Referat Følgegruppen for forebyggelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Følgegruppen for forebyggelse"

Transkript

1 Referat Følgegruppen for forebyggelse Tidspunkt: Torsdag d. 24/5 kl Sted: Mødelokale M2, Kokholm 3, 6000 Kolding Deltager: Helle Adolfsen, Sygeplejefaglig direktør, Sygehus Lillebælt (mødeleder) Margit Thomsen, Sundheds- og forebyggelseschef, Varde Kommune Karen Skønager, Områdeleder for Sundhed og Integration, Tønder Kommune Christine Lund Momme, Tværsektorielt samarbejde, Region Syddanmark (referent) Iben Lykke Eggertsen, Sundhedsplanlægger, Sundhedsafdelingen, Middelfart Kommune Afbud: Birthe Navntoft, Afdelingschef, Tværsektorielt samarbejde, Region Syddanmark Bilag Bilag 1: Første udkast til nyt forløbsprogram for borgere med hjertesygdomme Bilag 2: Tidsplan for udarbejdelse af patientforløbsprogrammer Pkt. 1 Velkommen - Siden sidst: DAK: 14/ Statusopdatering fra Følgegruppen for forebyggelse Der var ikke nogen bemærkninger til statusopdateringen fra Følgegruppen for forebyggelse på mødet i Det Administrative Kontaktforum den 14. maj Pkt. 2 Opfølgning på monitoreringsgruppen På baggrund af drøftelserne på mødet i Følgegruppen for forebyggelse den 13. april har der været kontakt med monitoreringsgruppen. Der gives på mødet en kort status på, hvorledes monitoreringsgruppens videre arbejde forventes at foregå. Drøftelse: - Følgegruppen for forebyggelse tager orienteringen til efterretning Sekretariatet orienterede om, at Arbejdsgruppen vedr. monitorering fortsat efterspørger en form for styring/ledelse. Derudover har nogle medlemmer af arbejdsgruppen tilkendegivet undring over, at der ikke blev udarbejdet oplæg til monitorering i forbindelse med tilblivelsen og godkendelsen af

2 forløbsprogrammerne. Sekretariatet har orienteret arbejdsgruppen om, at der har været udarbejdet oplæg til monitorering, men at dette ikke blev godkendt, da det vurderedes at kræve for mange nye data. Medlemmerne af følgegruppen kvitterede for orienteringen og understregede vigtigheden af, at der bliver udarbejdet monitoreringsoplæg og efterfølgende monitoreret på de forløbsprogrammer og andre aktiviteter, der bliver udarbejdet og igangsat i regi af følgegruppen. I forhold til arbejdsfordeling fastholder Følgegruppen, at monitoreringsgruppen skal udarbejde monitoreringsoplæg/design, at den praktiske monitorering skal varetages i SOF regi, og at monitoreringsgruppen er ansvarlig for at følge op på monitoreringen efter en endnu ikke fastsat tidsramme. Monitorering og opfølgning er vigtigt af både administrative og politiske hensyn. Det blev besluttet, at arbejdsgruppen skal orienteres om, at det er forventningen, at der foreligger et udkast til monitorering af Forløbsprogrammet for mennesker med KOL til godkendelse på mødet i Følgegruppen for forebyggelse den 16. august Derudover blev det besluttet, at der skal gøres et forsøg mere i forhold til at få en formand for gruppen. Der blev stillet forslag om, at Afdelingen for dokumentation og ledelsesinformation bliver kontaktet igen i forhåbningen om, at de vil være behjælpelige med en formand for gruppen. Hvis Afdelingen for dokumentation og ledelsesinformation ikke ser sig i stand til at stille med en formand, blev det foreslået, at enten Afdelingen for Kvalitet og forskning bliver adspurgt eller kommunerne. Det blev besluttet, at der følges op på næstkommende møde i Følgegruppen for forebyggelse. Pkt. 3 Opfølgning på arbejdet med Aftale på børne- og ungeområdet Formandskabet for Arbejdsgruppen vedr. aftale på børne- og ungeområdet i Region Syddanmark har afholdt møde den 3. maj, hvor det blev besluttet, at der afholdes en workshop for relevante parter, herunder sundhedsplejen, sundhedsplejen, vuggestue-/børnehave, folkeskolen i form af en AKT-lærer, PPR, psykiatrien, de somatiske sygehusenheder og evt. almen praksis. Formålet med workshoppen er, at deltagerne skal kvalificere de ansvarsopdelinger, der er lagt op til i et foreliggende aftaleudkast, samt idegenerere på forslag til de anbefalinger til samarbejdet, som aftalen skal indeholde. Workshoppen afholdes den 4. juni og den nedsatte arbejdsgruppe samles den 20. juni til behandling af det udkast til aftale, som på det tidspunkt foreligger. Det er forventningen, at Følgegruppen for Forebyggelse præsenteres for et forslag til aftale på mødet i august. Følgegruppen for forebyggelse tager orienteringen til efterretning.

3 Følgegruppen tog orienteringen til efterretning og ser frem til at se et høringsudkast til en Aftale på børne- og ungeområdet på mødet i august Pkt. 4 Godkendelse af høringsversion af forløbsprogram for mennesker med hjerte-kar lidelser Arbejdsgruppen vedr. nye rammer for kronisk sygdom forelægger hermed første udkast til det nye forløbsprogram for borgere med hjertesygdom til drøftelse i Følgegruppen for Forebyggelse. Formandskabet for arbejdsgruppen vil på følgegruppemødet d. 24. maj introducere det nye forløbsprogram, herunder uddybe udviklingsprocessen med patienter og pårørende samt forløbsprogrammets form og funktion. Udviklingsprocessen Udkastet til nyt forløbsprogram er udviklet i tæt samarbejde med patienter, pårørende og sundhedsprofessionelle. Dette har givet et stærkt fokus på tværsektorielt samarbejde og kommunikation, og på hvordan patient og pårørende mere systematisk kan inddrages heri. Form og funktion Forløbsprogrammet er et handlingsorienteret dokument, der beskriver sygehusenes, almen praksis og kommunernes opgaver og roller i samarbejdet og kommunikationen om behandlingsog rehabiliteringsindsatsen for borgere med hjertesygdom. Programmet er fagligt funderet på Sundhedsstyrelsens anbefalinger, men gentager ikke faglige/kliniske retningslinjer for behandling og rehabilitering. Forløbsprogrammet er bygget op omkring specifikke situationer, hvor borgere med hjertesygdom er i kontakt med sundhedsvæsenet (fx forebyggelse, opsporing/diagnosticering, behandling, opfølgning/kontrol og rehabilitering). Forløbsprogrammet kan bruges som: Et kortfattet opslagsværk i det daglige arbejde Et udgangspunkt for at udarbejde sektorspecifikke instrukser mv. Et værktøj til den mere overordnede planlægning af den mono- og tværsektorielle indsats for mennesker med hjertesygdom Udeståender til afklaring Arbejdsgruppen vedr. nye rammer for kronisk sygdom kan konstatere, at det ikke ud fra Sundhedsstyrelsens anbefalinger og afviklingen af én workshop er muligt at beskrive en entydig arbejdsdeling, når det gælder hjertepatienters: opfølgning og kontrol efter behandling på sygehuset (hvad varetages på sygehuset, hos praktiserende speciallæge og i almen praksis?) genoptræning (hvad varetages henholdsvis på sygehuset og i kommunen?)

4 Arbejdsgruppen vil derfor i sit videre arbejde med høringsversionen af forløbsprogrammet forsøge at formulere nogle syddanske principper for arbejdsdelingen på disse felter gennem inddragelse af sundhedsprofessionelle fra sygehusene, almen praksis og kommunerne. Den videre proces frem mod høringsversionen Arbejdsgruppen vedr. nye rammer for kronisk sygdom vil indarbejde de bemærkninger, Følgegruppen for Forebyggelse måtte have på dagens møde i høringsversionen af forløbsprogrammet. Herudover vil arbejdsgruppen forsøge at indarbejde forslag til, hvordan der kan skabes afklaring i forhold til de to udeståender, som blev nævnt i afsnittet ovenfor. Jf. tids- og procesplan godkendt af Det Administrative Kontaktforum den 23. november 2017 vil formandskabet i Følgegruppen for Forebyggelse herefter få forelagt en layoutet høringsudgave af forløbsprogrammet med henblik på, at godkendelse herfra foreligger senest den 15. august. Tilsvarende vil formandskabet for Det Administrative Kontaktforum få forelagt høringsversionen med henblik på, at godkendelse herfra foreligger senest den 22. august. Forløbsprogrammet vil herefter være i høring i perioden 27. august 12. oktober. Følgegruppen for forebyggelse drøfter og afgiver eventuelle bemærkninger til førsteudkastet til det nye forløbsprogram for borgere med hjertesygdom Følgegruppen for forebyggelse godkender, at arbejdsgruppen vedr. nye rammer for kronisk sygdom arbejder videre med høringsversionen af forløbsprogrammet som beskrevet. Drøftelse: Birthe Mette Pedersen holdt indledningsvis et kort oplæg om processen med udarbejdelsen af forløbsprogrammet for hjerte-karlidelser. Her blev der gjort opmærksom på, at man i arbejdet med forløbsprogrammet har lagt sig op ad Sundhedsstyrelsens anbefalinger på området, samt at der på hjerteområdet er mange generiske elementer, som på trods af forskellige hjertelidelser fortsat er gældende. Det, der har vist sig at fylde meget hos patienterne, er bekymringer og utryghed i forbindelse med sektorovergange. Det er derfor besluttet, at der afholdes et møde for klinikere den 8. juni, hvor det mest hensigtsmæssige sektorovergangsforløb skal beskrives. Med forløbsprogrammet lægges der op til, at rehabiliteringsforløbene samles i kommunen, men det er endnu ikke afklaret, hvilke patienter, der med fordel kan startes op i rehabiliteringsforløb i sygehusregi og hvilke, der kan komme direkte til kommunal genoptræning. Argumentet for at beholde patienterne på sygehusene er, at der skal foretages en arbejdstest (belastningstest) af patienterne, som i ganske få tilfælde kan få ildebefindende og/eller hjertestop. Modargumentet er dog, at operationsmetoderne efterhånden er så skånsomme, at patienterne ikke når at blive så dårlige, at det vil kræve genoptræning på sygehusene.

5 I Region Midtjylland har man gode erfaringer med at få patienterne hurtigt ud i kommunalt regi efter operation og det blev anbefalet, at der skeles til Region Midts erfaringer. Der pågår i Region Syddanmark fortsat en drøftelse af, hvorvidt kommunerne skal overtage det fulde omfang af patientskolerne, herunder både patientundervisning og træning, eller om det skal forblive opdelt mellem kommunerne og sygehusene. Derudover var der en kort drøftelse af indholdet i patientskolerne. Her blev der opfordret til, at patienterne adspørges om, hvad de har af ønsker til en patientskole, idet der kan tænkes at være stor diversitet mellem, hvad de sundhedsfaglige og patienterne mener, der er behov for. Endvidere blev der opfordret til, at kommuner og sygehuse samstemmer, hvad de informerer patienterne om, da patienterne ikke ønsker at høre de samme ting to gange. Følgegruppen efterlyste nogle tanker om e-læring, og der blev her henvist til arbejdet i regi af Det Digitale Sundhedscenter. Derudover spurgte følgegruppen til, om det er korrekt benævnelse at skrive i forløbsprogrammet, at kostvejledning er en behandling. Arbejdsgruppen lovede at se nærmere på ordvalget i henhold til kostområdet og sikre, at det stemmer overens med indholdet i de allerede udarbejdede forløbsprogrammer. Følgegruppen spurgte endvidere til, om de praktiserende læger og sygehusene bliver udfordret på, hvilke af patienterne, der skal følges på sygehuset og hvilke, der skal følges i almen praksis jf. ny overenskomst. Arbejdsgruppen lovede at følge op på dette. Følgegruppen for forebyggelse afsluttede med at give stor ros til det flotte og gennemarbejdede udkast til forløbsprogram. Som afrunding blev der orienteret om, at forløbsprogrammet i en endelig høringsudgave bliver forelagt Følgegruppen for forebyggelse på møde den 16. august. Samtidig forelægges en tids- og procesplan for de resterende forløbsprogrammer. Det næste forløbsprogram omhandler depression. Følgegruppen for forebyggelse godkendte med bemærkninger at der arbejdes videre med den foreliggende version. Pkt. 5 Justering af budget og proces for arbejdet med kommende forløbsprogram Følgegruppen for Forebyggelse godkendte den 4. december 2017 et forslag til tids- og procesplanfor udarbejdelsen af resterende patientforløbsprogrammer til forelæggelse for det Det Administrative Kontaktforum. Her blev planen efterfølgende godkendt den 25. januar Den gældende tids- og procesplan tager bl.a. udgangspunkt i en komprimering af processen, således at der kun afholdes én workshop for hvert forløbsprogram (mod tre workshops i

6 forløbsprogrammet for KOL og to i forløbsprogrammet for diabetes) med deltagelse af patienter, pårørende og sundhedsprofessionelle. Den tværsektorielle arbejdsgruppe vedr. nye rammer for kronisk sygdom har drøftet erfaringerne fra den igangværende udarbejdelse af et nyt forløbsprogram for borgere med hjertesygdom. Arbejdsgruppen kan i den forbindelse konstatere, at det med én workshop har været svært at opnå et tilstrækkeligt sundhedsfagligt input til arbejdet med dette forløbsprogram. Arbejdsgruppen forsøger at råde bod herpå gennem afholdelse af ad hoc møder med udvalgte sundhedsprofessionelle. Arbejdsgruppen finder imidlertid, at det med denne fremgangsmåde kan være svært at sikre den ønskede systematik og repræsentativitet i de modtagne input. Arbejdsgruppen anbefaler derfor, at der i arbejdet med de kommende forløbsprogrammer åbnes mulighed for afholdelse af to workshops: en større med deltagelse af patienter, pårørende og sundhedsprofessionelle; og en mindre alene med deltagelse af sundsprofessionelle. Dette vil ikke mindst være relevant i forhold til arbejdet med det kommende forløbsprogram for mennesker med depression, som vil adskille sig markant fra de hidtidige forløbsprogrammer. Det vil derfor i mindre grad end hidtil være muligt at bygge arbejdet på generiske forløbsprogramelementer. Det bemærkes, at arbejdsgruppen vedr. nye rammer for kronisk sygdom vurderer, at det vil være muligt at afholde yderligere en workshop uden at den samlede tidsramme for udarbejdelsen af forløbsprogrammerne bliver længere. Det vil således stadig være forventningen, at et nyt forløbsprogram for mennesker med depression vil kunne forelægges til endelig godkendelse ultimo Det bemærkes endvidere, at udgiften til afholdelse af en workshop i budgettet for udvikling af hjerteforløbsprogrammet er sat til kr. Da en eventuel workshop nummer to i arbejdet med kommende forløbsprogrammer som nævnt vil være for en mindre gruppe, må merudgiften ved afholdelse af en ekstra workshop forventes at være mindre anslået kr. Med de nuværende principper for finansiering af forløbsprogramarbejderne vil en ekstra workshop kunne betyde en merudgift på kr for regionen og kr fordelt på de 22 kommuner i regionen. Følgegruppen for forebyggelse godkender, at der i det forslag til procesplan og budget for arbejdet med forløbsprogrammet for mennesker med depression, som forelægges formandskaberne for henholdsvis Følgegruppen for Forebyggelse og Det Administrative Kontaktforum i august, lægges op til afholdelse af yderligere en workshop som beskrevet, og at budgettet for arbejdet tilpasses i overensstemmelse hermed. Drøftelse: Følgegruppen for forebyggelse drøftede forslaget til tidsplan og økonomi forbundet med udarbejdelsen af Forløbsprogram for mennesker med depression.

7 Det var vurderingen, at den ønskede merøkonomi er af så lille omfang for den enkelte kommune, at det er uproblematisk at sige ja. Derudover var der en tilkendegivelse af, at hele depressionsområdet er anderledes end de tidligere områder, idet målgruppen er så multifacetteret, hvorfor det er vigtigt, at flere høres. Endvidere er området relativt nyt for kommunerne, som bl.a. skal inddrage det socialpædagogiske område, beskæftigelsesområdet og hvor de psykiatriske myndighedsafdelinger med al sandsynlighed vil skulle arbejde på en ny måde. Det er derfor vurderingen, at det bliver en stor udfordring, som gerne skal varetages på bedste vis, og hvis det kræver lidt mere tid eller lidt flere ressourcer, så er der fra følgegruppens side opbakning til det. Følgegruppen for forebyggelse godkendte det reviderede forslag til procesplan og budget for arbejdet med forløbsprogrammet for mennesker med depression. Pkt. 6 Status på udpegning af regional formand til arbejdsgruppen for udvikling af nye rammer for kronisk sygdom I forbindelse med arbejdet med at udvikle nye rammer for kronisk sygdom i form af forløbsprogrammerne for mennesker med KOL, mennesker med diabetes og for nuværende for mennesker med hjertesygdomme, har programchef Birthe Mette Pedersen, Afdelingen for Tværsektorielt Samarbejde været regional formand. Idet Birthe Mette Pedersen fratræder sin stilling pr. 31. juli 2018, skal der findes en ny regional medformand til arbejdsgruppen. Der orienteres på mødet om status herpå. - Følgegruppen for forebyggelse tager orienteringen til efterretning. Helle Adolfsen orienterede om, at den nye formand for Arbejdsgruppen vedr. nye rammer for kronisk sygdom er Kurt Æbelø, Chefkonsulent i Afdelingen for tværsektorielt samarbejde. Arbejdsgruppen blev endvidere opfordret til, i det omfang, de skønner det nødvendigt, at inddrage Følgegruppen for forebyggelse, hvor det strategiske led i Koncernledelsesforum er repræsenteret ved Helle Adolfsen. Pkt. 7 Eventuelt - Ny mødedato i oktober: Mødet afholdes den 11. oktober kl i Praksisenheden i Kolding

Dagsorden Følgegruppen for forebyggelse

Dagsorden Følgegruppen for forebyggelse Dagsorden Følgegruppen for forebyggelse Tidspunkt: Torsdag den 11. oktober 2018 kl. 8.30-11.00 Sted: Mødelokale 4, Praksisenheden i Kolding (Kokholm 3B) Deltager: Helle Adolfsen, Sygeplejefaglig direktør,

Læs mere

Referat Følgegruppen for forebyggelse

Referat Følgegruppen for forebyggelse Referat Følgegruppen for forebyggelse Tidspunkt: Onsdag den 29. august 2018 kl. 10.00-12.00 Sted: Direktionens mødelokale, Kolding Sygehus, 6000 Kolding Deltager: Helle Adolfsen, Sygeplejefaglig direktør,

Læs mere

Dagsorden Følgegruppen for forebyggelse

Dagsorden Følgegruppen for forebyggelse Dagsorden Følgegruppen for forebyggelse Tidspunkt: Mandag den 15. maj 2017, kl. 14.30-17:00 Sted: Mødelokale M4, Praksisenheden, Kokholm 3B, Kolding Deltager: Lis Huge, Sundhedschef, Sundhedsafdelingen,

Læs mere

Referat Følgegruppen for forebyggelse

Referat Følgegruppen for forebyggelse Referat Følgegruppen for forebyggelse Tidspunkt: Mandag den 3. oktober 2016, kl. 14.30-16.00 Sted: Mødelokale M2, Praksisenheden, Kokholm 3B, Kolding Deltager: Helle Adolfsen, Sygeplejefaglig direktør,

Læs mere

Implementeringsplan for tværsektorielt forløbsprogram

Implementeringsplan for tværsektorielt forløbsprogram Implementeringsplan for tværsektorielt forløbsprogram for mennesker med KOL Indledning Region Syddanmark og de 22 kommuner har primo 2017 vedtaget et nyt forløbsprogram for mennesker med kronisk obstruktiv

Læs mere

Referat Ekstraordinært møde i Følgegruppen for forebyggelse

Referat Ekstraordinært møde i Følgegruppen for forebyggelse Referat Ekstraordinært møde i Følgegruppen for forebyggelse Tidspunkt: Fredag den 9. juni 2017 kl. 13.00-14.30 Sted: Mødelokale K2, Praksisenheden, Kokholm 3B, Kolding Deltager: Helle Adolfsen, Sygeplejefaglig

Læs mere

Referat Følgegruppen for forebyggelse

Referat Følgegruppen for forebyggelse Referat Følgegruppen for forebyggelse Tidspunkt: Torsdag den 24. august 2017, kl. 13:30-16:00 Sted: Mødelokale M4, Praksisenheden, Kokholm 3B, Kolding Deltager: Helle Adolfsen, Sygeplejefaglig direktør,

Læs mere

Referat Følgegruppen for forebyggelse

Referat Følgegruppen for forebyggelse Referat Følgegruppen for forebyggelse Tidspunkt: Mandag den 2. oktober 2017, kl. 15.30-17:00 Sted: Adm. 1, Vejle Sygehus Deltager: Karen Skønager, Områdeleder for Sundhed og Integration, Tønder Kommune

Læs mere

Referat. Møde i følgegruppen for forebyggelse Mandag den 29. februar 2016 Mødelokale 1515, Regionshuset, Damhaven 12, 7100 Vejle

Referat. Møde i følgegruppen for forebyggelse Mandag den 29. februar 2016 Mødelokale 1515, Regionshuset, Damhaven 12, 7100 Vejle Afdeling: Sundhedssamarbejde og Kvalitet Udarbejdet af: Journal nr.: E-mail: blm@rsyd.dk og iben.lykkeeggertsen@middelfart.dk Dato: 08-03-2016 Telefon: 2920 1212 og 3057 1183 Referat Møde i følgegruppen

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Journal nr.: Dato: Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt: Den 8. december 2017, kl. 11.30 14.30 Sted: Teglgårdsparken 26, mødelokale 203 Deltagere: Susanne Lauth, sygeplejefaglig

Læs mere

Referat Følgegruppen for forebyggelse

Referat Følgegruppen for forebyggelse Referat Følgegruppen for forebyggelse Tidspunkt: Mandag den 3. april 2017, kl. 10.30-12:30 Sted: Mødelokale M4, Praksisenheden, Kokholm 3B, Kolding Deltager: Helle Adolfsen, Sygeplejefaglig direktør, Sygehus

Læs mere

Referat Følgegruppen for forebyggelse

Referat Følgegruppen for forebyggelse Referat Følgegruppen for forebyggelse Tidspunkt: Fredag d. 13. april 2018, kl. 08.30-10.30 Sted: Regionshuset, Vejle Deltager: Helle Adolfsen, Sygeplejefaglig direktør, Sygehus Lillebælt (mødeleder) Margit

Læs mere

Referat Følgegruppen for forebyggelse

Referat Følgegruppen for forebyggelse Referat Følgegruppen for forebyggelse Tidspunkt: Torsdag 7. marts 2019 kl. 12.00-14.00 Sted: Rådhuset i Middelfart, Mødelokale Ørslev Bjerge, Nytorv 9, 5500 Middelfart Deltager: Helle Adolfsen, Sygeplejefaglig

Læs mere

Referat Følgegruppen for forebyggelse

Referat Følgegruppen for forebyggelse Referat Følgegruppen for forebyggelse Tidspunkt: Mandag den 10. december 2018 kl. 10.30-12.30 Sted: Mødelokale M2, Praksisenheden i Kolding (Kokholm 3B) Deltager: Helle Adolfsen, Sygeplejefaglig direktør,

Læs mere

Møde i Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering Journal nr.: 15/40526 Dato: 12. januar 2016. Udarbejdet af: Arne Vesth Pedersen E-mail: arne.vesth.pedersen@regionsyddanmark.dk Telefon: 29201104 Referat Møde i Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering

Læs mere

Udvikling af tværsektorielt forløbsprogram for mennesker med diabetes

Udvikling af tværsektorielt forløbsprogram for mennesker med diabetes Udvikling af tværsektorielt forløbsprogram for mennesker med diabetes Sagsfremstilling: Det Administrative Kontaktforum besluttede på mødet d. 21. september 2016 at igangsætte udviklingen af det tværsektorielle

Læs mere

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Dato: Mandag den 10. oktober 2016 kl. 12.00-15.00 Sted: Mødelokale M6, Praksisenheden i Kolding, Kokholm 3B, 6000 Kolding Deltagere: Birthe Mette Pedersen, Programchef,

Læs mere

Dagsorden Følgegruppen for forebyggelse

Dagsorden Følgegruppen for forebyggelse Dagsorden Følgegruppen for forebyggelse Tidspunkt: Mandag den 4. december 2017, kl. 14.30-17.00 Sted: Mødelokale M4, Praksisenheden, Kokholm 3B, Kolding Deltager: Helle Adolfsen, Sygeplejefaglig direktør,

Læs mere

Referat Følgegruppen for forebyggelse

Referat Følgegruppen for forebyggelse Referat Følgegruppen for forebyggelse Tidspunkt: Torsdag den 9. februar 2017 kl. 8.30-11.30 Sted: Mødelokale M4, Praksisenheden, Kokholm 3B, Kolding Deltager: Lis Huge (LH), Sundhedschef, Sundhedsafdelingen,

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Afdeling: Faaborg Midtfyn kommune Udarbejdet af: Ulrik Christensen Journal nr.: E mail: uschr@rfmk.dk Dato: 7. februar 2017 Telefon: 7353 6087 Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt:

Læs mere

Følgegruppen for forebyggelse, d Sundhedsaftalen Porteføljestyringsværktøj

Følgegruppen for forebyggelse, d Sundhedsaftalen Porteføljestyringsværktøj Sundhedsaftalen 2015-2018 Porteføljestyringsværktøj 1 Følgegruppen for forebyggelse Opdatering af den Følgegruppen for forebyggelse godkendte eksisterende regionale på møde d 11/10 2018 igangsættelse af

Læs mere

Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering. maj 2019

Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering. maj 2019 Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering maj 2019 Farvekoder: Grøn = indsatsen forløber planmæssigt Gul = indsatsen kræver opmærksomhed i følgegruppen/afventer afklaringer

Læs mere

Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering. august 2019

Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering. august 2019 Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering august 2019 Farvekoder: Grøn = indsatsen forløber planmæssigt Gul = indsatsen kræver opmærksomhed i følgegruppen/afventer afklaringer

Læs mere

Referat af møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt

Referat af møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt Journal nr.: 16/10940 Dato: 13. februar 2017. Udarbejdet af: Helle Marie Sejr Bentsen og Morten Jessen-Hansen E-mail: helle.marie.sejr.bentsen@rsyd.dk mjh@aabenraa.dk Telefon: 51709731 Referat af møde

Læs mere

Videreudvikling af Sam:Bo tankegangen i relation til arbejdsmarkedsområdet

Videreudvikling af Sam:Bo tankegangen i relation til arbejdsmarkedsområdet Område: Sundhed Afdeling: Tværsektorielt Sundhedssamarbejde Journal nr.: Dato: 6. juni 2016 Udarbejdet af: Christine Lund Momme E-mail: clm@rsyd.dk Telefon: 76631318 Videreudvikling af Sam:Bo tankegangen

Læs mere

Sundhedsaftaler

Sundhedsaftaler Sundhedsbrugerrådet 2. juni 2014 Sundhedsaftaler 2015-18 Chefkonsulent Annette Lunde Stougaard, Afd. Sundhedssamarbejde og kvalitet, annette.stougaard@rsyd.dk Sundhedsloven om samarbejdet 3 Regioner og

Læs mere

Den justerede Nordjyske Kronikermodel

Den justerede Nordjyske Kronikermodel Den justerede Nordjyske Kronikermodel Forudsætningerne Sundhedskoordinationsudvalget godkendte på sit møde den 31. august den justerede Nordjyske Kronikermodel. Uændrede forudsætninger for det tværsektorielle

Læs mere

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Dato: Tirsdag den 4. april 2017 kl. 12.00-15.00 Sted: Mødelokale M2, Praksisenheden i Kolding, Kokholm 3B, 6000 Kolding Deltagere: Birthe Mette Pedersen, Programchef,

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Afdeling: Faaborg Midtfyn kommune Udarbejdet af: Ulrik Christensen Journal nr.: E mail: uschr@rfmk.dk Dato: 7. februar 2017 Telefon: 7353 6087 Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt:

Læs mere

Sundhedsaftaler fra stafet til samarbejde og samtidighed

Sundhedsaftaler fra stafet til samarbejde og samtidighed Sundhedsaftaler fra stafet til samarbejde og samtidighed Seminar for DS-ILPS mandag den 12. marts 2018 Lene Olesen og Elisabeth Skibsted, Sundhedsstyrelsen Agenda Sundhedsaftaler fra stafet til samarbejde

Læs mere

Referat møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt

Referat møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt Afdeling: Tværsektorielt samarbejde Udarbejdet af: Magnus Falby Journal nr.: 18/9414 E-mail: magnus.falby@rsyd.dk Dato: 15. april 2018 Telefon: 5170 9732 Referat møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet

Læs mere

Status på forløbsprogrammer 2016

Status på forløbsprogrammer 2016 Dato 13-02-2017 LSOL Sagsnr. 4-1611-8/19 7222 7810 Status på forløbsprogrammer 2016 Introduktion I dette notat beskrives den aktuelle status på udarbejdelsen og implementeringen af forløbsprogrammer 1

Læs mere

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Dato: Mandag den 8. oktober 2018 kl. 12.00-15.00 Sted: Mødelokale M4, Praksisenheden i Kolding, Kokholm 3B, 6000 Kolding Deltagere: Eva Nielsen, Sygeplejefaglig

Læs mere

Notat vedr. evaluering af Aftale om tidsfrister for opstart af genoptræningsplaner

Notat vedr. evaluering af Aftale om tidsfrister for opstart af genoptræningsplaner Notat vedr. evaluering af Aftale om tidsfrister for opstart af genoptræningsplaner Baggrund I Bekendtgørelse om genoptræningsplaner og om patienters valg af genoptræningstilbud efter udskrivning fra sygehus

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 1 Forebyggelse 070314 Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner

Læs mere

Status på forløbsprogrammer 2014

Status på forløbsprogrammer 2014 Dato 19-12-2014 Sagsnr. 4-1611-8/14 kiha fobs@sst.dk Status på forløbsprogrammer 2014 Introduktion I dette notat beskrives den aktuelle status på udarbejdelsen og implementeringen af forløbsprogrammer

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Afdeling: Faaborg Midtfyn kommune Udarbejdet af: Ulrik Christensen Journal nr.: E mail: uschr@rfmk.dk Dato: 26. september 2017 Telefon: 7353 6087 Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt:

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 070314 Generel indledning.

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Afdeling: Faaborg Midtfyn kommune Udarbejdet af: Ulrik Christensen Journal nr.: E mail: uschr@rfmk.dk Dato: 15. maj 2017 Telefon: 7353 6087 Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt:

Læs mere

Kommissorium for Følgegruppen for uddannelse og arbejde

Kommissorium for Følgegruppen for uddannelse og arbejde Kommissorium for Baggrund Region Syddanmark og de 22 syddanske kommuner har indgået Sundhedsaftalen 2019-2023. Aftalen er godkendt i kommunalbestyrelser og regionsrådet og trådte i kraft den 1. juli 2019.

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

Strategien for den sammenhængende indsats på forebyggelses- og sundhedsfremmeområdet.

Strategien for den sammenhængende indsats på forebyggelses- og sundhedsfremmeområdet. Sundhedsstyrelsens konference: Sundhedsaftalerne arbejdsdeling, sammenhæng og kvalitet Axelborg den 2. november 2007. Strategien for den sammenhængende indsats på forebyggelses- og sundhedsfremmeområdet.

Læs mere

Følgegruppen for forebyggelse, d Sundhedsaftalen Porteføljestyringsværktøj

Følgegruppen for forebyggelse, d Sundhedsaftalen Porteføljestyringsværktøj Sundhedsaftalen 2015-2018 Porteføljestyringsværktøj 1 Følgegruppen for forebyggelse Opdatering af den Efter en behovsafdækning i eksisterende regionale SOF områderne i foråret 2019, godkendte samarbejdsaftale

Læs mere

Referat fra møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt

Referat fra møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt Afdeling: Tværsektorielt samarbejde Journal nr.: 16/10 940 Udarbejdet af: Morten Jessen-Hansen og Jette Dalsgaard Andersen Dato: 14. december 2018 Referat fra møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet

Læs mere

Referat fra møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt

Referat fra møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt Journal nr.: 16/10940 Dato: 28. december 2016. Udarbejdet af: Annette Weng E-mail: avw @rsyd.dk Telefon: 29201007 Referat fra møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt Tidspunkt: Den 16. december

Læs mere

Notat - oplæg til proces 3. generations sundhedsaftaler

Notat - oplæg til proces 3. generations sundhedsaftaler Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Sundhedskoordinationsudvalget Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat - oplæg til proces 3. generations sundhedsaftaler

Læs mere

Referat af drøftelserne under det enkelte dagsordenspunkt er anført i kursiv.

Referat af drøftelserne under det enkelte dagsordenspunkt er anført i kursiv. Referat af møde i Følgegruppe for genoptræning Torsdag 5. september 2013 kl. 10.00 15.00 Regionshuset Vejle, mødelokale 6 Kommunalt formøde kl. 9.00-9.45 Deltagere: Kommunale deltagere Asger Kudahl, Odense

Læs mere

Status på forløbsprogrammer 2016

Status på forløbsprogrammer 2016 Dato 14-12-2016 LSOL Sagsnr. 4-1611-8/19 7222 7810 Status på forløbsprogrammer 2016 Introduktion I dette notat beskrives den aktuelle status på udarbejdelsen og implementeringen af forløbsprogrammer 1

Læs mere

Udviklingen i kroniske sygdomme

Udviklingen i kroniske sygdomme Forløbsprogrammer Definition Et kronikerprogram beskriver den samlede tværfaglige, tværsektorielle og koordinerede indsats for en given kronisk sygdom, der sikrer anvendelse af evidensbaserede anbefalinger

Læs mere

Sundhedsaftalen Porteføljestyringsværktøj

Sundhedsaftalen Porteføljestyringsværktøj Sundhedsaftalen 2015-2018 Porteføljestyringsværktøj Følgegruppen for forebyggelse Arbejdsgruppen: Arbejdet med udvikling af Nye rammer for nye rammer for kronisk kronisk sygdom sygdom og udviklingen af

Læs mere

Afdeling: Praksis Udarbejdet af: Annemarie Heinsen Journal nr.: - Dato: 23. april 2018 Telefon:

Afdeling: Praksis Udarbejdet af: Annemarie Heinsen Journal nr.: -   Dato: 23. april 2018 Telefon: Afdeling: Praksis Udarbejdet af: Annemarie Heinsen Journal nr.: - E-mail: Annemarie.Heinsen@rsyd.dk Dato: 23. april 2018 Telefon: 4022 0107 Mødereferat Møde: Temagruppe 1 om kvalitet og data, jf. implementering

Læs mere

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner jfr. Sundhedslovens 205 indgå nye sundhedsaftaler, som skal fremsendes

Læs mere

OVERSIGT OVER SAMARBEJDSAFTALER OG INDSATSER I SUNDHEDSAFTALEN

OVERSIGT OVER SAMARBEJDSAFTALER OG INDSATSER I SUNDHEDSAFTALEN SAMARBEJDSAFTALER Indgået/senest revideret - Utilsigtede hændelser i sektorovergange - IV-behandling med antibiotika i eget hjem - IV-behandling med væske i eget hjem - Lavpotent kemoterapi i eget hjem

Læs mere

Sundhedscenter Haderslev

Sundhedscenter Haderslev Sundhedscenter Haderslev Planen fra kl. 14.00 14.45 Kl. 14.00-14.15 Kl. 14.15-14.25 Kl. 14.25-14.40 Kl. 14.40 14.45 Rundvisning Præsentation Spørgsmål i grupper Opsamling Tankerne bag samarbejdet om Sundhedscenter

Læs mere

Referat. Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 13. april 2018 kl Sted: OUH Patienthotellet 8. sal Syd.

Referat. Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 13. april 2018 kl Sted: OUH Patienthotellet 8. sal Syd. Referat Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 13. april 2018 kl. 9.00-11.00 Sted: OUH Patienthotellet 8. sal Syd Deltagere Kommuner: Mette Søndergaard Robl, chef, Odense Kommune (næstformand)

Læs mere

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Deltagere:

Læs mere

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Dato: Mandag kl. 9.00-12.00 Sted: Mødelokale M4, Praksisenheden i Kolding, Kokholm 3B, 6000 Kolding Deltagere: Birthe Mette Pedersen, Programchef, Tværsektorielt

Læs mere

Referat fra møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt

Referat fra møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt Journal nr.: 16/10940 Dato: 11. oktober 2016. Udarbejdet af: Annette Weng E-mail: avw @rsyd.dk Telefon: 29201007 Referat fra møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt Tidspunkt: Den 3. oktober

Læs mere

Referat af mødet d. 17. februar 2015 i lokalt samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt

Referat af mødet d. 17. februar 2015 i lokalt samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt Område: SOF Udarbejdet af: Rikke Blæsbjerg Lund Afdeling: Direktionssekretariat E-mail: Rikke.Blaesbjerg.Lund@rsyd.dk Journal nr.: Telefon: 23390198 Referat af mødet d. 17. februar 2015 i lokalt samordningsforum

Læs mere

Følgegruppen for uddannelse og arbejde

Følgegruppen for uddannelse og arbejde Kommissorium for Baggrund Region Syddanmark og de 22 syddanske kommuner har indgået Sundhedsaftalen 2019-2023. Aftalen er godkendt i kommunalbestyrelser og regionsrådet og trådte i kraft den 1. juli 2019.

Læs mere

Procesplan for projekt om udvikling af en generisk spørgeramme til patientoplevet kvalitet i tværsektorielle forløb

Procesplan for projekt om udvikling af en generisk spørgeramme til patientoplevet kvalitet i tværsektorielle forløb Procesplan for projekt om udvikling af en generisk spørgeramme til patientoplevet kvalitet i tværsektorielle forløb Baggrund Ønsket om feedback fra borgere i kontakt med sundhedsvæsenet på tværs af sektorer

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4 Medlemmer: Vibeke Rosdahl

Læs mere

Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering. August 2018

Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering. August 2018 Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering August 2018 Farvekoder: Grøn = indsatsen forløber planmæssigt Gul = indsatsen kræver opmærksomhed i følgegruppen/afventer afklaringer

Læs mere

Afdeling: Praksis Udarbejdet af: Annemarie Heinsen Journal nr.: Dato: 27. juni 2018 Telefon:

Afdeling: Praksis Udarbejdet af: Annemarie Heinsen Journal nr.: Dato: 27. juni 2018 Telefon: Afdeling: Praksis Udarbejdet af: Annemarie Heinsen Journal nr.: 18-1123 E-mail: Annemarie.Heinsen@rsyd.dk Dato: 27. juni 2018 Telefon: 4022 0107 Referat Møde: 2. møde i Temagruppen for data og kvalitet

Læs mere

Referat. Svendborg Kommune

Referat. Svendborg Kommune Referat Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 23. februar 2018 kl. 9.00-11.00 Sted: OUH Patienthotellet 8. sal Syd Deltagere Kommuner: Mette Søndergaard Robl, chef, Odense Kommune (næstformand)

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

Møde i det administrative kontaktforum

Møde i det administrative kontaktforum Område: Sundhedsområdet Afdeling: Afdelingen for Sundhedssamarbejde og Kvalitet Journalnr.: 11/33268 Dato: 30. januar 2011 Udarbejdet af: Betina Simonsen E-mail: betina.simonsen@regionsyddanmark.dk Telefon:

Læs mere

Det Administrative Kontaktforum

Det Administrative Kontaktforum Det Administrative Kontaktforum Referat Mødedato: Torsdag den 29. marts 2012 Mødetidspunkt: 13:00-15:00 Mødelokale: Mødeværelse 6 Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle Deltagere: Helene Bækmark (Næstformand),

Læs mere

Patientforløbsprogrammer. v. Anne Bach Stisen - Januar 2012

Patientforløbsprogrammer. v. Anne Bach Stisen - Januar 2012 Patientforløbsprogrammer v. Anne Bach Stisen - Januar 2012 Disposition 1. Kronikerstrategien (Indsatsen for personer med kronisk sygdom i Region Syddanmark) 2. Baggrund for forløbsprogrammerne 3. Hvad

Læs mere

Patientinddragelsesudvalget

Patientinddragelsesudvalget Referat Mødedato: Mandag den 29. september 2014 Mødetidspunkt: 13:00-15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Vejle Center Hotel, Vejle Kit Winther, Peter Skov Jørgensen, Hanne Grønborg, Merete Helgens, Annelise

Læs mere

Referat Følgegruppen for forebyggelse

Referat Følgegruppen for forebyggelse Referat Følgegruppen for forebyggelse Tidspunkt: Mandag den 5. december 2016, kl. 10.30-12:30 Sted: Mødelokale M3, Praksisenheden, Kokholm 3B, Kolding Deltager: Lis Huge, Sundhedschef, Sundhedsafdelingen,

Læs mere

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet UNDERUDVALGET FOR SUNDHED Torsdag den 20. september 2007 Kl. 18.00 21.00 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H4 Møde nr. 7 Medlemmer: Vibeke Rosdahl

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015. Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

Referat. Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 15. december 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.

Referat. Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 15. december 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1. Referat Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 15. december 2017 kl. 9.00-11.00 Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.65 Deltagere Kommuner: Anne Marie Hedegaard, leder af sundheds-

Læs mere

Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland

Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland Læsevejledning: Nærværende kommissorium er udarbejdet med udgangspunkt i udkast til generisk kommissorium for samordningsfora, godkendt på DAK-mødet

Læs mere

Mads Christian Haugaard, Afdelingschef, Afdelingen for Sundhedssamarbejde og Kvalitet, Region Syddanmark

Mads Christian Haugaard, Afdelingschef, Afdelingen for Sundhedssamarbejde og Kvalitet, Region Syddanmark Referat Udarbejdet af: Anders Fournaise & Cæcilie Lumby E-mail: Anders.Fournaise@rsyd.dk E-mail: Cilum@odense.dk Dato: d. 8. oktober 2015 Journal nr. (rsyd): 15/44084 Møde: Første møde i følgegruppen for

Læs mere

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Side 1 af 5 Mødedeltagere: Lægefaglig direktør Claus Thomsen, Aarhus Universitetshospital (Afbud) Sygeplejefaglig direktør Inge Pia Christensen, Aarhus

Læs mere

Sundhedsaftalen Porteføljestyringsværktøj

Sundhedsaftalen Porteføljestyringsværktøj Sundhedsaftalen 2015-2018 Porteføljestyringsværktøj Status på indsatsen Milepæle 1 Følgegruppen for behandling og pleje IT-understøttelse og elektronisk kommunikation Revision af forløbene Igangværende.

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommunes høringssvar til udkast til sundhedsaftale 2015-2018

Faaborg-Midtfyn Kommunes høringssvar til udkast til sundhedsaftale 2015-2018 Faaborg-Midtfyn Kommunes høringssvar til udkast til sundhedsaftale 2015-2018 Faaborg-Midtfyn Kommune hilser høringsversionen af Sundhedsaftalen 2015-2018 for Region Syddanmark velkommen og anerkender det

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Hjælp til selvmordstruede borgere Der er udarbejdet en oversigt over, hvor sundhedspersonale på tværs af sektorer kan få hjælp til en selvmordtruet

Læs mere

Det Administrative Kontaktforum

Det Administrative Kontaktforum Det Administrative Kontaktforum REFERAT Mødedato: Torsdag den 1. maj 2014 Mødetidspunkt: 10:00 til 13:00 Mødelokale: Mødeværelse 7 Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle Deltagere: Arne Nikolajsen, (Næstformand),

Læs mere

Møde i følgegruppen vedr. behandlingsredskaber og hjælpemidler

Møde i følgegruppen vedr. behandlingsredskaber og hjælpemidler Område: Sundhedsområdet Afdeling: Sundhedssamarbejde og Kvalitet Journal nr.: 12/10617 Dato: 14. maj 2012 Udarbejdet af: Arne Vesth Pedersen E-mail: Arne..Vesth.Pedersen@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631104

Læs mere

Kommissorium for arbejdsgruppe om udredning og behandling af patienter med funktionelle lidelser i Region Syddanmark

Kommissorium for arbejdsgruppe om udredning og behandling af patienter med funktionelle lidelser i Region Syddanmark - Revideret den 19. november 2018 Kommissorium for arbejdsgruppe om udredning og behandling af patienter med funktionelle lidelser i Region Syddanmark Baggrund Sundhedsstyrelsen udgav i juni 2018 nye anbefalinger

Læs mere

Referat af møde i Sundhedsaftalens Porteføljestyregruppe 26. marts 2015 kl

Referat af møde i Sundhedsaftalens Porteføljestyregruppe 26. marts 2015 kl Referat af møde i Sundhedsaftalens Porteføljestyregruppe 26. marts 2015 kl. 14-16 Mødedeltagere Porteføljestyregruppen Inge Kjær Andersen, Klynge Syd Vibeke Olesen, Klynge Midt Anne Fink, Klynge Vest Lisbeth

Læs mere

Konklusionsreferat fra mødet om sundhedsaftaler mellem Vejle Kommune og Region Syddanmark den 7. oktober 2010.

Konklusionsreferat fra mødet om sundhedsaftaler mellem Vejle Kommune og Region Syddanmark den 7. oktober 2010. Område: Sundhedsområdet Afdeling: Afdelingen for Kommunesamarbejde Journal nr.: Dato: 9. december 2010 Udarbejdet af: Mette Udengaard Nors E-mail: Mette.Udengaard.Nors@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631218

Læs mere

Temadrøftelse - Sundhedsaftalen Det Administrative Kontaktforum Vejle, den 21. marts 2018

Temadrøftelse - Sundhedsaftalen Det Administrative Kontaktforum Vejle, den 21. marts 2018 Temadrøftelse - Sundhedsaftalen 2019-2022 Det Administrative Kontaktforum Vejle, den 21. marts 2018 Disposition Status på arbejdet med Sundhedsaftalen 2015-2018 Vejledning og bekendtgørelse for Sundhedsaftalen

Læs mere

REFERAT. Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 26. april Sted: Lokale , Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ

REFERAT. Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 26. april Sted: Lokale , Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ REFERAT Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 26. april 2019 10.00-12.00 Sted: Lokale 3.1.56, Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ Deltagere Kommuner: Mette Søndergaard Robl, chef, Odense Kommune

Læs mere

Kommissorium for Følgegruppen for behandling og pleje

Kommissorium for Følgegruppen for behandling og pleje Kommissorium for Baggrund Region Syddanmark og de 22 syddanske kommuner har indgået Sundhedsaftalen 2019-2023. Aftalen er godkendt i kommunalbestyrelser og regionsrådet og trådte i kraft den 1. juli 2019.

Læs mere

Grundaftale om indsats for personer med kronisk sygdom i Region Syddanmark

Grundaftale om indsats for personer med kronisk sygdom i Region Syddanmark Grundaftale om indsats for personer med kronisk sygdom i Region Syddanmark 1. Formål Aftalens formål er: - At understøtte sammenhængende forløb for personer med kronisk sygdom, herunder understøtte kvaliteten

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til mødet i Forløbsprogramgruppen for hjertekarsygdom 5. november 2014 kl. 15:30 i F7

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til mødet i Forløbsprogramgruppen for hjertekarsygdom 5. november 2014 kl. 15:30 i F7 Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 4. december 2014 /helroe Referat til mødet i Forløbsprogramgruppen for hjertekarsygdom 5. november 2014 kl. 15:30 i F7 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Velkomst

Læs mere

HØRINGSSVAR REVIDERET FORLØBSPROGRAM FOR KOL

HØRINGSSVAR REVIDERET FORLØBSPROGRAM FOR KOL NOTAT 29. MARTS 2016 JOURNALNUMMER SKREVET AF POULINE GRINGER HØRINGSSVAR REVIDERET FORLØBSPROGRAM FOR KOL Forløbsprogrammet for KOL har mere tekst og dybere faglighed i forhold de øvrige programmer, men

Læs mere

side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den kl. 16:15 Mødelokale 2, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den kl. 16:15 Mødelokale 2, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den 10.04.2008 kl. 16:15 Mødelokale 2, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 67. Forslag til grundaftaler... 3 68. Patientrettetforebyggelse

Læs mere

Organisatorisk forankring af forløbsprogrammer

Organisatorisk forankring af forløbsprogrammer NOTAT Organisatorisk forankring af forløbsprogrammer Dette notat beskriver en model for den fremtidige organisatoriske forankring af forløbsprogrammerne i regionen. Der er i dag ikke en ensartet organisering

Læs mere

Rammerne for udvikling af Sundhedsaftalen. v/ Kontorchef, Alice Morsbøl og kontorchef, Charlotte Larsen

Rammerne for udvikling af Sundhedsaftalen. v/ Kontorchef, Alice Morsbøl og kontorchef, Charlotte Larsen Rammerne for udvikling af Sundhedsaftalen v/ Kontorchef, Alice Morsbøl og kontorchef, Charlotte Larsen Overordnede grundvilkår, bekendtgørelse og vejledning Én sundhedsaftale pr. region Udgangspunkt i

Læs mere

Konklusionsreferat fra mødet om sundhedsaftaler mellem Esbjerg Kommune og Region Syddanmark den 16. november 2010.

Konklusionsreferat fra mødet om sundhedsaftaler mellem Esbjerg Kommune og Region Syddanmark den 16. november 2010. Område: Sundhedsområdet Udarbejdet af: Alice Skaarup Jepsen Afdeling: Afdelingen for Kommunesamarbejde E-mail:Alice.Skaarup.Jepsen@RegionSyddanmark.dk Journal nr.: 10/6206 Telefon: 76631443 Dato: 21. december

Læs mere

Aktivitetsbeskrivelse, budget

Aktivitetsbeskrivelse, budget Titel Vederlagsfri fysioterapi Nr.: 621-01 Kommunen overtog den 1. august 2008 myndighedsansvaret for vederlagsfri fysioterapi til personer med svært fysisk handikap. Den vederlagsfri fysioterapi tilbydes

Læs mere

Forløbsprogram for kræftpatienters rehabilitering og pakkeforløb. Konference om Kræftrehabilitering 8. marts 2011 Adm. direktør Else Smith

Forløbsprogram for kræftpatienters rehabilitering og pakkeforløb. Konference om Kræftrehabilitering 8. marts 2011 Adm. direktør Else Smith Forløbsprogram for kræftpatienters rehabilitering og pakkeforløb Konference om Kræftrehabilitering 8. marts 2011 Adm. direktør Else Smith Rehabilitering, nationale initiativer Indsatsen vedrørende rehabilitering

Læs mere

Kommissorium for Arbejdsgruppe vedr. styrket indsats for mennesker med lungesygdom

Kommissorium for Arbejdsgruppe vedr. styrket indsats for mennesker med lungesygdom Kommissorium for Arbejdsgruppe vedr. styrket indsats for mennesker med lungesygdom Baggrund Med finansloven for 2015 tilføres sundhedsområdet i alt ca. 6,5 mia. kr. over de næste fire år til en styrket

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Forebyggelse TSG Flowdiagram for selvmordsforebyggelse en opgave fra 2. generations sundhedsaftale, som snart kan færdiggøres. Center for Selvmordsforebyggelse,

Læs mere