Månedsrapportering pr. 31. januar 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Månedsrapportering pr. 31. januar 2018"

Transkript

1 Månedsrapportering pr. 31. januar 23. februar Specielundervisning Konklusion I forventes der pt. et merforbrug på 8,0 mio. kr. i Den primære årsag hertil er større aktivitet end grundlaget tillader. Det forventede merforbrug i er lidt højere end det forventede merforbrug i på 5,8 mio. kr. Det forventede merforbrug i forventes at kunne finansieres inden for området. Status Tabel 1. resultat Mio. kr. Regnskab i - priser Budget Korrigeret forbrug i pr. resultat korr. Central ramme 76,7 69,7 69,6 76,1-6,5-9,3% Inklusionspulje 42,0 38,7 38,7 40,2-1,5-3,9% I alt 118,7 108,4 108,3 116,3-8,0-7,4% Tabel 2. Aktivitet Antal Realiseret Årsværk Budget - grundlag Helårselever Prognose for pr. Helårselever Forskel og prognose Helårselever Antal unikke elever pr. Central ramme ,5% 186 Inklusionspulje I alt Tabel 3. Enhedspriser kr./årsværk Realiseret Budget - grundlag Prognose for pr. Forskel og prognose pct. ift. Central ramme ,9% Inklusionspulje I alt Det forventes pt. et merforbrug på 8,0 mio. kr., hvilket er højere i forhold til merforbruget i på 5,8 mio. kr. Det forventede merforbrug i skyldes hovedsageligt en større aktivitet end grundlaget tillader. Det ses således, at antallet af segregerede helårselever vedrørende den centrale pulje er 24 højere end grundlaget svarende til et forventet merforbrug på 6,5 mio. kr. Inklusionspuljen dækker udgifter til almenskolernes køb af specialundervisningspladser men også udgifter herunder løn til inkluderende arbejde på almenskolerne. På inklusionspuljen forventes et merforbrug på 1,5 mio. kr., hvilket er baseret på en helårsvirkning af det nuværende antal elever finansieret af inklusionspuljen plus forventet lønforbrug i skoleåret / fremskrevet til hele finansåret.

2 Det forhold, at der forventes et merforbrug i er ikke en ny erkendelse, og allerede ved lægningen, jf. bemærkningerne, var der en bevidsthed om, at tet på specialundervisningsområdet som udgangspunkt ikke er tilstrækkeligt til det nuværende aktivitetsniveau. Området er så og sige født med en udfordring i, som grundlæggende kan håndteres ved en reduktion i aktivitetsniveauet, enhedsudgifter eller en kombination heraf. Prognose Tabel 4. resultat Mio. kr. Budget forbrug resultat pct. Central ramme 51,0 72,4-21,4-42,0% Inklusionspulje 44,3 40,4 3,9 8,8% I alt 95,3 112,8-17,5-18,4% I forventes på nuværende tidspunkt et merforbrug på 17,5 mio. kr. Prognosen vedrørende den centrale pulje er baseret på eksisterende elever i specialtilbud, elever som er visiteret til specialtilbud og prognose ift. fortsatte visiteringer til skoleåret /. Prognosen vedrørende inklusionspuljen er baseret på de elever, som pt. er i specialtilbud og visiterede elever. Desuden er det forventede lønforbrug i fremskrevet til. Den meget store udfordring i skal ses i lyset af den indlagte nettobesparelse på 10 mio. kr., der blev besluttet med. Initiativer Der er igangsat et tværgående arbejde med fokus på: Ny model, som implementeres med ressourceudmeldingen for /, og hvor størstedelen af tet til specialundervisning decentraliseres. Øget ledelsesinformation, hvor skolerne tydeligt kan se, hvor mange elever de hver især har segregeret og de medfølgende enhedsudgifter. Disse to tiltag skal være med til at sikre en øget gennemsigtighed for skolerne i forhold til, hvad de har af udgifter til specialundervisning og et øget incitament til inkludering, idet alle segregeringer fremover medfører udgifter for den enkelte skole. Visitation, som skal med til at bremse tilgangen til specialtilbud. Fagligt spor, som skal øge almenskolernes kapacitet i forhold til inkludering. Disse to tiltag skal fra et mere fagligt perspektiv være med til at sikre en nedgang i antallet af elever, der segregeres. Desuden arbejdes der med en nednormering på flere af kommunens egne specialtilbud, hvilket vil medføre en besparelse for myndighedsdelen. Den økonomiske effekt af disse tiltag vil kun i begrænset omfang få effekt i. Budgetudfordringen i på 8,0 mio. kr. vil derfor blive finansieret inden for området på anden vis. Tiltagene vil i højere grad slå igennem i løbet af. Og således ses som en konsekvens af Uddannelsesudvalgets beslutning om at decentralisere tet til specialområdet fra skoleåret / samt fokus på hvordan skolerne kan bibeholde flere børn og elever i normalområdet et faldende elevtal til næste skoleår på Videnscentret. Hvor de i dette skoleår har 52 elever forventes der 38 elever i skoleåret

3 /. Også i specialklasserækkerne forventes elevtallet at falde fra 37 elever i indeværende skoleår til 28 i det kommende skoleår. På trods heraf vil det blive vanskeligt at imødegå udfordringen på 17,5 mio. kr. i. Dette skyldes bl.a.: Helårseffekt af tidligere besluttet besparelse vedr. øget inkludering på netto 10 mio. kr. Tidligere indlagt demografibesparelse med marginaleffekt på 2,5 mio. kr. i. Undersøgelse af hvor eleverne kommer fra Når antallet af elever der segregeres til specialtilbud synes konstant på trods af faldende børnetal i målgruppen kan en af forklaringerne være at kommunens specialtilbud tiltrækker potentielle elever. Et overblik viser at en relativ stor del af eleverne i vores specialtilbud tilflytter fra andre kommuner. Skolen i Herredet har i alt 42 elever. Af disse elever er 10 tilflyttere fra andre kommuner Kærholm har i alt 104 elever fra andre Kommuner 31 fra egen Kommune 73 (heraf er de 27 tilflyttere fra andre kommuner). Skolen i Herredet har 42 elever Alle fra egen Kommune (de 10 er tilflyttere fra andre kommuner).

4 Familieområdet Konklusion I forventes der pt. et merforbrug på 7,4 mio. kr. Den primære årsag hertil er større aktivitet end grundlaget tillader. Det forventede merforbrug i er lidt lavere end det forventede merforbrug i på 9,8 mio. kr. Det forventede merforbrug i kan ikke finansieres inden for politikområdet i væsentligt omfang. Status Tabel 1. resultat Mio. kr. Regnskab i -priser Budget Korrigeret forbrug i pr. resultat korr. Anbringelser 70,8 64,5 64,4 70,9-6,5-10,1% Forebyggelse 55,5 52,2 52,1 52,9-0,8-1,5% Administration 24,6 23,0 22,9 23,0-0,1-0,4% I alt 150,9 139,7 139,4 146,8-7,4-5,3% Tabel 2. Aktivitet Antal Realiseret Budget - grundlag Prognose for pr. Forskel og prognose Antal unikke personer pr. Anbringelser ,8% 121 Forebyggelse ,8% 188 I alt ,4% 309 Der er under forebyggelse medtaget aflastning, dagbehandling, kontaktperson, støttepersoner til forældre og ledsagerordning. Tabel 3. Enhedspriser kr./årsværk Realiseret Budget - grundlag Prognose for pr. Forskel og prognose Anbringelser ,3% Forebyggelse ,9% I alt ,0% Der forventes pt. et merforbrug på 7,4 mio. kr. i, hvilket er lidt lavere end merforbruget i på 9,8 mio. kr. Det forventede merforbrug i skyldes hovedsageligt en større aktivitet end grundlaget tillader. Det ses således, at antal helårssager i anbringelse og forebyggelse er henholdsvis 10 og 26 højere end grundlaget. Dette er ikke en ny erkendelse, og allerede ved lægningen var der en bevidsthed om, at familieområdets som udgangspunkt ikke er tilstrækkeligt til det nuværende aktivitetsniveau. Området er så og sige født med en udfordring i, som grundlæggende kan håndteres ved en reduktion i aktivitetsniveauet, enhedsudgifter eller en kombination heraf. I prognosen opereres med den forudsætning, at tomme pladser bliver genbesat.

5 En del af udfordringen kan henføres til en stigning i antallet af sager med dagbehandling. Siden 2015 har der har været en stigning i aktiviteten svarende til otte helårssager, som er en del af forklaringen på aktivitetsstigningen vedrørende forebyggelse. Prognose Tabel 4. resultat Mio. kr. Budget forbrug resultat pct. Anbringelser 64,0 67,9-3,9-6,1% Forebyggelse 53,5 51,0 2,5 4,7% Administration 23,6 23,3 0,3 1,3% I alt 141,1 142,2-1,1-0,8% I forventes på nuværende tidspunkt et merforbrug på 1,1 mio. kr. Dette bygger ligeledes på en forudsætning om fastholdelse af det nuværende aktivitetsniveau dvs. at tomme pladser bliver genbesat i. Det bemærkes dog, at pladser, der bliver tomme i løbet af ikke forventes genbesat. Bliver det tilfældet vil det forventede merforbrug i blive noget større. Initiativer Der arbejdes med en række initiativer, som vil blive forelagt Uddannelsesudvalget i den kommende tid. På udvalgsmøde i marts forelægges status og ledelsesinformation. Og på april-mødet forelægges konkrete forslag til håndtering af udfordringen på området: Yderligere anbringelser reduceres Reduktion på foranstaltningssiden Sænkning af serviceniveau Organisatoriske ændringer Ekstra bevilling Såfremt Uddannelsesudvalget godkender nye aktivitetsmåltal herunder anbringelser som en del af ovenstående vurderes det, at kan gå i balance. Budgetudfordringen i forventes derimod ikke at kunne finansieres inden for politikområdet i væsentligt omfang.

6 Voksenhandicapområdet Konklusion I forventes et merforbrug i størrelsesorden 10 mio. kr., som ikke kan finansiers inden for politikområdet social service. Baggrund Månedsopfølgningen pr. 31. januar på voksenhandicapområdet har en anden karakter, end det er tilfældet på de to ovenstående områder, da det ikke har været muligt at udarbejde en calibra-baseret prognose. Til næste måneds opfølgning vil dette være muligt som vanligt. Nærværende opfølgning vil derfor tage udgangspunkt i det forventede resultatet for og bemærkningerne for på området, hvor der identificeres udfordringer i og overslagsår. resultat Ved seneste månedsopfølgning pr. 31. oktober forventedes et merforbrug på myndighedsdelen på 8,2 mio. kr., der primært skyldtes højere aktivitet end lagt i forhold til midlertidige botilbud ( 107). Arbejdet med endeligt regnskab for tyder på et merforbrug på 6,4 mio. kr. altså en forbedring på 1,8 mio. kr. Budgetudfordringer og I bemærkningerne for er der identificeret en udfordring i og på henholdsvis 10,1 mio. kr. og 12,1 mio. kr. baseret på den forventede udvikling i aktivitet og gennemsnitspriser pr. 31. oktober. Dette til trods for at området i er blevet tilført på 14 mio. kr. årligt i og frem. Der blev med tilførslen forudsat, at udgifterne kunne nedbringes med 5 mio. kr. ved en tættere opfølgning på 300 sager, at afgangen fra området ville vende tilbage til normalt niveau (gennemsnit for de seneste 5 år) og at der ville opnås en besparelse på 3 mio. kr. på takstnedsættelse besluttet af KKR. Disse effekter er endnu ikke indfriet, og presset er derfor fortsat godt 10 mio. kr. og 12 mio. kr. i hhv. og. Opfølgningen på de 300 sager er gennemført og har betydet en besparelse på 2,5 mio. kr. Budgetudfordringen i og baseret på nyeste forventninger vedrørende aktivitet og gennemsnitspriser vil som sagt blive kvalificeret i næste månedsopfølgning qua calibra-prognose. Igangværende projektarbejde De forventede udfordringer i og skal under alle omstændigheder ses i lyset af det igangværende projektarbejde i voksenafdelingen, hvor der bl.a. er fokus på: Reduktion af tilgangen af nye borgere med behov for botilbud/socialpædagogisk støtte Sikre at der sker en hyppig og tæt opfølgning på nuværende sager (særligt botilbud og socialpædagogisk støtte) med henblik på nedjustering eller afslutning. I marts præsenteres Social- og sundhedsudvalget for ideer til en handleplan for Voksenafdelingen, som i maj forventes sendt til godkendelse i Social- og sundhedsudvalget. Det er fagområdets vurdering, at de forskellige tiltag i handleplanen for ikke økonomisk kan bidrage til at rette op på det forventede merforbrug på 10 mio. kr., men vil for og fremover imødegå udfordringen i Voksenafdelingen. Årsagen til, at balancen ikke allerede kan skabes i skyldes, at de mange tiltag, der skal bremse op og dæmpe på udgifterne, har en indkøringsperiode og den fulde effekt af disse vil først herefter opnås i og årene derefter.

Månedsrapportering pr. 28. februar 2018

Månedsrapportering pr. 28. februar 2018 Månedsrapportering pr. 28. februar 22. marts Specialundervisning Konklusion I forventes der pt. et merforbrug på 8,0 mio. kr. i Den primære årsag hertil er større aktivitet end grundlaget tillader. Det

Læs mere

Månedsrapportering pr. 30. april 2018

Månedsrapportering pr. 30. april 2018 Månedsrapportering pr. 30. april 25. maj Specialundervisning Konklusion I forventes der pt. et merforbrug på 6,8 mio. kr. i. Den primære årsag hertil er større aktivitet end grundlaget tillader. Det forventede

Læs mere

Månedsrapportering pr. 31. august 2018

Månedsrapportering pr. 31. august 2018 Månedsrapportering pr. 31. august 10. oktober Specialundervisning I forventes et merforbrug på 10,4 mio. kr., hvilket er 2,9 mio. kr. større end det realiserede merforbrug i 2017. I forhold til opfølgningen

Læs mere

Månedsrapportering pr. 31. oktober 2018

Månedsrapportering pr. 31. oktober 2018 Månedsrapportering pr. 31. oktober 22. november Specialundervisning Konklusion I forventes et merforbrug på 10,9 mio. kr., hvilket er 3,4 mio. kr. større end det realiserede merforbrug i 2017. Det forventede

Læs mere

Månedsrapportering pr. 30. november 2018

Månedsrapportering pr. 30. november 2018 Månedsrapportering pr. 30. november 8. januar 2019 Specialundervisning Konklusion I forventes et merforbrug på 10,5 mio. kr., hvilket er 3,0 mio. kr. større end det realiserede merforbrug i 2017. Det forventede

Læs mere

Forventet forbrug i 2018 pr i priser budget. Budget. Prognose for 2018 pr Helårssager

Forventet forbrug i 2018 pr i priser budget. Budget. Prognose for 2018 pr Helårssager Familieområdet Konklusion I forventes der pt. et merforbrug på 15,3 mio. kr. på serviceudgifterne, hvilket er 5,5 mio. kr. større end det realiserede merforbrug i 217. I forhold til opfølgningen pr. 31.

Læs mere

Korrigeret budget Forventet forbrug i 2019 pr

Korrigeret budget Forventet forbrug i 2019 pr Familieområdet Konklusion I forventes der pt. et merforbrug på 10,1 mio. kr. på familieområdet. Det forventede merforbrug er 0,7 mio. kr. højere end det forventede merforbrug ved den seneste opfølgning

Læs mere

Månedsopfølgning pr. 31. januar 2019

Månedsopfølgning pr. 31. januar 2019 28. februar Månedsopfølgning pr. 31. januar Ældreområdet I forventes et merforbrug på 6,4 mio. kr., hvilket er 1,8 mio. kr. højere end estimeret i bemærkningerne for. Dette skyldes et forventet merforbrug

Læs mere

Voksenhandicapområdet

Voksenhandicapområdet Voksenhandicapområdet 15. april Konklusion I forventes der pt. et merforbrug på 22,2 mio. kr., hvilket er 0,8 mio. kr. lavere end forventningen ved seneste opfølgning pr. 31. januar. Faldet skyldes især

Læs mere

Særskilt opfølgning på de specialiserede områder samt ældreområdet pr. 30. juni 2019

Særskilt opfølgning på de specialiserede områder samt ældreområdet pr. 30. juni 2019 Særskilt opfølgning på de specialiserede områder samt ældreområdet pr. 30. juni 20. august Familieområdet Konklusion I forventes der pt. et merforbrug på 16,7 mio. kr. på familieområdet. Det forventede

Læs mere

Kortlægning af den økonomiske udvikling på voksenhandicap

Kortlægning af den økonomiske udvikling på voksenhandicap NOTAT NOTAT Kortlægning af den økonomiske udvikling på voksenhandicap 2014-2018 Budgettet på voksenhandicap er opdelt i serviceudgifter og den centrale refusionsordning. Serviceudgifter er overordnet set

Læs mere

Budgetområde: 513 Skoler og fritidsområdet

Budgetområde: 513 Skoler og fritidsområdet Budgetområdet indeholder til folkeskolen, skolefritidsordninger, fritidsklubber, befordring af skolebørn, kommunens specialskoler, sprogstimulering af førskolebørn, bidrag til statslige og private skoler,

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2017 for børne- og ungdomsudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2017 for børne- og ungdomsudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2017 for børne- og ungdomsudvalget Resume Børne- og ungdomsudvalget har i alt fået overført et overskud på 6,6 mio. kr. fra regnskab 2016. På nuværende tidspunkt forventer vi

Læs mere

Notat. Bilagsnotat vedrørende 1. Budgetopfølgning 2015 for budgetramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister

Notat. Bilagsnotat vedrørende 1. Budgetopfølgning 2015 for budgetramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister SOCIAL- OG SUNDHED Dato: 17. marts 2015 E-mail: tgl@balk.dk Kontakt: Tina Gleerup Notat Bilagsnotat vedrørende 1. Budgetopfølgning 2015 for budgetramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister Nærværende bilagsnotat

Læs mere

Budgetudfordringer på socialområdet - status november 2016

Budgetudfordringer på socialområdet - status november 2016 Budgetudfordringer på socialområdet - status november 2016 Administrationen fremlagte på Sundhedsudvalgets møde 3. maj 2016 Notat vedr. budgetudfordringer i Social Service 2016. Notatet omhandlede bl.a.

Læs mere

Vangeboskolens økonomiske situation

Vangeboskolens økonomiske situation Vangeboskolens økonomiske situation Analyse af perioden fra 2013/14 og frem Februar 2017 1 Indledning Igennem de seneste 4 år har den økonomiske situation på Vangeboskolen ændret sig i betydelig grad.

Læs mere

Det forventede regnskab

Det forventede regnskab SKABELON 1 Det forventede regnskab Tabel 1. Det forventede regnskab pr. april 2011 (nettoudgifter, mio. kr., 1-decimal) Bevilling Vedtage t budget 2011 Korrigere t budget 2011 Perioderegnskab pr. april

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Marts 2015 Forventet regnskab 2015 Tabel 1 OPRINDELIGT BUDGET 2015 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB Forventede afvigelser INDTÆGTER

Læs mere

Bilag 2. Specialskoleområdet. Indhold. Budgetproces 2017 De tværgående fokusområder Dato

Bilag 2. Specialskoleområdet. Indhold. Budgetproces 2017 De tværgående fokusområder Dato Budgetproces 2017 De tværgående fokusområder Dato 22.1.2016 Bilag 2. Specialskoleområdet Indhold Kommissorium (formål)...2 Projektgruppe og projektleder...3 Kort beskrivelse...3 Hvordan inddrages relevante

Læs mere

Afvigelse ift. korrigeret budget

Afvigelse ift. korrigeret budget Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2014 1. Sammenfatning Tabel 1.1.: Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra 2014 til 2015 (1.000 kr.) Årets

Læs mere

Kommissorium vedrørende reducering af Specialskoleområdet. Indhold. Udmøntning af budget 2017 D

Kommissorium vedrørende reducering af Specialskoleområdet. Indhold. Udmøntning af budget 2017 D Udmøntning af budget 2017 D. 23.01.2017 Kommissorium vedrørende reducering af Specialskoleområdet Indhold Indledning og baggrund...2 Formål...2 Mål...3 Projektets fire spor...3 Øvrige centrale milepæle...5

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og særlige behov ungeområde Merforbrug jævnfør disponeringen. Dagtilbud

Læs mere

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april.

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo august 2016 et merforbrug på 1,3 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

NOTAT: Anbefalinger og beslutningsoplæg vedr. specialundervisningsområdet

NOTAT: Anbefalinger og beslutningsoplæg vedr. specialundervisningsområdet Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 313598 Brevid. 3161746 Ref. MAUF Dir. tlf. 46315211 martinuf@roskilde.dk NOTAT: Anbefalinger og beslutningsoplæg vedr. specialundervisningsområdet 15. maj 2019 Roskilde

Læs mere

Børne- og Uddannelsesudvalget

Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalgets oprindelige bevilling udgør 30 % af Assens Kommunes samlede budget. Bevillingen indeholder budget til: Sundhedspleje for mødre og småbørn, samt

Læs mere

Udvalg: Socialudvalget

Udvalg: Socialudvalget Udvalg: Socialudvalget Socialområdets samlede i 2016 forventes at vise et underskud på 17,1 mio. kr., der dog kan reduceres til godt 5 mio. kr. ved de foreslåede omplaceringer af på knap 12 mio. kr. fra

Læs mere

Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for Dvs. der er ikke medtaget overførsel fra 2014.

Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for Dvs. der er ikke medtaget overførsel fra 2014. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2015 1. Sammenfatning Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for 2015. Dvs. der

Læs mere

Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET

Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET Budgetrevision April 2014 Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret. Der er forskydninger i forhold

Læs mere

Budgetkontrol pr Udvalget for Børn og Unge

Budgetkontrol pr Udvalget for Børn og Unge (Mio. kr.) Løbende priser Økonomisk oversigt Udvalg Regnskab 2016 Vedtaget budget Korrigeret budget (1) Forventet regnskab Afvigelse i forhold til korr. Budget Drift Serviceudgifter i alt 928,1 947,1 947,9

Læs mere

Budgetnotat Børn og Familie

Budgetnotat Børn og Familie Budgetnotat Børn og Familie Politikområde Udsatte Børn og Unge Budgetudfordring i 2017 Politikområdet Udsatte Børn og Unge er i budget 2017 og overslagsårene NOTAT udfordret økonomisk på grund af en øget

Læs mere

Elever i specialpædagogiske tilbud i alt Antal elever i specialklasse Andel elever i specialpædagogiske tilbud i alt

Elever i specialpædagogiske tilbud i alt Antal elever i specialklasse Andel elever i specialpædagogiske tilbud i alt Emne: Til Kopi til Budgetudfordringer på det specialpædagogiske område Børn og Unge-udvalget Side 1 af 5 Indledning Formålet med dette notat er at lave en kort sammenfatning af de budgetudfordringer, som

Læs mere

25. marts 2015. I 1000 kr. 2015 Rammestyret 32.414 Indsatsstyret Udsatte børn og unge 63.628 Specialundervisning 58.705 Total 154.

25. marts 2015. I 1000 kr. 2015 Rammestyret 32.414 Indsatsstyret Udsatte børn og unge 63.628 Specialundervisning 58.705 Total 154. Bilag 1 til Masterplan for specialundervisningen i 2015-2018: Økonomisk redegørelse Denne masterplan vedrører kun den del af det indsatsstyrede område for specialundervisning. Den økonomiske masterplan

Læs mere

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 2

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 2 Socialudvalget Budgetrevision 2 - Vurdering Holder det korrigerede budget? I forhold til det korrigerede budget forventes der et samlet mindreforbrug på 1,6 mio. kr. før politiske omplaceringer. Efter

Læs mere

Notat. Bilagsnotat vedrørende Social og Sundhedsudvalget budgetopfølgning for budgetramme 50.54 tilbud til voksne med særlige behov

Notat. Bilagsnotat vedrørende Social og Sundhedsudvalget budgetopfølgning for budgetramme 50.54 tilbud til voksne med særlige behov ØKONOMI OG PERSONALE Dato: 17. marts 2015 Tlf. dir.: 4477 3497 E-mail: fci@balk.dk Kontakt: Funda Kitir Notat Bilagsnotat vedrørende Social og Sundhedsudvalget budgetopfølgning for budgetramme 50.54 tilbud

Læs mere

Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling

Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling Punkt 3. Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling 2015-057885 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender at der gennemføres en reduktion af ressourcerne til DUS-tilbuddene

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Oktober 2014 regnskab 2014 Tabel 1 c OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB Forventninger INDTÆGTER -2.024,5-2.020,5-2.020,5

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Uddannelsesudvalget 00 Serviceudgifter Overførsler Den centrale refusionsordning -114

Note Område Beløb i kr. Uddannelsesudvalget 00 Serviceudgifter Overførsler Den centrale refusionsordning -114 Regnskab 2017 Udvalg: Uddannelsesudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Uddannelsesudvalget -7.137 00 Serviceudgifter -7.595 11 Overførsler 571 55 Den centrale refusionsordning -114 00 10 Skole- og klubområdet

Læs mere

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat.

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat. Budgetrevision II Økonomiudvalg og Byråd April, 2013 Der forventes et merforbrug på driften på 19,3 mio. kr. Heraf vil ca. 10 mio. kr. få varig effekt på 2014-2017. Resten af merforbruget vedrører engangsudgifter

Læs mere

Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift. Børne- og Familieudvalget

Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift. Børne- og Familieudvalget Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift Børne- og Familieudvalget Serviceområde 10, Dagtilbud for børn SO 10 Dagtilbud På serviceområde 10 forventes samlet et netto overskud på

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Drift På baggrund af prognoseberegningen ved økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2019 forventes regnskabet

Læs mere

Notat Om den økonomiske udfordring i 2016 for den specialiserede

Notat Om den økonomiske udfordring i 2016 for den specialiserede SKOLER, INSTITUTIONER OG KULTUR Dato: 30. august 2016 Tlf. dir.: 2325 7928 E-mail: cvk@balk.dk Kontakt: Henrik Thorning Notat Om den økonomiske udfordring i 2016 for den specialiserede undervisning samt

Læs mere

Den økonomiske handlingsplan for det specialiserede voksenområde - status på økonomi og initiativer.

Den økonomiske handlingsplan for det specialiserede voksenområde - status på økonomi og initiativer. SOCIAL OG SUNDHED Dato: 7. juni 2019 Tlf. dir.: 4477 6252 E-mail: vla@balk.dk Kontakt: Vivi Lauritsen Den økonomiske handlingsplan for det specialiserede voksenområde - status på økonomi og initiativer.

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012 Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal der hvert kvartal - henholdsvis ultimo marts, ultimo

Læs mere

Notat. Vedrørende udfordringer på det specialiserede voksenområde. Myndighedsbudgettet på det specialiserede område for voksne er konstant under pres.

Notat. Vedrørende udfordringer på det specialiserede voksenområde. Myndighedsbudgettet på det specialiserede område for voksne er konstant under pres. Vedrørende udfordringer på det specialiserede voksenområde Dato: 24.05.2018 Center for Børn og Voksne Stabsteam horsholm.dk Myndighedsbudgettet på det specialiserede område for voksne er konstant under

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering December 2014 Forventet regnskab 2014 Tabel 1 OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB Forventetede afvigelser

Læs mere

Kompenserende besparelser 2015 i Center for Dagtilbud og Skoler

Kompenserende besparelser 2015 i Center for Dagtilbud og Skoler Kompenserende besparelser 2015 i Center for Dagtilbud og Skoler Følgende poster forventes at udvise et merforbrug i 2015: Dagtilbud (flere børn end forudset i befolkningsprognosen) Skoler (flere udgifter

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter Social Service/Overførselsudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter Social Service/Overførselsudgifter 0 opfølgning pr. 30. september Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 689 Finansieret til/fra andre udvalg 689 10.1 10 Social Service/Serviceudgifter -23 Finansieret fra/til

Læs mere

Økonomien på det specialiserede voksenområde

Økonomien på det specialiserede voksenområde Notat Sagsnr.: 00.30.10-G01-1-17 Dato: 12. juni 2017 Titel: Økonomien på det specialiserede voksenområde Sagsbehandle Hanne Astrid Jørgensen Lise Møller Jensen Økonomikonsulent Specialkonsulent Økonomien

Læs mere

Tabel 1: Aldersfordeling hentet fra befolkningsprognosen i demografimodellen

Tabel 1: Aldersfordeling hentet fra befolkningsprognosen i demografimodellen Handleplan 2019, Sundheds- og Ældreafdelingen, marts 2019 Social- og Sundhedsudvalget besluttede på møde den 12. marts 2019 på baggrund af budgetopfølgning, at synliggøre økonomien på udvalgets områder.

Læs mere

Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil

Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil N O T A T Til Klik her for at angive tekst. Kopi Klik her for at angive tekst. Fra Line Loldrup Emne Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Marts 2014 regnskab 2014 BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET FORVENTET REGNSKAB FORSKEL INDTÆGTER 2.024,5 2.024,5 2.021,5-3,0 DRIFTSVIRKSOMHED

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling fra skoleår 2019/2020 og frem. Workshop med Skolebestyrelser 7. november 2018

Forslag til ressourcetildeling fra skoleår 2019/2020 og frem. Workshop med Skolebestyrelser 7. november 2018 Forslag til ressourcetildeling fra skoleår 2019/2020 og frem Workshop med Skolebestyrelser 7. november 2018 Dagsorden Ny styring Grundforudsætninger Almen skolen: Budget 2019 2022 Forslag til ressourcetildelingsmodel/forudsætninger:

Læs mere

Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet samt forventninger til budget 2020

Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet samt forventninger til budget 2020 Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet 2014 2018 samt forventninger til budget 2020 Opdeling i analysen Budgettet på ældreområdet er delt op i tre grupper serviceudgifter, den centrale

Læs mere

Ledelsesinformation, Social Service - december 2016

Ledelsesinformation, Social Service - december 2016 Ledelsesinformation på scialområdet december 216 Ledelsesinformation, Social Service - december 216 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der

Læs mere

Bilag 2: Regnskabsforklaringer i ØKF skabelon

Bilag 2: Regnskabsforklaringer i ØKF skabelon Bilag 2: Regnskabsforklaringer i ØKF skabelon Størstedelen af Børne- og Ungdomsudvalgets budget er aktivitetsafhængigt. Det aktivitetsafhængige forbrug kan afvige fra budgettet som følge af en ændring

Læs mere

Ledelsesinformation, Socialområdet - marts 2017

Ledelsesinformation, Socialområdet - marts 2017 Ledelsesinformation, Socialområdet - marts 217 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger på Social Service område.

Læs mere

- Socialområdet. Ledelsesinformation, Social Service - Juni 2018

- Socialområdet. Ledelsesinformation, Social Service - Juni 2018 - Socialområdet Ledelsesinformation, Social Service - Juni 218 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger på Social

Læs mere

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2018

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 2018 2017 Hele 1.000 kr. Oprindeligt Korrigeret Forbrug pr. 30. sept. regnskab afvigelse * Forbrug pr. 30. sept. Forbrugspct. Forbrugspct.

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo april 2015 1. Sammenfatning Årets resultat udviser pr. ultimo april 2015 et mindreforbrug på 0,6 mio. kr. Årets resultat er med udgangspunkt

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Børne- og Skoleudvalget Netto Børne- og Skoleudvalget 409.363 407.691-1.672-2.708 Anden undervisning og kultur 11.962 11.962 0 0 Dagtilbud til børn og unge 96.808 97.086 278 278 Folkeskolen 166.266 166.498

Læs mere

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld Overordnet konklusion: Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2014 Tabel 1: (1.000 kr.) Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole Udvalget for Børn og Skole - Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget for Børn og Skole forventes et samlet merforbrug på 9,5 mio.kr. Det forventede merforbrug skyldes hovedsageligt Bidraget

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2015

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2015 Budgetkontrol pr. 1. oktober 7. SUNDHED I 1.000 kr. Afvigelse: - = mindreudgift eller merindtægt og += merudgift eller mindreindtægt FORKLARINGER TIL AFVIGELSER Oprindeligt Korrigeret Forbrug Forventet

Læs mere

Forslag til demografiske beregninger til Budget 2019 og overslagsårene

Forslag til demografiske beregninger til Budget 2019 og overslagsårene Forslag til demografiske beregninger til Budget 2019 og overslagsårene I dette notat præsenteres et forslag til demografisk regulering af budget 2019-2022, der er udarbejdet på baggrund af befolkningsprognosen

Læs mere

Internt notatark. Status for budgetlægning Befolkningstilvækst. Emne: Status for budgetlægning 2016 maj 2015

Internt notatark. Status for budgetlægning Befolkningstilvækst. Emne: Status for budgetlægning 2016 maj 2015 Internt notatark Senior- og Socialforvaltningen Seniorområdet Dato Juni 2015 Sagsnr. 15/5485 Løbenr. 99285/15 Emne: Status for budgetlægning 2016 maj 2015 Status for budgetlægning 2016 Budgetrammerne for

Læs mere

Institutions- og Skoleudvalget

Institutions- og Skoleudvalget Tillægsreferat Dato: Onsdag den Mødetidspunkt: 19:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B101 Daniel Donoso (F), Ekrem Günbulut (A), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Kurt Scheelsbeck (C), Merete

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Merforbrug jævnfør disponeringen. særlige behov ungeområde Dagtilbud

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 8 Notat til opfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 21. maj 2015 Budgetopfølgning pr. 30. april 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges opfølgning pr. 30. april 2015

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Politikområdet dækker over tilbud til borgere med psykiske handicaps og sindslidelser. Da forskellige målgrupper har brug for forskellige tilbud, grupperer indsatsområderne sig forskellig. Gruppen til

Læs mere

Børne- og Uddannelsesudvalget

Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalgets oprindelige bevilling udgør 31 % af Assens Kommunes samlede. Bevillingen indeholder til: Sundhedspleje for mødre og småbørn, samt sundhedsundersøgelser

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014 Økonomivurdering 1. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV1 Børn med særlige behov 76,2 69,2-7,0 Spec. soc. område - myndighed

Læs mere

Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil

Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil N O T A T Til Klik her for at angive tekst. Kopi Klik her for at angive tekst. Fra Line Loldrup Emne Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil

Læs mere

Korr. budget Realiseret BOF I Forventet regnskab 2016

Korr. budget Realiseret BOF I Forventet regnskab 2016 Visiteret hjemmepleje Budgetopfølgning I for 2016 Problemstilling Den seneste prognose for 2016 viser, at udgifterne til visiterede hjemmeplejetimer stiger, og det vurderes, at der kan blive tale om et

Læs mere

Bilag 2 Status for Socialforvaltningens hjemmepleje pr. regnskab 2007

Bilag 2 Status for Socialforvaltningens hjemmepleje pr. regnskab 2007 18-02-2008 Bilag 2 Status for Socialforvaltningens hjemmepleje pr. regnskab 2007 Jf. Økonomiudvalgets beslutning om en månedlig status på hjemmeplejeområdet (ØU 183/2007) orienteres Socialudvalget hermed

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2017 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 3. kvartal 2017 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 3. kvartal 2017 for Børne- og Ungdomsudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Vi forventer resultat tæt på 0 kr. i afvigelse. særlige behov ungeområde

Læs mere

Sundhedsudvalget. Korr. budget inkl. overf. Område

Sundhedsudvalget. Korr. budget inkl. overf. Område Sundhedsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab Afvigelse ØKV1 ØKV1 ØKV2 ØKV3 Pleje og Omsorg 204,1 196,6-7,5 Pleje og Omsorg - Fælles 12,5 11,5-1,0 Elev/Rotationsprojekt 9,3 9,3 0,0

Læs mere

Familieafsnittet økonomiske indsatsområder

Familieafsnittet økonomiske indsatsområder Familieafsnittet økonomiske indsatsområder 2018-2019 Baggrund I økonomiopfølgningen til BSU/ØU i marts 2018 viser det forventede regnskab for Familieafsnittet et merforbrug på kr. 10.1 mio. kr.. Familieafsnittet

Læs mere

I dette notat præsenteres et forslag til demografisk regulering af budget , der er udarbejdet på baggrund af befolkningsprognosen for 2013.

I dette notat præsenteres et forslag til demografisk regulering af budget , der er udarbejdet på baggrund af befolkningsprognosen for 2013. Forslag til demografiske beregninger til Budget 2014 og overslagsårene I dette notat præsenteres et forslag til demografisk regulering af budget 2014-2017, der er udarbejdet på baggrund af befolkningsprognosen

Læs mere

Ledelsesinformation, Social Service - September 2018

Ledelsesinformation, Social Service - September 2018 - Socialområdet Ledelsesinformation, Social Service - September 218 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger

Læs mere

Handleplan på handicap og voksenområdet, Social Service og Familier

Handleplan på handicap og voksenområdet, Social Service og Familier Notat Sagsnr.: 27.00.00-A00-8-18 Dato: 11-05-2018 Titel: Handleplan på handicap og voksenområdet, Social Service og Familier Sagsbehandler: Lise Møller Jensen Handleplan på handicap og voksenområdet, Social

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering April 2014 Forventet regnskab 2014 c OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB FORSKEL INDTÆGTER 2.024,5 2.024,5

Læs mere

SPECIFIKATION TIL BASISBUDGET UDVALGET FOR BØRN OG FAMILIER KOLONNE 2,3,5 og 7

SPECIFIKATION TIL BASISBUDGET UDVALGET FOR BØRN OG FAMILIER KOLONNE 2,3,5 og 7 UDVALG FOR BØRN OG FAMILIER - Serviceudgifter -1.000-1.957-4.902 22.589 3 01 Folkeskolen SPECIFIKATION TIL BASISBUDGET 2013-2016 Øks 1. behandling 3. september 2012 15.000 Der tilføres 15 mio. kr. i 2013

Læs mere

Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2016 for bevillingsramme: Tilbud til ældre pensionister

Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2016 for bevillingsramme: Tilbud til ældre pensionister SOCIAL OG SUNDHED Dato: 12. oktober 2016 Tlf. dir.: 4477 3428 E-mail:tgl@balk.dk Kontakt: sagsbehandler Sagsid: 00.30.14-G01-10-16 Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2016 for bevillingsramme:

Læs mere

1. Baggrund og sammenfatning Forvaltningen har konstateret, at der må forventes et væsentligt merforbrug på voksensocialområdet i 2016.

1. Baggrund og sammenfatning Forvaltningen har konstateret, at der må forventes et væsentligt merforbrug på voksensocialområdet i 2016. Social - og Arbejdsmarkedssekretariat Sagsnr. 270448 Brevid. 2292006 Ref. HLLA Dir. tlf. 4631 6973 hannell@roskilde.dk NOTAT: Budgetudfordring på voksensocialområdet i 2016 17. marts 2016 1. Baggrund og

Læs mere

Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil

Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil N O T A T Til Klik her for at angive tekst. Kopi Klik her for at angive tekst. Fra Line Loldrup Emne Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil

Læs mere

- Socialområdet. Ledelsesinformation, Social Service - Marts 2018

- Socialområdet. Ledelsesinformation, Social Service - Marts 2018 - Socialområdet Ledelsesinformation, Social Service - Marts 218 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger på Social

Læs mere

Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 8,262 mio. kr.

Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 8,262 mio. kr. Samlenotat for Børn & Undervisning Budgetopfølgning pr. 30. juni Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 8,262 mio. kr. Resultatet på de

Læs mere

Bilag 1: Handlemuligheder ift. nedbringelse af udgifterne på dagbehandlingsområdet

Bilag 1: Handlemuligheder ift. nedbringelse af udgifterne på dagbehandlingsområdet KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Socialforvaltningen NOTAT Bilag 1: Handlemuligheder ift. nedbringelse af udgifterne på dagbehandlingsområdet i BUF og SOF De to forvaltninger ser principielt

Læs mere

Ledelsesinformation, Social Service - december 2017

Ledelsesinformation, Social Service - december 2017 - Socialområdet Ledelsesinformation, Social Service - december 217 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger på

Læs mere

Ledelsesinformation, Social Service - september 2017

Ledelsesinformation, Social Service - september 2017 - Socialområdet Ledelsesinformation, Social Service - september 217 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger

Læs mere

Arbejdsmarkedsforvaltningen har udarbejdet nærværende forslag til reduktionskatalog med baggrund i to politisk bestilte opgaver:

Arbejdsmarkedsforvaltningen har udarbejdet nærværende forslag til reduktionskatalog med baggrund i to politisk bestilte opgaver: Hjørring Kommune Forslag til reduktionskatalog Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 22-05-2018 Side 1. Forslag til reduktionskatalog for Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen

Læs mere

Forslag til demografiske beregninger til Budget 2016 og overslagsårene

Forslag til demografiske beregninger til Budget 2016 og overslagsårene Forslag til demografiske beregninger til Budget 2016 og overslagsårene I dette notat præsenteres et forslag til demografisk regulering af budget 2016-2019, der er udarbejdet på baggrund af befolkningsprognosen

Læs mere

NOTAT Ø Nøgletalsanalyse 2018

NOTAT Ø Nøgletalsanalyse 2018 NOTAT 00.30.04.Ø00-75-18 Nøgletalsanalyse 2018 Indhold Indledning og sammenfatning... 3 Indledning... 3 Sammenfatning... 3 Indtægter... 5 Beskatningsgrundlag... 5 Driftsudgifter... 8 Driftsudgifternes

Læs mere

Godkendelse af merforbrug på specialområdet - 2. behandling

Godkendelse af merforbrug på specialområdet - 2. behandling Punkt 2. Godkendelse af merforbrug på specialområdet - 2. behandling 2015-057885 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender følgende ændringer i forhold til 1. behandlingen af sagen om finansiering af

Læs mere

Notat. Vedrørende udfordringer på specialundervisningsområdet

Notat. Vedrørende udfordringer på specialundervisningsområdet Vedrørende udfordringer på specialundervisningsområdet Dato: 06.12.2017 Center for Børn og Voksne Team Stab horsholm.dk Der er et merforbrug på Børn- og Skoleudvalgets budgetområde til specialundervisning

Læs mere

NOTAT. Udgiftspres på de specialiserede socialområder

NOTAT. Udgiftspres på de specialiserede socialområder NOTAT 29. august 2016 Udgiftspres på de specialiserede socialområder Dette notat beskriver det forventede udgiftspres, som kan konstateres på de specialiserede socialområder i forhold til budget 2017.

Læs mere

Center for Social Service

Center for Social Service 1. ens primære opgaver Primære aktiviteter: ledelse: Ledelse i myndighedsafdelingen er ansvarlig for at sikre den daglige faglige og økonomiske drift og udvikling af både den tidlige forebyggende indsats

Læs mere

Udvalg: Børn og skoleudvalget

Udvalg: Børn og skoleudvalget Udvalg: Børn og skoleudvalget Serviceramme Bemærkninger bevilling 2.1 - skole Servicerammen - skole Afvigelse ml korr og forv 2.1 Skole Fællesudgifter 13,6 13,6 13,6 0,0 Folkeskoler m.m. 599,5 600,3 596,5-3,8

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere