Spørgsmå l & Svår om EVA

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Spørgsmå l & Svår om EVA"

Transkript

1 Spørgsmå l & Svår om EVA Hvad betyder det, at Region Hovedstaden hjemtager lægevagten? Lægevagten i hovedstadsregionen har hidtil været drevet af privatpraktiserende læger. Når Region Hovedstaden fra 1. januar 2014 hjemtager lægevagten, betyder det, at vi selv vil stå for driften af lægevagt. Det indebærer, at vi i Region Hovedstaden selv ansætter sygeplejersker og læger til at varetage funktionen og at selve lægevagtskonsultationen fysisk flytter ud på vores hospitaler. Hvorfor hjemtage lægevagten? Hjemtagningen af lægevagten sker på baggrund af et politisk ønske. Et flertal i Region Hovedstadens regionsråd bestående af Socialdemokraterne, SF, Venstre, De Radikale og Andreas Røpke (uden for partierne) har nemlig besluttet at etablere et enstrenget akutsystem i hele Region Hovedstaden. Hvad betyder et enstrenget akutsystem? Med et enstrenget akutsystem samler Region Hovedstaden alle akuttilbud ét sted det kan f.eks. være opgaver fra 112-opkald, akuthelikoptere, akutlægebiler, paramedicinerbiler, ambulancer og liggende sygetransport samt rådgivning og visitationshjælp via akuttelefonen 1813 og lægevagten. Fordelen er lettere adgang til akutsystemet for borgerne, bedre henvisning af borgere til rette akuttilbud og mindre ventetid på akutmodtagelserne og i akutklinikkerne. I det tilfælde du visiteres til en akutmodtagelse eller akutklinik, får du via 1813 vejledning om forventet ventetid og information om, hvor og hvornår du bør møde op. Dermed kan du allerede begynde ventetiden derhjemme. Hvornår skal man ringe til 1813? Medmindre der er tale om en livstruende og meget akut situation hvor du altid skal ringe 112 skal du ringe til F.eks. hvis der er tale om akut opstået sygdom, skader eller andet der kræver en sundhedsfaglig vurdering. Også ved tvivlstilfælde. Akuttelefonen 1813 er åbent døgnet rundt. Fra 1. januar 2014 skal du ringe til 1813 før du tager på en akutmodtagelse eller akutklinik, eller hvis du har behov for hjælp uden for din praktiserende læges åbningstid. Dermed kan vi bedre sikre, at du bliver henvist til det rigtige sted og du undgår unødig ventetid. Hvad sker der, når man ringer til 1813 efter 1. januar 2014? Som udgangspunkt vil en specialuddannet sygeplejerske tage telefonen og vurdere borgerens behov. I de fleste tilfælde vil sygeplejersken kunne hjælpe dig og afslutte samtalen over telefonen men i det tilfælde du visiteres til en akutmodtagelse eller akutklinik, får du via 1813 vejledning om forventet ventetid og information om, hvor og hvornår du bør møde op. Det betyder, at du kan afvikle noget af ventetiden derhjemme.

2 Kan man tale med en læge på 1813? Ja. Der er altid en læge tilstede som de specialuddannede sygeplejersker kan konferere med. Lægen kan også overtage samtalen, f.eks. hvis opkaldets besvarelse kræver en lægelig vurdering eller hvis det vedrører ordinering af et receptpligtigt lægemiddel. Lægen kan også overtage samtalen, hvis borgeren ønsker dette. Kan man få udskrevet receptpligtig medicin på 1813? Som udgangspunkt er fornyelse af recepter ikke en hasteopgave. Derfor bør det være ens egen læge, der udskriver medicinen. Uden for lægens åbningstid vil borgerne efter 1. januar 2014 dog kunne ringe til 1813 for at få recept på medicin, der ikke kan vente. På 1813 vil selve ordinationen af den receptpligtige medicin naturligvis ske ved en læge. Akuttelefonen 1813 vil vurdere i det enkelte tilfælde, om recepten skal udskrives med det samme, om det kan vente til den praktiserende læge åbner, eller i meget akutte tilfælde om borgeren skal ses i en akutmodtagelse/-klinik. Hvor finder man lægevagtskonsultationen fremover? Lægevagtskonsultationen var tidligere placeret i lægevagtshuse, men efter 1. januar 2014 vil konsultationen være integreret i de eksisterende hospitaler. Så det er altså der, du skal tage hen, hvis du hos 1813 er blevet henvist dertil. Du vil under samtalen med 1813 få oplyst, hvor du helt præcist skal henvende dig. Sygeplejersker er ikke så uddannede og erfarne som læger, så de kan vel ikke erstatte lægerne? På 1813 vil der efter 1/1 både være læger og sygeplejersker til stede. Sygeplejerskerne vil svare telefonen, når du ringer og lægen hjælper dig, når der er behov for det. Læger er ganske vist uddannede og kvalificerede til diagnosticere og vurdere komplicerede sygdomme og skader. Men det er ikke det samme som at sige, at læger også skal håndtere alle typer af henvendelser fra borgere. Som borger og patient har du ikke en særlig fordel i at læger tager sig af mange slags henvendelser, som en specialuddannet sygeplejerske sagtens ville kunne håndtere. Mange opkald til lægevagten i dag ville kunne håndteres af en sygeplejerske. Vi kender det også fra hospitalet eller i akutmodtagelser, hvor borgere og patienter i almindelighed er helt trygge ved at lade sig tilse af en sygeplejesker, eller hvor en behandlersygeplejersker vurderer skader og sygdomme, før man bliver henvist til en læge. Som borger er det vigtigste nemlig, at du har adgang til et akutberedskab hvor sygeplejersker kan sikre hurtig og effektiv visitation i flertallet at tilfældet og hvor lægerne tager sig af de komplicerede opgaver. På den måde får du altid den rette behandling, på det rette sted og så hurtigt som muligt. Er lægerne på akuttelefonen kvalificerede? Region Hovedstaden vil naturligvis sikre, at de læger, som bemander 1813-akuttelefonen, er fuldt ud kvalificeret til at varetage visitationsopgaven.

3 Hvad siger erfaringerne fra udlandet? Fra Region Skåne i Sverige er der gode erfaringer med en den såkaldte Sjukvårdsrådgivning 1177 (Sundhedsrådgivningen), som svarer til Region Hovedstadens akuttelefon Sundhedsrådgivningen er ligesom 1813 bemandet af sygeplejersker, og den fungerer som et supplement til egen læge og sundhedsklinikker i dagtimerne. Om natten er Sundhedsrådgivningen 1177 det eneste alternativ til alarmopkald. I England er der et lignende system NHS Direct men dette har været under stor kritik. Hvordan er akuttelefonen 1813 anderledes? Det er rigtigt, at man i England har indført ét telefonnummer, der ligesom akuttelefonen 1813 fungerer som en fælles indgang til akuttilbud. Men her ophører lighederne. NHS Direct er for det første ikke drevet at det offentlige sundhedsvæsen men udliciteret til private aktører. Ifølge historier i den engelske presse er NHS Direct heller ikke altid bemandet af sygeplejersker, hvorfor britiske borgere risikerer at få vejledning af ikke-sundhedsfagligt personale. Og endelig har NHS Direct ikke tilstrækkelig bemanding i aftentimer og weekenderne. Akuttelefonen 1813 er fra januar 2014 drevet af det danske offentlige sundhedsvæsen og vil døgnet rundt, alle dage, være bemandet af specialuddannede sygeplejersker og læger. Bliver den nye ordning billigere eller dyrere? På 1813 vil det være erfarne sygeplejersker, der som udgangspunkt modtager og besvarer opkald fra borgerne. Da udgifterne per opkald til erfarne sygeplejersker er lavere end udgifter per opkald til læger, forventer vi, at den nye ordning samlet set bliver billigere end den eksisterende. Sygeplejerskerne på 1813 vil nemlig ofte være i stand til at afslutte en samtale, uden at en læge bliver direkte involveret. F.eks. ved at sygeplejersken giver den rette sundhedsfaglige rådgivning eller kan vejlede borgeren i, hvordan han eller hun selv håndterer situationen. Der vil selvfølgelig være tilfælde, hvor der er behov for en lægelig vurdering. Sygeplejerskerne har derfor mulighed for at tale med eller omstille samtalen til en læge. Vi forventer også besparelser med den nye ordning, fordi lægevagtens konsultation fremover bliver fysisk placeret i vores akutmodtagelser og akutklinikker. I dag sidder lægevagten nemlig for sig selv, og derfor skal lægen også selv behandle mindre skader. Når lægevagten flytter sammen med regionens akutmodtagelserne og klinikker vil en behandlersygeplejersker kunne behandle mange af disse småskader til en lavere udgift end lægen. Hvor hurtigt kommer man igennem til 1813? Det aktuelle servicemål for besvarelse af akuttelefonen 1813 efter 1. januar 2014 er fastlagt til, at 90 % af opkaldene skal besvares inden for 3 minutter. Senest opgørelse for akuttelefonen 1813 viser, at 50 % af alle opkald den såkaldte mediane svartid er besvaret efter 8 sekunder. 90 % af alle opkald er besvaret indenfor 55 sekunder.

4 Hvor mange vil ringe til 1813 efter 1. januar 2014? I dag er der ca opkald til akuttelefonen 1813 om året. Efter 1. januar 2014 forventer Region Hovedstaden at tallet stiger til 1,2 mio. opkald årligt. Hvordan forbereder Region Hovedstaden sig på det kommende enstrengede akutsystem? Region Hovedstaden begynder i løbet af sommeren 2013 at ansætte godt 100 nye sygeplejersker og læger. De ansættes i Den Præhospitale Virksomhed, der har ansvaret for det samlede og tværgående sundhedsberedskab i regionen. Derudover er det regionens hensigt at ansætte flere medarbejdere på hospitalernes akutmodtagelser og til at dække hjemmebesøg foruden et mindre antal medarbejdere til administration og ledelse og til at varetage den tekniske disponering af køretøjer, f.eks. ambulancer og akutlægebiler. Etableringen af et enstrenget og akutsystem kræver desuden udbygning af de eksisterende it- og telefoniløsninger i regionen. De grundlæggende funktioner er klar fra 1. januar Det er forventningen, at udvidede funktioner som f.eks. automatisk ventetidsberegning og automatisk overførsel af journaloplysninger fra akuttelefonen 1813 til hospitalerne vil være klar i løbet af Region Hovedstaden gennemfører desuden en større kommunikationsindsats målrettet borgerne i regionen, med det formål at oplyse dem om anvendelsen af 1813 og de nye akuttilbud i Region Hovedstaden. Hvor mange ansættes? Og hvor? Antallet af sygeplejerskeårsværk på 1813 Akuttelefonen vil stige fra ca. 25 til ca. 77 efter udvidelsen. Der ansættes desuden ca. 18 lægeårsværk til telefonkonsultationerne og ca. 24 lægeårsværk til hjemmebesøgene. Der ansættes speciallæger med almen medicinske kompetencer. De læger, der skal varetage den telefoniske konsultation, bliver fysisk placeret i den Præhospitale Virksomheds nye lokaler i Ballerup, mens de læger, der primært skal stå for hjemmebesøgene, vil blive fordelt på baser rundt omkring i regionen. Ansættelsesprocessen med ansættelse af de første læger påbegyndes her i begyndelsen af efteråret. Hvorfor fyrer I først lægevagten for derefter at ansætte de samme læger igen? Region Hovedstaden er ikke utilfredse med lægevagten, der i mange år har gjort et flot arbejde. Dette er senest dokumenteret i vores egen Årsrapport 2012 om lægevagten i Region Hovedstaden. Vi ønsker alligevel at integrere lægevagten med det øvrige akutberedskab, fordi erfaringerne på området viser, at vi kan skabe endnu mere sammenhæng og endnu bedre kvalitet, ved at samle alle vores akuttilbud under én hat. Derfor har det også været et politisk ønske siden 2007 at integrere lægevagtens opgaver med akutmodtagelser og akutklinikker.

5 Hvorfor kan et enstrenget og visiteret akutsystem ikke realiseres inden for de nuværende rammer med lægerne i lægevagten? Lægevagtsordning i Region Hovedstaden har til og med december 2013 været drevet af PLO Hovedstaden altså De Praktiserende Lægers Organisation i hovedstadsområdet. Siden 2007 har politikerne i Region Hovedstaden imidlertid ønsket at integrere lægevagtens opgaver med regionens akutmodtagelser og akutklinikker og Akuttelefonen Årsagen er, at et sådant enstrenget system kan tilbyde borgerne et mere sammenhængende og effektivt akutberedskab. Regionen og PLO Hovedstaden kunne dog ikke blive enige om, hvordan den fremtidige drift skulle se ud. Derfor besluttede regionen at overtage samtlige lægevagtsopgaver: Telefonkonsultation, hjemmebesøg hos syge og konsultation, hvor patienten møder op på hospitalet. Hvad betyder det enstrengede akutsystem for de ansatte? Det enstrengede akutsystem vil naturligvis indebære en række nye udfordringer for regionens sundhedsfaglige personale på området. Region Hovedstaden vil dog sikre, at der ansættes tilstrækkeligt personale til at varetage de nye opgaver, og det er hensigten at skabe gode rammer for samarbejdet mellem faggrupperne. Akuttelefonens sygeplejesker og læger vil således efter 1. januar 2014 blive fysisk placeret sammen med personalet på regionens eksisterende vagtcentral. Dermed samler vi erfaringen ét sted og skaber bedre rammer for faglig udvikling og læring på tværs af faggrupper. I har ikke modtaget nok ansøgninger til at dække stillingerne. Hvad betyder det for det nye akutberedskab? Det har aldrig været forestillingen, at vi kunne ansætte samtlige hundredevis af læger vi skal bruge i det nye akutsystem på få uger. Det kræver flere ansøgningsrunder. Der er dog ingen grund til at tro, at vi ikke kommer i mål med at ansætte de læger, vi har behov for. Interessen er nemlig til stede blandt lægerne. I første omgang søgte 108 om en stilling hos os, men vi har siden modtaget flere henvendelser og tallet udvides løbende. Herunder er der mange læger med almen medicinsk baggrund blandt ansøgerne. Når vi kommer i gang med de sidste runder og får de sidste spørgsmål vedrørende lægernes ansættelsesforhold på plads, vil de sidste ansættelser også komme på plads. Godkendt af S.H. oktober 2013.

3) Har man tænkt over de epidemiologiske forhold (eks influenzaborgere der blandes med syge AMA pt er)

3) Har man tænkt over de epidemiologiske forhold (eks influenzaborgere der blandes med syge AMA pt er) Koncern Plan, Udvikling og Kvalitet POLITIKERSPØRGSMÅL Spørgsmål nr.: 191 Dato: 14. december 2013 Stillet af: Finn Rudaizky (O) Besvarelse udsendt den: 19. december 2013 Enhed for Hospitals- og Psykiatriplanlægning

Læs mere

Nyt enstrenget og visiteret akutsystem i Region Hovedstaden Pr. 1. januar 2014

Nyt enstrenget og visiteret akutsystem i Region Hovedstaden Pr. 1. januar 2014 Nyt enstrenget og visiteret akutsystem i Region Hovedstaden Pr. 1. januar 2014 Freddy Lippert, Direktør for Den Præhospitale Virksomhed Peter Gjersøe, Enhedschef for Akuttelefonen 1813 DAGSORDEN 1. Velkommen

Læs mere

I 2012 udgjorde den samlede aktivitet:

I 2012 udgjorde den samlede aktivitet: BILAG Notat om forventet aktivitet på Akuttelefonen 1813 og i akutmodtagelser/- klinikker Dette notat redegør for de volumenmæssige forudsætninger i forbindelse med integrationen af den overenskomstbestemte

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 582 Offentligt

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 582 Offentligt Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2013-14 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 582 Offentligt Center for Sundhed Hospitalsplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B Telefon 3866 6000 Mail planogudvikling@regionh.dk

Læs mere

ORDINÆRT REGIONSRÅDSMØDE REGIONSRÅDSMØDE MØDETIDSPUNKT :00 MØDESTED REGIONSRÅDSSALEN MEDLEMMER. Side 1 af 7

ORDINÆRT REGIONSRÅDSMØDE REGIONSRÅDSMØDE MØDETIDSPUNKT :00 MØDESTED REGIONSRÅDSSALEN MEDLEMMER. Side 1 af 7 DAGSORDEN ORDINÆRT REGIONSRÅDSMØDE REGIONSRÅDSMØDE MØDETIDSPUNKT 20-08-2013 17:00 MØDESTED REGIONSRÅDSSALEN MEDLEMMER Side 1 af 7 Abbas Razvi Andreas Røpke Anne Ehrenreich Arly Eskildsen Bent Larsen Birgit

Læs mere

Et sammenhængende akutsystem

Et sammenhængende akutsystem N O T A T 17-12-2009 Et sammenhængende akutsystem 1. Indledning Nærværende notat beskriver regionernes forslag til et fremtidigt sammenhængende akutsystem. Forslaget koncentrerer sig om den regionale del

Læs mere

I det følgende gives en status for opkald til Akuttelefonen 1813 fra 1. januar til den 9. januar.

I det følgende gives en status for opkald til Akuttelefonen 1813 fra 1. januar til den 9. januar. Center for Sundhed Hospitalsplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Til: Regionsrådet Opgang Blok B Telefon 3866 6000 Direkte 36666011 Mail planogudvikling@regionh.dk Web www.regionh.dk Journal nr.:

Læs mere

Tillæg til vagtaftalen mellem Region Midtjylland og praksisudvalget i Region Midtjylland om et udvidet samarbejde på akutområdet

Tillæg til vagtaftalen mellem Region Midtjylland og praksisudvalget i Region Midtjylland om et udvidet samarbejde på akutområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 5000 www.regionmidtjylland.dk Tillæg til vagtaftalen mellem Region Midtjylland og praksisudvalget

Læs mere

Emne: Etablering af enstrenget akutberedskab i Region Hovedstaden

Emne: Etablering af enstrenget akutberedskab i Region Hovedstaden REGION HOVEDSTADEN Ekstraordinært forretningsudvalgsmøde den 12. marts 2013 Sag nr. 1 Emne: Etablering af enstrenget akutberedskab i Region Hovedstaden Bilag 2 og Bilag 3 Bilag 2 PLO HOVEDSTADEN Forretningsudvalget

Læs mere

Derudover gives en status på kvalitetsopfølgning i Den Præhospitale Virksomhed.

Derudover gives en status på kvalitetsopfølgning i Den Præhospitale Virksomhed. Bilag 1 - Side -1 af 8 Center for Sundhed Til: Forretningsudvalget Hospitalsplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B & D Telefon 3866 6000 Direkte 38666019 Mail csu@regionh.dk Ref.: mlau Dato:

Læs mere

HOSPITALS- OG PSYKIATRIPLAN 2020

HOSPITALS- OG PSYKIATRIPLAN 2020 Region Hovedstaden HOSPITALS- OG PSYKIATRIPLAN 2020 KORT FORTALT DE VÆSENTLIGSTE TEMAER OG ÆNDRINGER FREM MOD 2020 APRIL 2013 HOSPITALERNE 2020 REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI 2020 PC Sct. Hans PC Nordsjælland

Læs mere

Aktivitet og ventetid i enstrenget og visiteret akutsystem i januar til marts 2014

Aktivitet og ventetid i enstrenget og visiteret akutsystem i januar til marts 2014 Til: Forretningsudvalget Center for Sundhed Hospitalsplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B & D Telefon 3866 6000 Direkte 3866 6045 Mail planogudvikling@regionh.dk Journal nr.: 14000172 Ref.:

Læs mere

Derudover gives en status på kvalitetsopfølgningen i Den Præhospitale Virksomhed.

Derudover gives en status på kvalitetsopfølgningen i Den Præhospitale Virksomhed. Til: Forretningsudvalget Center for Sundhed Hospitalsplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B & D Telefon 3866 6000 Direkte 38666019 Mail csu@regionh.dk Ref.: mlau Dato: 1. juni 2015 Status for

Læs mere

Derudover gives en status på kvalitetsopfølgning i Den Præhospitale Virksomhed.

Derudover gives en status på kvalitetsopfølgning i Den Præhospitale Virksomhed. Til: Forretningsudvalget Center for Sundhed Hospitalsplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B & D Telefon 3866 6000 Direkte 38666019 Mail csu@regionh.dk Ref.: mlau Dato: 4. maj 2015 Status for

Læs mere

Status for aktivitet og ventetid i enstrenget og visiteret akutsystem

Status for aktivitet og ventetid i enstrenget og visiteret akutsystem Til: Forretningsudvalget Center for Sundhed Hospitalsplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B & D Telefon 3866 6000 Direkte 38666019 Mail csu@regionh.dk Journal nr.: 14013956 Ref.: mlau Dato:

Læs mere

Status for aktivitet og iværksatte initiativer til optimering af driften af Akuttelefonen

Status for aktivitet og iværksatte initiativer til optimering af driften af Akuttelefonen Til: Regionsrådet Center Sundhed Hospitalsplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B & D Telefon 3866 6000 Direkte 3866 6045 Mail planogudvikling@regionh.dk Journal nr.: 14000172 Ref.: NBRE / AS

Læs mere

Indholdet i fremtidens uddannelse(r) indenfor ambulancefaget. Københavns Universitet, 28. September 2012

Indholdet i fremtidens uddannelse(r) indenfor ambulancefaget. Københavns Universitet, 28. September 2012 Indholdet i fremtidens uddannelse(r) indenfor ambulancefaget Københavns Universitet, 28. September 2012 Freddy Lippert Direktør Region Hovedstadens Præhospitale Virksomhed - Akutberedskabet lippert@regionh.dk

Læs mere

Enstrenget og visiteret akutsystem

Enstrenget og visiteret akutsystem Enstrenget og visiteret akutsystem i Region Hovedstaden August 2013 Region Hovedstaden Region Hovedstaden Enstrenget og visiteret akutsystem Retningslinjer og principper August 2013 Enstrenget og visiteret

Læs mere

Region Hovedstaden Akutberedskab. Årsrapportdata

Region Hovedstaden Akutberedskab. Årsrapportdata Årsrapportdata - 2018 Indhold 1-1-2 1813 1-1-2 1-1-2 opkald er kun respons på borgere, der har ringet til 1-1-2 og ikke ambulancebestillinger, eller opkald der er viderestillet fra 1813. Grunden til at

Læs mere

Bemærkninger vedr. brev fra ændring af organisering af lægevagten:

Bemærkninger vedr. brev fra ændring af organisering af lægevagten: Koncern Praksis Direktør Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok D, stuen Telefon 38 6650 00 Direkte 38 66 52 06 Fax Bemærkninger vedr. brev fra ændring af organisering af lægevagten: Dato: 11. marts

Læs mere

Spørgsmål 1 Jeg vil gerne vide, om Region Hovedstaden efter indførslen af 1813 har haft flere ambulancekørsler

Spørgsmål 1 Jeg vil gerne vide, om Region Hovedstaden efter indførslen af 1813 har haft flere ambulancekørsler Center for Sundhed Enhed for Hospitalsplanlægning POLITIKERSPØRGSMÅL Kongens Vænge 2 3400 Hilllerød Opgang B & D Telefon 38666000 Mail csu@regionh.dk Journalnummer: 17035631 Sagsbeh..: cran Spørgsmål nr.:

Læs mere

Forslag til plan for akutberedskabet i Nordvestjylland

Forslag til plan for akutberedskabet i Nordvestjylland Forslag til plan for akutberedskabet i Nordvestjylland Borgermøde i Lemvig d. 6. april 2010 Direktør Leif Vestergaard Pedersen Region Midtjyllands akutplan Ønske om at nødvendige speciallæger er til stede,

Læs mere

Region Midtjyllands akutplan

Region Midtjyllands akutplan Forslag til plan for akutberedskabet i Nordvestjylland Borgermøde i Ulfborg d. 14. april 2010 Direktør Leif Vestergaard Pedersen Region Midtjyllands akutplan Ønske om at nødvendige speciallæger er til

Læs mere

Forslag til plan for akutberedskabet i Nordvestjylland

Forslag til plan for akutberedskabet i Nordvestjylland Forslag til plan for akutberedskabet i Nordvestjylland Borgermøde i Hvidbjerg d. 12. april 2010 Direktør Leif Vestergaard Pedersen Region Midtjyllands akutplan Ønske om at nødvendige speciallæger er til

Læs mere

AKUTPLAN. Rubrik. for Region Midtjylland. Underrubrik. kort fortalt. Forslag i høring: 20. juni 14. september. Region Midtjylland

AKUTPLAN. Rubrik. for Region Midtjylland. Underrubrik. kort fortalt. Forslag i høring: 20. juni 14. september. Region Midtjylland AKUTPLAN Rubrik for Region Midtjylland Underrubrik kort fortalt Forslag i høring: 20. juni 14. september Bland dig i debatten se bagsiden Region Midtjylland Udgivet af Region Midtjylland 25. juni 2007

Læs mere

Region Hovedstadens nye akutberedskab

Region Hovedstadens nye akutberedskab Region Hovedstadens nye akutberedskab Akutbehandling - når det gælder Den rigtige hjælp til den rigtige patient første gang Hovedpunkter Region Hovedstadens akutberedskab Det præhospitale område, herunder

Læs mere

Tilgængelighedsundersøgelsen 2019

Tilgængelighedsundersøgelsen 2019 Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Tilgængelighedsundersøgelsen 2019 Resumé Der udføres årligt en undersøgelse af den

Læs mere

Marts Rigsrevisionens notat om beretning om. Region Hovedstadens akuttelefon 1813

Marts Rigsrevisionens notat om beretning om. Region Hovedstadens akuttelefon 1813 Marts 2019 Rigsrevisionens notat om beretning om Region Hovedstadens akuttelefon 1813 Fortsat notat til Statsrevisorerne 1 Opfølgning i sagen om Region Hovedstadens akuttelefon 1813 (beretning nr. 17/2016)

Læs mere

2) Hvordan er ventetiden i telefonen gennemsnitligt i Region Midt og i Hovedstaden for Lægevagten (Region Midt) og 1813 (RegionH).

2) Hvordan er ventetiden i telefonen gennemsnitligt i Region Midt og i Hovedstaden for Lægevagten (Region Midt) og 1813 (RegionH). Center for Sundhed Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød POLITIKERSPØRGSMÅL Opgang B og D Telefon 3866 6002 Direkte 38666064 Web regionh.dk Journal-nr.: 19000685 Ref.: ngot/rikand Dato: 25. januar 2019 Spørgsmål

Læs mere

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet UNDERUDVALGET VEDR. HOSPITALSSTRUKTUR

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet UNDERUDVALGET VEDR. HOSPITALSSTRUKTUR K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet UNDERUDVALGET VEDR. HOSPITALSSTRUKTUR Tirsdag den 27. marts 2007 Kl. 16.30 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H-3 Møde nr. 2 Medlemmer: Knud Andersen

Læs mere

Fælles information lægevagten ny akutaftale 4. september 2012

Fælles information lægevagten ny akutaftale 4. september 2012 Fælles information lægevagten ny akutaftale 4. september 2012 Akutaftalens 2. del med enstrenget visitation og udvidet samarbejde i akutafdelinger implementeres nu. I denne information finder du generel

Læs mere

Forslag til disponering af 200 mio. kr. til påtrængende udgiftsbehov på sundhedsområdet

Forslag til disponering af 200 mio. kr. til påtrængende udgiftsbehov på sundhedsområdet Forslag til disponering af 200 mio. kr. til påtrængende udgiftsbehov på sundhedsområdet Styrkelse af det akutte område og beredskab mod overbelægning (5 mio. kr.) I budgettet for 2013 indgår 25 mio. kr.

Læs mere

Dagsorden. Forretningsudvalget. 24. september 2012, Kl AAU mødelokale 1, Niels Jernes Vej 10 (NOVI), 9220 Aalborg Øst

Dagsorden. Forretningsudvalget. 24. september 2012, Kl AAU mødelokale 1, Niels Jernes Vej 10 (NOVI), 9220 Aalborg Øst Dagsorden Forretningsudvalget 24. september 2012, Kl. 09.00 AAU mødelokale 1, Niels Jernes Vej 10 (NOVI), 9220 Aalborg Øst INDHOLDSFORTEGNELSE 3 Orientering om akutudvalgets anbefalinger vedrørende ventetider

Læs mere

Fremtidens akutbetjening

Fremtidens akutbetjening Fremtidens akutbetjening Juni 2005 Indledning Den Almindelige Danske Lægeforening har sammen med Foreningen af Speciallæger, Praktiserende Lægers Organisation og Yngre Læger udarbejdet dette forslag for

Læs mere

Et nyt korps af 112-førstehjælpere

Et nyt korps af 112-førstehjælpere Et nyt korps af 112-førstehjælpere I Region Midtjylland skal der etableres et korps af frivillige 112-førstehjælpere, som kan rykke ud ved mistanke om hjertestop og sikre borgerne hurtig og relevant førstehjælp,

Læs mere

PLO s politik på akutområdet.

PLO s politik på akutområdet. PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 10-04-2010 Sagsnr. / Dok.nr. 2009-7786 / 330203 PLO s politik på akutområdet. 1. Indledning. Det akutte beredskab i det danske sundhedsvæsen er til debat for tiden.

Læs mere

Konkret krisestyring med generelle kapaciteter - Akuttelefon 1813 som eksempel. Sille Arildsen Konst. Administrationschef

Konkret krisestyring med generelle kapaciteter - Akuttelefon 1813 som eksempel. Sille Arildsen Konst. Administrationschef Konkret krisestyring med generelle kapaciteter - Akuttelefon 1813 som eksempel Sille Arildsen Konst. Administrationschef Den Præhospitale Virksomhed - Akutberedskabet i dag Regionens AMK-Vagtcentral (

Læs mere

Visitation til skadebehandling i Region Syddanmark

Visitation til skadebehandling i Region Syddanmark Område: Sundhedsområdet Afdeling: Planlægning og Udvikling Journal nr.: 11/20720 Dato: 24. september 2012 Notat Visitation til skadebehandling i Region Syddanmark Baggrund Regeringen og Danske Regioner

Læs mere

Hospitals- og psykiatriplan 2020

Hospitals- og psykiatriplan 2020 Region Hovedstaden Hospitals- og psykiatriplan 2020 Kort fortalt De væsentligste temaer og ændringer frem mod 2020 Fra høringsudkastet. Læs mere på www.regionh.dk/ hospitalsplan hospitalerne 2020 Gribskov

Læs mere

Kontakt til skadestue og politi på Brogården

Kontakt til skadestue og politi på Brogården Kontakt til skadestue og politi på Brogården Information om kontaktinfo til: Læge, vagtlæge, skadestue og politi når du laver aktiviteter på Brogården Sådan skal du gøre, hvis du eller en deltager bliver

Læs mere

Opfølgning på COWIs og KORAs evalueringer

Opfølgning på COWIs og KORAs evalueringer Center for Sundhed Hospitalsplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B & D Telefon 3866 6000 Mail csu@regionh.dk Ref.: Thomas Pihl Dato: 22. januar 2015 Opfølgning på COWIs og KORAs evalueringer

Læs mere

Læge Jan Værnet kritiserer akutberedskab for dødsfald. Jan Værnet begriber ikke, hvorfor det aldrig lykkes kvinden at komme til at tale med en læge.

Læge Jan Værnet kritiserer akutberedskab for dødsfald. Jan Værnet begriber ikke, hvorfor det aldrig lykkes kvinden at komme til at tale med en læge. Sekretariatet Sekretariat for formand og koncerndirektion POLITIKERSPØRGSMÅL Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Telefon 38 66 50 00 Web www.regionh.dk CVR/SE-nr: 29 19 06 23 Sagsbeh..: LJ/SEK Dato: 14. juni

Læs mere

Eskild Klausen Fredslund. Enstrenget og visiteret akutsystem i Region Hovedstaden. Teknisk og økonomisk analyse

Eskild Klausen Fredslund. Enstrenget og visiteret akutsystem i Region Hovedstaden. Teknisk og økonomisk analyse Eskild Klausen Fredslund Enstrenget og visiteret akutsystem i Region Hovedstaden Teknisk og økonomisk analyse Enstrenget og visiteret akutsystem i Region Hovedstaden Teknisk og økonomisk analyse kan hentes

Læs mere

Bilag 1A Terminologi og gældende lovgivning

Bilag 1A Terminologi og gældende lovgivning Bilag 1A Terminologi og gældende lovgivning 1. Gældende lovgivning 2. Terminologi 1. Gældende lovgivning Sundhedsloven (lovbekendtgørelse nr. 913 af 13. juli 2010) Bekendtgørelse om planlægning af sundhedsberedskabet

Læs mere

1) Hvorfor valgte Regionsrådets sekretariat ikke at fremsende dette brev til medlemmerne af Regionsrådet?

1) Hvorfor valgte Regionsrådets sekretariat ikke at fremsende dette brev til medlemmerne af Regionsrådet? Center for Sundhed Hospitalsplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød POLITIKERSPØRGSMÅL Opgang B & D Telefon 3866 6000 Mail csu@regionh.dk Journal nr.: 15012469 Sagsbeh..: Thomas Pihl Dato: 20. oktober

Læs mere

Kendelse i Opmandssag. Praktiserende Lægers Organisation. mod. Regionernes Lønnings- og Takstnævn

Kendelse i Opmandssag. Praktiserende Lægers Organisation. mod. Regionernes Lønnings- og Takstnævn Kendelse i Opmandssag (FV 2013.0113) Praktiserende Lægers Organisation (advokat Helene Amsinck) mod Regionernes Lønnings- og Takstnævn (advokat Morten Ulrich) afsagt den 4. februar 2014 - 2 1. Indledning

Læs mere

Præhospitalet. Sundhedsstyregruppen den 23. maj 2018

Præhospitalet. Sundhedsstyregruppen den 23. maj 2018 Præhospitalet Sundhedsstyregruppen den 23. maj 2018 Program Hvad er Præhospitalet? Den akutte udfordring Samarbejde i akutsystemet 2 www.regionmidtjylland.dk Hvad er Præhospitalet? Præhospitalet har ansvaret

Læs mere

Danske Regioners oplæg til fremtidens akutberedskab bygger på følgende indsatsområder:

Danske Regioners oplæg til fremtidens akutberedskab bygger på følgende indsatsområder: N O T A T Debatoplæg: Fremtidens akutberedskab - fra vision til handling 20-04-2006 Sag nr. 06/398 Dokumentnr. 24261/06 Resume: Regionernes ambition er at skabe et sundhedsvæsen, som er internationalt

Læs mere

Sundhedsministerens redegørelse til Statsrevisorerne vedr. Rigsrevisionens beretning nr. 17/2016 om Region Hovedstadens akuttelefon 1813

Sundhedsministerens redegørelse til Statsrevisorerne vedr. Rigsrevisionens beretning nr. 17/2016 om Region Hovedstadens akuttelefon 1813 Holbergsgade 6 DK-1057 København K Sundhedsministeren Statsrevisorernes sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Dato: 25. august 2017

Læs mere

Hjemmesygepleje i Ærø Kommune

Hjemmesygepleje i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE Hjemmesygepleje i Ærø Kommune Sygepleje Den sygeplejefaglige indsats skal medvirke til, at du bliver i stand til at klare dig i dagligdagen bedst muligt. Sygeplejen tager udgangspunkt i det,

Læs mere

POLITIKERSPØRGSMÅL. Spørgsmål nr.: Dato: 18. maj 2017 Stillet af: Torben Kjær (Ø) Besvarelse udsendt den: 10. august 2017

POLITIKERSPØRGSMÅL. Spørgsmål nr.: Dato: 18. maj 2017 Stillet af: Torben Kjær (Ø) Besvarelse udsendt den: 10. august 2017 Center for Sundhed Enhed for Hospitalsplanlægning POLITIKERSPØRGSMÅL Kongens Vænge 2 3400 Hilllerød Opgang B & D Telefon 38666000 Mail csu@regionh.dk Journalnummer: 3545480 Sagsbeh..: cran Spørgsmål nr.:

Læs mere

Aktivitet og ventetid i enstrenget og visiteret akutsystem i januar og februar måneder 2014

Aktivitet og ventetid i enstrenget og visiteret akutsystem i januar og februar måneder 2014 Til: Forretningsudvalget Center for Sundhed Hospitalsplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B Telefon 3866 6000 Direkte 3866 6045 Mail planogudvikling@regionh.dk Journal nr.: 14001617 Ref.: nbre/rsa

Læs mere

Aftale om tilrettelæggelse af lægevagten i Region Sjælland

Aftale om tilrettelæggelse af lægevagten i Region Sjælland Aftale om tilrettelæggelse af lægevagten i Region Sjælland 1. Vagtordningens formål Formålet med denne aftale er at sikre borgerne i Region Sjælland en god og sikker lægebetjening uden for de praktiserende

Læs mere

Styrket samarbejde mellem Præhospitalet og kommunerne

Styrket samarbejde mellem Præhospitalet og kommunerne Styrket samarbejde mellem Præhospitalet og kommunerne Møde i Klyngestyregruppen i Vestklyngen 22. januar 2018 Elin Høymark, Oversygeplejerske AMK-vagtcentralen www.regionmidtjylland.dk Præhospitalet et

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 9. Indhold. Akutkampagne

Nyhedsbrev nr. 9. Indhold. Akutkampagne Tirsdag den 10. december 2013 Side 1 af 7 Indhold Akutkampagne... 1 Nye uniformer... 3 To afsnit har fået bugt med tryksår... 5 Mindre aktivitet i 2013... 6 Nyt eksponeringskammer... 7 Akutkampagne Region

Læs mere

STATUS FOR UDVALGET OM DET PRÆHOSPITALE AKUTBE- REDSKABS ARBEJDE - SAMMENFATNING

STATUS FOR UDVALGET OM DET PRÆHOSPITALE AKUTBE- REDSKABS ARBEJDE - SAMMENFATNING STATUS FOR UDVALGET OM DET PRÆHOSPITALE AKUTBE- REDSKABS ARBEJDE - SAMMENFATNING UDVALGET OM DET PRÆHOSPITALE AKUTBEREDSKAB NOVEMBER 2010 Kolofon Status for udvalget om det præhospitale akutberedskabs

Læs mere

Vedr. Forslag til Hospitals- og Psykiatriplan 2020

Vedr. Forslag til Hospitals- og Psykiatriplan 2020 Region Hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Vedr. Forslag til Hospitals- og Psykiatriplan 2020 Region Hovedstaden har den 23. marts 2011 sendt Forslag til Hospitals- og Psykiatriplan 2020 i høring.

Læs mere

Fremtidens ambulancekørsel og sygetransport i Region Hovedstaden

Fremtidens ambulancekørsel og sygetransport i Region Hovedstaden Koncerndirektionen Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Dato: 25. november 2008 Fremtidens ambulancekørsel og sygetransport i Region Hovedstaden Det følgende er en kort beskrivelse af resultatet af det gennemførte

Læs mere

UNDERUDVALGET VEDR. HOSPITALSSTRUKTUR

UNDERUDVALGET VEDR. HOSPITALSSTRUKTUR K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet UNDERUDVALGET VEDR. HOSPITALSSTRUKTUR Torsdag den 7. juni 2007 Kl. 18.00 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H3 Møde nr. 4 Medlemmer: Knud Andersen

Læs mere

Eskild Klausen Fredslund. Enstrenget og visiteret akutsystem i Region Hovedstaden. Teknisk og økonomisk analyse

Eskild Klausen Fredslund. Enstrenget og visiteret akutsystem i Region Hovedstaden. Teknisk og økonomisk analyse Eskild Klausen Fredslund Enstrenget og visiteret akutsystem i Region Hovedstaden Teknisk og økonomisk analyse Enstrenget og visiteret akutsystem i Region Hovedstaden Teknisk og økonomisk analyse kan hentes

Læs mere

Akutt- og katastrofemedisinsk beredskap etter hendelsene 22.07.11

Akutt- og katastrofemedisinsk beredskap etter hendelsene 22.07.11 Akutt- og katastrofemedisinsk beredskap etter hendelsene 22.07.11 Freddy Lippert Direktør, Den Præhospitale Virksomhed Akutberedskabet, København Region Hovedstaden lippert @ regionh.dk Overskrifterne

Læs mere

Notat vedr. Akuthuset i Lemvig, november 2014

Notat vedr. Akuthuset i Lemvig, november 2014 Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat vedr. Akuthuset i Lemvig, november 2014 Baggrund Region Midtjylland og

Læs mere

Skadeklinikker og nærskadestuer

Skadeklinikker og nærskadestuer Skadeklinikker og nærskadestuer integreret del af akutberedskabet Forord Sygehusvæsenet og det akutte beredskab er under stor forandring i disse år. Sundhedsstyrelsen er bl.a. kommet med en række anbefalinger

Læs mere

Dine rettigheder som patient i Psykiatrien

Dine rettigheder som patient i Psykiatrien Dine rettigheder som patient i Psykiatrien Vi er til for dig I Psykiatrien Region Sjælland er patienterne i fokus. Vi lægger stor vægt på at informere og vejlede dig om din sygdom og behandling i et klart

Læs mere

Aktivitet og ventetid i enstrenget og visiteret akutsystem i januar til april 2014

Aktivitet og ventetid i enstrenget og visiteret akutsystem i januar til april 2014 Til: Forretningsudvalget Center for Sundhed Hospitalsplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B & D Telefon 3866 6000 Direkte 3866 6045 Mail planogudvikling@regionh.dk Journal nr.: 14000172 Ref.:

Læs mere

OKTOBER 2014 REGION HOVEDSTADEN EVALUERING AF ENSTRENGET OG VISITERET AKUTSYSTEM FREM TIL 1. APRIL 2014 ENDELIG RAPPORT

OKTOBER 2014 REGION HOVEDSTADEN EVALUERING AF ENSTRENGET OG VISITERET AKUTSYSTEM FREM TIL 1. APRIL 2014 ENDELIG RAPPORT OKTOBER 2014 REGION HOVEDSTADEN EVALUERING AF ENSTRENGET OG VISITERET AKUTSYSTEM FREM TIL 1. APRIL 2014 ENDELIG RAPPORT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56

Læs mere

KL har i brev af 27. juni 2013 anmodet om bidrag vedr. Frederiksberg Kommunes praksis

KL har i brev af 27. juni 2013 anmodet om bidrag vedr. Frederiksberg Kommunes praksis NOTAT 7. august 2013 Sagsbehandler: Praksis i akut tilbud i Frederiksberg Kommune Dok.nr.: 2013/0015495-1 Social- Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet Plan og Projektstab KL har i brev af 27. juni 2013 anmodet

Læs mere

Patienters oplevelser af Region Hovedstadens akuthjælp

Patienters oplevelser af Region Hovedstadens akuthjælp Patienters oplevelser af akuthjælp 2014 Region Hovedstaden Patienters oplevelser af Region Hovedstadens akuthjælp - En del af en samlet evaluering af Region Hovedstadens akuthjælp Udarbejdet af Enhed for

Læs mere

I forlængelse af mine tidligere spørgsmål og administrationens besvarelse heraf skal jeg anmode om yderligere at få oplyst følgende:

I forlængelse af mine tidligere spørgsmål og administrationens besvarelse heraf skal jeg anmode om yderligere at få oplyst følgende: POLITIKERSPØRGSMÅL Spørgsmål nr.: 211 Supplerende spørgsmål vedr. 1813 og EVA. Regionens administration har d. 20/10-2015 besvaret mine spørgsmål af 31/8-2015. I forlængelse af mine tidligere spørgsmål

Læs mere

Sammenfatning af kortlægningsrapport om de regionale lægevagtsordninger og akuttelefon 1813 fra VIVE - med fokus på Region Syddanmark

Sammenfatning af kortlægningsrapport om de regionale lægevagtsordninger og akuttelefon 1813 fra VIVE - med fokus på Region Syddanmark Sammenfatning af kortlægningsrapport om de regionale lægevagtsordninger og akuttelefon 1813 fra VIVE - med fokus på Region Syddanmark Baggrund I september 2018 offentliggjorde analysecenter VIVE en rapport

Læs mere

Tfiidt regionmidtjylland

Tfiidt regionmidtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 5000 www.reglonmicltjylland.dk Tfiidt regionmidtjylland Tillæg til vagtaftalen mellem Region Midtjylland

Læs mere

OKTOBER 2014 REGION HOVEDSTADEN EVALUERING AF ENSTRENGET OG VISITERET AKUTSYSTEM FREM TIL 1. APRIL 2014 ENDELIG RAPPORT

OKTOBER 2014 REGION HOVEDSTADEN EVALUERING AF ENSTRENGET OG VISITERET AKUTSYSTEM FREM TIL 1. APRIL 2014 ENDELIG RAPPORT OKTOBER 2014 REGION HOVEDSTADEN EVALUERING AF ENSTRENGET OG VISITERET AKUTSYSTEM FREM TIL 1. APRIL 2014 ENDELIG RAPPORT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56

Læs mere

Indkaldelse af ansøgninger om midler fra Indenrigs- og Sundhedsministeriets puljer til facilitering af løsninger på det præhospitale område m.v.

Indkaldelse af ansøgninger om midler fra Indenrigs- og Sundhedsministeriets puljer til facilitering af løsninger på det præhospitale område m.v. Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M im@im.dk W www.im.dk Regionsrådet Kommunalbestyrelsen Dato: 29. september 2010 Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMLBJ Sags nr.:

Læs mere

Afrapportering af akut og præhospital indsats i Region Hovedstaden 2013

Afrapportering af akut og præhospital indsats i Region Hovedstaden 2013 Den Præhospitale Virksomhed - Akutberedskabet Region Hovedstaden Region Hovedstaden Den Præhospitale Virksomhed - Akutberedskabet Afrapportering af akut og præhospital indsats i Region Hovedstaden 2013

Læs mere

TALEPAPIR Det talte ord gælder [25. april 2017, kl , Christiansborg, Sundheds- og Ældreudvalget]

TALEPAPIR Det talte ord gælder [25. april 2017, kl , Christiansborg, Sundheds- og Ældreudvalget] Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 804 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SPOLD Sagsbeh.: SUMTK Koordineret med: Sagsnr.: 1700450 Dok. nr.: 318538 Dato:

Læs mere

Fysioterapeuter i lægepraksis

Fysioterapeuter i lægepraksis Fysioterapeuter i lægepraksis 1 2 Fysioterapeuter i lægepraksis betaler sig Manglen på praktiserende læger har aldrig været højere og problemet er stadigt stigende overalt i landet. Foruden det problematiske

Læs mere

8. laboratorium om visitation af akut syge patienter. under. Sundhedsstrategisk ledelse

8. laboratorium om visitation af akut syge patienter. under. Sundhedsstrategisk ledelse 8. laboratorium om visitation af akut syge patienter under Sundhedsstrategisk ledelse 1 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Fra enstrenget system til tværsektoriel og tværfagligt samarbejde - ny model for visitation

Læs mere

Hvilke krav stilles til fremtidens sygeplejersker? Dasys uddannelseskonference 8.5.14 Birgitte Rav Degenkolv Vicedirektør, Den Præhospitale

Hvilke krav stilles til fremtidens sygeplejersker? Dasys uddannelseskonference 8.5.14 Birgitte Rav Degenkolv Vicedirektør, Den Præhospitale Hvilke krav stilles til fremtidens sygeplejersker? Dasys uddannelseskonference 8.5.14 Birgitte Rav Degenkolv Vicedirektør, Den Præhospitale Virksomhed Lidt om mig Vicedirektør Den Præhospitale Virksomhed,

Læs mere

Region Midtjylland. Endelig beslutning om visitationsmodel i Region Midtjylland. Bilag. til Forretningsudvalgets møde 11. november Punkt nr.

Region Midtjylland. Endelig beslutning om visitationsmodel i Region Midtjylland. Bilag. til Forretningsudvalgets møde 11. november Punkt nr. Region Midtjylland Endelig beslutning om visitationsmodel i Region Midtjylland Bilag til Forretningsudvalgets møde 11. november 2008 Punkt nr. 2 Regionshuset Viborg Forretningsudvalget Sundhedsplanlægning

Læs mere

L L

L L L 227 Bilag 17 Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2012-13 L 227 endeligt svar på spørgsmål 81 Dok nr.: 1236363 har den 10. juni 2013 stillet følgende spørgsmål nr. 81 (L 227 forslag til lov om ændring

Læs mere

Anbefalinger for en sammenhængende sundhedsindsats ved akut opstået sygdom og skade planlægningsgrundlag for de kommende 10 år

Anbefalinger for en sammenhængende sundhedsindsats ved akut opstået sygdom og skade planlægningsgrundlag for de kommende 10 år Dato 05-01-2018 LOST Sagsnr. 4-1010-333/1 Anbefalinger for en sammenhængende sundhedsindsats ved akut opstået sygdom og skade planlægningsgrundlag for de kommende 10 år For omkring 10 år siden kom Sundhedsstyrelsen

Læs mere

Fysioterapeuter I LÆGEPRAKSIS FYSIOTERAPEUTER I LÆGEPRAKSIS 1

Fysioterapeuter I LÆGEPRAKSIS FYSIOTERAPEUTER I LÆGEPRAKSIS 1 Fysioterapeuter I LÆGEPRAKSIS FYSIOTERAPEUTER I LÆGEPRAKSIS 1 2 Fysioterapeuter i lægepraksis betaler sig Manglen på praktiserende læger har aldrig været højere, og problemet er stadigt stigende overalt

Læs mere

Danske Fysioterapeuter vil benytte valgkampen til at sætte fokus på tre emner:

Danske Fysioterapeuter vil benytte valgkampen til at sætte fokus på tre emner: Notat Danske Fysioterapeuter Folketingsvalget 2019 Danske Fysioterapeuter vil benytte valgkampen til at sætte fokus på tre emner: 1. Direkte adgang til fysioterapi 2. Målrettet og superviseret fysisk træning

Læs mere

STATUS FOR UDVALGET OM DET PRÆHOSPITALE AKUTBERED- SKABS ARBEJDE. Bilag 3. Vagtlægeordningen i det fremtidige akutsystem

STATUS FOR UDVALGET OM DET PRÆHOSPITALE AKUTBERED- SKABS ARBEJDE. Bilag 3. Vagtlægeordningen i det fremtidige akutsystem STATUS FOR UDVALGET OM DET PRÆHOSPITALE AKUTBERED- SKABS ARBEJDE Bilag 3. Vagtlægeordningen i det fremtidige akutsystem Udvalget om det præhospitale akutberedskab November 2010 Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Aktiviteten i akutklinikkerne

Aktiviteten i akutklinikkerne Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Aktiviteten i akutklinikkerne Spareplanens spor 1: Akutområdet, forslag nr.2 om omlægning

Læs mere

Dine rettigheder som patient i Psykiatrien

Dine rettigheder som patient i Psykiatrien Dine rettigheder som patient i Psykiatrien Vi er til for dig I Psykiatrien Region Sjælland er patienterne i fokus. Vi lægger stor vægt på at informere og vejlede dig om din sygdom og behandling i et klart

Læs mere

Opgaven servicemål for skadebehandling

Opgaven servicemål for skadebehandling Opgaven servicemål for skadebehandling Medbringe lange ventetider til skadesbehandling Servicemål - måle og følge ventetiden Information til borgere om tilbud og aktuelle ventetider? Gode ideer til tiltag

Læs mere

Baggrund Det samlede akutområde varetages af hospitalerne, 1813/vagtlægerne, almen praksis og kommunerne.

Baggrund Det samlede akutområde varetages af hospitalerne, 1813/vagtlægerne, almen praksis og kommunerne. Notat Juli 2017 Kommissorium udviklingen af akutområdet 2018 Indledning I udviklingen af det borgernære sundhedsvæsen spiller akutområdet og udviklingen af indsatserne og samspillet med hospital, almen

Læs mere

Tak fordi I også gerne vil høre lidt om regionen det er altid dejligt at komme her!

Tak fordi I også gerne vil høre lidt om regionen det er altid dejligt at komme her! Tak fordi I også gerne vil høre lidt om regionen det er altid dejligt at komme her! Vi er nu i det sidste år i denne valgperiode, og vi er så småt ved at sætte flueben ved det mange ting, vi har gennemført.

Læs mere

Dine rettigheder som patient i Psykiatrien

Dine rettigheder som patient i Psykiatrien Dine rettigheder som patient i Psykiatrien Vi er til for dig I Psykiatrien Region Sjælland er patienterne i fokus. Vi lægger stor vægt på at informere og vejlede dig om din sygdom og behandling i et klart

Læs mere

REDEGØRELSE. Tysk kvindes død på parkeringspladsen ved Regionshospitalet

REDEGØRELSE. Tysk kvindes død på parkeringspladsen ved Regionshospitalet Hospitalsenheden Vest Ledelsessekretaritatet Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 REDEGØRELSE Tysk kvindes død på parkeringspladsen ved Regionshospitalet Ringkøbing Dato 22-04-2008 PØJ/åz

Læs mere

Vedr. Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen i Region Midtjylland

Vedr. Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen i Region Midtjylland Region Midtjylland Skottenborg 26 8800 Viborg j.nr. 7-203-05-92/1/KRSB Vedr. Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen i Region Midtjylland Region Midtjylland har sendt Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen

Læs mere

Region Hovedstaden. Anbefalinger til mere sammenhængende patientforløb. Afrapportering fra Udvalget for Sammenhængende Patientforløb

Region Hovedstaden. Anbefalinger til mere sammenhængende patientforløb. Afrapportering fra Udvalget for Sammenhængende Patientforløb Region Hovedstaden 12 Anbefalinger til mere sammenhængende patientforløb Afrapportering fra Udvalget for Sammenhængende Patientforløb 2 INDHOLD 04 INDLEDNING 06 UDREDNING OG DIAGNOSTIK 08 BEHANDLINGS-

Læs mere

NOTAT SERVICEMÅL I LÆGEVAGTEN

NOTAT SERVICEMÅL I LÆGEVAGTEN BILAG 3 17. maj 2006/FIJ, tilrettet 6. august 2006 NOTAT SERVICEMÅL I LÆGEVAGTEN 1. (Der foreligger nu et oplæg til lægevagtsordning i Region Syddanmark fra en embedsmands- og lægearbejdsgruppe. I dette

Læs mere

PLO Analyse Det koster kun ca kr. om året at have fri adgang til praktiserende læge

PLO Analyse Det koster kun ca kr. om året at have fri adgang til praktiserende læge PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PLO Analyse Det koster kun ca. 1.400 kr. om året at have fri adgang til praktiserende læge Hovedbudskaber I gennemsnit koster det samfundet 1.405 kr. pr. borger at have

Læs mere

POLITIKERSPØRGSMÅL. Spørgsmål nr.: 070 Dato: 12. maj 2012 Stillet af: Henrik Thorup (O) Besvarelse udsendt den: 1. juni.2012.

POLITIKERSPØRGSMÅL. Spørgsmål nr.: 070 Dato: 12. maj 2012 Stillet af: Henrik Thorup (O) Besvarelse udsendt den: 1. juni.2012. Koncern Plan, Udvikling og Kvalitet POLITIKERSPØRGSMÅL Enhed for Hospitals- og Psykiatriplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok B Telefon 3866 6000 Direkte 3866 6012 Web www.regionh.dk Spørgsmål

Læs mere

Særligt udvalg vedr. udarbejdelse af ny vision for Region Syddanmarks sundhedsvæsen Uddannelse i FAM. Region Syddanmark, 6.

Særligt udvalg vedr. udarbejdelse af ny vision for Region Syddanmarks sundhedsvæsen Uddannelse i FAM. Region Syddanmark, 6. Særligt udvalg vedr. udarbejdelse af ny vision for Region Syddanmarks sundhedsvæsen Uddannelse i FAM Region Syddanmark, 6. april 2010 Fælles akutmodtagelse på sygehuset Fælles regional referenceramme for

Læs mere

Ventetid og service for skadepatienter

Ventetid og service for skadepatienter akutområdet Den tværgående arbejdsgruppe med særlige opgaver vedrørende akutområdet Ventetid og service for skadepatienter Maj 2012 Den tværgående arbejdsgruppe med særlige opgaver vedrørende akutområdet

Læs mere

STATUS vedr. ÆRØ og lidt om arbejdsdeling i Region Syddanmark. Redegørelse til Præhospitalsudvalget 3. februar

STATUS vedr. ÆRØ og lidt om arbejdsdeling i Region Syddanmark. Redegørelse til Præhospitalsudvalget 3. februar STATUS vedr. ÆRØ og lidt om arbejdsdeling i Region Syddanmark 1 Redegørelse til Præhospitalsudvalget 3. februar 2014 Om arbejdsdeling i Region Syddanmark Regionsrådet beslutter hvad der udbydes af tilbud

Læs mere

PATIENTRETTIGHEDER Vejledning for patienter og pårørende

PATIENTRETTIGHEDER Vejledning for patienter og pårørende PATIENTRETTIGHEDER Vejledning for patienter og pårørende Det kan være svært at overskue de mange regler i det danske sundhedssystem. Hvilke rettigheder har jeg når jeg er henvist til et offentligt sygehus

Læs mere