Introduktion til kurset

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Introduktion til kurset"

Transkript

1 Introduktion til kurset Kursus nr: Varighed: 1 uge. Målet med dette kursus er at: Deltageren kan udføre opbygning af undertag under hensyn til udluftning og ventilationsforhold. Deltageren kan fremstille skabeloner og modeller til brug af inddækningsopgaver. Deltageren kan udføre overgange og samlinger ved ovenlysvinduer. Uddannelsen kan gennemføres i materialerne zink, kobber eller aluminium Åbent værksted: Kurset bliver gennemført som åbent værksted. Det betyder, at der vil være kursister på flere forskellige kurser i det samme værkstedslokale på samme tid. Du kan derfor ikke altid forvente at få hjælp og vejledning, lige når du står og har brug for det. Undervisningsmaterialerne er derfor udformet således, at du selv kan gå i gang med opgaverne. Evaluering: Når kurset er slut skal kurset og det du har lavet evalueres og vurderes. Kursusevalueringen foregår elektronisk, du vil få udleveret login og koder. Resultatet af dit arbejde bliver vurderet af underviseren, og du får et kursusbevis, når underviseren har vurderet, at du har gennemført kurset med et tilfredsstillende resultat.

2 Inddækning af skorstene, lyskasser og ovenlysvinduer

3 Detalje ved 30 udløb i langfals

4 Detalje ved svineryg med lige udløb i langfals

5 Detalje ved svineryg med 30 udløb

6 Fremstilling af skorsten i papir Start med at lave forstykket. Vælg den rede inddeling du vil bruge alt efter stykkets bredde. I dette tilfælde er stykket ikke bredere end det kan fremstilles i et stykke. Start med at strege bukkelinien mellem tag og skorsten af opmærk bredden på banen. Streg så de to langfalse op min mm som skal bruges til den runde hjørnefals. Vælg og afmærk tagfodsafslutning. Afsæt så tagsmig og halver tagsmiget til folden i den runde hjørnefals. Papirmodellen foldes nu. Det er først efter at modellen er foldet, at man klipper den runde hjørnefals til. Buk papiret over bordkanten eller en lineal. På billedet ovenfor har papiret været foldet og den runde hjørnefals er tilrettet, hvorefter modellen er rettet ud igen for at illustrere, hvordan det færdige resultat bliver. Husk at tynde i pladetykkelserne i den runde hjørnefals. Monter så modellen på opgaven for at kontrollere brede, hjørnefalsens smig og længden på banen. Lad forstykket sidde på opgaven for du skal overføre rundingen til sidestykket efterfølgende.

7 Når du har foldet sidestykket i papir og tilpasset den runde hjørnefals både foran og bagpå vil den udbredte papir model se ca. sådan ud alt efter bukkenes karakter. På billedet her kan du se hvordan de to dele passer sammen i forhold til hinanden. Husk at buen på sidestykkerne skal være 9-10 mm højere end på forstykket, for at kunne false de to emner sammen. Papirmodellen af de to bagstykker kan opmærkes på to måder. Man kan gøre det direkte på skorsten attrappen. Man kan også slå bagstykkerne op med smigvinkel, som det er illustreret andetsteds i materialet Her ser du hvordan modellen sidder, når den er monteret på attrappen. Her tilpasses igen hjørnefalsen til sidestykkerne.

8 Der skal også på langfalsen midt på svineryggen laves to folder for, at få en pæn langfals midt på svineryggen. Husk at langfalsen langs svineryggen er henholdsvis 50 og 60 mm høj som illustreret andetsteds i materialet. Ideen med at forhøje falsen på dette stykke er at man kan runde falsen lidt for at få blødere overgang ved de to folder og forhindre at materialet revner ved falsningen.

9 Fremstilling af skorstensinddækning i metal Fremstil forstykket i det valgte materiale efter papirmodellen. Pas på at bukkene ikke bliver for lange, når du bukker. Anvend segmentbukkemaskine, omslagsjern og diverse falstænger. Pas på ikke at klemme folderne helt til i tilfælde af at folden skal flyttes lidt for at overholde smiget. Sæt forstykket på attrappen og check om banelængde, brede og smig passer. Læg papirmodellerne på og se om de passer i forhold til metalforstykket. Fremstil nu sidestykkerne. Husk at slå overlægget på den buede afslutning ned i vandret, for at få den med i ombukket inden du bukker omslaget til hageblikket hvis du da har valgt denne løsning. Husk at forprofileringen af langfalsen skal rettes ud på det bagerste stykke da vi jo har væltet udløb i langfals.

10 Tilpas nu rundingen med forstykket med ca mm til falsning. Check at sidestykkerne når helt op til bagkanten af skorstenen og har det rette smig. Gentag proceduren ved det andet sidestykke. På billedet kan man se klemmemærker i forkanten. Vær forsigtig når du monterer dine klemtænger og husk at ligge en pladestump imellem. Monter dem bedst som vist på billedet. Så skal svineryggen tildannes og bukkes. Det er vigtig ikke at bukke bukkene helt op i smig af én gang, men i stedet bukke alle bukkene lidt ad gangen ellers vil der opstå både mærker og store spejlbuler. Brug segmentbukkemaskine, omslagsjern og diverse falstænger til opgaven.

11 Den anden halvdel er spejlvendt af den første dog er der henholdsvis lav og højfals på. I enden af trekanten på svineryggen i langfalsen er der to små folder for at optage pladen. Vent med at slå folden helt til før du skal til at false så kan du nemt flytte lidt på det hele for at få det til at passe perfekt. Om folderne er lavet den ene eller anden vej er lidt afhængigt af smig på taget og svineryggen. Tilpas nu de to halvdele af den hele svineryg. Stykke af langfalsen ved trekanten er henholdsvis 50 og 60 mm høje. Klip så det på dette stykke runder fra 60 mm ned til ca. 30 mm på midten og op til 60mm igen, for at få så bløde overgange over folderne som overhovedet mulig. Derved mindskes kærvvirkningen ved de to folder.

12 Inddækning af skorsten

13

14 Inddækning af ovenlys fremstilling af papirmodeller Først fremstilles forstykket Start med at inddele stykket foran ovenlyset i de baner der passer for bredden i dette tilfælde en brede. Tegn først bukkelinien mellem tag og ovenlys, afsæt derefter de to langfalse der skal minimum være 80 mm for at kunne lave den runde hjørnefals. Halvér derefter vinklen oppe fra ovenlyset i begge sider, for at få foldelinien til falsen. Det er en fordel at stiple de linier, der skal bukkes fra bagsiden. Husk afslutning ved tagfod og ved overkant på ovenlys. Papirmodellen foldes Fold papiret over bordkanten eller brug en lineal. Det er først nu at vi klipper den buede hjørnefals til i rundingen. På billedet ovenfor ser du hvordan modellen ser ud, når den bredes ud igen. Husk at tynde ud i pladetykkelserne på folderne ved hjørnefalsene, for at minimere det antal pladetykkelser, der skal falses. Prøv papirmodellen på ovenlyset og check at smig og banelængde passer inden påbegyndelse af næste papirmodel. Lad modellen sidde på attrappen da vi skal overføre rundingen til sidestykket senere.

15 Lav så den side hvor svineryggen løber ud. Afmærk højden op af ovenlyset og banebredden på taget lav tagfoden fold papiret. Sørg for at papiret er min. 100 mm længere end ovenlyset vent med at lave den bagerste fals, da vi endnu ikke kender smiget. Her ser du det færdige papir monteret på attrappen men vi mangler stadig den bagerste hjørnefals. Du mærker rundingen af på den forreste hjørnefals efter forstykket og lægger ca mm til, da dette er højfalsen.

16 Nu skal vi have lavet svineryggen. Der er en CAD-tegning i materialet af hvordan du gør. Du starter med trekanten på svineryggen Du monter papiret på attrappen så snart du har trekanten når du så strammer papiret ud ved udløbet giver det smiget på udløbet. Lav så en passende buet hjørnefals, buk langfalsen (35 mm) og lav to folder ved de punkter der rammer svineryggen. Stykket langs svineryggen laves med fordel 50 mm højt, for at have ekstra for at bue falsen lidt imellem de to folder på langfalsen. Fold nu bagenden af sidestykket og tilpas den med rundingen på bagstykket. Rundingen på bagstykket skal være ca mm højere end på sidestykket da bagstykket er højfalsen. Lav udsvig på falsen som 30 udløb i langfals, for ikke at have flere pladetykkelser ved falsningen end nødvendig. Lav nu sidestykket i den anden side, som første sidestykke og monter den på attrappen. Her er valgt en samling på siden af ovenlyset udført som en enkelt hagefals. Der kan anvendes andre løsninger end denne

17 Lav nu den bagerste del af sidestykke to Bagenden tilpasses efter rundingen på bagstykket med tillæg på de 9 10 mm til falsen. Nu har vi de seks modeller der skal til for at inddække ovenlyset. Næste trin er at få dem overført på plade. Lav pladestykkerne en af gangen og check dem en for en efter papirmodellerne.

18 Fremstilling af ovenlys i metal Fremstil forstykket i det valgte materiale efter papirmodellen. Pas på at bukkene ikke bliver længere end nødvendigt. Anvend segmentbukkemaskiner, omslagsjern og diverse falstænger. Pas på ikke at markere 45 s folderne for kraftigt. Vent med dette til falseprocessen i tilfælde af at de skal flyttes lidt for at overholde de 90. Monter forstykket og check bredde, smig og længde på banen. Check papirmodellen på sidestykket for at se om den stemmer overens med forstykket. Fremstil nu det første sidestykke i metal. Pas igen på ikke at klemme den bagerste fold for meget. Husk at lægge enden af den buede tagfodsafslutning ned inden ombukket bukkes ved hafteblikket.

19 Monter nu det første sidestykke op ad forstykket og tilpas buen, så der er en forskel i højden af falsene på ca mm. Fremstil nu bagstykket med den halve svineryg. Buk alle buk lidt skiftevis over omslagsjern eller i segmentbukkemaskine. Pas igen på ikke at klemme folderne for meget i tilfælde af at de skal flyttes lidt senere. Monter nu bagstykket og tilpas den med bagenden af sidestykket. Bagstykkets runding skal være ca mm højere end rundingen på sidestykket.

20 Lav det andet sidestykke. I dette tilfælde har vi valgt at opdele sidestykket i to med en enkelt hagefals. Tværfalsetypen er afhængig af tagsmig. Husk at tildanne rundingen efter forstykket med et tillæg på de 9 10 mm for højfals. Husk at locke huller ved alle indklip for at undgå kærvvirkning. Så laves bagerste del af sidestykket og tilpasses igen rundingen plus de 9 10 mm. Når alle rundinger er tilpasset er det vigtigt at de er uden hakker. Disse kan starte en kærvvirkning, der medfører at materialet revner når det falses. Fil f.eks. til slut for at få et perfekt resultat. Så er det tid for at få hele opgaven falset. Start med at false sidestykkerne sammen med forstykket. Fals derefter venstre sidestykke sammen med svineryggen. Skyd så det bagerste højre sidestykke på og fals den sammen i svineryggen. Husk at have en materialetemperatur på min. 12 C. Er pladen koldere må der forvarmes med varmeblæser. Pas på det ikke bliver for varmt det skal være håndlunt.

21 Detaljer ved ovenlys

22

23 Loddelås Loddelås er en anden måde at lave bagstykket på et ovenlysvindue, lyskasser mm. Metoden kan også bruges som forstykke.

24 Montering af hagekanter til det videre arbejde

25 Fremstilling af loddelås som bagstykke ved ovenlysvindue. Opmærkning f.eks. 20 og 15 mm ombuk, husk at sætte en strimmel zink ind inden valsning

26 Montering af zink strimler inden valsning Klar til valsning

27 Valsning husk at sænke valsen da der nu er fire lag materiale som skal valses Fjern nu de indlagte strimler.

28 Klar til opmærkning, det er vigtigt at loddelåsen gå lodret op da evt. kapsel bliver meget bred eller der skal arbejdes videre. Opmærkning

29

30 Opmærkning af tillægget.

31

32 Klar til svejfning og bukning af tillægget

33 Svejfning og bukning af tillægget

34 Tilpasning af loddelås Lodning af loddelås

35 Færdigt arbejde

36 Kapsler Princip for udfoldning af profiler Tegn først det lodrette billede og indskriv numre. Det vandrette billede kan forenkles til en retvinklet trekant, skal den færdige profils vinkel være 90 bliver trekantens vinkel 45, (altid det halve). Numrene fra det lodrette billede føres ned til den ene katete i vandret billede. Udfoldningen Tegn en ret linje, afsæt afstandene 1-2, 2-3 osv. Fra det lodrette billede hen ad linjen, tegn frembringere og mål disse længder i det vandrette billede.

Introduktion til kurset

Introduktion til kurset Introduktion til kurset Kursus nr: 42011 Varighed: 1 uge. Målet med dette kursus er at: Deltageren kan oplægge skotrender på forskellige tagtyper under hensyntagen til undertaget. Deltageren kan fremstille

Læs mere

Wakaflex inddækningssystem til vægge og skorstene

Wakaflex inddækningssystem til vægge og skorstene Monteringsvejledning Wakaflex inddækningssystem til vægge og skorstene ROOFS FOR LIVING ROOFS FOR LIVING INDHOLD GENERELT Pakken indeholder materialer til inddækning af skorsten (72x72 cm) på en tagkonstruktion

Læs mere

Introduktion til kurset

Introduktion til kurset Introduktion til kurset Kursus nr: 42072 Varighed: 1 uge. Målet med dette kursus er at: Deltageren kan udføre relevante typer af false, fx paraplyfals, hjørnefals, stående indløb og indløb i grater. Deltageren

Læs mere

WinTagfod. til banevare, pladeundertag og gesims. Fås i alu, zink og sort. - vi ændrer vaner

WinTagfod. til banevare, pladeundertag og gesims. Fås i alu, zink og sort. - vi ændrer vaner WinTagfod til banevare, pladeundertag og gesims Fås i alu, zink og sort. - vi ændrer vaner Banevare Fordele Ingen krydsfiner Nedfældning af rendejern ikke nødvendig Ingen montering af alu tagfod Diffusionsåben

Læs mere

Konstruktion af SEGMENTBUE I MURVÆRK.

Konstruktion af SEGMENTBUE I MURVÆRK. Konstruktion af SEGMENTBUE I MURVÆRK. Murerviden.dk - 1 - RE Forudsætninger. Segmentbuens endepunkt i overkant sten Stander Overkant segmentbue i lejefuge Vederlag Pilhøjde Det er nødvendigt at kende visse

Læs mere

Sejlmagerlinien Sprayhood og Bådkalecher. Syning af sprayhood

Sejlmagerlinien Sprayhood og Bådkalecher. Syning af sprayhood Syning af sprayhood Side 1 Indhold: 1. Valg af fremstillings metode 1. 2. 3. 4. Sprayhood fremstilles efter eksisterende model Sprayhood fremstilles efter gammel sprayhood Sprayhood fremstilles efter måltagning

Læs mere

PERFORM Form og Fals

PERFORM Form og Fals PERFORM Form og Fals Tips til... Inddækning mod mur Gode råd og nyttig viden Inddækning ved skorsten ved rygning på tagfladen falsede samlinger limede samlinger Miljørigtige inddækninger PERFORM flexibel

Læs mere

Ovenlysvinduer. Tillæg til Plannja Trend montage anvisning. Med systemgaranti Se garantibestemmelser. I samarbejde med

Ovenlysvinduer. Tillæg til Plannja Trend montage anvisning. Med systemgaranti Se garantibestemmelser. I samarbejde med Ovenlysvinduer Tillæg til Plannja Trend montage anvisning Med systemgaranti Se garantibestemmelser I samarbejde med Vejledning Vedrørende undertag skal udluftning og afvanding omkring ovenlysvinduer ske

Læs mere

Bøjninger og afgreninger i mejerirør

Bøjninger og afgreninger i mejerirør VVS-branchens efteruddannelse Bøjninger og afgreninger i mejerirør 100 Bøjninger og afgreninger i mejerirør Bøjninger og afgreninger i mejerirør Bøjninger Ved rørinstallationer i mejerirør forekommer det,

Læs mere

PENGEKAT. Se mønsterark B, rød streg

PENGEKAT. Se mønsterark B, rød streg PENGEKAT Når man rejser, er en pengekat helt uundværlig til pas, penge, billetter, boardingpas osv. Den kan selvfølgelig også bruges som en lille taske, når man er i byen. 17 cm et langt stykke skind 20

Læs mere

En rigtig På en varm sommerdag er denne amerikanske liggestol det perfekte sted at opholde sig.

En rigtig På en varm sommerdag er denne amerikanske liggestol det perfekte sted at opholde sig. En rigtig På en varm sommerdag er denne amerikanske liggestol det perfekte sted at opholde sig. 38 Af Søren Stensgård. Foto: Lasse Hansen. Tegning: Christian Raun Gør Det Selv 7/2003 Også uden skamlen

Læs mere

DSB Kolonnehus Svenstrup J.

DSB Kolonnehus Svenstrup J. DSB Kolonnehus Svenstrup J. Byggevejledning Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset. Inden malerarbejdet startes er der lige noget der skal limes, lim de fire stykker med

Læs mere

Teknisk isolering PVC folie Specielle afslutninger

Teknisk isolering PVC folie Specielle afslutninger 1 Teknisk isolering PVC folie Specielle afslutninger - 41915 Kompendium Ministeriet for børn og undervisning, august 2017. Materialet er udviklet for Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri

Læs mere

C 08 Bindende norm Side 1 af 6. Kobling

C 08 Bindende norm Side 1 af 6. Kobling Bindende norm Side 1 af 6 Denne standard gælder kun for materiel, der også i virkeligheden er udstyret med puffere. Denne standard skal ses i sammenhæng med standard C 07 Puffere og standard B 09 Afkoblingsrampe

Læs mere

Beregning til brug for opmåling, udfoldning og konstruktion

Beregning til brug for opmåling, udfoldning og konstruktion VVS-branchens efteruddannelse Beregning til brug for opmåling, udfoldning og konstruktion Beregning til brug for opmåling, udfoldning og konstruktion Med de trigonometriske funktioner, kan der foretages

Læs mere

Materialer: Du skal bruge sølvkarton, farvet karton, saks, lim.

Materialer: Du skal bruge sølvkarton, farvet karton, saks, lim. Indbydelseskort Send indbydelsekort ud, der er formet som et skjold. Du kan jo lave dem forskellige, så det bliver din gæsts våbenskjold. Det samme mønster skal så gå igen på det store skjold, spændet

Læs mere

TILLYKKE MED DERES NYE CARPORT. Lynge Carport 1.0 Tegningsmateriale og arbejdsvejledning Side 1 af 9

TILLYKKE MED DERES NYE CARPORT. Lynge Carport 1.0 Tegningsmateriale og arbejdsvejledning Side 1 af 9 Side 1 af 9 TILLYKKE MED DERES NYE CARPORT Inden byggeriet påbegyndes, anbefaler vi at der foretages kontrol af de leverede materialer i henhold til materialelisten. Side 2 af 9 PLANTEGNING Side 3 af 9

Læs mere

Opskrift på en blokmink (Rationel metode) af Sofie Odgaard Chr. sep.2001

Opskrift på en blokmink (Rationel metode) af Sofie Odgaard Chr. sep.2001 side 1 Opskrift på en blokmink (Rationel metode) af Sofie Odgaard Chr. sep.2001 -Dette er en vejledning til, hvordan man laver en minkkåbe der ikke er rykket, altså en blokkåbe. På mit 4. skoleophold har

Læs mere

Oplægning med rygningsindlæg. Indhold

Oplægning med rygningsindlæg. Indhold Oplægningsvejledning Laumans IDEALSUPRA Vingefalstagsten Oplægning med rygningsindlæg Indhold Rygningsindlæg 2 Tekniske data 3 Tagfladens bredde - tagstenens dækbredder 4 Tagfladens højde og lægtning 5

Læs mere

Byg selv dine huse.. En plantegning er også vigtig så du kan se placeringen af vinduer og døre

Byg selv dine huse.. En plantegning er også vigtig så du kan se placeringen af vinduer og døre Du begynder med at skaffe originale tegninger og billeder I dette tilfælde bygges Køge Gl.Stationsbygning og billeder og tegninger hentes på Lokalhistorisk museum De originale tegninger måles op og skaleres

Læs mere

Monteringsvejledning VMZ KLINK

Monteringsvejledning VMZ KLINK Monteringsvejledning VMZ KLINK KLINK monteringsvejledning Denne vejledning er for KLINK facader op til 8 meters højde. Ved facader over 8 meters højde kontakt venligst VMZINC. Læs vejledningen grundigt

Læs mere

C 08 Bindende norm Side 1 af Denne standard gælder kun for materiel, der også i virkeligheden er udstyret med puffere.

C 08 Bindende norm Side 1 af Denne standard gælder kun for materiel, der også i virkeligheden er udstyret med puffere. Bindende norm Side 1 af 6 Denne standard gælder kun for materiel, der også i virkeligheden er udstyret med puffere. Denne standard skal ses i sammenhæng med standard C 07 Puffere og standard B 09 Afkoblingsrampe

Læs mere

Produktbeskrivelse -&Montagevejledning

Produktbeskrivelse -&Montagevejledning Produktbeskrivelse -&Montagevejledning 2011 Patentanmeldt Malskærvej 3, Gylling info@bsbyggeservice.dk Produktbeskrivelse Produkt BS FALSEN er den energi rigtige type fals til vindues- og døråbninger i

Læs mere

Baggrundshus fra Franken

Baggrundshus fra Franken Dette hus stammer fra Röttingen, en lille by i Frankenområdet nær Rothenburg o.d. Tauber. Franken er en del af Bayern. Huset er fotograferet i 2008 og på de 2 fotos ses henh. originalen til venstre og

Læs mere

YAMAHA XS 750/850 rustfrit udstødningssystem, 3-i-2

YAMAHA XS 750/850 rustfrit udstødningssystem, 3-i-2 YAMAHA XS 750/850 rustfrit udstødningssystem, 3-i-2 Det følgende er en beskrivelse samt tegninger af det 3-i-2 system, jeg fremstillede i 1982. Brug evt zoom-funktionen i denne PDF-fil for at se de enkelte

Læs mere

Form & Fals. Tips til... Inddækning mod mur. Inddækning ved skorsten. ved rygning på tagfladen falsede samlinger limede samlinger

Form & Fals. Tips til... Inddækning mod mur. Inddækning ved skorsten. ved rygning på tagfladen falsede samlinger limede samlinger Form & Fals Tips til... Inddækning mod mur Inddækning ved skorsten ved rygning på tagfladen falsede samlinger limede samlinger Gode råd og nyttig viden 1 miljørigtige inddækninger med PERFORM fleksible

Læs mere

Monteringsanvisning Wakaflex

Monteringsanvisning Wakaflex a Monteringsanvisning Wakaflex 100-150 mm Forkant af Wakaflex 2. Indhold Produktinformation 2 Produktinfo 3 Tilbehør 3 Grundlæggende principper 4 Detaljeløsninger Skorsten 5 Dæklister 8 Murværk 9 Rund

Læs mere

TILLYKKE MED DERES NYE DOBBELT CARPORT! Lynge Carport 2.0 Eksklusiv Tegningsmateriale og arbejdsvejledning Side 1 af 9

TILLYKKE MED DERES NYE DOBBELT CARPORT! Lynge Carport 2.0 Eksklusiv Tegningsmateriale og arbejdsvejledning Side 1 af 9 Side 1 af 9 TILLYKKE MED DERES NYE DOBBELT CARPORT! Denne eksklusive model er uden stolper i midten. Dette giver en meget enkelt og stilren carport og den øgede bredde og længde gør den ideel til familie

Læs mere

STÅLTAGRENDER. Tagrender og tilbehør, som forskønner husets udseende

STÅLTAGRENDER. Tagrender og tilbehør, som forskønner husets udseende STÅLTAGRENDER Tagrender og tilbehør, som forskønner husets udseende STÅLTAGRENDER RODENA ståltagrender er lette at arbejde med og montere med almindeligt håndværktøj. Tagrenderne har et æstetisk udseende

Læs mere

Kompendium.1. Listedækning. Dobbelt skotrende. Kasserende. Glatdækning. Plankedækning. Shingles. Tagdækkerafdelingen. 5.Hovedforløb. Svendeprøve.

Kompendium.1. Listedækning. Dobbelt skotrende. Kasserende. Glatdækning. Plankedækning. Shingles. Tagdækkerafdelingen. 5.Hovedforløb. Svendeprøve. Kompendium.1 Listedækning. Dobbelt skotrende. Kasserende. Glatdækning. Plankedækning. Shingles. Tagdækkerafdelingen. 5.Hovedforløb. Svendeprøve. 1 5/2 2019 Indholdsfortegnelse. Projekt. Repetition. 10

Læs mere

DANROOF PRIMA/SUPER MONTERINGSVEJLEDNING. 1 Principskitse, undertag/ventilation. 2 Tagfod med udhæng. 3 Tagfod uden udhæng.

DANROOF PRIMA/SUPER MONTERINGSVEJLEDNING. 1 Principskitse, undertag/ventilation. 2 Tagfod med udhæng. 3 Tagfod uden udhæng. 1 Principskitse, undertag/ventilation 2 Tagfod med udhæng Afstandsliste Butyltape Rendejern 18 mm krydsfinerplade Min. 30 mm Isolering Forskalling Dampspærre Danroof Prima og Super undertag er diffusionsåbent

Læs mere

norament formtrapper monteringsvejledning

norament formtrapper monteringsvejledning norament formtrapper monteringsvejledning norament formtrapper er egnet til ligeløbstrapper norament formtrapper er en færdig profil, hvor forkant, trin og stødtrin er i ét stykke. De er egnet til indendørs

Læs mere

Opskrift. Go handmade kvalitetsdesign i en unik stil. Wheel Stitch. Inkl. Step by step foto (66). Vejledning for foer og lynlåslomme.

Opskrift. Go handmade kvalitetsdesign i en unik stil. Wheel Stitch. Inkl. Step by step foto (66). Vejledning for foer og lynlåslomme. Opskrift Wheel Stitch Opskriften beskriver hvordan: 1. Tasken hækles, med hæklet bund 2. Tasken hækles, hvis man bruger Go handmades faste PU læder bunde. Som er i to størrelser, 31 1 cm og 36 13 cm Hæklet

Læs mere

TILLYKKE MED DERES NYE CARPORT! Lynge Carport 2.1 Tegningsmateriale og arbejdsvejledning Side 1 af 11

TILLYKKE MED DERES NYE CARPORT! Lynge Carport 2.1 Tegningsmateriale og arbejdsvejledning Side 1 af 11 Side 1 af 11 TILLYKKE MED DERES NYE CARPORT! Inden byggeriet påbegyndes, anbefaler vi at der foretages kontrol af de leverede materialer i henhold til materialelisten. PLANTEGNING Lynge Carport 2.1 Side

Læs mere

Selv om websites er yderst forskellige i deres fremtræden, så kan de stort set alle sammen passes ind i den skabelon som er illustreret herunder:

Selv om websites er yderst forskellige i deres fremtræden, så kan de stort set alle sammen passes ind i den skabelon som er illustreret herunder: Design en praktisk guide. Et design udtrykker dit websites grafiske udseende, lige fra hvilke skrifttyper der anvendes op til hvor navigationen er placeret og hvilke interaktive elementer der skal benyttes.

Læs mere

Målebord. Målebord instrumentbeskrivelse og virkemåde

Målebord. Målebord instrumentbeskrivelse og virkemåde Målebord Målebordet består af en bordplade og et trebenet stativ. Tilbehør : en gaffel med lodsnor, en passer, hvidt papir (A3), en diopterlineal, en libelle (vaterpas) og evt. et kompas. Opstilling af

Læs mere

Halotén 2000. Montagevejledning Undertag. www.cembrit.dk

Halotén 2000. Montagevejledning Undertag. www.cembrit.dk Halotén 2000 Montagevejledning Undertag Indhold Produktinformation 2 Undertagets opbygning 3 Undertagets udførelse 4 Montering 5 Detaljer 6 Vedligeholdelse 7 Service og forhandling 7 www.cembrit.dk Produktinformation

Læs mere

Materialeliste 2. Generel vejledning til afsætning 3-5. Montageforløb og arbejdsvejledning 6-9. Detaljetegninger: Plan, snit, facade og detail 11-16

Materialeliste 2. Generel vejledning til afsætning 3-5. Montageforløb og arbejdsvejledning 6-9. Detaljetegninger: Plan, snit, facade og detail 11-16 Side 1 af 17 INDHOLD Materialeliste 2 Generel vejledning til afsætning 3-5 Montageforløb og arbejdsvejledning 6-9 Detaljetegninger: Plan, snit, facade og detail 11-16 Monteringsvejledning Trapez-tagpladerne

Læs mere

Dexter MONTERINGSVEJLEDNING

Dexter MONTERINGSVEJLEDNING 2012 Dexter MONTERINGSVEJLEDNING 2 VMZ Dexter Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse VMZ DEXTER side 04 Anbefalinger side 05 Paneler side 06 Parallelle samlinger/forskudte samlinger side 08 Monteringssystem

Læs mere

Stærk. tømrerløsning. Nye flotte tagrender på en weekend. Gør det selv og spar over 8000,-

Stærk. tømrerløsning. Nye flotte tagrender på en weekend. Gør det selv og spar over 8000,- Gør det selv og spar over 8000,- LET SVÆRT SVÆRHEDSGRAD: Ved du, hvordan du betjener din overfræser, er der ingen problemer i jobbet her. Øv dig evt. på en stump plade i forvejen. TIDSFORBRUG: Du skulle

Læs mere

Konstruktion. d: En cirkel med diameter 7,4 cm. e: En trekant med grundlinie på 9,6 cm og højde på 5,2 cm. (Der er mange muligheder)

Konstruktion. d: En cirkel med diameter 7,4 cm. e: En trekant med grundlinie på 9,6 cm og højde på 5,2 cm. (Der er mange muligheder) 1: Tegn disse figurer: a: Et kvadrat med sidelængden 3,5 cm. b: En cirkel med radius 4,. c: Et rektangel med sidelængderne 3,6 cm og 9,. d: En cirkel med diameter 7,. e: En trekant med grundlinie på 9,6

Læs mere

Isola Undertag. Til fast underlag. Tørre og sunde huse!

Isola Undertag. Til fast underlag. Tørre og sunde huse! Isola Undertag Til fast underlag Isola Isokraft Høj Normal Tørre og sunde huse! Isola Isokraft Fast underlag af brædder eller tagkrydsfiner Generelt om undertag Isola Isokraft er et ekstra kraftigt og

Læs mere

Ved behov for elastisk fugemasse kan f.eks. anvendes Casco Multiseal

Ved behov for elastisk fugemasse kan f.eks. anvendes Casco Multiseal ICOPAL Alu-profiler Standardprofiler På tag og mur udføres alle former for inddækninger nemt og korrekt med standard Icopal Alu-profiler. Profilerne leveres som standard i 0, mm 3S hård aluminium, hvilket

Læs mere

Afsætning Skur / carport Tegningsmateriale og arbejdsvejledning side 1

Afsætning Skur / carport Tegningsmateriale og arbejdsvejledning side 1 Afsætning Tegningsmateriale og arbejdsvejledning side 1 Generel vejledning til afsætning af hjørner og vandret plan på grund Når du har sikret dig, at bygningens placering er i overensstemmelse med love,

Læs mere

OM OVERSEJL. Carlo. side 2. Kano- og kajakklubben S.B.B.U.

OM OVERSEJL. Carlo. side 2. Kano- og kajakklubben S.B.B.U. OM OVERSEJL. Denne lille pjece er lavet til et kursus i Kanoog kajakklubben, om hvordan du kan spare på selv at sy dit over sejl. Det skal inden du går igang pointeres, at du ikke kan låne en andens oversejl,

Læs mere

Rykning af et skind til pels pandebånd.

Rykning af et skind til pels pandebånd. Rykning af et skind til pels pandebånd. 1. Skær skindet midt i grozen og sy Hvis skindet er for kort er der to muligheder for at forlænge det. nakkerne sammen. 2. Lave en rykning så det bliver længere.

Læs mere

En n klassiker. i topkvalitet. Her er den så. Den magelige, TRÆ I HAVEN TRÆ I HAVEN

En n klassiker. i topkvalitet. Her er den så. Den magelige, TRÆ I HAVEN TRÆ I HAVEN E En n klassiker i topkvalitet En let duven i en traditionel hængesofa af jern burde give ro i sjælen, men den forstyrres ofte af»slinger i valsen«og metalliske mislyde. Her får du imidlertid anvisningerne

Læs mere

Julehjerter med motiver

Julehjerter med motiver Julehjerter med motiver Torben Mogensen 18. december 2012 Resumé Jeg har i mange år moret mig med at lave julehjerter med motiver, og er blevet spurgt om, hvordan man gør. Så det vil jeg forsøge at forklare

Læs mere

Bygning af hul pagaj i fyrretræ. (vægt 850 til 950g). Pagajbyg - 1

Bygning af hul pagaj i fyrretræ. (vægt 850 til 950g). Pagajbyg - 1 Bygning af hul pagaj i fyrretræ. (vægt 850 til 950g). Pagajbyg - 1 Grøndlandspagajer laves normalt i cedertræ fordi det er en let træsort. En pagaj lavet i cedertræ kan normalt laves i en færdig vægt lidt

Læs mere

Samlevejledning til 12 x 20 meter

Samlevejledning til 12 x 20 meter Samlevejledning til Flex fodboldbane 12 x 20 meter Flex fodboldbane uden net. Flex fodboldbane med net Flex fodbold P R indeholder: 2 stk. A Topbeslag ved mål (venstre) 2 stk. B Topbeslag ved mål (højre)

Læs mere

DOORS SKYDEDØR UDENPÅLIGGENDE 2015-1 1

DOORS SKYDEDØR UDENPÅLIGGENDE 2015-1 1 DOORS SKYDEDØR UDENPÅLIGGENDE 2015-1 1 SafcoDoors Udenpåliggende skydedør Spar plads med en udenpåliggende skydedør fra SafcoDoors. Elegant og praktisk løsning når der skal åbnes op mellem to rum og samtidig

Læs mere

Kantpresser opbygning

Kantpresser opbygning CNC-kantpresser Kantpresser opbygning CNC kantpresser opbygning Overbro Cylinder CNC-styremodul Bord CNC kantpresser opbygning Udligningsarm CNC-kantpresser opbygning Start /afbryder/funktions kontakter

Læs mere

Samlevejledning Møbel - Høj

Samlevejledning Møbel - Høj TTICCO Samlevejledning Møbel - Høj Fritstående & indbygget Kommode, reol & skab Solo, duo & trio Godt i gang Husk Beskyt underlag og møbel? Værktøj? + = www.atticco.dk Tlf.: +45 23 29 79 47 Værktøj du

Læs mere

Introduktion til Banedesign / Visio. af Preben Nielsen

Introduktion til Banedesign / Visio. af Preben Nielsen Introduktion til Banedesign / Visio af Preben Nielsen Formål med introduktionen: At give nye brugere en grundlæggende indlærring i brugen af Banedesign og Visio 2013 Meget kort fortalt om Visio og Banedesign:

Læs mere

Elegant konsol til tv, dvd & o.l.

Elegant konsol til tv, dvd & o.l. Elegant konsol til tv, dvd & o.l. Flot skueplads Elegant konsol til tv, dvd & o.l. Enkel, flad, praktisk: Dette konsol har det ikke bare i sig, men også på sig! Den perfekte scene til dit tv. 1 Indledning

Læs mere

Stikfals MONTERINGSVEJLEDNING

Stikfals MONTERINGSVEJLEDNING 2012 Stikfals MONTERINGSVEJLEDNING 2 VMZ Stikfals Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse VMZ stikfals side 4 Produktinformation/anbefalinger side 5 Paneler side 6 Tilbehør side 8 Fastgørelse/befæstigelse

Læs mere

STÅLTAGRENDER. Tagrender og tilbehør, som forskønner husets udseende.

STÅLTAGRENDER. Tagrender og tilbehør, som forskønner husets udseende. STÅLTAGRENDER Tagrender og tilbehør, som forskønner husets udseende. Ståltagrender Rodena ståltagrender er lette at arbejde med og montere med almindeligt håndværktøj. Tagrenderne har et æstetisk udseende

Læs mere

SCAN alu-profiler beskyttelse af dit træ- og murværk

SCAN alu-profiler beskyttelse af dit træ- og murværk SCAN alu-profiler beskyttelse af dit træ- og murværk Scan Alu-profiler Flot og vedligeholdelsesfri beskyttelse af dit træ- og murværk. Scan Alu-profiler er en bred vifte af standard profiler, der er med

Læs mere

Tagdækning. Forenklet Tidskurant. For Tagdækningsarbejde Fagligt Fælles Forbund

Tagdækning. Forenklet Tidskurant. For Tagdækningsarbejde Fagligt Fælles Forbund Tagdækning Forenklet Tidskurant For Tagdækningsarbejde 2017-2020 Fagligt Fælles Forbund Tidskurant forenkling Tidskurant for Tagdækningsarbejde 2017-2020 Fagligt Fælles Forbund (3F) Gældende for hele landet

Læs mere

Arbejdsgang til rykket minkkåbe i female sagamink:

Arbejdsgang til rykket minkkåbe i female sagamink: MINKKÅBE: Arbejdsgang til rykket minkkåbe i female sagamink: 1. Stautmodel syes op til kunde efter ønsket model. Denne prøves og rettes til på kunde. Højde på lommer, lukketøj og ærmelændgde samt hellængde

Læs mere

Grethe-sættet. Grethe-sættet. Str. 1-6 år. Strikkeopskrifter til cardigan Grethe, bukser Grethe, og hængehue Grethe. Størrelser

Grethe-sættet. Grethe-sættet. Str. 1-6 år. Strikkeopskrifter til cardigan Grethe, bukser Grethe, og hængehue Grethe. Størrelser Grethe-sættet Strikkeopskrifter til cardigan Grethe, bukser Grethe, og hængehue Grethe Str. 1-6 år Grethe-sættet Størrelser 1-2 2-3 3-4 4-6 år Garnbehov (hele sættet) 8 9 11 13 ngl á 50g Strikkefasthed

Læs mere

SmartWood Bjælkesystem Detaljer

SmartWood Bjælkesystem Detaljer SmartWood Bjælkesystem Detaljer Oversigt med positioner T-02 T-03 T-01 V-04 V-03 V-02 V-01 Detalje T-01 type A Detalje T-01 type B Detalje T-01 type C Detalje T-02 type A Detalje T-02 type B Detalje T-03

Læs mere

Ekstra Model: Slå om bluse til fast stof

Ekstra Model: Slå om bluse til fast stof Der var nogen, der ønskede noget slå-om detalje, så her er én ud af to. Denne model vil være velegnet til at sy op i fast stof, da den er taget ud fra den tilrettede t-shirt med bevægelsestillæg, og der

Læs mere

Du skal lave en tegning af bordet set lige på fra alle sider (fra langsiden, den korte side, fra oven og fra neden - 4 tegninger i alt).

Du skal lave en tegning af bordet set lige på fra alle sider (fra langsiden, den korte side, fra oven og fra neden - 4 tegninger i alt). Mit bord. Tegn det bord, du sidder ved. Du skal lave en tegning af bordet set lige på fra alle sider (fra langsiden, den korte side, fra oven og fra neden - 4 tegninger i alt). Tegningerne skal laves på

Læs mere

DGI Skydning. Hjælp på banen. Pistol

DGI Skydning. Hjælp på banen. Pistol DGI Skydning Hjælp på banen Pistol Indhold Nulpunktet 3 Det optimale sigte 4 Det rigtige fokus 5 Aftrækkerfingeren 6 Hovedplacering 7 Rekyloptag 8 Håndfatning 9 Vejrtrækning 10 Skydning med pude 11 Fokuspunkter

Læs mere

Monteringsanvisning for Snorudløb type 1

Monteringsanvisning for Snorudløb type 1 1.1 Montering af betjeningssnor på hjul Figur 1 Hvis betjeningssnor med hjul ikke er monteret på glasset gøres dette med en unbrako nøgle. Se efter at snorens længde er den rigtige til glassets højde.

Læs mere

Tagdækning. Forenklet Tidskurant. For Tagdækningsarbejde 2014-2017. Fagligt Fælles Forbund

Tagdækning. Forenklet Tidskurant. For Tagdækningsarbejde 2014-2017. Fagligt Fælles Forbund Tagdækning Forenklet Tidskurant For Tagdækningsarbejde 2014-2017 Fagligt Fælles Forbund Tidskurant forenkling Tidskurant for Tagdækningsarbejde 2014-2017 Fagligt Fælles Forbund ( 3F ) Gældende for hele

Læs mere

Mur 2. Navn: Opgaver: AutoCAD: Mur 2 Opgave til Murmål Mængdeberegning af mur 2 Murerteknik Mur 2

Mur 2. Navn: Opgaver: AutoCAD: Mur 2 Opgave til Murmål Mængdeberegning af mur 2 Murerteknik Mur 2 Mur 2 Navn: Opgaver: AutoCAD: Mur 2 Opgave til Murmål Mængdeberegning af mur 2 Murerteknik Mur 2 Modul 1 Mur 2 Praktik: Du skal mure en halvstensmur efter tegningen, forbandtet i denne opgave er halvstensforbandt

Læs mere

TINTA. Monteringsvejledning Guideline

TINTA. Monteringsvejledning Guideline TINTA Monteringsvejledning Guideline 1 Generelt Ved montering af et køkken er der nogle generelle regler som du altid skal huske. Disse står beskrevet i Installation af køkken - guideline som er et hæfte

Læs mere

Quinntus New Classic Montagevejledning.

Quinntus New Classic Montagevejledning. Quinntus New Classic Montagevejledning. 1) Kvistene passer til et frit spærmål på hhv. 93,7, 113,7 og 133,7 cm i bredden. Se nedenstående skema. Der er 3 udgaver af kvistsystemet de passer til forskellige

Læs mere

Bukkemaskine. Fremstilling af en bukkemaskine. Forord

Bukkemaskine. Fremstilling af en bukkemaskine. Forord Forord Fremstilling af en bukkemaskine Den foreliggende bukkemaskine kan fremstilles af en dygtig smed hvor som helst i verden. Udgangspunktet for konstruktionen af bukkemaskinen er, at der bliver anvendt

Læs mere

Materialeliste 2. General vejledning til afsætning 3-5. Montageforløb og arbejdsvejledning Tegningsmateriale: Plan, snit, facade og detail 11-16

Materialeliste 2. General vejledning til afsætning 3-5. Montageforløb og arbejdsvejledning Tegningsmateriale: Plan, snit, facade og detail 11-16 Side 1 INDHOLD Materialeliste 2 General vejledning til afsætning 3-5 Montageforløb og arbejdsvejledning 6-10 Tegningsmateriale: Plan, snit, facade og detail 11-16 Generel vejledning til behandling af trykimprægneret

Læs mere

FTU-V XWT XDP EHV-A. Vippevindue. Karmisolering. Undertagskrave. Inddækning til profileret tagmateriale

FTU-V XWT XDP EHV-A. Vippevindue. Karmisolering. Undertagskrave. Inddækning til profileret tagmateriale FTU-V Vippevindue XWT Karmisolering XDP Undertagskrave EHV-A Inddækning til profileret tagmateriale NC??? IM/FTU-V (XWT, XDP, EHV-A)/11.08.2016/F T20 PZ2 60-130mm h s 30-60mm 2 FTU-V 1a Afmonter rammen

Læs mere

HURLUMHEJHUS. med masser af muligheder LEGEHUS I LUKSUSUDGAVE. Klatreribbe

HURLUMHEJHUS. med masser af muligheder LEGEHUS I LUKSUSUDGAVE. Klatreribbe LEGEHUS I LUKSUSUDGAVE Klatreribbe HURLUMHEJHUS med masser af muligheder 10 Af Søren Stensgård. Idé: Birgitte Matthiesen. Foto: Lasse Hansen. Tegninger: Christian Raun Gør Det Selv 10/2004 Det flotte legehus

Læs mere

CS 80 MAGNEO. Skydedørsautomatik. Montagevejledning Dør med: Glasklemliste på væg Glasklemliste i væg. Montage af glasdør med glasklemliste på væg

CS 80 MAGNEO. Skydedørsautomatik. Montagevejledning Dør med: Glasklemliste på væg Glasklemliste i væg. Montage af glasdør med glasklemliste på væg glasklemliste på væg glasklemliste på væg CS 80 MAGNEO Skydedørsautomatik Montagevejledning Dør med: Glasklemliste på væg Glasklemliste i væg glasklemliste på væg glasklemliste på væg For at monterer et

Læs mere

Pladeudfoldning, Kanaler

Pladeudfoldning, Kanaler 2009 Pladeudfoldning Kanaler Teoretisk gennemgang af de grundlæggende færdigheder inden for Pladeudfoldning, Kanaler Teknisk Isolering AMUSYD 06 02 2009-1 - Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2

Læs mere

Manual i anvendelse af web til kursusledere på Lægedage

Manual i anvendelse af web til kursusledere på Lægedage Gå ind på Lægedages hjemmeside: www.plo-e.dk Klik på Login i øverste højre hjørne: Skriv dit brugernavn og din adgangskode, som du har fået oplyst i mailen med din kursusbekræftelse. Brugernavn: Dit fulde

Læs mere

om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand.

om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand. skudøvelser om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand. I dette tilfælde koncentrerer vi os om skud, der skal dygtiggøre målmanden i

Læs mere

Byg EN HULE LAMPE VARIGHED: LANGT FORLØB

Byg EN HULE LAMPE VARIGHED: LANGT FORLØB VARIGHED: LANGT FORLØB Byg EN HULE LAMPE Byg EN HULE LAMPE Til læreren Varighed: Langt forløb Tidsestimat: Syv dobbeltlektioner Dine elever i 5., 6. og 7. klasse kan i et langt forløb designe og bygge

Læs mere

Dambrug. Anlægning af land baserede - Kar og rør installationer. Henvendelse. BS Teknik Design Aps. Tlf +4525263280. Mail tanke@bsteknik.

Dambrug. Anlægning af land baserede - Kar og rør installationer. Henvendelse. BS Teknik Design Aps. Tlf +4525263280. Mail tanke@bsteknik. 0 Anlægning af land baserede - Dambrug Kar og rør installationer. Henvendelse BS Teknik Design Aps. Tlf +4525263280 Mail tanke@bsteknik.com Web. www.bsteknik.com Stålkar med PE Inder liner. Størrelse tilpasset

Læs mere

Opskrift Star Stitch. Go handmade quality design in a unique style. Stor. Incl.: Step by Step, foto (73). Vejledning til foer og lynlåslomme.

Opskrift Star Stitch. Go handmade quality design in a unique style. Stor. Incl.: Step by Step, foto (73). Vejledning til foer og lynlåslomme. Opskrift Star Stitch Stor Opskriften beskriver hvordan 1. Man kan kombinere to hæklemønstre og lave bunden i Halvstangsmaske mønster, inden Star stitch mønstret; 2. Der hækles Star stitch, fra begyndelsen;

Læs mere

Isometri i Autocad. murerviden.dk. Murerviden.dk - René Eriksen. Fri brug af materialet. Materialet må ikke videresælges. Side 1

Isometri i Autocad. murerviden.dk. Murerviden.dk - René Eriksen. Fri brug af materialet. Materialet må ikke videresælges. Side 1 Side 1 1. Hent skabelon til den opgave du skal løse. Rigtigt papir størrelse A3 eller A4 Rigtigt papir retning liggende eller stående Rigtigt målstok forhold 1:1 1:5 1:10 1:20 1:50 eller 1:100 Når Autocad

Læs mere

Føraflevering. SKANLUX Jens Johansen 31067 Strandbovej 75 14.10.2015 10:00-14.10.2015 GPS 55.5526,12.2027

Føraflevering. SKANLUX Jens Johansen 31067 Strandbovej 75 14.10.2015 10:00-14.10.2015 GPS 55.5526,12.2027 10:00 - Velfac Generel smøring og justering af alle elementer, samt malerrep af evt. Skrammer. 10:06 - Hth Generel justering af låger., Englandsvej 7, 4800 Nykøbing F, 54 13 28 80 1/22 10:09 - Rengøring

Læs mere

Tagfoden opbygges i samarbejde mellem tømrer og tagdækker.

Tagfoden opbygges i samarbejde mellem tømrer og tagdækker. Afstandsliste Min. 30 mm Butyltape Rendejern 18 mm krydsfinerplade Isolering Dampspærre Forskalling Tyvek er diffusionsåbent og må lægges direkte på isoleringen. Det anbefales at etablere en luftspalte

Læs mere

BEMÆRK Fem gentagelser er temmelig sikkert nok.

BEMÆRK Fem gentagelser er temmelig sikkert nok. BEN- OG FODARBEJDE 1. ØVELSE - STIGETRÆNING Målmanden tager enkeltstep i trinene. Ved enden af stigen ligger hun sig på maven. Rejser sig i grundstillingen, hvorefter træneren / målmandsmakkeren laver

Læs mere

10.2,4 RASTER 125, 75, ANVENDELSE side 1

10.2,4 RASTER 125, 75, ANVENDELSE side 1 10.2,4 RASTER 125, 75, ANVENDELSE side 1 ET EKSEMPEL PÅ RASTERS MANGESIDIGHED. RASTER er den ultimative formtype, når det gælder komplicerede forskallingsopgaver. Ingen anden formtype kommer op på siden

Læs mere

Materialer: Sådan bygges kikkerten! (lærer vejledning) Side 1 af 9. Til én klasse skal du bruge:

Materialer: Sådan bygges kikkerten! (lærer vejledning) Side 1 af 9. Til én klasse skal du bruge: Side 1 af 9 Materialer: Til én klasse skal du bruge: til hver elev: fire slags paprør, nr. 1-4 en linse et okular (sørg for at hver gruppe nogle forskellige okularer) en saks to runde stykker sort karton

Læs mere

Oversigt Smalbanestænger

Oversigt Smalbanestænger Oversigt Smalbanestænger Smalbane - Gardinstænger med smalt spor EKSEMPLER PÅ MONTERING B1 03 00 2021 1001 1005 801 1030 103 1030 103 801 1001 1005 8030 100 100 511-060 801 1001 580-20 580-20 8030 1030

Læs mere

Ca 54(58)62(64)66(70) cm. Modellens mål over bryst. Ca 19(21)25(29)33(37) cm. Ærmelængde under arm inkl. ombuk. Ca 17½(22)26½(26½)31(31) cm

Ca 54(58)62(64)66(70) cm. Modellens mål over bryst. Ca 19(21)25(29)33(37) cm. Ærmelængde under arm inkl. ombuk. Ca 17½(22)26½(26½)31(31) cm 91360 nova Version 1 91360 Jakke og kjole med hæklede firkanter GARNKVALITET Nova (100% Bomuld. Nøgle ca 50 g = 170 m) GARNALTERNATIV Mio, Baby Pascal, Gästrike 2 tr, Järbo 8/4, Skrållan, Mini Bomull STØRRELSE

Læs mere

Grundlæggende målteknik Smedeuddannelsen

Grundlæggende målteknik Smedeuddannelsen Grundlæggende målteknik Smedeuddannelsen Varighed 5 dage Formål eltageren har grundlæggende kunnen i målteknik i forbindelse med ophæftning af konstruktioner/rør. eltageren kan udvælge egnet målteknik

Læs mere

Freja H0 Modeltog. Absalonsgade 19-8600 Silkeborg www.freja-modeltog.dk. Vejledning til færgegalgen for færgeklappen med jernbanesporet

Freja H0 Modeltog. Absalonsgade 19-8600 Silkeborg www.freja-modeltog.dk. Vejledning til færgegalgen for færgeklappen med jernbanesporet Freja H0 Modeltog Absalonsgade 19-8600 Silkeborg www.freja-modeltog.dk Vejledning til færgegalgen for færgeklappen med jernbanesporet Færgegalgens ætsede plade Øverste ætsning Glyngøre Mors og nederste

Læs mere

BAGSTOP-FUGE-METODEN. Brandsikringsmæssig foranstaltning for at hindre flammespredning til den underliggende konstruktion. Vejen, 20 maj rev.

BAGSTOP-FUGE-METODEN. Brandsikringsmæssig foranstaltning for at hindre flammespredning til den underliggende konstruktion. Vejen, 20 maj rev. BAGSTOP-FUGE-METODEN Brandsikringsmæssig foranstaltning for at hindre flammespredning til den underliggende konstruktion. Metodehæftet har afsæt i PTM-anvisninger. De beskrevne produkter, dampspærre, under-

Læs mere

Opsætte f.eks. en rejsebeskrivelse med tekst og billede i Draw side 1

Opsætte f.eks. en rejsebeskrivelse med tekst og billede i Draw side 1 side 1 Hvis man vil lave en opsætning af rejsebeskrivelse og billeder, kan man også gøre det i DRAW. Denne vejledning vil vise hvordan man indsætter hjælpelinjer så man laver en pæn opstilling med billede

Læs mere

Welcome to Adobe GoLive 6

Welcome to Adobe GoLive 6 Side 1 af 7 Grundindstilling af compoundbuen Indstilling af trækstyrke Nockmærke Fintrimning - papir trimning Når du bruger release Montering af pilehylde Montering af loop Mikrotrimning Du starter med

Læs mere

Kompendium.1. Isolering. Dobbelt skotrende og Kasserende. Tagdækkerafdelingen. 2.Hovedforløb. 18/9 2018

Kompendium.1. Isolering. Dobbelt skotrende og Kasserende. Tagdækkerafdelingen. 2.Hovedforløb. 18/9 2018 Kompendium.1 Isolering. Dobbelt skotrende og Kasserende Tagdækkerafdelingen. 2.Hovedforløb. ½ 1 18/9 2018 Indholdsfortegnelse. Dobbelt skotrende. Kasserende. Auto Cad. Teknologi. Byggeri og samfund. Byggepladsindretning

Læs mere