentlige møde med KU. #4 Problematik med brugeroprettelser i testmiljø for medarbejdere placeret på hovedområderne #5 Ingen Besværliggør og forsinker hands-on-test i procesgrupperne. Spørgsmålet om istads-teknologien er den rigtige, bør drøftes i Systemejerkredsen. Det er under afklaring, at AU IT, håndterer brugeroprettelserne.

5 3. Projektstatus fra de 14 projekter AU STADS implementering og forankring: Grøn Projektet kører efter planen. Teststrategien er udarbejdet og godkendt. Birgit Andersen og Anne-Mette Moth Jedari er tilknyttet projektet med ansvar for hhv. test- og supportopgaver. Ny plan udarbejdet. Fokus er at sikre leverance test af 11.2 samt opstart af Drifts/Performance aktiviteter. Projekt arbejde og planer: - Begrebsliste - Opstart af Overordnet Procesmodel - STADS Driftshåndbog - Performance test plan Aarhus Universitet Tlf.:

6 Kompetenceudvikling: Grøn Projektgruppen er enig om, at vi skal forfølge ideen om at bruge Bjarne Herskin som konsulent. Vi har modtaget et oplæg fra Herskin om workshopforløb med start i april Der er ikke planlagt flere møder i projektgruppen nu da konceptet er på plads. Resterende opgaver vurderes at kunne udføres af EBN med sparring fra AMJ og BAN, men med projektgruppen på en sidelinje, så de kan aktiveres igen. Planlagte aktiviteter: EBN har aftalt møde med HC Seidelin fra KU's kompetenceudviklingsprojekt medio marts. BAN er på vej med spændende oplæg til procesgrupperne om at dokumentere arbejdsgange ved hjælp af svømmebaner, som kan blive et vigtigt grundlag for udviklingen af kursusmateriale. EBN skal komme med forslag til tilgang til indhold på hjælpesider. Alle procesprojekter bør ændre datoer for leverancerne vedr. kursusmateriale med udgangspunkt i datoer fra Teach to Teach, således: - Slutbrugerundervisnings strategi og koncept modtaget (kick off):12/4/ /4/ Slutbrugerundervisnings materiale udarbejdet: 1/5/ /6/ Slutbrugerundervisnings materialeform godkendt: 1/7/ Undervisningsmateriale overleveret til Kompetenceudviklingsprojektet: 1/8/2011

7 Hovedområde implementering og forankring: Grøn Der er udarbejdet en PID og projektet er igangsat Projektet sigter mod at levere to indstillinger til hovedområderne en for organisatoriske tiltag før idriftsættelsesdatoen og en for tiltag efter overgangen til STADS. De enkelte hovedområder har ansvar for implementering af planerne/anbefalingerne, og selve implementeringen af indstillingerne ligger uden for projektet. Projektet forventes således afsluttet pr og forventes gennemført uden nedsættelse af en projektgruppe. Planlagte aktiviteter: Projektet har to faser: (a) Analyse og (b) Udarbejdelse og godkendelse af indstillinger. I analysefasen gennemfører projektlederen 9 interviews. Disse interviews forventes afsluttet senest ved udgangen af april ingen Aarhus Universitet Tlf.:

8 Systemstrategi samt integrationer: Grøn Gruppen er i gang med afklaring af identificerede integrationer. Som ventet vil en del af de identificerede integrationer ikke skulle genetableres qva. ny funktionalitet / forretningsgang Planlagte aktiviteter: Indkaldelse til møde og planlæggelse af videre arbejde. Justering af plan B'er på identificerede GAP's

9 Studieordninger: Grøn Projektet er i gang med at definere krav. Der er etableret to undergrupper med fokus på hhv. bekendtgørelser og på begrebsafklaring. Projekt arbejde og planer: Aarhus Universitet Tlf.:

10 Undervisningsudbud: Grøn Projektet er i grønt, da leverancerne p.t. vurderes at kunne blive overholdt til tidsfristen. Den egentlige kravspecificering er sat i gang i fem undergrupper. Projekt arbejde og planer: I næste periode arbejdes med: - bud på to-be-proces i svømmebaner - høring i gruppen af to-be-processen - demo af STADS' undervisningsadministration - identificering af use case - formulering af use case og krav - hands on test ingen

11 Prøver og eksamen: Grøn Alle oprettede processer er etableret med second owners og forslag til systemundersøttelse. Der kan herefter udtrækkes rapporter og oversigter. Planlagte aktivitetet: Hands-on testplan er lagt og der er koblet eksperter fra Uni-it på. Der er udarbejdet en systematisk model for tests, som tænkes at skulle rumme dels kontekst-beskrivelser og dels funktionaliteter målet er, at der med baggrund i testen skal kunne dannes egentlige procesbeskrivelser for hver enkelt proces mhp. vurdering af arbejdsgangsændringer ifm. overgang til STADS. Hands-on test afsluttes ikke inden maj men der er i planen for testen taget højde for, hvilke dele der skal være klar til eventuel kravsspecifikation overfor STADS. I øvrigt antages der ikke at være funtionalitetsproblemer med prøvedelen i STADS.- Aarhus Universitet Tlf.:

12 SOG og UVA: Grøn Der er pt. fokus på begrebsafklaring i samspil med Studieordningsprojektet. Projekt arbejde og planer:

13 KOT-optagelse: Grøn Projektet er sat i grøn. GAP-leverancerne er afsluttet og leveret. AU s SDU-base blev benyttet som primær base til lukning af GAP-leverancerne. Det er besluttet primært at benytte AU s SDU-base til kommende hands-on test. På STADS-koor møde 2. marts blev det fastslået, at kvote 2 håndteringskravet er accepteret som fælles UNI-IT/STADS krav, og projektledelse drives fremover af UNI-IT/STADS-sekretariatet Større udfordringer: a. Knapheden på de faglige ressourcers involvering. b. Udskydelse af Hands-on test. Planlægges ssv til primo juni, hvor faglige ressourcer kan være til rådighed i nødvendigt omfang. Siden sidst er Jette Winther stoppet som projektdeltager. Det er aftalt med området, at Kristian Vork Jensen tager over. Planlagte aktiviteter: 1. Afklaring af krav vedr. 2. runde optag i STADS. På baggrund af indsigelser via STADS-samarbejdet, er det erkendt at kravet skal udvides til at omfatte flere skærmbilleder. Kravafklaring er i proces. 2. Undersøgelse af STADS udskriftskoncept til afklaring af centralt element i leverancen "Input for kritiske forretningsprocesser i optagelsen til performanceafklaring på produktionsmiljø". Er i proces. 3. AUs SDU-base er meget tung at arbejde med. Det skyldes ikke kun for brede udsøgninger af brugere, er det nu konstateret. Problemstillingen skal verificeres og kvalificeres yderligere. Er i proces. 4. Hands-on test i juni Aarhus Universitet Tlf.:

14 Optagelse uden-om-kot: GUL Der er fortsat risiko for større forsinkelse i STADS-regi, men bevægelsen er nu i retning grøn frem for rød. Siden seneste status, er der, efter stærkt AU pres, 10. marts, afholdt møde i styregruppen, hvor man besluttede at følge indstillingen fra den koordinerende arbejdsgruppe om systembeskrivelse, arkitektur og projektafgrænsning. Styregruppen drøftede samtidig revitalisering af den forliste tidsplan. Den nye tidsplan, der nu arbejdes efter, skulle sikre tid til alle planlagte aktiviteter/elementer i tidligere plan, herunder forberedelse til og gennemførelse af miniudbudsforretning, samt bringe AU i mål rettidigt med prioriterede udenom-kot funktioner. I AU-projektet vil vi følge fremdriften tæt. Orla Hoppe deltager i Styregruppen. D. 15. mar, er der afholdt møde i den koordinerende arbejdsgruppe, og der er planlagt internat i april. Planlagte aktiviteter: 1. Fokus på fremdrift i UNI-IT/STADS projektet. 2. Endelig fastlæggelse af AUs organisering. 3. Udkast til PID med redefineret projektorganisering og tidsplan. ingen

15 SU: GRØN Høring af krav er overstået. Det fremsendte krav frafaldes. Facit vedr. krav til STADS i forhold til SU er, at der ikke er fremsendt krav til leverandøren. Der er blevet etableret adgang til ASBs STADS. Der arbejdes nu med PADS-delen af projektet (etablering af fælles SU-kontor). Der afholdtes møde 5/3 i forhold til tilrettelæggelse af decentral kompetenceudvikling (PADS) og opgavefordeling mellem SUkontor og hovedområder Projekt arbejde og planer: ingen Ingen Aarhus Universitet Tlf.:

16 Indberetninger og ledelsesinformation: GRØN PID er udarbejdet og godkendt. Projektet har hidtil afventet indstilling fra Ledelsesinformationsprojektet om valg af it-redskab, som har stor betydning for det fremtidige arbejde med indberetninger og ledelsesinformation i STADS. Indstillingen er nu kommet. Der er to kendte krav vedrørende dels færdiggørelsesbonus og elitetaksameter. Det forventes, at der etableres en arbejdsgruppe i UNI-IT-regi med henblik på at udvikle disse krav. Planlagte aktiviteter: ingen ingen

17 Datastruktur og konvertering: GUL Projektet er stadig i gult pga. overordnet forsinkelse med konvertering af data til AU testmiljø. I denne ug leveres dog første udgave af AU testmiljø med 350 jurastuderende, 100 medicinere, 100 psykologer og 100 humanister (ikke udvalgt endnu) med resultater. Pt. arbejdes med - Test af Scripts til konvertering - Konverteringsstrategi Planlagte aktiviteter: - Scripts til konvertering af 1-faglige uddannelser til AU testmiljø - Samordning af stamtabeller og standarder ml. ASB og 8000C - Konverteringsstrategi - Begyndende planlægning af test af STADS 11.3 Første udgang af testmiljøet er forsinket til medio marts Aarhus Universitet Tlf.:

18 Test, - prod.- og undervisningsmiljøer: GRØN Projektet er i status GRØN mht. opsætning af preproduktionsmiljø. Der arbejdes samtidigt med etablering af 11.2beta-versioner til kundesystemtesten Der er stadig problemer med blade, så er indsættes en anden applikationsserver midlertidigt Planlagte aktiviteter: - Færdiggørelse af preproduktionsmiljø til AU testmiljø, Plan B: midlertidig etablering af mindre vmware-server. RAC. Pt. vmware-miljø til første udgave af AU test. - Patchning af 11.2 til kundesystemtest - Gennemgang af kapacitet på VMare Ingen

RAMS PROG TATU PROGRAMSTATUS

RAMS PROG TATU PROGRAMSTATUS RAMS PROG S TATU PROGRAMSTATUS AU på STADS Maj 2010 Indholdsfortegnelse 1. AU på STADS... 2 2. Generelle informationer og issues... 4 2.1Top 5 issues... 5 3. Projektstatus fra de 14 projekter... 6 2 PROGRAMSTATUS

Læs mere

NOTAT. Modtager(e): Studieudvalget. Status på AU på STADS

NOTAT. Modtager(e): Studieudvalget. Status på AU på STADS Bilag 13.a STADS opdatering Modtager(e): Studieudvalget NOTAT Status på AU på STADS Dato: 11. februar 2010 Sagsnr.: Ref: 1. Overordnet status Implementeringen af STADS som nyt studieadministrativt kernesystem

Læs mere

RAMS PROG TATU PROGRAMSTATUS

RAMS PROG TATU PROGRAMSTATUS RAMS PROG S TATU AU på STADS Oktober 2010 Indholdsfortegnelse 1. AU på STADS... 2 2. Generelle informationer og issues... 4 2.1Top 5 issues... 5 3. Projektstatus fra de 14 projekter... Fejl! Bogmærke er

Læs mere

Au Aarhus Universitet. Aarhus Universitet KOT optagelse PID Version 1.1

Au Aarhus Universitet. Aarhus Universitet KOT optagelse PID Version 1.1 Aarhus Universitet KOT optagelse PID Version 1.1 Version Dato Version Udarbejdet af Godkendt af Beskrivelse 24-08-2009 0.1 LSM Første udkast 07-10-2009 0.2 LSM Andet udkast 29-10-2009 0.3 JLP Tredje udkast

Læs mere

Au Aarhus Universitet. Aarhus Universitet Prøver og eksamen PID Version 1.0

Au Aarhus Universitet. Aarhus Universitet Prøver og eksamen PID Version 1.0 Aarhus Universitet Prøver og eksamen PID Version 1.0 Version Dato Version Udarbejdet af Godkendt af Beskrivelse 19-08-2009 0.1 Annette Lund Første udkast 22-09-2009 1.0 Annette Lund SS Side 2 af 11 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Au Aarhus Universitet. Aarhus Universitet AU STADS Organisatorisk Implementering og Forankring PID Version 1.0

Au Aarhus Universitet. Aarhus Universitet AU STADS Organisatorisk Implementering og Forankring PID Version 1.0 Aarhus Universitet AU STADS Organisatorisk Implementering og Forankring PID Version 1.0 Version Dato Version Udarbejdet af Godkendt af Beskrivelse 06-10-2009 0.1 GST Første udkast 19-10-2009 0.2 GST Kommentarer

Læs mere

Au Aarhus Universitet. Aarhus Universitet Studieordningsgenerator PID Version 1.0

Au Aarhus Universitet. Aarhus Universitet Studieordningsgenerator PID Version 1.0 Aarhus Universitet Studieordningsgenerator PID Version 1.0 Version Dato Version Udarbejdet af Godkendt af Beskrivelse 19-5-2010 0.1 JS Første udkast 25-5-2010 0.2 JS 24-6-2010 1.0 JS SS Side 2 af 9 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Pilotprojekt på SCIENCE vedr. ITunderstøttelse. administration

Pilotprojekt på SCIENCE vedr. ITunderstøttelse. administration Pilotprojekt på SCIENCE vedr. ITunderstøttelse af ph.d. administration Tidsplan og rammer for forhandling med IT-leverandør Talentsoft frem mod forventet indgåelse af kontrakt ultimo juni 2017 Status per

Læs mere

Projektinitieringsdokument: Standardisering af MUS-koncept ved Aarhus Universitet

Projektinitieringsdokument: Standardisering af MUS-koncept ved Aarhus Universitet Projektinitieringsdokument: Standardisering af MUS-koncept ved Aarhus Universitet 1. Formål og baggrund for projektet Baggrund: I december 2009 blev der i henhold til HR-strategien nedsat flere projekt-/arbejdsgrupper

Læs mere

IT projektmodel. Fælles projektmodel på tværs af Enhedsadministrationen for projekter der har IT-involvering

IT projektmodel. Fælles projektmodel på tværs af Enhedsadministrationen for projekter der har IT-involvering Opdateret 26/06-2018 IT projektmodel Fælles projektmodel på tværs af Enhedsadministrationen for projekter der har IT-involvering Formål: Fælles metodik for projekter der involverer AU IT. Værktøj og støtte

Læs mere

IT projektmodel. Fælles projektmodel på tværs af Enhedsadministrationen for projekter der har IT-involvering

IT projektmodel. Fælles projektmodel på tværs af Enhedsadministrationen for projekter der har IT-involvering Opdateret 19/04-2018 IT projektmodel Fælles projektmodel på tværs af Enhedsadministrationen for projekter der har IT-involvering Formål: Fælles metodik for projekter der involverer AU IT. Værktøj og støtte

Læs mere

Fælles projektmodel. Fælles projektmodel på tværs af Enhedsadministrationen for projekter der har IT-involvering

Fælles projektmodel. Fælles projektmodel på tværs af Enhedsadministrationen for projekter der har IT-involvering Version 3.1 opdateret 04/03-2016 Fælles projektmodel Fælles projektmodel på tværs af Enhedsadministrationen for projekter der har IT-involvering Formål: Fælles metodik for projekter der involverer AU IT.

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPLMK Koordineret med: Sagsnr.: 1706920 Dok. nr.: 453055 Dato: 12-10-2017 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom: Afrapportering 2015 og Årsplan 2016

Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom: Afrapportering 2015 og Årsplan 2016 Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom: Afrapportering 2015 og Årsplan 2016 Afrapportering af fremdriften. Arbejdsgruppen skal inden årets udgang afrapportere fremdriften til den administrative styregruppe.

Læs mere

Mini-PID Fælles Sprog III MedCom 11

Mini-PID Fælles Sprog III MedCom 11 Mini-PID Fælles Sprog III MedCom 11 Formål Fælles Sprog III (herefter FSIII) er en fælles kommunal standard for sundhedsfaglig og socialfaglig dokumentation, der bygger på strukturerede data. Strukturerede

Læs mere

Fremdrift på tværs af landsdelsprogrammerne

Fremdrift på tværs af landsdelsprogrammerne Fremdrift på tværs af landsdelsprogrammerne Indsendt ved 12. møde i den fællesoffentlige porteføljestyregruppe for landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL 20. juni

Læs mere

Kommissorium. Sammenhængende borgerforløb i BUF. Ungeforvaltningen

Kommissorium. Sammenhængende borgerforløb i BUF. Ungeforvaltningen Kommissorium Sammenhængende borgerforløb i Børn- og Ungeforvaltningen Projektets navn Starttidspunkt December 2018 Sluttidspunkt December 2020 Sidst opdateret 09/01 2019 Projektets formål og indhold Sammenhængende

Læs mere

Landsdelsprogram MIDT 24. oktober 2017

Landsdelsprogram MIDT 24. oktober 2017 Landsdelsprogram MIDT 24. oktober 2017 Nr Beskrivelse Deadline Justeret deadline Status på Fremdrift på Sæt X i feltet i denne kolonne ved de e, som i tilfælde af forsinkelse, vil forsinke hele projektet.

Læs mere

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 87 d. 31 januar 2017 Punkt 4. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 23. JANUAR 2017 Vedr. Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Bilag 5: Cover til håndtering af aktuelle emner fra GD2 s risikolog.

Bilag 5: Cover til håndtering af aktuelle emner fra GD2 s risikolog. MBBL 27. august 2013 Bilag 5: Cover til håndtering af aktuelle emner fra GD2 s risikolog. GD2/Adresseprogrammet identificerer løbende en række risici, som har tværgående betydning for delprogrammets projekter.

Læs mere

Koncep tfor slutbr ugerud dansls e

Koncep tfor slutbr ugerud dansls e Koncep tfor slutbr ugerud dansls e Koncept og strategi for slutbrugeruddannelse Baggrundsnotat Kompetenceprojektets deltagere Aske Dahl Sløk (HUM) Jeppe Seirup (STUF) Nina Gøtzche Thiele (SAM) Jette Larsen

Læs mere

Projektinitieringsdokument Organisering af HR på Aarhus Universitet

Projektinitieringsdokument Organisering af HR på Aarhus Universitet Projektinitieringsdokument Organisering af HR på Aarhus Universitet 1. Formål og baggrund for projektet Baggrund: Baggrunden for nedsættelse af arbejdsgruppen vedr. Organisering af HR på Aarhus Universitet

Læs mere

Projektinitieringsdokument version 0.3. Organisering af AU Kommunikation. Aarhus Universitet

Projektinitieringsdokument version 0.3. Organisering af AU Kommunikation. Aarhus Universitet Møde i universitetsledelsen den 27. juni 2011 - Punkt 1, bilag 1h: DFU PiD vedrørende AU Kommunikation AARHUS UNIVERSITET Projektinitieringsdokument version 0.3 Organisering af AU Kommunikation Aarhus

Læs mere

Kommissorium for udvikling af pakkeforløb

Kommissorium for udvikling af pakkeforløb NOTAT Kommissorium for udvikling af pakkeforløb Introduktion Gode helhedsorienterede borgerforløb Ligesom mange andre kommuner ser Frederikssund Kommune et potentiale i at udvikle bedre tværgående velfærdsløsninger,

Læs mere

Bilag 4: Cover til håndtering af aktuelle emner fra GD1 s risikolog.

Bilag 4: Cover til håndtering af aktuelle emner fra GD1 s risikolog. MBBL 26. august 2013 Bilag 4: Cover til håndtering af aktuelle emner fra GD1 s risikolog. GD1/Ejendomsdataprogrammet identificerer løbende en række risici, som har tværgående betydning for delprogrammets

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1706920 Dok. nr.: 546717 Dato: 20-02-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

Projektbeskrivelse version 9

Projektbeskrivelse version 9 Bilag 12 Bilag til soc. udv. møde Projektbeskrivelse version 9 Projekttitel: Opgavestiller: Anledning: Fælleskommunal tandregulering Kommunalbestyrelserne i Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Ishøj,

Læs mere

Projektoplæg. Projekt om effektivisering af energimærkning af offentlige bygninger

Projektoplæg. Projekt om effektivisering af energimærkning af offentlige bygninger Projektoplæg Kontor/afdeling Center for energiadministration Dato 9. maj 2017 Projekt om effektivisering af energimærkning af offentlige bygninger Indledning Offentlige myndigheder er omfattet af energimærkningen

Læs mere

Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune

Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune Fællescenter HR og Udvikling Journalnr: 00.00.00-A00-6 Ref.: Charlotte Grøn Andersen Telefon: 99889432 E-mail: acga@rebild.dk Dato: 25-06-2015 Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune Følgende

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

Opfølgningsplan for selvevaluering af Masterplaner for undervisningen på Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Opfølgningsplan for selvevaluering af Masterplaner for undervisningen på Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Opfølgningsplan for selvevaluering af Masterplaner for undervisningen på Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Oktober 2015 Social og sundhedsskolen Esbjerg har i perioden maj-september 2015 gennemført en

Læs mere

Praktikcenter For mediegrafikere

Praktikcenter For mediegrafikere Praktikcenter For mediegrafikere Baggrund og tematisering Følgende er et tilbud om at projektstyre og facilitere den afsluttende implementeringsproces for etablering af at fælles Praktikcenter mellem Københavns

Læs mere

Bilag 1 Tidsplan Version 0.9 05-05-2014 0

Bilag 1 Tidsplan Version 0.9 05-05-2014 0 Bilag 1 Tidsplan Version 0.9 05-05-2014 0 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 2 2 INDLEDNING... 3 2.1 ETAPER I UDVIKLINGSPROJEKTET... 3 2.1.1 ETAPE I - AFKLARING... 3 2.1.2 ETAPE II ANALYSE, DESIGN,

Læs mere

Redskaber Omdrejningspunktet for planlægning af den enkelte medarbejders kompetenceudvikling er MUS-samtalen.

Redskaber Omdrejningspunktet for planlægning af den enkelte medarbejders kompetenceudvikling er MUS-samtalen. Projektbeskrivelse Baggrund og formål Odder Kommunes første HR strategi udløb i 2013, og som led i en generel gennemgang af kommunens strategier og styringskoncept besluttede direktionen i august 2013,

Læs mere

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst 0 Fællesforvaltning Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 29. januar 2017 Sagsid Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst Notatet er et oplæg til drøftelse af processen mod en ny Vision 2025 for velfærd

Læs mere

DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne)

DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne) Myndighedsafdelingen Helle Støve (28-08-2014) DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne) Business case for DHUV 1 INDLEDNING... 1 2 FORMÅL... 1 2.1 PROJEKTETS OVERORDNEDE FORMÅL... 1 2.2 MÅLET...

Læs mere

Projektkommissorium for den elektroniske genoptræningsplan.

Projektkommissorium for den elektroniske genoptræningsplan. Afdeling: Kommunesamarbejde Udarbejdet af: Tove Charlotte Nielsen Journal nr.: 1.01.72./07/801 E-mail: Tove.C.Nielsen@regionsyddanmark.dk Dato: 21. juni 2007 Telefon: 76631321 Projektkommissorium for den

Læs mere

FÆLLES BEREDSKAB. Implementerings- organisation

FÆLLES BEREDSKAB. Implementerings- organisation FÆLLES BEREDSKAB Implementerings- organisation Indholdsfortegnelse 1. FÆLLES AFSÆT... 3 1.1. Baggrund og formål... 3 1.2. Organisering... 3 1.3. Overordnet tids- og procesplan... 4 1.3.1. Fase I: 1. marts

Læs mere

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse 1: Projektbasis 1.1: Projektidentifikation Projekt id Projekt titel 3.6 MedCom standarder MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse Version 1.0 Dato 24111/Lars Hulbæk-Ib Johansen-Dorthe Skou

Læs mere

juni 2019 Allokering af ressourcer i kommune, på skolerne og i dagtilbud

juni 2019 Allokering af ressourcer i kommune, på skolerne og i dagtilbud juni 2019 Allokering af ressourcer i kommune, på skolerne og i dagtilbud Baggrund I tilrettelæggelse og planlægning af implementeringen af Aula deltager en række nøglepersoner i din kommune. Disse bidrager

Læs mere

Projekt Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale til projektkommuner

Projekt Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale til projektkommuner Projekt Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale til projektkommuner TAK FOR JERES DELTAGELSE I PROJEKTET! Kære projektleder Vi glæder os til samarbejdet om udviklingsprojektet: Styrket fokus

Læs mere

Handlingsplan for området digital borgerbetjening.

Handlingsplan for området digital borgerbetjening. Handlingsplan for området digital borgerbetjening. Indledning Den ny handlingsplan for (2011-2015) samt en ny fællesoffentlig (2011-2015) indeholder over 20 projekter på området for digital borgerbetjening.

Læs mere

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse 1: Projektbasis 1.1: Projektidentifikation Projekt id Projekt titel 3.6 MedCom standarder MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse Version 1.0 Dato 010212/Lars Hulbæk-Ib Johansen-Dorthe Skou

Læs mere

Styregruppens anvendelse af tests

Styregruppens anvendelse af tests Styregruppens anvendelse af tests Styregruppens anvendelse af testresultater til styring af leverancen Danish Software Testing Board (DSTB) Softwaretest fra teori til praksis 2016 Bo Lind Fagråd for Strategi

Læs mere

Handleplan. Implementering af velfærdsteknologi og digitale tiltag. Sundhed og Omsorg

Handleplan. Implementering af velfærdsteknologi og digitale tiltag. Sundhed og Omsorg Handleplan Implementering af velfærdsteknologi og digitale tiltag Sundhed og Omsorg Ringkøbing Skjern Kommune December 2017 Indledning Som led i Analyse af velfærdsteknologi og digitalisering er der udarbejdet

Læs mere

PROJEKTSTATUS FOR LEDELSESINFORMATIONSPROJEKTET [JUNI 2009]

PROJEKTSTATUS FOR LEDELSESINFORMATIONSPROJEKTET [JUNI 2009] PROJEKTSTATUS FOR LEDELSESINFORMATIONSPROJEKTET [JUNI 2009] Ledelsesinformationsprojektet Projektstatus 1 1. Dokumentkontrol 1.1 Ejer Projektejer: Per Lindblad Johansen 1.2 Versionering Version Dato Navn

Læs mere

Projektbeskrivelse - Udvikling og Omstilling på handicapområdet

Projektbeskrivelse - Udvikling og Omstilling på handicapområdet Baggrund og formål Som konsekvens af budgetforliget for 2014-2017 har byrådet besluttet, at det igangsatte udviklingsarbejde på handicapområdet skal styrkes. Dette skal sikre, at der i løbet af budgetperioden

Læs mere

Indstillingen afrapporterer den flygtningehandleplan, som Magistraten besluttede at udarbejde d. 1. februar 2016.

Indstillingen afrapporterer den flygtningehandleplan, som Magistraten besluttede at udarbejde d. 1. februar 2016. Indstilling Til Magistraten Fra Direktørgruppen Dato 18. august 2016 Afrapportering af flygtningehandleplan Indstillingen afrapporterer den flygtningehandleplan, som Magistraten besluttede at udarbejde

Læs mere

Kompetenceudviklingsstrategi 2014-2020 Vordingborg Kommunes skolevæsen

Kompetenceudviklingsstrategi 2014-2020 Vordingborg Kommunes skolevæsen Kompetenceudviklingsstrategi 2014-2020 Vordingborg Kommunes skolevæsen Linjefagsstrategi 2014 2020 Hovedfokus i forbindelse med Vordingborg Kommunes kompetenceudviklingsstrategi 2014-2020 ligger i, at

Læs mere

Opstart

Opstart 1 2 3 11 12 13 21 22 23 Denne fase fører jer først gennem en række redskaber, som bidrager til at kvalificere, om co-creation metoden er relevant for jeres udfordring. Derefter hjælper fasens øvrige redskaber

Læs mere

DUBU digitalisering af udsatte børn og unge

DUBU digitalisering af udsatte børn og unge R E SULTATKONTRAKT DUBU digitalisering af udsatte børn og unge Projekt 3.6 i handlingsplanen for den fælleskommunale digitaliseringsstrategi Fra den 19. december 2011 har første fase af DUBU kunne tages

Læs mere

Forskningsdokumentation og -kommunikation. Indsatsområde 3: Digital kommunikation og interaktion i forbindelse med forskningsresultater

Forskningsdokumentation og -kommunikation. Indsatsområde 3: Digital kommunikation og interaktion i forbindelse med forskningsresultater Afrapporteringsskema til DEFF-projekter Projekttitel Kontaktperson Indsatsområde Kort beskrivelse af projektet Status i forhold til tidsplan - Hvornår er projektet startet op, og hvornår forventes det

Læs mere

Århus Kommune *!% % %+!% $ $, % + #! -./, & 0 + /+!-1,-2 * '/% /!% $$% &', (% )3 + %! +! 4 # 3 # 5 + & 7 3! #*, 0/ +% $*! 8$%!!-2 * * 9!$, / -2! +!

Århus Kommune *!% % %+!% $ $, % + #! -./, & 0 + /+!-1,-2 * '/% /!% $$% &', (% )3 + %! +! 4 # 3 # 5 + & 7 3! #*, 0/ +% $*! 8$%!!-2 * * 9!$, / -2! +! " #$% &'(% )%* * % % %+ % $ $, % + # -./, & 0 + /+-1,-2 * '/% / % $$% &', (% )3 + % + 4 # 34 3 # 5 + & 3%$ 6+ 7 3 #+ #*, + 0/ +% $* 8$%-2 * * 9$, / -2 +0 :3 + ' ;, %* (% ):/))/93 / -1 :

Læs mere

Til Økonomiudvalget. Sagsnr Orientering om forsinkelser af KMD's leverancer til Monopolbruddet. Dokumentnr.

Til Økonomiudvalget. Sagsnr Orientering om forsinkelser af KMD's leverancer til Monopolbruddet. Dokumentnr. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Koncern IT NOTAT Til Økonomiudvalget Orientering om forsinkelser af KMD's leverancer til Monopolbruddet Baggrund Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune besluttede

Læs mere

Dagsorden med vedtagelser

Dagsorden med vedtagelser Strukturudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 1 Mødested: Mødelokale 4, Birkerød Rådhus Mødedato: Mandag den 23. januar 2006 Mødetidspunkt: Kl. 13.30-16.30 Bemærkninger: Medlemmer: Fraværende: Daniel

Læs mere

Projektinitieringsdokument. Organisering af tværgående funktioner for forskning, talentudvikling, videnudveksling og uddannelse. Aarhus Universitet

Projektinitieringsdokument. Organisering af tværgående funktioner for forskning, talentudvikling, videnudveksling og uddannelse. Aarhus Universitet Møde i universitetsledelsen den 27. juni 2011 Punkt 1, bilag 1b: DFU PiD vedrørende de tværgående funktioner Projektinitieringsdokument Organisering af tværgående funktioner for forskning, talentudvikling,

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

Bilag 10. Samarbejdsorganisation. Udbud af Medical Device Information Collection

Bilag 10. Samarbejdsorganisation. Udbud af Medical Device Information Collection Bilag 10 Samarbejdsorganisation Udbud af INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved kontraktindgåelse. Formål med Bilag: Formålet med dette

Læs mere

Aftale for Social- og Handicapcentret

Aftale for Social- og Handicapcentret Aftale for Social- og Handicapcentret Overskrifter for aftalens mål Fælles mål: 1 Borgeren i centrum via rehabilitering 2 Faglig og økonomisk bæredygtighed ved hjælp af mål og opfølgning Øvrige mål: 3

Læs mere

Artikel 5: Organisering af superbrugere samt planlægning af uddannelsesforløb og ressourceallokering

Artikel 5: Organisering af superbrugere samt planlægning af uddannelsesforløb og ressourceallokering Artikel 5: Organisering af superbrugere samt planlægning af uddannelsesforløb og ressourceallokering Uddannelse af administratorer og superbrugere Netcompany gennemfører følgende uddannelsesforløb inden

Læs mere

Dagsorden til 1. møde i styregruppen for pilotafprøvning af forløbsplaner

Dagsorden til 1. møde i styregruppen for pilotafprøvning af forløbsplaner Sundheds og Ældreministeriet Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 185130 Dato: 28. september 2016 Dagsorden til 1. møde i styregruppen for pilotafprøvning

Læs mere

Analyse af ledelsesunderstøttelse og organisering af Frit Valg-området i Aalborg Kommune. Forslag til ny organisationsmodel fra styregruppen

Analyse af ledelsesunderstøttelse og organisering af Frit Valg-området i Aalborg Kommune. Forslag til ny organisationsmodel fra styregruppen Analyse af ledelsesunderstøttelse og organisering af Frit Valg-området i Aalborg Kommune Forslag til ny organisationsmodel fra styregruppen Baggrund I forbindelse med analysen af ledelsesunderstøttelse

Læs mere

Governance model for MedCom versionsopdatering

Governance model for MedCom versionsopdatering Governance model for MedCom versionsopdatering med udgangspunkt i hjemmepleje-sygehusstandarder UDKAST 28. nov. 2013 Indhold Baggrund... 1 Resultatmål med governancemodel... 2 Hvordan opnås målet om en

Læs mere

Opgavebeskrivelse. Professionalisering af flextrafikken

Opgavebeskrivelse. Professionalisering af flextrafikken Opgavebeskrivelse Professionalisering af flextrafikken En gap-analyse af flextrafik-branchen i Nordjylland Udarbejdelse af strategiske handlingsplaner til fremtidige indsatser Opgavebeskrivelsen omfatter:

Læs mere

IT og økonomi. Organisering af IT. Strategi og planlægning. Systemudvikling 3 Systemudvikling og systemanskaffelse. Hovedopgaver

IT og økonomi. Organisering af IT. Strategi og planlægning. Systemudvikling 3 Systemudvikling og systemanskaffelse. Hovedopgaver IT og økonomi Systemudvikling 3 Systemudvikling og systemanskaffelse Organisering af IT Hovedopgaver Strategi og planlægning Udvikling og anskaffelse Drift Brugersupport Strategi og planlægning Topledelsen

Læs mere

Kommissorium for: Fælles børn Fælles ansvar

Kommissorium for: Fælles børn Fælles ansvar Kommissorium for: Fælles børn Fælles ansvar Indledning Baggrunden for at igangsætte Fælles børn- Fælles ansvar er ambitionen om at arbejde aktivt med børne- og ungepolitikken og styrke den samlede inklusionsindsats

Læs mere

Kvalitetssikring af myndighedsprojekter

Kvalitetssikring af myndighedsprojekter NOTAT Kvalitetssikring af myndighedsprojekter Dette notat beskriver kvalitetssikringen af myndighedsprojekter, der gennemføres i samarbejde mellem Energistyrelsen og SBi i regi af aftalen mellem Energistyrelsen

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Statement of Work (SOW) Business Case Implementation BCI-fase

Statement of Work (SOW) Business Case Implementation BCI-fase Statement of Work (SOW) Business Case Implementation BCI-fase Version 1.0 Status: Endelig Side: 1 af 12 Indholdsfortegnelse 1 Målsætninger og afgrænsninger (scope)... 4 1.1 Målsætninger for projektet...

Læs mere

Udviklingsplan for kvalitet i sagsbehandlingen i Esbjerg Kommune Overblik over planlagte aktiviteter i 2013 pr

Udviklingsplan for kvalitet i sagsbehandlingen i Esbjerg Kommune Overblik over planlagte aktiviteter i 2013 pr Udviklingsplan for kvalitet i sagsbehandlingen i Esbjerg Kommune Overblik over planlagte aktiviteter i 2013 pr. 1.4.2013 Udviklingsplan 1: Kontrol og gennemgang af komplekse sager Tema 1: Kvalitetssikrin

Læs mere

EJENDOMSDATAPROGRAMMET

EJENDOMSDATAPROGRAMMET Grunddataprogrammets delaftale 1: EJENDOMSDATAPROGRAMMET Effektiv ejendomsforvaltning og genbrug af ejendomsdata Møde i projektforum den 7. februar 2013 1. Godkendelse af dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015. Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Bilag 1. Status på Handleplan for børnehandicapområdet. Juni 2013

Bilag 1. Status på Handleplan for børnehandicapområdet. Juni 2013 Dato: 3.6-2013 Bilag 1. Status på. Juni 2013 Handleplanen består af to delplaner: (11 tiltag) Handleplan 2: Styrkelse af arbejdsmiljøet (4 tiltag) Side 1 af 8 1 Etablering af forældreråd For at sikre en

Læs mere

Det er arbejdsgruppens vurdering at tværfaglige grupper væsentlig kan bidrage til at styrke den forebyggende og tidlige indsats over for målgruppen.

Det er arbejdsgruppens vurdering at tværfaglige grupper væsentlig kan bidrage til at styrke den forebyggende og tidlige indsats over for målgruppen. Forslag 11 Organisering af det tværfaglige samarbejde Beskrivelse Som led i formulering af delpolitikken for børn og unge med særlige behov, har en arbejdsgruppe på tværs af direktørområderne Børn og Unge

Læs mere

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Dato 28.02.13 Dok.nr. 27463-13 Sagsnr. 13/1996 Ref. lcor Projektplan Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Titel Baggrund Formål Mål Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Byrådet

Læs mere

VEJLEDNING TIL RISIKOVURDERINGER

VEJLEDNING TIL RISIKOVURDERINGER VEJLEDNING TIL RISIKOVURDERINGER INDLEDNING VEJLEDNINGENS FORMÅL I 2014 nedsatte Københavns Kommunes direktørkreds Københavns Kommunes IT-projektråd med topledere fra offentlige og private organisationer.

Læs mere

december 2017 Organisering af superbrugere samt planlægning af uddannelsesforløb og ressourceallokering

december 2017 Organisering af superbrugere samt planlægning af uddannelsesforløb og ressourceallokering december 2017 Organisering af superbrugere samt planlægning af uddannelsesforløb og ressourceallokering Indhold Uddannelse af administratorer og superbrugere... 223 Uddannelse af institutionsadministratorer

Læs mere

Indstilling. Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling

Indstilling. Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 12. juni 2007 Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse Århus Kommune Personaleafdelingen 1. Resume Direktørgruppen har

Læs mere

Høringsmateriale: Sammenlægning af Børn, Trivsel og Sundhed samt Børn og Forebyggelse

Høringsmateriale: Sammenlægning af Børn, Trivsel og Sundhed samt Børn og Forebyggelse Høringsmateriale: Sammenlægning af Børn, Trivsel og Sundhed samt Børn og Forebyggelse Baggrund for forslag til organisationsændring I august 2015 blev organisationen ændret i Børn og Unge og inddelt i

Læs mere

NYT STUDIEADMINISTRATIVT SYSTEM EFTER STADS

NYT STUDIEADMINISTRATIVT SYSTEM EFTER STADS NYT STUDIEADMINISTRATIVT SYSTEM EFTER STADS AGENDA 1 time Ca. 40 min. oplæg (13 sildes) Ca. 20 min. spørgsmål/drøftelse Nyt Studieadministrativt system efter STADS på hvilke områder vil det være mest hensigtsmæssigt

Læs mere

ÅRSRAPPORT NETVÆRKSGRUPPE VOKSENHANDICAP

ÅRSRAPPORT NETVÆRKSGRUPPE VOKSENHANDICAP ÅRSRAPPORT NETVÆRKSGRUPPE VOKSENHANDICAP Januar 2014 Indholdsfortegnelse Resumé... 2 Kommissorium... 3 Vidensdeling... 3 Faglig udvikling... 3 Netværksgruppens medlemmer... 4 Netværksgruppens arbejde i

Læs mere

LIVEABLE CITY LAB KONCEPTUDVIKLING

LIVEABLE CITY LAB KONCEPTUDVIKLING LIVEABLE CITY LAB KONCEPTUDVIKLING HVORFOR ETABLERE ET LIVEABLE CITY LAB (LCL)? Det går godt for Aarhus. Byen oplever betydelig vækst og udvikling som det erhvervsmæssige, uddannelsesmæssige og kulturelle

Læs mere

Formål. Brug. Fremgangsmåde

Formål. Brug. Fremgangsmåde Værktøj 5.1 Milepælsplanen Formål Ved at udarbejde en milepælsplan for projektet, deles projektet op i mindre og mere håndterbare bidder. Formålet er bl.a. at sikre, at de mellem- og slutresultater, som

Læs mere

Projektbeskrivelse: Arbejdsgange i ambulatorier og på operationsgange

Projektbeskrivelse: Arbejdsgange i ambulatorier og på operationsgange 1 Projektbeskrivelse: Arbejdsgange i ambulatorier og på operationsgange 1: Projektbasis 1.1: Projektidentifikation Fokusområde Projekt titel Arbejdsgange i ambulatorier og på operationsgange Arbejdsgange

Læs mere

VEJLEDNING TIL RISIKOVURDERINGER

VEJLEDNING TIL RISIKOVURDERINGER VEJLEDNING TIL RISIKOVURDERINGER INDLEDNING VEJLEDNINGENS FORMÅL I 2014 nedsatte Københavns Kommunes direktørkreds Københavns Kommunes IT-projektråd med topledere fra offentlige og private organisationer.

Læs mere

Dagsordensmateriale til 10. møde i styregruppen for forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 10. møde i styregruppen for forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 411845 Dato: 23-08-2017 Dagsordensmateriale til 10. møde i styregruppen for forløbsplaner Mødet

Læs mere

Problem Projekterne statusrapporterer forud for hvert møde i styregruppen. Styregruppen skal forholde sig til programmets og projekternes status.

Problem Projekterne statusrapporterer forud for hvert møde i styregruppen. Styregruppen skal forholde sig til programmets og projekternes status. Cover 10. november 2016 /helms Statusrapportering for projekterne i Adresseprogrammet GD2 Problem Projekterne statusrapporterer forud for hvert møde i styregruppen. Styregruppen skal forholde sig til programmets

Læs mere

Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning

Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning Referat af møde i arbejdsgruppen for implementering af ny vejledning på genoptræningsområdet tirsdag den 17. marts 2015 Dagsorden 1. Velkommen, kort introduktion

Læs mere

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES Processen indtil bestyrelsens beslutning den 17. juni 2010 Drøftelser i bestyrelsen, HSU, Samarbejdsudvalg, Akademiske Råd Afholdelse af seminarer, involvering af internationale

Læs mere

Dagsordensmateriale 15. møde i styregruppen for forløbsplaner

Dagsordensmateriale 15. møde i styregruppen for forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPLMK Koordineret med: Sagsnr.: 1707143 Dok. nr.: 525271 Dato: 19-01-2018 Dagsordensmateriale 15. møde i styregruppen for forløbsplaner Mødet afholdes

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 3. marts Arts Videolink UVA/EKA båndmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 3. marts Arts Videolink UVA/EKA båndmøde Møde den: 3. marts 2014 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Søren Anker Andersen (SAA), Theresa Albøge

Læs mere

Bilag 3 FODS 8.2, Fuldt Digital Lokalplaner Kravspecifikation.

Bilag 3 FODS 8.2, Fuldt Digital Lokalplaner Kravspecifikation. HLA 11. juli 2012 Bilag 3 FODS 8.2, Fuldt Digital Lokalplaner Kravspecifikation. Dette notat indeholder kravspecifikationen til offentligt udbud vedrørende Fuldt Digitale Planer og udgør således bilag

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. 1. MoveON status fra projekt- og styregruppe

AARHUS UNIVERSITET. 1. MoveON status fra projekt- og styregruppe Deltagere: Mette Glerup Thomsen, Rikke Korgaard Præstegaard, Jesper Sølund Hansen, Katrine Breum Rosenbeck, Rikke Nielsen Gæst: Mette Brandenborg fra INT-bånd-møde d. 3. juni 2019 1. MoveON status fra

Læs mere

Notat om status for pilotprojekt om udvikling af et fælles medicinkort

Notat om status for pilotprojekt om udvikling af et fælles medicinkort LÆGEMIDDELSTYRELSEN Lægemiddeløkonomi J.nr. 5100-131 Den 5. februar 2008 LL Notat om status for pilotprojekt om udvikling af et fælles medicinkort Pilotprojektets formål Det overordnede formål er at give

Læs mere

SPORSTATUS FOR [HR-SPOR] [April 2009]

SPORSTATUS FOR [HR-SPOR] [April 2009] SPORSTATUS FOR [HR-SPOR] [April 2009] Den administrative forandringsproces Sporstatus 1 1. Dokumentkontrol 1.1 Ejer [Her udfyldes information omkring ejer af dokumentet hvis ikke en ejer kan identificeres,

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

Projektbeskrivelse for gennemførelse af evaluering af den administrative struktur

Projektbeskrivelse for gennemførelse af evaluering af den administrative struktur Projektbeskrivelse for gennemførelse af evaluering af den administrative struktur 1. Baggrund Sammenlægningsudvalget for Ny Næstved Kommune godkendte den 16. januar 2006 oplæg til den administrative organisering

Læs mere

Tids- og handleplan for implementeringen af forløbsmodellen, 2017 Fase 2 og Fase 3 PIXI-UDGAVE

Tids- og handleplan for implementeringen af forløbsmodellen, 2017 Fase 2 og Fase 3 PIXI-UDGAVE Tids- og handleplan for implementeringen af forløbsmodellen, 2017 Fase 2 og Fase 3 PIXI-UDGAVE Implementering af forløbsmodel Tids- og handleplan fase 2 og 3 (PIXI-Udgave) Side 2 Indhold 1. BAGGRUND...

Læs mere

Landsdelsprogram MIDT 30. august 2017

Landsdelsprogram MIDT 30. august 2017 Landsdelsprogram MIDT 30. august 2017 Nr Beskrivelse Deadline Justeret deadline Status på Fremdrift på Sæt X i feltet i denne kolonne ved de e, som i tilfælde af forsinkelse, vil forsinke hele Årsag til

Læs mere

PROJEKTSTATUS FOR LEDELSESINFORMATIONSPROJEKTET [SEPTEMBER 2009]

PROJEKTSTATUS FOR LEDELSESINFORMATIONSPROJEKTET [SEPTEMBER 2009] PROJEKTSTATUS FOR LEDELSESINFORMATIONSPROJEKTET [SEPTEMBER 2009] Ledelsesinformationsprojektet Projektstatus 1 1. Dokumentkontrol 1.1 Ejer Projektejer: Per Lindblad Johansen 1.2 Versionering Version Dato

Læs mere