Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet"

Transkript

1 Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:00 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Louise Hvelplund, Erik Vadsager, Peter Duetof Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Demografi i forbindelse med budget Ansøgning til pulje for kompetenceløft for personer, der arbejder med 4 mennesker med demens 3 Høringsudkast til Hjørring Kommunes frivillighedspolitik for det sociale 7 område 4 Statusrapport for TUBA Hjørring 10 5 Udvidelse af kollegietilbuddet Kristiansandsvej jf. budget Orientering for Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 16

2 Side Ø Demografi i forbindelse med budget Resumé Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget drøfter særskilt demografinotat, som i henhold til den overordnede budgetproces skal udarbejdes med henblik på at afdække behovet for demografisk betingede reguleringer af budgetrammen. Sagsfremstilling Som en særskilt del af budgetprocessen udarbejder Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget et demografinotat, som på udvalgets område beskriver og trykprøver den demografisk betingede opdrift på henholdsvis sundheds- og ældreområdet og på handicapområdet. Demografinotatet oversendes til Økonomiudvalget og indgår i den endelige rammeudmelding, som Økonomiudvalget fastlægger 9. august. Demografinotatet (bilag 1) er uændret i forhold til det udkast, der blev fremlagt på Sundheds-, Ældre- og Handicapområdets budgetseminar 30. maj, og kan opsummeres som herunder: mio. kr. Opdrift ,9 37,8 56,5 60,6 Tidligere indarbejdet i 16,5 33,2 33,2 33,2 SÆH-budgetramme Behov for regulering 2,6-4,6-23,3-37,4 Trykprøvningen viser således, at den demografisk betingede opdrift på Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalgets område i 2018 forventes at blive 2,6 mio. kr. lavere end tidligere indarbejdet i budgettet, mens den i 2019 forventes at blive 4,6 mio. kr. højere end tidligere indarbejdet i budgettet. I 2020 og 2021, hvor der ikke tidligere er indarbejdet demografisk opdrift, viser trykprøvningen et reguleringsbehov på henholdsvis 23,3 mio. kr. og 37,4 mio. kr.

3 Side 3. Lovgrundlag Lov om kommuners styrelse Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag Demografinotat Direktøren for Sundhed, Ældre og Handicap indstiller, at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget godkender demografinotatet og oversender det til Økonomiudvalget. Beslutning SÆH-udvalget vil gøre Økonomiudvalget opmærksom på at budgetudfordringen vedrørende etablering af enkeltmandsprojekt (årlig udgift 3,24 mio. kr.) ikke kan afholdes inden for den beregnede demografi-opdrift. SÆH-udvalget godkendte indstillingen. Louise Hvelplund, Erik Vadsager og Peter Duetoft deltog ikke i mødet.

4 Side A Ansøgning til pulje for kompetenceløft for personer, der arbejder med mennesker med demens Resumé Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget forelægges ansøgning til pulje for kompetenceløft hos personer, der arbejder med mennesker med demens til orientering. Sagsfremstilling BAGGRUND Som en del af udmøntningen af den nationale demenshandlingsplan fra 2016 har Sundheds- og Ældreministeriet opslået en pulje til kompetenceløft hos personer, der arbejder med mennesker med demens. I puljen er der fokus på to ting: Praksisnær læring på alle niveauer i pleje- og behandlingsindsatsen, herunder læring på arbejdspladsen, sidemands oplæring, supervision mv. Formel kompetencegivende efter-og videreuddannelse, som for eksempel akademi- og diplomuddannelser. Puljen kan søges af kommuner, regioner, almen praksis m.fl. Målgruppen for kompetenceløftet er de forskellige fagprofessionelle, herunder især frontpersonalet, som beskæftiger sig med de primære indsatsområder, som mennesker med demens er i berøring med, dvs. i hjemmet, i plejebolig/plejecenter samt i behandlingssystemet. Puljen løber over knap 3 år og udgør i alt 139 mio. kroner, som udmeldes med 91,5 mio. kr. i 2017 og 47,5 mio. kr. i 2018/19. HJØRRING KOMMUNES ANSØGNING Forvaltningen har udarbejdet ansøgning til puljen med forslag til 3 projekter på sundheds- og ældreområdet (bilag 1-3): 1. Kompetenceudvikling for afdelingsledere og sygeplejersker i demensfeltet Projektet består af 3 moduler på diplomuddannelse for sygeplejersker på ældrecentrene med henblik på at kvalificere deres praksis, således at de bliver bedre rustet til at se nye og varierede muligheder samt til at kvalificere beslutninger i arbejdet med demensramte mennesker.

5 Derudover dækker det kompetenceudvikling af afdelingslederne på kommunens ældrecentre, som i dagligdagen skal kunne understøtte medarbejdernes udvikling og sikre faglig ledelse af demensplejen. Hjørring Kommune Side Højnelse af kvaliteten i demensindsatsen i hjemmeplejen gennem struktureret anvendelse af Marte Meo-tilgang og metode Frontpersonalet i hjemmeplejen gennemgår med dette projekt et generelt vidensløft og kompetenceudvikles i kontaktens betydning for et udviklingsstøttende samspil og i at omsætte Tom Kitwoods omsorgsteori til praksis i det daglige samarbejde med borgere med demens. Marte Meo metoden implementeres således i hele hjemmeplejen i Hjørring Kommune, både som individuelle forløb og som generel undervisning for større teams. 3. Kompetenceløft for medarbejdere i Træningsenheden, som har en nøglerolle i udviklingen af træning, som vigtig del af indsatsen til borgere med demens og i etablering af tværfagligt demensteam i Hjørring Kommune Formålet med etablering af tværfagligt demensteam og uddannelse af træningsspecialister inden for demensområdet er at understøtte den igangværende udvikling på demensområdet i Hjørring Kommune. Det tværfaglige demensteam og de specialistuddannede trænende terapeuter skal medvirke til generel praksisnær kompetenceudvikling gennem undervisning, supervision og sparring for alle medarbejdere, som samarbejder med borgere med demens og deres pårørende. Der var frist for ansøgning til puljen den 19. juni. Efter aftale med udvalgsformanden har forvaltningen fremsendt ansøgningen til ministeriet, hvorefter SÆH-udvalget forelægges den til orientering. Ansøgningen sendes ligeledes til orientering i Ældrerådet. Lovgrundlag Økonomi Hjørring Kommune søger samlet om 4,4 mio. kr.

6 Dette beløb fordeler sig således på de foreslåede projekter: Hjørring Kommune Side Kompetenceudvikling for afdelingsledere og sygeplejersker i demensfeltet. Ansøgt beløb: kr. 2. Højnelse af kvaliteten i demensindsatsen i hjemmeplejen gennem struktureret anvendelse af Marte Meo-tilgang og metode. Ansøgt beløb: kr. 3. Kompetenceløft for medarbejdere i Træningsenheden, som har en nøglerolle i udviklingen af træning, som vigtig del af indsatsen til borgere med demens og i etablering af tværfagligt demensteam i Hjørring Kommune. Ansøgt beløb: kr. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Ansøgning Praksisnært kompetenceløft demens_mvp 2. Ansøgningsskema Marte Meo i hjemmeplejen 3. Ansøgningsskema Sundhedsområdet uddannelse træningsenheden endelig version Direktøren for Sundhed, Ældre og Handicap indstiller, at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget tager orientering om ansøgning til pulje for kompetenceløft hos personer, der arbejder med mennesker med demens til efterretning. Beslutning SÆH-udvalget tog orienteringen til efterretning. Louise Hvelplund, Erik Vadsager og Peter Duetoft deltog ikke i mødet.

7 Side P Høringsudkast til Hjørring Kommunes frivillighedspolitik for det sociale område Resumé Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget præsenteres for høringsudkast til Hjørring Kommunes frivillighedspolitik for det sociale område. Sagsfremstilling Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget (SÆH-udvalget) præsenteres for høringsudkast til frivillighedspolitikken for det sociale område (se bilaget). Høringsudkastet er udarbejdet med inspiration i de input, som SÆH-udvalget fik på en række dialogmøder i efteråret På dialogmøderne deltog kommunens borgere og det frivillige sociale felt. POLITIKKENS INDHOLD SÆH-udvalget har på møde den 28. februar 2017 godkendt følgende vision for frivillighedspolitikken: "Hjørring Kommune skal være et godt sted at lave frivilligt socialt arbejde til gavn for borgere i Hjørring Kommune, som møder særlige udfordringer. "Der skal være synlighed om den mangfoldige frivillige sociale indsats, og der skal skabes og udvikles gode rammer og muligheder for det frivillige sociale arbejde, hvilket kan danne grobund for nye frivillige aktiviteter og fællesskaber". "Det frivillige sociale arbejde fremmer og fremmes af aktivt medborgerskab, som kan medvirke til at styrke de enkelte borgeres evne til at tage ansvar for deres eget liv og den lokale samfundsudvikling". Frivillighedspolitikken bygger desuden på fem overordnede pejlemærker, som SÆH-udvalget har fastsat. Disse fem pejlemærker er: Understøttelse af frivilligheden Mangfoldighed og respekt Synliggørelse af det frivillige sociale arbejde Samspil mellem frivillige og kommunen Rekruttering og fastholdelse af frivillige

8 Pejlemærkerne definerer de områder, som Hjørring Kommune fremover ønsker at have særlig fokus på i forhold til det frivillige sociale arbejde. Indenfor hvert plejemærke er der opstillet en række målsætninger, som kan være med til at fremme den sociale frivillighed i Hjørring Kommune. Hjørring Kommune Side 8. Politikken bygger desuden på fem bærende principper, som er grundlæggende og går på tværs af de fem pejlemærker. Det drejer sig f.eks om, at frivillige skal være et supplement til den offentlige indsats og at frivilligt socialt arbejde er ulønnet og frivilligt. Frivillighedspolitikken indeholder forslag om, at SÆH-udvalget i forbindelse med uddeling af 18-midler vil tilgodese frivillige sociale indsatser, der er målrettet borgere i Hjørring Kommune, som møder særlige udfordringer. Forvaltningen udarbejder revideret administrationsgrundlag for 18-puljen, som SÆH-udvalget forelægges i forbindelse med 2. behandlingen af frivillighedspolitikken. HØRINGSPARTER Forvaltningen anbefaler, at frivillighedspolitikken sendes i høring i følgende råd: Ældreråd Handicapråd Integrationsråd Hjørring Ungeforum TIDSPLAN : SÆH-udvalget behandler høringsudkast 14. august 2017: Ældrerådet forelægges høringsudkast 14. august 2017: Integrationsrådet forelægges høringsudkast 17. august 2017: Handicaprådet forelægges høringsudkast August 2017: Hjørring Ungeforum forelægges høringsudkast 3. oktober 2017: SÆH-udvalget behandler revideret udkast 25. oktober 2017: Byrådet godkender frivillighedspolitikken Lovgrundlag Servicelovens 18 vedrørende, at Kommunalbestyrelsen skal samarbejde med frivillige sociale organisationer og foreninger.

9 Side 9. Økonomi Der er i budget 2017 afsat 3,9 mio. kr. til frivilligområdet. Disse midler er fordelt på Frivillighedens Huse, 18-puljen, Frivilligcenter Hjørring samt pulje til frivillige aktiviteter målrettet ældre i Taars. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser I frivillighedspolitikken lægges der op til, at den frivillige sociale indsats fortsat skal være et positiv supplement til Hjørring Kommunes kerneydelse. Det vil sige, at frivillige ikke kan overtage ansvaret for kerneydelsen. Det skal sikres, at der opstilles lokale rammer og retningslinjer for samarbejdet mellem frivillige og kommunale institutioner, hvor der foretages en gensidig forventningsafstemning. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag: Høringsudkast til frivillighedspolitik for det sociale område. Direktøren for Sundhed, Ældre og Handicap indstiller, at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget godkender høringsudkast til frivillighedspolitik for det sociale område at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget godkender høringsprocessen. Beslutning SÆH-udvalget godkendte indstillingen. Louise Hvelplund, Erik Vadsager og Peter Duetoft deltog ikke i mødet.

10 Side P Statusrapport for TUBA Hjørring Resumé Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget forelægges status for TUBA Hjørring for 1. halvår 2017 til orientering. Sagsfremstilling TUBA (Terapi og rådgivning for Unge, som er Børn af Alkoholmisbrugere) tilbyder rådgivning og terapi for unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i en familie med alkoholproblemer. Hjørring Kommune yder tilskud til TUBA Hjørring i henhold til den gældende partnerskabsaftale, som SÆH-udvalget godkendte på mødet den 19. april 2016 (bilag 1). SÆH-udvalget fik senest forelagt status for TUBA Hjørring og ventetiderne på udvalgsmødet den 6. september Her udtrykte udvalget bekymring for de daværende ventetider og bad om at få forelagt en ny status 3 måneder senere. I stedet for udvalgsbehandling blev der 9. januar 2017 afholdt et møde mellem TUBA, forvaltningen og to repræsentanter fra SÆH-udvalget. Efter aftale på dette møde har TUBA i maj fremsendt revideret statusnotat (bilag 2). Efter modtagelse af statusrapporten har Forvaltningen været i dialog med TUBA, og det er på baggrund af denne dialog, at sagsfremstillingen er udarbejdet. VENTETIDER Som det fremgår af nedenstående, er ventetiderne til invididuelle forløb væsentligt reduceret siden seneste fremsendte status. Måned for opgørelse Antal personer på venteliste Forventet ventetid i måneder August November Maj TUBA vurderer, at ventetiden fortsat vil være faldende. Derudover orienterer TUBA, at det kan være svært en angive en præcis ventetid, da det fx afhænger af hvor mange unge, der afslutter deres forløb hvornår. Der tages ligeledes hensyn til fx massivt belastede unge, ligesom unge under 18 år max må vente 3

11 måneder. Derudover gælder det for alle unge på ventelisten, at de altid har mulighed for at kontakte en behandler i TUBA med henblik på en akut samtale. Ligeledes kan de unge kontakte TUBA's online chatrådgivning samt deltage på de drop-in møder, der bliver afholdt 3 af hvert halve år. Hjørring Kommune Side 11. Der er pr. 17. maj 41 unge i gang med et individuelt forløb. Der er pt. 13 unge i gruppeforløb, som fordeler sig på 3 grupper. Der er ingen unge på ventelisten til gruppeforløb, og TUBA har øget opmærksomhed på at rekruttere unge til de igangværende grupper. Der er pt. flest unge, der ønsker et individuelt forløb. I perioden fra 1. januar til 15. maj 2017 har 12 nye unge henvendt sig til TUBA Hjørring. De fordeler sig aldersmæssigt således: år: år: år: 5 TUBA har i øjeblikket et stort fokus på at få bredt kendskabet til TUBA ud i området. Blandt andet ved at få materialer ud til skoler, daginstitutioner, sundhedsplejesker, læger og lignende. Derudover foreslår TUBA at afholde oplæg for relevant frontpersonale i kommunen som fx socialrådgivere, lærere og pædagoger om TUBA og de særlige dynamikker, som gør sig gældende i en alkoholramt familie. TUBA har gode erfaringer med dette. Lovgrundlag Servicelovens 10. Økonomi Hjørring Kommunes bidrag til TUBA er for 2017 på kr. fordelt mellem områderne for børn, skole og undervisning, sundhed, ældre og handicap samt arbejdsmarked. SÆH's andel udgør 30 % svarende til kr. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser

12 Side 12. Bilag 1. Partnerskabsaftale mellem TUBA og Hjørring Kommune 2. Statusnotat fra TUBA pr. 17. maj 2017 Direktøren for Sundhed, Ældre og Handicap indstiller, at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget tager orienteringen til efterretning. Beslutning SÆH-udvalget glæder sig over, at der ikke er så mange på venteliste længere. SÆH-udvalget tog orienteringen til efterretning. Louise Hvelplund, Erik Vadsager og Peter Duetoft deltog ikke i mødet.

13 Side A Udvidelse af kollegietilbuddet Kristiansandsvej jf. budget Resumé Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget forelægges forslag til udvidelse af kollegietilbuddet på Kristiansandsvej jf. budget Sagsfremstilling Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget blev i forbindelse med budget forelagt forslag om, at kollegietilbuddet på Kristiandsandsvej udvides. Da bostøttecenteret i forbindelse med 'Den gode modtagelse' flytter i nye lokaler pr. 1. juni 2017, er forvaltningen nu klar til at iværksætte denne udvidelse med de pågældende lejligheder på 1. sal. I stueetagen er der i dag et botilbud efter servicelovens 85 med 9 pladser. Forslaget går på at udvide med et botilbud med 9 pladser målrettet unge, udviklingshæmmende borgere i aldersgruppen år. Der er tale om personer med varigt nedsat fysisk og psykisk funktionsevne, som formodentligt livslangt vil have behov for støtte med døgndækning. Det må forventes, at der i højere grad end gældende for nuværende beboere i kollegietilbuddet i stueetagen, vil være behov for støtte og guidning, omsorg og ledsagelse i dagligdagen. Formålet er således at give de unge et døgndækket botilbud, hvor de får mulighed for en bolig i nærmiljøet, tæt på familie og venner, samt få et ungt liv med andre unge og fritidsinteresser. Beboerne tilbydes individuel og kollektiv bostøtte i henhold til lov om social service 85. Tilbuddet vil i høj grad arbejde med: at udvikle den enkelte unges kompetencer til at skabe et indholdsrigt liv i fællesskab med andre, hvor målet tager udgangspunkt i den unges handleplan/indsatsmål. at der i samarbejde med den unge udarbejdes en pædagogisk handleplan med udgangspunkt i indsatsmålene. at understøtte den unges udvikling fra ung til voksen. at der ydes støtte og vejledning efter princippet 'hjælp til selvhjælp' til udvikling af diverse praktiske færdigheder, som ADL træning (almindelig daglig livsførelse). at der vil blive satset meget på et ungdomsliv, hvor sociale relationer udvikles og udbygges.

14 at der vil være fokus på med- og selvbestemmelse, så de unge i stor udstrækning har indflydelse på hverdagen, fx vil der være husmøder, som redskab i udvikling af de unges personlige kompetencer. Hjørring Kommune Side 14. Forvaltningen vurderer, at der på nuværende tidspunkt er 6-7 mulige borgere i målgruppen til tilbuddet. Der er både tale om opdrift fra børne- og ungeområdet, hjemtagning af borgere fra eksterne tilbud samt borgere fra andre tilbud i SÆHregi. Der vil være en samlet personalegruppe for det nuværende botilbud i stuetagen og for 1. sal, hvilket muliggør en mere fleksibel anvendelse af personaleressourcerne. Det betyder fx, at en medarbejder kan frigøres til at tage de unge med til flere aktiviteter ud af huset. Socialtilsyn Øst skal godkende udvidelsen. Botilbuddet på 1. sal forventes at kunne være klar til indflytning fra 1. oktober Lovgrundlag Serviceloven 85. Almenboligloven 105. Økonomi Årlige driftsudgifter til det samlede botilbud på Kristiansandsvej: kr. Heraf drift til udvidelsen på 1. sal: kr. Forventet årligt rationale ved udvidelse fra 9 til 18 pladser: kr. Rationalet er baseret på, hvad det ville koste Hjørring Kommune, hvis borgere i den relevante målgruppe skulle i et tilsvarende, eksternt tilbud. Forventede etableringsomkostninger: kr. Disse finansieres gennem investeringsoversigtens pulje til ombygninger på det specialiserede socialområde. Der vil i perioden fra bostøttens fraflytning den 1. juni til opstart af botilbuddet den 1. oktober være en tomgangsudgift på omkring kr. Merudgiften til tomgangsudgifter indarbejdes i økonomirapport 2. Dertil kommer tomgangsleje på de lejligheder, der ikke vil være besat fra opstart. Der er i budget indarbejdet et rationale på kr. i 2018 og kr. fra og med 2019, som således forventes realiseret.

15 Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Der vil blive en samlet personalegruppe for stueetagen og førstesalen. Hjørring Kommune Side 15. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Direktøren for Sundhed, Ældre og Handicap indstiller, at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget godkender forslag til udvidelse af kollegietilbuddet på Kristiansandsvej. Beslutning SÆH-udvalget godkendte indstillingen. Louise Hvelplund, Erik Vadsager og Peter Duetoft deltog ikke i mødet.

16 Side G Orientering for Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Udvalgsformanden Udvalgsmedlemmerne Per Folden Hyldig orienterede om Arbejdsmarkedsudvalgets dialogmøde med Specialskolen for voksne. Direktøren Busser på plejecentre og aktivitetscentre (bilag 1) Louise Hvelplund, Erik Vadsager og Peter Duetoft deltog ikke i mødet.

17 Side 17. Underskrifter Lilli Damsgård Christensen Mai-Britt Beith Jensen Erik Vadsager Louise Bilde Hvelplund Peter Duetoft Birthe Andersen Per Folden Hyldig

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende: Peter Duetoft

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:35 Mødested: Rådhuset, Lokale 428 Fraværende: Erik Vadsager

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:00 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Rådhuset, Lokale 428 Fraværende:

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:00 Mødet afsluttet: kl. 11:45 Mødested: Køkkenområdet, M. P. Koefoeds

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:00 Mødet afsluttet: kl. 12:50 Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:15 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: 27.00.00-P00-2-16

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område

FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område Forord...4 Den overordnede vision...6 Bærende principper...8 Understøttelse af frivilligheden...10 Mangfoldighed og respekt...12 Synliggørelse af det frivillige

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:10 Mødested: Nordsøcentret, Hirtshals

Læs mere

Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 6 Høring

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:00 Mødet afsluttet: kl. 13:00 Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende:

Læs mere

Frivillighedspolitikken for Skive Kommune 2011-2015. www.skive.dk

Frivillighedspolitikken for Skive Kommune 2011-2015. www.skive.dk Frivillighedspolitikken for Skive Kommune 2011-2015 www.skive.dk Frivillighedspolitik for Skive Kommune Indholdsfortegnelse: Forord 3 Formål 4 Grundlaget for samarbejdet 4 Mål og handlinger 6 Revision

Læs mere

Åben referat Ældrerådet

Åben referat Ældrerådet Åben referat Ældrerådet Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-329 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Lundgården, Stadionvej, 9760 Vrå Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale 469, 4. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: 27.36.00-K09-2-17 1. Årsrapport - tilsyn med hjemmeplejen

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:50 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Mai-Britt

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:30 Mødested: Rådhuset, Lokale 428 Fraværende: Mai-Britt

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 20:00 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: 13. januar 2015 Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Lars Jørn Lind Jakobsen Bemærkninger Følgende sager

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Dana Cup Academi, Børge

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:45 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt.

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested:

Læs mere

Introduktion til Social- og Sundhedsområdet. v. Michael Bjørn, Vicedirektør

Introduktion til Social- og Sundhedsområdet. v. Michael Bjørn, Vicedirektør Introduktion til Social- og Sundhedsområdet v. Michael Bjørn, Vicedirektør Social og Sundhed Den 8. januar 2018 Overordnede rammer for Socialog Sundhedsområdet Ministerier Sundheds- og Ældreministeriet

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:45 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune 14. august 2017 Side 1. Mødedato: 14. august 2017 Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 27.08.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 36. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:45 Mødested: R-122 Fraværende: Carsten Møller Nielsen Følgende sager behandles: Pkt. Tekst

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. 15:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Codanhus, mødelokale A Fraværende: Følgende

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Ansøgning

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:15 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Centralkøkkenet - M. P. Koefoeds Vej 1, 9800 Hjørring Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Handicaprådet Handicapsekretariatet

Åben dagsorden Handicaprådet Handicapsekretariatet Åben dagsorden Handicaprådet Handicapsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, lokale 122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt.

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:15 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Louise

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov KERTEMINDE KOMMUNE Referat af Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00 Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov Tilgår pressen Fraværende: Else Møller forlod mødet kl. 18.15

Læs mere

Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: 5. sal, JC-mødelokale,

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 14. januar 2014 kl. 16.00 i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 14. januar 2014 kl. 16.00 i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 14. januar 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 17.00 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ungesekretariatet,

Læs mere

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG for tildeling af 18-midler til frivilligt socialt arbejde

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG for tildeling af 18-midler til frivilligt socialt arbejde ADMINISTRATIONSGRUNDLAG for tildeling af 18-midler til frivilligt socialt arbejde 18-puljen I Servicelovens 18 pålægges kommunen at yde økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde. Hjørring Kommune

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 20. marts 2018 Kl. 13:30 Lindegården Skolevej 19, 8544 Mørke. Medlemmer. Fraværende

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 20. marts 2018 Kl. 13:30 Lindegården Skolevej 19, 8544 Mørke. Medlemmer. Fraværende Referat Ældrerådet Ældrerådet Tirsdag den 20. marts 2018 Kl. 13:30 Lindegården Skolevej 19, 8544 Mørke Medlemmer Rita Stokholm Vinding Freddy Ovesen Ib Baastrup Elsa Bannebjerg Tove Jytte Schnell Anna

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: 049 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale E, 4. sal, Codanhus Fraværende: Følgende sager

Læs mere

Vision og strategier for demensområdet i Mariagerfjord Kommune

Vision og strategier for demensområdet i Mariagerfjord Kommune Forslag til: J.nr. 27.00.00.G01-49-12 Vision og strategier for demensområdet i Mariagerfjord Kommune Mariagerfjord Kommune har længe haft fokus på demensområdet. Med visioner og pejlemærker for demensområdet

Læs mere

side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 29.10.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Indholdsfortegnelse: 51. Sager og skrivelser til

Læs mere

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv Beslutning: Masterplan for En god og tryg ældrepleje Sagsnr. i ESDH: 18/15117 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv I det politiske arbejdsprogram

Læs mere

Statusrapport. Værdighedspolitik Velfærds- og Sundhedsudvalget

Statusrapport. Værdighedspolitik Velfærds- og Sundhedsudvalget Statusrapport Værdighedspolitik 2016-2017 Velfærds- og Sundhedsudvalget Velfærds- og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben Sagsbehandler: IBF/LL Sagsnr. 27.00.00-P22-2-17 Dato:26-04-2018 Indhold Side Indledning

Læs mere

Ansøgte midler til løft af ældreområdet

Ansøgte midler til løft af ældreområdet Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 15:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Afbud fra

Læs mere

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget Referat Ældre- og Genoptræningsudvalget Møde nr.: 10/2018 Dannet den: Tirsdag den 23-10-2018 Mødedato: Mandag den 22-10-2018 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Mødested: Gråt, Amtstue Alle Medlemmer Benny Christensen

Læs mere

Indstilling. Børn og unge-politik for Århus Kommune. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Børn og unge-politik for Århus Kommune. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 17. september 2008 Børn og unge-politik for Århus Kommune 1. Resume Denne indstilling indeholder forslag til en samlet børn og unge-politik

Læs mere

Lovgrundlag Struer Kommune har i henhold til servicelovens 18 afsat en pulje til støtte til frivilligt socialt arbejde.

Lovgrundlag Struer Kommune har i henhold til servicelovens 18 afsat en pulje til støtte til frivilligt socialt arbejde. POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Retningslinjer for tildeling af 18 midler i Struer Kommune Lovgrundlag Struer Kommune har i henhold

Læs mere

POLITIK for det frivillige sociale arbejde

POLITIK for det frivillige sociale arbejde POLITIK for det frivillige sociale arbejde EN GOD KOMMUNE AT VÆRE FRIVILLIG I Forord I Tønder Kommune har vi en lang og mangfoldig tradition for at udvikle det frivillige sociale arbejde. Det er en proces,

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Afbud:

Læs mere

Indledning...3. Lovgrundlag...3. Definition på frivilligt socialt arbejde...3. Målgrupper i det frivillige sociale arbejde...4

Indledning...3. Lovgrundlag...3. Definition på frivilligt socialt arbejde...3. Målgrupper i det frivillige sociale arbejde...4 Social og Sundhed Frivillighedspolitik for Assens Kommune Indledning...3 Lovgrundlag...3 Definition på frivilligt socialt arbejde...3 Målgrupper i det frivillige sociale arbejde...4 Eksempler på frivillighedsarbejde:...4

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Mette Herbert konter Mandag 21.11.2016 kl. 15:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Kvalitetsstandarder 2017 3 Status ældre og voksne på døgninstitution - november

Læs mere

Dagsorden til møde i Socialudvalget

Dagsorden til møde i Socialudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Socialudvalget Mødetidspunkt 27-01-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Socialudvalget 27-01-2016 17:00 1 (Åben) Kommissorium for opgaveudvalg

Læs mere

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Side 1. Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019.

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019. Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Tilskud en værdig ældrepleje 2019: Tilskud bedre bemanding i ældreplejen

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. 11:35 Mødested: R-329 - Høringsmøde Budget Fraværende: Bodil Kjær Bemærkninger

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 29. august Tid 13:00. Sted Mødelokale Fraværende: Mogens Brag. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 29. august Tid 13:00. Sted Mødelokale Fraværende: Mogens Brag. Stedfortræder Referat Sundhedsudvalget Ekstraordinært møde Dato 29. august 2011 Tid 13:00 Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Fraværende: Mogens Brag Ingen Stedfortræder Medlemmer Anders Broholm (V) - Formand Carsten

Læs mere

Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. 13.30 Mødested: Ekstraordinært - Politikerloungen,

Læs mere

Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6

Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Ældrerådet Referat Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Afbud: Algot Øhlenschlæger Pkt. Tekst Side 15 Godkendelse af referat fra møde den 5. april 2016 1 16 Orientering omkring Asp plejecenter samt

Læs mere

Referat Handicaprådet

Referat Handicaprådet Referat : Mandag den 27. januar 2014 Mødetidspunkt: Kl. 8:15 Sluttidspunkt: Kl. 11:15 Mødested: Rød 2, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Per Christensen (A) Morten Westergaard (C) Henrik Møller (A)

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

GOD KOMMUNE AT VÆRE FRIVILLIG I

GOD KOMMUNE AT VÆRE FRIVILLIG I POLITIK for det frivillige sociale arbejde EN GOD KOMMUNE AT VÆRE FRIVILLIG I Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 26.10.17 og revideres i 2019. Forord I Tønder Kommune er vi priviligerede. Vi har et alsidigt

Læs mere

Samarbejdsaftale

Samarbejdsaftale Samarbejdsaftale 2017-2020 Hjørring Kommune & Frivilligcenter Hjørring Indledning Hjørring Kommune og Frivilligcenter Hjørring ønsker med denne aftale at sikre et godt og tæt samarbejde, som bygger på

Læs mere