Regnskab 2016 Økonomiudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Regnskab 2016 Økonomiudvalget"

Transkript

1 Regnskab 2016 Økonomiudvalget

2 Økonomiforvaltningen Vedtaget budget 2016 Tillægsbevillinger Korrigeret budget 2016 Regnskab 2016 Afvigelse Bevilling netto netto netto netto netto Service Fælles servicepulje Fælles rammepulje Hovedstadens Beredskab Styringsområde: Service Kollektiv Trafik Økonomisk forvaltning, service Fælles forsikringer, service Fælles arbejdsskadepulje, service Barselsfonden Fælles tjenestemandspensioner Byggeri København, service Københavns Ejendomme, Service Københavns Ejendomme - Grundbudget til vedligeholdelse, service Københavns Ejendomme - Fælles forsikringer, service Lokaludvalg Koncernservice, service Fælles lønkontraktsekretariat, service Fællessystemer og driftsaftaler, service Koncernservice Fællesordninger, Service Anlæg Fælles forsikringer, anlæg Barselsfonden, anlæg Fælles anlægspuljer Økonomisk Forvaltning, anlæg Byggeri København, anlæg Byggeri København, eksekvering af anlæg Københavns Ejendomme, Anlæg Københavns Ejendomme - Grundbudget til vedligeholdelse, anlæg Københavns Ejendomme - Salg af rettigheder m.v. Københavns Ejendomme - Fælles forsikringer, anlæg Koncernservice, anlæg Overførsler mv Barselsfonden. Efterspørgselsstyrede overførsler Fælles efterspørgselsstyrede overførsler Tjenestemandspension Københavns Ejendomme, Overførsler mv Koncernservice, Efterspørgselsstyrede overførsler Finansposter Renter m.v Skatter, tilskud og udligning Langfristede balanceposter Øvrige balanceposter I alt

3 Fælles servicepulje Fælles servicepulje I alt I alt 2 Fælles servicepulje 2 Der er en marginal afvigelse på bevillingen, som ikke giver anledning til bemærkninger.

4 Fælles rammepulje Fælles rammepulje I alt I alt 842 Fælles rammepulje 842 Mindreforbruget på 0,8 mio. kr. skyldes en pulje til feriepenge vedr. sygetransport under Københavns Brandvæsen, der ikke var behov for at udmønte fuldt ud. Puljen på i alt 1,7 mio. kr. blev afsat til at dække kommunens feriepengeforpligtelse i forbindelse med, at Københavns Brandvæsens kontrakt med Region Hovedstaden om sygetransport udløb.

5 Hovedstadens Beredskab Styringsområde: Service Hovedstadens Beredskab Styringsområde: Service I alt I alt Hovedstadens Beredskab Styringsområde: Service Mindreforbruget på 1,6 mio. kr. skyldes uforbrugte midler i en pulje, der var afsat til håndtering af eventuelle justeringer af driftsbidrag.

6 Kollektiv Trafik Kollektiv Trafik I alt I alt 855 Kollektiv Trafik 855 Mindreforbruget på 0,9 mio. kr. skyldes primært, at midler afsat til uforudsete udgifter ikke blev anvendt.

7 Økonomisk forvaltning, service Lokaludvalg Reservationsleje Økonomisk forvaltning, service I alt I alt Der er et samlet mindreforbrug på 11,8 mio. kr. skyldes forsinkelser på analyser for 4,9 mio. kr. og en række aktiviteter blev billigere end forudsat på Økonomisk forvaltning, service. Lokaludvalg 0 Der er ingen afvigelse. Reservationsleje 290 Der er en marginal afvigelse, som ikke giver anledning til bemærkninger. Økonomisk forvaltning, service Der er et samlet mindreforbrug på 11,5 mio. kr. Afvigelsen skyldes forsinkelser på analyser for i alt 4,9 mio. kr., der først bliver færdige i Det drejer sig blandt andet om International markedsføring af Greater Copenhagen Udbygning af infrastruktur i København Helhedsorienteret indsats til udsatte familier Bystævneparken lokalplansgrundlag Beijing Design Week Herudover er der en række mindreforbrug på i alt 6,6 mio. kr. vedrørende aktiviteter, der blev billigere end forudsat. Det drejer sig blandt andet om mindreforbrug på: IT-licenser og abonnementer Afregning af mellemværende i forbindelse med oprettelse af Hovedstadens Beredskab Lokaludvalgssekretariaternes husleje og sekretariatsmidler Projekt vedr. ejendomsoptimering Opgaver under Økonomiforvaltningen grafiske enhed

8 Fælles forsikringer, service Fælles forsikringer, service I alt I alt -1 Fælles forsikringer, service -1 Forsikringsområdet er flyttet til bevillingen Københavns Ejendomme - Fælles forsikringer, service

9 Fælles arbejdsskadepulje, service Fælles arbejdsskadepulje, service I alt I alt Fælles arbejdsskadepulje, service Der er et mindreforbrug på 6,9 mio. kr., som skyldes: Mindreforbrug på 7,2 mio. kr. vedrørende engangserstatninger i medfør af forsinket sagsbehandling i Arbejdsmarkedets Erhvervssikring og deraf følgende færre afgørelser end forventet. Merforbrug på 0,3 mio. kr. vedrørende administrative bidrag til bl.a. Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, Arbejdstilsynet samt Ankestyrelsen i medfør af, at et stigende antal sager er blevet genoptaget i Arbejdsskadepuljen er underlagt 'hvile i sig selv' regulering. Dette indebærer, at mindreforbruget i 2016 afvikles over en maksimal ti-årig periode.

10 Barselsfonden Barselsfonden I alt I alt Barselsfonden Der er et merforbrug på barselsfonden på 17,6 mio. kr., som skyldes, at der skulle udbetaltes flere refusioner for medarbejdere på barsel og et deraf følgende højere udgiftsniveau end budgetteret. Barselsfonden er underlagt 'hvile i sig selv' regulering, hvilket indebærer, at merforbruget i 2016 afvikles over en maksimal 10-årig periode.

11 Fælles tjenestemandspensioner Fælles tjenestemandspensioner I alt I alt 720 Fælles tjenestemandspensioner 720 Der er merudgifter og merindtægter på 20,5 mio. kr., som vedrører tjenestemandspensioner under Hovedstadens Beredskab. Selskabet blev udskilt af Københavns Kommune i udgangen af 2015, men sagen blev først afsluttet i slutningen af 2016.

12 Byggeri København, service Byggeri København, service I alt I alt 67 Byggeri København, service 67 Der er en marginal afvigelse på bevillingen, som ikke giver anledning til bemærkninger.

13 Københavns Ejendomme, Service Administration Ejendomshandler og rettigheder Ejendomsudgifter FM-opgaver Kommunale huslejeindtægter Private huslejeindtægter I alt I alt 300 Samlet set er der en mindre afvigelse på bevillingen. Der er en række mindreforbrug under administration, som er udtryk for bevidst tilbageholdenhed, således at der kunne finansieres merudgifter på ejendomsområdet. Administration Der er et mindreforbrug på i alt 19,4 mio. kr., som skyldes: Mindreforbrug på 15,7 mio. kr. på løn, som blandt andet er fremkommet gennem tilbageholdenhed ved nyansættelser og udskydelse af opgaver til Mindreforbruget er udtryk for bevidst tilbageholdenhed, således at der kunne finansieres merudgifter på ejendomsområdet. Mindreforbrug på 3,9 mio. kr. vedrørende IT, inventar, advokatudgifter mv. Mindreforbrug på 1,3 mio. kr. vedrørende forsinkelse af projekt om bedre madkvalitet. Mindreforbrug på 0,6 mio. kr. vedrørende tilsyn af ordentlige arbejdsforhold også kaldet 'social dumping'. Mindreforbruget skyldes, at der var færre projekter at udføre tilsyn af end oprindeligt budgetteret. Mindreindtægt på 2,1 mio. kr. vedrørende udlejning af ejendomme, der er sat til salg. Ejendomshandler og rettigheder 0 Der er ingen afvigelse. Ejendomsudgifter Der er et samlet merforbrug på 17,8 mio. kr. vedrørende ejendomsudgifter, som skyldes: Merforbrug på 11,7 mio. kr., vedrørende betalinger af ejendomsskatter på en række ejendomme med kommunale formål. Ejendomme med et kommunalt formål kan fritages fra opkrævning af ejendomsskatter, og der er søgt om fritagelse. Merforbrug på 7,0 mio. kr. på udgifter til f.eks. el, vand og varme. Merforbruget er opstået, da der i forbindelse med regnskabet for 2015 blev periodiseret en forventet indtægt på 3,5 mio. kr. (fra lejerne) i forbindelse med forbrugsafregningerne ind i Afregningerne resulterede i stedet i tilbagebetalinger til lejerne på et tilsvarende beløb. Dermed blev det til en samlet merudgift på 7,0 mio. kr. i 2016, da indtægten på 3,5 mio. kr. allerede var indregnet i regnskabet. Mindreforbrug på 0,9 mio. kr. på vedrørende udgifter i tomme bygninger. Mindreforbruget skyldes, at der har været færre tomme lejemål end forventet.

14 FM-opgaver Der er et merforbrug på 2,5 mio. kr., der vedrører opstartsudgifter i forbindelse med overtagelse af facility management opgaver for Socialforvaltningen. Kommunale huslejeindtægter Der er et mindreforbrug på 1,9 mio. kr., som primært skyldes driftsindtægter fra gårdmandsarbejde, snerydning, vagt og sikring. Private huslejeindtægter -823 Der er et merforbrug på 0,8 mio. kr., som skyldes øgede driftsudgifter for private lejere.

15 Københavns Ejendomme - Grundbudget til vedligeholdelse, service Københavns Ejendomme - Grundbudget til vedligeholdelse, service I alt I alt 813 Københavns Ejendomme - Grundbudget til vedligeholdelse, service 813 Der er en marginal afvigelse på bevillingen, som ikke giver anledning til bemærkninger.

16 Københavns Ejendomme - Fælles forsikringer, service Københavns Ejendomme - Fælles forsikringer, service I alt I alt Københavns Ejendomme - Fælles forsikringer, service Der er et merforbrug på 1,7 mio. kr., som skyldes: Mindreindtægter på 1,4 mio. kr. vedrørende præmieopkrævning på motorkøretøjer og løsøre. Merudgifter på 0,3 mio. kr. vedrørende skader på motorkøretøjer. Forsikringsordningen er en intern solidarisk ordning mellem udvalgene i Københavns Kommune. Ordningen omfatter forsikring af bygninger, løsøre, motorkøretøjer samt erhvervsansvar. Indtægterne fra præmieopkrævning hos forvaltningerne skal balancere med udgifterne set over årene, og forsikringsordningen er dermed underlagt et hvile-i-sig-selvprincip.

17 Lokaludvalg Lokaludvalg I alt I alt Lokaludvalg Der er et mindreforbrug på 1,7 mio. kr., som skyldes forsinkelse eller aflysninger af lokaludvalgsprojekter. Blandt andet blev der færre borgerdialogaktiviteter end forventet.

18 Koncernservice, service Koncernservice, service I alt I alt Koncernservice, service Der er et mindreforbrug på 12,3 mio. kr., som skyldes et: Mindreforbrug på 5,4 mio. kr. vedrørende IT projekter, indenfor eksempelvis netværks infrastruktur, software til håndtering af eksterne partnere samt automatisering af grunddata indenfor løn- og personaleprocesser. Mindreforbrug på 3,8 mio. kr. vedrørende kurser og uddannelser, herunder et ledelsesudviklingsprogram og kompetenceudvikling af regnskabsmedarbejdere. Mindreforbrug på 2 mio. kr. primært vedrørende refusion af udgifter til husleje og varme for tidligere år samt lavere udgifter til på husleje og varme i indeværende år. Mindreforbrug på 1,1 mio. kr. fordelt på en række mindre områder.

19 Fælles lønkontraktsekretariat, service Fælles lønkontraktsekretariat, service I alt I alt Bevillingen vedrører kommunens lønanvisning. Der er i 2016 opkrævet 68,5 mio. kr. fra forvaltningerne til finansiering af ordningens udgifter. Fælles lønkontraktsekretariat, service Der er et mindreforbrug på 2,5 mio. kr. som skyldes Mindreforbrug på 2,7 mio. kr. vedrørende kommunens vagtplansystem. Mindreforbruget skyldes blandt andet en tvist med leverandøren. Mindreforbrug på 0,5 mio. kr. som følge af et mindre behov for konvertering af lønsedler til digital post. Mindreindtægter på 0,7 mio. kr. i medfør af dannelsen af Hovedstadens Beredskab, hvorved kommunens brandvæsen er udtrådt af ordningen. Effekten af brandvæsenets udtræden er volumenmæssigt for lille til i sig selv at påvirke kommunens udgifter til lønanvisning, hvorfor udgifterne ikke har kunnet reduceres i et omfang svarende til indtægtsfaldet.

20 Fællessystemer og driftsaftaler, service Fællessystemer og driftsaftaler, service I alt I alt 981 Bevillingen vedrører et antal af kommunens fælles it-systemer. Ordningen er dels finansieret ved en fast bevilling, dels finansieret ved opkrævning fra forvaltningerne. Der er for 2016 opkrævet 74,7 mio. kr. fra forvaltningerne, der dels bidrager til finansiering af ordningens drift, dels finansierer afdrag på interne lån. Fællessystemer og driftsaftaler, service 981 Der er en marginal afvigelse på bevillingen, set i forhold til det samlede indtægtsdækkede forbrug på 74,7 mio. kr.

21 Koncernservice Fællesordninger, Service Koncernservice Fællesordninger, Service I alt I alt -187 Koncernservice Fællesordninger, Service -187 Der er en marginal afvigelse på bevillingen, som ikke giver anledning til bemærkninger.

22 Fælles forsikringer, anlæg Anlægsprojekter I alt I alt 0 Anlægsprojekter 0 Der er ingen afvigelse. Budgettet til forsikringsordningen er flyttet til bevillingen Københavns Ejendomme - Fælles forsikringer, anlæg.

23 Barselsfonden, anlæg Anlægsprojekter I alt I alt 90 Anlægsprojekter 90 Der er en marginal afvigelse på bevillingen, som ikke giver anledning til bemærkninger. Barselsfonden er underlagt 'hvile i sig selv' regulering, hvilket indebærer, at mer- og mindreforbrug afvikles over en maksimal 10-årig periode.

24 Fælles anlægspuljer Anlægsprojekter I alt I alt -696 Anlægsprojekter -696 Der er et merforbrug på 0,7 mio. kr., som skyldes: Merforbrug på 1,9 mio. kr. vedrørende budgetomplacering af midler til projektet 'Fremtidens Fritidstilbud'. Midlerne ligger på bevillingen Økonomisk forvaltningen, anlæg, men ved en fejl blev omplaceringen foretaget fra denne bevilling. Mindreforbrug på 1,2 mio. kr. vedrørende ambulanceindkøb under Københavns Brandvæsen. Midlerne var afsat til eventuelle merudgifter i forbindelse med klargøring af ambulancerne.

25 Økonomisk Forvaltning, anlæg Anlægsprojekter I alt I alt Anlægsprojekter Der er et mindreforbrug på 7,1 mio. kr., som skyldes: Mindreforbrug på 5,1 mio. kr. vedrører projekter, hvor udgifterne først falder til betaling i Det drejer sig blandt andet om flytning af gasledning ved Østre Gasværk, byudviklingsprojekt i Tingbjerg samt anlægsprojekter, der hørte under Københavns Brandvæsen, og som færdiggøres af Hovedstadens Beredskab. Mindreforbrug på 1,9 mio. kr. vedrørende budgetomplacering af midler til projektet 'Fremtidens Fritidstilbud'. Midlerne ligger på denne bevilling, men ved en fejl blev omplaceringen foretaget fra bevillingen Fælles anlægspuljer.

26 Byggeri København, anlæg Anlægsprojekter I alt I alt Anlægsprojekter Der er et merforbrug på 63,7 mio. kr. som er udtryk for, at udgifterne til Byggeri Københavns anlægsprojekter samlet set er faldet tidligere end forventet. Det gælder blandt andet: Merforbrug på 22,9 mio. kr. vedrørende udvidelse af Kirsebærhavens Skole og KKFO Merforbrug på 21,6 mio. kr. vedrørende etablering af daginstitution på Robert Jacobsens Vej Merforbrug på 16,2 mio. kr. vedrørende udvidelse Lergravsparkens Skole og KKFO Merforbrug på 12,7 mio. kr. vedrørende udbygning og helhedsrenovering af Katrinedals Skole Merforbrug på 12,5 mio. kr. vedrørende helhedsrenovering af Skolen på Strandboulevarden Tilsvarende er der projekter, hvor udgifter var budgetteret i 2016 men først falder i Det gælder blandt andet: Mindreforbrug på 13,3 mio. kr. vedrørende Skøjtehal i Ørestaden Mindreforbrug på 13,2 mio. kr. vedrørende udvidelse af Christianshavns Skole Mindreforbrug på 10,1 mio. kr. vedrørende udvidelse af Tove Ditlevsens Skole og KKFO Mindreforbrug på 8,0 mio. kr. vedrørende ny idrætshal ved Energicenter Voldparken

27 Byggeri København, eksekvering af anlæg Anlægsprojekter I alt I alt Anlægsprojekter Der er et mindreforbrug på 2,6 mio. kr., som primært skyldes, at udgifterne i forbindelse med større udbud af byggeprojekter - de såkaldte strategisk partnerskaber - er blevet afholdt på bevillingen Byggeri København, service.

28 Københavns Ejendomme, Anlæg Anlægsprojekter I alt I alt Anlægsprojekter Der er mindreforbrug på 3,0 mio. kr., som primært skyldes: Mindreforbrug på 4,6 mio. kr. vedrørende en pulje afsat til grundkøb. Mindreforbruget opstår som følge af, at en enkelt købssag er blevet forsinket. Merforbrug på 1,1 mio. kr. vedrører renovering af elevatorer i Kødbyen, hvor udgifterne er faldet tidligere end ventet.

29 Københavns Ejendomme - Grundbudget til vedligeholdelse, anlæg Anlægsprojekter I alt I alt Anlægsprojekter Der er et mindreforbrug på 8,1 mio. kr., som skyldes: Merindtægt på 3,0 mio. kr. vedrørende forsikringssager fra 2015, hvor den oprindelige vurdering var, at kommunen ikke ville blive tilkendt dækning. Mindreforbrug på 4,4 mio.kr. vedrørende et mindre aktivitetsniveau i de sidste tre måneder af 2016 end forudsat i budgetteringen. Mindreforbrug på 0,7 mio. kr. vedrørende øget sikring af kommunens ejendomme. Projektet er afsluttet, og blev billigere end forudsat.

30 Københavns Ejendomme - Salg af rettigheder m.v. Anlægsprojekter I alt I alt Anlægsprojekter Der er et mindreforbrug på 7,0 mio. kr., som skyldes merindtægter vedrørende frikøb og udskydelse af rettigheder i slutningen af året.

31 Københavns Ejendomme - Fælles forsikringer, anlæg Anlægsprojekter I alt I alt Anlægsprojekter Der er et mindreforbrug på 14,3 mio. kr., som skyldes: Mindreforbrug på 11,1 mio. kr. som følge af en nedskrivning af Byggeri Københavns tilgodehavender for Sydhavnsskolen. Mindreforbrug på 3,2 mio. kr. som følge af færre udgifter til bygningsskader end forventet.

32 Koncernservice, anlæg Anlægsprojekter I alt I alt Bevillingen vedrører dels Koncernservices og Koncern ITs anlægsprojekter, dels anlægsprojekter som Koncern IT varetager i medfør af samarbejdsaftale med Socialforvaltningen. Anlægsprojekter Der er mindreforbrug på 23,4 mio. kr., som primært skyldes: Mindreforbrug på 9,2 mio. kr. vedrørende forsinkelse af et mobilt fagsystem til medarbejderne i Socialforvaltningen. Mindreforbrug på 4,9 mio. kr. vedrørende kommunens nye økonomisystem. Der har været færre udgifter til ekstern rådgivning end forventet og en reserve på 1,1 mio. kr. blev ikke brugt i Mindreforbrug på 4,0 mio. kr. vedrørende automatisering af brugerstyring og forbedring af it-sikkerheden. Mindreforbruget skyldes, at systemanskaffelsen først implementeres i 2017 frem for 2016 som forudsat. Mindreforbrug på 1,7 mio. kr. vedrørende digitalisering af borgersager. Mindreforbruget skyldes en omlægning af projektet, der indebærer, at en række forventede aktiviteter i 2016 er udskudt.

33 Barselsfonden. Efterspørgselsstyrede overførsler Barselsfonden. Efterspørgselsstyrede overførsler I alt I alt 373 Barselsfonden. Efterspørgselsstyrede overførsler 373 Der er en marginal afvigelse på bevillingen, som ikke giver anledning til bemærkninger. Barselsfonden er underlagt 'hvile i sig selv' regulering, hvilket indebærer, at merforbruget i 2016 afvikles over en maksimal 10-årig periode.

34 Fælles efterspørgselsstyrede overførsler Fælles efterspørgselsstyrede overførsler I alt I alt 0 Fælles efterspørgselsstyrede overførsler 0 Der er ingen afvigelse.

35 Tjenestemandspension Tjenestemandspension I alt I alt Tjenestemandspension Der er en marginal afvigelse på bevillingen, som ikke giver anledning til bemærkninger.

36 Københavns Ejendomme, Overførsler mv. Københavns Ejendomme, Overførsler mv I alt I alt 0 Københavns Ejendomme, Overførsler mv. 0 Der er ingen afvigelse.

37 Koncernservice, Efterspørgselsstyrede overførsler Koncernservice, Efterspørgselsstyrede overførsler I alt I alt 0 Koncernservice, Efterspørgselsstyrede overførsler 0 Der er ingen afvigelse.

38 Renter m.v. Funktion Udgift Indtægt Udgift Indtægt netto Indskud i pengeinstitutter m.v Investerings- og placeringsforeninger Realkreditobligationer Andre tilgodehavender vedrørende hovedkonto Pantebreve Andre langfristede udlån og tilgodehavender Deponerede beløb for lån m.v Kassekreditter og byggelån Anden kortfristet gæld med indenlandsk betalingsmodtager Realkredit Kommunekredit Kurstab og kursgevinster i øvrigt Garantiprovision I alt I alt Der er et samlet merforbrug på bevillingen på 7,0 mio. kr Indskud i pengeinstitutter m.v Funktionen udviser et merforbrug på 9,2 mio. kr., som primært vedrører negative renter på kommunens bankkonti Investerings- og placeringsforeninger 14 Der er en marginal afvigelse, der ikke giver anledning til bemærkninger Realkreditobligationer 804 Der er en merindtægt på 0,8 mio. kr., som følge af udtræk af obligationer og højere forrentning end forventet Andre tilgodehavender vedrørende hovedkonto Der er et mindreforbrug på 0,5 mio. kr. på grund af en højere forrentning på kassekreditten til forsyningsselskabet HOFOR end forudsat.

39 Pantebreve 52 Der er en marginal afvigelse, der ikke giver anledning til bemærkninger Andre langfristede udlån og tilgodehavender 548 Der er et mindreforbrug på 0,5 mio. kr., som skyldes fejlbudgettering på funktionen Deponerede beløb for lån m.v. 909 Der er et mindreforbrug på 0,9 mio. kr., som skyldes højere forrentning end forventet på deponerede midler Kassekreditter og byggelån 103 Der er en marginal afvigelse, som ikke giver anledning til bemærkninger Anden kortfristet gæld med indenlandsk betalingsmodtager 0 Der er ingen afvigelse Realkredit Der er merforbrug på 1,1 mio. kr., som skyldes en anderledes fordeling mellem renter og afdrag på lån vedrørende byfornyelsesejendomme end oprindeligt forventet Kommunekredit 5 Der er en marginal afvigelse, som ikke giver anledning til bemærkninger Kurstab og kursgevinster i øvrigt 0 Der er ingen afvigelse Garantiprovision 442 Der er en marginal afvigelse, som ikke giver anledning til bemærkninger.

40 Skatter, tilskud og udligning Funktion Udgift Indtægt Udgift Indtægt netto Udligning og generelle tilskud Udligning og tilskud vedrørende udlændinge Kommunale bidrag til regionerne Særlige tilskud Refusion af købsmoms Kommunal og indkomstskat Selskabsskat Grundskyld I alt I alt Udligning og generelle tilskud 3 Der er en marginal afvigelse, som ikke giver anledning til bemærkninger Udligning og tilskud vedrørende udlændinge 0 Der er ingen afvigelse Kommunale bidrag til regionerne 4 Der er en marginal afvigelse, som ikke giver anledning til bemærkninger Særlige tilskud Der er et mindreforbrug på 1,8 mio. kr., som skyldes en tilbageførsel af midler vedrørende tilskudsordningen for kommuner i hovedstadsområdet med særlige økonomiske vanskeligheder Refusion af købsmoms -288 Der er en marginal afvigelse, som ikke giver anledning til bemærkninger Kommunal og indkomstskat 0 Der er ingen afvigelse Selskabsskat 1 Der er en marginal afvigelse, som ikke giver anledning til bemærkninger Grundskyld 0 Der er ingen afvigelse.

41 Langfristede balanceposter Funktion Udgift Indtægt Udgift Indtægt netto Pantebreve Aktier og andelsbeviser m.v Andre langfristede udlån og tilgodehavender Deponerede beløb for lån m.v Realkredit Kommunekredit Gæld vedrørende klimainvesteringer I alt I alt Pantebreve 5 Der er en marginal afvigelse, som ikke giver anledning til bemærkninger Aktier og andelsbeviser m.v Der var forventet en stigning på 162,9 mio. kr. i udvalgets beholdning af aktier og andelsbeviser. Den samlede stigning blev kun 39,8 mio.kr., hvilket svarer til en forskel på 123,1 mio. kr. Forskellen skyldes primært en ændring af regnskabspraksis i Metroselskabet vedr. konvertering af indskuddet i metro til Sydhavnen Andre langfristede udlån og tilgodehavender Der var forventet en stigning på 93,2 mio. kr. i udvalgets øvrige langfristede udlån og tilgodehavender. Den samlede stigning blev 218,5 mio. kr., hvilket svarer til en forskel på 125,4 mio. kr. Forskellen skyldes primært en ændring af regnskabspraksis i Metroselskabet vedr. konvertering af indskuddet i metro til Sydhavnen Deponerede beløb for lån m.v Der var budgetteret med en frigivelse af deponerede midler for i alt 531 mio. kr., der blev dog kun frigivet 460,9 mio. kr., hvilket svarer til en afvigelse på 70,1 mio. kr. Afvigelsen skyldes forsinkelser i opsigelse af lejemål og dermed forsinkelse af frigivelse af deponerede midler Realkredit Der er var budgetteret med et øget lånoptag vedr. overtagelse af restgæld på byfornyelsesejendomme fra Teknik- og Miljøudvalget. Lånoptaget bliver først overført i 2017, hvilket er den primære årsag til afvigelsen på 94,9 mio. kr.

42 Kommunekredit 10 Der er en marginal afvigelse, som ikke giver anledning til bemærkninger Gæld vedrørende klimainvesteringer 0 Der er ingen afvigelse.

43 Øvrige balanceposter Hovedfunktion Udgift Indtægt Udgift Indtægt netto 8.25 Forskydninger i tilgodehavender hos staten 8.28 Forskydninger i kortfristede tilgodehavender i øvrigt 8.42 Forskydninger i aktiver tilhørende fonds, legater m.v Forskydninger i passiver tilhørende fonds, legater m.v Forskydninger i kortfristet gæld til pengeinstitutter 8.52 Forskydninger i kortfristet gæld i øvrigt I alt I alt Forskydninger i tilgodehavender hos staten Der er et fald på 16,1 mio. kr. Bevægelsen skyldes en reduktion på 15,0 mio. kr. vedr. tilgodehavende på momsrefusionsordningen samt en reduktion på 1,1 mio. kr. som følge af en afskrivning af en fordring vedrørende servicejob for Forskydninger i kortfristede tilgodehavender i øvrigt Der er optaget kortfristede tilgodehavender for 16,8 mio. kr. mindre end forventet. Budgettet vedr. en bevilling på 500 mio. kr. til en kassekredit til selskabet HOFOR. De resterende bevægelser giver samlet set et fald i kortfristede tilgodehavender på 16,8 mio. kr., og skyldes blandt andet følgende: Der er tilgodehavender på 338,8 mio. kr. vedr. mellemregninger mellem regnskabsår 2016 og 2017, hvor udstedte regninger har en betalingsfrist, der ligger efter årsskiftet Der er udlignet et tilgodehavende på 169,0 mio. kr. vedr. Sydhavnsskolen i Københavns Kommunes forsikringsordning Der er udlignet tilgodehavende på 46,1 mio. kr. vedr. salg af ejendomme Der er udlignet et tilgodehavende på 92,3 vedr. pensionsudbetaling

44 8.42 Forskydninger i aktiver tilhørende fonds, legater m.v. 0 Der er ingen bevægelser på denne konto Forskydninger i passiver tilhørende fonds, legater m.v Der var forventet en stigning på 19,6 mio. kr. i udvalgets beløb i deposita. Den samlede stigning i deponerede beløb i 2016 var 39,2 mio. kr. Der var budgetteret med 19,6 mio. kr. til overtagelse af et depositum fra Teknik- og Miljøudvalget vedr. byfornyelsesejendomme, og Økonomiudvalget har overtaget depositum på tilsvarende beløb. Men herudover er der deponeret købesummer på 13 mio. kr. vedr. ejendomme, som kommunen har solgt, og der er sket forskydninger vedr. deposita i kommunes ejendomme på 6,5 mio. kr Forskydninger i kortfristet gæld til pengeinstitutter Der er budgetteret med et samlet lånoptag i kassekreditter og byggelån på 316,3 mio. kr. Der er kun optaget tilsvarende lån for 9,6 mio. kr. Den primære årsag er, at der var forventet lånoptag til klimaprojekter under Teknik- og Miljøudvalget på 341,4 mio. kr. På grund af forsinkelse af klimaprojekterne, er der ikke foretaget lånoptag til disse projekter Forskydninger i kortfristet gæld i øvrigt Økonomiudvalgets kortfristede gældsforpligtigelser er faldet med 67,6 mio. kr., hvilket primært skyldes Et fald på 170 mio. kr. under skyldige feriepenge. Der er tale om en ændret regnskabspraksis efter overgangen til nyt lønsystem. Der er en tilsvarende stigning på konto for mellemregninger mellem år. En stigning på 103 mio.kr. under øvrige kortfristede gældsposter, hvilket blandt andet indeholder leverandørgæld, hvor betalingsdatoen er efter årsskiftet.

Regnskab 2017 Økonomiudvalget

Regnskab 2017 Økonomiudvalget Regnskab 2017 Økonomiudvalget Økonomiforvaltningen Bevilling Vedtaget budget Tillægsbevillinger Korrigeret budget Regnskab Afvigelse Service Fælles servicepulje 183.745-162.673 21.072 21.010 62 Fælles

Læs mere

Bilag 9: Økonomiudvalgets regnskab væsentlige afvigelser.

Bilag 9: Økonomiudvalgets regnskab væsentlige afvigelser. Bilag 9: Økonomiudvalgets regnskab 2015 - væsentlige afvigelser. Service Økonomisk forvaltning, service 11.897 Af det samlede mindreforbrug på 11,9 mio. kr., vedrører 7,4 mio. kr. kontraktligt forpligtede

Læs mere

Renter mv. Korrigeret budget Regnskab Afvigelse Funktion Udgift Indtægt Udgift Indtægt netto 1.000 kr. 1.000 kr. 1.000 kr. 1.000 kr. 1.000 kr.

Renter mv. Korrigeret budget Regnskab Afvigelse Funktion Udgift Indtægt Udgift Indtægt netto 1.000 kr. 1.000 kr. 1.000 kr. 1.000 kr. 1.000 kr. Regnskab 2014 Finansposter. Renter mv. Funktion Udgift Indtægt Udgift Indtægt netto 7.28.15 Andre tilgodehavender vedrørende hovedkonto 0-8 7.28.18 Finansielle aktiver tilhørende selvejende institutioner

Læs mere

Økonomiudvalgets regnskab 2018

Økonomiudvalgets regnskab 2018 Økonomiudvalgets regnskab 2018 Side 1 af 45 Vedtaget budget Tillægsbevillinger Korrigeret Regnskab Afvigelse 2018 budget 2018 2018 Bevilling netto netto netto netto netto Service 2.058.826-480.575 1.578.251

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE REGNSKAB 2014 UDVALGSREGNSKABER OG OBLIGATORISKE OVERSIGTER

KØBENHAVNS KOMMUNE REGNSKAB 2014 UDVALGSREGNSKABER OG OBLIGATORISKE OVERSIGTER KØBENHAVNS KOMMUNE REGNSKAB 2014 UDVALGSREGNSKABER OG OBLIGATORISKE OVERSIGTER Regnskab 2014 - Udvalgsregnskaber og obligatoriske oversigter Københavns Kommune Økonomiforvaltningen Marts 2015 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Afregning af fondsmoms i forbindelse med det modtagne tilskud til Kulturnatten

Afregning af fondsmoms i forbindelse med det modtagne tilskud til Kulturnatten Bilag 6 - Omplaceringer med likviditetseffekt Udvalg Titel (emne) Bevilling IM-konto Kontotype Forklarende tekst (herunder politisk beslutning) 2014 KFU Afregning af fondsmoms 1510 - Kultur og Fritid 3.32.50.1

Læs mere

Sagsnr Til Økonomiudvalget. Dokumentnr Sagsbehandler Kristoffer Collovich Haals Jensen

Sagsnr Til Økonomiudvalget. Dokumentnr Sagsbehandler Kristoffer Collovich Haals Jensen KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 07-03-2016 Til Økonomiudvalget Sagsnr. 2016-0042371 Dokumentnr. 2016-0042371-2 ØU budgetbidrag 2017 - finansposter Bilag Sagsbehandler Kristoffer

Læs mere

Tillægsbevillinger. Bevilling netto netto netto netto netto kr kr kr kr kr.

Tillægsbevillinger. Bevilling netto netto netto netto netto kr kr kr kr kr. Bilag 1. Regnskabsforklaringer KFF 2018 Kultur- og Fritidsforvaltningen Vedtaget budget 2018 Tillægsbevillinger Korrigeret budget 2018 Regnskab 2018 Afvigelse Bevilling netto netto netto netto netto Service

Læs mere

Finansiering. Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet Kommunal genoptræning og

Finansiering. Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet Kommunal genoptræning og Finansiering 1.000 kr. ( - betyder indtægter) Vedtaget budget Tillægs bevilling 1) Korrigere t budget Regnska b Afvigelse i kr. Afvigelse i % drift 32.875-18.782 14.093 11.774-2.319-16,45 Folkeskoler 888-484

Læs mere

Til Økonomiudvalget 05-03-2015. Sagsnr. 2015-0061783. ØU Budgetbidrag 2016 - finansposter

Til Økonomiudvalget 05-03-2015. Sagsnr. 2015-0061783. ØU Budgetbidrag 2016 - finansposter KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi og HR Til Økonomiudvalget ØU Budgetbidrag 2016 - finansposter Økonomiforvaltningens budgetbidrag 2016 svarer til vedtaget budget 2015 med enkelte

Læs mere

Bilag 4. Konklusionsnotat: Afstemning af Økonomiudvalgets balanceposter

Bilag 4. Konklusionsnotat: Afstemning af Økonomiudvalgets balanceposter s Kommune Regnskab 2016 Bilag 4. Konklusionsnotat: Afstemning af Økonomiudvalgets balanceposter 1 Status på afstemninger Konklusion Koncernservice har afstemt Økonomiforvaltningens balancekonti i overensstemmelse

Læs mere

Budgetkontrol marts 2015 Udvalget for Økonomi

Budgetkontrol marts 2015 Udvalget for Økonomi Økonomisk oversigt () Løbende priser Vedtaget budget 2015 Korrigeret budget 2015 Forventet regnskab 2015 Afvigelse i forhold til korr. budget Renter Renteindtægter -6,9-6,1-5,2 0,9 Renteudgifter 34,2 30,1

Læs mere

Bilag 4. Økonomiudvalgets finansposter i budgetbidraget for 2019

Bilag 4. Økonomiudvalgets finansposter i budgetbidraget for 2019 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 4. Økonomiudvalgets finansposter i budgetbidraget for 2019 Økonomiforvaltningens budgetbidrag 2019 svarer til Indkaldelsescirkulæret for

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 2019 2019 2018 Noter Hele 1.000 kr. Oprindeligt Korrigeret regnskab rest * Drift 267.398 267.885 70.595 26,35 271.736-3.851 72.340 28,00 1. Beredskab 10.893 10.893

Læs mere

Tillægsbevillinger. Bevilling netto netto netto netto netto kr kr kr kr kr.

Tillægsbevillinger. Bevilling netto netto netto netto netto kr kr kr kr kr. Bilag 1. Regnskabsforklaringer KFF 2017 Kultur- og Fritidsforvaltningen Vedtaget budget 2017 Tillægsbevillinger Korrigeret budget 2017 Regnskab 2017 Afvigelse Bevilling netto netto netto netto netto Service

Læs mere

De finansielle konti: Hovedkonto 5 og 6

De finansielle konti: Hovedkonto 5 og 6 Budget- og regnskabssystem for regioner 4.5 side 1 Dato: 14. marts 2008 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2007 De finansielle konti: Hovedkonto 5 og 6 Kontoplanens hovedkonto 1-4 omfatter regionens egentlige

Læs mere

Udgifter (+)/Indtægter (-) Oprindeligt Tillægs- Korrigeret Regnskab 1000 kr. Budget bevillinger Budget 12.018 247 12.265 12.124

Udgifter (+)/Indtægter (-) Oprindeligt Tillægs- Korrigeret Regnskab 1000 kr. Budget bevillinger Budget 12.018 247 12.265 12.124 Økonomiudvalget Politisk organisation 1 kr. Budget bevillinger Budget 12.18 247 12.265 12.124 Området omfatter udgifter til politikere, herunder borgmesterløn, borgmesterpensioner, udvalgsvederlag, udgifter

Læs mere

Socialudvalgets bidrag til kvartalsregnskabet (1. kvartalsregnskab 2015)

Socialudvalgets bidrag til kvartalsregnskabet (1. kvartalsregnskab 2015) Socialudvalgets bidrag til kvartalsregnskabet (1. kvartalsregnskab 2015) Indhold Oversigtstabel... 2 Service... 2 Børnefamilier med særlige behov... 2 Hjemmeplejen, rammebelagt... 2 Hjemmeplejen, demografireguleret...

Læs mere

Københavns Kommune Regnskab 2015 Konklusionsnotat Økonomiforvaltningen. i regnskabet. bemærkninger. (Kategori 1)

Københavns Kommune Regnskab 2015 Konklusionsnotat Økonomiforvaltningen. i regnskabet. bemærkninger. (Kategori 1) Konklusionsnotat: Økonomiudvalget Dette konklusionsnotat viser balancen for Økonomiforvaltningen. Balancen indeholder samtlige balancekonti på aktiv- og passivsiden fordelt på IM-funktion. Konklusion Afstemningen

Læs mere

Tillægs bevilling. 0 0 0 0 0 - Aktivitetsbestemt medfinansiering af. 143-143 0 0 0 - sundhedsvæsenet Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning

Tillægs bevilling. 0 0 0 0 0 - Aktivitetsbestemt medfinansiering af. 143-143 0 0 0 - sundhedsvæsenet Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning Finansiering 1.000 kr., for indtægter Vedtaget budget Tillægs bevilling Korrigeret budget Regnskab Afvigelse i kr. Afvigelse i % drift 28.871 18.996 9.875 4.698 5.177 52,43 Folkeskoler 1.835 1.835 0 0

Læs mere

Generelle bemærkninger

Generelle bemærkninger givet et overblik over grundlaget for regnskabet. Regnskab 6 GENERELLE BEMÆRKNINGER Formålet med de generelle bemærkninger er at give et samlet overblik over den økonomiske side af regnskabet. De generelle

Læs mere

Renter, tilskud, udligning, skatter, balanceforskydninger

Renter, tilskud, udligning, skatter, balanceforskydninger side 1 Indhold 7. Renter... 2 7. Tilskud og udligning... 4 7. Refusion af købsmoms... 6 7. Skatter... 7 8. Balanceforskydninger... 9 8. Forskydninger i langfristet gæld... 11 side 2 7. Renter Hovedkonto

Læs mere

Forklarende tekst (herunder politisk beslutning) 2015 (2015 P/L)

Forklarende tekst (herunder politisk beslutning) 2015 (2015 P/L) Bilag 6 - Omplaceringer med likviditetseffekt Udvalg Titel (emne) Bevilling IM-konto Kontotype fra: Administrationsbidrag ifm. anlæg 3170 - Københavns Ejendomme, Anlæg 6.45.51.3 U Københavns Ejendommes

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30. juni 2019

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30. juni 2019 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 2019 2019 2018 Noter Hele 1.000 kr. Oprindeligt Korrigeret regnskab rest * Drift 267.398 267.850 137.697 51,41 271.898-4.048 136.877 52,98 1. Beredskab 10.893 10.893

Læs mere

Budgetkontrol juni 2012 Udvalget for Økonomi

Budgetkontrol juni 2012 Udvalget for Økonomi Side 1 af 7 Økonomisk oversigt () Løbende priser Regnskab 2011 Vedtaget budget 2012 Korrigeret budget 2012 Forventet regnskab 2012 Afvigelse i forhold til korr. budget Renter Renteindtægter -5,9-7,8-7,3-3,4

Læs mere

Bilag 2 - Sundheds- og Omsorgsudvalgets balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab (OBR) 2013

Bilag 2 - Sundheds- og Omsorgsudvalgets balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab (OBR) 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomistaben NOTAT 06-02-2014 Sagsnr. 2013-0264522 Bilag 2 - Sundheds- og Omsorgsudvalgets balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab

Læs mere

Renter, tilskud, udligning, skatter, balanceforskydninger

Renter, tilskud, udligning, skatter, balanceforskydninger side 1 Indhold 7. Renter... 2 7. Tilskud og udligning... 4 7. Refusion af købsmoms... 6 7. Skatter... 7 8. Balanceforskydninger... 9 8. Forskydninger i langfristet gæld... 11 side 2 7. Renter Hovedkonto

Læs mere

6.15.13 Tilgodehavender hos staten 8 Aktiver 001 Kontant tilgodehavende hos staten som følge af delingsaftalen

6.15.13 Tilgodehavender hos staten 8 Aktiver 001 Kontant tilgodehavende hos staten som følge af delingsaftalen 3.6 side 1 Dato: Oktober 2011 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2011 6 Balance LIKVIDE AKTIVER 6.10.01 Kontante beholdninger 6.10.05 Indskud i pengeinstitutter m.v. 6.10.07 Investerings- og placeringsforeninger

Læs mere

Budgetkontrol september 2015 Økonomiudvalget

Budgetkontrol september 2015 Økonomiudvalget Økonomisk oversigt () Løbende priser Udvalget for Økonomi Vedtaget budget 2015 Korrigeret budget 2015 Forventet regnskab 2015 Afvigelse i forhold til korr. budget Renter Renteindtægter -6,9-6,1-6,5-0,5

Læs mere

Regnskab 2010. Vedtaget budget 2011

Regnskab 2010. Vedtaget budget 2011 Side 1 af 5 Økonomisk oversigt () Løbende priser Renter, Finansiering, Finansforskydninger og kapitalposter Regnskab 2010 Vedtaget budget 2011 Korrigeret budget 2011 Forventet regnskab 2011 Afvigelse i

Læs mere

Socialudvalgets bidrag til 3. kvartalsregnskab 2015

Socialudvalgets bidrag til 3. kvartalsregnskab 2015 Socialudvalgets bidrag til 3. kvartalsregnskab 2015 Indhold Oversigtstabel 3. kvartalsregnskab... 2 Service... 2 Børnefamilier med særlige behov... 2 Hjemmepleje, rammebelagt... 3 Hjemmepleje, demografireguleret...

Læs mere

Hovedområde (1.000 kr.) Udgift Indtægt Netto

Hovedområde (1.000 kr.) Udgift Indtægt Netto Økonomiudvalget Renter, tilskud, udligning og skatter Den samlede budgetramme for 2012 kan opgøres som følger: Tabel 1. Budget 2012 Hovedområde (1.000 kr.) Udgift Indtægt Netto Bev. Renteindtægter 0 4.000

Læs mere

Økonomiudvalget renter, tilskud, udligning og skatter

Økonomiudvalget renter, tilskud, udligning og skatter Den samlede budgetramme for 2010 kan opgøres som følger: Tabel 1. Budget 2010 Hovedområde (1.000 kr.) Udgift Indtægt Netto Bev. Renteindtægter 0-10.004-10.004 07.22 Renter af likvide aktiver 07.22.05 Indskud

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetbemærkninger til budget 2014-2017

Økonomiudvalget Budgetbemærkninger til budget 2014-2017 Budgetbemærkninger til budget 2014-2017 # "!" #!!"#!!#!"! " #"! " Renter -20.572 0-20.572-20.127 0-20.127-19.664 0-19.664-19.184 0-19.184 07224 22 Renter af likvide aktiver -8.600 0-8.600-8.600 0-8.600-8.600

Læs mere

Bemærkninger til. renter og finansiering

Bemærkninger til. renter og finansiering Bemærkninger til renter og finansiering 1 i hele 1.000 kr. Renter og finansiering BF2018 BO2019 BO2020 BO2021 07.22 Renter af likvide aktiver -3.470-2.892-2.423-2.042 05 Indskud i pengeinstitutter -3.470-2.892-2.423-2.042

Læs mere

:08 Side 1 af 18

:08 Side 1 af 18 4 Økonomi- og Planudvalget - 749.030.837-453.372.409 10 Renter 6.849.070 3.649.954 07 Renter, tilskud, udligning og skatter m.v. 6.849.070 3.649.954 22 Renter af likvide aktiver 05 Indskud i pengeinstitutter

Læs mere

Bilag 12 Økonomiforvaltningens bidrag til det omkostningsbaserede regnskab

Bilag 12 Økonomiforvaltningens bidrag til det omkostningsbaserede regnskab Bilag 12 Økonomiforvaltningens bidrag til det omkostningsbaserede regnskab Økonomiudvalget (1.000 kr.) Hovedfunktion Primo 2012 Ultimo 2012 Grunde 9.58.80 3.373 3.373 Bygninger 9.58.81 3.423 3.674 Tekniske

Læs mere

Bilag 17. Økonomiudvalget (1.000 kr.)

Bilag 17. Økonomiudvalget (1.000 kr.) Økonomiudvalget (1.000 kr.) Grunde 3.373 3.373 Bygninger 709 3.423 Tekniske anlæg 45.056 38.849 Inventar 66.193 82.474 Aktiver under opførelse 16.481 25.044 Materielle anlægsaktiver 131.813 153.164 Immaterielle

Læs mere

Bemærkninger til. renter og finansiering

Bemærkninger til. renter og finansiering Bemærkninger til renter og finansiering 139 140 i hele 1.000 kr. Renter og finansiering B2017 BO2018 BO2019 BO2020 07.22 Renter af likvide aktiver -3.464-2.567-2.297-2.583 05 Indskud i pengeinstitutter

Læs mere

Bilag 6 - Omplaceringer med likviditetseffekt. Udvalg Sag (emne) Bevilling IM-konto Kontotype Forklarende tekst (herunder politisk beslutning)

Bilag 6 - Omplaceringer med likviditetseffekt. Udvalg Sag (emne) Bevilling IM-konto Kontotype Forklarende tekst (herunder politisk beslutning) Bilag 6 - Omplaceringer med likviditetseffekt Udvalg Sag (emne) Bevilling IM-konto Kontotype Forklarende tekst (herunder politisk beslutning) 2013 (2013 2014 (2014 Beløb (1.000 kr.) 2015 (2014 2016 (2014

Læs mere

Bemærkninger til. renter og finansiering

Bemærkninger til. renter og finansiering Bemærkninger til renter og finansiering 145 146 i hele 1.000 kr. B2019 BO2020 BO2021 BO2022 07.22 Renter af likvide aktiver -3.056-2.269-1.778-1.599 05 Indskud i pengeinstitutter -3.056-2.269-1.778-1.599

Læs mere

Økonomiudvalget renter, tilskud, udligning og skatter

Økonomiudvalget renter, tilskud, udligning og skatter Den samlede budgetramme for 2011 kan opgøres som følger: Tabel 1. Budget 2011 Hovedområde (1.000 kr.) Udgift Indtægt Netto Bev. Renteindtægter 0-5.004-5.004 07.22 Renter af likvide aktiver 07.22.05 Indskud

Læs mere

Renter, tilskud, udligning, skatter, balanceforskydninger

Renter, tilskud, udligning, skatter, balanceforskydninger side 1 Indhold 7. Renter... 2 7. Tilskud og udligning... 4 7. Refusion af købsmoms... 6 7. Skatter... 7 8. Balanceforskydninger... 9 8. Forskydninger i langfristet gæld... 11 side 2 7. Renter Hovedkonto

Læs mere

Dato: Januar 2015 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2015

Dato: Januar 2015 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2015 Budget- og regnskabssystem for kommuner 3.9 - side 1 Dato: Januar 2015 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2015 9 Balance LIKVIDE AKTIVER (22) 9.22.01 Kontante beholdninger 9.22.05 Indskud i pengeinstitutter m.v.

Læs mere

Hovedkonto 8, balanceforskydninger - 318 -

Hovedkonto 8, balanceforskydninger - 318 - - 318-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Hovedkonto 8 indeholder dels årets forskydninger i beholdningen af aktiver og passiver og dels hele finansieringssiden af regnskabet. Under

Læs mere

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016 Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016 Politikområde: 01 Finansiering Forklaring til afvigelse mv. pr. funktion Forklaring til restbudget: - = mindreforbrug, + = merforbrug Overordnet resultat: NETTO hele

Læs mere

Finansposter budgetbidrag 2013

Finansposter budgetbidrag 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi og HR Bilag 5 Finansposter budgetbidrag 2013 Økonomiforvaltningens budgetbidrag 2013 svarer til vedtaget budget 2012 med enkelte undtagelser og

Læs mere

Forventet Regnskab for Københavns Kommune Opsummering af halvårsregnskabet 2017

Forventet Regnskab for Københavns Kommune Opsummering af halvårsregnskabet 2017 Forventet Regnskab for Københavns Kommune 2017 Som følge af aftalen for 2011 mellem KL og regeringen om kommunernes Økonomi, skal der udarbejdes et halvårsregnskab. Halvårsregnskabet har som formål at

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017

Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017 Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017 Side 1 af 6 sider Halvårsregnskab og forventet regnskab 2017 Oprindeligt Tillægs- Korrigeret Forv. Forv. Forventet Halvårs- Pct. budget bev. og

Læs mere

Bemærkninger til. renter og finansiering

Bemærkninger til. renter og finansiering Bemærkninger til renter og finansiering i hele 1.000 kr. Renter og finansiering BF 2015 BO 2016 BO 2017 BO 2018 07.22 Renter af likvide aktiver -3.838-3.743-3.620-3.866 05 Indskud i pengeinstitutter -3.838-3.743-3.620-3.866

Læs mere

Bemærkninger til. renter og finansiering

Bemærkninger til. renter og finansiering Bemærkninger til renter og finansiering 130 i hele 1.000 kr. Renter og finansiering BF 2014 B0 2015 B0 2016 B0 2017 07.22 Renter af likvide aktiver -4.785-4.028-3.743-4.037 05 Indskud i pengeinstitutter

Læs mere

Bilag 2-1 Hovedoversigt

Bilag 2-1 Hovedoversigt Bilag 2-1 Hovedoversigt Hovedoversigten til regnskabet har til formål at give et summarisk overblik over regnskabet såvel aktivitetsmæssigt som finansielt. Den vil også oplysningsmæssigt kunne give et

Læs mere

8 Balanceforskydninger

8 Balanceforskydninger Budget- og regnskabssystem for kommuner 3.8 - side 1 Dato: Juli 2016 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2016 8 Balanceforskydninger FORSKYDNINGER I LIKVIDE AKTIVER (22) 8.22.01 Kontante beholdninger 8.22.05 Indskud

Læs mere

Udvalg Økonomiudvalget. Likvide aktiver Kontante beholdninger 31.252. Indskud i pengeinstitutter mv. -15.469.390. Realkreditobligationer 193.058.

Udvalg Økonomiudvalget. Likvide aktiver Kontante beholdninger 31.252. Indskud i pengeinstitutter mv. -15.469.390. Realkreditobligationer 193.058. REGNSKAB 2008 Bevillingsområde Udvalg Økonomiudvalget 22 Likvide aktiver Likvide aktiver Kontante beholdninger 31.252 Indskud i pengeinstitutter mv. -15.469.390 Realkreditobligationer 193.058.397 Kommunekreditobligationer

Læs mere

Renter, tilskud, udligning, skatter, balanceforskydninger

Renter, tilskud, udligning, skatter, balanceforskydninger side 1 Indhold 7. Renter... 2 7. Tilskud og udligning... 4 7. Refusion af købsmoms... 6 7. Skatter... 7 8. Balanceforskydninger... 9 8. Forskydninger i langfristet gæld... 11 side 2 7. Renter Hovedkonto

Læs mere

8 Balanceforskydninger

8 Balanceforskydninger Budget- og regnskabssystem for kommuner 3.8 - side 1 Dato: Juli 2010 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2010 8 Balanceforskydninger FORSKYDNINGER I LIKVIDE AKTIVER (22) 8.22.01 Kontante beholdninger 8.22.05 Indskud

Læs mere

Resultatopgørelse Budget Augustkonferencen 2018

Resultatopgørelse Budget Augustkonferencen 2018 Resultatopgørelse Budget 1- Augustkonferencen 1 1. kr., (- for iægter) 1*) 1**) 1 1 Resultat af det skattefinansierede område..1 -...1. Skat -1..1 -.. -.. -.1. -.1.1 -.. Tilskud og udligning 1.. 1....

Læs mere

Tabel 1. Budget 2014 Hovedområde (1.000 kr.) Udgift Indtægt Netto

Tabel 1. Budget 2014 Hovedområde (1.000 kr.) Udgift Indtægt Netto Økonomiudvalget Renter, tilskud, udligning og skatter Den samlede budgetramme for 2014 kan opgøres som følger: Tabel 1. Budget 2014 Hovedområde (1.000 kr.) Udgift Indtægt Netto Bev. Renteindtægter 0-4.000-4.000

Læs mere

Hovedkonto 7. Renter og finansiering

Hovedkonto 7. Renter og finansiering Hovedkonto 7. Renter og finansiering - 318-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Hovedkonto 7 består af renter, tilskud og udligning, skatter m.v. Renterne omfatter renteindtægter

Læs mere

Udvalg Økonomiudvalget. Likvide aktiver Kontante beholdninger 438.241. Indskud i pengeinstitutter mv. 114.233.051. Realkreditobligationer 10.576.

Udvalg Økonomiudvalget. Likvide aktiver Kontante beholdninger 438.241. Indskud i pengeinstitutter mv. 114.233.051. Realkreditobligationer 10.576. REGNSKAB 2006 Bevillingsområde Udvalg Økonomiudvalget 22 Likvide aktiver Likvide aktiver Kontante beholdninger 438.241 Indskud i pengeinstitutter mv. 114.233.051 Realkreditobligationer 10.576.642 Kommunekreditobligationer

Læs mere

SAMMENDRAG MAGISTRATENS BUDGETFORSLAG

SAMMENDRAG MAGISTRATENS BUDGETFORSLAG SAMMENDRAG MAGISTRATENS BUDGETFORSLAG 2019-2022 Sammendraget er opstillet i samme orden som hovedoversigten, men med større detaljerings af de enkelte hovedposter. For driftsvirksomhed og anlægsvirksomhed

Læs mere

Skatter Budget 2011-2014. Beløb i 1.000 kr. R2009 B2010 B2011 BO2012 BO2013 BO2014

Skatter Budget 2011-2014. Beløb i 1.000 kr. R2009 B2010 B2011 BO2012 BO2013 BO2014 Skatter Budget 2011-2014 Skatter De kommunale skatter udgøres for langt hovedpartens vedkommende af personskatter med 91,2 pct. af de samlede skatter. Den næststørste skattekilde er ejendomsskat med 7,6

Læs mere

4.6. Afstemning af statuskonti mv.

4.6. Afstemning af statuskonti mv. 4.6. Afstemning af statuskonti mv. Retningslinjer for afstemning De enkelte centre skal iværksætte afstemningsprocedurer, der sikrer, at der løbende foretages afstemninger, kontroller og fejlrettelser

Læs mere

Budget og Analyse 16.8.2010. Budgetopfølgning II pr. 30.6.2010 - Renter og finansiering

Budget og Analyse 16.8.2010. Budgetopfølgning II pr. 30.6.2010 - Renter og finansiering Budget og Analyse 16.8.2010 Budgetopfølgning II pr. 30.6.2010 - Renter og finansiering (1.000 kr.) Renter -11.004 Balanceforskydninger 4.079 Langfristet gæld Afdrag 541 Låneoptagelse 6.900 Finansiering

Læs mere

3 DEN AUTORISEREDE KONTOPLAN

3 DEN AUTORISEREDE KONTOPLAN 3 indhold side 1 Dato: 19. juli 2006 Ikrafttrædelsesår: Budget 2007 3 DEN AUTORISEREDE KONTOPLAN Indhold Side 1 Sundhed 3.1-1 2 Social og specialundervisning 3.2-1 3 Regional udvikling 3.3-1 4 Fælles formål

Læs mere

Udvalg Økonomiudvalget. Likvide aktiver Kontante beholdninger 1.171.718. Indskud i pengeinstitutter mv. -19.252.183. Realkreditobligationer 10.705.

Udvalg Økonomiudvalget. Likvide aktiver Kontante beholdninger 1.171.718. Indskud i pengeinstitutter mv. -19.252.183. Realkreditobligationer 10.705. REGNSKAB 2005 Bevillingsområde Udvalg Økonomiudvalget 22 Likvide aktiver Likvide aktiver Kontante beholdninger 1.171.718 Indskud i pengeinstitutter mv. -19.252.183 Realkreditobligationer 10.705.139 Kommunekreditobligationer

Læs mere

Hovedkonto 8. Balanceforskydninger

Hovedkonto 8. Balanceforskydninger Hovedkonto 8. Balanceforskydninger - 306-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Hovedkonto 8 indeholder dels årets forskydninger i beholdningen af aktiver og passiver og dels hele

Læs mere

Konto/tekst Regnskab 2012 Budget 2013 Budgetforslag 2014 Udgift Indtægt Udgift Indtægt Udgift Indtægt kroner kroner 1.

Konto/tekst Regnskab 2012 Budget 2013 Budgetforslag 2014 Udgift Indtægt Udgift Indtægt Udgift Indtægt kroner kroner 1. Regnskab 2012 Budget 2013 Budgetforslag 2014 A. DRIFTSVIRKSOMHED (INKL. REFUSION) SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE 1.00 Familieafdelingen 2.798.595-639.028 2.540.188-294.123 2.421.505-228.981 1.40 Beskæftigelsesafdelingen

Læs mere

RENTER, TILSKUD, UDLIGNING, SKATTER MV. *** REGNSKABSOVERSIGT

RENTER, TILSKUD, UDLIGNING, SKATTER MV. *** REGNSKABSOVERSIGT 7 RENTER, TILSKUD, UDLIGNING, SKATTER MV... * 269.401.731 2378.480.498-267.478 2.374.484-1.856 5.836-70 RENTER AF LIKVIDE AKTIVER... * 347 3.966.837-3.800- SKATTER M.V... * 347 3.966.837-3.800-22 RENTER

Læs mere

Regnskab 2010. Vedtaget budget 2011

Regnskab 2010. Vedtaget budget 2011 Side 1 af 7 Økonomisk oversigt () Løbende priser Renter, Finansiering, Finansforskydninger og kapitalposter Regnskab 2010 Vedtaget budget 2011 Korrigeret budget 2011 Forventet regnskab 2011 Afvigelse i

Læs mere

Beretning 2010 for politikområderne:

Beretning 2010 for politikområderne: Beretning for politikområderne: Politisk organisation Administration Erhverv og Turisme Fælles funktioner Forsørgelse Fælles funktioner Bevillingsoversigt drift (inkl. refusion og overført over- og underskud):

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2014 (løbenr /14)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2014 (løbenr /14) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2014 (løbenr. 198664/14) Note 1 Socialpolitik, nettodrift (serviceudgifter) Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning Budgettet til kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning

Læs mere

Bemærkninger til. renter og finansiering

Bemærkninger til. renter og finansiering Bemærkninger til renter og finansiering 1 i hele 1.000 kr. Renter og finansiering BF 2016 BO 2017 BO 2018 BO 2019 07.22 Renter af likvide aktiver -3.734-3.427-3.107-3.201 05 Indskud i pengeinstitutter

Læs mere

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. oktober 2016 rev

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. oktober 2016 rev SAMLET OVERBLIK Pr. 31. oktober 2016 rev. 29.11.16 Samlet overblik budgetopfølgning 3-2016 Dette overblik over resultaterne af budgetopfølgning 3-2016 er en sammenskrivning af budgetopfølgningerne på de

Læs mere

Udvalg Økonomiudvalget. Likvide aktiver Kontante beholdninger 1.619.226. Indskud i pengeinstitutter mv. -8.886.080. Realkreditobligationer 34.635.

Udvalg Økonomiudvalget. Likvide aktiver Kontante beholdninger 1.619.226. Indskud i pengeinstitutter mv. -8.886.080. Realkreditobligationer 34.635. REGNSKAB 2004 Bevillingsområde Udvalg Økonomiudvalget 22 Likvide aktiver Likvide aktiver Kontante beholdninger 1.619.226 Indskud i pengeinstitutter mv. -8.886.080 Realkreditobligationer 34.635.294 Statsobligationer

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger Halvårsregnskab 2014 bemærkninger I dette notat gives jævnfør reglerne om aflæggelse af halvårsregnskab bemærkninger til væsentlige afvigelser mellem oprindeligt budget 2014 og det forventede regnskab

Læs mere

Budgetrevision 2, pr. april 2014

Budgetrevision 2, pr. april 2014 Budgetrevision 2, pr. april 2014 Økonomiudvalg og byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret.

Læs mere

Bilag 9.9: Retningslinjer for afstemning af statuskonti

Bilag 9.9: Retningslinjer for afstemning af statuskonti Bilag 9.9: Retningslinjer for afstemning af statuskonti 1. Generelt Statuskonti skal som minimum afstemmes i henhold til oversigt over afstemningsterminer. (se oversigt på side 3-4) Afstemningerne opbevares

Læs mere

Budget 2019 ØKONOMI- OG ERHVERVS- UDVALGET FINANSIERING MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER

Budget 2019 ØKONOMI- OG ERHVERVS- UDVALGET FINANSIERING MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER Budget 2019 ØKONOMI- OG ERHVERVS- UDVALGET FINANSIERING MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER Indholdsfortegnelse BEMÆRKNINGER TIL FINANSERINGSKONTIENE Side Økonomi- og Erhvervsudvalget... 5 21 Renteindtægter...

Læs mere

Bemærkninger til regnskab 2017 Politikområde Finansiering. Overordnet regnskabsresultat

Bemærkninger til regnskab 2017 Politikområde Finansiering. Overordnet regnskabsresultat Politikområdet består af primært indtægter fra skatter og bloktilskud. Politikområdet er som navnet foreskriver et afgørende omdrejningspunkt i at skaffe finansiering til alle kommunens aktiviteter og

Læs mere

SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019

SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019 SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019 Budgetopfølgning 1 30. april Nedenfor vises resultatopgørelsen for 2019. Det forventede regnskab (kolonne 4) er udarbejdet med udgangspunkt i forvaltningernes budgetopfølgning

Læs mere

Balanceforskydninger. 80.84 Afdrag på lån 80.85 Optagelse af lån 80.86 Øvrige balanceforskydninger 80.88 Beholdningsbevægelse

Balanceforskydninger. 80.84 Afdrag på lån 80.85 Optagelse af lån 80.86 Øvrige balanceforskydninger 80.88 Beholdningsbevægelse Balanceforskydninger 80.84 Afdrag på lån 80.85 Optagelse af lån 80.86 Øvrige balanceforskydninger 80.88 Beholdningsbevægelse BEVILLINGSOMRÅDE 80.84 Bevillingsområde 80.84 Afdrag på lån Udvalg Økonomiudvalget

Læs mere

Udvalg Økonomiudvalget. Bevillingsområdet omfatter afdrag på kommunens langfristede gæld. Budget Tillægsbevilling Regnskab Afvigelse

Udvalg Økonomiudvalget. Bevillingsområdet omfatter afdrag på kommunens langfristede gæld. Budget Tillægsbevilling Regnskab Afvigelse REGNSKAB 2008 Bevillingsområde 80.84. Afdrag på lån Udvalg Økonomiudvalget Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter afdrag på kommunens langfristede gæld. Resultater Årets samlede resultat

Læs mere

Beløb (1.000 kr. 2015 P/L) ØU Effektbidrag

Beløb (1.000 kr. 2015 P/L) ØU Effektbidrag Bilag 1 - Tekniske omplaceringer inden for udvalget, ikke varige Udvalg Titel (emne) Bevilling IM-konto Kontotype Effektbidrag 1170 - Københavns Ejendomme, Service Effektbidrag for Kejd er ved en fejl

Læs mere

Der er flere af kontiene, hvor der allerede er betalt for hele året, bl.a. vedrørende redningsberedskabet.

Der er flere af kontiene, hvor der allerede er betalt for hele året, bl.a. vedrørende redningsberedskabet. Økonomi- og Planudvalget pr. 30. september 2018 Drift s 005895 Redningsberedskab 2.733-9 2.724 2.703 21 99 064240 Fælles formål 182 14 196 138 58 70 064241 Kommunalbestyrelsesmedlemmer 3.235 3.235 3.324-89

Læs mere

Bilag 4 - Omplaceringer med likviditetseffekt

Bilag 4 - Omplaceringer med likviditetseffekt Bilag 4 - Omplaceringer med likviditetseffekt Titel (emne) Udvalg Bevilling IM-konto Indtægt /udgift Forklarende tekst (herunder politisk beslutning) ( P/L) Tuborgvej 185, 2400 København NV BUU 1315 -

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 2011

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 2011 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 1. Resume Drift resultat Afvigelse I 1.000 kr. Drift i alt 438.313 448.824 442.727-6.097 Politisk organisation 6.944 6.944 6.944 0 Administration 188.312

Læs mere

Note 3. Indtægter (mio. kr.) Budget Korrigeret budget. Regnskab OK PH

Note 3. Indtægter (mio. kr.) Budget Korrigeret budget. Regnskab OK PH Note 1 Indtægter (mio. kr.) Budget Korrigeret budget Regnskab Kommunal indkomstskat -3.299,6-3.299,3-3.299,2 Selskabsskat -36,0-36,0-36,0 Anden skat pålignet visse indkomster -2,6-2,6-2,6 Grundskyld -237,4-237,4-233,6

Læs mere

Forbrug pr. 31/5-2012 Korrigeret budget

Forbrug pr. 31/5-2012 Korrigeret budget korrigeret Korrigeret Oprindeligt Budgetopfølgning pr. 31. maj 2012 Økonomiudvalget Finansielle konti Renter 1 2 3 4 5 6 7=2-5 Renter af likvide aktiver - 4.200-4.200-692 -4.200-4.200 0 Renter af kortfristede

Læs mere

Balancekonklusionsnotat

Balancekonklusionsnotat KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Regnskab og Kontrakt NOTAT Balancekonklusionsnotat Balancekonklusionsnotatet giver den endelige status på, om Socialforvaltningens regnskab er rigtigt, og at der

Læs mere

Side 1 af 14 Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen 1.000 kr Vedtaget budget Tillægsbevillinger Korrigeret budget Regnskab Service 769.853 14.029 783.882 778.875 5.007 Beskæftigelsesindsatsen 645.069-9.040

Læs mere

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomiudvalg og Byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune I løbet af 2014 er ledigheden for de forsikrede ledige i Holbæk Kommune faldet overraskende

Læs mere

Glostrup Kommunes Regnskab 2017

Glostrup Kommunes Regnskab 2017 Rettelsessider til Glostrup Kommunes 2017 BDO Statsautoriseret Revisionsaktieselskab har foretaget en analyse af mellemregning mellem årene for flere kommuner. I den forbindelse er de nået frem til, at

Læs mere

SAMMENDRAG BUDGET

SAMMENDRAG BUDGET SAMMENDRAG BUDGET 2019-2022 Sammendraget er opstillet i samme orden som hovedoversigten, men med større detaljerings af de enkelte hovedposter. For driftsvirksomhed og anlægsvirksomhed er der under de

Læs mere

Bilag 4: Konklusionsnotat: Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Bilag 4: Konklusionsnotat: Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Bilag 4: Konklusionsnotat: Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Ledelsen i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen og Koncernservice tilkendegiver, at der er foretaget en vurdering af balancekontiene

Læs mere

Bilag 1: 1. regnskabsprognose 2012

Bilag 1: 1. regnskabsprognose 2012 Bilag 1: 1. regnskabsprognose Tabel 1. Det forventede regnskab pr. 31 marts (nettoudgifter, mio. kr.) Vedtaget budget Korriger et budget regnskab i kr.* Forvente de korrektio ner efter forvented e korrektio

Læs mere

SAMMENDRAG BUDGET

SAMMENDRAG BUDGET SAMMENDRAG BUDGET 2017-2020 Sammendraget er opstillet i samme orden som hovedoversigten, men med større detaljerings af de enkelte hovedposter. For driftsvirksomhed og anlægsvirksomhed er der under de

Læs mere

Sagsnr Til Økonomiudvalget. Dokumentnr Budgetbidrag finansposter. Sagsbehandler Lene Toftkær

Sagsnr Til Økonomiudvalget. Dokumentnr Budgetbidrag finansposter. Sagsbehandler Lene Toftkær KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 31-03-2014 Til Økonomiudvalget Budgetbidrag 2015 - finansposter Økonomiforvaltningens budgetbidrag 2015 svarer til vedtaget budget 2014

Læs mere

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område Notat Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område Indholdsfortegnelse: 1 Forord... 2 2 Overordnet regnskabsopgørelse pr. 31. marts 2015 samt forventet regnskab 2015... 2 2.1 Kommentarer

Læs mere