Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 17. juni kl kl (inkl. frokost)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 17. juni kl kl (inkl. frokost)"

Transkript

1 Dagsorden Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 17. juni kl kl (inkl. frokost) (Mødested: Sophiendal Gods, Låsbyvej 82, 8600 Skanderborg) Regionshuset Viborg Koncern HR Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel KONCHR@rm.dk Oversigt over dagsordenen, inkl. tidsestimater 1. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra det ordinære møde 25. februar 2011 samt fra det konstituerende møde 1. april Temadrøftelse (kl ) 3.1. Drøftelse af RMU s opgaver, temadrøftelser og arbejdsform i Orientering om revision af MEDaftale for Region Midtjylland Drøftelse af revision af Region Midtjyllands Arbejdsmiljøaftale... 3 Korte drøftelsespunkter (kl ) 4.1. Budget Budget Omstillingsplanens og besparelsernes konsekvenser for personalet Drøftelse vedr. Det Sociale Kapitel... 5 Dato Jakob Olesen Jakob.Olesen@stab.rm.dk Rachel Mortensen Rachel.Mortensen@stab.rm.dk Jour.nr (Pause kl ) Orienteringspunkter (kl ) 6. Orientering om status for arbejdet i arbejdsgruppen vedr. arbejdsmarkeds- og uddannelsespolitiske tiltag Orientering om evaluering af tilbud om bruttolønsordninger Orientering om rabataftaler med fitnesscentre i Region Midtjylland Orientering om høring af interesse for en indkøbsaftale om akut krisehjælp til ansatte i Region Midtjylland Orientering om KPMG s revisionsrapport vedr. personaletal Orientering om udmøntning af ekstraordinære midler til kompetenceudvikling og om organiseringen af kompetenceudviklingsområdet efter omstillingsplanen Gensidig orientering Eventuelt... 7

2 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra det ordinære møde 25. februar 2011 samt fra det konstituerende møde 1. april 2011 Punkt til godkendelse:./. Vedlagt referat fra det ordinære RMU-møde 25. februar 2011 til godkendelse../. Vedlagt referat fra det konstituerende RMU-møde 1. april 2011 til godkendelse. 3. Temadrøftelse: RMU s opgaver og arbejdsform 3.1. Drøftelse af RMU s opgaver, temadrøftelser og arbejdsform i Punkt til drøftelse: På RMU-mødet 1. april 2011 blev det aftalt, at der på døgnseminaret skulle være en drøftelse af arbejdsformen i RMU, og herunder RMU s opgaver og temadrøftelser i de kommende år. Som baggrundsinformation er der udformet og vedlagt et notat, som indeholder: 1) bemærkninger til Rammeaftalen om medindflydelse og medbestemmelse, bilag 5 (fra Generelt forlig 2011 ) vedr. RMU s formelle opgaver/ansvar 2) en oplistning af nogle de væsentligste øvrige opgaver, som RMU tidligere har arbejdet med. Notatet og drøftelser med RMU s formandskab har dannet grundlag for udarbejdelsen af den vedlagte oversigt over RMU s opgaver, foreløbige forslag til temadrøftelser og møder i 2011 og Der kan i øvrigt henvises til, at det tidligere RMU aftalte følgende om sin arbejdsform: - Der planlægges så vidt muligt mindst én temadrøftelse på hver RMU-dagsorden med mulighed for strategiske og innovative/visionære drøftelser. - Bordopstilling og dagsorden tilrettelægges, så der er mulighed for at indlægge drøftelser i mindre grupper og variere dialogformerne/processerne. - Mødedeltagerne bør stå op, når de siger noget på møderne. - Der indsættes tidsestimater på dagsordenen og tydelig angivelse af om punkter er til drøftelse, til beslutning eller til orientering. - Der afholdes fællesmøder/seminarer for RMU og HMU-repræsentanter (f.eks. RMUdøgnseminar) - Det tilstræbes, at det ikke alene er RMU-medlemmer, som udpeges, når der nedsættes arbejdsgrupper. Det kan også være medlemmer af HMU erne. Endelig kan der henvises til hovedbudskaberne i perspektiveringen af evalueringen af MEDsystemet og MEDaftalen: - Værdsæt og værn om den gode dialog og det tillidsfulde samarbejde også når det er svært. - Inddrag medarbejderne/medsystemet/underliggende udvalg tidligt i beslutningsprocesserne. - Sæt fokus på arbejdspladsens visioner, mål og kerneydelser vedr. patienter/brugere/borgere.

3 - Sørg for god introduktion/uddannelse til nye MEDudvalg/udvalgsmedlemmer. - Brug tid på opfølgning på møder inkl. kommunikation om vigtige emner, fx i personaleblade. - Sæt fokus på sammenhæng, samarbejde og rollefordeling mellem MEDudvalg/-niveauer. - Eksperimenter med dialogformer og processer både i og på tværs af MEDudvalgene../. Vedlagt udkast til oversigt over RMU s opgaver, foreløbige forslag til temadrøftelser og møder i 2011 og 2012 til drøftelse../. Vedlagt notat: Oversigt over RMU s opgaver og initiativer til orientering../. Vedlagt opdateret oversigt over RMU s mødeplan i 2011 til orientering. (Det er aftalt med formandskabet, at et af de kommende RMU-møder planlægges afholdt på Regionshospitalet i Viborg) Orientering om revision af MEDaftale for Region Midtjylland Der orienteres på mødet om status for nedsættelse af et forhandlingsorgan samt processen for revidering af MEDaftalen for Region Midtjylland. Til orientering kan det oplyses, at Koncern HR har redigeret MEDaftalen, så den er ajourført i forhold til de ændringer, der er en følge af ændringen af arbejdsmiljølovgivningen og ændringer aftalt mellem parterne i forbindelse med OK 11. Den redigerede MEDaftale findes på hjemmesiden via følgende link: (Der sker ikke genoptryk af aftalen før efter eventuelle ændringer er aftalt med forhandlingsorganet) Drøftelse af revision af Region Midtjyllands Arbejdsmiljøaftale Punkt til drøftelse: RMU har i henhold til MEDaftalen vedtaget "Arbejdsmiljøaftale for Region Midtjylland". En ændring af denne aftale skal derfor drøftes i RMU, og RMU kan beslutte at nedsætte et underudvalg, der skal drøfte og vurdere behovet for en ændring af Arbejdsmiljøaftalen. Det drøftes på mødet, om RMU ønsker at nedsætte et underudvalg, som skal drøfte og vurdere behovet for en ændring af arbejdsmiljøaftalen. 4. Økonomi og budget 4.1. Budget 2011 Der vil på mødet blive givet en kort orientering om status vedrørende Region Midtjyllands økonomi, herunder den økonomiske situation på hospitalerne.

4 4.2. Budget 2012 Der vil på mødet blive givet en kort orientering om den indgåede økonomiaftale mellem Danske Regioner og regeringen om regionernes økonomi 2012 (Aftalen er tidligere fremsendt til Regions-MEDudvalget) samt om det videre arbejde med budgetlægningen og de økonomiske rammer for budget Den videre politiske proces er, at der på baggrund af økonomiaftalen udarbejdes forslag til budgetrammer, som drøftes på mødet i forretningsudvalget 22. juni I henhold til tidsplanen for medarbejderinddragelse i budgetlægningen skal RMU informeres om og drøfte Økonomiaftale og forventelige budgetrammer for 2012 i forbindelse med RMU s døgnseminar../. Eventuelt materiale til forretningsudvalgets møde 22. juni 2011 præsenteres på mødet/eftersendes til orientering og drøftelse. (Onsdag den 3. august 2011 er der frist for eventuel udtalelse fra RMU til forretningsudvalg og regionsråd vedrørende rammer for budget 2012, jf. tidsplanen for medarbejderinddragelse i budgetprocessen for Medio august fremsendes forslag til Budget 2012 til Ledelsesområderne med henblik på drøftelse i Hoved-MEDudvalgene og eventuel afgivelse af høringssvar. 1. september er der frist for høringssvar fra HMU til 2. behandlingen og evt. supplerende svar/opsamling fra RMU) Omstillingsplanens og besparelsernes konsekvenser for personalet Punkt til orientering og drøftelse: Der vil på mødet blive orienteret om status vedr. antallet af medarbejdere, der er fratrådt eller varslet til afsked i forbindelse med omstillingsplanen til fremtidens sundhedsvæsen i Region Midtjylland. Det er aftalt med RGO (Den Regionale Omplaceringsgruppe), at der udformes uddybende statistik over fordelingen mht. alder, køn, leder/ikke leder og faggruppe. RMU vil på et senere tidspunkt blive informeret om disse tal. Der vil på mødet desuden blive orienteret om Koncern HR s understøttende tilbud i forbindelse med omstillingerne i Region Midtjylland med fokus på hvordan ledere, tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter kommer godt i gang med og igennem omstillingerne under og efter en eventuel personalereduktion. Forslag til drøftelse: Et yderligere tilbud kunne være en række mere lokalt forankrede defriefingsmøder for tillidsrepræsentanter, som har deltaget i mange følelsesmæssigt belastende afskedigelsessamtaler. Det drøftes på mødet, om det er hensigtsmæssigt, at Koncern HR udvikler tilbud om debriefingsmøder for tillidsrepræsentanter../. Vedlagt oversigt over fratrådte pga. besparelser fordelt på enheder og antal varslede frem til 30. april 2011 til orientering../. Vedlagt notat fra Hospitalsenheden Vest om indsatsen vedr. varslingspuljen til orientering. (Der kan i øvrigt henvises til punkt. 7. vedr. status for arbejdet i arbejdsgruppen vedr. arbejdsmarkeds- og uddannelsespolitiske tiltag)

5 5. Drøftelse vedr. Det Sociale Kapitel Punkt til drøftelse: I henhold til rammeaftale om Socialt Kapitel skal der være en drøftelse i RMU med henblik på at fremme en fælles forståelse af og holdning til beskæftigelse på særlige vilkår, fastlæggelse af retningslinjer for beskæftigelse af personer med nedsat arbejdsevne og ledige samt drøfte retningslinjer og konsekvenser for personale- og arbejdsvilkår for øvrige ansatte. I forbindelse med drøftelse af Det Sociale Kapitel i RMU udarbejder Koncern HR statistiske opgørelser over antal fleksjob, ansatte i løntilskud mv. i regionen../. Vedlagt statusnotat vedr. Det Sociale Kapitel til drøftelse. 6. Orientering om status for arbejdet i arbejdsgruppen vedr. arbejdsmarkeds- og uddannelsespolitiske tiltag På RMU-mødet 2. december 2010 blev det aftalt at nedsætte en arbejdsgruppe vedrørende arbejdsmarkeds- og uddannelsespolitiske tiltag, som skal undersøge mulighederne for at gøre brug af f.eks. rotationsordninger mv. Der vil på mødet blive orienteret om status for arbejdet i arbejdsgruppen samt om styregruppemøde den 22. juni 2011, hvor der skal drøftes eventuelle regionale projekter, som supplerer de allerede igangsatte lokale initiativer../. Vedlagt statusnotat vedr. arbejdsmarkeds- og uddannelsespolitiske initiativer i forbindelse med omstillingsplanen til orientering. 7. Orientering om evaluering af tilbud om bruttolønsordninger Region Midtjylland tilbød fra januar 2010 og igen fra januar 2011 bruttolønsordninger til medarbejdere, som opfylder de formelle betingelser for at kunne deltage. Der er udarbejdet et notat om evaluering af bruttolønsordning , brugerundersøgelser og planlægning af ny valgrunde for Der vil på mødet kort blive orienteret om resultaterne af den elektroniske spørgeskemaundersøgelse der gennemføres i maj 2011 blandt nuværende brugere af bruttolønsordningen samt et udpluk af medarbejdere, som ikke har valgt bruttolønsordninger../. Vedlagt orienteringsnotat om evaluering af bruttolønsordning , brugerundersøgelser og planlægning af ny valgrunde for 2012 til orientering.

6 8. Orientering om rabataftaler med fitnesscentre i Region Midtjylland Koncern HR og de lokale HR-funktioner har jævnligt modtaget forespørgsler fra medarbejdere om rabataftaler med fitnesscentre og -kæder. Koncern HR har derfor spurgt de lokale HRfunktioner om de lokale muligheder for at dyrke motion og fitness på arbejdspladsen og status for eventuelle lokale rabataftaler med fitnesscentre m.v. Strategisk HR-forum har på den baggrund givet udtryk for, at rabataftaler til regionsdækkende fitness-kæder og eventuelle lokale fitness-centre ville være et godt supplement til de ansatte på Region Midtjyllands arbejdspladser. Koncern HR har derfor indgået en række firmarabataftaler med fitnesskæder og enkelte selvstændige fitnesscentre, som alle medarbejdere på Region Midtjyllands arbejdspladser kan blive omfattet af. Aftalerne kan ses på Region Midtjyllands hjemmeside på Det skattemæssige spørgsmål vedr. rabatkortordninger er undersøgt. Firmarabatten skal ikke indberettes til SKAT, og den er ikke skattepligtig for medarbejderne, da Region Midtjylland ikke yder et arbejdsgivertilskud til ordningerne../. Vedlagt notat om rabataftaler med fitnesscentre i Region Midtjylland til orientering. 9. Orientering om høring af interesse for en indkøbsaftale om akut krisehjælp til ansatte i Region Midtjylland RMU drøftede på sit møde i juni 2010 akut krisehjælp til ansatte, og det blev konkluderet, at regionen skulle undersøge behov og muligheder i forhold til at lave en indkøbsaftale med Dansk Krisekorps og Falck Healthcare. Aftaler som i givet fald skulle være frivillige og et tilbud til de arbejdspladser, som måtte ønske at bruge en af de to leverandører. Koncern HR har foretaget en høring blandt de for tiden største aftagere af ydelser fra disse leverandører for at afdække interessen for sådanne frivillige aftaler. På baggrund af resultatet af høringen vurderer Koncern HR, at der for nærværende endnu ikke er basis for at arbejde videre med regional kontakt til Falck Healthcare og Dansk Krisekorps med henblik på indgåelse af frivillige regionale indkøbsaftaler om akut krisehjælp til ansatte. På grund af et stigende behov for ydelsen psykologhjælp til ansatte, særligt inden for de seneste måneder, er den samlede, regionale kapacitet i personalepsykolog-ordningen siden maj 2010 sat op med 41 %. Den ugentlige kapacitet er øget fra 99 timer pr. 1. maj 2010 til 140 timer pr. 1. maj 2011 finansieret af HR-puljerne../. Vedlagt notat om akut krisehjælp til ansatte og evt. aftale med leverandør til orientering. 10. Orientering om KPMG s revisionsrapport vedr. personaletal

7 Forretningsudvalget besluttede den 17. august 2010 at gennemføre en forvaltningsrevisionsundersøgelse af udviklingen i personaleomsætningen fra 2007 til 2010 på sundhedsområdet herunder administrationen. Forvaltningsrevisionsundersøgelsen viser udviklingen i antal fuldtidsansatte, og sammenholder udviklingen med udviklingen i økonomien og for de somatiske hospitaler med udviklingen i aktiviteten. Der henvises til sagsfremstillingen til forretningsudvalgsmødet 17. maj 2011, hvor undersøgelsen blev behandlet, og hvor hovedkonklusioner fra undersøgelsen fremgår../. Vedlagt sagsfremstilling til forretningsudvalgsmødet 17. maj 2011 vedr. Forvaltningsrevision Analyse af vækst i personaleforbrug til orientering../. Vedlagt pressemeddelelse Revisionsanalyse: Højt aktivitetsniveau er hovedforklaring på Medarbejderstigning til orientering. Til orientering kan rapporten fra KPMG ses på Region Midtjyllands hjemmeside: Orientering om udmøntning af ekstraordinære midler til kompetenceudvikling og om organiseringen af kompetenceudviklingsområdet efter omstillingsplanen Der er udformet en opgørelse vedr. udmøntningen af ekstraordinære midler til kompetenceudvikling i 2010/2011 i henhold til trepartsaftalen../. Vedlagt opgørelse over anvendelsen af de ekstra midler til kompetenceudvikling i 2010/2011 til orientering. Til orientering kan det oplyses, at de involverede parter har udtrykt tilfredshed med samarbejdet og processen omkring udmøntningen af de ekstraordinære midler. Der vil på mødet blive givet en kort orientering om organiseringen af kompetenceudviklingsområdet efter gennemførelsen af omstillingsplanen. 12. Gensidig orientering 13. Eventuelt

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 17. juni kl kl (inkl. frokost)

Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 17. juni kl kl (inkl. frokost) Dagsorden Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 17. juni kl. 9.00 kl. 13.00 (inkl. frokost) (Mødested: Sophiendal Gods, Låsbyvej 82, 8600 Skanderborg) Regionshuset Viborg Koncern HR Skottenborg

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen HR og Uddannelse Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Læs mere

Dagsorden. Tirsdag den 8. april 2008 kl i lokale F7. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. Tirsdag den 8. april 2008 kl i lokale F7. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) ssekretariatet Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling

Læs mere

HMU-møde REFERAT. 16. april 2010 OVERSIGT OVER PUNKTER I REFERATET: Som del af HMU-temadøgn april 2010

HMU-møde REFERAT. 16. april 2010 OVERSIGT OVER PUNKTER I REFERATET: Som del af HMU-temadøgn april 2010 Hospitalsenheden Vest ledelsessekretariatet Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 hec@ringamt.dk www.rm.dk REFERAT af HMU-møde Dato: 25. maj 2010 Ole Zielke Tel. 9927 2733 Ole.zielke@vest.rm.dk

Læs mere

Politisk budgetvejledning for budget 2020

Politisk budgetvejledning for budget 2020 Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Politisk budgetvejledning for budget 2020 Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk 0. Indledning Formålet med dette notat

Læs mere

Formøde for udvalgets medarbejderrepræsentanter holdes kl i Mødelokale C2, kælderen, Regionshuset Viborg.

Formøde for udvalgets medarbejderrepræsentanter holdes kl i Mødelokale C2, kælderen, Regionshuset Viborg. Psykiatri og Social Administrationen Ledelsessekretariatet Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri

Læs mere

Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 11. april 2013 kl

Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 11. april 2013 kl Dagsorden Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 11. april 2013 kl. 12.00 16.00 (Mødested: Regionshuset Viborg, B4) (Formøde for ledelsessiden kl. 11.00-12.00, lokale C2) (Formøde for medarbejdersiden,

Læs mere

Områdelederne på specialområderne og fusions-medudvalgene på specialområderne

Områdelederne på specialområderne og fusions-medudvalgene på specialområderne Områdelederne på specialområderne og fusions-medudvalgene på specialområderne Psykiatri og Social Administrationen HR og Uddannelse Tingvej 15A, 3. th. DK-8800 Viborg Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk

Læs mere

Dagsorden. Oversigt over dagsorden, inkl. tidsestimater. 1. Godkendelse af dagsorden...2

Dagsorden. Oversigt over dagsorden, inkl. tidsestimater. 1. Godkendelse af dagsorden...2 Dagsorden Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 27. september 2012 kl. 12.00 16.00 (Mødested: Regionshuset Viborg, B4) (Formøde for ledelsessiden kl. 11.00-12.00, lokale F1) (Formøde for medarbejdersiden,

Læs mere

Referat. Temadrøftelser RMU og HMU-formandskaberne. Døgnseminar Regions-MEDudvalget juni 2009

Referat. Temadrøftelser RMU og HMU-formandskaberne. Døgnseminar Regions-MEDudvalget juni 2009 Regionshuset Viborg Referat Døgnseminar Regions-MEDudvalget 17. - 18. juni 2009 Koncern HR Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5500 Hr-viborg@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Temadrøftelser

Læs mere

Referat fra Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling onsdag den 12. september 2007

Referat fra Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling onsdag den 12. september 2007 ssekretariatet Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling onsdag den 12. september 2007 Dato: 15. oktober 2007 Sagsbehandler:

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariet 9. april 2015 /LOHOLK Refer af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Til stede: Peder Bang, Ulrik Serges, Mona anker, Rikke Dalsgaard, Connie Waldstrøm,

Læs mere

Referat. af møde i HMU for administrationen 12. november 2012

Referat. af møde i HMU for administrationen 12. november 2012 Region Midtjylland Regionssekretariet Viborg, den 21. november 2012 /LOHOLK Refer af møde i HMU for administrionen 12. november 2012 Til stede: Peder Bang, Ole Echers, Mona Anker, Holger Schildt Knudsen,

Læs mere

Fredag den 25. april 2014 kl

Fredag den 25. april 2014 kl Psykiatri og Social Administrationen HMU for Psykiatri og Social Ledelsessekretariatet Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget

Læs mere

a. APV Lars Hansson bad de tilstedeværende fortælle, hvordan APV-processen forløber i deres respektive afdelinger.

a. APV Lars Hansson bad de tilstedeværende fortælle, hvordan APV-processen forløber i deres respektive afdelinger. Regionshuset Viborg Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling

Læs mere

Afbud/fraværende: Charlotte Overvad Støvring, Peder Bang, Tayo Andreasen, Tine Andresen, Kjeld Martinussen, Lars Degnbo Pedersen og Erik Holm

Afbud/fraværende: Charlotte Overvad Støvring, Peder Bang, Tayo Andreasen, Tine Andresen, Kjeld Martinussen, Lars Degnbo Pedersen og Erik Holm ssekretariatet Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling torsdag den 4. september 2008 Dato: 28. september 2008 Sagsbehandler:

Læs mere

Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 13. december 2012 kl

Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 13. december 2012 kl Dagsorden Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 13. december 2012 kl. 12.00 16.00 (Mødested: Regionshuset Viborg, Konference 1) (Formøde for ledelsessiden kl. 11.00-12.00, lokale F1) (Formøde

Læs mere

Bilag 12 til MED aftalen

Bilag 12 til MED aftalen NOTAT HR-Centret Bilag 12 til MED aftalen 17-09-2016 Retningslinjer vedr. ansættelser på særlige vilkår Det er Hovedudvalgets opgave at aftale retningslinjer for beskæftigelse af personer med nedsat arbejdsevne

Læs mere

Principper for rådgivningen via de tværfaglige specialeråd i Region Midtjylland

Principper for rådgivningen via de tværfaglige specialeråd i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Principper for rådgivningen via de tværfaglige specialeråd i Region Midtjylland Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk

Læs mere

Referat. Allerød Kommune. Hovedudvalget afholder møde den 7. september 2015 i mødelokale H. Afbud:

Referat. Allerød Kommune. Hovedudvalget afholder møde den 7. september 2015 i mødelokale H. Afbud: Referat Allerød Kommune Personale Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Dato: 9. september 2015 Hovedudvalget afholder møde den 7. september 2015

Læs mere

Frivillig. i Region Midtjylland

Frivillig. i Region Midtjylland Frivillig i Principper og gode råd vedrørende samarbejdet med frivillige og frivillige organisationer på s arbejdspladser Forsikringsforhold og frivilligt arbejde Se også Frivillig i Forsikringsforhold

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 21. august 2015, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Besparelser i administrationen

Besparelser i administrationen Koncern HR, Viborg, NS April Besparelser i administrationen -2019 Oplæg til drejebog for omplacering / afskedigelse af medarbejdere i administrationen i regionshusene Drejebogen vil blive behandlet på

Læs mere

Guldborgsund Handicap MED UDVALG - FORRETNINGSORDEN. Indhold

Guldborgsund Handicap MED UDVALG - FORRETNINGSORDEN. Indhold 1 Forretningsorden for MED-udvalg, Guldborgsund Handicaps Guldborgsund Handicap MED UDVALG - FORRETNINGSORDEN Indhold 1. Formål... 2 2. Udvalgets sammensætning... 2 3. Konstituering... 2 4. Mødevirksomhed...

Læs mere

Referat fra Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling tirsdag den 17. juni 2008

Referat fra Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling tirsdag den 17. juni 2008 Regionshuset Viborg Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling

Læs mere

Årshjul 2013 MED Hovedudvalget

Årshjul 2013 MED Hovedudvalget Årshjul 2013 MED Hovedudvalget Ifølge MED-aftalen har MED-Hovedudvalget en række tilbagevendende Skal-opgaver hen over året. Derudover kan MED-Hovedudvalget tage alle andre relevante temaer inden for arbejds-,

Læs mere

Omstillingsplan for socialområdet Procesplan

Omstillingsplan for socialområdet Procesplan Omstillingsplan for socialområdet Procesplan Februar Psykiatri og Social Psykiatri- og socialledelsen Periode 3. oktober 2011 3. 4. november 2011 4. november 1. december 2011 Aktivitet Informationsmøde

Læs mere

6. Drøftelse af indstillinger i forbindelse med sagsfremstillinger til RAR

6. Drøftelse af indstillinger i forbindelse med sagsfremstillinger til RAR 10. marts 2016 Deltagere: Flemming Kronsten, formand Gert Jørgensen, næstformand Carsten Bloch Nielsen, næstformand Marianne Sumborg, arbejdsmarkedsdirektør AMK Øst Helle Klein, AMK Øst (referent) Dagsorden

Læs mere

Referat. af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Udvikling

Referat. af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Udvikling Region Midtjylland Regionssekretariet 15. september 2015 /LOHOLK Refer af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Til stede: Mona Anker, Rikke Dalsgaard, Holger Schildt Knudsen, Connie Waldstrøm,

Læs mere

Allerød Kommune. Referat. Hovedudvalget afholdt møde den 4. september Afbud:

Allerød Kommune. Referat. Hovedudvalget afholdt møde den 4. september Afbud: Referat Allerød Kommune Personale Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Hovedudvalget afholdt møde den 4. september 2017 Afbud: 1. Bemærkninger til

Læs mere

Livsfasepolitik Region Midtjylland

Livsfasepolitik Region Midtjylland Livsfasepolitik Region Midtjylland Vedtaget af Regions-MEDudvalget, februar 2010 Uddrag fra Region Midtjyllands personalepolitik: Region Midtjylland er en mangfoldig og rummelig arbejdsplads Mangfoldighed

Læs mere

Region Midtjylland. Dagsorden

Region Midtjylland. Dagsorden Region Midtjylland Regionssekretariet 14. august 2015 /LOHOLK Dagsorden til møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional kl. 10:30 i Mødelokale F7, Regionshuset Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Lokalaftale om MEDINDFLYDELSE OG MEDBESTEMMELSE i AARHUS KOMMUNE

Lokalaftale om MEDINDFLYDELSE OG MEDBESTEMMELSE i AARHUS KOMMUNE Lokalaftale om MEDINDFLYDELSE OG MEDBESTEMMELSE i AARHUS KOMMUNE Indhold Forord... 3 1 Område... 3 2 Formål... 3 3 Medindflydelse og medbestemmelse... 4 4 Form og struktur... 4 5 MED udvalgenes sammensætning...

Læs mere

Mangfoldighedspolitik

Mangfoldighedspolitik Mangfoldighedspolitik Region Midtjylland Mangfoldighedspolitikken for Region Midtjylland er udformet på baggrund af input fra regionsrådet og ledelses- og MEDsystemet. Politikken er behandlet i Regions-MEDudvalget

Læs mere

Denne drejebog er udarbejdet i april 2015 og erstatter en tidligere udarbejdet drejebog til ledere.

Denne drejebog er udarbejdet i april 2015 og erstatter en tidligere udarbejdet drejebog til ledere. Koncern HR, Stab April 2015 Generel drejebog Denne drejebog er udarbejdet i april 2015 og erstatter en tidligere udarbejdet drejebog til ledere. Drejebogen er tilrettet i lyset af de besparelser og omlægninger,

Læs mere

Indkaldelse. HB-møde d. 29. august Dagsorden. 1. Referat fra HBM d. 26. juni Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering

Indkaldelse. HB-møde d. 29. august Dagsorden. 1. Referat fra HBM d. 26. juni Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering Indkaldelse HB-møde d. 29. august 2013 Dagsorden 1. Referat fra HBM d. 26. juni 2013 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Strategiplan 2014 2.2 Rådgivende forum om vækst blandt selvstændige fysioterapeuter

Læs mere

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Deltagere:

Læs mere

Delpolitik om vold, mobning og chikane

Delpolitik om vold, mobning og chikane Regionshuset Viborg Koncern HR Skottenborg 26 Delpolitik om vold, mobning og chikane - i Region Midtjylland DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5500 HR-viborg@rm.dk www.regionmidtjylland.dk Denne delpolitik handler

Læs mere

Stresshåndteringspolitik Center for Kvalitetsudvikling

Stresshåndteringspolitik Center for Kvalitetsudvikling Regionshuset Århus Center for Kvalitetsudvikling Afdelingsnavn Stresshåndteringspolitik Center for Kvalitetsudvikling Olof Palmes Allé 15 DK-8200 Århus N Tel. +45 8728 0000 www.cfk.rm.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Notat om udpegning af et Sundhedsbrugerråd for

Notat om udpegning af et Sundhedsbrugerråd for Regionshuset Viborg Kvalitet og Sundhedsdata Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om udpegning af et Sundhedsbrugerråd for 2010-2013 Baggrund Forberedelsesudvalget

Læs mere

Klyngestyregruppe. Klynge-temagruppe for børn, unge og familien. Faste grupper. Ad hoc grupper

Klyngestyregruppe. Klynge-temagruppe for børn, unge og familien. Faste grupper. Ad hoc grupper Kommissorium for Klyngestyregruppe for Midtklyngen 2016 [AS 2. UDKAST] Baggrund Med Sundhedsaftalen 2015-2018 er der sat en fælles politisk retning for udviklingen af det sammenhængende og nære sundhedsvæsen

Læs mere

RMU 18/ Bilag pkt. 2. Referat Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 5. marts 2009, kl

RMU 18/ Bilag pkt. 2. Referat Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 5. marts 2009, kl RMU 18/6 2009 - Bilag pkt. 2 Referat Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 5. marts 2009, kl. 13.30-17.00 Regionshuset Viborg Koncern HR Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5500 HR-Viborg@regionmidtjylland.dk

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden Region Midtjylland Regionssekretariet 17. marts 2017 /LOHOLK Dagsorden til møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional kl. 10:00 i C3, Regionshuset Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

Malling Skoles sikkerhedsorganisation og MED-udvalg

Malling Skoles sikkerhedsorganisation og MED-udvalg Malling Skoles sikkerhedsorganisation og MED-udvalg I dette afsnit er skolens sikkerhedsorganisation og MED-udvalg beskrevet. Herunder hvem der er repræsentanter og hvilke opgaver de varetager. Sikkerhedsgruppens

Læs mere

Retningslinjerne skal i øvrigt ses i sammenhæng med Region Midtjyllands MEDaftale og Region Midtjyllands Udbudspolitik

Retningslinjerne skal i øvrigt ses i sammenhæng med Region Midtjyllands MEDaftale og Region Midtjyllands Udbudspolitik Vedtaget af Regions MED-udvalget på mødet den 1. december 2011 Retningslinjer vedrørende proceduren for drøftelse af større omstillingsprojekter, herunder i forbindelse med udbud, udlicitering mv. i Region

Læs mere

Indhold. MED i Tønder Kommune

Indhold. MED i Tønder Kommune Indhold... 4 Formål... 4 Hvad er MED-indflydelse... 4 Hvad er MED-bestemmelse... 4 Arbejdsopgaver.... 5 MED-organisationen... 6 Flere niveauer... 7 Arbejdsmiljø... 9 Valg af tillidsrepræsentant... 9 Valg

Læs mere

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Indhold 1. Indledning... 3 2. Temaer... 3 2.1 Mål, strategi og økonomi... 3 2.2 Arbejds- og personaleforhold... 4 2.3

Læs mere

MED-grunduddannelse. Albertslund Kommune PUF MED-underviser Joan Bendiksen

MED-grunduddannelse. Albertslund Kommune PUF MED-underviser Joan Bendiksen MED-grunduddannelse Albertslund Kommune PUF MED-underviser Joan Bendiksen 1 MED-grunduddannelsen - program Dag 1 Velkomst præsentation af program Deltagerpræsentation og forventningsafstemning Deltagernes

Læs mere

Medarbejderrepræsentanter: NN (evt. Næstformand), NN, NN. Arbejdsmiljørepræsentanter: NN (evt. Næstformand), NN, NN

Medarbejderrepræsentanter: NN (evt. Næstformand), NN, NN. Arbejdsmiljørepræsentanter: NN (evt. Næstformand), NN, NN Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: NN (formand), NN, NN Medarbejderrepræsentanter: NN (evt. Næstformand), NN, NN. Arbejdsmiljørepræsentanter: NN (evt. Næstformand), NN, NN Tilforordnede: NN Sekretær: NN

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Referat. af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Udvikling. 27. januar 2017 /LOHOLK

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Referat. af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Udvikling. 27. januar 2017 /LOHOLK Region Midtjylland Regionssekretariet 27. januar 2017 /LOHOLK Refer af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af HMU-refer 1 2 Drøftelse af

Læs mere

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner jfr. Sundhedslovens 205 indgå nye sundhedsaftaler, som skal fremsendes

Læs mere

Region Hovedstaden R egion Ho veds taden Musa Ornata. Botanisk Have København

Region Hovedstaden R egion Ho veds taden Musa Ornata. Botanisk Have København Arbejdsmiljøpolitik Maj 2008 Arbejdsmiljøpolitik for Musa Ornata. Botanisk Have København Arbejdsmiljøpolitik i s arbejdsmiljøpolitik beskriver regionens fælles holdninger, værdier og handlinger på arbejdsmiljøområdet.

Læs mere

Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009

Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009 Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009 Til stede: Regionsrådsmedlemmer: Bent

Læs mere

Årsplan i Kultur- og Sundhedsudvalget for 2014

Årsplan i Kultur- og Sundhedsudvalget for 2014 Årsplan i Kultur- og sudvalget for 2014 Med årsplanen tilrettelægger udvalget sit arbejde i møder, dialog og andre aktiviteter således, at det afspejler udvalgets prioriteringer af de opgaver, som udvalget

Læs mere

Den gode Arbejdsplads. Redskab til arbejdet med personalepolitiske aftaler

Den gode Arbejdsplads. Redskab til arbejdet med personalepolitiske aftaler Den gode Arbejdsplads Redskab til arbejdet med personalepolitiske aftaler Historik Den gode Arbejdsplads Første udgave af DGA blev lanceret i år 2000 MED-rammeaftalen blev aftalt i 1996 For 20 år siden

Læs mere

Referat. Møde i Sygehusområdets underudvalg Fredag den 17. november 2017 kl. 13:00 Mødelokale 11 i Regionshuset. Deltagere:

Referat. Møde i Sygehusområdets underudvalg Fredag den 17. november 2017 kl. 13:00 Mødelokale 11 i Regionshuset. Deltagere: Referat Møde i Sygehusområdets underudvalg Fredag den 17. november 2017 kl. 13:00 Mødelokale 11 i Regionshuset Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Henrik Villadsen Vagn Bach Torben Dencker Rasmussen Medarbejderrepræsentanter:

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariet 2. juli 2015 /LOHOLK Refer af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Afbud: Henny Jørgensen, Lars Ole Dybdal, Peder bang, Mona Anker og Nicolai Löwenstein.

Læs mere

Tidsplan for budget 2016

Tidsplan for budget 2016 Tidsplan for budget 2016 herunder budget 2016 som led i implementering af strategi 2018 Med vedtagelsen af Strategi 2018 har Regionsrådet sat rammen og retningen for Regionens opgaveløsning i perioden

Læs mere

Sundhedsstyrelsen Enhed for Planlægning Islands Brygge København S

Sundhedsstyrelsen Enhed for Planlægning Islands Brygge København S Regionshuset Viborg Regionalt Sundhedssamarbejde Sundhedsstyrelsen Enhed for Planlægning Islands Brygge 67 2300 København S Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Indledning

Læs mere

Referat af møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Referat af møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Referat af møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri

Læs mere

I denne undersøgelse har fokus været at få belyst de administrative konsekvenser af MEDsystemet.

I denne undersøgelse har fokus været at få belyst de administrative konsekvenser af MEDsystemet. Bilag 2: Måling af administrativ tid VAKKS-metoden Det administrative tidsforbrug er i undersøgelsen målt med inspiration fra VAKKS-metoden. VAKKS står for Vurdering af Administrative Konsekvenser for

Læs mere

Dialog og lydhørhed er afgørende for udvikling af et frugtbart samarbejde mellem ledelse og medarbejdere.

Dialog og lydhørhed er afgørende for udvikling af et frugtbart samarbejde mellem ledelse og medarbejdere. Koncern HR, Viborg, NS 4. december 2011 Præcisering af anvendelse af gældende regler i Region Midtjyllands MEDaftale og rammeaftalen om MED for valg af TR og FTR og om oprettelse og sammensætning af MEDudvalg

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 29. august Kære alle. Hermed fremsendes referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 29. august 2013.

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 29. august Kære alle. Hermed fremsendes referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 29. august 2013. Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 29. august 2013 Kære alle Hermed fremsendes

Læs mere

Generel drejebog Omplaceringer/afsked som følge af besparelser og omstruktureringer i Psykiatri og Social

Generel drejebog Omplaceringer/afsked som følge af besparelser og omstruktureringer i Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Løn og Personale Regionshuset Horsens Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 8728 5005 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Generel drejebog Omplaceringer/afsked

Læs mere

Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland

Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland Læsevejledning: Nærværende kommissorium er udarbejdet med udgangspunkt i udkast til generisk kommissorium for samordningsfora, godkendt på DAK-mødet

Læs mere

Det Sociale Kapitel. - i Region Midtjylland. Region Midtjylland. Det Sociale Kapitel

Det Sociale Kapitel. - i Region Midtjylland. Region Midtjylland. Det Sociale Kapitel Det Sociale Kapitel - i Region Midtjylland Region Midtjylland Det Sociale Kapitel 1. FORORD OG FORMÅL Region Midtjyllands Ledelses- og Styringsgrundlag, MED- og Arbejdsmiljøaftalen samt Personalepolitikken

Læs mere

Indstilling: Forretningsudvalget indstiller, at Det Lokale Beskæftigelsesråd godkender dagsordenen.

Indstilling: Forretningsudvalget indstiller, at Det Lokale Beskæftigelsesråd godkender dagsordenen. R e f e r a t Indholdsfortegnelse Dagsorden for Møde i Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato 28. august 2014 Mødetid 9.00 12.00 Mødested Nygade 56 Skjern lokale 2 Fraværende Afbud fra Linda Nielsen i stedet

Læs mere

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar 2010

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar 2010 Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Regionalt Sundhedssamarbejde Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 1 Forebyggelse 070314 Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner

Læs mere

Arbejdsmiljøgruppen. Opgaver HMU Fælles - MED Drøftelse. Lokal- MED

Arbejdsmiljøgruppen. Opgaver HMU Fælles - MED Drøftelse. Lokal- MED Bilag 12 til Lokalaftale Varde Kommune Oversigt over opgavefordeling Opgaver HMU Fælles - Aftale retningslinjer - (A)For indhold og opfølgning på trivselsmålinger* 1 - (C)For sygefraværssamtaler 1 - (G)For

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om udmøntning af 5 mio. kr. i budget 2008 til uddannelse af flere anæstesisygeplejersker i Region Midtjylland

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om udmøntning af 5 mio. kr. i budget 2008 til uddannelse af flere anæstesisygeplejersker i Region Midtjylland Region Midtjylland Orientering om udmøntning af 5 mio. kr. i budget 2008 til uddannelse af flere anæstesisygeplejersker i Region Midtjylland Bilag til Forretningsudvalgets møde 8. januar 2008 Punkt nr.

Læs mere

Retningslinjer ved omplacering og afskedigelse af ansatte i forbindelse med strukturændringer og besparelser i Region Midtjylland

Retningslinjer ved omplacering og afskedigelse af ansatte i forbindelse med strukturændringer og besparelser i Region Midtjylland Regionshuset Viborg HR Skottenborg 26 Retningslinjer ved omplacering og afskedigelse af ansatte i forbindelse med strukturændringer og besparelser i Region Midtjylland DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5500

Læs mere

Drejebog for omplacering og afskedigelser ved strukturændringer og besparelser i Psykiatri og Social

Drejebog for omplacering og afskedigelser ved strukturændringer og besparelser i Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen HR Tingvej 15A, 2. tv. DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 PsykiatriSocial@rm.dk www.rm.dk Drejebog for omplacering og afskedigelser ved strukturændringer og besparelser

Læs mere

REFERAT. HMU-møde. Onsdag 13. april 2011 kl Hotel Fjordgaarden, Ringkøbing. Hospitalsenheden Vest

REFERAT. HMU-møde. Onsdag 13. april 2011 kl Hotel Fjordgaarden, Ringkøbing. Hospitalsenheden Vest Hospitalsenheden Vest HR Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 0999 Fax. +45 7843 8609 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk REFERAT af HMU-møde Dato 30-04-2011 Bent Nørgaard Tanderup Tel. 45 7845 8620

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Godkendelse af vedtægter for Sundhedsbrugerrådet i Region Midtjylland. til Forretningsudvalgets møde den 20.

Bilag. Region Midtjylland. Godkendelse af vedtægter for Sundhedsbrugerrådet i Region Midtjylland. til Forretningsudvalgets møde den 20. Region Midtjylland Godkendelse af vedtægter for Sundhedsbrugerrådet i Region Midtjylland Bilag til Forretningsudvalgets møde den 20. februar 2007 Punkt nr. 5 Vedtægter for Sundhedsbrugerrådet i Region

Læs mere

EKSTRAORDINÆRT REFERAT

EKSTRAORDINÆRT REFERAT EKSTRAORDINÆRT REFERAT Hoved MED Mødedato: Onsdag den 26. oktober 2016 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 13:50 Afbud: Charlotte Veilskov, Kirsten Mousten, Lise B. Pedersen,

Læs mere

Retningslinier for valg/udpegning til sikkerhedsorganisationen i Region Midtjylland. Baggrund

Retningslinier for valg/udpegning til sikkerhedsorganisationen i Region Midtjylland. Baggrund Regionshuset Horsens HR Fysisk Arbejdsmiljø Retningslinier for valg/udpegning til sikkerhedsorganisationen i Region Midtjylland Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 8728 5005 www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010

Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010 Indkaldelse til HB møde den 9. marts 2010 Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010 Dagsorden: 1. Referater til underskrift Der foreligger referat fra HBM 18/02/10 til underskrift 2. Mødeaktivitet og rulledagsorden

Læs mere

Den regionale udviklingsplan - en vision for Tel regional udvikling i Region Midtjylland

Den regionale udviklingsplan - en vision for Tel regional udvikling i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Procesbeskrivelse for udarbejdelse af 1. generation af Den regionale udviklingsplan for Region Midtjylland Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december 2012. Kære alle

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december 2012. Kære alle Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december

Læs mere

Referat. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 11. april Oversigt over referat

Referat. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 11. april Oversigt over referat Referat Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 11. april 2013 Oversigt over referat Regionshuset Viborg Koncern HR Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0701 KONCHR@rm.dk www.rm.dk 1.

Læs mere

VILKÅR RETNINGSLINJER OG. Større organisationsændringer og reduktion af stillinger. omplacering rettigheder i opsigelsesperioden. lederforpligtelser

VILKÅR RETNINGSLINJER OG. Større organisationsændringer og reduktion af stillinger. omplacering rettigheder i opsigelsesperioden. lederforpligtelser Region Syddanmark Større organisationsændringer og reduktion af stillinger RETNINGSLINJER OG omplacering rettigheder i opsigelsesperioden regionsyddanmark.dk medarbejders rettigheder og pligter inddragelse

Læs mere

Notat vedr. registrering af lægers bibeskæftigelse

Notat vedr. registrering af lægers bibeskæftigelse Regionshuset Viborg Koncern HR Notat vedr. registrering af lægers - 2013 Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0700 konchr@rm.dk www.rm.dk Baggrund Regionsrådet vedtog i februar 2010 Retningslinjer

Læs mere

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Revidering af Horsens Kommunes Handicappolitik - kl. 15:00-16:00 2 2 Høring - Sammenhængende

Læs mere

Referat fra Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling torsdag den 6. december 2007

Referat fra Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling torsdag den 6. december 2007 Regionshuset Viborg Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 24. august 2018

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 24. august 2018 Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 24. august 2018 Tid og sted: Fredag den 24. august 2018, kl. 10 12, Scandic Silkeborg, Udgårdsvej 2, 8600 Silkeborg, mødelokale:

Læs mere

2. dag - Modul 1A. Samarbejdssystem. Ansættelse. Frokost (kl. 12.30-14) Løn. Pause (kl. 18-19.30) Festmiddag (kl. 19.30) 10-09-2015 SIDE 1

2. dag - Modul 1A. Samarbejdssystem. Ansættelse. Frokost (kl. 12.30-14) Løn. Pause (kl. 18-19.30) Festmiddag (kl. 19.30) 10-09-2015 SIDE 1 2. dag - Modul 1A Samarbejdssystem Ansættelse Frokost (kl. 12.30-14) Løn Pause (kl. 18-19.30) Festmiddag (kl. 19.30) 10-09-2015 SIDE 1 TR-kursus Modul 1A Samarbejdssystem September 2015 10-09-2015 SIDE

Læs mere

Bilag B - Drejebog for inddragelse af MED-systemet

Bilag B - Drejebog for inddragelse af MED-systemet 08-02-2019 Kirstine Røn Direkte: 7257 7483 Mail: krr@jammerbugt.dk Sagsnr.: 00.30.02-S00-59-18 Bilag B - Drejebog for inddragelse af MED-systemet Der vil i budgetlægningen for budget 2020-23 være et stort

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

Referat. fra. FællesMED Børn og Unge

Referat. fra. FællesMED Børn og Unge Referat fra FællesMED Børn og Unge Mødedato: Torsdag den 26. maj 2016 Mødetidspunkt: 13:00-15:30 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Mødelokale 2, BCV Louise Raunkjær, Anette Brodde, Kirsten Stage,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Bemærkninger til referat af de seneste møde: Opmærksomheden rettes mod fejl under punkt 2. Der skulle have stået:

1. Godkendelse af dagsorden Bemærkninger til referat af de seneste møde: Opmærksomheden rettes mod fejl under punkt 2. Der skulle have stået: Dagsorden / referat - møde i Fælles MED Administration den 19. januar 2017 kl. 13.00 i mødelokale 3, Varde Rådhus, Bytoften 2 Deltagere: Mogens Pedersen, Anne-Mette Rørvang, Erik Schultz, Helle Marquertsen,

Læs mere

Eksterne deltagere: Under punkt 6 deltog direktør Lars Gregersen, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen ( )

Eksterne deltagere: Under punkt 6 deltog direktør Lars Gregersen, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen ( ) REFERAT Møde i Forretningsudvalget Dato: onsdag den 7. februar 2018 kl. 10-15 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand), Hanne

Læs mere

Notat vedr. registrering af lægers bibeskæftigelse 2016

Notat vedr. registrering af lægers bibeskæftigelse 2016 Regionshuset Viborg Koncern HR Notat vedr. registrering af lægers 2016 Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0700 konchr@rm.dk www.rm.dk Baggrund Regionsrådet vedtog i februar 2010 Retningslinjer for

Læs mere

3: Medlemmer af og suppleanter til HSU udpeges for 2 år ad gangen.

3: Medlemmer af og suppleanter til HSU udpeges for 2 år ad gangen. SAMARBEJDSAFTALE FOR AARHUS UNIVERSITET 1. Etablering af et hovedsamarbejdsudvalg (HSU) 1: Der etableres et hovedsamarbejdsudvalg (HSU) på Aarhus Universitet til løsning af de opgaver, der er omtalt i

Læs mere

Valg til MED og AMO 2015 i Region Midtjylland

Valg til MED og AMO 2015 i Region Midtjylland BILAG 1 Valg til MED og AMO 2015 i Region Midtjylland J.nr. 1-30-77-76-14 I henhold til 3 i Region Midtjyllands MED- og Arbejdsmiljøaftale sker valg og udpegning af medlemmer til MED og AMO (Arbejdsmiljøorganisationen)

Læs mere