Det er forventningen, at AUHE kommer i nul i 2016, idet AUHE begynder at kunne levere på samme betingelser som de andre BSS institutter.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det er forventningen, at AUHE kommer i nul i 2016, idet AUHE begynder at kunne levere på samme betingelser som de andre BSS institutter."

Transkript

1 Møde den: 5. december 2014, kl AU Herning/Jacobs kontor LSU-møde Referat Deltagere: Jacob Kjær Eskildsen (JKE), Jan Laursen (JL), Poul Erik Borg (PEB), Klaus Kolle (KK), Mariann Hansen, Inger Kristensen, Mikkel Nørgaard (MN) Afbud: Christina Uldum Referent: Anne Bækby 1. Høring vedr. institutstrukturer på BSS ( BSS department structure proposal er vedlagt). JKE orienterede om institutstrukturprocessen på BSS, herunder om baggrunden og de overvejelser, der er gjort forud for fakultetsledelsens forslag til institutstrukturer på BSS. Dato: 11.december 2014 Side 1/5 Det foreslås i oplægget, at AU Herning skifter navn til Department of Business and Technology. Der var opbakning til det forslag. Forslaget om nye institutstrukturer berører samlet set hele fakultetete men som sådan ikke AU Herning direkte, idet forslaget primært er møntet på BADM og ECON. Der var enighed i LSU om at sende et samlet høringssvar fra instituttet. Der var ikke yderligere at tilføje udover det, der blev drøftet i institutforum. 2. Budget Der foreligger ikke et endeligt budget for 2015, idet det afventer dimensionering på arts, der får indflydelse bredt. Det er forventeligt, at der skal leveres et overskud på kr i Ændringen i forhold til tidligere udmeldinger skyldes, at AUHE får del i basisforkningsmidler, ligesom de øvrige institutter. Det vil blandet andet sige, at der også skal betales til ph.d.skolen. Og derfor er resultatmålene ændret. Det er forventningen, at AUHE kommer i nul i 2016, idet AUHE begynder at kunne levere på samme betingelser som de andre BSS institutter. PEB spurgte, hvilken betydning det får i forhold til intern handel og udveksling af medarbejdere internt på BSS og på AU. AU HR School of Business and Social Sciences Aarhus Universitet Tåsingegade 1, 2. sal DK-8000 Aarhus C bss.hr@au.dk

2 JKE oplyste, at der bliver indarbjdet standardkontrakter i forbindelse med den nye institutstruktur, så det bliver nemmere at håndtere samtidig med, at mobiliteten internt fortsat kan ske uhindret. Side 2/5 JL spurgte, om der gælder det samme i forbindelse med betalign for lokaler, idet der er dyrt at leje internt. JKE svarede, at også her bliver det mere ensartet. I forlængelse af institutstrukturprocessen, bliver der arbejdet på den administrative organisering, herunder også lokaler mv., så det hele bliver mere fakultetsnært. 3. Sygefraværsstatistik orientering og drøftelse AU s samlede statistikker over sygefravær, arbejdsskader samt omfanget af brugen af psykologordningen var fremsendt forud for mødet med henblik på den lovpligtige årlige drøftelse heraf. JKE redegjorde for statistikkerne, herunder for de unøjagtigheder der er i sammenligningsgrundlaget på tværs af AU og internt mellem VIP og TAP. Dette skyldes primært, at der er tradition for, at VIP-ansatte i mindre omfang registrerer sygefravær, end TAP-ansatte gør. Samtidig kan enkelte langtidssygemeldinger resulterer i store udsving i de generelle statistikker. JKE understregede, at dette ikke skulle tolkes som om, at fravær på grund af sygdom ikke er accepteret på instituttet. Det er vigtigt, at man underretter institutleder, især ved længevarende sygdom. Dette både for at få korrekte statistikker, for at kunne søger refusion og for at yde de rette indsatser over for medarbejdere, der er syge. MN oplyste, at man kan trække lokale tal for AUHE, der viser mere detaljerede data. Det blev aftalt, at drøfte det lokale sygefraværstal for AUHE, herunder også løbende opfølgning på APV til det næste møde. 4. Opsamling på efterårets MUS-runde MN oplyste, at MUS-runden for TAP-gruppen er gennemført, og det er gået godt. JL oplyste, at han har gennemført MUS med 1/3 af de medarbejdere, som han er MUS-førende for. JKE oplyste, at han forventede at være færdig inden jul. På grund af institutstrukturprocessen er nogle af samtalernen blevet udskudt. KK understregede, at MUS og værdien af MUS er vigtig. Hvilket APV'en også viste. Det er vigtigt, at der er plads og tid til MUS, og at det foregår ud fra et planlagt forløb. Det var der enighed om i LSU, og JKE foreslog, at punktet blev udskudt til næste gang, så alle MUS er gennemført (inkl. de MUS, som Anders Frederiksen gennemfører), og der på den baggrund kan opsummeres og spores generelle tendenser. JL supplerede med, at it-understøttelse i form af AUHRA

3 hjælper med til at sikre dokumentation af indgåede aftaler samt systematisk opfølgning. MH spurgte, om MUS kan delegeres fra institutlederen til andre i ledelsesteamet, hvilket JKE bekræftede, at man godt kan. Side 3/5 5. Evaluering af AU s personalepolitik JKE orienterede om det arbejde, der er igangsat på AU med henblik på at evaluere AU s fælles personalepolitik. Der er til det formål nedsat en arbejdsgruppe under HSU, og det er et overordnet mål i evalueringen at afdække det generelle kendskab til AU s personalepolitik. Der var enighed om, at personalepolitikken skal angive rammer, der giver plads til lokal udfyldning. Personalepolitikken bør indeholde en sammenfatning af politikken og intentionerne bag, og så skal procedurer udmøntes lokalt. Referatets punkt 5 videresendes som høringssvar. 6. Orientering 6.1. Nye normer Udkastet til det nye normsæt blev drøftet. Det er aftalt mellem JKE og PEB, at normerne testkøres i foråret sideløbende med de nugældende normer med henblik på at kunne lave en realistisk justering til efteråret, hvis der viser sig at være behov for det. Udgangspunktet er standarden på BSS, der tager udgangspunkt i produktionsnormerne. Men der kan eventuelt korrigeres i forhold til særlige fag. JL pointerede, at AUHE har et ressourceproblem i 2015, og der bør derfor ydes lige omkring 5 % mere end i KK gjorde opmærksom på, at det skal være synligt for kolleger, hvad der gives point for. Gennemsigtighed er vigtigt. Der er budgetteret med mange timer hlet op til fuld tid. Der er ikke plads til andre besøg, gymnasier mv. KK tilføjede, at det nye system virker meget løst og ikke gennemsigtigt. Der var enighed om, at der ikke skal være fremmødepligt alle dage 37 timer/ugen, og at der således skal være plads til fleksibilitet i normerne. MH sagde, at der blandt de medarbejdere, hun repræsenterer som TR efterlyses gennemsigtighed i det nye system, idet det ikke ønskes, at der skal være en individuel forhandling, hvis der skal justeres for enkelte fag eller særlige opgaver. MH foreslog, at bliver holdt et informationsmøde for de enkelte medarbejdere, så man kan gennemskue regnestykket, og det er kendt på forhånd. PEB gjorde opmærksom på, at der skal være plads til eksempelvis TR-arbejde og arbejde i samarbejdsudvalg, instituforum mv., og at det ikke kan ses ud af regnestykket i oplægget. JL understregede, at dette er et allokeringssystem. Ledelsen har ikke en interesse i at presse folk til det yderste. Men univeristetet skal nok forberede sig på, at der ikke er et normsystem om føje år, jf. nyligt gennemførte reformer for folkeskolen og gymnasier.

4 JKE oplyste samtidig, at Rigsrevisionen også har opmærksomhed på, at hvordan arbejde honorerers og normeres. JKE bekræftede, at normerne drøftes og justeres igen til sommer, men understregede også, at det er et ledelsesværktøj, der i sidste ende fastlægges af ledelsen, og som den samlede fakultetsledelse herefter skal nikke til. Der var enighed om, at nu skal systemet testes, og så kan der justeres, så der kan være noget klart til E15. MH bemlærkede, at der skal være tættere kontakt til de studerende, men at det kan blive svært, hvis der stilles øget krav til omfanget af undervisning. JL svarede, at den nye model ikke giver flere kurser eller flere studerende, så det er ikke tanken, at man skal arbejde 20 % mere. PEB konkluderede, at det er helt i orden at lave testkørslen i foråret, men at det afgørende bliver, hvad der yderligere efterreguleres individuelt, og hvad, der kan justeres efter testkørslen. Det var også vigtigt, at der ikke blev tale om en Lex- Herning. JKE forklarede, at der som led i akkrediteringskravene stilles krav om fælles BSS økonomiuddannelser, herunder krav om forskningsdækning. Det gælder også for AUHE, der således også skal have normer, der passer til de øvrige økonomiuddannelser. JKE tilføjede, at der også skal kigges på bibliometrimodellen ift. point for artikler. Det er også relevant ift. MUS for forskere (balancen mellem undervisning og forskning) samt karriereplanlægning for adjunkter, så karrieren kan føre til en forskerkarriere og en lektorbedømmelse, hvis det er ønsket. JKE konkluderede, at F15 kører efter den gamle model, hvorefter det er planen, at en ny model træder i kraft for E15. Den nye models endelige udformning afhænger af forårets resultater. Side 4/ Evaluering af SU-strukturen JKE orienterede om, at det er aftalt i HSU, at den nuværende SU-struktur på AU skal evalueres på alle niveauer af SU-systemet. PEB oplyste, at der også er sat et evalueringsarbejde i gang i TR-kredsen, og at B-siden vil indsende høringssvar ad den vej. 7. Kompetenceudvikling, jf. APV-drøftelserne på sidste møde Punktet var tilføjet af B-siden i forlængelse af sidste LSU-møde, hvor kompetenceudvikling blev drøftet. KK efterspurgte generelle planer for kompetenceudvikling på instituttet, herunder rammerne herfor på instituttet. Der er behov for ajourføring af kompetencer og faglig udvikling inden for et fag. LSU drøftede, hvad kompetenceudvikling var, idet B-siden mener, at det er begrænset til den fag-faglige kompetenceudvikling, hvorimod A-siden mener, at det også omfatter generel kompetenceudvikling, herunder fx pædagogiske kurser samt sprogkurser. Der var enighed om, at det bør drøftes igen, når MUS-runden er afsluttet.

5 I forlængelse af dette gjorde KK opmærksom på, at Go-online for ingeniører bør give engangsvederlag. KK tilføjede, at det er uklart, hvad der gives for at gennemføre kurserne. TR ønsker en udmelding fra instituttet om, hvilke kurser der giver engangsvederlag, idet det opleves som uklart, hvad der er forventes. Side 5/5 8. Evt. JKE oplyste, at flytning og byggeri starter d.d. (5. dec., red.). Der er vægge, der skal flyttes, så der må forventes lidt larm. Flytning og ombygning sker løbende. Næste møde: 1. kvartal 2015

Der er generel tilfredshed med, at BTECH er en del af det tværgående programpanel for HA, cand. Mer, cand. Merc. Aud og ITKO.

Der er generel tilfredshed med, at BTECH er en del af det tværgående programpanel for HA, cand. Mer, cand. Merc. Aud og ITKO. Møde d. 12. juni 2015 kl. 14-30-16 BTECH/Jacobs kontor LSU-møde Deltagere: Jacob Kjær Eskildsen (JKE), Jan Laursen (JL), Poul Erik Borg(PEB), Klaus Kolle (KK), Mariann Hansen, Christina Uldum, Mikkel Nørgaard

Læs mere

TS fremhævde institutnavn, logo samt de nye programpaneler som de tre temaer, der har direkte relevans for instituttet.

TS fremhævde institutnavn, logo samt de nye programpaneler som de tre temaer, der har direkte relevans for instituttet. Møde den: 3. december 2014, kl. 9-11 Juridisk Institut, bygning 1410/147 LSU-møde Referat Deltagere: Tine Sommer (TS), Kirsten Jakobsen (KJ), Jørgen Albæk Jensen (JAJ), Anne-Dorte Bruun Nielsen (ADBN),

Læs mere

6. Orientering om, hvordan omplaceringsmuligheder undersøges, jf. AU's personalepolitik

6. Orientering om, hvordan omplaceringsmuligheder undersøges, jf. AU's personalepolitik Møde den: 4. februar 2014 AU Herning Ekstraordinært LSU-møde REFERAT Til stede: Michael Goodsite, Mikkel Nørgaard, Jan Laursen, Poul Erik Borg, Klaus Kolle, Mariann Hansen, Inger Kristensen, Ebbe Rasmussen,

Læs mere

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Observatør Ditte Jessing (DJ) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Observatør Ditte Jessing (DJ) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen LSU-møde i ACA den 16. september 2016 Kl. 9.30 10.30 og LSU/LAMU kl. 10.30 11.30 Referat Aarhus bygning 1443, lokale 440 Emdrup lokale D118 Mødedeltagere: B-siden/medarbejdere Ivy Kirkelund (IK), næstformand

Læs mere

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34 From: Henrik Friis Bach To: Dekan BSS Cc: Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Subject: Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september 2014 16:18:34 Universitetsledelsens udspil har været drøftet i Institut

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8)

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8) Side 1/5 Mødedato: 16. marts 2018 Mødested: Lokale 214, JBV Mødeemne: LSU Deltagere: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre (referent), Alev Gencay, Henrik Philipp Vestergaard, Lene Fransen, Lizzi Edlich,

Læs mere

2. Godkendelse af referat (bilag 1 vedlagt og findes på hjemmesiden) Referatet blev godkendt uden bemærkninger.

2. Godkendelse af referat (bilag 1 vedlagt og findes på hjemmesiden) Referatet blev godkendt uden bemærkninger. Møde den: 1. juni 2015, kl. 12-13.30 Mødelokale: Bygning 1328/lokale 120 (dekanens mødelokale) Aarhus BSS administrations center LSU-møde Deltagere Ledelsessiden: Nikolaj Harbjerg (NIH), Anni Bækgaard

Læs mere

3. Generel orientering fra Thomas Pallesen om økonomi, budget, rekruttering

3. Generel orientering fra Thomas Pallesen om økonomi, budget, rekruttering Møde den: 5. maj 2017 kl. 8.15 9.45 Institut for Økonomi 2632-L261 Deltagere: Annia Hoffmeyer, Christel Brajkovic Mortensen, Karin Vinding, Lene Bavnbek Enevoldsen, Mogens Dilling-Hansen, Niels Jørgen

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. juni 2013 Juridisk Institut LSU møde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. juni 2013 Juridisk Institut LSU møde Møde den: 21. juni 2013 Juridisk Institut LSU møde Referat Deltagere: Anette Storgaard, Astrid Millung-Christoffersen, Helle Isager, Inger Nyholm Krog, Kirsten Jakobsen, Michael Steinicke, Per Andersen,

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

Referat af møde i LSU den 21. januar 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation

Referat af møde i LSU den 21. januar 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i LSU den 21. januar 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation Til stede/medlemmer: Desuden deltog: Meldt afbud: Niels

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET STATUS. Møde den: 15. april 2013 Juridisk Institut LSU (APV)

AARHUS UNIVERSITET STATUS. Møde den: 15. april 2013 Juridisk Institut LSU (APV) Møde den: 15. april 2013 Juridisk Institut LSU (APV) STATUS Til stede: Michael Steinicke, Kirsten Jakobsen, Per Andersen, Annette Storgaard, Helle Isager, Tinna Meyer, Astrid Millung-Christoffersen Fraværende:

Læs mere

1. Tema 1, MUS konceptet Helle orienterede om det nye MUS koncept, der i øjeblikket er til høring i de lokale

1. Tema 1, MUS konceptet Helle orienterede om det nye MUS koncept, der i øjeblikket er til høring i de lokale Møde den: 6. februar 2013 kl. 09.00-12.00 Mødelokale 130 LSU Økonomi og Planlægning - Temadag Referat Deltagere: Gitte Bak Ditlefsen, Lene Bødskov, Malene Loft Sørensen, Henriette Jaquet, Lene Stensig,

Læs mere

CAMPUS HERNING FORUM AARHUS UNIVERSITET AU HERNING JACOB KJÆR ESKILDSEN

CAMPUS HERNING FORUM AARHUS UNIVERSITET AU HERNING JACOB KJÆR ESKILDSEN CAMPUS HERNING FORUM AGENDA Regnskab 2014 (forventning) Nyansættelser Fokus 2015 Lokalerokade Lektoratopslag (Business-)ingeniørstudienævn på BSS/ Herning Ph.d.-studerende Status på nye uddannelser Kommunikation

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 27. februar Juridisk Institut Ekstraordinært LSU indlendende opfølgning på APV 2012

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 27. februar Juridisk Institut Ekstraordinært LSU indlendende opfølgning på APV 2012 Møde den: 27. februar Juridisk Institut Ekstraordinært LSU indlendende opfølgning på APV 2012 REFERAT Til stede: Michael Steinicke, Per Andersen, Annette Storgaard, Tinna Meyer, Inger Krog, Anne Bækby

Læs mere

Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013

Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013 Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013 15. juli 2013 Til stede: Institutleder Michael Steinicke (formand), professor. dr. jur. Søren H. Mørup, professor Dennis Ramsdahl Jensen, adjunkt Thomas

Læs mere

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES Processen indtil bestyrelsens beslutning den 17. juni 2010 Drøftelser i bestyrelsen, HSU, Samarbejdsudvalg, Akademiske Råd Afholdelse af seminarer, involvering af internationale

Læs mere

REFERAT. Møde den: 2. september, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 2. september, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 2. september, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen Janni Mosgaard Jensen Annette Bachmann Eva Therkildsen Niels Trolle Lene Maria

Læs mere

Referat af LSU - møde 14 Onsdag den 2. december 2015 kl , mødelokale NAVITAS

Referat af LSU - møde 14 Onsdag den 2. december 2015 kl , mødelokale NAVITAS Referat af LSU - møde 14 Onsdag den 2. december 2015 kl. 13.00 15.00, mødelokale NAVITAS 03.070 Deltagere: Conni Simonsen Jens B. Bennedsen Asger Schou Erland U. Jessen Jesper Jensen Stig Ravn Klaus Kolle

Læs mere

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 14. juni 2018, kl. 12.00 14.00 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Ole Bækgaard Nielsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Kristian

Læs mere

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv.

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv. Side 1/5 Mødedato: tirsdag den 21. november 2017 kl. 12-14 Mødested: Rektoratets mødelokale Mødeemne: LSU/LAMU-møde Deltagere: Kirsten Jensen, Mads Niemann-Christensen, Signe Schou, Jesper Bo Jensen (deltog

Læs mere

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres.

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres. Møde den: Fredag d. 28. februar 2014, kl. 13.00-15.00 Bygning 1327, lokale 326 Ordinært LSU møde Institut for Marketing og Organisation REFERAT Deltagere: Karen Brunsø, Lone Larsen, Steffen Korsgaard,

Læs mere

REFERAT. Møde den: 13. september 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde

REFERAT. Møde den: 13. september 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Møde den: 13. september 2017 kl. 09.00-11.00 Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde REFERAT LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Anne Olsen, Bjørn Vinding

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum REFERAT Til stede: Michael Steinicke, Søren H. Mørup, Mette Neville, Henrik Skovgaard-Pedersen, Bente Schandorff Hansen, Cita

Læs mere

REFERAT. Møde den: Juridisk Institut LSU-møde

REFERAT. Møde den: Juridisk Institut LSU-møde Møde den: 23-10-12 Juridisk Institut LSU-møde REFERAT Til stede: Michael Steinicke, Kirsten Jakobsen, Helle Isager, Anette Storgaard, Jørgen Albæk Jensen, Inger Krogh, Tinna Meyer, Per Andersen, Astrid

Læs mere

2. Godkendelse af referat (bilag 2) Referatet fra mødet den 1. juni 2015 blev godkendt uden bemærkninger.

2. Godkendelse af referat (bilag 2) Referatet fra mødet den 1. juni 2015 blev godkendt uden bemærkninger. Aarhus BSS administrationscenter LSU-møde den: 11. september 2015, kl. 10.30-12.00 Mødelokale: Bygning 1443/144 Referat Deltagere Ledelsesrepræsentanter: Nikolaj Harbjerg, Anni Bækgaard Langberg, Eigil

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde i Institutforum (IF) fredag d. 6. februar 2015 kl. 9.00-11.00 Lokale 2048

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde i Institutforum (IF) fredag d. 6. februar 2015 kl. 9.00-11.00 Lokale 2048 Møde i Institutforum (IF) fredag d. 6. februar 2015 kl. 9.00-11.00 Lokale 2048 Referat Til stede: Jakob Kjær Eskildsen (JKE), Simon Torp (ST), Charlotte N. Bergdahl (CNB), Tina Magaard (TM), Poul Erik

Læs mere

LSU 27. oktober 2016 referat

LSU 27. oktober 2016 referat LSU 27. oktober 2016 referat Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 27. oktober 2016 Varighed: 09.00-11.30 Referent: Camilla Dimke Tilstedeværende: Bjarke Paarup Jytte Ringtved Line Dalsgård

Læs mere

Afbud: Katrine Breum Rosenbeck, Anna Mette Morthorst (observatør), Susanne Dalsgaard Krag (observatør).

Afbud: Katrine Breum Rosenbeck, Anna Mette Morthorst (observatør), Susanne Dalsgaard Krag (observatør). OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES SCHOOL AARHUS UNIVERSITET LSU-møde Administrationscenter Aarhus BSS Den 8. september 2017, kl. 9.00-11.00 Lokale: 1442-116 Referat Deltagere: Nikolaj Harbjerg, Anni Bækgaard

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 7. december 2015 kl. 13.00 15.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H. Svendsen

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde onsdag den 8. januar 2014, kl 13.00 14.45 Bygning 1431, lokale 013/015, Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde REFERAT Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 13. november 2013 kl. 13.00-15.00 D118 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen (afbud), Mette Mejlvang, Claus Holm Medlemmer

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

Referat af møde i Samarbejdsudvalget tirsdag den 3. marts 2015

Referat af møde i Samarbejdsudvalget tirsdag den 3. marts 2015 Dato: 20. marts 2015 Ref: HP/tam j.nr. 043/300-5 Referat af møde i Samarbejdsudvalget tirsdag den 3. marts 2015 I mødet deltog: Henrik Pedersen, Inger Rose Hansen, Eva Sophia Myers, Frants R. Lauritsen,

Læs mere

APV-møde: LSU og LAMU 29. juni 2016 referat

APV-møde: LSU og LAMU 29. juni 2016 referat APV-møde: LSU og LAMU 29. juni 2016 referat Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 29. juni 2016 Varighed: 09.00-11.00 (11.00-12.00 kun for LSU) Tilstedeværende: Anja Elley Anne-Mette B.

Læs mere

Lasse Lindekilde (LL) spurgte, hvordan den fremadrettede gennemsnitstid på 2½ år på kandidatuddannelsen vil få indflydelse på det samlede billede.

Lasse Lindekilde (LL) spurgte, hvordan den fremadrettede gennemsnitstid på 2½ år på kandidatuddannelsen vil få indflydelse på det samlede billede. Møde den: 26. maj kl. 9.00 11.00 FSU-møde kl. 9.00-10.00 Fælles FSU/FAMU-møde kl. 10.00-11.00 Mødelokale: Bygning 1431/021-023 Referat Deltagere til FSU-møde Ledelsesrepræsentanter: Thomas Pallesen (formand),

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 9. november 2012 kl. 10.00-12.00 D219 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Nina Hvid, Søs Bayer (afbud) Medlemmer B-siden:

Læs mere

April Sygefraværspolitik

April Sygefraværspolitik April 2010 Sygefraværspolitik Indledning Kalundborg Kommune ønsker, at sygefraværspolitikken skal være med til at skabe forståelse, accept og klarhed om kommunens holdning til håndtering af sygefravær.

Læs mere

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel...

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel... HR OG KOMMUNIKATION Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Marts 2014 Udarbejdet af: Jytte Beck, Leila D. Pedersen, Bo M. Pedersen, Ulla Mulbjerg og Erik Knudsen. Temaer for HSU Indhold 1. Indledning...

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter Notat Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter 1. Baggrund Der er i november/december 2014, som en del af opfølgningen på den interne problemanalyse,

Læs mere

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 1. september 2017, kl. 11.30 13.30 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Niels Trolle

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

Med henvisning til brev af 16. august 2014 fremsendes hermed høringssvar fra Institut for Agroøkologi til problemanalysen.

Med henvisning til brev af 16. august 2014 fremsendes hermed høringssvar fra Institut for Agroøkologi til problemanalysen. Til rektor Brian Bech Nielsen og universitetsledelsen Høringssvar til universitetsledelsens forslag til beslutninger som opfølgning på problemanalysen Med henvisning til brev af 16. august 2014 fremsendes

Læs mere

3: Medlemmer af og suppleanter til HSU udpeges for 2 år ad gangen.

3: Medlemmer af og suppleanter til HSU udpeges for 2 år ad gangen. SAMARBEJDSAFTALE FOR AARHUS UNIVERSITET 1. Etablering af et hovedsamarbejdsudvalg (HSU) 1: Der etableres et hovedsamarbejdsudvalg (HSU) på Aarhus Universitet til løsning af de opgaver, der er omtalt i

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 5. februar 2013 kl. 10.00-12.00 D219 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Ane Qvortrup (afbud), Hanne Knudsen, Charlotte

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. UDKAST LSU Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet referat af møde 3 Mandag den 1. juli 2013 kl. 9.30, mødelokale Edison 110

AARHUS UNIVERSITET. UDKAST LSU Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet referat af møde 3 Mandag den 1. juli 2013 kl. 9.30, mødelokale Edison 110 UDKAST LSU Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet referat af møde 3 Mandag den 1. juli 2013 kl. 9.30, mødelokale Edison 110 Deltagere: Conni Simonsen Jens B. Bennedsen Jørgen Bundgaard Nielsen Erland U.

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 11. december 2013 kl. 13.00-15.00 D118 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang, Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102 Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj 11.00 13.00 Bygning 2630, lokale K102 Deltagere: Studienævnsformand Søren Erik Nielsen, studienævnsmedlemmer René Franz Henschel, Finn Schøler og

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 8. juni 2016 kl. 12.00-14.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik Østergaard

Læs mere

Projektinitieringsdokument: Standardisering af MUS-koncept ved Aarhus Universitet

Projektinitieringsdokument: Standardisering af MUS-koncept ved Aarhus Universitet Projektinitieringsdokument: Standardisering af MUS-koncept ved Aarhus Universitet 1. Formål og baggrund for projektet Baggrund: I december 2009 blev der i henhold til HR-strategien nedsat flere projekt-/arbejdsgrupper

Læs mere

REFERAT. Møde tirsdag d. 5. marts 2013 kl Aarhus: 1445/019 (Parterre), Emdrup: A112 LSU-møde AU Viden

REFERAT. Møde tirsdag d. 5. marts 2013 kl Aarhus: 1445/019 (Parterre), Emdrup: A112 LSU-møde AU Viden Møde tirsdag d. 5. marts 2013 kl. 10-12 Aarhus: 1445/019 (Parterre), Emdrup: A112 LSU-møde AU Viden REFERAT Deltagere: Lars Moseholm (formand), Trine Juhl Sørensen, Lisbeth Holm Rasmussen, Gina Bay, Jette

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 2. december 2016, kl. 13 15. Mødelokale: Bygning 1611, lokale 121B Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Ole Steen Nielsen, Steen Harrit Jakobsen, Thomas G.

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 6. april 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved Jørn

Læs mere

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl Dato: 4. juli 2018 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl. 13.00 15.15 I mødet deltog: SU-medlemmer: Martin Zachariasen,

Læs mere

I Økonomi og Bygninger blev det aftalt at drøfte temaet digital dannelse på et kommende møde.

I Økonomi og Bygninger blev det aftalt at drøfte temaet digital dannelse på et kommende møde. Referat UNIVERSITET Marianne Maria Larsen Dato: 30. november 2017 Side 1/3 Mødedato: 30. november 2017 Mødested: 1918-317 Mødelokale 3. etage Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Afbud: Niels

Læs mere

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Steen Weisner (SW) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Steen Weisner (SW) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen LSU-møde i ACA den 9. marts 2017 Kl. 9.00 10.00 Referat Aarhus bygning 1443, lokale 440 Emdrup lokale D118 Mødedeltagere: B-siden/medarbejdere Ivy Kirkelund (IK), næstformand Marianne Bach Birn (MBB) Anders

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 24. oktober 2012 Bygn. 1520, lokale 732 Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C Ordinært FSU møde Til stede: A-siden: Brian Bech Nielsen, Søren Bom Nielsen, Erik Østergaard Jensen, Thomas Skjødeberg

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 13. december kl

Møde afholdt: Tirsdag den 13. december kl DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 14. DECEMBER 2011 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: Tirsdag den 13. december kl. 13 14.45 Sted: Referent:

Læs mere

Dagsorden: Referat: AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 LSU HR

Dagsorden: Referat: AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 LSU HR Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 REFERAT LSU HR Til stede: Ledelsen: Louise Gade, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Alev Gencay, Lizzi Edlich, Ina Wilkens Nissen Referent:

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 6 i Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi samt konstituerende møde Tid: 21. januar, kl. 13-15 Sted: 8002-2105

Læs mere

Referat. Møde den: 6. marts 2017 kl Mødelokale Aarhus BSS FAMU møde

Referat. Møde den: 6. marts 2017 kl Mødelokale Aarhus BSS FAMU møde Møde den: 6. marts 2017 kl. 10-11.30 Mødelokale 1328-120 Referat Aarhus BSS FAMU møde Deltagere: Anja Zimmerdahl, Carsten Dalsager, Anita Birch Trosborg, Anette Storgaard, Merete Elmann, Niels Jørgen Relsted,

Læs mere

Afbud: Susanne Dalsgaard Krag (observatør), Aase Bak, Marie Louise Bro Pold, Jørgen Skårup, Katrine Breum Rosenbeck.

Afbud: Susanne Dalsgaard Krag (observatør), Aase Bak, Marie Louise Bro Pold, Jørgen Skårup, Katrine Breum Rosenbeck. Møde den: 31. maj 2016 Mødelokale: Bygning 1447 / 025 REFERAT Fælles LSU/LAMU-møde kl. 13.30 14.30 LSU-møde kl. 14.30-15.30 Deltagere til LSU-møde Ledelsesrepræsentanter: Nikolaj Harbjerg, Anni Bækgaard

Læs mere

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 12. december 2014, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget DAGSORDEN Medlemmer: Søren K Kjærgaard Annette Bachmann Bo Martin Bibbi Kim Iburg Janni Mosgaard Jensen Eva

Læs mere

Afbud: Steffen Korsgaard, Ingo Kleindienst, Jessica Aschemann-Witzel

Afbud: Steffen Korsgaard, Ingo Kleindienst, Jessica Aschemann-Witzel LSU Møde den: 20. maj 2016 kl. 13 15 Institut for Virksomhedsledelse Lokale: Jacobs kontor Deltagere: Bjarne Rerup Schlichter, Jacob Kjær Eskildsen, Lone Larsen, Merete Elmann, Markus Laursen, Per Svejvig,

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Bemærkninger til referat af de seneste møde: Opmærksomheden rettes mod fejl under punkt 2. Der skulle have stået:

1. Godkendelse af dagsorden Bemærkninger til referat af de seneste møde: Opmærksomheden rettes mod fejl under punkt 2. Der skulle have stået: Dagsorden / referat - møde i Fælles MED Administration den 19. januar 2017 kl. 13.00 i mødelokale 3, Varde Rådhus, Bytoften 2 Deltagere: Mogens Pedersen, Anne-Mette Rørvang, Erik Schultz, Helle Marquertsen,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 5. november 2013 kl. 14.00-15.00 D347 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 29. august 2014 kl. 9.00-11.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Hanne Knudsen, Jørn Bjerre, Charlotte

Læs mere

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt Fakultetsledelsesmøde d. 10. november 2015 kl. 13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 15 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Indhold 1. Indledning... 3 2. Temaer... 3 2.1 Mål, strategi og økonomi... 3 2.2 Arbejds- og personaleforhold... 4 2.3

Læs mere

Faste deltagere: Jesper Bo Jensen, Kirsten Jensen, Svend Aage Mogensen, Mads Niemann-Christensen, Jette Riis, Signe Schou og Birgit Svenningsen

Faste deltagere: Jesper Bo Jensen, Kirsten Jensen, Svend Aage Mogensen, Mads Niemann-Christensen, Jette Riis, Signe Schou og Birgit Svenningsen LSU møde: Dato: Torsdag den 30. marts 2017 Tidspunkt: Kl. 13.30-15 Sted: Rektoratets mødelokale Referat Faste deltagere: Jesper Bo Jensen, Kirsten Jensen, Svend Aage Mogensen, Mads Niemann-Christensen,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 14. december LSU

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 14. december LSU Dato: 4. december 2015 Side 1/5 Møde den: 14. december 2015 1510-410 LSU Referat Til stede: Birgit Schiøtt (BS), Lisbeth Andersen (LA), Jens W. Clausen (JWC), Charlotte Illum Nielsen (CIN), Jeanette Dandanell

Læs mere

HR AU NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AU AARHUS UNIVERSITET

HR AU NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AU AARHUS UNIVERSITET HR NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AARHUS UNIVERSITET 2 Hvordan er den nye struktur blevet til?... 3 Hvordan ser den nye struktur ud?... 3 Skal min organisatoriske enhed have eget samarbejdsudvalg?... 3 Hvornår

Læs mere

LSU-møde den 11. oktober 2018, kl Mødelokale: Bygning 1351, lokale 414 Psykologisk Institut

LSU-møde den 11. oktober 2018, kl Mødelokale: Bygning 1351, lokale 414 Psykologisk Institut LSU-møde den 11. oktober 2018, kl. 14.30 15.30 Mødelokale: Bygning 1351, lokale 414 Psykologisk Institut Deltagere: Jan Tønnesvang, Carsten Dalsager, Torsten Kolind, Helle Spindler, Mimi Mehlsen, Kristine

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN DEN INTERNE PROBLEMANALYSE 13. november 2013 tiltrådte bestyrelsen den interne problemanalyse Målet var at få identificeret og håndteret betydende

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU Møde den: 04.02.2014 1510-410 Ekstraordinært LSU REFERAT Til stede: Frank Jensen (FRJ), Ib Johannsen (IBJ), Jeanette Dandanell (JDA), Niels Pind (PIND), Jens W. Clausen (JWC), Bente Olsen (BEO), Esben

Læs mere

Referat af møde i Samarbejdsudvalget/Fakultetsarbejdsmiljøudvalget møde tirsdag d. 12. juni 2012

Referat af møde i Samarbejdsudvalget/Fakultetsarbejdsmiljøudvalget møde tirsdag d. 12. juni 2012 Dato: 28. juni 2012 Reference: HP/lsr J.nr.: 033/300-1 Referat af møde i Samarbejdsudvalget/Fakultetsarbejdsmiljøudvalget møde tirsdag d. 12. juni 2012 I mødet deltog: Henrik Pedersen (formand), Karen

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 17. januar 2018 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved

Læs mere

Høring af universitetsledelsens forslag til beslutninger som opfølgning på problemanalysen

Høring af universitetsledelsens forslag til beslutninger som opfølgning på problemanalysen Universitetsledelsens beslutningsforslag: høringssvar fra Institut for Erhvervskommunikation, 18.09.14/ct Høring af universitetsledelsens forslag til beslutninger som opfølgning på problemanalysen Universitetsledelsens

Læs mere

DAGSORDEN. Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 6. september 2018, kl. 09:00 11:00 Sted: FIB5, lokale 35

DAGSORDEN. Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 6. september 2018, kl. 09:00 11:00 Sted: FIB5, lokale 35 DAGSORDEN Møde: FSU SAMF Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 6. september 2018, kl. 09:00 11:00 Sted: FIB5, lokale 35 Deltagere: Rasmus Antoft (RA), Jesper Lindgaard Christensen (JLC), Lis Carlsen (LC),

Læs mere

BADM: LSU-møde den 28. februar 2014 Referatets pkt. 4: Ph.d. undersøgelsen Diskussion af undersøgelsen og ideer til forbedringer/ændringer

BADM: LSU-møde den 28. februar 2014 Referatets pkt. 4: Ph.d. undersøgelsen Diskussion af undersøgelsen og ideer til forbedringer/ændringer Modtager(e): LSU/FSU Notat Status for opfølgning på ph.d.-trivselsundersøgelsen 2014 BADM: LSU-møde den 28. februar 2014 Referatets pkt. 4: Ph.d. undersøgelsen Diskussion af undersøgelsen og ideer til

Læs mere

Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116. Deltagere:

Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116. Deltagere: Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl. 11.30 12.30 Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter LSU/LAMU: Nikolaj Harbjerg, Eigil Jensen LSU: Aase Bak, Anni Bækgaard

Læs mere

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 04. september 2017 Varighed: 13.00-15.30 Gæst: Martin Keis Kristensen (AU HR) Tilstedeværende: Bjarke Paarup

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU Møde den: 14.01.2013 1510-410 Ekstraordinært LSU REFERAT Til stede: Frank Jensens (FRJ), Ib Johannsen (IBJ), Jeanette Dandanell (JDA) Niels Pind (PIND), Jens W. Clausen (JWC), Bente Olsen (BEO), Charlotte

Læs mere

Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna Holm Nielsen; Søren Michael Nicholson; Lizzi Edlich (referent)

Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna Holm Nielsen; Søren Michael Nicholson; Lizzi Edlich (referent) Administrationens arbejdsmiljøudvalg (AAMU) Møde den: 13. juni 2016, kl. 10.00-11.30 Sted: AU HR, Jens Baggesens Vej 51, Bygning 5221, lokale 012 Referat Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 8. april 2014 Institut for Odontologi LSU-møde. 1. Godkendelse af dagsorden

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 8. april 2014 Institut for Odontologi LSU-møde. 1. Godkendelse af dagsorden Møde den: 8. april 2014 Institut for Odontologi LSU-møde REFERAT Ellen Frandsen, Mariann Andersen, Trine Agerbæk, Helle Tolboe (fra ca. 14.00), Dirk Leonhard, Mariann Bøje, Javier Garcia, Jens Heidmann,

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 7. juni 2011 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl i mødelokale 077

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl i mødelokale 077 Dato: 13. juni 2017 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl. 13.00-15.15 i mødelokale 077 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Møde den: 25-8-2015 Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Referat Dagsorden 1. Uddannelse v/michael Kristensen 2. PhD optag v/erik Steen Kristensen

Læs mere

Referat. LSU-møde den 6. juni 2016 kl Mødelokale: Bygning 1447, lokale 214 Institut for Erhvervskommunikation

Referat. LSU-møde den 6. juni 2016 kl Mødelokale: Bygning 1447, lokale 214 Institut for Erhvervskommunikation LSU-møde den 6. juni 2016 kl. 12.15-13.45 Mødelokale: Bygning 1447, lokale 214 Institut for Erhvervskommunikation Referat Deltagere: Christa Thomsen, Birte Asmuß, Anita Birch Trosborg, Helle Kryger Aggerholm,

Læs mere

Godkendt referat af FSU-seminar.

Godkendt referat af FSU-seminar. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Det Humanistiske Fakultets Samarbejdsudvalg (FSU) Godkendt referat af FSU-seminar. Dato: Fredag den 28. oktober 2005

Læs mere

Deltagere: Arnold Boon, Ole Jensen, Søren Michael Nicholson, Susanna Holm Nielsen, Birthe Hestbæk og Lizzi Edlich (referent)

Deltagere: Arnold Boon, Ole Jensen, Søren Michael Nicholson, Susanna Holm Nielsen, Birthe Hestbæk og Lizzi Edlich (referent) Administrationens arbejdsmiljøudvalg (AAMU) Møde den 1. juni 2017 Referat Deltagere: Arnold Boon, Ole Jensen, Søren Michael Nicholson, Susanna Holm Nielsen, Birthe Hestbæk og Lizzi Edlich (referent) Afbud:

Læs mere