REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED fsb OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 26. MARTS 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED fsb OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 26. MARTS 2014"

Transkript

1 1 Deltagere: fsb Bjarne Larsson Pia Nielsen Terkel Kunding Københavns Kommune, Teknik og Miljøforvaltningen Morten Boje Carina Wedell Andersen Ole Bjerregaard Louise Høyer Fie Cathrine Støttrup Olsen (ref.) 1. Strategi, ledelse og drift a. De overordnede fremtidige planer og væsentligste udfordringer (fsb) Kommunen redegjorde for at proceduren, og herunder fokuspunkterne omkring styringsdialogen har ændret sig. Styringsdialogen og dens dagsorden tager således nu mere konkret udgangspunkt i relevante punkter for den enkelte boligorganisation. I relation til fremtidige planer berettede fsb, at fokus igennem de sidste fire år har været på den strategiske styring af organisationen bl.a. med handlingsplaner der revideres årligt men med to-årigt fokus. Af fremtidige projekter nævnte fsb samarbejdet med Lejerbo og AAB. Projektet fokuserer på fremtidens boliger i storbyen. Udgangspunktet er, at finde et koncept som tager højde for de behov og krav som nutidens familier stiller. Hertil bemærkede fsb, at boligstrukturen og beboernes familiesammensætning har ændret sig. Dette stiller nye krav til boligerne, hvor det ikke nødvendigvis er den klassiske kernefamiliestruktur 2+2, som er målsætningen. fsb berettede om et øget fokus på samdrift i afdelingerne. Hertil er der modtaget økonomisk støtte fra Boligministeriet med henblik på analyse af forskellige modeller for samdrift mellem boligafdelinger. Målet er på sigt, at optimere driften og derved spare ressourcer samt højde kvaliteten i ejendomsdrift samt beboerservice.

2 2 fsb sigter mod at digitalisere kommunikationen mellem organisationen og dens beboere. Formålet med at inddrage hjemmesiden i forbindelse med digitale afdelingsmøder er at skabe nye platforme for beboernes indflydelse beboerne og effektiv administration. fsb berettede, at en af de mere væsentlige udfordringer, som der arbejdes med er ungdomsboliger og deres image. Her viser undersøgelser, at almene ungdomsboliger generelt har et dårligt ry blandt i målgruppen. fsb tilsigter at løse denne udfordring ved at arbejde med ungdomsboligerne og deres identitet samt imageopbygning. Kommunen roste fsb for deres grønne strategi som en del af handlingsplanen. b. Hoved- og udlejningsaftalen (KK/fsb) Kommunen spurgte til betydningen af hoved og udlejningsaftalen i fsb s daglige driftsarbejde. fsb oplyste, at de enkelte boligafdelinger inddrages med henblik på at opfylde de konkrete mål. I forhold til den boligsociale anvisning finder fsb, at aftalen fungerer positivt. Kommunen oplyste, at der kun bruges 50 % af kommunens anvisningsret, og at man gerne så, at der blev brugt mere, men at huslejen kan være en udfordring for sociale anvisninger. fsb påpegede ydermere over for kommunen de driftsmæssige udfordringer i, at kendskabet til de forskellige aftaler mellem kommunen og boligorganisationerne, er yderst sporadisk forvaltningerne imellem. Der henstilles her til, at kommunen tager ansvar for de møder såvel som aftaler der indgås parterne imellem, og erkender ansvaret som kulturbærer. fsb spurgte til status for Politik for udsatte byområder. Kommunen svarede hertil, at det er målsætningerne der gælder, og at der arbejdes mod disse, men det er uafklaret, hvordan politikken evalueres løbende. c. Forvaltningsrevision (fsb) Kommunen spurgte til det øgede fokus på konflikthåndtering og mægling. fsb forklarede, at det øgede fokus tager udgangspunkt i et konkret mål om at reducere de mere tunge konflikter, fremfor at disse sager ender som juridiske konflikter, hvor der bliver afgjort en vinder og en taber. Således har fsb ansat en konfliktmægler som tager sig af dette område og samtidig uddanner driftspersonale,. Erfaringerne er, at det har været et succesfyldt tiltag.

3 3 fsb berettede, at man i relation til udsættelse har ændret forretningsgange. Udsættelsessagerne håndteres således af egne medarbejdere med juridiske kompetencer og erfaring i stedet for eksterne advokater. Denne ændring i sagsgangen har været medvirkende til, at kommunikationen er forbedret og udsættelserne er faldet drastisk. Fokus er fortsat på at opnå mindelige løsninger frem for reelle udsættelse. Dertil bemærkes, at fsb dog stadig søger at udvikle en praksis omkring udsættelse og afbetalingsformer såvel som tidshorisonter herfor. d. Opfølgning på aftaler fra sidste år Dagmargården fsb berettede, at boligorganisationen ønsker at bygge ungdomsboliger på ejendommen. Bomi-parken Sagen er løst. Dialog mellem Kommunen om systematik for tilstandsvurdering mv. Kommunen vil sætte punktet på et kommende møde i byggechefforum. Fælles tidlig dialog om udviklingen af fysiske helhedsplaner for de afdelinger, der har en samlet score over 6 i screeningen fsb henstillede til, at dette punkt tages op på et senere møde. Kommunen imødekom dette ønske. fsb eftersender tegneserieversion af årsberetning Kommunen meddelte at den var modtaget. Løbende dialog om udsættelsesprojektet og en opfølgning på næste styringsdialog fsb berettede, at de var glade for samarbejdet i udsættelsesprojektet Råderummet og er indstillet på at der sker en kontinuerlig opfølgning af punktet på kommende styringsdialogmøder. fsb vil efterfølgende sende en redegørelse for henlæggelsesniveauet for 1 51, Kirsten Kimers Huse og 1 95 Peblingehus

4 4 Kommunen konkluderede under dette punkt, at fsb har fokus på henlæggelserne. Kommunen opfordrede til, at fsb fortsat har fokus på dette punkt. fsb fremsender endelig strategi for dispositionsfonden forud for næste styringsdialog Kommunen berettede, at denne var modtaget. Initiativaftalerne drøftes én gang om året fx på et møde i Samarbejdsforum. KK opretholder fokus på projekterne Kommunen berettede, at rammerne herfor forventes aftalt i forbindelse med den kommende hovedaftale gerne med en to-årig kadence. Hertil kommer ydermere et kontinuerligt fokus af statusopdatering gerne på årligt plan. 2. Byudvikling og afdelingernes drift a. Initiativaftaler for de udsatte byområder Kommunen berettede, at der arbejdes på en proces omkring rammerne for initiativaftalerne i forbindelse med den kommende hovedaftale. Målet med initiativaftalen er, at aftalens parter bedre vil kunne se deres individuelle resultater og fremtidige fokuspunkter. Der afventes en ny hovedaftalestruktur. b. Nybyggeri Punktet henføres til punkt 4. i dagsordnen. c. Renovering Punktet henføres til punkt 4. i dagsordnen. 3. Tilsyn Kommunen henstiller til, at fsb generelt er opmærksom på henlæggelser og underskud samt beløb afsat til tab. Kommunen udleverede en oversigt over de boligafdelinger med særligt behov for øgede henlæggelser. fsb vil løbende fremover fokusere på kommunens bemærkninger omkring ovennævnte forhold.

5 5 fsb gav udtryk for, at kommunen i nogle konkrete sager havde foretaget partshøringer direkte med afdelingsbestyrelserne. fsb henstillede til, at kommunens procedure blev ændret, og såfremt kommunen mangler oplysninger i en verserende sag henvendte sig til fsb s administration. Kommunen noterede sig fsb s holdning. 4. Boligorganisationens indmeldte emner a. Billigere drift og bedre beboerservice samdrift af boligafdelinger Er drøftet under tidligere punkt. b. Henlæggelsesniveau i boligafdelingerne Er drøftet under tidligere punkt. c. Grøn energi Er drøftet under tidligere punkt. d. To projekter til forebyggelse af udsættelser ved restance Er drøftet under tidligere punkt. Ros fra kommunen til fsb. e. Øget fokus på nybyggeri Kommunen berettede, at der er øget fokus på dette område. Målet er at kunne arbejde med at give hurtigere tilsagn hvor projekterne ikke nødvendigvis kræves færdigprojekteret ved ansøgningens start. Kommunen forklarede her, at projekterne godt kan bedømmes på et mindre grundlag. f. Nye fysiske helhedsplaner på vej Det aftales, at kommunen og fsb vil holde et møde herom senere hen. g. Viderefakturering til erhvervslejemål af gebyrer for affald fsb finder, at kommunens opkrævningsprocedure er for dyr rent administrativt. fsb henstiller til, at kommunen gør proceduren herom mere hensigtsmæssig for boligselskaberne.

6 6 Kommunen vil undersøge, hvorvidt der foreligger andre opkrævningsmuligheder end de hidtil anvendte. h. Fortovssagen fsb berettede, at de var opmærksomme på sagen og dens udvikling, og at den følges løbende. 5. Aftaler og mål for det kommende år (KK/fsb) Aftaler Fælles tidlig dialog om udviklingen af fysiske helhedsplaner for de afdelinger, der har en samlet score over 6 i screeningen med status og opfølgning. Opfølgning på udsættelsesprojektet. Kommunen følger op på praksis/proceduren omkring kontakt til parter i verserende sager. Kommunen vil undersøge mulighederne for at ændre proceduren i forbindelse med viderefakturering til erhvervslejemål af gebyrer for affald med henblik på at mindske administrative omkostninger hos boligselskaberne. 6. Eventuelt Intet til dette punkt.

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN VIBO OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 20. FEBRUAR 2014

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN VIBO OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 20. FEBRUAR 2014 1 Deltagere Boligforeningen VIBO Kaare Vestermann (Boligforeningen VIBO) Anne Merethe Bryder (Boligforeningen VIBO) Tina Kastberg (Boligforeningen VIBO) Henrik Nielsen (Boligforeningen VIBO) Tine Pedersen

Læs mere

Boligkontoret Danmark Michael Demsitz (til og med punkt 3) Lars Lehmann Bent Gail-Kalashnyk Torben Eriksen Tonny Bjørn (fra punkt 3)

Boligkontoret Danmark Michael Demsitz (til og med punkt 3) Lars Lehmann Bent Gail-Kalashnyk Torben Eriksen Tonny Bjørn (fra punkt 3) 1 Deltagere Københavns Kommune Morten Boje (Teknik - og Miljøforvaltningen) Rina Sandberg (Teknik og Miljøforvaltningen) Rune Gamby (Teknik og Miljøforvaltningen) Fie Cathrine Støttrup Olsen (Teknik og

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde med Samvirkende Boligselskaber 2014 og 2015 og Københavns Kommune den 26. marts 2015

Referat af styringsdialogmøde med Samvirkende Boligselskaber 2014 og 2015 og Københavns Kommune den 26. marts 2015 1 Deltagere fra Københavns kommune: Uffe Andreasen, Ole Frederiksen, Line Lolk, Cathrine Sejberg Jensen og Mads Lauridsen. Deltagere fra Samvirkende Boligselskaber ved KAB: Margrete Pump, Lene Vennits,

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN VIBO OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 5. FEBRUAR 2015

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN VIBO OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 5. FEBRUAR 2015 1 Deltagere Fra Boligforeningen VIBO: Kaare Vestermann, Direktør Anne Merethe Bryder, Økonomichef Tanja Thomsen Bæklund, Boligsocialchef Tine Pedersen, Udlejningschef Tina Kastberg, Jurist Henrik Nielsen,

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde med Lægeforeningens Boliger ved FA09 og Københavns kommune den 6. februar 2015

Referat af styringsdialogmøde med Lægeforeningens Boliger ved FA09 og Københavns kommune den 6. februar 2015 1 Deltagere: Lægeforeningens Boliger: Alex F. Rasmussen, Peter Jørgensen og Jens Corfitzen FA09: Lone Lund-Rasmussen og Kasper Nørballe Københavns Kommune: Teknik- og Miljøforvaltningen: Jørgen Stein,

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN VIBO OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 6. FEBRUAR 2013

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN VIBO OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 6. FEBRUAR 2013 1 Deltagere Boligforeningen VIBO Kaare Vestermann (Boligforeningen VIBO) Anne Merethe Bryder (Boligforeningen VIBO) Tina Kastberg (Boligforeningen VIBO) Henrik Nielsen (Boligforeningen VIBO) Tine Pedersen

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HAB OG HAB II OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 19. MARTS 2014

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HAB OG HAB II OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 19. MARTS 2014 1 Deltagere: Hovedstadens almennyttige Boligselskab, Hovedstadens almennyttige Boligselskab II og DAB Formand Ole Ekenberg (HAB) Næstformand Camilla Hegnsborg (HAB) Formand Jesper Herget (HAB II) Næstformand

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde for 2014 / 2015 med De Vanføres Boligselskab for Københavns Kommune og Københavns Kommune d. 24.

Referat af styringsdialogmøde for 2014 / 2015 med De Vanføres Boligselskab for Københavns Kommune og Københavns Kommune d. 24. 1 Deltagere Bestyrelsen for De Vanføres Boligselskab for Københavns Kommune: Formand Susanne Henriksen Boligkontoret Danmark: Forvaltningsdirektør Lars Lehmann Økonomidirektør Bent Gail-Kalashnyk Forrentningsfører

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HR S HUS REPRÆSENTERET VED EGEMAR & CLAUSEN DEN 6. DECEMBER 2011

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HR S HUS REPRÆSENTERET VED EGEMAR & CLAUSEN DEN 6. DECEMBER 2011 1 Deltagere HR s Hus v/ Egemar & Clausen Claus Clausen (Egemar & Clausen) Susanne Roes (Egemar & Clausen) Københavns Kommune Peter Kærhus Sørensen (Teknik og Miljøforvaltningen), deltog i mødet under punkt

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB REPRÆSENTE- RET VED DOMEA DEN 9. FEBRUAR 2012

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB REPRÆSENTE- RET VED DOMEA DEN 9. FEBRUAR 2012 1 Deltagere Danske Funktionærers Boligselskab v/ Domea Pia Christiansen (Domea) Jørgen Kristian Rasmussen (Domea) Ole Pedersen (Domea) Bent Michelsen (Domea) Jannie Larsen (Domea) Helle Jeppesen (Domea)

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN 3B OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 6. FEBRUAR 2014

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN 3B OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 6. FEBRUAR 2014 1 Deltagere: Boligforeningen 3B Bent Frederiksen, adm. direktør Steffen Morild, formand for 3Bs org.best. Iris Gausbo, næstformand i 3Bs org.best. Per Bro, byggechef Solvejg von Barm, kundechef Københavns

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DOMEA KØBENHAVN REPRÆSENTERET VED DOMEA DEN 9. JANUAR 2012

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DOMEA KØBENHAVN REPRÆSENTERET VED DOMEA DEN 9. JANUAR 2012 1 Deltagere Domea København v/ Domea Pia Christiansen (Domea) Jytte Jensen (Domea) Mona Bojko (Domea) Rikke Tobiesen (Domea) Jannie Larsen (Domea) Ole Pedersen (Domea) Københavns Kommune Ole Bjerregaard

Læs mere

Udtalelser fra deltagerne fra Københavns Kommune refereres til under ét som kommunen.

Udtalelser fra deltagerne fra Københavns Kommune refereres til under ét som kommunen. 1 Deltagere: Fra Københavns Kommune Pia Nielsen (Støttet Byggeri) Rebecca Forsman (Støttet Byggeri) Sune Skovgård (Støttet Byggeri) Fra Domea Pia Christiansen (Regionschef) Udtalelser fra deltagerne fra

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGSELSKABET AKB KØBENHAVN REPRÆSENTERET VED KAB DEN 1. DECEMBER 2011

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGSELSKABET AKB KØBENHAVN REPRÆSENTERET VED KAB DEN 1. DECEMBER 2011 1 Deltagere Boligselskabet ABK København v/ KAB Margrete Pump (KAB) Elly Borg (KAB) Lone Skriver (KAB) Københavns Kommune Pia Nielsen (Teknik og Miljøforvaltningen) Jannik Egelund (Teknik og Miljøforvaltningen)

Læs mere

Referat for styringsdialogmødet d. 11. maj 2015 med DOMEA København

Referat for styringsdialogmødet d. 11. maj 2015 med DOMEA København KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Referat for styringsdialogmødet d. 11. maj 2015 med DOMEA København Deltagere: DOMEA København: Jytte Jensen (kundechef) Karsten Pedersen

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde med AAB og Københavns Kommune den 10. juni 2015

Referat af styringsdialogmøde med AAB og Københavns Kommune den 10. juni 2015 1 Deltagere Fra AAB: Bent Haupt Jensen, formand Christian Høgsbro, direktør Pia Skov, vicedirektør Helle Friis Nielsen, økonomichef Henrik Schultz, kundechef Gorm Evers, byggechef Marianne Helberg, sekretariatschef

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED SAB V/KAB OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 17. MARTS 2014

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED SAB V/KAB OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 17. MARTS 2014 1 Deltagere Samvirkende Boligselskaber v. KAB Margrete Pump Lene Vennits Finn Larsen Christen Mors Anne Mette Fredsgaard Svendsen Københavns Kommune Mehmet Adanir (Socialforvaltningen) Per Christensen

Læs mere

Referat fra dialogmøde 2013 Gladsaxe Kommune og Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe

Referat fra dialogmøde 2013 Gladsaxe Kommune og Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe Referat fra dialogmøde 2013 Gladsaxe Kommune og Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe Dato: 28.05.2013, kl. 15.00 16.00 Sted: Gladsaxe Rådhus, lokal 1609 For Boligselskabet: Ryno Scheil, Bestyrelsesformand

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HOVEDSTADENS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB OG HOVEDSTADENS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB ii DEN 28.

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HOVEDSTADENS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB OG HOVEDSTADENS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB ii DEN 28. 1 Deltagere Hovedstadens almennyttige Boligselskab (HAB) og Hovedstadens almennyttige Boligselskab II (HAB II) Ole Ekenberg (HAB) Camilla Hegnsborg (HAB) Jesper Herget (HAB II) Per Jørgensen (HAB II) Lars

Læs mere

1. De Vanføres Boligselskab Boligkontoret har primo november 2011 fremsendt brev til kommunen angående udpegelse af likvidator af DVB Hovedselskabet.

1. De Vanføres Boligselskab Boligkontoret har primo november 2011 fremsendt brev til kommunen angående udpegelse af likvidator af DVB Hovedselskabet. 1 Deltagere De Vanføres Boligselskab for København v/ Boligkontoret Danmark Bent Gail Kalashnyk (Boligkontoret Danmark) Helle Hjorting (Boligkontoret Danmark) Dennis Larsen (Boligkontoret Danmark) Københavns

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde med Boligforeningen 3B og Københavns Kommune den 21. maj 2015

Referat af styringsdialogmøde med Boligforeningen 3B og Københavns Kommune den 21. maj 2015 Deltagere: Boligforeningen 3B: Steffen Morild Morten Boje Mette Thiberg Finn Palama Københavns Kommune: Uffe Andreasen (Teknik og Miljøforvaltningen) Anne Mette Friis Pedersen (Teknik og Miljøforvaltningen)

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED AKB OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 10. FEBRUAR 2013

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED AKB OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 10. FEBRUAR 2013 1 Deltagere Boligselskabet AKB København v/ KAB: Jonas Mørch Cohen Finn Larsen Margrete Pump Ulrik Hjort Thomas Ulrich Larsen Københavns Kommune: Morten Boje Peter Zeller Anders Rosendal Pia Lund 1. Strategi,

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOG MELLEM SAMVIRKENDE BOLIGSELSKABER OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 7. MARTS 2013

REFERAT AF STYRINGSDIALOG MELLEM SAMVIRKENDE BOLIGSELSKABER OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 7. MARTS 2013 1 Deltagere fra Københavns Kommune: Teknik og Miljøforvaltningen: Morten Boje, Pia Lund, Jannik Egelund, Anders Rosendal, Philip Naegeli Arnhild (punkt 1 2) og Mads Gudmand Høyer (punkt 5). Sundheds og

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde med Samvirkende Boligselskaber og Brumleby den 21. september 2010

Referat af styringsdialogmøde med Samvirkende Boligselskaber og Brumleby den 21. september 2010 1 Der blev afholdt møde i Njalsgårdens mødecenter, Njalsgade 13, 2300 København S med deltagelse af: Fra Samvirkende Boligselskaber og Brumleby: Margrete Pump, kundedirektør, Anne Mette Fredsgaard Svendsen,

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED LEJERBO KØBENHAVN OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 27. FEBRUAR 2013

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED LEJERBO KØBENHAVN OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 27. FEBRUAR 2013 1 Deltagere Lejerbo København Jan Hyttel (Lejerbo København) Per Yderholm (Lejerbo København) Steffen Boel Jørgensen (Lejerbo) Troels Buch Kristensen (Lejerbo) Københavns Kommune Morten Boje (Teknik og

Læs mere

Referat af styringsdialogmødet den 11. oktober 2010 med Bolig-selskabet BSB København

Referat af styringsdialogmødet den 11. oktober 2010 med Bolig-selskabet BSB København 1 Deltagere: Fra Københavns Kommune Pia Nielsen (Støttet Byggeri) Rebecca Forsman (Støttet Byggeri) Sune Skovgård (Støttet Byggeri) Fra Domea Pia Christiansen (Regionschef) Udtalelser fra deltagerne fra

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED LÆGEFORENINGENS BOLIGER V/ FÆLLESADMINISTRATIONEN AF 2009 DEN 10. DECEMBER 2012

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED LÆGEFORENINGENS BOLIGER V/ FÆLLESADMINISTRATIONEN AF 2009 DEN 10. DECEMBER 2012 1 Deltagere Fællesadministrationen af 2009 Lone Lund Rasmussen (Fællesadministrationen af 2009) Kasper Nørballe (Fællesadministrationen af 2009) Alex Rasmussen (Lægeforeningens Boliger) Københavns Kommune

Læs mere

Boligforeningen af 10. marts oplyser, at organisationen har fokus på at optimere driftsområdet.

Boligforeningen af 10. marts oplyser, at organisationen har fokus på at optimere driftsområdet. Styringsdialog Boligforeningen af 10. marts 2018 Mødedato: Mødetid: 09:00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra boligorganisationen: Direktør Bjarne Wissing Resumè Tilstede fra Aarhus Kommune:

Læs mere

Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn

Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn REFERAT Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn Dato: 23. oktober 2012 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Formand Kurt Olsen (afbud)

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DUAB DEN 6. DECEMBER 2012

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DUAB DEN 6. DECEMBER 2012 1 Deltagere Københavns Kommune Morten Boje (Teknik og Miljøforvaltningen) Jørgen Stein (Teknik og Miljøforvaltningen) Pia Lund (Teknik og Miljøforvaltningen) Tine Engelbrechtsen (Teknik og Miljøforvaltningen)

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DE UNGES ALMENE BOLIGSELSKAB OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 18. MARTS 2014

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DE UNGES ALMENE BOLIGSELSKAB OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 18. MARTS 2014 1 Deltagere Boligselskabet De Unges Almene Boligselskab/ ved Ubsbolig A/S: Jan Hansen, regnskabschef Martin Staal, driftschef Rasmus Okholm, afdelingschef for udlejningen Gregers Andersen, afdelingschef

Læs mere

Notat. 2. maj 2013. Referat

Notat. 2. maj 2013. Referat Notat Kultur, Erhverv og Udvikling Rådhuset Ramsherred 5 5700 Svendborg 2. maj 2013 Referat Forum: Styringsdialogmøde med BSB Svendborg Dato: 1. marts 2013 Sted: Svendborg Rådhus Deltagere: Svend Erik

Læs mere

Revideret dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Heidi Jensen, formand Anne Cathrine Sørensen, næstformand Anna Hynding

Revideret dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Heidi Jensen, formand Anne Cathrine Sørensen, næstformand Anna Hynding Boligforeningen ASBO Referat fra ordinært organisationsbestyrelsesmøde Torsdag den 11. juli 2013 kl. 17.00 Mødet blev afholdt på Boligcenter Augustenborg, Hertugtorvet 14. Augustenborg. Pga. ferie er bestyrelsesmødet

Læs mere

DOMEA København: kundechef Jytte Jensen, bestyrelsesformand Villy Brejning, regionsdirektør Bent Frederiksen

DOMEA København: kundechef Jytte Jensen, bestyrelsesformand Villy Brejning, regionsdirektør Bent Frederiksen KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 28-11-2017 Referat styringsdialog 2017 med DOMEA København Tidspunkt: 28. november, kl. 13.00-15.00. Sted: Servicecenter København, Følager

Læs mere

1. Opfølgning på styringsdialog 2010 Boligorganisationen har arbejdet videre med at løse de problemer, som udlejningsvanskelighederne

1. Opfølgning på styringsdialog 2010 Boligorganisationen har arbejdet videre med at løse de problemer, som udlejningsvanskelighederne 1 Deltagere De Unges Almene Boligselskab v/ UngesBoligService.dk Iben Koch (UngesBoligService.dk) Gregers Andersen (UngesBoligService.dk) Jan Hansen (UngesBoligService.dk) Københavns Kommune Tine Engelbrechtsen

Læs mere

Boligselskabet AKB København og Københavns Kommune

Boligselskabet AKB København og Københavns Kommune Boligselskabet AKB København og Københavns Kommune Afholdt den 7. december 2017 kl. 10.00-12.00 Deltagere fra Københavns Kommune Uffe Andreasen, enhedschef, Teknik- og Miljøforvaltningen Line Lolk, fuldmægtig,

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED FSB DEN 21. NOVEMBER 2011, REVIDERET DEN 13. FEBRUAR 2012

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED FSB DEN 21. NOVEMBER 2011, REVIDERET DEN 13. FEBRUAR 2012 1 Deltagere fsb Bjarne Larsson (fsb) Jørn Jerow (fsb) Michael Graae (fsb) Terkel Kunding (fsb) Glenn Michelsen, medvirkede fra punkt 2e (fsb) Christina Stilling Tarnø, medvirkede fra punkt 3 (fsb) Københavns

Læs mere

Referat for styringsdialogmøde 30. maj Gladsaxe Kommune og Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe

Referat for styringsdialogmøde 30. maj Gladsaxe Kommune og Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe Referat for styringsdialogmøde 30. maj 2018 Gladsaxe Kommune og Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe Mødedeltagere: For boligorganisationen Ryno Scheil, formand (RS) Finn Sørensen, næstformand (FS) Jesper

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Mødereferat Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Fra boligforeningen:

Læs mere

REFERAT af ordinært bestyrelsesmøde nr. 2015-07, torsdag, den 27. august 2015 i Boligforeningen VIBO, Sankt Peders Stræde 49 A, 5.

REFERAT af ordinært bestyrelsesmøde nr. 2015-07, torsdag, den 27. august 2015 i Boligforeningen VIBO, Sankt Peders Stræde 49 A, 5. REFERAT af ordinært bestyrelsesmøde nr. 2015-07, torsdag, den 27. august 2015 i Boligforeningen VIBO, Sankt Peders Stræde 49 A, 5. sal Til stede: Fra foreningsbestyrelsen: Jackie Lauridsen, Birgitte Langballe,

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune Mødedato: 11. marts 2019 Mødetid: 9:00 Mødested: Karen Blixens Boulevard 7 Deltagere: Tilstede fra AAB: Direktør Anders Rønnebro Økonomichef Tina Lundum Jensen Projektchef Morten Strunge Driftschef Allan

Læs mere

Mødereferat. Boligkontoret Danmark og Kolding Kommune 1. Emne. Styringsdialogmøde vedr. Boligselskabet Kolding. Mødedato Mødested Møde start/slut

Mødereferat. Boligkontoret Danmark og Kolding Kommune 1. Emne. Styringsdialogmøde vedr. Boligselskabet Kolding. Mødedato Mødested Møde start/slut By- og Udviklingsforvaltningen Dato 27. oktober 2011 Sagsnr. 11/23734 Løbenr. 193820/11 Mødereferat Referent Herdis Bonnichsen Direkte telefon 79 79 16 73 E-mail hbon@kolding.dk Møde mellem/i Møde nr.

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN AAB OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 17. FEBRUAR 2014

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN AAB OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 17. FEBRUAR 2014 1 Deltagere Christian Høgsbro, Boligforeningen AAB Pia Skov, Boligforeningen AAB Helle Friis Nielsen, Boligforeningen AAB Michael Storgaard, Boligforeningen AAB Gorm Evers, Boligforeningen AAB Morten Boje,

Læs mere

Referat fra styringsdialogmøde med UngesBoligService.dk den 23. november 2010 vedr. De Unges Almene Boligselskab.

Referat fra styringsdialogmøde med UngesBoligService.dk den 23. november 2010 vedr. De Unges Almene Boligselskab. 1 Deltagere fra UngesBoligService.dk: Iben Kock, Direktør, Gregers Andersen, Afdelingschef, Jan Hansen, Regnskabschef Deltagere fra Københavns Kommune: Ulla Lyndby (vedr. udlejningsaftaler mv.), Jørgen

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE FOR BOLIGSOCIALT FORUM PÅ NØRREBRO. Boligforeningen AAB fsb Vibo Lejerbo Boligselskabet AKB, København Hovedstadens Almennyttige

SAMARBEJDSAFTALE FOR BOLIGSOCIALT FORUM PÅ NØRREBRO. Boligforeningen AAB fsb Vibo Lejerbo Boligselskabet AKB, København Hovedstadens Almennyttige SAMARBEJDSAFTALE FOR BOLIGSOCIALT FORUM PÅ NØRREBRO Boligforeningen AAB fsb Vibo Lejerbo Boligselskabet AKB, København Hovedstadens Almennyttige 20-03-2012 Sagsnr. 2011-42253 Dokumentnr. 2011-714505 Indhold

Læs mere

Bilag 1 NOTAT. Redegørelse for styringsdialog 2012 mellem Fredensborg Kommune og de almene boligorganisationer. Center for Kultur Idræt og Sundhed

Bilag 1 NOTAT. Redegørelse for styringsdialog 2012 mellem Fredensborg Kommune og de almene boligorganisationer. Center for Kultur Idræt og Sundhed Bilag 1 Redegørelse for styringsdialog 2012 mellem Fredensborg Kommune og de almene boligorganisationer NOTAT Center for Kultur Idræt og Sundhed 14-11-2012 1. Indledning Denne redegørelse omhandler Fredensborg

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HOVEDSTANDENS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB OG HOVEDSTANDENS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB II DEN 30.

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HOVEDSTANDENS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB OG HOVEDSTANDENS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB II DEN 30. 1 Deltagere Københavns Kommune Elsebeth Korsholm (Teknik og Miljøforvaltningen) Rebecca Forsman (Teknik og Miljøforvaltningen) Maria Nielsen (Teknik og Miljøforvaltningen) Cecilie Matzen (Teknik og Miljøforvaltningen)

Læs mere

Emne: Referat fra styringsdialogmøde 2017 mellem Tyrstrup Andelsboligforening af 1955 og Kolding Kommune

Emne: Referat fra styringsdialogmøde 2017 mellem Tyrstrup Andelsboligforening af 1955 og Kolding Kommune Mødereferat Emne: Referat fra styringsdialogmøde 2017 mellem Tyrstrup Andelsboligforening af 1955 og Kolding Kommune 30. oktober 2017 - Sagsnr. 17/11427 - Løbenr. 217271/17 Møde dato 27. oktober 2017 Møde

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde for 2014 og 2015 med De Unges Almene Boligselskab (DUAB) og Københavns Kommune den 24. marts 2015

Referat af styringsdialogmøde for 2014 og 2015 med De Unges Almene Boligselskab (DUAB) og Københavns Kommune den 24. marts 2015 1 Deltagere: Unges Boligservice (UBS): Iben Koch, direktør Rasmus Okholm, afdelingschef for udlejningen Gregers Andersen, afdelingschef Københavns kommune: Jørgen Stein, chefkonsulent Pia Lund, fuldmægtig

Læs mere

Notat om repræsentation i bestyrelsen for Boligselskabet Langeland

Notat om repræsentation i bestyrelsen for Boligselskabet Langeland Notat om repræsentation i bestyrelsen for Boligselskabet Langeland Indledning. Kommunalbestyrelsen behandlede på sit møde den 11. marts 2013 en sag om fortsat repræsentation i bestyrelsen for Boligselskabet

Læs mere

Dialogmøde (afholdt i 2012) Lejerbo, Kalundborg

Dialogmøde (afholdt i 2012) Lejerbo, Kalundborg REFERAT Dialogmøde 2011 + 2012 (afholdt i 2012) Lejerbo, Kalundborg Dato: 23. april 2012 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Formand Niels

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde 2014 og 2015 med AKB København og Københavns Kommune den 3. marts 2015

Referat af styringsdialogmøde 2014 og 2015 med AKB København og Københavns Kommune den 3. marts 2015 1 Deltagere Fra Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune: Uffe Andreasen Martha Katrine Sørensen Pia Lund Rune Gamby Cæcilie Smith Frederiksen Fra KAB på vegne af AKB København: Jonas M Cohen

Læs mere

REFERAT. Dialogmøde 2014 Høng Boligforening 1. VELKOMST 2. OPFØLGNING PÅ SIDSTE ÅRS AFTALER

REFERAT. Dialogmøde 2014 Høng Boligforening 1. VELKOMST 2. OPFØLGNING PÅ SIDSTE ÅRS AFTALER REFERAT Dialogmøde 2014 Høng Boligforening Dato: 16. oktober 2014 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Lars Diethmer Forretningsfører Jens

Læs mere

Referat fra styringsdialogmødet med Boligforeningen 3B afholdt den 3. november 2010

Referat fra styringsdialogmødet med Boligforeningen 3B afholdt den 3. november 2010 1 Deltagere fra Boligforeningen 3B: Bent Frederiksen, Peter Juul Andersen, Per Bro og Solvejg von Barm Deltagere fra Københavns Kommune: Pia Nielsen, Diddi Thiemann Norup og Sune Skovgaard (referent) 1.

Læs mere

Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsårene 2011 og 2012

Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsårene 2011 og 2012 Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsårene 2011 og 2012 Dato: Den 13. november 2013 Kl.: 0900-1300 Sted: Sorø Rådhus, lokale 273 Deltagere: Boligforeningen

Læs mere

Bestyrelsens beretning på. repræsentantskabsmødet den 10. juni 2015

Bestyrelsens beretning på. repræsentantskabsmødet den 10. juni 2015 Bestyrelsens beretning på Telefon 62 21 19 76 Fax 62 20 10 10 Website www.svanbo.dk E-mail post@svanbo.dk Bankkonto Nordea 2680-7040263033 repræsentantskabsmødet den 10. juni 2015 Jeg har gennem de seneste

Læs mere

0.1. Nytorv 11, Kolding 13.00/15.30

0.1. Nytorv 11, Kolding 13.00/15.30 By- og Udviklingsforvaltningen Dato 14. december 2011 Sagsnr. 11/24995 Løbenr. 224729/11 Mødereferat Referent Herdis Bonnichsen Direkte telefon 79 79 16 73 E-mail hbon@kolding.dk Møde mellem/i Møde nr.

Læs mere

Mødereferat. Tyrstrup Andelsboligforening af 1955 og Kolding Kommune. Emne. Styringsdialogmøde. Mødedato Mødested Møde start/slut

Mødereferat. Tyrstrup Andelsboligforening af 1955 og Kolding Kommune. Emne. Styringsdialogmøde. Mødedato Mødested Møde start/slut By- og Udviklingsforvaltningen Køb og Salg Mødereferat Møde mellem/i Tyrstrup Andelsboligforening af 1955 og Kolding Kommune Emne Styringsdialogmøde Møde nr. 2015 Dato 13. december 2015 Sagsnr. 15/9309

Læs mere

STYRINGSDIALOG BOLIGSELSKABET AKB TAASTRUP

STYRINGSDIALOG BOLIGSELSKABET AKB TAASTRUP STYRINGSDIALOG BOLIGSELSKABET AKB TAASTRUP AKB Taastrups afdelinger i Høje-Taastrup Taastrupgård Blåkildegård Taastrup Valhøj Taastrupgård Opførelsesår: 1972 913 boliger, etagebyggeri Blåkildegård Opførelsesår:

Læs mere

Referat, styringsdialogmøde Lejerbo

Referat, styringsdialogmøde Lejerbo Referat, styringsdialogmøde Lejerbo Emne: Samarbejdet mellem Thisted Kommune og kommunens almene boligorganisationer Formål med mødet: Dialog om status på boligorganisationen, fremtidsvisioner og godkendelse

Læs mere

Aftale for Boligselskabet AKB, Taastrup

Aftale for Boligselskabet AKB, Taastrup Aftale for Boligselskabet AKB, Taastrup Parterne aftaler herved Målrettet at arbejde for at opfylde aftalens indhold. Aftaleholderen er ansvarlig for at levere det aftalte indhold samt at opfylde de vedtagne

Læs mere

Boligorganisationen 14200 - Andelsboligforeningen af 1941. Styringsrapport. Regnskabstal for 2013

Boligorganisationen 14200 - Andelsboligforeningen af 1941. Styringsrapport. Regnskabstal for 2013 Boligorganisationen 14200 - Andelsboligforeningen af 1941 Regnskabstal for 2013 LBF-nr. 117 Navn: Andelsboligforeningen af 1941 Ringsted Antal lejemål i alt:c54 Fordelt på typer: Almene boliger Almene

Læs mere

Dagsorden styringsdialogmøde den 20. november 2017

Dagsorden styringsdialogmøde den 20. november 2017 Dato: 20.11.2017 Tid: 13:00 Sted: Allingåbro Ansvarlig: Anthony Le Journalnr.: 17/14985 Deltagere: Tommy E. Hansen (Formand for bestyrelsen) Kenneth T. Hansen (Direktør for Randers bolig) Mogens T. Clingman

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde Frederiksberg forenede Boligselskaber

Referat af styringsdialogmøde Frederiksberg forenede Boligselskaber Mødet blev afholdt på Frederiksberg Rådhus. Fra Frederiksberg forenede Boligselskaber: Forretningsfører Kim Geertsen, områdechef Lone Skriver og konsulent Hanne Müller Fra Frederiksberg Kommune: Leder

Læs mere

Hans Emborg (Formand) og Michael Hansen (Kasserer) Sina Petersen (Afdelingsleder), Marie-Louise Bruun (Jurist) og Line Palm (Tilsynsmyndighed)

Hans Emborg (Formand) og Michael Hansen (Kasserer) Sina Petersen (Afdelingsleder), Marie-Louise Bruun (Jurist) og Line Palm (Tilsynsmyndighed) Tema: Styringsdialogmøde 2019 Boligforeningen Grejsdalen Tid: 13. september 2019, kl. 13-14 Sted: Kirketorvet 22, 7100 Vejle mødelokale 3 Deltagere Hans Emborg (Formand) og Michael Hansen (Kasserer) Sina

Læs mere

Referat. Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Sorø Boligselskab Regnskabsåret Dianalundstuen, Tinghuset, Torvet 2, Sorø

Referat. Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Sorø Boligselskab Regnskabsåret Dianalundstuen, Tinghuset, Torvet 2, Sorø Sorø Kommune Sidenr. 1 Referat Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Sorø Boligselskab Regnskabsåret 2015 Dato: 3. januar 2017 Lokale: Tidspunkt: Dianalundstuen, Tinghuset, Torvet 2, Sorø Kl. 0930 1230

Læs mere

Referat styringsdialogmøde

Referat styringsdialogmøde Referat styringsdialogmøde Med Gentofte Ejendomsselskab Onsdag den 19. december 2018 kl. 9 mødelokale 258 Deltagere For Gentofte Ejendomsselskab (herefter Boligselskabet ) - Ole Lund Petersen, formand

Læs mere

Målsætning vedrørende almen social ansvarlighed

Målsætning vedrørende almen social ansvarlighed Repræsentantskabet vedtog på mødet den 16. juni 2012 handlingsplanen for Boligkontorets Danmarks indsatsområder i det kommende år. Repræsentantskabet vedtog samtidig Målsætning vedrørende almen social

Læs mere

Udlejningsaftale 2015 2018. Informationsmøde 8. oktober 2014. Forhandlingsgruppen: Bent Frederiksen Pia Skov Tage Jensen

Udlejningsaftale 2015 2018. Informationsmøde 8. oktober 2014. Forhandlingsgruppen: Bent Frederiksen Pia Skov Tage Jensen Udlejningsaftale 2015 2018 Informationsmøde 8. oktober 2014 Forhandlingsgruppen: Bent Frederiksen Pia Skov Tage Jensen Agenda Afsættet Virker det? Har parterne leveret hidtil? Ny udlejningsaftale Trappetrinsmodel

Læs mere

Referet styringsdialogmøde 2016

Referet styringsdialogmøde 2016 Referet styringsdialogmøde 2016 med Foreningen for opførelse af billige boliger i Gentofte den 21. november 2016 kl. 13 udvalgsværelse A Deltagere Fra Foreningen for opførelse af billige boliger i Gentofte

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE FOR BOLIGSOCIALT FORUM I TINGBJERG BRØNSHØJ HUSUM. Boligforeningen AAB fsb SAB - Samvirkende Boligselskaber

SAMARBEJDSAFTALE FOR BOLIGSOCIALT FORUM I TINGBJERG BRØNSHØJ HUSUM. Boligforeningen AAB fsb SAB - Samvirkende Boligselskaber SAMARBEJDSAFTALE FOR BOLIGSOCIALT FORUM I TINGBJERG BRØNSHØJ HUSUM Boligforeningen AAB fsb SAB - Samvirkende Boligselskaber 20-03-2012 Sagsnr. 2011-42253 Dokumentnr. 2011-714505 Indhold Parterne... 3 Formål...

Læs mere

REFERAT STYRINGSDIALOG KØGE ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB (DAB)

REFERAT STYRINGSDIALOG KØGE ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB (DAB) REFERAT STYRINGSDIALOG KØGE ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB (DAB) Dato Byrådssekretariatet 7. januar 2016 2017-000691-1 Tidspunkt Den 4. februar 2016, kl. 15.00 Deltagere Kontorleder Steen Hingebjerg Jensen,

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN 3B DEN 25. NOVEMBER 2011

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN 3B DEN 25. NOVEMBER 2011 1 Deltagere Boligforeningen 3B Bent Frederiksen (Boligforeningen 3B) Peter Juul Andersen (Boligforeningen 3B) Per Bro (Boligforeningen 3B) Solvejg von Barm (Boligforeningen 3B) Villy Sørensen (formand

Læs mere

Referat. Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsåret 2015

Referat. Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsåret 2015 Sorø Kommune Sidenr. 1 Referat Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsåret 2015 Dato: 13. december 2016 Lokale: Tidspunkt: Sorø Rådhus, lokale 272, Sorø Kl. 1000 1230

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde af 13. april 2016 blev godkendt og underskrevet.

Referat af bestyrelsesmøde af 13. april 2016 blev godkendt og underskrevet. Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 18. maj, kl. 17.30. Afbud: Ulla Dinesen, Ella Pedersen 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde

Læs mere

Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012

Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012 Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012 Dagsorden: 1. Velkomst og valg af dirigent. 2. Valg af stemmeudvalg og referent. 3. Afdelingsbestyrelsen årsberetning. 4. Godkendelse af afdelingens driftsbudget

Læs mere

Referat fra dialogmøde 2015 Gladsaxe Kommune og Gladsaxe Almennyttige Andelsboligforening

Referat fra dialogmøde 2015 Gladsaxe Kommune og Gladsaxe Almennyttige Andelsboligforening Referat fra dialogmøde 2015 Gladsaxe Kommune og Gladsaxe Almennyttige Andelsboligforening Dato: 18.05.2015, kl. 14.00 15.45 Sted: Gladsaxe Rådhus, lokale 2210 For Boligselskabet: Erik Andersen, formand

Læs mere

Sagsnr.: 2010/13540 Dato: Boligselskabernes svar på bemærkninger til deres regnskaber Sagsbehandler: Flemming Byrgesen

Sagsnr.: 2010/13540 Dato: Boligselskabernes svar på bemærkninger til deres regnskaber Sagsbehandler: Flemming Byrgesen Sagsnr.: 2010/13540 Dato: 16-03-2011 Sag: Boligselskabernes svar på bemærkninger til deres regnskaber Sagsbehandler: Flemming Byrgesen Teksten i kursiv er identisk med teksten i sagsfremstillingen Sagens

Læs mere

Bestyrelse og ledelse fremlagde ledelsespåtegning af 19. marts 2014 for Arbejdernes Byggeforening og afdelinger.

Bestyrelse og ledelse fremlagde ledelsespåtegning af 19. marts 2014 for Arbejdernes Byggeforening og afdelinger. Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 19. marts 2014, kl. 17.30. Afbud: Ulla Dinesen 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af 19.

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED SPORVEJSFUNKTIONÆRERNES BOLIGFORENING REPRÆSENTERET VED ADVOKATFIRMAET VALDAL DEN 14.

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED SPORVEJSFUNKTIONÆRERNES BOLIGFORENING REPRÆSENTERET VED ADVOKATFIRMAET VALDAL DEN 14. 1 Deltagere Sporvejsfunktionærernes Boligforening v/ Advokatfirmaet Valdal Kresten Valdal (Advokatfirmaet Valdal) Susanne Kirk (Advokatfirmaet Valdal) Københavns Kommune Elsebeth Korsholm (Teknik og Miljøforvaltningen)

Læs mere

Mødereferat. Vamdrup Boligselskab og Kolding Kommune Emne. Referat fra styringsdialogmøde med Vamdrup Boligselskab 2015

Mødereferat. Vamdrup Boligselskab og Kolding Kommune Emne. Referat fra styringsdialogmøde med Vamdrup Boligselskab 2015 By- og Udviklingsforvaltningen Køb og Salg Mødereferat Møde mellem/i Møde nr. Dato 19. november 2015 Sagsnr. 15/9095 Løbenr. 170533/15 Referent Mads Kastrup Forslund Direkte telefon 79 79 16 74 E-mail

Læs mere

Godkendt på organisationsbestyrelsesmødet 3. februar

Godkendt på organisationsbestyrelsesmødet 3. februar notat Godkendt på organisationsbestyrelsesmødet 3. februar 2015 Emne Udformet af Værdigrundlag, målsætninger og handlingsplan Administrationen Værdigrundlag for fsb fsb er en kompetent og ansvarlig boligorganisation,

Læs mere

Workshop C. Samarbejdsforhold i Københavns Kommune

Workshop C. Samarbejdsforhold i Københavns Kommune Workshop C. Samarbejdsforhold i Københavns Kommune 1 2 Fortiden, nutiden og måske en fremtid 3 Interesse eller branche? Klar arbejdsdeling Professionalisme Mål og rammer Fordi den effektive interesseorganisation

Læs mere

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening REFERAT Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening Dato: 2. februar 2012 *) Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Bestyrelsesformand

Læs mere

Styringsdialog med kommunen

Styringsdialog med kommunen Styringsdialog med kommunen Boligkontorets boligkonference 2015 Program for workshoppen Velkommen Hvad er styringsdialog? Før, under og efter styringsdialogmødet Inspiration til den gode dialog Eksempler

Læs mere

EFFEKTIVISERING FORUDSÆTTER LEDELSE

EFFEKTIVISERING FORUDSÆTTER LEDELSE EFFEKTIVISERING FORUDSÆTTER LEDELSE Møde BL s 3. kreds 30. Januar 2016 2016: Lov om effektivisering Der er aftalt, at driften af den almene boligsektor frem mod 2020 skal effektiviseres med 1,5 mia. kr.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde af 23. oktober 2017 blev godkendt og underskrevet.

Referat af bestyrelsesmøde af 23. oktober 2017 blev godkendt og underskrevet. Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 15. november, kl. 17.30. Afbud: 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Godkendelse og underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af 23.

Læs mere

Gensidig forventningsafstemning At mødes og tale sammen er ikke nyt. Det er den strukturerede form, der er ny.

Gensidig forventningsafstemning At mødes og tale sammen er ikke nyt. Det er den strukturerede form, der er ny. By- og Udviklingsforvaltningen Sekretariat Mødereferat Møde mellem/i Møde nr. Dato 19. marts 2012 Sagsnr. 11/31804 Løbenr. 50201/12 Referent Susanne Jensen Direkte telefon 79 79 13 67 E-mail jesu@kolding.dk

Læs mere

STYRINGSDIALOG Aftaledokument, regnskabsår 2016 Domea Hjørring

STYRINGSDIALOG Aftaledokument, regnskabsår 2016 Domea Hjørring Styringsdialogmøde med Domea Hjørring Domea Servicecenter Bolig Nord, Vestergade 8, Hjørring Mødedeltagere - Boligorganisationen: Mødedeltagere Hjørring Kommune (HJK): Administrativ enhed: Dir. Mikki Frandsen,

Læs mere

Referat, styringsdialogmøde Lejerbo

Referat, styringsdialogmøde Lejerbo Referat, styringsdialogmøde Lejerbo Emne: Samarbejdet mellem Thisted Kommune og kommunens almene boligorganisationer Formål med mødet: Dialog om status på boligorganisationen, fremtidsvisioner og godkendelse

Læs mere

STYRINGSDIALOG DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB, HØJE-TAASTRUP

STYRINGSDIALOG DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB, HØJE-TAASTRUP STYRINGSDIALOG DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB, HØJE-TAASTRUP Danske FunktionæresBoligafdelings afdelinger i Høje-Taastrup Charlottegården Gadehavegård Sportorno Charlottegården Opførelsesår: 1975 405

Læs mere

Hvor det var relevant blev hver af de tre boligorganisationer drøftet under de respektive punkter på dagsordenen.

Hvor det var relevant blev hver af de tre boligorganisationer drøftet under de respektive punkter på dagsordenen. By- og Udviklingsforvaltningen Køb og Salg Mødereferat Møde mellem/i Bovia (AAB Kolding, Den Almennyttige Andelsboligforening Grønnevangen, Lunderskov Boligforening) og Kolding Kommune Møde nr. 2016 Dato

Læs mere

NOTAT Center for Kultur Idræt og Sundhed

NOTAT Center for Kultur Idræt og Sundhed Aftaledokument for styringsdialogmødet mellem Fredensborg Boligselskab og Fredensborg Kommune for driftsåret 2014/2015. Aftaledokumentet er udarbejdet i forlængelse af styringsdialogmøde d. 6. oktober

Læs mere

Torsdag den 15. juni 2017 kl

Torsdag den 15. juni 2017 kl 22. juni 2017 Referat fra bestyrelsesmøde nr. 17.08: Torsdag den 15. juni 2017 kl. 14.30 Tilstede: June Larsen, Lindy Nymark Christensen, Martin E.H. Jacobsen, Jytte G. Hansen, Inez Bach, Annica Dahlgren,

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Boligforeningen Aarhus Omegn. Den 4. februar Planlægning og Byggeri

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Boligforeningen Aarhus Omegn. Den 4. februar Planlægning og Byggeri Mødereferat Den 4. februar 2013 Styringsdialog 2012, Boligforeningen Aarhus Omegn Mødedato: 13. december 2012 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen: Formand Søren

Læs mere

Boligorganisationen: Mogens Vive, formand og Janni Østergaard Amdi, næstformand

Boligorganisationen: Mogens Vive, formand og Janni Østergaard Amdi, næstformand Referat Forvaltning: Miljø og Teknik Møde vedr.: Referat styringsdialog Mødested: Laksetorvet, lokale D 3.32 Mødedato: 06-10-2015 Sendes til: RandersBolig og bestyrelsen for Randers Arbejderes Byggeforening

Læs mere

Referat organisationsbestyrelsesmøde

Referat organisationsbestyrelsesmøde Referat organisationsbestyrelsesmøde Torsdag den 26. oktober 2017, Kl. 17-21 Havneholmen, ML - Danmark Deltagere: Steffen Morild, Iris Gausbo, Dijana Dix Omerbasic, Dorthe Pelle Nielsen, Flemming Løvenhardt,

Læs mere

Godkendt på organisationsbestyrelsesmødet 2. februar

Godkendt på organisationsbestyrelsesmødet 2. februar notat Godkendt på organisationsbestyrelsesmødet 2. februar 2016 Emne Værdigrundlag, målsætninger og handlingsplan Værdigrundlag for fsb fsb er en kompetent og ansvarlig boligorganisation, der tilbyder

Læs mere

Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst

Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst Kommissorium 28. april 2016 1. Baggrund De udsatte boligområder skal udvikle sig til attraktive bydele, med en alsidig beboersammensætning, tryghed,

Læs mere

REFERAT. Dialogmøde 2013 Høng Boligforening. 1. Velkomst. 2. Gennemgang af styringsrapporten

REFERAT. Dialogmøde 2013 Høng Boligforening. 1. Velkomst. 2. Gennemgang af styringsrapporten REFERAT Dialogmøde 2013 Høng Boligforening Dato: 8. oktober 2013 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Lars Dithmer Forretningsfører Jens

Læs mere