April Nyt fra Ådalen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "April 2015. Nyt fra Ådalen"

Transkript

1 Forår Så blev det april måned, og med et vejr, som kun denne måned kan præstere: Den ene dag med høj sol og dejlig varme, den næste med regn (måske endda slud) og kraftig blæst. Men april er også den måned, hvor vi på skolerne gerne skulle være godt i gang med såvel en evaluering af det skoleår, som er ved at være forbi, som med planlægningen af det kommende skoleår. Med hensyn til det sidste kniber det lidt: Ikke mindst p.g.a. strukturændringen på skoleområdet (distriktsopdelingen) er ressourceudmeldingerne desværre ikke kommet endnu, hvorfor vi har svært ved at komme videre! Men vi forbereder så meget vi kan, så vi kan komme hurtigt videre, når udmeldingerne ligger der! Indskolingsfest Tirsdag d. 7. april blev der så afholdt den årlige indskolingsfest for eleverne i klasse på. Festen blev afholdt i festsalen på afdeling SYD, og blev en meget stor succes. Der blev danset, og der var flot underholdning. En helt igennem dejlig eftermiddag. Stor tak til de lærere og pædagoger, der gjorde et stort stykke arbejde for, at få arrangementet op at stå. Vigtigt for skolen, at vi har arrangementer for alle aldersgrupper. Vi har Gallafesten for de store, denne forårsfest for de mindste, og også for mellemtrinnet skal vi sørge for, at den årlige fest bliver tilbagevendende!

2 Byggeri Byggeriet går sin skæve gang. Som et sådan byggeri nok altid gør? Med de benspænd der løbende dukker op. Hvad angår nybyggeriet, drejer benspændene sig om vejret, hvor der jo jævnligt dukker regnvejrsdage op, der forsinker byggeriet! Men på trods af dette, lover de stadig såvel elevbygningerne som hallen færdig i juni måned! Så det må vi jo tro på, således at overbygningen kan flytte ind i de nye, flotte lokaler fra skolestart 2015/2016. Hvad angår renoveringen og udbygningen af den gamle bygningsmasse, består benspændene af problemer/ udfordringer, der dukker op, og som ikke var forudset! Sådan vil det nok altid være med renoveringer af gamle bygninger! Ingen ved, hvad de egentlig indeholder. Men grundet disse udfordringer, rykkes tidsplanen hele tiden, og det er lige nu meget svært at sige, ja faktisk umuligt, til hvilken dato, denne del af projektet står færdigt. Denne rykken på tidsplanen har selvfølgelig stor betydning, for de planer vi søger at lave, for placeringen af de forskellige klasser i renoveringsperioden! Og betydning for, hvor mange, og hvilke klasser der placeres i SYD. Som det ser ud lige nu, vil der være meget få klasser tilbage på SYD i kommende skoleår, 2 3.klasser, 2 4.klasser og 2 5.klasser, samt eleverne i Videnscenteret. Men som nævnt kan benspændene i byggeriet meget hurtigt ændre dette billede!

3 Distrikter Som nævnt i sidste nummer af, har Frederikssund Kommune længe arbejdet med at skabe en ny skolestruktur. En opdeling af kommunens skoler i distrikter, der nu er ved at falde på plads. Kommunen opdeles i 5 distrikter: Distrikt Slangerup: Byvangskolen, Lindegårdskolen og Kingoskolen Distrikt Jægerspris: Jægerspris Skole, Gyldenstenskolens afdelinger Hanghøj, Bakketoppen og Svinget Distrikt Skibby: Marbækskolen, Skuldelev Skole og Solbakkeskolen Distrikt Frederikssund Syd: inkl. Videnscenter for tale, sprog og læsning Distrikt Frederikssund Nord: Falkenborgskolen, Marienlystskolen og Græse Bakkebyskolen Derudover laves der to specialdistrikter, ét bestående af Kølholmskolen og Skolen ved Kæret, og ét bestående af 10. klassesskolen samt undervisningsdelen af Ungdomsskolen. De klubaktiviteter, der tidligere har ligget under Ungdomsskolen, flyttes til fritidsklubberne. For altså ikke de store ændringer, og vi står således i den meget gunstige situation, at den fusion og ændring i organisering, som de øvrige distrikter nu skal i gang med, har vi gennemlevet i de sidste par år, og er således godt på vej! Lederfordelingen for Ådalens vedkommende vil fra skoleårets start 1. august se således ud: Distriktsleder: Undertegnede Administrativ leder: Inger Bentsen Og de 6 pædagogiske afdelingsledere vil være: Kirsten Barnkob, Henrik Mortensen, Anne Johansen, Nina Faxe, Lars Kristensen, samt en nyansat. Nuværende afdelingsleder i Ådalen, Marie Würtzen skal fremover været med til at opbygge det nye distrikt Skibby. Læringsmålstyret undervisning Det helt store issue for det kommende skoleår, og nok også for de efterfølgende, vil ganske givet, undervisningsmæssigt, være læringsmålstyret undervisning. Altså en undervisningsform med endnu større fokus på, hvad det er for læringsmål, den enkelte elev skal nå, og hvorledes der skal arbejdet med det. En udbygning, kan man sige, af dét mange kender som egne mål. Ledelse I forbindelse med gennemførelsen af ovennævnte distrikter, ændres der også på ledelsesstrukturen. Fremover vil der i hvert distrikt være en distriktsleder, en administrativ leder, samt et antal pædagogiske afdelingsledere alt efter, hvor stort et distrikt (elevtal), der er tale om.

4 Vi har lærer- og pædagogmæssigt taget hul på arbejdet, og afholdt et pædagogisk arrangement, med oplæg fra undervisere fra UCC. Vi vil i perioden frem til sommerferien arbejde videre med mindre forsøgsprojekter, og efterfølgende, i dagene omkring elevernes sommerferie samt løbende i det kommende skoleår, lave en proces, således at lærere og pædagoger klædes endnu bedre på til at arbejde på denne måde. Linjer Planlægningen af arbejdet med linjerne i overbygningen for det kommende skoleår er i fuld gang, og elevfordelingen på linjerne i 7. klasse skoleåret 2015/2016 er ved at falde på plads. Vi har besluttet, også i det kommende skoleår at arbejde med de tre linjer: Global/international, idrætslinje og innovativ linje. Når skoleåret 2015/2016 så er godt i gang, skal vi have foretaget en evaluering af de sidste 3 års forløb med linjerne. Skal vi bibeholde ideen, skal vi, i givet fald, fortsætte med det samme indhold i linjerne, eller er der andre emner, der skal foretrækkes? Umiddelbart har vi indtryk af, at vores indførelse af linjer i overbygningen har været en succes. Vi oplever et større engagement hos eleverne, en større glæde ved skolen, og en mindre fraværsprocent. Og så håber vi selvfølgelig, at det, i sidste ende, også giver eleverne en større fag-faglighed (bedre karakterer til afgangsprøverne)! Reformens hjørnesten/skoledagens opbygning næste skoleår I det første år med den nye skolereform, har vi selvfølgelig draget ganske mange erfaringer med hjørnestenene i reformen: Bevægelse, Understøttende undervisning og Lektiehjælp/Faglig fordybelse. Lærere, pædagoger og elever drager erfaringer i det daglige arbejde, forældre henvender sig med gode råd og tanker, og selvfølgelig følger vi med i de erfaringer, der også drages andre steder end i Ådalen. Vores evaluering af det første år med reformen skal selvfølgelig meget gerne udmøntes i, at vi opbygger det kommende skoleår på en mere hensigtsmæssig måde end tilfældet har været. At vi skaber en ramme for en skoledag, der giver de bedste muligheder for trivsel og læring. Derfor arbejder vi i øjeblikket frem mod en model, der indeholder en opdeling af dagen i ½-times moduler (eller legoklodser, kunne man sammenligne med!). Vi kunne forestille os et ½-times morgenmodul, hvor én af hovedlærerne på klassen havde understøttende undervisning, og en mulighed for at se klassen an og skabe en god start på dagen for eleverne. Og så dagens aktiviteter / undervisning lagt som dobbeltmoduler, altså med en varighed af 1 time, så vi kommer væk fra 45-minutters lektioner. Midt på dagen en spisepause/legepause/-pause på 1 time, så alle havde tid nok til at spise og holde en ordentlig pause. Kombineret med et bevægelsesbånd for eleverne i klasse. For de stores vedkommende har vi tanker om at hæve

5 timetallet i idræt, i stedet for de indlagte bevægelseslektioner. Men for alles vedkommende selvfølgelig med en fast overbevisning om, at megen bevægelse også foregår i fagtimerne. Hvad angår Lektiehjælp/Faglig fordybelse, der jo nok endnu et år bliver frivilligt at deltage i, arbejder vi med en model, hvor der for indskoling og mellemtrin kunne blive tale om et dagligt ½-times modul, eventuelt i sammenhæng med morgenmodulet, og for de ældste elevers vedkommende kunne laves nogle fællesmoduler sidst på dagen, hvor man, som elev, kunne være sikker på, der var faglig kompetence til stede, i form af en dansklærer, en sproglærer samt en naturfaglig lærer. Det er i hvert fald nogle af de tanker, der i øjeblikket arbejdes med, med henblik på organseringen af det kommende skoleår. Ressourceudmelding/fagfordeling Som nævnt, er de endelige ressouceudmeldinger endnu ikke dukket op, hvorfor vi har svært ved, at komme videre med den personalemæssige organisering af skoleåret 2015/2016. Umiddelbart ser det ud til, at vi i det kommende år, stort set kommer til at råde over den samme ressourcemængde som i dette skoleår! Udearealer I forbindelse med byggeriet har vi store tanker med udearealerne. Vi kunne godt tænke os, at vi så mere overordnet, mere visionært på områderne omkring skolen, så vi, når byggeriet er færdigt, ikke bare koncentrerer os om at skabe gode udemuligheder for skolens elever, men for hele lokalområdet! Så områderne omkring, i sammenhæng med Sillebro Å og Ådalen i det hele taget, kunne blive et rekreativt område for børn, unge og voksne i hele området omkring skolen! Så børnehaver og vuggestuer kunne benytte de legemuligheder der skabes, så børnene eftermiddag, aften og i weekenderne kunne ha et spændende sted at lege, så unge kunne få et sted at være aktive (skaterbaner, parkour-områder,.), så voksne beboere i området kunne få et rart sted at gå hen, med en oplevelse af, at det også er deres område. Og at vi kunne kombinere alt dette med de behov skolen måtte ha, eksempelvis muligheder for udeskole, sløjd- og køkkenmuligheder udendørs, stille områder, vilde områder, køkkenhaver,. Vi arbejder i øjeblikket sammen med en landskabsarkitekt omkring ideerne, og på først kommende skolebestyrelsesmøde vil vi tage en gennemgribende snak. Et mindre fald, da det desværre ser ud til, at vi kun skal oprette 3 børnehaveklasser næste år. Dette fald har været på vej et stykke tid. Prognoserne har sagt, det ville ske tidligere, men næste skoleår ser det altså ud til, at det dalende børnetal i Frederikssund Kommune, der jo allerede inden for de sidste par år har slået kraftigt igennem på førskoleområdet, nu også rammer Ådalen. Men vi kan jo håbe det ændrer sig, så der, når den nye skole står færdig i al sin pragt, vil være rigtig mange børn i Frederikssund Kommune, der ønsker at være en del af Ådalen. Personalemæssigt er vi dog i fuld gang med at placere klassernes hovedlærere, og så snart den endelige plan er klar, vil vi selvfølgelig melde ud til elever og forældre.

6 Bestyrelsesarbejde, principper/ skolereform Skolebestyrelsen arbejder i denne periode med udfærdigelsen af principper for flere forskellige områder. Nye principper for skole-/hjemsamarbejde, der tager højde for den nye skolereform, er netop vedtaget. Ligeledes arbejdes der med principper for bevægelse, understøttende undervisning og lektiehjælp/faglig fordybelse. Og så er der ingen tvivl om, at skolebestyrelsen skal spille en meget stor rolle omkring arbejdet med udearealer, hvis de drømme, jeg beskrev tidligere, skal blive til virkelighed. Kun ved at beboerne i vores nærarealer engagerer sig, vil der være en chance for, at tankerne bliver til virkelighed! Kostpolitik Der er på det sidste sået tvivl, om Ådalen har en kostpolitik, eller ej? Og jo, vi har en kostpolitik, hvilket betyder, at vi alle, børn som voksne, skal søge, så godt som muligt, at leve op til den! Vi har en kantine, som en del af denne kostpolitik, der tilbyder eleverne ordentlig mad, hvad enten det drejer sig om morgenmad, 10-mad, eller mad i spisepausen! Og så skal dét, der foregår i de enkelte klasser og i afdelingerne/huse, selvfølgelig hænge sammen med det øvrige! Således at der ikke finder et uhæmmet forbrug af søde sager, læskedrikke, o.s.v. sted blandt eleverne. Fanatisme, på hvilke områder det end drejer sig, er ikke noget, vi på dyrker. Så ved enkeltstående arrangementer, eksempelvis skolefesterne på de forskellige årgange, er det selvfølgelig ok ikke at leve op til kostpolitikken, men i hverdagen er det noget helt andet. Vi vil i den nærmeste periode tage vores politik op til revision, og efterfølgende gøre den mere tydelig, så alle er klar over indholdet. Og så aktivt følge op på, at den efterleves! Personale På personalesiden i NORD har Lonni Pia Tyrrell opsagt sin stilling pr Også Julie Mia Grønhøj er stoppet pr I SYD er Anita Petersen stoppet i SFO pr , ligesom Malene Petersen fra Videnscenteret er stoppet pr Vi siger dem alle tak for deres indsats på, og ønsker dem held og lykke med deres virke fremover. På SYD er Trine Mosbæk Larsen ansat i Videnscenteret pr , og Heidi Noa Petersen det samme sted pr Vi siger velkommen til dem, og er sikre på, de bliver rigtig glade for børn og kolleger i Ådalen. Med ønsket om et godt forår, og med håbet om en god afslutning på et spændende, første reformår Flemming West Clausen Skoleleder

December 2014. Nyt fra Ådalen

December 2014. Nyt fra Ådalen Vinter Som jeg skrev i mit nyhedsbrev kort inde i dette skoleår, var jeg sikker på, dette skoleår ville blive et skoleår med enorme udfordringer! Oven i fusion og byggeri, fik vi også en helt ny folkeskolereform,

Læs mere

Høringsforslag. Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune

Høringsforslag. Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune Høringsforslag Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Juridisk ramme for høringen... 4 1.2 Høringsproces i Frederikssund Kommune... 4 2.

Læs mere

Organisering af fritidsdelen. Tværfaglig arbejdsgruppe Oktober 2014 nr. VIII

Organisering af fritidsdelen. Tværfaglig arbejdsgruppe Oktober 2014 nr. VIII Organisering af fritidsdelen Tværfaglig arbejdsgruppe Oktober 2014 nr. VIII Organisering af fritidsdelen Gennem fælles værdier i Børne- og Ungepolitikken og ved skolechefens overordnede ledelse skabes

Læs mere

Høringsforslag. Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune

Høringsforslag. Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune Høringsforslag Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Juridisk ramme for høringen... 4 1.2 Høringsproces i Frederikssund Kommune... 4 2.

Læs mere

Stensnæsskolen. Juli 2015. Skoleåret 2015-16. Nyhedsbrev Årgang 14 Nummer 7. Kære forældre

Stensnæsskolen. Juli 2015. Skoleåret 2015-16. Nyhedsbrev Årgang 14 Nummer 7. Kære forældre Stensnæsskolen Skoleåret 2015-16 Juli 2015 Nyhedsbrev Årgang 14 Nummer 7 I dette nummer: Skoleåret 2015-16 1 Rullende indskoling 2 Personale 2 Møde-/bustider 3 1. skoledag 4 Hjemmeside mm. 4 Kontaktlærerordning

Læs mere

NYT. Herskindskolen og Nordlyset. Valg til Fællesbestyrelsen

NYT. Herskindskolen og Nordlyset. Valg til Fællesbestyrelsen A P R I O L 2 0 1 4 NYT Herskindskolen og Nordlyset Valg til Fællesbestyrelsen Kære forældre så er det nu, hvis du vil være med Fællesbestyrelsen og få indflydelse på dit barns skole. Det er valgår og

Læs mere

Orienteringsmøde om skolereformen

Orienteringsmøde om skolereformen Orienteringsmøde om skolereformen John Larsen Gift og 2 børn Lia Sandfeld Gift og 2 børn Lærer 1993 Viceskoleleder 1999 Skoleleder 2002 Lærer 2002 Pædagogisk afdelingsleder 2013 Program Kort præsentation

Læs mere

Kære forældre og elever Jeg vil gerne på skolens vegne takke alle for et godt samarbejde i skoleåret 2013-2014.

Kære forældre og elever Jeg vil gerne på skolens vegne takke alle for et godt samarbejde i skoleåret 2013-2014. Sommerhilsen 2014 Kære forældre og elever Jeg vil gerne på skolens vegne takke alle for et godt samarbejde i skoleåret 2013-2014. Alle skoleår har deres særpræg, sådan var det også i år: Skolen tog lidt

Læs mere

Uddannelsesudvalget. Onsdag den 19. november 2014 kl i F6

Uddannelsesudvalget. Onsdag den 19. november 2014 kl i F6 Uddannelsesudvalget Referat fra EKSTRAORDINÆRT møde Onsdag den 19. november 2014 kl. 08.30 i F6 Mødet slut kl. 10.40 MØDEDELTAGERE Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Emilie Tang (V) Inge Messerschmidt (O)

Læs mere

Forældreguide til den nye folkeskolereform

Forældreguide til den nye folkeskolereform Forældreguide til den nye folkeskolereform Kære forældre på Vamdrup Skole. Efter sommerferien træder den meget omtalte skolereform i kraft. Så er det ikke længere et fatamorgana, som befinder sig et sted

Læs mere

KONTAKTEN Øster Snede Skole

KONTAKTEN Øster Snede Skole KONTAKTEN Øster Snede Skole Skoleåret 2013/2014 Nr. 5 Kalenderen skoleåret 2014 2015 Skolens aktivitetskalender kan ses på forældreintra og skolens hjemmeside: www.oester-snede-skole.dk/fo Ferieplan for

Læs mere

Oktober 2015. Nyt fra Ådalen

Oktober 2015. Nyt fra Ådalen Efterår Så blev det, efter en noget svingende sommer, og en eftersommer over middel, rigtig efterår. Med byger, vind og dage, hvor de grå skyer hænger tungt. Men uanset vejret har det været en 10-ugers

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl. 19.00 21.00 Programmet for aftenen: 1. Skolebestyrelsen byder velkommen 2. Skoleledelsen om skolereformen på Nærum Skole 3. Skolebestyrelsens

Læs mere

1)Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan.

1)Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Skolereformen. Skolereformens mål 1)Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater.

Læs mere

Nyhedsbrev Elev Skole juni 2015

Nyhedsbrev Elev Skole juni 2015 Nyhedsbrev Elev Skole juni 2015 Til alle forældre med børn på Elev Skole. Vi kan så småt skimte sommerferien i det fjerne, men inden vi når dertil et længere nyhedsbrev med stort og småt fra Elev Skole.

Læs mere

Strukturen kan illustreres således: 29. Juni 2014

Strukturen kan illustreres således: 29. Juni 2014 Skolereformen På Firehøjeskolen er vi nu ved at lægge sidste hånd på vores udgave af skolereformen, der kommer til at gælde her på skolen efter sommerferien - fra august 2014. Reformens mål er bedre læring

Læs mere

Navnekonkurrence. Info. til skoleledere, skolebestyrelser og lærere Juni Hvad skal skolen hedde?

Navnekonkurrence. Info. til skoleledere, skolebestyrelser og lærere Juni Hvad skal skolen hedde? Navnekonkurrence Info. til skoleledere, skolebestyrelser og lærere Juni 2015 Hvad skal skolen hedde? Udgivet af Skoleafdelingen i Frederikssund Kommune Juni 2015 Skoleafdelingen Torvet 2, 3600 Frederikssund

Læs mere

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN HØJ FAGLIGHED GOD TRIVSEL FÆLLESSKAB Skolestart er en milepæl i alle børns liv og meget betydningsfuld såvel i en faglig som en social

Læs mere

Hvornår skal vi i skole?

Hvornår skal vi i skole? Folkeskolereformen + Hvordan bliver reformen på Sakskøbing Skole? Reformnyt nummer 3 juni 2014 Læs mere om: Mødetider Bevægelse Hvorden bliver den længere skoledag? Elever skal bevæge sig meget mere. IT

Læs mere

Ny Folkeskolereform Bogense Skole. Glæde, ordentlighed, mod, anerkendelse.

Ny Folkeskolereform Bogense Skole. Glæde, ordentlighed, mod, anerkendelse. Ny Folkeskolereform Bogense Skole Glæde, ordentlighed, mod, anerkendelse. Program 16. juni 2014. Velkomst. Bogense skoles visioner, mål og pejlemærker Skolereformen 2014. formål og indhold. Skolereformen

Læs mere

Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen. Hvor sejler vi hen.?

Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen. Hvor sejler vi hen.? Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen Hvor sejler vi hen.? Program 1. Skolereformen generelt 2. Initiativer på Vittenbergskolen 3. Særligt for indskoling, mellemtrin og udskoling 1. Skolereformen

Læs mere

Velkommen til oplæg og debat om læringsreformen på Hanebjerg Skole afd. Gørløse. Vi skal lære af fremtiden mens den opstår

Velkommen til oplæg og debat om læringsreformen på Hanebjerg Skole afd. Gørløse. Vi skal lære af fremtiden mens den opstår Velkommen til oplæg og debat om læringsreformen på Hanebjerg Skole afd. Gørløse Vi skal lære af fremtiden mens den opstår Sind har det som faldskærme de virker kun, når de er åbne Skolereform læringsreform

Læs mere

Nyhedsbrev. Nyhedsbrev for

Nyhedsbrev. Nyhedsbrev for Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2013-2014 Udgave: Juni Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt: August: I forbindelse med skolestart Marts: Op til påskeferien Oktober: Op til efterårsferien

Læs mere

Information til forældre Juni 2018

Information til forældre Juni 2018 Flauenskjold Skole Information til forældre Juni 2018 FLAUENSKJOLD SKOLE 1 Distrikt Hjallerup Flauenskjold udgør sammen med Klokkerholm og Hjallerup skoler distrikt Hjallerup. På ledelsessiden er der to

Læs mere

Sommerferiehilsen fra Lind Skole juni 2015

Sommerferiehilsen fra Lind Skole juni 2015 Sommerferiehilsen fra Lind Skole juni 2015 Afslutningen på dette skoleår er ved at være en realitet. Det har været et anderledes skoleår med ændringer og nye krav, der skal implementeres i forhold til

Læs mere

Velkommen til informationsmøde for forældre til kommende skolestartere August 2018

Velkommen til informationsmøde for forældre til kommende skolestartere August 2018 Velkommen til informationsmøde for forældre til kommende skolestartere August 2018 Højvangskolens lederteam Ivan Børsting Skoleleder Helle Albrechtsen, Pædagogisk leder, udskoling Dorthe Kirkegaard Larsen

Læs mere

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Torsdag den 19. juni 2014 kl. 18.30-20.00 Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Kort orientering om overskrifterne i skolereformen Hvordan implementeres skolereformen på Brovst Skole,

Læs mere

Information omkring næste skoleår

Information omkring næste skoleår Information omkring næste skoleår Kære forældre til elever på Skolecenter Jetsmark Sommerferien nærmer sig og vi skal sige farvel til en velkendt skoledag og goddag til en ny og anderledes skoledag. Ikke

Læs mere

NY FOLKESKOLEREFORM PÅ SKÅDE SKOLE

NY FOLKESKOLEREFORM PÅ SKÅDE SKOLE NY FOLKESKOLEREFORM PÅ SKÅDE SKOLE 1. august 2014 træder en ny folkeskolereform i kraft på alle landets skoler. Det betyder en længere skoledag for vores elever, nye fag, mere bevægelse, mulighed for lektiehjælp

Læs mere

MØDEINDKALDELSE. Skolebestyrelsesmøde. Børn og Unge - Uddannelse og Læring - Højen Skole. 19.august 2014 19.00. Personalerummet 16.30.

MØDEINDKALDELSE. Skolebestyrelsesmøde. Børn og Unge - Uddannelse og Læring - Højen Skole. 19.august 2014 19.00. Personalerummet 16.30. Emne: Skolebestyrelsesmøde Mødedato 19.august 2014 Mødested/lokale Personalerummet Mødetidspunkt kl. 16.30 Forventet sluttidspunkt kl. 19.00 Deltagere Evt. afbud bedes meddelt til Kontoret Direkte telefonnr.

Læs mere

Velkommen til info aften vedr. læringsreformen

Velkommen til info aften vedr. læringsreformen Velkommen til info aften vedr. læringsreformen 1. Velkomst og præsentation 2. Kort gennemgang af reformen 3. Hvordan bliver reformen udmøntet på Byskolen 4. Skolebestyrelsen 5. Farvel Skolereform - Læringsreform

Læs mere

Folkeskolereformen. Folkeskolereformen erfaringer efter år 1 Hvad har vi lært og hvordan tænkes år 2?

Folkeskolereformen. Folkeskolereformen erfaringer efter år 1 Hvad har vi lært og hvordan tænkes år 2? Folkeskolereformen ÅR 2 Folkeskolereformen erfaringer efter år 1 Hvad har vi lært og hvordan tænkes år 2? Folkeskolereformen trådte i kraft i august 2014. Ét år er gået, og vi vil i dette nyhedsbrev give

Læs mere

Mellemtrinnet (4.-6. årg.) har fri kl. 14.30 fire dage om ugen og kl. 15 en dag om ugen. Dagen til kl. 15 kan ses på elevernes skema.

Mellemtrinnet (4.-6. årg.) har fri kl. 14.30 fire dage om ugen og kl. 15 en dag om ugen. Dagen til kl. 15 kan ses på elevernes skema. Nyhedsbrev juni 2014 Folkeskolereformen 7 Sct. Jørgens Skole Helligkorsvej 42A 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 44 00 E-mail: sctjorgensskole@roskilde.dk www.sctjorgensskole.roskilde.dk 27. juni 2014 Kære forældre

Læs mere

Afbud: Henrik Toft Simonsen, Mette Vöge Jensen

Afbud: Henrik Toft Simonsen, Mette Vöge Jensen Referat Emne: Skolebestyrelsesmøde Sted: Skolens kontor Dato: Onsdag d. 15.1.14 kl. 18.30-21.00 Deltagere: Hans Henrik Heidesleben, Klaus Kolberg, Jens Christian Britze, Frederik Thalbitzer, Per Høxbroe,

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl. 18.30 20.00 Programmet for aftenen: 1. Næstformand i skolebestyrelsen Susanne Grunkin byder velkommen 2. Skoleleder Kirsten Kryger giver

Læs mere

Forældre. 6. august Kære alle forældre. Velkommen tilbage efter sommerferien.

Forældre. 6. august Kære alle forældre. Velkommen tilbage efter sommerferien. 6. august 2015 Kære alle forældre Velkommen tilbage efter sommerferien. Nu er sommerferien ved at være forbi og vi skal på Herstedøster skole snart have fornøjelsen af jeres børn igen, hvilket vi glæder

Læs mere

Spørgsmål og svar om den nye skole

Spørgsmål og svar om den nye skole Spørgsmål og svar om den nye skole Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? Alle elever får en mere varieret

Læs mere

Søndersøskolen april 2014, 2. del

Søndersøskolen april 2014, 2. del Søndersøskolen april 2014, 2. del Kære forældre Som jeg skrev i Nyhedsbrevet, i starten af april måned, vil jeg i de følgende måneder udsende Nyhedsbrevet lidt hyppigere, for vi er nu nået til den periode

Læs mere

NYHEDSBREV OG SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING JUNI 2014

NYHEDSBREV OG SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING JUNI 2014 NYHEDSBREV OG SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING JUNI 2014 Så er endnu et skoleår ved at være gået. Hvor blev det år lige af!!!! Det er fantastisk dejligt vejr, solen skinner og børnene hygger sig i skolegården.

Læs mere

Kragenyt april 2014 Indhold

Kragenyt april 2014 Indhold Kragenyt april 2014 Indhold Forår på Kragelundskolen Kragelundskolen og den nye reform Infomøde for forældre Valg til skolebestyrelsen Nye personalefaciliteter og håndværk/design. Kalender april juli 2014

Læs mere

Engdalskolen SKOLENYT

Engdalskolen SKOLENYT Engdalskolen SKOLENYT April 2017 Der er forår i luften Der er forår i luften, og vi er lige kommet tilbage fra påskeferien. Foråret er en travl tid på skolen skoleåret går på hæld samtidig med, at undervisningsforløb

Læs mere

Reformens hovedindhold.

Reformens hovedindhold. Engum Reformens hovedindhold. Udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan! Mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater! Tillid og trivsel skal styrkes bl. a. gennem

Læs mere

Folkeskolereform 2014

Folkeskolereform 2014 Folkeskolereform 2014 Tre nationale mål: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater.

Læs mere

Engdalskolen SKOLENYT

Engdalskolen SKOLENYT Engdalskolen SKOLENYT August 2016 Velkommen til et nyt og spændende skoleår på Engdalskolen Vi er nu endnu flere på skolen. Over 930 elever, deraf 110 i børnehaveklassen! Ikke blot er vi rigtig mange på

Læs mere

Arrild Privatskole. Så nærmer vi os snart sommerferien - forhåbentlig med en masse sol og dejlige oplevelser.

Arrild Privatskole. Så nærmer vi os snart sommerferien - forhåbentlig med en masse sol og dejlige oplevelser. -Trivsel og begejstring Skærbækvej 16, Arrild, 6520 Toftlund, Tlf: 74830103. Børnehuset, tlf.: 30138403 Email.: skolen@arrildprivatskole.dk; boernehuset@arrildprivatskole.dk Nyhedsbrev 26/2018 Dette nyhedsbrev

Læs mere

Skolestart- Skoleparat

Skolestart- Skoleparat Skolestart- Skoleparat Til: Forældre til børn der skal starte i børnehaveklassen Fra: Thurø Skole og Skolefritidsordning 1 Et nyt kapitel starter Med overgangen fra børnehave til børnehaveklasse og skolefritidsordning

Læs mere

Nyhedsbrev for Børnemiljøet. Juni 2015... Sommerferien nærmer sig...

Nyhedsbrev for Børnemiljøet. Juni 2015... Sommerferien nærmer sig... Nyhedsbrev for Børnemiljøet. Juni 2015... Sommerferien nærmer sig... Alle elever går på sommerferie d. 26. juni og møder i skole igen onsdag d. 12. august kl.08.00. Vi byder på morgenmad til elever og

Læs mere

MØLLESKOLEN August 2014

MØLLESKOLEN August 2014 MØLLESKOLEN August 2014 Hvad ved vi nu? Hvad er opgaven? Fokus på læring Skoledagens opbygning Klasser Forventninger Lektiecafé og hjemmearbejde Næste skridt Spørgsmål Reformens mål Folkeskolen skal udfordre

Læs mere

15/16. Sparkær Skole & SFO/Klub. Sparkær Skole, Langgade 32, 8800 Viborg. Telefon: 87872520 E-mail: skole.sparkaer@viborg.dk

15/16. Sparkær Skole & SFO/Klub. Sparkær Skole, Langgade 32, 8800 Viborg. Telefon: 87872520 E-mail: skole.sparkaer@viborg.dk 15/16 Sparkær Skole & SFO/Klub Sparkær Skole, Langgade 32, 8800 Viborg Telefon: 87872520 E-mail: skole.sparkaer@viborg.dk Velkommen til Sparkær skole og SFO/Klub Vi vil med denne lille folder give jer

Læs mere

Nyhedsbrev. Nyhedsbrev for

Nyhedsbrev. Nyhedsbrev for Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2015-2016 Udgave: December Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt: August: I forbindelse med skolestart Marts: Op til påskeferien Oktober: Op til efterårsferien

Læs mere

Skårup Børnehus 31. maj 2015 NYHEDSBREV. Biller på Helgetur

Skårup Børnehus 31. maj 2015 NYHEDSBREV. Biller på Helgetur NYHEDSBREV Biller på Helgetur 1 Mens vi venter på, at sommeren skal komme til os her i Skårup, er her lidt nyt fra huset. Vi har haft et forår i børnehuset med mange dejlige aktiviteter og arrangementer.

Læs mere

Kragenyt august 2015 Indhold

Kragenyt august 2015 Indhold Kragenyt august 2015 Indhold Ny skoleledelse Ny Mælkebøtte Trafik husk det nu Lektiehjælp og faglig fordybelse år 2 Velkommen tilbage efter sommerferien. Vi udsender lidt udenfor nummer et mini Kragenyt,

Læs mere

NYT August 2015. Velkommen tilbage fra sommerferie.

NYT August 2015. Velkommen tilbage fra sommerferie. NYT August 2015 Velkommen tilbage fra sommerferie. Hækken er klippet, vinduerne pudset og solen skinner. Det er dejligt at komme tilbage fra ferien og se så mange glade, friske og veloplagte elever. Flere

Læs mere

VELKOMMEN TIL SFO

VELKOMMEN TIL SFO VELKOMMEN TIL SFO 2019-2020 BAVNEHØJ SKOLE, KOLTVEJ 17-19, 8361 HASSELAGER * 87 13 61 60 * bhs@mbu.aarhus.dk * www.bavnehoej-skole.dk VELKOMMEN TIL BAVNEHØJ SKOLES SFO SFO står for skolefritidsordning,

Læs mere

Uddannelsesudvalget d. 5/5-2014

Uddannelsesudvalget d. 5/5-2014 Uddannelsesudvalget d. 5/5-2014 Bilag 1 til Skolestyrelsesvedtægt for Frederikssund kommune 1: Skolestrukturen 1.1 - KOMMUNALE SKOLER I FRDERIKSSUND OG KLASSETRIN SKOLE Byvangskolen Falkenborgskolen Ferslev

Læs mere

Princip for undervisningens organisering:

Princip for undervisningens organisering: Brændkjærskolen. Princip for undervisningens organisering: Formål Undervisningens organisering skal skabe rammer, der giver eleverne de bedste muligheder for at tilegne sig kundskaber og færdigheder, der

Læs mere

Spørgsmål & Svar om den nye skoledag på Hareskov Skole

Spørgsmål & Svar om den nye skoledag på Hareskov Skole Spørgsmål & Svar om den nye skoledag på Hareskov Skole >Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. >Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? Alle elever

Læs mere

Folkeskolereformen på Engbjergskolen. Tirsdag den 8. april 2014

Folkeskolereformen på Engbjergskolen. Tirsdag den 8. april 2014 Folkeskolereformen på Engbjergskolen Tirsdag den 8. april 2014 Første spadestik Engbjergskolen -Version 2014 Intentionen med folkeskolereformen Intentionen er, at det faglige niveau i folkeskolen skal

Læs mere

November 2013. Nyt fra Ådalen

November 2013. Nyt fra Ådalen Efterår Efter en sommer med et fantastisk vejr (jeg har jo altid pralet med, at jeg kan noget med vejret ), har dette skoleårs start været, om muligt, endnu mere fyldt med udfordringer! Stille perioder

Læs mere

Folkeskolereformen implementering i Thorsager Skole og Børnehus

Folkeskolereformen implementering i Thorsager Skole og Børnehus Folkeskolereformen implementering i Thorsager Skole og Børnehus Til august tager vi hul på en ny skoledag. Vi har gennem det sidste lille års tid drøftet, hvordan vi vil omsætte de mange elementer i reformen

Læs mere

Evaluering af Rullende skolestart på Ørum skole april 2015

Evaluering af Rullende skolestart på Ørum skole april 2015 Evaluering af Rullende skolestart på Ørum skole april 2015 I foråret 2012 startede Ørum skole forsøgsprojekt med Rullende skolestart og aldersintegreret undervisning. Målet med projektet var At skabe en

Læs mere

Scenarie III: Forberedelse i klasselokaler

Scenarie III: Forberedelse i klasselokaler Scenarie III: Forberedelse i klasselokaler Forudsætninger a Fleksible forberedelsespladser indrettes i alle klasselokaler efter antal af spor og klassetrin på skoler. a En fleksibel forberedelsesplads

Læs mere

Touavis. Efter ferien byder vi velkommen til 20 nye elever i 0.klasse. Vi glæder os til at lære børnene at kende. Juni 2012

Touavis. Efter ferien byder vi velkommen til 20 nye elever i 0.klasse. Vi glæder os til at lære børnene at kende. Juni 2012 Touavis Juni 2012 Så blev det tid for afsked med 6.klasse. Det blev markeret ved en heftig fodboldkamp mellem udvalgte 6.kl.-elever og lærere. Nå ja,. og det blev 6.kl. som vandt på straffesparkskonkurrence.

Læs mere

Skolereform din og min skole

Skolereform din og min skole Skolereform din og min skole Information til forældre April 2014 Natur og Udvikling Folkeskolereform i trygge rammer Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til

Læs mere

Distrikt Hjallerup. Klokkerholm Skole. Information til forældre Juni 2018

Distrikt Hjallerup. Klokkerholm Skole. Information til forældre Juni 2018 Klokkerholm Skole Information til forældre Juni 2018 Distrikt Hjallerup Klokkerholm udgør sammen med Hjallerup og Flauenskjold skoler distrikt Hjallerup. På ledelsessiden er der to niveauer distriktsleder

Læs mere

Egebækskolen. Den nye folkeskolereform

Egebækskolen. Den nye folkeskolereform Egebækskolen Den nye folkeskolereform 1 Kære Alle I juni 2013 blev der som bekendt indgået aftale om en ny skolereform. Reformen træder i kraft 1. august 2014. Formålet med reformen er blandt andet, at

Læs mere

ÅRSBERETNING FOR BILLUNDSKOLEN

ÅRSBERETNING FOR BILLUNDSKOLEN ÅRSBERETNING FOR BILLUNDSKOLEN 2014-2015 Ledelsesskifte og ansættelser: Skoleåret startede med at bestyrelsen konstituerede sig, og bød velkommen til konstitueret skoleleder Dorthe Bønning Møller. I november

Læs mere

SPJELLERUP FRISKOLENYT Nr. 9

SPJELLERUP FRISKOLENYT Nr. 9 SPJELLERUP FRISKOLENYT Nr. 9 Kære alle sammen Vi er allerede kommet godt i gang med det nye skoleår på Spjellerup Friskole. Mange elever kom friske og brune tilbage fra en veloverstået sommerferie og det

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Efter et turbulent år med lockouten i april 13, så glæder vi os til og ser frem til den nye Folkeskolereform, som skal træde i kraft

Læs mere

REFERAT Emne: Skolebestyrelsesmøde

REFERAT Emne: Skolebestyrelsesmøde REFERAT Emne: Skolebestyrelsesmøde Mødedato 5. maj 2015 Deltagere Mødested/lokale Personalerummet, Ikær, 7323 Give Forældrerepræsentanter: Susan Hauge- afbud Jacob G. Sand Merete Hviid Flensborg Pia Søndergaard

Læs mere

Siden udsendelsen af Nyhedsbrevet i april måned har vi haft forskellige fælles aktiviteter, og der er også sket en del på personalefronten.

Siden udsendelsen af Nyhedsbrevet i april måned har vi haft forskellige fælles aktiviteter, og der er også sket en del på personalefronten. NYHEDSBREV Pilehaveskolen den 18.juni 2018 Kære forældre Hermed får I det sidste nyhedsbrev i dette skoleår. Vi nærmer os sommerferien, og de sidste fælles arrangementer vi har foran os er festen for vores

Læs mere

Sindal skoledistrikt

Sindal skoledistrikt Skolebestyrelsesmøde - REFERAT Dato: Onsdag den 31. januar 2018 kl. 19.00-21.00 Deltagere udover bestyrelsen: Per Aaen Mødeleder: Christian Afbud fra: Anton, Niels. Emne 1. Kort status på de tre undervisningssteder

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse

Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedsbeskrivelse Hovslund Børneunivers er en fællesinstitution bestående af en dagplejeafdeling for de 0 3 årige, Børnehuset for de 3 6 årige og en SFO for de 6 10 årige. Udover dette består Hovslund

Læs mere

Skolenyt Skolenyt juni 2013 1

Skolenyt Skolenyt juni 2013 1 Skolenyt Skolenyt juni 2013 1 Afslutning af skoleåret Nu nærmer sommerferien sig, og i skolen er der travlt med at få afsluttet skoleåret. I dag deltager alle elever i idrætsdag, og det er dejligt at se

Læs mere

Ressourcetildelingsmodel

Ressourcetildelingsmodel Ressourcetildelingsmodel Folkeskolerne i Frederikshavn Kommune Tildelingsmodellen er for både undervisningsdelen og SFO delen på skolernes normalområde Sag nr. 14/17 Indhold Indledning... 2 Nuværende tildelingsmodel...

Læs mere

Decemberbrev til forældrene på Søndre Skole

Decemberbrev til forældrene på Søndre Skole Decemberbrev til forældrene på Søndre Skole Tiden går hurtigt, og at vi allerede skal holde juleferie, kan vi næsten ikke forstå. Der er sket meget i løbet af det først halve skoleår, fra børnene mødte

Læs mere

August 2014. Nyt fra Ådalen

August 2014. Nyt fra Ådalen Sommer I min feriehilsen til elever og personalet før sommerferien gav jeg udtryk for en vis bekymring for, om vi i det flotte forår havde fået brugt for meget af det gode vejr, så vejret i sommerferien

Læs mere

Sankt Helene Skole. SkoIestart og indskoling

Sankt Helene Skole. SkoIestart og indskoling Sankt Helene Skole SkoIestart og indskoling På Sankt Helene Skole har vi rullende skolestart og aldersblandet undervisning i indskolingen. Formålet er, at skabe bedre læring og trivsel. Indskolingen omfatter

Læs mere

Ledelsesberetning. Skolens formål. Skolen og dens virke. Hellested Friskole og Børnehus april 2015

Ledelsesberetning. Skolens formål. Skolen og dens virke. Hellested Friskole og Børnehus april 2015 Ledelsesberetning Hellested Friskole og Børnehus april 2015 Skolens formål Skolens formål er at drive friskole, fritidsordning, fribørnehave og snarligt frivuggestue ifølge skolens værdigrundlag og efter

Læs mere

Velkommen på Løsning Skole

Velkommen på Løsning Skole Velkommen på Løsning Skole Informationsfolder til nye skolestartere 2018/19 Løsning Skole Ny Skolegade 13 8723 Løsning Tlf. 7974 1166 www.losning-skole.dk Kære forældre. Velkommen til Løsning Skole. Løsning

Læs mere

Evaluering af folkeskolereformen

Evaluering af folkeskolereformen Evaluering af folkeskolereformen Det første halve år, hvor folkeskolereformen har været en realitet er ved at være gået. Med henblik på at evaluere og kvalitetssikre de politiske og pædagogiske beslutninger,

Læs mere

Så står sommerferien for døren. Nu skal tiden nydes sammen med jeres familier og

Så står sommerferien for døren. Nu skal tiden nydes sammen med jeres familier og Så står sommerferien for døren. Nu skal tiden nydes sammen med jeres familier og der skal køres ned i gear. Desværre har vi oplevet at mange har ændret og slettet ferie, efter vi har lavet vores planlægning

Læs mere

Kære elever og forældre i fase 2/mellemtrinnet!

Kære elever og forældre i fase 2/mellemtrinnet! Grønvangskolen den 24.06.14 Kære elever og forældre i fase 2/mellemtrinnet! Sommerferien nærmer sig med hastige skridt. I år er det ikke blot et nyt skoleår, som afsluttes. Med den nye folkeskolereform

Læs mere

Hjallerup Skole. Information til forældre Juni 2018 HJALLERUP SKOLE 1

Hjallerup Skole. Information til forældre Juni 2018 HJALLERUP SKOLE 1 Hjallerup Skole Information til forældre Juni 2018 HJALLERUP SKOLE 1 Distrikt Hjallerup Hjallerup udgør sammen med Klokkerholm og Flauenskjold skoler distrikt Hjallerup. På ledelsessiden er der to niveauer

Læs mere

TRIN-undervisningen i mellemtrinnet

TRIN-undervisningen i mellemtrinnet Nordagerskolen september 2016 TRIN-undervisningen i mellemtrinnet I forbindelse med gennemførelsen af folkeskolereformen i 2014, besluttede Nordagerskolen, at indføre aldersintegreret undervisning med

Læs mere

Vordingborg Kommune. Kulsbjerg Skole. Skolebestyrelse

Vordingborg Kommune. Kulsbjerg Skole. Skolebestyrelse Vordingborg Kommune Kulsbjerg Skole Skolebestyrelse Dato 4. december 2013 Tidspunkt Sted 18.00: Skolebestyrelsesmøde start 20.30: Spisning i anledningen af sidste møde inden jul. 21.30: Møde slut Afdelingen

Læs mere

mandag d. 19.marts kl , hvor vi vil have en kop kaffe på kanden. Vi håber, at mange af jer har tid og lyst til at kigge forbi.

mandag d. 19.marts kl , hvor vi vil have en kop kaffe på kanden. Vi håber, at mange af jer har tid og lyst til at kigge forbi. Nyhedsbrev Espe Skole & Børnehave Februar 2018 Så fik vi alligevel lidt vinter i Danmark. Solen skinner uden for vinduerne, og håndværkerne er travlt optaget med at gøre vores nybyggeri færdigt. Børnene

Læs mere

Specialklasserne på Beder Skole

Specialklasserne på Beder Skole Specialklasserne på Beder Skole Det vigtige er ikke det vi er men det vi godt kunne være kan være ikke kan være endnu men kan og skal blive engang være engang Inger Christensen. Det Beder skoles værdigrundlag

Læs mere

Skraldindsamling 2014

Skraldindsamling 2014 Skolebladet Skraldindsamling 2014 FOLKESKOLEREFORM Som de fleste nok ved, blev folkeskolereformen vedtaget i folketinget sidste år. Det kommer til at betyde ændringer for jeres børn, skole-/hjemsamarbejdet

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN VELKOMMEN TIL INFORMATIONAFTEN TIRSDAG DEN 3. JUNI 2014.

FOLKESKOLEREFORMEN VELKOMMEN TIL INFORMATIONAFTEN TIRSDAG DEN 3. JUNI 2014. FOLKESKOLEREFORMEN VELKOMMEN TIL INFORMATIONAFTEN TIRSDAG DEN 3. JUNI 2014. 1 Disse slides blev brugt til orienteringsmødet om skolereformen på Løsning skole den 3.6.2014. Disse slides kan nok ikke stå

Læs mere

Nyhedsbrev for. Nyhedsbrev

Nyhedsbrev for. Nyhedsbrev Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2012-2013 Udgave: Oktober Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt: August: I forbindelse med skolestart Marts: Op til påskeferien Oktober: Op til efterårsferien

Læs mere

Velkommen til informationsmøde om folkeskolereform

Velkommen til informationsmøde om folkeskolereform Velkommen til informationsmøde om folkeskolereform 1. Gennemgang af forslag om ny skolestruktur i Køge Kommune 2. Gennemgang af hovedoverskrifterne i folkeskolereformen 3. Kommunal proces 4. Proces på

Læs mere

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen Vi er nu i slutningen af skoleåret 14 15 og også inde i de sidste måneder af det 1. år for den nye skolebestyrelse, der tiltrådte i august 2014. Jeg vil give et kort rids over det sidste år og se lidt

Læs mere

Elkjær-afdelingen i Grønbjerg

Elkjær-afdelingen i Grønbjerg Elkjær-afdelingen i Grønbjerg Firkløverskolen Give Elkjær-afdeling Elkjær-afdelingen er områdets lokale folkeskole, for alle børn der går i 0.-6. årgang. Efter 6. årgang fortsættes skolegangen på Søndermarks-afdelingen

Læs mere

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017 Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2016-2017 Udgave: April 2017 Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt August: I forbindelse med skolestart Marts/April: Op til påskeferien Oktober: Op til

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO Maj 2012 Siden sidst. Orientering omkring planlægningen af næste skoleår Som både skolebestyrelsen og jeg tidligere har været inde på, har det kommende skoleårs planlægning

Læs mere

Program: Velkomst. Skolereformen generelt. FællesSkolen (Skolereformen) på Ikast Østre. Principper for skole-hjem samarbejdet.

Program: Velkomst. Skolereformen generelt. FællesSkolen (Skolereformen) på Ikast Østre. Principper for skole-hjem samarbejdet. Program: Velkomst Skolereformen generelt FællesSkolen (Skolereformen) på Ikast Østre Principper for skole-hjem samarbejdet Spørgsmål Overblik over fagfordelingen FællesSkolen (SKOLEREFORM) for nutidens

Læs mere

Læs om. Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen

Læs om. Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen Læs om Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen Seminarieskolen Mylius Erichsens Vej 127 9210 Aalborg SØ Tlf. 9814 0744

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Juni 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Juni 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Juni 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Velkommen til alle de nye børn og forældre, som skal gå i 0. klasse efter sommerferien, og farvel til vores store 3. klasser,

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 49. Velkommen til et nyt skoleår. Trafik. www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 4. september 2013

Nyhedsbrev nr. 49. Velkommen til et nyt skoleår. Trafik. www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 4. september 2013 www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 4. september 2013 Nyhedsbrev nr. 49 Velkommen til et nyt skoleår Hvor vi skal forberede den nye skolereform med mange flere timer til eleverne Hvor vi skal

Læs mere