Niels Ulrick Holm fra PLO deltog på video under punkt 3 om almen praksis.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Niels Ulrick Holm fra PLO deltog på video under punkt 3 om almen praksis."

Transkript

1 Referat Referat af 10. møde i den fællesoffentlige porteføljestyregruppe for landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL. Mødet blev afholdt 13. november i Digitaliseringsstyrelsen. Til stede Christian Boel (formand), Region Midtjylland; Dorrit Guttman (næstformand), Vordingborg Kommune; Anders Kjærulff, Silkeborg kommune; Anne Østergaard Hjortshøj, Region Sjælland; Inge Bendixen, Region Syddanmark; Arne Nikolajsen, Esbjerg Kommune; Anne Skriver, Region Hovedstaden; Mette Harbo, Københavns Kommune; Dorte Stigaard, Region Nordjylland; Hanne Agerbak, KL; Laura Glavind, Danske Regioner; Nanna Skovgaard, SUM; Marianne Sørensen, FM/DIGST. Niels Ulrick Holm fra PLO deltog på video under punkt 3 om almen praksis. Der var afbud fra Bente Graversen, Aalborg kommune. Fra sekretariatet deltog Susanne Duus, FM/DIGST; Linn Boesgaard, FM/DIGST (referent); Mathias Christiansen, SUM (referent); Nicolai Sundstein, FM/DIGST; Sine Mainz, Danske Regioner; Poul Erik Kristensen, KL; Tina Heide, Region Nordjylland. 1. Velkomst og siden sidst Christian Boel bød velkommen og informerede om, at der ville blive taget en indledende drøftelse af involveringen af almen praksis under punkt 3, og at drøftelsen ville blive genoptaget efter frokost, hvor Niels Ulrich Holm fra PLO kunne deltage på video. Flere medlemmer af porteføljestyregruppen udtrykte, at dagsordenspunkterne gav anledning til, at porteføljestyregruppen drøfter sin rolle og opgaver, herunder hvem der træffer beslutning, og hvorvidt, hvornår og hvor meget der skal følges op fra centralt hold, når implementeringsansvaret ligger lokalt. Christian Boel samlede op og besluttede, at substansindholdet skulle drøftes under de enkelte punkter, hvor drøftelsen var relevant. 2. Godkendelse af referat Porteføljestyregruppen godkendte referatet uden bemærkninger.

2 Side 2 af 6 3. Almen praksis involvering i udrulningen af telemedicin til KOL-borgere Christian Boel introducerede punktet med en bemærkning om, at papiret var et forsøg på beskrive opgaven for almen praksis baseret på den foreliggende viden. Papiret viser, at der ikke er en stor ekstraopgave forbundet med det telemedicinske tilbud. Det blev fra Niels Ulrichs side fremhævet, at det nu er blevet mere konkret, hvad almen praksis involvering i udrulningen af telemedicin til KOL-borgere består af. Dette er fint beskrevet i det informationspapir (Bilag Almen praksis' involvering) som er sendt med ud med dagsordenen, ligesomdet er gjort mere konkret i forbindelse med arbejdet i FUT (fælles udbud af telemedicin). PLO har fra centralt hold nu sendt informationspapiret til kommentering hos landsdelenes repræsentanter fra PLO. Derudover opfordrede PLO til, at der blev afholdt en et møde i en mindre gruppe, hvor Danske Regioner er repræsenteret. Porteføljestyregruppen tog orienteringen om almen praksis involvering i udbredelsen af telemedicin til KOL-borgere til efterretning. 4. Orientering om drøftelse vedr. deadline Christian Boel præsenterede punktet og gav ordet til Marianne Sørensen, der indledende forklarede, at parterne på baggrund af forrige porteføljestyregruppemøde havde fået til opgave at udarbejde et forståelsespapir vedr. deadline for udbredelsen. Marianne Sørensen pointerede, at porteføljestyregruppen ikke har mandat til at afvige ØA-aftalen om udbredelsen, men at det samtidig er en vigtigt, at rammerne for projektet er realistiske. Fokus skal derfor lægges på at sikre hovedvejene i landsdelsprogrammerne, og landsdelsprogrammerne skal gøre mest muligt for, at en så stor andel af de relevante KOL-borgere som muligt er inkluderet i tilbuddet om telemedicinsk hjemmemonitorering med udgangen af Hanne Agerbak udtrykte, at det er et ambitiøst projekt med mange aktører, hvilket giver et bedre produkt i sidste ende, men at det samtidig er årsagen til, at det tager tid. I forhold til tidsperspektivet bemærkede Christian Boel, at forståelsespapiret lægger op til, at så mange patienter som muligt skal inkluderes med udgangen af 2019, og at der deri ligger en forpligtelse til at gøre så meget som muligt for at få inkluderet flest muligt, selvom den sidste del af inklusionen kan være svær. I forlængelse heraf bemærkede Dorte Stigaard, at inkluderingen vil være hjulpet af en efterspørgsel fra patienterne. Det er derfor vigtigt, at borgerne i målgruppen er motiverede til at blive inkluderet i det telemedicinske tilbud, og til dette formål er det oplagt at starte et samarbejde med Lungeforeningen om fx borgerrettede kampagner. Derudover bemærkede Dorte Stigaard, at landsdelsprogrammerne løbende bør revurdere hvilke kompetencer, der er behov for i programmet. Der er behov for kompetencer, der kan hjælpe de lokale styregrupper med prioriteringer, da projektet går ind i en fase, der kræver hård styring.

3 Side 3 af 6 I forhold til tidsrammen gav Mette Harbo udtryk for, at der formentlig vil opstå et behov for en anden kommunikation til landsdelsprogrammerne, når den tekniske implementering kommer tættere på. Til dette svarede Marianne Sørensen, at der ikke skal opereres med flere tidsplaner. Dorte Stigaard bakkede op om dette og understregede, at gruppen skal træde i karakter som porteføljestyregruppe, og at det ikke er en partsgruppe. Marianne erklærede sig enig og supplerede, at det er porteføljestyregruppens ansvar at komme så godt i mål som muligt med det, der er aftalt. I forhold til de konkrete fremdriftsmonitoreringer vil de sidste milepæle formentlig fortsat være afvigende for størstedelen af landsdelsprogrammerne, og fokus skal derfor være på, hvordan fremdriften kan sikres og løftes; både i de enkelte landsdele og i fællesskab i form af fælles aktiviteter. Porteføljestyregruppen besluttede i forlængelse heraf, at der skal indarbejdes et ekstra punkt om korrigerende handlinger i forbindelse med den ordinære fremdriftsrapportering frem mod næste porteføljestyregruppemøde 9. februar Landsdelsprogrammerne afgør selv format og omfang i selve afrapporteringen af korrigerende handlinger. Ligeledes blev det besluttet, at landsdelsprogrammerne inden næste møde overvejer, om der er aktiviteter, der meningsfyldt kan løftes i fællesskab for at fremme fremdriften. Porteføljesekretariatet påbegynder dialogen om fælles aktiviteter med projektlederne på det planlagte seminar og sender ligeledes en opfølgende bestilling ud. Porteføljestyregruppen tog forståelsespapiret om deadline for projektet til efterretning. 5. Orientering om fremdrift og udbredelse i landsdelsprogrammerne Christian Boel præsenterede punktet, og kvitterede for, at konceptet var landet godt, og gav porteføljestyregruppen et godt overblik over de centrale milepæle. Der var enighed om, at såfremt der sker ændringer i tidsplanen for FUT, må den overordnede tidsplan nødvendigvis genbesøges. Dorte Stigaard bemærkede, at Region Nordjyllands drift af TeleCare Nord projektet afventer overgangen til ny løsning efter FUT, og at det derfor er vigtigt, at tidsplanen overholdes. Ellers risikerer regionen, at KOL-tilbuddet må lukkes midlertidigt ned. Styregruppen drøftede, hvordan fremdriftskonceptet skulle bruges fremadrettet, og var enige om, at det bl.a. skulle bruges til at skabe overblik over mulige aktiviteter på tværs af landsdelsprogrammerne, der kan sikre, at programmerne når i mål til tiden. Der var i forlængelse af dette enighed om, at projektlederne bør arbejde mere sammen på tværs af landsdelsprogrammerne. Porteføljestyregruppen godkendte ændringerne i fremdriftskonceptet og tog orienteringen om fremdrift til efterretning.

4 Side 4 af 6 6. Godkendelse af plan for opfølgning på gevinster i den landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL Christian Boel indledte punktet og gav ordet til Susanne Duus, der forklarede, at gevinstopfølgningsplanen tager udgangspunkt i de strategiske målsætninger, som parterne aftalte i forbindelse med forståelsespapiret for udbredelsen. Susanne Duus forklarede samtidig, at tidligere udbredelsesprojekter som fx Telesår og FMK er blevet kritiseret for, at der ikke er blevet fulgt op på gevinsterne. Med dette afsæt har en arbejdsgruppe formuleret en række gevinstindikatorer og målingsmetoder, der blev godkendt af porteføljestyregruppen i december Dorrit Guttman udtrykte, at et så stort udbredelsesprojekt kræver opfølgning, og at det er positivt, at der lægges op til en central facilitering af gevinstopfølgningen. Der foreligger ikke nødvendigvis stærke data lokalt eller på tværs af sektorer. Mette Harbo bemærkede, at beslutningen om landsdækkende udbredelse er baseret på stærke forskningsbaserede erfaringer fra TeleCare Nord. En yderligere gevinstopfølgning vil trække ressourcer, og det er desuden et spørgsmål, hvem landsdelsprogrammerne skal rapportere ind i mod, og hvilken rolle porteføljestyregruppen skal spille. Dorte Stigaard bemærkede, at der skal tages hensyn til borgerne, der ikke skal mødes af for mange bestillinger og et omfattende indikatorregime. Forventningen om afrapportering er legitim, da det er en ØA-aftale, men målene kan måske konsolideres yderligere. Anders Kjærulff bakkede op om dette og gav som eksempel, at der er 115 mål i sundhedsaftalerne, der skaber et omfattende indikatorregime, der risikerer at blive for bureaukratisk. Christian Boel anerkendte ligeledes styringsbehovet og foreslog, at landsdelsprogrammerne tager ansvaret for opfyldelsen af målsætningerne. Hertil svarede Nanna Skovgaard, at landsdelsprogrammerne ikke vil kunne stå på mål for målsætningerne for staten, og derudover har parterne indgået aftale om strategiske målsætninger, hvorfor det vil være det samme, der skal synliggøres uanset om det er fra centralt eller lokalt hold. Nanna Skovgaard anerkendte dog, at udførelsen måske kan slankes og mål konsolideres, men at der skal følges op på målsætningerne, og det giver mening at gøre samlet. Marianne Sørensen understregede i forlængelse heraf, at der skal følges op på de strategiske målsætninger, og at drøftelsen alene går på, hvordan målingerne udmøntes. Marianne foreslog derfor, at et par medlemmer af porteføljestyregruppen tager et revideret oplæg med ind i kredsen på næste porteføljestyregruppemøde. Anders Kjærulff og Anne Skriver meldte sig til opgaven og genbesøger indikatorerne frem mod næste møde og udarbejder et beslutningsoplæg i samarbejde med porteføljesekretariatet. Anders Kjærulff og Anne Skriver undersøger behovet for opfølgning på indikatorer, herunder i lyset af øvrig opfølgning i sundhedsaftaler og nationale mål.

5 Side 5 af 6 Porteføljestyregruppen godkendte ikke planen for opfølgning på gevinster i den landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL. 7. Godkendelse af målsætninger for sundhedsøkonomiske indikatorer i gevinstopfølgningen Christian Boel indledte punktet med at fortælle, at Flemming Witt, der har stået i spidsen for det sundhedsøkonomiske studie i TeleCare Nord, har godkendt selve beregningsmetoden bag målsætningerne. Susanne Duus uddybede i forlængelse heraf, at Flemming Witt samtidig har bidraget med en nyere og mere opdateret fordeling af GOLD gruppe 3 og 4 i den nye GOLD gruppe D. Dette ændrer nogle tal i beregningen, hvorfor porteføljestyregruppen forelægges de genberegnede målsætninger på næste porteføljestyregruppemøde. Mette Harbo spurgte ind til, om målgruppeændringen giver anledning til ændring af business casen. Hertil svarede Susanne Duus, at der er taget højde for dette i business casen i den perspektiverende beregning. Porteføljestyregruppen godkendte beregningsmetoden bag fastlæggelsen af målsætningerne. Arbejdsgruppen, der blev nedsat under punkt 6, arbejder videre med målsætningerne, indikatorerne og opfølgningen herpå. 10. Orientering om status på delprojekt 4 og 5 i forudsætningsprojektet vedr. modning af telemedicinsk infrastruktur Susanne Duus præsenterede punktet, og gav kort status på delprojekt 4 og 5. Delprojekt 4 afventer fortsat videre aktivitet i landsdelsprogrammerne og FUT udbudsprojektet. I Delprojekt 5 blev der 3. oktober afholdt workshop med deltagelse af klinikere projektledere. På workshoppen efterspurgte klinikerne mulighed for at tilføje behandlingsgrænser/grænseværdier i den nationale infrastruktur, hvilket MaTIS-projektet har meldt, at de vil imødekomme. Susanne Duus forespurgte på vegne af MaTIS-projektet om en tilkendegivelse af, om MedCom skal følge mere aktivt op på EPJ-leverandørernes test og certificering af integrationer til KIH. Dette er med henblik på at kvalificere visning af måledata i EPJ erne. Forslaget mødte bred opbakning, mens det skal dog afklares med de regionale IT-direktører, inden MedCom kan gå videre. Porteføljestyregruppen tog orienteringen om delprojekt 4 og 5 til efterretning. 11. Orientering om økonomistatus Christian Boel præsenterede punktet og gav ordet til Susanne Duus, der forklarede, at bilaget beskriver, hvad sekretariatsmidlerne bruges på både bagudrettet og fremadrettet. For året 2018 vil der være midler til porteføljesekretariatet og eksterne reviews.

6 Side 6 af 6 I forhold til midlerne i service-, support- og logistikprojektet præciserede Susanne Duus, at midlerne er blevet udmøntet til KL som tilskud og derfor ikke bortfalder med udgangen af 2017, selvom de ikke er anvendt endnu. Porteføljestyregruppen tog status på de centrale midler i 2017 og 2018 til efterretning. 12. Orientering om kommunikationsaktiviteter Christian Boel bemærkede, at det fælles udbud allerede har påkaldt sig opmærksomhed, hvilket har resulteret i omtale i flere medier. Susanne Duus bemærkede, at der nu kan indledes en mere aktiv dialog med Lungeforeningen, da projektet er kommet længere i processen. Porteføljestyregruppen tog orienteringen om status på arbejdet kommunikationsaktiviteter til efterretning. 13. Eventuelt Christian Boel afrundede mødet med at gøre opmærksom på, at det næste porteføljestyregruppemøde finder sted 9. februar Tyngden og kompleksiteten af dagsordenspunkterne vil afgøre, hvorvidt det bliver et fysisk møde, eller om mødet afholdes over video.

8. møde i porteføljestyregruppen for landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL

8. møde i porteføljestyregruppen for landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL Referat 28. juni 2017 8. møde i porteføljestyregruppen for landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL Dagsordenspunkt 1 Velkommen og siden sidst Til stede Christian

Læs mere

Troels Andersen, PA Consulting Group, deltog under punkt 12. Der var afbud fra Nanna Skovgaard, SUM og Arne Nikolajsen, Esbjerg Kommune.

Troels Andersen, PA Consulting Group, deltog under punkt 12. Der var afbud fra Nanna Skovgaard, SUM og Arne Nikolajsen, Esbjerg Kommune. Referat af 12. møde i Den fællesoffentlige porteføljestyregruppe for landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL 20. juni 2018 Til stede Christian Boel (formand), Region

Læs mere

2. Godkendelse af referat Porteføljestyregruppen godkendte referatet uden bemærkninger.

2. Godkendelse af referat Porteføljestyregruppen godkendte referatet uden bemærkninger. Referat 27. september 2016 Referat fra 4. møde i den fællesoffentlige porteføljestyregruppe for landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL 16. september 2016 Til stede:

Læs mere

Referat. Afbud: Bente Graversen, Aalborg Kommune; Anders Kjærulff, Silkeborg Kommune.

Referat. Afbud: Bente Graversen, Aalborg Kommune; Anders Kjærulff, Silkeborg Kommune. Referat 23. februar 2016 Referat fra det 5. møde i den fællesoffentlige porteføljestyregruppe for landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL 8. december 2016 Til stede:

Læs mere

Til stede: Fra sekretariatet deltog: Under udvalgte punkter deltog yderligere: Afbud: 1. Velkomst og siden sidst

Til stede: Fra sekretariatet deltog: Under udvalgte punkter deltog yderligere: Afbud: 1. Velkomst og siden sidst 15. marts 2017 Referat af det 6. møde i den fællesoffentlige porteføljestyregruppe for landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL 8. marts 2017 Til stede: Christian

Læs mere

Fra sekretariatet deltog: Susanne Duus, FM/DIGST; Mette Myrhøj Jensen, FM/DIGST, Johan Hvitved, FM/DIGST, Signe Vind, Danske Regioner.

Fra sekretariatet deltog: Susanne Duus, FM/DIGST; Mette Myrhøj Jensen, FM/DIGST, Johan Hvitved, FM/DIGST, Signe Vind, Danske Regioner. 3. maj 2016 Referat fra 2. møde i den fællesoffentlige porteføljestyregruppe for landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL 14. april 2016 Til stede: Christian Boel

Læs mere

11. møde i porteføljestyregruppen for landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL

11. møde i porteføljestyregruppen for landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL Referat 11. møde i porteføljestyregruppen for landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL Til stede Christian Boel (formand), Region Midtjylland; Dorrit Guttman (næstformand),

Læs mere

Referat. 29. maj Peder Ring fra Region Sjælland deltog via video.

Referat. 29. maj Peder Ring fra Region Sjælland deltog via video. Referat 29. maj 2017 Referat fra det 7. møde i den fællesoffentlige porteføljestyregruppe for landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL 3. maj 2017 Til stede Christian

Læs mere

Afbud: Bente Graversen, Aalborg Kommune; Dorte Stigaard, Region Nordjylland; Arne Nikolajsen, Esbjerg Kommune; Pia Kopke, Region Hovedstaden

Afbud: Bente Graversen, Aalborg Kommune; Dorte Stigaard, Region Nordjylland; Arne Nikolajsen, Esbjerg Kommune; Pia Kopke, Region Hovedstaden 11. august 2016 Referat fra 3. møde i den fællesoffentlige porteføljestyregruppe for landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL 24. juni 2016 Til stede: Christian

Læs mere

29. maj Peder Ring fra Region Sjælland deltog via video.

29. maj Peder Ring fra Region Sjælland deltog via video. 29. maj 2017 Referat fra det 7. møde i den fællesoffentlige porteføljestyregruppe for landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL 3. maj 2017 Til stede Christian Boel

Læs mere

Referat af porteføljestyregruppemøde for Landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL 12.

Referat af porteføljestyregruppemøde for Landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL 12. 8. marts 2016 Referat af porteføljestyregruppemøde for Landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL 12. februar 2016 Til stede: Christian Boel, Region Midtjylland (formand);

Læs mere

Telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL. Projektinformation til kommuner, hospitaler og praktiserende læger i Region Midtjylland

Telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL. Projektinformation til kommuner, hospitaler og praktiserende læger i Region Midtjylland Telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL Projektinformation til kommuner, hospitaler og praktiserende læger i Region Midtjylland September 2016 Indhold 1. Baggrund for projektet... 3 2. Den

Læs mere

FÆLLES UDBUD AF TELEMEDICIN EN PIXIBOG OM FUT

FÆLLES UDBUD AF TELEMEDICIN EN PIXIBOG OM FUT FÆLLES UDBUD AF TELEMEDICIN EN PIXIBOG OM FUT INDHOLD Forord s. 1-2 Hvad er FUT? s. 3-4 Borger- og medarbejderløsninger s. 5-6 Gevinster ved en fælles infrastruktur s. 7-8 Gevinster ved brugervenlige løsninger

Læs mere

Bilag 1.1 Referat fra møde den 3. februar 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it

Bilag 1.1 Referat fra møde den 3. februar 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it Bilag 1.1 Referat fra møde den 3. februar 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it Mødet blev afholdt den 3. februar 2014 fra kl. 15:00 til 17:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Læs mere

Bilag 1. Referat fra møde i den Nationale Bestyrelse for Sundheds-it. Mødet blev afholdt den 16. april 2015 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Bilag 1. Referat fra møde i den Nationale Bestyrelse for Sundheds-it. Mødet blev afholdt den 16. april 2015 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Bilag 1. Referat fra møde i den Nationale Bestyrelse for Sundheds-it Mødet blev afholdt den 16. april 2015 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Deltagere: Nanna Skovgaard, Ministeriet for sundhed

Læs mere

Fremdrift på tværs af landsdelsprogrammerne

Fremdrift på tværs af landsdelsprogrammerne Fremdrift på tværs af landsdelsprogrammerne Indsendt ved 12. møde i den fællesoffentlige porteføljestyregruppe for landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL 20. juni

Læs mere

Landsdelsprogram Nordjylland - Implementeringsplan National implementering af hjemmemonitorering til borgere med KOL

Landsdelsprogram Nordjylland - Implementeringsplan National implementering af hjemmemonitorering til borgere med KOL Landsdelsprogram Nordjylland - Implementeringsplan National implementering af hjemmemonitorering til borgere med KOL 1 Indhold Landsdelsprogram Nordjylland... 1 Landsdækkende udbredelse af telemedicinsk

Læs mere

TELEMEDICIN UDBREDELSE. Dialogforum for it-leverandører og konsulenthuse 2. Maj 2017 Center for Social og Sundhed, Konsulent Poul Erik Kristensen

TELEMEDICIN UDBREDELSE. Dialogforum for it-leverandører og konsulenthuse 2. Maj 2017 Center for Social og Sundhed, Konsulent Poul Erik Kristensen UDBREDELSE Dialogforum for it-leverandører og konsulenthuse 2. Maj 2017 Center for Social og Sundhed, Konsulent Poul Erik Kristensen Udbredelse til borgere med KOL en del af Økonomiaftalerne for 2016 Aftale

Læs mere

SJÆLLAND. Telesundhed KOL. Udbredelse af hjemmemonitorering til borgere med KOL i Landsdel Sjælland

SJÆLLAND. Telesundhed KOL. Udbredelse af hjemmemonitorering til borgere med KOL i Landsdel Sjælland KKR SJÆLLAND Telesundhed KOL Udbredelse af hjemmemonitorering til borgere med KOL i Landsdel Sjælland KKR SJÆLLAND Dagsorden Baggrund Organisering Programmets 4 spor: o Sundhedsfagligt / klinisk o Software

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

Mødet blev afholdt kl den 10. oktober 2016 i Sundheds- og Ældreministeriet.

Mødet blev afholdt kl den 10. oktober 2016 i Sundheds- og Ældreministeriet. Referat fra møde i den nationale bestyrelse for sundheds-it Mødet blev afholdt kl. 13.00 17.00 den 10. oktober 2016 i Sundheds- og Ældreministeriet. Deltagere: Annemarie Lauritsen, Sundheds- og Ældreministeriet

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

Kommissorium for spor 1: Økonomi og jura

Kommissorium for spor 1: Økonomi og jura Udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL i perioden 2016-2019 Kommissorium for spor 1: Økonomi og jura Version 03 Godkendt i programstyregruppen 17. juni 2016 Revideret 31. oktober

Læs mere

National udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL

National udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL National udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL Mette Harbo, digitaliseringschef, Københavns Kommune Christian Boel, koncerndirektør, Region Midtjylland esundhedsobservatoriet

Læs mere

Mødet blev afholdt den 16. december 2013 fra kl. 15:00 til 18:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Mødet blev afholdt den 16. december 2013 fra kl. 15:00 til 18:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Bilag 1.1. Referat fra møde den 16-12-2013 i den nationale bestyrelse for sundheds-it Mødet blev afholdt den 16. december 2013 fra kl. 15:00 til 18:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Læs mere

Landsdækkende udbredelse af telemedicin til borgere med KOL

Landsdækkende udbredelse af telemedicin til borgere med KOL 1 Landsdækkende udbredelse af telemedicin til borgere med KOL Oplæg på Lungeforeningens konference 2016 Sekretariatsleder Susanne Duus 9. September 2016 AGENDA - Hvorfor udbreder vi telemedicin til borgere

Læs mere

Referat fra møde i den nationale bestyrelse for sundheds-it den 29. november 2017

Referat fra møde i den nationale bestyrelse for sundheds-it den 29. november 2017 Referat fra møde i den nationale bestyrelse for sundheds-it den 29. november 2017 Mødet blev afholdt på Odense Universitetshospital. Deltagere Nanna Skovgaard, Sundheds- og Ældreministeriet Tommy Kjelsgaard,

Læs mere

Referat fra møde i den nationale bestyrelse for sundheds-it

Referat fra møde i den nationale bestyrelse for sundheds-it Referat fra møde i den nationale bestyrelse for sundheds-it Mødet blev afholdt den 4. april 2017 kl. 13.00 16.00 i Danske Regioner. Deltagere Annemarie Lauritsen, Sundheds- og Ældreministeriet (formand)

Læs mere

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it IT Projekt Referat Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it 11. april. 2016 kl 14.00-16.00 i mødelokale CPU, Koncern IT, Hadsundvej 190, 9000 Aalborg Mødedeltagere - Morgen Kahr Frederikshavn Kommune

Læs mere

VELKOMMEN. MedCom9 koordineringsgruppe 5. marts 2015 Kl

VELKOMMEN. MedCom9 koordineringsgruppe 5. marts 2015 Kl MedCom9 koordineringsgruppe 5. marts 2015 Kl. 10-15 DAGSORDEN: 10.00 1. Velkomst og præsentation 2. Referat fra sidst 3. Meddelelser 11.00 4. MedComs justerede arbejdsprogram 5. Status på udbredelse af

Læs mere

Statusrapport : 6. sept. 2016

Statusrapport : 6. sept. 2016 Statusrapport : 6. sept. Region Midtjylland Organisering Styregruppe Der er nedsat en regional/kommunal programstyregruppe, der refererer til Sundhedsstyregruppen. Styregruppen holdt sit første møde den

Læs mere

KL Danske Regioner Sundheds- og Ældreministeriet Finansministeriet. 26. januar 2016

KL Danske Regioner Sundheds- og Ældreministeriet Finansministeriet. 26. januar 2016 KL Danske Regioner Sundheds- og Ældreministeriet Finansministeriet 26. januar 2016 Formål og baggrund Regeringen, KL og Danske Regioner er enige om at udbrede telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere

Læs mere

Kommissorium for spor 3: Sundhedsfagligt indhold og organisering

Kommissorium for spor 3: Sundhedsfagligt indhold og organisering Udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL i perioden 2016-2019 Kommissorium for spor 3: Sundhedsfagligt indhold og organisering Version 02 Godkendt i programstyregruppen 17. juni

Læs mere

Status på telemedicin i Danmark

Status på telemedicin i Danmark Status på telemedicin i Danmark Oplæg på Fokus på den nationale lungesatsning Herlev Hospital 25. august 2015 Susanne Duus Teamleder, Digitaliseringsstyrelsen Fællesoffentlig strategi for digital velfærd

Læs mere

Kommissorium for spor 4: Uddannelse og kompetenceudvikling

Kommissorium for spor 4: Uddannelse og kompetenceudvikling Udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL i perioden 2016-2019 Kommissorium for spor 4: Uddannelse og kompetenceudvikling Version 01 Godkendt i programstyregruppen 17. juni 2016

Læs mere

Mødet blev afholdt den 19. maj 2014 fra kl. 11:30 til 14:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Mødet blev afholdt den 19. maj 2014 fra kl. 11:30 til 14:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Bilag 1. Referat fra møde den 19. maj 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it Mødet blev afholdt den 19. maj 2014 fra kl. 11:30 til 14:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Læs mere

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1)

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1) Referat Møde: Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid: Onsdag den 13/5 2015 kl. 15.00-17.00 Sted: Boulevarden 13, mødelokale 3 Deltagere: Bente Graversen, Leif Serup, Carsten Kaalbye, Lone Becker,

Læs mere

Referat fra møde i den nationale bestyrelse for sundheds-it

Referat fra møde i den nationale bestyrelse for sundheds-it Referat fra møde i den nationale bestyrelse for sundheds-it Mødet blev afhold i kl. 13.00 16.00 den 1. februar 2017 i Danske Regioner. Deltagere Annemarie Lauritsen, Sundheds- og Ældreministeriet (formand)

Læs mere

Arbejdet er afgrænset af de aftalte rammer for det samlede projekt:

Arbejdet er afgrænset af de aftalte rammer for det samlede projekt: NOTAT 2016.12.13 SDS MOWI/ABRA Version 1.0 Notat vedr. principper for telemedicin 1. Indledning Der er igennem de seneste år gennemført en række storskalaprojekter vedr. telemedicin. Især projektet TeleCare

Læs mere

TELECARE NORD. Nordjysk samarbejdsprojekt om telemedicin GODE OFFENTLIGE IT-PROJEKTER 24. AUGUST 2017

TELECARE NORD. Nordjysk samarbejdsprojekt om telemedicin GODE OFFENTLIGE IT-PROJEKTER 24. AUGUST 2017 TELECARE NORD Nordjysk samarbejdsprojekt om telemedicin GODE OFFENTLIGE IT-PROJEKTER 24. AUGUST 2017 LØSNINGSMODEL Asynkron Servers National infrastruktur National database Internationale standarder HL7

Læs mere

Sommernyt fra KOL-projektet

Sommernyt fra KOL-projektet Nyhedsbrev #3 Juni 2018 om Telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL Sommernyt fra KOL-projektet I dette nyhedsbrev får du en kort status på fremdriften i Midtjylland. Så kan du gå på sommerferie

Læs mere

Nanna Skovgaard, kontorchef, Sundheds- og Ældreministeriet. - Konference om telemedicinsk sårvurdering, 30. oktober 2015.

Nanna Skovgaard, kontorchef, Sundheds- og Ældreministeriet. - Konference om telemedicinsk sårvurdering, 30. oktober 2015. Telemedicinsk sårvurdering - et nationalt forgangsprojekt. Nanna Skovgaard, kontorchef, Sundheds- og Ældreministeriet. - Konference om telemedicinsk sårvurdering, 30. oktober 2015. Disposition Hvorfor

Læs mere

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it IT Projekt Dagsorden Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it 14. dec. 2015 kl 15.30-17.30 i mødelokale SAN, IT, Hadsundvej 190, 9000 Aalborg Mødedeltagere - Morgen Kahr Frederikshavn Kommune (kommunal

Læs mere

Frokost. MedCom9 koordineringsgruppen 4. december 2014 Kl

Frokost. MedCom9 koordineringsgruppen 4. december 2014 Kl Frokost MedCom9 koordineringsgruppen 4. december 2014 Kl. 10-15 Status på justering af arbejdsprogrammet for MedCom9 (2015) Tilbagemeldinger fra seminar i MedComs styregruppe 13/11-14 Fokus på Standarder,

Læs mere

Pia Kopke (formand), Børge Knudsen, Lone Kaalund Thiel, Caroline Thrane.

Pia Kopke (formand), Børge Knudsen, Lone Kaalund Thiel, Caroline Thrane. N O T A T Refer fra møde i Styregruppen for fællesoffentlig systemforvaltning af sundheds-it (FSI). Mødet fandt sted i Danske Regioner, torsdag den 3. maj 2018 kl. 13.00-16.00. 18-06-2018 EMN-2017-00757

Læs mere

Mødet blev afholdt den 9. oktober 2014 fra kl. 14:00 til 17:00 i lokale S27 i Ministeriet for sundhed og forebyggelse.

Mødet blev afholdt den 9. oktober 2014 fra kl. 14:00 til 17:00 i lokale S27 i Ministeriet for sundhed og forebyggelse. UDKAST Referat fra møde den 9. oktober 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it Mødet blev afholdt den 9. oktober 2014 fra kl. 14:00 til 17:00 i lokale S27 i Ministeriet for sundhed og forebyggelse.

Læs mere

Landsdelsprogram MIDT 24. oktober 2017

Landsdelsprogram MIDT 24. oktober 2017 Landsdelsprogram MIDT 24. oktober 2017 Nr Beskrivelse Deadline Justeret deadline Status på Fremdrift på Sæt X i feltet i denne kolonne ved de e, som i tilfælde af forsinkelse, vil forsinke hele projektet.

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 14. styregruppemøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering

Dagsorden og indstillinger for 14. styregruppemøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering Forskerparken 10 DK- 5230 Odense M Telefon 6543 2030 Mobil 2965 0172 Jan Petersen & Kirsten Ravn Christiansen E-mail jap@medcom.dk, krc@medcom.dk Dato 16.02.2015 Vor ref. JAP & KRC Dagsorden og indstillinger

Læs mere

Referat af møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Referat af møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: DAICY Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1706920 Dok. nr.: 548197 Dato: 06-03-2018 Referat af møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Dato

Læs mere

Referat møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt

Referat møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt Afdeling: Tværsektorielt samarbejde Udarbejdet af: Magnus Falby Journal nr.: 16/10 940 E-mail: magnus.falby@rsyd.dk Dato: 18. december 2017 Telefon: 5170 9732 møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet

Læs mere

Referat fra møde i den nationale bestyrelse for sundheds-it

Referat fra møde i den nationale bestyrelse for sundheds-it Referat fra møde i den nationale bestyrelse for sundheds-it Mødet blev afhold i den 30. november 2016 kl. 13.00 16.00 i Sundheds- og Ældreministeriet Deltagere Annemarie Lauritsen, Sundheds- og Ældreministeriet

Læs mere

Dagsorden for 18. møde i Kommunernes It-Arkitekturråd. Mødet afholdes den 2. maj 2016 kl i: Indhold. Lukkede punkter

Dagsorden for 18. møde i Kommunernes It-Arkitekturråd. Mødet afholdes den 2. maj 2016 kl i: Indhold. Lukkede punkter Dagsorden for 18. møde i Kommunernes It-Arkitekturråd. Mødet afholdes den 2. maj 2016 kl. 10.00 i: KL, lokale S-10. Der er morgenmad fra kl. 09.30 Indhold Side 1 af 7 Indhold... 1 1. Velkommen og siden

Læs mere

Afdeling: Digital Innovation Udarbejdet af: Lone Dalager Kristensen Journal nr.: E mail: Dato: 28.august 2019 Telefon:

Afdeling: Digital Innovation Udarbejdet af: Lone Dalager Kristensen Journal nr.: E mail: Dato: 28.august 2019 Telefon: Afdeling: Digital Innovation Udarbejdet af: Lone Dalager Kristensen Journal nr.: E mail: ldk@rsyd.dk Dato: 28.august 2019 Telefon: 2965 5548 Referat Møde: Styregruppemøde for Digital løsning til graviditetsforløb

Læs mere

Referat møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt

Referat møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt Afdeling: Tværsektorielt samarbejde Udarbejdet af: Magnus Falby Journal nr.: 18/9414 E-mail: magnus.falby@rsyd.dk Dato: 15. april 2018 Telefon: 5170 9732 Referat møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet

Læs mere

Bilag 6.1 Referat fra møde i den nationale bestyrelse for sundheds-it

Bilag 6.1 Referat fra møde i den nationale bestyrelse for sundheds-it Bilag 6.1 Referat fra møde i den nationale bestyrelse for sundheds-it Mødet blev afholdt den 28. juni 2017 kl. 13.00 16.00 i Sundheds-og Ældreministeriet Deltagere Annemarie Lauritsen, Sundheds- og Ældreministeriet

Læs mere

Bilag 7 - KL opsamlingsnotat vedr. Telemedicinsk infrastruktur

Bilag 7 - KL opsamlingsnotat vedr. Telemedicinsk infrastruktur Bilag 7 til pkt. 5 Bilag 7 - KL opsamlingsnotat vedr. Telemedicinsk infrastruktur Baggrund KL, Danske Regioner og regeringen blev ved økonomiaftalerne for 2016 enige om at udbrede telemedicinsk hjemmemonitorering

Læs mere

Udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL i perioden

Udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL i perioden Udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL i perioden 2016-2019 Landsdelsprogram/implementeringsplan for Region Midtjylland (hospitaler, kommuner og almen praksis) Version 02 Godkendt

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. februar 2016, kl i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. februar 2016, kl i Kulturstyrelsen. Referat 22. februar 2016 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 2. februar 2016, kl. 10.15-15.15 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Helle Kolind Mikkelsen,

Læs mere

Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom

Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom Sundheds- og Ældreministeriet REFERAT AF MØDE Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPJEI Koordineret med: Sagsnr.: 1601117 Dok. nr.: 315903 Dato: 18. april 2017 Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom10-03.03.2017

Læs mere

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 Status fra: Koordineringsgruppe for indlæggelse og udskrivning Kontaktperson: Regional tovholder for sundhedsaftalen om indlæggelse og udskrivning Ole

Læs mere

Arbejdsgruppen vedr. nye samarbejdsformer 12. februar 2016 Kl Regionsgården, H5

Arbejdsgruppen vedr. nye samarbejdsformer 12. februar 2016 Kl Regionsgården, H5 Møde i: Arbejdsgruppen vedr. nye samarbejdsformer Dato: 12. februar 2016 Kl.: Kl. 10-12.00 Sted: Regionsgården, H5 Deltagere: Peter Mandrup Jensen Christian Bartholdy Anne Hertz Birte Sonnenborg Grothe

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E

M Ø D E I N D K A L D E L S E Forskerparken 10 DK-5230 Odense M Telefon 6543 2030 Direkte 6543 20LHO Telefax 6543 2050 E-mail www.medcom.dk M Ø D E I N D K A L D E L S E Dato 09.09.15 Vor ref. DSL 10. styregruppemøde for national implementering

Læs mere

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Deltagere:

Læs mere

Mødet blev afholdt kl den 3. februar 2016 i Sundheds- og Ældreministeriet.

Mødet blev afholdt kl den 3. februar 2016 i Sundheds- og Ældreministeriet. Referat fra møde i den Nationale Bestyrelse for Sundheds-it Mødet blev afholdt kl. 13.00 16.00 den 3. februar 2016 i Sundheds- og Ældreministeriet. Deltagere: Annemarie Lauritsen, Sundheds- og Ældreministeriet

Læs mere

Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 8 tirsdag den 25. juni 2013

Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 8 tirsdag den 25. juni 2013 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 1248990 Dato: 26. juni 2013 Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 8 tirsdag den 25. juni

Læs mere

Landsdelsprogram MIDT 30. august 2017

Landsdelsprogram MIDT 30. august 2017 Landsdelsprogram MIDT 30. august 2017 Nr Beskrivelse Deadline Justeret deadline Status på Fremdrift på Sæt X i feltet i denne kolonne ved de e, som i tilfælde af forsinkelse, vil forsinke hele Årsag til

Læs mere

INDHOLD PROGRAMBESKRIVELSE KOL PROGRAMMET I SYDDANMARK

INDHOLD PROGRAMBESKRIVELSE KOL PROGRAMMET I SYDDANMARK INDHOLD 1 BAGGRUND... 2 1.1 ØKONOMIAFTALEN 2016... 2 1.2 KOL PROGRAMMET I SYDDANMARK... 2 2 FORMÅL OG STRATEGISK FORANKRING... 4 3 RAMMER... 5 3.1 MATIS PROJEKTET - MODNING AF DEN NATIONALE INFRASTRUKTUR...

Læs mere

Den nye digitaliseringsstrategi og de 22 initiativer, med fokus på punkt 3.2

Den nye digitaliseringsstrategi og de 22 initiativer, med fokus på punkt 3.2 Den nye digitaliseringsstrategi og de 22 initiativer, med fokus på punkt 3.2 Digitaliseringsstrategien og MedComs aktuelle arbejde med MedCom9 Organisatorisk understøttelse af MedComkommunikationen, henvendelse

Læs mere

Sundhedsaftaler har fokus på Sundheds-IT v. Lone Kaalund Thiel. 10. April 2014

Sundhedsaftaler har fokus på Sundheds-IT v. Lone Kaalund Thiel. 10. April 2014 Sundhedsaftaler har fokus på Sundheds-IT v. Lone Kaalund Thiel 10. April 2014 Begrebet Sundheds-IT Hvad mon det gavner med de sundhedsaftaler? SUNDHEDSAFTALER Formålet med sundhedsaftalerne er at bidrage

Læs mere

Mødet blev afholdt i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Holbergsgade 6, 1057 København K

Mødet blev afholdt i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Holbergsgade 6, 1057 København K Bilag 1.1 Referat fra bestyrelsesmøde den 6. september 2013, klokken 13:00-16:00. Mødet blev afholdt i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Holbergsgade 6, 1057 København K Deltagere: Svend Særkjær,

Læs mere

Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan

Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan Regionssekretariatet Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan Tel. 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af 2. møde i styregruppen vedrørende evaluering af Region

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E

M Ø D E I N D K A L D E L S E Forskerparken 10 DK-5230 Odense M M Ø D E I N D K A L D E L S E Telefon 6543 2030 Direkte 6543 20LHO Telefax 6543 2050 E-mail www.medcom.dk Dato 31.03.14 Vor ref. DSL Referat 6. styregruppemøde for national

Læs mere

Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom10 den 13. december 2017

Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom10 den 13. december 2017 Sundheds- og Ældreministeriet REFERAT Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPMAHA Koordineret med: Sagsnr.: 1601117 Dok. nr.: 505122 Dato: 12-01-2018 Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom10 den 13. december

Læs mere

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E REFERAT 2016 G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E Dato: 23-09-2016 10:30 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 København S, lokale S-09 Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt

Læs mere

TID: Den 13. september 2017 kl MedCom, Mødelokale D, Forskerparken 10, 5230 Odense M

TID: Den 13. september 2017 kl MedCom, Mødelokale D, Forskerparken 10, 5230 Odense M VDX-BRUGERGRUPPEMØDE TID: Den 13. september 2017 kl. 10.00 14.00 STED: MedCom, Mødelokale D, Forskerparken 10, 5230 Odense M VIDEOMØDERUM: tgj@rooms.medcom.dk DELTAGERE: Eva Lund, Region Syddanmark Claus

Læs mere

Referat. Almen praksis-området - hvad kan vi gøre for at komme videre?

Referat. Almen praksis-området - hvad kan vi gøre for at komme videre? Referat Møde: Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid: Mandag den 19/10 2015 kl. 08.00-10.00 Sted: Boulevarden 13, mødelokale 4 Deltagere: Bente Graversen, Rikke Albrektsen, Carsten Kaalbye, Lone Becker,

Læs mere

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN.

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN. Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver

Læs mere

BORGERNE SKAL VIDEST MULIGT MESTRE EGET LIV

BORGERNE SKAL VIDEST MULIGT MESTRE EGET LIV SESSION FÆLLESKOMMUNALE INITIATIVER BORGERNE SKAL VIDEST MULIGT MESTRE EGET LIV Den 7. december 2015 SESSION FÆLLESKOMMUNALE INITIATIVER Agenda 1. Kort om mål og indsatser på social og sundhedsområdet

Læs mere

MedCom 11 -Telemedicin. Projektforslag MedCom 10 koordineringsmøde 10/ Jan Petersen, MedCom

MedCom 11 -Telemedicin. Projektforslag MedCom 10 koordineringsmøde 10/ Jan Petersen, MedCom MedCom 11 -Telemedicin Projektforslag MedCom 10 koordineringsmøde 10/5 2107 Jan Petersen, MedCom 2 MedCom 11 Telemedicin oversigt Telemedicinsk Landkortet løbende opdatering og engelsk udgave MaTis MedCom

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 28. januar 2015, kl. 12-17 i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 28. januar 2015, kl. 12-17 i Kulturstyrelsen. Referat 11. februar 2015 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 28. januar 2015, kl. 12-17 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Flemming Munch, Jakob

Læs mere

10. møde i Styregruppen for den ældre medicinske patient

10. møde i Styregruppen for den ældre medicinske patient Emne 10. møde i Styregruppen for den ældre medicinske patient Mødedato Onsdag den 6. marts 2013 kl. 10.00 11.30 Sted Deltagere Steen Dalsgård Jespersen, (formand) Arne Cyron, Region Sjælland Britt Bergstedt,

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 13. styregruppemøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering

Dagsorden og indstillinger for 13. styregruppemøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering Forskerparken 10 DK- 5230 Odense M Telefon 6543 2030 Mobil 2965 0172 Jan Petersen E-mail jap@medcom.dk, krc@medcom.dk Dato 29.10.2014 Vor ref. JAP & KRC Dagsorden og indstillinger for 13. styregruppemøde

Læs mere

Kommissorium for spor 2: Teknik og It-infrastruktur

Kommissorium for spor 2: Teknik og It-infrastruktur Udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL i perioden 2016-2019 Kommissorium for spor 2: Teknik og It-infrastruktur Version 02 Godkendt i programstyregruppen 17. juni 2016 Indhold

Læs mere

Dagsordensmateriale til 10. møde i styregruppen for forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 10. møde i styregruppen for forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 411845 Dato: 23-08-2017 Dagsordensmateriale til 10. møde i styregruppen for forløbsplaner Mødet

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 4. maj 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 4. maj 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Referat 18. maj 2015 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 4. maj 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Erik Barfoed, Helle Kolind Mikkelsen, Jakob Heide Petersen, Jytte

Læs mere

Telemedicin i stor skala er Danmark klar?

Telemedicin i stor skala er Danmark klar? Telemedicin i stor skala er Danmark klar? Erfaringer og perspektiver fra TeleCare Nord Direktør Dorte Stigaard dorte.stigaard@rn.dk Telemedicinske løsninger i sundhedsvæsenet EKG TELEFON I/SINE PP J VIDEO

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for udbredelse af digitale forløbsplaner den 10. april 2018

Dagsorden til møde i styregruppen for udbredelse af digitale forløbsplaner den 10. april 2018 Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1802054 Dok. nr.: 580916 Dato: 05-04-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for udbredelse af digitale forløbsplaner

Læs mere

MedComs indflytningsreception i Forskerparken, 13. september 2012

MedComs indflytningsreception i Forskerparken, 13. september 2012 MedComs indflytningsreception i Forskerparken, 13. september 2012 TAK FOR GAVERNE Flere billeder på Facebook MedCom8 koordineringsgruppe 4. oktober 2012, CSC Aarhus 10.15 11.30 11.45 12.45 14.45 Status

Læs mere

Referat af 6. møde i styregruppe for MedCom

Referat af 6. møde i styregruppe for MedCom Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk REFERAT AF MØDE Dato: 08-08-2017 Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPMAHA Sagsnr.: 1704507 Dok. nr.: 394504 Referat af 6.

Læs mere

Projektgruppemøde #5 Forbedring af epikriser. Alice Kristensen, MedCom 20. Maj 2019

Projektgruppemøde #5 Forbedring af epikriser. Alice Kristensen, MedCom 20. Maj 2019 1 Projektgruppemøde #5 Forbedring af epikriser Alice Kristensen, MedCom 20. Maj 2019 2 Dagsorden Velkomst og beskeder Information fra møde ml. PLO og RLTN 30. april 2019 Status siden sidste møde LPS Testcamp

Læs mere

Telemedicinsk understøttelse af behandlingstilbud til mennesker med KOL Anbefalinger for målgruppe, sundhedsfagligt indhold samt ansvar og samarbejde

Telemedicinsk understøttelse af behandlingstilbud til mennesker med KOL Anbefalinger for målgruppe, sundhedsfagligt indhold samt ansvar og samarbejde 1 Telemedicinsk understøttelse af behandlingstilbud til mennesker med KOL Anbefalinger for målgruppe, sundhedsfagligt indhold samt ansvar og samarbejde Fuldmægtig Mette Myrhøj Marts 2017 AGENDA Kort redegørelse

Læs mere

Referat af 4. møde i styregruppen for MedCom10 den 28. november

Referat af 4. møde i styregruppen for MedCom10 den 28. november Sundheds- og Ældreministeriet REFERAT AF MØDE Enhed: Sundhedsøkonomi, Sygehusbyggeri, Koncernøkonomi og Analyse Sagsbeh.: DEPJEI Koordineret med: Sagsnr.: 1601117 Dok. nr.: 241145 Dato: 20. december 2016

Læs mere

Q&A vedr. indkøb af telemedicinske medarbejderløsninger på FUT-rammeaftalen

Q&A vedr. indkøb af telemedicinske medarbejderløsninger på FUT-rammeaftalen Fælles Udvikling af Telemedicin Q&A vedr. indkøb af telemedicinske medarbejderløsninger på FUT-rammeaftalen Mulige spørgsmål fra interessenter (Presse, Danske Regioner, KL, regioner, kommuner, lokale styregrupper,

Læs mere

Referat Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet

Referat Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Hjørring Rådhus, lokale 329 Følgende sager behandles: Pkt. Tekst 1 Deltagere

Læs mere

Referat af det 7. møde i styregruppen for Medcom 9

Referat af det 7. møde i styregruppen for Medcom 9 Sundheds- og Ældreministeriet NOTAT Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPMACH Koordineret med: Sagsnr.: 1305366 Dok. nr.: 1870611 Dato: 27. januar 2016 Referat af det 7. møde i styregruppen for Medcom 9

Læs mere

Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom9 d. 25. februar 2015

Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom9 d. 25. februar 2015 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse NOTAT Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPMACH Sags nr.: 1305366 Dok nr.: 1684612 Dato: 19. marts 2015 Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom9 d. 25. februar

Læs mere

VELKOMST KKR. v/ Henning Sørensen, Morsø Kommune medlem af Praksisplanudvalget NORDJYLLAND

VELKOMST KKR. v/ Henning Sørensen, Morsø Kommune medlem af Praksisplanudvalget NORDJYLLAND VELKOMST v/ Henning Sørensen, Morsø Kommune medlem af Praksisplanudvalget PRAKSISPLANUDVALGET Borgmester Birgit Hansen Frederikshavn Kommune Rådmand Mads Duedahl Aalborg Kommune Kommunalbestyrelsesmedlem

Læs mere

IT-strategi til understøttelse af samarbejdet mellem sygehuse, kommuner og praksissektoren i Region Syddanmark. Det digitale sundhedsvæsen i Region

IT-strategi til understøttelse af samarbejdet mellem sygehuse, kommuner og praksissektoren i Region Syddanmark. Det digitale sundhedsvæsen i Region IT-strategi til understøttelse af samarbejdet mellem sygehuse, kommuner og praksissektoren i Region Syddanmark. Det digitale sundhedsvæsen i Region Syddanmark Afdelingen for Kommunesamarbejde September

Læs mere

SUNDHED OG OMSORG Sundhed Aarhus Kommune

SUNDHED OG OMSORG Sundhed Aarhus Kommune Forretningsudvalget (Direktørforum) 21. juni 2017 08.30-10.30 Sted: Aarhus Universitetshospital, Skejby, Palle Juul Jensens Boulevard, mødelokale 1A, indgang G9, G213, Plan 2 Side 1 af 5 Mødedeltagere:

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1706179 Dok. nr.: 595566 Dato: 23-04-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere