8. møde i porteføljestyregruppen for landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "8. møde i porteføljestyregruppen for landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL"

Transkript

1 Referat 28. juni møde i porteføljestyregruppen for landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL Dagsordenspunkt 1 Velkommen og siden sidst Til stede Christian Boel (formand), Region Midtjylland; Dorrit Guttman (næstformand), Vordingborg Kommune; Mette Harbo, Københavns Kommune; Dorte Stigaard, Region Nordjylland; Niels Ulrich Holm, PLO; Marianne Sørensen, FM/DIGST. Fra sekretariatet deltog: Susanne Duus, FM/DIGST; Mette Myrhøj Jensen, FM/DIGST (referent), Linn Boesgaard, FM/DIGST; Mathias Christiansen, SUM; Nicolai Sundstein, FM/DIGST; Sine Mainz, Danske Regioner (referent); Poul Erik Kristensen, KL. Afbud: Anders Kjærulff, Silkeborg kommune; Peder Jest, Region Syddanmark; Arne Nikolajsen, Esbjerg Kommune; Bente Gravesen, Aalborg Kommune; Hanne Agerbak, KL; Christel Boëtius, Danske Regioner; Nanna Skovgaard, SUM; Peder Ring fra Region Christian Boel bød velkommen til et kort møde inden sommerferien. Der blev budt velkommen til Anne Skriver Andersen, der er ny regional repræsentant for Landsdelsprogram Hovedstaden. Der blev fra sekretariatet orienteret om, at tildeling af kontrakt vedr. de eksterne reviews i den landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL skete torsdag den 22. juni Der var modtaget tilbud fra Black swan, Peak og Nextpuzzle. Det blev bemærket, at det vindende tilbud havde udmærket sig ved et stort sektorkendskab og forståelse for områdets kompleksitet samt et begrænset ressourcetræk på landsdelsprogrammerne, hvorimod de øvrige tilbud var lidt mere generelle. Der blev orienteret om, at det fællesoffentlige porteføljesekretariat sender en mail ud til landsdelsprogrammerne med information om kontrakttildelingen inden sommerferien sammen med det vindende tilbud.

2 Side 2 af 5 Endvidere blev der orienteret om, at det fælles offentlige porteføljesekretariat også sender en anmodning til landsdelsprogrammerne om, at hvert landsdelsprogram er behjælpelig med levere ind til en materialepakke, som sendes til konsulentfirmaet. Dagsordenspunkt 2 Godkendelse af referat Referatet blev godkendt, og porteføljestyregruppen besluttede, at der holdes fast i, at der umiddelbart efter mødet sendes et beslutningsreferat ud til porteføljestyregruppens repræsentanter samt projektledere. Dagsordenspunkt 3 Orientering om økonomiaftalerne for 2018 Det blev af formanden fremhævet, at forståelsespapiret (Bilag 3a) er beskrevet i relativt overordnede termer, og at finansieringen af løsningen er beskrevet konkret i forhold til KOL. Det er derfor centralt, at vi finder løsninger for, hvordan vi griber det an, såfremt løsningen skal anvendes til andre sygdomsgrupper og andre telemedicinske projekter. Det blev endvidere fremhævet, at parterne har genbekræftet, at udbredelsen skal være udbredt inden udgangen af Det er i forlængelse heraf vigtigt at imødegå eventuelle implementeringsbarrierer, så tidsplanen kan holdes. Herunder skal der parallelt med udbudsprocessen pågå en lang række lokale forberedende aktiviteter i landsdelsprogrammerne. Mette Harbo tilkendegav, at det i et kommunalt perspektiv er særdeles vigtigt og positivt, at der er afsat kommunale midler til anskaffelsen af telemedicinsk løsning i ØA18. Det blev præciseret, at de 35 mio. kr., som er del af ØA18, indebærer anskaffelse af en telemedicinsk løsning (medarbejderrettet løsning) samt anskaffelse af infrastruktur, jf. basismodellen i det periodiske system for telemedicin. Det blev af formanden præciseret, at beslutningskompetencen i forbindelse med Fælles Udbud af Telemedicin ligger hos kommunerne og regionerne i styregruppen, mens porteføljestyregruppen vil blive løbende orienteret om leverancerne i projektet. Porteføljestyregruppen tog orienteringen om aftaletekst og forståelsespapir for ØA18 til efterretning.

3 Side 3 af 5 Dagsordenspunkt 5 Orientering om status på delprojekt 4 og 5 i forudsætningsprojektet vedr. modning af telemedicinsk infrastruktur Susanne Duus orienterede kort om delprojekt 4 og 5. Delprojekt 4 venter på at det første landsdelsprogram er klar til afprøvning, hvilket først kan ske, når udbuddet er færdigt, og landsdelsprogrammerne har valgt en borgerrettet og medarbejderrettet løsning. Delprojekt 5 er igangsat og forløber planmæssigt. Porteføljestyregruppen tog status på delprojekt 4 og 5 til efterretning. Dagsordenspunkt 6 Orientering om modeller for fordeling af monitoreringsansvar i landsdelsprogram Midtjylland Christian Boel fremhævede, at man i landsdelsprogram Midtjylland fortsat er i gang med at forfine beskrivelsen af de tre modeller for fordeling af monitoreringsansvar. Modellerne ikke er derfor ikke i færdig form endnu, ligesom det blev understreget, at der ikke er tale om en kommunemodel og en hospitalsmodel.. Christian Boel og Anders Kjærulff er derimod meget fokuserede på, at samarbejdsmodellen vedr. monitoreringen skal være tværsektoriel. Der blev konkret stillet spørgsmål til almen praksis rolle i Landsdel Midtjyllands modeller for monitorering, hvortil Niels Ulrich Holm præsenterede et ønske om, at der laves en central rammeaftale med PLO, som sikrer en ensrettet aftale på tværs landsdelsprogrammerne. Almen praksis er bekymrede for mængden af data, de potentielt skal tage stilling til. Omvendt er almen praksis positive over for en mulighed for at kunne orientere sig i data, når det kan være relevant. Hertil tilføjede Christian Boel, at det generelt er vigtigt at have fokus på, hvad der fagligt giver bedst mening i forhold til kronikeromsorg. Der er forventningen, at denne opgave bliver bredt forankret, og at alle lægepraksisser indgår som en del heraf. Endvidere argumenterede Christian Boel for, at det kan give god mening, at man inden for rammerne af sundhedsaftalen tager nogle drøftelser heraf. Porteføljestyregruppen tog orienteringen om modeller for fordeling af monitoreringsansvar i landsdelsprogram Midtjylland til efterretning.

4 Side 4 af 5 Dagsordenspunkt 7 Fremdrift og udbredelse i landsdelsprogrammerne Der blev kvitteret for arbejdet med et revideret fremdriftskoncept og reviderede milepæle. Der var generel enighed om, at man med det reviderede fremdriftsmonitoreringskoncept har bedre mulighed for at give et korrekt billede af fremdriften i det enkelte landsdelsprogram. Derudover blev det fremhævet, at det var positivt, at landsdelsprogrammernes forståelse af milepælene nu er mere ens, hvilket også skaber bedre mulighed for sammenligning af fremdrift på tværs af landsdelsprogrammerne. Susanne Duus pointerede, at der i sagsfremstillingen er vedlagt en statusrapport som minder om det oprindelige koncept, mens det nye koncept ligger som bilag, og er det koncept som vil blive anvendt fremadrettet. Det nye koncept er opdelt i temaer og ikke kronologisk, hvilket tydeliggør afhængigheder mellem de forskellige aktiviteter. Det blev dertil bemærket, at projektlederne ikke nåede at arbejde med afhængigheder og risici på de afholdte workshops. Derfor vil det fællesoffentlige porteføljesekretariat gerne tage initiativ til endnu en workshop med projektlederne i løbet af efteråret, hvor afhængigheder og risici kan være det overordnede tema. Med hensyn til de væsentlige risici og udfordringer, som landsdelsprogrammerne har fremhævet i deres fremdriftsmonitorering, understregede Christian Boel nødvendigheden af, at landsprogrammerne parallelt med det Fælles Udbud af Telemedicin (FUT) arbejder med de sundhedsfaglige-, økonomiske- og service-, support- og logistik spor samt inddragelsen af almen praksis. Porteføljestyregruppen godkendte ændringerne i milepælene til fremtidig opfølgning på fremdrift og tog orienteringen om fremdrift til efterretning. Dagsordenspunkt 8 Eventuelt Der planlægges et plenumoplæg ved E-Sundhedsobservatoriet om den landsdækkende udbredelse af telemedicin til borgere med KOL. Den oprindelige plan var, at formandsskabet sammen skulle holde oplægget, men desværre er der afbud fra Dorrit Guttman. Der er derfor en opfordring til, at en anden kommunal repræsentant af porteføljestyregruppen melder sig til at holde oplægget i samarbejde med Christian Boel.

5 Side 5 af 5 Der blev orienteret om, at næste møde i porteføljestyregruppen afholdes som et fysisk møde i København. Afslutningsvis ønskede formanden alle en rigtig god sommer.

Niels Ulrick Holm fra PLO deltog på video under punkt 3 om almen praksis.

Niels Ulrick Holm fra PLO deltog på video under punkt 3 om almen praksis. Referat Referat af 10. møde i den fællesoffentlige porteføljestyregruppe for landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL. Mødet blev afholdt 13. november i Digitaliseringsstyrelsen.

Læs mere

2. Godkendelse af referat Porteføljestyregruppen godkendte referatet uden bemærkninger.

2. Godkendelse af referat Porteføljestyregruppen godkendte referatet uden bemærkninger. Referat 27. september 2016 Referat fra 4. møde i den fællesoffentlige porteføljestyregruppe for landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL 16. september 2016 Til stede:

Læs mere

Troels Andersen, PA Consulting Group, deltog under punkt 12. Der var afbud fra Nanna Skovgaard, SUM og Arne Nikolajsen, Esbjerg Kommune.

Troels Andersen, PA Consulting Group, deltog under punkt 12. Der var afbud fra Nanna Skovgaard, SUM og Arne Nikolajsen, Esbjerg Kommune. Referat af 12. møde i Den fællesoffentlige porteføljestyregruppe for landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL 20. juni 2018 Til stede Christian Boel (formand), Region

Læs mere

Referat. 29. maj Peder Ring fra Region Sjælland deltog via video.

Referat. 29. maj Peder Ring fra Region Sjælland deltog via video. Referat 29. maj 2017 Referat fra det 7. møde i den fællesoffentlige porteføljestyregruppe for landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL 3. maj 2017 Til stede Christian

Læs mere

Fra sekretariatet deltog: Susanne Duus, FM/DIGST; Mette Myrhøj Jensen, FM/DIGST, Johan Hvitved, FM/DIGST, Signe Vind, Danske Regioner.

Fra sekretariatet deltog: Susanne Duus, FM/DIGST; Mette Myrhøj Jensen, FM/DIGST, Johan Hvitved, FM/DIGST, Signe Vind, Danske Regioner. 3. maj 2016 Referat fra 2. møde i den fællesoffentlige porteføljestyregruppe for landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL 14. april 2016 Til stede: Christian Boel

Læs mere

Til stede: Fra sekretariatet deltog: Under udvalgte punkter deltog yderligere: Afbud: 1. Velkomst og siden sidst

Til stede: Fra sekretariatet deltog: Under udvalgte punkter deltog yderligere: Afbud: 1. Velkomst og siden sidst 15. marts 2017 Referat af det 6. møde i den fællesoffentlige porteføljestyregruppe for landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL 8. marts 2017 Til stede: Christian

Læs mere

Referat. Afbud: Bente Graversen, Aalborg Kommune; Anders Kjærulff, Silkeborg Kommune.

Referat. Afbud: Bente Graversen, Aalborg Kommune; Anders Kjærulff, Silkeborg Kommune. Referat 23. februar 2016 Referat fra det 5. møde i den fællesoffentlige porteføljestyregruppe for landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL 8. december 2016 Til stede:

Læs mere

29. maj Peder Ring fra Region Sjælland deltog via video.

29. maj Peder Ring fra Region Sjælland deltog via video. 29. maj 2017 Referat fra det 7. møde i den fællesoffentlige porteføljestyregruppe for landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL 3. maj 2017 Til stede Christian Boel

Læs mere

Afbud: Bente Graversen, Aalborg Kommune; Dorte Stigaard, Region Nordjylland; Arne Nikolajsen, Esbjerg Kommune; Pia Kopke, Region Hovedstaden

Afbud: Bente Graversen, Aalborg Kommune; Dorte Stigaard, Region Nordjylland; Arne Nikolajsen, Esbjerg Kommune; Pia Kopke, Region Hovedstaden 11. august 2016 Referat fra 3. møde i den fællesoffentlige porteføljestyregruppe for landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL 24. juni 2016 Til stede: Christian

Læs mere

11. møde i porteføljestyregruppen for landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL

11. møde i porteføljestyregruppen for landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL Referat 11. møde i porteføljestyregruppen for landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL Til stede Christian Boel (formand), Region Midtjylland; Dorrit Guttman (næstformand),

Læs mere

Referat af porteføljestyregruppemøde for Landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL 12.

Referat af porteføljestyregruppemøde for Landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL 12. 8. marts 2016 Referat af porteføljestyregruppemøde for Landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL 12. februar 2016 Til stede: Christian Boel, Region Midtjylland (formand);

Læs mere

FÆLLES UDBUD AF TELEMEDICIN EN PIXIBOG OM FUT

FÆLLES UDBUD AF TELEMEDICIN EN PIXIBOG OM FUT FÆLLES UDBUD AF TELEMEDICIN EN PIXIBOG OM FUT INDHOLD Forord s. 1-2 Hvad er FUT? s. 3-4 Borger- og medarbejderløsninger s. 5-6 Gevinster ved en fælles infrastruktur s. 7-8 Gevinster ved brugervenlige løsninger

Læs mere

Telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL. Projektinformation til kommuner, hospitaler og praktiserende læger i Region Midtjylland

Telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL. Projektinformation til kommuner, hospitaler og praktiserende læger i Region Midtjylland Telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL Projektinformation til kommuner, hospitaler og praktiserende læger i Region Midtjylland September 2016 Indhold 1. Baggrund for projektet... 3 2. Den

Læs mere

Fremdrift på tværs af landsdelsprogrammerne

Fremdrift på tværs af landsdelsprogrammerne Fremdrift på tværs af landsdelsprogrammerne Indsendt ved 12. møde i den fællesoffentlige porteføljestyregruppe for landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL 20. juni

Læs mere

SJÆLLAND. Telesundhed KOL. Udbredelse af hjemmemonitorering til borgere med KOL i Landsdel Sjælland

SJÆLLAND. Telesundhed KOL. Udbredelse af hjemmemonitorering til borgere med KOL i Landsdel Sjælland KKR SJÆLLAND Telesundhed KOL Udbredelse af hjemmemonitorering til borgere med KOL i Landsdel Sjælland KKR SJÆLLAND Dagsorden Baggrund Organisering Programmets 4 spor: o Sundhedsfagligt / klinisk o Software

Læs mere

National udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL

National udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL National udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL Mette Harbo, digitaliseringschef, Københavns Kommune Christian Boel, koncerndirektør, Region Midtjylland esundhedsobservatoriet

Læs mere

TELEMEDICIN UDBREDELSE. Dialogforum for it-leverandører og konsulenthuse 2. Maj 2017 Center for Social og Sundhed, Konsulent Poul Erik Kristensen

TELEMEDICIN UDBREDELSE. Dialogforum for it-leverandører og konsulenthuse 2. Maj 2017 Center for Social og Sundhed, Konsulent Poul Erik Kristensen UDBREDELSE Dialogforum for it-leverandører og konsulenthuse 2. Maj 2017 Center for Social og Sundhed, Konsulent Poul Erik Kristensen Udbredelse til borgere med KOL en del af Økonomiaftalerne for 2016 Aftale

Læs mere

Landsdelsprogram Nordjylland - Implementeringsplan National implementering af hjemmemonitorering til borgere med KOL

Landsdelsprogram Nordjylland - Implementeringsplan National implementering af hjemmemonitorering til borgere med KOL Landsdelsprogram Nordjylland - Implementeringsplan National implementering af hjemmemonitorering til borgere med KOL 1 Indhold Landsdelsprogram Nordjylland... 1 Landsdækkende udbredelse af telemedicinsk

Læs mere

Mødet blev afholdt kl den 10. oktober 2016 i Sundheds- og Ældreministeriet.

Mødet blev afholdt kl den 10. oktober 2016 i Sundheds- og Ældreministeriet. Referat fra møde i den nationale bestyrelse for sundheds-it Mødet blev afholdt kl. 13.00 17.00 den 10. oktober 2016 i Sundheds- og Ældreministeriet. Deltagere: Annemarie Lauritsen, Sundheds- og Ældreministeriet

Læs mere

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it IT Projekt Dagsorden Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it 14. dec. 2015 kl 15.30-17.30 i mødelokale SAN, IT, Hadsundvej 190, 9000 Aalborg Mødedeltagere - Morgen Kahr Frederikshavn Kommune (kommunal

Læs mere

KL Danske Regioner Sundheds- og Ældreministeriet Finansministeriet. 26. januar 2016

KL Danske Regioner Sundheds- og Ældreministeriet Finansministeriet. 26. januar 2016 KL Danske Regioner Sundheds- og Ældreministeriet Finansministeriet 26. januar 2016 Formål og baggrund Regeringen, KL og Danske Regioner er enige om at udbrede telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere

Læs mere

Bilag 1.1 Referat fra møde den 3. februar 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it

Bilag 1.1 Referat fra møde den 3. februar 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it Bilag 1.1 Referat fra møde den 3. februar 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it Mødet blev afholdt den 3. februar 2014 fra kl. 15:00 til 17:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Læs mere

Kommissorium for spor 1: Økonomi og jura

Kommissorium for spor 1: Økonomi og jura Udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL i perioden 2016-2019 Kommissorium for spor 1: Økonomi og jura Version 03 Godkendt i programstyregruppen 17. juni 2016 Revideret 31. oktober

Læs mere

Arbejdet er afgrænset af de aftalte rammer for det samlede projekt:

Arbejdet er afgrænset af de aftalte rammer for det samlede projekt: NOTAT 2016.12.13 SDS MOWI/ABRA Version 1.0 Notat vedr. principper for telemedicin 1. Indledning Der er igennem de seneste år gennemført en række storskalaprojekter vedr. telemedicin. Især projektet TeleCare

Læs mere

Status på telemedicin i Danmark

Status på telemedicin i Danmark Status på telemedicin i Danmark Oplæg på Fokus på den nationale lungesatsning Herlev Hospital 25. august 2015 Susanne Duus Teamleder, Digitaliseringsstyrelsen Fællesoffentlig strategi for digital velfærd

Læs mere

Dagsorden for 18. møde i Kommunernes It-Arkitekturråd. Mødet afholdes den 2. maj 2016 kl i: Indhold. Lukkede punkter

Dagsorden for 18. møde i Kommunernes It-Arkitekturråd. Mødet afholdes den 2. maj 2016 kl i: Indhold. Lukkede punkter Dagsorden for 18. møde i Kommunernes It-Arkitekturråd. Mødet afholdes den 2. maj 2016 kl. 10.00 i: KL, lokale S-10. Der er morgenmad fra kl. 09.30 Indhold Side 1 af 7 Indhold... 1 1. Velkommen og siden

Læs mere

Bilag 1. Referat fra møde i den Nationale Bestyrelse for Sundheds-it. Mødet blev afholdt den 16. april 2015 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Bilag 1. Referat fra møde i den Nationale Bestyrelse for Sundheds-it. Mødet blev afholdt den 16. april 2015 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Bilag 1. Referat fra møde i den Nationale Bestyrelse for Sundheds-it Mødet blev afholdt den 16. april 2015 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Deltagere: Nanna Skovgaard, Ministeriet for sundhed

Læs mere

Landsdelsprogram MIDT 24. oktober 2017

Landsdelsprogram MIDT 24. oktober 2017 Landsdelsprogram MIDT 24. oktober 2017 Nr Beskrivelse Deadline Justeret deadline Status på Fremdrift på Sæt X i feltet i denne kolonne ved de e, som i tilfælde af forsinkelse, vil forsinke hele projektet.

Læs mere

Kommissorium for spor 2: Teknik og It-infrastruktur

Kommissorium for spor 2: Teknik og It-infrastruktur Udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL i perioden 2016-2019 Kommissorium for spor 2: Teknik og It-infrastruktur Version 02 Godkendt i programstyregruppen 17. juni 2016 Indhold

Læs mere

Statusrapport : 6. sept. 2016

Statusrapport : 6. sept. 2016 Statusrapport : 6. sept. Region Midtjylland Organisering Styregruppe Der er nedsat en regional/kommunal programstyregruppe, der refererer til Sundhedsstyregruppen. Styregruppen holdt sit første møde den

Læs mere

Referat fra møde i den nationale bestyrelse for sundheds-it

Referat fra møde i den nationale bestyrelse for sundheds-it Referat fra møde i den nationale bestyrelse for sundheds-it Mødet blev afholdt den 4. april 2017 kl. 13.00 16.00 i Danske Regioner. Deltagere Annemarie Lauritsen, Sundheds- og Ældreministeriet (formand)

Læs mere

Kommissorium for spor 4: Uddannelse og kompetenceudvikling

Kommissorium for spor 4: Uddannelse og kompetenceudvikling Udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL i perioden 2016-2019 Kommissorium for spor 4: Uddannelse og kompetenceudvikling Version 01 Godkendt i programstyregruppen 17. juni 2016

Læs mere

Etablering af landsdelsprogram for udbredelse af hjemmemonitorering af borgere med KOL

Etablering af landsdelsprogram for udbredelse af hjemmemonitorering af borgere med KOL Afdeling: Velfærdsteknologi og telemedicin Udarbejdet af: Journal nr.: E-mail: Svend.Holm.Henriksen@rsyd.dk Dato: 26. februar 2016 Telefon: 2920 1169 Baggrundsnotat Etablering af landsdelsprogram for udbredelse

Læs mere

Mødet blev afholdt den 19. maj 2014 fra kl. 11:30 til 14:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Mødet blev afholdt den 19. maj 2014 fra kl. 11:30 til 14:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Bilag 1. Referat fra møde den 19. maj 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it Mødet blev afholdt den 19. maj 2014 fra kl. 11:30 til 14:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1)

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1) Referat Møde: Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid: Onsdag den 13/5 2015 kl. 15.00-17.00 Sted: Boulevarden 13, mødelokale 3 Deltagere: Bente Graversen, Leif Serup, Carsten Kaalbye, Lone Becker,

Læs mere

Sommernyt fra KOL-projektet

Sommernyt fra KOL-projektet Nyhedsbrev #3 Juni 2018 om Telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL Sommernyt fra KOL-projektet I dette nyhedsbrev får du en kort status på fremdriften i Midtjylland. Så kan du gå på sommerferie

Læs mere

Mødet blev afholdt den 16. december 2013 fra kl. 15:00 til 18:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Mødet blev afholdt den 16. december 2013 fra kl. 15:00 til 18:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Bilag 1.1. Referat fra møde den 16-12-2013 i den nationale bestyrelse for sundheds-it Mødet blev afholdt den 16. december 2013 fra kl. 15:00 til 18:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Læs mere

Budgetvejledning 2020 status på økonomi i landsdelsprogram Midtjylland. Status på Landsdelsprogram Midtjylland

Budgetvejledning 2020 status på økonomi i landsdelsprogram Midtjylland. Status på Landsdelsprogram Midtjylland Budgetvejledning 2020 status på økonomi i landsdelsprogram Midtjylland Telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL Med økonomiaftalerne (ØA) for 2016 har kommunerne og regionerne forpligtet sig

Læs mere

Referat fra møde i den nationale bestyrelse for sundheds-it

Referat fra møde i den nationale bestyrelse for sundheds-it Referat fra møde i den nationale bestyrelse for sundheds-it Mødet blev afhold i kl. 13.00 16.00 den 1. februar 2017 i Danske Regioner. Deltagere Annemarie Lauritsen, Sundheds- og Ældreministeriet (formand)

Læs mere

INDHOLD PROGRAMBESKRIVELSE KOL PROGRAMMET I SYDDANMARK

INDHOLD PROGRAMBESKRIVELSE KOL PROGRAMMET I SYDDANMARK INDHOLD 1 BAGGRUND... 2 1.1 ØKONOMIAFTALEN 2016... 2 1.2 KOL PROGRAMMET I SYDDANMARK... 2 2 FORMÅL OG STRATEGISK FORANKRING... 4 3 RAMMER... 5 3.1 MATIS PROJEKTET - MODNING AF DEN NATIONALE INFRASTRUKTUR...

Læs mere

Referat for styregruppemøde #10 Fælles Servicecenter

Referat for styregruppemøde #10 Fælles Servicecenter Referat for styregruppemøde #10 Fælles Servicecenter Tid & Sted: Fredag d. 3. november, kl. 9-11. MTIC, Mødelokale 2, 1. sal til venstre, Tueager 1, 8200 Aarhus N. Deltagere: Jørgen Schøler Kristensen,

Læs mere

Kommissorium for spor 3: Sundhedsfagligt indhold og organisering

Kommissorium for spor 3: Sundhedsfagligt indhold og organisering Udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL i perioden 2016-2019 Kommissorium for spor 3: Sundhedsfagligt indhold og organisering Version 02 Godkendt i programstyregruppen 17. juni

Læs mere

Udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL i perioden

Udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL i perioden Udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL i perioden 2016-2019 Landsdelsprogram/implementeringsplan for Region Midtjylland (hospitaler, kommuner og almen praksis) Version 02 Godkendt

Læs mere

Referat møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt

Referat møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt Afdeling: Tværsektorielt samarbejde Udarbejdet af: Magnus Falby Journal nr.: 16/10 940 E-mail: magnus.falby@rsyd.dk Dato: 18. december 2017 Telefon: 5170 9732 møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet

Læs mere

Landsdækkende udbredelse af telemedicin til borgere med KOL

Landsdækkende udbredelse af telemedicin til borgere med KOL 1 Landsdækkende udbredelse af telemedicin til borgere med KOL Oplæg på Lungeforeningens konference 2016 Sekretariatsleder Susanne Duus 9. September 2016 AGENDA - Hvorfor udbreder vi telemedicin til borgere

Læs mere

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it IT Projekt Referat Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it 11. april. 2016 kl 14.00-16.00 i mødelokale CPU, Koncern IT, Hadsundvej 190, 9000 Aalborg Mødedeltagere - Morgen Kahr Frederikshavn Kommune

Læs mere

Referat møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt

Referat møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt Afdeling: Tværsektorielt samarbejde Udarbejdet af: Magnus Falby Journal nr.: 18/9414 E-mail: magnus.falby@rsyd.dk Dato: 15. april 2018 Telefon: 5170 9732 Referat møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet

Læs mere

Porteføljeansvarlig: Ikke nødvendigt. Godkendt i PSG: 21 august 2017

Porteføljeansvarlig: Ikke nødvendigt. Godkendt i PSG: 21 august 2017 Revideret Kommissorium for: Projektgruppen for genoptræningsområdet Formandskab: Kommunerne: Lars Bach, Rebild Kommune Regionen: Lars Lejbølle, Sundhed på Tværs Sekretariat: Formandskabet har ansvaret

Læs mere

Bilag 7 - KL opsamlingsnotat vedr. Telemedicinsk infrastruktur

Bilag 7 - KL opsamlingsnotat vedr. Telemedicinsk infrastruktur Bilag 7 til pkt. 5 Bilag 7 - KL opsamlingsnotat vedr. Telemedicinsk infrastruktur Baggrund KL, Danske Regioner og regeringen blev ved økonomiaftalerne for 2016 enige om at udbrede telemedicinsk hjemmemonitorering

Læs mere

Mødet blev afholdt i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Holbergsgade 6, 1057 København K

Mødet blev afholdt i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Holbergsgade 6, 1057 København K Bilag 1.1 Referat fra bestyrelsesmøde den 6. september 2013, klokken 13:00-16:00. Mødet blev afholdt i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Holbergsgade 6, 1057 København K Deltagere: Svend Særkjær,

Læs mere

Pia Kopke (formand), Børge Knudsen, Lone Kaalund Thiel, Caroline Thrane.

Pia Kopke (formand), Børge Knudsen, Lone Kaalund Thiel, Caroline Thrane. N O T A T Refer fra møde i Styregruppen for fællesoffentlig systemforvaltning af sundheds-it (FSI). Mødet fandt sted i Danske Regioner, torsdag den 3. maj 2018 kl. 13.00-16.00. 18-06-2018 EMN-2017-00757

Læs mere

Afdeling: Digital Innovation Udarbejdet af: Lone Dalager Kristensen Journal nr.: E mail: Dato: 28.august 2019 Telefon:

Afdeling: Digital Innovation Udarbejdet af: Lone Dalager Kristensen Journal nr.: E mail: Dato: 28.august 2019 Telefon: Afdeling: Digital Innovation Udarbejdet af: Lone Dalager Kristensen Journal nr.: E mail: ldk@rsyd.dk Dato: 28.august 2019 Telefon: 2965 5548 Referat Møde: Styregruppemøde for Digital løsning til graviditetsforløb

Læs mere

Frokost. MedCom9 koordineringsgruppen 4. december 2014 Kl

Frokost. MedCom9 koordineringsgruppen 4. december 2014 Kl Frokost MedCom9 koordineringsgruppen 4. december 2014 Kl. 10-15 Status på justering af arbejdsprogrammet for MedCom9 (2015) Tilbagemeldinger fra seminar i MedComs styregruppe 13/11-14 Fokus på Standarder,

Læs mere

Informationsmøde d. 26. april 2018 Udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL i hovedstaden

Informationsmøde d. 26. april 2018 Udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL i hovedstaden Informationsmøde d. 26. april 2018 Udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL i hovedstaden Dagsorden 1) Velkomst v. Mette Harbo 2) Rundt om Landsdelsprogrammet 3) Status på delprojekter

Læs mere

Den nye digitaliseringsstrategi og de 22 initiativer, med fokus på punkt 3.2

Den nye digitaliseringsstrategi og de 22 initiativer, med fokus på punkt 3.2 Den nye digitaliseringsstrategi og de 22 initiativer, med fokus på punkt 3.2 Digitaliseringsstrategien og MedComs aktuelle arbejde med MedCom9 Organisatorisk understøttelse af MedComkommunikationen, henvendelse

Læs mere

MERE SELVHJULPNE BORGERE

MERE SELVHJULPNE BORGERE MERE SELVHJULPNE BORGERE Fælles offentlig og fælles kommunale initiativer på social- og sundshedsområdet Agenda 1. Overordnet tilgang og overblik 2. Sammenhængende borgerforløb med effekt 3. Landsdækkende

Læs mere

IT-strategi til understøttelse af samarbejdet mellem sygehuse, kommuner og praksissektoren i Region Syddanmark. Det digitale sundhedsvæsen i Region

IT-strategi til understøttelse af samarbejdet mellem sygehuse, kommuner og praksissektoren i Region Syddanmark. Det digitale sundhedsvæsen i Region IT-strategi til understøttelse af samarbejdet mellem sygehuse, kommuner og praksissektoren i Region Syddanmark. Det digitale sundhedsvæsen i Region Syddanmark Afdelingen for Kommunesamarbejde September

Læs mere

Referat af 4. møde i styregruppen for MedCom10 den 28. november

Referat af 4. møde i styregruppen for MedCom10 den 28. november Sundheds- og Ældreministeriet REFERAT AF MØDE Enhed: Sundhedsøkonomi, Sygehusbyggeri, Koncernøkonomi og Analyse Sagsbeh.: DEPJEI Koordineret med: Sagsnr.: 1601117 Dok. nr.: 241145 Dato: 20. december 2016

Læs mere

Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom10 den 13. december 2017

Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom10 den 13. december 2017 Sundheds- og Ældreministeriet REFERAT Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPMAHA Koordineret med: Sagsnr.: 1601117 Dok. nr.: 505122 Dato: 12-01-2018 Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom10 den 13. december

Læs mere

Afdeling: Praksis Udarbejdet af: Annemarie Heinsen Journal nr.: - Dato: 23. april 2018 Telefon:

Afdeling: Praksis Udarbejdet af: Annemarie Heinsen Journal nr.: -   Dato: 23. april 2018 Telefon: Afdeling: Praksis Udarbejdet af: Annemarie Heinsen Journal nr.: - E-mail: Annemarie.Heinsen@rsyd.dk Dato: 23. april 2018 Telefon: 4022 0107 Mødereferat Møde: Temagruppe 1 om kvalitet og data, jf. implementering

Læs mere

Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom9 d. 25. februar 2015

Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom9 d. 25. februar 2015 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse NOTAT Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPMACH Sags nr.: 1305366 Dok nr.: 1684612 Dato: 19. marts 2015 Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom9 d. 25. februar

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 14. styregruppemøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering

Dagsorden og indstillinger for 14. styregruppemøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering Forskerparken 10 DK- 5230 Odense M Telefon 6543 2030 Mobil 2965 0172 Jan Petersen & Kirsten Ravn Christiansen E-mail jap@medcom.dk, krc@medcom.dk Dato 16.02.2015 Vor ref. JAP & KRC Dagsorden og indstillinger

Læs mere

Mødet blev afholdt den 9. oktober 2014 fra kl. 14:00 til 17:00 i lokale S27 i Ministeriet for sundhed og forebyggelse.

Mødet blev afholdt den 9. oktober 2014 fra kl. 14:00 til 17:00 i lokale S27 i Ministeriet for sundhed og forebyggelse. UDKAST Referat fra møde den 9. oktober 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it Mødet blev afholdt den 9. oktober 2014 fra kl. 14:00 til 17:00 i lokale S27 i Ministeriet for sundhed og forebyggelse.

Læs mere

MedCom 11 -Telemedicin. Projektforslag MedCom 10 koordineringsmøde 10/ Jan Petersen, MedCom

MedCom 11 -Telemedicin. Projektforslag MedCom 10 koordineringsmøde 10/ Jan Petersen, MedCom MedCom 11 -Telemedicin Projektforslag MedCom 10 koordineringsmøde 10/5 2107 Jan Petersen, MedCom 2 MedCom 11 Telemedicin oversigt Telemedicinsk Landkortet løbende opdatering og engelsk udgave MaTis MedCom

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E

M Ø D E I N D K A L D E L S E Forskerparken 10 DK-5230 Odense M M Ø D E I N D K A L D E L S E Telefon 6543 2030 Direkte 6543 20LHO Telefax 6543 2050 E-mail www.medcom.dk Dato 31.03.14 Vor ref. DSL Referat 6. styregruppemøde for national

Læs mere

Landsdelsprogram MIDT 30. august 2017

Landsdelsprogram MIDT 30. august 2017 Landsdelsprogram MIDT 30. august 2017 Nr Beskrivelse Deadline Justeret deadline Status på Fremdrift på Sæt X i feltet i denne kolonne ved de e, som i tilfælde af forsinkelse, vil forsinke hele Årsag til

Læs mere

KOL programmet Syddanmark. Hvad er det? Hvem er vi?

KOL programmet Syddanmark. Hvad er det? Hvem er vi? KOL programmet Syddanmark Hvad er det? Hvem er vi? Starten på et telemedicinsk eventyr Fakta om KOL Ca. 5.500 dør på grund af KOL hvert år, hvilket gør sygdommen til den tredjehyppigste dødsårsag i Danmark.

Læs mere

KONKLUSIONER SUNDHEDSKOORDINATIONSUDVALGET. Tirsdag den 26. november Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2. Møde nr.

KONKLUSIONER SUNDHEDSKOORDINATIONSUDVALGET. Tirsdag den 26. november Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2. Møde nr. KONKLUSIONER Tirsdag den 26. november 2013 Kl. 8.30 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2 Møde nr. 5 Medlemmer: Charlotte Fischer, Region Hovedstaden Julie Herdal Molbech, Region Hovedstaden (Afbud)

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1706179 Dok. nr.: 595566 Dato: 23-04-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

Notat. Vedr. Fælles Nordjysk projekt om udbredelse af bredbånd i Nordjylland

Notat. Vedr. Fælles Nordjysk projekt om udbredelse af bredbånd i Nordjylland Notat Direktionen Journalnr: 88.20.08-P20-1-14 Ref.: Lars Peter Schou Dato: 13-02-2014 Vedr. Fælles Nordjysk projekt om udbredelse af bredbånd i Nordjylland De nordjyske kommuner er med forbehold for politisk

Læs mere

Kommissorium og styregruppeaftale for den fælles regionale/kommunale programstyregruppe

Kommissorium og styregruppeaftale for den fælles regionale/kommunale programstyregruppe Udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL i perioden 2016-2019 Kommissorium og styregruppeaftale for den fælles regionale/kommunale programstyregruppe September 2017, version 03

Læs mere

Løsningsforslaget er på et overordnet niveau beskrevet i dette notat, som forelægges porteføljestyregruppen d. 24. oktober 2016.

Løsningsforslaget er på et overordnet niveau beskrevet i dette notat, som forelægges porteføljestyregruppen d. 24. oktober 2016. Bilag 6 til pkt. 5 Ref.: MOWI/ABRA 14. oktober 2016 Notat vedr. model for lokal telemedicinsk infrastruktur Indledning På baggrund af drøftelser i porteføljestyregruppen for landsdækkende udbredelse af

Læs mere

Nyt fra KOL projektet

Nyt fra KOL projektet Nyhedsbrev #2 November 2017 Telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL Nyt fra KOL projektet I dette nyhedsbrev har vi spurgt de to formænd om vigtigheden af telemedicin og deres vurdering af

Læs mere

7. møde i Referencegruppen for kronisk sygdom

7. møde i Referencegruppen for kronisk sygdom R E F E R A T Emne 7. møde i Referencegruppen for kronisk sygdom Mødedato Onsdag den 21. marts 2012 kl. 12.00-15.00 Sted Deltagere Jean Hald Jensen, (formand) Eva Mittag, Danske Patienter Jette Bay, Danske

Læs mere

Nyt om telemedicin. Telemedicin til borgere med KOL. Indhold. KOL projektet 1 Infrastruktur for telesundhed. Læring fra Horsens på

Nyt om telemedicin. Telemedicin til borgere med KOL. Indhold. KOL projektet 1 Infrastruktur for telesundhed. Læring fra Horsens på Center for Telemedicin Region Midtjylland Olof Palmes Allé 15 Nyhedsbrev maj 2016 Nyt om telemedicin Telemedicin til borgere med KOL Regeringen, KL og Danske Regioner har besluttet at udbrede telemedicinsk

Læs mere

KKR-digitaliseringsmøde

KKR-digitaliseringsmøde KKR-digitaliseringsmøde Onsdag den 1. marts 2017 KL & MedCom Agenda 10.00-10.30 Kommunal udstilling af sundhedsoplysninger til borgere og pårørende via Sundhedsjournal 2.0 i regi af Sundhed.dk v. Bente

Læs mere

Fælles Udvikling af Telemedicin FUT

Fælles Udvikling af Telemedicin FUT Fælles Udvikling af Telemedicin FUT Digitaliseringskonference den 17. september 2018 Fælles Udvikling af Telemedicin Kommuner og Regioner i Danmark Hvad er FUT? FUT står for Fælles Udvikling af Telemedicin

Læs mere

Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 8 tirsdag den 25. juni 2013

Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 8 tirsdag den 25. juni 2013 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 1248990 Dato: 26. juni 2013 Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 8 tirsdag den 25. juni

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 18. marts 2011, fra kl. 9.00 til 12.00 med efterfølgende frokost Mødelokale C, Medborgerhuset, Bindslevs Plads 5, Silkeborg Deltagere:

Læs mere

Mødet blev afholdt kl den 3. februar 2016 i Sundheds- og Ældreministeriet.

Mødet blev afholdt kl den 3. februar 2016 i Sundheds- og Ældreministeriet. Referat fra møde i den Nationale Bestyrelse for Sundheds-it Mødet blev afholdt kl. 13.00 16.00 den 3. februar 2016 i Sundheds- og Ældreministeriet. Deltagere: Annemarie Lauritsen, Sundheds- og Ældreministeriet

Læs mere

Q&A vedr. indkøb af telemedicinske medarbejderløsninger på FUT-rammeaftalen

Q&A vedr. indkøb af telemedicinske medarbejderløsninger på FUT-rammeaftalen Fælles Udvikling af Telemedicin Q&A vedr. indkøb af telemedicinske medarbejderløsninger på FUT-rammeaftalen Mulige spørgsmål fra interessenter (Presse, Danske Regioner, KL, regioner, kommuner, lokale styregrupper,

Læs mere

TELECARE NORD. Nordjysk samarbejdsprojekt om telemedicin GODE OFFENTLIGE IT-PROJEKTER 24. AUGUST 2017

TELECARE NORD. Nordjysk samarbejdsprojekt om telemedicin GODE OFFENTLIGE IT-PROJEKTER 24. AUGUST 2017 TELECARE NORD Nordjysk samarbejdsprojekt om telemedicin GODE OFFENTLIGE IT-PROJEKTER 24. AUGUST 2017 LØSNINGSMODEL Asynkron Servers National infrastruktur National database Internationale standarder HL7

Læs mere

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne.

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne. MEDCOM KORT FORTALT HVAD ER MEDCOM? 2 MedCom er bindeleddet i det samarbejdende sundhedsvæsen, idet vi udvikler og udbreder tværsektorielle digitale kommunikationsløsninger. Med andre ord er MedCom et

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne for 2015.

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne for 2015. MEDCOM KORT FORTALT 2 HVEM ER MEDCOM? MedCom understøtter sammenhængen i sundhedsvæsenet med digitale løsninger, der er med til at sikre patienten og borgeren bedre service samt minimere fejl. Vi understøtter

Læs mere

Referat af 6. møde i styregruppe for MedCom

Referat af 6. møde i styregruppe for MedCom Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk REFERAT AF MØDE Dato: 08-08-2017 Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPMAHA Sagsnr.: 1704507 Dok. nr.: 394504 Referat af 6.

Læs mere

Mødereferat Politisk dialogmøde mellem Svendborg kommune og Sundhedskoordinationsudvalget

Mødereferat Politisk dialogmøde mellem Svendborg kommune og Sundhedskoordinationsudvalget Område: Sundhedsområdet Afdeling: Sundhedssamarbejde og Kvalitet Journal nr.: 13/1347 Dato: 18. juli 2014 Udarbejdet af: Arne Vesth Pedersen E-mail: Arne.Vesth.Pedersen@rsyd.dk Telefon: 29201104 Mødereferat

Læs mere

Dagsordensmateriale 15. møde i styregruppen for forløbsplaner

Dagsordensmateriale 15. møde i styregruppen for forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPLMK Koordineret med: Sagsnr.: 1707143 Dok. nr.: 525271 Dato: 19-01-2018 Dagsordensmateriale 15. møde i styregruppen for forløbsplaner Mødet afholdes

Læs mere

Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom

Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom Sundheds- og Ældreministeriet REFERAT AF MØDE Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPJEI Koordineret med: Sagsnr.: 1601117 Dok. nr.: 315903 Dato: 18. april 2017 Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom10-03.03.2017

Læs mere

Informationsmøde om Fælles Udbud af Telemedicin

Informationsmøde om Fælles Udbud af Telemedicin Informationsmøde om Fælles Udbud af Telemedicin Introduktion til FUT udbuddet og projektet 6/9-2017 Fælles Udbud af Telemedicin Kommuner og Regioner i Danmark Indhold Hvorfor er FUT igangsat? Baggrund

Læs mere

Afbud: Erik Barfoed (Lejre), Jakob Broberg Lind (fuldmægtig i Kulturministeriet), Niels-Henrik Gylstorff (FFU), Steen Kyed (Kulturministeriet).

Afbud: Erik Barfoed (Lejre), Jakob Broberg Lind (fuldmægtig i Kulturministeriet), Niels-Henrik Gylstorff (FFU), Steen Kyed (Kulturministeriet). Referat 30. juni 2016 DDB sekretariatet Fællesmøde med Koordinationsgruppen og Styregruppen Møde den 15. juni 2016, kl. 11.30-14.00 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen (Guldborgsund),

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 13. styregruppemøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering

Dagsorden og indstillinger for 13. styregruppemøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering Forskerparken 10 DK- 5230 Odense M Telefon 6543 2030 Mobil 2965 0172 Jan Petersen E-mail jap@medcom.dk, krc@medcom.dk Dato 29.10.2014 Vor ref. JAP & KRC Dagsorden og indstillinger for 13. styregruppemøde

Læs mere

Dagsorden: 1. Orientering om Sund Vækst plan og Røgfrit København v. Jens Egsgaard og Ane Friis Bendix

Dagsorden: 1. Orientering om Sund Vækst plan og Røgfrit København v. Jens Egsgaard og Ane Friis Bendix [Ref. nr.] Bispebjerg Hospital Frederiksberg Hospital Direktionen Telefon Direkte Fax Mail Web 3531 3531 3531 6749 mchr0085@bbh.regionh.dk www.regionh.dk Dato: 19. juni 2013 Referat fra møde i Samordningsudvalget

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1706920 Dok. nr.: 546717 Dato: 20-02-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

1. at Sundhedsudvalget godkender referat fra seneste udvalgsmøde den 19. april Evaluering af temadagen den 12. juni 2017 om En værdig død

1. at Sundhedsudvalget godkender referat fra seneste udvalgsmøde den 19. april Evaluering af temadagen den 12. juni 2017 om En værdig død REFERAT Møde i Sundhedsudvalget Dato: mandag den 19. juni 2017 kl. 14.00 16.00 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 Medlemmer: Hanne Simonsen (formand), Anne Marie Bossen Aarøe (næstformand),

Læs mere

VELKOMMEN. MedCom9 koordineringsgruppe 5. marts 2015 Kl

VELKOMMEN. MedCom9 koordineringsgruppe 5. marts 2015 Kl MedCom9 koordineringsgruppe 5. marts 2015 Kl. 10-15 DAGSORDEN: 10.00 1. Velkomst og præsentation 2. Referat fra sidst 3. Meddelelser 11.00 4. MedComs justerede arbejdsprogram 5. Status på udbredelse af

Læs mere

Referat af møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Referat af møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: DAICY Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1706920 Dok. nr.: 548197 Dato: 06-03-2018 Referat af møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Dato

Læs mere

TID: Den 13. september 2017 kl MedCom, Mødelokale D, Forskerparken 10, 5230 Odense M

TID: Den 13. september 2017 kl MedCom, Mødelokale D, Forskerparken 10, 5230 Odense M VDX-BRUGERGRUPPEMØDE TID: Den 13. september 2017 kl. 10.00 14.00 STED: MedCom, Mødelokale D, Forskerparken 10, 5230 Odense M VIDEOMØDERUM: tgj@rooms.medcom.dk DELTAGERE: Eva Lund, Region Syddanmark Claus

Læs mere