Fra fakultetet deltog dekan Flemming G. Andersen, fakultetssekretær Jakob Ejersbo, fuldmægtig Tomas Bech Madsen og fuldmægtig Lisbeth Petersen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fra fakultetet deltog dekan Flemming G. Andersen, fakultetssekretær Jakob Ejersbo, fuldmægtig Tomas Bech Madsen og fuldmægtig Lisbeth Petersen."

Transkript

1 SYDDANSK UNIVERSITET Det humanistiske Fakultet 24. september 2004 FGA/tbm/lip Referater af studieledermøderne den 14. september 2004 Referat af møde tirsdag den 14. september 2004 kl. 10 med studielederne for logopædi, engelsk, nordisk, kulturstudier, filosofi, fransk, dansk og engelsk i Kolding, gymnasiepædagogik, erhvervssprog Odense, litteraturvidenskab (v/ stedfortræder) samt studiekoordinatoren for engelsk i Kolding. Fra fakultetet deltog dekan Flemming G. Andersen, fakultetssekretær Jakob Ejersbo, fuldmægtig Tomas Bech Madsen og fuldmægtig Lisbeth Petersen. Ad 1. Studieordningsreform 2005 a) Eksamensbekendtgørelsen Dekanen oplyste, at den nye eksamensbekendtgørelse er kommet, og han fremhævede to ændringer: Den studerende kan foretage lydoptagelse af sin egen mundtlige prøve. Universitetet har fået kompetence til i helt ekstraordinære tilfælde at give dispensation til mere end 5 eksamensforsøg. Disse ansøgninger skal således ikke længere forelægges ministeriet. Det er fastsat, at der ved behandling af ansøgninger om et 4. og 5. eksamensforsøg ikke kan indgå spørgsmål om studieegnethed i vurderingen af, om der foreligger usædvanlige forhold. b) Fagets videnskabsteori Dekanen fremlagde fakultetsrådets beslutning om udformning af fagets videnskabsteori. Der henvises til det udsendte bilag. Anne-Marie Mai spurgte om, hvorledes de jyske campusser skal forholde sig mht. holdstørrelse på Videnskabsteori I. Dekanen oplyste, at fakultetsrådet ikke har taget stilling til dette, men at undervisningen skal gennemføres som stordrift.

2 c) Praktik og karriereveje Dekanen opfordrede studielederne til i de nye studieordninger at give alle studerende mulighed for praktik. Karrierevejene skal indtænkes i udbuddet af undervisningsfag på kandidatuddannelserne. Karrierevejene skal dog ikke indskrives direkte i studieordningerne, da de enkelte undervisningsfag hvad enten disse er særfag eller generelle fag kan være relevante for flere karriereveje på én gang. Studielederne blev opfordret til at samarbejde om fagudbuddet på kandidatuddannelsen. d) Spørgsmål Flere studieledere spurgte om timerammer, vejledningsopgaver og forholdet mellem særfag og generelle fag. Dekanen oplyste, at der ikke kunne gives et standardsvar, da dette ville afhænge især af økonomien i de enkelte studieordninger, herunder ikke mindst studenterbestanden. e) Det videre forløb Dekanen beklagede, at en række forhold vedrørende de gymnasierettede uddannelser endnu var uafklarede på grund af den stærkt forsinkede nedsættelse af de såkaldte nationale faggrupper. Imidlertid er de fire grupper (hvoraf Humaniora er repræsenteret i to) nu nedsat, og alle grupperne mødes 8. november Lisbeth Broegaard Petersen og Tomas Bech Madsen opfordrede studielederne til om muligt at fremsende foreløbige oversigtsskitser til studieordningerne, da dette ville kunne være med til en tidlig afklaring af eventuelle problemer. Ad 2 Status for Blackboard Fakultetets e-læringskoordinator Poul Søren Kjærsgaard orienterede om implementeringen af den nye version af BlackBoard. Han oplyste, at SDU s e-læringsorganisation er klar til at give brugerne support, og der kan søges oplysninger på Poul Søren Kjærsgaard orienterede endvidere om universitetets retningslinier for minimumsanvendelse af Blackboard. Dekanen oplyste, at e-læring nu indgår som en opgave for en ny HR- og kompetenceenhed på universitetsniveau. Der var en række spørgsmål om BlackBoard, og det blev drøftet hvordan grænserne mellem undervisernes og sekretærernes ansvar for oprettelse og opdatering af informationer i Blackboard skal trækkes.

3 Ad 3 Orientering og drøftelse om det fremtidige behov for undervisningslokaler Dekanen oplyste, at fakultetet er blevet opfordret til at sikre en bedre udnyttelsesgrad af undervisningslokalerne for at de enkelte uddannelser i større omfang kan få adagng til store undervisningslokaler. Poul Søren Kjærsgaard oplyste, at behovet for teknisk og digitalt udstyr i undervisningslokalerne er meget stort. Dekanen erklærede sig enig, og han vil viderebringe ønsket til universitetsledelsen. Ad 4 Internationalisering, herunder nyt fra Humanioras Internationale Udvalg Dekanen oplyste, at Humanioras Internationale Udvalg har genoptaget sine aktiviteter efter, at lektor Sharon Miller er kommet tilbage fra orlov. Dekanen bad studielederne oplyse Gitta Stærmose, hvem der skal være de enkelte studienævns internationale koordinatorer. Jane Vinther bemærkede, at det er meget svært for universitetets studerende at få pladser på universiteter i engelsksprogede lande. Dekanen oplyste, at universitetets internationale udvalg er meget opmærksom på dette. Ad 5 Orientering om optagelseskrav Dekanen oplyste, at skærpelse af adgangskrav har meget stor politisk og ministeriel bevågenhed. De humanistiske dekaner har drøftet spørgsmålet på et dekanmøde, og der er en velvilje til at arbejde hen mod fælleshumanistiske optagelseskrav. Overvejelserne går på dansk på A-niveau, 2 fremmedsprog (ligegyldigt hvilke), historie på A-niveau. Det er uproblematisk at stille krav om dansk A-niveau, idet alle gymnasiale uddannelser kan honorere dette. Derimod vil et krav om historie på A-niveau afskære ansøgere med en HF-, HHX- eller HTX-baggrund. Det skal derfor undersøges, hvor mange af de studerende, der har en af disse uddannelser. (Efterfølgende undersøgelser har vist, at % kommer fra HF, HHX eller HTX.) Dekanen bemærkede afslutningsvis, at der ikke er taget stilling til de professionsrettede uddannelser.

4 Ad 6. Orientering om medieværkstedets opgaver Dekanen oplyste, at det skal afklares, hvilket behov der er for medieværkstedets kompetencer. På mødet blev bl.a. nævnt rekvirering af lyd- og billedoptagelse. Dekanen opfordrede studielederne til at give Jakob Ejersbo en tilbagemelding herom i løbet af en måneds tid. Ad 7. Meddelelser Dekanen orienterede om fusionsforhandlingerne mellem Syddansk Universitet og Handelshøjskolecenteret i Slagelse. Den mulige fusion vil først og fremmest involvere Samfundsvidenskab, men også Erhvervssprog vil blive inddraget. Ad 8. Eventuelt Claus Schatz-Jakobsen bad om, at regler for fællesudbudsfag (f.eks. hvem, der afholder eksamen) kommer til at fremgå tydeligere af læseplanen. Dette gav dekanen sin tilslutning til. Mødet sluttede kl Referat af møde tirsdag den 14. september 2004 kl. 13 med studielederne for erhvervssprog Jylland, erhvervssproglige åbne uddannelser, historie, græsk-romersk (v/ stedfortræder), tysk, spansk, medievidenskab, mellemøststudier, grænseoverskridende studier samt sproglig informatik og informationsvidenskab. Fra fakultetet deltog dekan Flemming G. Andersen, fakultetssekretær Jakob Ejersbo, fuldmægtig Tomas Bech Madsen og fuldmægtig Lisbeth Petersen. Ad 1. Studieordningsreform 2005 a) Eksamensbekendtgørelsen Dekanen oplyste, at den nye eksamensbekendtgørelse er kommet, og han fremhævede to ændringer: Den studerende kan foretage lydoptagelse af sin egen mundtlige prøve.

5 Universitetet har fået kompetence til i helt ekstraordinære tilfælde at give dispensation til mere end 5 eksamensforsøg. Disse ansøgninger skal således ikke længere forelægges ministeriet. Det er fastsat, at der ved behandling af ansøgninger om et 4. og 5. eksamensforsøg ikke kan indgå spørgsmål om studieegnethed i vurderingen af, om der foreligger usædvanlige forhold. b) Fagets videnskabsteori Dekanen fremlagde fakultetsrådets beslutning om udformning af fagets videnskabsteori. Der henvises til det udsendte bilag. Lars Bisgaard bemærkede, at han var overrasket over, at fakultetsrådet valgte at placere Videnskabsteori på 2. og 3. semester, når den nedsatte arbejdsgruppe havde anbefalet en placering på 1. og 2. semester. Jakob Ejersbo oplyste, at et af argumenterne for fakultetsrådets beslutning er, at der på det første semester skal gives plads til det, som de studerende opfatter som deres egentlige fag. c) Praktik og karriereveje Dekanen opfordrede studielederne til i de nye studieordninger at give alle studerende mulighed for praktik. Karrierevejene skal indtænkes i udbuddet af undervisningsfag på kandidatuddannelserne. Karrierevejene skal dog ikke indskrives direkte i studieordningerne, da de enkelte undervisningsfag hvad enten disse er særfag eller generelle fag kan være relevante for flere karriereveje på én gang. Studielederne blev opfordret til at samarbejde om fagudbuddet på kandidatuddannelsen. d) Spørgsmål Flere studieledere spurgte om timerammer, vejledningsopgaver og forholdet mellem særfag og generelle fag. Dekanen oplyste, at der ikke kunne gives et standardsvar, da dette ville afhænge især af økonomien i de enkelte studieordninger, herunder ikke mindst studenterbestanden. e) Det videre forløb Dekanen beklagede, at en række forhold vedrørende de gymnasierettede uddannelser endnu var uafklarede på grund af den stærkt forsinkede nedsættelse af de såkaldte nationale faggrupper. Imidlertid er de fire grupper (hvoraf Humaniora er repræsenteret i to) nu nedsat, og alle grupperne mødes 8. november 2004.

6 Lisbeth Broegaard Petersen og Tomas Bech Madsen opfordrede studielederne til om muligt at fremsende foreløbige oversigtsskitser til studieordningerne, da dette ville kunne være med til en tidlig afklaring af eventuelle problemer. Ad 2 Status for Blackboard Fakultetets e-læringskoordinator Poul Søren Kjærsgaard orienterede om implementeringen af den nye version af BlackBoard. Han oplyste, at SDU s e-læringsorganisation er klar til at give brugerne support, og der kan søges oplysninger på Poul Søren Kjærsgaard orienterede endvidere om universitetets retningslinier for minimumsanvendelse af Blackboard. Dekanen oplyste, at e-læring nu indgår som en opgave for en ny HR- og kompetenceenhed på universitetsniveau. Peter Seeberg orienterede om, at e-læringsløsningerne ikke i fuldt omfang lever op til det højere serviceniveau, som masteruddannelsesstuderende efterspørger, bl.a. det forhold at disse studerende især har behov for support uden for normal arbejdstid. Dekanen oplyste, at den nye HR- og kompetenceenhed ville sikret øget service uden for normal arbejdstid. Marianne Ankjær opfordrede til, at det tydeligere kunne fremgå for de studerende, hvornår der lægges nyt materiale i Blackboard, og at overførslen fra læseplan til Blackboard sker 14 dage før semesterstert. Der var en række yderligere spørgsmål om BlackBoard, og det blev drøftet hvordan grænserne mellem undervisernes og sekretærernes ansvar for oprettelse og opdatering af informationer i Blackboard skal trækkes. Ad 3 Orientering og drøftelse om det fremtidige behov for undervisningslokaler Dekanen oplyste, at fakultetet er blevet opfordret til at sikre en bedre udnyttelsesgrad af undervisningslokalerne for at de enkelte uddannelser i større omfang kan få adagng til store undervisningslokaler. Lars Bisgaard bemærkede, at mange undervisningslokaler på grund af manglende udluftning og vinduer er uhensigtsmæssige til undervisning om eftermiddagen. Endvidere opfordrede han til en udbygning af teknisk udstyr. Dekanen erklærede sig enig i sidstnævnte, og han vil viderebringe ønsket til universitetsledelsen. Ad 4 Internationalisering, herunder nyt fra Humanioras Internationale Udvalg Dekanen oplyste, at Humanioras Internationale Udvalg har genoptaget sine aktiviteter efter, at lektor Sharon Miller er kommet tilbage fra orlov.

7 Studielederne bedes oplyse Gitta Stærmose, hvem der skal være de enkelte studienævns internationale koordinatorer. Peter Seeberg bemærkede, at studiernes web-sites kun findes på dansk. Dekanen oplyste, at der på universitetet er nedsat et web-udvalg, og at en brugergruppe skal se på vores engelske web-sites. Ad 5 Orientering om optagelseskrav Dekanen oplyste, at skærpelse af adgangskrav har meget stor politisk og ministeriel bevågenhed. De humanistiske dekaner har drøftet spørgsmålet på et dekanmøde, og der er en velvilje til at arbejde hen mod fælleshumanistiske optagelseskrav. Overvejelserne går på dansk på A-niveau, 2 fremmedsprog (ligegyldigt hvilke), historie på A-niveau. Det er uproblematisk at stille krav om dansk A-niveau, idet alle gymnasiale uddannelser kan honorere dette. Derimod vil et krav om historie på A-niveau afskære ansøgere med en HF-, HHX- eller HTX-baggrund. Det skal derfor undersøges, hvor mange af de studerende, der har en af disse uddannelser. (Efterfølgende undersøgelser har vist, at % kommer fra HF, HHX eller HTX.) Dekanen bemærkede afslutningsvis, at der ikke er taget stilling til de professionsrettede uddannelser. Ad 6. Orientering om medieværkstedets opgaver Dekanen oplyste, at det skal afklares, hvilket behov der er for medieværkstedets kompetencer, og han opfordrede studielederne til at give Jakob Ejersbo en tilbagemelding herom i løbet af en måneds tid. Ad 7. Meddelelser Dekanen orienterede om fusionsforhandlingerne mellem Syddansk Universitet og Handelshøjskolecenteret i Slagelse. Den mulige fusion vil først og fremmest involvere Samfundsvidenskab, men også Erhvervssprog vil blive inddraget. Ad 8. Eventuelt Enkelte forhold vedr. webopkobling og valg af studielederne blev drøftet.

8 Mødet sluttede kl Med venlig hilsen Flemming G. Andersen Dekan

MØDEINDKALDELSE STUDIENÆVNET FOR DANSK, ENGELSK OG DESIGN, KOLDING

MØDEINDKALDELSE STUDIENÆVNET FOR DANSK, ENGELSK OG DESIGN, KOLDING MØDEINDKALDELSE STUDIENÆVNET FOR DANSK, ENGELSK OG DESIGN, KOLDING Mødenr.: 10-2010 Dato: 08. december 2010 Sted: Kolding, lokale K 2.51. Starttidspunkt: 10.00 Sluttidspunkt: 12.00 Udsendt af: Karin Esmann

Læs mere

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB Mødenr.: 02-2011 Dato: 25. januar 2011 Sted: Kolding, lokale K 2.51 Mødet påbegyndt

Læs mere

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB Mødenr.: 08-2012 Dato: 26. september 2012 Sted: Kolding, lokale K 3.03 Starttidspunkt:

Læs mere

ENDELIGT GODKENDT REFERAT - OFFENTLIGT

ENDELIGT GODKENDT REFERAT - OFFENTLIGT ENDELIGT GODKENDT REFERAT - OFFENTLIGT STUDIENÆVNET FOR DE ERHVERVSSPROGLIGE DAGSTUDIER I KOLDING Mødenr.: 01-2007 Dato: 6. februar 2007 Sted: Kolding, lokale 3.03 Mødet påbegyndt kl.: 9.00 Mødet afsluttet

Læs mere

SYDDANSK UNIVERSITET Studienævn for Audiologi og Logopædi

SYDDANSK UNIVERSITET Studienævn for Audiologi og Logopædi SYDDANSK UNIVERSITET RB/mka Studienævn for Audiologi og Logopædi 13.09.06 Referat af møde i Studienævn for Audiologi og Logopædi onsdag den 4. september 2006 kl. 12.01 Til stede: Rineke Brouwer, Ture Andersen,

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 9. september 2014

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 9. september 2014 STUDIENÆVN FOR ØKONOMI 12. september 2014 11. november 2014 pkt. 10 Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 9. september 2014 Tilstedeværende: Lone Grønbæk Kronbak, Christian Kronborg, Bjarne Toft,

Læs mere

Referent: Kathrine Andersen, Studiesekretær

Referent: Kathrine Andersen, Studiesekretær Institut for Filosofi, Pædagogik og Religionsstudier Campusvej 55 5230 Odense M Tlf.: 6550 1475 E-mail: katan@ifpr.sdu.dk 20. oktober 2015 Ref.: HT/katan Møde med aftagerpanel for Masteruddannelsen i børne-

Læs mere

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB Mødenr.: 07-2012 Dato: 28. august 2012 Sted: Kolding, lokale K 2.51 Starttidspunkt:

Læs mere

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 4. oktober 2005, kl i mødelokale 424, bygning 1481

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 4. oktober 2005, kl i mødelokale 424, bygning 1481 DET PSYKOLOGISKE STUDIENÆVN, AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 4. oktober 2005, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481 Til stede: I. Preben Bertelsen, Henrik

Læs mere

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR DANSK, ENGELSK OG DESIGN, KOLDING Mødenr.: 10-2009 Dato: 26. oktober 2009 Sted: Kolding, lokale K-2.51 Mødet påbegyndt kl.: 10.00 Mødet afsluttet kl.:

Læs mere

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen.

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen. Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 9. november 2017 Sted: WP 19, 3. sal mødelokale 402 Deltagere: Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 18. september 2013 kl i lokale 094

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 18. september 2013 kl i lokale 094 Dato: 6. november 2013 Reference: J.nr.: REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 18. september 2013 kl. 9.15 i lokale 094 I mødet deltog: formand professor Poul Nielsen (IFK), professor

Læs mere

Syddansk Universitet SØGNINGEN TIL SYDDANSK UNIVERSITET

Syddansk Universitet SØGNINGEN TIL SYDDANSK UNIVERSITET Syddansk Universitet SØGNINGEN TIL SYDDANSK UNIVERSITET Søgningen til Syddansk Universitet pr. 5. juli 2008-2009 Søgningen via KOT til Syddansk Universitet pr. 5. juli 2009 s. 2 af 22 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015

Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015 Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015 Tilstedeværende: Lone Hansen (Studieleder), Hans Viggo Godsk Pedersen (Formand), Charlotte Langer Søndergaard (næstformand), Ayo Næsborg-Andersen,

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 17. september 2013

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 17. september 2013 STUDIENÆVN FOR ØKONOMI 24. september 2013 Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 17. september 2013 Tilstedeværende: Ole Friis, Christian Kronborg, Per Andersen, Bent Jørgensen, Andreas Vestermark,

Læs mere

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB Mødenr.: 09-2012 Dato: 31. oktober 2012 Sted: Kolding, lokale K 2.51 Starttidspunkt:

Læs mere

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR INFORMATIONS- OG KOMMUNIKATIONSSTUDIER

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR INFORMATIONS- OG KOMMUNIKATIONSSTUDIER ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR INFORMATIONS- OG KOMMUNIKATIONSSTUDIER Mødenr.: 07-2013 Dato: 26. juni 2013 Sted: Kolding, lokale S. 35 Starttidspunkt: 14.00 Sluttidspunkt: 14.50

Læs mere

Næstformand Christian Lund Hansen har sammen med medstuderende gennemgået delpolitik for overgang til job og karriere.

Næstformand Christian Lund Hansen har sammen med medstuderende gennemgået delpolitik for overgang til job og karriere. J.nr. ipoetzsch REFERAT Emne: Referat fra Studienævnsmøde Dato og tidspunkt: Den 14. december 2015 kl. 15.00-17.00 Sted: Campusvej 55, Konferenceafsnittet, lokale 96. Deltagere: Hans Lund, Anders Holsgaard,

Læs mere

STATISTIK OVER STUDERENDE

STATISTIK OVER STUDERENDE STATISTIK OVER STUDERENDE Optag fordelt på fakulteter, ordinære studier 2004 heraf Optag Kvinder Samlet opgørelse via den Koordinerede Tilmelding (KOT) Sundhedsvidenskab i alt 427 253 Naturvidenskab og

Læs mere

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR INFORMATIONS- OG KOMMUNIKATIONSSTUDIER

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR INFORMATIONS- OG KOMMUNIKATIONSSTUDIER ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR INFORMATIONS- OG KOMMUNIKATIONSSTUDIER Mødenr.: 04-2013 Dato: 20. marts 2013 Sted: Kolding, lokale S. 36 Starttidspunkt: 14.00 Sluttidspunkt: 15.35

Læs mere

ADGANGSKRAV for Kommunikation

ADGANGSKRAV for Kommunikation ADGANGSKRAV for Kommunikation CAND.COMM. ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Der er ingen bacheloruddannelser, der giver retskrav til 1-fags kandidatuddannelsen i Kommunikation (cand.comm.

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Jura den 8. maj 2012

Referat af møde i Studienævn for Jura den 8. maj 2012 Referat af møde i Studienævn for Jura den 8. maj 2012 Tilstedeværende: Ole Hammerslev, Hans Viggo Godsk Pedersen, Bugge T. Daniel, Camilla Hørby Jensen, Lone Hansen, Michael Buch Christensen, Josephine

Læs mere

for studerende Campus Odense SAMFUNDSVIDENSKAB

for studerende Campus Odense SAMFUNDSVIDENSKAB Kontaktbog Miljøplanlægning for studerende Campus Odense SAMFUNDSVIDENSKAB 2 Velkommen til din fremtid Vi er glade for at byde dig velkommen til Syddansk Universitet, hvor vi sætter en ære i at have den

Læs mere

HANDELSHØJSKOLEN AARHUS UNIVERSITET

HANDELSHØJSKOLEN AARHUS UNIVERSITET Referat fra nr. 8 i Kandidatstudienævnet for Sprog og Erhvervskommunikation Kandidatstudienævn for Sprog og Erhvervskommunikation Tid: den 19. maj 2011 kl. 12.30 Sted: K102 Gitte Stavad Andersen Specialkonsulent

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Opfølgning på referat og godkendelse af dagsorden 2. Planlægning: Samarbejde mellem UVA/EKA, afdelingsledere,

Læs mere

ADGANGSKRAV for Filosofi & Videnskabsteori og Dansk

ADGANGSKRAV for Filosofi & Videnskabsteori og Dansk ADGANGSKRAV for Filosofi & Videnskabsteori og Dansk ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Humanistiskbacheloruddannelse på RUC i Filosofi & Videnskabsteori og Dansk, har

Læs mere

Studieordning almen del: Fællesbestemmelser for masteruddannelser ved Det humanistiske Fakultet, Syddansk Universitet

Studieordning almen del: Fællesbestemmelser for masteruddannelser ved Det humanistiske Fakultet, Syddansk Universitet Studieordning almen del: Fællesbestemmelser for masteruddannelser ved Det humanistiske Fakultet, Syddansk Universitet A. Generelle eksamensbestemmelser Der henvises til bekendtgørelse om eksamen og censur

Læs mere

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB)

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB) Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: 13. marts 2018, kl. 13.15-15.15 Sted: Lokale 126, bygning 1330 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Til stede Anne Binderkrantz

Læs mere

KOMMENTARER OG KRAV TIL OPBYGNING AF BACHELORSTUDIEORDNINGER

KOMMENTARER OG KRAV TIL OPBYGNING AF BACHELORSTUDIEORDNINGER KOMMENTARER OG KRAV TIL OPBYGNING AF BACHELORSTUDIEORDNINGER Studieordningen udarbejdes ved brug af: Nærværende skabelon til opbygning Rammestudieordningen som helhed og særligt i forhold til afsnittene

Læs mere

Søgningen til Syddansk Universitet 15. marts 2011

Søgningen til Syddansk Universitet 15. marts 2011 Søgningen til Syddansk Universitet 15. marts 2011 Igen stor stigning i søgningen til Syddansk Universitet gennem kvote 2 Syddansk Universitet har pr. 15 marts 2011 modtaget 6.562 ansøgninger fra 5.071

Læs mere

SAMFUNDSFAG, CENTRALFAG

SAMFUNDSFAG, CENTRALFAG SAMFUNDSVIDENSKAB SYDDANSK UNIVERSITET SAMFUNDSFAG, CENTRALFAG 3-årig Bacheloruddannelse Et bredt samfundsengagement Samfundsfag, centralfag er for dig, der har en bred interesse i politiske og samfundsmæssige

Læs mere

Afgørelse om foreløbig godkendelse

Afgørelse om foreløbig godkendelse Aarhus Universitet Au@au.dk Afgørelse om foreløbig godkendelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Aarhus Universitets ansøgning om godkendelse af kandidatuddannelsen

Læs mere

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen Møde den: 18. juni 2015, kl. 11.00 13.00 Bygning 1264, lokale 220 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab REFERAT Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen

Læs mere

Referat af 1. møde i studienævnet den 12. februar 2010

Referat af 1. møde i studienævnet den 12. februar 2010 Møde den: 12. februar 2010 B103f REFERAT Til stede: Morten Misfeldt (MM), Malou Juelskjær (MJ), Lars Geer Hammershøj (LGH), Søren Kruse (SK), Søs Bayer (SB), Morten Høyer (MH) og Stella Marie Klausen (SMK)

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES Referat af møde nr. 12 i Kandidatstudienævnet for Sprog og Erhvervskommunikation Tid: Torsdag d. 26. januar 2012 kl. 10.00-12.00 Sted: K102 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden til møde nr. 12 2. Godkendelse

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat fra Studienævnsmøde Onsdag, den 22. januar 2014 kl. 11.00 14.30 Sted: Deltagere: Afbud: Aalborg Universitet, Kroghstræde 7, lokale 76a Lars Uggerhøj, Dorte

Læs mere

BILAG vedrørende adgangsgivende uddannelser til cand.merc.aud.

BILAG vedrørende adgangsgivende uddannelser til cand.merc.aud. BILAG vedrørende adgangsgivende uddannelser til cand.merc.aud. Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i Revision 1 af 9 Dette dokument er et bilag, tilknyttet studieordningen for kandidatuddannelsen

Læs mere

Studieordning for Tilvalg i Marketing, Branding og Kommunikation

Studieordning for Tilvalg i Marketing, Branding og Kommunikation Studieordning for Tilvalg i Marketing, Branding og Kommunikation Side 1 af 9 Tilvalg i Marketing, Branding og Kommunikation Et erhvervsøkonomisk tilvalg SYDDANSK UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE

Læs mere

Referat. J.nr. ipoetzsch

Referat. J.nr. ipoetzsch J.nr. ipoetzsch Referat Emne: Studienævnet for Kandidatuddannelsen i Fysioterapi Dato og tidspunkt: Den 17. maj 2016 kl. 13.00 15.00. Sted: Syddansk Universitet, Campusvej 55, 5230 Odense M, IOB, Bygn.

Læs mere

Campus Odense. Miljøplanlægning. 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB

Campus Odense. Miljøplanlægning. 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB Campus Odense 3-årig Bacheloruddannelse Miljøplanlægning Statskundskab SAMFUNDSVIDENSKAB 2 Genvej til magtens korridorer Er du interesseret i politik, og kan du lide at diskutere, så er statskundskab noget

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl i lokale U69

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl i lokale U69 Dato: 10. december 2014 REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl. 10.15 i lokale U69 I mødet deltog: formand professor Poul Nielsen (FKF), lektor Thomas J. D. Jørgensen

Læs mere

Tilbud om studieplads 30. juli 2012 ved Syddansk Universitet

Tilbud om studieplads 30. juli 2012 ved Syddansk Universitet Tilbud om studieplads 30. juli 2012 ved Syddansk Universitet Notatet omhandler status på 1. runde KOT-optag pr. 30. juli 2012. Det vil sige de ansøgere, som har søgt om optagelse inden 5. juli og som er

Læs mere

Årshjul for Studienævn for International Virksomhedskommunikation

Årshjul for Studienævn for International Virksomhedskommunikation Årshjul for Studienævn for International Virksomhedskommunikation Tid 2018 JANUAR FEBRUAR Ansvar Emne Opgave Studienævn Uddannelse Frist for indstilling af nye studieordninger samt revision af eksisterende

Læs mere

Bilag til Studieordning for Bacheloruddannelsen i jura under åben uddannelse

Bilag til Studieordning for Bacheloruddannelsen i jura under åben uddannelse Bilag til Studieordning for Bacheloruddannelsen i jura under åben uddannelse (jura på deltid) Meritordning for HA(jur.) til Bacheloruddannelsen i jura (jura på deltid) Odense 1 af 5 Denne studieordning

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn fredag den 16. november kl i lokale 095

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn fredag den 16. november kl i lokale 095 Dato: 18. januar 2013 Reference: hkro J.nr.: REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn fredag den 16. november kl. 9.15 i lokale 095 I mødet deltog: formand Poul Nielsen (IFK), lektor Knud Ladegaard

Læs mere

Referat Møde i Studienævn for Negot.-studier 1.oktober 2015

Referat Møde i Studienævn for Negot.-studier 1.oktober 2015 Studienævn for: Cand Negot Dato: 01-10-2015 Tidsrum: 14:15-17 Lokale: Lysningen stuen Referat Møde i Studienævn for Negot.-studier 1.oktober 2015 /MF Tilstede: Studienævn: Mette Lund Kristensen, Julie

Læs mere

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 16. marts 2006, kl i mødelokale 424, bygning 1481

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 16. marts 2006, kl i mødelokale 424, bygning 1481 DET PSYKOLOGISKE STUDIENÆVN, AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 16. marts 2006, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481 Til stede: I. Preben Bertelsen, Henrik

Læs mere

Velkommen til arbejdet. Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning

Velkommen til arbejdet. Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Det Teknisk Fakultet for IT og Design Velkommen til arbejdet som medlem af et studienævn under Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vejledning til studienævnsmedlemmer

Læs mere

STUDIEORDNING 2005 Polsk for fortsættere ODENSE ÅBEN UDDANNELSE REVIDERET 2008

STUDIEORDNING 2005 Polsk for fortsættere ODENSE  ÅBEN UDDANNELSE REVIDERET 2008 STUDIEORDNING 2005 Polsk for fortsættere ÅBEN UDDANNELSE REVIDERET 2008 UDDANNELSEN ER UDBUDT AF STUDIENÆVN FOR fremmedsprog, SOM HØRER UNDER DET HUMANISTISKE FAKULTET ODENSE WWW.SDU.DK Indholdsfortegnelse

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT Møde den: 20. februar, 2014, kl. 14.15-16.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Politik for anvendelse af dansk og engelsk som arbejdssprog ved Syddansk Universitet Januar 2014

Politik for anvendelse af dansk og engelsk som arbejdssprog ved Syddansk Universitet Januar 2014 Politik for anvendelse af dansk og engelsk som arbejdssprog ved Syddansk Universitet Januar 2014 Syddansk Universitet er et internationalt orienteret universitet, som ønsker at tiltrække og fastholde såvel

Læs mere

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Torsdag den 26. april 2012 kl i lokale 1.20

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Torsdag den 26. april 2012 kl i lokale 1.20 Referat fra møde i Torsdag den 26. april 2012 kl. 10.00-14.00 i lokale 1.20 Tilstede: Jesper Piihl, Teit Lüthje, Inge Langhave, Anne Hougaard Rasmussen, Nicolai Nyenstad Petersen, Josefine Munk Damgaard,

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn torsdag den 7. marts kl i FKF s møderum

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn torsdag den 7. marts kl i FKF s møderum Dato: 21. maj 2013 Reference: hkro J.nr.: REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn torsdag den 7. marts kl. 9. 15 i FKF s møderum I mødet deltog: formand Poul Nielsen (IFK), lektor Knud Ladegaard

Læs mere

SYDDANSK UNIVERSITET STUDIESTATISTIK

SYDDANSK UNIVERSITET STUDIESTATISTIK SYDDANSK UNIVERSITET STUDIESTATISTIK Ansøgerstatistik pr. 15.marts 2004 Tabel 1. Fordeling på campus og fakultet. Tabel 2. Kønsfordeling på campus og fakultet. Tabel 3. Aldersgennemsnit og median for hvert

Læs mere

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 14. december 2017 kl. 13.00 16.00 Sted: Mødelokale O94 Campus Deltagere: Studienævnsformand Judith

Læs mere

ADGANGSKRAV for Historie og Kommunikation

ADGANGSKRAV for Historie og Kommunikation ADGANGSKRAV for Historie og Kommunikation CAND.MAG. ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Humanistisk bacheloruddannelse på RUC i Historie og Kommunikation, har du retskrav

Læs mere

Campus Odense. Miljøplanlægning. samfundsfag. 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB

Campus Odense. Miljøplanlægning. samfundsfag. 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB Campus Odense Miljøplanlægning samfundsfag 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB Et bredt samfundsengagement Samfundsfag er for dig, der har en bred interesse i politiske og samfundsmæssige problemstillinger

Læs mere

Delpolitik for: Studieledelse / studieadministration

Delpolitik for: Studieledelse / studieadministration Delpolitik for: Studieledelse / studieadministration Tidspunkt for ikrafttræden: 17. januar 2008. 1.0 Formål Gennem etablering af en delpolitik for studieledelse / studieadministration at synliggøre og

Læs mere

5) Pladser til internationale studerende på Summer University fag Bilag 5.1: Sagsfremstilling øremærkede pladser til internationale studerende

5) Pladser til internationale studerende på Summer University fag Bilag 5.1: Sagsfremstilling øremærkede pladser til internationale studerende Studienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af møde nr. 7 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: tirsdag den 6. november 2018, kl. 10:15-12:00. Sted: 2630 - K101 Dagsorden 1) Meddelelser Fra formanden Fra

Læs mere

STUDIEORDNING 2009 Elementarkurser i Græsk og Latin ODENSE SUPPLERING AF STUDENTEREKSAMEN

STUDIEORDNING 2009 Elementarkurser i Græsk og Latin ODENSE  SUPPLERING AF STUDENTEREKSAMEN STUDIEORDNING 2009 Elementarkurser i Græsk og Latin SUPPLERING AF STUDENTEREKSAMEN UDDANNELSEN ER UDBUDT AF STUDIENÆVN FOR KLASSISKE STUDIER, SOM HØRER UNDER DET HUMANISTISKE FAKULTET ODENSE WWW.SDU.DK

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi, Odense den 29. september 2009

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi, Odense den 29. september 2009 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI, ODENSE 8. oktober 2009 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi, Odense den 29. september 2009 Tilstedeværende: Per Servais (formand), Jan Møller Jensen, Karsten

Læs mere

Regler om adgang til. kandidatuddannelsen i revision. cand.merc.aud.

Regler om adgang til. kandidatuddannelsen i revision. cand.merc.aud. Regler om adgang til kandidatuddannelsen i revision, cand.merc.aud. Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i revision 1. sep. 2018 1 af 10 Dette dokument er et bilag tilknyttet studieordningen

Læs mere

Aarhus Universitet Au@au.dk. Afgørelse om foreløbig godkendelse

Aarhus Universitet Au@au.dk. Afgørelse om foreløbig godkendelse Aarhus Universitet Au@au.dk Afgørelse om foreløbig godkendelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Aarhus Universitets ansøgning om godkendelse af kandidatuddannelsen

Læs mere

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R M E D I E R, E R K E N D E L S E O G F O R M I D L I N G Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard,

Læs mere

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk Oktober 2018 Sagsnr.: 2018-412-01052 Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Indledning Organisering

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet ved Psykologi

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet ved Psykologi AARHUS UNIVERSITET Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet ved Psykologi Tid: Torsdag den 5. marts 2015 kl. 13.15 Sted: Bygn. 1350, lokale 314 Dagsorden: 1.

Læs mere

Fakultetsoversigt. Analyse og kvalitetsudvikling 11OCT10. Bachelorgennemsnit. Samlet oversigt Gennemsnit. Nedre Kvartil.

Fakultetsoversigt. Analyse og kvalitetsudvikling 11OCT10. Bachelorgennemsnit. Samlet oversigt Gennemsnit. Nedre Kvartil. Frdiguddannede Bachelorer Undersgelse af karaktergennem p Syddansk Universitet Frdiguddannede bachelorer i perioden 1.okt 2008-30.sep. 2010 Vgtet gennem af samtlige karakterer p Bacheloruddannelsen 1 Samlet

Læs mere

Referat af 7. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 5. oktober 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 247

Referat af 7. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 5. oktober 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 247 Referat af 7. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 5. oktober 2016, kl. 10-11 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 247 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen (studieleder

Læs mere

Velkommen til arbejdet. som medlem af et studienævn under

Velkommen til arbejdet. som medlem af et studienævn under Skolen for Medicin og Sundhed Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Aalborg Universitet Velkommen til arbejdet som medlem af et studienævn under Skolen for Medicin og Sundhed Vejledning til studienævnsmedlemmer

Læs mere

KOMMENTARER OG KRAV TIL OPBYGNING AF DIPLOMINGENIØRSTUDIEORDNINGER:

KOMMENTARER OG KRAV TIL OPBYGNING AF DIPLOMINGENIØRSTUDIEORDNINGER: KOMMENTARER OG KRAV TIL OPBYGNING AF DIPLOMINGENIØRSTUDIEORDNINGER: Studieordningen udarbejdes ved brug af: Nærværende skabelon til opbygning Rammestudieordningen som helhed og særligt i forhold til afsnittene

Læs mere

Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) J.nr.: 11-111205 Dok.nr.: 2101728 Udkast til Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) I medfør af 1 i lov nr. 319 af 16. maj 1990 om adgangsregulering

Læs mere

Studieordning for Bacheloruddannelsen i Jura BA

Studieordning for Bacheloruddannelsen i Jura BA SYDDANSK UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studieordning for Bacheloruddannelsen i Jura BA Denne studieordning er udarbejdet med hjemmel i Undervisningsministeriets bekendtgørelse nr. 698

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 15. maj Sted: Engerom lokale

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 15. maj Sted: Engerom lokale I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk M Ø D E R E F E R A T 4. JUNI 2013 Forum Studienævnsmøde

Læs mere

Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) Version / dato: 9. oktober 2013 Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) I medfør af 1, stk. 1, i lov nr. 319 af 16. maj 1990 om adgangsregulering

Læs mere

Referat af møde i Studienævnet for Journalistik tirsdag den 22. april 2008

Referat af møde i Studienævnet for Journalistik tirsdag den 22. april 2008 Studienævn for Journalistik 7. maj 2008 J.nr. 033/578 -/nie Referat af møde i Studienævnet for Journalistik tirsdag den 22. april 2008 I mødet deltog: Peter Bro, Signe Damgaard, Troels Mylenberg (fra pkt.

Læs mere

Studienævnsmøde den 22. maj Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 22. maj Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 22. maj Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 22. maj Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 22. maj 2012 M Ø D E R E F E R A T 22. MAJ 2012 Forum Studienævnet Engerom

Læs mere

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted Møde den: 15. august 2017, kl. 14.00 17.00 Bygning og lokale: 1260-310 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Leddere

Læs mere

STATSKUNDSKAB. 3-årig Bacheloruddannelse. Samfundsvidenskab Syddansk Universitet

STATSKUNDSKAB. 3-årig Bacheloruddannelse. Samfundsvidenskab Syddansk Universitet STATSKUNDSKAB 3-årig Bacheloruddannelse Samfundsvidenskab Syddansk Universitet  Genvej til magtens korridorer Er du interesseret i politik, og kan du lide at diskutere, så er statskundskab noget for dig.

Læs mere

1. Retsgrundlaget er først og fremmest eksamensbekendtgørelsens 1 6, der i sin helhed lyder:

1. Retsgrundlaget er først og fremmest eksamensbekendtgørelsens 1 6, der i sin helhed lyder: N O T A T Notat om undervisnings- og eksamenssprog (bachelor- og kandidatuddannelser) Foranlediget af en konkret sag og forskellige forespørgsler har jeg udarbejdet nedenstående notat om de gældende regler

Læs mere

Referat af møde i Censorformandskabet for Uddannelser i Folkesundhedsvidenskab den 23. oktober 2012

Referat af møde i Censorformandskabet for Uddannelser i Folkesundhedsvidenskab den 23. oktober 2012 Censorformandskabet for de Folkesundhedsvidenskabelige Uddannelser i Danmark Sundhedsvidenskabeligt Fakultetssekretariat Niels Bohrs Vej 9-10 6700 Esbjerg Tlf. 6550 1000 Fax 6550 4283 www.sdu.dk/health/censorfsv

Læs mere

Regler for kandidatspecialer ved Det Humanistiske Fakultet og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet pr. 1. februar 2017.

Regler for kandidatspecialer ved Det Humanistiske Fakultet og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet pr. 1. februar 2017. Fakultetskontoret på Humaniora og Samfundsvidenskab Fibigerstræde 5 Postboks 159 9100 Aalborg Sagsbehandler: Lisbeth Videbæk Thomsen Telefon: 9940 9602 Email: lvt@adm.aau.dk Dato: 29-06-2017 Sagsnr.: 2016-441-00002

Læs mere

SYDDANSK UNIVERSITET Studienævn for Audiologi og Logopædi 01.10.13

SYDDANSK UNIVERSITET Studienævn for Audiologi og Logopædi 01.10.13 SYDDANSK UNIVERSITET almo Studienævn for Audiologi og Logopædi 01.10.13 Referat af møde i Studienævn for Audiologi og Logopædi mandag den 30. september 2013 Til stede: Rineke Brouwer, Ågot Møller Grøntved,

Læs mere

ENDELIGT GODKENDT OFFENLIGT REFERAT

ENDELIGT GODKENDT OFFENLIGT REFERAT ENDELIGT GODKENDT OFFENLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR DANSK, ENGELSK OG DESIGN, KOLDING Mødenr.: 02-2008 Dato: 11. januar 2008 Sted: Kolding, lokale 2.51 Mødet påbegyndt kl.: 9.20 Mødet afsluttet kl.: 11.00

Læs mere

Referat af møde i Uddannelsesra det

Referat af møde i Uddannelsesra det Referat af møde i Uddannelsesra det Mødets afholdelse: 4. november 2014 kl. 14 16.30 i O77. Til stede var: Alexandra Holsting, Anna Vibeke Lindø, Claus Schatz-Jakobsen, Caroline Schaffalitzky de Muckadell,

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Historie, Klassiske Studier og Marinarkæologi fredag den 8. februar 2013 kl i mødelokale 6.

Referat af møde i Studienævn for Historie, Klassiske Studier og Marinarkæologi fredag den 8. februar 2013 kl i mødelokale 6. Historiestudiet Campusvej 55 5230 Odense M Tlf.: 6550 2110 E-mail: dbl@sdu.dk 11-02-2013 J. nr.: Ref.: PGM/dbl Referat af møde i Studienævn for Historie, Klassiske Studier og Marinarkæologi fredag den

Læs mere

at anvende sådanne videnskabelige og faglige metoder, som danner grundlag for videregående studier inden for international virksomhedskommunikation.

at anvende sådanne videnskabelige og faglige metoder, som danner grundlag for videregående studier inden for international virksomhedskommunikation. 27-01-2011 OVERORDNET STUDIEORDNING PR. 1. FEBRUAR 2011 FOR BACHERLORUDDANNELSEN I INTERNATIONAL VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION I ARABISK OG KOMMUNIKATION VED AARHUS SCHOOL OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES OG

Læs mere

Regler om adgang til. cand.merc.

Regler om adgang til. cand.merc. Regler om adgang til kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi, cand.merc. Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi Kolding, Odense og Esbjerg, 1. sep. 2018 1 af 12 Dette dokument

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 4. september 2007 Sted: Lokale 10.1.30 Referent: Mette

Læs mere

Rettelsesblade til STUDIEORDNING FOR DEN ERHVERVSSPROGLIGE KANDIDATUDDANNELSE. i sproglig informatik. Forsøgsordning

Rettelsesblade til STUDIEORDNING FOR DEN ERHVERVSSPROGLIGE KANDIDATUDDANNELSE. i sproglig informatik. Forsøgsordning e til STUDIEORDNING FOR DEN ERHVERVSSPROGLIGE KANDIDATUDDANNELSE i sproglig informatik Forsøgsordning Syddansk Universitet, Kolding Gældende fra for studerende, som påbegynder uddannelsen 1. september

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 27. oktober 2015

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 27. oktober 2015 STUDIENÆVN FOR ØKONOMI 5. november 2015 Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 27. oktober 2015 Tilstedeværende: Lone Grønbæk Kronbak (formand), Trine Kjær, Christian Kronborg, Camilla Frederiksen

Læs mere

Tillæg 1. SUPPLERINGSUDDANNELSE I SOCIOLOGI

Tillæg 1. SUPPLERINGSUDDANNELSE I SOCIOLOGI Tillæg 1. SUPPLERINGSUDDANNELSE I SOCIOLOGI Sociologisk Institut udbyder en suppleringsuddannelse af 1 års varighed (60 ects) for studerende, som ikke læser sociologi. Ønskes et forløb på 1½ år (90 ects),

Læs mere

Færdiguddannede Kandidater

Færdiguddannede Kandidater 1 Færdiguddannede Kandidater Undersøgelse af karakter på Syddansk Universitet Færdiguddannede Kandidater i perioden 1.okt 2006-1.okt 2007 af alle karakterer opnået på kandidatstudiet Samlet oversigt SDU,

Læs mere

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB Mødenr.: 11-2011 Dato: 7. december 2011 Sted: Kolding, K 3.08 Mødet påbegyndt kl.:

Læs mere

HEALTH AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Torsdag d. 11. oktober 2012 kl Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt

HEALTH AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Torsdag d. 11. oktober 2012 kl Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt Møde den: Torsdag d. 11. oktober 2012 kl. 12.30-15 Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt REFERAT Til stede: Jan Kahr Sørensen, Henrik Sørensen, Jens B. Christensen, Morten Toft, Aleksander Kokholm Jensen

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde den 3. september blev godkendt uden yderligere kommentarer.

Referat fra studienævnsmøde den 3. september blev godkendt uden yderligere kommentarer. HD studienævnsmøde den 2. december 2015 kl. 13.00-15.00 Sted: Bygning 1325, lokale 312 Til stede: Jan Laursen, Finn Schøler, Søren Erik Nielsen Afbud fra: René Franz Henschel, Karsten Bay Referent: Rita

Læs mere

Bilag til Studieordning for Bacheloruddannelsen (BA) i Jura

Bilag til Studieordning for Bacheloruddannelsen (BA) i Jura Bilag til Studieordning for Bacheloruddannelsen (BA) i Jura Meritordning for HA(jur.) til Bacheloruddannelsen i Jura Odense 1 af 5 Denne studieordning er udarbejdet med hjemmel i Ministeriet for Videnskab,

Læs mere

ENDELIGT GODKENDT REFERAT OFFENTLIGT STUDIENÆVNET FOR DE GRÆNSEOVERSKRIDENDE STUDIER

ENDELIGT GODKENDT REFERAT OFFENTLIGT STUDIENÆVNET FOR DE GRÆNSEOVERSKRIDENDE STUDIER ENDELIGT GODKENDT REFERAT OFFENTLIGT STUDIENÆVNET FOR DE GRÆNSEOVERSKRIDENDE STUDIER Mødenr.: 05-2014 Dato: 20. juni 2014 Sted: Flensborg, lok. MS 111 Mødet påbegyndt kl.: 10:00 Mødet afsluttet kl.: 14:51

Læs mere

Politik for anvendelse af fremmedsprog ved Syddansk Universitet Januar 2014

Politik for anvendelse af fremmedsprog ved Syddansk Universitet Januar 2014 Politik for anvendelse af fremmedsprog ved Syddansk Universitet Januar 2014 Syddansk Universitet er et internationalt orienteret universitet, som ønsker at tiltrække og fastholde såvel udenlandske som

Læs mere

Det juridiske Studienævn 11. juni 2009

Det juridiske Studienævn 11. juni 2009 Referat af 3. møde 2009/2010 i Det juridiske Studienævn tirsdag den 5. maj 2009 kl. 13.00 i instituttets gavlværelse, bygning 1340/425: Til stede: Studieleder, Anne-Dorte Bruun Nielsen, professor Torsten

Læs mere

BILAG vedrørende adgangsgivende uddannelser til cand.merc.aud.

BILAG vedrørende adgangsgivende uddannelser til cand.merc.aud. BILAG vedrørende adgangsgivende uddannelser til cand.merc.aud. Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i Revision 1 af 8 Dette dokument er et bilag, tilknyttet studieordningen for kandidatuddannelsen

Læs mere