Budgetrevision. 31. maj Udvalget for Voksne- og sundhed

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Budgetrevision. 31. maj Udvalget for Voksne- og sundhed"

Transkript

1 Budgetrevision 31. maj Udvalget for Voksne- og sundhed

2 Sammenfatning Politikområdet Sundhed Budgettet forventes overholdt Politikområdet Ældre Der forventes et merforbrug på 3,6 mio. kr. Politikområdet Sociale Ydelser Der forventes et merforbrug på 4,9 mio. kr. Politikområdet Handicap- og Psykiatri Budgettet forventes overholdt Status og forventninger til årets resultat Forbrug pr. 31. maj Budget Forventet årsresultat Budgetrevision Politikområde Sundhed Politikområde Ældre Politikområde Sociale Ydelser Politikområde Handicap- og psykiatri I alt Udvalget for Voksne og sundhed Heraf inden for servicedriftsrammen Heraf uden for servicedriftsrammen Ændringer i budgettet inden budgetrevision Oprindelig vedtaget budget Teknisk udkontering af puljer m.v. Politiske godkendte ændringer Korrigeret budget I alt Udvalget for Voksne og sundhed Heraf inden for servicedriftsrammen Heraf uden for servicedriftsrammen

3 Behov for tillægsbevillinger/omplaceringer mellem udvalg i budgetrevisionen som er udgiftsneutral Omplacering jfr. bilag I alt Behov for tillægsbevillinger i budgetrevisionen Politikområdet Sundhed Politikområdet Sundhed forventer indenfor områdets almindelige drift, at overholde det korrigerede budget i indeværende år. Aktivitetsbestemt medfinansiering På baggrund af fire måneders realiseret forbrug forventes et merforbrug på 1,2 mio. kr. April måneds forbrug har været væsentlig lavere end det lineære fremskrevne budget, hvilket har reduceret det prognosticerede merforbruget fra april måneds rapportering med omkring 5 mio. kr.hvis maj måneds afregning ligeledes bliver lavere end det lineære budget, vil der i stedet for merudgifter bliver mindreudgifter.metoden til beregning af det forventede forbrug baserer sig på det realiserede forbrug og gennemsnittet heraf udgør de resterende måneder. Prognosticeringen på området er vanskeliggjort af, der er gennemført finansieringsomlægning på området. Det vanskeliggør sammenligninger med tidligere års forbrugsmønstre. Kommunen visiterer ikke ydelserne, hvilket begrænser muligheder for en kortsigtet styring af udgiftsniveauet. Usikkerheden i prognosticeringen betyder, at der ikke søges om tillægsbevilling. Forbruget søges tæt resten af året. Finansiering På den vederlagsfri fysioterapi forventes et merforbrug på 1,5 mio. kr. Merforbruget finansieres indenfor rammen. SOSU elever Der forventes et mindreforbrug på 0,35 mio. kr. som relaterer sig til indhentning af refusion fra tidligere år. Mindreforbruget indgår i dækning af merforbruget på den vederlagsfrie fysioterapi.

4 Politikområdet Ældre Budget Inden for servicedrift Hjemmeplejen Frit valgsområdet Mellemkommunale Hjemmepleje 83 og Ældre- og plejeboliger Personligt udpegede hjælpere 94 og 95 Ventedagsbetaling på hospitaler Kommunale ældreboliger Ialt Politikområdet Ældre forventerindenfor områdets almindelige drift, at overholde det korrigerede budget i indeværende år. Der er dog et behov for tillægsbevilling på 1,5 mio. kr. vedr. kommunale ældreboliger. Herudover forventesi overslagsårende et budgetbehov på yderligere 5,3 mio. kr. Hjemmeplejen Hjemmeplejen, herunder de private leverandører i særdeleshed har over en lang periode haft stigende antal visiterede timer. Det nuværende aktivitetsniveau på 83 personlig og praktisk hjælp giver et merforbrug på 4,1 mio. kr. Der er en stigning i + 20 timers borgere, som er hovedårsagen til merforbruget i. Det gennemsnitlige aktivitetsniveau for de øvrige borgere er uændret. Antallet af visiterede timer til den private leverandør har siden den sidste halvdel af 2011 og ind i været i stigning. På 94 (personligt udpeget hjælper) og 95 (BPA) forventes et merforbrug på 0,8 mio. kr.. Der forventes et merforbrug på ventedagsbetaling på 1 mio. kr. for udskrevne borgere fra hospitalerne. Der ses en hurtigere udskrivning fra hospitalerne, og de udskrevne borgere er lægeligt færdigbehandlet, men ikke sygeplejefagligt færdigbehandlet. Det betyder, at der er flere borgere, som ikke kan udskrives direkte til eget hjem uden massiv hjælp eller et ophold på en midlertidig døgnplads, hvortil der er venteliste. Der genåbnes 5 midlertidige døgnpladser 2 måneder tidligere end beregnet med en udgift på 0,4 mio. kr. til følge. Finansieringen af disse udfordringer kan i ske inden for områdets samlede ramme ved mindreforbrug på andre budgetområder. Finansieringskilder er bl.a. en forventet mindreudgift på 2,1 mio. kr. for andre kommuneres betalinger for ophold i Halsnæs kommunes ældre- og plejeboliger samt betaling af 83 hjemmeplejeydelser. Herudover betyder den forlængede byggetid på Hundested Plejecenter, at der i vil være sparede lønmidler til drift af 10 plejeboliger i 4 måneder i alt 1,4 mio.kr. Udover den almindelige drift på ældreområdet er placeret et aktivitetsområde Boliger, som indeholder budgetterne til de kommunalt ejede ældre- og plejeboliger. Det er et område, som administreres af boligselskaberne og derfor ikke kan direkte økonomistyres af området. Lånedelen afdrag på lån og renter - er placeret under Økonomiudvalget og fra 2013 overføres aktivitetsområdet Boliger også til Økonomiudvalget.

5 Statens ydelsesstøtte til de kommunale ældre- og plejeboliger har været faldende siden 2008 i takt med renteudviklingen på lånene. Der søges om 3,6 mio. kr. til tilpasning af indtægtsbudgettet, der delvist finansieres ved tilpasning af lån og afdrag på ældreboliger.. Anlæg Ombygning af boliger på Hundested plejecenter Merudgifter i forbindelse med Asbest og PLC Der er i forbindelse med ombygningen af Hundested plejecenter konstateret asbest og PLC i bygningernes udhæng med følgende merudgifter. Det er ikke muligt at holde merudgiften indenfor den afsatte rammebevilling. Politikområdet Sociale Ydelser Budget Inden for servicedrift Tilbud til børn og unge STU eks. kørsel Uden for servicedrift Pensioner Personlige tillæg Boligydelse og Boligsikring I alt Tilbud til børn og unge Budgetmodellen på børn og unge med særlige behov viser med udgangen af maj et forventet merforbrug på 1,9 mio. kr. Der er i indeværende år overdraget 13 unge med Støttekontaktperson svarende til 0,8 mio. kr., og 8 personer på Opholdssteder svarende til 2,5 mio. kr. Overdragelsen af de 21 unge fra Familieområdet udgør en forventet udgift på 3,3 mio. kr. i. På grund af revisiteringer inden for området kan udgiften delvis finansieres inden for Forebyggende Foranstaltninger, så nettomerforbruget bliver 1,9 mio. kr. Det forventede merforbrug i kan finansieres inden for området. Det forventede merforbrug på 1,9 mio. kr. som se på nuværende tidspunkt forventes at kunne finansieres fra politikområde Handicap- og psykiatri. De beregnede prognoser på området er usikre på nuværende tidspunkt, da det ikke er muligt at forudse hvilke forventninger der er til de kommende visitationsmøder som vil have økonomisk effekt. Her kan være tilgange/afgange som ikke kendes på nuværende tidspunkt. Overdragelsen af de 21 sager fra Familieområdet udgør med helårsvirkning i en årlig merudgift på 4,0 mio. kr.

6 I forlængelse af samarbejdet med Familieområdet er der udarbejdet en oversigt over de 18-årige som forventes overdraget til Velfærdsservice i Den økonomiske udfordring viser på nuværende tidspunkt en udgift på 6,6 mio. kr. for 17 unge i foranstaltning. Velfærdservice forventer at kunne reducere udgiften med 50% således den økonomiske udfordring vil udgøre 3,3 mio. kr. fra 2013 og frem. Samlet set giver det et behov for en budgettilpasning på 7,3 mio. kr. fra 2013 og frem. STU Særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse(stu) viser med udgangen af maj et forventet merforbrug på 1,0 mio. kr. som følge af den reelle gennemsnitspris er højere end den budgetlagte. Kørselsudgifterne til STU forventes overholdt med de forudsætninger som kendes på nuværende tidspunkt. Det forventede merforbrug på 1,0 mio. kr. som se på nuværende tidspunkt forventes at kunne finansieres fra politikområde Handicap- og psykiatri. De beregnede prognoser på området er usikker på nuværende tidspunkt, da det ikke er muligt at forudse hvilke forventninger der er til de kommende visitationsmøder som vil have økonomisk effekt. Her kan være tilgange/afgange som ikke kendes på nuværende tidspunkt. Velfærdsservice s økonomi udenfor virksomhedsaftalerne er i udgangspunkt budgetlagt og disponeret på borgerniveau. Der er derfor ingen større omstillingsmuligheder, som ikke konkret skal hentes hos de enkelte borgere via en revisitation af borgerens sag hos myndigheden. Budgettet er under pres, men området arbejder på budgetoverholdelse for. Førtidspensioner På førtidspensioner forventes et merforbrug på 6,15 mio. kr. Merforbruget fordeler sig som følger: - Gammel ordning 35% refusion merforbrug på 0,75 mio. kr. - Gammel ordning 50% refusion merforbrug på0,7 mio. kr. - Ny ordning 35% refusion merforbrug på 4,7 mio. kr. Det forventede merforbrug skyldes dels prisforudsætninger, som har vist sig at være højere end prognosticeret i Til prognosen for ligger forbrugsudviklingen for de første 5 måneder af til grund for vurderingen af merforbruget. Herunder en forventet mængde til og afgang som er baseret på historiske udviklingstendenser ( ). Overslagsårene tager afsæt i fagsystemet Essentia for såvidt angår beregning af mængdeudviklingen. Prisforudsætningen er et gennemsnit af de første fem måneder af. Personlige tillæg Personlige tillæg viser med udgangen af maj et forventet merforbrug på 1,1 mio. kr. Prognosen tager afsæt i det realiserede forbrug samt sidste år resultat, som viste et merforbrug på 0,7 mio. kr. Boligstøtte På boligstøtte/sikring forventes der et mindreforbrug på 2,4 mio. kr. Prognosen tager udgangspunkt i realiseret forbrug, herunder gennemsnitsprisen. Mængde forudsætningen baserer sig på tidligere års udviklingstendens. Mindreforbrug fordeler sig som følger: - Boligydelse mindreforbrug på 1,3 mio. kr. - Boligsikring mindreforbrug på1,1 mio. kr.

7 Politikområdet Handicap- og Psykiatri Inden for servicedrift Køb af botilbud og dagbeskæftigelse til fysiskog psykisk handicappede borgere I alt Budget Politikområdet Handicap- og psykiatri er gennemgået med udgangspunkt i budgetmodellen for maj samt forventninger til med udgangspunkt i de kendte anbringelser og forventninger til resten af. Der forventes et mindreforbrug svarende til 2,1 mio. kr. som kan være medfinansierende til det forventede merforbrug på Sociale ydelser som vedr. STU og Forebyggende foranstaltninger for unge. Mindreforbruget på 2,1 mio. Kr. skyldes delvis de revisiteringer der sker på området samt dødsfald. Den beregnede prognose er usikker på nuværende tidspunkt, da det ikke er muligt at forudse resultatet af de kommende visitationsmøder og den økonomiske effekt. Her kan være tilgange/afgange som ikke kendes på nuværende tidspunkt. Anlæg Indtægtsbevilling for modtagelse af midler fra Tilgængelighedspuljen Dækning af udgifter vedr. lovkrav om isolering af Husvildeboligerne Dækning af bl.a. udg. Til akustik og støjproblemer i Alkohol- og Stofrådgivningen Omlægning af P-plads ved Skjoldborg Tilføres kassebeholdningen Halsnæs Kommune har efter ansøgning modtaget kr. fra Tilgængelighedspuljen under Erhverv- og Byggestyrelsen. Midlerne blev søgt i 2011 i forbindelse med gennemførelsen af anlægssagen vedr. tilgængelighed og ombygning af Skjoldborg til brug for Voksenstøttes administration, værested og Frivilligcenter. Halsnæs Kommune modtog i begyndelsen af midlerne fra Tilgængelighedspuljen, hvilket var efter at projektet var gennemført og afsluttet. Efter afslutning af anlægsprojekterne har der vist sig at henstå nogle uafsluttede tilgængelighedsarbejder og lovkrav om isolering i Husvildeboligerne samt akustik og støjproblemer ved flytning af Alkohol- og Stofrådgivningen til nye lokaler. Disse udgifter søges finansieret af midlerne fra Tilgængelighedspuljen, og det resterende beløb tilføres kassebeholdningen.

8 Frigivelse af anlægsbevilling Husvildeboliger Finansieres af det afsatte rådighedsbeløb i investeringsoversigten I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for blev det besluttet at etablere 4 husvildeboliger på Skovfogedlodden (det tidligere Værested Anemonen). Anlægsbevilling på 0,9 mio. kr. søges frigivet.

Udvalget for Voksne og Sundhed Ekstraordinært beslutningsreferat

Udvalget for Voksne og Sundhed Ekstraordinært beslutningsreferat Udvalget for Voksne og Sundhed Ekstraordinært beslutningsreferat af møde den 25. juni kl. 16.00 i Udvalgsværelset Medlemmer Annette Westh (A) formand Verner Jensen (A) næstformand Helle Vibeke Lunderød

Læs mere

Politisk økonomiopfølgning ultimo april 2012 Udvalget for Voksne og Sundhed.

Politisk økonomiopfølgning ultimo april 2012 Udvalget for Voksne og Sundhed. Notat Til:Udvalget for Voksne og Sundhed Sagsnr.: 2011/0003231 Dato: 21.05.2012 Sag: Politisk økonomiopfølgning ultimo april 2012 Udvalget for Voksne og Sundhed Sagsbehandler: Politisk økonomiopfølgning

Læs mere

Budgetrevision. 31. maj 2012

Budgetrevision. 31. maj 2012 Budgetrevision 31. maj Økonomi og Indkøb 9. august 1 Indhold Budgetrevision 31. maj... 3 Økonomiudvalget... 6 Familie og Børn... 9 Voksne og Sundhed... 11 Beskæftigelse, Erhverv og Turisme... 17 Kultur,

Læs mere

Politisk økonomiopfølgning 2013 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed. Til og med marts måned

Politisk økonomiopfølgning 2013 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed. Til og med marts måned Politisk økonomiopfølgning 213 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed Til og med marts måned Økonomi og Indkøb 213 Visitationen Forebyggelse og Sundhed Budgetlagt antal Visiterede timer total 3.43 3.283

Læs mere

Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene.

Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene. 1 of 9 Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene. Indhold X. Udvalget for sundhed, ældre og social.... 2 X.X Sundhedsområdet... 2 X.X.X Demografipulje på sundhedsområdet... 2 X.X.X

Læs mere

Tværgående økonomisk månedsrapportering. Juli 2012

Tværgående økonomisk månedsrapportering. Juli 2012 Tværgående økonomisk månedsrapportering Juli 2012 Økonomi og Indkøb 6. september 2012 Indhold Tværgående økonomisk månedsrapportering juli 2012... 3 Økonomiudvalget... 4 Familie og Børn... 5 Voksne og

Læs mere

Politisk økonomiopfølgning 2013 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed. Til og med april måned

Politisk økonomiopfølgning 2013 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed. Til og med april måned Politisk økonomiopfølgning 213 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed Til og med april måned Økonomi og Indkøb 213 Visitationen Forebyggelse og Sundhed Budgetlagt antal Visiterede timer total 3.43 3.283

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering April 2014 Forventet regnskab 2014 c OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB FORSKEL INDTÆGTER 2.024,5 2.024,5

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Marts 2014 regnskab 2014 BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET FORVENTET REGNSKAB FORSKEL INDTÆGTER 2.024,5 2.024,5 2.021,5-3,0 DRIFTSVIRKSOMHED

Læs mere

Udvalget for Voksne og Sundhed

Udvalget for Voksne og Sundhed 17. november 2010 Udvalget for Voksne og Sundhed Den lineære forbrugsprocent ved udgangen af oktober er 83,3%. Nærværende notat kommenterer oktober måneds Ledelsesrapport samt Nøgletalsrapport. Notatet

Læs mere

Politisk økonomiopfølgning 2013 Nøgletal. Til og med Januar måned

Politisk økonomiopfølgning 2013 Nøgletal. Til og med Januar måned Politisk økonomiopfølgning 213 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed Til og med Januar måned Økonomi og Indkøb 213 Visitationen Forebyggelse og Sundhed Budgetlagt antal Visiterede timer total 3.43 3.283

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Oktober 2014 regnskab 2014 Tabel 1 c OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB Forventninger INDTÆGTER -2.024,5-2.020,5-2.020,5

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Halvårsregnskab pr. 30.06.2014 1. Resume Drift Drift - Borgerrådgivning 232.368 232.368 98.198 234.168 1.800 Ældreboliger -15.253-15.253-8.819-15.253 0 Myndighed - Hjælpemidler

Læs mere

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 4. Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr.

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 4. Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr. Socialudvalget -2018 Vurdering Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr. Merforbruget dækker over et merforbrug på voksenspecial på 6,9 mio. kr. og et mindreforbrug på børnespecialområdet

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og "udgiftsneutrale" tillægsbevillinger 2014

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og udgiftsneutrale tillægsbevillinger 2014 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og "udgiftsneutrale" tillægsbevillinger 2014 Hele 1.000 kr. Område/ funktion Aktivitetsområde / omkostningssted

Læs mere

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 2

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 2 Socialudvalget Budgetrevision 2 - Vurdering Holder det korrigerede budget? I forhold til det korrigerede budget forventes der et samlet mindreforbrug på 1,6 mio. kr. før politiske omplaceringer. Efter

Læs mere

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 3. Holder det korrigerede budget? Der er et mindreforbrug på 0,4 mio. kr.

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 3. Holder det korrigerede budget? Der er et mindreforbrug på 0,4 mio. kr. Socialudvalget -2018 Vurdering Holder det korrigerede budget? Der er et mindreforbrug på 0,4 mio. kr. Mindreforbruget dækker over et merforbrug på voksenspecial på 2,8 mio. kr. et mindreforbrug på børnespecialområdet

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Marts 2015 Forventet regnskab 2015 Tabel 1 OPRINDELIGT BUDGET 2015 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB Forventede afvigelser INDTÆGTER

Læs mere

Tværgående økonomisk månedsrapportering. Marts 2012

Tværgående økonomisk månedsrapportering. Marts 2012 Tværgående økonomisk månedsrapportering Marts 2012 Økonomi og Indkøb 26. april 2012 1 Indhold Tværgående økonomisk månedsrapportering marts 2012... 3 Økonomiudvalget... 6 Familie og Børn... 7 Voksne og

Læs mere

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet.

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet. Socialudvalget -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Nej der forventes et merforbrug på 24,2 mio. kr. før omplaceringer. Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet

Læs mere

SOCIALE YDELSER Budget Budgetbeskrivelse Sociale ydelser

SOCIALE YDELSER Budget Budgetbeskrivelse Sociale ydelser Budget 2018-2021 Budgetbeskrivelse Sociale ydelser Side 1 af 5 1. Det overordnede budget Politikområdet Sociale Ydelser hører under Udvalget for Ældre og Handicappede og har et samlet budget på 33,7 mio.

Læs mere

Velfærdsudvalget -400

Velfærdsudvalget -400 Budgetopfølgning pr. 31. marts Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget -400 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter -50 Finansieret til/fra andre udvalg - Serviceudgifter

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering December 2014 Forventet regnskab 2014 Tabel 1 OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB Forventetede afvigelser

Læs mere

Bilag 5: Oversigt over godkendte tillægsbevillinger pr. 31. oktober 2016

Bilag 5: Oversigt over godkendte tillægsbevillinger pr. 31. oktober 2016 Bilag 5: Oversigt over godkendte tillægsbevillinger pr. 31. oktober 2016 Godkendelse Bevilling Type Lividitetspåvirkning Serviceudgifter Oprindeligt budget - likviditetsforbrug 13.627 Oprindeligt budget

Læs mere

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv Beslutning: Budgetopfølgning III for 2018 - Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv Sagsnr. i ESDH: 18/793 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for sociale forhold, sundhed og

Læs mere

Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet samt forventninger til budget 2020

Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet samt forventninger til budget 2020 Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet 2014 2018 samt forventninger til budget 2020 Opdeling i analysen Budgettet på ældreområdet er delt op i tre grupper serviceudgifter, den centrale

Læs mere

Tværgående økonomisk månedsrapportering. Februar 2012

Tværgående økonomisk månedsrapportering. Februar 2012 Tværgående økonomisk månedsrapportering Februar 2012 Økonomi og Indkøb 30. marts 2012 1 Indhold Tværgående økonomisk månedsrapportering februar 2012... 3 Økonomiudvalget... 4 Familie og Børn... 5 Voksne

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2019

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2019 Budgetrevision 3 Forventning til regnskab 2019 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder:

Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder: 10. ÆLDRE Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder: Nr. Aktivitetsområde Beskrivelse 1 Visitation Bestiller/myndighedsopgave i forhold til ydelser

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Politikområde Sundhed i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/8 Forventet regnskab Afvigelse i 2017 Udenfor selvforvaltning 1 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundheds-

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 30. juni Drift, refusion og finansiering - Omplaceringer

Budgetopfølgning pr. 30. juni Drift, refusion og finansiering - Omplaceringer opfølgning pr. 30. juni - Drift, refusion og finansiering - Omplaceringer 1.000 kr. Forventet regnskab Forbrug pr. 30. juni Korrigeret budget Forbrugsprocent Afvigelser (A) Heraf omplacering mellem udvalg/kto.

Læs mere

Budget. Budgetrapport pr. 31. oktober Social - og Sundhedsudvalget

Budget. Budgetrapport pr. 31. oktober Social - og Sundhedsudvalget Budget Social - og Sundhedsudvalget Indledning Budgetrapporten fokuserer på budgetafvigelser. Der er derfor ikke kommentarer til udviklingen inden for budgetområder, hvor forbruget følger det budgetterede.

Læs mere

Politisk økonomiopfølgning 2010 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed

Politisk økonomiopfølgning 2010 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed Politisk økonomiopfølgning 21 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed Til og med august måned Regnskab 1. september 21 Side 1 Visitationen Budgetlagt antal Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Antal

Læs mere

Tværgående økonomisk månedsrapportering. Oktober2012

Tværgående økonomisk månedsrapportering. Oktober2012 Tværgående økonomisk månedsrapportering Oktober2012 Økonomi og Indkøb Oktober 2012 Indhold Tværgående økonomisk månedsrapportering oktober 2012... 2 Økonomiudvalget... 5 Familie og Børn... 6 Voksne og

Læs mere

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt. Tekst.

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt. Tekst. BUDGETOPFØLGNING PR. 31.03.2015 Sundhedsudvalget Tekst Forbrug 31.03.15. Boligstøtte og pensioner 101.400 24.400 99.785-1.615 Sundhed 68.460 8.310 69.334 874 Ældre- og handicapområdet 172.438 42.377 172.938

Læs mere

Bilag 5: Oversigt over godkendte tillægsbevillinger pr. 31. juli 2016

Bilag 5: Oversigt over godkendte tillægsbevillinger pr. 31. juli 2016 Bilag 5: Oversigt over godkendte tillægsbevillinger pr. 31. juli 2016 Godkendelse Bevilling Type Lividitetspåvirkning Serviceudgifter Oprindeligt budget - likviditetsforbrug 13.627 Oprindeligt budget -

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab Sundhedsudvalget Halvårsregnskab - pr. 30. juni 2015 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. 10-17

Læs mere

Økonomiopfølgning Januar-april Fagudvalgsdel

Økonomiopfølgning Januar-april Fagudvalgsdel Økonomiopfølgning Januar-april Fagudvalgsdel Kommenterede forventninger til fagudvalgenes områder 1. SAMMENFATNING FOR ØKONOMIUDVALGET Tabel 3 250 240 230 220 210 200 255 246 249 Budgetoverholdelse Budgetoverskridelse

Læs mere

Oprindeligt budget. I alt myndighed 919,6 931,8 942,5 10,7

Oprindeligt budget. I alt myndighed 919,6 931,8 942,5 10,7 Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning August 2013 For hele Holbæk Kommune forventes et merforbrug på driftsudgifterne på 19,2 mio. kr., som ligger på niveau med estimatet fra juni. Merforbruget

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning III pr. 30. september Oversigt over omplaceringer og "udgiftsneutrale" tillægsbevillinger 2016

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning III pr. 30. september Oversigt over omplaceringer og udgiftsneutrale tillægsbevillinger 2016 Budgetopfølgning III pr. 3. september Oversigt over er og "udgiftsneutrale" er 216 Sundhedsområdet 3.135-77 -23 af,1 mio. kr. fra puljen til sundhedsfremme og forebyggelse til visitationen -1 af overskydende

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 3 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2019

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2019 Budgetrevision 2 Forventning til regnskab 2019 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 6

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed - Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget Ældre og Sundhed forventes der et mindreforbrug i på 52,9 mio. kr. Mindreforbruget skyldes hovedsageligt et mindreforbrug

Læs mere

10.2 Mindreforbrug på 0,184 mio. kr. vedrører primært færre udgifter til

10.2 Mindreforbrug på 0,184 mio. kr. vedrører primært færre udgifter til Noter til regnskab Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget -10.827 Serviceudgifter -10.040 Overførselsudgifter 218 Den centrale refusionsordning 680 Ældreboliger -1.685

Læs mere

Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg

Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der

Læs mere

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling revision 31.5.2014 August 2014 Økonomi og Indkøb Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Tværgående økonomisk månedsrapportering for revisionen pr. 31. maj 2014 1. Status maj 2014 grafisk overblik 2. Tværgående

Læs mere

Økonomiopfølgning Januar-oktober inklusiv budgetrevision

Økonomiopfølgning Januar-oktober inklusiv budgetrevision Økonomiopfølgning Januar-oktober inklusiv budgetrevision Oktober 2015 Koncernøkonomi og udvikling Økonomi og Indkøb Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Økonomiopfølgning januar oktober inklusiv bud

Læs mere

Velfærdsudvalget -300

Velfærdsudvalget -300 Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget -300 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter 0 Finansieret til/fra andre udvalg -

Læs mere

NOTAT Ø Budgetopfølgning pr. 30. november 2018 VEL. Budgetopfølgning pr. 30. november 2018 VEL

NOTAT Ø Budgetopfølgning pr. 30. november 2018 VEL. Budgetopfølgning pr. 30. november 2018 VEL NOTAT 00.30.14-Ø00-38-18 Budgetopfølgning pr. 30. november VEL Budgetopfølgning pr. 30. november VEL Budgetopfølgning pr. 30. november Velfærdsudvalget Budgetopfølgningen peger på en udfordring på 6,6

Læs mere

Politisk økonomiopfølgning 2010 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed

Politisk økonomiopfølgning 2010 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed Politisk økonomiopfølgning 21 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed Til og med april måned Regnskab 1. maj 21 Side 1 Visitationen Budgetlagt antal Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Antal visiterede

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 Guldborgsund kommune September 2011 Indledning Budgetopfølgningen pr. 31/8-2011 omhandler væsentlige udviklingstendenser

Læs mere

Årsager til budgetoverskridelser, Center Pleje og Omsorg

Årsager til budgetoverskridelser, Center Pleje og Omsorg Årsager til budgetoverskridelser, 2015 Center Pleje og Omsorg Indholdsfortegnelse Årsager til budgetoverskridelse...3 Forbrugssiden 2015...3 Fællesområderne under Center Pleje og Omsorg...3 Elever...4

Læs mere

Politisk økonomiopfølgning 2011 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed. Til og med december måned

Politisk økonomiopfølgning 2011 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed. Til og med december måned Politisk økonomiopfølgning 211 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed Til og med december måned Regnskab 9. januar 212 Visitationen Visiterede timer pr. uge 3431 3562 3548 3511 3424 3499 3572 3537 3441

Læs mere

Politisk økonomiopfølgning 2011 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed

Politisk økonomiopfølgning 2011 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed Politisk økonomiopfølgning 211 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed Til og med august måned Regnskab 9. september 211 Side 1 Visitationen Visiterede timer pr. uge 3431 3562 3548 3511 3424 3499 3572

Læs mere

Sundhedsudvalget. Korr. budget inkl. overf. Område

Sundhedsudvalget. Korr. budget inkl. overf. Område Sundhedsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab Afvigelse ØKV1 ØKV1 ØKV2 ØKV3 Pleje og Omsorg 204,1 196,6-7,5 Pleje og Omsorg - Fælles 12,5 11,5-1,0 Elev/Rotationsprojekt 9,3 9,3 0,0

Læs mere

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Tabel 1 SÆH udvalget Vedtaget Budget Overførsel fra 2017 til Ompl. + Till.bev. Korrigeret budget i mio. kr. Regnskab Afvigelse korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug

Læs mere

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen.

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen. Udvalget for Voksne Budgetrevision 3 2014 Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Ledigheden for de forsikrede ledige er fortsat faldende i Holbæk Kommune og mere end på landsplan. Det er den væsentligste

Læs mere

Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg

Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg Ultimo august Holbæk Kommune årsresultat Ved revision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer, der tilsammen

Læs mere

Socialudvalget. Referat

Socialudvalget. Referat Refer Mødetidspunkt: Fra kl.: 10.00 Til kl.: 12.00 Mødested: Job & Velfærd Fælledvej 3 1. sal 8800 Viborg Mødenr.: 11 Udvalgets medlemmer: Mette Nielsen (formand) Rikke Cramer Christiansen (næstformand)

Læs mere

Politisk økonomiopfølgning. Nøgletal Udvalget for Ældre og Handicappede

Politisk økonomiopfølgning. Nøgletal Udvalget for Ældre og Handicappede Politisk økonomiopfølgning 24 Nøgletal Udvalget for Ældre og Handicappede Til og med august måned Økonomi og Indkøb 24 Side af 7 Timer Visitationen Ældre og Handicappede Budgetlagt antal Visiterede timer

Læs mere

Økonomiudvalg og Byråd

Økonomiudvalg og Byråd Økonomiudvalg og Byråd Økonomi- og aktivitetsopfølgning August, 2013 For hele Holbæk Kommune forventes et merforbrug på driftsudgifterne på 19,2 mio. kr., som ligger på niveau med estimatet fra juni. Merforbruget

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 4. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 4. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 4 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 5 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat.

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat. Budgetrevision II Økonomiudvalg og Byråd April, 2013 Der forventes et merforbrug på driften på 19,3 mio. kr. Heraf vil ca. 10 mio. kr. få varig effekt på 2014-2017. Resten af merforbruget vedrører engangsudgifter

Læs mere

Politisk økonomiopfølgning 2010 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed

Politisk økonomiopfølgning 2010 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed Politisk økonomiopfølgning 21 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed Til og med marts måned Regnskab 1. april 21 Side 1 Visitationen Budgetlagt antal Antal visiterede timer pr. uge 3352 3351 335 Visiterede

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 2 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Politikområde Ældre i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/5 Forventet regnskab Afvigelse i 2017 Udenfor selvforvaltning 1 Ældrerådet 251 0 251 0 2 Tomgangsleje 3.498

Læs mere

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl.

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. Sundhedsudvalget Kvartalsregnskab - pr. 31. marts 2014 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl.

Læs mere

Økonomiopfølgning januar juli inklusiv budgetrevision

Økonomiopfølgning januar juli inklusiv budgetrevision Økonomiopfølgning januar juli inklusiv budgetrevision September 2015 Koncernøkonomi og udvikling Økonomi og indkøb Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Økonomiopfølgning januar juli inklusiv bud på budgetrevision

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. marts Drift, refusion og finansiering - Tillægsbevillinger

Budgetopfølgning pr. 31. marts Drift, refusion og finansiering - Tillægsbevillinger opfølgning pr. 31. marts - Drift, refusion og finansiering - 1.000 kr. Forventet regnskab Forbrug pr. 31. marts Korrigeret budget Forbrugsprocent Afvigelser (A) Heraf omplacering mellem udvalg/kto. 8 (B)

Læs mere

Voksne med særlige behov Budget Budgetbeskrivelse Voksne med særlige behov

Voksne med særlige behov Budget Budgetbeskrivelse Voksne med særlige behov Budget 2019-2022 Budgetbeskrivelse Voksne med særlige behov Side 1 af 5 1. Det overordnede budget Politikområdet Voksne med særlige behov hører under Udvalget for Forebyggelse og Sundhed og har et samlet

Læs mere

Politisk økonomiopfølgning 2011 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed

Politisk økonomiopfølgning 2011 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed Politisk økonomiopfølgning 211 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed Til og med november måned Regnskab 8. December 211 Side 1 Timer Visitationen Visiterede timer pr. uge 3431 3562 3548 3511 3424 3499

Læs mere

Politisk økonomiopfølgning 2012 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed

Politisk økonomiopfølgning 2012 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed Politisk økonomiopfølgning 212 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed Til og med marts måned Regnskab 212 Side 1 Timer Visitationen antal Visiterede timer total 3.658 3.76 3.676 - - - - - - - - - Visiterede

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed -2018 Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget Ældre og Sundhed forventes der et mindreforbrug i 2018 på 61 mio. kr. Mindreforbruget skyldes hovedsageligt et mindreforbrug

Læs mere

Forventet regnskab pr. 31. juli 2016

Forventet regnskab pr. 31. juli 2016 Forventet regnskab pr. 31. juli 2016 Bilag 1 Koncernøkonomi Natur og Udvikling Mio kr. Forventet regnskab pr. 31. juli 2016 - Overblik Fortegn: forbrug (+), indtægter/mindreforbrug (-) Resultat af ordinær

Læs mere

Politisk økonomiopfølgning. Nøgletal Udvalget for Ældre og Handicappede. Til og med februar måned. Økonomi og Indkøb

Politisk økonomiopfølgning. Nøgletal Udvalget for Ældre og Handicappede. Til og med februar måned. Økonomi og Indkøb Politisk økonomiopfølgning 2014 Nøgletal Udvalget for Ældre og Handicappede Til og med februar måned Økonomi og Indkøb 2014 Timer Visitationen Ældre og Handicappede Budgetlagt antal Visiterede timer total

Læs mere

Politisk økonomiopfølgning 2014 Nøgletal Udvalget for Ældre og Handicappede. Til og med januar måned

Politisk økonomiopfølgning 2014 Nøgletal Udvalget for Ældre og Handicappede. Til og med januar måned Politisk økonomiopfølgning 14 Nøgletal Udvalget for Ældre og Handicappede Til og med januar måned Økonomi og Indkøb 14 Timer Visitationen Ældre og Handicappede Budgetlagt antal Visiterede timer total 3.375

Læs mere

Politisk økonomiopfølgning 2012 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed

Politisk økonomiopfølgning 2012 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed Politisk økonomiopfølgning 212 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed Til og med januar måned Regnskab 212 Side 1 Visitationen antal Visiterede timer total 3.658 Visiterede timer, kommunalt 2514 2.565

Læs mere

Politisk økonomiopfølgning 2012 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed

Politisk økonomiopfølgning 2012 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed Politisk økonomiopfølgning 212 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed Til og med september måned Regnskab 212 Side 1 Visitationen antal Visiterede timer total 3.658 3.76 3.676 3.81 3.777 4.1 3.981 3.992

Læs mere

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige 1. budgetopfølgning for budget 2019 d. 29.4.2019 Baggrundsnotat vedr. 1. budgetopfølgning 2019. Resumé 1. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. kvartal 2019 samt

Læs mere

Politisk økonomiopfølgning 2010 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed

Politisk økonomiopfølgning 2010 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed Politisk økonomiopfølgning 21 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed Til og med februar måned Regnskab 1. marts 21 Side 1 Visitationen Budgetlagt antal Antal visiterede timer pr. uge 3352 3351 Visiterede

Læs mere

ocial- og Sundhedsudvalget

ocial- og Sundhedsudvalget Furesø Kommune Regnskab S ocial- og Sundhedsudvalget Social og Sundhedsudvalgets bevillingsområde omfatter følgende aktivitetsområder: Sundhed Borgerservice Ældre Voksenhandicap Regnskab Korr. Rest korr.

Læs mere

Budget Budgetbeskrivelse Handicap og psykiatri

Budget Budgetbeskrivelse Handicap og psykiatri Budget 2018-2021 Budgetbeskrivelse Handicap og psykiatri Side 1 af 8 1. Det overordnede budget Politikområdet Handicap og Psykiatri hører under Udvalget for Ældre og Handicappede og har et samlet budget

Læs mere

Halvårs- regnskab 2013

Halvårs- regnskab 2013 1 Halvårsregnskab 213 Regnskabsopgørelse i 1. kr. Forbrug pr. 3.6.213 regnskab Korrigeret budget Budget 213 Det skattefinansierede område Indtægter Skatter Generelle tilskud mv. 1.68.436 498.22 2.14.939

Læs mere

Velfærdsudvalget 0. Egentlige tillægsbevillinger 0 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0

Velfærdsudvalget 0. Egentlige tillægsbevillinger 0 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget 0 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter 0 Finansieret til/fra andre udvalg - Serviceudgifter

Læs mere

Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2016 for bevillingsramme: Sundhed og forebyggelse

Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2016 for bevillingsramme: Sundhed og forebyggelse SOCIAL OG SUNDHED Dato: 12. oktober 2016 Tlf. dir.: 4477 3428 E-mail: tgl@balk.dk Kontakt: Tina Gleerup Sagsid: 00.30.14-G01-10-16 Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2016 for bevillingsramme:

Læs mere

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634 Budgetopfølgning pr. 30. juni Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 6.634 Egentlige tillægsbevillinger 6.900 Finansieret til/fra andre udvalg -266 10 Social Service /

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Budgetrevision 31.8.2014 2014 Tabel 1 OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB FORSKEL INDTÆGTER -2.024,5-2.020,5-2.020,5

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed - Vurdering Holder det korrigerede budget? Der forventes et mindreforbrug på 1,7 mio. kr. mio. kr. I mindreforbruget er der forudsat en omplacering på 0,1 mio. kr. mellem

Læs mere

Oprindelig budget. I 1.000 kr. Drift - Borgerrådgivning 252.266 251.608 258.833 7.225

Oprindelig budget. I 1.000 kr. Drift - Borgerrådgivning 252.266 251.608 258.833 7.225 Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30.09.2015 1. Resume Drift Drift - Borgerrådgivning 252.266 251.608 258.833 7.225 Ældreboliger -15.606-15.615-15.615 0 Myndighed - Hjælpemidler 20.585 20.581

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F) Torben

Læs mere

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg Bilag: 2017 - Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE: ARBEJDSMARKEDSYDELSER OG TILSKUD BUDGETOPFØLGNING Guldborgsund kommune Maj 10

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE: ARBEJDSMARKEDSYDELSER OG TILSKUD BUDGETOPFØLGNING Guldborgsund kommune Maj 10 BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE: ARBEJDSMARKEDSYDELSER OG TILSKUD BUDGETOPFØLGNING 30.04.10 Guldborgsund kommune Maj 10 Indledning Området vedrører hovedsagelig førtidspensioner, personlige tillæg til pensionister

Læs mere

2. budgetopfølgning for budget 2019 d Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019.

2. budgetopfølgning for budget 2019 d Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019. 2. budgetopfølgning for budget 2019 d. 2.8.2019 Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019. Resumé 2. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. halvår 2019 samt de

Læs mere

Pkt.nr. 2. Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482. Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget

Pkt.nr. 2. Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482. Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget Pkt.nr. 2 Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482 Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget 1. at Økonomirapporteringen pr. 31. juli 2007 tages til efterretning 2. at Forvaltningerne

Læs mere

Det samlede forventede regnskab pr. 30. juni 2012 for Socialudvalget ansvarsområder er sammenfattet i nedenstående tabel.

Det samlede forventede regnskab pr. 30. juni 2012 for Socialudvalget ansvarsområder er sammenfattet i nedenstående tabel. Budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 (bevillingssag) Sagsnr.: 12/21930 Sagsansvarlig: Bjarne Hougaard SAGSFREMSTILLING I henhold til de overordnede principper for økonomistyring har Byrådet besluttet, alle

Læs mere

Regulering af kommunens driftbudget som følge af ændret skøn for pris- og lønudviklingen ift. det skøn, der blev anvendt ved budgetvedtagelsen

Regulering af kommunens driftbudget som følge af ændret skøn for pris- og lønudviklingen ift. det skøn, der blev anvendt ved budgetvedtagelsen Pl regulering februar 2014 Korrektionsårsag Teknisk ændring Byrådet den: Indtastningsdato Korrektionsnr 4 Fagudvalg den: Regulering af kommunens driftbudget som følge af ændret skøn for pris- og lønudviklingen

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 1.600 Egentlige tillægsbevillinger 1.600 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0

10 Social Service/Serviceudgifter 1.600 Egentlige tillægsbevillinger 1.600 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2015 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 11.166 Egentlige tillægsbevillinger 11.200 Finansieret til/fra andre udvalg -34 Som følge af indkøbsbesparelse

Læs mere

Status oktober 2014 grafisk overblik

Status oktober 2014 grafisk overblik Mio kr. Status oktober 214 grafisk overblik Fortegn: forbrug (+) indtægter/mindreforbrug (-) Resultat af ordinær drift Drift -11 1.95-1 -9-8 -17-95 -11 1.9 1.85 1.8 1.94 1.913 1.898 Anlæg Samlet resultat

Læs mere