Tillægsbevillinger. budget 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tillægsbevillinger. budget 2010"

Transkript

1 SPECIFIKKE BEMÆRKNINGER Udvalgsberetning ØKONOMI- OG PLANUDVALGET Udvalgets hovedopgaver Økonomi- og Planudvalget beskæftiger sig primært med styring af kommunens økonomi, personale samt administration og planlægning af kommunens samlede virksomhed. Udvalget beskæftiger sig også med borgerservice og varetager derudover køb og salg af kommunens jord og bygninger. Økonomi- og Planudvalgets ansvarsområde deles op i 2 områder, en administrativ del og en finansiel del. I dette afsnit rettes fokus på den administrative del. Den finansielle del vil være omtalt under de generelle bemærkninger og under områdebeskrivelserne 9.01 Renter, 9.02 Finansforskydninger og finansiering og 9.03 Skatter og generelle tilskud. Den administrative del er delt op i 3 områder: Oprindeligt Overførsler og omplaceringer Tillægsbevillinger Regnskab overført til 2011 Budgetområde Budgetområde Budgetområde Netto = udgifter, + = indtægter. Beløb i kr. Budgetområde 1.01 Administration omfatter udgifter til kommunens administration primært placeret på Greve Rådhus. Administrationen udfører sagsbehandling for kommunens borgere og forskellige myndigheds- og lovpligtige opgaver. Derudover servicerer administrationen Byrådet, Direktionen og kommunens decentrale institutioner og bidrager til den administrative og ledelsesmæssige styring af kommunen samt effektivisering af driften af de decentrale institutioner. Derudover rummer området indtægter og udgifter til administrationsbygninger, kommunale kontingenter, driftssikring af boligbyggeri m.v. Regnskabet viser et mindreforbrug på 5,7 mio. kr., og der overføres 2,8 mio. kr. til Budgetområde 1.02 Byråd, kommissioner og valg omfatter udgifter til Byrådet, udgifter til kommissioner, råd og nævn samt afholdelse af valg. Greve Kommunes styrelsesvedtægt fastslår, at Byrådet består af 21 medlemmer, som er organiseret i 6 udvalg. Byrådets medlemmer repræsenterer borgerne i Greve Kommune, og Byrådet har ansvaret for drift og udvikling af Greve Kommune, herunder servicering af kommunens borgere. Regnskabet viser et mindreforbrug på 0,5 mio. kr. Der overføres 0,2 mio. kr. til Budgetområde 1.03 Tværgående områder indeholder de tværgående opgaver, der dækker den kommunale administration. Det drejer sig bl.a. om forsikring, skadesdækning ved selvforsikring, risikostyring, rengøring i henhold til foretagen udlicitering, udviklingspulje, centrale lønpuljer i kommunen, barselsfond samt it. Regnskabet viser et mindreforbrug på 11,4 mio. kr. Der overføres 2,1 mio. kr. til 2011.

2 SPECIFIKKE BEMÆRKNINGER Udvalgsberetning Økonomi- og Planudvalgets fordeling på områder ses af nedenstående figur og tekst. Nettoforbrug pr. område i i alt -266,5 mio. kr Byråd, kommissioner og valg -6,3 mio. kr. -2% 1.03 Tværgående områder -44,9 mio. kr. -17% 1.01 Administration -215,3 mio. kr. -81% Udvalgets opfølgning på strategiske udviklingsmuligheder i På Økonomi- og Planudvalgets område er der i strategiplanen projekter indenfor borgerrettet digitalisering, udvikling af nye metoder til optimering og effektivisering af organisationen og skabelsen af et attraktivt arbejdsmiljø. Der er i arbejdet med fremme af den nye digitale signatur (NemID) for bedre at kunne understøtte og rådgive Greves borgere på området. Arbejdet har lænet sig op ad den nationale kampagne og er en væsentlig brik i arbejdet med at øge antallet og brugen af digitale selvbetjeningsløsninger. Endvidere er der i løbet af året opbygget en ny hjemmeside ( der blev tilgængelig i starten af Den nye hjemmeside skal forenkle borgernes adgang til relevant og opdateret information. Innovation er en metode til at finde nye løsninger på de udfordringer, som kommunerne står overfor i de kommende år. I Greve Kommune er der i uddannet seksten innovatører. De har fået redskaber og lært metoder til at drive innovative processer, der kan skabe nye og anderledes løsninger til glæde og gavn for borgere og medarbejdere. I forbindelse med uddannelsen blev der konkret arbejdet med fire udfordringer fra Greve Kommunes hverdag. De fire udfordringer og de innovative koncepter, der er arbejdet med i uddannelsen, indgår i aftalestyringen for Ligeledes vil der for at fastholde innovatørernes kompetencer og bruge dem bedst muligt blive oprettet et innovationsnetværk. Endelig etableres der i 2011 et forløb omkring øget brug af fundraising, bl.a. for at kunne finansiere nogle af de forretningsmæssige investeringer. På medarbejdersiden er der i under overskriften Trivsel arbejdet med forebyggelse af stress, dels for at øge medarbejdernes trivsel og dels for at nedbringe det stressbetingede sygefravær. Efter at 16 arbejdspladser fra forskellige områder i kommunen med succes har testet pilotprojektet B4 stress-teams, er det besluttet, at det nu rulles ud, som et tilbud til alle arbejdspladser. Endvidere er der arbejdet med at etablere en HR-strategi, som skal sætte retning på de kommende års tværgående HR indsatser. Der er på nuværende tidspunkt sat en ramme og udarbejdet forslag til pejlemærker for HR strategien. Arbejdet fortsætter i 2011.

3 SPECIFIKKE BEMÆRKNINGER Budgetområde 1.01 ØKONOMI- OG PLANUDVALGET Beskrivelse af område 1.01 Administration Budgetområdet 1.01 Administration omfatter udgifter til rådhusets administration, der udfører sagsbehandling for kommunens borgere samt servicerer Byrådet, Direktionen og kommunens decentrale institutioner. Derudover rummer området indtægter og udgifter til administrationsbygninger, kommunale kontingenter, driftssikring af boligbyggeri m.v. Økonomi - så meget koster område 1.01 Administration Oprindeligt Overførsler og omplaceringer Tillægsbevillinger Regnskab overført til 2011 Udgifter Indtægter Netto = udgifter, + = indtægter. Beløb i kr. Afvigelsesbemærkninger Korrektioner i forhold til oprindeligt Budget Det oprindelige for var på 206,1 mio. kr. I løbet af året er der givet tillægsbevillinger på 3,2 mio. kr. Tillægsbevillingerne er givet til dækning af forventede merudgifter som følge af reviderede skøn over aktiviteten, og dels til konkrete formål. De væsentligste tillægsbevillinger er givet til følgende formål: Merforbrug på 1,8 mio. kr. på byggesagsgebyrer Merforbrug på 0,5 mio. kr. på opkrævningsgebyrer Merforbrug på 0,3 mio. kr. til juridisk bistand Mindreforbrug på 0,1 mio. kr. til gebyr vedr. Byagerlunden Merforbrug på 0,1 mio. kr. til finansiering af mellemarkiv i region Sjælland Merforbrug på 0,3 mio. kr. til effektivisering af opgaven med mellemkommunale betalinger Mindreforbrug på 0,4 mio. kr. til tjenestemandspension Årsregnskab sammenholdt med korrigeret Budget Regnskabet viser et forbrug på 216,0 mio. kr. mod et korrigeret på 221,7 mio. kr. Det svarer til et mindreforbrug på området på 5,7 mio. kr. eller 2,6%. Nettomindreforbruget er sammensat af såvel mersom mindreforbrug på en række områder.

4 SPECIFIKKE BEMÆRKNINGER Budgetområde 1.01 De væsentligste afvigelser mellem regnskab og korrigeret er følgende: Merindtægt på 1,2 mio. kr. på byggesagsgebyr Merforbrug på 0,5 mio. kr. på administrationsbygningen Mindreforbrug på 0,8 mio. kr. til porto Merindtægt på 0,2 mio. kr. vedr. diverse indtægter/udgifter Merindtægter på 0,2 mio. kr. vedr. diverse gebyrer og administrationsbidrag Byggesagsgebyr På baggrund af den fortsatte stilstand i byggeriet blev tet i juni nedjusteret. En lovændring, som betyder, at der efter den 1. januar 2011 skal opkræves moms af salg af grunde og bygninger, har imidlertid betydet, at et stort antal bygherrer har søgt om byggetilladelse i efteråret, så de har kunnet sælge inden 1. januar efter de regler der var gældende for. Herved blev indtægten fra byggesagsgebyrerne 1,2 mio. kr. større i forhold til det korrigerede på 2,7 mio.kr. Administrationsbygningen Merforbruget på 0,5 mio. kr. skyldes: udgifter til det lovpligtige el-eftersyn ifølge "Bekendtgørelse om kontrol af elektriske installationer. Eftersynet har resulteret i en række forhold, der skulle udbedres før kommunen kunne modtage en El-sikkerhedsattest. Eftersynet gennemføres hver 2. år. Greve Brandvæsen har ved det årlige lovpligtige brandeftersyn udstedt en række krav, som efterfølgende er udbedret. Porto Rådhuset ændrede i sin primære postforsendelsesmetode til at være B-breve og ikke A-breve. Denne ændring har medført, at portokontoen har haft et mindreforbrug på 0,8 mio. kr. i forhold til korrigeret på 2,5 mio. kr. Diverse indtægter/udgifter Greve Kommune modtog ultimo en rentekompensation på 0,2 mio. kr., der ikke var forudsat i tet. Gebyrer og Administrationsbidrag Der har ikke været teret indtægt for administration af opkrævning af skorstensfejerbidrag over ejendomsskattebilletten. Administrationsbidraget udgør 5 % af skorstensfejerbidraget, svarende til 0,1 mio. kr. Den resterende merindtægt på 0,1 mio. kr. er primært gebyrer for sygesikringsbeviser. Budgetoverførsler fra til 2011 Der er på området overført i alt 2,8 mio. kr. fra til 2011 efter Greve Kommunes overførselsregler. Beløbet er fordelt med 2,3 mio. kr. til overførsler efter reglerne om Én pose penge samt 0,5 mio. kr. til formålsbestemte overførsler, som Byrådet har godkendt. Én pose penge overførsler: Beløb i kr. Samlet for administrationen I alt 2.842

5 SPECIFIKKE BEMÆRKNINGER Budgetområde 1.01 Formålsbestemte overførsler: Satspuljemidler Driftsomkostninger lønprojekt Projektuddannelsen Lederuddannelsen Akut Arbejdsmiljøuddannelse Centerchefløn Beløb i kr I alt = mindreforbrug/merindtægt i, -= merforbrug/mindreindtægt i. Opfølgning på fokusområder og bemærkninger fra Budget Fokusområde Den centrale administration spiller en central rolle i udmøntningen af de 3 strategier i Direktionens strategiplan. For hver strategi er der en række fokusområder, der også berører den centrale administration. I det følgende er anført nogle af de fokusområder, der i havde betydning for den centrale administration. Videreudvikling af dokumentationen af kommunens ydelser Et af hovedpunkterne inden for den første strategi i Direktionens strategiplan vil være at sikre den tilstrækkelige dokumentation for kommunens leverance af god og relevant kvalitet til borgerne. Der udfoldes fra central side store bestræbelser på at forenkle dokumentationskravene gennem kampagner om afbureaukratisering o.l. På den anden side er dokumentationen en nødvendighed for at kunne fortælle borgere og politikere om kommunens opfyldelse af sine kvalitetsstandarder. Greve Kommune skal finde balancen mellem disse yderpunkter, og her vil den centrale administration skulle spille en central rolle. Et andet hovedpunkt heri vil være at udvikle kommunens service indenfor kommunens gældende økonomiske rammer. Greve Kommunes økonomi befinder sig i et krydspres mellem drifts- og anlægsudgifterne og de løbende indtægter fra skatter, tilskud m.v. Indtægtssiden kan ikke længere følge med til at finansiere udgiftssiden. Det kræver nytænkning i tilrettelæggelsen af opgaveløsningen. Det vil være den centrale administrations opgave at medvirke til at effektivisere opgaveløsningen i alle områder af kommunens virksomhed. I den sammenhæng skal det tillige overvejes, om fordelingen af hvilke pligter og rettigheder, der påhviler kommunen, og hvad der påhviler borgeren selv, kan fornyes. Opfølgning Som led i Direktionens strategiplan er der gennemført en række projekter, som er med til at skabe gennemskuelighed i kommunens service og effektivisere opgaveløsningen i kommunens virksomhed. Eksempelvis kan nævnes følgende projekter: Udvikling af kvalitetsstyringskoncept i dagtilbud, som er med til at synliggøre servicen og udviklingspotentialer på dagtilbudsområdet; Kapacitetstilpasning på skoleområdet med det formål, at tilpasse antallet af skoler i forhold til elevtal; Gennemførelse af LEAN blandt administrative rådgivere i Børn & Familier for at effektivisere betaling af regninger; Styrke koordinering i komplekse borgersager, så borgere med flere problemstillinger bedre kan profitere af de forskellige tilbud i kommunen. Tilpasning af den administrative organisation i Projekt Èn Virksomhed blev implementeret i januar 2007 for at styrke det strategiske arbejde og helhedstankegangen. Én Virksomhed skal fremme disse mål med henblik på at skabe en mere sammenhængende og kvalificeret servicering af det politiske niveau, organisationen og borgerne/brugerne. Desuden blev projektet iværksat for at ruste kommunen til de store udfordringer, som alle landets kommuner stod overfor i 2007, herunder stigende økonomisk pres og overtagelse af nye ansvarsområder, institutioner og medarbejdere som led i kommunalreformen.

6 SPECIFIKKE BEMÆRKNINGER Budgetområde 1.01 I efteråret 2008 har der været gennemført en evaluering, der blev præsenteret i foråret Endvidere har der i forbindelse med tet for været rejst et ønske om en tilpasning af organisationen med afsæt i evalueringen. Direktionen besluttede på den baggrund at gennemføre en optimering af den eksisterende organisation med afsæt i principperne for Én Virksomhed og de 7 værdier. Den nuværende organisation består derfor af en Direktion med 4 direktører og 11 centre med tilhørende institutioner. De 11 centre er fordelt på 8 fagcentre og 3 fællescentre. Overordnet skal organisationsændringen sikre en optimering af organisationen, som skaber en mere helhedsorienteret og sammenhængende opgaveløsning i forhold til borgerne, blandt andet ved at: 1) Styrke samarbejdet på tværs af organisationen og dermed den tværfaglige opgavevaretagelse, herunder stærkere involvering og inddragelse af de mange faglige kompetencer i organisationen. 2) Etablere mere effektive og sammenhængende forretningsgange. 3) Skabe højere grad af entydighed og forenkling i planlægning og opfølgning i forhold til opgavevaretagelsen, herunder styrke planlægningen af de mange opgave- og indsatsområder og opfølgningen i relation til disse. 4) Skabe større organisatorisk bæredygtighed i de enkelte centre, så der ikke opstår sårbarhed i forhold til ressourcer og faglighed. 5) Styrke og understøtte relationen, forberedelsen og opfølgningen i forhold til fagudvalg og byråd. 6) Fastholde det opgavemæssige og faglige fokus samt de klare faglige profiler i forhold til borgere og samarbejdspartere. Her ud over vil der fortsat være fokus på effektivisering gennem mere digitalisering dvs. større selvbetjening fra borgernes side og større anvendelse af digitale løsninger i alle typer af kommunale opgaver (på institutioner og rådhus, herunder i betjeningen af politikere). Desuden vil det være muligt at se på, om nuværende styreformer (bl.a. aftalestyring og én pose penge princippet) kan effektiviseres, uden at det går ud over den kommunale målopfyldelse og synliggørelse heraf. Den centrale administration har i skullet medvirke til at afdække disse effektiviseringsmuligheder og evt. at implementere dem i organisationen. Opfølgning Den nye organisation med 4 direktører og 11 centre blev indført 1. januar. Den 21. marts 2011 blev der afviklet et temamøde mellem Direktionen og MED-formandsskaberne med det formål, at følge op på baggrunden for at optimere organisationen. Temamødet tog udgangspunkt i succeskriterier for optimering af organisationen suppleret med nogle mere fremadrettede temaer. Efterfølgende vil Direktionen vurdere, om der skal foretages yderligere tilpasninger af organisationen. Rekruttering, sygefravær og trivsel Ændringen af konjunkturerne på arbejdsmarkedet har betydet, at kommunens rekrutteringsmuligheder generelt er blevet bedre i løbet af det seneste års tid. Dette ændrer imidlertid ikke ved, at det er en væsentlig opgave for administrationen at sikre grundlaget for fortsat at kunne rekruttere bedst muligt. Der skal således laves en målrettet indsats for både at kunne tiltrække og fastholde tilstrækkelig og kompetent arbejdskraft, for på den måde at sikre den bedst mulige og mest effektive opgaveløsning i kommunen.

7 SPECIFIKKE BEMÆRKNINGER Budgetområde 1.01 Et centralt forhold vil være en fortsættelse af udviklingen af kommunens ledere gennem større fokusering på ledernes funktion som personaleleder. Det vil ske både i form af tilbud om lederuddannelse og gennem fortsat evaluering af lederne i det personalepolitiske regnskab. Større trivsel, mindre sygefravær og færre arbejdsskader på den enkelte arbejdsplads er et andet centralt fokusområde. Trivslen måles fortsat via personalepolitisk regnskab, arbejdspladsvurdering o.lign. Formålet er at opnå en fortsat forbedring af arbejdsvilkårene, hvilket skal ske i et tæt samarbejde med MED-organisationen. Opfølgning Der er i arbejdet med at fastlægge Greve Kommunes HR-strategi, som vil være med til at danne en vigtig ramme og retning for det samlede arbejde med at tiltrække, fastlægge, udvikle og afvikle medarbejdere. Strategien forelægges politisk i første halvår af I er der gennemført ledelsesevaluering for halvdelen af alle ledere i Greve Kommune. I første halvdel af 2011 ledelsesevalueres den resterende del af lederne. Evalueringerne udmønter sig i kompetenceudviklingsplan for den enkelte leder. Tilbuddene om formel lederuddannelse fortsætter. I alt har 54 ledere i 2009 og deltaget på førleder-, diplom- eller master-uddannelse. Hoved-MED har i i samarbejde med Center for HR & Personale udviklet en ny trivselsmålingsmetode, der kombinerer arbejdspladsvurdering og trivselsmåling. Målingen gennemføres i Budgetbemærkning Direktionen anmodes om halvårligt at følge op på, hvorvidt den forretningsmæssige investering vedr. inddrivelse af kommunale tilgodehavender (forslag ) udvikler sig som forudsat i forslaget, dvs. hvorvidt investeringen med opnormering med én medarbejder i Servicecentret giver det forventede afkast i form af inddrivelse af flere kommunale tilgodehavender. Opfølgning Byrådet besluttede i 2009, at den intensiverede indsats på gamle restancer skulle inddrive 1,7 mio. kr. om året. I har indsatsen opnået indtægter for 6,7 mio. kr. Restanceopgørelsen viser, at Greve Kommunes samlede restancer jfr. beholdningsoversigten i perioden 1. januar til 31.december er faldet fra 117 mio. til 104,1 mio. kr. svarende til en reducering på 12,9 mio. kr. i den samlede restancemasse. Halvdelen af reduktionen tilgår kassen og den anden halvdel udgør afskrivning af tilgodehavender. Set i forhold til statusbalancen er der et udsving på 6,7 mio. kr., som skyldes at indtægter fra mediekonti på opgørelsestidspunktet ikke er medtaget i beholdningsoversigten.

8 SPECIFIKKE BEMÆRKNINGER Budgetområde 1.02 ØKONOMI- OG PLANUDVALGET Beskrivelse af område 1.02 Byråd, kommissioner og valg Budgetområdet 1.02 Byråd, kommissioner og valg omfatter udgifter og indtægter, der dækker Byrådets aktiviteter, aktiviteter vedrørende kommissioner og nævn samt afholdelse af folketings- og kommunalvalg. Økonomi - så meget koster område 1.02 Byråd, kommissioner og valg Oprindeligt Overførsler og omplaceringer Tillægsbevillinger Regnskab overført til 2011 Udgifter Indtægter Netto = udgifter, + = indtægter. Beløb i kr. Afvigelsesbemærkninger Korrektioner i forhold til oprindeligt Budget Det oprindelige for var på 6,6 mio. kr. I løbet af året er der givet tillægsbevillinger på 0,1 mio. kr. Tillægsbevillingen er givet til dækning af merforbrug på valg. Årsregnskab sammenholdt med korrigeret Budget Regnskabet viser et forbrug på 6,3 mio. kr. mod et korrigeret på 6,8 mio. kr. Det svarer til et mindreforbrug på området på 0,5 mio. kr. eller 7,9 %. Nettomindreforbruget er sammensat af såvel mersom mindreforbrug på en række områder. Byråd, Kommissioner og valg Mindreforbruget på 0,5 mio. kr. skyldes hovedsagligt et mindreforbrug på vederlag til byrådsmedlemmer, pension til borgmester samt et mindre forbrug på Én pose penge området for Byråd og udvalg. Budgetoverførsler fra til 2011 Der er på området overført i alt 0,1 mio. kr. fra til 2011 efter Greve Kommunes overførselsregler. Beløbet er fordelt med 0,1 mio. kr. til overførsler efter reglerne om Én pose penge samt 0 mio. kr. til formålsbestemte overførsler, som Byrådet har godkendt. Én pose penge overførsler: Beløb i kr. Drifts for udvalgene 69 Klima og Energi udvalg 71 UG Greve Nord udvalg 26 I alt 166

9 SPECIFIKKE BEMÆRKNINGER Budgetområde 1.03 ØKONOMI- OG PLANUDVALGET Beskrivelse af område 1.03 Tværgående områder Budgetområdet 1.03 Tværgående områder omfatter udgifter til tværgående opgaver som forsikring, risikostyring, skadesdækning ved selvforsikring, leasingafgift, rengøring i henhold til foretagen udlicitering, udviklingspulje, barselsfond og tværgående lønpuljer. Økonomi - så meget koster område 1.03 Tværgående områder Oprindeligt Overførsler og omplaceringer Tillægsbevillinger Regnskab overført til 2011 Udgifter Indtægter Netto = udgifter, + = indtægter. Beløb i kr. Afvigelsesbemærkninger Korrektioner i forhold til oprindeligt Budget Det oprindelige for var på 68,2 mio. kr. I løbet af året er der givet tillægsbevillinger på 33,6 mio. kr. i mindreforbrug.tillægsbevillingerne er givet til dækning af forventede mindreudgifter som følge af reviderede skøn over aktiviteten, og dels til konkrete formål. Tillægsbevillingerne er givet til følgende formål: Mindreforbrug på 3,0 mio. kr. på centrale lønpuljer Merforbrug på 5,0 mio.kr. til bedre økonomistyring Merforbrug på 4,8 mio. kr. til samlede effektiviseringer Mindreforbrug på 38,5 mio. kr. til indefrysninger Årsregnskab sammenholdt med korrigeret Budget Regnskabet viser et forbrug på 44,9 mio. kr. mod et korrigeret på 56,4 mio. kr. Det svarer til et mindreforbrug på området på 11,5 mio. kr. eller 20,3%. Mindreforbruget er sammensat af såvel mersom mindreforbrug på en række områder. De væsentligste afvigelser mellem regnskab og korrigeret er følgende: Mindreforbrug på 8,9 mio. kr. på forsikring og risikostyring Mindreforbrug på 0,9 mio. kr. på udviklingspuljen Forsikring og risikostyring Mindreforbruget udgør i alt 8,9 mio. kr. i forhold til korrigeret på 17,0 mio. kr. for.

10 SPECIFIKKE BEMÆRKNINGER Budgetområde 1.03 Mindreforbruget kan primært opgøres således: Mio. kr. Risikostyring 0,379 Forsikringspræmier 0,228 Skader med dækning 0,188 Selvforsikrede skader Arbejdsskader 6,025 Gladskader 0,590 Motorskader 0,661 Brand mv 0,648 Generelt ansvar 0,211 Totalt 8,930 Udviklingspuljen Mindreforbruget udgør 0,9 mio. kr. Der er for udviklingspuljen ansøgt om overførsel af mindreforbruget for, da der bl.a. er disponeret over beløbet i 2011 til finansiering af udgift til KMD for at opdatere BBR-registeret. Budgetoverførsler fra til 2011 Der er på området overført i alt 2,1 mio. kr. fra til 2011 efter Greve Kommunes overførselsregler. Beløbet er fordelt med 0 mio. kr. til overførsler efter reglerne om Én pose penge samt 2,1 mio. kr. til formålsbestemte overførsler, som Byrådet har godkendt. Formålsbestemte overførsler: Trepartsmidler lederuddannelse Trepartsmidler Trepartsmidler senior Udviklingspuljen Ny hjemmeside Beløb i kr I alt 2,122 + = mindreforbrug/merindtægt i, -= merforbrug/mindreindtægt i.

11 SPECIFIKKE BEMÆRKNINGER Budgetområde 7.01 BEREDSKABSKOMMISSIONEN Beskrivelse af område 7.01 Beredskabet Greve Brandvæsen varetager på vegne af Greve Kommune og Beredskabskommissionen i Greve de opgaver, som efter Beredskabsloven påhviler det kommunale redningsberedskab. Det kommunale redningsberedskab skal kunne yde en forsvarlig indsats mod skader på personer, ejendomme og miljøet ved ulykker og katastrofer, herunder krigshandlinger. Primært drejer det sig om brandslukning, akut miljøindsats, brandteknisk byggesagsbehandling, brandsyn, beredskabsplanlægning, skorstensfejning, administration, uddannelse af frivillige og kurser i elementær brandbekæmpelse og førstehjælp for kommunale medarbejdere og skolebørn, tilsyn med opfyldelse af Falck aftaler samt drift af kommunens krisestyringscenter og det statslige støttepunkt i Greve. Derudover har flere beredskabsmæssige opgaver gennem de senere år været forårsaget af vejrfænomener, herunder oversvømmelser. Økonomi - så meget koster område 7.01 Beredskabet Oprindeligt Overførsler og omplaceringer Tillægsbevillinger Regnskab overført til 2011 Udgifter Indtægter Netto = udgifter, + = indtægter. Beløb i kr. Afvigelsesbemærkninger Korrektioner i forhold til oprindeligt Budget Det oprindelige for var på 13,3 mio. kr. I løbet af året er der givet tillægsbevillinger på 0,1 mio. kr. Årsregnskab sammenholdt med korrigeret Budget Regnskabet viser et forbrug på 13,7 mio. kr. mod et korrigeret på 14,3 mio. kr. Det svarer til et mindreforbrug på området på 0,6 mio. kr. Nettomindreforbruget er sammensat af beløb fra den samlede pulje til SINE projektet og beløb fra Falck A/S i forbindelse med implementeringen af reduceret brandkontrakt medio. Budgetoverførsler fra til 2011 Der er på området overført i alt 0,6 mio. kr. fra til 2011 efter Greve Kommunes overførselsregler. Beløbet er fordelt med 0 mio. kr. til overførsler efter reglerne om Én pose penge samt 0,6 mio. kr. til formålsbestemte overførsler, som Byrådet har godkendt.

12 SPECIFIKKE BEMÆRKNINGER Budgetområde 7.01 Formålsbestemte overførsler: Sine Car PC Opbygning ISL bil Hjertestartere Beløb i kr I alt = mindreforbrug/merindtægt i, -= merforbrug/mindreindtægt i. Særlige regnskabsoplysninger på området Greve Brandvæsen blev i forliget pålagt en reduktion på 7 % af Brandkontraktens værdi med halvårsvirkning i. Reduktionerne er gennemført med virkning fra 1. juli og har indebåret: Tilpasning af deltidsområdet fra 27 til 18 deltidsbrandfolk Revideret udrykningskoncept tilpasning af førsteudrykningen Forlængelse af kontraktperioden til 31. december 2016 Reduktion og erstatning af kombinationskøretøj til fordel for miljøtrailer Reduktion af udviklingspuljen Opfølgning på fokusområder og bemærkninger fra Budget Fokusområder Indførelse af SINE det nye fælles beredskabskommunikationssystem. Opfølgning SINE radioterminaldelen og udrulningen af SINE radionettet er gennemført planmæssigt. De nye håndholdte SINE radioterminaler til kommunikation på skadesstederne er taget i brug og har afløst de hidtidige analoge skadesstedsradioer. Der er opnået en mærkbar kvalitetsgevinst ved de nye terminaler. Anderledes er det gået med SINE kontrolrumsdelen. Firmaet, som skulle levere software til kontrolrummene, har ikke leveret som fastsat af Rigspolitiet, og der er indgået et statsligt forlig som indebærer, at der forventeligt skal gennemføres et nyt statsligt udbud af kontrolrumssoftware leverancen. Kommunerne er derfor stillet frit med hensyn til at indgå aftaler om midlertidige kontrolrumsløsninger. Greve Brandvæsen har indledt dialog med Falck A/S om en midlertidig SINE kontrolrumsløsning, som ventes at være på plads på Falck vagtcentral i Holbæk med virkning fra 1. juli Greve Brandvæsen har benyttet ventetiden til at afprøve forskellige typer SINE BrandGis løsninger (Fastmonterede SINE vognterminaler til navigation mv.), der vil sætte Brandvæsenet i stand til at leve op til de minimumskrav, som fremgår af vejledningen til SINE bekendtgørelsen. Fokusområder Helhedsorienteret Beredskabsplanlægning Udmøntning af Beredskabsplanen. Opfølgning Beredskabsplanens niveau I indeholder de generelle retningslinjer for kommunens samlede beredskab, herunder for sundhedsberedskabet. I forbindelse med implementering af planen er der udarbejdet sektorberedskabsplaner (niveau 2) for Nødforsyning med Rent drikkevand, Strandsanering, Oversvømmelse, Voldelig indtrængen på skoler samt Indkvartering og forplejning.

13 SPECIFIKKE BEMÆRKNINGER Budgetområde 7.01 Den planlagte dilemmaøvelse med Greve Forsyning om oversvømmelser blev afløst af en realhændelse med ekstrem nedbør i august, hvor sektorberedskabsplanen for oversvømmelse blev afprøvet. Planen er siden revideret med udgangspunkt i de indvundne erfaringer. Der er afholdt vandkoordineringsmøde med kommunens private vandværker om en ny fælles Beredskabsplan VandRisk som vandværkerne har benyttet som udgangspunkt for opdatering af egne beredskabsplaner. Enkelte vandværker har desuden indført SMS service i forhold til borgerne. Der er indledt dialog med Beredskabskommissionen om fastlæggelse af rammebetingelserne for Beredskabet i form af en beredskabspolitik i light udgave som kan danne udgangspunkt for den kommende revision af kommunens Risikobaserede Dimensionering inden udløbet af indeværende byrådsperiode. Beredskabet indgår i samarbejde med kommunens planafdeling i arbejdet med projekteringen af den kommende togbane mellem København og Ringsted samt den videre udbygning af Køge Bugt Motorvejen sydpå fra afkørsel 29. Fokusområder Kursusvirksomhed brandbekæmpelse og førstehjælp m.v. Opfølgning Greve Brandvæsen har udvidet sine kursusaktiviteter og tilbyder nu kurser indenfor førstehjælp, hjertestartere, brandbekæmpelse samt hjælperøgdykkere m.v. til andre end kommunens ansatte. Der er i samarbejde med et eksternt firma udarbejdet og trykt en folder, som beskriver kursusvirksomheden og indholdet af brandvæsenets kursustilbud. Folderen indgår i brandvæsenets markedsføring af kursustilbudene og er blandt andet tilgængelig på brandvæsenets hjemmeside Kursusaktiviteterne er modulopbygget og kan tilrettelægges så de matcher kundens behov, ligesom kurserne kan afholdes, hvor og hvornår kunden måtte ønske det. Der er indledt samarbejde med Greve UngdomsCenter om at tilbyde alle elever i kommunens klasser undervisning i førstehjælp. Ca. 300 elever tog imod dette tilbud i. Undervisningen i førstehjælp er obligatorisk i forbindelse med de unges erhvervelse af knallertkørekort. Tilbuddet fortsætter i Fokusområder Digitalisering af mødeplaner og forholdsordre. Opfølgning Beredskabskommissionen ønsker en styrkelse af beredskabets forebyggende indsats ved, at lederne af indsatsmandskabet sikres adgang til plandata (nøglebokse, kontaktpersoner, bygningstegninger m.v.), så de har det bedst mulige overblik til at håndtere de hændelser, som potentielt kan opstå på kendte risikoobjekter i Greve Kommune. Der er udarbejdet 147 nye digitale forholdsordre og mødeplaner som er placeret i inspektørvognen og i automobilsprøjten. Eftersom der fortsat udestår typevalg af ny SINE BrandGis løsning forventes den fuldt integrerede digitale løsning først at falde helt på plads medio De foreløbige erfaringer med Test af ny SINE BrandGis løsning har ikke været uproblematiske. Der må derfor forudses en del Trailand Error forsøg mellem Falck midlertidige SINE vagtcentral i Holbæk, SINE BrandGis leverandøren og lederne på stationen. Fokusområder Den gode indsats organisationshåndbog.

14 SPECIFIKKE BEMÆRKNINGER Budgetområde 7.01 Opfølgning Beredskabskommissionen ønsker, at der sættes fokus på kvalitet og den gode indsats. Arbejdet med at kortlægge den gode indsats udspringer som oftest i refleksion over egen praksis samt indhentning af erfaringer fra lignende organisationer. Greve Brandvæsen har i løbet af udarbejdet en organisationshåndbog for Greve Brandvæsen, som indeholder en detaljeret beskrivelse af opgavesæt, organisering og forretningsgange knyttet til beredskabets kernevirksomhed. I arbejdet med håndbogen er der foretaget et serviceeftersyn af brandvæsenets målsætninger, mission samt værdier med henblik på at undersøge mulighederne for en endnu bedre udnyttelse af ressourcerne, bedre service og en mere velovervejet praksis set i forhold til fremtidens beredskab. Der er trukket på tilsvarende erfaringer fra Købehavns Brandvæsen samt Odense Brandvæsen. Greve Brandvæsen har valgt at anvende Excellence Modellen som ledelsesmodel. Excellence modellen er et værktøj til løbende evaluering af organisationen og til at skabe sammenhæng mellem strategi og resultater med udgangspunkt i de udfordringer, som virksomheden står overfor eller med andre ord, at skabe sammenhæng mellem ord og handling. Som resultat af arbejdet er der desuden indgået en ny samarbejdsaftale mellem Greve Kommune og Beredskabsforbundet, Kreds Greve om fremtidens frivilliganvendelse.

15 SPECIFIKKE BEMÆRKNINGER Budgetområde 9.01 ØKONOMI- OG PLANUDVALGET Beskrivelse af område 9.01 Renter Budgetområdet 9.01 Renter omfatter renteindtægter og -udgifter vedrørende kommunens likvide aktiver, tilgodehavender og gæld. Økonomi - så meget koster område 9.01 Renter Budgetområde Oprindeligt Overførsler og omplaceringer Tillægsbevillinger Regnskab l overført til 2011 Udgifter Indtægter Netto =udgifter, +=indtægter. Beløb i kr. Afvigelsesbemærkninger Korrektioner i forhold til oprindeligt Budget Det oprindelige for var en renteudgift på 5,2 mio. kr. I løbet af året er der givet tillægsbevillinger på 0,7 mio. kr. Tillægsbevillingerne er givet til dækning af forventede merindtægter til konkrete formål. Tillægsbevillingerne er givet til følgende formål: Rentekompensation fra KommuneKredit og nedsættelse af bidrag merindtægt på 0,7 mio. kr. Årsregnskab sammenholdt med korrigeret Budget Beløb i kr. Regnskab til korrigeret Renter af likvide aktiver Renter af kortfristede tilgodehavender Renter af langfristede tilgodehavender Renter af kortfristet gæld Renter af langfristet gæld Netto =udgifter, +=indtægter. Beløb i kr. Regnskabet viser en nettoindtægt på 1,5 mio. kr. mod et korrigeret netto på -4,5 mio. kr. Det svarer til en merindtægt på området på 6,1 mio. kr.

16 SPECIFIKKE BEMÆRKNINGER Budgetområde 9.01 Renter af likvide aktiver Greve kommune har haft en nettorenteindtægt på likvide aktiver 11,4 mio. kr., hvilket overstiger de terede nettorenteindtægter på 10,0 mio. kr. med 1,4 mio. kr. Kommunens kassebeholdning har været lavere end forventet. Omvendt har renteafkastet været mere fordelagtigt over året end forventet ved lægningstidspunktet. Renter af kortfristede tilgodehavender Den store renteudgift på netto 1,2 mio. kr. udgør renter vedrørende tilbagebetaling af for meget opkrævet grundskyld i årene Renter af langfristede tilgodehavender Kommunen har haft renteindtægter på 1,4 mio. kr., merindtægten skyldes, at der ikke er teret med renteindtægter til bl.a. lån til betaling af ejendomsskatter mv. Renter af kortfristet gæld Posten omfatter renter af gæld til staten og anden kortfristet gæld i øvrigt. Kommunens udgift hertil har været lavere end forventet. Renter af langfristet gæld Renter af langfristet gæld vedrører renteudgifter til kommunens gæld optaget i KommuneKredit og pengeinstitutter samt vedrørende indgåede swapaftaler. Kommunens regnskab viser renteudgifter på 10,0 mio. kr. mod forventet 14,8 mio. kr. Der har således været en afvigelse på 4,8 mio. kr. Dette skyldes primært et meget lavt renteniveau, hvilket har resulteret i betydelige rentebesparelser.

17 SPECIFIKKE BEMÆRKNINGER Budgetområde 9.02 ØKONOMI- OG PLANUDVALGET Beskrivelse af område 9.02 Finansforskydning og finansiering Budgetområdet 9.02 Finansforskydning og finansiering omfatter udgifter til forskydninger i finansielle aktiver, afdrag på lån og lånoptagelse. Budgetområde 9.02 er karakteriseret ved, at mange poster ikke er lagte. Området vil derfor altid give et stort udsving i forhold til det oprindelige. Mellemregningskonti er eksempelvis et område, der ikke teres. Økonomi - så meget koster område 9.02 Finansforskydninger og finansiering Oprindeligt Overførsler og omplaceringer Tillægsbevilliger Korrigret Regnkab Afvigeser overført til 2011 Tilgodehavender / aktiver Gæld / passiver Netto = forøgelse af gæld /nedbringelse af tilgodehavender, + = forøgelse af tilgodehavender/nedbringelse af gæld. Beløb i kr. Afvigelsesbemærkninger Korrektioner i forhold til oprindeligt Budget I det oprindelige for var teret med et samlet underskud på 95,1 mio. kr. som skulle finansieres ved en nettoforøgelse af gælden på 50,6 mio. kr. og forskydninger og kassetræk på hhv. 6,0 mio. kr. og 38,5 mio. kr. I løbet af året er der givet tillægsbevillinger på netto 0,4 mio. kr. Årsregnskab sammenholdt med korrigeret Regnskabet viser et samlet underskud på 52,0 mio. kr. mod et korrigeret på 148,2 mio. kr. Underskuddet er finansieret ved låneoptagelse på 46,4 mio. kr., finansforskydninger udgør 128,6 mio. kr. og resulterer derfor i et kassetræk på 134,2 mio. kr. Kommunens likvide beholdning Kommunens kassebeholdning var ved årets start 166,9 mio. kr. Ved årets udgang udgør kassebeholdningen 34,8 mio. kr. I årets løb er der således trukket 132,1 mio. kr. på kassebeholdningen mod et forventet træk på kassen på 38,5 mio. kr. Korrigeres dette for diverse periodeforskydninger, herunder refusioner, vil ultimobeholdningen udgøre ca. 122 mio. kr. Kassebeholdningen ved årets udgang er ikke udtryk for, hvor mange penge kommunen fysisk har at arbejde med i løbet at året. Den gennemsnitlige kassebeholdning er væsentlig større. Opgjort efter kassekreditreglen er den løbende gennemsnitlige kassebeholdning ca. 211,0 mio. kr. pr

18 SPECIFIKKE BEMÆRKNINGER Budgetområde 9.02 Væsentlige forklaringer på udviklingen af Greve Kommunes kassebeholdning: Driftsregnskabsresultat Lånoptagelse Afdrag på lån Finansielle forskydninger I alt -= kassetræk, += forøgelse af kassen -52,0 mio. kr. 67,2 mio. kr. -20,8 mio. kr ,6 mio. kr ,2 mio. kr. Det skal bemærkes, at der hvert år sker regulering af obligationsbeholdningen pr , som reguleres på status. I betyder det en kursgevinst på 2,2 mio. kr. Herefter udgør det reelle træk på ultimobeholdningen 132 mio. kr. Den likvide beholdning placeres i henholdsvis kontanter og obligationer. Kommunen har indgået kapitalforvaltningsaftaler med henblik på at pleje kommunens likvide formue bedst muligt. Aftalerne omfatter kapitalforvaltning af obligationsbeholdningerne tilhørende henholdsvis kommunekassen og Nældebjergdepotet. Kortfristede tilgodehavender De kortfristede tilgodehavender omfatter følgende områder med følgende viste forskydninger i året: Forskydninger i tilgodehavender i betalingskontrol Forskydninger i andre tilgodehavender (indtægtsrestancer) Forskydninger mellem årene Mellemværende med selvejende institutioner I alt -= nedbringelse af tilgodehavende, += forøgelse af tilgodehavende -19,6 mio. kr. 0,5 mio. kr. 140,2 mio. kr. 16,2 mio. kr. 137,3 mio. kr. De store forskydninger på kortfristede tilgodehavender skyldes især forskydninger på betalingsstrømmen på statslige refusioner. Langfristede tilgodehavender De langfristede tilgodehavender omfatter følgende områder med de viste forskydninger i året: Pantebreve, aktier og andelsbeviser Udlån til beboerindskud Andre langfristede udlån og tilgodehavender Deponerede beløb for lån mv. I alt -= nedbringelse af tilgodehavende, += forøgelse af tilgodehavende -6,3 mio. kr. 1,8 mio. kr. -7,5 mio. kr. -5,7 mio. kr. -17,7 mio. kr. Nedgangen i langfristede tilgodehavender skyldes bl.a. en udbetaling af kommunens indskud og rentetilskrivning heraf i HNG samt regulering af kommunens værdiandel hos interessenter, samt en nedgang i deponerede beløb for lån.

19 SPECIFIKKE BEMÆRKNINGER Budgetområde 9.02 Aktiver vedr. beløb til opkrævning for andre samt aktiver tilhørende fonds og legater mv. Aktiver vedrørende beløb til opkrævning for andre samt tilhørende fonds og legater m.v.omfatter følgende forskydninger i året. Opkrævning eller udbetaling for andre Fonds og legater m.v. I alt -= nedbringelse af tilgodehavende, += forøgelse af tilgodehavende -0,1 mio. kr. 1,6 mio. kr. 1,5 mio. kr. Passiver vedr. beløb til opkrævning for andre samt passiver tilhørende fonds og legater mv. Passiver vedrørende beløb til opkrævning for andre samt tilhørende fonds og legater m.v.omfatter følgende forskydninger i året. Opkrævning eller udbetaling for andre Fonds og legater m.v. I alt -= forøgelse af gæld, +=nedbringelse af gæld 0,1 mio. kr. -1,6 mio. kr. -1,5 mio. kr. Kortfristet gæld Den kortfristede gæld omfatter følgende områder med følgende forskydninger i året. Kortfristet gæld til staten Kortfristet gæld til pengeinstitutter Kortfristet gæld i øvrigt I alt -= forøgelse af gæld, +=nedbringelse af gæld -0,7 mio. kr. -15,6 mio. kr. 25,3 mio. kr. 9,0 mio. kr. Langfristet lånegæld Afdrag på kommunens gæld udgør 20,8 mio. kr. mod det korrigerede 18,8 mio. kr. Afdragene har således været 2,0 mio. kr. større, som skyldes ekstraordinært afdrag på et lån til Kommunekredit. Låneoptagelse Låneoptagelsen udgør 67,2 mio. kr. Ved tets vedtagelse forventedes en lånoptagelse på 69,3 mio. kr. Der er i årets løb givet en tillægsbevillinger til mindre lånoptagelse på netto 1,4 mio. kr. Nettobeløbet består i, at låneoptagelsen er reduceret med 34,9 mio. kr., svarende til at byggekreditten er flyttet fra låneoptagelse til finansforskydninger. Derudover er tet forøget, på baggrund af en beslutning, om at øge anlægsaktiviteten med 33,5 mio. kr. Regeringen og Dansk Folkeparti indgik aftale om at afsætte to lånepuljer på i alt 3 mia. kr. til anlægslån. Greve Kommune har i den forbindelse søgt Indenrigs- og Sundhedsministeriet om andel heraf til renovering af veje og stier og til kvalitetsfondsområderne (daginstitutioner, skoler, idrætsfaciliteter til primært børn og unge og ældreområdet). Låneoptagelsen er i overensstemmelse med kommunens låneramme i henhold til lånebekendtgørelsens bestemmelser og dispensationer tilstedt kommunen fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Swaparrangementer m.v. Kommunen har ultimo tre udestående swapaftaler. Disse swap-forretninger er som følger: 1 swap mellem variabel og fast CHF-rente 1 swap mellem variabel og fast rente i danske kroner 1 swap mellem variabel Euro rente og fast CHF rente

20 SPECIFIKKE BEMÆRKNINGER Budgetområde 9.02 Kommunens swapaftaler er alle indgået under hensyntagen til principperne i Greve Kommunes finansielle strategi vedrørende gældens fordeling på fast og variabel forrentning samt valuta.

21 SPECIFIKKE BEMÆRKNINGER Budgetområde 9.03 ØKONOMI- OG PLANUDVALGET Beskrivelse af område 9.03 Skatter og generelle tilskud På område 9.03 føres alle de tilskudsordninger, som kommunen modtager samt alle kommunens indtægter fra diverse skatter. I valgte kommunen statsgaranti. Tilskudsområdet omfatter primært bloktilskuddet, som kommunerne får i forhold til kommunens andel af det samlede betalingskommunefolketal. Hertil kommer særlige tilskud til børn, unge og ældre mv. Udlignings- og tilskudssystemet består af mange forskellige delordninger, hvoraf udligningen af det strukturelle over-/underskud er den primære. Det strukturelle over-/underskud beregnes som forskellen mellem en kommunes udgiftsbehov og beregnede skatteindtægter. Blandt skatteindtægterne er det indkomstskatten, grundskylden og selskabsskatterne, som er de vigtigste indkomstkilder i år. Økonomi - så meget koster område 9.03 Skatter og generelle tilskud Oprindeligt Overførsler og omplaceringer Tillægsbevillinger Regnskab overført til 2011 Udgifter Indtægter Netto =udgifter, +=indtægter. Beløb i kr. Afvigelsesbemærkninger Korrektioner i forhold til oprindeligt Budget Det oprindelige for var på 2.380,3 mio. kr. I løbet af året er der givet tillægsbevillinger på 8,3 mio. kr. Tillægsbevillingerne er givet til dækning af forventede merudgifter/merindtægter som følge af reviderede skøn over aktiviteten, og dels til konkrete formål. De væsentligste tillægsbevillinger er givet til følgende formål: Midtvejsreguleringen for gav kommunen en merindtægt på 11,4 mio. kr. Greve kommune er i af Skat blevet pålagt at tilbagebetale ca. 6,7 mio. kr. til grundejere, der har klaget til Skat over forkert beregnet grundskyld Tilskud til styrket kvalitet i ældreplejen gav kommunen en merindtægt på 2,1 mio. kr. Årsregnskab sammenholdt med korrigeret Budget Det samlede regnskab for viser en nettoindtægt på 2.392,3 mio. kr. mod et korrigeret på 2.388,7 mio. kr. Det svarer til en merindtægt på 3,6 mio. kr. hvilket modsvarer en procentuel afvigelse på 0,15%.

22 SPECIFIKKE BEMÆRKNINGER Budgetområde 9.03 Opdelt på hhv. tilskud, udligning, moms og skatter er afvigelserne som følger: Tilskud, udligning og moms Budgetområde Oprindeligt Overførsler og omplaceringer Tillægsbevillinger Regnskab til korrigeret overført til 2011 Udgifter Indtægter Netto Beløb i hele kr., -=udgifter, +=indtægter Regnskabet afviger med netto 1,4 mio. kr. svarende til 0,3%. Skatteindtægter Budgetområde Oprindeligt Overførsler og omplaceringer Tillægsbevillinger Regnskab til korrigeret overført til 2011 Udgifter Indtægter Netto Beløb i hele kr., -=udgifter, +=indtægter På skattesiden afviger regnskabet med netto 2,3 mio. kr. svarende til 0,1%. Der er søgt bevilling til tilbagebetaling af grundskyld på 6,7 mio. kr. Regnskabet viser en mindre tilbagebetaling på ca. 2,5 mio. kr.

Regnskabet viser et mindreforbrug på 12,4 mio. kr. Der overføres 11,9 mio. kr. til 2010, hvilket giver en tilgang til kassen på 0,5 mio. kr.

Regnskabet viser et mindreforbrug på 12,4 mio. kr. Der overføres 11,9 mio. kr. til 2010, hvilket giver en tilgang til kassen på 0,5 mio. kr. SPECIFIKKE BEMÆRKNINGER Udvalgsberetning ØKONOMI- OG PLANUDVALGET Udvalgets hovedopgaver Økonomi- og Planudvalget beskæftiger sig primært med styring af kommunens økonomi, samt administrationen og planlægningen

Læs mere

Udgifter (+)/Indtægter (-) Oprindeligt Tillægs- Korrigeret Regnskab 1000 kr. Budget bevillinger Budget 12.018 247 12.265 12.124

Udgifter (+)/Indtægter (-) Oprindeligt Tillægs- Korrigeret Regnskab 1000 kr. Budget bevillinger Budget 12.018 247 12.265 12.124 Økonomiudvalget Politisk organisation 1 kr. Budget bevillinger Budget 12.18 247 12.265 12.124 Området omfatter udgifter til politikere, herunder borgmesterløn, borgmesterpensioner, udvalgsvederlag, udgifter

Læs mere

Hovedkonto 8. Balanceforskydninger

Hovedkonto 8. Balanceforskydninger Hovedkonto 8. Balanceforskydninger - 306-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Hovedkonto 8 indeholder dels årets forskydninger i beholdningen af aktiver og passiver og dels hele

Læs mere

Regnskab 2010. Vedtaget budget 2011

Regnskab 2010. Vedtaget budget 2011 Side 1 af 7 Økonomisk oversigt () Løbende priser Renter, Finansiering, Finansforskydninger og kapitalposter Regnskab 2010 Vedtaget budget 2011 Korrigeret budget 2011 Forventet regnskab 2011 Afvigelse i

Læs mere

Regnskab 2010. Vedtaget budget 2011

Regnskab 2010. Vedtaget budget 2011 Side 1 af 5 Økonomisk oversigt () Løbende priser Renter, Finansiering, Finansforskydninger og kapitalposter Regnskab 2010 Vedtaget budget 2011 Korrigeret budget 2011 Forventet regnskab 2011 Afvigelse i

Læs mere

Tillægsbevillinger. Korrigeret budget 2011

Tillægsbevillinger. Korrigeret budget 2011 SPECIFIKKE BEMÆRKNINGER Udvalgsberetning ØKONOMI- OG PLANUDVALGET Udvalgets hovedopgaver Økonomi- og Planudvalget beskæftiger sig primært med styring af kommunens økonomi, personale samt administration

Læs mere

Budgetkontrol september 2015 Økonomiudvalget

Budgetkontrol september 2015 Økonomiudvalget Økonomisk oversigt () Løbende priser Udvalget for Økonomi Vedtaget budget 2015 Korrigeret budget 2015 Forventet regnskab 2015 Afvigelse i forhold til korr. budget Renter Renteindtægter -6,9-6,1-6,5-0,5

Læs mere

Hovedkonto 8, balanceforskydninger - 318 -

Hovedkonto 8, balanceforskydninger - 318 - - 318-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Hovedkonto 8 indeholder dels årets forskydninger i beholdningen af aktiver og passiver og dels hele finansieringssiden af regnskabet. Under

Læs mere

Hovedkonto 7. Renter og finansiering

Hovedkonto 7. Renter og finansiering Hovedkonto 7. Renter og finansiering - 318-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Hovedkonto 7 består af renter, tilskud og udligning, skatter m.v. Renterne omfatter renteindtægter

Læs mere

Budgetrevision 2, pr. april 2014

Budgetrevision 2, pr. april 2014 Budgetrevision 2, pr. april 2014 Økonomiudvalg og byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret.

Læs mere

Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler:

Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler: Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler: 1. Overførsler vedrørende Én pose penge 2. Formålsbestemte

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017

Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017 Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017 Side 1 af 6 sider Halvårsregnskab og forventet regnskab 2017 Oprindeligt Tillægs- Korrigeret Forv. Forv. Forventet Halvårs- Pct. budget bev. og

Læs mere

Budgetkontrol marts 2015 Udvalget for Økonomi

Budgetkontrol marts 2015 Udvalget for Økonomi Økonomisk oversigt () Løbende priser Vedtaget budget 2015 Korrigeret budget 2015 Forventet regnskab 2015 Afvigelse i forhold til korr. budget Renter Renteindtægter -6,9-6,1-5,2 0,9 Renteudgifter 34,2 30,1

Læs mere

Generelle bemærkninger

Generelle bemærkninger givet et overblik over grundlaget for regnskabet. Regnskab 6 GENERELLE BEMÆRKNINGER Formålet med de generelle bemærkninger er at give et samlet overblik over den økonomiske side af regnskabet. De generelle

Læs mere

Greve Kommune. Halvårsregnskab 2016

Greve Kommune. Halvårsregnskab 2016 Greve Kommune Halvårs Halvårs Indholdsfortegnelse Side Overordnet analyse og vurdering af Greve Kommunes halvårs Generelt 1 Resultat af ordinær drift. 3 Tillægsbevillinger 3 Bemærkninger til væsentlige

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2012

Budgetopfølgning 2/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ 1. Indledning I denne samlede Budgetopfølgning 2 for opgøres den økonomiske status pr. 31. juli,

Læs mere

Tillægs bevilling. 0 0 0 0 0 - Aktivitetsbestemt medfinansiering af. 143-143 0 0 0 - sundhedsvæsenet Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning

Tillægs bevilling. 0 0 0 0 0 - Aktivitetsbestemt medfinansiering af. 143-143 0 0 0 - sundhedsvæsenet Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning Finansiering 1.000 kr., for indtægter Vedtaget budget Tillægs bevilling Korrigeret budget Regnskab Afvigelse i kr. Afvigelse i % drift 28.871 18.996 9.875 4.698 5.177 52,43 Folkeskoler 1.835 1.835 0 0

Læs mere

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr.

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr. Budgetrevision I Resultatet af Budgetrevision I er samlet set en forbedring på 10,8 mio. kr. Det skyldes færre udgifter på beskæftigelsesområdet og på det almene børneområde. Derudover øges indtægterne,

Læs mere

Hovedkonto 7. Renter og finansiering

Hovedkonto 7. Renter og finansiering Hovedkonto 7. Renter og finansiering 300 1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Hovedkonto 7 består af renter, tilskud og udligning, skatter m.v. Renterne omfatter renteindtægter af

Læs mere

Balanceforskydninger

Balanceforskydninger - 201 - Balanceforskydninger 1. Grundlag og beskrivelse af ydelser Hovedkonto 8 indeholder årets forskydninger i beholdningerne af aktiver og passiver, og herunder hører forbrug af likvide aktiver og optagelse

Læs mere

Finansiering. Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet Kommunal genoptræning og

Finansiering. Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet Kommunal genoptræning og Finansiering 1.000 kr. ( - betyder indtægter) Vedtaget budget Tillægs bevilling 1) Korrigere t budget Regnska b Afvigelse i kr. Afvigelse i % drift 32.875-18.782 14.093 11.774-2.319-16,45 Folkeskoler 888-484

Læs mere

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat.

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat. Budgetrevision II Økonomiudvalg og Byråd April, 2013 Der forventes et merforbrug på driften på 19,3 mio. kr. Heraf vil ca. 10 mio. kr. få varig effekt på 2014-2017. Resten af merforbruget vedrører engangsudgifter

Læs mere

Økonomiudvalg og Byråd

Økonomiudvalg og Byråd Økonomiudvalg og Byråd Økonomi- og aktivitetsopfølgning August, 2013 For hele Holbæk Kommune forventes et merforbrug på driftsudgifterne på 19,2 mio. kr., som ligger på niveau med estimatet fra juni. Merforbruget

Læs mere

De samlede udgifter udgør 3,537 mia. kr. i 2016 og omfatter udover drifts- og anlægsudgifter også renter og afdrag samt balanceforskydninger.

De samlede udgifter udgør 3,537 mia. kr. i 2016 og omfatter udover drifts- og anlægsudgifter også renter og afdrag samt balanceforskydninger. NOTAT 03-03-2017 Sammenfatning af kommunens årsregnskab Høje-Taastrup Kommune har fortsat en robust økonomi, men har i løbet af året været udfordret på servicerammen. I har den økonomiske styring således

Læs mere

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomiudvalg og Byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune I løbet af 2014 er ledigheden for de forsikrede ledige i Holbæk Kommune faldet overraskende

Læs mere

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler)

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler) Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/8-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret (incl. Overførsler) Oprindeligt Budget 31. august 2013

Læs mere

Halvårsregnskab Greve Kommune

Halvårsregnskab Greve Kommune Halvårsregnskab Greve Kommune Halvårsregnskab Indholdsfortegnelse Side Overordnet analyse og vurdering af Greve Kommunes halvårsregnskab Generelt 1 Resultat af ordinær drift. 2 Tillægsbevillinger 2 Bemærkninger

Læs mere

Balanceforskydninger

Balanceforskydninger - 165 - Balanceforskydninger 1. Grundlag og beskrivelse af ydelser Hovedkonto 8 indeholder årets forskydninger i beholdningerne af aktiver og passiver, og herunder hører forbrug af likvide aktiver og optagelse

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere

Økonomi- og aktivitetsopfølgning, pr. februar 2014

Økonomi- og aktivitetsopfølgning, pr. februar 2014 Økonomi- og aktivitetsopfølgning, pr. 2014 Økonomiudvalg og Byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Det forventede regnskabsresultatet for 2014 skønnes pr. 28. 2014, at blive et overskud på 77,3 mio.

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetbemærkninger til budget 2014-2017

Økonomiudvalget Budgetbemærkninger til budget 2014-2017 Budgetbemærkninger til budget 2014-2017 # "!" #!!"#!!#!"! " #"! " Renter -20.572 0-20.572-20.127 0-20.127-19.664 0-19.664-19.184 0-19.184 07224 22 Renter af likvide aktiver -8.600 0-8.600-8.600 0-8.600-8.600

Læs mere

Der er flere af kontiene, hvor der allerede er betalt for hele året, bl.a. vedrørende redningsberedskabet.

Der er flere af kontiene, hvor der allerede er betalt for hele året, bl.a. vedrørende redningsberedskabet. Økonomi- og Planudvalget pr. 30. september 2018 Drift s 005895 Redningsberedskab 2.733-9 2.724 2.703 21 99 064240 Fælles formål 182 14 196 138 58 70 064241 Kommunalbestyrelsesmedlemmer 3.235 3.235 3.324-89

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik.

Faxe kommunes økonomiske politik. Faxe kommunes økonomiske politik. 2013-2020 Formål: Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, og styringen af kommunens

Læs mere

Lån, renter og balanceforskydninger

Lån, renter og balanceforskydninger 15. Lån, renter og balanceforskydninger 15. Låneoptagelse I tabel 1 fremgår kommunens samlede låneoptagelse fra 2014-18. Lån til betaling af ejendomsskatter forventes at blive 9,0 mio. kr. over hele budgetperioden.

Læs mere

Halvårsregnskab 2017

Halvårsregnskab 2017 Halvårsregnskab 2017 Regnskabsopgørelse pr. 30-06-2017 Alle beløb i 1.000 kr. Vedtaget Omplac og Korrigeret Halvårs Administrativt Forventet Afvigelse - = indtægt/overskud / + = udgift/underskud budget

Læs mere

Generelle bemærkninger til regnskab 2015

Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Regnskabet overholder de fire overordnede målsætninger: Regnskab 2015 viser overordnet et godt resultat. Det overholder de fire overordnede økonomiske mål for den

Læs mere

Bemærkninger til. renter og finansiering

Bemærkninger til. renter og finansiering Bemærkninger til renter og finansiering 1 i hele 1.000 kr. Renter og finansiering BF2018 BO2019 BO2020 BO2021 07.22 Renter af likvide aktiver -3.470-2.892-2.423-2.042 05 Indskud i pengeinstitutter -3.470-2.892-2.423-2.042

Læs mere

Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund

Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Rapportering Økonomisk rapportering pr. 30. juni Halvårsregnskab inkl. tillægsbevillingsansøgninger Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Indledning Den økonomiske rapportering

Læs mere

Der er i budgetforslaget forudsat en uændret udskrivningsprocent på 25,5 samt en uændret grundskyldspromille på 28,89.

Der er i budgetforslaget forudsat en uændret udskrivningsprocent på 25,5 samt en uændret grundskyldspromille på 28,89. ØKONOMI OG PERSONALE Økonomibilag nr. 6 2014 Dato: 15. august 2014 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Forslag til budget 2015-2018 Baggrund Økonomiudvalget vedtog den 20. maj

Læs mere

Lån, renter og balanceforskydninger

Lån, renter og balanceforskydninger 15. Lån, renter og balanceforskydninger 15. Forventet låneoptagelse i 2012-2016 Pensionister, førtidspensionister og efterlønsmodtagere kan indefryse deres ejendomsskatter. Dette indebærer, at de kan

Læs mere

Bemærkninger til. renter og finansiering

Bemærkninger til. renter og finansiering Bemærkninger til renter og finansiering 145 146 i hele 1.000 kr. B2019 BO2020 BO2021 BO2022 07.22 Renter af likvide aktiver -3.056-2.269-1.778-1.599 05 Indskud i pengeinstitutter -3.056-2.269-1.778-1.599

Læs mere

Budgetkontrol juni 2012 Udvalget for Økonomi

Budgetkontrol juni 2012 Udvalget for Økonomi Side 1 af 7 Økonomisk oversigt () Løbende priser Regnskab 2011 Vedtaget budget 2012 Korrigeret budget 2012 Forventet regnskab 2012 Afvigelse i forhold til korr. budget Renter Renteindtægter -5,9-7,8-7,3-3,4

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved revision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der skaber forventningerne

Læs mere

Balanceforskydninger. 80.84 Afdrag på lån 80.85 Optagelse af lån 80.86 Øvrige balanceforskydninger 80.88 Beholdningsbevægelse

Balanceforskydninger. 80.84 Afdrag på lån 80.85 Optagelse af lån 80.86 Øvrige balanceforskydninger 80.88 Beholdningsbevægelse Balanceforskydninger 80.84 Afdrag på lån 80.85 Optagelse af lån 80.86 Øvrige balanceforskydninger 80.88 Beholdningsbevægelse BEVILLINGSOMRÅDE 80.84 Bevillingsområde 80.84 Afdrag på lån Udvalg Økonomiudvalget

Læs mere

Aarhus Kommune Resultatopgørelse FVR pr. u. september kr., netto Forventet regnskab pr. u-09 (1) (2) (3)=(1)-(2)

Aarhus Kommune Resultatopgørelse FVR pr. u. september kr., netto Forventet regnskab pr. u-09 (1) (2) (3)=(1)-(2) Bilag 1 til indstilling om forventet regnskab 2015 for Aarhus Kommune Den 10. december 2015 Uddybende kommentarer til Aarhus Kommunes forventede regnskab pr. ultimo september 2015 Det forventede regnskab

Læs mere

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. maj 2016 rev

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. maj 2016 rev SAMLET OVERBLIK Pr. 31. maj 2016 rev. 12.8.16 Samlet overblik budgetopfølgning 2-2016 Samlet set viser budgetopfølgningen et driftsoverskud på 45,8 mio. kr., hvilket er 4,8 mio. kr. bedre end det korrigerede

Læs mere

Bemærkninger til. renter og finansiering

Bemærkninger til. renter og finansiering Bemærkninger til renter og finansiering 139 140 i hele 1.000 kr. Renter og finansiering B2017 BO2018 BO2019 BO2020 07.22 Renter af likvide aktiver -3.464-2.567-2.297-2.583 05 Indskud i pengeinstitutter

Læs mere

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling revision 31.5.2014 August 2014 Økonomi og Indkøb Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Tværgående økonomisk månedsrapportering for revisionen pr. 31. maj 2014 1. Status maj 2014 grafisk overblik 2. Tværgående

Læs mere

Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015

Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015 Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015 Formål Faxe Kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, det løbende økonomiske

Læs mere

Renter, tilskud, udligning, skatter, balanceforskydninger

Renter, tilskud, udligning, skatter, balanceforskydninger side 1 Indhold 7. Renter... 2 7. Tilskud og udligning... 4 7. Refusion af købsmoms... 6 7. Skatter... 7 8. Balanceforskydninger... 9 8. Forskydninger i langfristet gæld... 11 side 2 7. Renter Hovedkonto

Læs mere

Økonomisk Politik for Ishøj Kommune

Økonomisk Politik for Ishøj Kommune Økonomisk Politik for Ishøj Kommune Godkendt i Byrådet den 24.06.2014 Indledning Af aftalen om den kommunale økonomi for 2014 fremgår, at KL og regeringen er enige om, at det fremover skal være obligatorisk

Læs mere

Budgetopfølgning 1/2012

Budgetopfølgning 1/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 1/ Økonomi- og Planudvalget Budgetopfølgning 1/ 23.04. Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 1/ A. Samlet oversigt Netto, mio. kr. A B C D E F G H I J Oprindeligt

Læs mere

Økonomiudvalget 1.1 Administration og tværgående puljer

Økonomiudvalget 1.1 Administration og tværgående puljer 1. sresultatet Nedenstående tabel viser, hvilke områder der er omfattet af bevillingen. Desuden vises regnskabsresultatet for. Administration og tværgående Mio. kr. 2015 Vedtaget Tillægsbev. inkl. ompl.

Læs mere

Tillægsbevilling. Omplaceringer. forbrug 2014

Tillægsbevilling. Omplaceringer. forbrug 2014 NOTAT Fælles- og Kulturforvaltningen 07-10- -13342-132673 4. Økonomiske Redegørelse - Økonomiudvalget Økonomisk afdeling Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge 1.1 Driftsområdet Den 4. Økonomiske Redegørelse er

Læs mere

Bilag. Bilag 2: Redegørelse for etablering af åbningsbalancen (Primokorrektioner) Den 26. november 2007. Århus Kommune

Bilag. Bilag 2: Redegørelse for etablering af åbningsbalancen (Primokorrektioner) Den 26. november 2007. Århus Kommune Bilag Den 26. november 2007 Bilag 2: Redegørelse for etablering af åbningsbalancen (Primokorrektioner) Århus Kommune Økonomisk Afdeling Borgmesterens Afdeling I forbindelse med aflæggelsen af åbningsbalancen

Læs mere

ØKONOMIUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Den centrale administrative funktion viser følgende for regnskabsåret 2016:

ØKONOMIUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Den centrale administrative funktion viser følgende for regnskabsåret 2016: Bevillingsramme 60.62 Den centrale administrative funktion Ansvarligt udvalg Økonomiudvalget Sammendrag Bevillingsramme 60.62 Den centrale administrative funktion viser følgende for regnskabsåret : Det

Læs mere

I likviditetsprognosen herunder indgår det forventede resultat ved budgetrevision 3 som forudsætning.

I likviditetsprognosen herunder indgår det forventede resultat ved budgetrevision 3 som forudsætning. Økonomiudvalget Ultimo august Holbæk Kommune Forventet årsresultat Ved revision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer, der tilsammen skaber overskuddet

Læs mere

D - Budgetopfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag

D - Budgetopfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag D - opfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag Sagnr.: 17/14847 Sagsansvarlig: HELLE KISUM J.nr.: 00.30.00 Ø00 Sagen afgøres i: Byrådet Anledning I Billund Kommunes principper

Læs mere

SAMMENDRAG MAGISTRATENS BUDGETFORSLAG

SAMMENDRAG MAGISTRATENS BUDGETFORSLAG SAMMENDRAG MAGISTRATENS BUDGETFORSLAG 2019-2022 Sammendraget er opstillet i samme orden som hovedoversigten, men med større detaljerings af de enkelte hovedposter. For driftsvirksomhed og anlægsvirksomhed

Læs mere

Overførsel fra 2016 til Korrigeret budget. i mio. kr.

Overførsel fra 2016 til Korrigeret budget. i mio. kr. fra 2016 til 30. sept. korrigeret Heraf forventes overført til 2018 i mio. kr. Administrativ organisation 417,102 21,277 21,781 460,160 330,749 441,836-18,324-22,087 Forvaltninger 332,990 22,284 12,684

Læs mere

Renter, tilskud, udligning, skatter, balanceforskydninger

Renter, tilskud, udligning, skatter, balanceforskydninger side 1 Indhold 7. Renter... 2 7. Tilskud og udligning... 4 7. Refusion af købsmoms... 6 7. Skatter... 7 8. Balanceforskydninger... 9 8. Forskydninger i langfristet gæld... 11 side 2 7. Renter Hovedkonto

Læs mere

Det betyder, at der på nuværende tidspunkt mangler handlinger, der kan sænke forbruget minimum 41 mio. kr. for, at budgettet kan overholdes.

Det betyder, at der på nuværende tidspunkt mangler handlinger, der kan sænke forbruget minimum 41 mio. kr. for, at budgettet kan overholdes. Økonomiudvalget Budgetrevision 1 Februar Holbæk Kommune Samlet set skal Holbæk Kommune i sænke forbruget på driften med 180 mio. kr. i forhold til forbruget i 2016. Det forventede regnskab for 2016 er

Læs mere

Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj 2018

Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj 2018 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj Budgetopfølgning 2 Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj viser det forventede for. ØKONOMI, HR & IT 0 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Økonomisk

Læs mere

Til Økonomiudvalget 05-03-2015. Sagsnr. 2015-0061783. ØU Budgetbidrag 2016 - finansposter

Til Økonomiudvalget 05-03-2015. Sagsnr. 2015-0061783. ØU Budgetbidrag 2016 - finansposter KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi og HR Til Økonomiudvalget ØU Budgetbidrag 2016 - finansposter Økonomiforvaltningens budgetbidrag 2016 svarer til vedtaget budget 2015 med enkelte

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 3 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Balanceforskydninger

Balanceforskydninger Balanceforskydninger 80.84 Afdrag på lån 80.85 Optagelse af lån 80.86 Øvrige balanceforskydninger 80.88 Beholdningsbevægelse BEVILLINGSOMRÅDE 80.84 MÅL OG RAMMEBESKRIVELSER Bevillingsområde 80.84 Afdrag

Læs mere

Der er endvidere tæt sammenhæng mellem forbruget af likvide aktiver, optagelsen af lån samt udviklingen i renteudgifterne på hovedkonto 7.

Der er endvidere tæt sammenhæng mellem forbruget af likvide aktiver, optagelsen af lån samt udviklingen i renteudgifterne på hovedkonto 7. - 219 - Balanceforskydninger 1. Grundlag og beskrivelse af ydelser Hovedkonto 8 indeholder årets forskydninger i beholdningerne af aktiver og passiver, og herunder hører forbrug af likvide aktiver og optagelse

Læs mere

Balanceforskydninger

Balanceforskydninger Budget 2015-2018 - 1 - Hovedkonto 8, Balanceforskydninger Balanceforskydninger 1. Grundlag og beskrivelse af ydelser Hovedkonto 8 indeholder årets forskydninger i beholdningerne af aktiver og passiver,

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Halvårsregnskab for Holbæk Kommune 2017

Halvårsregnskab for Holbæk Kommune 2017 Halvårsregnskab for Holbæk Kommune 2017 Lovgrundlag Social- og Indenrigsministeriet har indgået aftale om, at kommunerne fra 2011 skal udarbejde halvårsregnskaber. Folketinget vedtog i februar måned 2011

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

Økonomioversigt. pr. 30.04.2009. Udarbejdet af: Økonomistaben. Dato: 18. maj 2009. Sagsid.: 00.30.10-Ø09-18-08. Version nr.: 1

Økonomioversigt. pr. 30.04.2009. Udarbejdet af: Økonomistaben. Dato: 18. maj 2009. Sagsid.: 00.30.10-Ø09-18-08. Version nr.: 1 Økonomioversigt pr. 30.04.2009 Udarbejdet af: Økonomistaben Dato: 18. maj 2009 Sagsid.: 00.30.10-Ø09-18-08 Version nr.: 1 RESULTATOPGØRELSE Note Forbrugs- % i forhold til korr. Forbrugs- % i forhold til

Læs mere

Økonomi- og Erhvervsudvalget. Budgetopfølgning pr. 30. september 2016

Økonomi- og Erhvervsudvalget. Budgetopfølgning pr. 30. september 2016 Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 1 Direktørerklæring for Økonomi- og Erhvervsudvalgets område På baggrund af økonomiopfølgningen pr. 30. september forventes driftsudgifterne,

Læs mere

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2018

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2018 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 3 pr. 30. september Budgetopfølgning 3 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september viser det forventede regnskab for. ØKONOMI, HR & IT 0 Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

Balanceforskydninger

Balanceforskydninger Budget 2016-2019 - 1 - Hovedkonto 8, Balanceforskydninger Balanceforskydninger 1. Grundlag og beskrivelse af ydelser Hovedkonto 8 indeholder årets forskydninger i beholdningerne af aktiver og passiver,

Læs mere

1.7 Regnskabsopgørelse 2011

1.7 Regnskabsopgørelse 2011 1.7 sopgørelse Note i årets priser (+ = Indtægt, - = Udgift) Korr. Oprindeligt Afvigelse ifht. opr. SKATTEFINANSIEREDE OMRÅDE 1) Driftsindtægter Skatter 3.722,5 3.929,8 3.901,4 3.902,5-27,3 Generelle tilskud

Læs mere

Udvalg Økonomiudvalget. Bevillingsområdet omfatter afdrag på kommunens langfristede gæld. Budget Tillægsbevilling Regnskab Afvigelse

Udvalg Økonomiudvalget. Bevillingsområdet omfatter afdrag på kommunens langfristede gæld. Budget Tillægsbevilling Regnskab Afvigelse REGNSKAB 2008 Bevillingsområde 80.84. Afdrag på lån Udvalg Økonomiudvalget Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter afdrag på kommunens langfristede gæld. Resultater Årets samlede resultat

Læs mere

Balanceforskydninger. 80.84 Afdrag på lån 80.85 Optagelse af lån 80.86 Øvrige balanceforskydninger 80.88 Beholdningsbevægelse

Balanceforskydninger. 80.84 Afdrag på lån 80.85 Optagelse af lån 80.86 Øvrige balanceforskydninger 80.88 Beholdningsbevægelse Balanceforskydninger 80.84 Afdrag på lån 80.85 Optagelse af lån 80.86 Øvrige balanceforskydninger 80.88 Beholdningsbevægelse BEVILLINGSOMRÅDE 80.84 MÅL OG RAMMEBESKRIVELSER Bevillingsområde 80.84 Afdrag

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 2 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Skatter Budget 2011-2014. Beløb i 1.000 kr. R2009 B2010 B2011 BO2012 BO2013 BO2014

Skatter Budget 2011-2014. Beløb i 1.000 kr. R2009 B2010 B2011 BO2012 BO2013 BO2014 Skatter Budget 2011-2014 Skatter De kommunale skatter udgøres for langt hovedpartens vedkommende af personskatter med 91,2 pct. af de samlede skatter. Den næststørste skattekilde er ejendomsskat med 7,6

Læs mere

Forslag til budget 2014-2017

Forslag til budget 2014-2017 ØKONOMI OG PERSONALE Dato: 15. august 2013 Økonomibilag nr. 7 2013 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Sagsnr: 2013-1268 Dok.nr: 2013-140248 Forslag til budget 2014-2017 Baggrund

Læs mere

1.1 Driftsområdet Den 3. Økonomiske Redegørelse 2017 er baseret på udvalgenes forventet regnskab for 2017 på driftsområdet pr. 30. juni 2017.

1.1 Driftsområdet Den 3. Økonomiske Redegørelse 2017 er baseret på udvalgenes forventet regnskab for 2017 på driftsområdet pr. 30. juni 2017. NOTAT Klik her for at angive tekst. Økonomisk afdeling 6. maj 205-007648-8 3. Økonomiske Redegørelse. Driftsområdet Den 3. Økonomiske Redegørelse er baseret på udvalgenes forventet regnskab for på driftsområdet

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering April 2014 Forventet regnskab 2014 c OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB FORSKEL INDTÆGTER 2.024,5 2.024,5

Læs mere

Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget

Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget Kapitel 1 beskrivelse af området Økonomi- og Planudvalget beskæftiger sig primært med styring af kommunens økonomi, personale samt administration og planlægning

Læs mere

Tabel 1.1 viser forventet driftsregnskab fordelt på Økonomiudvalgets aktivitetsområder. Tillægsbevilling Omplaceringer. Korrigeret budget 2016

Tabel 1.1 viser forventet driftsregnskab fordelt på Økonomiudvalgets aktivitetsområder. Tillægsbevilling Omplaceringer. Korrigeret budget 2016 NOTAT Dato Klik her for at angive tekst. Økonomisk afdeling 4. november 2015-007648-8 4. Økonomiske Redegørelse 1.1 Driftsområdet Den 4. Økonomiske Redegørelse er baseret på udvalgenes forventninger til

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 4. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 4. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 4 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 5 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Finansposter budgetbidrag 2013

Finansposter budgetbidrag 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi og HR Bilag 5 Finansposter budgetbidrag 2013 Økonomiforvaltningens budgetbidrag 2013 svarer til vedtaget budget 2012 med enkelte undtagelser og

Læs mere

Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget

Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget Kapitel 1 beskrivelse af området Økonomi- og Planudvalget beskæftiger sig primært med styring af kommunens økonomi, personale samt administration og planlægning

Læs mere

:08 Side 1 af 18

:08 Side 1 af 18 4 Økonomi- og Planudvalget - 749.030.837-453.372.409 10 Renter 6.849.070 3.649.954 07 Renter, tilskud, udligning og skatter m.v. 6.849.070 3.649.954 22 Renter af likvide aktiver 05 Indskud i pengeinstitutter

Læs mere

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016 Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016 Politikområde: 01 Finansiering Forklaring til afvigelse mv. pr. funktion Forklaring til restbudget: - = mindreforbrug, + = merforbrug Overordnet resultat: NETTO hele

Læs mere

Renterne omfatter renteindtægter af kommunens tilgodehavender og gæld samt kursgevinster og -tab på de likvide aktiver og optagne lån.

Renterne omfatter renteindtægter af kommunens tilgodehavender og gæld samt kursgevinster og -tab på de likvide aktiver og optagne lån. - 312-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Hovedkonto 7 består af renter, tilskud og udligning, skatter m.v. Renterne omfatter renteindtægter af kommunens tilgodehavender og gæld

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31 august 2014 Økonomiudvalg Finansielle poster

Budgetopfølgning pr. 31 august 2014 Økonomiudvalg Finansielle poster Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/8-2014 Korrigeret budget Oprindeligt budget Budgetopfølgning pr. 31 august 2014 Økonomiudvalg Finansielle poster Renter

Læs mere

Sagsnr Til Økonomiudvalget. Dokumentnr Budgetbidrag finansposter. Sagsbehandler Lene Toftkær

Sagsnr Til Økonomiudvalget. Dokumentnr Budgetbidrag finansposter. Sagsbehandler Lene Toftkær KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 31-03-2014 Til Økonomiudvalget Budgetbidrag 2015 - finansposter Økonomiforvaltningens budgetbidrag 2015 svarer til vedtaget budget 2014

Læs mere

Halvårsregnskabet er opfølgningsmæssigt anderledes end alle øvrige budgetopfølgninger i løbet af budgetåret.

Halvårsregnskabet er opfølgningsmæssigt anderledes end alle øvrige budgetopfølgninger i løbet af budgetåret. Halvårsregnskab, Holbæk Kommune Økonomi & effekt Lovgrundlag Social- og Indenrigsministeriet har indgået aftale om, at kommunerne fra 2011 skal udarbejde halvårsregnskaber. Folketingen vedtog i februar

Læs mere

Beretning 2010 for politikområderne:

Beretning 2010 for politikområderne: Beretning for politikområderne: Politisk organisation Administration Erhverv og Turisme Fælles funktioner Forsørgelse Fælles funktioner Bevillingsoversigt drift (inkl. refusion og overført over- og underskud):

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 2011

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 2011 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 1. Resume Drift resultat Afvigelse I 1.000 kr. Drift i alt 438.313 448.824 442.727-6.097 Politisk organisation 6.944 6.944 6.944 0 Administration 188.312

Læs mere

Renter, tilskud, udligning, skatter, balanceforskydninger

Renter, tilskud, udligning, skatter, balanceforskydninger side 1 Indhold 7. Renter... 2 7. Tilskud og udligning... 4 7. Refusion af købsmoms... 6 7. Skatter... 7 8. Balanceforskydninger... 9 8. Forskydninger i langfristet gæld... 11 side 2 7. Renter Hovedkonto

Læs mere