Undersøgelse om lokal løndannelse til lærere og engangsvederlag til ledere på efterskoler

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Undersøgelse om lokal løndannelse til lærere og engangsvederlag til ledere på efterskoler"

Transkript

1

2 Analyse af svar på Undersøgelse om lokal løndannelse til lærere og engangsvederlag til ledere på efterskoler Indledende bemærkninger Efterskoleforeningen har i maj 2016 gennemført en undersøgelse på efterskolerne med det formål at skabe et overblik over anvendelsen af lokalløn til lærerne og engangsvederlag til lederne på efterskolerne. Undersøgelsen drejer sig primært om lokalløn til lærere, både om rammerne for anvendelsen af lokalløn, lønpolitikken og forhandlingen med tillidsrepræsentanten samt hvilke typer af tillæg, der anvendes, og størrelsen heraf. Herudover belyser undersøgelsen omfanget af engangsvederlag til forstandere, viceforstandere og afdelingsledere. Der er indkommet svar fra 151 efterskoler, hvilket svarer til 61 % af alle efterskoler. Dette er en stigning i forhold til den tilsvarende undersøgelse fra foråret 2015, hvor svarprocenten var på 57 %. Efterskoleforeningen vurderer, at denne høje svarprocent gør undersøgelsen repræsentativ for hele sektoren. I de fleste tilfælde er det skolens forstander, der har besvaret undersøgelsen (65 %), og ellers er det stort set overgivet til sekretæren eller forretningsføreren at besvare undersøgelsen (27 %), idet det dog i 7 % af tilfældene er viceforstanderen, der har besvaret undersøgelsen. I enkelte tilfælde er undersøgelsen besvaret af en anden på skolen. Undersøgelsen har forudsat, at ledelsen og administrationen på efterskolerne har skullet dykke ned i konkrete politikker og aftaler for at kunne besvare spørgsmålene, og vi takker for den store deltagelse i undersøgelsen. De fleste af spørgsmålene er gengangere i forhold til spørgsmålene i undersøgelsen, og resultaterne for 2015-undersøgelsen vil, når det er relevant af hensyn til sammenligningen, være angivet i parentes. Efterskoleforeningen, maj 2016

3 Lønpolitik Efterskolerne er indledningsvist blevet spurgt, om de har en skriftlig lønpolitik. Det svarer 82 % ja til. Selvom det umiddelbart er en høj procentsats, kan det ikke siges at være tilfredsstillende, idet det siden 1. januar 2006 har været et krav, at skolerne har en skriftligt formuleret lønpolitik. Det er dog en tydelig stigning i forhold til sidste års undersøgelse, hvor det var 76 %, så udviklingen går den rigtige vej. Den del af skolerne, der har svaret bekræftende på, om de har en lønpolitik, er herefter blevet spurgt til, hvem den omfatter. Svarene fordeler sig som angivet i tabellen nedenfor: Hvilke personalegrupper omfatter lønpolitikken? Kun lærerne 44 % (2015: 53 %) Lærerne og det teknisk-administrative personale 33 % (2015: 22 %) Lærerne og det teknisk-administrative personale og lederne 23 % (2015: 24 %) Undersøgelsen viser, at på et stort mindretal af skolerne, omfatter personalepolitikken kun lærerne. Kun på 56 % af de skoler, der har en lønpolitik, er det teknisk-administrative personale omfattet af lønpolitikken. Hvis man også medregner de skoler, der ikke har en lønpolitik, betyder det, at kun knapt halvdelen (46 %) af det teknisk-administrative personale på efterskolerne er omfattet af en lønpolitik. Selvom langt de fleste teknisk-administrative ansatte på efterskolerne ikke er omfattet af kravet om en lønpolitik, kan det ikke anses for tilfredsstillende, at en så væsentlig personalegruppe kun i begrænset omfang er omfattet af en lønpolitik. Det er dog en væsentlig stigning i forhold til 2015, hvor tallet var 35 %. Lederne er også kun i begrænset omfang omfattet af lønpolitikken. Det bør overvejes på skolerne, om lederne i højere grad burde omfattes af en lønpolitik. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har i orienteringsbrev af 31. august 2015 anvist skolerne at være opmærksomme på en række forhold vedr. engangsvederlag til ledere. Desuden fremgår det af revisionsbekendtgørelsen, der er gældende fra 2016, at revisor er pålagt specifikt at gennemgå forretningsgange på dette område. De skoler, der har en skriftlig lønpolitik, er herefter blevet spurgt, hvilke kriterier, der er de vigtigste for skolens udmøntning af lokalløn til lærerne. Det skal bemærkes, at skolerne er blevet bedt om at pege på tre kriterier, hvilket er en ændring i forhold til 2015-undersøgelsen, hvor der kun kunne peges på ét kriterium.

4 Svarene fremgår af tabellen nedenfor. De vigtige kriterier i lønpolitikken, der ligger til grund for skolens udmøntning af lokalløn Sikre alle lærere lige andel af lokalløn 51 % Honorere varetagelse af særlige funktioner 47 % Bringe lærernes løn på niveau med lokale folkeskoler 42 % Honorering af særlig indsats 34 % Bringe lærernes løn på niveau med lokale efterskoler 34 % Honorere særlige kvalifikationer hos en medarbejder 32 % Andet 16 % Det bemærkes, at summen ikke skal give 100 %, da hver skole kunne angive op til tre svar. Som det ses af tabellen, er der en væsentlig spredning i kriterierne, og der er ikke et entydigt fokus på hverken de individuelle kriterier med honorering af den enkelte lærer, eller på sammenligningen med andre skoler og lige andel af lokallønnen, der har en mere kollektiv karakter. Den svarmulighed, der har fået flest svar, er at sikre alle lærere en lige andel af lokallønnen. Det kan være svært at sammenligne med 2015-undersøgelsen, hvor det hyppigst angivne svar dog var at udligne lønforskellen til folkeskolen (23 %). Det er tydeligt, at funktioner vægtes højere end kvalifikationer ved udmøntning af lokalløn. Dette spiller godt sammen med det hyppigst valgte kriterium med en ligelig fordeling af lokallønnen mellem lærerne, hvor funktionstillæg kan anvendes bredt til lærerne frem for mere individuelle kvalifikationstillæg. 16 % har angivet andre svarmuligheder. Det er bl.a. fastholdelse af elever, fleksibilitet ved vikardækning og andre pludseligt opståede opgaver, anerkendelse af at bo lokalt og styrke fortællingen om vores efterskole, engagement, honorering af kerneydelser, bidrage til en udviklingsorienteret skole, fastholdelse, udmønte mest til dem med lav basisløn eller at ligge over folkeskolen for at tiltrække akademisk uddannede undervisere, der vægtes. Forhandling med tillidsrepræsentanten og dialog med lærerne På spørgsmålet om, hvorvidt der inden for de seneste 12 måneder har været forhandlet lokalløn med tillidsrepræsentanten (eller FSL), svarer 88 % bekræftende (2015: 81 %). Stigningen fra 2015 til 2016 skyldes formentligt, at der det seneste år har været stigende fokus på lokalløn efter, at implementeringen af de nye arbejdstidsregler er ved at være overstået. Når tallet ikke er 100 %, kan det bl.a. skyldes, at der på skolen er sket en forrykkelse af tidspunktet for forhandlingerne, der gør, at der ikke er forhandlet lokalløn inden for de sidste 12 måneder.

5 På de skoler, der ikke har forhandlet med tillidsrepræsentanten indenfor de seneste 12 måneder, er den gennemsnitlige udmøntning af lokalløn lidt lavere, nemlig 5,0 % (2015: 4,9 %) i stedet for 6,3 % (2015: 5,7 %), som er gennemsnittet for de skoler, hvor der er forhandlet. Denne udmøntning baserer sig jo så på tidligere forhandlinger, idet der ikke kan udmøntes lokalløn uden aftale med tillidsrepræsentanten (eller FSL). De skoler, der har forhandlet lokalløn indenfor det seneste år, er blevet spurgt om, hvorvidt ledelsen har haft direkte kontakt eller dialog med en eller flere lærere enkeltvis fx i forbindelse med en medarbejderudviklingssamtale om muligheden for løntillæg, inden ledelsen forhandlede med tillidsrepræsentanten. Det svarer 4 ud af 5 skoler nej til (i 2015 var det 3 ud af 4). Det er således et begrænset - og øjensynligt faldende antal af ledelserne - der benytter sig af denne mulighed, og de overlader således i væsentligt omfang denne dialog med lærerne til tillidsrepræsentanten. Typer og varighed af tillæg Alle skoler er blevet spurgt om varigheden og typen af de tillæg, som skolen udmønter. Tabellen nedenfor viser fordelingen på varigheden af tillæg. Her skelnes mellem varige tillæg, der knyttes til læreren, så længe denne forsætter i jobbet, midlertidige tillæg, der ydes hver måned for en afgrænset tidsperiode og engangsvederlag eller resultatløn, der udbetales én gang. Hvilken varighed har de tillæg, som skolen udmønter? Varighed Primært varige tillæg 35 % 22 % Primært midlertidige tillæg (fx for et skoleår) 34 % 35 % Primært engangsvederlag for særlig indsats 3 % 6 % Primært resultatløn (Engangsvederlag på baggrund af på forhånd fastsatte mål) 1 % 2 % En blanding af ovenstående 26 % 34 % Ved ikke 1 % 1 % I forhold til 2015 ses således en vis stigning i antallet af varige tillæg. De skoler, der primært udmønter varige og midlertidige tillæg, eller en blanding af tillæg (i alt 150 skoler), er herefter blevet spurgt til typen af tillæg, der udmøntes, altså om de gives for kvalifikationer hos læreren, fx for uddannelse eller særlige kompetencer, eller om de gives for funktioner, som en eller flere lærere varetager, som fx kontaktlærerfunktion eller som ansvarlig for specifikke opgaver.

6 Den efterfølgende tabel viser svarene. Hvilken type lokallønstillæg anvendes på skolen? Type Primært kvalifikationstillæg 11 % 11 % Primært funktionstillæg 45 % 41 % En blanding 38 % 44 % Ved ikke 6 % 5 % Som det fremgår, anvender næsten alle skolerne primært funktionstillæg eller en blanding af funktionstillæg og kvalifikationstillæg. Primær brug af kvalifikationstillæg sker kun på hver tiende skole. Hvis man udelukkende kigger på de 53 skoler, som primært anvender midlertidige tillæg, stiger andelen af skoler, som primært udmønter tillæggene som funktionstillæg fra 45 % til 62 %. Der er således en positiv sammenhæng mellem skolernes brug af funktionstillæg og midlertidige tillæg. Alle skolerne er også blevet spurgt om, hvordan tillæggene fordeler sig mellem lærerne. Hertil svarer 59 %, at tillæggene er fordelt med lige store tillæg til alle eller næsten alle lærere. Dette er en mindre stigning i forhold til 2015-undersøgelsen, hvor tallet var 55 %. På en væsentlig del af skolerne, 38 %, er der dog også en spredning i tillæggene, selvom alle eller næsten alle lærere får tillæg (2015: 43 %). Kun på 3 % af skolerne er tillæggene samlet på en mindre gruppe af lærerne (2015: 2 %). Størrelsen på udmøntningen Skolerne er blevet spurgt om, hvor stor en procentdel af lærernes samlede aktuelle lønsum, der pt. udmøntes som lokalløn. Svarene fordeler sig som vist nedenfor beregnet på skoleniveau. Hvor stor en procentdel af lærernes samlede aktuelle lønsum udmøntes pt. som lokalløn? Udmøntning på skoleniveau % fraktil 3 % 3 % Nedre kvartil 4,5 % 4 % Median 6,1 % 5,5 % Gennemsnit 6,1 %* 5,5 % Øvre kvartil 8 % 7 % 90 % fraktil 9 % 8 % *beregnet pr. lærer i stedet for på skoleniveau er gennemsnittet 6,4 %.

7 Tabellen ovenfor viser medianen, gennemsnittet, den nedre kvartil, den øvre kvartil, 10 % fraktilen og 90 % fraktilen. Disse udmøntningsprocenter er beregnet for at vise spredningen i den samlede procentvise størrelse på tillæggene skolerne imellem. Ved medianen forstås udmøntningsprocenten for den midterste besvarelse, når besvarelserne ordnes i rækkefølge efter størrelse. Ofte vil medianen være mere repræsentativ for gruppen end gennemsnittet, da den ikke påvirkes af usædvanlige høje eller lave udmøntninger. I dette tilfælde er de dog ens. Skolerne udmønter således i gennemsnit 6,1 % af lærernes samlede aktuelle lønsum som lokalløn. Dette er en stigning fra 2015, hvor gennemsnittet var 5,5 %. Nedre kvartil er den procent, som en fjerdedel af skolerne udmønter eller ligger under, mens øvre kvartil er den procent, som en fjerdedel af skolerne mindst udmønter. Halvdelen af skolerne udmønter således mellem 4,5 % og 8 % i lokalløn. 10 % fraktilen og 90 % fraktilen aflæses ved at tage henholdsvis 10 % eller 90 % af observationssættets størrelse, og så tælle ind i rækken og aflæse værdien. 10 % fraktilen er således den procent, som 10 % af skolerne udmønter eller ligger under, mens 90 % fraktilen er den procent, som 10 % af skolerne mindst udmønter. 10 % af skolerne i undersøgelsen udmønter således 3 % eller derunder som lokalløn, og 10 % af skolerne udmønter mindst 9 %. Tallene viser, at den stigning, der har været i udmøntningen af lokalløn, primært er sket på de skoler, som i forvejen udmønter mest, hvorimod der ingen stigning har været i udmøntningen blandt de 10 % lavest udmøntende skoler. Alle efterskolerne i undersøgelsen på nær en enkelt, hvor særlige forhold gør sig gældende, har udmøntet lokalløn. Den skole i undersøgelsen, der anvender mest i lokalløn, udmønter 15,4 %. Undersøgelsen viser, at de største skoler målt efter lærerårsværk tenderer at udmønte mest. Således udmønter den halvdel af skolerne med de færreste lærerårsværk i gennemsnit 5,2 % af lærernes samlede aktuelle lønsum som lokalløn, hvorimod den halvdel med de fleste årsværk udmønter 7 %. De 15 mindste skoler udmønter i gennemsnit 3,7 %, og de 15 største skoler udmønter i gennemsnit 6,7 %. Blandt de 15 største skoler målt på årsværk er flere specialefterskoler. Det forhold, at de store efterskoler generelt udmønter mere i lokale tillæg end de mindre efterskoler, betyder, at den gennemsnitlige udmøntning pr. lærer er højere end pr. skole. Efterskolelærerne får således i gennemsnit 6,4 % i lokalløn.

8 Det er en vis forskel på den gennemsnitlige udmøntningsprocent mellem regionerne, hvilket fremgår af tabellen nedenfor. Udmøntning pr. region Gennemsnit Efterskolerne i Sydøstjylland 6,2 % Midt- og vestjyske region 6,1 % Midt- og østjyske region 6,9 % Nordjyske region 5,7 % Region Fyn 5,8 % Sjællandske region 5,5 % Syd og sønderjyske region 6,9 % Undervisningstimer Som noget nyt i forhold til undersøgelsen fra 2015 har vi i 2016 spurgt til antallet af undervisningstimer (á 60 minutter) for en fuldtidsansat lærer i en normaluge. Årsagen til dette er, at der fra flere sider har været ytret ønske om at kunne belyse forskellene i arbejdsopgaver og stillingsindhold og -vilkår for efterskolelærere i forhold til andre skoleformer. Flere af de forhold, der kan beskrive forskellen, er imidlertid ikke egnede til få belyst via en kvantitativ undersøgelse som denne. Det er dog muligt relativt entydigt at angive antallet af undervisningstimer. Undersøgelsen viser, at medianen er 13,5 undervisningstimer i normaluger. Tallene ligger væsentligt under de tilsvarende tal for andre undervisningsområder, hvor lærerne ikke anvender en del af arbejdstiden på tilsyn og samvær. Undersøgelsen angiver ingen sammenhæng mellem antallet af undervisningstimer og hvor meget, der udmøntes i lokalløn. Der er således ingen tendens til, at de skoler, hvor lærerne har flest undervisningstimer, udmønter mest i lokalløn. Engangsvederlag til ledere Undersøgelsen belyser også i hvilket omfang, at efterskolerne har ansat ledere i de forskellige stillingskategorier og i hvilket omfang, at de yder engangsvederlag til disse. Forstandere Ud af 150 skoler svarer 94 skoler, at forstanderen har fået engangsvederlag inden for de seneste 12 måneder. Det svarer til 63 % af skolerne (2015: 64 %). Ses på alle 150 skoler udgør det gennemsnitlige engangsvederlag til forstandere kr., hvilket er en mindre stigning fra kr. i Medianen udgør kr. og kr. i Hvis gennemsnittet kun beregnes på de skoler, der har udmøntet engangsvederlag, udgør det kr. I 2015 var det kr.

9 Kun på 6 % af skolerne har forstanderen fået engangsvederlag på over kr. Det tilsvarende tal for 2015 var 4 %. I undersøgelsen er der ikke skelnet mellem, om engangsvederlaget er udbetalt for en særlig indsats, som merarbejde eller resultatløn. Ligeledes er der ikke spurgt til, om der er indbetalt pension af engangsvederlaget. Viceforstandere Ud af 150 skoler svarer 119 skoler, at de har en viceforstander. Det svarer til godt 79 % af skolerne. I 2015 var det 82 %. Det mindre fald skyldes formentligt konkrete forhold med ubesatte stillinger eller statistisk usikkerhed og kan næppe tolkes som en tendens. På de skoler, der har en viceforstander, svarer 62 %, at viceforstanderen har fået engangsvederlag inden for de seneste 12 måneder, hvilket er samme andel som i Viceforstanderne har i gennemsnit fået ca kr. i engangsvederlag mod kr. i Medianen udgør kr., hvilket er identisk med undersøgelsen fra Hvis gennemsnittet kun beregnes på de viceforstandere, der har fået engangsvederlag, udgør det kr. mod kr. i Kun på knapt 3 % af skolerne har viceforstanderen fået engangsvederlag på over kr., hvilket svarer til andelen i Der er desuden en klar sammenhæng mellem, om en skole har ydet engangsvederlag til forstanderen og til viceforstanderen, idet der kun i få tilfælde er udmøntet engangsvederlag til viceforstandere, men ikke til forstanderen. Resultaterne i 2016-undersøgelsen svarer således til undersøgelsen fra 2015 og viser, at antallet af forstandere og viceforstandere, der ydes engangsvederlag, ligger stabilt på knapt 2/3. Der kan spores en lille stigning i størrelsen på engangsvederlagene. Afdelingsledere 49 % af efterskolerne i undersøgelsen oplyser, at de har en eller flere afdelingsledere ansat (2015: 50 %). De skoler, der har en eller flere afdelingsledere ansat, har i 31 % af tilfældene ydet engangsvederlag til afdelingslederne inden for de seneste 12 måneder. Det er et fald i forhold til 2015, hvor tallet var 39 %. Afdelingslederne har i gennemsnit fået kr. i engangsvederlag, hvis det beregnes på alle skoler, også dem, hvor afdelingslederne ikke har fået tillæg. Hvis gennemsnittet kun beregnes på de afdelingsledere, der har fået engangsvederlag, udgør gennemsnittet kr. mod kr. i Konklusion på undersøgelsen Undersøgelsen viser, at efterskolerne i høj grad har implementeret lokalløn for lærerne som en del af lønsystemet, og således bruger det til lokalt at yde tillæg oven i de centralt aftalte løndele. Lønpolitikken bliver brugt i højere grad end i 2015-undersøgelsen, og på et enkelt år er der sket en ikke ubetydelig stigning i udmøntningen af løn til lærerne fra 5,5 % i gennemsnit til 6,1 % opgjort pr. skoleniveau.

10 Det fremgår imidlertid også, at lederne kun i mindre omfang anvender de muligheder, der er i lokallønnen, og afstår fra at være i dialog med den enkelte lærer om mulighederne for tillæg, og de fleste skoler fordeler lokallønnen stort set ligeligt mellem lærerne som funktionstillæg. Funktionstillæg til den enkelte lærer anvendes i betydeligt mindre omfang, kvalifikationstillæg i begrænset omfang og resultatløn næsten ikke. Yderligere ses af undersøgelsen, at der er udbredt anvendelse af muligheden for at yde engangsvederlag til forstandere og viceforstandere, hvorimod brug af engangsvederlag til afdelingsledere er mere begrænset. Der er ikke væsentligt pres mod den grænse på kr. årligt ( kr. årligt, hvis aftalen indeholder resultatløn) i aktuelt niveau, som Undervisningsministeriet har lagt for udmøntning af engangsvederlag til ledere.

Undersøgelse 2017 om lokal løndannelse til lærere og engangsvederlag til ledere på efterskoler

Undersøgelse 2017 om lokal løndannelse til lærere og engangsvederlag til ledere på efterskoler Analyse af svar på Undersøgelse 2017 om lokal løndannelse til lærere og engangsvederlag til ledere på efterskoler Indledende bemærkninger Efterskoleforeningen har i foråret 2017 gennemført en undersøgelse

Læs mere

Undersøgelse 2018 om lokal løndannelse til lærere og engangsvederlag til ledere på efterskoler

Undersøgelse 2018 om lokal løndannelse til lærere og engangsvederlag til ledere på efterskoler Analyse af svar på Undersøgelse 2018 om lokal løndannelse til lærere og engangsvederlag til ledere på efterskoler Indledende bemærkninger Efterskoleforeningen har i foråret 2018 gennemført en undersøgelse

Læs mere

Undersøgelse om lokal løndannelse til lærere og engangsvederlag til ledere på efterskoler

Undersøgelse om lokal løndannelse til lærere og engangsvederlag til ledere på efterskoler Analyse af svar på Undersøgelse om lokal løndannelse til lærere og engangsvederlag til ledere på efterskoler Indledende bemærkninger Efterskoleforeningen har i april 2015 gennemført en undersøgelse på

Læs mere

Lokal løndannelse for lærere på frie skoler

Lokal løndannelse for lærere på frie skoler Lokal løndannelse for lærere på frie skoler Udarbejdet af Frie Skolers Lærerforening og Efterskoleforeningen Oktober 2015 Indhold 1. Indledning... 2 2. Løn- og personalepolitik... 3 3. Forhandlingen...

Læs mere

DSR s Lønstatistik for offentligt ansatte ledende sygeplejersker

DSR s Lønstatistik for offentligt ansatte ledende sygeplejersker Lønstatistik for offentligt ansatte ledende sygeplejersker 2010 DSR s Lønstatistik for offentligt ansatte ledende sygeplejersker 2010 Indholdsfortegnelse Forord... 2 1. Hovedresultater... 3 2. Baggrund

Læs mere

Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene

Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene Cirkulære om organisationsaftale for Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene 2005 Cirkulære af 12. december 2005 Perst. nr. 066-05 PKAT nr. 0074 J.nr. 04-333/02-25 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Lønpolitik Sct. Knuds Skole, Fredericia

Lønpolitik Sct. Knuds Skole, Fredericia Lønpolitik Sct. Knuds Skole, Fredericia Decentral løn Det nye lønsystem skaber grundlag for en mere målrettet og fleksibel løndannelse, der kan understøtte skolens mål og værdier i sammenhæng med skolens

Læs mere

Skatteministeriets lønpolitik

Skatteministeriets lønpolitik Skatteministeriets lønpolitik Lønpolitikken beskriver de principper, kriterier og processer, der er gældende ved tildeling af tillæg og udnævnelser i Skatteministeriet. Lønpolitikken skal understøtte,

Læs mere

Undersøgelse af højskolelæreres løn- og ansættelsesforhold 2018

Undersøgelse af højskolelæreres løn- og ansættelsesforhold 2018 Undersøgelse af højskolelæreres løn- og ansættelsesforhold 2018 Undersøgelsen er baseret på data om højskolelæreres løn- og ansættelsesforhold, som er indsamlet maj 2018. Spørgsmålene omhandler blandt

Læs mere

Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene

Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene Cirkulære om organisationsaftale for Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene 2019 Cirkulære af 27. marts 2019 Modst. nr. 012-19 PKAT nr. 0074 J.nr. 2018-5827 Dataark PKAT med specifikation

Læs mere

TAP-undersøgelsen 2016

TAP-undersøgelsen 2016 0 0 TAP-undersøgelsen 2016 Indledning Efterskoleforeningen har i december 2016 gennemført en undersøgelse af TAP-ansattes løn- og pensionsvilkår på efterskolerne. Undersøgelsen 215 ud af 245 skoler har

Læs mere

Udover det i CFU-forliget aftalte, er der enighed mellem Personalestyrelsen og Lærernes Centralorganisation om følgende:

Udover det i CFU-forliget aftalte, er der enighed mellem Personalestyrelsen og Lærernes Centralorganisation om følgende: Resultat af forhandlingerne vedr. ledere, lærere og børnehaveklasseledere ved frie grundskoler samt efterskoler og husholdnings- og håndarbejdsskoler Udover det i CFU-forliget aftalte, er der enighed mellem

Læs mere

Lokal løndannelse i Aarhus Kommune. Temamøde den 14. november 2016

Lokal løndannelse i Aarhus Kommune. Temamøde den 14. november 2016 Lokal løndannelse i Aarhus Kommune Temamøde den 14. november 2016 1. Overblik 1. Overblik 2. Baggrund 1. Formål med drøftelsen 3. Begreber 1. Om lokal løndannelse 2. Centrale begreber 4. Overblik 1. Andel

Læs mere

Undersøgelse om arbejdstid 2015

Undersøgelse om arbejdstid 2015 Undersøgelse om arbejdstid 2015 Indledning Efterskoleforeningen har i begyndelsen af september måned 2015 gennemført en undersøgelse blandt lederne på efterskolerne om anvendelsen og erfaringerne med de

Læs mere

Lokale aftaler om løntillæg. - hvad er god praksis

Lokale aftaler om løntillæg. - hvad er god praksis Lokale aftaler om løntillæg - hvad er god praksis Maj 2012 Lokale aftaler om løntillæg Hvad er god praksis Maj 2012 Lokale aftaler om løntillæg - hvad er god praksis Udgivet maj 2012 af Moderniseringsstyrelsen

Læs mere

TAP-undersøgelsen 2014 Efterskoleforeningens undersøgelse af løn- og pensionsvilkår for efterskolernes teknisk-administrative personale

TAP-undersøgelsen 2014 Efterskoleforeningens undersøgelse af løn- og pensionsvilkår for efterskolernes teknisk-administrative personale 0 0 TAP-undersøgelsen 2014 Efterskoleforeningens undersøgelse af løn- og pensionsvilkår for efterskolernes teknisk-administrative personale Indledning Efterskoleforeningen har i januar-februar 2015 gennemført

Læs mere

TAP-undersøgelsen Efterskoleforeningens undersøgelse af løn- og pensionsvilkår for efterskolernes teknisk-administrative personale

TAP-undersøgelsen Efterskoleforeningens undersøgelse af løn- og pensionsvilkår for efterskolernes teknisk-administrative personale TAP-undersøgelsen 2018 Efterskoleforeningens undersøgelse af løn- og pensionsvilkår for efterskolernes teknisk-administrative personale TAP-undersøgelsen 2018 1. Indledning Efterskoleforeningen har i januar

Læs mere

TAP-undersøgelsen Efterskoleforeningens undersøgelse af løn- og pensionsvilkår for efterskolernes teknisk-administrative personale

TAP-undersøgelsen Efterskoleforeningens undersøgelse af løn- og pensionsvilkår for efterskolernes teknisk-administrative personale TAP-undersøgelsen 2018 Efterskoleforeningens undersøgelse af løn- og pensionsvilkår for efterskolernes teknisk-administrative personale TAP-undersøgelsen 2018 1. Indledning Efterskoleforeningen har i januar

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene

Cirkulære om organisationsaftale for. Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene Cirkulære om organisationsaftale for Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene 2002 3.3.18 Indholdsfortegnelse CIRKULÆRE Generelle bemærkninger...3 Bemærkninger til aftalens enkelte bestemmelser...4

Læs mere

Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene

Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene Cirkulære af 22. juni 2011 Perst.nr. 031-11 PKAT 0074 J.nr. 10-333/02-19 Cirkulære om organisationsaftale for Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene 2011 Dataark PKAT med specifikation

Læs mere

10. juni 2013. Pr. 1. august 2013 består lønsystemet af: Pensionsgivende basisløn for lærere og børnehaveklasseledere: Enighed om et nyt lønsystem

10. juni 2013. Pr. 1. august 2013 består lønsystemet af: Pensionsgivende basisløn for lærere og børnehaveklasseledere: Enighed om et nyt lønsystem 1. juni 213 Vejledning om lønsystemet for lærere og børnehaveklasseledere ved frie grundskoler samt efterskoler og husholdnings- og håndarbejdsskoler, herunder beregning af trin 4-tillæg Enighed om et

Læs mere

Ejendomsservicemedarbejdere ved en række statsinstitutioner

Ejendomsservicemedarbejdere ved en række statsinstitutioner Cirkulære om organisationsaftale for Ejendomsservicemedarbejdere ved en række statsinstitutioner 2005 Cirkulære af 23. november 2005 Perst. nr. 059-05 PKAT nr. 224 J.nr. 04-333/02-20 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Projekt om analyse af forskelle i udmøntning af lokal løn mellem mænd og kvinder indenfor samme personalegruppe fase 1 og 2 FLD data

Projekt om analyse af forskelle i udmøntning af lokal løn mellem mænd og kvinder indenfor samme personalegruppe fase 1 og 2 FLD data Projekt om analyse af forskelle i udmøntning af lokal løn mellem mænd og kvinder indenfor samme personalegruppe fase 1 og 2 FLD data Projektgruppen har opgjort forskelle i lokalløn mellem mænd og kvinder

Læs mere

Lønstatistik for maj måned 2007 frie grundskoler, efterskoler, husholdnings- og håndarbejdsskoler samt folkeskolen

Lønstatistik for maj måned 2007 frie grundskoler, efterskoler, husholdnings- og håndarbejdsskoler samt folkeskolen Lønstatistik for maj måned 2007 frie grundskoler, efterskoler, husholdnings- og håndarbejdsskoler samt folkeskolen Indhold side Teknisk vejledning... 2 Lærere ved frie grundskoler... 5 Lærere ved efterskoler

Læs mere

Undersøgelse af højskolelæreres løn- og ansættelsesforhold efterår 2015

Undersøgelse af højskolelæreres løn- og ansættelsesforhold efterår 2015 Undersøgelse af højskolelæreres løn- og ansættelsesforhold efterår 2015 Undersøgelsen er baseret på data om højskolelæreres løn- og ansættelsesforhold, som er indsamlet maj 2015. Spørgsmålene omhandler

Læs mere

Forhåndsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Viborg Kommune. (50.01)

Forhåndsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Viborg Kommune. (50.01) 3. september2015/lbb/lra Forhåndsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Viborg Kommune. (50.01) Forhåndsaftalen er indgået mellem Viborg Kommune og Viborg Lærerkreds og udarbejdet med henvisning

Læs mere

OK 2008-2011 NY LØN FRIE SKOLER

OK 2008-2011 NY LØN FRIE SKOLER OK 2008-2011 NY LØN FRIE SKOLER Midlertidigt lønsystem i OK 2008 Der aftaltes nedenstående midlertidige justeringer. sbestemmelser med virkning fra 1.4.2009. er den mindste samlede løn en lærer/bh.kl.leder

Læs mere

7 ud af 10 af FOAs medlemmer fik ikke hjælp af deres tillidsrepræsentant eller lokale FOAafdeling

7 ud af 10 af FOAs medlemmer fik ikke hjælp af deres tillidsrepræsentant eller lokale FOAafdeling 6. oktober 2016 Lokalløn 7 ud af 10 af FOAs medlemmer fik ikke hjælp af deres tillidsrepræsentant eller lokale FOA-afdeling til at aftale løn ved deres nuværende ansættelse, og 36 procent af medlemmerne

Læs mere

Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene

Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene Cirkulære om organisationsaftale for Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene 2008 Cirkulære af 4. juli 2008 Perst. nr. 036-08 PKAT nr. 0074 J.nr. 07-333/02-8 Dataark PKAT med specifikation

Læs mere

Visse lederstillinger inden for Arbejdsformidlingen i Danmark

Visse lederstillinger inden for Arbejdsformidlingen i Danmark Cirkulære om organisationsaftale for Visse lederstillinger inden for Arbejdsformidlingen i Danmark 2003 Cirkulære af 11. september 2003 Perst. nr. 066-03 PKAT nr. J.nr. 01-333/21-3 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Organisationsaftale for Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen

Organisationsaftale for Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen Organisationsaftale for Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen 2002 Forbundet af Offentligt Ansatte Finansministeriet Overenskomsten er forenklet, både for så vidt angår systematik og sprogbrug.

Læs mere

Undersøgelse af offentligt ansatte psykologers holdninger til graden af opfyldelse af formålene med Lokal Løndannelse

Undersøgelse af offentligt ansatte psykologers holdninger til graden af opfyldelse af formålene med Lokal Løndannelse Undersøgelse af offentligt ansatte psykologers holdninger til graden af opfyldelse af formålene med Lokal Løndannelse Indhold 1. Om undersøgelsen...2 2. Kortlægning af formålene med Lokal Løndannelse...3

Læs mere

Overenskomst mellem Søfartsstyrelsen Dansk Sø-Restaurations Forening For Hovmestre og kokke Skoleskibet DANMARK 2008-2011

Overenskomst mellem Søfartsstyrelsen Dansk Sø-Restaurations Forening For Hovmestre og kokke Skoleskibet DANMARK 2008-2011 Overenskomst mellem Søfartsstyrelsen og Dansk Sø-Restaurations Forening For Hovmestre og kokke På Skoleskibet DANMARK 2008-2011 2 1. Denne overenskomst gælder for hovmestre og kokke på skoleskibet DANMARK.

Læs mere

Albanigade 54 E, 1. sal, 5000 Odense C Tlf: + 45 66 14 60 61 Mail: info@frivillighed.dk

Albanigade 54 E, 1. sal, 5000 Odense C Tlf: + 45 66 14 60 61 Mail: info@frivillighed.dk Lønpolitik for Center for frivilligt socialt arbejde 2008 Albanigade 54 E, 1. sal, 5000 Odense C Tlf: + 45 66 14 60 61 Mail: info@frivillighed.dk Indhold Formål 3 Lønelementer 3 Basisløn og centralt fastsatte

Læs mere

Aftale for akademiske medarbejdere på Syddansk Erhvervsskole om løn. Endelig version 30.11.2010

Aftale for akademiske medarbejdere på Syddansk Erhvervsskole om løn. Endelig version 30.11.2010 Aftale for akademiske medarbejdere på Syddansk Erhvervsskole om løn. Endelig version 30.11.2010 Formål: Aftaleparterne ønsker at skabe et gennemskueligt og fleksibelt lønsystem der tilstræber, at skolen

Læs mere

Aftale om løn efter principperne om "ny løn" til videnskabelige medarbejdere på Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet, AAU

Aftale om løn efter principperne om ny løn til videnskabelige medarbejdere på Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet, AAU Aftale om løn efter principperne om "ny løn" til videnskabelige medarbejdere på Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet, AAU Nye lønsystemer i staten Pr. 1. januar 1998 indførtes Nye lønsystemer i staten

Læs mere

Ergoterapeuter og Fysioterapeuter

Ergoterapeuter og Fysioterapeuter Cirkulære om organisationsaftale for Ergoterapeuter og Fysioterapeuter 2004 Cirkulære af 19. februar 2004 Perst. nr. 011-04 PKAT nr. J.nr. 01-333/26-3 Indholdsfortegnelse Cirkulære Bemærkninger til de

Læs mere

Akademikerne og Finansministeriets fælles vejledning om ny stillingskategori for chefkonsulenter med personaleledelse. Juni 2019

Akademikerne og Finansministeriets fælles vejledning om ny stillingskategori for chefkonsulenter med personaleledelse. Juni 2019 Akademikerne og Finansministeriets fælles vejledning om ny stillingskategori for chefkonsulenter med personaleledelse Juni 2019 Indhold 1. En ny karrierevej for akademikere i staten 4 1.1 En ny stillingskategori

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen

Cirkulære om organisationsaftale for. Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen Cirkulære om organisationsaftale for Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen 1999 3.3.44 1 CIRKULÆRE OM ORGANISATIONSAFTALE FOR UNDERVISNINGSASSISTENTER VED FODTERAPEUTUDDANNELSEN Generelle

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Uddannelseskonsulenter

Cirkulære om organisationsaftale for. Uddannelseskonsulenter Cirkulære om organisationsaftale for Uddannelseskonsulenter 2002 3.3.51 Indholdsfortegnelse Side CIRKULÆRE...3 1. Generelle bemærkninger...3 2. Bemærkninger til organisationsaftalens enkelte bestemmelser...3

Læs mere

Kandidater i sygepleje ansat som videnskabeligt

Kandidater i sygepleje ansat som videnskabeligt Cirkulære om organisationsaftale for Kandidater i sygepleje ansat som videnskabeligt personale med forsknings- og undervisningsopgaver ved Aarhus Universitet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet 2002 Cirkulære

Læs mere

Lønstatistik for maj måned 2010 frie grundskoler, efterskoler samt husholdnings- og håndarbejdsskoler og folkeskolen

Lønstatistik for maj måned 2010 frie grundskoler, efterskoler samt husholdnings- og håndarbejdsskoler og folkeskolen Lønstatistik for maj måned 2010 frie grundskoler, efterskoler samt husholdnings- og håndarbejdsskoler og folkeskolen Indhold side Teknisk vejledning... 2 Lærere ved frie grundskoler... 5 Lærere ved efterskoler

Læs mere

STYR PÅ LØNNEN. på erhvervsgymnasier

STYR PÅ LØNNEN. på erhvervsgymnasier STYR PÅ LØNNEN på erhvervsgymnasier FORORD Gymnasielærere skal uanset om de arbejder på eux, hf, hhx, htx eller stx have lokalt aftalte tillæg som et supplement til den centralt aftalte løn. Sådan som

Læs mere

Organisationsaftale for undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen

Organisationsaftale for undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen Organisationsaftale for undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen Organisationsaftalen er indgået mellem Undervisningsministeriet, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, og FOA Fag og Arbejde.

Læs mere

Rammeaftale mellem Ergoterapuetforeningen/Danske Fysioterapeuter og Region Nordjylland om aflønning af ikke-ledende terapeuter.

Rammeaftale mellem Ergoterapuetforeningen/Danske Fysioterapeuter og Region Nordjylland om aflønning af ikke-ledende terapeuter. REGION NORDJYLLAND 6. februar 2009 kkd Rammeaftale mellem Ergoterapuetforeningen/Danske Fysioterapeuter og Region Nordjylland om aflønning af ikke-ledende terapeuter. Denne rammeaftale mellem Ergoterapuetforeningen/Danske

Læs mere

Organisationsaftale for omsorgsmedarbejdere på Kofoeds Skole

Organisationsaftale for omsorgsmedarbejdere på Kofoeds Skole Cirkulære om Organisationsaftale for omsorgsmedarbejdere på Kofoeds Skole 2002 Cirkulære af 5. november 2003 Perst. nr. 075-03 PKAT nr. 163 J.nr. 01-333/06-10 Indholdsfortegnelse Cirkulære Bemærkninger

Læs mere

Værkstedsfunktionærer ved universiteter og forskningsinstitutioner samt tekniske ledere ved Rigspolitiet

Værkstedsfunktionærer ved universiteter og forskningsinstitutioner samt tekniske ledere ved Rigspolitiet Cirkulære om organisationsaftale for Værkstedsfunktionærer ved universiteter og forskningsinstitutioner samt tekniske ledere ved Rigspolitiet 2005 Cirkulære af 23. november 2005 Perst. nr. 058-05 PKAT

Læs mere

LUP 2014. Specialkonsulent Tina Feldt Jessing og fuldmægtig Sara Talaii Olesen, Moderniseringsstyrelsen. november 2014 1

LUP 2014. Specialkonsulent Tina Feldt Jessing og fuldmægtig Sara Talaii Olesen, Moderniseringsstyrelsen. november 2014 1 LUP 2014 Specialkonsulent Tina Feldt Jessing og fuldmægtig Sara Talaii Olesen, Moderniseringsstyrelsen 1 DE GRUNDLÆGGENDE ELEMENTER I OVERENSKOMSTSYSTEMET Retten til at organisere sig Retten til at føre

Læs mere

FORHÅNDSAFTALE FOR KONSTRUKTØRER I VEJLE AMT.

FORHÅNDSAFTALE FOR KONSTRUKTØRER I VEJLE AMT. VEJLE AMT Løn- og personaleafdelingen. OK 99 FORHÅNDSAFTALE FOR KONSTRUKTØRER I VEJLE AMT. INDLEDNING. Der er afholdt forhandling den 11. november 1999 og den 13. december 1999 mellem Konstruktørforeningen

Læs mere

I. Løntillæg II. Ferie III. Periodeprojekt

I. Løntillæg II. Ferie III. Periodeprojekt Resultatpapir Resultat af forhandlingerne om fornyelse af organisationsaftale for ledere, lærere og børnehaveklasseledere ved frie grundskoler samt efterskoler og frie fagskoler pr. 1. april 2018 Finansministeriet,

Læs mere

Undersøgelse om arbejdstid

Undersøgelse om arbejdstid Undersøgelse om arbejdstid Indledende bemærkninger Efterskoleforeningen har i begyndelsen af september måned 2014 gennemført en undersøgelse blandt lederne på efterskolerne. Formålet har været at danne

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Aftale om vilkår ved forsøg med nye lønsystemer for lager- og handelsarbejdere i Hovedstaden

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Aftale om vilkår ved forsøg med nye lønsystemer for lager- og handelsarbejdere i Hovedstaden FINANSMINISTERIET Cirkulære om Aftale om vilkår ved forsøg med nye lønsystemer for lager- og handelsarbejdere i Hovedstaden 1999 1 AFTALE OM VILKÅR VED FORSØG MED NYE LØNSY- STEMER FOR LAGER- OG HANDELSARBEJDERE

Læs mere

Sådan bruger du Lønbarometeret. Vejledning for ledende sygeplejersker og radiografer i regioner og kommuner

Sådan bruger du Lønbarometeret. Vejledning for ledende sygeplejersker og radiografer i regioner og kommuner Sådan bruger du Lønbarometeret Vejledning for ledende sygeplejersker og radiografer i regioner og kommuner Indhold 1. Udfyld felterne Ledere i en region eller kommune 3 Arbejdsgiver 3 Ledende eller ikke-ledende

Læs mere

Medlemsundersøgelse op til OK18. produktionsskoler. Marts Nørre Farimagsgade København K Tlf.:

Medlemsundersøgelse op til OK18. produktionsskoler. Marts Nørre Farimagsgade København K Tlf.: Medlemsundersøgelse op til OK18 produktionsskoler Marts 2017 Nørre Farimagsgade 15 1364 København K Tlf.: 7070 2722 www.uddannelsesforbundet.dk Generelt om medlemsundersøgelsen Alle medlemmer, der er ansat

Læs mere

Nye lønsystemer sat på sporet

Nye lønsystemer sat på sporet Finansministeriet Personalestyrelsen Centralorganisationernes Fællesudvalg Nye lønsystemer sat på sporet Nye lønsystemer sat på sporet Januar 2003 Januar 2003 Publikationen kan bestilles hos: Schultz Information

Læs mere

4. Tjenestemænd og tjenestemandslignende ansatte ved Kystinspektoratet og Statens Uddybningsmateriel overgik til det nye lønsystem pr. 1. juli 2003.

4. Tjenestemænd og tjenestemandslignende ansatte ved Kystinspektoratet og Statens Uddybningsmateriel overgik til det nye lønsystem pr. 1. juli 2003. Forhandlingsprotokol over forhandlingerne om revision af aftalen om nyt lønsystem for tjenestemænd og tjenestemandslignende ansatte i Kystdirektoratet inden for HK/STAT, Trafik og Jernbanes område af 1.

Læs mere

Lønpolitik Godkendt af HSU 10. april 2007

Lønpolitik Godkendt af HSU 10. april 2007 Lønpolitik Godkendt af HSU 10. april 2007 1. Formål og mål Formålet med lønpolitikken i University College Lillebælt er at skabe sammenhæng mellem institutionens mål, udvikling, strategi på den ene side

Læs mere

Medlemsundersøgelse op til OK18. Generelt. Marts Nørre Farimagsgade København K Tlf.:

Medlemsundersøgelse op til OK18. Generelt. Marts Nørre Farimagsgade København K Tlf.: Medlemsundersøgelse op til OK18 Generelt Marts 2017 Nørre Farimagsgade 15 1364 København K Tlf.: 7070 2722 www.uddannelsesforbundet.dk Generelt om medlemsundersøgelsen Alle medlemmer, der er ansat på en

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om organisationsaftale for. Afdelingsledere og kursusvejledere ved AMU-centrene

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om organisationsaftale for. Afdelingsledere og kursusvejledere ved AMU-centrene FINANSMINISTERIET Cirkulære om organisationsaftale for Afdelingsledere og kursusvejledere ved AMU-centrene 2000 3.3.18 INDHOLD Side CIRKULÆRE Generelle bemærkninger...1 Bemærkninger til protokollat om

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Maskinmestre i land. Cirkulære af 11. september 2008 Perst. nr PKAT nr. 54 J.nr.

Cirkulære om organisationsaftale for. Maskinmestre i land. Cirkulære af 11. september 2008 Perst. nr PKAT nr. 54 J.nr. Cirkulære om organisationsaftale for Maskinmestre i land 2008 Cirkulære af 11. september 2008 Perst. nr. 050-08 PKAT nr. 54 J.nr. 07-333/10-1 Dataark PKAT med specifikation Fællesoverenskomst 054 Maskinmestre

Læs mere

Elevtal 2015: Mindre fremgang igen.

Elevtal 2015: Mindre fremgang igen. 2015: Mindre fremgang igen. NOTAT 04. september 2015 FORFATTER Mette Hjort-Madsen I 2015 er der i alt startet 28.560 elever på Danmarks 248 efterskoler: Samlet set er det en fremgang på 447 elever i forhold

Læs mere

beskæftigelsesområdet

beskæftigelsesområdet Medlemsundersøgelse op til OK18 beskæftigelsesområdet Marts 2017 Nørre Farimagsgade 15 1364 København K Tlf.: 7070 2722 www.uddannelsesforbundet.dk Generelt om medlemsundersøgelsen Alle medlemmer, der

Læs mere

Lønbarometeret. Ordbog

Lønbarometeret. Ordbog Lønbarometeret Ordbog Anciennitet For kommuner og regioner kan du indtaste antal års anciennitet. Ancienniteten regnes som det antal år, du har haft arbejde i fast stilling som sygeplejerske eller radiograf

Læs mere

FORHÅNDSAFTALE FOR PERSONALE HVOR FORENINGEN AF YNGRE LÆGER HAR FORHANDLINGSRETTEN. AFTALEN ER INDGÅET MELLEM: FILADELFIA OG FORENINGEN AF YNGRE LÆGER

FORHÅNDSAFTALE FOR PERSONALE HVOR FORENINGEN AF YNGRE LÆGER HAR FORHANDLINGSRETTEN. AFTALEN ER INDGÅET MELLEM: FILADELFIA OG FORENINGEN AF YNGRE LÆGER FORHÅNDSAFTALE FOR PERSONALE HVOR FORENINGEN AF YNGRE LÆGER HAR FORHANDLINGSRETTEN. AFTALEN ER INDGÅET MELLEM: FILADELFIA OG FORENINGEN AF YNGRE LÆGER IKRAFTTRÆDELSESDATO: 01.04.10 Omfattet af udmøntningsgarantien

Læs mere

Cirkulære om. Organisationsaftale for daktyloskopiteknikere

Cirkulære om. Organisationsaftale for daktyloskopiteknikere Cirkulære om Organisationsaftale for daktyloskopiteknikere 2002 1 CIRKULÆRE OM ORGANISATIONSAFTALE FOR DAKTYLOSKOPITEKNIKERE Hermed følger den mellem Finansministeriet og Statstjenestemændenes Centralorganisation

Læs mere

Dækningsområde. Lønpolitikken er justeret i marts Lønpolitik - Undervisningsministeriet 2

Dækningsområde. Lønpolitikken er justeret i marts Lønpolitik - Undervisningsministeriet 2 Lønpolitik Dækningsområde Lønpolitikken har virkning fra den 1. januar 2013 og gælder for alle medarbejdere i ministeriets departement, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet og Styrelsen for It og Læring.

Læs mere

Notat 5.3. Elever med kommunal støtte til egenbetaling og øvrige kommunale tilskud

Notat 5.3. Elever med kommunal støtte til egenbetaling og øvrige kommunale tilskud Notat 5.3. Elever med kommunal støtte til egenbetaling og øvrige kommunale tilskud I. Indledning Elever med økonomisk støtte fra kommunen er en central, men ikke fuldstændig, indikator for andelen af udsatte

Læs mere

Cirkulære om rammeaftale om. Nye lønsystemer. Cirkulære af 19. november 2003 Perst. nr PKAT nr. J.nr

Cirkulære om rammeaftale om. Nye lønsystemer. Cirkulære af 19. november 2003 Perst. nr PKAT nr. J.nr Cirkulære om rammeaftale om Nye lønsystemer 2002 Cirkulære af 19. november 2003 Perst. nr. 076-03 PKAT nr. J.nr. 01-400-9 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 3 Bemærkninger til de enkelte

Læs mere

Bilprøveassistenter i Statens Bilinspektion

Bilprøveassistenter i Statens Bilinspektion Cirkulære om organisationsaftale for Bilprøveassistenter i Statens Bilinspektion 2002 Cirkulære af 24. november 2003 Perst.nr. 078-03 PKAT nr. 233 J.nr. 01-333/03-6 Indholdsfortegnelse Cirkulære Bemærkninger

Læs mere

Cirkulære om. Aftale om forsøg med nye lønsystemer for luftfartsteknikere i Statens Luftfartsvæsen

Cirkulære om. Aftale om forsøg med nye lønsystemer for luftfartsteknikere i Statens Luftfartsvæsen Cirkulære om Aftale om forsøg med nye lønsystemer for luftfartsteknikere i Statens Luftfartsvæsen 2000 1 CIRKULÆRE OM AFTALE OM FORSØG MED NYE LØNSYSTEMER FOR LUFTFARTSTEKNIKERE I STATENS LUFTFARTSVÆSEN.

Læs mere

Struer Kommune Lønpolitik

Struer Kommune Lønpolitik Struer Kommune Lønpolitik side1 af 6 Lønpolitik Struer kommunes lønpolitik gælder for alle driftsområder og alle kommunalt ansatte. Lønpolitikken skal understøtte opfyldelsen af vedtagne politikker og

Læs mere

KONSULENTERNE GUIDER ONLINE: OK18: Overenskomstfornyelsen for Lærere, børnehaveklasseledere Ledere

KONSULENTERNE GUIDER ONLINE: OK18: Overenskomstfornyelsen for Lærere, børnehaveklasseledere Ledere KONSULENTERNE GUIDER ONLINE: OK18: Overenskomstfornyelsen for Lærere, børnehaveklasseledere Ledere pr. 1. april 2018 Michael Buch Kristensen & Peter Højgaard Pedersen, konsulenter i Friskolernes Hus VEJEN

Læs mere

Udkast til forløb for de Lokale lønforhandlinger 2013 2015

Udkast til forløb for de Lokale lønforhandlinger 2013 2015 Bilag Udkast til forløb for de Lokale lønforhandlinger 2013 2015 1. Direktionens strategi for Lokal løndannelse uden forlodsfinansiering: Ved overenskomstforhandlingerne i 2013 er der fortsat lokal løndannelse,

Læs mere

beskæftigelsesområdet

beskæftigelsesområdet Medlemsundersøgelse op til OK18 beskæftigelsesområdet Marts 2017 Nørre Farimagsgade 15 1364 København K Tlf.: 7070 2722 www.uddannelsesforbundet.dk Generelt om medlemsundersøgelsen Alle medlemmer, der

Læs mere

Generel lønaftale for videnskabeligt personale (VIP) ved Det naturvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet

Generel lønaftale for videnskabeligt personale (VIP) ved Det naturvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet 15. februar 2006 VIP-lønaftale, Nat.Fak., KU. Side 1 af 4 Sag: 209-0004/06-5801 Generel lønaftale for videnskabeligt personale (VIP) ved Det naturvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet Som

Læs mere

Lokal lønstrategi for nordjyske sygeplejersker og radiografer

Lokal lønstrategi for nordjyske sygeplejersker og radiografer Lokal lønstrategi for nordjyske sygeplejersker og radiografer 2018-2021 Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland Sofiendalsvej 3 9200 Aalborg SV Tlf. 4695 4850 nordjylland@dsr.dk - www.dsr.dk/nordjylland

Læs mere

Lønstatistisk analyse for anvendelsen af nyt lønsystem for COII/LC-lærere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse (erhvervsskoler)

Lønstatistisk analyse for anvendelsen af nyt lønsystem for COII/LC-lærere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse (erhvervsskoler) Lønstatistisk analyse for anvendelsen af nyt lønsystem for COII/LC-lærere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse (erhvervsskoler) - Afrapportering fra følgegruppen vedrørende styrkelse af anvendelsen

Læs mere

Visse konsulenter / pædagogiske konsulenter ved professionshøjskoler (LC s forhandlingsområde).

Visse konsulenter / pædagogiske konsulenter ved professionshøjskoler (LC s forhandlingsområde). Cirkulære om organisationsaftale for Visse konsulenter / pædagogiske konsulenter ved professionshøjskoler (LC s forhandlingsområde). Foreløbig 2008 Cirkulære af 30. juni 2008 Perst. nr. 027-08 PKAT nr.

Læs mere

Lønstatistik for maj måned 2008 frie grundskoler, efterskoler samt husholdnings- og håndarbejdsskoler og folkeskolen

Lønstatistik for maj måned 2008 frie grundskoler, efterskoler samt husholdnings- og håndarbejdsskoler og folkeskolen Lønstatistik for maj måned 2008 frie grundskoler, efterskoler samt husholdnings- og håndarbejdsskoler og folkeskolen Indhold side Teknisk vejledning... 2 Lærere ved frie grundskoler... 5 Lærere ved efterskoler

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Maskinmestre i land. Cirkulære af 7. oktober Modst.nr PKAT nr J.nr.

Cirkulære om organisationsaftale for. Maskinmestre i land. Cirkulære af 7. oktober Modst.nr PKAT nr J.nr. Cirkulære om organisationsaftale for Maskinmestre i land 2013 Cirkulære af 7. oktober 2013 Modst.nr. 045-13 PKAT nr. 054 J.nr. 12-333/10-4 Dataark PKAT med specifikation Fællesoverenskomst 054 Maskinmestre

Læs mere

Sådan forhandler du din egen løn

Sådan forhandler du din egen løn Sådan forhandler du din egen løn Gældende fra 1. januar 2019 midlertidig version Som leder står man i den dobbeltrolle, at man skal varetage både skolens økonomiske interesser og sin egen interesse i at

Læs mere

Boligselskabernes Landsforening. Lønstatistik for administrative ansatte, september måned 2007

Boligselskabernes Landsforening. Lønstatistik for administrative ansatte, september måned 2007 Boligselskabernes Landsforening Lønstatistik for administrative ansatte, september måned 2007 UNI C, januar 2008 Indholdsfortegnelse. 1. Lønundersøgelsens metode...s. 1 2. Lønbegreberne i tabellerne...s.

Læs mere

Kantineledere i statens tjeneste

Kantineledere i statens tjeneste Cirkulære om organisationsaftale for Kantineledere i statens tjeneste 2003 Cirkulære af 5. december 2003 Perst. nr. 073-03 PKAT nr. 289 J.nr. 02-333/09-5 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger...

Læs mere

Over halvdelen har haft lokale lønforhandlinger

Over halvdelen har haft lokale lønforhandlinger Oktober 2012 Over halvdelen har haft lokale lønforhandlinger I perioden September-Oktober gennemførte DS en undersøgelse om lokale lønforhandlinger blandt tillidsrepræsentanterne og fællestillidsrepræsentanterne

Læs mere

tat meddelelse J. nr. 5.1./

tat meddelelse J. nr. 5.1./ tat meddelelse 15.06.04 J. nr. 5.1./02-05-9 Om: Teknisk vejledning om indgåelse af lokale aftaler på det statslige forhandlingsområde SKAF (Stats- og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfællesskab) har den

Læs mere

Lønstatistisk analyse for anvendelsen af nyt lønsystem for AClærere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse (erhvervsskoler)

Lønstatistisk analyse for anvendelsen af nyt lønsystem for AClærere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse (erhvervsskoler) Lønstatistisk analyse for anvendelsen af nyt lønsystem for AClærere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse (erhvervsskoler) - Afrapportering fra følgegruppen vedrørende styrkelse af anvendelsen

Læs mere

Organisationsaftale. for. faglærte håndværkere. ved DSB Vedligehold A/S

Organisationsaftale. for. faglærte håndværkere. ved DSB Vedligehold A/S Organisationsaftale for faglærte håndværkere ved DSB Vedligehold A/S pr. 1. april 2013 Indholdsfortegnelse 1 Organisationsaftalens dækningsområde side 3 2 Ansættelse side 3 4 Løn side 3 10 Arbejdsbestemte

Læs mere

Gennemgang af aftaleresultatet

Gennemgang af aftaleresultatet Gennemgang af aftaleresultatet 2018-2021 Kære medlem. Du skal nu til at stemme om resultatet af aftaleforhandlingerne. I det følgende gennemgås de enkelte elementer i resultatet. Du er meget velkommen

Læs mere

Regler og rammer for ny løn

Regler og rammer for ny løn Regler og rammer for ny løn 1) Kort om tilkendegivelser i rammeaftalen og forhandlingsregler 2) Åbenhed i løndannelsen og lønstatistik hvilke oplysninger må man videregive, og hvilke oplysninger har man

Læs mere

Resultater fra lønundersøgelsen blandt ledere ved VUC. Lønundersøgelse VUC

Resultater fra lønundersøgelsen blandt ledere ved VUC. Lønundersøgelse VUC Resultater fra lønundersøgelsen blandt ledere ved VUC Ref. PIL/- Lønundersøgelse VUC 11.01.2018 Lønundersøgelsen blev gennemført i september/oktober 2017. Den blev sendt ud til 152 medlemmer, hvoraf 90

Læs mere

Generelle bemærkninger Undervisningsministeriet og FOA - Fag og Arbejde har indgået vedlagte organisationsaftale

Generelle bemærkninger Undervisningsministeriet og FOA - Fag og Arbejde har indgået vedlagte organisationsaftale Cirkulære om organisationsaftale for Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen 2005 Cirkulære af 20. september 2006 PKAT nr. 0297 Cirkulære om organisationsaftale for undervisningsassistenter

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Aftale

Indholdsfortegnelse. Aftale Cirkulære om Nyt lønsystem og arbejdstid for visse tjenestemands- og tjenestemandslignende ansatte lærere ved centre for videregående uddannelse og andre institutioner for mellemlange videregående uddannelser

Læs mere

Organisationsaftale for Tilsynsfunktionærer ved eksportautoriserede slagterier mv.

Organisationsaftale for Tilsynsfunktionærer ved eksportautoriserede slagterier mv. 2011 Organisationsaftale for Tilsynsfunktionærer ved eksportautoriserede slagterier mv. Nedennævnte bestemmelser supplerer og/eller fraviger fællesoverenskomsten mellem Finansministeriet og Offentligt

Læs mere

Medlemsundersøgelse op til OK18. sprogcenterområdet. Marts Nørre Farimagsgade København K Tlf.:

Medlemsundersøgelse op til OK18. sprogcenterområdet. Marts Nørre Farimagsgade København K Tlf.: Medlemsundersøgelse op til OK18 sprogcenterområdet Marts 2017 Nørre Farimagsgade 15 1364 København K Tlf.: 7070 2722 www.uddannelsesforbundet.dk Generelt om medlemsundersøgelsen Alle medlemmer, der er

Læs mere

Transportbetjente i Kriminalforsorgen

Transportbetjente i Kriminalforsorgen Cirkulære om organisationsaftale for Transportbetjente i Kriminalforsorgen 2018 Cirkulære af 15. juni 2018 Modst. nr. 007-18 PKAT nr. 138 J.nr. 2018-125 Dataark PKAT med specifikation 138 - Transportbetjente

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Lønpolitik

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Lønpolitik UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Lønpolitik Godkendt af HSU 10. april 2007 Indhold 1. Formål og mål... 3 2. Målgruppe... 3 3. Løndannelsen... 3 3.1 Ny løn... 4 3.2 Pulje... 4 4. Forhandling... 4 4.1 Lønaftale...

Læs mere

Vejledning, 2. udgave

Vejledning, 2. udgave Vejledning, 2. udgave 19. december. 2014 Merarbejde på stx, hhx, htx og hf Moderniseringsstyrelsen udsender denne 2. udgave af vejledning om opgørelse af merarbejde. Merarbejde ikke overarbejde Gymnasielærere

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Politikadetter. Cirkulære af 29. september Modst. nr PKAT nr J.nr.

Cirkulære om organisationsaftale for. Politikadetter. Cirkulære af 29. september Modst. nr PKAT nr J.nr. Cirkulære om organisationsaftale for Politikadetter 2017 Cirkulære af 29. september 2017 Modst. nr. 014-17 PKAT nr. 249 J.nr. 2017-1514-0123 Dataark Fællesoverenskomst Forhandlingsberettiget organisation(er)

Læs mere

Undervisningsassistenter ansat ved Skolen for Klinikassistenter, Tandplejere og Kliniske Tandteknikere (SKT)

Undervisningsassistenter ansat ved Skolen for Klinikassistenter, Tandplejere og Kliniske Tandteknikere (SKT) Cirkulære om organisationsaftale for Undervisningsassistenter ansat ved Skolen for Klinikassistenter, Tandplejere og Kliniske Tandteknikere (SKT) 2014 Cirkulære af 4. juni 2014 Modst. nr. 042-14 PKAT nr.

Læs mere

Generelle bemærkninger Undervisningsministeriet og FOA - Fag og Arbejde har indgået vedlagte organisationsaftale

Generelle bemærkninger Undervisningsministeriet og FOA - Fag og Arbejde har indgået vedlagte organisationsaftale Cirkulære om organisationsaftale for Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen 2008 Cirkulære af 15. september 2008 PKAT nr. 0297 Cirkulære om organisationsaftale for undervisningsassistenter

Læs mere