KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT"

Transkript

1 KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Børn- og Skoleudvalgets møde den 5. februar 2007 Kl Byrådssalen Tilgår pressen

2 Fraværende: Jesper Schmidt-Nielsen Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Sager og skrivelser til orientering Driftsaftaler for de selvejende institutioner Forslag til generelle retningslinjer for brugerinddragelse efter Lov om social service Frit valg på dagpasningsområdet Besøgsrunde d. 13. februar 2007 på skoler og institutioner i Kerteminde - Nord Ændring i grundskolernes afgangsprøve Budget 2007 for Dagplejen Institutionsstruktur for Langeskov By Den kommunale kvalitetsrapport om folkeskolen Forældrebestyrelse i dagplejen Eventuelt. 11

3 1. Sager og skrivelser til orientering. Side G01 sagsid Bilag: 1. Lejeaftale Bøgebjerg Naturbørnehave 2. Forældreklager i Dagplejen 3. Igangsættelse af arbejdsgruppen omkring skolemad 4. Overvejelser om nye initiativer på småbørnsområdet 5. Skolen ved Noret deltagelse i forældremøde den 5. februar 6. Ekstra møder i forbindelse af budget Temadag den 5. marts 2007 vedrørende "Fremme af evalueringskulturen i Folkeskolen" 8. Skolelægeordningen 9. Englegårdsskolen Lejeaftalen og forældreklage udsendes med dagsorden til udvalgets medlemmer. Til orientering. Børn- og Skoleudvalgets møde 5. februar 2007 Punkt 1: 1. Til orientering 2. Til orientering 3. Til orientering 4. Til orientering 5. Til orientering 6. Til orientering 7. Britt Pedersen deltager sammen med Charlotte Houlberg 8. Til orientering bilag uddelt 9. Til orientering bilag uddelt 2. Driftsaftaler for de selvejende institutioner G01 sagsid Driftsaftalerne med de selvejende daginstitutioner Mølleløkkens Børnehave, Fyrrevængets Børnehave og Rynkeby Børnehave, der drives efter servicelovens bestemmelser, er i samarbejde med børnehavernes ledere blevet justeret.

4 Side 3 Der foreligger justerede driftsaftaler til godkendelse og underskrivning af henholdsvis Kerteminde Byråd og respektive bestyrelser. Bilag: Driftsaftalen udsendes med dagsorden til udvalgets medlemmer. Børn og Skoleudvalget anmodes om at godkende driftsaftalerne. Børn- og Skoleudvalgets møde 5. februar 2007 Punkt 2: Indstilles godkendt. 3. Forslag til generelle retningslinjer for brugerinddragelse efter Lov om social service A06 sagsid Efter Lov om social service 16 skal kommunerne udarbejde retningslinier for brugerindflydelse. Det fremgår således af 16, stk.1, at: Kommunalbestyrelsen skal sørge for, at brugerne af tilbud efter denne lov får mulighed for at få indflydelse på tilrettelæggelsen og udnyttelsen af tilbuddene. Kommunalbestyrelsen fastsætter skriftlige retningslinier for brugerindflydelsen. Ældre- og Handicapforvaltningen har udarbejdet forslag til generelle retningslinier for brugerinddragelse på individuel og brugergruppe niveau. Et væsentligt formål med lovgivningen på området er at sikre, at det sociale, pædagogiske, sundhedsmæssige indhold i tilbuddene svarer til brugernes behov, ressourcer og forudsætninger. Derfor er medinddragelse af brugerne et vigtigt aspekt i tilrettelæggelsen af tilbuddene. I Kerteminde Kommune lægges vægt på at brugerne af tilbud efter Lov om social service inddrages i videst mulig omfang indenfor de lovgivningsmæssige og økonomiske rammer og dermed gives størst mulig indflydelse på tilrettelæggelsen og udnyttelsen af tilbuddene. Bemærkninger: Forslaget er afstemt imellem Ældre- og Handicapforvaltningen og Børne- og Skoleforvaltningen på administrativt niveau, da retningslinierne, der udgør rammerne for brugerindflydelse på det sociale område, er gældende for såvel Ældre- og Handicapudvalget som Børne- og Skoleudvalget, såfremt forslaget godkendes.

5 Bilag: Side 4 Forslag til generelle retningslinjer for brugerinddragelse udsendes med dagsorden til udvalgets medlemmer. Ældre- og Handicapforvaltningen og Børne- og Skoleforvaltningen indstiller, at forslag til retningslinier anbefales godkendt som rammer for brugerindflydelse på det sociale område. Børn- og Skoleudvalgets møde 5. februar 2007 Punkt 3: Udsat. Sendes til høring i handicaprådet. 4. Frit valg på dagpasningsområdet G01 sagsid Institutionstyper oprettet i henhold til servicelovens bestemmelser: 9 kommunale og selvejende institutioner 10 kommunal dagpleje og 11 puljeordninger er i henhold til servicelovens 26 omfattet af reglerne om frit valg, der trådte i kraft den 1. januar Fra 1. august 2005 er der indført lignende fritvalgsordning på folkeskoleområdet, hvor udfører- og bopælskommune er blevet forpligtet til at indgå aftale, idet barnets bopælskommune samtidig blev forpligtet til at yde økonomiske fripladstilskud og søskendetilskud i skolefritidsordninger. Det vil sige, at forældre har krav på at få deres barn optaget i et dagtilbud eller en skolefritidsordning efter eget valg i en anden kommune, hvis der er plads. Samtidig har forældrene ret til tilskud fra bopælskommunen til finansiering af ophold i såvel dagtilbud som skolefritidsordning i en anden kommune. I Langeskov, Kerteminde og Munkebo kommuner har praksis været, at børn optaget i dagtilbud og skolefritidsordning ydes ekstra hjælp fra støttepædagogkorps. I Munkebo og Kerteminde har praksis været, at forældrene der fravælger at benytte dagtilbud og skolefritidsordning i bopælskommune og i stedet vælger tilbud i en anden kommune, samtidig fravælges den individuelt tildelte støtte fra støttepædagogkorpset. I Langeskov har der været besluttet, at den foranstaltning som Langeskov Kommune yder barnet, følger barnet.

6 Børn og Skoleforvaltningen indstiller, at i de situationer, hvor forældre fravælger at benytte Kerteminde Kommunes tilbud også fravælger den service der ydes børn optaget i Kerteminde Kommunes tilbud, således at målgruppen for Kerteminde Kommunes specialpædagogkorps afgrænses til at omfatte børn optaget i Kerteminde Kommunes tilbud. Børn- og Skoleudvalgets møde 5. februar 2007 Punkt 4: Indstilles godkendt. Side 5 5. Besøgsrunde d. 13. februar 2007 på skoler og institutioner i Kerteminde - Nord G01 sagsid Børn og Skoleforvaltningen har udarbejdet et program for besøgsrunden den 13. februar 2007 på skoler og institutioner i Kerteminde Nord. Bilag: Program for besøgsrunden udsendes med dagsorden til udvalgets medlemmer. Til drøftelse. Børn- og Skoleudvalgets møde 5. februar 2007 Punkt 5: Drøftet. 6. Ændring i grundskolernes afgangsprøve G01 sagsid I forbindelse med ændringer af eksamens- og prøveformer jfr. ny folkeskolelov skal der ved Folkeskolens afgangsprøve i 9. klasse aflægges 7 prøver inden for de obligatoriske fag og tilbudsfag, heraf fem i dansk, matematik, engelsk og fysik/kemi. To prøver bestemmes ved udtræk.

7 Side 6 Mht. til udtræksfagene i de humanistiske fag - fransk, tysk, historie, samfundsfag eller kristendomskundskab skal eleverne således ved lodtrækning op i ét af de nævnte fag til sommeren Da der i Lærernes arbejdstidsaftale ikke var taget højde for nye afgangsprøver ved lodtrækning, besluttede Undervisningsministeriet, at alle elever skulle op til skriftlige prøver i de pågældende fag i år. Mange skoler har udtrykt utilfredshed med beslutningen om skriftlige prøver i de humanistiske fag, idet deres undervisning har været tilrettelagt i forhold til mundtlige prøver. På møde den 24. januar 2007 har Undervisningsministeren, KL og Danmarks Lærerforening nu ændret denne beslutning, og det betyder, at det alligevel bliver muligt at gennemføre mundtlige prøver i de humanistiske udtræksfags. Det betyder, at der for indeværende skoleår og for prøveafholdelsen vedrørende maj-juni 2007 bliver muligt at vælge mellem skriftlige og mundtlige udtræksprøver. Kommunalbestyrelsen beslutter, hvilke udtræksfag, der skal væres skriftlige eller mundtlige, men kan også vælge at lade den enkelte skole selv bestemme. Set i lyset af den sene udmelding, vil forvaltningen indstille til Børn- og Skoleudvalget, at den enkelte skole selv træffe beslutning om prøveform. Såfremt skolen ønsker mundtlige prøver, skal den selv finansiere afviklingen af disse. Bemærkninger: Informationsskrivelsen af 24. januar 2007 vedlægges til udvalgets medlemmer. Der indstilles at: - Børn- og skoleudvalget delegerer kompetencen til at beslutte, hvorvidt de humanistiske udtræksfag skal være skriftlige eller mundtlige til skolerne. - Beslutningen vedrører skoleåret 2006/2007. Såfremt en skole vælger mundtlige udtræksfag skal disse i lighed med de skriftlige afholdes inden for skole egen økonomiske ramme. - Skolerne skal meddele deres beslutning til Børn- og Skoleforvaltningen. Børn- og Skoleudvalgets møde 5. februar 2007 Punkt 6: Indstilles godkendt. Orienteringspunkt til ØK.

8 Side 7 7. Budget 2007 for Dagplejen G01 sagsid På baggrund af budget 2007 oplever dagplejen vanskeligheder ved at få tilsynstimerne til at nå sammen : Budgetrammen for 2007 er beregnet som de 3 kommuners budgetter for 2006 reduceret med 5 %. Budgettet er beregnet på baggrund af børnetal pr. 1/ børn. Antallet af dagplejere blev herefter beregnet til 112, idet hver dagplejer har 4 børns kontrakt. Hertil kom 5 gæstedagplejere. Tilsyn Ved normering af tilsyn blev normeringen i 2006 anvendt, men da der fra 2007 kun er 1 leder blev normeringen reduceret med 2 stillinger uden vurdering af hvor stor en del af lederstillingerne, der reelt blev anvendt til ledelse og hvor stor en del, der blev anvendt til almindeligt tilsynsarbejde. Der blev herefter budgetteret med 1 leder og 4,80 stillinger til øvrige tilsynsførende. Hvilket svarer til at hver fuldtidspædagog i dag har tilsyn med 77 børn. Tildelingsnøgle Munkebo Kommune har haft en tildelingsnøgle ved beregning af tilsynstimer. Der blev taget udgangspunkt i at 1 tilsynsførende på 37 timer/ugentlig skulle have tilsyn med 66 børn. Tilsynet er incl. administrative arbejde i dagplejen. For Kerteminde og Langeskov Kommuner gælder, at der ikke har været en vedtaget tildelingsnøgle. Ved normering af tilsyn har Kerteminde været lidt under Munkeboniveau og Langeskov lidt over. Munkebo er derfor udtryk for et gennemsnitsniveau. Hvis samme tildelingsnøgle som i Munkebo blev anvendt i nuværende Kerteminde Kommune ville normeringen blive: 1 leder 5,77 stilling til øvrig tilsynsførende Ved anvendelse af denne tildelingsnøgle er der i forhold til budgettet for 2007 en fuldtidsstilling for lidt. Indstilling : Børn og skoleforvaltningen indstiller, at dagplejen opnormeres i forhold til fordelingsnøglen, og at samme nøgle fremadrettet besluttes som grundlag i budgetlægningen, for tildeling af pædagogtimer i dagplejen. Opnormeringen søges som en ekstrabevilling svarende til kroner Ligeledes indstiller forvaltningen at der i dagplejen udarbejdes en Fleksibel Tilsynsmodel For at skabe fleksibilitet i forhold til svingende børnetal udarbejdes en model for fleksibel normering i tilsynet. Analog til daginstitutionerne kan der vippes op og ned med eksempelvis 10 %

9 Side 8 af det samlede børnetal, i budget 2007 svarende til 44,7 børn / ca. 10 dagplejere. Det vil sige at dagplejen pædagogisk skal kunne rumme 10 % mere i dets tilsyn, og ligeledes vil kunne opretholde arbejdsro ved faldende børnetal. Børn- og Skoleudvalgets møde 5. februar 2007 Punkt 7: Udsættes. 8. Institutionsstruktur for Langeskov By G01 sagsid Børnehaverne Kræmmerhuset, Bulderby og Pileby befinder sig lige nu i en situation med to vakante lederstillinger og deraf to konstitueringer af souschefer. Som følge heraf har institutionerne, både personale og bestyrelse, med forvaltningen drøftet muligheden for ændring af ledelsesstrukturen og institutionsstrukturen for de tre institutioner. Dette med formålet at effektivisere ledelsen og frigøre ressourcer til det pædagogiske arbejde. Processen indtil nu : I oktober 06 afholdt ledelserne i børnehaverne og forvaltning et kort møde for at afdække interesse, samt for at brainstorme over videre forløb. De respektive bestyrelser og personalegrupper blev efterfølgende præsenteret for et oplæg omkring mulig struktur, og samtidig inviteret til fællesmøde i det nye år. D. 23. januar blev afholdt inspirationsmøde / fællesmøde, med gæster fra Græsted- Gilleleje Kommune, som i nogle år har arbejdet med områdeledelse. Børn og skoleudvalget bedes beslutte hvorvidt processen nu skal fortsætte, med fokus på alternative organisationsformer for institutionerne, eller om stillingerne skal genbesættes i deres nuværende form. Bilag : Vedlægges forslag for kommissorium for arbejdsgruppe, samt forslag til tids- og procesplan Indstilling :

10 Side 9 Børn og skoleforvaltningen indstiller at der arbejdes videre med processen ud fra vedlagte forslag til tids- og procesplan. Forvaltningen indstiller ligeledes at der nedsættes en arbejdsgruppe med repræsentanter for bestyrelse, personaler og ledelse, samt ad hoc BUPL. Børn- og Skoleudvalgets møde 5. februar 2007 Punkt 8: Indstilles godkendt. 9. Den kommunale kvalitetsrapport om folkeskolen G01 sagsid I forbindelse med ændringerne af Folkeskoleloven (nr. 572 af 9. juni 2006) skal kommunalbestyrelsen jfr. 40 a stk. 2 årligt udarbejde en kvalitetsrapport. Rapporten skal beskrive det kommunale skolevæsen, det faglige niveau, de foranstaltninger, kommunalbestyrelsen har foretaget for at vurdere det faglige niveau samt kommunalbestyrelsens opfølgning på seneste årlige kvalitetsrapport. Med loven følger Bekendtgørelse om anvendelse af kvalitetsrapporter og handleplaner i kommunalbestyrelsernes arbejde med evaluering og kvalitetsudvikling af Folkeskolen (udkast af 27. november). Bekendtgørelsen har været i høring til 8. januar 2007 og ventes vedtaget snarest. Af udkastet til bekendtgørelse ses, at det overordnede formål med kvalitetsrapporten er at tilvejebringe dokumentation om det kommunale skolevæsen for derigennem at styrke kommunalbestyrelsens mulighed for at varetage deres ansvar for folkeskolen. Der stilles en række præcise krav til kvalitetsrapportens indhold jfr. bl.a. 7 Rammebetingelser, 8 Pædagogiske processer og 9 Resultater. Udover disse krav kan kommunerne også beslutte særlige indsatsområder. På Børn- og Skoleudvalgets møde vil forvaltningen orientere om lovkravet og konsekvenserne heraf. Forvaltningen vil redegøre for dens overvejelser omkring processen med udarbejdelsen af rapporten. Da tidsfristerne er usædvanligt korte for den første kvalitetsrapport vedrørende skoleåret 2006/2007, må dette års kvalitetsrapport læne sig op af skolernes arbejde med virksomhedsplaner og decentraliseringsaftaler. Samtidig skal der dog allerede nu tages stilling til, hvordan kvalitetsrapporten vedrørende skoleåret 2007/2008 skal tilrettelægges, således at skolerne kan indtænke det i deres planlægning. I den forbindelse ønsker forvaltningen, at Børn- og Skoleudvalget indledningsvist drøfter muligheden for at udpege særlige fokuspunkter. I de 3 kommuner har der hidtil været tradition for dette (f.eks. har der været fokus på rummelighed, helhed og sammenhæng og udeliv).

11 Side 10 Det er vigtigt, at arbejdet med kvalitetsrapporten sker i et tæt samarbejde og dialog med de kommunale skolers ledere og bestyrelser, hvorfor tilrettelæggelsen og indholdet af arbejdet med kvalitetsrapporten også skal drøftes her. Det forventes, at Børn- og Skoleudvalget tager endelig stilling til planen for arbejdet med kvalitetsrapporten på møde i april. Den første kvalitetsrapport skal inden den 15. oktober 2007 være godkendt af kommunalbestyrelsen. Bemærkninger: Til udvalgets medlemmer vedlægges Bekendtgørelse om anvendelse af kvalitetsrapporter og handlingsplaner i kommunalbestyrelsernes arbejde med evaluering og kvalitetsudvikling af Folkeskolen (udkast) samt Bekendtgørelse om anvendelse af test i Folkeskolen Til drøftelse Børn- og Skoleudvalgets møde 5. februar 2007 Punkt 9: Drøftet. 10. Forældrebestyrelse i dagplejen sagsid Dagplejen havde den 23. januar 2007 indkaldt til ekstraordinært forældrevalg med efterfølgende foredrag. På grund af en ringe tilmelding til mødet valgte dagplejen at aflyse arrangementet. Dagplejen ønsker en afklaring af om hvorvidt der skal genindkaldes eller om man skal vente til september, hvor der skal afholde ordinært valg efter styrevedtægtens bestemmelse. Bilag: Notat fra dagplejeleder Else Lambæk. Børn og Skoleforvaltningen indstiller at der, på trods af ressourceforbruget i det, indkaldes til forældremøde igen og forsøges nedsat en midlertidig bestyrelse. Dette set i lyset af den seneste debat og seneste fokus på dagplejen Børn- og Skoleudvalgets møde 5. februar 2007 Punkt 10:

12 Indstilles godkendt. Side Eventuelt G01 sagsid Eventuelt. Børn- og Skoleudvalgets møde 5. februar 2007 Punkt 11: Skolen v/noret drøftet. Britt Pedersen og Kate Nielsen ønsker sagen genoptaget.

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. februar 2007 Kl. 16.00 Munkebo Rådhus, Kantinen Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Jan Johansen og Lykke Krapalis ankom kl. 16.50

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 25. oktober 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 14:00 Sluttidspunkt for møde 18.30 Fraværende: Gruppemøder: 25. oktober 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.01.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 105. Sager og skrivelser til orientering.... 3 106. Kommissorium for

Læs mere

Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde

Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde Dag og år 23.februar 2015 Kl. Kl. 16.30 18.00 Sted Skolen lokale A4 (1.sal) Dato for uds./ref Formand Finn Pretzmann Blad nr. Fraværende: Rene Rosenkrans, Hanne Jørgensen,

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 33. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 33. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 33 Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008. Mødet startede kl. 7.30 og sluttede kl. 10.10. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 31.03.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Ingen Ingen Indholdsfortegnelse: 139. Orientering om planlægning af gennemførelsen af udviklingsplan

Læs mere

Fra Bekendtgørelse af lov om folkeskolen

Fra Bekendtgørelse af lov om folkeskolen Fra Bekendtgørelse af lov om folkeskolen 40 a. Kommunalbestyrelsen skal årligt udarbejde en kvalitetsrapport. Kvalitetsrapporten skal beskrive kommunens skolevæsen, skolernes faglige niveau, de foranstaltninger,

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

FURESØ KOMMUNE REFERAT

FURESØ KOMMUNE REFERAT FURESØ KOMMUNE Skoleudvalg 7. februar 2007, Kl. 17.00 Møde nr. 3 Mødelokale 14F (mødelokalet ved det tidligere borgmesterkontor) Administrationsbygningen 2, Rådhustorvet 2, Farum Medlemmerne mødte. Ulla

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 21. juni 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 19:00 Fraværende: Gruppemøder: 21. juni 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 14. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 1. februar 2007.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 14. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 1. februar 2007. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 14 Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 1. februar 2007. Mødet startede kl. 9.05 og sluttede kl. 11.50 Lone Hansen deltog fra kl. 9.30 Der var afbud

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006

Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006 Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006 Indholdsfortegnelse 51. Drøftelse af visioner, strategi og udvikling i børne- og skoleudvalget 52. Dialogstruktur 53. Juniorklub

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 24-04-2007 Mødested: Halk Skole Hejsagervej 91, Halk Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Eva Roth Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om folkeskolen

Forslag. Lov om ændring af lov om folkeskolen 2008/1 LSF 167 (Gældende) Udskriftsdato: 15. februar 2017 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 180.44C.021 Fremsat den 25. marts 2009 af undervisningsministeren

Læs mere

Børn og Ungeudvalget den 10. september 2001 Side 1 af 9 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT. Børn og Ungeudvalget. 10. september 2001 kl. 16.

Børn og Ungeudvalget den 10. september 2001 Side 1 af 9 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT. Børn og Ungeudvalget. 10. september 2001 kl. 16. Børn og Ungeudvalget den 10. september 2001 Side 1 af 9 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT Børn og Ungeudvalget 10. september 2001 kl. 16.30 i mødelokale 6 Mødedeltagere: Morten Andersen, Finn Vester, Mogens

Læs mere

Styrelsesvedtægt for afdeling Dagtilbud i Albertslund Kommune

Styrelsesvedtægt for afdeling Dagtilbud i Albertslund Kommune Styrelsesvedtægt for afdeling Dagtilbud i Albertslund Kommune 1 Formål Albertslund Kommunes mål med børnenes ophold i de kommunale institutioner er fastlagt af Kommunalbestyrelsen. 2 Institutionsbestyrelsen

Læs mere

Grundlag for udarbejdelse af kvalitetsrapport. - i Mariagerfjord kommune

Grundlag for udarbejdelse af kvalitetsrapport. - i Mariagerfjord kommune Grundlag for udarbejdelse af kvalitetsrapport - i Mariagerfjord kommune Organisation vedr. udarbejdelse af kvalitetsrapporten kommunalbestyrelsen Skolechef og skole-fagenheden kvalitetsgruppen Organisationen

Læs mere

Referat Handicaprådet

Referat Handicaprådet Referat : Mandag den 27. januar 2014 Mødetidspunkt: Kl. 8:15 Sluttidspunkt: Kl. 11:15 Mødested: Rød 2, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Per Christensen (A) Morten Westergaard (C) Henrik Møller (A)

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 27.08.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 36. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i Gladsaxe Kom munes områdeinstitutioner og dagpleje

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i Gladsaxe Kom munes områdeinstitutioner og dagpleje Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i Gladsaxe Kom munes områdeinstitutioner og dagpleje KAPITEL 1 Formålet med oprettelse af forældrebestyrelser. 1. Ved hver områdeinstitution og i dagplejen oprettes

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 ONSDAG DEN 10. OKTOBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 10. oktober 2007 Side: 2 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Horsens Kommunes Skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Horsens Kommunes Skolevæsen Styrelsesvedtægt for Horsens Kommunes Skolevæsen Indhold KAPITEL 1 2 KOMMUNALBESTYRELSEN 2 SKOLEBESTYRELSEN 2 SAMMENSÆTNING OG VALG 2 MØDEVIRKSOMHED 4 KAPITEL 2 6 SKOLEBESTYRELSENS BEFØJELSER 6 KAPITEL

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Lyngby-Taarbæk Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Lyngby-Taarbæk Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Lyngby-Taarbæk Kommune Gældende fra 1. december 2007 Historik Den 1. januar 1992 blev der indført selvforvaltning og forældrebestyrelser i dagtilbudene i Lyngby-

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om folkeskolen (Ændring af censorordningen ved skriftlige afgangsprøver i folkeskolen)

Forslag. Lov om ændring af lov om folkeskolen (Ændring af censorordningen ved skriftlige afgangsprøver i folkeskolen) Uddannelsesudvalget UDU alm. del - Bilag 192 Offentligt Fremsat den {FREMSAT} af undervisningsministeren (Bertel Haarder) Forslag til Lov om ændring af lov om folkeskolen (Ændring af censorordningen ved

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service. (Landsdækkende pasningsgaranti til børn i dagtilbud)

Forslag. Lov om ændring af lov om social service. (Landsdækkende pasningsgaranti til børn i dagtilbud) Lovforslag nr. L 0 Folketinget 2004-05 Udkast Forslag til Lov om ændring af lov om social service (Landsdækkende pasningsgaranti til børn i dagtilbud) 1 I lov om social service, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD BØRNE- OG SKOLEAFDELINGEN 2016

VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD BØRNE- OG SKOLEAFDELINGEN 2016 VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD BØRNE- OG SKOLEAFDELINGEN 2016 INDHOLD 1 Formål... 2 2 Forældrebestyrelsen... 2 3 Valg til bestyrelsen... 3 4 Valgbarhed og valgret... 4 5 Udtrædelse af bestyrelsen...

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Sisse Dohrmann Oprettet den 17. september 2015 Dokument nr. 480-2015-332757 Sags nr. 480-2015-80793 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...

Læs mere

Skolebestyrelsens oplæg til videre drøftelse

Skolebestyrelsens oplæg til videre drøftelse Skolebestyrelsens oplæg til videre drøftelse Med afsæt i skolens kontraktmål vedrørende udviklingen af et tættere samarbejde med Børnehaven i Øster Hornum er der af skolens ledelse udarbejdet et notat,

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmødet onsdag den 23. maj 2012 kl

Referat fra bestyrelsesmødet onsdag den 23. maj 2012 kl Referat fra bestyrelsesmødet onsdag den 23. maj 2012 kl. 19.00 22.00 Afbud: Christian Schou 1. Godkendelse af referat Godkendt 2. Nyt fra elevrådet - afgørelse vedrørende skolefest 3. Nyt fra formand og

Læs mere

Styrelsesvedtægt. Daginstitutioner i Assens Kommune

Styrelsesvedtægt. Daginstitutioner i Assens Kommune Styrelsesvedtægt Daginstitutioner i Assens Kommune Af 18.9.2007 Revideret 1.12.2008 Revideret 1.8.2011 Formåll Styrelsesvedtægten fastlægger rammerne for forældrebestyrelsesarbejde i dagtilbud jf. Dagtilbudslovens

Læs mere

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den Kl. 15:30 udvalgsværelse 1

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den Kl. 15:30 udvalgsværelse 1 Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 10-04-2007 Kl. 15:30 udvalgsværelse 1 Deltagere: Lars Erik Hornemann, Svend Rosager, Jesper Ullemose, Finn Olsen, Bruno Hansen, Arne Ebsen, Flemming Madsen, Christian

Læs mere

DAGSORDEN FOR BØRNE- OG SKOLEUDVALGETS MÅNEDSMØDET MARTS TIRSDAG DEN 20. MARTS 2007 14:00

DAGSORDEN FOR BØRNE- OG SKOLEUDVALGETS MÅNEDSMØDET MARTS TIRSDAG DEN 20. MARTS 2007 14:00 DAGSORDEN FOR BØRNE- OG SKOLEUDVALGETS MÅNEDSMØDET MARTS TIRSDAG DEN 20. MARTS 2007 14:00 1 Indholdsfortegnelse 1 Åben - Valg af repræsentant til bestyrelsen for Historisk Værksted i Giver 10 Åben - Meddelelser

Læs mere

Målsætning. Styrelsesvedtægt. den kommunale dagpleje, de kommunale og de selvejende daginstitutioner

Målsætning. Styrelsesvedtægt. den kommunale dagpleje, de kommunale og de selvejende daginstitutioner Målsætning og Styrelsesvedtægt den kommunale dagpleje, de kommunale og de selvejende daginstitutioner Indholdsfortegnelse FORORD... 3 OVERORDNET POLITISK MÅLSÆTNING... 4 STYRELSESVEDTÆGT... 5 1: FORMÅL...

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 10.01.2012 kl. 14:00 Mødelokale 2 - Gl. byrådssal i Langekov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 10.01.2012 kl. 14:00 Mødelokale 2 - Gl. byrådssal i Langekov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 10.01.2012 kl. 14:00 Mødelokale 2 - Gl. byrådssal i Langekov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 383. Budgetopfølgning 0-2012 på Børn- og

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje).

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr. 28.09.16-P24-1-15 Dato:27.4.2016 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud

Læs mere

Overordnede vedtægter for. bruger- og pårørenderåd. i Handicapområdet i Brønderslev Kommune

Overordnede vedtægter for. bruger- og pårørenderåd. i Handicapområdet i Brønderslev Kommune Lovgrundlaget for brugerinddragelse ifølge Lov om Social Service afsnit 3: 16. Kommunalbestyrelsen skal sørge for, at brugerne af tilbud efter denne lov får mulighed for at få indflydelse på tilrettelæggelsen

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Sisse Dohrmann Oprettet den 17. september 2015 Dokument nr. 480-2016-3377 Sags nr. 480-2015-80793 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...

Læs mere

Ny struktur for dagtilbud og skoler

Ny struktur for dagtilbud og skoler FAQ 2 om: Ny struktur for dagtilbud og skoler Børne- og Kulturforvaltningen d. 7. december 2010 I anden halvdel af høringsperioden har Børne- og Kulturforvaltningen svaret på følgende spørgsmål: Dagtilbudsområdet

Læs mere

Vedtægt for forældrebestyrelserne

Vedtægt for forældrebestyrelserne Vedtægt for forældrebestyrelserne Den overordnede vedtægt gælder for følgende institutioner: Dagplejen, Børnehuset Bakskuld, Odden og Fanø fritidshjem. Forældrebestyrelsens arbejde og vedtægten har til

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Kristian Helverskov Petersen 21. december 2018 Dokument nr. 480-2018-284464 Sags nr. 480-2018-14756 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...2

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Tirsdag den 12-november-2002 Starttidspunkt for møde: 8.15 Sluttidspunkt for møde: 16.30 Mødested: Skolebesøg Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Orla Hansen,

Læs mere

Kvalitetsrapport. Skoleåret

Kvalitetsrapport. Skoleåret Kvalitetsrapport Skoleåret 2007-2008 1 FORORD...5 Fra Bekendtgørelse af lov om folkeskolen...7 Bekendtgørelse om anvendelse af kvalitetsrapporter og handlingsplaner i kommunalbestyrelsernes arbejde med

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat Egebjerg Kommune Børne- og kulturudvalget 2004 Referat Dato: Den 11-maj-2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 16.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Mødested: Mødelokale Kultur Udsendelsesdato: Afbud fra:

Læs mere

Lov om kommunale internationale grundskoler

Lov om kommunale internationale grundskoler LOV nr 609 af 06/05/2015 Udskriftsdato: 28. april 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 025.88S.541 Senere ændringer til forskriften LBK nr 1534 af 11/12/2015

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Styrelsesvedtægt for den kommunale dagpleje i Næstved Kommune.

Styrelsesvedtægt for den kommunale dagpleje i Næstved Kommune. Styrelsesvedtægt for den kommunale dagpleje i Næstved Kommune. Lovgrundlag. I henhold til dagtilbudslovens 14 skal der ved alle kommunale daginstitutioner og den kommunale dagpleje oprettes en bestyrelse

Læs mere

Notat. Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag

Notat. Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag Notat Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag Nedenstående oversigtsskema er udarbejdet ud fra Sundhedsministeriets Orientering

Læs mere

Vedtægter for. Hedensted Musikskole. (ændring fra: Musikskolen. Hedensted Kommune ) Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 7975 5000 www.hedensted.

Vedtægter for. Hedensted Musikskole. (ændring fra: Musikskolen. Hedensted Kommune ) Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 7975 5000 www.hedensted. Vedtægter for Hedensted Musikskole (ændring fra: Musikskolen Hedensted Kommune ) Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 7975 5000 www.hedensted.dk 1. Navn Hedensted Musikskole er en kommunal musikskole med

Læs mere

Notat. Styrelsesvedtægt for Dagtilbud i Albertslund Kommune. Rammer, regler og bestemmelser for hvordan vi inddrager forældrene i dagtilbuddets drift.

Notat. Styrelsesvedtægt for Dagtilbud i Albertslund Kommune. Rammer, regler og bestemmelser for hvordan vi inddrager forældrene i dagtilbuddets drift. Notat Styrelsesvedtægt for Dagtilbud i Albertslund Kommune Dato: 9. august 2018 Sags nr.: 28.06.00-A26-1-18 Sagsbehandler: LDQ Rammer, regler og bestemmelser for hvordan vi inddrager forældrene i dagtilbuddets

Læs mere

Styrelsesvedtægter for dagtilbud i Nordfyns kommune

Styrelsesvedtægter for dagtilbud i Nordfyns kommune Styrelsesvedtægter for dagtilbud i Nordfyns kommune Juni 2011 Kapitel 1 Kommunalbestyrelsen / Familieudvalget 1 Stk. 1 Kommunalbestyrelsen har det overordnede ansvar for de kommunale daginstitutioner og

Læs mere

Sag nr. 19/5116. Vedtægt for styrelsen af Egedal Kommunes Ungdomsskole Ung Egedal

Sag nr. 19/5116. Vedtægt for styrelsen af Egedal Kommunes Ungdomsskole Ung Egedal Sag nr. 19/5116 Vedtægt for styrelsen af Egedal Kommunes Ungdomsskole Ung Egedal Egedal Kommune Center for Skole og Dagtilbud April 2019 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Formål Kapital 2 Ungdomsskolebestyrelsens

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde IT projektrum Tirsdag 25.04.2017 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Rammeforsøg om mere fleksible muligheder for at tilrettelægge skoledagen 2 Velfærd frem for mursten

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes skoler

Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes skoler Dokument nr. 163-2018-86277 Skolebestyrelsen Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes skoler 1 Skolebestyrelsen består af syv forældrerepræsentanter, to medarbejderrepræsentanter og to elevrepræsentanter.

Læs mere

Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018

Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018 Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018 Kort om lovens to hovedelementer og gennemgang af de politiske beslutninger der skal træffes 1. Styrket kvalitet i dagtilbud 2. Øget fleksibilitet for forældre

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE

FREDERIKSSUND KOMMUNE Børn og ungeudvalget den 2. april 2001 Side 1 af 9 FREDERIKSSUND KOMMUNE U D SKRIFT Børn og Ungeudvalget 2. april 2001 kl. 16.30 i Byrådssalen og mødelokale 6 Mødedeltagere: Morten Andersen, Finn Vester,

Læs mere

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Frederikssund Kommune

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Frederikssund Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Frederikssund Kommune Denne vedtægt dækker følgende typer kommunale dagtilbud: Vuggestuer, dagplejer, børnehaver og integrerede 0-6-års-institutioner. KOMPETENCEFORDELING

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 21.02.2008 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Arne Krydsfeldt mødte kl. 16.40 og deltog derfor ikke fuldt ud i behandlingen

Læs mere

Hjemmel I medfør af 24 a i lov om folkeskolen, jf. lovbekendtgørelse nr. 870 af 21. oktober 2003 og efter aftale med socialministeren, fastsættes:

Hjemmel I medfør af 24 a i lov om folkeskolen, jf. lovbekendtgørelse nr. 870 af 21. oktober 2003 og efter aftale med socialministeren, fastsættes: 11.11.2009 Øster Hornum Børneunivers. Bestyrelserne ved Øster Hornum Børnehave og skole anmoder hermed om lov til at samle daginstitution og skole i Øster Hornum med hjemmel i Bekendtgørelse om fælles

Læs mere

Forretningsorden Dagtilbud Højvangen

Forretningsorden Dagtilbud Højvangen Forretningsorden Dagtilbud Højvangen 1. Valg til bestyrelsen 2. Bestyrelsens konstituering 3. Bestyrelsens møder 4. Kompetencer og ansvar 5. Ændring af forretningsorden 6. Udlevering af forretningsorden

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Dagplejen

Styrelsesvedtægt for Dagplejen Styrelsesvedtægt for Dagplejen Styrelsesvedtægt for Billund Kommunes Dagpleje Styrelsesvedtægterne er udarbejdet i overensstemmelse med dagtilbudslovens 14, 15 og 16. Forældrebestyrelsens sammensætning

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Sundhedsudvalgets møde den 8. februar 2007 Kl. 16.30 Mødelokale 2 v. Kultur og Fritid Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Konstituering af Sundhedsudvalget

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud. Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018

Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud. Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018 Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018 13. september 2018 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Herlev Kommune Styrelsesvedtægten refererer

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde IT projektrum Tirsdag 24.01.2017 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Opfølgning på Kvalitetsrapport 2014/2015 2 Udtræden af skolebestyrelse 3 Økonomiske uregelmæssigheder

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for Horsens Kommunes. Skolevæsen

Styrelsesvedtægt. for Horsens Kommunes. Skolevæsen Styrelsesvedtægt for Horsens Kommunes Skolevæsen 1 Indhold 01 1.1. Kommunalbestyrelsen 3 1.2. Skolebestyrelsen 3 1.2.1 Sammensætning og valg 3 1.2.2 Mødevirksomhed 6 02 2.1. Skolebestyrelsens beføjelser

Læs mere

Kriterier for godkendelse af daginstitution i Vordingborg Kommune

Kriterier for godkendelse af daginstitution i Vordingborg Kommune Kriterier for godkendelse af daginstitution i Vordingborg Kommune Indhold Lovgivning og standarder. Generelle krav. Lokale krav. Optagelsesregler. Forældrebestyrelse. Sikkerhedsstillelse og økonomi. Tilskud.

Læs mere

Hierarki. Folkeskoleloven Bekendtgørelse om folkeskolens prøver

Hierarki. Folkeskoleloven Bekendtgørelse om folkeskolens prøver Folkeskolens prøver Hierarki Ansvar for prøverne Prøvebekendtgørelsens opbygning Folkeskolens prøver Hvilke prøver? Hvem retter? Afholder ikke prøver Bestå-krav Elektroniske beviser Prøvemappens opbygning

Læs mere

Dato: 24. maj 2005 j.nr meaa

Dato: 24. maj 2005 j.nr meaa Til samtlige kommuner, amtskommuner m.fl. Departementet Dato: 24. maj 2005 j.nr. 321-9 meaa Orientering om ændring af lov om social service og lov om retssikkerhed og administration på det sociale område

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016 Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016 Hvidovre Kommune Børn og Velfærd Februar 2016 Indhold Kapitel I: Indledning... 3 Kapitel II: Skolebestyrelsen... 3 Sammensætning og valg...

Læs mere

Emne: Orientering om justering af kvalitetsrapporten på skoleområdet

Emne: Orientering om justering af kvalitetsrapporten på skoleområdet Notatark Emne: Orientering om justering af kvalitetsrapporten på skoleområdet 22. maj 2019 - Sagsnr. 19/13962 - Løbenr. 125981/19 Børne- Uddannelses- og Arbejdsmarkedsforvaltningen justerer i kommunens

Læs mere

Notat. BØRN OG UNGE Pædagogisk Afdeling Aarhus Kommune. Tilsyn med enhederne i Børn og Unge. Børn og Unge-udvalget Orientering Kopi til

Notat. BØRN OG UNGE Pædagogisk Afdeling Aarhus Kommune. Tilsyn med enhederne i Børn og Unge. Børn og Unge-udvalget Orientering Kopi til Notat Side 1 af 5 Til Børn og Unge-udvalget Til Orientering Kopi til Tilsyn med enhederne i Børn og Unge BØRN OG UNGE Pædagogisk Afdeling Aarhus Kommune Baggrund På byrådsmødet den 30. marts 2016 (sag

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om folkeskolen

Forslag. Lov om ændring af lov om folkeskolen 2012/1 LSF 96 (Gældende) Udskriftsdato: 25. april 2019 Ministerium: Ministeriet for Børn og Undervisning Journalnummer: Ministeriet for Børn og Undervisning, j.nr. 071.04L.391 Fremsat den 29. november

Læs mere

Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven

Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven Sagsnr. 28.00.00-P00-15-17 Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven Dato: 30.5.2018 Styrelsesvedtægten Delegations- og kompetencefordelingsplan Indhold Styrelsesvedtægten for dagtilbud i Horsens Kommune

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om folkeskolen

Forslag. Lov om ændring af lov om folkeskolen Lovforslag nr. L 96 Folketinget 2012-13 Fremsat den 29. november 2012 af børne og undervisningsministeren (Christine Antorini) Forslag til Lov om ændring af lov om folkeskolen (Bemyndigelse til at fastsætte

Læs mere

side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 29.10.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Indholdsfortegnelse: 51. Sager og skrivelser til

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.05.2007 kl. 15:00 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.05.2007 kl. 15:00 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.05.2007 kl. 15:00 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Ingen Indholdsfortegnelse: 11. Dialogmøder... 3 12. Sager og skrivelser til orientering....

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune Revideret af Lotte Tangaa Tjalve d. 29.10.18 Sagsnr.: 18/22118 Indhold Formål... 3 Kapitel 1... 3 1. Byrådet... 3 Kapitel 2... 4 2. Bestyrelsens

Læs mere

Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Holbæk kommune

Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Holbæk kommune 21. april 2016 Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Holbæk kommune Læring og trivsel 21. april 2016 Læring og trivsel Indhold: Udvalgets forord... 4 Styrelsesvedtægt for folkeskolerne... 5 Skolebestyrelsens

Læs mere

Notat vedr. privat dagpleje, private pasningsordninger og tilskud til privat pasning

Notat vedr. privat dagpleje, private pasningsordninger og tilskud til privat pasning Notat vedr. privat dagpleje, private pasningsordninger og tilskud til privat pasning Privat dagpleje Dagtilbudslovens 21 Dagtilbud kan etableres i private hjem eller i andre lokaler i børnenes hjemlige

Læs mere

Institutions- og Skoleudvalget

Institutions- og Skoleudvalget Referat Dato: Onsdag den Mødetid: 18:30-20:00 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Anne Mette Bak (A), Ekrem Günbulut (A), Flemming Andersen (V), Jeanette Ingemann (C), Jesper Kirkegaard (C), Kurt Scheelsbeck

Læs mere

Amager Fælled Skole s forretningsorden for skolebestyrelsen

Amager Fælled Skole s forretningsorden for skolebestyrelsen Amager Fælled Skole s forretningsorden for skolebestyrelsen Version: 0.4 1. Medlemmer, konstituering m.m. Skolebestyrelsen er sammensat i henhold til Bekendtgørelse af lov om Folkeskolen (nr. 665 af 20.06.2014)

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i Gladsaxe Kommunes daginstitutioner, dagpleje og klubber

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i Gladsaxe Kommunes daginstitutioner, dagpleje og klubber Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i Gladsaxe Kommunes daginstitutioner, dagpleje og klubber KAPITEL 1 Formålet med oprettelse af forældrebestyrelser. 1. Ved hver områdeinstitution, dagpleje og fritids-

Læs mere

Børne- og familieudvalget

Børne- og familieudvalget Børne- og familieudvalget Referat fra ekstraordinært møde den 8. november 2011 kl. 10:45 i Thy Uddannelsescenter, Mødelokale 1. Medlemmer: Mogens Kruse Per Skovmose Erik Bøgh Nielsen Poul Hvass Hansen

Læs mere

Kapitel 28 Etablering og drift af klubtilbud og andre socialpædagogiske fritidstilbud til større børn og unge.

Kapitel 28 Etablering og drift af klubtilbud og andre socialpædagogiske fritidstilbud til større børn og unge. Til: Skoleudvalget Vedrørende etablering og drift af private tilbud for målgrupper, der svarer til målgrupperne i Furesø Kommunes Klub 789 og Ungehusene Uddrag af Vejledning om dagtilbud, fritidshjem og

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 23. august 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 17:55 Fraværende: Gruppemøder: 23. august 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Mariehuset: Antal Børn i gennemsnit pr. uge

Mariehuset: Antal Børn i gennemsnit pr. uge Uge 1 Uge 4 Uge 7 Uge 10 Uge 13 Uge 16 Uge 19 Uge 22 Uge 25 Uge 28 Uge 31 Uge 34 Uge 37 Uge 40 Uge 43 Uge 46 Uge 49 Uge 52 Nedlæggelse af Gæstehusene i deres nuværende form I forbindelse med omlægningen

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet.

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet. Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) 2018 Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet Medlemmer Kirstine Bille (F) Christian Haubuf (A) Jørgen Ivar Brus Mikkelsen

Læs mere

Lærerne er involveret i processen og en prøvearbejdsplads etableres snarest.

Lærerne er involveret i processen og en prøvearbejdsplads etableres snarest. Til skolebestyrelsen Nyløkke 4 DK-6200 Aabenraa Tlf. 7376 8300 Fax 7462 6673 Dato: 27.3.2014 kha@aabenraa.dk Referat fra skolebestyrelsesmøde den 24.3.2014 kl. 19.00 (efter årsberetningen) kl. 21.00 1.

Læs mere

Forretningsorden for Fællesbestyrelsen i Vivild Børneby

Forretningsorden for Fællesbestyrelsen i Vivild Børneby Forretningsorden for Fællesbestyrelsen i Vivild Børneby 1 Forretningsordenens område Denne forretningsorden er gældende for Vivild børnebys fællesbestyrelse. 2 Bestyrelsens sammensætning Fællesbestyrelsen

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 21. november kl i Lærkereden.

Bestyrelsesmøde den 21. november kl i Lærkereden. Bestyrelsesmøde den 21. november kl. 17.30 20.00 i Lærkereden. Nivå området V/ områdeleder Jane Sys Toftesgaard Lærkereden Nivåhøj 80 2990 Nivå Tlf 72 56 53 44 jsto@fredensborg.dk Dato: 07.12.16 Afbud

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud 1 Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune Stk. 1: Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune består af dagtilbud for børn fra 0 til 6 år, der

Læs mere

Høring om Landsbyordninger. Baggrundsmateriale

Høring om Landsbyordninger. Baggrundsmateriale Høring om Landsbyordninger Baggrundsmateriale August 2016 1 1. Indledning Byrådet har på møde 23. august 2016 godkendt Masterplanen for Dagtilbud 2016-2020. Som en del af Masterplanen skal der etableres

Læs mere

Styrelsesvedtægt for de kommunale dagtilbud (børnehaver) ved Langeland Kommune

Styrelsesvedtægt for de kommunale dagtilbud (børnehaver) ved Langeland Kommune Styrelsesvedtægt for de kommunale dagtilbud (børnehaver) ved Langeland Kommune Lovgrundlag 1 I henhold til Dagtilbudsloven nr. 748 af 20. juni 2016 skal der oprettes forældrebestyrelser ved samtlige kommunale

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 ONSDAG DEN 20. JUNI 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Familieudvalget 20. juni 2007 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

Udkast til. Bekendtgørelse om sammenlignelig brugerinformation

Udkast til. Bekendtgørelse om sammenlignelig brugerinformation Indenrigs- og Sundhedsministeriet Dato: 30. marts 2007 Kontor: Kommunaladm. kt. J.nr.: 2006-2553-5 Sagsbeh.: mb Fil-navn: Høringbek-30.03.07 Udkast til Bekendtgørelse om sammenlignelig brugerinformation

Læs mere

Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud

Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud Side 1/8 Forældrebestyrelser i Dagtilbud Skolebestyrelser (kommende Landsbyordninger) Fælles-MED Børn og Unge BUPL Midt- og Vestjylland FOA Holstebro Kommune DLF Vestjysk Lærerforening Handicaprådet Dato:

Læs mere

Styrelsesvedtægter. Styrelsesvedtægt for Vesthimmerlands Kommunes daginstitutioner

Styrelsesvedtægter. Styrelsesvedtægt for Vesthimmerlands Kommunes daginstitutioner Styrelsesvedtægter Styrelsesvedtægt for Vesthimmerlands Kommunes daginstitutioner 1 1. Formål I henhold til Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) er formålet: at fremme

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 9. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 7. september 2006.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 9. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 7. september 2006. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 9 Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 7. september 2006. Mødet startede kl. 7.30 og sluttede kl. 10.00. Alle deltog. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2

Læs mere